Új privát üzeneted érkezett!

[quote="csibe76"] írta:csibe76
[quote="vicger"]E írta:vicgerGyébként teljesen kész vagyok, a hormonjaim kiütnek, kész dili vagyok. ha meg valaki megkérdezi h még egyben vagy? legszivesebben keresztben lenyelném..
Sajnos a gyerkőceimhez sincs annyi türelmem, s legszívesebben bőgnék, mint a lánc...

Ehhh a hócipőm tele...

Ismerős a helyzet. + goddoljatok hozzá, egy éppen megygyógyult 3 évest, egy 10 ,és egy 34 éves lázas beteg pasit. Ez az én sorsom most. de jól bírom, csak már leszakad a derkam. Egész este galoppoztam a lakásban fel-le, teát főztem, maj dmelegítettem, vacsorát hordtam az ágyba, gyógyszert adagoltam, asszem elmehetnék nővérkének. Mondjuk a seggüket nem kelett kitörölni, kivéve persze a kicsit.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Én sajnos nem tudok üzenni senkinek,mert későn kapcsolódtam be és nincs egy számom sem.

Nekem csak abból van elegem,hogy minsódenki hivogat,hogy szültem-e.

Bárki hív felveszem és mielőtt beleszólna azt mondom : Hallo,nem még nem szültem.

Már az összes barátomat eküldtem melegebb éghajlatra és mondtam,hogy nyilván üzenek ha meglesz,felejtsék már el.

Most legalább"tuti,hogy hétfőn befekszem vizsgálatok,és kedden mehet a menet.Ha nem indul be akkor szerdán csak történik valami,de szerintem be fog indulni.Hétfőn megkukkol a doki és akkkor megtudom milyen állapotban van a méhszáj meg a magzatvíz. Az remélem nem lesz zöldes. Mondjuk engem 2 héttel hordott túl anyukám és zöldes volt a magzatvíz és nem lettem agykárosodott (bár ebben néha kételkednek)

Vettem ma még egy pizsit,hogy ne kelljen hálóingben rohangálni a vizsgálatokra meg ctg-re hétfőn(főleg ctg-n nem akaorm felhúzni a hálóingem a homlokomig és úgy ülni 20 percet.. :lol: :lol: :lol: :lol:
ndombi

Móni, Lego, Bingii nagy-nagy gratula!!!!!!! Éljenek az új babák!

Dombi, akkor Téged jól megleptek! Én már biztos kidobtam volna a mobilt a klotyóba! Jó, hogy így bírod!

Blongyi! Hát, igen, egészség legyen, igazad van, erre kell gondolni, a többi könnyebben megoldható!

Norma! Három gyerekkel már csak három nap gyerekágy jutott... alulról, kösz, megvagyok, így, hogy nem kellett bevarrni a másfél centis repedést, így nagyon legényesen nyomom a háztartást, plusz gáttorna, mikor csak eszembe ötlik...tudom 1o napig kéne feküdni, de hát valahogy nem megy... ha fáradt vagyok lefekszem, ha tehetem és ennyi. Nagyon keveset véreztem, tán csak három napig, azóta alig-alig. Kérdeztem is a dokit, hogy ez nem gáz-e, de azt mondta, hogy oké. Ennyi.

Most kivagyok akadva, mert 34 kg alatt nem lehet gyereket előlre ültetni, a három gyerekülés meg nem fér be hátra, úgyhogy kocsit kell cserélnünk, kb. fél év múlva (háttal be lehet tenni előlre a bébihordót, de azt kb. ennyi idő múlva kinövi). Biztos van oka, hogy így találták ki, de most első eszméletben mocsokságnak tűnik. Még emésztem..... :evil: :evil: :evil: :?
Nesze neked nagycsalád!!!! Nem valami könnyű gyarapítani a nemzetet!

Panka gyönyörűség, imádnivaló, még most is alszik éjjelente! Isten tartsa meg jó szokását!!!!

Csibe! Gyors jobbulást a pasijaidnak!!! Amíg ilyen intenzíves nővér vagy, addig úgysem szülhetsz!!! A gyógyult háromévesnek gondolom még nincs jogsija, hogy bevigyen?!?! :wink:
Influenza?

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Sziasztok!

Átadom mindenkinek azt, hogy előttem szüljön. Főleg, hogy nekem van még két hetem. Bár a doki mingíg elöbbi időpontot mondott jan29-30. stb...Már csak ennyien maradtunk? Gondolkodtam rajta, hogy vajon még hányan vannak előttem de fogy a sor. Én vagyok az utolsó. :-)
Szerintem majd Máté eldönti. Már kíváncsi vagyok rá. Éjjel nagyon sokat mozgott már azt hittem van valami baja. Lehet, hogy most átfordult a bal oldalamra.

Csibe,

jól tartod a frontot.Azért egy picit pihizz is okés? Adoki mondta, hog yszerinte a 4500 grammos gyereket is simán ki lehet tolni. Köszi gondoltam magamba. De majd meglátjuk ha kibújik, hogy mekkora.

Andi,

nagyon szép ez a kis csöppség.

Norma,

lehet, hogy az kellene most neked amire vágy az lehet, hogy megindítaná a dolgokat. :) :)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Bocsi a sok bakiért.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Tóthzsu, köszi, talán nem influenza, nem olyan magas a lázuk, olyan 37,5-38, de ez a legrosszabb talán. Amilyen szerencsétlen vagyok, úgyis most jön rám a szülhetnék. Majd bemegyek taxival, vag yh asürgős, mentőt hívok, apa azt mondta, hogy ilyen betegen úgysem jönne be a szülőszobára. Amúgy is látogatási tilalom van, lehet, hogy most be sem engednék. Bencusom viszont nagyon eleven, ugye 2 napig szinte csak feküdt, ezt most pótolja.

