Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi,sajnállak én is beneteket!!!
De elhiszem hogy besokaltál már!!!!!!!!
Én is ezt tettem volna a helyedben!!!
Annyia jó,hogy Barni anno elválasztotta magát!!!

Kinga a barátnődnek üzenem,hogy nálunk is ezt csinálta a Barni,én éjjel vízet adtam neki cumisüvegből,az első éjszaka hiszti volt egy kicsit,de aztán nem kelt fel!!!
Nekem az LLL nagyon sokat segítettek!!! :wink:
Még minidg győnyőrű a lányod!!!

Anett,én is csak nyáron a nagy melegbe 30-35 fokba adtam neki vízet,és a mai napig szinte csak azt iszik,max szénsavassat!
Én nem bánom,mert legalább nem mennek tőnkre a fogai!!
A rostos ücsiket a mai napig nem szereti!!

Bea,nagyon vagesz Gréti ágya!!!

Szilsi,ne keseredj el,nekem is ilyen volt az első hónap,csak szoptattam,és aludt a Barni a cicimen,ittam,és szoptattam........
szerintem nem érdemes nagyon sokat fejni,mert a barátnőm úgy járt.,hogy állandóan fejte(napi6-7dl),cumisüvegből adta neki,és aztán csak a cumisüvegből akarta csak elfogadni a pici a tejcsit!!!

Kép
bibi226

Képzeljétek, nem fogadott el vacsorát, alig ivott, este (nem az altatáskor) volt egy nagy sírás, görcsös, alig tudtuk megvigasztalni, belázasodott, de továbbra sem akart inni. Erre összeomlottam, mondtam neki, hogy próbáljuk meg a cicit, hátha már nem keserű, de nem fogadta el :!: , csak hozzábújt. :cry: :cry: . Nagyon álmos volt (du. végül csak fél órát aludt), jött egy újabb sírás, letettük aludni, de nem tudtuk meggyőzni, hogy igyon. 15 perc alatt elaludt, meg se moccant, de nem örültem, máskor még mese alatt kicsit ugrál, beszélget, puszikat ad, most meg mint egy darab fa, teljesen apatikus volt. :cry: :cry: Ki kellett mennem altatás közben bőgni. Nemsokára ránézek, lement-e a láza, de éjjel apa fog hozzá bejárni.

Esküszöm holnaptól válaszokat is írok. Köszönöm a bíztatást mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Köszi az ötleteket!

Bea!Én is ezt mondtam a védőnőnek, hogy magában nem lehet becsepegtetni??Mert a D vitit úgy kapja ő is este!Azt mondta nem és anyatejben sem :shock: Kamillatea vagy víz!Így végül babavízzel adtam be neki,nagyon ügyesen ivott a kis műanyagpohárból! :D

Szilcsi!
Én dettó így voltam,2 hónapig fájt a cicim,de úgy, hogy bőgtem néha annyira és ÚTÁLTAM a szoptatást!Minden kencét kipróbáltam (Garmastan,Bepanthen,Avent,patikai kence,anyatej)SEMMI!!!!Utána gondolom megszokta a cicim és most már IMÁDOM!!!!!Málnus is állandóan bealudt , kb 1 hós koráig, este még most is azon alszik el :D ,szerintem azért mert még nagyon kicsi Lali baba és gyors elfárad,nem baj az, kicsit nyűgös az eleje, de pár hét és megy minden mint a karikacsapás majd meglátod!Nekem anyu 3 hétig volt itt , paráztam nagyon,de simán elboldogultam,menni fog neked is!

Kinga!Én tanácsot a barátnődnek nem tudok adni még,de többektől hallottam én is , hogy vizet kell neki adni éjjel és utána nem kel fel,mert azért nem éri meg neki :D Kitti csodaszép!
20140113113746

Anett: Kérdezd meg védőnődet léci hogy miért nem lehet csak úgy minden nélkül adni neki a C vitamint?

http://www.merck.hu/uj/content/chc/bt/cebionbt.html

itt is azt írja hogy: A Cebion cseppet hígítva, pl. tej, tea, gyümölcslé, bébiételbe keverve vagy hígítás nélkül is lehet alkalmazni.

De ha vízzel megitta akkor ok :)

Zsuzsi: Jajjj, hát nem egyszerű. De pár nap és elfelejti azt is hogy valaha szopizott.
Remélem nem lázasodott be és nem lett beteg.

Kinga: Én már és még nem szoptatok, de azt olvastam anno hogy ilyen éjszakai kelésekre is megoldás lehet hogy apa megy be a kicsihez éjszaka megnyugtatni, nem anya, és így apától nem kéri a cicit, viszont apának tuti lesz pár munkás éjszakája, de elvileg hamar megtanulják hogy éjszaka nincs anya és cici. Viszont valószínűleg üvölteni fog a ciciért az elején, úgyhogy kitartónak kell lenni apának :) (anyukáról ne is beszéljünk akinek meg a másik szobában megszakad a szíve) Esetleg a víz sem rossz ötlet. Grétinek a mai napig van alvós vizikéje :) Csőrös pohár, ha éjszaka felébred és szomjas, kiszolgálja magát. Viszont ha fel kell kelni megitatni akkor a felébredéseket nem spórolják ezzel meg, csak a szoptatást.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Vasárnap este mi is visszajöttünk Pestről. Hááát, azt hiszem jól feladtam magamnak a leckét, nehéz, de szép és kihívásokkal teli utat választottam. :)

Próbáltam visszakapcsolódni, de persze nem tudtam mindent elolvasni.

Zituska :) Bakker hatalmas pocid van :lol: :lol: :lol: Jól szuggeráltad a csajszit, hogy visszafordult, ügyi vagy :wink: Képzeld, ma vagy tegnap éjjel azt álmodtam, hogy megszületett Noémi :lol: :shock:

Zsuzsi :) Nagyon együttérzek... :cry: Esetleg ha újra megpróbálja Déni a cicit, nem akarjátok úgy megpróbálni az elválasztást, hogy megbeszélitek vele, hogy már nagyfiú és már csak egyszer, elalváshoz kap cicit? Ha hiszti van, akkor is. És ha éjjel ébred, Roli menjen be hozzá. Én most ezt találtam ki, ha vége lesz a márciusi tanfolyamnak, mi ezt fogjuk kipróbálni. Addig nem akarok variálni. Remélem lement a láza Déninek.

Szilcsi :) Ha ez valamennyire megnyugtat, kezdetben én is úúúútáltam a szoptatást, mert nem ment, sebesek voltak a melleim, SOHA nem bírtuk tartani a 3 órát, sőt, a kettőt sem. Aztán megszerettem. Kristóf meg cicifüggő, olyan, mint Déni :lol:

Anett :) Én is csak vizet adtam Kristófnak, csak mostanában kezdtem el neki adni néha 100%-os üdítőt. Kérdezted a Cebiont. Én kiskanálba csepegtetek 10 cseppet naponta (ha beteg 20-at), teszek rá egy kis tejcit és úgy adom oda.

