Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap megkaptuk a 15 hós oltásunkat!
10620 g baba és 81 cm! :lol:

Minden kis-és nagy betegnek jobbulást kívánunk!!!!!

Kinga!
Már kaptál választ, de pont tegnap voltam a bölcsiben(én is "felírattam" babát szeptemberre).Sajnos minket 41. írtak fel, vszínű másik bölcsit is kell néznem.Szóval, ott mondták, hogy mindkét szülőnek kell munkahely és szegedi lakosoknak kell lennünk!Ezt mondták!

Én 15 hónapja szültem, még a kórházban.
Lehet másik dimenzióban voltam, de babán nagyon jó és szép kórházi ruhák voltak, semmi baj nem volt velük és kedvesen elmondták, hogy ráadhatom a hozott sapit és kesztyűt, de ha véletlenül elveszik a mosodában, akkor nem tudják visszaadni!De ezt mind kedvesen mondták!
Na mindegy, ez az én tapasztalatom!

Lalibaba csudaszép!!!! :lol:

Toncsi!
Üdv itt! :lol:

Szép estét! :lol:

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok! :)

Ma összeszedtem minden bátorságom, és elkezdtem inni a málnalevél teát! :lol: (eddig az előzmények miatt nem mertem, nehogy hamarabb bújjon ki Noncsi, mint kéne... :roll: )
Szóval lehet fogadni, mikor bújik ki a Nagylány! :lol:

Dancsi :)
Hú, hogy eltelt az idő, már mindjárt költöztök! :D
Ha kisímultak a dolgok, akkor azért írj magatokról kicsit sűrűbben! Lesz egy szülinap is mindjárt! :wink:
Takinéni nagyon bevált sógornőméknél, már anyósékhoz is jár! Köszi!! :) :)

Csibe :)
Nem voltál másik dimenzióban, csak másik helyen! A Klinikáról volt szó :roll: , de én most lázadni fogok!! :lol: 8)

Zsuzsi :)
Hosszú és nehéz folyamat közben vagytok, kitartás hozzá, elhiszem, hogy nehéz!! :(

Gira :)
Elköltöztetek?
Hűű, már 9+3!! Telik az idő! :lol: Örülök, hogy minden okés! :)

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!
Ezt muszál leírnom! :lol: :lol:
Barni ha fürdik,van neki 3 db üres babafürdető flakonja,amit bugyorogtatónak hív.
Apa engedte neki a vizet,és a Barni elkezdett kiabálni.
-Te,apa ,dobd már ide a bugyorogtatómat!!! :lol: :lol:

Dancsi,örülök hogy jelentkeztetetk!!!

Kép
bibi226

Szilcsi,mi a 24/a-ban lakunk.....

Zsuzsi,nagyon sajnálom Dénest a szopi miatt!!! :cry:
Még ötleletem sincs,mit kéne csinálnod!!!
Az LLL honlapján nem találtál róla semmit???

Kép
bibi226

Sziasztok!

Jol elvesztem, de azert olvasni neha beugrom.
Uj babak, a regiek csodaszepen nonek, olyan jo!

Luca baba igazi kis zsivany most mar, sajat akarata van, edesen kislanyos es nagyon jo a humorerzeke. Par kep: Kép Kép Kép Kép

Zsuzsi: Tok laikuskent, nem probalkoztatok vmivel osszekotni az elvalasztast? Pl. vmi tok ujdonsag bevezetesevel, nem is tudom, jatek, konyv, zene, film, uj szokas, vagy egyszeruen elutazni kicsit? Azt mondjak, ha vmi gond van, vagy unottnak latod a babat, el kell utazni kicsit vhova, az kimozditja, fellenditi. Ki tudja, talan nalatok is jot tenne. Lehet, ezekkel mar probalkoztatok, vagy tul egyszeruen hangzanak, akkor bocsi, nem okoskodni akartam. De szurkolok nektek!!! En mar csak reggel es este szoptatom Lucat, de hat o joval kisebb, neki szinte fel sem tunt, mikor 1-1 szopit kicsempesztem a napirendjebol.

A bolcsirol irtak eleg erdekesek. Jol ertettem, ha vki iden szept. szeretne vinni a kicsit, akkor mar most fel kell iratkozni, es mar az is keso lehet? Az egyetemi bolcsirol tud vki vmit? Barmit? Szerintetek (tapasztalat) egy 1 ev 8 hos gyerkoc hogy viseli a bolcsit? Korai?

Az 1 szemelyes klinikai szobat tok megertem. A masodik gyerkocnel en is azt kerem majd a szulinapjara. Nem a szobatarsakkal volt gondom nekem sem, hanem inkabb a tulsagosan is magyar korhaz-hangulatu "ellatassal".

Most ennyi, majd jovok irni is surubben.

Pussz!!!

