Új privát üzeneted érkezett!

helga
én még mindig nem értem, h áron hányszor kap egy nap kaját a szopin kívül? mert sztm az is számít, nem csak a mennyiség
vacsira (=esti szopi előtt) nekünk n bejött a kölespép (kis sinlackal feljavítva) gyümölccsel

maszi
link nekem se jött be

játszóház
www.jatszohaz.net
ez a lurdy házé, és úgy láttam, h egyéves kor alatt ingyenes! nem tudom, ez máshol is így van?

kaja
üvegből, maradék vissza a hűtőbe és másnap újrapróba. tudom, h ez így nem szabályos a nyál miatt, de sztm nem gáz és baja sem volt tőle eddig szerencsére. igazából azért nem akarom kiszedni (a mosogatáson kívül :oops: ) mert ha több kell, mint amit kiszedtem, akkor az utántöltés alatt sokszor elmegy az étvágya :?

majus3

Volt dokinéni, jelentem Szabi meggyógyult. :D :D :D Ami rossz hír, hogy Nati nem fog, ugyanis a kis orrcsorgása nem betegség, hanem az orrmandula egyenes következménye. :( :( :( A nyáron orrmandulaműtét vagy szívás évekig. Ráadásul kezd szájról olvasi, mivel nagyon rontja a hallást. :cry:
Szabi étvágy visszatérése is maradandó. :) És már hízásnak is indult. :D Na jó, azért a kocsiülés súlyhatára még elég távlati cél. :wink:

Deako,
Hú, akkor beelőzött minden új projectest mérföldekkel! :lol:

Alvás éjjel:
Kezdem átlátni a dolgot. Nincs összefüggés az esti akármi és az éjjeli alvás között. :twisted:

Panka,
Jó hosszú! Szöszmösz picit súlyosabb, de hosszban jóval elmarad. :lol:
Ok. 8) A bilitémára majd visszatérünk jövő nyáron.

Bella,
Lehet, hogy igazad van, és a szopira nem lehet felkészülni. Hiába mondok ötven olyan dolgot, ami előfordulhat, ha az újdonsült kismama ötven másikkal találkozik. :twisted: Lehet, hogy az a legjobb, amit tehetünk, hogy amint gond van, segítséget kell kérni, és ami nagyon fontos, hogy szülés előtt megtalálja az ember lánya azt az EGY személyt, akiben megbízik eléggé, hogy akkor is tudjon hallgatni a véleményére, ha mások mást mondanak. Persze nem árt, ha az az egy személy képben is van. :lol:

Tudomány:
El is felejtettem írni, hogy Szabi tud nemet inteni. Egyenlőre teljesen kontextus nélkül. Ráadásul amolyan félrebiccent Rain Man fejjel csinálja, úgyhogy eddig csak szórakoztatási célból "mondogatja".

Dana, tápszer:
Már nem tudom, kit nem kérdeztem meg a témában. Lassan én is arra a véleményre jutok, mint ama ismeretlen doki (parasztvakítás :lol: ). Egy nem HA tápszerrel semmi mást nem csinálnak, mint egy kicsit felturbózzák az összetevőket. A brutál allergén fehérjékből így kevesebb jut, de azért bőven ott vannak. Annyi, hogy kiegészítik még tejsavóval és így közelebb kerül az anyatejhez. Nem említve azt, hogy jól megkopasztanak, mivel 3 éves korig ajánlják.

Pann,
Élménydús napot tudhat maga mögött Gergő. :lol:
Boldog hófordulót! :D
Az őszibefőtt csurog a cukortól, de személy szerint én csak a cukrozott bébiételeket nem szeretem. :wink: Ezzel sokkal engedékenyebb vagyok, ilyent már kapott Szabi is, kb egy teáskanálnyit. Lelkiismeretem megnyugtatása végett lemostam. Illúzióim azért nincsenek a hatékonyságával kapcsolatban. :wink:

Mónika, tali
Én megpróbálom apára sózni a gyerekeket pénteken. Címet stb kérek. :D Legkorábban f5-re vagyok várható :D :D

Csongria,
Örülök, hogy újra itt! :D Meg annak is, hogy Beni jól van és nem lázas.
A túrós sütid bevonult a legjobb sütijeim kategóriába. Így már nem üres az említett kategória. :lol: Sőt, még a szomszéd is elkérte a receptet. :D
Nem hiszem, hogy vígasztal, de elkapatott Beni még mindig csak tartózkodó pillanatát élő Szabi. 8)

Helga,
Üdv körünkben. :D

Mónika,
Egy ennyi idős gyerek már el tudja aludni a lábát? Ha rosszul fekszem, az én öreg csontjaim tudnak így sajogni néha. Persze régen volt olyan, hogy elég ideig tudjak mozdulatlanul feküdni, ami kéne nekem az elfekvéshez. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Timo,
A lovak tudnak csettinteni? :lol:

Lora,
Elveim a padlón. Ha üvegest kap, abból etetem és ha marad, visszateszem a hűtőbe, másnapra. Igaz, ilyen ritkán van, mert van, aki jelentkezik a maradékért és kiabál Szöszi fülébe, hogy Lemaladtááál!

Hagyma:
Szeptember, 7 hós. A szimpibb üvegesekben volt, több féle is. Nem volt gond, azóta sincs.

Sinlac:
Ha jól emlékszem, a tápértéke jóval a tejpépek alatt van.

Panka,
Nálunk gyerekbiztos a lakás. :D Még csak pár könyvet amortizált le Szabi, főleg Natiét.

Bébiadag:
Ma beszéltem erről dokinéninkkel. Egy bölcsődés korú gyerek adagja 2-2,5 deci, nem több.

Kép KépKép
lorca

Pann!
Emilinek már megy alemászás az ágyról, de legtöbbször én szólok neki, hogy forduljo meg, és másszon le.De vmikor neki is eszébe jut, hogy a szélén ezt kell csinálni. :lol:

Maszi!
Húú, te aztán tényleg jól megkomlikálod ezt az etetést!Nekem nem lenne türelmem ilyesmi pampucoláshoz :? Eleinte nekem is eszembe jutott, hogy beleeszik, nyálas lesz a kaja, de soha nem lett tőle baja, így gyorsan túltettem magam a problémán. :lol:

Helga!
Lehet kapni a Coraban láttam HA tápit, Humamant.De szerintem a gyerekorvos is felírhatja, ha pl, szárazbőrű a baba.

Ágiboldi!
Na akkor nincs baj, ez a lényeg!

Bozotka!
Jobbulást Nektek!!!Emilinek folyt a genny a BCG-ből, eláztatta a ruhája ujját regglre :evil:

Május!
Na ezzel az utánmelegítéssel mi is így vagyunk!!Vagyis Emili, ha kicsit vária kell akkor utánna már nem kell.Ez már a tápival is így volt az első perctől kezdve.Így én mindig mindenből többet melegítek/csinálok mint amire számítok, hogy kelleni fog.Bár általában minden elfogy :lol:

Lorca!
Szabi gyógyulásának örülök!Natikát megs ajnálom. :(

Csináltam krumplis tésztát,és turmixoltam belőle Emili nek is.Hááát...az állaga kutyagumi. :twisted: Nem sokszor fog ilyesmit kapni. :D De az íze fini, majd meglátom mit szól hozzá vacsikor.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Lorca!
Emili nem bölcsis korú, így ő még ehet többet :twisted: :lol: :lol:
Nálunk is nagyjából gyerekbiztos, amiket eltört azokat én adtam a kezébe :oops: :lol: (nézegetni, és nem törni! :twisted: )

Kép
pankaa

Köszi a BCG infókat. És attól nem gyengülhet le a szervezet, hogy inden ellenállás oda csoportosul? (lehet hogy ez egy jó nagy marhaság).
Ja, és még azt akartam kérdezni, hogy van-e valakinek koszmója? Mert most egy koszmós, olajos hajú, manósapkás, mosolygós lány ül az ölemben.