Kinga :) Még mindig gyönyörű ez a kis tündér :) Kicsit később hívlak majd a séta miatt :wink: Alvásban sajnos nem tudok tanácsot adni az ismert okok miatt :roll:

Bea :) Szuper lett Gréti ágya, én mindig szerettem volna emeletes ágyat :lol: A neveket illetően történt vmi előrelépés?

Bocsi ha vkit kihagytam, szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok! :)

Megvagyunk mi is, fájdogálva, keményedve, sokat pisilve, de egyben még! :lol: :lol:
Remélem, még holnap is egyben leszünk, be vagyok jelentkezve egy utolsó gyantázásra, 11-kor meg ctg-re megyek!
Bár tuti van vmi front, érzem... :roll:

Zsuzsi :)
Szegénykém, nagyon együtt érzek Veled, pedig Boti csak 13 hós koráig szopizott, és magát választotta el - azt viszont egyik napról a másikra... Az is nagyon rossz volt, napokig bőgtem. :( :( :( De legalább a gyerek nem szenvedett, ennek így utólag nagyon örülök!!!
Remélem gyorsan túl lesztek ezen a nehéz időszakon, utána már sokkal könnyebb lesz! És hátha a kistesó is gyorsan beköltözik a pocidba, és kezdődik egy új nagyon szép időszak!! :wink:

Szilcsi :)
Sajnos a melleim nekem is sebesek voltak az első pár héten, nagyon megeröltető úgy a szoptatás, hogy fáj, pláne, hogy az ember lánya még hullafáradt is hozzá.
Boti is lusta baba volt, folyamatosan piszkálni kellett szopi közben, és volt, hogy 1-1,5 óráig is a cicin volt, mire jól lakott. Mire kifejtem a maradékot, kezdhettük előlről! És ő tartotta kb. a 3 órákat - a szopik kezdetétől számolva - nem is tudom, mi lett volna, ha nem tartja! :roll:
Remélem nálatok is csak kezdeti nehézségekről van szó, és szépen belejöttök majd! :wink:

Anett :)
Én már egész pici korától adom a Cebiont Botinak, nem oldom semmiben, csak kiskanálba belecsepegtetem, és beadom neki! Imádja, és kéri is! :lol:
Sztem, ha símán be tudod neki adni - esetleg pár csepp anyatejjel - akkor nem kell semmiféle tea!!

Kinga :)
Én is úgy gondolom, hogy az elől tapadó lepény miatt ekkora a pocim, nem feltétlen a Csajszi ilyen nagy! :lol:
Az Uh adatok szerint, ha végig hordanám, akkor lenne akkora, mint Boti volt születésekor (3680g). De sztem erre nem túl nagy esélyünk van, úgyhogy a méretétől nem vagyok betojva! :D
Inkább remélem, hogy gyors szülésem lesz!! Ébredeznek az emlékek, ahogy jósolgatok, hát nem lesz egy leányálom! :shock: :lol:

Timi :)
Álmomban már nekem is megszületett Noémi még múlthéten! :lol:
Boti születését álmodtam újra, csak Boti Noémi lett a végén! :lol: :lol:
Tök jó a könyv, amit kölcsön adtál, mostanában azt olvasgatom! :D

Kép
Kép
zituska28

Csajok!

Nálatok volt olyan, mikor megjött a mensi nem akart enni a babó???Mert Málnus tegnap óta alig eszik,ma reggel jött meg, alig tudok pár kortyot kiszívatni vele, ordít és elfordítja a fejét! :cry: Gondolom várjam ki míg elmúlik és akkor eszik újra,nem baj, ha addig csak így vegetál????

Köszönöm a Cebionos hszeket,beadom én is kiskanállal inkább,mert a vízzel csupa vizes lesz a ruhácskája!
20140113113746

Nekem 1x jött meg, míg Boti szopizott, akkor Boti sem akart enni, csak rángatta cicim, meg forgatta a fejét! Azt hittem betojok, úgy cibálta a cicim! :shock: :shock:
Én nem adtam neki pótlást, elég nehéz volt, de csak 1-2 nap az egész!

Bea :)
Az előbb elfelejtettem:
Tök jó Gréti ágya!!! :D :D Hol vettétek?
Az összebújós altatásról nekem is nehezebb volt lemondanom, mint Botinak. Ő símán ment magától aludni, dobta/dobja a puszit, jó éjszakát kíván, és 5 perc múlva alszik azóta is.
Én meg majd bele betegedtem, hogy nem a kezemben szuszogja álomba magát... :?

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi! Orsival annyira fájt a szoptatás hogy már csak arra gondoltam huzzuk ki 6 hétig aztán marad a fejés+cumisüveg. AZtán eljött Ágci, kiderült nem is jol tettem mellre Orsit. Pár nap alatt meggyógyult a cicim, 16 hósan én választottam el végül. Norbival már tudtam hogyan kell mellre tenni mégis fájt amig hozzászoktam ujra, üvöltein tudtam volna, folyt a könny a szememböl, de 2 hét után elmult azota sincs gond ezzel. Bealvás. Orsi ilyen volt, másfél óra szopi, és alig evett 30-40ml-t 2-3 hetesen is. Ehhez még jött hogy nagyon bukos volt, igy sokszor még annyi sem maradt benne. Egész nap a hordozoban feküdt/ült mert a kiságyat sem volt elég megemelni tuti visszajött volna minden, igy viszont jo eséllyel benne maradt. Fél évesen hogy kapott mást is egyre jobban elmult a bukosság. Szopi viszont mindig nagyon sokáig tartott, ö maradt is olyan bealvos (Norbi meg szerencsére nem alszik be és nem bukik, szopi 2 ciciöl is max. 15 perc). Türelem kell, én azt mondom ne csak fejjél probáld szoptatni is, utána fejd le a maradékot (nekem legalábbis muszáj volt mert Orsi olyan keveset evett hogy kellett fejni, Norbival nem is fejek)
Küldjek neked szoptatási anyagot, amit Ágcitól kaptam? Mi a mail cimed?

Zsuzsi! Remélem már nem lázas Dini! Én éjjel vizet adtam szopi helyett, gyorsan le is szokott a ciciröl de a vizivás maradt 2,5 éves koráig :o

Bea! Gréti nem esik le erröl? Orsinak még most is kell a nagy ágyra leesés gátló folyton hallom éjjel is nekikoppan

Anett! Nekem 14 hósan jött meg akkor már Orsi keveset szopizott, csak napi 1-2 alkalommal akkor nem zavarta öt
Cseppeket én mindig a nyelvére szoktam cseppenteni, esetleg utána iszik rá pár korty vizet. Én nagyon teaellenes vagyok, Orsi a bölcsiben 2 évesen ivott elöször. Elég nekik a viz. Még rostos levet sem adtam, csak közel 2 évesen 100% almalevet de azt is ritkán

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsuzsi!
Biztos nagyon cudarul érezted magad, de megértelek, amiért úgy döntöttél, hogy elválasztod Dénest. Kitartás, minden jó lesz!

