Új privát üzeneted érkezett!

Lili,en ugy tudom hogy itt is csinaljak.A zuhanyzo es wc pont a szülöszobabol nyilik,ugyhogy remelem minden rendben lesz. :oops:
Meg sosem volt nekem ilyen/beöntes/...ilyenkor hogy is törtenik pontosan? :oops: :roll:

Lecso, jo lehetett :lol: :lol: Na biztos nem nevetek,ha en is ott leszek...de tuti eszembe fog jutni amit most irtal. :lol: :wink:
Mi hetvegen/vasarnap/ mindig anyosomnal ebedelünk,ö ragaszkodik mindig ehhez a tradiciohoz,hogy vasarnap együtt legyen a csalad az asztalnal.Igy ebböl a szempontbol könnyü nekem,mert sosem kell föznöm. :)
Amugy a vasarnapi ebed legtöbbször husleves,masodiknak rantott husi vagy valamilyen sült,körettel es salataval.Utanna pedig süti es kave.

Csajok,most mar tenyleg huzok konyhat takaritani. :D

Kép
ami6

https://www.drdiag.hu/kereso/terapia.php?id=1223#fm

Nekem a védőnő a receptre felíratható, gyógyszertári fürdető kenőcsöt javasolta... meg gyógyszertári popsikrémet...
Vendég

Mi is azt használtuk Levinél ,és most is azt fogjuk.
A popsikrémből én a neonatórumot(lehet nem így kell leírni :? ) imádtam!a fürdetőt meg nem a vízbe hanem a testére kentem,csak akkor óvatosan kell belerakni a kádba mert csúszika a baba.Egyébként ha a vízbe rakod van hogy csak úszkál a tetején.
Ja!És nekem a csecsemős mondta,hogy ha ki van száradva a kis teste legjobb rá a ha a fürdetővel kened be kicsit vizes kézzel!Nálunk használt!Eleinte ki volt száradva a lábfeje meg a kézfeje,de pár nap alatt helyrehozta.

Kép

Kép
lecso

Vendég

Nekem azt javasolták, hogy kis tálkában kicsi vízzel összekevert fürdetőkenőcsöt be a mikróba... akkor könnyebb kenni is...
Vendég

Laura!
Az lehet, hogy azt is csinál, nem tudom, nekik konkrét beültetés volt, mert "donor" volt az apuci anyag.
Akkor meg is fognak szüleszteni? Vagy csak azért kell befeküdnöd, hogy felügyeljenek?

Ami! Elfelejtettem válaszolni. Bocsi :oops: Sajna a köhögés annyira megmaradt, hogy este filmnézés közben semmi, de amikor alvás idő van fél óra köhögés. Utána megint semmi. Most megyek majd venni olyan bogyót, amit Driennke írt. Már nagyon unom, ráadásul még mindig nem akar normálisan felszakadni.

Beöntés! Tesómnak is volt, nála úgy történt, hogy több percig szorítani kellett és után jön aminek jönnie kell. Nem lehet kellemes, de azért "hasznos", nehogy a tolási időben jöjjön ki :?

Gátvédelem. Én ezzel úgy vagyok, hogy inkább vágjon. Egy barátunk huga hétfőn szűlt gátvédelemmel. Továbbszakadt. Most meg lehet jobban fel kell neki vágni, mert valahol begyűlt neki a vér. Szóval inkább vágjon. Tesóm mondta, hogy az egész szülésben a varrás a legrosszabb, de kibírható.

Kép
bettó

Persze még most könnyen beszélek. Kibírható :lol: Lehet, hogy ott máshogy fogom gondolni :lol:

Kép
bettó

Bettó:a gátvágásnál nem a vágás+a varrás a nagyon rossz(persze nem tapasztalatból beszélek:tesóm,sógórnőm),hanem az utánna levő idő,amikor nem tudsz leülni :? ,mert húzódik a seb+a varrat.
Na meg ott van a sógórnőm ,neki minden időjárrásváltozásnál hasogat! :? A tesómnak utánna begyulladt a vágás! :?