Kép
Kép
-macsek-

U, azt elfelejtettem, hogy a CORAban egy csomo relativ olcso babacucc van. Kiarusitas van, 650-ert meg 450ert bodyk, 1500ert rugik. Ahogy neztem, foleg kicsi (56-62) meretben, de azert nagyobbak is elofordulnak. Gondolom kiarusitjak a szezon cuccait a febr. 1-vel indulo baba-mama het elott

Kép
Kép
-macsek-

macsek: örülök, h itt vagy. hogy vagytok?Mekkora már Luca? Szopizik még?

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Macsek!
Honnan tudod, hogy mikor lesz a baba-mama hetek? a Corába? :wink:

Gira!
Végül melyik doki mellett döntöttél? :wink:
Épitkeztek? Vagy kész házat vesztek? Bordányba? :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsu és Dancsi: a www.lll.hu -a szoptatási liga honlapján a fejlécnél az lll füzetek-re kattintava a sok felsorolás között ott található az elválasztás. Jó ötletek vannak!!

Kép
gyanixi

Sziasztok
Macsek
én Vivit 2 éves korában vittem bölcsibe, és nagyon jót tett neki. Őszintén szólva unatkozott otthon, hiába próbáltam vele játszani, jobban érezte magát a gyerkőcökkel. sztem nem korai bölcsibe vinned. Persze tök jó lenne ha 3 éves koráig otthon tudna maradni az ember, de ugye nem fizetik túl az anyákat így kénytelenek vagyunk hamarabb dolgozni. Neköünk amúgy könnyebb volt az oviszoktatás ( nem is szoktattam, csak ott hagytam) hogy előtte bölcsibe jártunk.
Az egyetemi bölcsiről nem tudok. Egyáltalán van olyan? Pedig én is jártam fősulira, jó lett volna ha akkor van.

Tud vki jó hitelügyintézőt? De olyat aki még a lehetettlen helyzeteket is megoldja.
Köszi
Vkinek vam infója szocpolról?

Ja és megbántam,, hogy nem egyszemélyes szobát kértem a klinikán. Sokba kerül, de így utólag megérte volna
szép napot

Kép
Kép
szandra29

Sziasztok.
Mindkét lányom beteg. Vivinek 38.2 a lázas és nagyon köhög. A pici is köhög. Sejtettem hogy nem ússzuk meg.
Töltök fel képet Kép Jázmin és Marci. A nagy szerelem:) Kép Tánc fellépés előtt

Kép
Kép
szandra29

Zita!

Kész házat vettünk Bordányban.
Dokiválasztás nem lesz, ellenkezik az elveimmel, hogy olyanért fizessek, ami jár (az más kérdés, hogy állat módjára bánnak veled, ha nem fizetsz pluszba) Megmondom őszintén, nagyon car élményem volt a legutóbb, úgyhogy még elmegyek a 12 hetes uh-ra (és kikérem a papírt az adókedvezményhez), és aztán 28 hetes korig nem megyek dokihoz. Nincs szükségem az olyan vizsgálatokra, amik azt állapítják meg, hogy elvetessem-e vagy sem...

Zsuzsi!

Átérzem a szenvedésed :( Hajnát mondjuk könnyebb volt elválasztani, semmi jelét nem adta, hogy valami hiányzik az életéből, de én azért az első este, amikor nem szopizott, bőgtem egy sort :)

Nekem is volt egy olyan időszakom, hogy bölcsibe kell adnom Hajnát, engem már a gondolat is megviselt lelkileg, hiszen csak egyszer ilyen kicsi és védtelen... Hiába próbáltam bemagyarázni magamnak, hogy jó lesz ott neki... azt éreztem, hogy nem. (Ellenben Rékám tuti biztos jól érezte volna magát :lol: ) Gyereke válogatja ezt, a lényeg, hogy az anya érezze minden feszülését, és tudja, hogy az Ő gyerekére hogy hat a bölcsi. (És szerintem itt függetleníteni kell magát az embernek az anyagi megfontolásoktól, mert mi az az 1 év az életéhez képest - akár kicsit szűkösebben is)
Vendég

Hali.

Gira, huh, te aztán jól a sarkadra álltál! :) Én bizti elmennék minden kötelező vizsgálatra, de le... magasról, hogy milyen lenne az AFP, mert az olyan, amilyen.

Klzsuzsi, mennek a drukkok a sikeres ciciről leszoktatáshoz!

Enikő, Zalánnak mennek a gyógymanók.

Zsuzsu, ecseteléssel hogy álltok? És mit mondott a doki, a pelenkakiütés mitől van, nekünk ugye a Pampers pelus okozta anno...nálatok a pelus vagy a kence a bűnös?

Újaknak üdv. Képek nagyon jók!

Ne haragudjatok, de csak végigfutottam az elmúlt oldalakat...

Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Kinga, mi az az SZBK??? Nem tudom, honnan lehetek ismerős neked, több lehetőség is van (újság, tévé).

Gira, bátor dolog két ilyen pici mellett bevállalni a harmadik babát! Gratulálok!!! Terveztétek vagy véletlenke?

