Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

hehe, Apa itthon, borul a nap... tök vicces, nem? nálunk is uez van. :wink:

kérdés: ti hagyjátok a gyerekeket nézelődni/játszani? most is pl hallom, h Huba felébredt, és dumál az állatokhoz a kiságyban (most Petráéban aludt)... tudom, h jön az uzsonna, de én addig nem zaklatom, magí meg nem unja a beszélgetést magában...
ki hogy szokta? mert ettől kicsit olyan érzésem van, h lepasszolom a gyereket, és inkább babanetezek. közben pedig tudatosan-ösztönösen szeretném, ha el tudna lenni egyedül is vmennyit...
???
:roll:

Kép
an°°di

szegény Ákos!!! de biztos gyorsan megvigasztalódott....
8830... asztaaaaa.. van hová híznunk...
ez a harmadik havi szuri volt, ugye?

Gabcii, hány kiló Ádi? :wink: :lol:

Kép
an°°di

Na csak gyorsan jövök....

Dorka a 2 órás kaját úgy egészében visszahányta... majd még utána egy fél órát rosszízűt büfizet / hányt.... tehát nem az az egyszerű sugárhányás... olyan már volt...
Felhívtam egy kórházat.... mondták azonnal be, felhívtam azt a korházat ahova kellene vinni, mondták hogy előbb alapellátás = házi doki.

Hívtam a helyettes házidokit, mondta hogy este lejön... addigra Dorka és pocija lenyugodott...
Közben 1x adtam neki a régi tápszeréből 100 ml-t abból már csak egy kicsit bukott többet mint amit szokott, de még mindig olyan rosszízűt...

Lejött a doki, megnézte... szerint enyhe lefolyású bélhurut, a családban kavirnyáló nátha meghetett a hasára... nem hiába no, leggyengébb pont... emiatt lehet már 1-2 hete az elhúzódó hasmenés és nem tejallergia szerinte (ami jó, mert ez még mondjuk 1 hét és vége, a tejallergia meg elkíséri egy darabon)... visszakapta a régi tápiját (mert az új valószínüleg visszabüfizve rossz ízű ezért "hánytatta" magát) és mondta, hogy hívjam hogy mi van...

A gyerek 6-kor megkapta a régi tápiját normál adagban és köszöni ez már ízlik neki, ha visszabukja akkor is okés...
Ezen kívül vmi Protexin port kap, ami olyasmi mint a Normaflore, csak erőebb ill. van külön csecsemőknek (mert nekik vmennyire más a bélflórájuk)....

Én már megnyugodtam, de 2 és 6 között hol a kórházba akartam rohanni mert miközen büfizet is olyan mindjártmegfulladok jellegű köhögés csapott le és vörösödött, hol csak nem mertem letenni a gyereket, hogy nehogy akkor hánnyon....

Jutta

KépKép
jutta

Na csak gyorsan jövök....

Dorka a 2 órás kaját úgy egészében visszahányta... majd még utána egy fél órát rosszízűt büfizet / hányt.... tehát nem az az egyszerű sugárhányás... olyan már volt...
Felhívtam egy kórházat.... mondták azonnal be, felhívtam azt a korházat ahova kellene vinni, mondták hogy előbb alapellátás = házi doki.

Hívtam a helyettes házidokit, mondta hogy este lejön... addigra Dorka és pocija lenyugodott...
Közben 1x adtam neki a régi tápszeréből 100 ml-t abból már csak egy kicsit bukott többet mint amit szokott, de még mindig olyan rosszízűt...

Lejött a doki, megnézte... szerint enyhe lefolyású bélhurut, a családban kavirnyáló nátha meghetett a hasára... nem hiába no, leggyengébb pont... emiatt lehet már 1-2 hete az elhúzódó hasmenés és nem tejallergia szerinte (ami jó, mert ez még mondjuk 1 hét és vége, a tejallergia meg elkíséri egy darabon)... visszakapta a régi tápiját (mert az új valószínüleg visszabüfizve rossz ízű ezért "hánytatta" magát) és mondta, hogy hívjam hogy mi van...

A gyerek 6-kor megkapta a régi tápiját normál adagban és köszöni ez már ízlik neki, ha visszabukja akkor is okés...
Ezen kívül vmi Protexin port kap, ami olyasmi mint a Normaflore, csak erőebb ill. van külön csecsemőknek (mert nekik vmennyire más a bélflórájuk)....

Én már megnyugodtam, de 2 és 6 között hol a kórházba akartam rohanni mert miközen büfizet is olyan mindjártmegfulladok jellegű köhögés csapott le és vörösödött, hol csak nem mertem letenni a gyereket, hogy nehogy akkor hánnyon....

Jutta

KépKép
jutta

Huba, Nadin üzeni, hogy tetszik neki a fotó, és az alvás nagyon szupi!

Jutta, én bizti kivizsgáltatnám Dorkát.

Anett, sajnálom h ez a helyzet a férjeddel :-( Tényleg jobban át kellene éreznie ezt a helyzetet, mert az a hozzáállás, hogy nekünk milyen könnyű egész nap itthon az dühítő :cry:

Macsek, még mindig inkább jobb most a gyógytorna, mint később amikor már nehezebb korrigálni a dolgot. Én is elviszem Nadint egy állapotfelmérésre, mert nálunk az ortopédus nem volt valami alapos. Remélem persze, hogy nincsen semmi baja, de azért szeretnék tanácsokat kapni a mozgásfejlesztéshez.

Kérdés: elmondanátok, hogy kinél milyen esti "rituálé" van lefekvés előtt? A masszázs, fürcsi , szopi az oké, de ha szopiba nem alszik bele, akkor mi előzi meg nálatok az esti lefekvést?

KépKép
kertikiri

Sziasztok Csajok!

Szopipara: 4,5 év után nincs, de azért vannak még emlékeim :? :cry: :evil: nem egyszerű, bár én valahol sejtettem, amiről ennyi szakirodalom és vélemény van.