Anett!
Én sem adtam teával a Cebiont, gyümölcslevet meg nagyon sokáig nem. Én is úgy vagyok ezzel, mint a többiek, amíg lehet, nem kell cukros lével itatni őket, mert így megvédhető sokáig a foguk.

Timika!
Milyen tanfolyamra jársz vagy fogsz járni?

Grétinek jó az ágya, mi is ilyenben gondolkodunk, ha már Szabinak nem fog kelleni a rácsos ágy. Így kevesebb helyet foglal el a szobában.

Kép

Kép
easabo
Szeged

Köszi szépen a sok tanácsot,ötletet. A vízivással az a baj hogy nem tud cumisüvegből,meg csőrös pohárból sem inni Zita baba. Csak rágja. Mondtam barátnőmnek,hátha van olyan cumisüveg amiből tud inni,próbáljon meg másikat venni. Nem tudom ez számít-e vagy csak símán nem tudja szívni bármilyen is a formája a cuminak.
Az apa megy be hozzá dolgot próbálták,de elkezdett Zita üvölteni mint akit nyúznak.
Azt tudni kell barátnőmről hogy nem bírja elviselni ha sír a gyerek :( Így gondolom semmilyen megoldás nem lesz egyszerű neki.
Azért mondom neki hogy próbálkozzanak meg hogy a párja megy be a gyerekhez. Hátha az bejön előbb-utóbb.
Köszi még egyszer!!!

Ez a szopi dolog nagyon nehéz :(
Szilcsi, kitartást hozzá!!!!

Zituska!
Én is azt hittem hogy hamarabb szülök,bár semmi előjele nem volt,csak a pocakméret miatt gondoltam. Még jósló fájásaim sem voltak. A kiírt időpont előtt 2 nappal hirtelen elkezdődtek a 20 perces fájások,vagyis majdnem végigcipeltem a pocakomat.
Kitartást!!! Ha te is végighordod,akkor sincs már messze a 40. hét :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Kinga!

Akarok írni éjjeli ébredéssel kapcsolatban, de most is rohanok, így majd később! Lehet, hogy tudok 1-2 ötletet rá! :D

e.

KépKépKépKép
hefe

Karmen!

A szopis anyagot nekem is el tudnád küldeni?
Köszi.

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Lányok!
Sportorvosiba vérvételre kell időpont?Mettől meddig van labor?

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Anett!Nem volt még Lindi 3 hós amikor megjött (ennyit arról hogy full szopi mellett nem jön meg :roll: ), na kínlódtunk is minden hónapban azokon a napokon, illetve nem is akkor, hanem előtte 1-2 napig. :( Alig akart enni, rángatta magát is, engem is. Túléltük!
Cebion csepp: magában!
Nem egész 4 hós anyatejes gyereknek miért akarsz Hipp teákat, gyümilét adni?? Untig elég neki az anyatej!!

Kinga! Éjjeli szopi: csak a saját példánkat tudom írni, Lindi 10 hós volt amikor én besokalltam!! Inkább nem írom le hányszor kelt szopizni éjjel...Fáradt voltam, nyűgös, hisztis, mellette másik lányom, férjem stb.., szal elég volt. Tudtam, nem azért kel mert éhes! Apára bíztam a nagy feladatot, meg a vízre! Na a víz nem kellett!! Apa visszasimizte, dajkálta. 3 napig tartott, utána volt hogy én keltem fel hozzá, de kitartóan nem adtam cicit neki. Nehéz volt nagyon, főleg, hogy már mondta is hozzá, hogy cici,cici, de tudtam, ha nem leszek elég erős, hogy leszokjunk az éjjeli millió szopiról (nem 2-3 ról volt szó), akkor egyik nap össze fogok esni.
Irtó édi Kitty! :D

Zsuzsi! Teljes szívemmel megértem min mégy most keresztül. De tudod, igény szerinti szopi: mind2 félnek jó!!!!! Ha nem jó vmelyiknek, be kell fejezni. :wink:
Lindi 19 hósan választotta el magát saját magától, és ez jó is volt így, mert már nekem is elég volt.

Szilcsi! Nem sárga még Lalibaba? Az aluszékonyság rájuk jellemző.
Amúgy a www.lll.hu -n értékes infók vannak, találsz telcsiszámokat is, bmelyik tanácsadót hívhatod! Segítettek anno nekem is!

Bea!Szupi az ágy! :) Aki benne fexik meg egy tüncimókus! :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Köszönöm a hsz-okat a szopis témához. Már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok extra béna és türelmetlen. :? Akkor türelem továbbra is...
Ma volt itt a védőnő, azt tanácsolta, nappal ne adjak neki pótlást, tegyem mellre 10-10 percre mind a kettőre, ébresszem 3 óránként, és csak éjszakára kapjon pótlást, ha igényli, így megszokja, hogy megdolgozzon a tejcsiért/ciciért. Most szopizott, nem kapott pótlást, pedig már vagy negyed órája letettem. Kíváncsi leszek...
Reggel nagyon megijedtem, brutálkemény éjszaka után - fél kettőtől reggel hatig fent volt, fájt a pocakja - amikor öltöztettem át, tiszta véres volt a köldökénél a bodyja. De megnézte a védőnő, mondta, hogy 1-2 nap és leesik végre a csonkja, nincsen semmi baj, csak meghúzhatta. :roll: :shock: :shock:
Vasárnap végre kimehetünk sétálni! :lol:
Ja és ma kapott először egy kis édeskömény teát, micsoda fejekt vágott neki!!! :lol: Olyan édes volt, ahogy fintorgott.

Kinga, nekünk már a kórházban megtanították, hogy adjak neki pohárból enni/inni. De én maradtam a cumisüvegnél...

Easabo, Ringatóra később megyünk csak, védőnő szerint még kicsi Lali hozzá. Majd talán márciusban megpróbáljuk! Babaúszást is majd csak 4 hós korától javasolta. Van valakinek tapasztalata az Anna fürdőben tartott babaúszásról?

Kép
szilcsi

Sziasztok!

klzsuzsi: nem lehet könnyű nektek. :cry: Én sem érzem képesnek magam, hogy 1 éves kora után is szoptassam, persze majd eldönti Dóri. :wink: Marcsi 10 és fél hónapos korában hagyta abba, nagyon fokozatosan, az első kanál almától kezdve elválasztotta magát, de nekem nem igazán okozott szomorúságot, na meg Marcsinak se.