Ndombi elküldöm priviben az telcsiszámomat, én úgyis minden nap jövök, ha valami van, dobj egy sms-t nyugodtan.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
És akkor egyedül fogsz szülni? Jobbulást a családnak!!

Norma,
Ki fog minket értesíteni, ha már babázol? Azért ha tudsz indulás elött is írj ide, hogy tudjunk drukkolni :wink:
Vendég

Norma, nem , nem olvastam könyveket, mert úgy gondoltam, hogy rá kell jönnöm, mi a jó. CSak néhány más topikban kapom az ukészt, így meg úgy csináljam, így etessem ekkor meg akkor, ekkor legyen a hozzátáplálás és ne akkoor stb. és totál erre álltam rá, aztán rájöttem, hogy eddig az ösztöeim és a gyerek akarata után mentem, hát most i így teszek....

kövezzen meg bárki, de a hozzátápi is lassan időszerű lesz mert érzem, nem bírja a tápicskut....vlalahogy végigmegy rajta és már éhes is, ezért hízik ilyen könnyen meg olyan gyakorlatokat csinl mintha más energiaforrást igénylene, nem tudom...de ezt érzem...megvárom.,h goy 2 vagy 3 hós legyen és kapja a fini főziket annak legalább íze is lesz nem mint ennek a sz@r tápicskunak....

bocs az offért....
Vendég

ja és még valami és vége az offnak

szóval ismertek, elég akaratos vagyok kissé vagánnyal kombinálva, szóval a pcos betegség miatt, a terhesség miatt , az epekő miatt annyi mindent kiharcoltam, éreztem, mi a jő és mi nem, hát eddig a gyerekneveléssel is ez volt, és hülye voltam, hogy nem magamra hallgattam az elmúlt néhány hétben, de most már tudom, hogy az a jó ahogy a gyerekem gondolja vagy szeretné kombinlva az én gondolataimmal.....
Vendég

Köszi, Pnada, lehet, hogy egyedül megyek, de most nem akarok, ugyanis én is kezdek sz@rul lenni. Most mérem épp a lázam, de persze nekem nincs időm pihenni, a fiúk még sz@rabbul vannak.

Lafi nekem Dani tápszeren nőtt fel, és én is elkezdtem korábban a hozzátáplálást, mit nem mondjak, 2 hónaposan cumisüvegből itta a húsleves leszűrt levét. Azóta is imádja. A bencével már volt a helyzet, ő szopizott, neki 5 hónapos koráig nem kellett más, de utána neki is elkezdtem almát, stb. Szerintem is hallgass az ösztöneidre, az anyai ösztönnéál nincs jobb tanácsadó. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Helloka!

Lafi: no, egy rugóra jár az agyunk. Nekem a hányásokkal van a bajom, meg úgy vettem észre,hogy a cukortól felkveredik a gyomra. Szóval én is alig várom, hogy 3 hónapos legyen és adhassam neki gyümit, főzeléket.
A szomszéd asszony azt mondta,hogy az ő ikrei 3 hónaposan töltött káposztát ettek. :roll:
Lehet,hogy rossz amit csinálok, de pl. mi nem eszünk pontosan órára. Nem keltem fel a legjobb álmából. :oops: Ő úgy is jelzi, ha éhes, van, hogy 3 van, hogy 4 óra múlva. De pl. tegnap este 8-kor evett, aztán már csak hajnal 3-kor.
Nem mondom, hogy baromi nyugodt vagyok, de mivel látom,hogy szépen fejlődik, nem ragaszkodom az órához.
Szerintem is hallgass az ösztöneidre, minden gyereknek más az igénye, nincs egyforma.

Ja cukorra visszatérve, a dokinéni által felírt tejcukor sem hozta meg a várva várt eredményt, szóval nekünk tápcsere lesz.
Vendég

háááát mi már hamarabb, úgy 2 hónaposan vagy picivel később de még 3 előtt elkezdjük a gyümit, főzit....muszáj lesz, látom rajta........

Blongyikám, igazad van!a gyerek tudja!
Vendég

lafi: próba-csereszenye !!!
Egy másik fórumon olvastam,hogy valaki a gyerekdoki tanácsára 1 hónaposan nyers almapürét adott a babának hasfájásra és bejött nekik!
Szerintem Nálatok simán mehet a dolog, mert nem hasfájós Hunorka!
Én még várok vele, mert hiába fizikailag erős Milus, a gyomra nem annyira :(
Aztán ki tudja? lehet,hogy mi is megpróbáljuk! :wink:
Vendég

No, hozzátáplálásról:

7 éve élek Floridában, itt született kisfiam, aki 2,5 éves és kislányom, aki 4,5 hónapos. Mivel most kezd esedékessé válni a hozzátáplálás a kislányomnál, igy elég sokat foglalkozok újra a témával. Gondoltam másoknak is érdekes lehet egy más ország szemszögéböl olvasni a témáról. Sok hasonlóság van a magyar szokásokkal egybevetve, de vannak jelentös különbségek is.

Hozzátáplálás - egy másik ország elvei alapjánAz amerikai gyerekorvosok a következöket ajánlják:

Nem a baba korától függ, hogy mikor áll készen egy baba a hozzátáplálás megkezdésére. A következö testi és fejlödési jelektöl függ, hogy a baba készen áll-e arra, hogy szilárd táplálékot kapjon. Valószinüleg el lehet kezdeni a hozzátáplálást, ha:
- a baba képes segitséggel ülni és a fejét stabilan tartja
- ha megduplázta a születési súlyát és legalább 6.5 kg súlyú
- éhes marad napi 8-10 szopás vagy 960 ml tápszer elfogyasztása után
Ezek alapján a hozzátáplálás kb. 4-6 hónapos korra esik.

