Új privát üzeneted érkezett!

szia Fanni :D :wink: nagyon édesek a babókák!örülök,hogy minden rendben :!:

lanyané

Jadika, gratulálok!!!! Ha lesz időd, jelentkezz majd mindenképpen a friss hírekkel és fotókkal!
Petricsek, üdv itt! Mi már ismerjük egymást a Jánosos topikból :)
Tontica, jobb már a helyzet vmivel? Én sajnos tapasztalat hiányában nem tudok tanáccsal szolgálni, de szorítok, hogy napról-napra könnyebb legyen!
Dóri, gyönyörűek a csajok!!!
Fanni, üdv a csapatban! Jók a képek!
Szanet, ez a magyar egészségügy 2008-ban... katasztrófa. Én ma voltam a terheléses cukros vizsgálaton, és bár a vérvétel gördülékenyen ment, az UH-on várnom kellett több, mint 2 órát... Mindezt úgy, hogy piszok rosszul éreztem magam a lötyitől, de legalább az kiderült, hogy a törpék jól vannak, teljesen egyforma a méretük, és mindketten befodurtak fejjel lefelé :) :) :)
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Szanet :P Petricsek :P Jucicuki :P Lanyáné :P Kata :P
Köszönöm szépen.
Alighogy írtam nektek, lett egy jó kis migrénem. Pontosabban csak jött a cikázás és menekültem gyógyszerért :( De így legalább nem is jött ki, csak nagyon enyhén. 10 éve nem volt ezelőtt migrénem :shock:

Az egészségügyhöz én is hozzászólnék. Tegnap 2 órát vártam a genetikai UH-ra úgy, hogy gerincbeteg vagyok... Mi a bánatnak adnak időpontot, ha úgyis ötletszerűen hívnak be? :shock:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ééééés máris kérdeznék.
Egyik kérdésem, hogy ki mennyit és főleg milyen ütemben hízott/hízik?
A másik pedig, hogy aki már szült, hányadik héten szült?
Köszönöm előre is a válaszokat :D
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni, én eddig +10 kg-t.... :?

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Fani

Na megint a hízás :lol: :D
olvasd vissza a hozzászólásokat. múltkor jól kiboncoltuk a témát :lol: :D
én 15kg nál tartok. de már csöppet sem érdekel. majd olvasd el visszamenőleg. persze kívánom neked, h ne hízz sokat!
De még mindig azt mondom , h csak a babók nőjjenek.az a lényeg!meg persze , h te is egészséges legyél.

Egészségügy: nagy nulla.én sem értem minek időpont. sehol nem tartják be.akkor meg?biztos,hogy fuss még néhány fölösleges kört a néhány órás várakozás előtt.
De amúgy sztem ez az összes közintézményben igy van Mo-on.fölösleges dolgokkal traktálják az ott dolgozókat, aztán meg arra nem jut idő amire kéne.
na de inkább foglalkozom a jó dolgokkal.pl, hogy milyen csodás kis gyerekek születnek itt :D

Kevinszpészi
de jó, h befordultak a gyerkőcök!nekem még mindig farral van az egyik.de doki szerint így is jó lesz. lényeg, h egyik fejjel lefelé.ő majd csinál utat :lol:
cukor után kell uh-ra menni?nekem nem kellett.vagy ez cukorvizsgálattól független?

szanet

Szanet, nekem ez független volt a cukorvizsgálattól - a doki mondta, hogy ha már egyszer ott vagyok, nézessem meg őket. Én pedig nagyon szeretek UH-ra járni :)

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Fanni épp eszembejutott,hogy Te is derékfájással küszködsz,én most kértem beutalót mert egy hete csak eggyre rosszabb a helyzet,néha már menni sem bírok.

lanyané

Lanyané :P
Akkor kezet foghatunk. Nekem múlt hétvégén begyulladt a derekam, muszáj volt 2 napig gyógyszereznem magam, ugyanis szó szerint nem tudtam lábra állni. Nagyon meg voltam ijedve!
Ha kiderül, mi a baj pontosan nálad, írd meg és adok tippeket az enyhítésre!

Szanet :P
Köszi, akkor majd visszaolvasok. Én +4 kg-nál tartok, s nem hiúsági kérdés sajna, hanem gerinc... ezért muszáj vigyázzak. De azért eszem mindent, ami a babáknak kell és közben reménykedem, hogy bírom a súlyom...

Kata :P
Azt gondolom, hogy a 10 kg nagyon jó :wink:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok Kismamák, Anyukák!

Tontica!
Kitartás! Lassan csak jobb alvók lesznek a lurkók. Nem lehet, hogy kevés a kajcsi, amit adsz nekik?
Csak, hogy kicsit nyugtassalak, a cumihelyzet nálunk sem igazán változott Zsuzskánál. Tudod, ő 2 óránként kéri, tehát nem tudok összefüggően aludni túl sokat. Gergő is tegnap már fél négykor kajás lett, úgyhogy usgyi a tápért. Így aztán Zsuzska is ébresztve lett evésügyileg. Utánna azért szerencsére tovább aludtak, de már 7-kor ébredtek. :shock: Szóval annyira nálunk sem rózsás a helyzet.
Nem tudod esetleg a nagyidat újból kicsábítani magatokhoz? Szerintem jót tenne egy kicsit neked, ha 2-3 hetet kinn tudna nálatok tölteni.