Anett: én 6 hónapos kor előtt semmi folyadékot a tejecskén kívül nem adok. Amikor Marcsi elkezdett mindenfélét enni, semmit se cukroztam, nem sóztam. Egy időben nem itta meg a vizet, ezért icipici instant teát tettem bele (töredékét, mint ami a leírásban van), egyre kevesebbet, a végén már majdnem vízízű volt, és egyszer csak jó volt a víz is megint. Azóta főleg vizet iszik, néha kér gyümölcslevet, megiszik egyujjnyit, aztán kéri a vizet. Szénsavas cukroslöttyöket meg nem kap. Dóri is csak vizet fog kapni. Ja, egy időben csináltam a gyümölcslevekkel azt, hogy beleöntöttem jégkockatartóba, és lefagyasztottam, ebből vettem ki 1 kockát kb. 40 ml vízhez. (Én émelyítően édesnek érzem a baba-gyümölcsleveket, azt is, amelyik nem cukrozott, és kihígítva nagyon sokára fogyott volna el, addig meg megromlik felbontva.) A Cebiont az esti babatejbe tettük, amíg ilyen formában adtuk neki a C-vitamint (amikor először kapott, akkor már nem szopizott), mostmár átszoktunk a por alakúra, az sokkal olcsóbb. Azt én se értem, miért ne lehetne bármibe keverni...

mackó: írj légyszi egy telefonszámot meg egy nevet priviben! Köszi!

jégvirág: Dóri is sokkal többet és intenzívebben mozgott a pocakban, mint a nővére, egészen a végéig, hozzá képest Marcsi alig. Nem leszel többet pocakos? Ezek szerint nektek biztos kettő lesz? Az ágy nagyon jó! Hol vettétek? Ha nem titok, mennyi volt?

szilcsi: szerintem semmiképpen ne cumisüvegezzetek! Pár nap, és nem fog bealudni már, akkorra viszont megszokja a cumisüveget, és fejhetsz hónapokig!

zituska: gyantázááás? Nem semmi program a te pocakoddal! :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csajok,köszönöm a hsz-eket!Nórus,ez a lefagyasztás jó ötlet lesz később!!!Nem akarok 6 hós kora előtt adni neki mást,csak ismerősök meg védőnő :shock: is mondta, 4 hó után lehet próbálkozni,de én meg azt gondoltam, akkor kevesebb lesz a tejci, szóval nem fogok adni neki mást!Remélem gyors elmúlik ez a pár nap,és visszatér a régi étvágy és a tejem sem apad el addig!
20140113113746

Én is jégkockákat meg kisebb adagokat is fagyasztottam gyümölcspépekből, meg anyatejböl is, igy van hogy ezeket dobom a kajcsihoz a mai napig. Söt én még mindig a fagyasztott tejcsi adagokbol v. kockákból csinálom a du. fözeléket v. zöldségfélét

Edit! Küldeni fogom.

Na megint ellentétes vélemény. A gyogytornászok szerint, itt Morán meg Szegeden az ODU-ban nincs elmaradva, ezzel semmi gond. A neurologus és ma az ortopédus is azt mondta hogy igen hipoton, gyenge a hátizma is, stb. ma Dévény tornára küldték Vásárhelyre! Mert Szegeden is van de ez a vásárhelyen Benzédi Márta a legjobb, vele beszéljek. Nem örülök oda kell utazgatni, föleg ha jön a jeges, havas út, de ha ez segit elmegyünk persze.
Ma reggel nagyon kifáradt a tornában amugy, probálták nem kuszott, nem mászott még, de kicsit ügyesedett azért. De utána azonnal elaludt

Szilcsi! Nekem is mondták ébresszem Orsit és egyen, de nem tudtuk felébreszteni és enni sem akart többet. Én nagyon kivoltam 4-5 hós kora körül már, aztán elegem lett, és nem engedtem egy ideig mérni, azota meg békén hagytak, elfogadtam ö ilyen volt és kész. De az elején persze öket is megértem figyelni kell arra is mennyit eszik egy gyerek, csak én hiába akartam tömni nem lehetett, neki ennyi kellett.

Kinga! Nekem mindkettö probált inni cumisüvegböl, Avent, nem vált be, nem tudtam rendesen v. buktak töle. Pohárbol hamar megtanultak, eleinte harapták a poharat de nagyon gyorsan rájöttek hogyan kell inni, már Norbi is szépen tud, szerintem Zita babával is probálhatják nem kell elsö alkalommal feladni mert fele mellé ment. Én nem folyamatosan itatom, hagyom kortyoljon majd elveszem kicsit szusszanjon, aztán megint kér még.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi! Mi oda járunk Norbival uszni, mi 4 hósan kezdtük pedig neki a szeme is sokat volt gyulladt de tudtunk sokat járni már, és nagyon jol mozog a vizben, sokat ügyesedett, elég drága de amikor látom ott milyen jo neki már nem sajnálom annyira az árát

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Alszik a prücsök, cici nélkül, de ezt még tanulni kell, hogy aludjon el délután cici nélkül is időben. Volt megint sírás is, de nem kérte, csak sírt. :(
Éjjel felment a láza 39,2-re, adtam neki kúpot, sokat ivott (van kifejezetten alvós itatója, ezt már hetekkel ezelőtt bevezettük), a cicit nem kérte. Reggel még volt egy kis hőemelkedése, de napközben már nem volt baja.
Cicizni rendszeresen akar, de már bele se szív, azt hívja cicizésnek, hogy beül az ölembe, kicsomagolja a ruhából a cicit, ráfekszik és simogatja. Olyan édes! :cry: :)

Szilcsi! Kitartás, megéri a fáradságot, ha Lali baba belejön, nagy öröm lesz a szoptatás! :):) Sztem is inkább szopi után fejd ki a maradékot, próbáld elhagyni a cumisüveget! Melinda már kérdezte, de nem sárga kicsit? Attól tényleg aluszékony lehet!

Anett! Dénes se kapott vizet 6 hónapos kora előtt, se teát meg gyümilevet! 4 hós kortól valóban lehet ezekkel próbálkozni, ha tápis a baba, de anyatejesnél felesleges. Egyébként is vizet érdemes neki inni adni, mert ha rászokik az ízesített, cukros dolgokra, majd nem akar mást elfogadni, és nem csak napközben, de esetleg éjjel is azt kéri.
Furcsa a védőnőd, a legtöbb orvos és védőnő ahhoz a szoptatási elvhez tartja magát és azt tanácsolja, hogy anyatejesen 6 hós kora előtt semmit. Az ismerősök (már gondolom észrevetted te is :) ) fognak még furcsábbakat is mondani, nekem mondtak olyat is, hogy 2 hónapos kortól adjak neki reszelt gyümölcsöket :!: , hogy érezzen más ízt is, mint a tej! :? (Nagymama korú volt az illető.)
Az ételeket én is jégkockatartóban fagyasztottam, amég kis adagokat evett Dini, még a húst is. Lefőztem 2 csirkemellet vagy combot, turmixoltam, aztán minden főzihez dobtam egy kockát, amikor már kaphatott húst és még nem evett darabosat.

Bea!
Nagyon szuper ágyat vettetek a gyerekeknek, Gréti pedig tényleg ügyes nagylány, hogy egyedül elalszik. :):)

Zituska!
Hűűűűű nagyon nagy már a pocid, és ha jól látom, eléggé lent van! A finisben vagy, nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen! :):)
Boti tortái szépek voltak, micsoda nagyfiú már Boti is! :) Mi is a Kati cukrászdából rendeltünk Dininek, de nem formatortát, mert elriasztott az ára. :) Marcipánnal bevont lesz, csigág lesznek a tetején, mert csigamániája van jelenleg Dininek, mindenhova csigákat rajzol! :) Vettünk neki szappankrétát, fürdés közben beborítja a kádat sárga csigákkal! :) (A sárga a kedvenc színe.) A tortát szombaton a bulin kapja meg.

