Új privát üzeneted érkezett!

Amint látjátok, nem feküdtem le Kép Ennyit rólam. zabálom a főtt krumplit és nézem kispapimat, ahogy normális kaját eszik... Már nem fáj annyira. Csak megmaradok Kép

Vera, akko nemtom ki voltál... Max akkor ha az első 2 sor valamelyikében ültetek... azokat jobban megnéztem Kép
Télleg mi lesz, ha be se férünk, most is foglalt volt mind3 szülőszoba... És ugye napi 1 ember elfoglal egyet... Mi van akkor, ha 4 en vannak???
És ugye ott mindenki 24 hét felett volt... Volt vagy 50 kismama... és ugye nem jön el mindenki... meg ha télleg csak egyre jönnek el.... háááááát húzós lesz Kép
Szerencsére nekem külön szoba nem kell és el is húzok a francba másnap, ha lehet! Kép Bár, ugye azt mondta, h ő ezt nem szereti de remélem a mi dokinénink vhogy megengedi!!!

Sztem szép is, jó is olcsó is az overál. Vmi 3300 v 3400? Nem emléxem. Egyszínű halványzöld, van rajta nyuszis minta a zsebén (még van kékben + halványlilában is ugyanilyen meg nyers színben, de az óriási nagy!). Van ilyen kesztyű + lábacska része, ami lepatentolható. (a kesztyűje szintén nyuszis Kép ) Meg persze kapucni. Az anyaga meg vízlepergető.
Volt még polár több féle - volt ami túldíszített volt, de volt egész jó is. Azoknak nem volt kesztyűje + lába. 5700-5800 körül volt az áruk asszem. Azért nem húztam az időt, mert ez megtetszett, az ára is jó volt, minek megvárni míg elfogy? Jah, ez egyébként a Kistarcsaiban volt, lehet, h máshol más van. Kép

Timi, hát nagyon összejött nektek is, nem mondom Kép télleg elmehetne már ez a nyamvadt Mars, mert nemtom mit csinálok!!!
Mostmár mihamarabb kész lesztek és megnyugszol - az fontos!!

jajj, ezt még elmesélem:
a kiságy egyik felének kész a rácsozata, kispapim mondta :o))) HALADÁS!!! Még a végén lesz belőle valami Kép

Pussssz
annann

Sziasztok!

Köszi a bíztatást Vera, tegnap valahogy átugrottam amit írtál, biztos a fáradság. Remélem már te is és Ann is jól vagytok, ma egy kicsit az időjárás is elviselhetőbb. Vigyázzatok magatokra, most megyek pakolni!

Sziasztok
johitimi

Sziasztok!

Ann!
Amiatt ne aggódj, hogy nem fértek majd el a 3 szülőszobában Kép, mert ha nagyon nincs hely, akkor csak a vajúdás legvégén mentek be. Meg egyébként is mindig elmondják, hogy bp-iek 5 perces fájásokkal menjenek szülni, vidékiek 10 percesekkel. Szóval nem mindenki tölt el egy napot a szülőszobában Kép.

Üdv, Virág
virga

Virág,
hát tood, azé ahhoz nem lenne kedvem, h a folyosón kínlódjak... vagy olyan helyen, ahol mások is vannak. Inkább kint maradok a kocsiban Kép Kép Kép
Teintettel arra, h vidékről jövünk, vegyünk azt, h 10 percesekkel megyek. De nem hinném, h az alatt fél óra alatt, amíg odaérünk már 5 percesekké válnak. Pont azt beszéltünk Timivel, h mi innen kb annyi idő alatt leszünk ott mint ők Bp-ről...
Valahogy majd lesz! Kép

Egyébként, emberek, ma használhatatlan voltam, csak olvastam, meg neteztem meg lestem ki a fejemből Kép

Pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Kérdeztem az kolléganőmet, hogy ő mikor szokott bemenni a kórházba, mert híres arról, hogy otthon szeret vajudni, utálja a kórházat. Mesélte, hogy igazából fogalma sincs róla, milyen a beöntés, mert a második gyereknél azt érezte, hogy nem tud leülni, mert valami van a lába között, na akkor ment be. Persze kiderült, hogy a valami, a gyerek feje Kép. Kíváncsi vagyok, hogy most a harmadik gyerekkel beér-e a kórházba Kép, bár a férje figyelmeztette, hogy időben keltse fel, mert a MÁV kórház kicsit messzebb van, mint az előző, ahol szült. Úgyhogy tényleg van olyan, aki kevés időt tölt a szülőszobán. Remélem harmadszor nekem is ilyen szerencsém lesz.
Nem tudom, hogy vagytok vele, de szuper volt ez a hűvösebb idő, még pakolni is könnyebb volt. Holnap festünk, úgyhogy drukkoljatok, hogy hétvégén mindennel kész legyünk.

Jó éjszakát mindenkinek!
johitimi

Sziasztok!

Ann!
Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy ha napközben indul be a szülés, akkor vidékiek vagyunk, ha éjszaka, akkor meg pestiek Kép. Ugyanis a XVIII. kerületben lakunk és elég nehézkes napközben beérni a kórházba: volt, hogy reggel vérvételre 1,5 óra alatt értünk be!
Aztán nem voltak fájásmérések itthon, mert enyhe derékgörccsel mentünk be a doki hívására CTG-re este 8-kor Kép.
Üdv, Virág
virga

SziasztokKép

Hajrá Timiéééék!!! Kép
Kár, h ma már megint meleg van, legalábbis én majd meghalok... De ma már csináltam vmi értelmeset is: lementünk kispapimmal tisztítószer beszerzési körútra.

Nemtom mikor fogok elindulni, majd kiderül Kép
Tegnapelőtt elmesélte az anyukám, h én hogy születtem: ő elvolt jó darabig a fájásaival, de még a kórházban is vajúdott jó ideig (összesen olya 20 órát Kép ). Mondjuk tény, hogy ez 3 héttel korábban volt, mint a kiírás, nem szálltam le, a kezdeti görcsök valszleg 3 tányér bablevesnek voltak köszönhetőek... Tolófájása egyáltalán nem volt... de valahogy kijöttem (majdnem császárral, csak aztán tolófájás nélükül mégis megszült)... úgyhogy nem tudtam következtetést levonni, hogy nekem hogy lesz Kép
Mindenesetre babot már nem eszem Kép Kép Kép

Nem mintha nem szeretném, ha miután bementem, egy órán belül meglenne Kép És egy nap múlva hazamennénk Kép UTÁLOM A KÓRHÁZAT!!!!!
nemtom mit lehet egyezkedni a doktornénivel Kép

Pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Most jöttünk haza a kórházból. Megnéztük a szülőszobát, és megismerkedtünk a választott szülésznővel. Nagyon rendesnek tűnt, ő mutogatott meg mindent, egy 3gyerekes aranyos nő. A többi majd a szülésnél kiderülKép
Teljesen ki voltunk akadva a kórház épületén, omladozik mindenhol, még a szülőszoba előtti váró sincs valami klassz állapotban, de ahogy beléptünk a szülészetre egy teljesen más kép fogadott. Minden nagyon szép, és tényleg igyekeztek barátságos hangulatot teremteni. A vajúdó-váróban virágmintás anyaggal takarták le a foteleket, van tv, hűtő, szóval akár otthonosnak is mondható. A szülőszobák is barátságosak, nem is olyan mintha kórházban lennénk. A 3 normál szülőszobán kívül van egy alternatív szülőszoba is, ahol van kád, meg kötél is, viszont ha valaki EDA-val szül, akkor ez kilőve, mert akkor nem kelhet fel. Én pedig nagyon szeretném ezeket is kipróbálni majd, ki tudja melyik jön be. Viszont az EDAhoz is ragaszkodnék (már csak a szemem miatt is, de amúgy isKép), úgyhogy még nem tudom mi lesz. A doktornő most azt mondta hogy ne beszéljük meg előre, lehet nem is lesz muszáj az érzéstelenítés, ha gyorsan tágulok.
Viszont azt mondták hogy inkább ne szüljek lencsében (pedig nagyon szeretnékKép), nem szerencsés az erőlködés miatt.Kép Azért még próbálkozom majd vele, és ha úgy alakul, gyorsan kiveszem és eldobjuk.Kép
A borotválás, beöntés nem kötelező, de ajánlottKép Ha valaki császárral szül és tudja előre, akkor ő spinális érzéstelenítést kap. Császár után a kispapa mehet a babával, utána megmutatják az anyának is, de megszoptatni majd csak a szobában lehet, mert utána 3-4 óra mire az érzéstelenítés elmúlik.
Összességében elégedett voltam a látottakkal, bár egyre inkább kezdek tőle félni, most hogy már láttam is...
Ja, és bónuszként csináltak egy ctg-t is, nagyon jó volt hallani a babókánk szívét, teljesen rendben van, jól érzi magát odabentKépKép

Hát röviden ennyi, vészesen közeledünk az időponthoz (na jó még van másfél hónap, de akkor isKép)

Most el is köszönök tőletek, mert holnap reggel megyünk Szolnokra a szülőkhöz egy kis pihenésre
és csak 20-án este jövünk vissza. Megyek pakolászniKép

Vigyázzatok magatokra, üdv:
Vera (34+2)

KépKép Kép
76vera

76vera: én mind a két gyerekemet lencsében szültem, nem volt semmi gond. A szemorvos is "engedélyezte", meg a dokim is (Herczegh).
Cs.
cloud

Vera,
tök jó lehetett, h te már mindezt láttad!
Nekem kéne az alternatív szülőszoba, főleg a kád - én vízben naon jól elvagyok Kép Kép Kép
Nekem is lencsém van, de nem akarok abban szülni, csak vajúdni. Elvajúdgatok benne, aztán leveszem, nem akarom, h elcsússzon vagy valami. Kivéve ha nem úgy alakul Kép
A vajúdó-váró az mi? szóval mikor hol vagy? Magyarázd el nekem, mer nem vagyok képben!
Az anyagi témára kitértetek végre? Remélem igen és arról is be tudsz számolni!
Jó utat addig is!

Timi, remélem ti meg haladtatok és kész is vagytok talán!
Mi meg egész nap nagytakarítottunk - de frankón az egész lakást Kép Kép Kép Most minden nagyon szép, de hulla vagyok!!!
És még ugye olvasnom is kell a vizsgára.

Kisbocimat megviselte a hidegfront:
tegnap este olyanokat feszengett, hogy néha nagyon fájt. Nektek volt már ilyan, h fáj, ha mozog??? Aztán lenyugodott, ma meg se mukkan. Persze takarítani nem volt kedve Kép Kép Kép de mostmár csinálhatna valamit, mert bepánikolok!!!!

Na pussssz Kép
Ann
annann

Sziasztok!

Kéééész vagyunk Kép!
Nagyon szép lett a lakás, frissen festve, kitakarítva. Köszi a drukkokat.

Ann! Elhiszem, hogy elfáradtál a takarításba, mert este én is hulla voltam, pedig végig itt voltak a szüleim, meg a tesóm is. Nagyon rendesek voltak, apu meg a férjem cipelték a bútorokat,festettek, mi meg suvickoltunk. Azt megfigyeltem, hogy az én babám akkor lesz nagyon nyugtalan, ha sokat dolgozom és elfáradok. Tegnap éjszaka is többször felébredtem, össze-vissza forgolódott, mocorgott.
Az alternatív szülőszoba nekem is tetszik, bár én a kádba legutóbb nem ültem bele, viszont nagyon jó volt a zuhany alatt állni, de azt át kellett adni a következő kismamának, aki beöntés után volt Kép.

Vera! Ha olvasod még, akkor jó pihenést nektek! Ann! Neked meg jó olvasást!

Sziasztok
johitimi

Sziasztok!

Bekukkantottam, de látom, még mindenki édesdeden alszik. Ma és holnap be kell mennem dolgozni, értekezletek lesznek az oviban.
Vigyázzatok magatokra és szép napot mindenkinek!

Sziasztok
johitimi

Sziasztok!

Ann!
A vajúdó-váró egy olyan része a szülőszobának, ami tulajdonképpen egy előtér, fotelekkel, TV-vel, hűtővel, szekrénnyel a táskátoknak. Itt még mások is lehetnek, mert ez egy közös rész. Amikor mi voltunk szülőszobalátogatáson, akkor valahogy úgy fogalmazták meg, hogy amíg a kismama 'beszámítható' (tehát még nem annyira erősek a fájások és nem olyan sűrűek), és még nem zavarják mások addig van itt, utána mennek szülőszobára, ahol már csak a kísérő van ott.
Alternatív szülőszobáról (kád) szerintem szólj előre a dokidnak, mivel csak egy van, így tudniuk kell, hogy erre igényt tartasz!
Vera! Jól írtam Kép? Nem tudom, hogy jól emlékszem-e még?!?
Én úgy gondoltam előtte, hogy engem ne lásson senki fájások közben, de ott már egyáltalán nem érdekelt, mert láttam a többi kismamát is amint a fájásoknál a párjukat szorongatják, megállnak az ajtófélfába kapaszkodni, egymásra mosolyogtunk, a kispapák aggódva összenéztek. Szóval ennek is megvan a maga hangulata.

Én kértem EDA-t, de sajnos attól kezdve a szülőágyon töltöttem a következő órákat. Eszembe sem jutott megkérdezni, hogy kaphatok-e 'sétáló' dolgokat, mert nagyon elzsibbadt a bal lábam, egyszerűen nem voltam ura a helyzetnek. A férjemet kellet megkérnem, hogy hajlítsa be a lábamat, vagy húzza fel. Emiatt most úgy gondolom, hogy legközelebb nem kérek, megpróbálom kibírni a fájdalmat. Igaz, nekem nincs lencsém, csak szemüveges vagyok, de nem nagyon Kép!

Üdv, Virág
virga

Halihóóóó Kép

Timi, épp az utolsó percben írtál reggel, amikor még aludtam, utána keltem (6:45), merthogy munka Kép Kibírtam. Már nem olyan szörnyű, kicsit át is kellett szokni reggelre. Most még mindig alig van gyerek (10-12 kb), holnap már nem is lesz olyan, akit vizsgálnom kell, így marad az adminisztráció, fejlesztési tervek kidolgozása, konkrét előírása az óvó néniknek (mert a fejlesztő pedagógus óvó nénink elment) - van mit tenni Kép

Virág, köszi az infokat Kép Próbálom elképzelni, hogy hogy lesz. Kép A kádról azt mondták most az előadáson, h érkezési sorrend van. Azért persze, fogok neki szólni erről, egyelőre még nem jutottunk el odáig, h valaha szülni is fogunk. :-O Egyébként meg annyira halvány sejtelmem sincs, hogy mitől fogok jól tágulni és mi segíti elő, hogy ne fájjon annyira. Érdekes, hogy amikor elképzelem, nem félek a fájdalomtól. Inkább a komplikációkat akarom elkerülni. De azt nagyon! Persze azt meg nem lehet így, hogy akarom... de azért annak is lehet szerepe, nem??? Kép Kép Kép Minden szépen és jól fog menni!!!