Shoppingoltam ma Marcival a Decathlonban. Persze csak a kölköknek. Bettinek 1900ért sinadrág (persze nem sieléshez), Barnunak joggingfelső, Bettinek 3 nyári + egy hu. felső, zokni, Babbabának csak egy nacit vettem, mert neki van elég rucija meg tegnap kapott egy kocsicipőt + egy kabátot. Szóval mindez 10000 valahány forint volt.
Nézegettem a dzsekiket is, de valahogy nem tudtam eldönteni a méretet. Pedig mindig el szoktam találni, mindig ilyenkor veszem meg a következö évre valót, mikor olcsó. A kasszánál jöttem rá, hogy még csizmát is nézhettem volna. Na lehet, hogy futok még egy kört.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta! Jó lenne már véget érne ez a poci kálváriátok!

Bábiétel. Barnu imádta fél éves korától a turmixolt borjú meg csirkehúslevesemet (husi+zöldség). kis adagokba volt lefagyasztva. 8 hónaposan elromlott az étvágya egy üveg bébiételt 3 napig evett utána még dobtam ki belöle (mert ugye 3 napig jók). Aztén rájöttem, hoyg a felnött kaja jobban bejön neki, de azóta sem nagy evö.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Na most evett-alszik! Asszem kiütötte a délutáni nem alvás (Anya le nem tette)... azért 2 percenként ránézek...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: a helyedben az infarktus ért volna el a délutánotok miatt.
Szal, akkor miben maradtatok a dokival kivizsgálás terén?
Andi: ha az óra kaja időt mutat, és nagyon játszik Ádi, nem szoktam elvonszolni enni. Ha éhes lesz, szól és kap is.
Jolka: óriási Ákos hallod :shock:
Majd 2 kilóval be előzi Ádit!
Na akkor közkívánatra: 7020g és 72cm. Ehhez a magassághoz (mert ez már nem is hossz, hanem magasság), nem kevés a 7 kiló?
Mondjuk, azért nem értem, mert kis zsufi, tokaberci. Látszatra nem csak 7 kilót néznék ki belőle.
Az étvágya is teljesen rendben. Ha a fél konyhát adnám neki, azt is megenné...
Ebédre háromnegyed bébiételt eszik meg. Szal, ennyi az annyi.
Az istenkirály eddig az alma-banán volt, de többet nem kap, mert úgy megszorult tőle.
Amit kénytelen kelletlen eszik meg, az a sárgarépa. Hát, elég förtelmes valóban.
És megint kiröhögtem a gyereket. Vacsora után kicsit tovább volt böfipózban, mint szerette volna. Elkezdte enni az arcom és közben kiabált. Nem sírt, szabályosan ordított. :D
Mogyo: nekem a közös képetek tetszik legjobban. Olyan boldogság árad belőletek.
Hajni: változatlanul jobbulást.
Kertikiri: lefekvés elötti kajánál a forgatókönyvet már írtam. Ágyba betesz, kicsit játszik és alvás. Annyival bővült, hogy elalvás után be kell igazítanom a helyes irányba, mert keresztben alszik el javarészt.

Kép
Kép
gabcii

Anett!
Neked még annyit akartam, hogy valószínű, nem tud még mit cdinálni a férjed Esztivel. Ha nagyobb lesz, jobban fogja élvezni vele a játékot. Azért ez nem mentség arra, hogy a távirányító és laptop fontosabb a gyereknél. Próbáltad bevonni őt is az esti programokba?
Eleinte én is tök készen voltam, hogy mindent én csinálok a gyerek körül. Aztán megbeszéltem Apával. Ő sem érezte, mit kéne és hogyan. Jót tett neki az erélyes ösztönzésem, mert inkább azért kezdett el tevékenykedni a gyerek körül, mert nekem akart segíteni.
Mára már szeret Ádival foglalkozni és tud is.
Egyébként, annak idején nekem is a lányok véleménye segített,hogy megértsem az egész helyzetet.

Kép
Kép
gabcii

Jutta: egyszerű a magyarázat, miért a férjed altat (miközben ő is hulla fáradt estére). Mert Dorkának 2 szülője is van (húúú, ez mekkora hülyeség, mert csak 1 van fizikailag, mert te szülted... jajjj, késő van asszem, be vagyok fáradva)Szal, apja is van a gyereknek, aki ugye csak este látja és akkor tud csak vele foglalkozni. Én így látom.
És hogy te is fáradt vagy? Pedig könnyű nekünk, itthon egész nap. Jajj de utálom ezt. Mikor a nagypapák jegyezték meg nekem, miért nem főzök. Hát akkor mért vagyok itthon? :shock: Tudtam volna szépet válaszolni.

Kép
Kép
gabcii

Gabciii, hát én is erélyes voltam Apával! Ma hazarendeltem, nem értette, hogy miért... mondtam neki, hogy mert konkrétan nem merem lerakni a gyereket és még nem ettem... nem beszélve arról, hogy azt se tudtam merre rohanjak... kórházba, ügyeletre... vagy nyugodjak meg??
(amúgy ne tudja meg senki milyen érzés volt, amikor a kezemben konkrétan fuldokolt, majd kapkodta a levegőt... :cry: :cry:
gondolom a Majci befulladása lehetett hasonló "élmény")
Igazán ideges már akkor lettem amikor jobban volt és végiggondoltam...

Jutta

KépKép
jutta

Na visszaolvastam, hogy ne csak magunkkal legyel elfoglalva...

Jolka, hűűű azt a súlyt! És szerintem én a TE hozzátápidat fogom mintának venni! :lol:
Majd nyüstöllek ezerrel!

Minannyian aranyosak vagytok! ... ha ez a vírus izé az oka, akkor gondolom 1 hét alatt elmúlik, ha nem megyünk...

Hajni, neked jobbulást!