Melinda!
Exi már írta, de gondoltam én is szólok, kell a Gyeshez is a magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozat, de fénymásold, mert ott kell hagyni!
Nekem abból a nagy halom iratból, amit kértek, végül csak a személyit, a születési anyakönyvi kivonatot, és ezt a nyugdíjpénztári papírt ellenőrizték. Az adószámra, TAJ-számra stb., csak ránéztek, hogy beírtam-e.

Kinga! Kitti nagyon laza a rózsaszín sapiban! :):) Milyen komolyan néz a gépbe!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Jégvirág!
Tök jó az ágy!
Gréti nagyon ügyes, hogy nem esik le róla! :lol:

Bibi!
Tegnap láttam a Kárász utcai DM ajtajára kiirva, hogy keresnek pénztárosokat, eladókat részmunkaidőbe. Jelentkezni az üzletben lehet! :wink:
Van már munkád, ha Barni megy bölcsibe? :roll:

Kinga!
Tegnap láttalak benneteket Kittivel a Klauzár téren. :wink:
Nagyon hasonlit rád Kitti szerintem! :lol:

Zituska!
Kitartás! :D
Mindig nézem van e valami hir Rólatok!
A pólya nagyon szép és gondolom praktikus is! :lol:
Nekünk hagyományos van, azért a pár napért sajnálok másikat venni! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

sziasztok!

még nem írtam ide, de már elég rég olvaslak titeket. 28 hetes Szegeden lakó kismama vagyok én is. és csütörtöktől végre nem dolgozom és szeretnék kismama tornára járni. azt hallottam, hogy a Klinikán van torna. tud valaki elérhetőséget?

köszi
toncsi (egy olvasó :lol: , de most már író is :wink: )

toncsi80

Lányok: érdekelne, ki hogy tudta leválasztani a szopiról babáját! Nem most akarom konkrétan, de lassan el akarom kezdeni!
Az éjjeli felkelés és szopizás a mi életünket is megkeseríti, úgyhogy ezzel kapcsolatban is érdekel minden!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Szandra, köszi, majd keressük a férjedet, bár majd csak ha tavaszodni fog, mert addig még festetnünk is kell.

Niki!
Én Zolit 12 hónapos korára választottam el. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy éjjel nem kel fel enni (igaz már csak egyszer, ha épp nem gyötri a foga). Én úgy csináltam, hogy havonta egy szoptatást hagytam el. Először a délelőttit, azután a késő délutánit, reggelit, majd az estit. A kora délutáni volt az altatós szopi. Igaz, csak akkor ha sikerült a fiatal urat ágyban altatni és nem babakocsiban. Amikor babakocsiban aludt az is kimaradt, kivéve azokon a napokon, amikor feszült a mellem. Ez úgy 3-4 naponta volt. Aztán lassan az is elmaradt. Mostanában este lefekvés előtt kap egy kis Jóéjt tápszert, éjjel ha felébred, meg reggel 6 körül. Ez utóbbi rendes táp. De ha holnap megkapja a 15 hónapos oltást, és túlesünk minden nyűgjén, nálunk is keményités lesz (bár én eddig azt vallottam, hogy ahogy a cicit elhagyta éjjel, ezt is elfogja), én is már néha zombi vagyok. Szerintem már álmomban is tájékozódnék a hálószoba-konyha, mikró-gyerekszoba-konyha, mosogató-hálószoba útvonalon :).
Teljesen ki vagyok purcanva. Ma szinte egész nap bőgtem, elegem volt teljesen. Hisztizik, rossz mint a bűn, harap. Aztán elmentünk meglátogattuk a nagyit, fogócskáztunk egyet a kertben, most apa vigyáz rá, igy kezdek megnyugodni. Nem tudom, hogy a nem alvás teszi-e vagy a piros betűs ünnepek :(, de eléggé tikkadt vagyok. (régen képes voltam 10 órát aludni egyhuzamban) Már lassan márfél éve egy éjszaka nem volt, amit átalhattam volna.
Szóval kitartás!!!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Kinga: Ha még érdekli a barátnődet... Szóval nekünk dettó ugyanez a helyzet volt (remélem) kb. 2 héttel ezelőttig, szóval nem mondhatom, hogy rajöttem, mi a megoldás, de nálunk rendeződni látszik a helyzet! Dorottya is rengeteget ébredt, a végére mindig az ágyunkban kötött ki, de ott meg nem tudtam pihenni tőle rendesen. :roll:
2 dologgal próbálkoztam: Először is egy számmal nagyobbra cseréltem az összes pizsuját!!! :shock: Pont tökéletes volt a régi, de szerintem kényelmetlen lehetett neki! Lehet, hogy véletlen egybeesés csak, de azóta 2-szer ébred éjjelente (tényleg csak szomjúság-éhség miatt), ami szerintem nem gond! A másik, hogy nagyon odafigyelek napközben, hogy semmiért ne emeljem fel a hangom, nyugodtan végiggondolok (majdnem)minden szót, mert enyhén szólva heves a vérmérsékletem :lol: , tehát különösen nagy erőfeszítésembe kerül. Olykor határozottan rászólnék Mamára, hogy figyeljen oda, mert Doró a lépcső felé indult, vagy Tatára, hogy ne adjon már a gyereknek füstölt szalonnát kenyérrel, de olyankor nyelek nagyot (amikor sikerül megállnom szó nélkül :D ) és csendben, nyugodtan, feszültségmentesen próbálom megoldani a helyzetet. Na nem azt mondom, hogy mindenkinél ez a helyzet, de lehet, hogy a háttérben olyan apró dolgok bújnak, amikre nem is gondolunk, amik egyébként a mi életünk része, de neki szokatlan, felkavaró, stb... Háááát, kb. féléves kora óta ébred szinte minden éjjel rengetegszer! Annyit agyaltam már rajta, hogy mi miatt, hajlamos voltam a fogzásra kenni, de most úgy tűnik, hogy nem az volt a gond! Meglátjuk! Én hiszem (már írtam is), hogy nem passzióból ébred éjjel, nem azért, mert "ezt szokta meg", vagy mert bosszantani akar, azért van szüksége a cicire, mert valami baja van, és az nyújtja neki a vígaszt, a megbékélést!
Amúgy a vizezés nálunk se nagyon jöhetett szóba, mert ha nem kedvére való amit kap, pl. nem cici, ha nem szomjas, akkor a csőrös pohárból nagyot kortyol és kiköpi a ruhájára, az éjjeli öltöztetés meg akkora ordítással jár (nálunk), hogy csak na!!! Szóval nekem ez egyelőre bevált! Babonás vagyok, remélem nem kiabáltam el! :)

Zsuzsi:
Hát én sírtam is, amikor olvastam a kényszerű elválasztást! :cry: Nagyon át tudom érezni a problémát, valószínű nálunk is ez lesz, amilyen cicifüggő a csajszika! :? De ebből az esetből is okulok, és edzem a lelkem a későbbiekre! :wink: Bízom benne, hogy nagyon hamar átvészelitek ezt az időszakot és nem lesz több probléma! Amúgy azóta ki tudtad magad pihenni?

