Új privát üzeneted érkezett!

Lecsó
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép álmokat!
Vendég

Sziasztok csajszik!

Juti,sajnalom,ismerem ezt a helyzetet...sajnos M-on ez nem meglepö. :cry: Ne keseredj el,majd meglesz minden!Ahogy irtad,a legfontosabb hogy szeretet van....,a babanak ez a legfontosabb!!! A vasat en is szedem,most meg lett duplazva,reggel es este kell egyet.Az en dokim azt mondta hogy ez elösegiti a jo oxigenellatast a babanal.A szeklet amugy sötet lesz töle,de ne ijedj meg.

Betto,en is sokat gondolkoztam mar a fajdalomcsillapitason...Van pl. a PDA (gerincbe adjak),a dokik szerint ez sokat segit,mert nem fogod ugy erezni a fajdalmat.Ettöl kicsit felek,mert regebben sok rosszat hallottam rola.Nem tudom mi az igazsag,mert a dokik szerint nem veszelyes.A sima fajdalomcsillapitas meg allitolag nem sokat er.Szoval en sem tudom,pedig jo lenne mar eldönteni.

Lecso,en megvettem a malnalevel teat mar.Szerinted mennyit kell inni belöle egy nap?Es mennyit kell rakni egy cseszehez?Most mar elkezdhetem vajon?Azt hiszem holnap kicsit utannanezek a neten.Amugy en is azt hallottam hogy megkönnyiti a szülest...

Laura,nagyon kis kedves a babaszoba. :D Biztosan jol fogja majd erezni ott magat a kis Adam.

Lili,merre vagy????Remelem minden rendben!

Kép
ami6

Tegnap este tanulmanyoztam egy par ujsagot,amit meg a korhazbol hoztam.Azt olvastam,hogy a babat az elejen nem jo sürün fürdetni,mert gyorsan kiszarad a böre,azt irjak hogy eleg 1 heten 1x.Pelust cserelni kb 3 orankent kell,es akkor mindig jo alaposan megtisztitani az intim reszeket.
Fürcsiztetes utan pedig nem törölni,hanem leitatni a vizet a kis testeröl.
A körmecskejet csak 4 het utan szabad vagni,mert könnyen begyullad.

Bocs ha ezt mar mind tudjatok,de ennekem pl hasznos volt,mert en semmit sem tudok.. :?

Kép
ami6

Juti:kőszi a segitségedet de ehez a festékhez lehet kapni valami sablont is?
A málna levél teán én is gondolkozom de ti nem féltek tőle,hogy beindítja a szűlést.Mijen árba van és hol lehet beszerezni?Azt halottam,hogy az íze pocsék.Ja nekem nem csináltak mostanába vér vételt se vízeletet kiváncsi leszek fognak e. Jővő héten szerdán megyek uh-ra és nst-re.Azt halottam,hogy 200-250g-ot híznak a picik hetente erre kiváncsi leszek.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84

Szasza,en mar megkostoltam a teat,haaaat,tenyleg nincs olyan isteni ize,de olyan nagyon rossznak sem mondhato :wink: ...de ha segit akkor mar megerte. :wink: Hat remelem nem inditja be a szülest idö elött. :shock: Persze en mar 36 hetes vagyok nemsokara,es allitolag 36 hetestöl lehet elkezdeni inni,de azert en is szeretnem ezt biztosra tudni.Valahol meg azt is olvastam hogy 2-3 cseszevel kell inni egy nap.En megkerdeztem legutobb a dokim hogy ihatom-e,es azt mondta hogy igen..Amugy,en a gyogyszertarban vettem,szerintem nalatok is van a gyogyszertarban.En 100 g-ert fizettem 2 eurot,az ugy 500 ft.

Kép
ami6

Kicsit szetnezek a neten,miket irnak rola es ide is felteszem.

Málnalevéltea

Gyógynövényboltokban kapható tea., melynek fogyasztása előnyös a szülés elötti hetekben, mert előkészíti a méhet és a szülőutak izomzatát a várható igénybevételre.

Kép
ami6

A magyaron nem sokmindent talaltam..A nemeten azt irjak hogy egy teaskanalyi kell egy cseszehez es 15 percig hagyjuk allni.Ugyanitt azt irja hogy a 37-hettöl lehet kezdeni,egy hetig mindennap 1 csesze,aztan 1 het szünet,es a 39 heten ujbol kezdeni.Azt irjak hogy megkönnyiti a szülest es le is röviditi.Allitolag ezt bizonyitottak a kiserletek..
Megnezek meg mas oldalakat is..

Kép
ami6

A legtöbb helyen ugy irjak a nemeten hogy a 36-hettöl lehet elkezdeni inni.A 37 hettöl jo az ülöfürdö is vele,vagy pedig a gözöles(alulrol).Akiket eddig olvastam,mind azt irjak hogy könnyü es gyors szülesük volt a tea hasznalata utan..Csak segit ezek szerint.
Persze azert kerdezzetek meg a sajat dokitokat is,hogy mit mond.

