Új privát üzeneted érkezett!

Itt vagyok, a gépem működik ventillátor nélkül is. Csak kicsit forró az oldala 8)
beuska: grat a vizsgához, ügyi vagy :wink:
monácska: úgy szép az élet, ha zajlik :wink: minden rendben lesz, bizti vagyok benne. Márc. 1-jén váltam, május 24-én esküdtem, előtte való nap meg még George Michael koncerten fetrengtem, aztán mentem vmi köcsög vizsgára a közgázon. nagyon drukkolok neked, csak óvatosan mindennel, hiszen a pocaklakó ott van, ő a legfontosabb!
pumperka: mi volt a védőnéninél? képzeld, ma megtaláltam a garázsban a régi kiskönyvemet (oltási, ovis, iskolás...stb). Tök jókat derültem rajta, mindig azt írták bele, hogy gyengén fejlett, alultáplált. :lol: most bezzeg. :lol: Milán kismamis könyvét is megtaláltam, jó volt összehasonlítgatni a mostanival.
mzx: majd megfogadom a tanácsod, fogok sokat inni spinal után. tényleg, éjjel iszonyatos lábikragörcseim voltak, azt írja a nagy könyv, hogy lehet a kevés folyadék miatt, Mg hiány miatt, meg cukorbetegség. Amúgy is az utolsótól parázok, jó hogy köztük van.... Nektek nem szokott ilyen lenni? Rohadtul fájdalmas.
Mától visszafogtam a zabálást, elég jól bírom. Vajon meddig?
mpatr: gondolom észrevetted, hogy nem mentem úszni. Még mindig nics bikinim :oops:
mni: kiságyat még nem fotóztam le, de amit kiko is ajánlott, a Brendon outlet, tényleg elég jó. Sok cuccot vettünk mi is ott, pl a baldachint is. Próbaképp a kiságyon van, még ki kell mosni, de majd meglátod a fotón, szerintem klassz és passzol a fenyőhöz.
pété, tand: sajnálom, hogy nem jöttök talira, pedig szívesen beszélgettem volna veletek :cry:
Vendég

Pati, írtam, hogy nem mehetek egyelőre úszni, mert a védőnő letiltott a vizeletbacik miatt. holnap megyek az orvosomhoz, megkérdezem miért nem csinált tenyésztést.
a jógás dúlát még nem kérdeztem meg 2 dolog miatt- az egyik az időpont, hogy akkor kérdezném amikor már van időpont, mert amúgy szerintem eljönne (bár nem tudom mennyire anyagias, hogy ingyér eljön-e - mármint a kajáért -, bár nem olyannak tűnik - mármint aki anyagias). a másik, hogy szerinted nem ciki, hogy 2 dúla lesz ott, és akkor kihez intézzük a kérdéseket, egyszerre nem tudunk mindkettőre figyelni, és mi van ha más véleményük van? ezen vaciláltam csak

légzésfigyelő - én a babysense-ről hallottam jókat, én egyelőre kaptam egy olyat kölcsön ami egyben bébiőr és légzésfigyelő, bár még egy babysense-et is ígértek kölcsön, nem tudom melyik legyen.
a madarász utcai tanfolyamra mindenesetre el akarok menni, minden kedden van du. 2000 ft asszem - mert az egy dolog, hogy van légzésfigyelőd, de van kb 3 perced ha bármi nagy gáz van, hogy csinálj valamit, ennyi idő alatt hiába hívod a mentőket...

aranykavics - én is utálom a hálóinget, a Triumphban már vettem egy szoptatós pizsamát, meg nézek olyan felsőket a pizsamanadrágjaimhoz amiben lehet szoptatni - gondolom amúgy tökmindegy, hogy hálóing vagy pizsama. mármint talán a betét miatt nem jó a pizsi ha nagyon szűk, de nekem tök bő gatyáim vannak
szoptatósmelltartó - én majd csak feb végén veszek a biztonság kedvéért, hátha addig nő a mellem, bár eddig csak a kerületem nőtt a kosárméret még nem...na ja a hízás - hétvégén a moziban már ki kellett kapcsolnom a melltartóm, azt hittem megfulladok...

hálós bugyit a Brendonban vettem, Tena Lady-t kaptam barátnőmtől akiknek megmaradt, van vagy 20-30 db, azt mondták az elég lesz

haskötő az mi is? kaptam egy barátnőmtől egy hasleszorítót, tépőzáras, amit áll. szülés után kell hordani, ez lenne az? de az elég szűk, tuti, hogy pár hétig még nem tudnám magamratekerni hogy el szoktam nézni a szülés utáni nőket, mintha még bent lenne a baba...

