Új privát üzeneted érkezett!

ettike:én is a refluxot akartam kérdezni...esetleg orrpolip?orrsövény gond?amúgy én amíg így jó neki,semmi tünetet nem mutat,egyszerűen csak így alszik,hagynám,minden gyereknek lehetnek hóbortjai,én rohantam enyémmel,mert mindig a fülét fogja,de ennyi,hála semmi baja,talán tőlem látta,mikor fájt a fülem. :)

Brendus 3kor aludt el,most még nyomja,nincs szívem felkelteni,pedig nem ártana.Kis majom!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Még azt akartam kérdezni,hogy Sinlacot ti hogy szoktátok adni, és felirattátok a dokival? Erről semmit nem tudok!


Apa egyik éjjel lefotózott minket!! :lol:

Kép Így alszunk mi

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Jó sok mindent írtatok, nem is nagyon tudlak most benneteket visszaolvasni..ráadásul már csak kb. 1 hétig tudok írogatni :cry: :cry:

De azért majd jelentkezek utána is, ha tudok...

Hajni
Leköröztük Marcit, mert már 6 fogunk van :lol: ebből 4 már jól látszik 2-nek nem sok híja van..

Doo
Dettó megint u.az a helyzetünk..Engem is kikészít, h a nap (majdnem) 24 órájában csak róla szól minden..Persze ez jó is sokszor, de néha úgy örülnék egy kis szusszanásnyi időnek és nem hagyja..Főleg, h mostanában még enni sem tudok mellette, mert utánam kavar és könyörög a kajáért és hát sok olyan van, amit nem ehet még, meg ha épp olyat eszek amit ő is ehet, akkor meg megint én nem tudok enni, mert őt kell etetni...Remélem értitek..

Amúgy olyan szépen-tök nyugisan eljátszik mostanában, de csak ha ott vagyok/vagyunk vele..ha otthagyom megy a nyekergőzés..
Miért kellek ennyire-de ennyire szinte minden percben neki???
Félek h később még jobban anyás lesz..legalábbis nagyon úgy néz ki h így lesz..
Vendég
 

 
 

Hát megint eléggé negatívra sikeredett az előbbi hozzászólásom..
De nekem inkább főként az a bajom, h legalább annyi időm lenne (magamra) amikor alszik, de ahhoz is kellek..mert elvagyok én vele, hisz tisztában vagyok h ez az anyák dolga, csak néha besokalok ha kb. fél perces dolgot nem tudok megcsinálni mellette..szal ilyenkor szoktam "kifakadni"..

Bea
Igen, a Sinlac-ot a gyerekdoki írja fel..
Nagyon cukik vagytok Rozikával.. :lol:

A védőnő nekünk is dícsérte Kevint miket tud..
Csak ő nem igazán látja be, h létezik többemberes baba is..
Mindig olyanokat tud mondani, amiből az derül ki, h gyerek mellett mindent meglehet csinálni..hát lehet egy átlag gyerek olyan, de ő nem...
Kiakadt a tv-n is..pont ment az egyik kedvence (lehet ismeritek:Lilly baba) és mondta h nem igazán tesz jót neki..persze biztos van benne valami, de én spec. örülök h ez az egy dolog letudja foglalni (egy ideig)..

Hajni
Te adsz már neki nagyobb kajszikat? Tehát kenyér meg ilyenek?
Vagy a te kislányod a lisztérzékeny?Már nem igazán emlékszem..
Vendég
 


Sziasztok,

Köszi a tippet, hogy talán csak szokatlan a hely, erre nem is gondoltam, mert az első este nagyon ügyesen elaludt.

Azt szeretném kérdezni, hogy a későn fekvő babák nem is álmosak? Marci a repülőn nem aludt el fél 10 ig, de ő nem is mutatkozott álmosnak. Itthon ő eddig szépen elalszik 8 és 9 között. Ő most volt 6 hó, ennyi idősen még a ti babáitok is elaludtak?

Annyira ügyes Kevin és Hanga, ez nekem is feltünt. Persze a többiek is csak ők még nincsenek annyira a fejemben, kicsit kiesett ez a két hét.

Doo,

Tudom, hogy a mango nem igazán itteni gyümölcs, de a barack kompót hátha bejönne Vikinek (szerintem hasonlít hozzá, nekem az Anyu tett el, és hozza szerdán) és akkor ő is beindulna. Én is pont úgy voltam a hozzá táplálással mint Te, mango törte meg a jeget. Iszonyú édes volt lereszelve (üvegreszelőn). Aztán már megette a nem édeset is.

Az északákkal kapcsolatban, tényleg jó ez a topic, mert nem érzi magát egyedül az ember :wink: Nekem a környezetemben lévő babák sem nagyon alszanak...

Sinlac, én ma kipróbáltam a répa püréhez hátha a krumpli okozza az éjjeli hasfájást. Tényleg Ti hogyan készítitek a püréket? Köszi szépen.

Puszi
kpetro78
 
 


timcsi, hát sokan nem tudják elképzelni h vannak többemberes bébik :roll: :evil: én se hinném különben, ha nem a saját bőrömön tapasztalnám :wink: ja, és persze mindent meg lehet csinálni egy ilyen baba mellett is, HA hagyod sírni v ha van vki, aki segít és addig vigyáz rá pl amíg te takarítasz, főzöl. máshogy nemigen!!
különben sztem tévé tényleg nem szerencsés - most még csak egy kis ideig jó h lefoglalja magát vele, de ez egyre több lesz, megszokja h ez egy időtöltési forma és azt már te sem biztos h szeretnéd.
ezt most egyelőre elküldöm.
Vendég
 


kata, kedves tőled h próbálsz tippeket adni, de sztem Viktória nem kifejezetten édesszájú: a brokkolit, kelbimbót szereti meg a rizst. őszibarackot cukrozva nem szeretnék neki adni, máshogyan meg nem hozzáférhető ilyen szibériai viszonyok között :roll: :evil: de nem az a legfőbb probléma h keveset eszik, hanem h mindentől baja van :cry: :roll: cékla ízlett volna neki, de kihányta, kisebb mennyiségben "csak" megfájdult tőle a hasa (pedig ő gyárilag nem volt hasfájós baba), körte nagyon bejött neki (mondjuk az jó édes volt), de attól meg hasmenése volt. na mindegy, nem részletezem tovább. alapvetően szerencse h van tejem és a szopi még mindig a legjobb neki. úgyis azt mondják h 1 éves korig a szopinak ill egyéb tejszerű (tápi) táplásának kell lenni a meghatározónak- hát még allergiás babáknál!! sztem tudja azért ő h mi a jó neki. a gyarapodása megfelelő, a fejlődése nagyon jó, úgyh semmi gáz nincsen! ma adtam neki sinlacot próbaképpen - hát még a negyedét sem ette meg a normál adagnak (mondjuk eleve csak egy felet kevertem be - ismerve az étvágyát :wink: ). nem rossz kaja sztem, csak túl édes - pedig én nagyon édesszájú vagyok! :shock: különben azon is gondolkodtam h meg kellene mérnem h mennyit szopik - lehet h abból is csak ilyen 50-eket?! mert akkor meg nem csoda, ha kajának is ennyit eszik!! mondjuk az is igaz h én hozzátápizom, tehát szopi UTÁN kapja a kaját - ahhoz képest meg sztem nem is rossz h még marad a pocakjában hely :lol: :lol: na, asszem kajatéma kivesézve.
altatásról majd máskor.
csak annyit még: 6 hósan még az enyém is elaludt 8-9 között!!! 7 hósan kezdte ezt a zűrzavart éjszaka (márint a késői elalvást) - igaz, mondjuk azóta napközben jobban alszik. asszem vmit vmiért ;)

ja, azt akartam kérdezni h ti miket játszotok a gyerkőitekkel? olyan tanácstalan vagyok h mi az, amivel le tudnám foglalni. amiket csinálunk és amiket szeret: 50.60 perc séta (persze közben alszik is), szappanbuborék fújás, hintázás, kukucs továbbfejlesztése: elbújok és oroszlánüvöltéssel előugrok, ő pedig az izgalomtól borzongva gurgulázva nevet :lol: :lol: haspuszilgatás :lol: van egy-két játék, ami picit lefoglalja, meg tesz-vesz a lakásban, de szeretném bővíteni a repertoárt. szoktam neki énekelni is, meg mondókázni, de az annyira nem hatja meg. esetleg még az ujjbábok, de hosszan az se foglalja le - asszem az ilyesmihez még túl kicsi.
Vendég
 


Visszafelé haladok a válaszokkal.