Kép
ami6

Most talaltam egy masik oldalt/nem forum/,ott azt irjak hogy a termeszetgyogyaszok es nögyogyaszok a 34-35 hettöl ajanljak,es 3 cseszeig naponta.5 percig hagyjuk allni.
Olyan nehez kiigazodni. :?

Kép
ami6

Senki sehol???? :( Ejjeli baglyok merre vagytok?? :wink:
Akkor most en is lelepek..
Jo ejt mindenkinek!!

Kép
ami6

Elaludtam Szonja mellett 9kor és nem tudok tovább aludni :twisted: Max 5 órát egyben, felkelek pisilni, utána meg nem tudok visszaaludni...

Ami, köszi az érdeklődést!!! Ja, és jók, amiket írtál. Szerintem sem kell napi fürdetés, meg körmöcskevágás. De tökre elfelejtettem ezeket, pl. nem tudom, hogy kell köldökcsonkot ápolni. :lol:

Tegnap voltam a dokinál: NEM NYÍLTAM TOVÁBB!!!! DE továbbra is pihizek, és nem bízom el magam.
Megnéztük a szülőszobát és találkoztunk a szülésznővel, és annyira jó kedvem lett tőle, legszívesebben ottmaradtam volna szülni, mert Szonja születése jutott eszembe. Nagyon várom már, persze a 40. héten.

Edina, szerintem nekünk érdemes csak a 38. héttől elkezdeni a málnalevél-teát, mert eleve elkezdtünk ugye nyílni. Nekem ezt mondta a szülésznő, de amúgy én is így terveztem.

Szüléstörténetet felteszem, csak azért gondoltam, hogy elküldöm, mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel. Nekem pl. volt olyan időszakom, amikor nem szívesen olvastam másokét.

Laura, Ádám szobája nagyon jó ízlésre vall! És természetes, hogy depis vagy, elválás és találkozás előtt állsz egyben. +++++++++++ pozitív energiák mennek neked Ádámka gyönyörű kis szobájába. :)

Juti, szerintem tökre jól teszed, ha nem panaszkodsz az anyagiak miatt. Régebben én is ilyen voltam, hogy gyakran panaszkodtam az anyagi helyzetünkre (van egy pár hitelünk), és rájöttem, hogy rém ciki, ha mondjuk egy olyannak mondom, aki nálunk is rosszabb helyzetben van. És mint ahogy írtad, a sokkal fontosabb dolgok megvannak. Egyetemi éveim alatt, meg már később is, gyakran nem jutott pénz a hónap végére, de akkor mindig olyan dolgokat találtunk ki, amihez nem kellett pénz, és olyan jó volt, tudtunk másra (pl. egymásra) figyelni ebben a fogyasztói társadalomban. Szóval megtanultam a jó oldalát nézni. Lehet, hogy Milánnak nem lesz 100 db mesekönvye, meg nem a legjobbak, de az anyukája majd talál ki neki olyan meséket, amilyenek senkinek sincsenek. :) Gondolj erre. Remélem ezzel tudtam neked segíteni picit.

Én nem akartam EDÁ-t, hogy tudjam kontrollálni a testem, meg érezzek mindent, nem bántam meg, bár azt hittem ottmaradok, igaz, a fájós rész csak 3 óráig tartott. Most sem szeretnék, és még jobban készülök rá, hogy a fájásokkal együttdolgozzak, meg érezzem, hol tart a szülőcsatornában. Aztán ember tervez, Isten végez ugye...

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Szeretettel nektek! Ja, és mindenképpen írjatok ti is, amígy friss az élmény! Ahogy telik az idő, úgy változik az emlékezetetekben és nem hozható vissza, amit akkor leírtatok! Puszi

