Új privát üzeneted érkezett!

Nálam mindkét lány izeg mozog evés közben. Tanulva a régi hibáimból általában úgy etetek, hogytextilpelussal körbetekerem, szabadon hagyva a karját és utána nem előkét adok rá, hanem ún etetőköpenyt ami ujjas. Így a macerás folttisztítást megúszom, mert a textilpelust és az előkét lehet hipózni. :D

Ja nem is mondtam Van egy fogunk. nyűgi nélkül. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


na megyek mert Lala most éppen a sehogysemjó fejhátravetős, karszétdobálós, hagyjálbékén hattyúhalálát nyomatja... :? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


nálunk szerencsére még kajafoltok nincsenek, mert még cicis, de viszont kakafolt az van! Megörülök hogy a hiper szuper jó Huggies pelusból oldalt csak úgy fojt kifelé a kaka, úgyhogy ki is dobtam a ruhát meg a harisnyát mert semmivel sem jött ki

tesótéma: néha úgy érzem hogy gyerünk még vagy kettőt, aztán meg van olyan amikor azt mondom hogy tök jól elvagyunk hármasban nem kell ide már egy sem! Bár csak úgy jelze,m hogy a menszeszemről még mindig semmi hir.

szakdoga: belenéztem ma :D, de mentségemre legyen mondva, hogy ma kivasaltam kb. 3 heti ruhaadagot.

a kicsit most szotyinak hivjuk, mióta kijött a ofga, mert úgy csinál mintha szotiyzna. Nálunk sem volt gond az első foggal, a másodikkal viszont k..va megszenvedtünk, én is ő is. Bár ez egy nap volt kb 4 órán keresztül, de akkor a mellbimbómat már nem éreztem úgy szétrágta, hiába kentem a dentionx-al bár ki tudja milyen lett volna ha nem kenem be az inyét. És hihetetlen ahogy kijött a foga megszűnt az a hihetetlen mennyiségű nyáladzás!

Most nálunk nagy favorit a pihenőszék, mert háton már nem akar lenni, ahson meg hamar elfárad.

Én úgy tervezem hogyha 6 hónapos lesz akkor költözik a saját szobájába, addig még próbálo malakitani az éjszakát. Nekünk nem nagyon megy a végigalvás, eszik és ha nem adok neki enni mikor pityereg akkor visitás lesz a vége, nem kell neki se cumi, se itóka csak tejci. Majd ha 6 hónapos lesz kifogom próbálni a jó éjtes hippet! addig reménykedem!

január 26án viszont anyóssal lesz itthon, mert megyün kvadászbálba, ami minimum 1ig tart részünkről, de ki tudja, lehet hogy tovább maradunk, az tutti hogy nem én fogom fektetni stb.

Képzeljétek Hangát nyára két helyre hivták koszorúslánynak, egyik júliusban, a másik pedig október ben lesz, remélem addig megtanul járni :D

na megyek mert altatás van.

Kép
sziszike77
 
 

 
 

Még nekünk is csak kakifoltok vannak, én is vanischt használok. Bár eddig liberót használtunk, az bejött, de kaptuk ajándékba dm-es, és még annál is olcsóbb neve nincs pelúst, ezekből folyik minden :roll: pisi, kaki :? .
Én is úgy tervezem, hogy 6 hónapos korában költöztetjük Danust, már fenyegettem hogy nem sok van hátra, de nem hatja meg :lol: . Úgyanis van mikor 2-3* is felébred enni, de néha meg csak reggel 6-kor. Bár nekem is lesz ágyam a szobájában, azért is mert elég messze lesz tőlünk 1 szinttel feljebb, de már nem bánnám ha átaludná az éjszakát. Lehet hogy már nem lakik jól a tejcivel, holnap megyünk a dokinénihez majd megmondja, hogy kivárjuk-e a hozzátápival a 6 hónapot.
Koszorúslány lesz Hanga, amindenit de jó :D .

Kép
mona76
 
 


Kakifolt - Vanisch dual powerrel mosás, aztán ha halvány folt marad, akkor jön a szappan, és volt kakifolt, nincs kakifolt. Egyébként az esetek 2/3-ban elég a dual power kaki ellen. Kajafoltokra viszont nem.

Tévhit, hogy az esti bezabáltatás hatására átalussza az éjszakát. Kipróbáltam, nem jött be. Valahogy nem attól függ......de ezt olvastam is. De azért remélem, hogy nektek sikerülni fog. :wink:

Nekem sem alussza végig az éjszakát, átjárok hozzá, de megnyugtatott a doki, hogy van aki egy éves koráig felkel. Szuper :? Szóval inkább most költöztettük, így este nem zavarjuk egymást, és beteszem az ágyikójába, és elalszik, eddig még magától.