Timi, egyébként gratula, nagyon szépen lezavartátok a festést! Bizti szép lett :o) Babás cuccokat is beraktátok már? Bár nektek még nem sürgős Kép
Most épp kiderült, h nekünk még át kell rendezni a szobánkat: vettünk 2 Ikeás fotelt + lábtartót (külön ülőkeként is használható) - Házasssági évfordulónkara (jövő7 en lesz!) és valahogy nagyon nem jó helyen van most. Eddig nem lehetett nálunk leülni, csak a konyhában, vagy a számítógépek mellé vagy az ágyra. Na, most ez be van pótolva Kép Nem beszélve arról, hogy olyan kényelmes, jó lesz benne szopizni!!! De ez az átrendezés.... egyetlen porcikám se kívánja, megbeszéltük, hogy majd szept második felében, ha már nem dolgozok.

Most meg megyek olvasgatni, mert nem lesz belőlem semmi.

Pusssssssz:
Ann (29+5)
annann

Szia Ann!

Nem irigyellek, hogy még be kell járnod dolgozni, nekem ez az egy nap is bőven elég volt Kép. Én már csak látogatóba megyek be, szeptember 1-től betegállományba leszek.
Babás cuccokat nem raktunk a lakásba, mert még meg sem vettük őket. Szerintem csak az utolsó hetekben rakjuk össze a kiságyat, más meg úgysem lesz. Olyan babakádat kell vennünk, amit a nagy kádra tudunk rátenni, a pelenkázó is mobil lesz, csak akkor rakom a kiságyra, ha használom. Mi is úgy vagyunk egyébként, mint ti, vennünk kell még néhány bútort mire megszületik a pici, és át kell rendeznünk a lakást. De még van három hónapom erre, úgyhogy nem szorongat az idő.

Nincsenek itthon a gyerekek, kihasználom az időt, pihenek egy kicsit. Vigyázz magadra, olvasgass sokat, a munkát meg ne vidd túlzásba!

Szia
johitimi

Halihóóó,
Látod, Timi, nem fogadtam meg a tanácsodat Kép
elegem lett az munkázásból!!!! Kép Ma az óvónői szertárt pakoltuk, persze kis segítőkész voltam, jól meg is fájdult a hasam Kép Ilyet többet nem teszek. Aztán szeptelsejére kis finoman be akartak rakni a nagycsoportba óvó néninek (máskor mindig beugrottam, ha kellett), mert egyik óvó néni sem lesz aznap - jól beintettem... No azért mindent már nem!
Szerencsére hazajöttem, lepihiztem, a hasam rendbejött Kép
Már az 5 hetemből a 2.-nak is lassan vége, csak kihúzzuk valahogyKép A jövő 7en viszont már több gyerek lesz, nem is bánom, mert most már nincs kit vizsgálnom (van vagy 10 gyerekünk, ebből a fele beszokós kb Kép ) No mind1, majd lesz vhogy Kép

Nekünk még olyan jó baba szempontból, mert nem kell takarékoskodni a hellyel, nem kell semmihez/senkihez alkalmazkodni, van a gyerekszoba és azt úgy rendezzük be, ahogy akarjuk Kép Ha már a második jönne, akkor persze más lenne, azért elég pici a lakás (kivéve ha takarítani kell Kép ). Úgy várom már, hogy valamit lássak a bútorokból! Asszem 7végén el is megyünk apósomékhoz (lejár a 2 hét, amit kitűztem magamnak a sógornőm betegsége óta) és megnézem, hogy hogy áll a kiságy! Kép (lehet h még nem áll :oPPPP
Tiszta szerencse, hogy már előrehaladott állapotban vagyunk baby ügyben, mert mióta dolgozom, meg ugye ügyesen olvasgatok, semmi másra nem jut időm. No meg iszonyú fáradt is vagyok.

Jó hír: holnap ünnep!!! = nincs munka!
Mondjuk tuti, hogy pihenni nem lesz időm, de egy kicsit majd szakítok (lásd: most se olvasok :oPPPP) Kép

Pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Van valaki, aki Tidrenczel dokinál szült közületek, vagy hozzá jár, esetleg hallott róla mástól? Érdekelne minden infó.
Köszi előre is a segítséget!

Szile
Szile

Szile!
Olvass vissza az archívba kb. 2002 márciusától! Kép

Márti
márti

Szile!
Két hete szültem Tidrenczel Zsoltnál. Minden szempontból csak ajánlani tudom.Legalábbis én azt kaptam tőle az egész terhesgondozás és a szülés alatt, amit szerettem volna: maximális odafigyelést és meglehetős empátiát. A szakmai hozzáértésében pedig nem volt okom kételkedni.

Ági
Ági

Szia Ann!

Látod, nem hallgattál rám, mondtam én, hogy nem kell annyit dolgozni Kép! Mondom ezt én, aki két percig nem tud a fenekén ülni Kép.
Azért remélem kipihented magadat, a pocakod sem keményedik már és sikerült elolvasnod, ami a vizsgához kell.
Nekem tegnap hazajött a kisfiam,azóta "szerelmezünk" (ahogy ő szokta mondani) és nagyokat pihengetünk.
Elhiszem, hogy már várod, hogy be legyen rendezve a babaszoba, olyan jó érzés készülődni, babaruhát mosni, meg ilyesmi. Az első gyerekemnél nekem is minden kész volt idő előtt Kép, de most már be kellett osztani a dolgokat, mert itt van a másik két gyerek is. Tudod, mi most iskolalázban égünk, a lányom már számolja vissza a napokat Kép.

Megyünk az anyósomékhoz, mert a lányom nem akart még tegnap hazajönni, lesz egy kis kerti sütögetés, meg ilyesmi.

Vigyázz magadra és a babócára! Szia
johitimi

Szió Timi,
gondolom, jól telik a napotok - sütögetés, miegymás Kép

Elhiszem, hogy Johanna várja a sulit, az egy akkora élmény! Remélem, hogy a lelkesedés, nem múlik el rövid idő után, ez lenne igazán fontos! Kép

Én mostanában nagyon ügyes vagyok. Tegnap is sokat haladtam az olvasással, meg már ma is, illetve mindjárt folytatom, de egy ideig még nem érek a végére. sajna Kép Jó lenne a 7végére, vagy a jövő 7 közepére végezni, mert még meg is kell tanulni!
(Azt mondtam már, hogy pont aznap vizsgázom, amikor a következő MÁV-os előadás lesz?)

Hasim rendbejött, nem keményedik. Pici lányom úgy tűnik jól van. Már kezd kevesebbet mozogni: látszik, hogy már nagyok vagyunk!!! és asszem tendál a függőleges felé. Kép
Viszont néha mintha égne a gyomrom, nem kívánok semmit enni, ugyanakkor éhes vagyok. Semmi se jó. Lehet, hogy ez a melegtől is van. Persze ez nem olyan vészes, mintha fájna valamim. Kép A puffasztó + kevésbé epebarát dolgokról már leálltam, azt már korábban se bírtam, de most... Csak jobb lesz Kép
Te jól vagy mostanában, semmi tünet? Hátfájás? (nekem csak a hidegfrontot érezte meg, de már nem olyan vészes, mint júli elején volt).
Remélem igen!

Vigyázz magatokra! Pusssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Márti, Ági! Köszi szépen a segítséget! Én is az archivummal kezdtem, de olyan sokáig nem találtam semmit, hogy gondoltam, inkább kérdezek. Érdemes voltKép. Köszi mégegyszer!

Szile
Szile

Szia Ann!