Szandra :( influenza??? Én is rettegek tőle! :shock:

Mi a Selyem utcában lakunk, a Kereszttöltés mellett. De ma a Kereszttöltésen volt az első séta, persze esett az eső... :roll: De Lali nagyon élvezte! :lol:

Anyukám fél óra múlva hazamegy. Már bőgtem egy sort, nagyon be vagyok tojva... :shock:

Kép
szilcsi

Gira! Amikor én közöltem hogy nem megyek el az AFP-re kiakadtak és közölték olyat nem lehet. Mivel a 4 pecsét kellett féltem emiatt nem adja majd meg a doki elmentem, de bántam is.

Bölcsi. Mivel nagyon kevés a hely, már tavaly kiadták hogy tényleg csak szegedieket lehet felvenni.

Macsek! nagyon szép kislány Luca, milyen nagyra nött már ö is! Idén szept. kicsi az esélyed hogy pont abba a bölcsibe felveszik ahova akarod de vannak bölcsik ahol ált. mindig van hely, most nem irom le melyikre gondolok, mi is késön kapcsoltunk. Nekem muszáj volt 2 évesen dolgozni menni, én nagyon féltem mi lesz Orsival mert annyira anyás volt, bölcsi elött sosem aludt ott nagyiknál, odaadva sem volt, szoval felkészültem a legrosszabbra. Ehelyett nagyon szeretett, nem volt gond a beszoktatás, igaz mi febr. kezdük igy a gondozónak volt elég ideje Orsival többet foglalkozni mint a többi gyerekkel, meg Orsival sokat beszéltünk rola hogy miért fog oda járni és az milyen jo, oda csak nagy gyerekek mehetnek aki ügyesek már stb. Igy neki poz. volt hogy bölcsibe járhat majd ö is. Ja és én amugy nagyon bölcsi ellenes voltam, muszájbol kellett csak bedugnom oda, de bevallom Norbit meg már szeretném bölcsibe adni, olyan jot tett Orsinak, nagyon hamar önálló lett, és sokat tanult ott (igaz nálunk sok foglalkozás volt nem csak gondozás)

Csibe! A bölcsiben irattad fel? Mert én aug. végén amikor Orsi még oda járt kértem irják fel Norbit és mondták nem ök nem vehetnek fel listát, a bölcsödék ig. kell jelentkezni, ök majd továbbitják nekik a neveket, azután már a többit a bölcsi intézi, tehát hogy kit vesz fel.

Szandra! ök is gyönyörüségesek! Jázmin nagyon csinos lány!

Mi holnap megyünk vidékre, örökbe fogadunk egy kutyát, remélem tényleg elfogad ott minket és el tudjuk hozni, nem lesz vad. Szegénynek nagy büne volt hogy nem volt "jó" házörző

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bölcsi! Valóban a Bölcsi Igazgatóságon kell regisztráltatni a felvételt (persze előtte megbeszélni a kiszemelt bölcsivel, hogy fel is vegyék). De az Igazgatóság továbbítja a jelentkezési lapot a bölcsibe. Kitétel: szegedi lakcímkártya anyukának, gyereknek!!
Munkáltatóit majd a bölcsi kér csak, anélkül nem járhat bölcsibe a gyerek.
Lotti 2 évesen ment bölcsibe, muszáj visszamennem dolgozni "egyszerű ok" miatt. Lindi is ugyanoda megy majd márciustól (januárt írtam ugyan a papírra, de már beszéltem a vezetővel, hogy később viszem). Semmi kárát nem látta a lányom a közösségnek, a kicsi sem fog! :)

Szandra!? Mire vagy kivi a szocpollal kapcsiban?

Macsek, Szilcsi, Szandra! Irtó helyesek a gyerekek, és hogy nőnek! :D

Dancsi! Grat a költözéshez, kitartás a dobozoláshoz! :)

Gira! Milyen házat vettetek? Mi is kacérkodtunk évekkel ezelőtt Bordánnyal. :)

Nem vitatéma, de nagyon klassz lenne, ha a mai magyar helyzetben függetleníteni tudná magát az ember az anyagi megfontolásoktól. Én töredelmesen bevallom, nem tudom hogy kell megélni a gyerek 2 év kora után anya gyeséből, meg apa mondjuk átlagosnak mondott fizujából, háztörlesztő kötelező havi pengetése mellett.
Akinek van ötlete szívesen meghallgatom. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő!
Nem tudtunk volna Ringatóra menni,mert Kitti letaknyosodott. Szívom az orrát ezerrel :(

Szilcsi!
Biztos nem Tv,újság. SZBK=Szegedi Biológiai Kutató Központ
Ne legyél betojva!! Tökéletesen megállod majd a helyed anyukád nélkül is!! (én is be voltam tojva amikor férjem 3 hét itthonlét után visszament dolgozni)

KArmen!
Én is a bölcsiben írattam fel Kittit hogy tutira legyen ott helye.

