Sziasztok!
De jó, hogy újra pörög a topic!
Tontica! Én is szeretnék bekerülni a pocakos táblázatba. Adataim: Szofi74, Mirtill és Tamás, 27+2, 1. inszem., János kórház, nincs testvér, 2008.04.16. Köszi.
Könyvek: Ikrek könyvét én is megvettem. Valóban elég riogatós, ráadásul én az emlegetett paramami kategóriába tartozom. Olvassátok el F. Nagy Zsuzsa: Egyből ketten című könyvét. Nem szakirodalom, egyestés könnyed olvasmány. Egy ikres anyuka írta le a tapasztalatait a lombiktól a mászókáig. Szerintem aranyos.
Petra! Akkor tényleg nagyon közel vagytok: mi Telepes/Lőcsei sarok. Majd egyeztetünk sétalehetőségek és játszóterek kérdésében.
De jó lenne már ott tartani.
Idegesítő kérdések: Hát igen én is kapok bőven. Engem az "és lombikbabák vagy természetesen fogantak" kérdés idegesít. Azt gondolom, hogy ez a családomra és a legközelebbi barátaimra tartozik, meg azokra, akikkel én magamtól meg szeretném osztani. Persze az teljesen más, hogy itt a fórumon is beszélünk róla, de amikor valakit öt éve nem láttam és az egyetlen dolog, amit megkérdez. További favoritok: "de jó egyszerre letudod a gyerek kérdést", "ugye tudod, hogy szörnyű lesz az első egy év".
Kevinszpészi! Ezt a súly, kor, hol lesz a baba témát már én is felvetettem a dokimnál. Azt mondta, hogy általában a 37. hetet és 2500 grammot szokták mondani a kismamáknak, hogy ezeket a paramétereket jó lenne elérni szülésig. És rögtön hozzá is tette, hogy ez persze teljesen egyedi, mindenképpen baba születéskori állapota fogja eldönteni súlytól, kortól függetlenül, hogy inkubátor vagy sem. De olvastam, hogy a tapasztalt anyukák ezt már sokkal pontosabban leírták. A János kórházban ha jól tudom veled lehetnek a babák egész nap, ha minden rendben van. Nekem azt mondta a dokim, hogy bár én döntök, de az éjszakát nem javasolja, inkább próbáljak majd pihenni.
Fanni! Nekem is voltak hasonló rosszulléteim és szintén nagyon alacsony a vérnyomásom. A reggeli egy kávé nagyjából rendezte a dolgot. Írtad, hogy autóból kiszállva érezted. Nem riogatás, csak saját tapasztalat: én ha sokat vezettem, akkor is rosszul lettem. Egyeztettem a dokival. Azt mondta, hogy a sok ülésnél a gyerekek elnyomhatnak olyan ereket amelyek a vért visszafelé szállítják, emiatt jelentkezhet szédülés, homályos látás, ájulásközeli állapot. Hát én ezt egyszer a nagy budapesti dugó kellős közepén egyedül éltem meg a kormány mögött. Ennyi elég is volt, hogy többet ne vezessek. Ez mondjuk elég kevés kismamánál fordul elő, de szerintem jó tudni róla, én sem ijedtem volna meg annyira, ha ezt előre tudom. (Hozzáteszem, hogy nálam az UH-t is a 18. héttől csak oldalfekvésben tudják megcsinálni, mert hanyattfekve 3 perc után elájulok. Szóval valószínűleg az én gyerekeim ebből a szempontból extra rossz helyen fekszenek.)
Lanyáné! Én hasonló kocsit vettem újszülött babakocsinak. Majdnem ugyanígy néz ki, szintén lengyel, csak Symbaba. Szerintem először mindenképpen nézd meg élőben, akkor is, ha utána neten rendeled. Nagyon praktikus, minden van benne, viszont brutálisan nehéz és nagy is, ezért én csak addig fogom használni, amíg nem tudnak ülni, után PP Aria Twin. Kocsiba is érdemes bepróbálni, mert a mi csomagtartónkba csak akkor fér be, ha leveszünk 2 kereket (sedanról van szó, ha kombitok van nem kérdés). Én itt vettem Bp-en, 57.000 volt. Ha gondolod előkeresem a címet, ahol meg tudod nézni és este képeket is teszek fel róla, csak most pajzsmirigyes dokimhoz kell kontollra mennem. Hát nem nagy kedvem van átvágni az egész városom, majd egy fél napot várni a rendelőben.