KépKép
judit18

Na ne mááááár! A januáriak után azért még ott van az a február is! Engedjük csak szépen magunk elé Őket! :wink: :lol:

Monácska! Nem semmi, Te aztán tényleg bevállalós vagy! :wink: És, ha 31-én a válás után nem mennél haza? Egyből jöhetnél ünnepelni. :oops: :wink:

Pumperka, mi volt a védőnéninél? Ugye nem kaptál ki? :shock: :D

ÉLJEN BEUSKA, ÉLJEN BEUSKA! Gratulálok! :lol:

Pepi, holnap én is jövök! :)

Tand, nagyon vigyázz magatokra! Lesz itt még babás tali! :wink:

Kavics, elől gombos pizsama? Vagy azt még jobban utálod?
Eldobható bugyit kapsz a gyógyszertárban is vagy még láttam a Brendonban. Nekem a védőnő legalább 10 db-t mondott, Tena Maxi betéttel. :shock: :shock: :shock:
A haskötő a Brendonban 7500.- körül mozog, de ha receptre felíratod, akkor gyógyászati segédeszköz boltban kb. 1500.- Ft-ért kapsz kettőt. A barátnőim közül többen használták, és nagyon dícsérték. Még én is dilemmázok. :shock:
Melltartó ügyileg nekem eddig A-ból lett C. Gondolhatod, milyen deszka voltam. :lol: :oops: A doki szerint bőven ráérek majd az utolsó két hétben venni, mert addig még úgyis nőni fog. :shock: :shock: Hova? Már ez is tök kényelmetlen. :oops: :roll:

Évi

KépKép
kvaszeva

kavics: nem muszáj hálóing, lehetsz pizsiben is, a lényeg, hogy gombolós legyen elöl, mikor szopik a babuci, ne kelljen csöcsre vetkőzni. Emiatt is jó a szoptatós melltartó. Kipattintod és kész. Nekem anno nem volt, de most vettem 1-et. A melltartó betét fontos, azt vegyél mindenképp. Miután vettem egy rakás eldobhatót, látom a Corában, hogy van mosható is, így vettem azt is. 3 pár van benne, Aventes és 2500 körül volt.
hasleszorító: anno kölcsönben volt, de nagyon szupi, úgyhogy nekem mindenképp kéne egy. venni nem akarok, mert drága, remélem kapok vhol használtan. A császár miatt kimondottan jó volt nekem, gondolom, aki simán szül, annak is. A lényeg, hogy a régi kockás lapos hasam szülés után úgy nézett ki, mintha még egy kölök benne lenne, pláne a vágás felett olyan hülyén kiugróan placcsant előre a bőr meg a háj. Baromi idegesítő volt, hogy 5 emberből 5-en megkérdezté: JÖN A KÖVETKEZŐ????!!! Anyátokat :evil: Szóval hordtam ezt a szorítót és a hasam előbb-utóbb visszanyerte szépségét. (inkább utóbb) Na most ha vki nincs ekkora ego, mint én, annak nem biztos, annyira fontos :twisted:
eldobható bugyi: az nem tudom, milyen, én vettem olcsó pamutot, fehéret, lehet azt hypozni. MAjd ha nem lesz már -remélem- akkora seggem, úgyis kihajítom.
Vendég

Kavicska!

Cicifix: szerintem ruházzál be nyugodtan már rá, pl. a Dorina nagyon bevállt és olcsó, én legutóbb az Auchanban láttam, de ott gáz próbálni :oops: van olyan oldal is a neten, ahol kifejezetten olyan szopis melltartókat árulnak és nem is drágán, hogy úgy néz ki, mint egy igazi, szóval akár még apa is megkíván benne...nem csak a bébi.... :wink: :oops: ha nem sikerül megtalálnod, megkeresem.

Hágóing: én nagyon megszerettem a gyerekkel a hálóinget. Ha szoptatsz, praktikus az olyan, ami vagy gombos, vagy "ablakos". Én régen is, most is gombost vettem, együtt fogok a deddel aludni (értsd én alszom, ő szopizik :roll: ) , félek, hogy az ablakos nagyon a kis képére lógna fekve. Gombost meg a kínaiban vettem, kb 2000 Ft/db volt és állati jó az anyaguk, finom puha pamut. Arra kell figyelni, hogy van olyan gombos, ami kb. az állcsúcsodig nyílik ki, az csak erőszakosabb behatások (értsd: eltépés...) után alkalmas szoptatásra, illetve ha felhajtos, de akkor már inkábnb a póló. Egyébként meg pólóban is szoptathatsz, sőt egy szál cickóban is szundizhatsz, ha nem zavar, hogy az elején naponta ki kell cserélni a komplett ágyat vagy nyitni kell egy tej-uszit :wink:

Haskötőt
nem ismerem, én engedékeny vagyok magammal, és nem szeretem a szadomazot (legalábbis ebben a formában... :oops: :lol: ) SZülés után nekem 2 órára rádobtak ( :shock: ) egy bokszzsák jellegű, ezerkilós homokzsákot a pocimra, nem köllött oda haskötő, még szuflám se nagyon volt....