Hogyan kezdjük el a hozzátáplálást?
- A rizspehely mutatkozik a legjobb kezdetnek. Ugyanis megfigyelések azt mutatják, hogy ez váltja ki a legkevesebb allergiás reakciót a babáknál.
- Olyan idöt válasszunk, amikor a legkevesebb a zavaró körülmény.
- Elöször adjunk egy kis anyatejet vagy tápszert a babának, hogy elvegyük az éhségét.
- Az elsö próbálkozásnál egy evökanál rizspelyhet keverjünk el 4 evökanál anyatejjel vagy tápszerrel vagy vizzel. Ahogy a baba idösebb lesz, növelhetjük a rizspehely mennyiségét.
Figyelmedbe ajánljuk még:
Kisfiam harap szoptatás közben, hiába szólok rá, kinevet. Mit tegyek? (tudásbázis)
- A kanállal vagy az ujjunkkal a baba szájára tegyük az ételt, ne a szájába, hogy tudja használni a szopó reflexét.
- Legalább 3-5 nap teljen el egy-egy új étel bemutatása közben. Ez megkönnyiti az ételérzékenység észrevételét. Ha úgy gondoljuk, hogy a baba allergiás valamilyen ételre, akkor ne adjunk neki többet abból az ételböl, és keressük fel a gyermek orvosát.

Ha elkezdjük a babát szilárd étellel etetni, figyeljük a jeleket, amiket a baba “küld” nekünk. Ha úgy látjuk, hogy nem érdeklödik az étel iránt, akkor tegyük félre az ételt, és próbálkozzunk pár nap múlva, valószinüleg még nem áll készen a baba. Soha ne eröltessük a gyerekre az ételt.
Ha már hozzászokik a kanálhoz, a baba szélesre fogja tárni a száját, ha meglátja a kanalat.
Ha a baba tele van tudatni fogja velünk azzal, hogy elforditja a fejét vagy az öklével eltolja a kanalat.

Fejlödési szakaszok, amelyek meghatározóak a baba hozzátáplásában:
* Képes segitséggel ülni:
- almaszósz
- banán
- barack
- körte
- aszalt szilva
- sárgarépa
- zöldbab
- zöldborsó
- sütötök
- édes krumpli
Próbáljunk elöször zöldségeket bemutatni a babának, mert igy nagyobb a valószinüsége, hogy késöbb jobban megeszi a zöldségeket, mintha az édes gyömülcsöt kapja elöször. A zöldségek közül is ajánlott inkább a zöldekkel kezdeni (pl. zöldbab), és utána próbálkozni a sárgákkal (sárgarépa, sütötök), mert az utóbbiak édesebbek. Ha az édesebbet kostolja meg elöször a baba, nehezebben fogja megenni az izetlennek tünö "zöld" zöldségeket.

* Onállóan képes ülni:
Adható a babának az elözö szint zöldségei és gyömülcsei különbözö variációkban, és kiegészithetö sárgabarackkal. Ennek a fázisnak a vége felé már megismerkedhet a baba a csirkehússal, pulykahússal és a marhahússal is.

* Kúszó-mászó baba:
Megismertethetjük a babát a brokkolival, tésztával.
A bébiételek is ezekhez a szintekhez igazodnak, nem pedig korhoz. Elsö szint adható a segitséggel ülni tudó babának, második szint az önállóan ülni tudónak, a harmadik szint pedig a kúszó-mászó babának.

Egy másik megközelités:
4-6 hónapos korig:
rizspehely
gyümölcs: nyersen 8 hónapos kor után ajánlott gyümölcsöt adni, de a banánt és az avokádót soha nem kell megfözni.
- alma
- banán
- körte
- avokádó
zöldség: 12 hónapos korig csak fözve adható vagy addig amig a baba meg nem tanul rendesen rágni, mert fulladást okozhat a meg nem rágott zöldség.
- édes krumpli
- sütötök
- zöldbab
protein: mindig jól átföve kell adni a babának, soha ne adjunk a babának nyers húst vagy halat
- 4-6 hónapos kor között nem ajánlott húst adni
tejtermék: 12 hónapos korig ne helyettesitsük az anyatejet vagy a tápszert más tejjel, mert súlyos egészségi problémákat okozhat. Ne adjunk 2 éves kor alatt alacsony zsirtartalmú tejet a gyereknek.
- 4-6 hónapos kor között semmilyen tejtermék fogyasztása nem ajánlott

6-8 hónapos korig:
rizspehely, illetve zabpehely, árpa (csakis babáknak elöállitott formában)
gyümölcsök:
- sárgabarack
- avókádó
- barack
- szilva
- aszalt szilva
- sütötök
- mangó
zöldségek:
- sárgarépa
- zöldborsó
- tök
- cukkini
protein: általában 8 hónapos kortól vagy ha a gyerekorvos azt mondja, hogy adható
- csirke
- pulyka
- tofu
tejtermék: sima teljesértékü joghurt (de NEM teljesértékü tej!)

8-10 hónapos korig:
kenyér, tészta
gyümölcsök:
- áfonya
- sárgadinnye
- görögdinnye
- cseresznye
- szölö
- kivi
- papaya
zöldségek:
- spárga
- karfiol
- brokkoli
- hagyma
- paprika
- gomba
protein:
- tojássárgája
- marhahús
- disznóhús
tejtermék:
- vajkrém
- túró

10-12 hónapos kor között:
gyümölcsök:
- málna
- eper
- citrusfélék
zöldségek:
- spenót
- articsóka
- paradicsom
- kukorica
protein:
- egész tojás
- hal
tejtermék:
- teljesértékü tej (12 hónapos kortól)
- sajtok

Veszélyes szilárd ételek, amikkel nagyon óvatosan kell bánni, 2 éves korig nem is ajánlott adni a babának:
- magvak, mint pl. dió, mogyoró, pisztácia, stb.
- patogatott kukorica
- nyers répa
- nyers alma
- bab, ha nincs összetörve

Mint látható többféle megközelités létezik itt is a hozzátáplálást illetö
Vendég

Hello Csajok!