Tuti hanga lesz a legfiatalabb koszorúslány :lol: :lol: Ha esetleg nem tudna járni, akkor majd Sziszike te is beöltözöl :lol: :lol:

Etetőköpeny - ujjas. Hol lehet beszerezni? Anyaga? Nekünk ujjatlan van, de azon felül, hogy azt is tépi le magáról, még a gatya szára is gyümifoltos, nemhogy a ruha ujja.

Olyan nyügi ma. Semmi sem jó. Fél órákat alszik, aztán megy a nyüglődés. Ráadásul én is dög fáradt vagyok, mert sokszor voltunk fent az éjjel.

mikegirl
 
 



Kakifolt: én még frissiben leöblítem az anyagról a kakit, bedörzsölöm vanish szappannal, majd nevesincs (Lidl-ben lehet kapni, olyan mint a dobozos Vanish) folttisztítós vízben áztatom legalább 1 éjszakán át, aztán be a mosógépbe a többi ruha közé 60 fokra. Nekem soha nem maradt benne kakifolt. Ha tiszta fehérek a kakis ruhák, akkor volt hogy Domestos fehérítőbe áztattam be, az is nagyon bevált.

Ádám kint alszik a teraszon, Márk és apa nemsokára megjönnek és pedig nézem a Paula és Paulinát, amikor a Márk pont ilyen idős volt, mint az Ádám, akkor volt azt hiszem az RTL-en. Tök érdekes!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Márkanyuka, Képzeld, én is azt néztem... :lol:
Nem tom hogy, de odavergődtem ma, és jéééé. Még tinilány koromban néztem! Akkor nagyon sorozatfüggő voltam! :oops: :lol:

Foltok: Én folyékony vanisht használok, nem volt még olyan, hogy ki ne jött volna a kaki vagy kajafolt. Mondjuk én mosószerből is folyékonnyal mosok.

Sziszike! De klassz! Remélem, majd Emmust is felkérik! :lol:
Ha mégsem, majd a mienken koszorúslánykodhat!

Ja: legújabb szokása: kinyújtja a nyelvét, és früttyög, fújkál, nem is tudom, hogy mondjam! Nagyon ari! :D

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én is emlékszem arra a sorozatra :)

Foltok: kakifolt szerencsére nem túl gyakori, de ki szoktam öblíteni azonnal a nagyját, utána meg kijön. Én Denkmit mosóport használok (DM márkatermék). Gyümölcsfolttal még nem volt probléma, legalábbis nem ruha-szinten: előke olyan lesz, de azon nem izgatom magam. Úgyis arra való. Ami marad, az marad.

Ma Dévény-tornán megmutattuk az átfordulást :) :) megdicsértek :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Én is Vanish szappant használok, igaz, nálunk még nincs gyümölcsfolt, mert még nem kezdtem meg a hozzátáplálást.
A kakifoltot kiveszi, ha másképp nem, bedörzsölöm a szappannal, majd beáztatom.
Mikegirl, én az Ikeában láttam ujjas előkét, kettőt adnak ezer forintért úgy emlékszem, és vízhatlan anyaga van.
Szerintem is nehéz lehet két aprócska babával, főleg ha 1 év a korkülönbség. Egyik sír, a másik rámol... Igaz, hogy a kezdeti nehézségek után jól eljátszanak egymással.
Pattogó, gratula a nyűgimentes fogacskához! Hannának is egyre több látszik a fogacskájából. Az este használtam a Dentinoxot, és kevésbé volt nyűgös utána.

Kép
tipetupa
 
 


Délután levittem Danit anyuékhoz, és beugrottam a városba, de 30 perc alatt megjártam. Dani addig ordított amíg vissza nem értem, sehogy nemtudták megvigasztalni. Azt mondja anyu, az a baj, hogy nincs társaságban. :x . Szerintetek egy 5 hónapos babának milyen társaságra van szügsége? Hűű, nagyon kiakadtam, mondtam hogy szerintem meg az a baj, hogy ritkán látják, úgyanis messze lakunk egymástól /falún belül/, és ők nem hajlandóak gyalog feljönni, vagy vigyük Danit, vagy menjünk értük kocsival. Na jól kibosszankodtam magam :lol:
Szerintetek egy ilyen pici baba érzi már, hogy az anyja nincs a közelében?

Kép
mona76
 
 


Köszönöm szépen az együttérzéseteket!