Macsek!
Klasszak a képek :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Melinda!
Szerintem lehetetlen megélni.
Viszont összetehetjük a kezünket,mert a legtöbb országban egy fillért sem kap az anya ha elmegy szülni és nem maradhat otthon akár 3 évet is anélkül hogy elveszítené az állását.
Tudom ez nem lényeg,mert mi itt élünk.
Én is azért bölcsiztetem Kittit,mert az a mani kb nulla lesz amit nem sokára kapok :roll:

szszkinga

Kinga! Persze, de azért ne felejtsük el, hogy sok országban nincs is szükség anyuka fizetésére, apuka eltartja a családot.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!
akik így megélnek nagy művészek :D
sztem sehogy nem lehet.
Vendég

átlagfizetésből más országokban sem tudnak úgy megélni h. csak apuka dolgozik.
Vendég

Zituska!
sok sikert a harchoz a gyerekágyon, :wink:
nem lesz könnyű menet.
Vendég

Sziasztok!

Tudom, hogy már volt róla szó, hogy GYED mellett nem lehet dolgozni, de megbízási szerződéssel vagy más kiskapus megoldásról sem tudtok? Jöhet priviben is! :D

Képek tényleg szuperek!
Mecsek: Spenótos kép nagyon ott van a szeren! :lol:
Szandra: Jázmin látom jó húsban van! :lol: Dorottya is ilyen volt! :) Vivi művésznő meg kész hölgy! 8)

A GYES meg szerintem semmire sem elég... Egy-egy téli gázszámla több, mit ez az összeg!!! Mi kénytelenek leszünk pár hónapig beosztani, ha nem akarok túl korán visszamenni dolgozni (azért a 10ezer forintért, amennyivel többet kapnék, ha dolgoznék, nem hiszem, hogy megéri!!! Tényleg érdemes volt évtizedekig tanulni! :? ) Így már most elkezdtünk félretenni és spórolni arra a 3-4 hónapra (még jó, hogy a GYED ennyire magas összegű :wink: :lol: ), meg van is egy kis megtakarításunk, abból fogunk tengődni! Hallottam olyat is, hogy a nagyszülők segítenek anyagilag abban a plusz évben... És biztosan vannak olyanok is, akiknek ez az összeg, beleértve a GYED összegét is, csak aprópénz! :lol:

Szép estét!

eszter

KépKépKépKép
hefe

A szoptatási tanácsadói listán kaptam a következő segítségkérő levelet.
Szegeden anyatejet keres az Eszter-lánc Anyatejmisszió.
Akinek van felesleges anyateje, vagy ismer valakit aki segíteni tud kérem írjon,
Az én címemre g.kovacs.judit@gmail.com
vagy az anyatejmisszió vezetőjének

Csomóné Lindmayer Katalin
(: +36 20 9527358
katalin@lindmayer.hu

köszönöm

gjudit
gaborjudit

Szia Gyanixi!

Csak most olvastam a felfázás dolgot, lehet már nem aktuális. Én sokat voltam felfázva, volt hogy nagyon. Én a cickafarkfű és medveszőlő teát ittam. Azóta mondtak valami mlestyánmag teát, de azt nem próbáltam még. Meg kamillás, pásztortáskafüves ülőfürdő is jó, ezt egy gyógynövényboltba mondták. Nemrég kb fél éve megint jól felfáztam, akkor ajánlották a gyógyszertárba a tőzegáfonya kapszulát. Ez természetes vitamin jellegű és nagyon bejött. 60 szem van egy dobozba és az sok-sok megfázásra elég. Napi egyet szedtem 5-6 napig , amig éreztem hogy nem vagyok felfázva + a medveszőlőt ittam. Ezt még egy doki javasolt régen, csak azt főzni kell 6-8 percig és elég zavaros lesz, de hatásos.
Remélem tudtam segíteni.
Márti
zamarti

Sziasztok!

Hát a Gyes tényleg nulla,de nem is azért adják,hogy megéljen belőle anyuka.csak egy kis támogatás!Más országban többet vagy kevesebbet adnak,de szerintem nem lehet így hasonlítani,mert más ország,más gazdagág,más politika stb....Ha magasabb lenne a Gyes,tönkre is menne ez az ország,mire kifizetnék a sok romának a rengeteg gyerekre!
20140113113746

Sziasztok!

új helyzet alakult ki elválasztás ügyben, Dénes kiharcolt magának napi 1 szopit. :):) Én is megkönnyebültem, meg ő is. :):) Egy gyógyszert kellett volna elkezdenem szedni, ami mellett nem lehet szopizni, ezért lett volna a teljes elválasztás, de nem létfontosságú, szóval ezt most passzolom, inkább a prücsök legyen kiegyensúlyozott.