Fanni!
Üdv közöttünk! Nagyon jók a kpek a gyerekekről. Tök jól látszanak!
Én a 39. héten szültem meg a gyerekeket, de császár lett a vége. A véreredményem már nem volt a legjobb és a vérnyomim is kezdett emelkedni, ezért úgy döntöttek a dokik, hogy nem várnak arra, hogy Gergő (ő volt lentebb) meginduljon a külvilág felé.

Juci!
De rendik a csajok. Mázlisták vagytok etekintetben!

Bogyó!
Húha! Ilyen vidáman telik minden napotok, ahogyan leírtad? Hogy van ekkora energiád? Én néha teljesen kidőlök. Olyankor alig van erőm játszani a gyerekekkel. Persze muszály, mert magukban nem nagyon vannak el. Azaz Zsuzska tovább bír önállóan játszadozni, nézelődni, de Gergő elég hamar követeli a foglalkozást.

Lanyané!
Húha, nem lehet kellemes a derékfájás? Valami könnyű kismamajóga esetleg nem segítene? Én anno jártam, nekem bejött. Azóta mindenkinek reklámozom. :)

Dóri!
De jó, hogy benéztél! És milyen szépek a lányok! GYere gyakran!

Maminti!
Hogy vagytok? Meggyógyultatok már?

Petricsek!
Üdv itt!

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Sziasztok!

Tontica!
Nálunk sem túl jó alvásügyileg a helyzet :? Az esti fürcsi-kaja után (6 és 8 között) ált Hanga 2x kel éjjel (3ésfél-4 óránként, tegnapelőtt 2 óra volt) :cry: , Andris 1x. Nem ébresztettem a nagyfiút, de most már fogom, mert tegnap mindig másfél óra csúszással keltek :evil: , nem tudtam valami sokat aludni...
Én is próbálom megtömni este őket, de nem igazán megy...Mert ők nem fogadják el a tápszert túlzottan :?
Nincs a környékeden hasonló anyuka, akivel tudnátok dumcsizni? Nekem nagon sokat jelent, hogy itt a barátnőim is fiatal anyukák, és baba-mama klubok szerveződnek :)

Dóri!
Helló! Ezek szerint már van netetek?
Láyok gyönyörűségesek. És nagyn ügyik, hogy már mennek! :)
Boldog szülinapot nekik!

Fanni!
Szia!
Ezúton is gratulálok a babákhoz! Nem semmi, amin ti is keresztülmentetek...De a jutalom egyszerre 2 gyönyörűség :D
Mi a baja a gerincednek?

Szanet!
Jobban vagy már?
Nőci :evil: :evil: :evil:
Szerencsére nálunk tök rendik voltak a dokik, csak telefonáltam, hogy megyek, és be is hívtak, akár körzeti akár fogorvos volt...
Viszont a csípőultrahang katasztrófa: odahívnak 20 babát egyszerre, várakoztatják őket majdnem 1 órát, aztán kijön egy n, hogy menjen 3 baba, és az tud menni, aki jobban helyezkedett...Érkezési sorrend nem érdekel senkit...Még jó, hogy be tudtunk egyszerre menni az ikrekkel, de ez is csak egy másik, megértő anyukán múlott...

Kép
Kép
maminti81

Fanni!
én pont betöltöttem a 36. htet, amikor születtek a törpék. Teljesen természetes úton, kb másfél óra alatt :)

Szia Petra!
Üdv itt!
Hogyhogy császár csak úgy? Szerntem kérdezz rá, mert ez nem így megy!!!
A csecsemősök furcsa szerzetek :) de nálunk nagyon aranyosak voltak! Szerencsém volt Bp-n is szülni, ott nem volt olyan jó a helyzet, ha nem voltam elég határozott, semmibe se vettek...És általában nem vagyok túl határozott :?
Ne félj, a neheze úgyis csak a szülés után következik :wink:

Kevinszpészi!
Tök jó, hogy befordultak a babák!!!

Mi nem vagyunk rózsásan. Hangánál tetőződött a nátha, most már jobb lesz, remélem! Cserébe most Andris nem kap levegőt, betaknyosodott, Kinga is, nekem meg bedurrant az arcüregem...Van fény az alagút végén :?: :?: :?:
Annyira jó, kis protekcióval már hétfőre kaptunk időpontot Andrisnak a neurológiára. Már nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak! Szerintem elvisszük Dévény tornára is őket (bár Hanga sztem teljesen oké), de erről még nem beszéltünk Apával.

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Tegnap voltunk a kádas terápián a Gézengúznál. Anikó szerint (ő ott a lányok gyógytornásza) nagyon kiegyensúlyozott babák, Dorka csípője szerinte szépen javul. Lilinek van egy kis tónuseloszlási zavara, szóval most ezen dolgozunk gőzerővel. De olyan büszke voltam magunkra és a lányokra, ezek szerint jól csináljuk, amit csinálunk :lol:

Puszi!

Judit

jucicuki

Lanyane
Én UH-párti vagyok. Amit a vérvételre szánnál, inkább menj el, akár 2-szer is nagyon profi UH-ra!
(gyakorlatból tudom:wink: )

Fanni
Én huszon kilót szedtem fel és a 39. héten, spontán szültem.

Tontika
Valami segítség? Babysitter, akár pár órára.
Alvás: éjszakai kelésnél nálunk nagyon "rideg" ellátás van. Semmi olyan, hogy a tökik azt higgyék, hogy jó móka.
Bár, én nappal sem altatom a gyerekeket.

Betegeknek jobbulást!
Vendég

Sziasztok!