Hálós bugyi bababoltokban dömpingcikk. Engem picit zavart, hogy "buggyos" volt, de azért most is vettem, meg viszek kínai mamabugyit is... :wink:

MONÁCSKA! Válás után mink má nem is kellünk neked? Pedig a Trófeában az alkohol-fogyasztás is korlátlan....hogy ünnepelhess. Gondold meg!!!!! :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

kvaszeva: az tök jó, hogy receptre is lehet kapni a hasleszorítót. Nem is tudtam, kösz az infót :wink:
Vendég

beuska: nagyon nem idevág a téma, de te profi vagy az ilyenekben, szeretnék 2 dolgot is kérdezni.
1: nézd meg ezt a linket: http://magyarmba.szie.hu/index.php?id=37&L=0
Ha én főiskolai közgazdász végzettséggel jelentkezem, hogy a francba kapok egyetemi szakközgazdász diplomát? Posztgraduális szakokon nem emeli a szintet, nem??? MErt arra van az MSc (arra nem megyek, mert a BME-én is legolcsóbb 500ezer/félév....max Pécsre, mert ott van állami, de rühellem, hogy visszamenjek az ex sulimba)

2:nem bízom a bérszámfejtőnkben, ha én Gyesen voltam 2007.július 31-ig, aug 2-től meg dolgozom startkártyásan bruttó 131-ért, mikor mehetek el táppénzre, hogy a max Gyedet megkapjam még? Nem akarok szülésig így lenni, de a férjem nem mer így táppénzre rakatni.
Vendég

Jimm! Akkor nudiban csak GYERE MÁÁÁÁR úszni!!!!!!!!!
A gépedet meg fújjad vagy legyezd, mert már így is lassan évismétlésed lesz, a rengeteg igazolatlan hiányzás miatt. Én nem akarlak tovább nélkülözniiiiii!!!

Nem akartam a lány macskámat tavaszig megműttetni, de bejött a meleg, erre nem betüzel a kis csacska???!!! Tele van kandúrral az udvarunk, úgyhogy este viszem is be műteni a rendelőbe. Nem akarom, hogy a kutyáink megint kinyuvasszák a fél környék macskáit a nyávogás miatt plusz neaggyisten a mieinket is :shock: meg a kismacska-halálozási arány sem nekem való már. Akasztják a hóhért, szurkoljatok :roll:

Kép
Kép

mpatr

Niki-Feri! Priviben ment az apás.
Ja, a párom is ma elolvasta végre, nem is volt annyira kiakadva. Húúúú.. elég nagy kavics (nem arany :wink: ) gördült le a szívemről...

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

A védőnő nem szedte le a fejem. Súlyban +7,5 kg-nál járok. Viszont Jim csatlakozom hozzád a cukor parához. A pisimben keton volt, ami állítólag a cukorral van összefüggésben. DE azt is mondta a védőnő, hogy lehet, hogy a betegségben kiszáradtam egy kicsit, és ezért van. Ma jó sokat kell innom, és holnap reggelre kell újabb pisit vinnem.
Valaki tud valamit erről a ketonról?????

A hálóingeket én is a szoptatások óta szeretem. Szerintem azért a pizsiért sae fognak szólni. Legfeljebb azért nem árt, ha az egyik hálóing. Én tegnap pakoltam be 3 hálóinget és 2 pizsit. Az egyik hálóing, csak végszükség esetére, mert az elég gáz... :D

Bugyiból én is vettem 5 db eldobhatósat, ill. 3 gagyi olcsót, amit ha párszor kifehérítem el is lehet dobni. (3 db 580,- volt)

Szoptatósmeltartóból kettőt vettem a C&A-ban. Nekem valahogy nem nőttek a melleim a szoptatás alatt, talán egy picit.

Az Ausanban most babahét van, lehet most olcsón meltartóbetétet szopimelltartót és popsitörlőt stb kapni. Így, hogy tiszta nátha vagyok nem nagyon volt kedvem elmenni, de lehet, hogy megérné körülnézni...

