Új privát üzeneted érkezett!

Kép
babyteve2

KevinszpésziÉn is pont olyan vagyok mint te.itthon nyugi van, de ha megyek vhova , mint egy versenyló.meg ha fel kell kelni pl wc-re, akkor kikászálódom, de ha telfon csörög, vagy "fontos"dolog, akkor kiugrom az ágyból. a párom ilyenkor kap szívrohamot.le is szokott szidni :oops:

Babakocsi: én is pont ezt a kocsit néztem!!!! Mert a többi iszonyúan drága. ez jónak tűnt.
én még próbálok keresni használtan is. De ha nem találok jót, akkor sztem mi is ezt vesszük.

szanet

hát, Csajok, nemtom... nem vmi meleg kocsinak tűnik, ha értitek mire gondolok... bár nekünk ugye most jól jön, h nagy batár a bergon kocsink

Kép
an°°di

Rebe
Én dolgoztam majdnem a szülésig...
A cég reklámjaként :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tontica
Szédülés... lehet a fáradságtól is
Táblázathoz:
Tamás 2850g/48cm
Balázs 2740g/47cm
38+6-nál születtek, spontán... (és otthoni gyártmányok :wink: )

Babakocsi
Szerintem, könnyebb közlekedni az egymás mögötti kocsival...
Vendég

Babakocsi: De ebből a Hauckból van téliesítet és nem téliesített. szerintetek nekünk melyik kell?

szanet

amúgy egymás előtttit szeretnék én is jobban.azzal tuti könnyebb közlekedni. de majd még meglátjuk

szanet

Banika :P
Akkor alapból mázlista vagy :D
Vagy hányós voltál és fogyással kezdtél :lol:

Szanet :P
Köszi... hááát elvagyok, de sokat fáj sajna.

Kamilla :P
Szia :lol: Igen, meg akartam várni a genetikát :wink:

Lányok :P
Nálam most az megy, hogy kiszállok a kocsiból, kimegy a vér a lábamból, majd a fejemből, kezd sötétülni a világ, nem hallok, hányingerem lesz, de nem ájulok el, csak majdnem. 2-3 perc üldögélés után minden OK. Volt valakinek ilyen? :shock:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Babyteve, nagyon köszönöm!!!!! Nem mindegy, hogy 75.000, mint a Brendonban, vagy 56.000.... :) :) :)
Andi, erre én is gondoltam, de mivel én elméletileg március végén, április elején fogok szülni, remélem, hogy már jó idő lesz, mire mi sétálni megyünk... Vagy nem tudom :roll:
Szanet, ugyanebből a kocsiból láttál téliesítettet? Hol???

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Szanet, időközben megtaláltam :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kevinszpészi

Én is arra gondoltam, h már jó idő lesz, mire megszületnek a babók.Vagy ez hülyeség????

szanet

Sziasztok!
Babyteve/Szanet/Kevinszpészi

Látom épp a babakocsi a téma, akit érdekel annak:
http://www.babaszoba.hu/services/smallad/notes?adid=724623

a többiektől bocsi :oops:

Én most szereztem be használtan egy egymás mögöttit, de ez sajna, csak nagyobb kortól használható, mert tesókocsi, viszont könnyű (meg tudom emelni) :lol:
Annyi, hogy a téliesítés annyira nem fontos, mert egy 5000 Ft bundazsákkal bármelyik kocsit lehet télen is használni, a súly és a bolygókerekek a lényeg, hogy tudjál vele közlekedni.
Keviszpéci/ Szanet:
Áprilisi babával, még ha picit előbb jön sem fogsz nagy hidegben órákat sétálni. Nagylányom április elején jött, és egy sima sportkocsija volt, nem kellett már semmi extra.
Olyan furi, ti is mindjárt szültök, és mintha csak most lett volna, amikor pár hetesen írtatok :roll:

Jó babavárást!
Dóri
Vendég

Dóri, ma van a szülinapjuk a lányoknak v csak elfelejtetted frissíteni a vonalzót?
nekem spec a bolygókerék nem tetszik: tudom, h béna vagyok, de örülök, h nem bolygó, hanem nagy masszív kerekei vannak a kocsinknak. így a hóban-fagyban is sokat és könnyen tudunk sétálni. és már nagyon profin navigálok vele ;)
kinek mi...

