Új privát üzeneted érkezett!

Csongria,
A miénk nemigazán így néz ki, csak száraz foltocskák. Hm.

:?: Kapott valaki hóközi kifizetést? Valamit jóváírtak a számlámra csütörtökön, de passz, hogy mi az. Családi nem nekem jön, azt meg remélem, hogy nem a gyed, mert akkor éhen halunk.

Kép KépKép
lorca

Lorca! Csütörtökön utaltak nekem 23 e ft. Az egyetem utalta! Nem tudom mi lehet. De nem a GYED mert azt 6.-án megkaptam. :roll:

KépKép
csongria

sziasztok4

utolsó bejelentkezés... :lol:
ha nem haragszotok most nem reagálnék a hsz-re.
Csak azért jöttem hogy az ajánlatom még áll, ha valaki valamit szeretne Amerikából szívesen megveszem...
Este még bekukkantok hogy van-e mégis vmi kívánság.

Remélem a betegeskedők meggyógyultak már!

Puszi mindenkinek
Február elején jelentkezem :lol:

Inci

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
Sok jó amcsi babakaját és minden más jót kívánunk!!! :D :D :D

Csongria,
Én 17-et. :roll: Akkor lehet, hogy mégiscsak van 13. havi gyed? :lol:
A Spiropentet megeszi Beni? Annyira ragacsos, én nemigazán vagyok oda érte. :twisted: A saját adagolójából nálunk reménytelen volt az adagolás. :lol: A sípolás nagyon nem jó. :( Remélem, hamar elmúlik. A tüdejét mennyire mondta tisztának a doki?

Kép KépKép
lorca

Mazsi,
Érezzétek magatokat nagyon jól! Sima utat kívánunk!... és aztán képekkel tarkított részletes beszámolót. Onnan nem fogsz tudni jelentkezni, csak gyors helyzetjelentéssel, mint Lorca angliából?

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Mazsi!
Vigyázzatok magatokra, jó utat! :) :)

Én is kaptam 5600 Ft-ot! Ez mi???? :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Hát nem tudom mi lehet ez a lové! De hogy ennyire eltérő összegeket kaptunk?! Lehet hogy a GYED összegétől függ? Én a maxot kapom.

Lorca! Eddig kétszer már sikerült beadni a Spiropentet. Most meg a Cebax babyt is! 8) Nem mondott a tüdejére semmit csak hogy sipol amikor hallgatta. De mondjuk azt én is észre vettem mert az éjszaka 90%-át az én mellkasomon feküdve töltötte. :roll:

Timo! Na milyen volt a buli, voltál? Képeket remélem csináltatok! Egy igazi talin kell! :lol:

Mazsi! Jó utat kívánok! Ha esetleg tudnál egy remek állásajánlatot hozni nekem és valami lakásbérlési lehetőséget... :lol: Vigyázzatok magatokra!

KépKép
csongria

Csongria,
Angliában jól fizetik a gyakorlott eüsöket. :wink:
Most igy tüdőgyulladásból felépülve (nem én 8) ) kicsit érzékenyebb vagyok a sípolásokra. :oops: Nekünk nagyon egyértelműen mondta viszont, hogy gáz van, szerencsétek van. Már ha a jelen állapotban lehet bmit is szerencsésnek mondani. :oops:
Köhög Beni? Az lenne a jó. :roll: Szabinál az volt a gond, hogy egyáltaln nem köhögött, benneragadt minden.
Cebit kóstoltam, az egész finom. :lol: De a cseresznyearoma az két átverés. :twisted:
Jó éjszakátok lehetett. :?

Gyed az nálam is max, kedvezményt idénre még nem kértem, de van/lesz.

Kép KépKép
lorca

Hát most már nagyon érdekel, hogy milyen pénzt kaphattunk! :roll:

KépKép
csongria

Ria!
Én is a max.gyed-et kapom! :shock: :shock: :shock: Buliban nem voltam, nem volt pesztrám! :cry: :cry: :cry: :cry: De remélem mindenki nagoyn jól érezte magát!

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca,
Természetesen rosszul írtam: perthes (így keress rá).

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Jó sokat írtatok.

Panka
Jó kis álmaid vannak. :D A 3 épületből csak 3 lakást tudott eladni? :shock: És most mi lesz a vevőkkel?

Ria
Én adtam Daninak macikávét,kb:3-4 alkalommal,de szorulása volt tőle és nem nagyon itta.Most kezdett el csakinni ilyeneket .Itt is mondják a védőnök a karamellás tejet és a macikávét tápszerhez.
Jobbulást Beninek.

Kditke
Látom jó kis konyhatündér lesz Tomi. :lol:

Május
Jó pihenést.Képeket majd rakjál ám fel!

Helga
Barátnőm kislánya is fejreállt a hintába.Mi ez miatt ott se hagyjuk felügyelet nélkül.