Lőrincz Szonja születésének története

2005. február 13-án, vasárnap éjjel 1 órakor egy nagy pukkanást hallottam a pocakomban. A férjemmel csomót mászkáltunk aznap, sőt, még a sógoroméknál is voltunk babaruhákért. Nem mertem felállni, ez nem lehet az, hiszen ez még csak a 36. hét. De aztán mégis megtettem, mert éreztem a nedvességet. Szóltam apának és akkor hirtelen mindketten kétségbeestünk, mert annyira fura volt, hogy eljött a nagy nap, amit olyan távolinak hittünk! Felhívtuk Katát, a szülésznőt és mondta, hogy zuhanyozzak le, készüljek el, és szép lassan menjünk be a kórházba. Felhívtam anyát és persze, hogy amikor meghallottam a hangját, elsírtam magam. Apának mondtam, hogy mit pakoljon be, ő le-föl rohangált, én meg csak ültem, és arra gondoltam, hogy nemsokára találkozok vele! És megismerem azt a kis lényt, akit már amúgy is nagyon jól ismerek!
Fél 3-3 körül beértünk a kórházba, besiettünk a szülészetre, ott az ügyeletes szülésznő rátett az NST-re, amíg Kata meg nem érkezett. Hallgattam Szonja szívverését, és még mindig nem tudtam elhinni, hogy bizonyos értelemben el kell válnunk egymástól. Megérkezett Kata, és az ügyeletes doktornővel felvették az adataimat, megvizsgáltak, mondták, hogy 48 órán belül mindenképpen meg kell születnie. Ekkor még csak bő 1 ujjnyi volt a méhszájam, fájásaim pedig egyáltalán nem voltak, csak a magzatvíz csordogált. Elhelyezkedtem a vajúdóban, mondták, hogy pihenjek, apa meg menjen nyugodtam haza, mert eltart még egy kis ideig, mire ebből baba lesz. Bekötötték az infúziót, mert másnap mentem volna a hüvelykenet-eredményért. Persze, hogy nem tudtam aludni, hiszen olyan izgatott voltam! Álltam a vajúdó ablakánál, néztem a havas fákat, majd a pocakomat, amiben vígan mozgolódott Szonja, készült a nagy útra. Igyekeztem az emlékezetembe vésni az érzést, amitől nemsokára meg kellett válnom. Közben apával konzultáltam, hogy mi az, amit otthon hagytunk, és mit kell még gyorsan venni. Mivel Szonját későbbre vártuk, ezért csomó minden nem volt még előkészítve. És az én drága férjem aznap éjszaka nem aludt semmit, hanem a Tescoban pelenkát vásárolt… Nagyon vártam, hogy megérkezzen a reggel. Ekkorra már enyhe, egy kisebb menstruációs fájdalomhoz volt hasonlítható, de még csak hébe-hóba jöttek ezek a kis fájások. Közben a legjobb barátaimnak megírtam, hogy bejöttünk a kórházba, így ők folyton a férjemet hívogatták, hogyan áll a helyzet. Megérkezett Szonja leendő keresztapja és egy közös barátunk, a három fiú kint várakozott én meg gyakran bent pihentem, mert délelőttre már nagyon fáradt lettem. Dél körül már kicsit gyakrabban jöttek a fájások, de koradélutánra is még csak szűk 2 ujjnyi voltam. Közben Kata nem volt ott, ami elég rossz volt, csak telefonon hívott, hogy hogyan állunk. Egy másik szülésznő rátett az NST-re és jó egy óráig rajta felejtett… Szóval délután kint beszélgettünk a fiúkkal és ahogy telt az idő egyre rendszeresebbek lettek a fájások, egyre tovább tartottak, de nagyon zavart, hogy amíg vajúdok, ha a párommal akarok lenni, akkor kint kell lennem a váróban, ha meg pihenni akarok, akkor meg egyedül kell lennem a vajúdóban. A fiúk felváltva mérték a fájásokat, amik egyre erőteljesebbek lettek, de még elviselhetőek voltak. 5 óra körül megvizsgált az ügyeletes orvos, és közölte, hogy most már 4 ujjnyi, az ügyeletes szülésznő előkészített, beköltöztünk az alternatív szülőszobába. Beültem a kádba, ami nagyon jó volt. Negyed 7 körül megérkezett az orvos, ki kellett szállnom a kádból, hogy megvizsgáljon és már nem is engedett vissza. De nem azért, mert már szültünk, hanem azért, mert kaptam az oxitocin infúziót, hogy Szonjának megkönnyítsük az útját. Szenvedtem azon a szörnyen kényelmetlen szülőágyon vagy széken és csak Kata illóolajos masszírozása enyhített némiképp a fájdalmaimon. Közben apa végig velem volt. Olyannyira elkezdtem görcsölni, hogy az erőteljes méhösszehúzódások hatására hánynom kellett. Az orvosom nem nagyon engedte, hogy olyan pózban legyek, ahogy szerettem volna, nem engedett le a szülőszékről. 8 körül már olyan elviselhetetlenek voltak a fájások, hogy úgy éreztem, nem bírom és most rögtön itt hagyok csapot-papot, csináljon mindenki azt, amit akar. Közben egyre több oxitocint kaptam, a fájások még jobban erősödtek.
És akkor éreztem, hogy talán most nyomnom kell. Ekkor hirtelen nagyon sokan lettek a szobában. Nagyon megkönnyebbültem, hogy minden egyes fájásnál, ha nyomtam, már nem fájt annyira. Lélegeztem, ahogy tanultam, apába kapaszkodtam, és már lehetett látni a buksiját (legalábbis apa látta). Az osztályvezető főorvos is felmérte a helyzetet (azt hiszem, korszülésnél kötelező ott lennie), különböző testhelyzeteket vettem fel, mert már 1 óra is eltelt, de Szonja nem mozdult a szülőcsatornából. Én csak nyomtam, nyomtam, de ő nem haladt és éreztem, hogy már nagyon fogytám van az erőm. Miután már több mint egy órája tartott a kitolási szakasz, az orvosom úgy döntött, hogy „kinyomják Szonját”. A lábaimat kétoldalt a dokikban megtámasztottam, apa nyomta előre a felsőtestemet és az orvosom nyomott egy nagyot a pocakomon. Ekkor olyan nagy megkönnyebbülést éreztem és semmihez sem hasonlítható gyönyörűséges érzésben volt részem, amikor kicsusszant a kis nedves teste. Ekkor 21 óra 36 perc volt. Megszületett a gyermekünk. Még hallottam, ahogy kis idő múltán felsírt, majd valószínűleg egy picit elájulhattam, mert csak arra emlékszem már, hogy oldalra nézek, a gyermekorvos kezében van az édes kis teste és apa sertepertél a doki mögött és rászól, hogy finomabban fogja… Sajnos nem tették rám, ott akkor ezt nem is fogtam fel, és csak felöltöztetve hozták oda hozzám, aztán elvitték a csecsemőosztályra. Nagyon remegtem és fáztam, de be kellett varrni a sebet és még a méhlepény is hátra volt. Megnézték, maradt-e bent még valami, ami iszonyatosan fájt. Ezután rögtön mély álomba merültem, és csak 2 óra múlva ébredtem fel.
Ettől a naptól változott meg teljesen az életem és ettől a naptól kezdve lett Szonja a legfontosabb emberke az életemben. És itt már egy másik történet kezdődik.