Kép
an°°di

Petricsek/Szanet/Kevinszpészi

Olvastam, hogy téma volt a koraszülöttek kezelése.
Ez kórházanként eltér, de ami egységes

Betöltött 37.hét előtt, ha megszületnek elviszik őket azonnal (egy gyors megmutatás után, ha lehetséges)a koraszülött intenzívre.
Itt inkubátorba kerülnek, ilyenkor napi szinten, na ez már kórházfüggő, lehet látogatni, ahol én voltam, ott napi 2* 15 perc, bemosakodás után, a párom, csak 1* jöhetett be, egyébként nem lehettem melletük, ja ez nem súlyfüggő, vagy nem csak az, (34+5 hétre 2400,2100 volt a két picúr).
Innen ha kikerülnek kiságyba, van ahol tudnak neked is ágyat biztosítani, ilyenkor bent lehetsz velük, egyébként, anya szobában lehet tartózkodni, vagy bejárni és naponta 4* szoptatni, de ez is intézményfüggő, szóval megéri előtte tájékozódni, mert eléggé megviselheti az embert, ha szülés után jön rá, hogy hoppá, velük sem lehetek egész nap.

Szóval ha lehet, javaslom az inkubátor elkerülését, ez már akár betöltött 36. hét után is lehetséges, ha szépen fejlett, és jól alkalmazkodó babáról van szó, habár már volt olyan is aki a 39. héten szült, mégis ide került az egyik baba, a pici súlya miatt (2300) pár napra.

A lényeg, ha korszülött osztályra kerülnek, akkor már nem adják ki őket a sima gyermekágyra, teljesen külön lesznek kezelve.

Ja és lelkileg nem árt felkészülni, mert nem egy szívderítő látvány a pici babó az inkubátorban :cry:
A végeredmény a fontos, hogy egészséges legyen, a többi nem számít!

Remélem tudtam segíteni!

Üdv:Dóri
Vendég

Hétfőn volt :oops:
Majd frissítem!

Hát igen, ízlések és pofonok, :lol:
mi sokat járunk vele, kicsi szűk helyeken, ahol nehéz manőverezni, bolt, bevásárló központ, belváros, meg ilyenek...

Aki pld. a kertvárosban tologatja őket és nem olyan mérgezett kacsamama, mint én, annak tényleg jobb.
Olyan kocsi meg úgysincs, ami minden terepre jó, sajnos...

Dóri
Vendég

Dóri, köszi a választ. Én minden nap elmondom nekik, hogy ne akarják kirúgni a "ház" oldalát, mert még bent kell maradniuk pár hétig, ha tetszik, ha nem. :lol: ... A védőnő is mondta, hogy a Koraszülött osztályt ha nem muszáj, ne nézzük meg előre, mert sokkoló. Remélem nem is lesz rá szükség.

Kata, Szanet, mi a Bergon-t néztük. Először a Peg Perego és Jané egymás mögöttit, de rájöttünk, hogy nehéz közlekedni velük, míg az egymás melletti még pont befér a szabványajtókon is (kb. 78cm széles). Kerekét illetően, városi közlekedésre a bolygós jó, terepen inkább a tömörgumis.

p.

Petra
Kép
petricsek

Dóri :D
Bár nekem még messze a szülés, lenne egy kérdésem. Lényegében bárhányadik héten is születnek, azonnal szoptathatod őket? Tehát kiveszik az inkubátorból, amíg szopik, vagy le kell fejni és valahogy megkapja? Bocs, ha zöldségeket kérdezek :oops: , de foglalkoztat.
Köszönöm!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!

Ez is kórház és babaállapot függő.
Nálunk 1900 g alatt nem veszik ki inkubiból, üvegből etetheted, benyúlsz a két lyukon. Először furi, de tökélyre lehet fejleszteni :cry:
Utána, ha jól van a baba, lehet szoptatni.

De Pesten pl. helyhiány miatt 1900 gnál már hazaadják, nálunk ez 2300g.

Judit

jucicuki

Köszönöm, Judit!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!

A délpestiben 2200 g a kiadási súlyhatár, és amíg inkubátorban van, és nem elég erős hozzá, addig cumiból lehet csak etetni (illetve még azt sem, mert ilyenkor a napi 2* láthatás van érvényben, csak engem egyszer megszánt a nővérke :lol: ) , amikor kikerül kiágyba, akkor lehet szoptatni, ez nagyon állapotfüggő, nálunk Rékus vasárnap este született és pénteken már kiságyban volt, de Blanka csak 8 nap múlva került ki az inkubátorból, egy fertőzés miatt. Már minden jónak tűnt, amikor mondták, hogy le kell állítani a táplálását, mert a rezidumban sok a megemésztetlen kaja, visszabukta, hányta szegény :cry: De kapott antibiotikumot és pár nap alatt jól lett, csak mi aggódtuk magunkat halálra...