Doo, játékok: mondókát csak elmondod, vagy el is mutogatod? mert az sokkal éredekesebb, ha a szöveghez illeszkedő karmozdulatokkal kíséred és a végén mindig legyen valami hopp vagy zsupp, vagy bármi olyan hangzó vagy mozdulat amiért érdemes lesz neki kivárni a végét. Pl. lovagoltatásnál mindig "kiejtem" a két lábam közül így feszülten várja mikor jön el a vége. Vagy a Csip-csip csóka után egy határozottt hess tyúkocska hess, hess hess, nagy széles karmozdulatokkal ezen nevet. Főleg ha egy picit megijed :lol: . Vagy mostmár próbálkozhattok labdázással, kicsi labdával, mert egy kézzel fogja dobni. A legjobb a tüskés azt még könnyebb megtartania a kezében. Amit még hangi nagyon szeret, ha én is lemegyek "kutyába" és azt mondom, bújj, bújj, akkor mászik át alattam oda-vissza, ezt nagyon szereteti. Aztán vannak olyan formaillesztők, amin vannak foggantyúk azokat is szereti egyelőre kivenni, visszarakni, néha már próbákozott de nem megy. viszont ha találsz olyat (én is akarok venni, csak most nem volt ) amin csak kör négyzet és háromszög van azt hamarosan szerintem vissza is tudják tenni. Kemény képeskönyvek lapozgatása, nézegetése. Vagy nálunk népszerű a Brendon katalógus is. Már olyan ügyesen lapozza, vagy épp egy kiszakadt lapot tépked. Csak akkor figyelni kell meg ne egye. :shock:

Tv. Hangi a reklámokat imádja, tudom nem szerencsés de nálunk mindig szól :oops: , úgyhogy sok reklámot a zenéjéről megismer, és már fordul is oda és mereven nézi. Mostmár egyre töbször kikapcsolom.
majd még folytatom, de hiszti van..
Vendég
 


Brutál éjszakánk volt, de ezt most nem részletezem :x

Játékok!
Nem tudom jó vagy rossz, de én nem szoktam még tudatosan fejlesztő játékokat játszani vele. Van egy nagy játszószőnyeg azon a millió játék és ő egész jól elfoglalja magát velük. Cserélgeti a játékokat, szinte mindegyikkel játszik valamennyit. Persze mi is szobahintázunk, közben megy a mondókázás, meg kemény könyvet lapozunk és mutogatom , hogy kacsa stb. , de úgy látom ő szívesen játszik egyedül. Ennek örülök, mert tudok ezt azt csinálni közben úgy, hogy rálátok.
Inkább este fürcsi után hancúrozunk, csiklandozás, puszilgatás, bújócska, ezt nagyon élvezi, ilyenkor hangosan kacag.

Nálunk a TV, csak este van bekapcsolva, inkább a rádió szól. Ti ismeritek ezeket a Zeneovi CD-ket, ha igen vélemény???

Köszi a Sinlac hozzászólást, ma megyünk tanácsadásra lehet feliratom!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Június, a fejlesztő játék nem attól fejlesztő, hogy tudatos. Úgy értem nem úgy kell leülni mellé, hogy akkor most játszani fogunk, hogy okosodj :lol:. Ha ezeket mind játszod, amiket írtál, akkor már sokat tettél a fejlődése érdekében. És persze ha tud egyedül játszani, akkor hagyni kell, de biztos minden gyereknél van olyan időszak mikor nem tud mit kezdeni magával, és egy kis közös játék feldobja.
Egyébként Rozi, még megmarad a játszószőnyegén? :shock: Mert már mászik, igaz, és a járóka, azzal hogy álltok?

Édes az alvós kép! Én is úúúúgy szeretnék együttt aludni néha napközben Hangaszállal de vele nem lehet, Ő nem alszik a nagyágyon :( , én meg nem férek a kicsibe :lol: .

Kata, a gyümölcspüréket én csak turmixoltam és egy kis sinlaccal dúsítottam, a zöldségeket pedig pároltam és kb. 1/3-ad krumplival sűrítettem, de ha úgy gondolod attól fáj a hasa szerintem darált párolt rizzsel is lehet.
Én életem most is időben elalszik, nála a nappali alvások lesznek egyre rövidebbek. Ha ilyen marad az óvónők réme lesz, aki alvásidőbe majd randalírozik az ágyán :shock: . Bár igazi aranyos óvónénije lesz, úgyhogy ő biztos türelmes lesz vele :D .

Timcsi, nem liszt, hanem laktózérz. (volt). Kenyeret még nem adtam neki, úgy egy hónap múlva akarom elkezdeni. Csak azt nem tudom mit adok majd a kenyérrel. tejterméket ne, preparált húst, konzerveket, felvágottakat 2 évtől javasolják. Akkor mit adjak???
Bár a védőnőnk azt mondta ha valaki "csak" tejcukor és nem tejfehérje érzékeny akkor a savanyított tt-ekeket eheti 1 év után.

Doo, nálatok mit mondanak az allergiáról, kinőheti? Bár úgy lenne!!!

Timcsi, nálatok is megy a kunyerálás evésnél? lánykám eddig csak kiskutyaszemekkel nézett rám, de mostmár ha nem kap visít. trükközni kell, ált-ban készítek olyat a tányéromba amit adhatok neki, vagy addig beteszem az etetőszékébe és adok a kezébe egy kekszet.