Szilcsi: Mi is az Annába jártunk úszni, most a szemes gondok miatt a téli időszakot kihagyjuk, de tavasszal újra megyünk majd! :lol:

Bocs, hogy már megint rengeteget írtam! :oops: :oops: :oops:

eszter

KépKépKépKép
hefe

Hát nem jött be, amit a védőnő tanácsolt. Délután fél kettő óta ordít! Most talán bealudt, de fél óra múlva kezdődik az esti muri (fürdetés-kaja...). Hullazombi vagyok! :(
Szegénykém éhes volt egész délután, cicire tettem többször is, de már annyira fájnak, hogy nem tudom, fürösztés után egyáltalán mellre tudom-e tenni. :cry: Meg is fogadtam, hogy nem követem ezt a nagyszerű tanácsot!!! Holnap kipróbálom, hogy nem fogom ébresztgetni, hagyom, hadd aludjon, amíg jólesik neki, akkor kajáljon, amikor tényleg éhes és felébred rá.

Karmen, köszi az infót, én is az Annába akarom majd vinni Lalit, állítólag ott a legtisztább minden!

CSeppek, megértelek! Én még csak két hete nem alszom, leszámítva a terhesség végét, de már kivagyok. Kitartás!!!

Zituska, nem gyűjtöd még a fogadásokat, mikorra várható a kiscsaj? :wink: Én gyűjtöttem, de apája tippje jött be, aki már 6 hetes terhes koromban megmondta, hogy a szülinapján fog születni és fiú lesz.

Zsuzsi, nem is olvastam, hogy Melinda kérdezte, bocsánat! :oops: Már nem sárga! Az első napokban az volt, de már egyáltalán nem, de maradt ugyanolyan lusta!

Kép
szilcsi

Szilcsi!Én sem keltettem fel a csajt,ha éhes lesz fel fog ébredni!Ha felkeltettem csak nyűgös volt és nem evett annyit,mintha magától ébred volna!
20140113113746

Toncsi: Üdv a 28 hetes kismamák táborában :)
Ki a dokid (jöhet priviben is), kisfiú lesz vagy kislány? Hogy vagy(tok)? :)

Ágy: 44690 Ft volt, Színfolt. Amúgy mindenhol ilyen emeletes ágyakat árulnak (már ami fenyő), csak az árakban volt pár ezres különbség, itt volt a legolcsóbb.....nem mellesleg csak itt volt raktáron, máshol csak képeket tudtak mutogatni az emeletes ágyakról. És 4 hét mire megérkezik ha megrendelik.
Ez 90x200-as, van ennél picit kisebb, a 80x200-as, annak a létra fokai nem ilyen vízszintesen állnak hanem függőlegesen.

http://www.innovabutor.hu/fagykeret.html
(utolsó 2)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Látom sokakat érdekel az emeletes ágy. A lányoknak ilyen van: kupis és még csomagoltak a matracok a képen, a költözésünk napján készült.

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

hefe: lehet hogy tényleg van abban valami,a mit mondasz, hogyha feszültek vagyunk napközben az a gyerkőcre is kihat és lehet, hogy este jön ki. Állítólag az egésznapos dolgokat este dolgozzáj ők is fel!
Amúgy én is heves természet vagyok, Réka sokat hisztizik mostanában és igen, sokszor fölemelem a hangomat. De ezen elgondolkodva, próbálok uralkodni majd magamon!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Nem igazán idevágó téma, de olyan nőgyógyászt keresek Békés vagy Csongrád megyében, aki méhszájseb műtétet lézerrel vagy fagyasztással csinál.

Légyszi, akinek van tapasztalata ezügyben, vagy csak tud ilyen orvost, írjon nekem privit! Ki, hol, mennyiért csinálja, be kell-e feküdni, altatásban csinálja-e, ilyesmi.

Előre is köszönöm!

Gabella

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Hefe!
Köszi az ötletet és hogy megosztottad a tapasztalatodat! Lehet hogy Zita baba is ideges. Sajna barátnőm az élettársával elég sokat vitázik. Nem kiabálnak soha egymással,de a feszültség szinte folyamatos.
Elmondtam neki az összes tanácsot amit adtatok,remélem valamelyik hasznos lesz a számára.
KÖSZI még 1x mindenkinek !!!

Zita!
Miért nem jöttél oda hozzánk? Nagyon rohantál?
Márkkal voltál?

Bea!
A link amit megadtál az egy nagykanizsai bútorbolt ha jól látom,ugye?
A Színfolt is árulja ezeket az ágyakat? Én valami hasonlót szeretnék mint az első 2 csak szeretném megnézni élőben is.

Melinda!
Klassz a lányok ágya!! Az alsó matrac látszólag majdnem akkora mint egy francia ágy :wink:
Lindi már ott alszik? Nem esik le?

Toncsi!
Üdv itt!! Mesélj egy kicsit magadról :)

Zsuzsi!
Kitti elkezdett kb 2 hónapja pózolni a kamerának. Szereti ha fényképezem :lol: Már vagy 1000000000 képet csináltunk róla 8)
Hogy vagytok? Dini? Milyen volt az éjszakátok?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Ma voltunk dokinál, azt mondja pelenkadermitisz (talán így írják) az oka a comb és popsipirosságnak. Ecsetelőt kaptunk, ami narancsos színű és állítólag fog. Hogy kell használni az ecsetelőt???????
Oltás nem kapta meg, kicsit hurutosan köhög és folyik az orra, "hála" a hóevésnek... :evil: :wink: Orrszívás, orrcsepp, stodal, aztán talán jövő szerdán szurik. 12,5 kg 83 cm.
rajtam is kitört a nátha, pedig én nem ettem havat... :D

Kinga!
Ábel kabátostul birtokba vette a hintát, de fél rajta, támaszkodik oldalt :D Most alszik, majd csinálok fotót. Kitti élőben szebb, mint a képeken! :lol: :D Köszi mégegyszer!!

KlZsuzsi!

Én is pityeregtem a soraidon. Nagyon megértelek, de Dinit is. Itt Mindenki megért és az a fontos, h megkönnyebbülj, panaszkodj, ha az jót tesz, senki sem várja el, h irjál mindenkinek, az is jó, ha kiöntöd a lelked és meghallgatunk. Én így gondolom. Remélem javul a helyzet, regenerálódsz és szurkolhatunk a tesónak. Szeretünk Titeket! :)

Bea!
Nekem is tetszik az ágyatok. Én keretes egyszemélyesben gondolkodtam, de meggyőztél! :D Grétiszáj??? Grétifotó?? :)

Niki!
Ábel is nagyon hisztis és makacs, mint az öszvér. Előfordul, h kiabálok vele, de csak akkor, ha kért tenne magában és muszáj erélyesnek lenni. A napokban egy nagykéssel bökdöste az asztalt :shock: :shock: Megállt bennem az ütő, pedig csak a kamrába léptem be egy pillanatra. Na akkor ordítottam. Azóta mutat a késre és rázza a fejét, h nem. Néha muszáj emelni a hangunkat. Utánna nyugodt hangon elmondom miért kiabáltam vele...
Az éjjeli szopit hamar elhagyta, magától, nem tettem semmit. 22 körül szopi, aztán 6-ig alvás, kb. 3 hós korában.

Cseppek!
Üdv a hisztis gyerekek édesanyjának klubjában :) Ábel is harap, de azt hiszi játék, mert felkiáltok, ha hirtelen belémharap. Ő meg kacag... Az apja lábujját is előszeretettel harapdálja és röhögnek....
Nem választja külön a hisztizős harapást és a játékos huncutkodósat...

Toncsi!
Szia :-) Jó egészséget Nektek, gyere, amikor tudsz.

Zituska!
Szurkolunk és várjuk a híreket!!

Enikő merre vagy??????????????????

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kinga! Az alsó ágy:120 x 200 as, a felső 80x200as. A lányok együtt alszanak alul, Lindi belül, nem esik le. :)

Toncsi! Üdv errefelé! :)

Szilcsi! Méred Lalibaba kajáját? Vagy honnan tudod, hogy az éhségtől ordított?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ja, esetleges GYES igénylőknek (rajtam kívül :) ), ha a saját számládra kéred a pénzt, elég, ha a bankszámlakivonat fejrészét levágva visszük be a MÁK-nak. (amin ugye rajta van a név, számlaszám stb).

Zsuzsu! Mikor szoktatok sétálni menni? :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!

11-14 óra között ahogy összejön.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kinga: Volt 2 féle egyszemélyes körbe keretes ágy is a Színfoltban, egyik nagyon hasonló ahhoz ami a második képen van. Bibiék is ott vették Barni ágyát ha jól emlékszem, az is nagyon klassz, olyan amilyent szeretnél szerintem :)

Zsuzsu: Ha lenne külön szobájuk a gyerkőcöknek vagy biztos lennék benne hogy 2-3 éven belül elköltözünk akkor nem vettünk volna emeleteset. :) De így...kis helyre muszáj.
Így is ha még beteszem a kisszobába a kiságyat, alig lesz hely a 2 ágy közt. A kicsi először még a mi szobánkban fog aludni, de egyenlőre sejtelmünk sincs hogy rendezzük át a lakást hogy elférjünk mindannyian :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Bea: tényleg szupi lett Gréti ágya, és milyen ügyes!:))

Kinga:
nem fogadom el/nem tud inni cumisüveg téma: nálunk anno, mikor már keményebben el kellett kezdenem pótlást adni Manónak (kanállal és pohárral küzdhettünk volna 1-2 órát és fele mellé ment volna; a korábban lefejt és lefagyasztott tejcsimet meg sajnáltam volna ily módon elpazarolni...) kb. 3-4 napig küzdöttünk a cumisüveg témával, mire rájött Dórika, hogy mi a fenét kell a cumisüveggel csinálni a cici után. Kezdetben szerencsére csak az esti kajálást kellett így kiegészíteni: először szopizott, utána meg nekiveselkedtünk az üvegnek (ezt szó szerint is veheted). Első nap fél órát üvöltött én meg szegénynek próbáltam folyamatosan a szájába adni az üveget. Apa a konyhában a laptopjával dolgozott, s kb. 5 percenként benézett, hogy mit csinálunk Manókával. Végül fél óra üvöltés után, nagy hüppögések közepette elkezdte inni, s mind megitta, ami akkor az adagja volt. Másnap procedúra kezdődött elölről, annyi eltéréssel, hogy szopi után már csak 20 percig üvöltött. Így napról-napra kb. 10 percekkel csökkent az üvöltéssel töltött idő, végül már nagyon szépen tudta, hogy cici után sajna csak az üveg maradt, s nem volt tovább semmi gond. 9,5 hónapos koráig szopizott, s magától hagyta abba. Nekem majd megszakadt a szívem, mikor nem volt hajlandó tovább cicizni. De tudom, hogy igaza volt, mert akkor már tényleg alig volt tejem. (Én még küzdöttem volna vele egy kicsit, de nekünk ennyi jutott ki belőle.) Szóval kitartás az ismerősödnek. A feszültséget meg tényleg nagyon érzik, s nem tudják hova tenni, hogy miért. Nekik még rosszabb ezt megélni, mint azoknak, akik vitáznak.

Melinda(29): megkérdezhetem, hogy ti hol vettétek az ágyat és mennyiért? Nagyon jópofa, s tényleg jó széles az alsó része. Ez is két részre szedhető, mint Beáéké?

Mónika

vesm

Lányok,

még egy dolog: még mindig vannak eladó üveges bébiételeink. Dórikám teljesen "besztrájkolt" mindennemű ilyen ellen... :o

Ha esetleg érdekel valakit, írjon privit. 150 Ft/üveg (Kecskeméti)

Ezek vannak:
- csirkehús sárgarépapürével, 5 hós kortól, július 18-ig jó, 1 db,
- almapüré burgonyával, 4 hós kortól, február 10-ig, 1 db,
- paradicsompüré burgonyával, 6 hós kortól, augusztus 5-ig, 1 db,
- sütőtök bébidesszert, 4 hós kortól, augusztus 4-ig, 10 db,
- sütőtökpüré csirkehússal, 6 hós kortól, július 10-ig, 10 db,
- vilmoskörte birsalmával, 4 hós kortól, június 6-ig, 16 db,
- alma málnával, 4 hós kortól, június 6-ig, 4 db.

Mónika

vesm

Vesm! A Yjsk-ben vettük, 58 ezer volt ágyráccsal (matracok nélkül). Tudtommal, nem lehet kettészedni.
Mi azért választottuk ezt, mert egyrészt sokkal kevesebb helyet foglal el mint 2 ágy -bár nem kicsi a szobájuk-, másrészt a lányok beleszerettek (főleg ugye Lottika :) ) Ha majd külön szobát akarnak a lányok, majd váltunk. :)
Egyenlőre nagyon szuper ez nekik, gond nélkül mennek du. -bár a délutáni szieszta mindig sustorgással, rötyöggéssel kezdődik, de vhogy nem tudok rájuk haragudni- és este is aludni, egymáshoz bújva alszanak. :D Imádom!!!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

... és egy mai kép.

A sztori a következő:

"No ide figyelj Maci! Most megtanítom neked, hogyan kell felhúzni a cipőt." A kép éppen a "ka" periódusban készült (=kapcsoljuk be) :D
Kép Maci! Megtanítom neked, hogyan kell cipőt húzni:)

vesm

Sziasztok! :)
Túl vagyok az utolsó gyantázáson (mármint szülésig :lol: ), meg a ctg-n is!
Ctg SEMMIT nem mutatott, Noémit ébreszteni kellett, pedig előtte és utána is olyan jó kis jóslóim voltak, hogy csak na! :lol: :lol:
Dokinak is mondtam, hogy ne is vegye figyelembe a ctg eredményt, mert annál mi sokkal különbeket produkálunk itthon a Csajommal! :D Ő is csak nevetett rajta, és mondta, hogy majd megyünk, ha itt lesz az ideje, ő készenáll! :lol:
De nem panaszkodom, itt is fáj ott is zsibbad, de többet nem leszek pocakos, így csakazértis kiélvezem még az utolsó heteket, napokat is!! :D :D

Szilcsi :)
Fogadásokat még nem gyűjtöttem az időpontra, de el lehet kezdeni, ha gondoljátok! :lol: :wink:
Én vízöntő csajszit szeretnék, ezért remélem még legalább keddig egyben maradunk! :D
De ugyanakkor félek a látogatási tilalomtól, hogy Apát nem engedik be majd a szülésre, mert már fenyegetőznek vele jövőhétre Szegeden is, a megyében már 4 kórházban az van. :roll:

Zsuzsu :)
Erre a hisztiből vagy játékból harapásra figyeljetek, a múlthéten Boti hátát úgy megharapta az egyik kislány, mert összevesztek vmi játékon, hogy még mindig véraláfutásos neki. :roll:

Zita :)
Én azért vettem kókuszpólyát, mert már a Klinikán ki akarom szedni Noit a rendesből, én nagyon utáltam!
Ebből ki lehet venni a kókuszbetétet, és akkor kistakaró lesz belőle! Csak akkor használom pólyának, ha a Csajszinak igénye lesz a bugyolálásra, vagyis megnyugszik benne. :wink:

Zsuzsi :)
Remélem jobban vagytok már!!!! Lelkileg, és fizikailag is!!
Boti is állandóan csigabigát rajzol mostanában! :lol: :lol:

Megyek, ledőlök kicsit, Boti épp mamázik, én meg napközben vhogy jobban tudok mostanában aludni, mint éjjel!

Kép
Kép
zituska28

klzsuzsi: Mi fán terem ez a szappankérta, és hol vettétek? :)

Nóra
KépKép KépKép
norus88

sziasztok!

nos, magamról(rólunk):
még ebben a hónapban töltöm a 28-at. első babánk. nem házasodunk össze, de már 8 éve együtt vagyunk. Kecskeméti születésű vagyok, de egyetem után itt maradtunk. gyógyszerészként végeztem, de nem dolgoztam patikában csak 1 évet( lehet, hogy valamikre fogok tudni válaszolni, de már 3.5 éve nem ástam bele magam).
Kislányunk lesz, akit Hédinek fognak hívni. most 28 hetes, 1100g. minden rendbe vele. és velem is, különösebben semmi bajom.
a Sári Tamáshoz járok magánba. ha szült vki nála infót(mennyit adott, milyen volt) szívesen olvasok. de ha rosszakat tudtok csak, azt ne írjátok, mert mikor a Czankról írtatok, és olvastam, az jutott eszembe, hogy " de jó, hogy nem az én dokim, és vajon váltanék-e, ha ilyeneket hallanék róla". szóval csak szépeket! :lol:
ez jó sok lett, de eztán rövid leszek, mert még egy csomó témához (amihez már baba kell) még nem tudok hozzá szólni :)
toncsi

toncsi80

Kinga!

Mi is akarunk venni Márknak ágyat, úgy hogy én már felhivtam a nagykanizsai céget! :lol:
Azt mondták, hogy a czotter.hu lapot nézzem, meg, ez a cég gyártja az ágyakat. Hát jó kis áraiik vannak, matraccal együtt! :wink:
A múlthéten voltunk mi is a Szinfoltba, pont ilyeneket nem láttam, olyat láttam, amit ki lehetett húzni 1 méteresre, 140, illetve 180 centisre. Két oldalt volt leesésgátlója. És volt hozzá alapból matrac, mondjuk nem egy nagy minőségű!Mármint a matrac, kb 3 centi vastag szivacs. :?
Az áruk 30-33000 ft körül voltak.

A Klauzáron azért nem mentem oda, mert mi is indultunk már haza, meg te is beszélgettél valakivel! :lol:

Zituska4
Én se szeretem a hagyományos polyát, állandóan kötözgertni, stb.
A Klinikán megengedik, hogy sajátba tedd? :?:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Toncsi!Üdv itt,nagyon szép neve lesz a kislányotoknak!

Zita!Pólyáról annyit, hogy nekem mind a kettő volt,váltva használtam, sűrűn lekakkantotta a csaj,így kellett is a kettő!Szerintem a hagyományos sokkal jobb,a kókuszból majd ki pottyan a gyerek!Na jó nem, de fele olyan biztosan sincs benne és nem is melegíti úgy ,nekem fogni is nehezebb volt kókuszban,persze lehet azért,mert kezdő vagyok!Azt a 3 megkötőt nem sok idő bekötni :wink:
20140113113746

Zita :)
Nem fogom megkérdezni, hogy megengedik-e, kiveszem, és kész!
Az én gyerekem! :wink:
Viszek neki ruhát, meg ezt a pólyát.

Már volt alkalmam kipróbálni a hagyományos pólyát anno Botival, nekem meg az nem jött be. Én pólya nélkül biztosabban fogtam a gyereket, meg szoptatni se tudtam vele a Klinikán.
Nem vagyunk egyformák! :wink:

Toncsi :)
Tényleg szép neve lesz a lánykádnak, és írj bátran, mi itt a regényeket szeretjük! :lol:

Kép
Kép
zituska28

Niki: Szerintem is megér egy próbát! :lol:

Zituska: Én csak kesztyűt akartam a babára adni, de azt mondták, ne tegyem, mert csak elvesztik odabent amikor fürdetik őket... van benne valami, hogy ha mindenki saját ruhát visz be a picinek, akkor annak kavarodás lesz a vége. Lehet, hogy azóta már fürösztheti anyuka is a babát, akkor meg nem gond! :D

Toncsi: Üdv itt! :)

KépKépKépKép
hefe

Zitus!

Nekem sem engedtek se sapit se kesztyűt Málnusra adni.szomorú is voltam :cry: szegények olyan kis szakadtak abba a kórházi cuccba,meg filccel ráírják az anya szobaszámát!Ja,és nemkedvesen közölték,hogy nem lehet,hanem "ráadhatja anyuka de vissza nem kapja" mert ők ugye minden fürdetésnél átöltöztetik és fognak arra figyelni,hogy anyukának visszaadják a ruhát meg kérjenek tőle tisztát!Sajna,szerintem is jobb lenne,ha saját ruhában lehetnének a gyerkőcök,hátha egyszer az is eljön!
A pólyát szerintem tuti nem engedik használni,mondta a védőnő, hogy a nővérek miatt vannak hagyományos pólyába a babák és jó szorosan bekötve,mivel hozzák viszik (szerintem szó szerint bobálják) őket a kocsira amivel kiviszik az anyukákhoz,kell h jól meg tudják fogni őket és a baba biztosan legyen benne!Kókusszal ez nem lehetséges!
Szoptatni nehezebb pólyával,ezzel egyetértek,de szerintem mindkettővel.Én volt, hogy kicsomagoltam belőle!
20140113113746

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?