Sági
Anyósék elmentek?Remélem azért nem nagyon ugráltattak?

Mazsi
Nagyon jó utat és sok programot.És ha hazajöttök gyere mesélni!

Rókica
Nagyon jók a képek.Ha elveszed a játékot amin összevesznek mikor adod vissza nekik?
Most gondolkodok rajta,ha én is elkapom az infulenzát 40 fokos lázzal lehet szoptatni,és milyen lázcsillapítót vehetek be?
Még egy kérdésem lenne:te tejmentesen főzöl,a krumplipürébe akkor Liga margarint raksz,de a tej helyett mit teszel bele?Vagy nem is helyettesíted?

Dani sajnos infulenzás.Az orvos csak a szemét nézte elöször nyomba mondta mi a gond.Nagy nehezen ma már csak 38,5 a láza.Igaz a hangulata az jó,még így is oviba akart menni,mert báboznak minden nap.
Kérdeztem az orvost Laurát beoltassam-e,de azt mondja most már nincs értelme,mert 2 hét után hat és 1 éves kor alatt még nem találkozott beteggel.

Pénz:Sajna én nem kaptam.Vagyhétfön jön?De a Tb-től kaptam levelet,hogy az megemelt minimálbér után megemelik a gyedet is.Kiváncsi vagyok mennyit kapok.

KépKép
KépKép
dana 1

A buli az sajnos elmaradt, mert nem tudtunk egyeztetni. :( Remélem, Móninak jó lesz egy későbbi időpont, mert abban maradtunk, hogy halasztunk. Szerintem jó lenne :wink:

Dana,
Megkaptam, köszi. :D (Nem az influenzát 8) ) Gondolom, legalábbis, hogy te küldted a matricákat. :lol:
Lázasan szoptathatsz, nem gond. Kipróbáltam. :wink: Remek volt, épp, hogy csak tartani tudtam. Fotelba leültem, Robi beigazította, majd elvitte, mikor végzett. Jó buli. :twisted:
Lázas szopiban talán Timocska a leggyakorlottabb. :wink:

Orsi,
:shock: Nem hangzik jól. Tesó hogy viselte? Maradt hátra valami? Mennyi idő alatt rendeződött? Még egy dolog, ami fiúknál rosszabb. :? Családban volt még valakinek? Olvasom, hogy halmozódik. :( Gyerekdokinak mondtátok?

Kép KépKép
lorca

Csak gyorsan a lázas szoptatásról, míg el nem felejtem, én mikor beteg voltam, a babának is adható (már nem emlékszem akkor épp milyen volt, talán a Germicid) kúpot szavaztam meg magamnak is, asszem dupla adagot, mondván, én nagyobb vagyok. Épp nem tudtam elmenni saját dokihoz, ezért döntöttem így, meg gondoltam, ha úgy jó a babának, hogy Ő kapja, akkor így sem lesz baj. Persze csak akkor adtam már magamnak, mikor nagyon szarul voltam. Meg emberem még szarabbul, így nem tudott segíteni a beigazításnál, mint Lorcának.

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Na, lázas szopi szakértő jelentkezik! :lol: :lol: :lol: Szóval igen, lázasan is lehet szoptatni. Annak idején tök összezavartak, mert az egyik kórházban azt mondták, 38 fok felett tilos, máshol azt, hogy lehet. Panadolt vettem be láz ellen és szoptattam rendesen (már, amikor bírtam) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hát a lázas szoptatásról személyes tapasztalataim nincsenek. De valóban még gyermekgyógyászatból anno úgy tanultam, hogy 38 fok felett nem lehet. De ezek az álláspontok naponta változnak én meg 8-9 éve tanultam. :roll:

Ma kipróbáltuk a hűtőfürdőt! :? 38,2-re kapott Nurofent és másfél óra múlva 38,7 lett. Gondoltam nem tömöm a gyereket még gyógyszerrel amúgy se mertem mert csak másfél óra telt el az előző óta. Igy hát uccu neki a kád. Még jó hogy a védőnő tegnap kioktatott róla. A gyereknek nagyon tetszett és utánna mintha kicserélték volna még játszott is egy kicsit és mosolygott! :D Persze vacsizni nem volt hajlandó! :? Érdekes ha este adok neki lázcsillapító kúpot mondjuk 38-ra akkor éjfélre tuti hogy ordít és 38,6 lesz. Nem tudom miért nem hat neki! Se a Germicid se a Nurofen... :roll:

KépKép
csongria

Ria:

Nagyon sajnálom hogy Beni még mindig lázaskodik. :( Tavaly mikor Zsuzsával voltam kórházban, ő egy egész hónapon keresztül volt lázas... ezt nem kívánom nektek. De a lényeg: Nekem a kórházban azt mondták, ha magas lázas akkor vetkőztessem le akár pelenkáig is, és nyissam rá az ablakot (január volt akkor is), és ne féljek hogy megfázik, mert a hideg levegő olyan mint egy hűtőfürdő. Ez volt a kórházban a hűtőfürdő előtti stádium. Egyébként én azt csináltam, hogy Noraminazophen (most már csak vényre lehet kapni) kúpot váltogattam 2 óránként Nurofennel. Más hatóanyagú lázcsillapítókat adhatsz neki felváltva, ha nagyon nem akar lemenni a láza. De ezt akkor alkalmaztam Zsuzsánál amikor 4 órát nem bírt ki anélkül hogy 39 fölé ne szökött volna a láza.