Bogesz!
Szaffi nagyon ügyi, hogy már így ücsörög a bababarát kutyusotok mellett. A szemüveges képen pedig nagyon vagány a kiscsajszi.

Dincus!
Nagyon édes a kis mosolygós Emmátok!

Kispupu!
Ha alszik Mira akkor én vízszintesen hagyom a kocsit, de ha ébren van, akkor eggyel feljebb állítom, mert ilyenkor már nem elégszik meg a kocsi belsejének a nézegetésével.

Márkanyuka! Pattogó! Sziszike! Tipetupa!
Gratulálok a fogacskákhoz!

Horviki!
Fanni tényleg szuper ügyes. Mira még négykézlábra sem áll csak a popsiját tologatja felfelé és így kúszik.
Nem tudod meddig tart a Corában a ruci leárazás?

Mona!
Én azt olvastam, hogy 8 hónapos kor körül jön egy időszak, amikor nagyon anyucihoz ragaszkodnak a babák és nehezen lehet őket bárkivel is otthagyni.
Mirára eddig még csak a nagymamák és a keresztanyucija vigyáztak hosszabb ideig, de ez nem jelentett gondot neki. Mondjuk őket gyakran látja és itt nálunk vigyáztak rá a megszokott környezetében.

Kép
mirosz
 
 


Jó reggelt!

Mirosz: sajnos nem tudom meddig tart a leárazás :( Már nem merek a Corába menni, mert tuti veszek neki valamit megint. Pedig már annyi cuccot vettem most neki, télre, hogy nem is tudja majd elhordani őket. Jővőre meg ugysem jó neki. (bár vannak nem téli cuccok is...)

Mona: Fannira anyukámék szoktak vigyázni, de őket nagyon gyakran látja. Nekem meg pont az ellenkezője a bajom, észre sem veszi, hogy nem vagyok ott... Egyáltalán nem hiányol :(

Én is dobtam már ki rucit kaki miatt...

horvviki
 
 


Kép [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


olvaslka ám titeket is :)

nekem a vanish szappan nem szedte ki a foltokat:(

és végre nincs melegfront. 2 napig 11ig fent kukorékolt a csajszim!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!
Minden babóca nagyon ügyike! Már én is alig várom,hogy felüljön egyedül,mert állandóan cipelteti a popóját,mert ugye feküdni nem akar. Bár mostmár hason elég sokáig bírja de ő is mégcsak a popóját tologatja felfelé,de még nem jött rá hogy fel tud térdelni. Úgyhogy egyenlőre csak pörög forog meg próbálkozik a négykézlábra állással.Meg hasizmozik tegnap óta.Pelenkázom és fel akar ülni,de félúton kimerül és visszafekszik.De nagyon kitartóan próbálkozik aranyom. :D Kakis foltokat és a gyümi foltokat én is a vanish szappannal sikálom ki aztán be a mosógépbe és eddig mindíg kijött minden!
Amúgy az én lányom sincs el nélkülem még úgy sem hogy én is ott vagyok a lakásban.Tegnap is festettünk és megkértem anyumat jöjjön át és vigyázzon rá míg apával festünk.hát kb tíz percig bírta.de még úgysem jó neki ha látja,hogy ott vagyok,mindenképp nekem kell fogni.úgyhogy sok szabadidőm nincs.mondjuk megmondom őszintén,hogy nem is szívesen hagynám ott senkinél,mert nagyon hiányzik ha nincs mellettem. mikor még újszülött volt akkor rábíztam anyura amíg visszamentem a nődokihoz.2 óra volt össz vissz de nagyon hiányzott!ráadásul nem fogadja el az anyatejet üvegből úgyhogy még megetetni sem tudnák.remélem azért egyévesen már rá lehet bízni valakire,mert suliba fogok járni!na mostmár sok lesz belőlem!Szép napot mindenkinek!

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok!

Emma is nagyon anyás, ha más kezében van, addig forgolódik, míg ki nem szúr, és akkor elégedetten vigyorog, meg rúgja el magát, hogy oda akar jönni, nagyon aranyos! :D De azért kicsit aggaszt engem a dolog, mert itt vagyok, távolt mindenkitől, rokonoktól, aztán februártól min. 2 napot bent kell töltenem a suliban, Anyósom lesz vele, és nekem is úúúgy fog hiányozni! :( De muszáj, hosszabb távon ez mindannyiunk érdeke! Végülis nagyival nagyon jól elvannak, szinte minden héten feljön pár napra. :D
Dimet! Zsuzsi is cukormócsing! :D
Mirosz! Jaja, 8 hónapos kor körül gondolják azt, hogyha Mami kimegy a szobából, akkor vissza se jön többé, és itt a világ vége. :D

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Eszter szerencsére elvan a közeli család tagjaival, mi kezdettől fogva vittük a családi összejövetelekre, és ezekből van bőven :) Múltkor is "leadtuk" este, mert mentünk vásárolni, 2,5 órát simán elvolt a nagynénjével (mondjuk ebből 1,5-öt aludt :) ). Itthon csak akkor nincs el járókában/földön, ha fáradt. Akkor kézben jó csak, de leginkább babakocsiban kint :) .

