Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Móni!
Nagyon sajnálom. :( Emlékszem, hogy kiről van szó

Ciripke!
:D Fantasztikusak a képek. Gyönyörűek a gyerkőceid!!!Betti tényleg nagyon ügyes, anyira szépek együtt...Még megnézem őket párszor. :)
Tényleg Apukák, hogy érzeték magukat a talin? Szívesen mentek?

Timi!
A Nők Lapja Egésszség januári számában is van egy hosszabb cikk, ha érdekkel olvasd el. Ugyan a krupp-ról írnak, de hasonló tünetekkel mint Majának.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kriszta!
Semmi baja nem lesz Nadinnak, ha benézzel hozzá alvás közben. :)
Én is ezt tettem Manónál, sőt most is...:D De Manónál folyamatosan, mindig sokat aludt, néztem lélegzik-e. Még most is ellenőrzöm éjszaka a fiúkat, sosem kelnek fel rá. :wink: Engem ez nyugtat meg. Apát eleinte idegesítette, hogy éjszaka csak úgy felkapcsolom a kisvillanyt és hallgatóztam, mivel nem hallottam semmit, néztem, hogy emelkedik-e a paplan...:)Ezt a szokásomat már Ő is átvette. Lefekvéskor együtt ellenőrizük a fiúkat. :)

Akkor mi is a csoda tejsserkentő neve?

Hajni!
Jobbulást még mindig!!!

Holnap megyünk mérésre, kiváncsi vagyok. Ja és szurit is kapunk.

Szép estét mindnenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni. részvétem :cry:

Kép
mogyoland

Hát nállnuk is már egy negyed almát bevágott Ágika szó nélkül!

Kép
mogyoland

Gabci: jók a fényképek nagyon! :lol:

Ciripke: neked is jók a fényképeid!
A nagylány itatja a kisfiút! :lol:

Kép
mogyoland

MÓni! Részvétem. Jól sejtem, fiatal volt még.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Bettike elöször csinálta. Nem is ez a lényeg, hiszen nagy lány már, hanem az ahogy néznek egymásra, mint a szerelmesek

Apukákat kikérdeztem mikor egyedül voltunk (mindenki fenn volt a szopiklubban). Azt mondták jöttek első szóra.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ugye nem nagyon gáz a rózsaszin szerkó? mamánál lebüfizte magát és ez volt. De nekem úgy tetszett benne, azért csak itthon hordjuk

Timi! mit szeretnél webshoppolni? (jó értelmes szó :? )

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Móni: ha olvasol! Részvétem, nagyon sajnálom!! Egyébként tényleg kevesebbt írtam...

Gabcii: Ádika ki akar szabadulni a kiságyból:) Engem egyébként pont Ádika miatt nem annyira bánt, h Vili nincs annyit hason. Mert ő utált úgy lenni, és most tessék :lol: :lol: de azért erőltetem, de módjával.

Holnap neurológus. Hmmm. Meg jövő héten méreckedés és szuri. De már nem parázom annyira, a 3 szoptatott hónap megvolt. Vilivel egyébként minden oké. Napirend is van, ami attól függ, h mikor kel. Ezért néha nem szopi zárja a napot, ami megnehezíti kicsit a dolgomat:(

Jolka: szerintem nagyon szép gesztus felajánlani anyatejet. Én bizti elfogadnám. De sosem kérném, mert ez több szívességnél. Ha olyan jóban vagytok, akkor nyugodtan tedd meg, szerintem.

Mogyó: te nagyon eltűntél!!! Írjál még vmit, mi van?
:D

Kriszti! Látod, más is ellenőrzi a gyerkőcét:))

Andi: pihenjél! Hát igen, Huba... Rá van írva a pofijára!

KépKép
1macsek

Móni :cry: :cry: :cry:
(én is emlékszem rá, hogy már írtál róla)

Kukucskálósak!
Nálunk van légzésfigyelő, de a babakocsira én is ránézek! :wink:

Gabcii, akkor maradt a 4x-i kaja! És mennyiket eszik tápiból?
Nálunk teljes a káosz, napirend max a hűtőn kifüggesztve (nem röhög) van... és már teljesen szét vagyok esve, vmit én csinálok nagyon nem jól....

Ez a tápi furi lehet, mert utána a gyerek mintha fuldokolna... vagy nem tudom.... nyáladzik és nyomja a kezét a szájába olyan furcsán... és mindig kaja után... :roll: :roll: :roll: :roll:
Utána pár perc és megnyugszik... :roll: :roll: :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Móni, részvétem. Szörnyű lehet egy barátot elveszíteni ilyen borzalmas betegségben.

Jutta,
Eszter is nyomja a kezét bele a szájába, garatig, aztán meg köhög ezerrel, és bukja vissza a kaját... :( Ma három garnitúra ruhát bukizott össze, plusz engem. Kis lüke.