Gratula Beuska!!!!!!! :D :D :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit18, szerintem nem gáz a két dúla. Mindenki teljesen más szemszögből látja úgyis a dolgokat! Mást láttak, tapasztaltak, más szisztémával dolgoznak. De azért csak bátran kérdezd meg tőle, zavarja-e.
Én inkább az apukák miatt aggódom, tudnak-e enni szüléstéma közben. Mert az viszont tényleg gáz lenne, ha valamelyik behányna a vágóhidasabb témaköröknél... :roll: azt meg mégsem várhatjuk el tőlük, hogy tekintettel a téma komolyságára és sürgető aktualitására, ne egyenek. :oops: :oops:

Kép
Kép

mpatr

pumperka: aceton azért van a pisiben, mert az a kiszáradás első jele. Ilyen lehet pl sok hányásnál, cukorbetegségnél :shock: (utóbbinál a lehelet is acetonos) No para, a holnapi tuti rendben lesz. Szorítok.
Vendég

Beus,
gratula a vizsgához!!! :)

Pati,
megkérdeztem páromat a 31-vel kapcsolatban. Sajna este 6.10-ig órája van, amit nem tud elcserélni, úgyhogy a legjobb esetben is csak este 8-ra érnénk oda, ezt a talit most kihagyom. :cry:

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!!

Szopis melltartót én az Auchanban vettem 2490.-ért Dorina nekem az már bevállt, de a 85B-s helyett 90 C-st vettem mert múltkor( 5 éve) pórul jártam ezzel. Szülés után a tejtől 2 méretet nőtt a mellem és kicsi lett amit vettem úgy hogy arra figyeljetek hogy mindenképp nagyobbat vegyetek!!!!!!

Beuska, Kvaszeva de jó hogy jöttök!!!!!!
Talizunk előtt?? Fél 3 kor??? Az ebédlő előtt??

Természetesen aki fuvart kér azt viszem azt hiszem MZX írta hogy kéne
puuussszzz

pepike

Kép

Kép
pepike

Köszi Jim!

REmélem, tényleg csak a betegség, láz az oka, ill. utólag végiggondolva egész délelőtt nagyon keveset ittam. Ez másnap reggelre is tud rendeződni? Remélem! Most egész este próbálok inni rendesen. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na túl vagyunk a cicaműtéten. Szegényke a gyagyább fajtából való, amelyik nem fogja fel, hogy nem bír még menni, így állandóan elesik. Az okosabbja végigalussza ezt az időszakot :roll: . MIndegy, remélem még 3 napig nem szedi ki a varratot ő vagy a "nővérke" jellegű bullterrierünk aki most szintén a házban van és akkortól végre helyreállhat a rend. Állatorvos létemre kezdem unni, ami az elmúlt hetekben itt a nőstény állataink miatt megy.....

Melinda, sajnálnám, ha nem jönnétek! Azért aludj rá még egyet!!!! :wink:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Jim!
Én úgy olvastam, hogy egyetemi végzetséget kapsz mert közgazdaságid van. Az nem számít, hogy főiskolai, mert arra épül. És most a bolognai rendszer azt hiszem erről szól, hogy főiskolai diploma után lehet egyetemit is szerezni! Hú de iszonyatos ennek is az ára egy félév 220 ezer Ft?

A második kérdésedre a válasz, hogy szerintem ott a gond, hogy 1 nap (aug. 1.) kiesett, így megszakadt a biztosításod. Szerintem ne menj el táppénzre ezt az 1 hónapot kibírjátok. Táppénz sem olyan sok. Én is nagyon keveset kapok, sőt az 1/3-át be is kell fizetnem. Tudod én is anyuék cégében dolgozok. Ráadásul mire kapsz belőle valamit minimum 2 hónap. Szülés előtt 1 hónappal elmehetsz GYÁS-ra. Ez után már nem kell semmit fizetni.

Pepike, KvaszÉva!
Inkább a szülészet bejáratánál találkozzunk, mert nem tudom, hol az ebédlő.

Melinda!
Bizti nem tudsz jönni?

Pumperka!
Vigyázz magadra, inkább minden héten ellenőriztesd!

C&A-ban elég jó hállóingek szoktak lenni baráti áron!

Melltartót, én a bababörzén vettem 990 Ft-ért. Nagyon kényelmes, szuper 100% pamut. Mindenkinek ajánlom. Az üzletük a Margit körúton van, majd holnap megkeresem a pontos címüket!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska a GYÁS és GYED után a munkaadónak nem kell befizetnie annak valahányad részét mint a táppénz után??? Azt egy az egyben a TB állja? (nekem is vállalkozó a főnököm és jó lenne tudjuk, nem akarok kicseszni vele)

Kép
Kép

mpatr

Igen azt az állam álja, viszont a táppénznél az 1/3át be kell fizetni a munkaadónak a TB-be.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Ha jól értem, a gyed és gyás után semmit sem kell befizessen? Ez tuti?