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


mona76:
Alex születése óta minden este 8-kor már alszik.Nem erőszakkal,egyszerűen hulla fáradt.SOHA nem kelt még fel éjfél 2-nél hamarabb,akkor is csak egy gyors evésre.
Szilveszterkor buliba voltunk hivatalosak.Új ruha,smink, ami kell.Altatnám a fiatalurat,semmi .Fél 11-ig ráztam,simogattam,énekeltem,megetettem,kezdtem előről,amikor végre elaludt.Na mi ez,ha nem az,hogy érezte,hogy el akarok menni? Azóta sem volt ilyen.Csak akkor egyszer.
tuza edit
 
 


szerencsére Hanga is elvan mindenkivel, szerencsére nekünk nagy a család és szoktam hagyni erre is, meg arra is :D Ez azt jelenti hogy anyukám és anyósom is 5 percre lakik tölünk, tehát egyik sincs messze, ráadásul szoktak lenni nálunk bulik és akkor egy csomó emberrel találkozik, plusz a 2 állandó barátnőm akiknek van gyerekük velük heti 2x, meg az úszás, meg hát az állandó jövés-menés! :D

Na mostmár tényleg úgy néz ki hogy megyünk a vadászbálba, már várom, most egy picit izgulok, mert ez lesz az első altatás nélkülem, stb.

Képzeljétek én meg álmatlanságban szenvedek, napok óta hulla fáradt vagyok beesem az ágyba és nem birok elaludni, csak forgolódom, meg hányingerem, meg szédülök. nem tudom mi lehet ez, de mostmár ez volt a 3ik nap, és úgy nézek ki mint egy mosott sza......
Mostmeg indulunk úszásra.
na pusz

Kép
sziszike77
 
 


Sziszike! Hányinger?????????????????

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Atival 3 napja nem tudom mi van .... 1 percet nincs el egyedül, egyik pillanatban nevet, a másikban meg keservesen sír. Tegnap a teljes játékarzenált végigvettük, de mintha semmi nem érdekelné... Sokszor fél órákat alszik, most, hogy a dzsuva idő miatt nem tudom kitenni. Nem tudom mit kezdjek vele :?

mikegirl
 
 


Mikegirl! Nálunk is pont ugyanez van!!! 2 napja Fanni max. fél órát alszik, és nagyon nehezen tudom elaltatni. Tegnap 3x fél órát aludt, a többi időt nagyjából a kezemben töltötte. És este azt hittem soha nem fog elaludni. Általában 9-kor már alszik, tegnap meg még este 11-kor is fel-alá járkáltam vele. Tényleg azt már akartam kérdezni, hogy honnan tudják a gyerekek, hogy állunk vagy ülünk velük??? :shock: Mert Fanninak csukva van a szeme, már azt hinném nagyban alszik, amikor is kicsit leülök, mert már elfáradtam az ide-oda sétában... na akkor ő azon nyomban elkezd fészkelődni, morogni, hogy márpedig álljak fel. Ha felállok rögtön megnyugszik, ha leülök morog, és szinte kiharcolja, hogy álljak vele... :?

horvviki
 
 


Sziszike!
Én is szédültem decemberben, nagy fekete karikák jelentek meg a szemem alatt és irtó fáradtnak éreztem magam. Elkezdtem szedni a vasat és a multivitamint, azóta jobban vagyok. Vannak még karikáim, de már nem olyan feltűnő. Hátha ez a módszer neked is segítene.

Kép
tipetupa
 
 


horvviki nálunk is ugyanez van!

KépKép
dudu_84
 
 


mikegirl! lili is ezt csinálja és őt sem érdeklik mostanában a játékai! csak az a jó ha mászkálok vele meg bohóckodok neki,de elég fárasztó. meg az egyik percben nevetek a másikban meg sírok minden különösebb ok nélkül. :roll: szerintem ez a fogzásnak tudható be.nem bánnám ha már előbújna.

