Kanga!
Köszi. Így belegondolva, valószínű több oka volt ennek a fulladásos rohamnak. A szokásosnál melegebb volt a szobában (nem lett lekapcsolva éjjelre a fűtés), Norbi beteg + az egyik gyógyszer mellékhatása lehet ilyen hörgőgörcs. Ma kapott másik gyógyszert, ez eddig jónak tűnik.
A hideg párásítót nem tudom hogy lehetne nálunk hatékonyan alkalmazni, hiszen 3 tök más helyen elhelyezkedő szobánk van. Minden szobába kellene venni egyet?
Nálunk jelenleg a gyerek szoba a szárító helység, ott érezhetően más a páratartalom a száradó ruhák miatt. Lehet hogy erről a bébi megérkezése után sem fogunk lemondani. A hálónkban meg van ilyen radiátorra akasztott párologtató, mert kiderült hogy a reggeli vérdarabkás orrfújásom a száraz levegő miatt volt. Azóta jobb lett a helyzet.
Légzésfigyelő.
Igen, én is úgy láttam, hogy megoszlanak a vélemények róla. Mi úgy döntöttünk, hogy hiába az alkalmankénti hamis riasztás, meg a hamis biztonság látszata, stb. mi fogunk egyet venni. Természetesen ez mellett lehetőséget fogok keresni arra, hogy egy újszülött újraélesztési tanfolyamon is részt vegyünk, merthát úgy ér igazán valamit a ketyere.
Szerintem mi nem fogunk lényegesen változtatni a hőmérsékleti szokásokon a baba után sem. Napközben ha megy rendesen a fűtés télen, olyan 21 fok van a szobákban, éjjel meg olyan 19-20 körül. Kicsit hűvösebb szobában jobban lehet aludni.
Nyáron meg ugye nem lehet válogati, bár nálunk nyáron is elég jól szigetel a ház.
Ágyikó:
Ez ügyben én is hezitálok. Nálunk az a faramuci helyzet van ugye hogy néha van Katánk, néha nem. A gyerekszoba az ő szobája is, még akkor is ha csak néha van itt. Kezdetben úgy terveztem, hogy inkább több szempontból az lenne a jó ha a Babus (copyright by Timi
) külön aludna a gyerek szobába. Ilyenek pl. hogy szar helyzet, de Norbinak továbbra is járni kell dolgozni és nem mindig lesz az jó ha felüvölti a gyerek. Ez mellett ugye az etetés is némi zajjal jár, ő meg így is mindenre felébred. Plusz a baba szempontjából is így gondolom jobbnak, ő is jobban tud pihenni, nem riad fel majd minden zajra. (Én így tervezem, aztán ő meg majd eldönti.
)
De! Mit csinálunk akkor ha Kata itt van? Akkor meg őt üvölti fel a gyerkőc és neki is iskolába kell menni másnap. Ez ügyben is két lehetőség van és ez a dilemám. 1., Így jártunk, max. Kata felébred. 2., Ezeken a napokon helycsere és támadás. Én a gyerek szobában alszok, Kata meg az apjával a hálóban. (Ez nekem nem nagyon tetszik, ennyi erővel a baba is aludhatna velünk.)
Nah, most jól leírtam mindent. Gondolom megfelelően unalmas is volt.
Hát csajszik, engem is utolért a nyavaja. Lázas még nem vagyok, de elkezdtem elég jól köhögni. Holnap megyünk be Pécsre, kerítünk valami orvost és gyógyszert.
Kellemes estét!
Monee