Andi, azt hiszem Dorka is ilyeneket csinál... túlzabálja magát, de ő csak 3 hónapos! És akkor ma te is sírsz, és rázatod a sejhajod a pároddal, vagy Téged nem kell ringatni?? :lol:

(Gabcii, 3/4 üveg? Szerintem az okés, jó gondolom inkább több az átlagnál, dehát mindig is jól evett... Dorka 2 hósan benyomott egy fél almát, amikor az volt a tipp hasfájás ellen - igen: doki mondta, igen: ebben a mennyiségben javasolta, igen: nem vált be;
de azért lássuk be Ádi is nagy zabás! :lol: )

Na zuhanyzok, ránézek a lányra és ma vele egyszobában alszok...
remélem nem lesz semmi... bár aludni szerintem nem igen fogok... majd forgolódom egy sort reggelig (halkan hallgatódzva)

Jutta

KépKép
jutta

Na ma rekordot döntöttünk, f 5-kor keltünk, 3/4 5-kor már mondókáztunk.....most meg még csörgőzünk, de remélem fél órán belül vissza tudom tenni, különben nagyon nyűgös leszek ma....

Jolka, szép súlya van Ákosnak. Fényképet mikor teszel róla? És Dorkáról is rég láttunk már....

KépKép
kertikiri

Jutta, most látom csak, hogy még 1 hét sincs Nadin és Dorka között :lol:

KépKép
kertikiri

Kertikiri,

Itt nagyon sok baba van ilyen kicsi korkülönbséggel, de tényleg igazad van, majdnem egyidősek lánykáink! :lol:

Na a csaj tegnap este 9-től reggel 8-ig aludt egyhuzamban, szerintem túl lehet a nehezén, ami a vírust illeti...
és a hasán egy jó hete jelentkező piros kiütések (ez is állítólag a vírustól van) nagyon sokat halványodtak egy este alatt... eddig csak erősödtek...

Most kint alszik, bár 2 percenként ellenőrzöm...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Kriszta jó hamar keltettek. :) hogy birod? Visszaaludt azóta Nadin?
Nálunk 6-7 között volt az ébresztő, Ákos aludt volna még, de Manó mesét akart nézni. Utána jött a reggeli torna rajtam. Konkrétan ugrál rajtam, mászkál, repülünk...legalább az elgémberedett csontjaimat a helyére tette. :wink:
Esti alvás nálunk katasztrófa...Mivel délután a fiúk jól alusznak, általába 3-4 órákat, este nem fáradtak. Ákos ugyan elalszik vacsi után, de 1 óra múlva felkel, gondolom, Manó "hangoskodása" is felkelti. Tegnap 11 órakor aludtak el. Ők nem fáradtak, de én akkor már igen, hisz nem alszok velük napközben.
Én csak azt tudom ajánlani, hogy vacsi utána már ne nagyon legyen szórakoztatás, gügyögés..., olvas neki mesét, énekelj, ha sír vigasztald meg. Kapjon cicit, ha nem marad el. Ebbe nem tudok sokat segíteni, mert nálunk az sosem működött, hgy beteszem az ágyba és alszik, legfeljebb az elején, vagy napközben, de este nem. Este általában cicin alszik el Ákos, vagy hordóba ringatva.

Andi!
Délutáni alvás után hagyom a fiúkat játszani, sőt napközben is, ha hívnak megyek. De délelőtt este is sokat játszunk. A net miatt ne legyen lelkiismeretfurdolásod, ennyi jár neked is. Nekik meg még az a dolguk, hogy ismerkedjenek a környezetükkel, akár egyedül. :)

Jutta!
Én ilyent még nem éltem át, nem is szeretném. Nagyon erős anyuci vagy. Remélem most már minden rendben lesz. Éjszakátok milyen volt?

Nem soká megyünk veszünk egy gyümölcscentrifugát. Apa tengnap leltárt tartott a konyhába, nem hitte el, hogy ilyenem még nincs. Almát még lereszelem az üvegreszelőn, de a répa sosem ment, így hátha a géppel hamarabb tudok levet sajtolni.

Fénykép van, csak Mutiék gépén, majd az öcsikémmel átküldetem a képeket.

Megyek kakós csigát csinálni, majd bolt...:)

Szép napot mindenkinek!

Jutta, Timi, Hajni remélem ma jó napotok lesz.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Timi majd küldöm a pénzt ahogy püben irtam mert megtaláltam a leveledet! :D
Sok gyógypuszi nektek!

Jutta: azért nem semmi anyuka vagy és látod ügyesen megoldod a nehézségeket bár lehet ,hogy én is beparáztam volna! :oops: :wink:

Andi: nagyon jók a képek megnéztem őket tegnap! :D

Jolka: ez igen szép súly !
Hát én is mértem tegnap a lányt és 6400 gramm.
Kakaócsiga ez igen bár én tegnap sörkiflit csináltam!

Gabci: szeritem ne izgulj a súly miatt eszik rendesen akkor meg mi van ha ekkora ,de hosszra szép!
Ő nyilván ilyen karakter lesz!

Kertikiri: na akkor jól jártál!
Visszaaludt Nadin?
Hát lány is most 5-kor kelt reggel és ahogy altattam vissza dumált de csak elaludt és 9-ig nyomta a szunyát! :D

Influenza járvány van remélem mindenki megussza!
Bár minden évben van csak szerintem ez most túlzásba van véve!Észrevettétek ,hogy a hiradó mindig bemondja ,hogy van még vakcina és még mindig érdemes beoltatni magunkat .Na ez á m a reklám !Nyilván sok vakcina a fejükön maradt!
Én egyszer oltattam be magam és rá 1 hónapra ledöntött az infulenza!Na ennyit az oltásról! :shock:

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Ja aki kiságyat akar venni nézze meg az árzuhanás oldalt 8000 ft-ért lehet kapni utazó kiságyat! :D

Kép
mogyoland

Jutta, Ez nagyon durva!!! Én AZONNAL hazarendeltem volna apát, hogy itten most életet kell menteni, nincs mese. Szerencsére mi a Madarász Viktor utcában lakunk, 2 perc a kórház, szerintem papucsban-macinaciban rohantam volna vele... :shock:

Mogyo: influenza-ügyben totál egyetértek. A gyógyszeripar nagy business! Amikor nincs ember-influenza járvány, akkor van madárinfluenza, mert ugye azokat is lehet oltogatni jó pénzért árult oltóanyaggal...