KépKép
bozotka

Bozotka!
Szerintem nem gyengül le az immunr.-e. :wink:
Emilinek volt koszmója, Babé koszmó eleni samponját hasznltuk, nagyon jó volt.Egy képet dobhatnál a manósapkás manódról! :D

Kép
pankaa

Hát ez jó kérdés...koszmó már volt, leszedtem, aztán megint volt kevesebb, nagyjából leszedtem, aztán valszeg most is van, csak a hajától nem nagyon látszik, és Boldiapu szerint ez hülyeség, hagyjam a fenébe, úgyhogy vagy olyan még vagy nem :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Pankaa, ez a sampon a mi gondunkat is megoldaná, patikában lehet kapni? Babé? Vagy máshol is?

Kép
Kép
agiboldi

bozotka, köszi a honlaphelyesbítést! és többiek, bocs a félinfoért:-)

bcg nálunk is csúnya, 3 hónapja fakadt ki, születéstől gyűlt, és egészen kölesgolyó nagyságúra nőtt, azóta is leázik minden fürdésnél, összepöttyözi a törölközőt, majd a pizsit is. de védőnéni azt mondta, hogy majd elmúlik.

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Kukk! :)

Egész nap dolgozom, kaptam egy jó adag munkát és időben kell vele végezni!

Hagyma:
először bébiételben (így megeszi). Aztán belefőztem a kajájában (így nem kell neki). Úgyhgy nem hagymázunk! :)

Bébiétel:
Simán üvegből, úgyis megeszi. Ha netán marad, be a hűtőbe, következőre onnan kapja. Semmi flancolás! :roll: :wink:

Ria!
Igen, betakarom Lillust. A takarót oldalt jól beszorítom a b.kocsi fala és Lillus közé, a maradkot pedig betűröm a lába alá. Remélem érthető. :)

Panka!
Lillus is eltört már egy hóembert (karácsonyfa dísz-gipsz), kiborította a kávét a szőnyegre, egy elkóborolt csokidarabot szétkent az ülőgarnitúrán! :oops:

Pann!
Lillus is nagyon enné a darabosat, de én úgy félek, hogy megfullad. Persze simán lenyeli a nagyobb falatokat is! :roll:
Lilla sem evett még túrót, bár tegnap a tejszínes csirkémből kikunyizott pár falatot. Így lehet, hogy megpróbálom adni neki. Ja, Stahl sütötökkel keverve adta, állítólag fincsi. :)

Ágiboldi!
De jó, hgoy nincs semmi gáz! :)

Bozotka!
Jobbulást mindkettőtöknek!

Lorca!
Nem tudom, hogy a lovak csettingetnek-e, de vhogy nekem ez rémlett!
:oops: :oops: :oops: (hiányos biológiai ismereteim vannak)
Örülök, hogy Szabi meggyógyult. Natival mi lesz? Kivetetitek a manduláját nyáron?

Holnap is ilyen ritkán leszek, melózni kell! :cry: Remélem a kisasszonyhoz nem kell őrjáratozni az éjjel! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Bozotka! Akkor gyógypuszik mennek ezerrel. Az nap amikor belázasodott , de akkor hajnal óta egyfolytába lázas volt egész délután 3-ig 140 ml folyadékott ivott és teljesen száraz volt az összes pellusa. Ekkor ki jött a gyerekorvos és azzonnal utalt minket. Ja meg aceton szagu volt a szája. :? :cry:

Babakocsi! Felhívtam ma a minimanót, hogy a bbkocsiról érdeklődjek. Képzeljétek azt mondták, hogy szakértő megvizsgálta és nem rendeltetés szerüen volt használva azért tört el!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: De ŐK baromi rendesek és megjavitják! :evil: A férjem meg leüvöltötte a fejüket, hogy rendben ha nem jogos akkor NE javítsák meg visszük a KERMIbe és majd meglátjuk utánna polgári peres ügy!!! Erre egyenlőre nem reagáltak de gondolom gyorsan megjavítják mert akkor már nem lehet bizonyítani!!! Komolyan ilyet még nem éltem. Másfél hónapja nem tudjuk használni!

Az "új" babakocsit használtan vettük ezrt nem lehetett becserélni de nem is megy bele a minimanó. Úgy éljek többet én nem vásárolok csak ha muszály!!!

Mónika! Buliba nem tudok menni, nem vagyok még a toppon. Ma is három Flectort kellett innom úgy fájt a fejem. Meg Benőke is anyás nagyon! :D

KépKép
csongria

Koszmo! Nekünk akkor volt megint amikor elkezdődött a melegsapi szezon!

Körkérdés! A kórházba megállapitották hogy becsontosodott a kutacsunk! (ezek szerint jól adagolom a vigantolt) Ti hogy álltok ezzel?

Benőke nem egészen egy hónap múlva egy éves lesz és nincs egy árva foga se! Szerintetek nem gáz??? Jó tudom én is hallottam már hogy később jön...de most rólunk van szó :oops: :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Bozotka
Nálunk is van még pici koszmo,pedig mindig olajozom.
BCG oltás Laurának is kétszer begyulladt.MIért most adták nektek be?
Jobbulást!Az orvos nem mondta ilyen piciknél miket kell csinálni?Vagy úgy mint a felnötteknél folyadék pótlás.És kajailag miket adhatsz ilyenkor?

Lorca
Az jó,hogy Szabi meggyógyult,legalább megvan miért nem hízott.
Natit sajnálom.Ez már sz utolsó döntése az orvosnak?

Panka
Krumplistésztával én is így jártam és meg se ette,de ha villával összetörtem azt igen.
Izlett neki?

Ria
Szerintem semmi gond,hogy nincs foga.Állítólag minnél késöbb jön annál egészségesebbek lesznek.
Vigantolt adom,de még kutacs nem nött össze.Tegnap olvastam valamelyik oldalon,hogy a mozgás fejlődésbe sokat nyom a lattba,ha rendszeresen adagolják.

Képzeljétek Laura egyfolytába hintázni akar.TI szoktátok hintáztatni?

KépKép
KépKép
dana 1

Jó reggelt egy megint elég rossz éjszaka után!
Egyszer felsírt olyan 11 körül, simi, cumi aludt tovább, utána f2 körül akkor felvettem úgy nem volt hajlandó aludni, magam mellé tettem, mindketten elaludtunk, 3 körül felébredtem visszatettem, 10 perc múlva fent volt, megint magam mellé, 5 körül visszatettem, apa hatkor kelt, Gréta f7-kor, azóta fent vagyunk.

Ria: Örülök, hogy jobban van benni. Nálunk is volt ilyen babakocsival. Édesapámmal vittük vissza a kocsit, mivel el volt deformálódva ahova beakasztod, amikor felülteted a babát. Ez egy jó vastag vas. Itt is azt mondta a nő hogy nem rendeltetésszerűen használtuk, mondtuk hogy nem is ahsználtuk még azt a részét, még akkor pici volt ahhoz, hogy ültessük illetve apukám mondta, hogy ilyen fémmekkel foglalkozik és ezt lehetetlen eldeformálni, ez gyári hiba, amit nem vettünk észre amikor el lett hozva. Aztán nagy nehezen azt mondta garanciásan megjavítja.