Én Levinél anno nem a szüléstől féltem hanem a gátvágástól!Na mostmár afájdalomtól! :wink:

Kép

Kép
lecso

:D Igen tesóm is nehezen űlt, ilyen féloldalasan szegénykém. Akkor lehet, hogy ő szerencsés volt, mert nem érez semmit sem mostmár belőle, sőt varratot sem kellett neki kiszedni, mert "kijött" magától. Úgy látszik ez is embertől függ. :roll:

Kép
bettó

De lehet Bettó csak az én rokonaim ilyen pechesek! :lol:

Kép

Kép
lecso

Én egyébként gondolkodom a gátmasszázson! :D
Végül is veszíteni nincs vele semmit!Ha úgy látják jónak vágnak úgy is,ha meg nem akkor szerencsés vagyok!

Kép

Kép
lecso

Remélem én is szerencsés leszek, mint a nővérkém. Neki jun. 18-án reggel már érezte, hogy fáj neki a dolog, de akkor még nem tudta, hogy az már szülési fájás. Egész nap így volt, apu szülinapján (aznap) már enni sem nagyon evett. Este 9-kor már erősebb fájásai voltak és mentek a kórházba. Kb. kél 10 körül értek be. Előkészítés, stb. és hajnal 1 körül megszületett Fodor Alíz. Jó lenne ilyen gyorsan végezni. :roll: :D

Kép
bettó

Én már annak is örülnék, hogyha nem császár lenne, amire lássuk be nekem is van esélyem.

Kép
bettó

Betti
Van olyan, hogy donoros inszemináció...
(a klinikán nem csinálnak lombikot... MT meg nincs a Kaáliban... :wink: )
http://www.lombikbaba.hu/index2.php?opt ... f=1&id=623

Szülés idejét meg próbáljuk minél tovább kitolni... legalább a betöltött 36. hétig...
Vendég

Én örülök, hogy császár lesz... :oops:
Vendég

Laura:én már tegnap bevallodtam ,hogy én sem bánnám a császárt!Lehet elítéltek érte! :oops: :roll: :wink:

Kép

Kép
lecso

Lecsó
Én biztosan nem... :wink:
Vendég

az elítélésre érted?

Kép

Kép
lecso

Igen, arra értettem... én biztosan nem ítéllek el...
Vendég

Hát csajok, nagy volt a szám nekem is, de ahogy közeledik, nekem is benne van a zabszem a fenekemben. A Csabikám is izgul, már szólt a munkahelyén is, hogy ha esetleg nem menne dolgozni, akkor lehet, hogy szülünk.

Én nem ítélek el senkit, aki császárpárti, mindenki saját maga dönti el. Én nem tudom. Félek a szüléstől, de ahogy Giga is írta, szeretném ép ésszel átélni ezt a csodát. És szeretnék erős lenni!!!

Ma egyébként örülnék egy beöntésnek, mert egész nap úgy érzem, hogy mennem kell, aztán semmi. Meg bugyog is a hasam, szóval elképzelhető hogy hasmenés előtt állok!

Finom lett a pörkölt, bár a Csabi szerint kicsit "menzás" íze van. Gondolom azért, mert kevesebb fűszert tettem bel, mint máskor, mert a sok fűszertől csak ég a gyomrom. De azért megevett egy jó nagy tányérral. :lol:

jutiboszi

Laura! Akkor passz. Sebaj. Már így is annyit beszéltünk a dokiról, hogy jött is ma kölcsönözni. :D

Megmondom őszintén én sem tudom, hogy melyik verziónak örülnék jobban. Annyira bátor nem vagyok, mint Juti az tuti. Viszont a császár utána tud fájni rendesen. Nálunk kezdettől fogva velünk van a gyerkőc a kórházban és azért "sima" szülés után csak könnyebb szopiztatni, megg járkálni, mint császárral. Vagy nem? :roll:

Kép
bettó

Hát Bettó, én is azt hallottam, hogy a természetes úton szülők hamarabb regenerálódnak.