Na, hogy ne csak mindig panaszkodjak, tegnapelott ejjel Anna 9-tol reggel fel 6-ig, Alex 3-ig aludt aztan meg 7-kor kelt. Tegnap ejjel mindketten 9-tol reggel 5-ig majd fel 9-ig. Adtan Nekik vegul ilyen esti buza es kukoricadarat, ilyen esti tap vagy hogy hivjak azt, nagyon izlik Nekik mert finom edes. :D Alexem aki 150-ml-nel nem nagyon eszik tobbet tegnap este 210-et evett, Anna meg 240-et. :shock: :D
Szoval meg lehet vetni de en nem egesz 4 hosan megkezdtem ezzel a hozzatapit, mar nem birtam tovabb de ezek szerint ehesek voltak ezert keltek.
Ugy szedulok mar napok ota, nem tudom mi van velem. :(

Koszonom Mindenkinek az egyutterzest es az otleteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jucicuki: de jo hogy ilyen ugyesek a Lanyok es hogy hasznal a torna!!! :D

Tdanie: igen, bebiszitter delutanonkent jon par orara hetfotol csutortokig. Ennyit tudunk fizetni meg igy er ra.

Maminti: hu, ez a franya betegseg! Mi is igy vagyunk am, egyik meggyogyul masik lebetegszik. :( Elobb-utobb eljon a tavasz es tulleszunk rajta! Kitartas!!!

Gica: en is gondoltam hogy visszahivom a nagyimat, sot arra is gondoltam hogy hazamegyek a 3 gyerekkel :lol: de egyedul?! :roll: Pedig tok jo lenne csak 1 gyerekkel is nehez volt a repcsin, 3-al nem menne. :cry:

Fanni: 18 kilot hiztam, szerintem max. 20-at engedj meg Magadnak! :wink:
37. heten szultem huvelyi uton, Alex fejjel, Anna labacskakkal elore! :D

Nem emlekszem ki csinalja a tablat, de szivesen bevallalom ha gondoljatok mert kellene, hisz igy nem tudjuk kovetni ki, mikor, hogyan stb. Oksi? De ugy gondoltam hogy elolrol kezdenem mert a regiben sokan vannak akik nem is irnak.

KépKép
KépKép
tontica

Gica :P
Köszönöm!

Maminti :P
Neked is köszönöm. Egyik csigolyám -ágyéki- a másikhoz képest 1,5 cm-rel el van csúszva és nyomja az idegeket... 1 cm felett elvileg műtik, ha már szült az ember és vállalja, hogy esetleg utána sem lesz jobb...

Tdanie :P
Köszi!

Tontica :P
Öööö, én inkább a tíz-tizen kilókra hajtok... amiatt, amit Mamintinak írtam. Nálam a császár már biztos, az is gerincem miatt, sajnos :?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Petra! Üdv itt is. A János kórházasban már mi is "találkoztunk".

Fanni! Neked is üdv a csapatban! Nagyon szépen látszanak a picurok a UH-n. Súly: nálam +5kg.

Kata! Ügyesen rábeszélted a gyerkőcöket a helyes irányra. :) Egyébként érezted, hogy befordultak? Én már nem tudom mire számíthatok, Tamás rendben, de Miránál érzem, hogy napjában többször megfordul. Az utóbbi két UH-n volt alkalmam végig is nézni.

Dóri! A lányok nagyon helyesek. Komoly nőuralom van nálatok. :)

Tontica! Tanáccsal nem nagyon szolgálhatok, de sajnálom, hogy most ilyen rossz a helyzet. Említetted korábban, hogy van 1-2 órás segítséged. Nem lehetne, hogy pár hétig többet maradjon naponta? Legalább amíg kicsit kipihened magad, feltöltődsz valamennyire. Hű, ilyenkor mindig eszembe jut, hogy egy fél év múlva ugyanez lesz nálunk is. Pedig most néha azt gondolom, hogy ez a legrosszabb, mert az ember tele van bizonytalansággal, félelemmel, hogy minden rendben legyen, és mennyivel jobb lenne már a kezemben tartani őket.

Kép

Kép
szofi74

Sziasztok Lányok!

Alig bírom követni a társalgást, pedig tegnap is benéztem. :)

Fanni!
Én eddig 11-12 kilónál tartok, 15 fölé nem "szeretnék" menni, de sokszor azt veszem észre, hogy hiába figyelek eléggé a táplálkozásomra, nem mindíg ez a meghatározó. Most már egyre nehézkesebben tudok mozogni :roll: , egyedül a lefagyott utcára nem merészkedek ki, így könnyebben is ugranak fel a plusszok. (Így általában az imádnivaló párom sétáltat meg munka után! :wink: Ésszel kell enni, de ne ez töltse ki a mindennapokat. Sok séta a friss levegőn!

Viszont képzeljétek, pár napja, egyik reggel (és azóta minden nap) arra ébredtem, hogy a kezeim olyanok, mintha izületes lennék. :shock: Nem bírom behajlítani az ujjaimat, elgémberednek és bedagadnak. Vérnyomásom normális, nem ödémásodom szerencsére, de elég kellemetlen. Védőnéni szerint ne aggódjak ... oké :)

Szofi!
Nem Te kérdezted a Jánosos topikban, hogy merre vagyok Zuglóban, csak bunkó módon nem válaszoltam?! (Erzsébet kirné-Róna u. sarka) Öröm itt is talizni ... és Katával is! :)