Lili
KépKép
KépKép
manka79

sziasztok!

Szép jó reggelt!

málnalevél tea: 36. héttől. 1 púpozott kanál, 1 bögre víz.leforráz, áztat 10 percig. napi 1 bögre. én a 37-38. héttől 2vel

kecskeruta: napi 2-3 liter. kb. 3 kanál lecskeruta, és a sok forró víz.

challyphyllum!!! 37. héttől. hetente 2 egymás követő nap 5-5 szem. szülés előtt gyakrabban.

Voltam ma nőgyógyásznál:Megcsinálta a Streptococus szűrést.Adott beutalót vérvételre a 36.héten kell mennem.A 38.héten UH,36. héttől NST.A méhszáj zárt! :D

Beszélt a doki a császárról is,de azt mondta hogy csak akkor fog kiderülni pontosan kell-e,de előfordulhat.Mivel volt már egy császár+a csípőm sem lett nagyobb és ha akkora lesz a baba mint Levi akkor irány a műtő.
Manka:nekem már dec végén is azt mondta a doki,hogy a méhszáj zárt.Én nem tudom vissza tud záródni? :shock: Igaz esezm is rendesen a magnéziumot.Volt olyan a 20.héten,hogy C1000-st írt a doki a papíromra,most meg már C3000.Ki érti ezt.Én nem kifele nyílok,én becsukódom :lol: Na nem mintha így a 34.héten bánnám!

Kép

Kép
lecso

Lili!

Szerintem a papírzsepi gyárak megköszönik a segítségedet, mert tuti, hogy aki ezt a történetet elolvassa, annak szüksége lesz pár zsepire!!!!

Nagyon megható volt, nagyon szépen leírtad! Még ilyen megfogalmazásban sosem olvastam szüléstörténetet, nekem eddig ez volt a legszebb, és mielőtt bemegyek szülni, el fogom olvasni még ezerszer, mert tuti hogy sok erőt ad majd! Ha ilyet olvasok, mindig van kedvem szülni.

na tessék, először nevetek torkomszakadtából Lecsó cicás videóján, aztán meg bömbölök Lili gyönyörűséges történetén. Még jó, hogy egyedül vagyok itthon.

Ami!

Tudtam, hogy a vas beszinezi a székletet, nekem már a terhesvitamin is beszinezte annak idején.
Köszi nagyon a babás tippeket. Ezek szerint a barátnőm szinte mindent ellenkezőleg csinált, mert nagyon ki volt száradva a kicsi bőre, és a körömágya is begyulladt, bár az csak a 7-8. hét körül, és akkor nekem szólt a barátnőm, hogy 3 évig kézápoló, műkörömépítő voltam, vágjam le én, mert ő nem meri, mert be van gyulladva. Persze, mert én annyira tudtam, mit kell csinálni egy 8 hetes csecsemő körmével?! Aztán levágtam nagyon óvatosan, ahol be volt gyulladva, ott meg csak a kiálló részt, nem akartam bolygatni a körömágyat. Másnapra el is múlt a gyulladás, bár amúgy sem volt nagyon erős. Csak éppen halványrózsaszín volt. Az a lényeg ilyenkor, hogy megszüntessük a feszültséget. Tehát ha kiáll a körme a gyulladt résznél, akkor bármihez hozzáér, irritálja. Ha levágjuk a kiálló részt, akkor hamarabb gyógyul, de nagyon óvatosan kell. Nekem bevált. Bocs, ha most okoskodónak tűntem, de ezt nem hiszem hogy mindenki tudja.