Köszi a kérdést, jól vagyunk! A hátam általában estére fájdul meg, de szerintem ez normális, mert egész nap teszem a dolgom, jövök-megyek. A vádlim szokott mostanában éjszakánként begörcsölni, azt nagyon nem szeretem, mert iszonyúan tud fájni. Iszogatom a magnézium pezshőtablettát, de az orvos jóváhagyása nélkül csak a legkisebb mennyiséget merem meginni. Ami furcsa nekem egy kicsit, hogy elég sokat keményedik a hasam és úgy emlékszem, az előző terhességeimnél nem így volt. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem rá, már olyan régen volt. Amikor rákérdeztem a dokinál, azt mondta, hogy ez teljesen normális, úgyhogy nem nagyon idegesítem magam.
Hétfőn megyünk 3d-s ultrahangra, azért vagyok már besózva nagyon Kép.
Az óvodában a hétfői értekezleten kérdezte meg a kolléganőm, akit a helyemre vettek most vissza, hogy egészséges-e a baba. Nagyon meglepődtem a kérdésén, mert általában nem ezt kérdezik az emberek egy állapotos nőtől, és mondtam neki, hogy remélem. A másik topicon is a fogyatékos gyerekekről beszélnek, meg a magzatvíz vételről (biztos olvastad), úgyhogy most megint jár az agyam, hogy minden rendben van-e a babámmal. Pedig már egészen megnyugodtam, mert az AFP-m is jó volt, meg az orvos is mindent rendben talált a genetikai ultrahangon. Meg is fogadtam, hogy soha nem fogok állapotos nőtől ilyet kérdezni (persze tudom, hogy a kolléganő sem akart ezzel rosszat).

Egyébként milyen könyvet olvasol ilyen szorgalmasan? Érdekes legalább vagy dög unalom?
Képzeld, az egyik ismerősünk Olaszországból hozott bébiruhákat és tegnap vettem is néhányat a babának! Szerintem nagyon szép ruhák és jó minőségűek is, csak az volt a baj, hogy vagy nagyon fiús volt, vagy nagyon lányos. Én bízva az orvosomban fiús dolgokat vettem, de mondtam a bébinek, hogy ha becsapott minket és mégis lány, néhány hónapig fiús ruhákban fog járni Kép.

Na megyek, mert át kell adnom a gépet a férjemnek, mindenáron dolgozni "szeretne" Kép.

Szia: Timi
johitimi

Sziasztok!

Most már én is itt vagyok, tegnap este jöttünk vissza Szolnokról. Nagyon jó volt ez a négy nap, sokat pihentünk (még horgászni is voltunkKép), és jó sokat tudtam együtt lenni az anyukámékkal. Ez most nekem nagyon fontos volt, mert a szülésig már nem megyünk haza. De megígérték hogy majd ők jönnek hozzánkKép

Egyébként velem minden rendben, bár egyre kevesebbet és egyre rosszabbul alszom, de talán a meleg miatt. A babóka is nyom néha, a jobb oldalamra nem mindig enged feküdni. Két nap volt egy kis barnás folyásom, nagyon megijedtem, mert görcsölgettem is, de aztán semmi. Most szeptember 3ig kéne kihúznom mindenféle probléma nélkül, mert akkor megyünk legközelebb orvoshoz. Viszont ma már 35 hetes vagyokKép

Nagyjából végigfutottam kivel mi történt, de még visszaolvasok.
Majd még jövök, üdv mindenkinek:
Vera (35)

KépKép Kép
76vera

Szia Vera!

Örülök, hogy jól sikerült a pihenésetek és hogy jól vagy! Már csak öt hét van hátra, hogy találkozz a babáddal, ez tök jó! Nem izgulsz?
johitimi

Szia Timi!

Először is gratulálok a frissen festett lakásotokhoz, ugye milyen jó érzés túllenni mindenen?Kép Biztosan jól elfáradtál, de most már pihenj, amennyit csak tudsz. Bár gondolom ez nem lehet könnyű két gyerek mellett, a harmadikkal a pocakodbanKép

Olvastam hogy mit mondott a kolléganőd... Hát teljesen kiakadtam, hogy oké hogy ha nem is rosszindulatból, de hogy kérdezhet ilyet, hogy egészséges-e a baba?! Ez kb. olyan mint az én esetemben a hajfestés. Direkt megkérdeztem az elején hogy árt-e a babának, mondta az orvosom hogy nem, mert ma már olyan összetételűek a festékek hogy semmi káros hatása nincs. Az egyik kolléganőm viszont akármikor beszélünk, mindig megkérdezi hogy biztosan nem árt-e, és hogy megkérdeztem-e, mert szerinte beteg lesz tőle a baba. Hát én az ilyen emberektől a falra mászom!Kép
Miért kell a másikban rossz érzéseket kelteni? Mert én most bármennyire is elfogadom az orvosom véleményét, akkor is bennem van ezek után, hogy mi van ha...? És azt sosem bocsátanám meg magamnak. De nem is gondolok rá, miért lenne bármi baj is, nem?

Egyébként nagyon izgulok a szülés miattKép, egyre jobban, mióta láttuk a szülőszobát. Főleg azért is, mert eddig 100%ban biztos voltam benne hogy EDÁval szülök, de most megbeszéltük hogy majd az adott pillanatban döntjük el. És én nagyon félek a fájdalomtól.
De igyekszem nem stresszelni magam, a baba úgyis akkor jön amikor ő akar.Kép Addig pedig még van egy csomó dolgom amit el kell intéznem.
Ma voltam a TBnél. 45 perc várakozás után a nő 2 perc alatt elhadarta a dolgokat, nagyon ellenséges volt. Csak tudnám hogy miért bánnak így az emberrel? Honnan tudjam meg a szükséges intéznivalókat, ha nem tőlük kérdezem meg?! Na mindegy.
A hétvégén pedig még elmegyünk a Brendonba valami dekorációt venni a babaágy fölé, és valami éjjeli fényt is szeretnék. Aztán már nagyjából mindenünk megleszKép

Na megyek szaunázok egy kicsikét, lepihenek, mert mostanában olyan hamar elfáradok.
Üdv:
Vera (35)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép
Vera, örülök, hogy újra itt vagy és hogy jól sikerült a pihi Kép
Ne félj a szüléstől, minden ok lesz, és amint kéred, sztem fogsz kapni EDA-t, csak feleslegesen nem akarja előre lefixálni. Mármint ha tágulsz viszonylag kevés fájdalommal, akkor pl nem kell.
Asszem nem voltál már itt, amikor kérdezetem, hogy még mi volt a megbeszélésen. Már nemtok minden kérdést (vissza kéne keresni), de még azt mindenképpen szeretném megtudni, hogy az anyagi oldaláról beszéltetek-e valamit? Tudod kényes téma Kép :oPPP

Timi, hát nem semmi ez a kedves kolléganő... Miért nem mondtad, h persze hogy az Kép Merthogy az is!!! Jól vagy, vizsgálataid is rendben vannak és ez már a 3. gyerek - csak az elsőnek jó meglenni 35 előtt, vagy picit korábban. És erre mondják, hogy tanult ember :oDDD Hát röhögnöm kell. Neveli az ifjúságot! Kép

Vera, egyébként sztem ne izgasd magad a hajfestés miatt. Én azt olvastam, hogy a mai hatóanyagok már nem ártalmasak, csak a festéskor keletkező gőzökkel kell vigyázni - nagyon kell szellőztetni. Egyébként meg nézz szét! Ahogy nagyon sok ember festi a haját, sok kismama is. A gyerkőcöknek meg semmi bajuk. Kép Gondolhatod, én is utánanéztem, mert engem is érint Kép Miért is lenne bármi baj? Kép

Mi meg már átléptünk a 30-asok táborába: ma már 30+1 Kép

No megyek olvasni,
ami egyébként néha jó, néha kevésbé (főleg amikor a könyvek ismétlik ami a másikban már le volt írva - harmadszorra már nem annyira izgi). De nemcsak olvasok, hanem jegyzetelek is, sajna. De legalább a vizsga előtt majd csak azt kell megtanulni. Egyébként individuálpszichológia elmélet, alkalmazás, minden, amit tudni lehet ebből, mert módszerpsecifikus vizsgám lesz Kép

De már most fáradt vagyok Kép Mind1, holnap nem dolgozom, legközelebb majd 7főn, de akkor dögivel, mert már legalább félházal leszünk.