Kata!
A dokim azt mondta hogy mostmár nem nagyon fordulnak a srácok, mert már nincs nagyon helyük, de nálunk is 2-3 UHn is fej-fej mellett voltak és traccsoltak. :) Nálunk a bal oldali srác (Bendegúz) állandóan pörög, karatézik, napi 2x is csuklik .... a kis mohó! :) A jobb oldali srác (Zsombor) pedig csak alszik, néha 1-1 hatalmasat fordulva. 2 hete ellentétesen feküdtek, de amilyen aktívak és akaratosak néha lenni tudnak, szerintem még simán meg is fordulhatnak. :lol:

Tontica!
Azt hiszem, ha megszületnek a babák, alkalmazni fogok 1-2 jó praktikát, amikről írtok. A papírforma ("fél éves korukig tejtejteeeeeej") úgy látszik az etetésre sem vonatkozik ... :)

Egészségügy: Múltkor jól begyulladt a fülem (ami már ugye műtve volt, de miért is lenne okés) és az SZTK-ban a Vörösvári úton 2 órát ültem én is a váróban. Ja, mert időpont csak a következő hétre lett volna. ... Kapják be a falábam! :roll: ... Egy idős nő még hisztizett is a várakozás miatt. Odamentem volna hozzá és megcibáltam volna őt is! :twisted:

Petra

Petra
Kép
petricsek

Sziasztok lányok,

Én új vagyok itt, szeretnék hozzátok csatlakozni.
Jucit, Benszit, Szofit, Gicát, Numatot már "ismerem" a BMC-s topicból, ugyanis mi is lombikra jártunk oda. Sikerült szerencsére az első lombikprogram, és egyből két kis picur lakik a pocakomban. :D Most vagyok a 17. hétben! Tegnap voltunk uh-on, minden rendben volt, a kis drágáim szépek, koruknak megfelelő a méretük. :D Jövő héten megyünk genetikai uh-ra az Istenhegyire, remélem ott is mindent rendben találnak!

Már néhány oldalt vissza is olvastam, de igyekszem az egészet elolvasni, mert már idáig is rengeteg jó tanácsot kaptam! :wink:

Fanni,
Én eddig 3 kg-ot híztam!

Lányok, van esetleg olyan köztetek, aki dolgozott a terhesség alatt? Ha igen, akkor megkérdezhetem, hogy meddig?
Én még dolgozom, persze irodai ülős munkám van, és február végéig tervezem, az lesz a 23-ik hét.

Kép
rebe
Dunaharaszti

gica én is gondoltam a jógára,csak meg akarom várni a 12.hetet meg még nem is találtam itt akörnyéken.
tdanie így is döntöttünk inkább több uh mert ez a vérvétes dolog bűzlik néhány helyen.
tontika akkor egy picit tudtál pihizni te is :D

lanyané

Szia Rebe!

Gratula Nektek a sikeres "akcióhoz"! Mindíg jó "hallani, ha lombikos programosoknak végre sikerül! :) (Unokanővéreméknél is van hasonló próbálkozás, de eddig sajnos sikertelenül :cry: )

Én dolgoztam kb. az 5. hónap végéig, de a dokim rámförmedt, amikor megtudta. Azt hitte már rég táppénzen nyomom. Na ja ... Merthogy az egész napos ülőmunka sem túl jó, mert nyomódik a méhszáj, amitől tágulhat is. Ajánlatos óránként 10 percre felkelni és sétálgatni. 8)

Petra

Petra
Kép
petricsek

Szofi :P
Nem vagy semmi! 27 hetesen csak +5 kg? Gratulálok :P

Petra :P
Köszi-köszi. Nálam eddig a séta fel volt függesztve a jég miatt, meg járni sem nagyon tudtam, de ma már jobb a helyzet és lassan a latyak is felszáradni látszik :D

Rebe :P
Gratulálok! Nemüket lehet már tudni?

Lanyané :P Gica :P
Terhes jóga a 14. héttől javasolt! (Én is szeretnék menni :P )

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Petricsek,
Köszi szépen! Neked meg már nem is olyan sok van hátra! :wink: Unokanővéredéknek drukkolok, tudom milyen rossz lehet nekik, hogy nem sikerül.
Nekem is meglepődött kicsit a dokim, hogy dolgozom, de azt mondta, hogy amíg nem görcsöl vagy fáj a hasam, addig végülis mehetek, legalább elfoglalom magam. Ha viszont bármi nem stimmel, akkor fekvés. Még 6 hét. Persze, ha nem fog menni, akkor már előbb elmegyek táppénzre, mert az elsők a babók!

Fanni,
Neked is köszi, viszont! :D A nemüket még nem tudjuk, a doki tegnap még nem látta. A jövő heti genetikai uh-n már valószínűleg kiderül! Már borzasztóan várjuk, mert szeretnék tudni nagyon! Nem mintha nem lenne mindegy, csak kíváncsiság! A párom két kislányt érez! :oops:

Lanyané,
Az uh tényleg jó, mi voltunk a 12. heti genetikai uh-n is az Istenhegyin. Hát mit ne mondjak, egy élmény volt, fél óráig tartott. Azóta is többször megnéztük a dvd-t! Ezért is várom a jövő hetet annyira! Ugyan mi a vérvétellel kombinálva voltunk, de nem bántuk meg egy pillanatig sem!