Kriszta, remélem alszotok... :)

Apa-ügy: azt hiszem igazatok van. Tényleg még túl kicsi Eszter ahhoz, hogy apa élvezze vele az együttlétet. Majd ha már legóznak, bicikliznek... :D Mondjuk addigra én nekem már szép ősz hajam lesz.... :D Gabci, azt hiszem én is az "erélyes ösztönzéshez" tudok folyamodni... Sajnos édesanyám 3 éve meghalt, a nővérem 120 km-re él, anyósomék 250-re, úgyhogy más segítségem nincs és nem is lesz, csak a férjem. Közösen hoztuk össze ezt a gyereket, közösen kell felnevelnünk is.

Ami az apa munkában, anya itthon témát illeti, ha pl. van egy durva éjszakád, akkor másnap igencsak nagy erőfeszítésbe kerül, hogy mosolyogva dajkáld a dedet, és ne morcoskodj vele. Apa meg elmegy az irodába, aztán maximum kicsit morcosabban tölti az excel-táblákat, húha, szegény kicsi excel-táblák...!!! Meg ott azért van lazítás, míg itthon nem nagyon

Csatlakozva Jolkához és Mogyohoz én ma túrótortát sütöttem. Ma van a férjem szülinapja, ez a kedvence.

Andi, szerintem is hagyni kell a gyerekeket egyedül játszani ilyen kicsi korban is. Senkinek se jó, ha egyedül csak unatkozni tud később. Ennyi kikapcsolódás meg jár nekünk. Babanet nélkül már enyhén szólva befordultam volna. Nekem nagyon sokat segítenek a tanácsaitok, ötleteitek, no meg az, hogy meghallgattok, elolvastok.

Anett[b]

Kép
waterlilly

sziasztok
nem maradok sokáig, asszem

Jutta, nem semi napotok volt. annyira haragszom a hasfájásra. azaz a tehetetlenség... és hányszor elsz még ilyen vajon, h vmi van a gyerekkel, és nem tudsz segíteni, csak átölelni? örülök, h javul a szitu azért és valószínűleg tényleg kialhatta nagy részét (ahogy mi is szoktuk). azóta?

Anett, ha van egy durva éjszakád? egy? öööö .... jó... nem is írom, h mikor keltem, azaz hányszor mára virradóra. :evil: :?
túrótorta, na, az jöhet! vmi egyszerű recept? én almaszószt tervezek...

Jutta, az össze-vissza zabálásból végül saláta lett estére (ezzel kellett volna kezdenem, namindegy), és bánom is én, h rázza-e vki a vmimet, csak fekhessek.. hihi

érzékeny lelkűek ne olvassák el ezt:
én soha, de soha nem szeretnék 7 előtt mondókázni, ki van zárva! h5kor aludni kell. slusszpassz. sírt Nadin? vagy nyűgösködött?

apukáról most nem... kissé morcos vagyok rá. nem gyerekkel kapcsolatosan, úgy egy tündér és imádja őket, és foglalkozik velük, és dumál nekik, és..és .. és

holnap jön anyukám, de jó! :D és jövő héten csak 2 reggel dolgozom! ez is klassz! :D
na, megyek, keresek még vmi ennivalót :wink:

Kép
an°°di

jé, ez egy egész jó kis internetes boltnak tűnik
http://babyfun.vasarlas.origo.hu/index.vm;jsessionid=8E9133B5CA033EEED6C05D99EC821B51?shop_id=389
hátha vki talál vmit

Kép
an°°di

Sziasztok!

Na a csaj jól van, konkrétan vigyorog és 3 óránként szarik az egészre (ezt szó szerint), de vigyorogva kaja közben rottyant...
És visszafogta magát... 3 órénként eszik, de nem mindig nyomja be a 200 ml, most csak 160-at evett, ez nála már kész diéta! :lol:

Apa téma, én úgy vagyok vele, hogy még én se mindig tudom, hogy mit kellene vele kezdeni, apa se tudja 1-1, találja ki ő is néha... mert egy 1,5 éves gyerekkel már én is meg tudom dumálni, hogy motorozni akar, az nem akkora kihívás (akkor majd jön a dackorszak, hogy ne legyen olyan egyszerű az élet) de sajan nem 1,5 éves gyereket lízingeltünk, tehát ő is próbálkozhat...

Alvás téma.. hááát a gyerek aludt, de én nem igazán, félóránként 20 percet voltam fönt kb... de most nyomom a kávét ezerrel... ma jön anya, majd alszom egyet, bár lehet inkább az iratkupit kellene helyrerakni...

Jolka, Te aztán bírod a gyűrődést! :lol:

Kriszta, volt utána alvás?

Jutta

KépKép
jutta

Andi, nem vagyok érzékeny lelkű annyira :lol: Igazad van, én is jobban szeretnék 5 előtt mondjuk gyurmázni, az már legalább valami kreatív :lol: De viccet félretéve, tudom pontosan, hogy mire gondolsz. Olyannyira, hogy már kértem is (el)alvási tanácsot egy szakembertől, mert mi nagyon súlyosan cicifüggők vagyunk alvásilag. Az a sajnálatos gyanúm, hogy azért nem eszik napközben Nadin, mert a cici neki = alvás, és amikor üvöltve tol el magától, akkor nem azt mondja, hogy nem éhes, hanem azt, hogy nem álmos :cry: Persze a "tanács" sokat segített rajtam: úgy hagyjam elaludni, hogy semmi eszköz ne kerüljön bevonásra, amit később meg kell tőle vonni. Na bumm. Ezt eddig is tudtam. De hogy a fenébe kezdjem? Délelőtt van egy pont, amikor tutira tudom , h álmos. Tegyem az ágyába, aztán jöjjek ki, aztán ha elkezd sírni...... akkor mennyi idő múlva menjek be? És újra ki, és újra mennyi idő múlva be...? Konkrétan egy rokonunk gyereke köldöksérvet kapott az üvöltéstől, a másik meg hányásig sírt..... valami humánusabb módon kellene elmozdulnunk az egyedül elalvás felé azt hiszem.

És Huba bimbővédős akciói miatt kellett sokat kelned, vagy most más a probléma?