Ciripke,
olyan édesek a gyerekeid. Bettike olyan nagylányosan eteti a picit, nagyon ügyes! Nagyon büszke lehetsz rájuk. Még ha néha olyan baromi nehéz is három gyerekkel... :( De majd milyen jó lesz, ha nagymamakorodban jönnek családostul hétvégente, és be se férnek a házba! :) Meg sose lesznek egyedül, jóban-rosszban ott lesznek a tesók, felnőttkorukban is!
Mogyó, nagyon ügyes Ágika! Mikor kezdtétek a hozzátápit?

Nekem most baromi sz@r kedvem van, az előbb veszekedtünk egy hatalmasat a férjemmel, széjjelsírtam a fejemet, aludni nem tudok, pedig kellene, mert 3-kor kelnem kell tejet fejni.... :( Legszívesebben beülnék a kocsiba, és csak mennék, mennék, ki a világból, mindegy hogy hová, csak el innen...!!!

De akkor mi lesz Eszterkével??? :cry:

Kép
waterlilly

Anett, hát ne kelj, hanem aludd ki magad. 8)

Kép
an°°di

[quote="an°°di"]A írta:an°°dinett, hát ne kelj, hanem aludd ki magad. 8)

Andi, aranyos vagy... 8) Mondod ezt te, aki 4 órát aludtál??? :wink:

Remélem, ma már kidőlnek az ikrek. :lol:

Amikor úgy érzem, kiszalad a lábam alól a talaj Esztivel, mindig arra gondolok, hogy vannak ám ikrek is a világon! Sőt, hármasikrek is! :shock:

Kép
waterlilly

Móni:
részvétem. :( Elsem tudom képzelni, h mit érzel. :(

Anett:
sztem is aludj inkább egy nagyot. Ha 1x tápit kap nem dől össze a világ. Neked meg fontos lenne a pihi!

Ciripke:
nagyon jók a képek és gyönyörűek a gyerekeid. :)

Na megyek, szarul avgyok és holnap bekell mennem dolgozni.
Jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, mi baj? beteg vagy? jobbulást! (bocs, nem volt időm ma olvasni)

Anett, az éjszakai kelés-fejésnél sokkal töb tejet termel az alvás. hidd el, próbáltam!

Regi, csak neked és Nadinnak :wink: http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/HubaSPetraJanuR/photo#5155741744511410498
Gyulával konkrétan sz*rrá röhögtük ezen magunkat
na, ma 11 előtt lefekszem, ha elég gyorsan mosok fogat 8)

Jolka, Regi, eredményeket akarooook (ezt tréningnadrágban üvöltöm a pálya széléről, jó? :twisted: :twisted: )

Ciripke, rózsaszín? na, lássukcsak...

Kép
an°°di

hát, nem olyan gáz, Ciripke. én is próbáltam Hubát rózsaszínben, de le kellett róla vennem (a szüleimet akartuk megkavarni picit.. hehe), nem bírtam.
ejj, elmúlt 11. mennem kell.mindenkinek szép álmokat!
:arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!
Hát hogy azért ebben a borzalmas napban valami jó is legyen: ma 3x sikerült megszoptatni Jankát!
Barátném 41 éves volt, 6 évig küzdött, nagyon sokat szenvedett! Egy okos, tehetséges, szép fiatal nő. Ez borzalmas! (Amúgy fősikolai adjunktus volt!) És én tényleg nem találkoztam még egy ilyen végtelenül jó emberrel! Megtiszteltetés, h a barátja lehettem!
Ne haragudjatok, h nem reagálok senkire.
Még nem veszítettem el ilyen közeli barátot. (Csak rokont, de az valahogy más!)
Na jó éjt!

Kép
ermoni

Ciripke!
Nem gáz a lányosruha, főleg otthon. Addig míg nem fodros és csipkés addig a fiúk is hordhatják. :) Ja és a cumi ne legyen rózsaszín. :wink:

Gabciiiii!
Bocsi, tegnap téged kihagytalak, pedig olyan jót derültem Ádi mozdulatain. Nagyon édes a képeken. Még magukra lehet hagyni, na majd amikor a szekrényt rohamozza meg, és pakol, akkor kell majd odafigyelni.

Jutta!
Nekünk is van lélgzésfigyelő, csak nem bízok benne. ;) Ákos alól már az első nap kivettem. Manó alatt meg több mint egy évig volt, még az utazóágyba is beraktam mikor nagyiztunk.

Mogyoland!
Milyen formájában kapta meg Ágika az almát? Nagyon ügyes kislány, nálunk nem volt anno sikere az almának.

TÉnyleg beszéljük már át, akkor milyen gyümivel is kezdünk?
Alma...utána. És hogyan?...Zöldség? pl. Répa nyersen, reszelve? Most akarok venni gyümölcscentrifugát. Manónál nem volt, egyszerűen nem fogadott el mást, csak a tejcsit. Sok mindent adtam neki, de akkor is a tejcsi volt a főétkezés. Ákosnál kénytelen leszek bevezeteni az almát lassan, hatalmas baba.