Először is NAGY NAGY gratula az újdonsül Anyuciknak!!! És egybenlevőknek, már nem sok van hátra!!!! :D

Élünk még. Csak kicsit zűrös 1-2 napunk. Nem tudom már ki írta, hogy péntekről szombatra lehetett valami front. Hát mi is megéreztük. Bende éjjel 2-től délelőtt fél 11-ig nem aludt! Folyton valami baja volt. Még rajtam sem aludt el, pedig ez eddig mindig bejött! :D Most éjszaka már olyan volt mint egy kis tündér. Kajcsi, böfi és alvás. :D Mi most szoktunk rá a hasonalvásra. Eddig nem tetszett neki. Kicsit kötött a csípője és a lábainak kényalmatlen volt, de már rájött, hogy nyújtott lábbal is lehet aludni! :D Na persze álmában felhúzza és már sem zavarja. Látszik a kis arcán, hogy sokkal jóízűebben alszik így mint oldalt.

Anyukák. Nincs valami praktikátok bukásra? Nagyon bukós Bande. És van amikor elég sokat. Érdekes egyébként, mert van olyan is amikor nem olyan tejcsi jön vissza, ami már leért a gyomrába, hanem amit még le sem nyelt rendesen, vagy le sem ért a gyomrába... Szerintem túl mohón eszik. Ez nem sűrű, de napi egyszer bukik egyet. Azt mondta a védőnéni, hogy amíg hízik nem gond. Már túlnőttük a 3 kilót (1 hetesen értük el a születési súlyunkat, tegnap pedig már 10 dkg-val megtoldottuk.)

Megint nem tudom ki írta, hogy a babája bealudt a cicin, ezért tápszer lett belőle. Bende ezért sárgult be a kórházban. Nagyon aluszékony volt, nem szopizott. De sok sok folyadékkal és kis nyüstöléssel rá tudtam venni a cicire és azóta is kitartóan piócáskodik rajta! :D

Ja, Lafi! Bende is elforog alvás közben rendszeresen. Mióta hason alszik, van hogy mire bemegyek már keresztben fekszik a kiságyban! :) (Tegnap be is jelzett a légzésfigyelő... Nem tudom, hogy azért mert eléggé a kiságy szélén volt, vagy meg tényleg nem vett levegőt... Berohantam, de akkor már vígan rúgkapált! Szerintem csak lemászott nagyon a szélre) A fejét is rettenetesen sokat emelgeti. Majdnemhogy már másnap emelgette. Hihetetlen erősek ezek a babák! Na be is fogom a számat! :oops: Remélhetőleg kicsit sűrűbben tudok már jelentkezni majd! :D

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok Csajok!

Bocs hogy csak így és ennyire, de tudnátok segíteni egy hülye kérdésben?

A Naturland mosdókenőcs (Unguentum hydrophilicum...) mire való? Elolvastam a leírást, de sajnos számomra nem derül ki, hogy ezt most kinek kell használni - nekem vagy neki? A gyerekorvos adta a többi cuccal... két tubust is ki kellett váltani!

Köszi a segítséget előre is!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri! Marcellnek kell! :)

Kép
Kép
sleepin

Szia Konkri!
Az első gyereknél használtuk. Bele kell morzsolnod a fürdővízbe.
A Milusnál már nem használjuk :roll:
Vendég

Köszi Viki!

Már csak azért sem értettem, mert a leírásban benne volt, hogy az autóvezetést... nem befolyásolja hátrányosan... :shock:
konkri

Konkri,

Én bizti ezt fogom használni, mert bevonatot képez a bababőrén és olyan szép lesz tőle. Kerigyereknek is nagyon szép a kis bőre.
Egyébként nagyondrága ha meg kell venni kb 1300forint/tubus

Bár most anyumnak nem fürdetésre hanem a felfekvésére használtuk a kórházban és azt is kezdi hekyre tenni. Sok mindenre jó. De főleg babák fürcsijére használják.

Blongyi,

mit használtatok helyette? Mert nagyon jó meg minden de hallottam vagy olvastam valami összetevőjéről ami nem igazán jó.
Tök jól leírtad a hozzátápit.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hát köszönöm csajok a gratulációkat! 11-re mentem vissza... a többit nem hiszem, hogy lesz erőm visszaolvasni.
Én is gratulálok mindenkinek!