Jutta, tudom, hogy már mondtam, de nem akarod elvinni egy gasztroenterológushoz Dorkát? A háziorvos nem mindig minden témában kompetens, van ahol már szakorvos kell. Mindenesetre nagyon nagy lelkierőd van, hogy ezt végigcsináltad Dorkával. A kis korkülönbséget csak azért jegyeztem meg, mert tudom, hogy itt mindenki őszi baba, de valahogy mindig azt sugalltad, hogy Dorka a legkisebb topicbaba, és eddig nem tűnt fel, hogy nem is :)

Mogyó, nagyon szépek vagytok a közös képen, látszik milyen boldog kis család vagytok!

Hajni, jobban vagy már?

Timi, hogy vannak a lányok?

Gabci, tényleg jó ötlet a járóka, vagy nem próbálod meg, hogy leteszed a földre, egy nagy plédre, aztán ott gurulhat amerre akar? Vagy ha van szőnyeg, akkor egy nagy lepedő is jó lehet szerintem, érezze kicsit a szabadságot.

Jolka, Nálatok nem keveri Ákos a cici funkcióit???

Nadinnak nagyon tetszik a nagykád, csordultig engedjük szinte vízzel, és lebegtetjük, meg hintáztatjuk. Kíváncsi vagyok nagyon mi lesz hétfőn. Olyan szempontból szerencsénk van szerintem, hogy a zuhanyhoz meg az arclocsoláshoz nem nagyon kellett szoktatni, mert azt kezdetektől csináltuk, de víz hőmérséklete... hát még nem értük el a 30 fokot :oops:
Tervezi még valaki, hogy jár úszni?

KépKép
kertikiri

ja, nem is írtam: Huba kiválóan szopizott tegnap védő nélkül is. sztem elfelejtette, h nem tud anélkül :wink: pedig bekészítettem a vacsorához, h ne hergelje be magát (vmiért az esti kaja a legkritikusabb eddig).. de rávetette magát a cicire, és addig dolgozott, amíg jóllakva be nem aldut (az más lapra tartozik, h a kiságyba téve felébredt és fél órát nyüszögött, ill. h éhesen ébredt 2kor :evil: :evil: :evil: )

Kriszti, akkor nálatok hogy is megy az altatás? addig szopizik míg el nem alszik. aztán lerakod, ha már mélyen durmol? :roll:
gyurma, naja... hehe :lol:
na, a sétaközbeni/ utáni beájulásból úgy nézem ébredezik Huba legalábbis. megyek szoptatni
:arrow:

Kép
an°°di

Nem addig szopizik amíg el nem alszik, hanem ha álmos, akkor cicit kap, és egy perc múlva alszik. Nagyjából érzem már, hogy mikor álmos, és ő is tudja, h az, de addig istennek sem alszik, amíg nem ér cici a szájába....
Ez vezetett el oda szerintem, hogy ha éber, akkor nem kell a cici, jó, ha max 5 percig ott tudom tartani, ezért van sztem a max 100 ml kaja, amikor meg alváshoz veszi be, akkor meg eleve nem eszik ugye. Viszont a 100-as kaják után nem sír, hogy még éhes, de az tény, hogy rövid idő múlva nyűgös lesz, 45 perc után ébred az alvásból, ezt már korábban is írtam, ill. ha adok pótlást, akkor azt az utolsó cseppig elpusztítja. Szóval én ezt (is) jól elszúrtam. Mostani fejemmel azt gondolom, hogy ha már az elejétől jól szoktatom az elvását, akkor még ma is csak anyatejet kapna... :cry:

KépKép
kertikiri

Sziasztok.

Jutta:
még olvasni is szörnyű volt. :(
Remélem már jobban van Dorka.

Kertikiri:
nem hiszem, h emiatt lenne. És ne ostorozd magad.

Andi:
gratula Neked és persze Hubának is. :)

Jolka, Gabcii:
szép súly. :)
Marci 70 cm volt 1 évesen. :lol: :lol:

Gabcii:
3/4 üveg nem sok, én azt hittem, h minimum 2 üveggel bekajál. :wink:

Apa-ügy:
hát nálunk sem jobb, de erről már írtam.
Engem nem izgat... Marcival már remekül elvan... Lillával meg nem tud mit kezdeni, főleg félkézzel. :lol: :lol: Bár Ő nagyon elvan egyedül, nem ngyon igényli a hurcibálást. Sőt... néha az az érzésem, h nem szereti.. Akkor folyton tekeri ki magát... Nagyon szeret EGYEDÜL játszani a járókában. Assszem féltékeny vagyok. 8)

Én köszönöm jobban, bár még nem az igazi..
Andi, asszem Te kérdezted, h mi bajom.... Influenza és tüszős mandula... :roll:

Móni:
jobban vagy?

Timi:
lányok??

Kép
Kép
h@jni

ÁÁÁÁ tévedtem nem 3, hanem 2,5-3 óránként eszik, kicsit kevesebbet sűrűbben, doki azt mondta ez így tökéletes... akkor jó. A gyerek tudja mi a dolga, mossa kifele a pocakot. DE jókedve van és minden kaja után alszik fél - 1 órát a kocsiban, majd kaja, büfi és játék! Most megyek anyáért!! Holnap délelőtt megyek a mh-emre, ha Dorka ilyen jól van! (muszáj)

Jutta

KépKép
jutta

tudom már Hajni, írtad... csak nem reagáltam :oops: bocs
jobbulást mielőbb!

na, Jutta, a végén jó lesz ez még! :wink:
na, lépek, hátha sziesztáznánk egy picit. kissé szürke a fejem az álmosságtól. vagy az idő teszi, nem tudom... :? :)

Kép
an°°di

Kertikiri. hát mi is akarunk menni úszásra a jövő hónaptól és már kiprobáltuk azt is ,hogy elengedtük és lemerült a vízbe!
De nem volt semmi gond vele!Inkább nevetett egyet a nagy sóhajtás után!

Alvás: hát nállunk evés tisztábatevés,játék egy kicsit be az ágyba!Néha benyomom neki a forgókát meg bent van egy bohoc ami zenél emerről is egy zenélő ha megnyomja megszólal!
Meg egy lilaszínű baba az a sláger mert az harapdálja és jóéccakát!
Magától elalszik ha nyügi adok neki egy pelenkát meg a cumit és alszik!