Megpróbálhatnád hogy lefekvés előtt két órával adsz neki kúpot, és ha lefekvéskor úgy érzed még magas vagy éppen megy felfelé, akkor kap rá egy adag Nurofent. Zsuzsánál a kettő együtt nagyon szépen levitte a lázát.

Még két dolog amit a kórházban tanultam (bár lehet neked nem újdonság):
nyugtalan, ziháló, de száraz gyerek= felfelé megy a láz
lucskosra izzadt gyerek = lefelé megy a láz

Lázas szopi:

Nem tudom mi ez a 38 feletti szabály, de én úgy tudom LÁZASAN IS SZABAD SZOPTATNI. Szopi mellett az alábbi lázcsillapítók mehetnek: ibuprofen (pl Advil) és paracetamol (pl Panadol) hatóanyagúak. Aszpirint nem ajánlják se gyerekeknek, se szoptató mamáknak.

A Coldrex (tabletta) hatóanyagait megnéztem, és úgy látom, mindegyiket szabad szoptató anyáknak is szedni. Tehát ez mehet, ha valakinél aktuális az influenza vagy megfázás.

Persze minden átjut a babába, tehát ha kibírható a dolog, akkor inkább gőzfürdő, sóoldatos orrcsepp, mézes tea és társaik.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és még azt akartam írni a betegségek és szopival kapcsolatban, hogy mikor az anyuka beteg, akkor a tejben átmennek a betegség által kiváltott immunanyagok is, tehát kifejezetten JÓT TESZ a babának, ha ilyenkor szopizhat, mert védettséget adhat a betegség ellen. Amúgy pedig a fertőzés valószínűségét úgy lehet csökkenteni, ha az ember gyakran mos kezet, nem tüsszög a babára, stb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo reggelt!

Amikor lazas voltam, en is szoptattam, es efferalgant (paracetamol tartalmu) vettem be. Elotte felhivtam a felnott ugyeletet, ok javasoltak ezt. Mondtak, hogy nyugodtan szoptathatok, bar azt is javasoltak, hogy a gyogyszer beszedese utan egy-ket oraval fejjem le a tejet, es azt ontsem ki. :shock:

Ria,
Remelem, Beni gyogyulgat, es jol telt az ejszakatok! Ez a sipolas iszonyu ijeszto lehet! :(

Terhesseg: erkedes, amit irsz Lorca, marmint hogy nem szerettel pocakosan lenni. En nagyon szerettem, pedig az utolso 4 honap mar szinte vegig fekudnom kellett, nyitott, majd bevarrt mehszaj mellett. :?
Koszonom a tapszer-tej infokat. Bar en biztosan kezdetben kicsit vizeznem a tejet, hogy ne kapja olyan nagy dozisban a „nagy tejmolekulakat”. :wink:

Hokozi fizetes: sajnos nem tudom, majd ha jo a fizupapir, kiderul. Addig izgulas, vajon en kaptam-e?

Mazsi,
Mi meg nem „talalkoztuk” itt a forumon, de en is jo utat kivanok Nektek! :)

Roki,
Erdekes, amit irsz, hogy a lazas gyerekre ablakot nyissunk! En biztosan nem mernem megtenni. :shock:

KépKépKépKép
thelga

Jó reggelt!

Laura úgy döntött ma 5.30-kor kér cicit,7 helyett. :twisted: Vissza se feküdtem,már félig kész az ebéd.9-kor lehet már enni. :lol:

Köszönöm a lázas szopi tanácsokat mindenkinek :!: :lol:
Most megnyugodtam,legalább nem kell más kajci felé nézegetnem.
És remélem így nem kapja el Laura.

Lorca
Igen én küldtem,csak elfelejtettem ráírni a ismertetőjelem. :lol: Szivesen.Melyik fajtát akarod venni.
Felolvastam a férjemnek lázas szopi esetén készenlétbe kell lennie.Megkérdezte,akkor már meg is szoptatja. :?
Nem panaszkodhatok rá mivel a fürdést nálunk ő végzi,meg tudom számolni a Dani születésétől a 2 kezemen hányszor csináltam. :oops: Meg ha itthon van ő pelenkáz,etet./kivéve szopi/

Ria
Jobbulást Beninek.Nem tudják miért lázas ilyen sokáig?Írtad és én nem olvastam?Vagy ő is infulenzás?
Rókica jól leírta,én ezt se tudtam,mert nekem mindig azt mondták 4 óránként lehet vagy kupot vagy nurofent adni.