Egyébként úgy harcolta ki, hogy napközben viszonylag jól elfogadta, hogy keserű a cici, de este 4-5 nap után már nem érdekelte, akármilyen rossz volt, szopott belőle. Neki az esti szopi a legfontosabb. Így megegyeztünk vele, ha napközben nem kéri, akkor este mindig jó lesz a cici. Úgy néz ki működik. :):)

Dénes különben extra cicifüggő volt, sztem többet szopott néha, mind baba korában. Ébredéskor, reggeli után, kicsit délelőtt, séta után, du. ébredés után, vacsi után, alvás előtt, és ezeken kívül nagy sírás után, néha víz helyett iváshoz, és ha rossz idő miatt a lakásba szorultunk, akkor egész nap. És persze éjjel, 2-3...-9szer, ahányszor éppen felébredt. Literszámra volt még tejem.

A pár napon belül látható változások a szopicsökkenés után:
Rengeteget eszik!!! Nem kell küzdenem vele, megeszik olyan dolgokat is, amiket eddig elutasított. Nagy megkönnyebülés!

Apa nagyon felértékelődött! Eddig volt egy csomó dolog, amit csak én csinálhattam vele, pl. én tolhattam a babakocsiját, nekem kellett felemelnem, ha vinni kellett valamiért, amihez testi közelség kellett, az csak anyával volt jó. Ez egy csapásra megváltozott, persze sok dologhoz még mindig én kellek.

Csak egyszer ébred éjjel. Tök nagyokat alszok. 2 éve nem aludtam egy jót.

Dancsi: Azért volt keserű, mert bekentük grapefruitolajjal. Citromot szoktak rákenni, de Dénes azt imádja.

Macsek:
Luca csodaszép! Igazi kis tündér. :) Örülök, hogy újra írsz! Mész vissza dolgozni?
Dénesnél már nem ment volna az egy-egy szopi kihagyása, régebben meg nem akartam ilyesmit csinálni, gondoltam szopik ameddig szopik, de teljesen kimerültem, ez a verzió nem ment. Mellesleg gyúrunk a kistesóra is, ahhoz is kéne egy kis energia. :)

Szandra! Nagyon szépek a babák és a nagylány is! :):)

Zitacicu!
Jobbulást a családnak! :):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vonalzó próba.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Jó lett. A másikat is átírom. Az újhoz nem lehet képet csatolni. Halmozom a vonalzókat. :):)

Tegnap volt Dénes szülinapi bulija a Százszorszépben, sztem jól sikerült. 14 gyerekből 5 beteg volt, de 9 gyerekkel is jó volt. Azért ott tartottuk, mert a 9 gyerekből heten 3 év alattiak voltak, mindenkivel jött 2 szülő, nem fértünk volna be a lakásba. Ha minden meghívott el tudott vona jönni, nagyszülőkkel együtt 37-en lettünk volna. Így is 20 felett voltunk. Képeket rakok fel, amint letöltöttük őket!

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok.
Ma nem vagyok jó paszban. A lányok egyre betegebbek, alig aludtunk éjszaka. Jázmin annyira köhög hogy fuldoklik, kb 5 percenként pánikoltam, hogy megfullad. Vivinek meg 39 fokos láza volt, átaludta a délutánt, amit eddig soha nem tett. Remélem hamar vége lesz.
mennem kell
sziasztok

Kép
Kép
szandra29

Klzsuzsi!

Na azért mégiscsak jobb hogy találtatok egy megoldást ami mindkettőtöknek jó.

Szandra!
Máté is így köhögött ,napokig nem aludtunk ,mert hányt a köhögéstől .Annyival jobb a helyzet hogy mostmár nem köhög éjjel de nappal még nagyon sokat.Hétfőn felhívom a dokit hogy adjam e neki az antibiotikumot.Abban maradtunk hogyha nem lázas és az orrváladéka sem szines akkor hagyjuk,de félek nehogy tüdőgyuszi legyen a vége.Amúgy az orrából inkább már vizes valai jön,de volt ennél rosszabb is.
A kicsik dettó köhögnek éjjel is nagyon főleg a Norbika.

Norbika is kezd "beszélni". :) Illetve mindennek csak az elejét mondja két betű erejéig ,de legalább tudom nagyjából hogy mit akar.Viszont a NEM az nagyon megy neki.... :lol: :lol:
Nikinek kivettünk az ágyából két rácsot kiváncsiságból hogy kijön e.Este próbálkozott ,de mondtam neki már aludni kell és ha kijön akkor visszateszem a rácsot.Na azóta nem próbálta.Norbinak nem veszem ki egyenlőre mert ő biztosan egy másodperc után az ajtóban lenne,őt nem lehet "zsarolni".
Mivel a bölcsiben is rendes ágyon alszanak lassan itthon is átrakjuk őket.Csak először azt szeretném elérni hogy ne is próbáljanak meg csak úgy kijönni a rácsosból sem ha már van szabad út...