A történetem, amit ígértem:
Bementünk szerdán... tengtem legtem és vágyakoztam az után, hogy Marcell hamarbb akarjon kijöni, mert ha túlhordtam volna azt a kórházi időszakot nehezen viseltem volna. Első éjjel a horkolós kismamáktól nem tudtam aludni. Közben nst, méhszáj semmi... atom zárt. Csütörtök: megszoktam a kórházat, reggeli nst 55ös fájásokat mutatott, bár csak keményedés volt, de méhszáj zárt, Marcipán pedig virgonc volt. Délután már nagyon kellett cacilni, de gondoltam majd ha mindenki alszik :), közben a horkolós kismamát elvitték császárra és én örültem, hogy végre tudok majd aludni. Na éjfélkor el is mentem cacilni, tök jó volt, vissza ágyba, alvás... :shock: és ekkor azonnal 3-4-5 perces fájások voltak. Áh gondoltam ez a gyakorlás. vártam picit, nem múlt, de hát ki gondolta volna, hogy ilyen sűrű fájásokkal indít, de a szülésznőm amúgy is ügyeletes volt, gondoltam ha nincs dolga, akkor nézzen meg. Hát lecsattogtam hozzá... Ügyeletes doki megnézte a méhszájam - zárt. Aztán mivel Évinek semmi dolga nem volt, hát gondolta nézzünk nst-t... nst semm, csak a grimaszaim :) vártunk egy darabig, közben mondta, hogy hogyan lélegezzek. kicsit vártunk, megnézett ő is - hoppá: méhszáj két újnyi :), félve kérdezte meg, hogy megyek e a cuccomért, én persze bátran mondtam, hogy igen. Mondja, hogy menjek liftel - áh, egy emeketet??? na nem a f@szt nem. lifttel mentem. :) mire visszaértem, már 3 újnyi volt. aztán jött a beöntés, doki, burok repesztés... uram nagyon hamar odaért, amiért le is csesztem :) Hát mi tagadás fáj-fáj ez a vajúdás, de én még is tisztában voltam vele hogy fájhatna jobban is. a koriban nagyon meleg volt, meg hát amúgy is, ezért a vízes borogatás sokat segített. közben a beszédhez alig volt erőm, és a fájások közt valami önkívületi állapotban voltam. vajúdtam fekve, vajúdtam álva... valamiért csak a bal oldalam fájt... de még is éreztem, hogy fájhatna ez jobban is. na ami szar volt, az a szét tett lábakkal visszatartani a nyomást. ettől féltem a legjobban, hogy nehogy repedjen a méhszájam. hát sikerült. meghallgatak, mikor azt mondtam, hogy már nem bírom. aztán egy próba nyomás - semmi, majd a következő kettő és kész! tulkép ez a szülés rész a legkönnyebb az egészben! Az semmi volt és ráadásul iszonyú mekönnyebbülés! Jah és végig az lebegett a szemem előtt, utána alszok egy jót. :) nah ez persze nem így lett. utána még 2 órát együtt voltunk kettesben apával vagy hármasban... én becsavarva, vérezve, bevarva... de ez már semmi se volt az előzőekhez képest! Én már mikor fürdették Marcust azt mondtam, hogy egy jó alvás után is szülnék akár. Amennyire féltem 27 éven keresztül a szüléstől és amennyir nem gondoltam rá a 9 hónap alatt - annyira szerencsés vagyok az estemmel! És ráadásul gyors is volt. Jah a másik pedig, hogy jó hogy bent voltam a koriba, mert itthon pont egyedül lettem volna éjszaka és nem is biztos, hogy elindultam volna az én vérszegény fájdalmaimmal... (na jó azért fájt, de nem volt vészes) Ha itthonról megyek, akkor mire beérek már 3 újnyi vagyok és kb 2,5 óra alatt kint lett volna Marcell...
Az ezt követő fájdalmak már semmi...

Most még nagyon gyakoroljuk az együttélést! Hát ez az amire nem készültem fel :). Szokjuk egymást, de hát mit ne mondjak, a kisfiam olyan éber mint a hasamban volt!

Remélem, hogy lassan gyakrabban tudok már jönni! Úgy néz ki, hogy tejjel jól állunk (kop-kop-kop).

A legjobbakat mindekinek!!! És hasonlóan könnyű jó szülést!
konkri

Sleepin,
Napi egyszer bukik? Szerintem az semmiség, unokahúgom annál többször mégis szépen fejlődik sőt :lol:

Konkri,
Üdv újra itt :D

Norma,
Merre vagytok?

Dombi,
???
Vendég

Helloka!
Viki: mindegy mit használtok, csak Dzsonzoszt NE!!! Az baromira szárítja a bőrét. Nálunk a BabyLove termékek váltak be, popókrém, pelus, popsitörlő, fürdető, testápoló. Sőt ebben még van olyan testápoló hab is. Eléggé masszív a krém, van benne anyag rendesen, de a baba bőre még eléggé puha, szóval eleinte a habot használtuk.
A hozzátáplálást egy másik fórumról másoltam egy anyuka írta le.

A napi 1 bukás, szinte nem is bukás! Ha rákeresel a neten,mindenhol leírják,hogy nem veszélyes a dolog.
Vendég

Nekünk is van napi 1 bukás, ez főleg mohóság miatt, zabál ezerrel és nem nyel, összegyűlik és a köv. körben kijön vagy 5 ml, aztán egész nap már tudja, hogy nyelni is kell, aztán másnap megint egy és így tovább...mohó gyerek. bár néha észreveszem, összezárom a száját és lenyeli.

Érdekes, mi egyik feltételt sem teljesítjük, mégis úgy érzem, már alkalmas rá, mert bár nem tartja a fejét, nem tud ülni, de kanállal már most marha jól eszik és hát elég rendesen megdupláztuk a súlyunkat, már úgy 5 kg felé tart....és 5*180ml-t eszik meg, vagyis 900 ml-t átalgban, szóval asszem lassan itt az idő....úgy 2-4 hét, attól függ 2 hét múlva mit mond a dokink.
Vendég

Hahó! Felém semmi szülés. Vicger?

Lafi: hát, sztem azért korai két hósan elkezdeni , de Hunor majd jelzi ha szte is. Kipróbálni ki lehet, aztán kiderül hogy birja a bél és stb rendszere.

Én pl 1 éves kora óta mindent adok Botosnak, tehát mákot, epret, gombát is amit elvleg nem ajánlanak, de pl a méztől kiütéses lett az arca, tehát az korai. A többitől kutyabaja.

Blo: Milán feladja nektek a leckét rendesen! BebaHA már volt próbán? Állitólag az fut a legkevesebb hibaponttal az újszülötteknél.

Mi a mai napig ezzel a gyogyótárissal fürdetjük a gyerkőcöt. Mondjuk mi magunk sem visszük túlzásba, francia bioszappannal fürdünk, ilyen, hogy tusfürdő nálunk nincsen. Nem is kell kenni a bőrünket testápolóval, én néha barnitóssal kenem magam, kár, hogy van az a jellegzetes szaga mert amúgy tök jó, hogy 3 nap alatt szép barna leszek tőle.

Ez a lista elég durva! A gyerek úgyis eldönti mit eszik meg meg mikor.

Kép
Kép
normajeane

Fúúú Norma, Te holnap vagy naprapontos!!!!!

Lafi! Barinőm kislánya totál ekcémás lett és ő is kéthósan elkezdte hozzátáplálni.... ekcéma eltűnt, gyerek gyönyörűen fejlődött. Persze nem töltöttkáposztával etette!!! A kakigondokat pedig ő is higított almapürével oldotta meg.

