Pankaa:
Korai Fejlesztőben vannak gyerek és felnőttpszichológusok, csak várni kell időpontra.
www.koraifejleszto.hu
Pann:
Így néz ki a fehér pötty?:
http://www.mother-2-mother.com/nipplepa ... ilkBlister
Mert akkor ez lehet hogy nem kő, hanem hólyag... ez akkor következik be, ha a tejcsatorna nyílását bőr fedi, és ott mint valami pattanás meggyűlik a tej, és fáj. Erre a megoldás a forró vizes borogatás (amennyire forrón csak bírod), és rögtön utána szoptatás, illetve fejés. A szopi valószínűleg hatékonyabb.
Miután kipiszkálod a fehér pöttyöt, utána ha fejsz, milyen állagú a tej ami kijön?
Amúgy még van egy tipp, csak sajnos nem tudom mi a magyar megfelelője. Epsom salt (MgSO4, magnézium szulfát) - ez valamilyen só. Na ilyen borogatás. Ha tudja valaki, mi az az epsom salt magyarul (vagy a magnézium szulfát!!!
), szóljon.
Lorca:
Mi baj van a pattogatott kukoricával? Tele van rosttal, egészséges. Természetesen vajmentes, mert ugye az nálunk tiltólistán van.
Dana:
Privit megkaptam, ahogy kicsit utolérem magam, válaszolok rá.
Tejmennyiség: Teljesen lehetséges, hogy mensi előtt megcsappan, ahogy megjön normalizálódik vagy esetleg túl sok lesz, hiszen az "ínség" alatt valószínűleg jó sokat szopizott a baba, és feltornázta a mennyiséget. Ahogy a hormonháztartás helyrebillen, bumm, jön a tejáradat. Aztán újra alkalmazkodik a szervezet, és annyi lesz amennyire a babának szüksége van.
Nem is most jött meg, és előtte pár napig nyűglődött Szilvi, hosszasan szopizott, gyakran, látszott rajta hogy nem elég.
Pann:
Nekem még Szilvivel is, pedig akkor már elég rutinos voltam, a 3-4 hónap táján következett be az igazi élvezetes, összebújós szopi. Addig ugye Szilvi nem komfortszopizott, fuldoklott a tejben mert túl sok volt, és csak üvöltött etetések között, de komfortszopizni nem akart.
Lora:
Teljesen egyetértek. A mérleg az kizárólag az anyák paráztatására és a babák idegesítésére szolgál. Bőven elég egy héten egyszer a védőnőnél vagy egészséges rendelésen leméretni a babát.
A változatosság teljesen természetes, csak ha nem méred a gyereket és nem fejsz, akkor kevésbé veszed észre. Lehet hogy attól függetlenül, hogy nem menstruálsz, a hormonszintjeid még változnak, és erre reagál a mennyiség. Lehet hogy Brigi többet/kevesebbet szopott és alkalmazkodott a kínálat. Lehet hogy többet/kevesebbet ittál, ettél, aludtál, szorongtál, stb. Szóval sok minden befolyásolja a tejmennyiséget.
Az éjszakai szopi az nagyon jótékony tejszaporítás szempontjából, ilyenkor "jól állnak a csillagok" illetve ilyenkor jó a hormonszint, és relatíve "többet ér" az éjjeli szopi mint a nappali a tejmennyiség fenntartásában. Le a kalappal hogy te bevállaltad az éjjeli keléseket a szopi érdekében.
Kditke:
Akkor valószínűleg az történhetett, hogy a szervezeted nagyon gyorsan reagált a csökkentett "igényre" és azért csappant meg olyan gyorsan a tejtermelés. Ezt max csak gyakoribb szopival/fejéssel tudtad volna visszahozni. De szerintem még így is nagyon ügyesek voltatok!
Miért hagytad abba a gyógyszert? Úgy tudom, ezt a gyógyszert lehet szopi mellett szedni, és te is írod, hogy 2 hónapig szedtétek szülés után, pedig minél fiatalabb a baba, annál gázosabb a gyógyszerszedés. De ha már akkor szedtétek, akkor miért nem lehetett folytatni?
Timocska:
Köszi szépen, nagyon aranyos vagy hogy azt mondod, megnyugtató a hangom. Remélem így is van! A legnehezebb az egészben ugyanazt az információt amit szerintem már minden anyuka olvasott (igény szerint szopi, cumi elhagyás, stb) azt olyan háttérinformációkkal együtt tálalni, hogy egyrészt megértsék, miért olyan fontos, másrészt hogy beleilleszkedjen az életükbe. Mert eddig a legtöbb levél amit kapok arról szól, hogy nem elég a tej (mert háromóránként kap enni, és ha nem elég, jön a tápszer) vagy hogy cumizavaros a gyerek és nem akarja elfogadni a mellet.
Ami az elsőnek a folyománya általában. De amikor már beállt valami napirend és esetleg a ded az éjszakákat is átalussza, hát ilyenkor elég nehéz meggyőzni az anyukát, hogy akkor most hagyjuk el a tápszert, mellre a gyereket 0-24, és intsünk búcsút a napirendnek és a nyugis éjszakáknak.
Menstruáció: Szopi mellett bármi belefér. Ha aggódsz, menj el orvoshoz, pláne ha más tüneteid is vannak, de ha csak annyi hogy rendszertelen a mensid, ez a szopi velejárója.
Még csak a 369. oldalon tartok, de most ezt elküldöm...