Lorca: De jó, hogy Szabi meggyógyúlt! Natinak mi lesz a mandulájával. Én is kb ennyi idős lehettem amikor kivették, azóta ne volt vele gondom.

Timi: Jó munkát!

Most ennyi, kicsit bonyolult volt, de azért remélem érthető.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Jo reggelt!

Nekunk ismet a szokasos volt az ejszakank, azaz sokszor keltunk. Egyre valoszinubb, hogy nem a kaja miatt, hiszen tegnap este dugig tomtuk szegeny babat, hanem egyreszt ahogy Maszi irta, szomjas, masreszt pedig a kozelsegunkre vagyik. Sajnos, Aron arra mar nagyon koran raszokott, hogy cicin aludjon el, vagy ha nem is a cicin, de abban az agyban, ahol szoptatom… latom, ezt is elrontottuk.

Dana,
Valoszinuleg nagyon nehez lett volna Aront spontan megszulni, nalunk fel sem merult ennek lehetosege. A dokik mar a biztosra mennek, tul sok a rizikofaktor.
Aronnak nincs hintaja, csak hintalova, de azt nagyon szereti.

Sagi,
Ugye jol ertettem, hogy ez nem tapszer, hanem a tejpephez hasonlo, de HA pep. Meg sosem hallottam, hogy ilyen is letezik. Jo, hogy sem a vedonom, sem az orvosom nem emlitette, hogy letezik ilyen pep is. Jo tudni! Majd a kovetkezo gyereknel mar tudni fogom. Aront egyenlore probalom a tejpeppel etetni, aztan, ha latok valamit, akkor fogok venni ilyen pepet.
A tapszert is hagyom egyenlore. Januar vegen megyunk tanacsadasra, ha addig nem javul a helyzet, rakerdezek a dokitol a tapszerre is.

Bozotka,
Nalunk nem fakadt ki a BCG, szerencsenk volt. Szerintem sem szabad piszkalni, ha mentek dokihoz, o majd biztos javasol valamit.
Koszmo: nekunk regen, par honaposan volt. Csak ugy tudtam kiirtani, hogy Aron olajos fejborerol levakargattam a kormommel a cuccot! Par honaposan nem mertem bevetni ilyen csoda sampont, mint amit Panka emlit, de talan mar eleg idosek hozza!

Majus,
A kolespepet mi is szerettuk, gyumivel adtam en is altalaban estere. A gyumolcs azota uzsonnara tolodott, vacsira fozeleket kap, es/vagy Sinlacot. Par napja keztem el adni a tejpepet Sinlac helyett, kaloriadusabb, mint a Sinlac. Szerintem a vacsis fozeleket is abbahagyom, es csak tejpepet fog mostantol kapni.

Lorca,
Orulok, hogy Szabi jol van! Sajnalom viszont, hogy szegeny Nati nem javul. En is olvastam a cikket a Kismamaban, szerintem is tul altalanos, elegge semmitmondo.

Ria,
Hat eleg nagy kalvariat kell kiallnotok a babakocsi miatt! Nem irigyellek Titeket!
Korkerdes: Aronnak meg megvan a kutacsa, de mar csak felkorom nagysagu. Azt hallottam, hogy atlagban 12-18honaposan csontosodik be, de az sem baj, ha a 9. honap utan, illetve a 24. honap elott kovetkezik be a dolog. Aron napi egy csepp vigantolt kap (mar ha el nem felejtem).
Aronnak sincs foga meg, anyukam szerint nekem is 11 honaposan bujtak ki az elsok. Azt hallottam, hogy legkesobb az elso szulinapjukra megjelennek az elso fogacskak, de szerintem extrem esetek is elofordulhatnak, ugyhogy nyugi!

KépKépKépKép
thelga

Kép
Nalunk is van pakolas! :lol:

KépKépKépKép
thelga

Ja, es Aron kedvence a babataxi. Ime:

Kép

Kicsit banom mar, hogy nem olyat vettem, aminek hosszabb foggantyuja van hatul, azt konnyebb lenne tologatni, igy leszakad a hatam. Lillusnak lattam a blogon, nagyon komoly gepe van! Hogy tetszik neki? Megszerette? Nem tart mar tole?

KépKépKépKép
thelga

Jó reggelt!

Kezdünk teljesen megjavulni! :D Szépen eszik! Végre végigaludta az éjszakát! :D

Dana! Beni is imád hintázni! Ha nyűgös és beleteszem és énekelek neki rögtön megnyugszik! :D

Helga! Ezt a bébitaxit hol vettétek. Én is szeretnék egyet de elég szélsőségesek az árak! :roll: Látom békásmegyeri vagy. Én aquincumon laktam még a terhesség elején. Látom Áron baba is jó kedvü mosolygós! :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Lorca,
Jobbulást Natinak!!! Sajna ha a fülére is rámegy akkor tényleg szükséges a műtét-azt mondják az okosak. Szólj ha kértek segítséget! :) Szasza is rögtön a lényeggel kezdi: NEM! Ügyi vagy Szasza, csak így tovább! :D

Helga,
Ez a pép tápszernek minősül. Ugyanolyan csak sűrűbb. Mi pont azért leptuk, mert mondtam a dokinőnek, hogy este már nem elég Petinek a tejcsi viszont a tápszert nem issza meg.
Látom a pakolás az nálatok is megy. :lol:

Ria,
Fenyegetőzzetek a fogyasztóvédelemmel!!! Attól mindenki fél, nálunk eddig bejött. :lol:
Örülök, hogy Beni már teljesen jól van! Puszi neki! :D
Szerintem se gáz, hogy még nincs foga. Lehet egyszerre ő többet növeszt majd és nem aprózza el. :D
Petinek még nem nőtt be a feje lágya, de szerintem nem is fog. :wink: :lol:

Lin,
Kitartás, lassan csak kibújik a másik fogacska is. Vizsgák???

Dana,
Peti is nagy hintás már egész picikora óta. :D

Timo,
Mit dolgozol???

Nekem is van ám parám! :oops: Peti az istennek sem akraja beszédre használni a száját. Mindent megért amit mondok, kérek tőle, folyamatosan mutogat és csukott szájjal hőőőzik, de nem nyitná ki a száját még valami gagyogásra sem. Már azt az két szót sem mondja amit eddig tudott. R. Jenő (na nem Rejtő) megmagyarázza, hogy ez teljesen normális csak mégis, olyan jó lenne ha valami gagyogásig eljutna. Folyamatosan pofázok neki, mesét olvasunk, könyveket nézegetünk...De ügye Ő így megérteti magát és ezért nem akar beszélni, R.Jenő szerint.
Vendég

Hali!

Gergő megint szerencséltetett a 1.5-2 óránkénti ébredéssel, de biztos csak azért, h el ne felejtsem milyen jó dolgom van mostanában. :twisted:

HA tápi: recept nélkül nekem nem adtak a gyógyszertárban. :( Mondjuk a védőnőm azt mondta, h az 1-es tápikat az ilyen nagy babák zöme már nem is eszi meg, mert olyan az íze. :shock: Mindenki tudja, h én nem tartom sokra a védőnőmet, de ebben kivételesen igaza volt, legalábbis Gergő tényleg nem ette az 1-es tápikat (sem a Sinlacot), a 2-est meg igen. :roll:

Dana! Az n sok mindentől függ, h hogy tolerálom Gergő dolgait. Általában azért nyugodtan tudom fogadni, főleg mióta rendesen alszik éjjel, és nem vagyok a fáradtságtól már eleve feszült, ideges.
Néha mondjuk olyan arcokat vág, miközben dorgálom, h alig tudom megállni, h el ne nevessem magam, de ez már a suliban is gond volt, sokszor röhögtem a tábla felé fordulva, h legalább ne legyen annyira egyértelmű a dolog. :oops: :lol:
Süti: hát tényleg nem lehet szépen szeletelni, de azért hipp-hopp elfogyott (és kivételesen nem én voltam :wink: ). Nekem túl édes lett, úh legközelebb egy kicsit kevesebb cukorral fogom készíteni.