Apa: hát nállnuk segit első napotól kezdve!
Bármit ráhagyhatok a kajacsinálástól tényleg bármit!
Hála!Hogy ilyen én meg is örülnék egy olyan embertől aki nem foglalkozna vele abszolúte!

Kép
mogyoland

Hajni, gyógyulgass, el ne kapják a gyerkőcök!!!

Timi????

Kertikiri, igen a nagykönyv szerint este kivételével evés-játék-alvás a sorrend, de a nagykönyvet szerintem egyik gyerek se olvasta!! Ráadásul amíg nagyon pici, addig az evés-alvás az "ideális", no akkor most légy okos anyuka, aki rájön hogy hohó most már nem ez van, és játék után "kell" aludni... megha úgy nem megy elsőre, akkor legyél az a mazohista, aki nem altatja be cicin a nyűgös gyereket.... tehát NEM cseszted el, hanem így alakul, és valószínűsítem nem végleges! (18 évesen már csak nem lesz anyatejes :lol: :wink: )

Ezen a peluson már én is gondolkodtam, mert ha a kezébe akad akkor markolássza... de pont ezért vettünk neki egy kisegeret, ami ilyen célra van elvileg kitalálva, most még a játszókába adom oda neki, de még túl nagy hogy hosszan gyürköléssze... akkor majd bepróbálok egy pelust is...

Most alszik, elvileg 4-kor lejár a 2,5 óra, bár most nagyobb adagot nyomot le, kiváncsian várom mikor lesz kajás...

Anya vasal,én meg rakok be egy adag mosnivalót!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok

Jutta
szegény Dorka

én kivizsgáltatném a helyedbe

Hajni
hogy vagy?

Kriszti póbáld meg ringatni,vagy azt nem akarod?
Bibu egy héten ha egyszer elalszik cicin,meg éjjel,amúgy a kezembe alszik el,max 5 perc

jajj lányok,semmi idegrendszerem nincs,Maja spiropentet is kap hétfőig ami doppingolja,heves szívverés,lihegés,ohgatottság,tehát hiszti ezerrel,szörnyű.utána olvastam még mindig a dolognak az is szörnyű :-( nem tudok megnyugodni :-(
Bibu jobban van,végül is Maja is,de nem tudom ,nem,áh
Vendég

Sziasztok!

Timi!
Nagyon sajnálak benneteket. Csak annyit tudok javasolni, hogy kitartást, lassan csak jobb lesz már. Mandula kivétel a mumus nálam, remélem nem kerülünk oda soha...

Kriszta!
Bízzál már egy kicsit magadban, nem kell állandóan szakemberhez fórdulni.
Mindent jól csinálsz, rájöttél mitól alszik el Nadin. Szerintem nem gond, ha cicin alszik el. Manó Majdnem 2 éves koráig azon aludt el. :) És nem lett tőle semmi baja.
Most már Ákos is itt jár, tehát tuti én rontottam el, de így jó mindenkinek, nyugodt mindenki. Ha nem megy az ágyban hagyás, akkor nem kell erőltetni. Manó kocsiban, babakocsiban simán elaludt, gondolom nálatok ez sem gond. Bizsi, cimu sosem volt, nem fogadta el. Ákosnak vettünka Brendonba bizsit, egy kiskendő és eg yegér fogja a kezében. Mindig adom a kezébe, hátha kedvenc lesz, de a cumi neki sem kell.
Ismerős amit írsz... Este valamivel kevesebb volt a tejcsi, vagyis csak a jobb oldaliban. De mindig azt adtam neki, és nem tudott elaludni. Így megkapta a balt is, megszívta magát és aludt. Ákos is két perc allatt képes elaludni rajta. Manó is a cicit használta alvó cuminak. Ha neked nem gond, akkor szerintem ne ved el tőle. Hidd megtanul egyedül elaludni. Én tavaly decemberben vettem el, este tőle, mondókáztunk :) Énekeltünk, vagy mesét néztünk, egyszer csak elaludt, első két este volt sírás...de túl kell élni. TEhát vagy most szokatod le, de még kicis, nem lenne szivem hozzá...
Na nem boncolgatom tovább, lehetne róla írni, benne voltam és vagyok:)

Andi!
Mikor költöztök?
Dobozolsz már? :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Papáék még fagyizni is lehet. :)
Kép
Ákos beszélget a nagybácsival...
Kép
KÉt jó Tesó
Kép
Ilyen nagy vagyok...
Kép
Elmaradt karácsonyi kép...
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, tuti, h nincs még Ákos 4 hónapos? :shock: :shock: vagy inkább 7? :lol:
dobozolok, ja. majdnem kidobtam ma reggel az összes hüje újságot. még jó, h anyós rákérdezett, h hagyok-e a tányéroknak. :? szóval nem dobozolok, mert nem tudom hová tenni a dobozokat... áááááááá :o :o :o majd rohamléptekben. már alig várom, de hasmenéses-"rettegős" leszek a gondolattól is... hihi

mit kapott Manó abban az irtó nagy dobozban? :D

Kép
an°°di

Sziasztok!

Jolka, hűűűű mekkora.... ez a gyerek! :lol:
És jók a képek!

Andi,őszinte részvétem (dobozolás), tavaly költöztünk... hááát a hátamon is feláll a szőr... és még gyerkőc sem volt!

Dorka ma mintanapot nyomot!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Evett, gagyorászott, alukált (mondjuk babakocsiban :lol: ) nagyinak hangosan göndör kacagott egy fél órát (teccet neki a gőzölős vasaló hangja) majd este sírás nélkül (mondjuk több körös altatási ceremónia után) elalukált! Hát mit akarok én még??? :D

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok !Kérlek benneteket ha ídőtök engedi szavazatok a kisfiamra beneveztem egy helyi versenybe. Előre is köszönöm és bocs,hogy igy ismeretlenül http://www.egerszeginfo.hu/2/zegibaba_s ... asztott=87
renus

Jutta!

hogy zajlott az éjszaka?

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Kiváló lesz a mai nap úgy érzem. Fáj a fejem, hányingerem van és úgy érzem magam, mint aki egész éjjel szenet lapátolt. Már tegnap délután is dög fáradt voltam, csak azt nem tudom mitől. Éjszaka kialszom a 8 órámat ( ne utáljatok érte lécci :D )
Ádika kiságya csupa rácsvédőből áll ki. Fölraktam mindkettőt, mert örökké akadt be vhova a lába. Kriszti! Nadin is így nyomja?
Tényleg nem lát ki, viszont be nem áll a szája. Dumál a macival, tapizza. Sztem tetszik neki!
Tegnap délután ment el Anyós. a 2 napos örökös kézbenlétet úgy megszívtuk... Ha leraktam játszani Ádit ordított. Aztán már a fáradtságtól sírt kézben is. Baromira túlpörgött, így nem ment az elalvás délután. Ilyenkor megteáztatom, az megnyugtatja és elalszik rajt. Az egész napos teáztatás eredménye 3 garnitúra pisis ruha és fél órás alvás 2x.
Viszont Anyós, teljesen elképedt, hogy 3 hét alatt (ami sztem csak 2 ) mennyit fejlődött a gyerek. Nagyon oda van érte. Sztem tulságosan is, de mostmár tudom tolerálni. Nem kapok idegrohamot, ha horpad a gyerek feje a pusziktól.
Ádim, meg úgy produkálta magát a mamának, hogy majd szét esett a nagy játékban. Hangosan nevetgélt, dumált, járt keze lába és megmutatta, hogy milyen ügyesen hasal. Szal, megint meg kell állapítsam, irtóra tudja magát szerettetni ez a kis szaros, mi meg irtóra szeretjük is!
Viszont! A vörös macskámra nagyon ki vagyok akadva! :evil: Reggelente felébreszt, vernyog, amíg föl nem kelek, aztán ha elérte célját, Lefekszik. Nem kell vkinek ?Nagyon jó a természete ( ha alszik) :D
Anett: mintha csak rólam írtál volna. Annyi a különbség, hogy nekem fiú tesóm van és Anyósék "csak" 80km-re laknak. Szal, megértem a helyzeted. Barátnő esetleg aki melletted áll?
Ha a férjed akkor megértette, hogy muszáj segítenie, mikor depis voltál, sztem most is megérti. Egyedül kevés vagy hozzá, hogy patent módon ellás mindent a gyerek körü, kipihent is legyél és magadra is jusson minimális idő.
Jutta: örülök, hogy Dorka jobban van. Tényleg nagyon szépen helyt állsz! Én bepánikoltam volna ez fix!
Andi: újabban ismét kelnek éjjel az ikrek?
Kertikiri: én megpróbálnám ezt az egyedül elalvásosdit. Addig hagyd sírni, amig úgy látod, hogy megnyugtatható Nadin még.
Nem kell lilafejes ordításig hagyni. És addig ismételni a ki be járkálást és vígasztalgatást, amig el nem alszik, vagy amig bírod idegekkel.
Mi is így kezdtük. Aztán, nem egyszer volt, hogy mégis ölben ringatva aludt el Ádi.
Hajni: 70 cm volt 1 évesen Marci? :shock:
Az meg, hogy Lilla elvan egyedül nagyon jó! Gondolom, ha játszani akarsz vele és dögönyözni, azért azt hagyja.
Timi: próbáld meg nem agyon parázni magad (tudom, könnyen dumálok). A gyermekkori asztma, jó eséllyel elnőhető!!!
Jolka: Manó még mindig naggyon kis huncutul néz!
Ákos meg hatalmas! :shock: Mindjárt az jut róla eszembe, hogy úgy meg dögönyözném.
Hányas ruikat hord Ákos? Nagyon csini, nagyfiúsan öltözteted. Bár ekkora legényhez már ez illik! :wink:

Kép
Kép
gabcii

Visszaolvasva kicsit összefüggéstelen lett az irományom... na mind 1.
Lépek csuklástalanítani ( jajj de szép szó :D )

Kép
Kép
gabcii

Anyucik!
Mi történt? Nagyon kicsi a forgalom. :)

Móni hogy vagytok?

Andi!
Nagy dobozban lego duplo van. :wink:

Na és Kriszta nálatok, miylen volt az altatás.

Nálunk... :evil: :evil: :evil:
Vendégünk volt, itt aludt az egyik barát. Ákos még aludt is, de Manó felverte, nem volt rossz, de csendbe sem maradt, ugyan kicsi még, hogy csak sutogjon.:)
TEhát valamikor éjfél után aludtak el. PEdig tök fáradtak voltak. Ákos beringattam a hordoba...

Szép napot mindenkinek!

Ja olvastátok a kismamában a depreszióról szóló cikket? Ez alapján, akár én is az lehetnék. ;)

Na meg mit szóltok babyplushoz? Használtáttok volna? :?
Születés előtti készségfejlesztő: :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Gabcii!
Nem is volt összefüggéstelen. Jó volt olvasni, hogy ennyire lelkes vagy.:)
Ákos 80-as rucikat hord...Ez a szerkó egyszer volt rajta, 80-as Asti, de a pulcsit alig tudtam ráadni, tehát egyelőre marad a bady harisnya verzió, vagy bady tipi, ezeket könnyebb ráadni. Nehezen öltöztethető Ákos, Manó is ilyen volt. Mert sok gyerek cucc inkább hosszú gyerekre készült, és nem pockosra. TEáht sok 80-as kicsi pocakban. Egyelőre maradunk a kényelmes holmiknál.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

szevasztok
nálunk nagyizás van ezerrel ma. és esik :evil: ugrott a séta.
Gabcii, igen, kelnek hajnalban, ma épp 4kor. és mindketten :? :shock: asszem, vmi növekedési ugrás van megint folyamatban 8) :roll:

Jolka, szülés előtti készségfejlesztő :shock: nemááááá' :twisted: :twisted:
na, majd később talán
Hubán benyomva maradt a fenekén található nyüszigomb ma :wink:

Kép
an°°di

:D :D :D nyüszigomb...