Hefe!
Ezerszer szebb lett a kenyér rendes élesztővel..Köszi..
:wink:
GYES téma:elvileg két éves kortól jár..Én mégis tavaly augusztus óta kapom.... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

ZSuzsi,
miért akarod elválasztani? én már letettem róla :?

melinda,
nem vitázni akarok és tény, hogy gyesből nem lehet megélni, ezért kell nekem is visszamennem dolgozni

de!
azért lássuk be, hogy nem sok olyan orszgág van, ahol van gyed, ráadásul 2 éves korig, majd 3 éves korig gyes, ha azt nézed, hogy a biztosításod megvan, meg ezek az évek beleszámítanak a munkaviszonyba, akkor nem is olyan rossz
a barátnőmnek a 4 hós babája mellett kellett pl. visszamennie dolgozni ha meg akarta tartani az állását és külföldi révén kénytelen volt, mert Svájcban élnek, ahol évekig keresett, míg talált a szakmájában munkát
Vendég

Dancsi! Azért kezdtük el elválasztani, mert totál kimerültem. Nappal is full szopin voltunk és éjjel is, 2 év után ez nagyon fárasztó, de te gondolom tudod. Fizikailag is szó szerint kikezdett az alvásmegvonás és a szoptatás, sokszor voltam beteg, izomgörcseim voltak stb. És szeretnénk neki testvért is, ami rengeteg szopi mellett nehezen sikerült volna. Orvos szerint ameddig termelődik tej, addig biztos nem sikerülne a teherbeesés :shock: , az LLL oldalán azt olvastam, hogy ha két szopi között 6 vagy több óra telik el, vagy napi 5 alá csökken a szopik száma, jó eséllyel menni fog a dolog. Remélem nekik lesz igazuk nem a dokinak. :lol:

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Az én barátnöm is 3 hónaposan (amerika) bölcsibe kellett adja a kisfiát, fájó szivvel de ök sem tudtak 1 fizetésböl megélni. Én is irtó szerencsésnek tartom magam hogy 2 éves korig itthon tudok velük lenni.

Hefe! Én ugy tudom a törvény egyértelmüen kimondja GYED alatt semmilyen formában nem vállalhatsz munkát. Feketén tudsz, ha zsebböl fizetnek, nem vagy bejelentve csak igy megy szerintem.

Zsuzsi! Örülök hogy napi 1 szopi elég. Nekünk is még nagyon sok van egy nap, de amig beteges idöszak van, tavaszig nem is akarom elválasztani. Utána meg majd meglátjuk mennyire akarja még NOrbi ha igen akkor másfél évig engedem. Utána már szerintem nehezebb valóban elválasztani

Szandra! Remélem gyorsan jobban lesztek!

Norbim ha mondom neki hogy baba, már egy ideje mindig visszaismétli :D

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Ági (exi)

Már az első ecsetelés után sokkal szebb lett Ábel bőre. Csupa narancssárga a kezem, de hatékony és ez a fontos. Nálunk a pelenka biztos nem okozta, talán a fogzás, vagy a mandarin. Hatosával tömi magába a mandarint és a doktornő szerint a gyümölcs savassága okozhat ilyen kiütést.
Petinél előjött ujból, vagy véglegesen rendbejött??

Bocsi, de nincs erőm másnak irni, kissé lepadlóztam, ugyanis örökre elment a nagymamám... :cry: :cry: :cry:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu!
:( Részvétem a mamád miatt!

Gyógyulást minden kis betegnek!!!

szszkinga

Zsuzsi, ezek szép eredmények! Pár nap alatt micsoda jó dolgokat értetek el!! Apa örül, hogy több feladat jut neki? :lol:

Zsuzsu, őszinte részvétem! :cry:
Nem gondoltam volna, hogy pl gyümölcs is okozhat pelenkakiütést... :shock:

Karmen, ezt az egy szót mondja Norbi? Én mindig arról álmodom, hogy az "anya" lesz az első szava... :D

Szandra, ZItacicu, a kis betegeknek jobbulást!!!

Hallottam a rádióban, hogy már Békéscsabán, Kiskunhalason és Vásárhelyen is látogatási tilalom van a kórházakban... :roll: Egyre terjed ez a hülye influenza. Jól be vagyok tojva, nehogy elkpajuk!

Egész jól elvagyunk anyu nélkül, apa egyelőre lelkes, most éppen takarít. Egyelőre még mondjuk elúszik a napom, és szinte alig csinálok valamit... Mondjuk ez a kicsi is elég volt, budipuceválás, fürdőszobapuceválás és már megint elkezdtem vérezni... :roll: Sosem gyógyulnak be a sebeim!!! :roll:

Kép
szilcsi

Helóka!

ILcsi mél ment!

Zsuzsu: Őszinte részvétem! Sok erőt neked++++++++++++++

Bogi és Violaszáj:
Hétvégén Szabadkán voltunk. Ma délután jöttünk vissza és a szerb útlevélkezelő olvassa fel a neveket (és válaszolni kell, hogy igen, yes, da vagy akármi :lol: ) és mondja a nő, hogy Viola, erre Bogi beszól Violának, hogy Viola mondjad szépen, hogy DA (Vius nemigazán beszél még magyarul se semmit, nemhogy szerbül :lol: ) Erre Viola bekiabálta, hogy DAAAAA!!! :lol: Akorrát nevettünk tesómmal :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zsuzsu: Nagyon sajnálom a nagymamádat! :(

Zitacicu: Örülök, hogy bevált az élesztő! :) Én nem próbáltam a tasakosat, de ez biztosan olcsóbb is!