Kép
Kép

mpatr

Nem kell fizetni, én úgy tudom. Vagyis a tesóm könyvelő, bérszámfejtő stb. és ezt mondta nekem.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Meg tudnátok nézni esetleg a tesóddal a jogszabályt? Egyszer belebonyolódtam egy hvg-be, na soha többet mert a második bekezdésnél elhagytam a fonalat....
Vagy ha véletlenül tudsz ilyen linket, ahol ez fenn van és a magamfajta pórnép számára is érthető, megköszönném, ha elküldenéd.
Ha jól tudom, ezek a jogszabályok nemrég változtak meg, korábban tutira nem kellett fizetni belőle a munkaadónak, de most nem vagyok benne biztos, hogy igazad van.

Kép
Kép

mpatr

KISMAMA RUHÁZAT
Itt az üzlet honlapcíme.
http://www.christinamoda.hu/
Én a melltartót akciósan vettem eredeti ára 1190Ft. Van Webshzop-juk is.
Üzleteik:
3. ker. Bécsi út 171
2. ker. Margit krt. 59.
Veszprémben és Szekszárdon is van.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Hát ha kell akkor gáz. De holnap megkérdezem és informállak benneteket. Nálunk a fél család ezzel foglalkozik! Pl. Anyósom is.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Nekem meg ez az oldal volt szimpatikus, még nem vásároltam tőlük, de tervezem. Nemcsak a hagyományos szopis melltartóik vannak, hanem szexisebb darabok is. Gordont másfél évig szoptattam, azért az első időszak után felmerültek ilyen igényeim is....

http://www.angilure.hu/

Beuska, az előbb egyszerre írtunk :lol:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!!

Beuska, Évi!!

Akkor talizzunk a szülészet előtt fél 3 körül, ha jobban tudjátok az hol van, én meg majd megkeresem úgy sem árt ha tudom merre van.

ÉS EGY MAGÁNJELLEGŰ, DE NAGYON FONTOS KÉRÉS!!!!
AKINEK VAN GYERMEKE( ÓVODÁS VAGY ISKOLÁS KORÚ) vagy van ilyen korosztályú gyermek a környezetében, kérem segítsen!!!!!!!!!!!!
A szakdolgozatomat írom ( kisgyermekek családrajzai címmel) és nagyon nagy szükségem lenne 30 gyermek által készített családrajzra !!!
Légyszi segítsen aki tud, rajzoltasson ilyet instrukciónak csak annyit kéne mondani a gyereknek hogy rajzolja le a családját, az már rajta múlik neki mit jelent ez a szó és kiket rajzol le.
Ceruzával rá kéne írni a hátuljára vagy egy külön lapra hogy kiket rajzolt a képre, kik a tényleges családtagok pl: akiket kihagyott szerintetek, vagy akiket nem lett volna fontos odarajzolni de még is odarajzolta,szerintetek miért lehet ez?
PL: azért nincs rajta valószínűleg a képen az apa mert külföldön dolgozik ritkán van itthon stb... és hogy milyen családban nevelkedik, azaz családban vagy egy szülővel!!!
És hozza el a talira.
Naggyon hálás leszek ígérem!!!!
SOKAT SEGÍTENÉTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!

Nekem biztos szívesen rajzolnak a gyerekeim. Remélem a tali összejön, ha nem akkor esetleg postázhatom is. :D

Kár, hogy nem meserajzok kellenek, az én szakdolimhoz a bból van vagy 60 db. :lol: Bár már nem tudom hová tettem....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt Mindenkinek!

A ma reggeli pisimben, már nem volt semmi. Se aceton se kutyagumi.
Holnap megyek orvoshoz, kiváncsi vagyok ennek ellenére kér-e valamilyen vizsgálatot? :?

Aki márhasznált hasszorítót, attól érdeklődnék: Szülés után mikor lehet elkezdeni használni?
Sógornőmtől múlthéten kaptam egyet, hasszorító pánt és nem bugyi, lehet, hogy azért hasznos lehet....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szép jó reggelt. Ma jön haza a fiam!!!!!! Már úgy várom!!!!!!!!

beuska: köszi az infókat. A sulit inkább felhívom, mert én kételkedem benne, a szakirányú továbbképzés az nem ugyanaz, mint az MSc, emiatt nézek furcsán. Mert van MBA szak már MSc-én is a BME-én 610 ezer/félév, a Corvinuson 1 milla/félév. Ingyen van.....
A GYÁS jól hangzik, de most leeht hülye vagyok, nem értem, hogy lehet kérni szülés előtt 1 hónappal, honnan tudom, mikor szülök :D A kiírás előtt lehet igényelni 1 hónappal? Bocs, ha egyértelműt kérdezek :oops:

pepike: segítek, csak nem tudom, Milus mennyire kreatív, többnyire karikákat szokott rajzolni, meg össze-vissza. Az nem baj? Inkább festeni szeret -mondjuk azt is össze-visza- azt nem lehet?