Jut eszembe Dani kapott valamilyen lázkupot amit úgy állítanak össze és naponta csak 3-at lehet adni.

Timi
Mellgyuladás miatt voltál lázas vagy betegség?

KépKép
KépKép
dana 1

Lorca,
Elsős oltásnál kezdte fájlalni a láb, írtó pech volt, mert ezzel csak tolódott a betegség felfedezése. Amikor kiderült kezdődött 1 év fekvés, mankózás. Szerencsére nem kellett évet halasztani, mert az iskola engedélyezte, hogy csak a fő tantárgyakat tanulja, és kijártak a tanárok hozzá. Az 1 év leteltével jött az operáció (combcsont elvág, és elfordít, hogy ne a problémás terület terhelődjön), felépülés a műtétből, aztán a szokásos menetrend (csavarok, vasak kiszedése), gyógytorna, stb. Szegény 7-8 éves korát úgy töltötte, hogy nem léphetett az egyik lábára, de hihetetlenül alkalmazkodott a helyzethez, a végén már simán focizott mankóval. A műtéteket, felnőtteket megszégyenítő módon hősiesen viselte (altatásból felébredve már medúzásat játszottunk a műtőssapkával). Biztos, hogy komoly nyomokat hagyott benne a dolog, nyílván az sem dobja fel, hogy egy majd 20 cm-es heg van a lábán, de most volt kézilabdában a régió válogatott tagja, és az év végi meccseken begyűjtött egy hazai legjobb játékos címet.

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt!

Az éjszaka egész jól telt. Három ébredés de csak simi, vigasztalás aztán vissza a kiságyba. Majd 5-kor tápi. Reggelre mind a két szeme össze volt ragadva mint a kiscicának. Sárgán váladékozik. Egyenlőre forralt vízzel törlöm ki neki. :roll: A kakija ma nyákos váladékos volt! Szerintetek ez az antibiotikumtól van vagy valami más? Az igaz hogy 45 percel előtte kapott egy Nurofen kúpot, de az olyan picike volt, a nyák meg több! :roll:

Sno! Hát minden elismerés a tesódnak! :D Nagyon boldog névnapot Sebinek! :D

Róki! Köszi az infókat. Nem mertem újabb lázcsillapítót adni azért választottam a hűtőfürdőt. De ez tartóa volt legalább. Nem tudom már mióta de teljes láztalansággal telt az éjszaka. Reggel 7-ig :?

Dana! Azt mondta a drnő, hogy vírus de kezdek kételkedni a szeme miatt, meg az orrváladéka is sürű sárga lett pedig vízszerű volt.

Köszönöm mindenkinek a támogatást és a sok jó tanácsot. Olyan jó hogy veletek megoszthatom. (most meg vagyok hatódva)

KépKép
csongria

Jóreggelt! :)

Boldogságos Sebi napot! :lol: :lol: :lol: Lillussal együtt pusziljuk az ünnepeltet! :)

Ria!
:( :( :( :(
Adsz vmi vitamint Beninek?
Nem lehet, hogy a betegsége "mellékhatása" a váladékozás? (mint laikus kérdezem, de igazából csak találgatni tudok).

Dana!
Mellgyuszi nálam a mumus. 6 db az első 6 hétben, mind 40 fokos lázzal! :cry: :cry: :cry: :cry: Utáltam a melleimet. :(

Lillus is 3-szor ébredt, de csak 5-kor cicizett. Viszont ma semmit nem akar enni, a tízóraijából is csak 5-6 kanállal nyomott le. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Érdekes, hogy amikor Beni egészséges volt már akkor is tízóraira és uzsira nagyon keveset evett. A főétkezések viszont annál többek voltak. Az ikres barátnőm mindig csodálkozik, hogy mennyi kajárt adok tízóraira és uzsira. Ő a két és fél éves iker lányoknak egy- egy gyümit vagy joghurtot ad! :roll:

KépKép
csongria

Csongria

Én a szemét langyos, majdnem hideg kamillás vízzel mosogatnám naponta 5x, felnőtteknél ezt szoktuk javasolni kezdetnek.

Bocsi én úgy tudom, hogy amíg vízszerű a váladék, szembe, orrba addig vírus, ha sűrűsödik és besárgul akkor lesz bakteriális, tehát felülfertőződött. (legalábbis felnőtteknél így van). Úhygogy szerintem azért mondta a dr.-nő is, mert akkor még vízszerű volt.

Nekem a védőnő azt mondta mindig, hogy ha nyákos a széklete az nem jó.Bár az ő véleménye nem tudom, hogy megbízható-e, mint tudjuk több témában nem ! :o

Jobbulást nektek !!!