Ja, azt is mondta valaki, hogy vigyünk be egy úszógumit, és arra üljünk, és akkor nem kell féloldalasan ülni. Jó ötlet, de még nem láttam a kórházban egy anyucit sem úszógumival szaladgálni.

Az Erika azt mondta, hogy neki hamar beforrt a gátseb, és csak egy vékony csík látszik, de nagyon szépen beforrt. És nem is fáj neki!

jutiboszi

Sziasztok csajok!

Megjöttem a takaritasbol,közben egy csomo mindent megcsinaltam meg.A kedvesem most mar szigoruan ramparancsolt hogy eleg legyen es ez volt az utolso,nem csinalhatok mar semmit. :roll:

Lecso,en nem itelek el senkit aki esetleg csaszarral akar szülni.Mindenkinek szive joga eldönteni hogy mi a jobb neki. :wink: Bar bevallom öszinten,en a csaszartol is felek ha esetleg arra kerülne sor,eddig meg soha nem vagtak. :oops: Elaltatnak ilyenkor?En tuti hogy leizzadnek egy perc alatt,amikor tolnanak be a mütöbe es felszökne a vernyomasom.Olyan betoji vagyok. :cry: Mar jo lenne tullenni ezen az egeszen.

A beöntessel kapcsban az erdekel,hogy akkor most gondolom valami kis csövön vizet vezetnek be....vagy?Bocs a sok h.lye kerdesert.

Kép
ami6

Halihó!

Ami nem tudom megmondani, de tesómat holnap megkérdezem :wink:

Megittam életem első málnalevél teáját. Én ízesítettem mézzel és citrommal. Még meg is lehet inni rendesen. Pedig odakészítettem magamnak egy kis nasit, hogy ha kell akkor gyorsan eszek utána valamit. Szerencsére nem kellett. :wink:

Kép
bettó

Juti! Cép álmokat :wink:

Kép
bettó

Juti,jövöheten azt hiszem en is pörköltet csinalok nokival.Azota is csurog a nyalam. :P Csak sajnos nincs nokiszaggatom,ugyhogy el kell kernem majd anyostol.Olyan borzaszto,allandoan a kajan jar az eszem. :roll: Meg egy szelet vajaskenyeret is hatalmas etvaggyal tudok megenni.Azelött meg semmi etvagyam nem volt,mindig mezestejet ittam este hogy kicsit hizzak mar es eröszakkal reggeliztem.

Kép
ami6

Köszi Betto. :wink: Mennyit fogsz most akkor a teabol naponta inni???En is elkezdtem,eddig egy cseszevel.A mez most jot tesz a torkodnak is. :wink:
Azt hiszem en is megyek,a kedvesem megmaszirozza a labaim.
Jo ejt csajok,szep almokat mindenkinek!

Kép
ami6

Én igazából nem eszek többet, mint eddig. Néha rámjön a nasizás, de annyira nem. Bár én sose voltam nagy evő. Egyedül meg végképp. Egyszerüen nem szeretek enni. Pedig kellene, a tejcsit is nagyban befolyásolja.

Kép
bettó

Bocsi! Gesztenyepüré. Azt bármikor meg tudom enni. Állapotosság előtt és után is. Az jöhet minden mennyiségben sok-sok tejszínhabbal. :lol:

Szép álmokat Ami!
Én 1 csészével és jövőhét péntektől két csésze. Utána meg meglátjuk, hogy tényleg használ-e :wink:
Majd holnap délután beszámolok tesóm tapasztalatáról :wink:

Kép
bettó

Ja melegfront van :shock: Melegrekord is megdőlhet a hétvégén :roll:

Kép
bettó

Sziasztok Lányok!