Szasza!

Vannak különböző sablonok, de attól függ, hogy mit szeretnél festeni. Én figurákat fogok, ahhoz nincs sablon, én úgy szoktam, hogy kinyomtatom amit szeretnék felfesteni, aztán fénymásolóval kinagyíttatom a megfelelő méretre, aztán kivágom, és a falon körberajzolom. Utána jöhet a festés. Ez a legolcsóbb sablonkészítés. DE vannak nagyon egyszerűen elkészíthető festések, ezen az oldalon:
http://www.gyerekszobafestes.hu/
vagy itt:
http://gportal.hu/portal/maestro-deko/

még több
http://gyerekszoba.lap.hu/ -falravaló címszó alatt!!!!

jutiboszi

Sziasztok!

Lili! Komolyan ilyet!!!! Én is itt szipogok a gép előtt.
:cry:
Ahogy Juti írta, én is mennék ezek után szülni.
Aludni akartam egy kicsit, de ezek után nem fogok tudni aludni annyira szépen leírtad!!!!!

Málnalevél teát ugye lehet ízesíteni mézzel, citrommal?

Juti! Jó hogy leírtad a körmös dolgot :wink: Remélem nem nagy körömmel fo születni a kis tündérkém.

Csajok én már nagyon készülök még álmomban is a szülésre. Van egy kölcsönzőnk (amit már lehet írtam) ő szülész nőgyógyász (Laura te lehet ismered is, Kaáliban is dolgozik, Major Tamás). Nos jött kölcsönözni és kérdezte tőlem, hogy eldöntöttem-e, hogy milyen fájdalomcsillapítást kérek, mert ott nem lesz idő gondolkodni. És szépen elbeszélgettünk, hogy ő mit gondol. Felébredtem és mosolyogtam egyet, hogy ilyen nincs, már álmomban is :D

Annyira várom már, hogy itt legyen az idő. Legalább még két hét. Hogyha addig bent marad az már jó. Olyan közel van, így ahogy mondom a heteket, de ezek a hetek fognak a lekevésbbé telni.

Kép
bettó

Bocsi! sok-sok szóismétlés :oops: :lol:

Kép
bettó

Lili,ez nagyon szep volt es csak ugy szipogok itt egyedül.Igaza van Jutinak,nagyon szepen irtad le,annyira meghato.Annyira megnyugtato az egesz,most nem is felek annyira a szülestöl.
Beöntest nem kaptal amugy,vagy nem mindenki kap?Tudom vicces,de attol tartok nehogy majd mas is jöjjön a nagy tolasok közepette. :oops:
Lili,en ugy olvastam a nemet korhazi ujsagban hogy minden pelenkazas utan be kell hintöporozni a csonkot/2 het utan leszarad/...persze otthon M-on ugy hallottam hogy valami alkoholos valamit irnak fel.Majd meg utannakerdezek.

Juti,nagyon szivesen leirom amit en is hallok vagy olvasok,es örülök ha ti is ugyanugy leirjatok majd,mert igy tudunk egymasnak segiteni. :wink:

Nem is meseltem csajok,tegnap voltunk mi is probauton,szeretnenk egy masik autot,amibe majd belefer a babakocsink is.Olyan klassz volt.Hetfön meg kiprobalunk egy masikat is.Több mint egy orat csak kocsikaztunk. :D Közben ramjöttek a joslofajasok es kb 3 percig gyakoroltam a lelegzest az uj autoban.Mar megijedtem hogy megszülök. :lol: Szegeny kedvesem azt sem tudta hogy mit csinaljon. :wink:

Kép
ami6

Betto,jaj ne is mond,el sem hiszem hogy nemsokara itt az idö.Mar annyira varom.Vegre közel az az idö amit mar ennyi ideje varok. :D Nemsokara itt a februar es csak potyognak itt a forumon a babak. :wink: Olyan boldog vagyok!!!! :D :D :D Köhögesed????
Azon gondolkodtam tegnap anyosommal,hogy kellene gipszformat csinalni jövöheten...tudjatok amit ra kell rakni a pocira es mellekre,es megkemenyszik.Szep emlek lenne,nem??Nem tudom mitevö legyek.Kedvesem azt mondta hogy az elejen biztos tetszik,aztan meg lekerül a pincebe es egyszer szettörik ott pakolas mellett.Nem tudom mit csinaljak..Ti nem csinaltok ilyet???Anyosom azt mondta hogy be is lehet kereteztetni es kitenni a falra a haloban.