Dóri
Vendég

Dóri!

Boldog szülinapot a csajoknak!
Hogy megy az idő :shock:

Judit

jucicuki

Szerencse, hogy jó lett a vége :roll:
Neked is köszönöm, Dóri :P

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Dóri

köszi a tippeket a babakocsihoz :D

szanet

Fanni!
Alacsony a vérnyomásod, nem?
Nekem is ez volt, aztán úgy gndoltam, hogy visszatérek a reggeli kávémhoz (12. hét után) és egy nap alatt megoldódott minden problémám.

Babakocsi:
Mi Peg Peregot vettünk (annak ellenére, hogy sokan nem ajánlották) Majd meglátjuk hogy szuperál, max eladom majd valakinek, ha végképp nem jön be, de szerintem jó lesz. Nagyon bele vagyok szerelmesedve.

Bébiteve: Köszi a méreteidet. :) Nagyjából "stimmelünk"

Basszus eddig azt hittem milyen jól tartom magam, csak a hasam nő, aztán ma megpillantottam a lábacskáimat és enyhén "elefántoska" lett. (?????) Honnan lehet tudni, hogy vizesedek vagy hájasodok?????

Kép

Kép
kamilla306

Pocisok tablaja:
Kép
Biztosan sokan hianyoznak belole, szoljatok!

Babakocsi: szerintem jobb az egymas mogotti mert az egymas mellettivel nem tudom hogy tudtok kozlekedni Lanyok a varosban a keskeny kis jardakon, a masik pedig hogy nem minden ajton fer be.

Okostojasok:
Az elso a nagymamam volt akit imadok azt mondta meg az elejen hogy azt kivanja nekem csak egy maradjon! :shock: (bezzeg most odavan mindkettoert :D )
Az esetek 99 %-ban ezt hallom az utcan: jaj, nezd, ikrek, de edesek, es fiu-lany, de nagy szerencse stb, stb! :lol: Setakor min. 3-szor megallitanak bekukucskalni a babakocsiba. :) Viszont van olyan is aki sajnalkozik, sot a ferjem agyik munkatarsa azt mondta O biza nem tartotta volna meg, inkabb elvetetett volna egyet! :roll: Meg a hugyan birod, van segitseged, jol alszanak-e meg ilyen kerdesek allandaok de ez ertheto, amugy en mindig azt mondom hogy: nagyon jol vagyunk, gyerekek nagyon jok, nem sirnak, atalusszak az ejszakat, nem is nehez Veluk stb. :lol: :wink:

Koraszulott osztaly: Alexem velem lehetett az elso perctol mert majd 2400 g-al szuletett (37 het) de Annat rogton elvittek mert 2080-al szuletett, csak a sullya miatt volt inkuban egy napot aztan 10 napot kisagyban es 2200 g. korul volt amikor hazaengedtek. 3 orankent mehettem be hozza etetni.

Dori: nem irtam itt a nagy tablagyartasban hogy GYONYORUEK A LANYOK!!!! A mesebeli 3 kiralylany jut az eszembe Roluk, egyik szebb mint a masik, majd gyozod elhessegetni az udvarlokat! :D Ilyen ugyesen allnak mar? Lepegetnek is? Masznak?
NAGYON BOLDOG SZULINAPOT A CSAJOKNAK!!!!!!!!!!!!!! Kerunk szulinapi kepeket!!!

Kép

KépKép
KépKép
tontica

Babakocsi
http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html
Lehet csemegézni :lol: :wink:

Okoskodók
:evil:
Ááááááááá... és aki tudja, hogy hol dolgozom, poénkodik azon, hogy "gyártottam" magamnak ikreket... :cry: :evil:
Vendég

Kamilla :P
A védőnő 90/60-at mért. Meg is jegyezte, hogy nem tudott felbosszantani még azzal sem, hogy majdnem 1 órát vártam rá :shock: Néha én is iszom pár korty kávét... talán tényleg nem árt napi 1.