Na pusssssz nektek!
Ann (30+1) Kép
annann

Szia Vera! Szia Ann!

Nekem is furcsa volt ez a kérdés, mert tőlem sem kérdeztek még ilyet soha és olyan aggodalmas arcot vágott hozzá a kolléganő, hogy teljesen meglepődtem. És ahogy írod Vera, az ember igyekszik nem gondolni arra, hogy beteg lehet a babája, de csak ott motoszkál a fejében egy ilyen kérdés után. De nem is akarom feszegetni a témát, hétfőn meg egyébként is látni fogom az ultrahangon, és ha ott sem mondanak semmit, akkor teljesen megnyugszom. Ennyi vizsgálat és orvos nem tévedhet.A korom is jó, mert jövő márciusban töltöm csak be a harmincat. Ma lementem a védőnőhöz, ott meg hallottam a szívhangját, úgyhogy nem gondolok rosszra.

Vera! Ne félj a hajfestéstől, én 15 éves korom óta festem a hajamat, azt se tudom már, milyen az igazi hajszínem Kép és egyik gyerekemnek sincs semmi baja. Nekem is azt mondták, hogy régen kellett tőle félni, amikor a festékek olyan alapanyagból készültek, ami kárt okozhatott, a mai festékek nem ilyenek. És gondolom max. 4 hetente festeted a hajadat, úgyhogy biztos nem lesz semmi baj.

Érdekes, hogy én pont a te ellentéted vagyok érzéstelenítés ügyben Kép. Az unokatesóm mind a három gyerkőcét EDÁ-val szülte és kérdezte, hogy én nem akarom-e kipróbálni. Mondtam neki, hogy inkább kibírom a kínok-kínját, csak a gerincemet ne szurkálják. Persze tudom, hogy egy jó aneszteziológus nem tehet kárt az emberben és ha császárral kellene szülnöm, én is ezt választanám, de jól tette az orvosod, hogy azt mondta, majd a szülésnél meglátjátok, mert lehet, hogy olyan gyorsan meg fogsz szülni, hogy idő se lesz rá. Nekem több olyan ismerősöm is van, aki az első babáját hiper gyorsasággal szülte meg.

Na lányok legyetek jók, megyek, mert hazajöttek a gyerkőcök a nagyszülőktől és kezdődik a 24 órás műszakom Kép!

Sziasztok: Timi
johitimi

Sziasztok!

Még beugrottam egy gyors bejelentkezésre. Elég fáradt vagyok, ma itt volt egész nap a barátnőm, TBben voltunk (ő 37 hetes terhesKép), délután meg csak beszélgettünk. Közben mostam, többek közt a babaágyneműt is, nagyon szép lett a kiságy, mert a baldahint a vasalás után feltettem.Kép

TimiKép
Én is 15 éves korom óta festetem a hajam, ugyanis a nővérem fodrász, úgyhogy mi már a létező összes színt kipróbáltuk az elmúlt 11 év alattKép Jelenleg szőke vagyok (már vagy 4-5 éve, és azt hiszem így is maradok, mert kispapimnak ez tetszikKép) Bár nem látott még más színnel, de nem is akarja hogy változtassakKép Nem izgulok a hajfestés miatt, biztos nem okozhat semmit.

Irigyellek hogy még alig 30évesen már a harmadik babádat várodKép Ha én is megtaláltam volna az igazit korábbanKép, már biztosan mi is itt tartanánk, úgy szeretem a gyerekeket!

Ja, és legyen úgy ahogy mondod, hipergyors szülést kívánok én is magamnak és mindenki másnak is. De jó is lenne!Kép

AnnKép
Mindent leírtam amiről szó esett a szülőszobán. Az anyagi dolgokra nem tértünk ki, mert hallottam valakitől hogy ő megkérdezte, és a doktornőnk azt mondta hogy amennyit gondolnak, a szülésznő szintén. Úgyhogy mi is majd amennyit gondolunkKép De már nagyjából tudom mennyit "szeretnénk" adni, de a végső tarifa biztosan függeni fog a hozzáállástól is...

Egyébként képzeljétek, most egy kicsit kiakadtam. A 37 hetes barátnőm ma este ment ctg-re a szülőszobára egy tök ismeretlen dokihoz (az övé szeptember 1-ig szabin van, és ennek a dokinak adta át a betegeit) és 6000 Ft-ot kért!!! Meg sem nézte a méhszájat, csak rátette a ctg-t majd közölte hogy "annyi lesz mint amennyit a rendes dokijának szokott adni, 6ezer ugye?"
A doki nevét nem írom ide, de eddig még csak rosszakat hallottam róla, állítólag úgy vizsgál mint egy állat (ezt így mondták másokKép), hát remélem nem ő lesz az ügyeletes mikor mi megyünk szülni, és esetleg még nem lesz ott az én dokim, mert akkor tuti a kocsiban várom meg a műszakváltástKép
Mit szóltok? A szülőszobán fizetni kell? És ennyit?! Mert az oké ha ad az ember amennyit gondol, de ezt nagyon durvának találom.
Ráadásul mi meg sem kérdeztük a szülőszoba látogatáskor, de azt a dokim ajánlotta fel, és a szülésznőt is akkor ismertük meg. Kellett volna?

Na, megyek, mert a férjem szerint annyit írok, hogy nem is fogjátok elolvasni... De szerintem csak idegesíti hogy nem vele foglalkozomKép ugye elolvassátok???

Üdv mindenkinek és jó éjt:
Vera (35)

KépKép Kép
76vera

Szia Vera!

Naná, hogy elolvasom, amit írsz!
De jó, hogy a tesód fodrász, az én húgom meg kozmetikus, tudom milyen jó az, ha az ember tesója ilyen hasznos foglakozást választ Kép! Mondtam neki, hogy ha lehet, egy fogorvoshoz menjen már feleségül, mert az még elkélne a családban Kép!
Egyébként én is kipróbáltam már mindenféle hajszínt, de a vörösnél maradtam.
Majd drukkolok nektek, hogy utolérjetek minket a babák számában Kép.

Nekem is furcsa, amit írtál, hogy ennyi pénzt elkértek a barátnődtől a szülőszobán! Egyébként melyik ez az orvos akitől így tartani kell?

Na megyek, adok reggelit a családomnak.

Vigyázz magatokra! Szia: Timi
johitimi

Sziasztok csajszik!

Vera, nyugi, csak féltékeny a kispapid Kép, egyébként meg miért is írtál ilyen keveseeeet????