pumperka: szorítok!!! Ha ittál tegnap sokat, nem lesz semmi gond! Egyből eltűnik az aceton, ha csak a kiszáradás a gyanú. (infúzión lógtam Milánnal anno a sok hányás=acetonos pisi miatt, amikor volt bennem folyadék, a pisi is OK volt)
Vendég

pumperka: egyszerre írtunk :wink: na, örülök neki, megnyugodhatsz!
hasszorítót én varratszedés után kezdtem el használni, előtte nem mertem, mert ugye császár volt és fájt a seb. De tényleg jó ám, szerintem megéri használni.
Vendég

Pepike: talira jó lesz? És nem baj, ha nem emberként hanem dinoszauruszként rajzol le minket vagy Bionicle harcosként??? Mert mostanság ez a módi.....

Beuska: mostakkorezhogyis?

Jimm, te ne számítógépezzél, hanem nyomás valami víziruhába beruházni!!!!! Ejnye-bejnye, megint csak halogatod! :lol:

Pumperka: annyira örülök, hogy nincs semmi bajod!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Apropó TALI:

Légyszi, ötleteket szeretnék kérni, mit adhatnánk a vendégeinknek meglepibe. Ne költségekben gondolkodjunk, hanem olyanokban, amiket az eddigi talikon is csináltunk (csináltatok :oops: )

Du 1-kor találkozom ma a szülésznőmmel egyeztetni, beszélgetni. Jön Peti és a barátnőm, aki szintén elkísér a szülésre. Már nagyon izgulok!

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!!

Örülök hogy rendben van a pisilelet pumperka!!
Pati! Kíváncsi vagyok miket mond a szülésznő, ketten is bent lesznek veled a szülésnél??
:shock:
Köszönöm aki tud segíteni, mindegy milyen a rajz és hogy minek ábrázol rajta csak te írd rá a hátuljára hogy ki-kicsoda, és amiket írtam még. Aki tud jó lenne több is mert eddig csak 5 van és 30 kéne :lol:
Természetesen jó a talira ha hozzátok!!
Előre is köszi

Én az ajcsiban nem igazán tudok segíteni mert a kreativitásom és a kézügyességem o-val egyenlő a lányomnak fejlettebb. :oops: Szép kis óvónéni mi???Viszont énekelni tudok az nem jó?? :lol: :lol:
Na jó ez vicc volt nem kell megijedni de gondolkozom én is.

Na pussz

pepike

Kép

Kép
pepike

Jimmorison!

Örülök az örömödnek hogy jön a pici fiad haza! Én el sem tudnám képzelni mi lenne velem ha így oda kéne adnom az apjának, biztos neked sem könnyű!!Nem irigyellek.
DE ma jön és ez a lényeg!

pepike

Kép

Kép
pepike

Iszonyat depis vagyok............... Két napja zsinórban fáj a fejem, a vérnyomásom tegnap kávé nélkül 144/94 volt, a pulzusom meg 125!!!!!!! A vér és vizelet eredményeim rendben. Állandóan fulladok, semmihez nincs kedvem, úgy kell magamat kirugdalnom az ágyból, pedig aludni nem tudok. A fejfájás miatt már hetente kétszer biztosan gyógyszerre szorulok, mert nem tudom elviselni egész álló nap. Semmi türelmem a gyerekhez, pedig iszonyatosan kellene a segítségem, itt a felvételije a nyakunkon. És annyi, de annyi elintézni valóm van, hogy szerintem talán ez ami totálisan kiborít....... Amúgy is kényelmes típus vagyok, és jelenleg nem haladnak a dolgaim, és ettől bedepiztem. A háztartást még ellátom.... Még...... Párocska dolgozik egész nap, a délelőttök magányosan telnek, és azt érzem, hogy mindent nekem kell megoldanom, mert ha nem, akkor sosem járunk semminek a végére......... Persze ettől dühös és frusztrált leszek, hogy nehogymármeginténrohangáljakmindenért, mikor nekem kellene segíteni, és megint egyedül vagyok a sok szarra.........
És az álarcom előttem, megyek megint mosolyogni..................

Szép napot lányok, végre süt a nap!
Vendég

Monácska!