Andi!
Meglestem a képet én is. :D NAgyon vagány Huba rajta!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Móni, őszinte részvétem!

Andi, én meglestem a képet. Itt rötyögök rajta.

Szuperek a talis képek! Főleg azok tetszenek, ahol a hordozóban vannak beöltöztetve cumikkal felvértezve. :lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Jó reggelt!

Andi: Huba... :lol: :lol:
Naggyon tudja hogy kell szórakoztatni a szüleit!
Sztem hihetetlenül okosak ezek a pici gyerekek. Majdnem mindig kiharcolják amit akarnak, közben meg olyan fejet tudnak vágni, hogy az ember elolvadjon tőlük!
Jutta: 235-t eszik tápiből Ádi. A déli étkezésre tápszert nem kap, csak bébi kaját és mellé teát. ( ne kérdezd mennyi bébiételt eszik meg, mert el sem merem mondani :? )
Tapasztalt anyukák! Mi az a mennyiség, amit bébiételből megehetnek a gyerekek egy étkezésre??? Lécci erre válaszoljatok!
És mi lett a napirendetekkel?
Nem sűrűbb ez a gyógy tápi? Hányas cumival adod?
Jolka: én most is ugrálok Ádihoz kiszabadítani. Nem merem egyedül hagyni, mert ha elfárad a hasalásban, vagy "beszorul" vhova, sír szegénykém. Na igen. Előre félek, mi lesz ha már mászni fog. :?
És hát igen... Apám szerint nem elég eleven a gyerek. ..
Hozzátápi: alma után sárgarépa, krumpli, sütőtök. Sztem főzve, vagy megsütve, ahogy te is írtad. ( én üvegessel kezdtem, de csak mert béna vagyok)
Macsek:miért mentek Vilkóval neurológiára?
Anett: Nem tudod rábízni Esztit Apára, amíg kiszellőzteted a fejed EGYEDÜL?
Timi: minden rendben veletek?
Móni: nagyon rossz ilyet olvasni, hát még átélni. Sok erőt kívánok, hogy el tudd fogadni.
Hajni: muszáj betegen melóznod? Szedsz vmi gyógyit? Jajj, mielöbbi gyógyulást és a gyerekek ne kapják el, azt kívánom!
Hányas cumit használsz Lillusnál?
Én kétszer etettem 3- al, de mindig hagyott a kajából Ádi, folyt ki a száján, alig győzte nyelni. Szal, asszem nekünk nem jött be.

Őrület, mekkora csibész a gyerekem! A kötelező délelötti sziesztát át lehet húzni! Helyette van Közös Ádi és Anya torna. Ádi forog, én ugrálok a lakás különböző pontjairól hozzá szabadítani.
Lehet, hogy én is klinikai eset vagyok? Nem baj Kriszti, nem leszel egyedül a kényszer gyógykezelésen :D

Kép
Kép
gabcii

Szia Andi,

A mai napot azzal indítottam, hogy beleleselkedtem az albumotokba. Széjjelröhögtem magam a képaláírásokon, pedig konkrétan még mindig vacak a hangulatom. Nagyon szépek a kisbabáid!

Szép napot mindenkinek:

Anett

Kép
waterlilly

[quote="gabcii"]
írta:
gabcii

Anett: Nem tudod rábízni Esztit Apára, amíg kiszellőzteted a fejed EGYEDÜL?

Szia Gabci!
Ráéreztél a dologra.... Pont ezen vesztünk össze!!! :cry:

Ádit meg puszilom ezerrel, hát, nem irigyellek ezzel a tornával... Eszti utál hason lenni, úgyhogy nagyon nem mászkerál el, viszont a hátonfekvést meg már unja a játékállvány alatt, folyamatosan szórakoztatni kell... :roll:

Timi, Maja hazajöhetett végre? Jól vagytok?

Anett

Kép
waterlilly

Ó sziasztok!

Jó olvasni titeket végre nem depisen irt senki! :lol:

Gabci: hát állitolag fél üveggel kellene ilyenkor még megenniük!
De egyik isemrős ilyenkor már 2 üveg bébiételt adott neki és azért mondták ,hogy az már rengeteg mire ő "de ha éhes"(semmi baja nincs)Ahogy jónak látod!

Bár én hülyeségnek vélem ezeket a nagykönyvben megirtakat hiszen úgy is minden baba más !
A dokim is mondja sokszor hogy a "nagykönyvben" és mindig nevet rajta! :shock: :D

Andi: hú én már félnék ettől a nagykopé Hubától! :lol: :lol: :lol:

Jolka,Lilly: hát bébireszelővel lereszelem a negyed almát !
van mikor megeszi van mikor meg hülyéskedik inkább főleg ha az apja is a szobában van! :D :shock:

Hozzátápi: hát nekem azt mondta a doki ,hogy először sárgarépát adjak neki egy pici sóval és egy kevés cukorral főzzem meg!
Törjem össze és adjam neki, de az alma minden nap menjen neki!