Timi, egyre inkább ki vagyok akadva a kolléganődön! Még jó, hogy nincs semmi a babával, még 30 se vagy, ha 10 évvel idősebb lennél, akkor kéne óvatosnak lenned. Csak egy év van köztünk és nekem még csak az első baba. De nekem meg se fordult a fejemben, h bármi baj lehet. Mi is 3-at szeretnénk, 4 nem fog beleférni Kép és nem is orgonasíp módjára, szóval valszleg már 35-40 felé fogok haladni a harmadiknál, de sztem ez is normális Kép Van aki akkor vállalja az elsőt! Egyébként tényleg egyre többen vannak ilyenek. Mivel ugyebár a felsőoktatás miatt kitolódik a tanulás, családalapítás, munkakezdés...

Vera, szülőszoba story - teljesen késssssz. Az ilyet legszivesebben pofán vágnám! Ilyenkor olyan agresszív hajlamok törnek elő belőlem Kép Kép Kép De hogyhogy fizetni kellett, nem ügyeletben volt? vagy úgy gondolta, hgoy épp magánrendel? azért érdekelne, hogy ki volt az, hogy mi is a kocsiban várjunk, ha ő lesz ott!!!!
Ugye a mi doktornénink már nem megy szabira?? Nem akarok valami barmot kifogni.
Tényleg, arról beszéltetek, hogy mi az utolsó hónap menetrendje? Szóval szept 3 után hetente jársz ctg-re a rendelőbe? vagy hogy lesz? jajjj, úgy izgulok - te eszel az első közülünk - majd szorítunk ám!!!

Én meg világos rézszőke vagyok :o) Még igazi vörös sose voltam, de elgé rózsaszín az arcbőröm, úgyhogy vörösan úgy néznék ki mint egy kisdisznó :oPPP

Timi, EDA-val én is így vagyok. Mondjuk térműtétkor kaptam már egy spinált - ami ha jól tudom nagyobb kockázat, mint az epidurál - de nem volt semmi gond. De akkor nem volt más választásom. Lehet, hogy fogok kérni EDA-t, de szerintem minden ott helyben fog eldőlni. Tágul/nem tágul, fáj/kevésbé fáj, beilleszkedett/nem, jó a szívhang/nem, fáradsz/nem, következésképp császár/nem. No meg arról nem is beszélek, ha a doki haza akar menni :oPPP de a miénk csak ne menjen sehova :oDD Ez nem rá vonatkozott.

Mivel ma nem dolgozom, hozzálátok az olvasáshoz. Az nagyon pihentető :oPPPP
Pusssz
Ann (30+2)

UI.: mondtam már, hogy milyen okos, ügyes kislányom van? 30+0 korában, azaz szerdán úgy döntött, hogy a totál keresztben fekvést (bal lent fej, jobb fent láb) megszünteti és a fejét lerakja a kijárathoz??? Azóta úgy van, bár néha oldalra dől a lába és oldalba rúg! Kép Remélem már így is marad Kép Kép Kép Majd az UH igazolja 09.03-án!
annann

Szia Ann!

Szerintem is mindenki akkor vállajon babát, amikor jónak látja. Az oviban a dadus nénim 42 évesen szülte a harmadik gyerekét. Most idősebb, mint az anyukám, de fiatalon tartja a kislánya. Rádásul az unokája ugyanannyi idős, mint a lánya és nyáron tök jól eljátszik a két kislány egymással Kép.

Egyébként azt én sem értem, hogyha bemész a szülőszobára az ügyeleti időben, akkor miért kell ennyit fizetni? Mert a magánrendelés az más.

Az első szülésnél egyébként én is meggondoltam magam az EDÁ-val kapcsolatban, egy idő után azt mondtam, hogy adjanak bármilyen fájdalomcsillapítót, bárhová, de már késő volt, nem kaptam semmit. Azért így is túléltem, a második szülésem meg gyorsan ment és eszembe sem jutott kérni. A harmadik meg még gyorsabb lesz (remélem) Kép.

Az én babám még forog össze-vissza, szerintem néha bukfenceket is vet Kép.

Jó olvasást! Szia: Timi
johitimi

Timi,
csak legyen időd beérni a kórházba és ne legyn csúcsforgalom Kép Kép Még úgy játok a végén, hogy csak bemutatni viszitek fel a babát Kép

Az én Kisbocim már tekergett annyit, úgyhog yörülnék, ha már így maradna. Nem beszélve a köldökzsinórról - remélem, nem tekerte be magát. Nemtom azt mennyire lehet látni UH-n....
annann

Sziasztok!

Na, tudtam én hogy nem kéne ijesztgetnem benneteket Kép Lehet hogy nem is olyan az a doki (mondom én, aki úgy félek tőle, hogy én TÉNYLEG megvárom a dokim, de a szülésznőm biztos, ha ő lesz az ügyeletesKép)
Ann magánban Neked is ment egy levél... Timinek már elküldtemKép

Egyébként tegnap a barátnőm azért ment a szülőszobára, mert a doki oda hívta be a mgánrendelése helyett. Eredetileg a helyettesítés alatt az eredeti orvos magánrendelőjében kéne fogadnia a pácienseket, de a barátnőmnek azt mondta hogy ott biztos sokan lesznek a rendelési időben, menjen inkább a szülőszobára akkor amikor ő az ügyeletes! De akkor miért kér pénzt?! Én ezt tényleg nem értem.

Jó lenne ha valaki olyan majd hozzászólna aki már szült a MÁVban (Virág?), és tudja hogy megy ez ilyenkor. Ha a végén naponta-kétnaponta járni kell ctg-re, és esetleg a szülőszobára megyek (nekünk közelebb lenne mint a magánrendelés), akkor mindig ennyit kell fizetni?

Ann!
Még én sem tudom hogy szeptember 3-a után hogy kell majd járnom dokihoz, gondolom majd akkor megbeszéljük. De már nagyon várom, kíváncsi vagyok hogy állunk súlyban? Mert én úgy érzem hogy most egy kicsit többet híztam az utóbbi két hónapban mint kellett volna. Az elején olyan büszke voltam, 6hónaposan híztam vagy 5-6 kilót, de most már 13nál tartokKép Remélem nem a babuka hízik ilyen rohamosanKép

Gratulálok a beforduláshozKép Tényleg ügyi a kiscsajsziKép Most már biztos így marad!

Üdv:
Vera (35+1)

KépKép Kép
76vera

Vera,
az azért szép kis összeg lenne, ha kétnaponta 6000,- Kép Kép a szívroham kerülget....
Virááááág, segíts!!!!

Vera, köszi a mélt, megkaptam, óvakodni fogok Kép
annann

Sziasztok lányok,

épp hogy csak beugrottam nosztalgiábó olvasgatni egy kicsit,de olyan témát sikerült elkapnom,amiben azt hiszem el tudom mondani a tapasztalataimat.
Lányom,Petra június 24-én született a MÁV kórházban. Csodálatos szülés volt,csodálatos orvossal és szülésznővel. Kép én azt hittem a terhesség vége felé,hogy 2 naponta kell majd járni CTG-re,de nekem nem kellett.Egyszer mikor voltam az orvosom magánrendelésén,mondta,hogy még 3 hét mire megszületik a baba...két hét múlva mentünk megint a dokihoz...akkor már csak azt mondta,hogy még egy hét és meglesz a baba.Ez volt csütörtökön.Legközelebbre a rákövetkező kedden kérte,hogy hívjam fel,mi újság van velem...gondolom állapotom függvényében hívott volna be a kórházba,vagy a magánrendelésére megnézni hogy vagyunk. De már sehova sem kelltt mennem CTG-re,mert hétfőn este elkezdődött a szülés és kedden megszületett a lányom.
Úgy gondolom,hogy ha nem magánrendelésre megy az ember,illik megkérdezni mennyivel tartozik....aztán úgyis mond valamit az orvos.(Jobb esetben azt,hogy semmivel...de nem tudom,ilyen tapsztalatom nincs.)Szóval igazából nekem nem kellett kétnaponta bejárnom,mert hetekre jól megsaccolta az eseményeket,és ez nekem így nagyon tetszett.A magánrendelésen természetesen mindig fizetni kell,de a vége felé ott már nem csak CTG lesz. Kép

Jaj pocakos lányok, annyira szeretnék újra pocakos lenni. Kép annyira jó dolog.... Kép

pusz
Évi
Évi24

Évi!

