Sziasztok!
Pandácska, Csibe! Hova siettek???????????????? még van két hét a babáitoknak benn és utána már nincs visszaút! Nyugi, nyugi!
Végre Blongyiról is hallani!
Pulsatillát most szedem a hangulati hullámvasút lágyítására, nekem működik. Nem tudtam, hogy láz ellen is jó!
Pandi, írj, majd, mi volt UH-n?
Egyébként én is megálmodtam, hogy kislány lesz, még mielőtt az UH. mutatta volna. Azt is,hogy barna szemű lesz, ezt még meglátjuk. De a tekintetét azt megálmodtam és az tényleg olyan, mint álmomban....igazán különös, olyan barnásszürke, kutató, kamillázó-pillázgató mélyenbölcs. Nem csodálkozó, inkább olyan "ugyanmármittudtokti?"
Mi: készül a születéstörténet lassacskán, közben emésztve a leírottakat. Blogban lesz. Talán képet is teszek fel, még nem tudom, többnyire elég intimek nekem.
Panka mintababa, kicsit rázós, úgy karban, de hát ha már kettőt elkényeztettem, akkor a harmadikat már miért ne...egyébként is sajnálok minden mosolyt, amiről lemaradok...mert pl. mosogatok vagy más dajkálja Pannit... önz-önz
Rettentően sajnálom, hogy a tejcsgondok miatt ezeket a pillanatokat nem tudtam teljes szépségében átélni az első kettőnél. Ma már minden így vagy úgy megoldható gond eltörpülne az újszülöttem látása, nézése mellett. S visszahozhatatlan pillanatok ezek. Ma már nem törődnék vele, hogy esetleg pótlást kell adnom... sőt ez a tejmirigyelégtelenség sem számít már.... ennél sokkal nagyobb bajok vannak....és az anyatej valamelyest pótolható. Csak Panka számít...megpróbálom vele bepótolni egy kicsit, amit már nem lehet....
PKU-szűrés
kedden vették le Pankának. Durva volt, szegény végigsírta. Sajnos csak most olvastam, hogy a bábák úgy veszik le Németo-ban, hogy közben a baba az anyja karjában van és miután megszúrták, akkor szopival vigasztalhatják a vérvétel alatt, így nem sírják végig a babák a pár perces gyerekkínzást!!!
Akinek a babája még nincs túl rajta, legyen vele, ha teheti, mikor leveszik a PKU-t. Ált. utsó kh-ban töltött napon, vagy 5. életnapon veszik le, asszem.
A BCG-t is lehet 6 hetes korig halasztani, én mindenképpen élek ezzel a lehetőséggel. Minnél később piszkálják az immunrendszerét, annál kevesebbet árt. Hogy használ-e , hát nagyon remélem.... Ja, és a homeopátiához értő gyermekorvosok tudnak adni rá bogyót, ún. kivezetőszert. Majd mindegyik oltáshoz kapott Petike!
Bocsi, ma csak minimum melankólikusat írtam....
vicces jön:
Apa véletlen együtt pukkant Pannival, erre vigyorogva aszongya:
- na, sztereóban nyomjuk...
Anya vihog
- még kell egy gyerek, hogy meglegyen a dolby surraund....
anya nyerít
- én leszek a mélynyomó, te lehetsz a center, a gyerekek meg a háttérsugárzók...
anya fetreng -