Tegnap azt írtam lazul a pórázom, most visszavonom :evil:
Vendég
 


Június, Halász judit cd-nk volt, de nem érdekelte, azt sokkal jobban szerette ha én énekeltem. Na, nem azért mert jobb a hangom, :lol: csak ő még érzelmi alapon választ. mostanában szereti a tanulókutyán a dalokat, táncol rá. Nagyon cuki. :D
Vendég
 


Bea, hát szuper ez a fotó rólatok!! :D már többször vsszatekertem h megcsodáljam :D

hajni, asszem enyém gyerek mondóka-ügyileg még nem tart ott, mint tied: mutogatok én neki, de nem izgatja :? a labdáktól meg fél :shock: :shock: kétféle bedobálós játékunk van: egyik még sztem korai, mert egy házikó, aminek a teteje és az ablakai mindenféle formák. a másik meg szimplán nem érdekli: egy zsiráf, amibe kockákat kéne dobálni és ha bedobja, zenél. el is tettem egyelőre. majd később bevetem. Brendon katalógus és egyéb újságok nálunk is favoritok :lol: mondjuk enyém nem kevés papírt is megevett már :oops: :roll: a kemény lapos könyvek még annyira nem izgatják, inkább ezek a pancsolósok, mert azokban vhogy kontúrosabbak és egyszerűbbek a figurák. szereti a zenét - manu chaora altatom és ha meghallja, akkor már elvigyorodik. v a zenés cd-ket is szívesen hallgatjuk - általában én is énekelem a dalokat. de Viktória még nem nyilvánítja tetszését popórázással. pedig biztos muzikális gyerek lesz, elvégre apja zenész :lol: :lol: meg még nem tud olyanokat megmutatni h hol az apa, anya, mama, kutya, meg ilyenek. szal én sem fejlesztem, csak úgy elgondolkodtam h lehet h ezeket már kellene tudnia, mert másoktól hallom h ezek már mennek a gyerkőiknél. ja, meg nem is ad kihangokat "tudatosan" - vau, meg ilyesmit, mint az unokatesója. v ez csak legenda volna h ilyet tud egy 9 hós?! kicsit olyan, mintha a mozgásfejlődése elég tempós volna, a kognitív terület meg mintha lassabban menne... lehet h utána kell olvasnom a könyveimben ;)
na, mennem kell.
Vendég
 


Doo, elalvással megijesztettél, sajnálom, hogy félreértettem a kaja ügyet.

Hajni, a Te válaszod sokkal biztatóbb. :wink:

És persze megint szájtátva olvastam, hogy mi mindent tud már Hajni és Viki :o :o :o

Megjött végre a férjem :P
kpetro78
 
 


hajni, sztem kenyérre nyugodtan kenhetsz tejmentes margarint (pl liga, delma light, stb), lekvárt (van cukormentes is!), saját készítésű egyben lesütött csirke-pulkya husit vékonyra szeletelve, zöldség pástétomokat. v saját készítésű májkrémet: én pl szoktam kicsi hagymával, olívaoljano sütőben megsütni csirkemájat (vhogy nekünk így finomabb, de ez mindegy, ahogy ti szeretitek) és leturmizom. ennyi. nincs benne E és semmi egyéb adalék és nagyon fini! :D

kata, sztem annyira ne ijedj meg alvás miatt! enyém tényleg többemberes - azok minden nyűgjével (az előnyök állítólag majd később mutatkoznak :roll: :lol: ), a tiéd viszont sztem nem az, ahogy te is írtad már. viszont az kétségtelen h arra azért érdemes számítani h az éjszakai ébredések bekövetkezHETNEK a szeparációs szorongás időszakában - úgy nagyjából 7 hótól. de az nálunk mondjuk mindig is napirenden volt - 7 hótól viszont besűrűsödött.
Vendég
 


Nem akartam elhinni eleinte,hogy még sűrűsödhetnek az éjszakai kelések, de ez tényleg bekövetkezett. Már nem tudom mire ráfogni a dolgot, de tény hogy egy - két hete (7. hónap?) írtó sokat fent van éjjel a kisasszony. Elterveztem, hogy egyik éjjel feljegyzem, hány órakkor keltünk (ebből azt is megtudom hányszor), mert hiába nézek rá a digitális órára reggelre fogalmam sincs mennyit is aludtunk.

Hajni!
Rozi még csak kúszva halad előre, négykézláb csak hátra így a játszószőnyeg még elég (két takaró egymás mellett). Édi lehet Hanga ahogy kunyerál, szegény gyereket ne kínozzátok már :wink:

Doo!
nagyon köszönjük a dícséretet fotó ügyben (Hajninak is):oops:
Szerintem egyáltalán nem probkéma, hogy nem " beszél" még a gyerek, a lényeg, hogy mindent megért. Az én keresztfiam 1 évesen már beszélt folyékonyan, aztán most 4 éves és még mindig nem tisztán beszél. Ami 1 évesen jópofa sejpítés volt, most beszédhibának számít. Szóval sok gyerek később kezd beszélni, de tisztán és érthetően, ez a jobb szerintem. Nem mintha befolyásolni tudnánk. Amúgy Rozi sem beszél még, szóval nem gagyarászik, csak sikítozik.

Irattam fel Sinlacot, megpróbálom délelőtt a gyümibe adni neki. Egy szopizást már valahogy ki kellene hagynunk.

Amúgy szerintetek fel fog éjjel ébredni akkor is ha már nem szopik?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, sztem az éjszakai ébredés nem alapvetően nem a szopival függ össze - legalábbis így tapasztalom. ezért is tartom hülyeségnek, amikor éhségre fogják az éjszakai ébredéseket, meg h nem elég a tej :evil: :evil: sztem tök időben vagytok - egyáltalán nem szükségszerű ilyenkor még szopit kihagyni. igény szerint szopizó babák, ha a hozzátápi is fokozatos, úgy veszem észre h 8 hó körül hagynak el egy szopit. mellesleg olyat is hallok h már bőven kajál a gyermek 1 évesen, de a szopik megmaradnak - nem annyira kajaként, mint inkább testi kontaktus, megnyugtatás, stb. mert akkor mondjuk elesik és akkor szalad a vígaszért... :wink:

ja, olyanokat mond babám h "dajdajdajdaj", meg h "mammmamammam", "bababababa", csak olyan "igazi" szavakat nem. de különben ebben tök igazad van h van, aki simán később csinál ilyesmiket anélkül h bmi baja lenne. mondjuk én sem gondolom h a gyerekemnek bmi baja lenne!! :lol:

ma voltunk szemészeten. ott is olyan jófej volt!! nem blamált :roll: kurjongatott, meg minden, pedig így elmaradt a de-i alvása, vagyis későbbre tolódott, de még öltöztetni is tök nyugisan hagyta magát!! szerencsére apja is velünk volt - így azért én is nyugodtabb voltam és egyszerűbb is volt az egész hercehurca.
Vendég
 


sziasztok.

én kenyérre kenek neki maci sajtot,vajat,májkrémet,lekvárt.mást még nem próbáltam

Patrik sem beszél még.vauvaut meg memmét mondja.néha a papát is de ezeken kívül csak hablatyol.mutogatni sem igazán mutatja a tárgyakat,emberek ha mondom neki.mesekönyvekell sokáig elvan.úgy lapozza őket mint a nagyok :lol: :lol: :lol: :lol: ez minden babánál más.

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Újként szeretnék felvetni egy témát, amit lehet már korábban kibeszéltetek, de még nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást! (Akkor bocsi!)

A problem:
lányom 2,5 és 6 felnőttet képes felfalni egy nap az energiáival. Amíg nem volt öcsi nem volt gond, mert csak körülötte forgott minden. Az öcsi most 2,5 hónapos, és azóta állandóan vitáink vannak. A védőnőnk azt mondja, hogy testvér-féltékenység, csak rajtunk vezeti le, nem az öcsin, akit nagyon imád. Velünk viszont olyan, mint egy "hárpia". (BOcsi a kifejezésért, de tényleg nem tudok rá jobb kifejezést.)
2 évesen nem volt ennyire dacos, most viszont állandóan ellenkezik, semmi nem jó neki, üvöltve képes hisztizni, amit előtte nem csinált, és ha vmi nem úgy van ahogy azt ő szeretné rögtön bőg. Eszi az energiáinkat, és néha tényleg az az érzésem, hogy már direkt csinálja, de nem tudjuk mit csináljunk...
Vmi ötlet??? Hátha vmelyik bejön...