Kicsit bekukkantottam ha nem bánjátok?! :roll:

Szülés: Szülésznő létemre én császárral szerettem volna szülni mert sok szülést láttam és egyáltalán nem bírom a fájdalmat. :oops: De a 28. hét körül meggondoltam magam, mert tudtam hogy akkor nem lehet ott velem a drágám és nem szoptathatom meg. A szülésre én egy csodálatos élményként emlékszem vissza. Pedig k.... fájt. De utánna is és most is olyan büszkeséggel tölt el hogy simán megszültem őt!!! A szülés után rögtön mellre tettem és két órát velem és a férjemmel volt a baba. Szóval nagyon örülök hogy így történt. :D Gátvédelem pedig mindenképpen van. Attól függetlenül hogy vág a doki vagy nem. Az a szülésznő dolga. Ha vágnak akkor is védeni kell, hogy ne hogy tovább repedjen a mettszés! Ha választhattok akkor legyen mettszés. Indokaimat ide nem írom fel de akit érdekel priviben megírom. :wink:

Beöntés! Egy vékony csővel vizet engednek be a végbélbe (1 liter) olyan meleget. Pár percig kell visszatartani. Simán kibírható! :wink:

Állok rendelkezésetekre ha van kérdés! :wink:

Jó éjszakát Mindenkinek!

KépKép
csongria

Csongria!

Te megint csak egy tündérke vagy! Olyan jó, hogy tőled halljuk ezeket a dolgokat, neked mindenben hihetünk, mert tutira több tapasztalatod van, mint innen mindannyiunknak összesen. (Ne haragudjatok lányok, nem bántani akarlak Titeket!!!! :lol: )

Mit lehet tenni ezek a mensiszerű fájdalmak ellen? Mert nem olyan rossz, kibírom simán, meg szinte hozzászoktam, de mindig egy kicsit aggódok, hogy valami baj van, azért görcsöl. De csak enyhén, mégis nyugtalanít.

És lábdagadás ellen a felpolcoláson, és a zelleren kívül tudsz még valamit? Masszírozás jó?

Előre is köszi a válaszokat!

Pussz!

jutiboszi

Sziasztok!

Jó reggelt!

Ami:nekem a császár epidurális érzéstelenítésben zajlott!(De abrátnőmet altatásban császározták egy másik kórházban)Megmutatták még a műtét közeben,majd a pihenőben kellett lenni 6 órát,ahol végig velünk volt a Levi.Addigra már majdnem 23 óra volt.Áttoltak a kórterembe,éjszaka a csecsemősöknél volt,reggel már 6:30-kor hozták is vissza.
Igaz nem sok mindent tudtam vele kezdeni akkor még,mert nem kelhettem fel,de legalább láttam.Olyan 8 fele már felkelhettem,és onnantól kezdve nem volt akadály előttem! :D OKÉ piszkosul fájt a mozgás,de Leviért mindent!Levi így csak másnap szopizott előszőr :? .
Egyébként napról napra jobb a császár után.Kb az 5.naptól én már rendesen mozogtam.

Kép

Kép
lecso

Juti!A Mensi szerü fájdalmak ellen nem lehet semmit tenni! :? Max pihenni! A petrezselyem evése még jobb vízhajtó. De a legjobb egy gyümölcs napot tartani. Csak nyers gyümi és zöldség és csak ásványvíz. Mérni kell mennyit iszol és elvileg dupla annyit kell pisilni! :)

KépKép
csongria

SZiasztok!
Juti köszi a tanácsokat.Utána néztem a málnalevél teának elég sok mindenre jó állitolag még meghűlésre is mert izaszto hatása van.Én is elkezdem inni.Tegnap ota állandóan megy a hasam kezdek meg ilyedni.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84

Sziasztok!