Lányok, írtok a terhes jógáról. Én az aquanatalon gondolkozom, de a dokim nem javasolja. Nem a fertőzésveszély miatt, hanem maga a mozgás miatt. Azt mondja, jobb az óvatosság. Ha csak egy lenne akkor oké, de kettőnél inkább ne.
Ti jártatok valamire?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Rebe :P
Én terhes jógát tervezek, nem a normál jógát. Elég sok helyen tartanak :P
Én is már majd' megveszek, hogy megtudjam a nemüket, pedig annyira mindegy :lol:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

én semmire sem jártam, mert a császár mellett ezt is kijelentette a dokim, hogy semmi kismamatorna és társai, csak a séta. ... lehet, shogy kicsit vaskalaposnak tűnik :idea: , de ha nem bíznék benne megette a fene az egészet. pedig a jógát én is szívesen kipróbáltam volna, legalábbis amíg dolgoztam és a napi robot miatt többet idegeskedtem.
mióta itthon vagyok "tornázom" teregetés és beágyazás közben. :) (néha kifejezettem vicces művelet, ha a földre pottyant zoknikat a salátás műanyag kanállal csipegetem fel. :lol:

Petra
Kép
petricsek

Proba tablak:

Kép
Kép
Megfelel igy? Nyugodtan irjatok am meg a velemenyeket!!! Hianyzik belole valami?
Csak azt irom bele aki szol, nem kezdem el keresni a regi tablat, fogalmam sincs merre van. Igyekszem majd mindig frissiteni!
Szoaval aki szeretne benne lenni az irja meg az adatokat!
Ha a lombik/spontan oszlop valakit zavar, szoljon, engem speciel erdekel kinek hogy jott ossze.

KépKép
KépKép
tontica

Minden kis betegnek jobbulást!!!

Tonti,
Szorítok,hogy jobban legyetek!Remélem rá szoknak az alvásra a gyerekek!

Maminti!
Azért nem csak kacagunk,de azt vettem észre,ha hulla fáradt vagyok akkor is jó velük játszani,mert így kellemesen fáradnk el.Ettől Ők és én is kiegyensúlyozottabb vagyok.tandem szopi,a párnával megy,egyik gyereket kanapéra le,párna fel,másik az ölemben,rárakom a párnára,felveszem a másikat is.Lábbal a hátam felé vannak.Így gyorsabb is,mert gyorsabban jön a tejcsi nekik,ha együtt szopiznak.Biztos észre vetted,hogy,ha az egyiket szívják,a másikból csöpög... :roll:
Egyszerre tápis cumi:velem szemben a kanapén bébihordóban,büfi:hát 2 vállam van... :P :P :lol:

Gica!

Nem csak móka és kacagás a nap azért...Sírni is szoktak,nyügösek is meg minden.De annyira szívás volt az eleje,hogy én nagyon hálás vagyok nekik,hogy jobban alszanak,valszeg ezért vagyok kicsit türelmesebb. :shock: :lol: Meg borzasztóan élvezem,hogy egyre értelmesebbek,olyan rossz volt amikor még nem mosolyogtak,nem fedeztek fel,nem nézték a játékaikat,nam dumcsiztak,stb.,szóval és hálás vagyok Nekik,de elsősorban a JóIstennek,hogy lyen két kis imádnivaló Babát kaptunk... :)
De az első 6 hét nem volt egy leányálom nálunk... :shock: :?

Dóri79!

Örülök Neked..Végre,látom van net! :lol:

Gyanúsak most a lányok,sokat alszanak... :roll: [img]

Képek: www.flickr.com/photos/adelesemese

Szép Napot![/img]

Kép
bogyótanya

Tontika nekem tetszik a tábla :D 11+3, 1.lombik,jános kórház,tesó nincs,nemük remélem hamar kiderül :D
Petricsek valahol igaza van a dokidnak,hogy semmi torna és tényleg az otthoni tehendők is elég tornázósak :D
Rebe szerintem azért a vizitorna a fertőzés miatt is necces
Fanni hétfőre kaptam csak időpontot a reumára :twisted: majd mesélek

lanyané

Sziasztok!

Jó hogy ilyen sokan vagyunk,bár én alig bírom követni kivel mi történik.

Tontica
Jó hogy bevállalod a táblát,szeretnék benne lenni.
Marci,Berci ,19+5,spontán,Kaposvár
Én személy nem vetlek meg a tápi miatt,mert ok nélkül szerintem egy gyerek sem sír.Se éjjel,se nappal.

Rebe
Én még dolgozom,de se nem ülök,se nem állok folyamatosan.Vhol a kettő között.Úgy tervezem,hogy amíg jól esik,addig fogok dolgozni.Ezt a dokim sem ellenezte.A hátam itthon is fáj(sőt fekvéstől még rosszabb)

Fanni
Kilókban +5-nél tartok.A védőnőm szerint teljesen jó karácsony után két gyerekkel.Amúgy osztom Szanet véleményét(a lényeg,hogy a babáknak minden meglegyen,az orvos meg úgyis szól ha soknak találja.

Lanyané
Örülök,hogy az uh mellett döntöttetek,mert szerintem is többet ér minden vérvételnél.Legalább többször láthatjátok őket.Nekem csináltak 18 hetesen,most hétfőn a magánrendelésen,22 hetesen megint megyek,ráadásul a hülye afp-m miatt febr 5-re kaptam időpontot Pécsre genetikai uh-ra.

Bogyó
Nagyon szépek a lányok.Remélem nekem is lesz majd ennyi türelmem.

Akinek nem írtam,bocsi,de visszaolvasni is alig tudom.
Vendég

Sziasztok!

Ide találtam én is, csatlakoznék Hozzátok. 32 éves vagyok, első lombikból sikerültek a babók, Mira-Gergő vegyespáros, 11 éves fiútesó várja őket nagyon (meg 2 bolond boxerlány) :D Ja, és +9 kiló a hízás (hogy témánál maradjunk). :D

Az én dokim is mindenről letiltott, semmi jóga, vagy torna. Az aquanatal érdekelt volna, ha nem félnék a fertőzéstől... :( Így az is kimarad.