Kép
ami6

Lili
Nagyon szépen leírtad :lol:

Betti
Tudom, hogy ki M.T., de nem dolgozik a Kaáliban...
Nála fogsz szülni?

Most jöttem meg a doktortól... hétfőn be kell feküdnöm a kórházba...
Nagyon brutál, ahogy vizesedem... gyerek olyan 2,5 kiló körül van...
Vendég

Ami! Ne ijesztgess!!! Még azért maradjon bent az a kis bébike!!! Van még ideje odabent!

Képzeljétek, voltam ma védőnéninél, kicsit rámijesztett. Megjegyezte, hogy jól nő a pocakom, meg ahogy elsőre rámnézett, azt mondta, hogy nehogy idő előtt szüljek, mert az arcom, meg a kezem, meg a lábdagadásom már jelzi, hogy hamarosan szülök. Azért remélem még kibírja Milán pár hétig odabent!!!

Amire figyelni kell:

- 24 órában legalább 15x kell érezni a baba mozgását. Ezt le is lehet írni a várandós kiskönyvbe hátul. Ha érezzük, hogy mozog, számoljuk meg, hogy hányszor rúgott, és azt a számot kell beírni. Pl.: reggeli után 6-ot rúgott, akkor beírjuk, hogy 6. Ezek csak körülbelüli értékek, pontosan nem kell számolni, csak a legalább 15 mocorgás meglegyen!!!

- ha hirtelen dagad a láb, erősen fáj a fej, akkor sürgősen kórház, és megvizsgálnak.

- bármi rendellenességet észlelünk, min. fel kell hívni a kórházat: ez lehet hányás, erős hasmenés, szédülés, rosszullét, rossz közérzet. Minden ilyen esetben hívni kell a kórházat, mert ha gáz van, akkor be kell menni, és megnézik, hogy jól van-e a baba.

Na, egyelőre ennyi jutott eszembe. Ezeket a védőnéni mondta. Figyeljetek Ti is, de úgysem lesz semmi baj!!!! Csak pozitívan!!!

jutiboszi

Ami!

Én megmondom őszintén, nekem egy ízlésesen elkészített fénykép jobban tetszik, mint ez a gipsz-forma. Valahogy olyan barátságtalan, hogy csak egy kerek pocak látszik, főleg bekeretezve. Én inkább szép képeket készítettnék valami profi fotóssal, de Te tudod! És szerintem igaza van a férjednek, egy idő után lekerülne e pincébe a gipsz! Remélem nem bántottalak meg!!!

jutiboszi

Ami!

Olyan szép vagy, szerintem csináltass szép fotót a kedveseddel, és azt tegyétek a hálóba. Láttam múltkor egy honlapot, terhes anyucikat fotózott egy fiatal lány, abból lehet ötletet meríteni. Mindjárt megkeresem!

jutiboszi

Juti,dehogy bantottal meg,megmondom öszinten hogy en sem vagyok benne 100%-os,szeretnem is,meg valahogy nem is.Azert is kerdezem a velemenyeteket. :wink: Ami talan jobban tetszik,az az hogy van olyan is,amivel a baba kez es labnyomatat örökitik meg,vagy a 4 D-s kez es labacska.Nem tudom meg mitevö legyek.Kedvesem meg vett egy kis fenykeptartot,hozza ket szivalaku dobozocska amibe a mano elsö fogacskaja es hajtincse kerül.Ha meg majd nagy lesz,akkor milyen szep emlek.. :)

Kép
ami6

Jaj köszi az oldalt,nagyon szep,izleses fotok vannak rajta. :wink: Nem rossz ötlet ez sem.

Kép
ami6

Juti,bocsi nem akartalak ijesztgetni! :? De sokan februarra vannak kiirva,nem? :roll: Februar elejetöl-vegeig...Es marcius..

Kép
ami6

En lelepek,megyek fözöcskezni.Halfilet sütök rizzsel es melle salata.A ki jönni akar kajcsizni hozzank,varom :wink:
Majd jövök.

Kép
ami6

Ami!

Én mennék! Csak mire odaárek, kihűl!!!

Én is megyek, én pörköltet főzök nokedlivel, meg csemegeuborka lesz hozzá. És magamnak csinálok zellerkrémlevest. Hátha kihajtja a lábamból a vizecskét!

jutiboszi

Edina!

Írtad, hogy a barátnőddel zellert etetett a védőnő a vizesedés ellen. Szerinted krémleves formában is használ? Persze nem ilyen zacskós sz.rságra gondolok, hanem valódi zöldségből kis fokhagymával megfőzném, aztán turmix, kis tejszín bele, és kész! Szerinted? Mindegy, ha segít, ha nem, ma azt főzök, mert úgy megkívántam.
Régen a cukkinikrémlevest csináltam így, most zellerrel helyettesítem.