Köszi,

Mammam
mammam
 
 


mammam, arról még írhatnál egy kicsit h ti mit csináltok, amikor leányka hárpiaként viselkedik? mennyire köt le a pici? marad olyan idő, amikor csak kettesben vagy a nagylánnyal? apa mennyire segít? van vmi "háborúmentes" övezet - úgy értem, olyan pillanatok v helyzetek, amikor nyugis a lányod, esetleg olyan, mint "régen"?

képzeljétek, tegnap megevett már kb fél adag sinlacot és ma is!! tegnap mama "előevett" (nem sinlacot :lol: ) és mintha ez kedvet is csinált volna neki :D meg karfiolból is benyomott tegnap két kisrózsányit, hozzá még rizst, ma meg talán még picivel többet. tejem meg olyan, mintha megint több lenne... :shock: (nem hinném h lényegesen kevesebbet szopizott volna)
Vendég
 


Sziasztok!

Kérem szépen felvételemet a "Nem alvós babák szülei" klubba! :)

2 naposan aludta át először és utoljára az éjszakát a kisfiam, azóta nem sikerült zöldágra vergődni az alvással.

Június: Mi is 56x ébredünk.. Minimum.. Alvós kép nagyon szupi, kiscsajszid úgy alszik, mint aki ki van ütve! (Az 56. ébredés után.. :lol: )

Ma pl. "jó" éjszakánk volt, f10től 0.40ig csak 2x ébredt fel, onnantól 3.30ig 10-15 percenként, majd mellettem aludt 1,5 órát, akkor szopi+büfi és megint aludt 1,5 órát. Azóta ébren van. Azt nem értem, hogy hogy bírhatja egy ilyen pici gyerek ilyen kevés alvással.. Merthogy napközben sem alszik összesen 2,5 óránál többet.. :shock:

Doo: tudatlan vagyok, segíts légyszives.. Ez a szeparációs szorongás konkrétan miért alakul ki, és nem lehet, hogy nálunk előbb jött? Már nem tudom, hogy azzal teszek jót, ha mellettem alszik, vagy azzal, ha az ágyában megtanul egyedül alduni, vagy mi?!

Kép

Kép
monccs
 
 


Üdvözlet az újaknak! :lol:

Mammam!
Én úgy tudom ebben a korban 2,5 évesen ez a viselkedés teljesen normális! Ez a dackorszak és ilyenkor mennek a hisztik, persze ez is mint minden más vérmérséklet kérdése. Talán a lányoddal együtt töltött idő, amikor csak kettesben vagyok és csak rá figyelsztudja kicsit enyhíteni a dolgokat. Persze a kistesó megjelenése nem javít a helyzeten , bizos van benne testvérféltékenység is!

Monccs!
Hát neked is azt tudom mondani, amit nekem tanácsoltak itt a csajok, ki kell bírni!!!
Nincsen jó ötletem, hidd el én is minden ezzel kapcsolatos fellelhető könyvet kiolvastam már. Nekünk az együttalvás jött be, mert külön egyáltalán nem tud (akar?) aludni. Apa sem bánja, így nekünk ez a jó megoldás. Egyszer ennek is csak vége lesz :lol:

Doo!
Gratulálok a kajcsikához, még a végén jó étvágyú lesz a manó!
Mért kellett a szemészet?? Vagy csak rutinvizsgálat??

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Szia doo!

Amikor a leányzóra rátör a hiszti próbáltunk már nyugodtak madarni, próbáltuk már "a leüvöltöm a hajad" című mutatványt, de igazából egyik sem jött be... állítottuk már sarokba, küldtük be a szobájába, hogy higgadjon le... de ilyenkor mintha már csak azért sem akarná abbahagyni... vannak napok amikor ha hisztisen ébred az egész napunk sírásból és kiabálásból áll.

Próbálok vele ugyanannyit foglakozni, mint előtte, mert szerencsére öcsi aránylag nyugis baba, napközben sokat alszik, de ha fent van akkor is eljátszik a tornázóval, vagy nézi a tv-t (ez nem vicc...) pedig csak 2,5 hónapos. Vele szinte csak esténként kell többet foglakozni, meg a napi rutin, peluscsere, szopizás...
A leáényzót is próbálom bevonni az öcsi körüli teendőkbe, mert alapjába véve segítőkész, állandóan csinálnia kell vmit, de van amikor segít, van amikor már csak azért sem...

Van olyan, hogy ha a férjem otthon van, hogy elviszi magával, postára, boltba... mert ebbe a szutyok időben, a kicsivel nem mindig tudunk kimenni, de van olyan is hogy én megyek ki a leányzóval és apa marad otthon. A doki szerint ezek kellenek, de nálunk ez sem látszik segítségnek...

Most irattam be táncházba, holnap megyünk először, kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá, abba reménykedem, hogy egy kicsit kizökkenti az itthoni monotonitásból és lesz mit várjon, mert táncolni az imád...

Ha van vmi ötletetek, hogy lehetne "visszaszeretgetni" a leányomat és egy kicsit megzabolázni akkor várom!

Anyuékkal imád lenni, de sajna ők sem azok a tipikus nyugdíjas nagyszülők, mert mindannyian dolgoznak még...

Pusz,

Mammam
mammam
 
 


Június! Azt én is észrevettem, hogy mintha mellettem nyugodtabban aludna Dani.. De ha minden éjjel velem alszik, akkor később nem az lesz a gond, hogy nem tudom majd a saját ágyába imádkozni? Mondjuk nem tudom, mivel jobb, hogy egy méterre a kiságytól alszom.. Jaj, komolyan gőzöm sincs, hogy mi a legjobb megoldás.. Illetve mi lesz, ha kistesó lesz, akkor ketten alszanak mellettem? :lol:

Kép

Kép
monccs
 
 


Hú nem semmi éjszakáitok vannak..
Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy mi panaszkodunk, amikor Kevin "csak" kb.2-3x sír fel..

Említettem már h későn tudom letenni, hát ez most 3. napja megváltozott, sikerült már hamarabb 21 után nem sokkal, valamint tegnapelőtt 20.20!-kor aludt el..de ez azt is jelenti persze h hamarabb kel(t)..ez mind szép és jó lenne, mert ez volt a vágyam, de a délutáni alvása után nagyon nyügi a fürcsiig, sztem nagyon fáradt akkora már..
Nálatok is így van?
Mármint h estére nagyon punnyadtak a babáitok?

Hajni
Te milyen kajszikat is adsz Hanginak? Azt tudom h Sinlacot, tápit (ezt sem tudom h melyiket, HA-t?) gyümiket, főziket, húst..ezen kívül mit szoktál még?
Szeretnék ötleteket meríteni, már uncsi mindig u.azt adni neki..
És írtad azt is h kihagyja az egyik alvását, ez mit jelent, hogy mikor alszik?Csak délelőtt?
Vendég
 


Húúú, mennyit írtatok, pedig csak 2 napot nem tudtam olvasni.
Írni akartam, de összefolynak a szemem előtt a betűk, Hangi már napok óta nagyon korán kel, inkább holnap.

Addig is, üdv az újaknak :D !
Vendég
 


monccs!
Igaz nem tőlem kérdezted, de én úgy tudom a szeparációs szorongás azt jelenti, hogy a gyerek ráébred arra 7-8 hónapos kora körül, hogy anya és ő nem ugyanaz a személy. Ez azért gáz, mert attól szorong ilyenkor, ha anya távol van tőle, nem jön vissza. Szóval ez csak konyhanyelven van, de valami ilyesmi a lényeg.