Konkri! Nekünk a fürdetőkrémet, amit írtál, úgy mondta a védőnő, hogy a bőrére kenjem rá, lazán öblítsek, az se baj, ha marad rajta kicsi. Ezt a belemorzsolóst még nem hallottam, de biztos az is jó...

Nagy gratula Neked Konkri! Nagyon belevaló csaj módjára viselted a kh.at, a szülést és örülök, hogy ilyen gyorsan megvolt!!!! Egymást megszokni tényleg nem könnyű, de meglátod, szép lassan, nagyon lassan majd minden tisztázódik és egyre könnyebb lesz. Marcus gyönyörű és hát egy fiú, ha eleven, akkor biztosan életrevaló lesz (mint az Anyukája!) :D

Sleepin! Bukásra csak egyet tudok: textilpelus a vállra! :wink:
Zsuzsó állandóan bukott - én valszeg túltápiztam - és semmi baja sem lett tőle.... intelligens túlfolyóberendezése volt. Egyébként most is hajlamos felbüfizni dolgokat, de semmi kóros.

Blongyi! Mikor Petike nem akarta elfogadni a fagyasztott anyatejet, akkor gyümölcscukrot, fruktózt adtam neki, az sokkal könnyebben emészthető, mint a répacukor. Már ha még akarsz vagy kell cukrot adnod Milánnak.... hát próbáld ki!

Csibe! Most esett le, hogy két fiú után most először lesz kislányod!! De jó, biztosan nagyon örültetek!! :D :D :D

Ja, Csibe, még valami, én úgy tudom, hogy lehet, sőt nagyon jó csalánteát inni terhesség alatt is, mivel kihajtja a vizet és sok vasat is tartalmaz, ami ugye megintcsak nagyon jó szülés környékén! Én spec. ittam csalánteát, de csak egyszer, mert épp csak az utolsó napokra vizesedtem be. Úgyhogy sajnos nincs saját tapasztalat.

Vikci, Panda, kitartás!!!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Napi egy bukás az semmi. Nálunk Dani volt nagyon bukós, ő állandóan visszahányta a kaját, ráadásul sugárban. Kiderült, hogy nem zárt rendesen a gyomorszája, é sazért. Speciális tápszert kapott rá, ami szentjánoskenyérfa magjából készült. Azzal nem is volt gond, cska amikor már mász is evett, at jött vissza néha. Kb. 1 éves korára elnőtte.

Csajok, én mindkét fiamat csak a gyógyszertári krémmel fürdettem egy éves korukig. A kórházban azt mondták, amikor hazaadták őket, hogy száraz a bőrük, és írtak fel rá valami krémet, hogy azzal kenjem, DE én sose kentem őket semmivel sem. Ha koszmós lett a fejük, arra használtam babaolajat, de semmi mást. Nincs is probléma a bőrükkel a mai napig. Ezt egyébként anyutól tanultam. Ő az első babáját(nővérem) állandóan kenegette, ahogy a nagykönyvben meg volt írva, neki a mai napig sz@r a bőre, állandóan száraz, meg viszket. Aztán anyu engem már nem kenegetett, és bizton mondhatom, hogy sose kentem magamra semmi krémet, a kézkrémen kívűl(a munkámból adódóadn sokat mosom a kezem, és arra kell a krém)

Csajok, felment a lázam, fáj mindenem, k vagyok, de nem bírok feküdni. Ráadásul seggre estem a kádban. Nem tudom ebben az állapotban mi a jobb a babának, ha kint van már, vagy ha inkább bent. Nagyon aggódom, nem akarom, hogy valami baja legyen. :cry:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Tóthzsu, én iszom a csalánteát napok óta, de sajna nincs hatása, még mindíg vizes a kezem, és zsibbad, de most ez nem is nagyon számít.

Örülönk a kiscsajnak, bár nekem mindegy lett volna, öszintén nem tudom még elképzelni, hogy milyen lesz, aha lányom lesz. Apa viszont majdkibújt a bőréből, mikor megtudta. Egy kicsit azért örülök jobban a lánynak, mert tudom, hogy apa nagyon szeretett volna kisláűnyt. Ő sajna eleinte nem akarta megtartani a babát, ezért sokat dilemmáztunk rajta, de végül belement, és most már látja, hogy jól döntött. A múltkor pont azt mondta:
" tudod szívem, azért örülök, hogy 3 gyerekünk lesz, gondolj bele, az legalább 6 unoka" Amúgy imádja a gyerekeket, csak hát mindíg aggódik az anyagi dolgok miatt. Jó, ez érthető, hiszen neki kell most megkeresnie egy 5 fős család szükségletét, de tudom, hogy mindent meg fog tenni ennek érdekében,. Egyszerűen imádom.

Kép
Kép
Kép
csibe76

De jókat írok. Ez a kézzsibbadás miatt van ám, nem mindíg találom el a kívánt billentyűt. Na persze 10 zsibbadó virslivel a kezemen ez nem is csoda.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Kép Hédi baba
Vendég

Kép Törpilla
Vendég

Sziasztok

Csibe, gyógyulj meg gyorsan, aztán irány babázni :)
Konkri, nagyon ügyes vagy! :)

Lego, egy tünemény a kiscsaj :):)

Norma, még egyben én is :D:D:D már kinyaltam az egész lakást elejétől a végéig, úgyhogy mehetünk szülni :)

vicger

Vicger: hát, jó lenne ha éjjel megindulna! Holnap tökivel vagyok egész nap kettesben, ráadásul ha keddig nem indul meg akkor mehetek uh-ra meg ctg-re plusz a körzetihez a táppénzes papirt lezáratni, mert letelik az 1 hónap, le kell adjam. Nem egészen értem, hogy ilyen paraméterekkel mint amikkel bírok már (kb 3 ujjnyi méhszáj és nincsen 1 hete nyákdugóm) miért csücsül még odabenn.

Csibe: ne aggódj, a babát védi a rendszer, ő elvan mint a befőtt. Csak te dögledezel :(. Igyál sztem amit csak akarsz , már ami természetes anyag.

Kínos, de én kb egy hete rá vagyok kattanva a kólára :oops: , és mivel hizin azt igy is nagyon, ezért light-ot iszom. Azért próbálom magam visszafogni, de állati jól esik. Amúgy behányok tőle alapjáraton.

Kép
Kép
normajeane

Lego,
Törpilla nagyon édes :D jól vagytok?

Csibe,
Hú ez így nagyon nem jó, hogy beteg lettél :? Nem is tudom mit lehet ilyenkor csinálni, a lázat csillapítani kell az tuti.
Vendég

Lego: tündéri Hédi, öregember fejű, olyan igazi újszülött :) Nekem Boti totál ödémás volt mire kipréselődött, 1 hétig tök lufi volt a gyerek, szegény. aztán apránként normalizálódott

LÁnyok! Az normális, hogy a gyerek lába nem igazán nő? Kb 19,5-es lehet, nagyon pici, kezd látványos lenni, mivel most nyúlt hosszra, aztán tipeg a pötty cipőiben. Olyan 11,6 cm lehet a lába és ez hónapok óta igy van. Fél év alatt nőtt kb 1 méretet a lába.

Fiús anyukák! Ti a kukibőrt mikor húzzátok fel? Fürcsi alatt v. utána? Mi utána, aztán apa bizonytalan. De sztem az nem jó ha a vizben mert akkor alámegy és bepállik, nem?

Kép
Kép
normajeane

Gratula Konkri!

Erőt adott ,hogy a saját 41.heti atomzárt méhszájammal ne parázzak annyira a holnapi befekvéstől.

Én is ilyet szülit szeretnék!!

csibe, vegyél oscillococcinum homeos bogyót a gyógyszertárban az inflenzára van. 6 ampullányi van benne,aszzem 6 óránként kell bevenni. Megelőzésre is lehet akkor heti 1-et.

Szerintem jobb ha akkor vagy influs mikor bent van még,akkor rá semmi hatással sincs (100%) legalább túl lesztek rajta és mikor kint lesz,már senki nem viszi haza a családból.
ndombi

Norma nekem elképzelésem sincs a cipőméretekről,de legalább olcsó :D

Szerintem tuti semi baja.

(Más : most eszembe jutott,hogy mikor mini voltam annyira hülye voltam,hogy ha megbotlottam mindíg hátraraktam mind a 2 kezem esés közben és tiiszta seb lett az arcom :lol: )
ndombi

Megjottunk csajok
Gratula a tobbi gyonyoru babukahoz
Besargultunk,csak ma engetek ki Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Csibe,

jóbulást neked! Én is homeót akartam javallani. nekm azok nagyon bejönnek. Én is virslinek érzem az ujjaimat. És lehet, hoyg azért írok egyre bénábban. Vigyázz magadra!

Tóthzsu,

én is belemorzsolós verziót ismerem.

Dombi,

akkor holnap búcsút veszel tőlönk és addig ki sem jössz míg nincs meg a babó? Szorítok, hogy neked is összejöjjön úgy mint konkrinak.

konkri,

üdv újra itthon. Örülök, hogy ennyire klafa időzítés volt a kórházba menet.:-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Marcsi,

nagyon szép a babád! Mégegyszer gratula!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Marcsi, ez a baba gyönyörű.
Szóval, jobb, hogy most vagyok beteg, mit később? Igaz, tényleg így mindenki letudja az idei szezonra. Holnap megyek gyogyitárba, akkor veszek valamit. Az előbb Bencus annyira köhögött, hogy hányt. Kezd elegem lenni, sajnálom őket, de nem bírom én sem már erővel.
Norma fél év alatt 1 méret az jó szerintem. Bence 3 éves, és 23-as a lába. Dani meg 10 éves, és 37-es :shock: Az évi két szám különbség, ha jól számolok.
Én a fütyibőrt fürdés után húzom le. Nekünk a dokinéni azt mondta, hogy egyáltalán nem kell, de Dancsinál nem is húztuk, és neki nem is jön le rendesen. Bencénél már lehúzom, neki jobb egy fokkal, ha egy kicsit pirosabbnak találom, akkor kamillával mosom le.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Marcsi,nagyon szép a bubád!

Holnap vizsgálatok,kedden ha minden jól megy meglesz,mert engem nem váratnak,hanem indítják.Ha minden rendben a vizsgálatokon stb és hat a zselé kedden már Anyuka lehetek :shock:

Mindenkinek puszi,jövök a hírrel,hogy mi van.

Aki még egyben van,rajtam kívül,(bár ez már elképzelhetetlen úgy érzem én vagyok az utolsó és a rekorder) annak mielőbbi egészséges babaesőt és 20 perces,fájdalom nélküli, kórházba érés utáni szülést kívánok(nem császárt),gátmetszés nélkül valamint nyugodt és végtelenül csendes babákat, akik nagyon jól esznek és a legnagyobb problémájuk az életben az lesz,hogy melyik egytemet válasszák azok közül akik sport és kiváló tanulmányi ösztöndíjat ajánlanak nekik,valamint kizárólagos munkaszerződést az állomállásba.

Asszem ennyi most.

Puszi és szurkoljatok,hogy induljak be kedden!!!!
ndombi

Jó reggelt! Kép

Dombi,
Drukk++++++

Norma,
??? Ma lenne a nagy nap, remélem most már tényleg elindul nálad is a szülés!!!!

Csibe,
Hogy vagy? Láz? Család?

Marcsi,
Mégegyszer gratula, nagyon édes baba :D
Vendég

Sziasztok!