Tontica :P
Köszi a táblát! Kicsit meglepett, hogy mindenki spontán vagy 1. lombik :shock:
Ahogy írod, aszerint a Jánosban elég liberálisak a Mamákkal.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tontica :P
Szerintem Rebe június 24, mert ő kb. 4 héttel előttem jár!
Köszi a javítást!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

tdanie ezek a kocsik nagyon komolyak,gondolom az áruk is ilyeneket magyarországon nem is láttam.
nekem eddíg ez tetszett mondjuk még nem vagyok tisztában azzal hogy milyen szempontok a fontosak,szerintetek ez milyen lehet?
http://www.teszvesz.hu/item273936361_va ... html#photo
fanni nálad hogy vizsgálták ki hogy miért fáj a derekad,mert ugye röngenezni nem szabad,úgy várom a hétfőt mint a messiást már menni is alig bírok :cry:
én is iszok néha tejcsiskávét,a védőnö azt mondta nyugodtan mert elég alacsony nekem is

lanyané

Lanyané :P
Nekem olyan "szerencsém" van, hogy 16 éves korom óta ismert a betegségem. 2001-ben röntgeneztek utoljára...
Azért röntgen nélkül is sokmindent tudnak ám a fájdalom helyéből, jellegéből leszűrni, hogy nyomásérzékeny-e, stb. Szóval ha nem is kapsz teljesen pontos diagnózist, biztosan kitalálnak valamit az enyhítésre!
A kocsi amit feltettél nagyon jó ár/érték arányúnak tűnik... nekem, de még én is teljesen laikus vagyok. Az mondjuk fura, hogy a súlyát nem írják...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Tontica!
az üres rublikába:spontán
És jól láttam, hogy Jucicuki helyett Vicacica volt írva? :D

Fanni!
Ez az elsötétedős cucc nekem is volt, sőt, van, és lesz is. Az alacsony vérnyomi miatt van.

Koraszülöttek: én pont 36 hétre szültem, és kezdettől fogvav velem lehettek. Igaz, elég nagyok voltak (2380 és 2550 g). Én úgy tudom, a varázs-határ 2500 g.

Képzeljétek, Hanga 5kg, Andris 7!!!! Óriásbébi :)

És Hanga sír :( Megyek megint eteni. Pedig most kb 10ig aludnia kellett volna :?

Kép
Kép
maminti81

Ja, babakocsi: Nekünk PegPerego van, egymás mögötti, mi vagyunk a 2. tulajok, és szuper!!! :)

Kép
Kép
maminti81

Fanni

Nem tudom,hogy mázlista vagyok-e,mert a versenysúlyom már régóta nem tartom.Szóval nem igazán visel meg ha kicsit hízom.Gondolom ez a trükk,mert ha állandóan ezen agyalnék,akkor már megőrültem volna.Amúgy nem voltam hányós.Az első 3 hónapban aludtam,mert hányingerem volt és halászlevet ettem paradicsomsalátával.(utólag rágondolni is rossz)Ja! Napi 1 kg mandarin volt az adagom.Szegény gyerekeim egy életre megutálják.Viszont a 12 héttől minden másnap reggel hánytam.Aztán szépen ez is abbamaradt.
A szédülés biztos az alacsony vérnyomástól van,nekem is volt,mert igaz hogy tejeskávét,de 3-4-et simán bevágtam korábban.Ahogy terhes lettem,maradt a reggeli 1.Persze,hogy szédelegtem.Miután bevállaltam egy koradélutáni kávét is,már semmi gond nem volt.

Ikrek könyve
Nem rossz,de én kiakadtam az elején a rémisztgetéstől.Amúgy tényleg jó dolgok vannak benne.

Babakocsi
Szerintem is jobb az egymás mögötti amíg kicsik.Ha már ülnek,akkor egymás melletti.Mi is a Peregot néztük ki,de megpróbálok használtan,mert később szeretném lecserélni a Perego Aria-ra.

Kamilla
Biztosan nem hájasodsz!!Az enyém is dagad.Elég rémísztő estefele.Nekem egy idős néni ajánlotta,hogy áztassam langyos sós vízbe.Tényleg bevált,csak kell vennünk egy lavórt,mert tupper edényben hülyén néz ki a lábam.

Na ez jó hosszú lett.
Vendég

Sziasztok Kismamák, Anyukák!

Húha, jó sokat írtatok, alig bírtam követni...