Bcg: nekünk n szép, de soha nem is volt gennyesen gyulladt, úh legalább ezzel szerencsénk volt. :D

Timo! Jó ötlet a túró sütőtökkel, de kedden végigjártam érte a Bosnyák téri piacolt, és nem volt! :shock: :(
Miért fulladna meg??? Max köhög meg vörösödik, de megfulladni eddig még nem akart. Ha akarna, el kell kapni a lábát, és fejjel lefelé rázni, amíg ki nem jön a cucc. Legalábbis én ezt olvastam egy elsősegélyes könyvben. :roll:

Kutacs: nekünk még megvan, de Gergő előszeretettel rejti el a Vigantolos üveget, úh van h napokig nem kap. :oops: :oops: :oops:

Fog: én úgy tudom, h az is normális 1 évesen még nincs foga. :wink:

Na Gergő kiakadt, sztem ideje ellátogatnunk a Kölyökparkba (Május! ez is ingyenes 1 éves korig). Muszáj mennünk, mert úgy vettem észre, h ha egész nap itthon vagyunk (séta nem számít), akkor ébred sokszor éjjel. Szóval most biztosítom neki az ingergazdag környezetet, az új élményeket. Ez az új elméletem, majd meglátjuk beválik-e. :roll:

Ja, akartam még kérdezni két dolgot:
1. légzésfigyu megy még rajtunk kívül vhol? És van olyan vkinek, aminek több, mint 10 kg a súlyhatára?
2. Annyira fáj a derekam Gergő cipelése miatt! Ez normális és majd elmúlik, ha Gergő lábra kel, vagy el kéne mennem vele orvoshoz? :roll: Leginkább az érdekel, h nektek is fáj-e! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nekünk ugrott a lakás, az építtető nem adja el nekünk, mert nem hajlandó aláírni a szerződést.Szerinte nincs meg a bizalom,mert ő úgy gondolta, hogy majd szóban mindenről megállapodunk!Nevetséges.Mi meg leírtunk mindent, mert ugye a szó elszáll...Átnézettük a saját ügyvédünkkel is, őszerinte korrekt volt amiket belírtunk.Dehát csak a mi pénzünk, és mi járunk rosszul, ha mégsem állja a szavát!Ez nem bizalom kérdése szerintem.Főleg a mai világban,miért bíznék meg egy idegen építtetőben???Mindenki csak hamar meg akar gazdagodni, a vevőt hülyének nézve! Twisted Evil Úgyhogy maradunk a fenekünkön egy ideig még. Sad

Ágiboldi!
Igen, patikában, Babé koszmó eleni sampon, kicsit drága, 1300 ft körül van talán.

Maszi!
Ábrisnak boldog hófordulót!Csak kölesnyi? :wink: Emilinek nagy borsónnyi volt. :?

Hát Emili nem ette a krumplis tésztát!Meg is értem, nagyon tré volt az állaga.Majd kap akkor, ha már megeszi a darabosat.

Ria!
Örülök, hogy meggyógyultatok!!!:)
Felháborító az üzlet hozzállása!Saajna ma már mindenhol ez van, a nagy pénz lenyúlás, utnna meg ha gond van, akkor szaladhastz ahová akarsz!És akkor most "csak" egy babakocsiról van szó, hogy vennénk mi így lakást, ilyen szerződéssel!!!
Kutacs aEmilinek is benőtt már.És a foga is csak ár napja jött ki az első, szerintem ne aggódj, egy barátnőm kislányának is a szülinapjára jött ki az első, viszont utánna rohamosan a többi.
Emilinek is van ilyen taxija, annak elég magass a foggantyúja, és az ára sem volt annyira vészes,de ez 3 az egyben, hintaló, babataxi, tricikli.
Dana!
Ha van hintátok a szobában, akkor miért nem hintáztatod?Vagy a játszótéren akar hintázni?Emilinek van hintalova, azon szokott nyomulni ha rájön a mehetnék. :lol:

Helga!
Szerintem még nincs vszve semmi, csak több időt és türelmet igényel a dolog.Napal hol alszik?
Esetleg cumit adni neki éjszaka?Vízzel megitatni, amjd cumi.vagy m,ár próbáltátok?Éjjel kicsit kábábbak, talán akkor meg lehet ezt vele csinálni. :roll:
Babé samőont pici babáknak is lehet használni, vagyis pont nekik van kitalálva, gyerekbiztos. :wink:
Jó kis pakolós Áron is!Babataxit tudj lábbal hajtani?

Kép
pankaa

Sziasztok!

Nem tudom mi történt Laurával,de reggel felkelt és még fél órát játszott a kiságyába.Nekünk kellett bemenni érte,hogy szopizzon./én a meleg frontra fogom/ :wink:

Blin
Hát nem leányálom volt az éjszakátok.Hogy bírod?Fog talán?

Helga
Aranyos Áron ahogy pakol.Nem könyvtárosnak készül?Szerintem nem sokáig kell tologatnod az autóval.Hamar rá szoktak jönni a taktikájára.Csak akkor megszünik a sétálgatás,futhatsz utána.

Ria
Örülök Beni már eszik.Betegségéhez képest hamar visszatért a régi kerékvágásba.

Na az oviba terjed az infulenzajárvány.Dani csoportjába már alig vannak.Remélem nem hozza haza.Ti nem féltek tőle?

KépKép
KépKép
dana 1

Sági!
Szetintem se parázz,a beszéden.Van aki 3 évesen sem beszél, de mindent megért, utánan meg sófosó lesz belőle. :lol:

Pann!
Szerintem jó az elméleted, bár a sok inger miatt is ébredhet sokszor, mert az agya nem tudja könnyel felolgozni. :wink: Ezt kár volt mondonamo, ugye? :lol: De szerintem is menjetek, bár ebben az influenzás időben... :roll: De mi is funk csoportos tornára járni jövő7ttől. 8)
Én nem cipelem Emilit, csak ha vhová viszem(pl, pelenkázni, etetőszékbe rakás, stb.).De ő csak 8.4 kg. :D És nem fáj a derekam, visziont a téreimmel voltak gondok már a terhességnél is.

Kép
pankaa

Sági! Beni dumál, de én nem vagyok benne biztos hogy érti amit mondok! :roll: Néha úgy tud nézni, hogy biztos vagyok benne hogy nem érti. Ő nem mutogat. Ha mondom neki, hogy hozzon ide valamit akkor nem teszi! Viszont ha a tanuló szerszámpadon kérem hogy mutassa meg melyik a kék kocka, sárga háromszög akkor azt megmutatja. :roll: Kajára már egyértelmüen mondja hogy NEM és rázza a fejét is hozzá! Milyen könyv az amiből ezeket olvasod?