Zsuzsi: Szuper! Nagyon okos kisfiad van, ha ilyen ügyesen megértette a szopival kapcsolatos dolgokat! :lol: Ügyesek vagytok!

Tök jó tavaszi idő volt ma! Bementünk a városba sétálni, már ezer éve nem voltunk! Csajszi kergette a galambokat. :lol: Én már el tudnám viselni, ha nem is lenne rosszabb idő!!! :wink:

Szép estét!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Zsuzsu! Őszinte részvétem. :cry: :cry: Sok erőt a gyászmunkához!

Hefe! GYED mellett nem lehet dolgozni! Hivatalosan nem!

OK igazatok van, más országokban sem könnyű a helyzet. De pl.nekem tetszene, hogy egy anyuka 4 max 6 órás munkát végezzen, vagy ne is melózzon amíg a gyerekek kicsik.

Dancsi! Nem vagy ideges a melóbaállástól? Hány évig nem dolgoztál? Hova mégy? A régi helyedre?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsuzsu!

Részvétem még 1 x itt is,sok erőt Neked!!!!
20140113113746

Szandra: Találtál sulit Vivinek???

Csajok (tanárnénik :lol: ) a gyakorló iskolák, mitől gyakorlók? Vagyis mit takar az, hogy gyakorló? :lol:

Polgári értékrendű iskola van Szegeden? :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hali.

Zsuzsu, őszinte részvétem! Sok erőt nektek!
Értem a dolgot kiütések terén. Nálunk Peti még nem nagyon eszik klementineket, de tényleg lehet ezektől. Az az igazság, hogy azóta nem használok Pampers pelenkát, csak amikor idetéved egy-két minta. De nincs is bajunk!

Enikő, jó a lányod dumája. :)
Polgári értékrend? Mire gondolsz? Elég sokan istenítik a Madách sulit pl.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Én gyakorló suliba jártam. Azért gyakorló,mert a tanárképző fősulisok ott tanulják meg hogyan kell tanítani, ill. ők is adnak órákat a gyerekeknek úgy hogy bent ül az "igazi" tanár meg egy csomó fősulis.
Nekik ebből is vizsgázniuk kell.Ez a gyakorlati oktatás nekik.

szszkinga

Sziasztok!
Enikő!
A gyakorlókban a tanárszakos egyetemisták gyakorolnak, nagyon divatos mostanában, állítólag protekció kell a bejutáshoz.
Polgári értékrend? Talán a Karolina? Kis vallásos neveléssel.
Ibolya és
Kép
KépKép
KépKép
zseibi

Zsuzsi,
én megértelek :)
teherbeesés nem lehetetlen, nálunk Bogyesz sikerült, Jozsó akkor még napi legalább 4-5* cicizett :)
és pár hónapja is sikerült, csak nem maradt meg, nem kell sajnálkozni, ez van, a sors keze...)

ha a mensid már megjött, akkor sztem simán teherbe tudsz esni

Boldi is éjszakázik, én úgy oldottam meg, mert semmi nem működött hosszú távon, hogy odatettem az ágya mellé egy szivacsot, azon alszom én, kezdetben kivettem cicizni, majd 2-3 hét után elég volt neki, hogy mordultam egyet félálomban, hogy alvás, itt a mama, és így többnyire alszik reggelig

amúgy én is elválasztanám, de nem megy, nem hagyja, cicizik reggel, délben este, alvás előtt, alvás után, ill. napközben is rengetegszer, ő sem iszik szinte semmit, ha szomjas, cicizik, az egész család neheztel (apát leszámítva), neki én vagyok a nyonyója, mint más normális gyereknek egy cumi

most beteg, de jövő háttől ott alszik a bölcsiben, a héten kezdtük próbálni kőkemény volt mindenkinek (a 2. nap már nem ordított annyira utánam), de meg fogja szokni, biztos kell neki pár hét, én ebben bízom, hogy ha reggel 7-kor elmegy és délután 5, fél 6ig nem lát (ha már dolgozom), leszokik a rajtam cumizásról

nekem amúgy Boldi feladta a leckét, ha lesz harmadik, az nem fog cicizni vagyis újszülöttkorától kezdve tápozni fogom felesben és inkább választom el pár hós korában, mint ez a rémálom, ami nálunk is megy...