Együttalvás!
Úgy csináld ahogy nektek a legjobb. Ha úgy érzed, hogy úgy jó neked is és a kicsinek is ha együtt aludtok, akkor aludjatok együtt. Ha ellenérzésed van ezzel akkor fektesd külön. Nekem a családban mindenki mondta ne aludjak együtt Rozival, de én az ösztöneimre hallgatok és nem érdekel. Előbb utóbb úgyis le fog válni és külön fog aludni, ez minden gyereknél máskor jön el. Szerintem a kistesó miatt még ne aggódj, akkor kell átmenni a folyón ha a hídhoz érkezel. Amúgy sem biztos, hogy kistesó is igényelni fogja az együttalvást.

mammam!
Van egy könyv a címe:Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje! Szerintem nagyon jó , még gyakorlatok is vannak benne. Talán segít!

Alvásügyileg rajta vagyok valami új dolgon, ha van eredmény beavatok mindenkit :wink:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Szeparációs szorongás asszem az én szakterületem, mert Hangaszálm olyan szintre fejlesztette, hogy én sokszor a falat kaparom. Hétfőn már Apa hazajött a melóból, mert sírva telefonáltam, hogy én ezt nem bírooom továááább :cry: :shock: !
Ha ülök a világ legjobb gyereke, édese játszik egyedül is velem is, de ha felállok abban a minutumban szívettépő zokogással kapaszkodik a lábamba és cibálja a nadrágom míg fel nem veszem.
Ha nem tudom felvenni, mert pl. ép a tálcát szeretném kivinni a konyhába üvöltve jön utánam. Sokszor úgy sír, hogy még a szemét sem tudja kinyitni és vakon követ. Aki nincs benne el sem tudja képzelni mennyire frusztráló, hogy a saját lakásomban sincs mozgásterem. És a helyzet csak romlik, mert eddig ha vittem magammal ott újra lerakhattam és játszott a földön, de mostmár ez egyre ritkább. Ha én állva maradok, csakis a lábamba hajlandó kapaszkodni, így viszont lépni sem tudok. Ráadásul itthon csak farmert tudok hordani, mert a melegítőt ilyenkor simán lecibálja rólam. És ez már 2 hónapja tart, előtte már olyan jó volt, mászott, játszott egyedül és CSENDBEN jött utána. Ennyit a panaszkodásról, bocsi :oops: .

Hopp, felébredt, majd folytatom.
Vendég
 


Tényleg nem semmi éjszakák, akkor én sem panaszkodok a 3-4 x felsírásra...

Hajni, marhára sajnállak :!: Gondolom a legtöbb dolgot próbálod mellette elvégezni. Nem mered kicsit sírni hagyni? Hátha segít, semmi ötletem nincs.
Én mostanában veszem észre, hogy Marci is ijedten kezd követni a szemével, ha mozdulok. Bár tudjátok ő nem többemberes, alig néhányszor kell fel éjjel és náhány percet is eljátszik egyedül :D
Szerencsére már majd 9 kg-t cipelhetek, ha nyügi a picike. :D

Hajni,
Lenne megint mozgásfejlődés kérdésem: meg akar és meg is tud állni egyedül egy pillanat alatt az ölemben, vagy ha pelenkázom. Úgy csinálja, hogy amikor fel akarom venni, vagy büfiztetetem akkor megfeszíti magát, megáll és büszkén vigyorog. Ülni tud egyedül kb egy hete. Most 6 hó és 2 hét. Mennyire korai?
Szerencsére ha a földön van akkor már ügyesen kúszik, négykézlábra áll,és nem gyakorolja a felállást :lol:
Köszi szépen.
kpetro78
 
 


Tim-csi: Az én fiam egész nap pörög és jókedvű, este sincs már vele gond, vidám pancsi apával vagy velem, és utána is pörgés alvásig.

Június: Köszi a választ a szeparációs szorongásról! Tegnap vele aludtam, de nem lett jobb, sőt, rosszabb... Valószínűleg nem ez a baj.. Sajnos a megérzésem teljesen cserben hagy ezen a téren! :cry:
Alváshoz szurkolok, eredményt várjuk!

Hajni: ez extra brutálul hangzik! Azt hiszem, ha az éjszakáink után ilyen nappalok jönnek, akkor megbolondulok.. kitartás! Csak kinövi egyszer..

Kép

Kép
monccs
 
 


Látom mindenkit jól megijesztettem, azért nem minden gyerek ilyen, sőt ilyen szinten gyerkő műveli ezt :lol: .

Azért hogy ne csak panaszkodjak, éjjel, már egy ideje, csak 1x (néha 2x) ébred és hamar visszaalszik. És ma aludt f8-ig :lol: . Ez nála nagyon jó alvásnak számít. Ha már az alvástémánál vagyunk: Timcsi te kérdezted, nappal 2x alszik még, az 6 óra körüli alvása maradt már el egy jó ideje. Elég sokáig 3x aludt, 1- 2 hónapja van a fix 2 alvás.
Kajtémában nem biztos hogy sok újat tudok Neked mondani. Nagyjából azokat adom amin eddig is. mostanában elég sokszor üveges kajszit kap, főleg gyümölcsből, mert főzelékből már kevés neki az üveges adag. Meg én sok zölds-et fagyasztottam le, azokat kombinálom. ami újdonság az a tejbegríz, tápszerrel, kakaóval vagy fahéjjal meghintve. Ezt nagyon szereti. (milupa gyermekgríz), meg tízóraira kap kekszet amit már egyedül eszik. ilyenkor el tudok mosogatni :D .
most mennem kell, Kata, este írok a kérdésedre
Vendég
 


monccs, ilyen bemutatkozással simán felvételt nyertél!!! :lol: :roll: tényleg brutálul hangzik, amit írsz :shock: szep. szo. úgy van, ahogy Bea/június írta. a nagykönyv szerint 8 hótól kezdődik, de tapasztalatom szerint 6 hótól simán!! rossz hír: állítólag csak 2 évre cseng le... :evil: meg hozzátartozik az is a dologhoz h elkezdenek személyhez kötődni.
éjszakai sok ébredés lehet emiatt is, lehet azért, mert fogzik, lehet azért is, mert álmában mászik és arra felébred, esetleg nekimey vminek stb. (enyém ezt a mászósdit simán csinálja!!! :shock: ) sztem is azzal teszel jót, ami nektek beválik!! nagyon sokan eleinte külön alszanak a babától, aztán 7-8 hó körül meg "összecuccolnak", mert úgy változnak az alvási szokásai a babónak h aztán meg ez működik... azért néhány napig-hétig való próbát akár az együttalvás is megér. mitől nem volt jó? neked v ő többet ébredt szted? különben eleinte lehet h nem működik a dolog, mert még nem hangolódott össze az alvási ciklusotok - de ehhez némi idő kellhet. mi is együttalszunk különben - én sztem egy ébredésekor még egy percet sem töltök ébren, mert csak cici benyom, aztán szundizok tovább. szoptatod Danit?