Muszáj valahogy megnyugodni. A vérnyomásodnak az mindenképpen jót tenne, és akkor a fejed se fájna. A háztartásban csak a legszükségesebbeket. :!:
Én is hajlamos vaggyok ilyen mosolygós álarcot hordani, muszáj néha megmutatni mi van mögötte, mert észre nem veszik és úgy nem veszik a jelzést. Szerintem akitől most segítséget várhatsz annak most nyugodtan panaszkodj....
Tavaly 8.-os osztályom volt. Így ofőként átéltem az egész továbbtanulási mizériát.
Vérnyomiről tud már az orvos, vagy csak otthon mérted?
Esetleg a fiadhoz lehetne hívni most a központiig tanárt pár órában. Tudom az pénzbe kerül...... Monoron, vagy Maglódon laktok?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

I'm back again!

Röpke másfél hónap alatt csak sikerült elintézni ezt a fránya netet! Visszaolvastam 2-3 oldalt úgy nagyjából, a pocakfotók gyönyöruek, Pati, a fiadat nem felejtem el megdicsérni, látom, ismét időben érkeztem, én is jönnék majd a talira. Az, hogy mikor jó, még estig átgondolom, mert utána nincs visszaút, ezt tudjuk :D

Most elrohanok edzeni egyet, aztán én is jövök az Istvános felkészitőre, akkor fél háromkor a szülészet előtt (kinn az udvaron, ugye?)

A gyerek már 2.5 kilo, bár az én súlygyarapodásom alapján már lehetne akár több, mint 10 kilo is, kiváncsi vagyok rá, mi lesz igy belőle!

Na, szaladok, készülök, aztán este rok bővebben!!!

Sziasztok,

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

Monácska, meg ne tudjam ezek után, hogy nem jössz a talira!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: KOMOLYAN!!!!!!!!!
Kellesz nekünk imígyen bedepisedve is (Tand rád is vonatkozik, de nálad igazolt :wink: egyelőre aztán babás talinál már nincs kifogás!!!)
SZóval UGYE megoldod valahogy????? A Trófea majd kisimogatja belőled, ha nem, magam rendelek valami idegnyugtató fejfájáscsillapító élelmet neked a konyhafőnöktől!!! És iszom is veled :wink: (mondjuk alkeszmentes pezsgőt- amikor látják, a többit meg az asztal alatt megértekezzük majd...)

HA meg nagyon tele van, szarj le mindent, a világ legtutibb és szó szerint kiskirályos érzése, amikor ezeregyszázmilliárd dolgod lenne és te szépen elmész terápiásan vásárolgatni vagy lefexel a kupi közepén hunyni egyet. :wink:

Pepike, ketten jönnek, igen, ez hivatalosan tilos, de papíron válthatják egymást és jó fej a szülésznőm... :wink: Apa műtősfiúcskának lesz sminkelve... :wink: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Haskötő: én kaptam ajándékba egyet, tök újat. De már vettem olyat a mamámnak egyszer a gyógyászati segédeszköz boltban és recept nélkül volt 3e valamennyi. Ha beviszitek a kórházba, akkor már ott is lehet hordani, a nővérkék kiokosítanak, mert már nincs homokzsák a hasra szülés után. Kivéve a császárosokat, nekik nem lehet hordani egy darabig. :(

Hálós bugyi: szerintem a tenás a legjobb mert jó szoros, nekem L-es van, és így új állapotában csak akkora, mint egy papírzsepi széthajtva, és nem bugyi, hanem kisnadrág alakja van. Azt is a gyógyászati s.e. boltban vettem, meg extra betétet is, de kis méretű tena betét a dm-ben is van például, de szerintem az kevés lesz. De az eldobhatós bugyit nem eldobni kell, hanem csak kilötykölni és ripsz-ropsz száraz megint. :wink:

Hálóing: én se hordok, de azért vettem egyet, meg volt is egy, kb. köldökig gombos. :D Arra viszont figyeljetek, hogy olyan legyen, hogy ne nagyon látszódjon át, mert az elég gáz szerintem. Ha megyek uhura, ott szoktam látni a kismamákat hálóingben grasszálni és van, hogy kilátszik minden... :oops: Mert hát van, aki akkora pocakot növeszt (mint én is), hogy a köntös nem igazán éri be. Én teszek be macinacit meg pólót. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ÜGYNÖKNŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!

Welcome back!!!
Hiánytál nekem nagyon. De jó, hogy itt vagy!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Monácska, dühöngenek a hormonok, ne aggódj! A vérnyomást azért lássa orvos szerintem, mert az nem túl kevés, de amúgy találj ki bármit, ami egy kicsit fel tud dobni, ki tud kapcsolni... Séta, olvasás, beszélgetés egy barátnővel, bármi... Intézni úgyis nekünk kell mindent, de nekem természetes is, igy, hogy nem dolgozom, legalább lekötöm magam. Na, mindegy, nem okoskodom inkább tovább, de ha kirugdalod magad az ágyból és találsz valami olyat, amit te is élvezel, szerintem sokkal könnyebb és jobban megy az a pár óra alvás is, ha egész nap elfoglalod magad.