Csajok! Ti most arról a gyógyszertári fürdetőről beszéltek, amit receptre írtak fel, és ilyen nagy tégelyben van?? Gondolom... Mi azt használjuk Marcinál, de úgy, mint mondjuk a szappant v. tusfürdőt használnánk, rákenjük, aztán leöblítjük.Így kell??

Marcsi: gratulálok még egyszer a babához, egyszerűen gyönyörű! A szülésed milyen volt? Mert rajta nem látszik, hogy nagyon megviselte volna...??Ha lesz időd írj!

Norma: nálunk a fütyibőrt a védőnéni javasolta, h húzzuk hátra fürcsi után, egyszer-kétszer fel kell húzni rajta a bőrt. Egyelőre még le van tapadva, állítólag élettani szűkületnek hívják és ilyen idős korban még normális ha le van tapadva.

Konkri: nagyon stamm vagy ám! Végig az járt a fejedben, hogy 'fáj,fáj, de fájhatna jobban is'???
Marcipánnal (én is így hívom az én Marcimat:) szerintem hamarosan jobban összecsiszolódtok, legalábbis nálunk is ez volt az első 2 hétben, őkelme nem aludt szinte semmit. Mostmár azért jobb, de néha így is csak találgatunk, h mi baja lehet.
Anyuddal mi a helyzet? Ott van veled, segít??

Lego: Hédike nagyon cuki kis manó! És milyen szép a bőre!

Két kérdés a tapasztaltabb anyukhoz!:

1. úgy néz ki, h koszmósodik a fejbőre a gyereknek :( Így most babaolajozom, ill. kétnaponta mossuk. Jó ez így? Van rá valami 'gyógymód'?

2. Valaki másnál is jelentkezett a babánál a tejkiütés? Nálunk most ezerrel ki van pöttyösödva Marci baba, ami nagyon sokat ront az esztétikai látványán :), mert olyan szép kis barna bőre lenne... Még a fejbőrén is van, meg a mellkasán! 3 napja jött ki, ez a fura főleg, mert a védőnő szerint attól van, h a baba emésztőrendszere még nem szokta meg teljesen az anyatejet. De hát könyörgöm, ez 4 hétre jön ki nála??? Pedig semmi különlegeset nem ettem, ittam, tehát a kajámtól nem lehet asszem... Remélem nem ekcéma! :?
Ti mit gondoltok?

Norma: sok sikert a mai naphoz, remélem megindul időben a szülés, nehogy amniozzanak!

Mindenki másnak is kitartás, aki még egyben 'nyomul':)
sagi1

Sági, mi is így használjuk. Nekünk is van tejkiütés is pedig csak 2x eszik anyatejgyűjtős tejet, de én nem foglalkozok vele, sztem nem is szabad...

Norma, mikortól lehet amúgy hátrahúzni a kukacbőrt???

És még egy kérdés anyuciktól: mikortól van könnycsepp???

Tegnapi napunkkatasztrófa volt.Minden falat után sírt, majd kihányta az egészet és csak éjjel aludta el.
Na most vagy front volt, vagy nem a beba startot kapja mert más bebát írtak fel neki és fájt a hasa.
Hát majd kiderül, mert gyorsan visszatértünk a startra , de valamelyik nap megint adunk neki nem start bebát, és ha ezt csinálja mint teganp, akkor nem jó neki a nem start beba.Ha nem, akkor szegénykém frontérzékeny.... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Dombi,

köszike a jó kívánságokat. Neked is ezeket kívánom! Várunk vissza.

Csibe,

hogy vagytok?

Sagi,

én úgy tudom, hogy a babák haját mindennap mosni kell. Használsz baba hajkefét? Mert azt is állítólag naponta kell alkalmazni, hogy ne legyen koszmós.
Sóginőmtől tudom ezeket a dolgokat. Ha megmosod a kis fejét azt alaposan meg kell törölni vagy felitatni, mert a babák a fejükön keresztül fázhatnak meg.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lafi,

tegnap valami iszonyú erős meleg front volt. Ma nem tudom mi van, mert nagyon fáj az egész fejem. Már vettem be egy algopirint. Kicsit jobb. De a babód is biztosan érzi. Holnapra meg szeles vacak időt mond azt sem szeretik a babák. Van amelyik nem tud aludni. Kitartást kívánok!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Utolsó kép a bálna pocimról. Többet már tényleg nem teszek fel, csak Dorkáról :D

Kép

Vikci, Csibe, Norma ti is dobjatok fel képet!!!
Vendég

Hello Lányok!

Blongyi :) Mi azokat használjuk, amiket a védőnő írt fel. Nem használok semmi johnsont.

Fiús anyukák. Már akartam kérdezni ezt a kuki-kérdést én is. Most akkor fel kell húzni vagy sem? Kell vmi takarítást végezni rajta, vagy sem? Ezt elfelejtettem a védőnénitől megkérdezni.

Illetve ezt a k és d vitamint is magyarázzátok már el értelmesebben mint ahogy a védőnő tette mert az magas volt kissé.

Bukás nálunk is elég sokszor sugárhajtású, ezért voltam kissé megijedve. Sőt van olyan amikor olyan tejcsi jön vissza, ami még le sem ért a gyomrába.

A babák egyszerűen gyönyörűek!!!! :D

Na dobok én is képet!

Apával:

Kép

Nem látszik, hogy jóllaktam???

Kép

Fürcsi közben elengedjük magunkat... (utólag vettük észre mit fototztunk le, még akkor sem láttam, hogy épp pisil :D Kis cseles!)

Kép

Kép
Kép
sleepin

sziasztok

Panda, nagyon csinos pocakod van :)
Sleepin, egy tünemény a trónörökös :):)

kukackérdésben én azt az elvet vallom, hogy 1 éves korig békén kell hagyni, nehogy berepedjen a bőr még az óvatos huzogatástól is. Utána persze rendszeresen, de míg engedi.

Norma?

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?