Kép
babyteve2

A kérdéseim meg elfelejtem!

Hallottatok már a palástfűteáról?Állítólag arra jó,hogy a méhszáj ne nyíljon ki idő előtt.Hát én kipróbálom.Ártani biztos nem árt.

Tőletek hogy fogadják,hogy ikreket vártok(vártatok)?Nálam elég vegyes,bár hála az égnek a kedves emberek vannak többségben.Bezzeg a többi.A falra tudnék mászni amikor elkezdenek "Jézus Máriázni".Persze a következő mondatuk az,hogy Úristen mekkora a hasad,vagy a kérdés,hogy örülünk-e!!!
Szerintetek normálisak az ilyen emberek?Kicsit nehezen tolerálom az ilyesmit.
Vendég

Üdv Babyteve!

Az aqvanatal tök jó lehet,de a mi kis porfészkünkben terhesen nem szívesen mennék medencébe.

Gratula a babókhoz!
Vendég

Petricsek,
Persze, én is megbízom a dokimban, azért is kérdeztem meg tőle. És így hogy nem javasolja, szerintem nem is fogok vele próbálkozni. Csak érdeklődöm itt tőletek!

Babyteve,
Amúgy én is félek a fertőzéstől, de oda akartam járni, ahova Benszi is járt anno, és az kimondottan kismamáknak van, külön medencében. De ez csak terv marad!

Banika,
Az én környezetemben meglepően normálisan reagáltak az emberek, amikor meghallották hogy két picur van. Bár azért a kérdések, megjegyzések nálunk is megvannak, hogy "na és örültök neki", vagy "nem lesz ám könnyű, ugye tudjátok", meg "de jó, legalább letudjátok egyszerre". Na ettől falra tudok mászni! :evil:

Bogyó,
Szépek a lányok! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

szia babyteve :D
banika :D én kivagyok a sok okostól,hogy lesz bajod elég,kösd fel a gatyád,úristen az komoly lesz,nem lesz egy perc nyugtod sem :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: honnan tudják ők,igenis ez csodálatos dolog és hála istennek olyan párom van akire aztán lehet bármikor számítani úgyhogy nyugi van,boldogság és minden rendben lesz :D

lanyané

Tontica
Én szeretnék bekerülni a tábliba, a pocisba.

Fanni
Nemüket még nem tudom és a nevüket sem
Kor - csak egy javaslat, hogy inkább a várható születési időt kellene írni, mert az viszonylag állandó, de ha nem, akkor ma épp 13+2 (és 2008.07.21)
5. lombik (+ volt egy fagyasztott embriós beültetés is)
II-es női klinika
tesó nincs

Köszönöm szépen!

Lanyané
Várom a beszámolót majd.

Banika
Valóban szépen karbantartott súly :D

Jó éjt, Lányok!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nekem is ez a halálom,hogy letudjuk egyszerre.Tök hülyék.Nem mindenkinek adatik meg ez a csoda és igen ÖRÜLÜNK!!!
Amúgy megvettük az Ikrek könyve 2-t.Az első 150 oldalon másról sincs szó,csak arról,hogy VESZÉLYEZTETETT TERHESSÉG!!!
A dokim szerint hála az égnek ez nem betegség,hanem állapot.Én is így gondolom :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én eddig megúsztam a beszólásokat...bár nem sok embernek mondtuk el, utcán meg idegen nem kérdezi, hányan vannak...(remélem, nem is fogja :oops: )

Kép
babyteve2

Fanni

Viccelsz a karbantartott súllyal?Szalonnát ennék szalonnával. :D

Tonti

A várható szülési idő szerintem is jó ötlet (2008.06.06)
Vendég

Én is szeretnék bekerülni a táblába:

babyteve
fiú-lány
Gergő Bence-Mira Zoé
24+2 (2008.05.05.)
1. lombik
Szent János
Tamás Krisztián 1996.

Köszi! :D

Kép
babyteve2

Hali!
Én is itt vagyok, ám, csak ritkán irogatok.

Tonti! Köszi, hogy bevállaltad a táblát.
Adataim:
29 év, 24w0d, első lombik, fiú/lány (?), a nevek még titkosak :), szülés várható ideje 05.08 Szent Imre Kórház, tesó nincs

Az én dokim meglehetősen "laza-fasza" és ez nagyon tetszik. Nem paráztat folyton és teljesen természetesnek kezeli az állapotomat. Nekem például azt is mondta, hogy amíg nincs semmi probléma, addig ő még azt sem mondja, hogy az ikerterhesség veszélyeztetett terhesség, csak több odafigyelést és több pihenést igényel, de ugyanúgy csinálhatok bármit, ami jól esik. Torna, úszás, jóga, bármi. Csak amint egy picit is nem esik jól, azonnal hagyjam abba. Persze táppénzen tart kezdettől, de ez az én döntésem volt, mert nem akartam dolgozni. A szülésről sem mondja, hogy automatikus császár.

Én most 11kg-nál tartok és 98cm haskörfogat I(60-ról indultam). Bébiteve, mi egyidősek vagyunk, neked mennyi a haskörfogatod?

Nálunk mindenkinek az volt az első kérdése, hogy "jéééé! És voltak már ikrek a családban????" Na én ettől borulok ki. Na meg van az abszolut "diszkrét" fajta, aki egyből rákérdez, hogy "természetes úton???"
Na hagyjuk. A kozmetikában már el sem mertem mondani, hogy ikrek, mert másnapra az egész falu tudná az egész sztorit.