Csongria,köszönjük szepen a felvilagositast,es jo hogy bekukkantottal! :wink: Szerintem mindenki örül ha jössz! :wink:
Tegnap ota belenyillalgat neha-neha ott lennt,de nem erösen,nektek is van ilyen??Vajon nem a mehszaj akar lassan nyiladozni? :?

Szasza,nekem is megy mostanaban a hasam. :( Nem a 36 hettöl kezded a teat??

Lecso,nem feltel? :shock:

Kép
ami6

Lanyok,pont 36 hetes vagyok! :shock: Jaaaaj de joo,de gyorsan telik az idö.

Kép
ami6

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így beírok, de látom, hogy Bettó debreceni.
Bettó! Nemrég derült ki, hogy debrecenbe kell szülnöm,mert a kislányomnak egy öklömnyi ciszta van a hasában. 38, és fél hetes vagyok, most hétfőn kell befeküdnöm. Tudsz nekem pár infót adni, hogy kihez (mármint dokihoz) orientálódjak, vagy esetleg kitől óvakodjak. Eddig Tóth Professzorral , és Kovács Tamás dokival intéztem mindent.
A kisfiamat (aki 2 éves) Gyulán szültem, de így nem mertek elvállalni, és a debreceni klinika teljesen idegen számomra, bár mindenki azt mondta, hogy nagyon jó helyre kerültem.
Kell engedély apás szüléshez, ha esetleg csak sikerülne császár nélkül megúszni?
Előre is köszi!
qka

Ami:az érzéstelenítésre gondolsz?Akkor ott eszembe sem jutott félni.Sodródtam az árral! :DŐszinte legyek én már azt sem bántam volna ha a földre fektetnek,csak születne már meg Levi és legyen vége ennek a szinte kibírhatatlan fájdalomnak.
Az érzéstelenítést 2 nagyobb fájás között adta be az illetéskes.A műtét alatt végig remegtem,na nem azért mert fáztam.Azt mondták a testem így reagál a történtekre("stresszhelyzetre").
Egyébként utánna eszembe is jutott,hogy mennyire de nem volt eszembe :nekem félni kellene valamitől.Előtte kb 2 éve műtötték a párom és az volt ,hogy ő is epidurálist kap,de végül helyi érzéstelenítés lett belőle!De hogy én hogy féltem,féltetem!Mi van ha lebénul?STB....

Kép

Kép
lecso

Ami, igen, lehet, hogy a méhszáj nyílik, de az ilyenkor már rendben van! Én 1 ujjnyival mentem be szülni, és nem is éreztem semmit. Mármint hogy nyílik.

Nekem nincsen tapasztalatom a császárral, de nehezebb felépülni belőle szerintem. Gátvédelmet is mindenképpen szeretnék most, a múltkor volt gátmetszésem, és nekem a 6 hetes kontrollra gyógyult csak be. A mai napig érzem hidegfrontnál.
Írnék erről bővebben, de most mennem kell.

Szasza, nem lehet, hogy a sok magnéziumtól? Nekem attól szokott lenni egy kicsit.

Szép hétvégét mindenkinek!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok!

Légyszi küldene nekem is valaki tel.számot,hogyha oda kerülünk,tudjalak értesíteni titeket?Már nekünk sem sok van hátra.Van valaki köztünk aki "csak" élettársi kapcsolatban él?
Eddig mi is így voltunk,de holnap 11-től ez megváltozik.
Holnap lesz az esküvőnk...Semmi extra,csak a papír miatt.Két tanu és mi. :lol: Egyébként pocak téren minden ok.Nekem nics sem jósló fájás,sem más panasz.Tök jól vagyunk.Bár már egyre nehezebb mozogni.01.08-án voltunk uh-n,akkor mondta a doki,hogy 3 kiló kb a picúr.Hétfőn megyünk először NST-re.Kíváncsi vagyok rá milyen.