mammam, elég vacakul hangzik a dolog... :roll: sztem is életkori és testvérféltékenység együtt. de végeredményben mindegy h hogyan nevezzük el a gyereket... nem tudom h jól értem-e, de az eddigi próbálkozások főleg büntetéses vonalon voltak (sarok, szóbába küldés, rákiabálás). sztem egy gyereknél sem szerencsés a bünti, de egy valódi többemberesnél meg (azt mondják) h még annyira sem. sztem a táncház nagyon jó ötlet!! és ezen kívül is érdemes lehetne megpróbálkozni vmi mozgásos dologgal, ami leköti, eltereli a figyelmét és ami egy kicsit "lecsillapítja". mit tudom én: szaladjon egy kört a ház körül (már, ha kertesház) vagy ilyesmi.
azért mondjuk az nem tiszta még h mikben ellenkezik? olyanban h nem ebből a pohárból akarok inni, hanem abból? nem ezt a ruhát veszem fel, hanem azt akarom? v mi? mert ezekre is ki lehet találni vmit, csak konkrétumok nélkül nehéz tanácsot adni.
hogy hozzátegyem: egyelőre én is csak kibic vagyok, mert még nincs 2.5 évesem... :oops: de úgy másfél év múlva lesz!! :lol:

hajni, már nagyon hiányoltalak ám!!! tessék jönni, mert te vagy itt a topic lelke és pozitív energiája - számomra mindenképp! :D (akkor is, ha néha panszkodsz! :wink: ) ez a melegítő lecibálás elég röhejes :lol: tudom, neked nem :roll:
ja, ötlet: sztem kiváló megoldás lehetne a hordozókendő. persze, tudom, nem könnyű darab Hangi, de talán egy mosást be lehetne dobni... igaz, lehet, tovább tart feleszkábálnod magadra, mint
Vendég
 


Doo: 2 ÉÉÉÉÉV??? :shock: Hááát, végülis csak 1,5 év van már hátra.. :lol: vagy inkább :cry:
Lehet, hogy a mozgás miatt ébred fel, mert nappal örökmozgó a gyermek. Mindenesetre most megpróbálom ezt az együttalvást, ha másért nem, akkor arra jó, hogy megfigyeljem, hogyan ébred. Plusz így nem kell kiugrálnom az ágyból.. Nekem egyébként jó így, apa sem bánja, csak tudjon ő is aludni, mert kialvatlanul nem tud dolgozni.
Igen, szoptatom Danit, de éjszaka csak kétszer eszik. Olyankor kifejezzetten keresi a cicit, és nem is sír, csak forog a feje és nyögdécsel. :lol:

Ez a gyereknevelés nem egyszerű.. 4 hónapos koráig a hasfájósság, most a nemalvás, mindig van valami. Szeretem a kihívásokat! :lol:

Kép

Kép
monccs
 
 


Doo, pozítiv energia, ééén? De kár hogy ezt nem reggel írtad, talán elhittem volna magamról és akkor könnyebben viselem az attrocitásokat :lol: . hordozókendőre mostmár nem ruházok be, mert tényleg nagyon nehéz, megkötni is és de főleg Hangi. Meg persze mindig abba bízok, úgyse tart már sokáig :lol: , nem tudom mire alapozom... még most a taxis módszer is működik, vagy ha hosszabb dolgom van az etetőszékben is elmarad, ha lát. fura ha etetőszékben ül akkor járkálhatok a látóterén belül, ha a földön van akkor nem. na de ott kb. vagy inkább max. fél órát bír ki, de egy porszívó, felmosásra az is elég.
(Egyébként a géppel volt gond, most úgy tűnik rendben, nem tűnök el :lol:)

Tegnap a jó időn felbuzdulva, hirtelen felindultságból vettem egy gyerekülést a biciklire, és tök jóóó volt!!! Én, akinek a fenekéhez nőtt az autó, határozottan élveztem a biciklizést. Hangi meg fennhangon gagyarászta, hogy jájjjájjájjjj. Mindenki mosolygott aki mellett eltekertünk.

Ja, még Doonak, tök jó ötlet a saját készítésű pástétom meg májkrém. majd kipróbálom, szerencsére nem válogatos, úgyhogy az se baj, ha nem lesz finom :lol: :oops: .

Kata, Marci nagyon ügyi, Ő is egy kis Atom Anti. Hangi is pont így kezdte a felállást hogy eleinte az ölünkben tolta ki magát, feszegette a lábát és kerek 7 hónaposan pedig felállt egyedül, mármint kapaszkodva, de nélkülünk. Szerintem ez Benneteket is 2-3 héten belül utolér. Amit Ő magától csinál az nem korai. Az a korai amit nem Ő kezdeményez vagy épp csak felállt a szülő pedig járatja. Amit Ő csinál, arra megérett.
Kérdezted nem merem-e sírni hagyni. Nem is a merésről van szó, meg időnként hagyom mert pl. Wc-re nem viszem, ehhez tartom magam, de annyira belelovalja magát hogy azzal csak rosszabbul járok. Ráadásul engem annyira feszülté tesz az üvöltés, hogy Ő hamarabb megnyugszik utána mint én. Egyikünk sem alkalmas a sírni hagyásra :? .
Vendég
 


Hajni,
Köszi szépen, így már nem aggódok. Azért örülök, mert nagyon tetszik neki.

Képzeljétek, mióta itthon vagyunk egyre kisebb lelkesedéssel eszi a főziket. Nem értem miért. Ma itt volt Anyu vele evett körtét és amíg szórakoztatta velem főzit. Bezzeg a reptéren simán megetettem egyedül... Az igaz, hogy ott egész nap a levegőn volt, mert kb kora nyári meleg volt.

Ja, a gyerek ülésen már én is gondolkodtam, mert minden tetszik a fiatalembernek, csak mozogjon alatta. Nem volt nagyon hideg?
kpetro78
 
 


hi, az előbb nem fejeztem be a mondatot, de asszem így is érthető volt :roll: :oops:
hajni, hát olyan jókat röhögök a szövegeden, úgyh én tartom ezt a pozitív energyt! :wink: az nagy szerencse a bajban, ha vkinek van öniróniája :D

monccs, nem úgy értettem a két évet h addig tuti ez lesz! legalábbis remélem, és őszintén kívánom mindnyájunknak :roll: :wink: meg egy nagyobb, már járós gyerkőnél nyilván másként van a dolog. bár, ez a wc téma asszem sokáig neuralgikus kérdés marad. másfél-két évesen simán tudnak üvölteni az ajtó előtt, amíg be nem fejezi az ember a dolgát... :roll: :evil: bevallom, én már vittem enyémet klotyira :oops: pedig egy ideig én is azt hittem h az már a vég. :roll: :lol:
Vendég
 


Kata, nálunk jó idő volt azért mertem elindulni vele egy kicsit. Persze jól fel volt öltöztetve, + hátul ülve én felfogom a menetszelet előle. Persze ne úgy képzeljézek, hogy letekertem Hencidától Boncidáig. 2005-ben ültem utoljára bicajon, amikor az uram összetörte a kocsit, :shock: úgyhogy kb. 15 percet bírtam szusszal. :oops: . Légyszi, légyszi ne vedd okoskodáskodásnak, észosztásnak vagy ilyesmi, csak én 8 hónapos korig nemajánlanám a biciklin ülést. Még épp csak megtanilt ülni, a bicikli viszont zötyög, huppan, ő dűlöngél és ha elfárad sem tud elfeküdni.
Azért az nem olyan fiziológiásan kialakított mint egy autósülés. Tavasztól viszont hajrá!!!
Nem próbáltad úgy a főziket, hogy teszel abba is olyan gyümit amit szeret? Hátha úgy jobban csúszna.