Pann! Mi használjuk a légzésfigyut :oops: Nappalra is! :oops: Nem tudom, hogy van-e súllyhatár! :roll: Mi kábé 2 évesen leszünk 10 kg! :lol: Nagyon nagyon fáj a hátam pedig én nem cipelem sokat Benit. A Quelle katalógusban van egy tartásjavító trikó szerüség mágnessel lehet hogy megveszem. De vettem Flector nevü krémet a patikában és azzal szokta Beniapu bemaszírozni a hátamat. Akkor jobb. Sőt tovább megyek van Flector tapaszom amit rá kéne ragasztani és az állítólag nagyon jó, de még csak a szekrényben van.

Dana! Mi túl vagyunk az influenzán! :evil:

KépKép
csongria

Sági
Nem kell parázni szerintem.Ők még egyszerre a két agyfélteküket nem tudják használni.Peti olyan ügyesen mozog.Látod nálunk Laura még csak a kúszásnál tart/ezért aggodok is eleget/,de már ha hintázik mondja hi-,sziánál pá-,és MInt lorcánál nálunk is bejött a nem szónál a fejforgatás.Lámpánál mondja plá-,és ha mutatok a könyvbe a kutyát mondja va-.és még sorolhatnám.Pedig jobban örültem volna ha inkább mozog,mert saját magát jobban lefoglalja.Sajna ezt Danival úgyanígy végig csináltam.

Pann
Én pici koromba akartam megfulladni a cumitól.Valahogy szétrágtam.Anyu is felfordított lábbal lefele.Állítólag már lila voltam.
Igazad lehet a megszokott környezetbe már unhatják magukat.Laura is valamikor ez miatt nyafizik.
Mi decemberbe vittük vissza a légzésfigyut.2hétig nagyon furcsa volt.Állandóan néztem vesz-e levegőt.
Nekem a terhességek alatt kezdett el fájni és sajna el se múlt.Van olyan nap mikor eggyáltalán nem érzem,de valamikor még magam se tudomk felállni.

Panka
Hát ez az én rakom hintába,de azért 20 percnél tovább egyszerre nem akarom,és ilyenkor jön a hiszti.
Nem semmi építtető.Miért mire gondolt,majd felveszi a pénzt és otthagy mindent?Nem értem miért vannak ilyen emberek akik csak a saját gazdagságukat nézik.

Timi
Hogy megy a munka?

Ágiboldi
Boldinak még van hőemelkedése,vagy kibújt a foga?

Ezt le kell írnom.A hintázásnál jutott eszembe.KIstestvért nagyon ajánlok mindenkinek.Mivel olyan jó érzés mikor mind a kettő odabújik hozzád.Dani az nagyon bújos,mindig ölelget,puszilgat és ha látja ezt Laura akkor már kuszik hozzám és akarja hogy vegyem fel.De a hinta ugyenez.Ha Dani hintázik már Laura Hangosan nyilvánítja ki az akaratát.

KépKép
KépKép
dana 1

Hahó! Lányok hol vagytok? Csak az én manóm alszik? Annyira hagytok unatkozni, hogy már a második adagot teregetem. Remélem vasalni nem hagytok!!! :lol:

KépKép
csongria

Ria!
Vagyok.Emili most hányt :( Nem tudom mi van vele, éjjel is 2x kelt fel, köhögött, majd bukott, reggel lepedőcsere.Most evett fél üveg kaját,, játszott, egszercsak köhintett, és kidobta ataccsot. :roll: :( Betettm az ágyába, és megint aludni akar, pedig reggel is aludt, fél11kor keltfel.Nem tetszik ez nekem. :?
Vasalni nekem is kéne.

Kép
pankaa

Képzeljétek, tegnap Zsófi megmutatta, hogy hol van anyunak, apunak és Zsófinak az orra. :D Nagyon meglepődtünk, hogy tudta. Persze még néha keveri azóta, de akkor is….

Panka,
Sajnálom a lakást. :(
Úgy tűnik segített az olajozás, de a sampont én is megjegyzem magamnak hátha szükség lesz rá. Manóképet nem csináltam.

Dana,
Doki azt mondta végül is akkor van leginkább gáz ha hány, hasmenése van és mindemellett láza is. Láz nálunk nem volt. Sok víz (lehet cukorral) és hányás esetén nem kellett volna semmit enni adni első nap. Második nap répa, majd lassan krumpli. Csak ugye Zsófi vizet nem nagyon iszik ezért szopizott. Szóval, szerintem nem volt valós veszélye a kiszáradásnak. Most meg már egész jól van, bár a kaki még nem az igazi.
Hinta nincs nálunk felszerelve, mert kampókat, meg kötelet kéne beszerezni. Nem tudja valaki hol lehet ilyesmit venni? (Praktiker?)

Lorca,
Örülök hogy Szasza rendben.

Ria,
Nem nagyon érzek semmit Zsófi kutacsa helyén. Nekem most azt mondta a védőnő, hogy most már elég 2 naponta adni D-vitamint. Szerintem nem gáz, hogy nincs foga. Állítólag minél később jön ki, annál jobbak lesznek a fogai (persze ez lehet hogy csak babona).

Helga,
Helyes fiad van! Milyen magas. Hány centi?

KépKép
bozotka

Húú Panka! Nekünk is előző nap egy ki köhögéssel kezdődött. Beni is hányt egy párszor de nem úgy mintha hányos vírust kapott volna el hanem csak nem esett jól neki az adott kaja! Figyeld a hőjét. Nagyon remélem hogy nem lesz semmi baj. Az jó hogy alszik Beni is rengetegett aludt. Prevenciós gyógypuszik mennek!

KépKép
csongria

Hellóka én is vagyok. Bár Brigi nem alszik, sajnos.

Ria
Sajnálom a bkocsit. :evil: Elég szemetek. Majd azért írd meg, hogy mi lesz a vége, már kíváncsi vagyok rá!
Viszont nagyon örülünk, hogy Beni jobban van és már eszik is! A foga miatt ne aggódj, még nem hallottam fog nélküli gyerekről! A kolleganőm kisfia is elmúl 1 éves, mikor az első foga kinőtt, ám akkor jöttek sorba mind! :D

Fulladás
Brigi tegnap egy ásványvizes flakon kupakját dugta le a torkán. Nem gondoltam, hogy ilyen mélyre le tudja nyomni. :oops: Öklendezni kezdett, aztán kibányásztam a szájából és rendbe jött minden.
A darabos kajákat egyre jobban elviseli. De nincs problémája a pépessel sem.

Ágiboldi
Hogy érzi magát Boldi most? Lett eredménye a láznak?

Bozótka
Nektek jobbulást! :( Briginek is volt egy kis koszmója, mi beolajoztuk, aztán kötöttem a fejére Boldi féle turbánt pelenkából(na nem lett olyan szép :) ). Ázott 1-2 órát, aztán fürcsinél jól ledörzsöltük róla törcsivel. (persze ilyenkor mindig tisztát kapott) Nálatok azért ez keményebb lesz, mert Zsófinak nem semmi hajkoronája van! Lehet, hogy a sampon hatásosabb lesz.
Egyébként nálunk szaga is volt. Olyan "fejszaga" volt. Aztán ez azóta teljesen megszünt. Most illatos az okos kis buksija. :D

Sági
Lehet, hogy nem jut szóhoz tőled szegény Peti? :lol: Csak vicceltem! Pl. a kolleganőm későn fogzó kisfia 4 évesen kezdett el beszélni, mert az anyja már ránézésből tudta, hogy mit szeretne a gyerkőc, így nem érezte szükségét a gyerek, hogy beszéljen. Gond volt ez az oviban. Végül szakember segítségével elég gyorsan behozta a lemaradását. De az anyucinak nem szabadott megérteni a gyerek jelzéseit, csak a beszédet. Persze ez még Petinél nem kivitelezhető, de sztem nincs lemaradva semmiről.