Kép

Kép
ildikó82

Kép

Kép
ildikó82

Lányok! A málnalevél teát én a 37. héttől ajánlom. Tudom hogy sok mindent lehet róla olvasni. Én olyat is olvastam hogy 32. hét :shock: De bizony még menstruációs fájásokat is okozhat! A hasmenés az ettől van! Csak a betöltött 37. héttől beszélünk érett szülésről. :) Én szedtem még Chaulophillumot is a málnalevél mellé! Ez homeos. Én mindent bevetettem mégis túlhordtam! :lol:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Az én málnalevél tás csomagolásomra (Herbária) az van ítórva, hogy hasmenés ellen is jó. Akkor most nem értem :? Igaz én még egy bögrével ittam, de semmi változást nem vettem észre ez ügyben.

Ami! Nekem minden nap szokott lenni ilyen szúródás nyilalás. Van amikor csak egyszer, de van olyan is, hogy egymás után többször is nyilalik. Én hétfőn szólok a dokimnak, majd meglátjuk mit mond rá.

Juti! Nekem már lassan fel sem tűnik ez a mensis dolog. Nekem általában akkor van ilyen, amikor pihenek. Este és reggel is mindig érzem, hol erősebben, hol csak úgy éppen. Hogyha erősebb, akkor általában be is keményedik a pocakom.

GKA! Jujj nagyon nehezet kérdeztél, de próbálok segíteni. Az apás szüléshez nem tudom, hogy kell-e engedély, ill. tanfolyam, mert nálunk nem apás lesz. Doki. Hm. Az én dokim Juhász Alpár, viszont sajna ő már nem fogad külön kismamit, nekem is még a 9-10 hét körül kellett felvennem vele a kapcsolatot, hogy vállaljon. Dicsérik még Sápi dokit is, ő is egy fiatalabb, de nagyon jó szakember. Ott van Major dokibácsi, ő is jó, bár róla változó vélemyények voltak. Sajna több dokit nem ismerek a Klinikán. :( Az apás szülést meg tudom neked kérdezni hétfőn, akkor megyek nst-re :wink:

Kép
bettó

Lecso,konkretan magara a csaszarra gondoltam.Bar gondolom nem tart olyan sokaig a mütet..

Betto,akkor majd leirnad hogy mit mondott erre a dokid?Kivancsi vagyok,en csak februar 7-en megyek legközelebb dokihoz.

Csongria,lehet hogy akkor varok a teaval meg par napot,amig betöltöttem a 37-hetet,mar ugy sincs sok addig. :)

Ildiko,gratulalok az esküvöhöz! :D Szep nagy mar neked is a pocid! :wink:

Remelem anyumra hasonlitok,mert ö 2-3 ora alatt le is rendezte a szülest.Azt meselte hogy,neki nagyon gyorsan ment..Mikor engem szült,epp hogy bement a korhazba,mar jöttem is kifele.. :D

Kép
ami6

En most lelepek csajok,meg menni akarok bevasarolni.
Szep estet mindenkinek! :wink:

Kép
ami6

Sziasztok!
ÉN nem szedek semi vitamint sőt a teát sem ittam hogy attol legyen hasmenésem.Nekem a dokim csak a multi vitamin pezsgő tablettát ajánlotta a láb gőrcsőlésem véget.De azt is 2-3 naponta iszom.én azért írtam hogy félek a hasmenésemtől mert az előző terhességnél is igy índult be a szűlés.A málnalevél tea meg nem kimondotan csak terheseknek jó hanem lázas meghűlésre,hasmenésre meg torok gyuladásnál öblögetni kell vele.Utána nézek még és leírom mit olvastam.

Kép
szasza84

Ami:Én is a menszi és az orvos számitása alapján a 36-hétbe léptem.Mivel május 18-án volt utoljára meg.A vonalzom azért ír kevesebbet mert az utra hang eredmény alapján számol.Jővő hét elején megyek orvoshoz nts-re majd rákérdezek a teára is.

Kép
szasza84

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?