KépKép
dudu_84
 
 


bocs hogy kisbetűvel írtam a neveteket,de itt alszik a kezemben a főnökasszony és egy kézzel pötyögök

KépKép
dudu_84
 
 


mikegirl, nálunk is ez volt. a melegfront.....vagy kitudja... :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


mikegirl!

köszi az infót, hát nem nyugodtam meg....

dudu!

milyen suliba fogsz járni, mit fogsz tanulni?

sziszike!

ismerős ez az álmatlanság, én is úgy érzem h dög fáradt vagyok és amikor lefekszem, csak pislogok :roll: most már azt csináltam tegnap h jó sokáig fent voltam este hajnali 1-1:30kor elaludtam és reggel 8ig aludtam, még a baba sem keltett fel, tök jó volt :D

nekünk még nem jöttek elő a fogak, milyen úgy szoptatni, nagyon gáz? az alsó fogak jönnek elő először:? Kép
nora80
 
 


Pattogó, köszi a linkeket!!!! :) Szkafandert nem árulnak sehol? :lol:

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Voltunk a dokinéninél. Javaslatára elkezdjük a hozzátáplálást, mert valószínű Danus már nem lakik jól csak a tejcsivel. Délután ettem banánt, és teljesen kinézte a számból, összeturmixoltam neki egy kis anyatejjel, hát nagyon bejött neki, de még a szemhéjja is banános volt. Megnézte a doktornő a kukiját is, és képzeljétek nincs meg az egyik golyócskája, vagyis meg van, csak nagyon fent. Egy éves koráig figyelni fogja neki, aztán ha nem jön lejjebb akkor injekció kúra, vagy műtét, mert a herezacskóban hűvösebb van, a hasban pedig melegebb, ezért ott fent rongálódhat, és babóka nemzőképtelen lehet :cry: . Szóval erre figyeljetek fiús anyukák.
Szemészetre sem kell menni, szerinte is sokat javúlt a kancsalsága, és szerinte egy éves korára elnővi.
Dimet nagyon édes Zsúzsi. Danit a fürdővízben nem érdeklik a játékok, csak hogy fröcskölhesse a vízet.
Dani is ma nagyon nyűgi, már 19 óra van, de 12 óta még semmit nem aludt :?
Karácsonyra kapott anyuéktól hintát, nagyon jó mert dönthető a háttámlája, na abban megtudom vigasztalni :roll: .

Kép
mona76
 
 


Csajok, akkor van valami a levegőben, a bábak tömegesen így viselkednek. Reméljük csak átmeneti a dolog, és mulandó.

Itt volt a védőnő, és azt mondta, hogy ne ugorjak elsőre....hagyjam, hadd panaszkodjon. Szerinte ez már a hiszti kategória. És nem attól leszek jó anya, ha első szóra ugrom. Ők azt majomszeretetnek hívják. Egyébként még azt is mondta, hogy most már forgolódnia kellene Atinak, és pénteken beszéljek erről a gyógytornásszal.

Dudu
Fel sem tűnt, ne viccelj... :lol: :lol:

Én szedek vasat, és napi 3*200mg C vitamint.

Sziszike, nem lehet, hogy már úton a tesó? És azért nincsen mensi? (Egyébként nekem sincs. )

Mona
Akkor szurkolunk annak a golyócskának, és nem lesz semmi baj.

Jut eszembe. Ti tisztítjátok fülpucolóval a babák fülét? Apának ebből problémája volt, és a doki mondta neki, hogy valójában nem szabad, mert csak betömörödik a cucc. Törölje ki törölközővel fürdéskor, ahogy tudja, és annyi elég. De én Atinak óvatosan, de tisztítom. Törcsivel kitörölni azt az ici-pici fülecskét? Hogy?? Azt meg csak nem hagyhatom, hogy piszkos maradjon......

mikegirl
 
 


Mikegirl!

A forgás miatt ne aggódj, a másik topicomban is hat hónapos volt a baba, amikor először fordult! Azóta meg le se lehet állítani! Egyébként meg a kiskönyvben is az van, hogy 6 hós korig vagy ilyesmi.

dincuska
 
 
 
 
 
 


mikegirl, Dani múlt hét pénteken, megmútatta hogy tud forgolódni, estig azt csinálta, és azóta sem :?