Szia Fanni! Örülök, hogy idetaláltál! :)

Kép

Kép
kamilla306

Tontica,
Szeretnék én is bekerülni a táblába! :D
30 év, a terhességi kort a vonalzómon látod, szülés várható ideje: 06. 24., 1. lombik, Szent János Kórház, a nemüket/nevüket még nem tudjuk, tesó nincs

Banika,
Ja, nekem is ez a halálom. :wink: Ez egy csodálatos, különleges dolog! Amúgy meg már volt aki mondta, hogy ők is annyira szerettek volna ikreket...
Az Ikrek 2-t én is meg akarom venni! Jó?

Kamilla,
Tényleg, ezt tőlem is mindenki megkérdi! :lol:

Lányok, lenne egy kérdésem. Voltam vér és vizelet vizsgálaton, és a vizeletemben több fehérvérsejt és baktérium volt. A doki azt mondja, nem számottevően magasabb mint kéne lennie, de azért megismételjük. Azt mondja, hogy elképzelhető a rossz vizeletleadási technika okozta. Valakinél volt már ilyen?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Benszivel beszéltem tegnap telefonon, jól vannak, csak nincs ideje jönni. Balázs már átaludt három éjszakát, de Dórihoz kelni kell és mire leteszi reggel lesz és Balázs is fent van. Szóval nem sokat pihen, de azért szerintem kicsit jobban van, mint mikor utoljára írt.

Jadika hírek. Jól vannak, babák gyarapodnak, tegnap átkerültek Kerepecstarcsára. Zalánnak sincs rendellenessége, csak nőnie kell.

Judit

jucicuki

Tonti,
Judit, Dorka, Lili, 4hó, 2 hét, 1. lombik, tesó nincs

Üdv az újaknak!
Várjatok amíg megszületnek, akkor lesznek ám csak hülye kérdések. Nálam a "ÉÉÉÉs van elég tejed" és a "Hány kg maradt rajtad" viszi a pálmát, mert hiszen az a legfontosabb :twisted:

Én jártam vizi tornára.

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Bocsi, most csak erre volt idom, megtalaltam a regi tablat es kimasoltam az adatokat de hianyzik egy csomo, legyszike adjatok majd meg!
Delutan megcsinalom a pocisoket is!

Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica, utoljára a múlt héten én frissítettem a táblázatot, de ez szerintem, amit most csináltál, sokkal jobb!!! :)
kevinszpészi/Kata
Marci és Csenge
26+4
spontán
Szt. János Kórház, Dr. Balog Imre
tesó nincs

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kamilla, 63-ról indultam és ma 96. Súly 51-ről 60. :D

Rebe, nekem volt fehérje és baktérium a 24. heti (múlt hét szerdai) vizsgálaton, doki ugyanezt mondta, meg azt, hogy próbáljak meg inni kb napi 3 liter folyadékot...(én ált. 2 litert bírok legyűrni, de a 3 nem megy, 2.5-ig jutottam el. Így is a napomat a klotyón töltöm és eszem a klópapírt :oops: Most kedden voltam védőnőnél, ott megnézte tesztcsíkkal, semmi nem volt benne, de jövő hét szerdán ismét kell vinnem vizeletet a dokinak, és akkor a labor meglesi. Mondták, hogy akkor már úgy csináljam, hogy zuhizás, utána wc-n eleje lienged, középsugaras-tehát a vége megint kienged. Az üveg is legyen tiszta, frissen mosva, mert lehet, ha a wc mellett tárolod, a lehúzásnál beleszáll a cucc. (Én eddig is középsugarasat alkottam, csak a fürdés nem volt előtte, mert ugye, szinte egész éjjel wc-re járkálok, úgy hajnal fél5-5 körül szoktam mintát venni, akkor meg nem álltam neki pancsolni....hát, most fogok...)

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Tontica!
Pocisba én is szívesen: 33.hét, Rácz-Jankó Bendegúz és Zsombor, spontán, Szent János, tesó -még- nincs :)

Banika!
Nálunk is a sláger (jópofák és kevésbé jópofák): "Jaj, szivem hogy fogjátok bírni!"(anyu), "De jól viseled, pedig már milyen nehezen tudsz mozogni!" (szintén anyu, miközben próbálok lekászálódni az ágyról), "Jaj, miért ne vehetnénk nekik ruhácskákat!" (húgom, aki ömleszti ránk a babaruhákat) és egyebek :lol: Persze mindenki örül nekik, hiszen első unokák is lesznek! Körbe vagyunk zsongva, mindenki támogat, nagyszülők is közel vannak, szal jó! 8)

Ikrek 2-t én is megvettem és mivel első babák, azért találok benne jópár hasznos dolgot.

Már szült ikresek!
Nézegetem a táblázatot és van pár baba, akik 2kg alatt születtek. Lehet, hogy bamburnyák kérdések, de: Őket automatikusan átviszik koraszülöttre vagy maradnak a szülészeten? Mikor engedik ki velük az embert a kh-ból? 36-37. hétre spontán beindult a szülés?

Nem tudjátok mi van most ezzel az influenza miatti látogatási tilalommal? Állítólag február közepéig tarthat, ha esetleg vhol bevezetik?! (Mi 20-25. körül szülnénk a 38. héten és -bár helyesnek tartom- de megőrülnék, ha a családom nem jöhetne be)

Vigyázzatok Magatokra, nehogy összeszedjétek ezt a kórt, mert nálunk a fél családot leverte hetekre a lábáról! (Én eddig megúsztam, szerencsére.)