Következő héten krumpli de rakhatsz bele répát is azt is úgyanigy fözni meg!
Az a lényeg ,hogy ne adj mindennap sárgarépát meg sütőtököt mert besárgul tőlle a baba!

Ja és én délután adom neki az almát és déli ebédbe meg a sárgarépát meg miegymást!

Tehát nállnuk jövőhéten indul a project!

Macsek: fejlődésneurológia?
Mi is voltunk és majdnem megkérdezték ,hogy minek jöttünk!

Kép
mogyoland

Hát igen ilyenek ezek a férfiak főlleg ilyenkor még érzékenyebb az ember fia vagy lánya jobban irva!

Lilly. ne add fel gondolj bele ,hogy bárhogy is alakul az élet már van egy gyönyörű kislányod!

Kép
mogyoland

[quote="mogyoland"]H írta:mogyolandát igen ilyenek ezek a férfiak főlleg ilyenkor még érzékenyebb az ember fia vagy lánya jobban irva!

Lilly. ne add fel gondolj bele ,hogy bárhogy is alakul az élet már van egy gyönyörű kislányod!

Kép

Szia Mogyó,

Köszi, tényleg ez tartja bennem a lelket... Eszti egy tündér, megérdemli, hogy kiegyensúlyozott anyukája legyen. Csak néha ehhez egy kis apai támogatásra is szükségem lenne. :cry:

Kép
waterlilly

Hát tudod könnyebb megcsinálni! :lol: :lol: :lol

Kép
mogyoland

Hát nállnuk szerencse azért én Apára nyugodtan ráhagyhatom a csajszit!
Szerelmesek egymásba!
Meghát ahogy irtátok megfogtam az isten lábát vele (persze hozzáteszem remélem igy is marad)Nem sok gond van a lánykámmal!
Apa eteti tisztába teszi bármi!
Bár állandóan betroggyant neki!
De had szokja!

Bár mindig mondja ,hogy kell a következő de én nem akarok oszt lehet ,hogy egy pár év múlva jöhet!
Tesóméknál 14 hónap van a gyerköcők közöt én nem hiszem ,hogy bevállalnám de mondjuk csak megsúgom ,hogy egy hiba miatt csuszott be mert elszakadt a gumi!

:lol:
Na de egyből terhes lett a sogórnőm én nem hiszem ,hogy beválalnám!Gonosz vagyok!

Kép
mogyoland

Mogyo: hogy hogy jövő héten indul a project? Akkor most még nem adod Ágikának? Nem értem :oops:
Anett: jól értem,hogy A férjed nem vállalja Esztit, hogy te nyugodtan tudjál egyedül mászkálni? Én mostmár rá merem bízni Apára, el is vállalja, persze nem egész napra, csak pár órára. Olyankor megyek el, ha csak etetni és pelusozni kell. A fürcsit még nem csinálta egyedül. Biztos menne az is, bár mostanság a fürdővízben is aktív a gyerek. Bele sem ér a kis segge, máris fröcsköl. Nagyon élvezi. :D
ÓÓÓÓ, ne sajnálj, megtudod hamarosan te is és mindenki, milyen az ha a gyerek pörög forog egész nap! :P :D
Alig várom, hogy ti is rohangálhassatok a lurkókhoz szabadítani! :D
( de rendi vagyok igaz? Egyébként, csak a tapasztalatok érdekelnek, nem szemétkedésből ám :wink: )
Na , megkísérlem a cukorborsó főzelék elkészítését amíg aludás van! Jön ma Anyós, vmit enni kellene adnom.
Na el, hosszú, tömött sorban :arrow:

Kép
Kép
gabcii

börtönben!
Kép

Kép

Mogyo család! Kép

Kép

Kép

Kép
mogyoland

Gabci : de adom az almát!
Jövőhéttől a többi!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Mogyoland!
Nagyon helyesek vagytok. Kis boldog család.:) Ágika nagyon huncut az utolsóelőtti képen, nagyon tetszik!

Gabci!
Mennyi az nem kevés? Szerintem, ha megeszi Ádi, nem lehet gond., bármennyi is legyen. Gondolom azért nem két üveggel.
Manó sosem evett meg félüvegnél többet, nálünk kevés bébikaja fogyott. Pedig jó találmány. Kiváncsi vagyok Ákosnál, hogy fog alakulni.

Anett!
Ez mindig nehéz...
Nekem Anyukám azt mondta, lássam el a gyereket és menjek csavarogni, a többit az Apuka is megtudja oldani. Hadd tudja meg, milyen nekünk egész nap, utána talán máshogy közelíti meg a témát. Az első gyereknél, nem volt rá szükség, majd csak később... Egyszerűen nem tudtam gyerek nélkül létezni, nem mertem magára hagyni...A másodiknál már sokkal lazább vagyok, de most sem megyek el nélkülük. 2x voltam eddig, akkor is fodrásznál. De felért egy nyaralással:) Csináljátok, úgy , hogy közösen mentek sétálni, Te bemész a boltba, míg Apuka kint tolja a kocsit. :wink:
De szerencsés helyzetben vagy, hisz Apuka kel éjszakaEsztihez, vagy már nem kell?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Mogyó, hát igazad van sokmindenben!... Nagyon szép család vagytok! Ágika meg egy igazi tündér, olyan szép.