Na, megyek is, mert még boltba is kell mennem!

Pussz!!

jutiboszi

Kép

Kép
lecso

Edina!

Ezer köszi!

Épp csak visszakukkantottam, hátha írtál, és tök jó. Szóval akkor fokhagyma és zeller. Mindekttő vízhajtó. Mára ennyi elég. De írták a kefírt reggelire. Az is vízhajtó!

Köszi mégegyszer!!!

jutiboszi

Szasza!
Nálunk úgy lesz, hogy Bulcsú az első hat hétben velünk lesz egy szobában. Annó Lilivel is így csináltuk, és csak utána vittük a saját szobájába. Az ágy mellett lesz az ő kis mózeskosara, és abban fog alukálni. 6 hét után viszont egy szobában lesznek. Aztán, hogy hogyan fog később alakulni, azt még nem tudom, majd ahogy jön. Remélem, hogy meglesznek együtt, mert a mi szobánkba nem tudok betenni egy kiságyat sem. Kénytelenek lesznek ellenni egymással. :wink:

Manka!
Tényleg nagyon szép a szüléstörténeted! Köszönjük!

Jövőhéttől én is fogok málnalevélteát inni. Bár az előző szülésnél nem éreztem, hogy sokat segített volna. Ez is alkat kérdése.
Fájdalomcsillapítás nálunk nem lesz, ahogy Lilinél se kértem. Tényleg fáj, de szeretném megélni úgy ezt az egész csodát, ahogy adva van. Viszont nagyon szeretnék gátvédelemmel szülni. Hátha most sikerül majd!

Kép
Kép
giga1

Juti,hmmmmm,imadom a pörköltet nokival es csemege ubival. :P Az egyik kedvencem. :P
Pont most fejeztem be a kajalast es megyek takaritom a konyhat.Olyan idegesito,olyan hamar poros lesz minden. :evil:
Ti hanyszor szoktatok takaritani egy heten??

Agi,te hany cseszevel iszol majd a teabol???

Kép
ami6

Hányszor takarítok? :lol: :lol: :lol:
Ahányszor eszembe jut. Szégyellem, de volt már olyan, hogy egyszer sem. De akkor volt, amikor feküdnöm kellett, és hát nem is főztem, nem csináltunk nagy koszt. Amúgy meg szerintem én hétszer takarítok, minden nap egy picit. Amióta eljött a 3. trimeszter a terhességben, nem bírok magammal. Minden apró szösz idegesít. De azért csak finoman takarítok. Régen nem voltam ilyen. Kíváncsi vagyok, ha meglesz a picúr, mennyit fogok takarítani. Állítólag még többet, mint eddig. A barátnőm az tiszta hiszti, ha csak egy bögre mosatlanul marad a mosogatóban. És a morzsák. Azoktól készen van teljesen. Mondjuk én is. Amikor csillivillire kitakarítom a kpnyhapultot, jön az uram, vág egy kenyeret, hozzá valami felvágottat, és a morzsa is ott marad, meg a felvágott után se mossa el a vágódeszkát. ÁÁÁÁÁ! De nem szólok semmit, inkább eltakarítom. Néha viccesen megjegyzem: képzeld, valaki bent járt a konyhában, és olyan felfordulást hagyott maga után!!! Aztán röhögünk egyet.

jutiboszi

Ami!

Milyen lett a halacska? Roston sütötted, vagy panírban? Én mind a kettőt szeretem.
Jössz pörköltet enni? akkor főzök neked is!!!

jutiboszi

Laura! Az egyik ismerősömnek ő csinálta a beültetést, azért gondoltam, hogy a Kaáliban is dolgozik. Amúgy nem nála szülök :wink:
Jujj csajok annyit írtatok, hogy nem győzök olvasni :wink: viszont most előbb eszek :lol:

Kép
bettó

Lányok, de aranyosak vagytok, az nagyon jó, ha kedvet csináltam vele nektek is. Mondjuk úgyse lesz más választásotok, ha-ha. :lol: Akkor érdemes volt feltennem. Egyébként én is eébőgtem magam rajta, utoljára egys éve, Szonja 2. születésnapján olvastam el.

Milyen jó lesz majd megosztani a mostaniakat is!

Ami, kaptam beöntést ("előkészítésként" hívtam), engem nem zavart, csak éppen volt egy kis fájásom. De elvileg hasmenése van az embernek előtte, bár szerintem nekem nem jött ki minden.
Szerintem is jó, ha leírjuk a tapasztalatokat, még ha valakinek nem újdonság. Én is írok mindig csomó mindent, ami eszembe jut, de MINDEN EGYÉNFÜGGŐ, általános szabályok nincsenek. :) Mint pl. a körmöcskék is, ahogy a mellékelt ábra mutatja. :)
Autózástól lehetnek összehúzódások, nekem is volt Szonjával.