Petra

Petra
Kép
petricsek

Sziasztok!Vissszatértem. :D Nagyon sokat írtatok, mióta nem voltam.először a betegség miatt nem tudtam írni, aztán nem volt jó a net 2 napig. :( Na most megpróbálok mindenkinek válaszolni: :D

Fanni:Remélem gerinceddel minden ok lesz!
Maminti: Köszi, végre már jobba vagyok.
dokinéni mindta, h vegyek Bioparoxot a torkomra.(antibiotikumos spray torokra)
Jucicuki:Nagyon örülök, h a lányok jól fejlődnek!
Tontica:táblázatba:szülés időpontja-április10.Doki: Dr. Molnár Imre.Kórház:Bajcsy Zs. Kórház. nevek:Janka és Anna. Spontán jöttek :D Tesó nincs. én korom:24.
Petricsek
[quote]V írta:iszont képzeljétek, pár napja, egyik reggel (és azóta minden nap) arra ébredtem, hogy a kezeim olyanok, mintha izületes lennék. Nem bírom behajlítani az ujjaimat, elgémberednek és bedagadnak. Vérnyomásom normális, nem ödémásodom szerencsére, de elég kellemetlen. Védőnéni szerint ne aggódjak ... oké

Ezt érzem én is reggelente!nagyon rossz :!:
Rebe:Üdv itt!
Én dolgoztam. mivel tanítok, dec 22-ig. aztán jött a téli szünet.úgyhogy jan2-tól mentem táppénzre.akkor voltam 26hetes.úgy gondoltam, h nem maradok itthon amig bírok dolgozni.de már januártól nagyon fárasztó lett volna.meg dokim is mondta, h 30. héttől tovább ne dolgozzam.jó is már itthon.nehéz a hasam :D
Bogyótanya:
nagyon ügyesen megoldottad a szopit! nekem is ez a titkos vágyam, h egszerre tudjam őket szoptatni :lol:
Babyteve: gratula a babókhoz!

Ikrek könyve2:nekm megvan és sztem jó. szoktam olvasgatni.

Hülye kérdések: valóban kiborítóak.mondjuk engem nem is a kérdések zavarnak,anem amikor elkezdik mondani az ismerőseiket , akiknek ikrei voltak , és , h milyen rémsztorik történtek velül.kinyíló méhszáj, kórházban fekvés stb.)miért kell ilyesztgetni az embert!!??? :evil: :twisted:
meg, h milyen nehéz lesz, egy gyerek sem semmi, hát mé kettő egyszerre!Rosszul vagyok már tőlük! :evil: :twisted: Ahelyett, h biztatnák az embert!

Dokim nekem is úgy kezeli a dolgot, h természetes állapot(volt edddig)Mert múltkor mondta, h most jön az izgi rész :shock:
Nem magilyesztésből, csak, h mostmár sokat kell pihenni, mert 30. héttől szokott több probléma adódni az ikerterhességeknél.De szerencsére minden ok velünk.úgyhogy én bízom benne, h így is marad még kb 11 hétig. :)

szanet

Petra, én is éppen azt akartam kérdezni, hogy abban az esetben, ha a babák korábban jönnének, akkor egyrészt mekkora súlytól/születési héttől lehetnek állandóan veled, másrészt pedig mikor engednek ki a kórházból? Itt is a súly számít? Tudatlan vagyok :?
Szanet, engem éppen kedden teremtett le a dokim, hogy próbáljak már lelassulni egy kicsit, mert már tényleg ésszel, megfontoltan kell(ene) csinálni mindent... Ez otthon általában működik is, mert ott egész nap csak fekszem, ülök, olvasgatok, tv-zek, de ha megyek valahova, akkor még mindig olyan vagyok, mint egy mérgezett egér... Tegnap anyósom is megjegyezte, hogy a viselkedésem és a vehemenciám alapján nem vagyok tipikus kismama... :roll:

Gyakorló anyukák, lenne egy kérdésem: kipróbáltuk múlt héten az összes ikres babakocsit, amit csak az üzletekben (elérhető áron) találtunk, és végül egy Hauck babakocsit választottunk, ami bár 18 kg alapból (ez tudom, nagyon sok), de a többivel (Peg Perego, Graco, stb) összehasonlítva ez volt az egyetlen olyan kocsi, ami megfizethető (kb.70-75.000 Ft), és nem nyeklik-nyaklik, mint a többi. Hajmeresztő volt, hogy a többi ikerkocsi mennyire rozoga volt, pedig még gyerek se volt benne... És bár úgy gondolom, hogy egy gyerekkel és kocsival máég számít az, hogy fel tudd emelni, fel tudj szállni tömegközlekedésre stb, de két gyerekkel ez szerintem egyébként se nagyon működne. Mit gondoltok erről?

Csatolom a babakocsi leírását:
Jellemzői:
- első kerekek fixálható bolygókerekek
- fémküllős kerekek
- légkamrás kerekek (elöl 20 cm, hátul 30 cm átmérővel)
- központi fék
- 5 pontos biztonsági öv
- leszedhető, mosható huzat
- 100% poliészter huzat
- háttámla 3 pozícióban: 132-166 fokig dönthető.
Méretek:
- karmagasság: 104 cm
- külső keréktávolság: 6 cm
- ülésmélység: 20/83 cm
- összecsukva: 65x76x45 cm
Súly: 18 kg
Kép

Köszi mindenkinek!
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Ezt a kocsit néztem én is, nekem a Symbaba jobban bejött....viszont láttam vhol 55 körül, mindjárt megkeresem! :D

Kép
babyteve2

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?