Gabci, Jolka, az a helyzet, hogy a férjem eléggé megváltozott negatív irányban az utóbbi hónapokban. A munkáján kívül van egy kft-je, a barátjával is most tervez valami projektet. Nem a pénz miatt, ezek a pluszok egyelőre veszteségesek. Hanem mert őt ez érdekli. Plusz még hobbija is van (sportfogadás és póker). Ha itthon van, szinte remeg, ha nem ülhet le minden órában a laptopja elé. Emiatt sokat veszekszünk. Este későn jön haza, nekem akkor nagyon elkélne a segítsége, de általában elomlik a TV előtt és észre sem veszi, hogy gyakorlatilag egész este pörgök ezerrel, hogy minden időben meglegyen.

Saját bevallása szerint nem azért foglalkozik a gyerekkel, ha éppen foglalkozik vele, mert az örömet okoz neki, hanem mert velem nem akar ujjat húzni. Így meg nem szívesen hagyom rá Esztit. Általában az a foglalkozás vele, hogy apa áll a TV előtt, egyik kezében Eszti, őt rázogatja, a másikban a távirányító, azzal meg kapcsolgat. :( Meg azért sem léphetek le csak úgy, mert arra sem hajlandó a férjem, hogy megtanulja, hogyan kell a tápszert bekeverni, vagy a cumisüvegmelegítőt kezelni.

Éjszaka tényleg ő kel fel a gyerekhez, szerencsére most már egyre ritkábban kell, akkor is csak pár percre. Szerencsére a férjem jó alvó, hamar visszaalszik. Én nagyon rosszul tűröm a kialvatlanságot, és ugye minden éjjel kelek tejet fejni, és Eszter reggelijét előkészíteni. Amikor már kezdtem kibukni attól, hogy éjjel 3x kelek, megkértem, hogy segítsen, mert nem bírom.

Régebben a házimunkát megosztottuk, és hétvégén mindent együtt csináltunk. Most már csak vásárolni megy el, minden más rám marad, mert hát úgyis itthon vagyok egész nap...

Séta: Amikor Esztert végre kivihettem sétálni, hetekig könyörögtem a férjemnek, hogy jöjjön velünk ő is. Most is csak hébe-hóba tart velünk, inkább otthon számítógépezik.

A megoldás talán tényleg az lenne, hogy egy szent napra egyedül kellene őt hagyni a gyerekkel, egy rakás mostalan edénnyel, meg egy halom vasalnivalóval, aztán boldoguljon!

Ne haragudjatok, hogy így kipanaszkodtam magam, holott ez nem is férjes, hanem babás topik... :oops:

Kép
waterlilly

csá

Huba üzeni Nadinnak, h fél 5nél tovább egyszerűen nem tud aludni. de akkor megelégszik egy 15 perces expressz-szopival. az jó?
( ;) ) utána f8-8ig alszik ám!

nekünk eddig jó napunk van. voltunk détálni is, közben ügyintézni (anyós gyerekekkel kinn tologatta a kocsit addig), most bekajáltam (de sajnos nem volt elég... mégmég...hehe), Petrus a babakocsiban alszik, Huba a játszószőnyegen próbál elaludni, kevés sikerrel.

Anett... már attól, h elolvastam... rossz kedvem lett. bár a netfüggőséget értem 8) :roll: khmkhm

Mogyó, tényleg tök jók a képek! nekem a zebraplédes a kedvencem... annyira bírom a fogatlan mosolyokat! :D

na, Gabcii, mennyit eszik Ádi? a barátnőm 10 hónapos kisfia asszem egy üveggel nyom be ebédre. (tudjuk, h a 7 kilós álomhatár miatt tömöd ám a fiadat :wink: :lol: :twisted: )

hozzátápi: ma is kaptak egy pici almát. ez mondjuk még nem hozzátápi igaziból. Petrának jobban ízlett, asszem 8)

Hajni, Timi, mi újság a betegeinkkel?

Kép
an°°di

Sziasztok!

Anett, szitu némileg hasonló, én most vesztem össze a párommal...
(kiakadt, hogy 10 óra munka után este ő altat... mert látja rajtam, hogy hulla vagyok, meg idegileg nulla és akkor őőőő...)