És az álarc nem jó dolog, az csak rámerevedik az emberre, de nem oldja meg a problémákat...

Kép

KépKép
eszterxx

Na húzok szülésznőni. Majd beszámolok, ha vkit érdekel. Ha nem akkor is... Megszokhattátok.... :oops: :wink: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Eszter!

Hurrrá!!!!!!!!!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pati, édes vagy, visszafogottan az érzésekkel, mert mindjárt zokogok is a meghatódottságtól :lol: :lol: :lol: :lol: !

Bár megfogadtam szilveszterkor, hogy 2008-ban már nem bőgök, mert kezdett krónikussá válni, amikor éjfélkor elbőgtem magam, hogy brühühü, 2008 lett, idén születik a fiam, stb-stb...

De amúgy ti is nagyon-nagyon hiányoztatok, ahogy sikerült elintézni a netet, legelső dolgom volt ide belépni... olyan, mint drogosnak a heroin, nem is nagyon tudok most leszakadni rólatok!!!

Na, inkább megyek bicajozni, aztán okosodni Pepikéékkel, aztán este pedig rengeteg-rengeteget irni-olvasni itt!!!

Kép

KépKép
eszterxx

48-51-57 nap, hihetetlen!!! Ez már tényleg mindjárt itt van!!!!!! Ugye-ugye, amikor még a 24. hétért aggódtunk :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Annyira aranyosak vagytok........................... Komolyan! Az eltünedezéseimnek is ez az oka ám, valahogy nem tudok többfelé szakadni.
Monoron lakunk Pumperka! De minden este erőt veszek magamon, és bizony tanulunk a gyerekkel! Matekot, mert magyarból két jegyet is javított a tavalyihoz képest, ott nem kell akkora odafigyelés neki, elég egy héten egyszer!! Ákos semmiről sem tehet....... A vérnyomásomat otthon mértem, mikor doki méri, akkor olyan 120 körül van, mostanában érzem ezt a kitartó magas pulzust és fulladást. Hogy mi minek a következménye............

Pati! A válás 14 órakor kezdődik, egy óra míg vége, és mire átérek Újpestre....... Nem tudom. Kérek egy sömi számot valakitől, akit tudok értesíteni, hogy tudok-e menni! Mivel, hogyan lehet oda eljutni? Nekem Köki a pesti végcélom.....

Eszter! Tök igazad is van! Mármint az álarccal kapcsolatban. Pont ez nyomaszt a legjobban, hogy már hozzám nőtt, és lassan senki nem veszi észre, hogy álarcot hordok.
Vendég

Kavics!

Hálós bugyi: szerintem is a Tenás a legjobb. 2 db. kb. 300 Ft, a gyógyszertárban lehet kapni. Kimosod, és nagyon hamar megszárad. 4-et érdemes venni.

Betét:
nekem a Tena Lady Extra volt csak jó, a kisebbek, vékonyabbak semmit sem értek vagy 5 napig. Elég egy csomaggal, szerintem, ami szintén a gyógyszertárban beszerezhető.

Szoptatós hálóing: ha van elől kereszbe kötős felsőd, akkor az is szuper, vagy olyat is láttam, hogy valaki felvett egy spagettipántos topot, rá pedig egy vékony kardigánt/inget, és azt a pántot elegánsan letolta, amelyik cici éppen használatban volt, a kardigán meg takarta az akciót. Szóval csak ezért ne vegyél hálóinget, én sem vettem!

Eszterxx: ez már a 34. hetünk!!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép
mzx

Én becéloztam magamnak a február utolsó hetét. Csak annyi a lényeg, hogy ne 29-én szüljünk!! :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok Lányok!

Csak nagyon kapkodva írok!!!!!!!!!!!!!!
Anyós lelépett fürdeni, és nem áll itt felettem!!!!!!!
Ebbe azt hiszem bele fogok őrülni!!!!!!
Ma vettem én is szoptatós melltartót Stella a neve 100% pamut
és 2300 Ft!
Akkor a Tena bugyi a legjobb olyat vegyek???

Eszter!
Juhé!!!!!!!!!!!!! Nagyon jó hogy újra itt vagy!

Beuska!
Bocsika! De mikor hívtalak, még nem tudtam hogy sikerültek a vizsgáid!
Nagyon Gratulálok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Vendég

Szia Márti!

Kitartás!!!!!!

Most nézem a fiaink majdnem egyidősek. Pár hét különbség.... :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: