Sziasztok!
Alszik a prücsök, cici nélkül, de ezt még tanulni kell, hogy aludjon el délután cici nélkül is időben. Volt megint sírás is, de nem kérte, csak sírt.
Éjjel felment a láza 39,2-re, adtam neki kúpot, sokat ivott (van kifejezetten alvós itatója, ezt már hetekkel ezelőtt bevezettük), a cicit nem kérte. Reggel még volt egy kis hőemelkedése, de napközben már nem volt baja.
Cicizni rendszeresen akar, de már bele se szív, azt hívja cicizésnek, hogy beül az ölembe, kicsomagolja a ruhából a cicit, ráfekszik és simogatja. Olyan édes!
Szilcsi! Kitartás, megéri a fáradságot, ha Lali baba belejön, nagy öröm lesz a szoptatás!
:) Sztem is inkább szopi után fejd ki a maradékot, próbáld elhagyni a cumisüveget! Melinda már kérdezte, de nem sárga kicsit? Attól tényleg aluszékony lehet!
Anett! Dénes se kapott vizet 6 hónapos kora előtt, se teát meg gyümilevet! 4 hós kortól valóban lehet ezekkel próbálkozni, ha tápis a baba, de anyatejesnél felesleges. Egyébként is vizet érdemes neki inni adni, mert ha rászokik az ízesített, cukros dolgokra, majd nem akar mást elfogadni, és nem csak napközben, de esetleg éjjel is azt kéri.
Furcsa a védőnőd, a legtöbb orvos és védőnő ahhoz a szoptatási elvhez tartja magát és azt tanácsolja, hogy anyatejesen 6 hós kora előtt semmit. Az ismerősök (már gondolom észrevetted te is
) fognak még furcsábbakat is mondani, nekem mondtak olyat is, hogy 2 hónapos kortól adjak neki reszelt gyümölcsöket
, hogy érezzen más ízt is, mint a tej!
(Nagymama korú volt az illető.)
Az ételeket én is jégkockatartóban fagyasztottam, amég kis adagokat evett Dini, még a húst is. Lefőztem 2 csirkemellet vagy combot, turmixoltam, aztán minden főzihez dobtam egy kockát, amikor már kaphatott húst és még nem evett darabosat.
Bea! Nagyon szuper ágyat vettetek a gyerekeknek, Gréti pedig tényleg ügyes nagylány, hogy egyedül elalszik.
:)
Zituska! Hűűűűű nagyon nagy már a pocid, és ha jól látom, eléggé lent van! A finisben vagy, nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen!
:)
Boti tortái szépek voltak, micsoda nagyfiú már Boti is!
Mi is a Kati cukrászdából rendeltünk Dininek, de nem formatortát, mert elriasztott az ára.
Marcipánnal bevont lesz, csigág lesznek a tetején, mert csigamániája van jelenleg Dininek, mindenhova csigákat rajzol!
Vettünk neki szappankrétát, fürdés közben beborítja a kádat sárga csigákkal!
(A sárga a kedvenc színe.) A tortát szombaton a bulin kapja meg.
Melinda! Exi már írta, de gondoltam én is szólok, kell a Gyeshez is a magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozat, de fénymásold, mert ott kell hagyni!
Nekem abból a nagy halom iratból, amit kértek, végül csak a személyit, a születési anyakönyvi kivonatot, és ezt a nyugdíjpénztári papírt ellenőrizték. Az adószámra, TAJ-számra stb., csak ránéztek, hogy beírtam-e.
Kinga! Kitti nagyon laza a rózsaszín sapiban!
:) Milyen komolyan néz a gépbe!
Zsuzsi