Gabciii,mostmár áruld el az adagot lszi!!!
Mi az 5x 200 ml-t nyomjuk, ez a gyógytápi, de ez a gyógytápi utáni öklendezés marhára nem szimpi... hasa változatlan... :roll: :roll: :twisted: :twisted:

Ja és beszéltem Zsu-val! Péntekig maradnak, mindenféle kivizsgálást csinálnak nekik, de jó kedvű volt és azt mondta, hogy nagyon rendesek velük... meghogy mi is menjünk nyugodtan...
Egyrészt jó lenne utánajárni, hogy mi a baj Dorkával (bár szerintem a háziorvosunk pl úgy gondolja, hogy csak én misztifikálom túl a hasmenését és hasfájását :roll: ) , másrészt el se tudom képzelni, hogy hogyan altatnám el az én nyűgös, rosszul alvó lányomat egy zajos kórházban egy 2+2 (2 mama, 2 baba) kórteremben... :roll: :roll: :roll:
Paramama lettem! (jó para kismama is voltam, tehát min csodálkozom??? - segítség!!! én sose voltam előtte ilyen!!! - mármint depressziós, túlparázós, szerencsétlen...)

Jutta

KépKép
jutta

Andi, én is láttam a képeket!!! :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

MÓNI, ezt most ugord át!! (és aki még szeretné szintén nyugodtan)

Jaa, én a hozzátápitól is félek... konkrétan az almával vannak korai élményeink (mert majd attól jó lesz a pocakja felkiáltás mellett orvosi javaslatra) khm...khm... hááát mire az alul kigyütt... megizzadtunk... bár gondolom főleg az volt a gond, hogy nagy volt a kontraszt az ált. hasmarsos (amit szintén nehezen jön ki) cucchoz képpest...

Nem lehet, hogy az a gond, hogy Dorka utál nagydolgozni??? És semmi baja nincs, csak egyszerűen állagtól függetlenül utálja??? :roll: :roll: :shock: :shock:
Múltkor ezen morfondíroztam.... és akkor mi van??, mert azt meg muszáj!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

Hajni
szedsz valami bogyót?

Mogyó
cukor,só?ezzel kezdeni a hozzátápit? ez még nekem is sokk
mondja aki a múltnap porcukrot kevert a tápszerhez hátha úgy megeszi Bibu :-) de muszály volt mert a sogórnőmre hagytam
így megevett 30 mlit,nem halt éhen amíg hazaértem hozzá

Móni
nagyon nem tudok mit mondani,csak azt hogy nagyon nagyon sajnálom :-(

Anett
szegénykém,neked se egyszerű,én nem is bírnám tolerálni,hogy ennyi hobbija legyen az embernek

Betegeim:Maja kezeléséről megint mindenki mást mond,ez a szép az orvosokba nem?hétfőn kell visszavini kontrollra,majd én megyek be,mert tele vagyok kérdéssel.Most trortyog még és liheg,egyrészt a gyógyszertől másrészt mert duzzadt az orrmandulája és nehezen kap ott levegőt.A picúr meg hát,nem sokat javult,nagyon nyügös,érzem a kis hátán ahogy fogom ,hogy truttyog,amíg nem köhög.Tegnap nagyon köhögött ,ma kevesebbet,én nem tudom ,hogy ez most jó vagy nem.Ma megvizsgálta a doki,torka nem piros,tüdeje tiszta,ámen,de nagyon tud krágogni,szuszogni szegényem.Megérem beletukmálni a gyógyszereket.
Jah és majának nincs cumija,ugyani azt mondták,hogy nagyban akadályozza a légzését,mert az orrmandulái nagyok a szája meg teli.Így a cumi a kórházba maradt,ma választott helyette egy macit. 4 rugóértt,néha keresei,de nem vészes.És orrot tanulunk fújni,de az istenért se megy :-(ötletek???volt egy idő olyan szépen fújta,most meg csak törli meg inkább visszaszívja,pedig már lufit is bevettettm,hogy fújja fel az orrával

mennem kell :arrow:
Vendég

jah jóhír:Bibus csípője és lábija teljesen oké
Vendég

Jutta, szerintem vidd el Dorkát a kivizsgálásra. Ez nem állapot. Abból, amit leírtál, nekem nem úgy tűnik, hogy túlmisztifikálod a dolgot. Aki nem élt együtt hasfájós csecsemővel, az nem tudja elképzelni, mekkora teher ez mind a babának, mind a mamának. Valahogy majd csak kibírjátok. Hátha jó hatással lesz rá, hogy még egy baba ott lesz vele egy szobában. Vagy valakinek lesz valami jó kis altatási trükkje ott. De szerintem nagyon valószínű, hogy az alvási gondok mögött is a kajálási gond húzódik. Ha meg végképp behalás, hát maximum hazajöttök. De ha megtalálják, mi a baj, és utána nyugodt hónapok, évek következnek, akkor megérte az a néhány nap kellemetlenség. Ha meg semmi bajt nem találnak, akkor megnyugodhatsz, hogy mindent megtettél azért. Az nem valószínű, hogy Dorka utálna nagydolgozni, a természe
t kitalálta, hogy ideális esetben a létfenntartási tevékenységek kellemesek legyenek. Eszti például ábrándos, elpárásodó nagy szemekkel tud kakilni, szinte körüllebegi a megkönnyebbülés... A múltkor meg olvadozva vettem észre, hogy fürcsi után engem néz a pelenkázón elmélázva, de úgy, mintha egy istennő lennék...és amikor elkezdtem törölgetni, akkor láttam, hogy hatalmasat pisilt a törülközőbe...