Dana
Sztem ha jól érzi magát a hintában, hagyd hintázni tovább is. Aztán úgyis szól ha megunja. Baja sztem nem lesz tőle. :wink:

Panka
Sajnálom a lakást. Elég fura hozzáállás. Nem mondtátok neki, hogy akkor ti is megígérítek, hogy fizettek, de ne legyen a szerződésben? :twisted:

Pann
Remélem a sok inger nálatok bejön. Briginél ellenkezőleg hat. :roll:

Lorca
Örülök, hogy Szasza jobban van. Natinál meg akkor műtét lesz? Talán jobb is még mikor ilyen picike. Szegényke!

Köszi az üveges kajás hsz-eket. Akkor megnyugodtam, mert én is visszateszem a hűtőbe, ha marad.
lora7

Panka
Mi is küldünk gyógypuszikat! Remélem nem lesz beteg Emili!

Bozótka
Kampókat sztem bármelyik hasonló üzletben lehet kapni. (OBI, Praktiker stb.)

Kutacs
Briginek még van egy pici.
lora7

Lora! A későn fogzó barátnőd kisfia megszenvedett a fogakkal vagy miután beindut jött mint a karikacsapás? 8)

KépKép
csongria

Elszállt az egész , amit írtam.

F10-től két órát aludt, éjszaka miért nem tud ilyen jót aludni?
Utána bevágott egy jó adag hagymás piritott májat egy kis főttkrumplival és még egy pudingot hozzá.

Sági: Jól haladok velük,már csak egy van hátra.

Dana: De valószínű, írtam korábban, hogy jönn kifele a fölső kettő, az egyik már széltében áttörte az ínyt, a másiknál épp most néztem, hogy egyre jobban hegyesedik, de még nem sikerült áttörni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hát azért szenvedtek vele. Asszem ezt nem lehet megúszni. Max. a mértéke lehet különböző.
lora7

Panka: Nagyon sajnálom a lakást!!!
Emilinek sok-sok gyógypuszi!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Gyógypuszkat köszöni Emili. :) Most alszik, evett előtte a másik fél öveggel(répa-kukorica-Hippes), meg egy kis gyümit, mert sírt, szerintem éhes volt, de nem nagy étvággyal. :? Lehet hogy a fog tud ilyet csinálni? :roll:

Ja, azt kellett volna mondani, hogy mi is megígérjük hogy fizetünk, csak előtte szépen beköltözünk. :lol:
N amind1, majd lesz másik lakás. :wink: Ezt nem nekünk szánta a sors.
Megyek vasalni. :twisted:

Kép
pankaa

Találtam egy tök jó kis oldalt. Lehet hogy itt tette fel már valaki a linkjét, akkor bocsi :oops: De azért mégegyszer felteszem.
http://makvirag.extra.hu/Mese/meseorszag.html

KépKép
csongria

Pankaa:

Korai Fejlesztőben vannak gyerek és felnőttpszichológusok, csak várni kell időpontra. www.koraifejleszto.hu

Pann:

Így néz ki a fehér pötty?:

http://www.mother-2-mother.com/nipplepa ... ilkBlister

Mert akkor ez lehet hogy nem kő, hanem hólyag... ez akkor következik be, ha a tejcsatorna nyílását bőr fedi, és ott mint valami pattanás meggyűlik a tej, és fáj. Erre a megoldás a forró vizes borogatás (amennyire forrón csak bírod), és rögtön utána szoptatás, illetve fejés. A szopi valószínűleg hatékonyabb.

Miután kipiszkálod a fehér pöttyöt, utána ha fejsz, milyen állagú a tej ami kijön?

Amúgy még van egy tipp, csak sajnos nem tudom mi a magyar megfelelője. Epsom salt (MgSO4, magnézium szulfát) - ez valamilyen só. Na ilyen borogatás. Ha tudja valaki, mi az az epsom salt magyarul (vagy a magnézium szulfát!!! :lol: ), szóljon.

Lorca:

Mi baj van a pattogatott kukoricával? Tele van rosttal, egészséges. Természetesen vajmentes, mert ugye az nálunk tiltólistán van.

Dana:

Privit megkaptam, ahogy kicsit utolérem magam, válaszolok rá.

Tejmennyiség: Teljesen lehetséges, hogy mensi előtt megcsappan, ahogy megjön normalizálódik vagy esetleg túl sok lesz, hiszen az "ínség" alatt valószínűleg jó sokat szopizott a baba, és feltornázta a mennyiséget. Ahogy a hormonháztartás helyrebillen, bumm, jön a tejáradat. Aztán újra alkalmazkodik a szervezet, és annyi lesz amennyire a babának szüksége van.

Nem is most jött meg, és előtte pár napig nyűglődött Szilvi, hosszasan szopizott, gyakran, látszott rajta hogy nem elég.

Pann:

Nekem még Szilvivel is, pedig akkor már elég rutinos voltam, a 3-4 hónap táján következett be az igazi élvezetes, összebújós szopi. Addig ugye Szilvi nem komfortszopizott, fuldoklott a tejben mert túl sok volt, és csak üvöltött etetések között, de komfortszopizni nem akart. :(

Lora:

Teljesen egyetértek. A mérleg az kizárólag az anyák paráztatására és a babák idegesítésére szolgál. Bőven elég egy héten egyszer a védőnőnél vagy egészséges rendelésen leméretni a babát.

A változatosság teljesen természetes, csak ha nem méred a gyereket és nem fejsz, akkor kevésbé veszed észre. Lehet hogy attól függetlenül, hogy nem menstruálsz, a hormonszintjeid még változnak, és erre reagál a mennyiség. Lehet hogy Brigi többet/kevesebbet szopott és alkalmazkodott a kínálat. Lehet hogy többet/kevesebbet ittál, ettél, aludtál, szorongtál, stb. Szóval sok minden befolyásolja a tejmennyiséget.

Az éjszakai szopi az nagyon jótékony tejszaporítás szempontjából, ilyenkor "jól állnak a csillagok" illetve ilyenkor jó a hormonszint, és relatíve "többet ér" az éjjeli szopi mint a nappali a tejmennyiség fenntartásában. Le a kalappal hogy te bevállaltad az éjjeli keléseket a szopi érdekében.

Kditke:

Akkor valószínűleg az történhetett, hogy a szervezeted nagyon gyorsan reagált a csökkentett "igényre" és azért csappant meg olyan gyorsan a tejtermelés. Ezt max csak gyakoribb szopival/fejéssel tudtad volna visszahozni. De szerintem még így is nagyon ügyesek voltatok!

Miért hagytad abba a gyógyszert? Úgy tudom, ezt a gyógyszert lehet szopi mellett szedni, és te is írod, hogy 2 hónapig szedtétek szülés után, pedig minél fiatalabb a baba, annál gázosabb a gyógyszerszedés. De ha már akkor szedtétek, akkor miért nem lehetett folytatni?