Kép
mona76
 
 


sziasztok!
Nora! érettségire fogok járni esti tagozaton,mert csak egy szakmám van ami női férfi fodrász és ezzel nem nagyon tudok elhelyezkedni ha a baba már akkora lesz.Gyárban meg nem akarok megöregedni.mondjuk arra jó volt,hogy gyárban dolgoztam,hogy most jó pénzt kapok így is hogy otthon vagyok. aztán ha már megvan az érettségi akkor könnyebben lép az ember bármerre,mert anélkül továbbtanulni sehol sem lehet.még egy sima masszőrtanfolyamhoz is kérik.ez csak példa volt nem akarok masszőr lenni. A lényeg hogy még csak 23 éves vagyok úgyhogy úgy gondolom hogy még nem késő bármerre is lépni. Elvégre is holtáig tanul az ember! :D

KépKép
dudu_84
 
 


Mikegirl!
Én is tisztítom óvatosan ,de nem nyúlok bele a hallójáratba,csak ott ahol látszik! muszály mert úgy jön neki a fülzsír a füléből,hogy azt nem lehet úgy hagyni.

KépKép
dudu_84
 
 


Szeretettel küldöm mindenkinek aki még nem látta. :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=WTij4txO ... re=related

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok!

Hát, mi is az egyfolytában nyűgösek klubban vagyunk 2 napja!
Nekünk már kibújt két fog, lehet, hogy jön a harmadik, vagy kitudja... Már én sem ugrok rögtön. Nem rögtön sír, hanem könny nélkül jajgat, de úgy mint egy öregasszony, aki csak próbálgatja magát.

Még mi sem forgolódunk, csak oldalra dőlünk és ennyi. De nem aggódok, bízok a lányomban! :-)

Nekem sem jött még meg. A védőnő azt mondta, hogy lehet még szoptatok ez így is marad...

Kép
nap12
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Ma nagyon jó kedvem van, Ádámhoz egyszer sem kellett felkelni az éjszaka, egy szava sem volt, reggel 6 órakor ébredt fel szopizni. Utána visszatettem a kiságyba, kétszer kidobta (kirúgta) a cumit az ágyból, visszaadtam neki, visszafordítottam, mert természetesen keresztben feküdt, és szépen visszaaludt. Azóta is húzza. Nem is tudom a napját, hogy utoljára mikor aludtam végig az éjszakát. Nagyon jól esett, kipihenten ébredtem.

A másik dolog, ami hozzájárul a jó kedvemhez, hogy a reggeli szopi után (igaz másfél órával, mivel a Márkot is el kellett indítani suliba) 90 ml tejet tudtam lefejni. Nagyon boldog voltam, ennyit még sohasem sikerült, így az esti adaghoz már csak 40 ml hiányzik, az pedig bőven meglesz, aztán gyűjthetem a holnapi adagot.

Tegnap megvolt a tanácsadás, a dokinéni nagyon megdicsérte Ádámot, egyrészt a forgolódás miatt, másrészt a foga miatt, és nem utolsó sorban hogy szép, jól táplált baba. Súly: 7150 gramm, hossz: 64 cm (én itthon 67 cm-t mértem, na mindegy).

Mutattam, illetve mondtam a dokinéninek, hogy pöttyös az Ádám arca (a két kis pofija, de nem piros pöttyök, inkább csak érezni), kérdeztem, hogy okozhatja-e a tejpép (Milupa HA). Előfordulhat, ezért írt fel Sinlac pépet. Délután már ezt adtam neki. A színéből és az illatából (szagából) kiindulva nem sok jóra számítottam. De megkóstoltam, finom édes. Ádámnak is nagyon bejött, kellett neki még egy adagot készíteni (igaz ez is összesen csak 60 ml vízből volt, ma már többet adok neki), utána pedig még szopizott mindkét ciciből (aztán meg jól lebukta apát, utána pedig az ágyat, illetve az ágyon levő pelust a Márk nagy fújjogására).

Mindent összevetve nagyon boldog vagyok!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Jó reggelt csajok!!!

Köszi a megnyugtatást. Csak tudjátok felpiszkálja az embert, ha a védőnő is azt mondja, hogy kellene....

Amúgy az éjszaka szuper volt. Volt egy szopi 3/4 3-kor, aztán a következő 7-kor, és utána még szunyáltunk egy picit a nagyágyban, kettecskén, merthogy apa elment dolgozni. És éjjel még a cumi miatt sem kellett átmennem, nagyon nyugisan aludt.

Ma nincs köd, úgyhogy reménykedem a teraszos szunyában. Mennék én is sétálni, de az a helyzet, hogy van egy bazi nagy fehér kosaram, púposan vasalásra váró ruhákkal :?