Egyébként Eszti is nagyon sokat visszabukik a kajájából mostanában. Van úgy, hogy kaja közben!!! Fogalmam sincs, miért. Próbáltam azt is, hogy kevesebet adok neki, meg előbb a tápit, utána az anyatejet, és fordítva... Meg evés után fél órát ültetem a hordozóban, és csak utána van hanyatt. Semmi nem segít. Ma már 2x váltottam rajta ruhát. De az egyik kolléganőm megbiztatott, hogy az ő kislánya csak szoptatott baba, már fél éves, és mégis bukik rendesen. :D

Jutta, szerintem az kéne ezeknek a férfiembereknek, hogy 1, azaz egy és egyetlen napra otthon hagyjuk őket a babával, oszt lehet ügyesen-okosan gügyögni meg jópofizni meg apacukázni (jaj ez úgy tetszik!!! :D ) 24 órában. Utána tuti, hogy másnap széles mosollyal húznának a munkahelyükre pihenni. :?

Kép
waterlilly

Timi, most olvastalak! Remélem, most már sikerül a kicsiknek meggyógyulniuk. Nagyon ügyes vagy, hogy a cumit le tudtad cserélni macira. Orrfújás? Hajaj! Szép kis menet lesz az is, mire megtanítjuk!
Azt akartam még kérdezni, hogy nem próbáltad azt, hogy amikor a kicsi beteg, akkor Te kezdesz el C-vitamint szedni? Az átmegy az anyatejbe, és így a kicsi is kap belőle.

Kép
waterlilly

Anett
kapja Bibus a c vitamint,én ,nekem itt áll a gravida amióta haza jöttünk a kórházból és nem vagyok képes beszedni,valahogy mindig elmarad.

én is mindig ezt mondom,hogy egy nap apukával,de mondjuk programokka sűrítve,vetkőzés,öltözés,várakozás,bolt,másnap nagyobb lendülettel menne dolgozni az biztos,rendes vagyok ügye?

Jutta
jah túlmisztikáljuk,engem állandóan nyugtat a dokink,hogy nem nagy betegek,csak hosszan tartó a betegségük,hát köszi szépen :? az ember nem tudja eldönteni,hogy mit adjon mit ne ,mit csináljon,már bánom,hogy nem tanultam gyerekorvosnak

Mogyó
nagyon szépek vagytok,Ágika tünemény

Regi
úton a csomi

Gabci
jó lehet ez a baba mama torna :-) jól belendült a kiskrapek :-)
Vendég

Sziasztok!

Csak röviden, mert rohanok.

neurológia: hát nem kérdezték meg, miért vagyunk ott... tónuszavar van a karjaiban, gyógytorna (dévény anna), masszázs, babauszi. de a lelet így kezdődik: "kedves, mosolygós csecsemő"... :lol: :lol: :lol: ja, és nonstop hason. érdekes napjaink lesznek. és nem vészes, csak éppen nem jó.

most pár napig nem tudok jönni, elviszik a gépet, és végre lesz új monitor! éljen!!!

tejem is most kevesebb van, vagy csak keveset eszik, mert cumisüvgből meg nem kell... :? hülye szoptatás, nagy para az egész!

Na, majd visszaolvasok! Addig is Hajninak jobbulást, Majcinak gyógypuszi!++++++

KépKép
1macsek

Regi,

Honnét tudtátok, hogy a neurológiára kell vinni? Volt/Van valamilyen jele, hogy vmi nem oké? Vagy a házidoki/védőnő mondta?

Egyetértek: hülye szoptatás, nagy para az egész!!! :evil:

Anett

Kép
waterlilly

én szeretek szoptatni... sztem nem para, inkább kissé monoton. és mostanában fájdalmas, h Petra a bimbóval a szájában nézelődik :? :evil:

ma éhes napom van: már mindent megettem, ami itthon volt... most kezd fájni a hasam. klassz. 30 évesen sem tudok megállj parancsolni magamnak :? :D :twisted: a legjobb, h még mindig éhes vagyok

Kép
an°°di

Sziasztok!

Andi:
tűszös mandula és vírus.

Timi:
igen, kaptam rá gyógyikat.
Örüök, h Maja jobban. Drukkk továbbra is.

Lilly:
nagyon sajnálom. :( Esetleg anyud vagy valaki??

Mogyó:
só? cukor? ehhhh :shock: :shock: :shock:

Andi:
szupik a képek, mint mindig. :)

Jutta:
lehet tényleg rákelle magad szánni a kivizsgálásra..