Dana

Nagyon ügyi voltál ha 9-re kész volt a vasárnapi ebéd !!! :wink:
Szóbeli piros pont !!

Igen remélem Tomi megtartja jó szokását, hogy segít anyukájának a konyhában nem csak szétrámolni !! :lol: :lol:

Rókica

Én sem merném a lázas gyerekemre félmeztelen kinyitni az ablakot, te megtetted és használt is ???

Sno

Boldog névnapot Sebinek !!! :P :P

Ma gyönyörű idő volt nagyot sétáltunk apukával Totyi kutyával és Tomikával !! Kép Séta téliesítve még

Kép
kditke

Ditke! Igen én is gyanakszom hogy bakteriálisan felül fertőződött! De szerencsére kapott antibiot a biztonság kedvéért. :wink: Hát a kamillát nem merem, mert amikor pár hónapos volt és azzal akartam kitörölni a szemét akkor azt mondták, hogy istenőrizz!!! A nyákos kakira azt mondta a barátnőm, hogy a váladék mit felköhög és ő nem tudja kiköpni távozik a széklettel! :roll:

KépKép
csongria

Orsi
Nagyon boldog Sebi napot kívánunk Brigivel a kis Sebinek! :D

Szegény tesód! Érdekes, hogy a gyerekek még másképp élik meg a betegségeket. Még nem halt ki belőlük a küzdőszellem, mint egyes felnőttekben. Én pl. elég borzasztóan tudom viselni a legkisebb betegségeket is. :oops:

Lázas szopi
Mellgyuszinál én is szoptattam. Pedig nekem is 39 fokos lázam volt. Persze nálam csak ilyen van sajnos. Ráadásul ha nem szoptatok talán még most is szenvednék vele.
Akkor jobb híján egy aszpirint szedtem be, de pl. amikor még epegörcseim voltak a védőnő és a dokim is azt mondta, hogy nyugodtan vegyek be gyógyit rá (cholagolt, de ezt is csak mikor már nagyon sz@rul voltam és csak féladagot), mert csak a folyamatosan szedett gyógyszerek ártanak a gyereknek. Kívéve néhányat, pl. a nyugtatók és a rák elleni gyógyikra emlékszem, hogy említették. És a legtöbb gyógyszer azért nem ajánlatos, mert nem végezhetnek kísérleteket ezügyben, így egyik gyártó sem vállalja, hogy szedhetik kismamik.

Ria
Sajnálom, hogy még mindig betegeskedtek. Talán ez a váladékozás jót jelent, így legalább ürül belőle a sok baci. Persze ez elég laikus gondolkodás, de ha beteg vagyok, mindig akkor lépek a gyógyulás útjára, ha folyni kezd az orrom, szemem stb. Eddig Beni "csak" lázas volt, ugye? Vagy más tünet is volt?

Mazsi
Jó utat kívánunk és szerencsés repülést! (Vagy ilyenkor is kéz és lábtörést kell kívánni?) Várunk vissza sok-sok fényképpel és részletes élménybeszámolóval! :D

Ma mi is kirándulni voltunk a Normafánál. Pont mikor elindultunk kezdett esni, mire felértünk már nagyon esett. Haza akartunk indulni, de előtte még megettem Brigit, és mire végeztünk kisütött a nap! :D Olyan szép idő lett, hogy 3 órát sétáltunk, meg ettünk fincsi rétest forralt borral! :D
lora7

Ria
Nekem akkor mondták, hogy ne kamillázzam a szemem, amikor kötőhártya gyulladásom volt. De akkor egyáltalán nem lehet törölgetni, mert csak felülfertőzödik. Amit a barátnőd mondott abba lehet valami, mert fogzásnál is azért lehet hasmenésük, mert a sok nyál úgy távozik. Brigi pl. alig nyáladzott, viszont szép kis hasmenése volt. :roll:
lora7

sziasztok
megjött a dobogókői különítmény! n n jól éreztük magunkat! igaz, h szombaton szakadó esőben és tejszerű ködben túráztunk, de mit nekünk :lol:
ma már nem esett és egy kicsit olvadt is a jég, úgyh tudtunk egy kisebb hegyi túrát is tenni. kelének n tetszett a háti hordozó, amit végre rendeltetésszerűen is fel tudtunk avatni
viszont az éjszakai alvás katasztrofális volt. 8kor simán, egy nyikkanás nélkül elaludt, mint itthon, viszont éjfél körül felébredt és megállás nélkül nyöszögött, sírt, ordított random. ráadásul mivel egy szobában voltunk :lol: (és mert nem akartam az egész panziót felébreszteni) az itthon szokásos kis sírnihagyás se működött, úgyh nem sokat aludtam a két éjszaka.... (viszont az évforduló-ünneplés pont olyan volt, mint amikor még nem volt gyerekünk, akkor se aludtam, csak másért bruhahahha :oops: :lol: :lol: )