Pattogo
Csodálatos gyerekeid vannak!!!!! :D
Amúgy apa is meg van rettenve, ha a pelusban kaki van, és ha van rá mód, átadja nekem. :lol: Ha mégsem, akkor fél csomag törlőkendőt használ, de egyelőre még kesztyű és gázálarc nélkül :lol: :lol: :lol:

mikegirl
 
 


Rita!
Édik a képek a csajokról!
Pici korában Vivinek is barna haja volt?
A videót meg már láttam jó néhányszor, mégis kuncogtam rajta. A szkafanderes jelenettől eltekintve igen élethűen "hánykolódnak" a pasik. Én is gyakran vagyok így, de nem a kakitól, arra abszolút immunis vagyok. Viszont az én édes fiacskám hetente 1-2-szer tutira összerókázza a lakás valamely pontját. A doki szerint garatgyengeség, majd kinövi. Abban a pillanatban, amint valami irritálja a torkát, jön is a cucc. Néha már szagoktól is öklendezik (pl. tesó tisztába tételénél). Legutóbb hétfőn terítette be a konyhaasztalt és környékét, de ennek még örültem is, a szobában rosszabb lett volna feltakarítani...

Dudu!
Bizonyos tekintetben irigyellek azért, hogy felnőtt fejjel érettségizel. Bár, köszi, még egyszer nem szeretnék :) De te sokkal jobban fogsz érteni sokmindent, amit 15-16 évesen nehezebb megérteni. Pl. nekem a modern irodalmi művekkel komoly gondjaim voltak. Meg szar irodalomtanárom...

Kölykeim
A pici most aludt vissza, a nagy meg még alszik. Azért hagyom, mert tegnap iszonyatosan későn aludtak el, nappal semmiképp nem alszik és ha nem piheni ki magát, egész nap csak morgolódik.

Kép Kép

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Szédülés: múlt hét pénteken este nekiálltam fejni, hirtelen úgy elkezdtem szédülni, hogy azonnal vízszintbe kellett magam helyezni, ez kb. 3/4 10 körül volt. Apa felhozta a vérnyomásmérőt, hát 150/100 körüli volt az érték, nagyon szarul éreztem magam, a hasmars is kétszer elkapott, de azért kiértem időben. Kb. éjfélig tartott, aztán elaludtam, még másnap is kóválygott a fejem, de találtam itthon még egy bontatlan doboz Dopegyt-et (vérnyomáscsökentő), kb. 2 napig szedtem 2*1-et, aztán nem volt semmi gond. Most már normális (120/70-80 körüli), sőt van hogy alacsonyabb is. Fogalmam sincs, hogy mitől lehetett, anyósom azt mondja, hogy a front, de eddig is voltak frontok, aztán mégsem volt semmi bajom. A lényeg, hogy már helyrejött.

Vitamin: én napi 1 szem Béres Aktival C-Max-ot (ebben 300 mg C-vitamin van) és 1 szem Béres Vas Vitalt szedek.

Sziszike: tesztet még nem csináltál? Tök izgi!

Fültisztító: én is vettem Ádámnak (amit már megbántam) olyat, ami direkt babáknak való. Ha látok a fülében zsírt, azzal nem érem el, úgyhogy a pelus sarkával szoktam neki fürdés után megtiszítani. A fültiszítóval (és sok-sok babaolajjal) pedig a köldökét szoktam néha-néha megtisztítani, mert bekoszolódik. Biztos sokat van a homokozóban.

Mona: drukkolok, hogy a golyócska a helyére vándoroljon!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Mikegirl: nekem is nagyon kellene vasalnom, tegnap Ádámra már vasalatlan ruhát adtam, mikor mentünk a tanácsadásra. Viszont fel is kellene porszívózni, de nagyon. De nekem rengeteg időm elmegy a szopizással és a fejéssel, aztán a gyerekkel is foglalkozni kell, mert igényli. Szóval sokan azt hiszik, hogy ha egész nap itthon vagyok, miért nem csinálom meg ezt meg azt. Olvasni is nagyon szeretnék, de egyszerűen nincs időm. Elkezdtem egy könyvet, úgy tartok a 63. oldalon, hogy éjszaka (hajnalban) a szopi után megvárom, míg Ádám visszaalszik, hogy be tudjam takarni, és ekkor szoktam olvasni. Azt hiszem nálunk is marad a teraszon alvás, bár ilyenkor nagyon lelkiismeret-furdalásom van, hiszen így nem lát semmi újat az őt körülvevő világból. Csak körözök vele a teraszon, mint a rabok az udvaron, de ha elalszik, akkor tudom tenni a dolgomat a lakásban.