Gabcii:
engem is érdekel, h mennyi bébiételt eszik. :) Mi a kedvenc?
Marcinak valami büdös hal volt, már nem tom mi a neve, de kecskeméti és 5 hó kortól volt ráírva. Fújjj, én majdnem hánytam míg ette. :twisted: :twisted:

na megyek, dolog van.

Kép
Kép
h@jni

Andi:
egyél helyettem is. Nekem ma még nem volt időm. :?
No, majd most...

Kép
Kép
h@jni

Hajni
az a halas tényleg nagyon büdi,nem hiszem,hogy erőltetjük majd Bibunál

köszi és jobbulást neked

szopi:para annyira nem,de problémás az tény

Andi
Bibu is újabban rágókának használja a cicim,sokszor még beszél is közbe

Regi

miben nyilvánul meg a tónuszavar?
Vendég

tónuszavar? az Hubának is van: neki feszesebb az izomzata. tipikus koraszülött-izé. nekünk masszírozni kell.
na, ugye, Timi, h semmi baja a lábának? :wink: én meg jól felhúztam magam az ortopédián, mert ugye voltunk 2 hósan, minden oké. kontroll 4 hónaposan: Hubának nem 90/90 már a csípője, csak 85/90. de nem kell többet menni, mert jó ez. kérdem én, ha nem javul, hanem rosszabbodik, akkor nem kellene megnézni, h megáll-e a folyamat? :shock: :evil: mert oké, h a 85 még jó, de honnan tudjuk, h most is annyi?
na, majd a gyógytornásznál... amint újra megnyitja kapuit az ambuláns rendelés a szabolc... izé, a mávban :? :evil:

rágóka... naja. fasza :lol:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Szoptatás, az jó, semmi macera. Nálam is harap mostanában Ákos, vagy inkább rászorít. :) Míg nézelődik, nem engedi el. :)

Anett!
Hasonló nálunk is, vagy volt. MAnó felnőtt Apához. Ákossal még nem tud mit kezdeni, szokta mondani. DE, ha Apa nem beteg, akkor rázza a seggét.
Én ott rontottam el anno, vagy sem..., hogy amit kaptunk füzetecskét a védőnőtől olvasa el, készüljön Ő is babavárásra...Túlságosan is beleásta magát.
Ha valami gond volt, már is szalad a könyvhöz, vagy aszerint akart gyereket nevelni. MÉg szerencse, hogy időben leállítottam, azóta sem tudom, hol van az a könyv.:D
Majd szócskát egyszerűen utálom....Minden bevállal, de majd...GYőzze az ember kivárni. De mióta Manó nagyobb sokat vigyáz rá, és többet segít itthon is. Neki is meg van a foci, a foci maneger, de ennyi kell neki is.

Jutta!
Szerintem cserélj egy napot a férjeddel. :)
MÁr szoptatni sem kell, tehát teljesen át tudja vállalni. Te meg menj be a munkahelyedre, vagy csak csavarogj. Kíváncsi vagyok mi lesz utána a véleménye. De szerintem neked is jó helyzeted van, mármint amit az írásaidból kiderül. Neked is sokat segít a férjed. Van Apuka aki abszolult semmi sem csinál. MÉg a gyereket sem fogja meg.

Különben is a gyereknevelés nincs egy szinten a munkába járással. Jó a munkahelyen is kell felelőséget vállalni, de még sem u.a. A gyerekre állandóan oda kell figyleni, főleg mikor nagyobb, és még párhuzamba sok minden mást kell csinálni. Munkahyelyen azért vannak pihik, lazítások, beszélgetés felnőtt emberrel....lehetne sorolni.
De én akkor sem mennék még vissza, jó nekem a gyerekbeszéd is. :wink:

Mi 4 hónaposan kezdjük az almát. De csak lével az első héten
első nap egy kiskanállal, majd kettővel....Mikor már megy, akkor jönn a püré... Ez eltart kb 2 hétig. Majd utána jön a répa... ugyan így... majd vegyesen...Utána én már a babapiskótát is bevettem(Hajni ezt ne olvasd...:)), utána jönnek a főtt kaják, burgonya, répa...majd pipi hús és máj.Utána levesek. És lassan 1 évesek vagyunk. :)

Hajni !
A halasat mi is megvettk. Sokáig kerülgettem. Kibontottam, azonnal a kukába került, nem bírtam a szagát. :?

Meg volt az oltás
Azóta is laszik Ákos, na meg Manó is. :)
8830g és 67cm vagyunk.
Dokinéni, szerint pont jó méretben vagyunk, Ritka jó tejem lehet. :)
Viszont ilyen sem volt még, De Ákos sírt. Fáradt volt szegény, pont alvás időben volt a tanácsadás, előtte nem nagoyn tudott pihizni, mManó nagyon aktív volt délelőtt. Na meg Apa is itthon van, beteg, ilyenkor borul a napunk.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hát igen a só meg a cukor én kihagyom a doki mondta ,hogy rakjak bele de az valaohgy nekem sem nyerő!

Kép
mogyoland

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?