Életem erőlködik, megyek pelust cserélni :? de addig is ezt elküldöm
Vendég
 


Doo: Ne pironkodj, én is vittem már budira.. :lol:
Remélem tényleg nem tart 2 éves korukig, 2 hónap időtartam bőven elég! 2 év nem alvás után anyám jobban nézne ki, mint én.. :lol:

Hajni: biciklizés tök jó! :D Nekem is kéne egy, de hova teszem?? Ebben a lakóházban sem a babakocsira, sem a biciklira nem gondoltak.. :(

Kép

Kép
monccs
 
 


Kata, ha nem teszel fel Spanyolországi képeket, azt fogjuk hinni, csak alibi volt, amiért olyan sokáig elhanyagoltál minket. :lol:

Doo, ha már így belementünk a Wc témába :lol: leírom én miért nem viszem. Szerintem ez nem a vég, sok gyerekkel együtt jár a szülő. Szóval mikor egy ölég nyűgi napja volt, gondoltam egye fene feladom az elveim, jöjjön velem, ne üvöltsön. Az csak az egyik része mennyire zavart, hogy nem vagyok egyedül :? , de mikor én felfelé akartam húzni a nadrágom, Ő pedig lefelé cibálta, nem annyira csendben, akkor úgy gondoltam ezért tényleg kár volt, sírni kint is tudott volna :evil: :lol: .

Képzeljétek Édes Kicsi Bogaram tegnap este ment 2 lépést egyedül aztán zutty anya ölébe. Annyira ééédes volt hatalmas terpeszben, kitárt karokkal egyensúlyozva. Még meg is könnyeztem. Éééés ha mondom, hogy adjál puszit odanyomja a száját, néha meg megharap, de ez is olyan jóóó. :lol:
Vendég
 


Monccs, tesóm is Pesten lakik és a lakásba kénytelen tartani a biciklit. Én teljesen ki vagyok ezen akadva, hogy lehet így lakást tervezni. Nálunk szerencsére van tároló, bár elég zsúfolt így még elég problémás gyemekkel a kezemben kiszabadítani...

Anido, Gabi, Era?

Timcsi, amikor csak tudsz írj, otthon mindig jegyzetelj, hogy mikor gépközelbe kerülsz mindent le tudj írni nekünk.
Vendég
 


Sehol senki??? :cry: Akkor egy kicsit magammal levelezek. Hangibébi ma eddig olyan jó gyerek volt, semmi hiszti. Igaz, olyan Ő nekem mint egy retikűl, megyek valahová a vállamra akasztom, de ma nem akadt ki azon ha felálltam, kicsit tudtam mozogni :lol: . Hurrá, hurrá!

Tavaszra eldöntöttem leadom az úszógumimat, küldjetek sok akaraterőt!!! Itthon a férjem csak veszekszik velem ezért, hogy inkább tornázzak, csináljak sok felülést, de nehogymár koplaljak, hogy fogok már kinézni ha máshonnan is fogyok. Mondjuk ebben igaza van, mert máshol meg elég gebe vagyok.
Vendég
 


Hajni, tényleg ne koplalj, az így leadott kilókat hamar visszakapnád. Az is elég, ha du 5 után nem eszel, csak vizet iszol, és heti 3-4szer tornázol. Csak kitartás, akaraterő megy!
Nekem is olyan a hasam, mint egy jól lakott kiskutyusé.. :lol: Amikor eszem, akkor megnő.. Szóval nem elég feszes a hasizom, meg a bőr. :( Erre is torna kellene, de amíg ilyen "jól" alszom, addig esélytelen, hogy rávegyem magam..

Hangiretikülnek akkor ma jó napja van! :lol: Tök jó lenne egy gomb, amit a jó napokon benyomunk rajtuk, és akkor mindig olyan lesz. Férjem szokta mondani, hogy használati útasítást miért nem szültem a gyerek mellé?? :lol:

Kép

Kép
monccs
 
 


doo,
hogy miben elleneztik??? inkább azt kérdezd miben nem???
pl. vegye fel a szandit mert felfázik, naponta 1mill-szor de felesleges, játék dobálás mert neki úgy tetszik, összeszedni??? mégjobban szétszórja, gyere ide - süket fülek, ebéd helyett csoki kéne, utcán egyszer csak fogja magát és elindul (elrohan) amerre gondolja... amíg nem volt öcsi addig még futottam utána vagy szorítottam a kezét, de pocakosan is gondot okozott, meg most a babakocsis távfutás elég röhelyes lenne... :lol:
a helyzetemet nehezíti, hogy ehhte KOS. őket állítólag nem szabad irányítani mert akkor lesz ez az állapot hogy csak azért is az övé az utolsó szó... csak ezt későn tudtam meg...

a táncház szerencsére nagyon bejött neki, olyannyira hogy alig tudtam elhozni, maradt volna a köv. csopival is, de hát az öcsit nem akartam éheztettni... :roll:
remélem ez majd egy kicsit lefoglalja, bár lehetne hosszabb is mint fél óra... neki több az energiája... :lol:

Mammam
mammam
 
 


Sziasztok!Ha lehet én is csatlakoznék a csapathoz,mert látom olyan idős babák vannak mint az én lányom.

KépKép
vicuska
 
 


Szia Vicuska, mi babáink között, csak 4 nap van :lol: . Írj egy kicsit magatokról.

Mammam, nem irigyellek, egyik korszak sem könnyű, de a 3 év körüli a dackorszak elég kemény. Bár még csak a munkám kapcsán tudom, de ha ez vigasztal, a legtöbb vadóc gyerekünk idővel megszelídült. :lol: .
Vendég
 


Doo, bocsi, de mivel nem írtátok tele az oldalt más topicok olvasására kényszerültem és belelestem a májusi végébe is. :oops: Olvastam amit a szemészetről írtál és tök csodálkozom, 3 napig kell tágítani? Mi is elvittük fél évesen kancsalság gyanújával, nem orvos küldött mi láttuk annk, de azt mondták álkancsal, csak széles az epidermusza azért tűnik annak. Neki a szemzúgot fedi egy bőrredő és ha oldalra néz emiatt úgy tűnik mintha jobban beúszna a szeme. Te gyerkődnél nem erről van szó?De neki is kitágították, 20 percet kellett vele várni. Azt mondta 4 éves korig kialakulhat kancsalság, úgyhogy még most ne örüljünk :shock: . 1 évesen pedig kontroll, mert a családban sok a rövidlátó.
Mégegyszer bocsi, hogy kíváncsiskodtam.
Vendég
 


hajni, igen, nekünk is ezt a széles epi-izét mondták. a 20 perces pupillatágításra én is rákérdeztem, itt aszondták h babáknál ez nem megy, mert nagy a tévedés lehetősége, úgy nem olyan megbízható a vizsgálat. :shock: nem tudom, mi van: lényeg h kértem egy kis időt, saját dokinkkal is egyeztetek ezügyben, és így h te is ezt mondod h nektek is lehetett így, lehet majd keresek egy maszek dokit. nemtom még. elbliccelni nem feltétlenül akarom, de a gyerekemet szívatni ezzel a 3 napig való kínlódással hát ez brrr! :evil: :evil: :evil:

vicuska, gyere! :D

mammam, ha nem gáz, majd később válaszolok, mert most öléggé álmos vagyok és még lehet h a bio-ződségeimet is lefagyizom. de lehet h azt is csak holnap :roll: neten rendeltem, az ebiotól. tényleg elég szépek. és marha drágák... :evil: :evil:
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Hajni!
Hangosan felkacagtam ahogy elképzeltem amint a rötyin te húzod fel a nadrágod, Hanga baba pedig rángatja le rólad :lol: kerékpározás jól hangzik én is tervezem jobb időkre!

Majd nem fogok rögögni ha Rozi is ezt csinálja :wink:

A kislányom alig pár hete tud ülni, még csakpár napja mászik, de már azon töri a fejét, hogy felálljon. Amint tud belekapaszkodik valamibe és húzza fel magát.