Melinda,
ugyanoda vissza, 2003. októberében jöttem el
Vendég

Enikő,
a lányok már leírták a gyakorló suli lényegét, én az Ies gyaksziba jártam, akkor jó suli volt, állítólag sokat romlott, de sztem ez van minden sulival

előnye, hogy többnyire értelmiségi szülők gyerekei vannak, akikre jobban odafigyelnek talán, így magasabb a színvonal, a húzóerő, de egy átlagképességű gyereknek ez nem biztos, hogy jó, mert ő lesz a hülyegyerek...

hátránya, hogy a kistanárok nem biztos, hogy jól le tudják adni a tananyagot

tuti protekció kell a bejutáshoz, hacsak nem extrém okos a gyerek (mert sztem van felvételi)

én nem adom majd oda őket, hanem a legközelebbi suliba fognak járni, ahol a szomszéd gyerekek is lesznek

én speciel utáltam, hogy a barátaim nem velem jártak suliba
Vendég

Sziasztok!

Próbálok én is írni egy kicsit, amíg fel nem ébred Kristóf (kb. pár perc). Szóval kicsit el vagyok tűnve, aminek a legfőbb oka, hogy kezdenek nagyon beindulni a másik lakással kapcsolatos tennivalók - ma kezdik el a burkolást, a héten kell mennünk kádat, mosdókat, WC-t nézni (amit ugye nem egy helyen nézünk meg) és persze a legtöbb üzlet 17-ig van nyitva, apa meg legalább 15:30-ig dolgozik :?

Zsuzsu! Részvétem a nagyid miatt, de gondolj arra is, hogy gyönyörű kort ért meg! (bár ez ilyenkor sovány vígasz...) :cry: :cry: :cry:

Zsuzsi :) Sztem nagyon jól döntöttetek, hogy a kompromisszumos megoldást választottátok!! Kristófnak is már csak kb. 1,5 hónapja van, hogy egész nap rajtam cummogjon, ha elmúlt 2 éves, én is beszigorítok. Fizikailag sztem én még bírnám, csak kicsit idegesít már, hogy egész nap rajtam lóg, mint egy újszülött. :oops: :oops:

Dancsi :) Azért próbálkoztok majd még kistesóval? Hja, cumi kérdés nem könnyű, én nagyon ellene voltam (mert mindig azt mondtam, hogy tuti nem azért ordít a gyerek, mert egy szilikon vagy latex darab hiányzik a szájából), de ezzel a saját életemet nehezítettem meg.

Enikő :) Éééédi lehetett Viola a határon :lol: :lol: :lol: Polgári értékrend alatt nem pontosan tudom, mit értesz, de ha már értékrend, akkor én is a Karolinát mondanám (illetve még vmit, de az tudom, hogy neked nem tetszik :wink: ). Sztem a többi suliban csak a tanulnivalóra helyezik a hangsúlyt. Attól meg, hogy jómódú szülők gyerekei járnak egy bizonyos suliba, nem feltétlenül jelenti, hogy bárminemű értékrenddel is párosul a dolog :roll:
Egyébként Pesten én is olyan általánosba jártam, ahol felső tagozatban jöttek néha kistanárok, én szerettem őket :)

Bea :) A Levente név nekem is nagyon tetszik :D

Emese :) Te kérdezted, azt hiszem, szóval egy Ma-uri masszázs tanfolyamot kezdtem el.

Anett :) Ha vmikor délelőtt bent vagytok a városban, csörizz meg előtte és beviszem a pulcsit. De el is jöhettek vmikor ha gondolod. :D :wink:

Gira :) Örülök, hogy minden rendben a Pocaklakóval! Bunkó dokit fogtál ki vagy mi volt a baj?
A bölcsit egyébként én is szükséges rossznak tartom...

Zseibi :) Üdv itt! Írj egy kicsit magatokról! :)

Ja, ovit kereső csajok! Tegnap voltam a Cora-ban és láttam kiírva, hogy február 2-án, szombaton több ovi képviselője is kint lesz, gondolom lesznek tájékoztatók az ovikról, esetleg érdekes lehet. Hogy pontosan mely óvodák lesznek kint és hogy hánykor kezdődik az egész, azt sajnos nem tudom, több nem szerepelt a tájékoztatóban.
Na szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok
Talán kezdünk a gyógyulás útjára lépni, igaz a kicsi most hányta ki a kajáját, mert szegény elkezdett evés közben köhögni. Ma megyünk dokihoz, aztán kiderül.
Oviajánló
Én melegen ajánlom a Gedóit ( Temető utca), Vivi oda jár, nagyon jó ovi. Ha vkit érdekel szívesen válaszolok.
Még mindig bajban vagyok a sulikkal. Állítólag sokat bezárnak. Ha van ötletetek....

Üdv Kép Két kis betegem

Kép
Kép
szandra29

ja Gyakorló suli.
Én is tanár vagyok, és a gyakorló sulikban tanítottam. Annyi a jó benne, hogy színesebbek az órák, az nem igaz, hogy nem tudják leadni rendesen az anyagot, hisz a tanárral egyeztetniük kell, és a tanár is ott van az órán. Ezek ellenére nem adom oda a lányom, egyik iskola sem nyerte el a tetszésem. Még így vagyok a Madáccsal is, ott is tanítottam 1 évet.
most már tényleg megyek :)

Kép
Kép
szandra29

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?