ria
n n sajnálom, h beni még mindig lázas, n rem, h most már kikeveredik belőle. te jobban vagy? a nyákos kakira nekem is beugrott a fog, nem lehet, h szegénynek az is most jön? ez elvileg megmagyarázhatná ezt a betegségsorozatot is (mármint, h a fogzás legyengítette az immunrendszerét és ezért mászik ki ilyen nehezen belőle)

lázas szopi
én 41 fokos lázzal is szoptattam (állítólag - én már akkor tényleg nem voltam egészen magamnál), még az kellett volna a mellgyulladáshoz, h ne is szopjon, sztm tuti szétrobbant volna a mellem. nekem az istván kórházas csecsemőnővér algopirint mondott, h 39 felett azt vegyek be, a kh-ban ők is azt adnak.

róki
ez komoly (költői kérdés, tudom, h nem viccnek írtad), h rá lehet nyitni az ablakot??? szuper ötlet, sokkal gyorsabb mint a hűtőfürdő, n tetszik!!

snorsi
ti aztán keménykötésű család vagytok! egy családi rendezvényen se fogtok unatkozni soha, mindig lesz egy jó kis emlékszel, amikor..? sztori...

lorca
dejó, h meggyógyultatok!! és köszi a fájdalomcsill leírását, én tényleg nem tudtam :oops:

majus3

Kditke:

Én két hétig voltam Zsuzsával kórházban tavaly ilyenkor. Mindennap, pár óránként 39 fölé szökött a láza, pedig intravénásan kapta az antibiotikumot. Két hétig!!! :shock: Szóval igen, én megcsináltam. Hozzátartozik, hogy a kórházban iszonyat meleg volt, és azért nem tártam rá az ablakot, de hűvösebbet csináltam a szobában, az biztos. És meztelen volt, illetve csak pelenkában. Mivel pár óránként amúgy is néztem a lázát, ha épp lement, akkor betakartam.

Jó szórakozás volt 36 hetes terhesen... :?

Május:

Lásd fent. Hozzátartozik még az is, hogy itthon próbáltuk Zsuzsával a hűtőfürdőt, hát nem bírta olyan jól mint Beni. Felénél már zokogott, hogy ki akar jönni, pedig beültem vele a kádba, végül már úgy felhergelte magát hogy attól féltünk, hányni fog a sírástól. A nyitott ablakra általában fel se ébredt...

Timocska:

Asszem te kérdezted, hogy mit csinál Szilvi a zsírkrétával a kádban. Hát leginkább csak bezsákmányolja őket, régebben előszeretettel rágicsálta, de most már próbálja Zsuzsát utánozni és ő is próbál rajzolni, vagy pakolja be őket üres gyógyszertári fürdetőkrémes tégelyekbe. Sokat eltanul Zsuzsától, Zsuzsa ilyen korában szerintem még nem próbált rajzolni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo estet!

Boldog nevnapot Sebinek!

Beni meg gyogyuljon meg minel hamarabb!

Roki,
Nem semmi, hogy szegeny Zsuzsa ket hetig korhazban volt! Szegenyke! Vegig vele voltal? Nem semmi lehetett nagy pocakosan vegigcsinalnotok!

KépKépKépKép
thelga

Csongria,
Nem tudom, mi a tudományos alapja, de a biológiai órával magyarázták, hogy éjjel jobban fáj/lázasodik bébink. Meg én is ilyen vagyok. Amikor mondtam dokinéninek, hogy egész nap nem volt Nati lázas, csak este, akkor azt mondta, hogy akkor nem láztalan, mert az nem számít, ha egész nap jól van. :?
Vszínűleg azért nem hat, mert vagy nagyobb adag kéne neki, amit már nem kaphat, vagy már kezd hozzászokni. :roll: Egyik sem jó megoldás. Ha változtatgatod a hatóanyagot, akkor nagyobb az esély, hogy hatásosabb. Kipróbálhatod a Noraminophenazonit is, azt hiszem, abban más van. De ezt inkább dokitól kérdezd, úgyis kell hozzá, mert receptköteles.
A max napi adag a mi dokink szerint 5, ami 3 Nuro, 2 kúp, az meg elég gyorsan letelik. :(
És amit Róki írt, lucskos gyereknél nem csillapítok. :wink:
A szeme ettől lehet gyulladt, lehet egy teljesen független fertőzés. Az egyébként sem túl erős immunrendszert továbbá taccsra vágja. Emiatt nem gyógyul Nati sem. :( Kamillatea jó a szemre, kezelni kell. De ez már ismét orvosi kompetencia, mert ő látja, hogy milyen a fertőzés, egy kötőhártyagyulladást simán ront. A kamilla antibakteriális.