Pfranciska: jó a pizsije Beninek. Nem irigyellek a rókák miatt. Márk soha nem bukott, ellenben Ádám elég sokszor. De azért remélem nem lesz hányós, egyikünk sem az. Nekem már 15 éve nem jött vissza semmi, csak Ádámmal volt egyszer-kétszer öki-parti, de ennyi.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


franciska: nagyon helyesek. :) Vivinek kicsinek is szőke haja volt. :) íme ilyen volt 5 hónaposan:
Kép

A hányás meg. Attól féltem mindíg a legjobban. Gyorsan rosszul leszek. Főleg, ha mellettem hánynak. Vivi eljátszotta párszor éjjel.. :? :? De szerencsémre nem álltam be mellé. Viszont ezeket a baleseteket apa takarítja. Ha nincs ott akkor feltakarítom én is, de ha itt van akkor kihasználom. :roll: :oops: :lol:

Mandaláról senki semmit nem tud??

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Nem is írtam hogy jártam tegnap a tejjel (nem anyatej, bocitej). Tesco piros dobozos tej volt itthon, aminek a szavatossága január 20-ig szólt. Délben még főztem belőle tejberizst, délután 5 órakor tettem a kávémba, majd amikor 7 órakor megmelegítettem a mikróban tejeskávénak, mikor kivettem akkor érzem, hogy tiszta savanyú. Nekem már gyanús volt, hogy amikor öntöttem láttam benne pici fehér darabokat, gondoltam a zsírja, majd elolvad. Gyorsan beleborítottam a csapba. Volt még egy bontatlan dobozzal, kibontottam, jó erősen beleszagoltam, hát az is savanyú volt, így több mint 1 liter tejet öntöttem a csapba. Hát elég bosszantó volt! Szerintem elírták a szavatosságát, mivel ezt még múlt héten pénteken vagy szombaton hozta apa. Máskor pedig még a lejárat után 1-2 nappal sem volt savanyú a tej. Ki érti ezt?

Pattogó: nagyon édi volt Vivi, most is az. Mandaláról nem tudok semmit, remélem nem influenzásak. Én nagyon rettegek tőle!

Azt hiszem Ádám ébredezik, már több mint 3 órája alszik.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Az influenza járvány miatt én is aggódom, nehogy Fanni elkapjon valamit. Képzeljétek a két és fél éves unokaöcsémet ma kórházba kellett vinni, mert fennáll a kiszáradás veszélye. Bátyjától elkapta az influenzát, és minden kijön belőle... Még nem tudni, hogy bent tartják-e, még most vitték be...

Nálunk apa nem pelenkáz... Nem hajlandó.... Mindenben segít, de a pelenkacsere az én feladatom. És mivel Fanni ritkán kakilós, nem is fordult elő még sosem, hogyha kettesben hagytam őket, akkor kaki miatt ki kellett volna cserélnie. A pisi meg kibirja addig amig hazaérek, mert ugyis max. egy órára megyek el.

Pattogobolha: Mit nem adnánk Fannival ennyi hajért... :D

horvviki
 
 


Ne aggódj, Viki!
A mieink sem maradnak kopaszok :)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Nálunk sem pelenkáz apa :?
Képzeljétek Dani úgy köpködi ki az almát, mintha valami irtó rossz dolgot adtam volna neki. Mikor már a 3. kanállal közelítettem a szájához, már sírt is, de úgy igazán komolyan :? . Naponta csak egy félével próbálkozzam? Erőltessem még ma az almát?

Kép
mona76
 
 


sziasztok!

olyan édesek a kis lurkók, majd elolvadok!
micsoda nyügik vannak......... mindjárt lekopogom, mert nálunk semmi! jókedvűek vagyunk , de azért minden játékkal összeveszünk, ráordítunk és megtépjük 8)

én vagyok inkább depis, mert a mai napig nem kaptam meg az államkincstártól a 3 havi keresetemet, azaz a támogatást. Eddig csak a gyás-t kaptam, azt is mindig késve, volt hogy 2 havit egybe :evil: ja, és most jan. 31-el az is megszűnik! FA..A ! bocsánat hogy kiborultam, de a f*sz kivan, hogy semmit nem kapok meg időben és mindenért könyörögnöm kell! nem tudom miből tartanám el a gyereket ha nem lenne Apa........ :evil: én kérek elnézést hogy szültem a gyereket ennek az országnak! :twisted: :twisted: na, abbahagytam! bocsánat

Kép
h.bogesz
 
 


Mi most éppen a sárgarépával jártunk így....., rámköpte, majd belenyúlt a szájába, kiszedte ami benne volt és belekente a ruhájába :evil: mindezt pár másodperc alatt!
Úgy látom az áfonyás alma lesz a nyerő a babók többségében! úgy látom csak azt szeretik ami édes, vagy ilyenkor kell még minden ízhez hozzászoktatni??

Kép
h.bogesz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?