Andi nálunk is lehet valami a levegőben...
Nálam 2x kelt Ákos...5 órakor már magam mellé tettem, és úgy kapta a cicit...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Gabci! Lányom üzeni Ádinak, hogy őt válassza! Mellé így néz, kicsit pajkosan... :lol: Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Hajjaj Ádi, mi lesz még itt később :lol: Megjegyzem Ádi helyében én mostmár több vasat tartanék egyszerre a tűzben. Rami olyan csini, hogy nem hagynám ki a beigért frigy kedvéért :lol:

Altatás: eltökéltem, hogy meg fogom próbálni az ágyban hagyós módszert (Gabci, Te végülis csináltad, vagy magától rájött Ádi? Ha csináltad, írd le lgyszi, hogy hányszor kellett egy elalváskor visszamennyi, és hány napig tartott a "tréning") Tegnap annyiban teszteltem magam, hogy kiderült 1 percet sem bírok igazán. Pedig közel sem volt lilafejes.... Úgyhogy még jobban előkészítem a terepet. Előszőr Csabi felszereli nekem a sötétítő függönyt, mert az lesz a jel, hogy alvás van, a spalettát nincs kedvem állandóan nyitni-csukni. Aztán mivel egy hely van, ahonnan nem hallok semmit (wc), oda fogok beülni, és bemegyek 3-5-8-...percenként. Barátnőm szerint nagyon sokszor kell visszamenni, de ha elkezdi az ember, akkor már tilos beadni a derekat, ezért még inkább várok egy kicsit. Barátnőméknél egy hétig tartott, minden nappali alvásnál csinálta (este azért dajkálgatta), de végül sikerült.

Jutta, hogy van Dorka pocakja?
Hajni, hogy alszik mostanában Lilla?
Jolka, nem semmi Ákos, Manó meg tényleg olyan kis manós:-)
Timi, lányok??
Móni?????
Andi, biztos fejlődési ugrás lehet, reméljük utána visszaáll, vagy még jobb lesz.

Képzeljétek, tegnap végérvényesen beírhattam a füzetünkbe, hogy forgolódunk. Azt játsza, hogy amint talajt ér a popsi, már perdül is hasra. Már a pelenkázón is megfordul, pedig az elég keskeny, a kiságyban meg még a rácsokat is használja a lendületvételhez :-) Nagyon édin belejött. Persze az egyik oldalra szívesebben csinálja, de majd a másikra külön gyakorolunk :-)

Jolka, ezt a babyplus-os izét még elolvasni sem volt kedvem :-( biztosan nem használtam volna. Nekem a Raffai féle kapcsolatanalízis is olyan földönkívülinek tűnt, amikor unokatesóval jártak a sógornőmék. A korai fejlesztésben viszont hiszek, mi menni is fogunk szerintem hamarosan.

KépKép
kertikiri

Macsek, Veled mi a helyzet? Ugye csak nincs monitor???

KépKép
kertikiri

Kriszti, minek kellene nektek korai fejlesztésre menni? :shock: :shock: :shock:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Kriszta!
Korai fejlesztés? piros pöttyös számolás, nyelv tanulás? Nem is tudom, sokat gondolkodtam rajta... Én nem szeretnék zsenit nevelni a gyerekemből. Ha eszes, akkor a korosztályának megfelelően is fejlődik, még így is elsajátíthat több nyelvet, akár. Na meg ezt annak találták ki, aki állandóan a gyerkőc mellett tud lenni, és erre áldozza az életét.
Tanárként nem tartom jónak, ehez még fejlődni kellene az országnak, hogy az ilyen jobb képességű gyerekeknek külön oktatás, és osztály legyen...Mert, ha bekerül egy átlagos suliba, ott csak visszafejlődés lehet, hisz a többiek tempójába kell haladnia. Vagy azt hiszi mindent tud, nem figyel oda órán, és egyszer csak lemarad....Sok ilyennel találkoztam, pl. a gyerek oviba már számolt, olvasott, aztán jött a lemaradás. Szerintem mielőtt a szülő belekezd egy ilyenbe, gondolja át, hogy tudja-e majd a gyerekekének ezt a szinvonalat, ezt az időt később is biztosítani.
Jó, ok már milliószor hallottam, hogy 3 évesen mi mindent tudott a gyerek, igen ám, de ha anyuci visszaáll dolgozni nem fordítt annyi időt a gyerekre mint előtte, nagyon sokat el is felejt.

"Kényszer altatás": Még jó, hogy elalszik a gyerek 1 hét múlva magától, hisz csalódott, reményvesztett. Nem találom a megfelelő szót... Tehát nem értem. 9 hónapig a pocakban van, biztonságot adunk neki, melegséget, egyszer csak kikerül és pl. átteszük a gyereket egy másik szobába...A gyereknek kell még a biztonság érzet, az anyuka melege, az illata, még ez nyugtatja meg. Csecsemő még, nem érti, de egy másfél 2 éves gyerek talán megérti, legfeljebb nem fogadja el.

Biztos sokan nem értenek velem egyet, de nekem fontos, hogy felnőtt korukba is bizalommal forduljanak a gyerekeim hozzám, nem pedig felém se nézzenek, mert esetleg gyerekkorukban kimaradt valami.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!

Én mindig mindig beteg...sőt... asszem most jön a java. Ráment a fülemre. :?

Kertikiri:
Lilla jobban alszik mióta újra eszik. :) Mot 5 körül kel 1x enni és végleg meg fél9 körül.
Korai fejlesztés? A Dévényesre gondolsz, ahol a mozgást vagy a nyelv stb... ??

Jolka:
én Veled értek egyet, kivéve abban, h a gyereknek 1 szoba kell a szülővel. :wink:

Andi:
megvan a nyüszikikapcsoló? :)

Zsu:
hazamentetek? Minden ok?

Jutta:
Dorka?

Vicuska:
Rami nagyon huncut. :)

Gabcii:
Ádit szétszedik a nők. :)
Igen, 70 cm volt. Minike. :)
49 cm-el született, 3 hóasn 60 cm volt, 6 hósan 65 cm, 1 évesen 70 cm. 2 évesen 84 cm, 2.5 évesen 88-89cm.

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?