Először is, üdv. az újonnan csatlakozottaknak! :)

A babakocsi téma:
nekünk egy használt GracoDuo Sport járgányunk van, ami nem téliesített, egymásmelletti, első kerekei bolygósíthatók. Szeretem, egész könnyű.
Van egy Symbaba óriáskocsink is, azt kölcsönkaptuk még az előző járgány előtt, de azt mi túl nehézkesnek tartottuk.

Dokik:
az én orvosom hál' Istennek szintén úgy fogta fel a dolgot, hogy a terhesség egy természetes állapot, mégha az ikerterhesség is, úgyhogy nem tiltott semmitől, ami jólesik. Egyáltalán nem az a parázós doki. Nekem pont ő kell, mert én eléggé parázós vagyok, kellett a megnyugtatása.

Beszólások:
ezek mindennaposak voltak. Most tényleg megállítanak és megcsodálják a gyerekeket.. És ma kaptam egy SMS-t egy kolleganőtől, akinek karácsonykor született EGY kislánya és azt írta, hogy "félistennek" tekint és felnéz rám, mert ő egy gyerekkel és nagymamaák segítségével is alig bírja. Ez azért meglegyezgette a hiúságomat... :wink:

Ikrek könyve:
nekem nem nagyon jött be éppen azért mert állandóan azt írja, hogy az ikerterhesség ilyen-olyan VESZÉLYEZTETETT TERHESSÉG. Jól be is ijedtem, mikor elolvastam. Még bőgtem is, hogy én ezt nem bírom végigcsinálni. Úgyhogy paramamáknak nem javaslom!

Kilók:
szerintem nem az a legfontosabb. Amikor megszületenek a bébik, úgyis lemegy mindenkiről (ld Benszi és jómagam.) - persze én nem vagyok annyira mérvadó, ui. alkatilag gizda vagyok... :oops:

Dagadós láb, kéz: nekem is volt. Ha nem párosul hozzá magas vérnyomi és fehérje a vizeletben, nincs gáz. Célszerű a gyűrűket levenni, nehogy beledagadjon a kezetek! :wink:

Dóri!
Boldog szülinapot a csajoknak!

Bocs, hogy névreszólóan most nem írtam senkinek.

Puszi
Gica

Kép
gica1

Banika!

Úgy látom az Ikrek könyvével kapcsolatosan hasonló véleményen vagyunk. :)

Gica

Kép
gica1

Petricsk

Szerintem az én anyósom beszólásánál nincs jobb.December elején (amikor még tényleg nem volt feltűnő a hasam)közölte,hogy jól megvastagodtál.Ezt így szó szerint.Aztán kb 2 héttel ezelőtt:hátulról nem is látszik,hogy milyen erős vagy már.Jó mi?
Azért bírom ám,csak néha kicsit furi dolgok csúsznak ki a száján.
Az anyukám azt mondta,pihenjünk amennyit tudunk és ne foglalkozzunk senkivel.Igyekszünk megfogadni a tanácsát.
Vendég

Gica

Örülök,hogy más is így látja a könyvet.Én hiányolom az ikerterhesség pozitív oldalát belőle.Miért kell halálra rémíteni az embert?Amúgyis hallok elég horrort.
Vendég

Hű lányok, mennyit írtatok! :shock:

Babyteve,
Nekem is ugyanezeket mondta a doki a vizelettel kapcsolatban! Megyek én is jövő héten a védőnőhöz, gondolom nekem is megnézi, aztán meg vinnem kell újabbat leadni! Jó lenne, ha abban már nem lenne semmi!

Szanett,
A dokim nekem is azt mondta, hogy most még nem baj ha dolgozom. Én pont amiatt terveztem a 24. hétig a munkát, mert utána már jó lenne sokkal többet pihenni!

Dóri, Juci
Köszi a hasznos infókat! :wink:

Kamilla, Maminti
Nektek melyik Peg Perego van? Mert nekünk a Duette tetszik nagyon, csak kicsit félünk is tőle. :oops:

Tontica,
Köszi a táblát, és Fanninak tényleg igaza van!

Ma voltam az AFP eredményemért. 2,9 lett, azt hiszem ez ikreknél nem rossz, ugye? Bár tudom, hogy nálunk ez nem igazán mérvadó.

Lányok, ti mikor kezdtétek érezni a babók mozgását? Én már annyira várom, de egyenlőre semmi. Illetve ezen a héten már voltak olyan meghatározhatatlan érzések bentről, de fogalmam sincs hogy ez-e az. Gondolom, határozottabban kéne érezni.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Jó sok ledorongolást érzek a kilók kérdésben. De szerintem ha valamelyikőtök is +4 kg-val nem tudott volna lábra állni csak gyógyszerekkel, hozzám hasnoló gerincprobléma miatt, lehet, hogy másképp gondolná... Nna mindegy, részemről ezzel a kilók témát le is zártam.