Köszi hogy írtálKép Gratulálok Petrához, szoktam ám nézegetni a friss babáknálKép
Reméljük nekünk is ilyen jól megsaccolja majd az orvos a szülés dátumát! Kép
Én is úgy tudom egyébként, hogy ha minden a normális úton halad, akkor nem kell majd kétnaponta járni, én arra gondoltam mikor valaki túlhordja. Akkor gyakrabban nézegetik, nem? A magánrendelés teljesen oké, azért is szeretek oda menni, mert ott mindennek megvan a fix ára, és nem érzi magát kínban az ember, hogy akkor most mennyit is adjon és hogyan. Nekem ez a pénz téma mindig is olyan kínos volt, még most sem tudom hogy a szülésnél mikor fogjuk odaadni a pénzt az orvosnak és a szülésznőnek.

Évi, Te választottál szülésznőt vagy szerencséd volt vele? És megtudhatjuk ki volt? Bár én már választottamKép

Üdv: Vera (35+1)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok,
szia Vera,

jut eszembe az egyik ismerősöm volt a kórházban is az orvosánál és ott nem kért pénzt a dokija a vizsgálatért.Abban igazad van,hogyha túlhordás van szerintem is kell 2 naponta járni.Ott már ugye nem babra megy ajáték...természetesen előtte sem.
Választott szülésznőm volt,nagyon kedves,nagyon aranyos...de azt hiszem az összes szülésznőről el lehet ezt mondani a MÁV kórházban...bár személyes tapasztalatom nincs a többiekről,de mindenkiről nagyon sok jót hallottam,mondhatnám azt is,hogy csak jót.szerintem akárkivel is szülsz,csodálatos élményben lesz részed és nagyon segítőkészek lesznek.

Tudjátok,hogy kislány vagy kisfiú?!?!?
Szeretnél EDA-t kérni?

Évi
Évi24

ÉviKép

Ha minden igaz kisfiunk lesz, elég korán ( a 16. hét körül) látszott már. És azóta is úgy tűnikKép Szeptember 26-ra vagyok kiírva, de az UH-ok alapján két héttel kisebb a baba, tehát még az is elképzelhető hogy október első napjaiban érkezik. De én már nem bánnám, ha szept. 20-a körül kibújna. Az már csak egy hónapKép Persze csak akkor ha tökéletesen megérett a kinti életre.

Mindenképpen EDAval gondoltam a szülést, egyrészt rossz a szemem (bár a doki szerint emiatt nem kell feltétlenül), másrészt félek a fájdalomtól. De egy hete voltunk a szülőszobán, és ott végül úgy állapodtunk meg a szülésznővel és az orvossal hogy majd az adott pillanatban döntünk, előre nem beszéljük meg hogyan is legyen. Állítólag az EDAval feküdni kell, ez tényleg így van? Én azt hittem hogy van olyan is amivel sétálgathatok. Ja, és akkor nem mehetek a kádas szülőszobába sem. Szóval ez majd ott fog kiderülniKép Már nagyon-nagyon várom, szeretném már a kezemben tartani a kisbabámKépKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Szió Évi,
köszi az infokat :o)
Én nem választottam szülésznőt, úgy hallottam, hogy tényleg kedves mindenki. Ellentétben a csecsemősnővérekkel. Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalatod?
Egyébként kinél szültél?

És tényleg nagy gratula Petrához! Kép

Pussz:
Ann
annann

Sziasztok,
Ann,Vera,

Én is EDA-val szültem.Ha az én véleményemre kiváncsiak vagytok,én csak ajánlani tudom.Nekem nagyon jól sikerült,amikor kellett nem éreztem semmit,ez két óra időtartam volt,míg 2 ujjnyiról kitágultam teljesen és ezalatt az idő alatt aludni is tudtam,aztán mikor már azon kellett dolgozni,hogy a babát kitoljam visszavettek egy kicsit az érzéstelenítésből és akkor már éreztem a tolófájásokat,amik fájtak ugyan,de el lehetett viselni.Nekem is javasolta az orvos,hogy kérjek EDA-t,mert már nagyon fáradt voltam...és ezzel legalább tudtam egy picit pihenni és összeszedni az erőmet a végére.Én a kádas szobában szültem,nem tudom miért nem lehetne akkor oda menni szülni?!?!?Szerintem ez csak attól függ éppen mennyien szülnek akkor,mert EDA-val tényleg nem lehet sétálgatni,kvázi a kádig se tudsz elmenni,így meg elveszi az ember a lehgetőséget más esetleg sétálni még tudó, vajudó anyucitól.
Én csak azt tudom mondani csajszik,ne féljetek a szüléstől a fájdalomtól..ott,akkor annyira pörögni fognak az események és annyi minden történik,hogy hipp-hopp a kezetekben fogjátok tartani a babáitokat és utána meg csak arról fogtok álmodozni,hogy bárcsak mégegyszer végigcsinálhatnátok.nálam legalábbis így volt.

csecsemősök:
nem szívesen mondok rosszat senkiről sem,de tényleg voltak olyan nővérek akiknek nem nagyon tudtam örülni,ha éppen ők voltak "szolgálatban".Voltak kedvenceim,akiktől bármit,bármikor megkérdeztem,mert tudtam,hogy nagyon kedvesen,segítőkészen segíteni fog,de voltak olyanok is,akiket,ha nem kellett inkább nem hívtam segítségül.Persze,nem lehet mindenkinek,minden ember szimpatikus és a csecsemős nővérek rengetegen vannak. Kép

ha bármiben tudok segíteni kérdezettek nyugodtan szívesen válaszolok,olyan jó egy kicsit nosztalgiázni,pedig Petra még csak 2 hónapos és éppen sirdogál,mennem kell....

Évi
Évi24

No igen, ettől féltem... mármint, hogy a csecsemősök között van kifogásolható is... sajna én egy nagy morcos állat tudok lenni, ha számomra fontos kérdésben keresztbe akarnak tenni és sajna nem tudom elviselni azt, ha fentről a magasról lenéznek rám és ki akarnak oktatni. Egyre inkább érzem, hogy el kell húznom haza a csíkot, amint lehet és majd visszamegyünk kontrollra Kép Kép Kép

Vera, nem kérdezted, hogy mikor lehet hazamenni???
annann

Nem kérdeztem, mert én nem merem megkockáztatni hogy 24 óra után hazajöjjünk.
Még sosem voltam kórházban, de gondolom hogy azt a pár napot akár "féllábon" is ki lehet bírni, főleg úgy hogy akkor már ott lesz a kisbaba is velünkKép
Eleinte én azzal indultam hogy külön szobát szeretnék, mert milyen jó lenne csak kettesben lenni (vagy ha a férjem is szeretné, akkor hármasbanKép), de most már úgy gondolom hogy azt a pénzt inkább a babára költjük, és még lehet jól is járok a szobatársaimmal, mert esetleg többgyerekesek, és akkor biztosan tapasztaltabbak lesznek mint én.
Annyira semmi rutinom nincs a babaápolásban, hogy szerintem nekem külön jó is lesz, ha ott mindent szépen megmutatnak, és nem egyedül kell rájönnöm hogy mit hogy is kell (kellett volna) csinálni. Én elszánt vagyok, és kérdezni fogokKép
Kicsit félek magától a kórháztól, hogy milyen is lesz abban az ágyban aludni, ott fürdeni, de majd' csak kibírjukKépKép

ÉviKép
Akkor nem értem nekem miért mondták hogy nem mehetek EDAval abba a szobába. Pedig ha úgy alakul, az elején szívesen kipróbálnám a kádat, és ha már nagyon fáj, jöhet az EDAKép
De lehet a kádas részt itthon ejtjük meg, úgyis mindig azt mondják hogy nem kell rohanni a kórházba, főleg nem első babával.