Dana,
Nálunk nem a láz miatt kellett Natit "beigazítani". A mellhártyagyulladás volt a legvalószínűbb diagnózis (mivel élek :twisted: ) és a levegővétel volt olyan kellemes, hogy nem mertem mozdulni és napokig csak felszinesen kapdostam a levegőt. Jó buli volt augusztusban megfázni. :twisted:
Fürcsi nálunk is apameló. A kórházban megkérdezte a nővér, hogy a kedves anyuka szeretné fürdetni a kicsit? Nem mertem rávágni, kétgyerekesként, hogy semmi gyakorlatom. Így csak pironkodva mondtam, hogy inkább nem, olyan picike. Tényleg az volt :roll:

Hasmenés:
A bélben utazó dolgok olyan folyékonyak, mint a legrosszabb hasmenésnél. :wink: Ha vírusok, bacik vagy olyan toxikus anyagok vannak, amitől a szervezet meg akar szabadulni, akkor gyorsul be az emésztés. A vastagbél utolsó szakasza felelős a víz "visszaszívásáért", de gyors üzemmódban nem működik, nehogy visszamenjenek a mérgező akármiket. Smecta és hasonlók szépen megkötik a mérgező dolgokat, így rendezik. Antibiotikumok elpusztítják a feldolgozó bacikat, de helyükre azonnal mások telepednek be. Ez szép lassan visszaáll, szopis babáknál viszonylag gyorsan. Ha már nem szopizik, segít a Normaflor vagy a Nan2 tápi bifidusszal (Tescoban most láttam, 2600vmennyi volt)

Orsi,
Boldog Sebinapot! :D
Szegény öcsi. :( Elég sportos család vagytok. :D Azért jó, hogy rájöttek, mielőtt szétszedte volna az ízületet.

Kditke,
A téliesítés neked is jól megy. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Fiúknak kicsit folyik az orra, de szerencsére nem vészes. Valami könnyező vírus lehet, mert folyik a könnyűk és az orruk, a kicsinek fogzás miatt a nyála is. De most már egész jól vannak és szerencsére az alvásukra sem volt nagy hatással. Botondnak vettem HA tápszert interneten egy lánytól egész jó áron, két és fél doboz volt 3000 Ft. És még kaptunk egy csomag kekszes tejpépet is. Kicsit furának tűnik, hogy egy kis portól majd jobban fog aludni. Egy deci vízben teszem az adagot, így jó kis pépes állaga lesz és könnyen bekanalazható.

Sno,
Hú, jól megijesztettél. Apának el sem merem mondani, mert rákattanna a témára. De azért jó, hogy írtad, így ha elő fog még fordulni, akkor erre is fogok gondolni. Szerencsére csak egy napig tartott. A testvérednél időnként jött elő a sántítás, vagy folyamatos volt? Mennyi idő telt el amikortól sántított és végül orvoshoz jutott vele?

Buli,
Végül mindenki lemondta, de nekem se jött rosszul, mert a fiúk betaknyosodtak. Gondolkodtam, hogy miért nem akar összejönni ez a mama tali. Lehet, hogy hétvégén jobb lenne szervezni, akkor többen el tudnátok jönni? De nem adom fel, továbbra is nyitott vagyok, ha van igyény felőlem a jövő pénteken is meg lehet próbálni.

Ria,
Jobbulást Beninek. Amikor Bálint először volt lázas én is egyből az ügyeletet hívtam, ahol nekem is azt mondták, hogy vetkőztessem pelenkára és nyissak ablakot. Minél kevesebb ruhában aludjon és viszonylag hűvösben. Azóta is az átlagosnál kevesebb ruhát adok rá ha komolyan lázas (39 körüli) és én is hűtőfürdőztetem, a törölközős módszer nekem túl brutál. De szerencsére ritkán lázasak.
Pénteken, ha jöttök a Petőbe, meg mi is megyünk, akkor biztos fogunk találkozni. Mi a Kati néni csoportjában vagyunk. Brutál korán van, én rendszeresen kések, pedig tőlünk viszonylag könnyű eljutni. Hogyan fogtok jönni? A babák egyébként bodyban, a mamák pólóban vannak, mert iszonyú meleg van.

Lora,
Javul Brigi lábujja?
Köszi a receptet!

Róki,
Már én is alig várom, hogy együtt fürödjenek, csak még Boti nem tud ülni.

Mazsi, Május,
Jó utat!!!

Helga,
Első gyerek cicin aludt el, velem aludt egy ágyba 1 éves koráig sokszor ébredt. Második gyerek: kiságyban alszik, soha nem aludt el cicin, magától is eltud aludni, cumija van, mégis felkell 5-6-szor éjszaka rendszeresen. Ez van. Várom az 1 éves kort. Nálunk az alvás ügy reménytelen. Szóval nem feltétlenül a cicin alvástól függ az éjszakázás.