Monccs! Nekem is csinálta Rozi, hogy amikor ültettem fel megfeszítette a lábát és rögtön állni akart!

Doo!
Szerintem is jó ötlet kikérni másik orvos véleményét is szemügyileg! Nekem a 6 hónapos tanácsadáson azt monbdta a doki, hogy Rozinak is kicsit "behord a szeme", de azt mondta várjunk egy éves koráig addig ne vigyem sehová.

Kedden elviszem Rozit zenebölcsibe, kíváncsi vagyok!

Vicuska! Gyere bátran, csak írjál magadról! Többemberes baba?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Júni, elképzeltél??? Húúú, most pironkodom :oops: . Majd írja zenebölcsiről, úgy sajnálom hogy itt nincs ilyen. Oda biztos elvinném. Még a végén szervezek egyet...
Én Életem hamarabb tudott állni mint ülni, Ti is már közel álltok akkor hozzá.

Most néztem vissza milyen jó fejszámoló vagyok, Vicuska babájával kapcsolatban. (8 nap, nem 4) :oops: :oops:

Doo, Hangi is egész délután hunyorgott, úgy sajnáltam. Bár amúgy nem viselte meg.
Még sosem vettem zöldséget neten :P , tök jó. Nálunk is megbízható biozöldséget kapni.
Vendég
 


hajni, nekem gyuláról zöldséget szerválni uolyan körülményes lenne, mint postán :lol: itt nincs biopiac v -zöldséges :evil: :evil: ha meg felmegyek gyerekestül pestre, pénzben uott vagyok, csak egy extra nyüszivel többet kapok :roll: ma kiderült viszont h a cukkini vszeg felesleges beruházás volt: úgy néztem, csalános lett tőle :cry:néha már én is sírni tudnék ezen az egészen... nem tudom, meddig fogja eltűrni h a rizs-brokkoli-kelbimbó-karfiol összetevőket kombinálom és váltogatom. mert eddig csak ezektől nincs baja.

ja, enyém is egymás után néhány nappal mászott, ült, állt. sztem ez normális. azóta is ezeket gyakorolja. :lol: Hanga meg milyen ügyi nagylány már!! :D

és még: csüt voltunk ortopédiai kontrollon, mert 7 hósan csámpinak találtatott a lába - most már szinte teljesen rendben kicsi tornával. na és képzeljétek: ott várt egy csomó baba, picik, pár hetesek, max 2 hósak általában és egyik sem sírt!! ültek velük a szülők és vártak és sem etetni, sem vígasztalni nem kellett őket. egyiket sem! :shock: :shock: azt hittem, ilyen nincs is!! (mondjuk Viktória előtt meg azt hittem h olyan, nincs, amilyen ő...:shock: :lol: ) enyém ennyi idősen v bőgött v a cicimen lógott. olyan h nyugiban ücsörgés, olyan még soha nem volt... :roll: (úgy értem, azóta sem. igaz, már nem is igényli annyira az ölben létet - kivéve, ha nyűgös.)
Vendég
 


mamman, mi sorstársak vagyunk, mert enyém is kos! :wink: még nem tudom, milyen lesz 2.5 évesen, de én is tartok tőle :roll: főleg ismerve öcsikémet, aki szintén az: na hát egy kis hörcsög volt v méregzsák, ha úgy jobban tetszik. van is egy jellemző fotó róla, amin úgy felfújja az arcát, tényleg mint egy kis hörcsög és úgy puffog :lol: viszont, nem tudom h kos jellegzetesség-e ez is, de tesómat mindenki IMÁDta, bkit le tudott venni a lábáról, nagyon cserfes, bújós, szeretetreméltó és jópofa kölyök volt! na, ezt csak azért mondom, mert sztem ezek mind meglehetnek a te lányodban is!

előrebocsátom h egy ilyen helyzetben helytállni baromi nehéz, és az embernek sokszor energiája nincs azon ötletelni h hogyan kezelje a helyzetet - miközben még ott a bébi, meg a háztartás, meg egyáltalán minden napi rutin... :roll: szal nem csodálom h most kivagytok mindannyian - beleértve az elhárpiásodott kistündéredet is...
írok néhány dolgot, ami lehet h továbbgondolásra érdemes, ha nem, akkor meg szaporítom a megvalósíthatatlan és kivitelezhetetlen jótanácsok sorát... :roll: :oops:

szandi: gondolom otthonra kell, igaz? legalábbis ilyen időben gondolom h nem kintre :lol: sztem helyette jó vastag harisnya v két zokni és vita letudva (esetleg nagyobb adag folttisztítószerrel kombinálva ;)). talán még megspékelve a dolgot azzal h nyúlfarknyi kis mese a de., du., de még inkább lefekvés előtt, amiben a kedvenc játékállata v egy kedves kislányszereplő szandit húz, keresi a szandiját, amit ki tudja hol vetett le, stb. NEM kell célozgatni h így meg úgy a te szandid, a fejében úgyis össze fog kapcsolódni. ha nem vevő a dologra, akkor marad a zokni... :wink:

sztem a játékok nem gáz, ha úgy maradnak szétdobálva néhány napig is - feltéve, ha van saját szobája... sztem összepakolni is főleg együtt érdemes, de nem parancsszóval, hanem kedvesen-játékosan: hol szeretne aludni szted a plüss nyuszi? hova küldjük pihenni a babákat? és ebbe beleférhetne az is h új helyeket talál nekik, de legalább a placc közepéről kicsit levonul a játék-sereg :wink:

csoki: ilyenkor mit csinálsz? úgy értem adsz v nem? ha édesszájú a csemete (én megértem, mert nagyon az voltam és vagyok, bár már közel sem annyira, mint gyerekként...), akkor tésztás-édes ételekkel talán lehet trükközni. kakaós tészta, nutellás palacsinta, túrógombóc, császármorzsa lekvárral, stb.

az elszaladást meg lehet próbálni úgy kivédeni h legyenek "legálisan" szaladós helyek, amikor nem kiabálsz rá, rohanhat, amerre kedve tartja. ilyen kicsi gyerek általában nagyon messze nem merészkedik anyájától, mert ő legalább annyira fél az elveszéstől, mint te attól h baja esik. arra a fontos szabályra kell megtanítani h zebránál, úttestnél kezedet fogja!! szal sztem egy ideig próbálj vele olyan helyeken is menni, ahol tényleg szaladhat, nem kell a kocsi mellett lépdelnie.

próbálj meg néha arra gondolni h nem mindent rosszaságból csinál, hanem egyszerűen vannak már saját igényei, vágyai, amik néha szembenállnak a tieitekkel, de attól még nem rosszabbak. és ha "hárpiáskodik", az azt jelzi h vmiért nem jól érzi magát a bőrében és csak ezzel tudja jelezni nektek h figyeljetek rá, mert arra van szüksége. tudom h figyelsz rá, de attól ő még érezheti azt h neki többre v leginkább másra van szüksége. legalábbis időnként. különben sztem ez a legnehezebb: ráhangolódni a gyerek hullámhosszára. van egy könyv a gyerekekre hangolva - az pont a gyerekek szeretetnyelvéről szól. eddig a házastársi szeretetnyelvről és a családi összhangzattanról szóló könyvét olvastam a szerzőnek - ez alapján úgy gondolom h ezt a gyerekeset is érdemes elolvasni!
kitartást nektek és sok sikert! jó lenne, ha megírnád h hogy alakulnak a dolgok - pl h én is tudjam, mire számítsak hamarosan ;)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?