Timocska:

Köszi szépen, nagyon aranyos vagy hogy azt mondod, megnyugtató a hangom. Remélem így is van! A legnehezebb az egészben ugyanazt az információt amit szerintem már minden anyuka olvasott (igény szerint szopi, cumi elhagyás, stb) azt olyan háttérinformációkkal együtt tálalni, hogy egyrészt megértsék, miért olyan fontos, másrészt hogy beleilleszkedjen az életükbe. Mert eddig a legtöbb levél amit kapok arról szól, hogy nem elég a tej (mert háromóránként kap enni, és ha nem elég, jön a tápszer) vagy hogy cumizavaros a gyerek és nem akarja elfogadni a mellet. :( Ami az elsőnek a folyománya általában. De amikor már beállt valami napirend és esetleg a ded az éjszakákat is átalussza, hát ilyenkor elég nehéz meggyőzni az anyukát, hogy akkor most hagyjuk el a tápszert, mellre a gyereket 0-24, és intsünk búcsút a napirendnek és a nyugis éjszakáknak.

Menstruáció: Szopi mellett bármi belefér. Ha aggódsz, menj el orvoshoz, pláne ha más tüneteid is vannak, de ha csak annyi hogy rendszertelen a mensid, ez a szopi velejárója.

Még csak a 369. oldalon tartok, de most ezt elküldöm...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na itt vagyok!

Laura délelött másfél órát aludt,most meg nem akar.Játszik a kiságyba.

Panka
Emilinek gyógypuszik mennek.Azóta is hányt?

Bozotka
Ki tudja megállni,hogy nem ad kaját ekkora picinek?Annyira lehet sajnálni őket mikor egy falatért is odamásznak.
Praktikerbe itt lehet kapni,de bizti valaki meg tudja mondani Pesten még hol.

Blin
Bizti átsiklottam rajta.Akkor már nincs sok hátra a másik fognak.

Lora
Flakonos üveg kupakja. :shock: Ahogy nézem Laura elevenségét,bizti nálunk is lesz hasonló.

Rokica
Ráérsz a válasszal,eddig is tudtunk várni.
Szerintem is ez a gond a szopikkal.Sokan nem tudják elképzelni milyen mikor a pici nem 3 óránként eszik,hanem néha kortyol.Én az elején sohase tudtam mikor sír,hogy éhes vagy valami más baja van.Ez miatt majdnem abba is hagytam és tanácsokat is csak általánosságba kaptam.Nem lesz könnyű neked se a meggyőző érv.

Na megyek nyügös Laura.Azt hiszem elviszem az oviba magammal.Pont most mikor infulenzajárvány van,nem alszik el és én meg nyugodtan mehetnék. :twisted:

KépKép
KépKép
dana 1

Rókica,
Nem tudom, már hányadik helyen áll a pattogatott kukorica a kisgyerekek fulladási okainak listáján, de a Forma 1-ben már tuti kapna pontot. A legnagyobb veszélye, hogy szerkezete miatt be tudja lélegezni, könnyen a tüdőbe jut, ott a nedvesség hatására megduzzad. De ha csak egy picit lecsúszik, amikor még van száraz része, akkor is könnyen odaragad a nedves nyelőcsőhöz egy apró darabka. Nem tudják felköhögni.
Megnéztem a pötyit, amit írtál. Olyan nekem is van, de nem fáj. Nőgyógyi látta, azt mondta, ha már nem szoptatok, akkor lehet vele foglalkozni. :roll:
Mg kérdés passz. :lol:

Kép KépKép
lorca

Haliho!

Ria,
A taxit az aquincumi Auchanben vettuk Karacsonyra. Aron nagyon szereti, de ket gond van vele. Az egyik, amit irtam, a foggantyu, de ez nem veszes annyira, ahogy Dana irta, elobb-utobb hajtja magatol. A masik problema vele, hogy a kormanya csak kicsit forgathato, tehat mikor kanyart irunk le vele, akkor a kerekeit csusztatnom kell. Ez nagyobb gond. Nagyon olcso volt (3500 korul), de csak itthonra tudjuk majd hasznalni, kintre motort kell majd vennunk. Valoszinuleg Pankaek jarganya jobb, mint a mienk, es hatha az sem draga annyira.

Igen, Aron eleg jokedvu, mosolygos baba. Imadom! :lol:

Bozotka,
Most kb 75-76cm lehet, 8,5kg korul. Elegge stagnal a sulya az utobbi idoben. :shock:

Sagi,
Koszi az infot. Valoszinuleg gyogyszertara valogatja, hogy kiadjak-e recept nelkul a HA tapszert, pepet. Meglatjuk hogy reagal a tejpepre, aztan ha gond van, akkor kovetkezne ezek utan a tapszer, ha azt nem inna meg, akkor johetne a HA pep.
Ugy latom, Peti gyonyoruen fejlodik! Sot! Aron gugyog, de sok olyan dolgot nem csinal, amit Peti, pl nem mutogat dolgokra, nem tapsi-tapsizik (mar honapo ota hiaba probalkozom), nem papazik. Viszont az apjatol par perc alatt megtanulta a nyelvoltogetest! Azota mindenkire ezt csinalja. :shock:
Ugyhogy valoszinuleg annyi uj dolgot tanult mostansag Peti, hogy ezekre koncentral, de majd visszater a beszed is, ne izgulj!

Pann,
1. Legzesfigyut meg mi is hasznaljuk. Nappalra is bekapcsolom. 10kg-os hatarrol nem tudok, de minket ez meg nem fenyeget!
2. Nekem csak ritkan faj, csak ha kenguruzok vele. Szerintem menj el vele orvoshoz, hatha tud ra valami kenceficet, ne szenvedj inkabb!

Panka,
Sajnalom a lakast! :cry: Ilyenek ezek az epittetok! Az a gond, hogy talalni fognak mas balekot, aki alairja nekik a papirt ilyen feltetelek mellett is. Es amig ez lesz, addig siman atverhetik az embert. Sok ilyet latni mostansag, nem egy ilyen van az ismerosom koreben. Viszont szamits a, hogy mindegyik ilyen lesz.
Par honapja probaltam Aront csak ugy visszatenni az agyba szoptatas nelkul. Hat azt a tiltakozast!!! :lol: Vizet probalok neki adni, de nem igazan issza meg. Nem cumizik.

Dana,
A nagybatyja pont konyvtaros, mellesleg maniakus konyvgyujto. :wink:
Az influenzatol nagyon tartok, probalom is Aront kimelni a zsufolt helyektol.

KépKépKépKép
thelga

Brigócám szegény ráejtett egy nagy konzervet a nagylábujjára. :( Ráadásul míg rájöttem, hogy mi a baja! Mert ugye zokniba nem látszott semmi. Szegény csak sírt. :cry: Aztán aludt 1 órát kb. és sírva ébredt. Azóta is csak sír szinte, mert fáj neki, ha hozzáér vmi. Az egész körme alatt véraláfutás van. :cry: El nem tört, mert mozgatja és az még fájni se fáj, csak ha hozzáér valami. Valakinek vmi ötlet fájdalomcsillapításra? :?:
lora7

Lora,
Nurofen, hideg borogatás, már ha hagyja. Próbálj egy törüközőbe vmi fagyasztott zöldséget tenni, azt a lábára. :(

Kép KépKép
lorca

Lora! Szegény Brigóca! :cry: Hát én is a nurofent tudom ajánlani! :roll:

KépKép
csongria

Végre sikerült leülnöm a gép elé, munka, munka ezerrel, de holnap már szabad péntek lesz. De jó !

Képzeljétek valamelyik este mikor hazaértem a munkából a gyerkőcöm nem ismert meg csak olyan 15 perc múlva mikor ezerrel mászott felém és kéreckedett felfele. :shock: :shock:

Pankaa

Ha meguntad a vasalást nálatok mi is szivesen látunk !!!