Nálunk is elég hányósak a fiúk. Bálint ha csak egy kicsit is bujkál benne valami betegség kihányja a kaját. Pénteken miután megebédelt (du.4-kor) átment nagyapihoz, aztán meg is lepődtem, hogy egy negyedóra múlva visszajött hozzám. Felkéredzkedett az ölemben aztán jól lehányt. Hiába anya csak egy van. Másnap már csorgott az orra. Öcsi meg azért hány mert a darabosabb kajarészt rosszul nyeli le, köhög egyet és jön ki vele az egy jó nagy adag kaja is. Pont ma véletlenül a turmixolt kajájában benne maradt egy icipici darab alma, köhögött és fele kaja visszajött.

Eddig jutottam, jó éjt!

M

mmónika

Sziasztok!

Boldog Sebi napot!

Mazsi: Kicsit megkésve, de jó utat!

Ria: Én is úgy tudom, mint a barátnőd, hogy amit nem tudnak kiköpni, az mind a székletében lehet.

Végre tegnapra a másik fogunk is áttörte az ínyünket. Remélem nem kiabálom el megint (kop-kop-kop), de ma jó éjszakánk volt f12-kor kelt egy pillanatra és csak reggel 7-kor leközelebb.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

:?: Olyan gyönyörű idő van, nem csinálunk vmi közös progit? :?:
Vendég

Sziasztok!

Ria,
Sok sok puszi Benikének!!! Hasmenés az tényleg lehet az antibigyótól, a lázcsillapítótól és a fogzástól is. Peti fosizott a lázcsillapítótól is amikor kapott és minden fogzásnál hígabb széklete van. A szeme az sajna úgy hangzik, hogy kötőhártyagyuszi. Azt nem tudom, hogy miért nem jó rá a kamilla, viszont vigyázzatok mert az könnyen fertőz.

Sno,
Sebinek boldog névnapot!!! :D
Május,
sokat gondoltunk rátok, hogy mennyire lehet ott vacak az idő, de szerencsére benneteket nem zavart!

Pann,
Menjünk! Hová? Mit csináljunk?

Ági,
Boldog Névnapot!!! :D

Anyósék szombaton nem sokáig voltak, de én azért az egész délelőttömet a konyhában töltöttem. Na de végülis jól sikerült ez a rövid látogatás.
Vendég

Hát nem vagyok vmi nagy ötletzsonglőr, a Ligetnél tovább nem jutottam, de most csak az a lényeg, h kint legyünk ebben a szép napsütésben. ÁÉŰ fcff.f m mm <---ezt Gergő gondos munkával gépelte nektek (nem csapkodott! :shock: )
Mi 1-kor ebédelünk, úh v előtte, v utána lenne jó.
Vendég

Sziasztok! :)

Mi nem tudunk csatlakozni a közös progihoz, usziba megyünk! :cry: :cry:

Május!
Én is sokat gondoltam rátok, majd tegyél fel képeket, légysziiiii! :lol: :lol:

Boldog névnapot az Ágiknak! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lin!
De jó nektek, hogy áttört mindkét fogacska! Én még csak a fehér csíkot látom mindig! :roll: :roll: :roll:

Mi tegnap voltunk a Ligetben sétálni, nagyon jó volt. Balival ábrándozgattunk, andalogtunk, nyaralást tervezgettünk. Nagyon kellett már ez a lelkemnek! :)

Na, anyóshoz nekem is lenne történetem a hétvégére vonatkozólag, de inkább szorítkozom és befogom a szám! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Ágiknak nagyon boldog névnapot!

Liget
Én is pont ezen gondolkodtam. Az 1 óra után nekem jobb volna, már csak a de-i alvás miatt is. Etetni a ligetben is lehet. :wink:
lora7

Ok, mondjuk akkor kettőkor a Ligetben mindenkinek jó lenne?
Vendég

Nekünk asszem okés. Hol pontosan? Én a közlekedési múzeumnál szoktam megállni kocsival.
lora7

Fú, mindenkinél ilyen nagy szél van? Kinyitottam az ablakot és majd el vitt a szél. :shock: Remélem csak a panelok erősítik fel itt a szelet és nincs ekkora!
lora7

Én is ott szoktam megállni, úh ott jó lesz! :D :wink:
Vendég

Leget: Ok! Nekünk is a délután jó. Mi a liget másik végéről támadunk úgyhogy valahol félúton ha ti már taliztatok összefuttok esetleg velünk is? Valamelyikőtök elküldené a telószámát. Nem szeretnélek titeket elkerülni! :lol:
Vendég

Leget=Liget :oops:
Vendég

A szél az itt is fúj, de nem vészes. Én még örülök neki, mert legalább kifújja ezt a mocskos, szmogos levegőt. Már veszélyesnek nyílvánították, de nem történik semmi módosítás a közlekedésben. :evil:
Vendég

Sági! Küldtem a számot!
Vendég

Köszi Pann!
Vendég

OK. Akkor 2-kor. :D

Még valaki esetleg?
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?