Juti, remélem nem esett rosszul, amit írtam a pénztelenségről! Egyébként meg totálisan megértelek, azért is írtam ilyen hosszan erről.
Vízhajtó még a petrezselyem, meg a sótlan krumpli, szóval petrezselymes krumpli. Én kívánom is nagyon.
Ja, mióta gyerekem van, én is ugrom mindenféle morzsára. Kivéve most, mert most leszedálva fekszem. :lol:

Edina, végülis te nem nyíltál, a méhnyak rövidült meg. De azért vicces. Összetévesztetted a sorrendet. :lol:

Laura, megvan valamelyikünk telcsiszáma, hogy értesíts a hogyléted felől? Juti, a tiédet elküldenéd nekem?

Puszi, megyek vízszintesbe. És ma kiszámoltuk a barátnőmmel, hogy 18 nap van hátra a 36. hét betöltéséig, ez nagyon bíztató!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Juti,en is igy vagyok ezzel mint a baratnöd.Minden idegesit!Mondjuk eddig is,de most meg mintha megjobban :roll: Ameddig nem voltam kismami,nem szoltam semmit,mindig eltakaritottam ha a kedvesem pl. otthagyta a morzsat,stb...Most meg :shock: raszolok,mert hat nagy hassal nem valami kellemes mindig kislapattal szaladgalni valaki utan.Söööt,szolok neki hogy ö is elmoshat neha 1-2 tanyert es összeporszivozhat.Most mar nem hagyok ra semmit.Csak kiakaszto,mert tegnap porszivoztam,ma meg megint ugy nez ki a szönyeg .. :evil:

Kép
ami6

Juti:nincs mit! :D

Ági:akkor már maszírozol?Állítólag jót tesz ha a gátat(valamilyen speciális vagy e viatminos) maszázsolajjal masszírozzák a szülésig.Nagyobb esély van akkor agátvédelemre!

Kép

Kép
lecso

Kép

Kép
lecso

Nagyon fincsi lett a halacska./panirozott/
De jo is lenne ha a közelben laknal,nem kene ketszer mondani hogy menjek pörköltet enni. :P :wink:
Juti,en ugy tudom hogy kevesebb sot kell hasznalni ha valaki vizesedik..

Lili,ilyenkor van meg par perc hogy kijusson az ember a wc-re,ugye?Csak mert baratnöm növere meselte hogy,ö sajnos nem ert el a wc-ig es azota felek nehogy velem is ugyanez törtenjek. :oops:

Betto,jo etvagyat :)

Na megyek kicsit konyhat takaritani. :twisted:

Kép
ami6

Ami!

Ilyen félelmem nekem is van! Szorítani kell, hogy kiérj a wc-ig. Én még sose kaptam, a barátnőm azt mondta, neki megváltás volt a beöntés. Meg a gátmetszés is! Látjátok megint ahány ember, annyi vélemény!

Na, most már én is húzok főzni!!!

jutiboszi

Ami!

Ilyen félelmem nekem is van! Szorítani kell, hogy kiérj a wc-ig. Én még sose kaptam, a barátnőm azt mondta, neki megváltás volt a beöntés. Meg a gátmetszés is! Látjátok megint ahány ember, annyi vélemény!

Na, most már én is húzok főzni!!!

jutiboszi

Ami, persze, tudsz vécézni. Egyébként, már nálunk sem kötelező a beöntés, ha tiltakozol, nem csinálják. De azt hiszem engem nem zavart annyira, hogy most ne kérjek. Nálatok egyáltalán nem csinálnak?
Megnyugtató, hogy nem csak én vagyok ilyen tisztaságmániás szörnyfeleség, aki szekálja a párját, hogy figyeljen a tisztaságra.
Igen, elvileg a sótlan krumplidiéta (egy napig csak főtt krumpli) nagyon jó vízhajtó.

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Lili
Nincs telefonszámom :cry:

Betti
Szerintem, csak inszeminációt csinál a klinikán MT.

Takarítás
Hetente 1-szer...

Juti
Köszi :lol:
Vendég

Beöntés? :lol: Nem kell tőle félni!Elérsz a wc-ig,csak onnan nem jössz ki hamar! :lol: Amikor már úgy érzed végesztél rájössz,hogy de hogy is!
Én kb 4-szer zuhanyoztam le! :lol:

Kép

Kép
lecso

takarítás:mindennap! :roll: Nem bírom a rumlit! :D

Kép

Kép
lecso

Ki mit főz hétvégén?Ezen gondolkoztam még szinte egész nap.

Kép

Kép
lecso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?