Szerintem se sajnáld azt a a lakást, mert valami sunda-bunda lehetett benne ha a ti szerződés verziótokat nem akarta elfogadni.
A következő még ennél is jobb lesz. :lol:

Remélem igazad lesz a koleginával és ő szökik meg előbb !!!!!
Bár azt mondta a főnököm ha eltörlik a vizitdíjat akkor elküldi mivel kettőnket nem tud fenntartani ebből a finanszírozásból !!
Légyszi mindenki menjen el a vizitdíj ellen szavazni a kedvemért !!!!
Köszike !!! :lol:

Remélem jobban van Emili sok-sok gyógypuszi neki Tomikától!!
(nem lehet elég korán kezdeni)

Milyen hígításban gondolod a tejet és mikor 1 éves kor után ?
(akkor tápszer helyett gondolod ?)

Tomi is nagyon csintalan csak olyan dolgokat tesz amiket nem lehet
pl.: TV szerelés, Rádió szerelés, DVD kapcsolgatás, pelenka szétdobálás, üres gyógyszeres doboza evése(Viganthol), üvegajtó kopogtatása, dörömbölés rajta. :evil:

Sági

A gyümistúrótorta tök jó ötlet !!!!! :

A beszéddel Tomi is pont így van pár napja én is pont ezeket írtam le, hogy amiket eddig tudott azt sem mondja, csak az öööööööö
mindenre.

Üveges kaja:

Nekünk kevés úgyhogy nem kérdés ki a tányérba és rá a pótlás vagy tészta vagy krumpli vagy sütőtök 3 dl-ig, ugyanis levettem az adagját 4 dl-ről és még mindig él.Ezzel is elvan, nagyokat alszik reggel 8-ig 9-ig ma például. Bezzeg mikor velem volt itthon 6 óra 30-kor már ébredt, apját hagyja 9-ig aludni. A kis pimasz !!! :lol:

Bozótka

Én is olajoztam de csak 2 hós kora körül és a babahajkefével fürdéskor átfésültem, majd utána is beolajoztam, olajozás után kb. 2-3 hétre elmúlt. A BABE-t egyébként patikákban lehet kapni de szerintem az olajozás olcsóbb és ha van haja akkor hajkefével(baba) megfésülgeted a fejbőrét és jobb lesz !

Gyerekorvos mondta, hogy akkor jó ha begennyesedik a BCG.

Dana

Nálunk is nagyon menő a hinta, de én is kb 20-25 perc múlva kiveszem, mert szerintem nem jó a gyerkőc gerincének abba a műanyagba sokáig. De valahol azt olvastam, hogy fejleszti az egyensúlyérzékét a babócának.

Pann

Én vettem BEBA HA 2-t Tesco patikában mert elfelejtettem íratni, de adtak igaz teljes áron majd 3000 ft-ért.

Igen nekem is fájt egy időben a hátam még írtam is de akkor senki nem panaszkodott, a férjem állítása szerint azért fájt mert akkor alakultak ki a hátizmok, amik ugye nekem nem voltak. He-He-He.!!!

Rókica

Megmondom őszintén valahol egy kicsit örültem is hogy csökkent és elfogyott, mivel már annyira belefáradtam, hogy a gyerekemmel szinte nem is tudtam foglalkozni a fejés és szoptatás mellett és rengeteg energiát vett kibelőlem a rengeteg tej kialakult egy kis fokú vese elégtelenségem is a nagy fehérje vesztés miatt is napi 6 doboz Danon aktíviát ettem. Tehát nem volt egy egyszerű eset az enyém.Az a bizonyos 6 hó megvolt, aztán jöhettek a főzi félék.
Kép A fogmosás titka

Kép
kditke

Helga,
Az a jó motor ebben az életkorban, aminek csak nagyon picit lehet fordítani a kormányát. Úgy stabilabb. Még nem az igazi a koordináció, kevésbé balesetveszélyes. A moci nem lakásba való elsősorban, kint meg az a legjobb, ha szépen egyenesen meg vele. :wink:
Minden tanulás és fejlődés az arc körül indul. A szem az első, amit maga tud mozgatni, ez már születéskor megy, innen halad kifelé. A tapsi ezért jóval nehezebb, mint a nyelvnyújtás.

Fulladás:
A pici cuccokra azt szokták mondani, hogy semmit ne adj a gyereknek, amit át tudsz nyomni egy wc gurigán. Nem, mintha én be tudnám tartani. :oops: De kupak már akadt bele Natiba is úgy, hogy alig tudtam kiszedni, mert a metszőkben megakadt. Szenvedtünk mindketten, mire hagyta egy kicsit visszanyomni, hogy kiakadhasson. :twisted:

Panka,
A köhögés miatt is lehet a hányás. Szabinak az volt az egyetlen nem normális nátha tünete, hogy hányt a köhögéstől, belehajolva a pizsimbe. :twisted:
Építtető. :twisted: Bizalom? :twisted: Még vannak olyan balekok akiket meg tud etetni? Sajnálom őket. Nem rossz módja a gyors pénzszerzésnek, kár, hogy törvényellenes. :evil:

Dana,
Ha nem tudná használni egyszerre a két agyféltekét, akkor már a két kezét sem tudná egyszerre felemelni és megfogni vele valamit. Már ahhoz is a két agyfélteke szoros együttműködése kell.
Miért nem akarod 20 percnél tovább hintáztatni? Vagy ő unja meg és emiatt jön a hiszti?
Influenza? Szerintem fel sem tűnne. :twisted:

Fog:
Itt is a kb minden a normális. Születhet foggal, de lehet fog nélküli a szülinapján is. Az átlag vhol fél évesen kezdi a fogzást.

Pann,
A lakás most már valószínűleg ingerszegény nekik. Hacsak nem szorul valakibe hat bohóc. :twisted:
Hátam időnként fájdogál, de nem jellemző. Natinál rosszabb volt, de ő súlyosabb volt, Szabi most 8.6 körül van és sok-sok órát van a kezemben.

Kép KépKép
lorca

Kukucs! :)

Boldot hófordulót Briginek! Jól megünnepli szegényke! Remélem holnapra elmúlik és éjszaka is fog aludni rendesen! :)

Pankaa!
Lakás: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Na, bőg a gyerek, pedig már letettem aludni. Majd még jövök, ha tudok! (ha máskor nem, holnap hajnalban) :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Pann,
Nekem nem fáj a derekem és a hátam sem pedig még kenguruzunk is. A lakásban viszont nem sűrűn hordozgatom, én még a kajcsihoz is és a fürcsihez is kicsalom utánam és csak beemelem. :oops: :D
Mi is használjuk még a légzésfigyut és én szerintem egy jó darabig fogom is a bébiőr része miatt használni.

Lora,
Jaj szegény Brigike! Puszik neki a lábára!!!!

Panka,
Sajnálom a lakást, de tuti valami nem kóser ha ennyire nem tetszett nekik a ti szerződésetek.

Ditke,
Sajnálom a sok munkát. Kedves munkatársnő ma mit alakított?
Nem ismert meg Tomika? Csak hozzászokik, hogy most anya megy el és őt kell várni. Jó a kép. A kád alján azok a halacskák, hogy vannak ott? (jó hülyén kérdezem, de talán érted mire gondolok. matrica, vagy csúszásgátló vagy gyárilag benne van a kádban...)

Dana,
Szerintem semmi bajuk nem lehet a hintázástól. Peti nem is dől hátra a hintában hanem szépen egyenesen ül benne. Én addig hagyom benne amíg nem jelzi, hogy elég volt.
Vendég

Lora,
:oops:
Boldogságos hófordulót Briginek!!!! :D
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?