Beszólásokat már én is kaptam. A "nem irigyellek" a kedvencem.

Ezennel napi 1 kávéra fogom magam, köszi, hogy írtátok Maminti, Banika :D

Gica :P
Neked is üdv., köszi.

Jó éjt, Lányok!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni

Remélem nem haragszol a kilók miatt?!Sajnálom a gerinced.Nekem néha olyan nyomorult vmi a keresztcsontom környékén,hogy bő 10 perc mire kiérek pisilni.Pedig nem egy kastélyban lakunk.

Rebe

Az én afp-m 2,46 és febr 5-re kaptam időpontot genetikai uh-ra
Vendég

Pocakosok

A C&A-ban rengeteg kismamanadrág van leárazva 2490ft-ra
Vendég

Rebe!
Nekünk Duette-féle van. Nem tudom potosan, mert már több, mint 2 éves, megnéztem a neten, és eléggé hasonló.

Kép
Kép
maminti81

banika melyik c?a.-ban láttad :?:

lanyané

Kép na ilyen a 27 hetes pocakom:) [/url] :D

El sem hiszem, h végre sikerült feltennem egy képet

:!:

szanet

Banika,
Genetikai uh-ra mi is megyünk, jövő hét csütörtökön! Nekem a doki azt mondta, ez a meghatározó!

Lanyané,
Tényleg van naci ennyiért, én pont tegnap vettem az Arena Plaza-ban! :D De szerintem mindegyikben akcióznak!

Maminti,
Köszi, hogy megnézted! :wink:

Szanett,
Szép formás a pocid! :)

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebetol es JUCICUKItol elnezest, el se hiszem hogy ilyen hule vagyok! :lol: :lol: :oops: :( Ez a faradtsag!
Megyek mert Alex kiugrik a kezembol.

KépKép
KépKép
tontica

rebe köszke aszthiszem elmegyek akkor,annyiért ingyen van :D
szenet ez nagyon szép pocóka
mai sztorim-leviszem a kiskutyámat sétálni a liftben elkap egy szomszéd,jajj hallom ikrek nekem is az lett volna de elment az egyik vagyis pisilés közben kijött egy véres darab és a doki megvizsgálta és akkor mondta,hogy az lett volna,meg a barátnőmnek is az lett volna csak elment neki az egyik :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: komolyan mondom hülyék az emberek,egy kit érdekelnek a rossz dolgok,meg foglalkozzanak megukkal :twisted: na mindegy megpróbálom ezeket a fülem melett elengedni mert még biztos lesz egy pár beszólás,de lehet meg fogom mondani ezentúl,hogy sorry de nem érdekel a véleményün :lol: aztán mondják,hogy bunkó picsa vagyok :lol: :oops: :D de legalább észreveszik magukat :oops:

lanyané

Banika :P
Nincs hari, persze :wink:
Akkor sejtheted a feelingemet, mert lényegében nekem is arrafelé fáj!

Nekem pont gatyó kellene, azokba nem férek bele. Érden lakom és van itt egy C&A, de egyik naci sem tetszett. Talán 3-4 féle van. Mindjárt utánanézek, a Camponában van-e, s ha igen, a hétvégén elvitetem magam Apával 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!
De jó, hogy újra pörög a topic!

Tontica! Én is szeretnék bekerülni a pocakos táblázatba. Adataim: Szofi74, Mirtill és Tamás, 27+2, 1. inszem., János kórház, nincs testvér, 2008.04.16. Köszi.

Könyvek: Ikrek könyvét én is megvettem. Valóban elég riogatós, ráadásul én az emlegetett paramami kategóriába tartozom. Olvassátok el F. Nagy Zsuzsa: Egyből ketten című könyvét. Nem szakirodalom, egyestés könnyed olvasmány. Egy ikres anyuka írta le a tapasztalatait a lombiktól a mászókáig. Szerintem aranyos.

Petra! Akkor tényleg nagyon közel vagytok: mi Telepes/Lőcsei sarok. Majd egyeztetünk sétalehetőségek és játszóterek kérdésében. :D De jó lenne már ott tartani.