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!

Érdekes, hogy mindenki rosszakat mond a csecsemős nővérekről. Az az igazság, hogy én színüket sem láttam, egyszer kértem meg, hogy mutassák meg, hogy kell kezelni a köldökét a babának, akkor bejött egy csaj, megmutatta, aztán elment. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nekem a második szülésem volt és miután kicsi a korkülönbség a két gyerek között, nagyon benne voltam a dolgokban. De azon gondolkodtam, hogy az első szülésnél sem mutattak meg semmit a klinikán a csecsemősnővérek, ott sem láttam őket soha.
De szerintem nagyon hamar bele fogtok jönni ti is a dolgokba, mert ügyesek vagytokKép. Egyébként meg én is segítettem egy első gyerekes anyukának felöltöztetni a babáját amikor hazamentek a kórházból, aki egyébként éjjel-nappal sírt, úgyhogy együtt virrasztottunk felette Kép.
johitimi

Én mondjuk teljesen elboldogulnék egyedül, úgy gondolom. Elég gyakoraltot szereztem az unokatesóimnál (ugye voltak az ikrek - intenzív fejlesztés számomra, utána 2,5 évvel az öccsük) és úgy gondolom, nem felejtettem el. Talán a köldökápolás, amit azért jó ha megmutatnak ott.
Az öltöztetés meg azóta csak egyszerűsödött - ne tudjátok meg a kising-rékli megoldást, no meg a textilpelust... bár, azt is ki lehetett bírni (utóbbit nehezen) Kép No meg minden kaja előtt-után mérni őket... brrrrrrr Meg volt még egy pár dolog, amit egy életre megtanultam, hogy hogy nem fogom csinálni :o)))
Szerintem nem lehet elrontani :o))))

Pusssz és jójéjt nektek!
Ann
annann

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentésreKép tudok jönni, ugyanis ismét szigorú fekvésre vagyok ítélve!Kép Hajnali fél ötkor arra ébredtem hogy valami hirtelen kifolyt belőlem. Odanyúltam és a sötétben is láttam hogy vér. Felébresztettem a férjem (mivel egy hónapja már történt velünk ilyen, ezért én annyira nem ijedtem meg), szegény nagyon megijedt. Hát mit mondjak, elég tetemes mennyiségű vértócsa volt alattam, és ez azért is furcsa mert előtte voltam kint wc-n, épp hogy visszaaludtam. Szóval nagyon gyorsan jött, és nagyon sok. Öt után már a kórházban voltunk, ahol az ügyeletes doki megállapította hogy ez ugyanaz ami a múltkor volt, vagyis a méhlepény rosszul tapad, eléri a méhszájat. A baba jól van, meghallgattuk a szívét, nagyon kis aktív szerencséreKép Viszont a doki a vizsgálat után közölte hogy akkor felvesz az osztályra, mire én, hogy nem szeretném, ha nem muszáj. Így hazajöttünk (bár ráírta a papírra hogy nem fogadtam el a kórházba való felvételt), pihenni itthon is tudok, jobban mint a kórházban.
Az orvosom természetesen azóta sem tudom elérni, elég mérges vagyok, mert hétfőn szeretnék hozzá elmenni egy UHra, majd akkor megnyugszom, ha láttam a méhlepény állapotát és persze a babát.Kép
Szóval ez történt velünk ma reggel, megyek is feküdni, azért igyekszem néha benézni hozzátok!
Drukkoljatok hogy még 4 hetet kihúzzunk, utána jöhet a babókaKép

Üdv mindenkinek és nagyon vigyázzatok magatokra!
Vera (35+2)

KépKép Kép
76vera

Vera Kép Kép Kép, úgy sajnálom!
Nagyon - nagyon szorítok!!!! Pihenj sokat, nem kell felkelned, kispapid biztos sokat segít!
Talán jobb, hogy nem maradtál bent, nyugalomra és pihenésre van szükséged, az leginkább otthon van meg! 7főn biztosan eléred a doktornénit, megnézitek még egyszer, hogy jól van a pici, lehet, hogy már CTG-t is csinál. Flowmetriát a kórházban tudnak csinálni? Mit tudsz erről?

Pihizz sokat és nyugi! Óriási ellendrukk nektek!!!
Azért szólj, hogy hogy vagytok, de csak óvatosan!

Pussssz:
Ann
annann

Sziasztok!

Vera!
Sok-sok pihenés és ágynyugalom: ez a jelszó Kép!
Egyébként mellettem az első napon feküdt egy kismama, szintén 'rossz' helyen tapadó lepénnyel és a 37. héten programozott császárral egészséges kislánya született.
Biztosan veletek is minden rendben lesz!

Üdv, Virág
virga

Szia Vera!

Nagyon vigyázz magatokra, vedd komolyan a pihenést és ne izgulj nagyon! (tudom, könnyű azt mondani). Ha még két-három hetet kihúztok a babával, akkor már nem lesz gond, mert nagyon a végén vagytok. Azért drukkolok, hogy bentmaradjon, amíg kell!

Szia: Timi
johitimi

Sziasztok!

A helyzet sajnos változatlan, ma hajnalban ismét nagyon véreztem, sokkal jobban mint tegnap.Kép Reggelig vártunk, utána megint a szülőszobán kötöttünk ki. Most UHon is megnéztük a babát + a lepényt, és a doki sem tudja mitől van ez a vérzés, ugyanis most nem éri el a lepény a méhszájat. Valahonnan mégis vérzik. Ő szintén azt akarta hogy maradjak bent, de még holnap szeretnék elmenni a saját orvosomhoz, és majd utána meglátjuk. Ha holnap ő azt mondja menjek be, akkor nincs más választásom. De annyira nem vágyom rá.Kép

Tulajdonképpen azért is írok, hogy ha Virág esetleg benézel, megtudnád mondani hogy ez a kórházas dolog hogy megy? Mert lehet akkor holnap befekszem.
Állítólag nem a babás osztályra fektetnek, hanem a nőgyógyászatra, lehetőség szerint nem a nagymamákkal, hanem hasonló problémájú nőkkel egy szobába. De én még sosem voltam kórházban, semmi tapasztalatom nincs.
És az a lány, akit írtál Virág, ő hány hétig volt bent? Attól tartok, ha most befekszem szülésig már nem engednek haza...
Ja, és hiába vagyok 35 hetes (UH alapján csak 33) a babát pedig csak 1540 grammnak mérték, ami szerintem nagyon kicsi, ahhoz képest hogy júl. 30án 1340 volt, és akkor a dokim szerint óriási. Akkor közel egy hónap alatt csak 20 dkg-t hízott?!
Szóval holnap mindenképp megyek a doktornőmhöz, remélem rendel is, ugyanis a hétvégén külföldön vanKép

Vigyázzatok magatokra, én is megyek és lefekszem.
Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?