Idegesítő kérdések: Hát igen én is kapok bőven. Engem az "és lombikbabák vagy természetesen fogantak" kérdés idegesít. Azt gondolom, hogy ez a családomra és a legközelebbi barátaimra tartozik, meg azokra, akikkel én magamtól meg szeretném osztani. Persze az teljesen más, hogy itt a fórumon is beszélünk róla, de amikor valakit öt éve nem láttam és az egyetlen dolog, amit megkérdez. További favoritok: "de jó egyszerre letudod a gyerek kérdést", "ugye tudod, hogy szörnyű lesz az első egy év".

Kevinszpészi! Ezt a súly, kor, hol lesz a baba témát már én is felvetettem a dokimnál. Azt mondta, hogy általában a 37. hetet és 2500 grammot szokták mondani a kismamáknak, hogy ezeket a paramétereket jó lenne elérni szülésig. És rögtön hozzá is tette, hogy ez persze teljesen egyedi, mindenképpen baba születéskori állapota fogja eldönteni súlytól, kortól függetlenül, hogy inkubátor vagy sem. De olvastam, hogy a tapasztalt anyukák ezt már sokkal pontosabban leírták. A János kórházban ha jól tudom veled lehetnek a babák egész nap, ha minden rendben van. Nekem azt mondta a dokim, hogy bár én döntök, de az éjszakát nem javasolja, inkább próbáljak majd pihenni.

Fanni! Nekem is voltak hasonló rosszulléteim és szintén nagyon alacsony a vérnyomásom. A reggeli egy kávé nagyjából rendezte a dolgot. Írtad, hogy autóból kiszállva érezted. Nem riogatás, csak saját tapasztalat: én ha sokat vezettem, akkor is rosszul lettem. Egyeztettem a dokival. Azt mondta, hogy a sok ülésnél a gyerekek elnyomhatnak olyan ereket amelyek a vért visszafelé szállítják, emiatt jelentkezhet szédülés, homályos látás, ájulásközeli állapot. Hát én ezt egyszer a nagy budapesti dugó kellős közepén egyedül éltem meg a kormány mögött. Ennyi elég is volt, hogy többet ne vezessek. Ez mondjuk elég kevés kismamánál fordul elő, de szerintem jó tudni róla, én sem ijedtem volna meg annyira, ha ezt előre tudom. (Hozzáteszem, hogy nálam az UH-t is a 18. héttől csak oldalfekvésben tudják megcsinálni, mert hanyattfekve 3 perc után elájulok. Szóval valószínűleg az én gyerekeim ebből a szempontból extra rossz helyen fekszenek.)

Lanyáné! Én hasonló kocsit vettem újszülött babakocsinak. Majdnem ugyanígy néz ki, szintén lengyel, csak Symbaba. Szerintem először mindenképpen nézd meg élőben, akkor is, ha utána neten rendeled. Nagyon praktikus, minden van benne, viszont brutálisan nehéz és nagy is, ezért én csak addig fogom használni, amíg nem tudnak ülni, után PP Aria Twin. Kocsiba is érdemes bepróbálni, mert a mi csomagtartónkba csak akkor fér be, ha leveszünk 2 kereket (sedanról van szó, ha kombitok van nem kérdés). Én itt vettem Bp-en, 57.000 volt. Ha gondolod előkeresem a címet, ahol meg tudod nézni és este képeket is teszek fel róla, csak most pajzsmirigyes dokimhoz kell kontollra mennem. Hát nem nagy kedvem van átvágni az egész városom, majd egy fél napot várni a rendelőben. :(

Kép

Kép
szofi74

Szia Szofi :P
Igen, ha az ember felkészül rá, hogy esetleg elájulhat... akkor valahogy jobban viseli a rosszullétet. Én eddig életemben 3x ájultam el majdnem, de mindháromszor olyan adrenalin tolulhatott a fejembe, mikor megkérdeztem magamtól, hogy éééén? itttttt? elájulni? Hogy végül valahogy csak összeszedtem magam. De az tény, hogy terhesen ez nyilván másképp van.
Ezennel végképp meggyőződtem róla, hogy napi 1 kávé kell, és kész :D
Köszönöm, hogy leírtad!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

szofi köszi,hála égnek kombi autónk van,de ennél azt írják hogy felhajtható tmámla vagy mi az nem azt jelenti,hogyátlehet aztán alakítani ilyen sportféleségre :oops: nem értek hozzá sajna.

lanyané

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?