Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csajok!
Végre kocog a kiskanál! :lol: Ma reggel már éreztem az ujjammal, hogy érdes az ínye, gyorsan szaladtam a kiskanálért, éshát... :lol:
Sikerült meglesni is, a bal alsó 1eske hegye van kint.Ja, és csak 1x kelt éjszaka!!!!!Most biztos elkiabáltam, de remélem ennyivel megúsztuk. :wink: És a többi is is hamar kint lesz, gond nélkül. :wink:

És tegnap a sütifalót is elkezdte rendeltetésszerűen hasznáni:a hengert és a kockát a mgefelelő lukba akarta betuszkolni, ami még nem ment, de a többi sütit viszint nem kidobálta, hanem a tetején befelé. :lol:

Most megyek hajat mosni, aztán viszaolvasok.Vagy megyünk sétálni, mert ma is tavasz van! :wink: :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Nanica,
:cry: :cry: :cry:

Timo,
Szerintem nincs min aggódnod. Nálam most kb már 3 hete késik. A szopi alatt bármi megtörténhet. De ha nyugodtabb lennél akkor add át üdvözletem a Hábinak! :lol:

Peti sem engedne el a világért se semmit. Max 3-4 másodpercre áll meg, de inkább a biztos és gyors lehuppanás, mászás a menő. :lol:

Lin,
Jó a hajad! Nagyon komoly vagy! :D
Vendég

Mi eljutottunk odáig, hogy már nem kell mind a két kezem a sétához. Megfogja az egyiket és szépen jönn mellettem, kb egy hete kezdtük el és már elég labilis.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin,
Gratu a fogacskához. A másik is gyorsan előfog bújni!

Panka,
Éljen Emili!!! :D

Mi is megyünk "sétálni", egészen a Westendig! :oops: Elfogyott a Peti teája, be kell szerezni egy új csomaggal. :wink: Esetleg nincs kedve valakinek társulni?
Vendég

A hétvége kis eseményei:
Kép Kép Kép
Vendég

Gratula a fogakhoz!

Pankaa!
Nagyon irigyellek, hogy így megúsztátok! Mi két hónapja szenvedünk a felsőkkel! :twisted:

De ma úgy tűnt reggel, hogy tényleg áttört a felső bal 1-es csücske. Aztán majd meglátjuk! :roll:

Sági!
Peti termelt is a bilibe vmit? :wink:

Lin!
Jó hosszú volt már a hajad! Nem sajnáltad levágatni? Ahogy olvasom Gréta is nagyon jól halad a járkálással. Szó szerint!
:lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Emili még szunyál :shock: , addig viszaolvasok.

Ria!
De jó, hogy már otthon!Csak ez a csúnya kórság múlna már el!!!!!Továbbra is gyógypuszik hada érkezik Hozzátok! :wink:

Lora!
Sóhajtozás: :lol:

Ditke!
Usziba akko megyünk, ha itt maradunk 7végén. :D Vasárnap reggel.

Timi!
Akkor most gratula a nega. teszthez :wink: Legközelebb máér csak a +hoz gratulálok! :lol:
Lillusnak boldog 10.hónapot, szerintem még nem köszöntöttem.
Fogacskát megkocogtattad kanállal?;)Úgy "látványosabb", hogy kint van-e?

Mónika!
Botondnak boldog hófordulót!

Lin!
Csni lett a frizud! :D
Gréta is nagyon ügyes Menómanó! :wink:

Sági!
Peti nagyon édes a fogkefével, na és a bilis kép... :lol:

?????Tényleg:kell a bili, v agy mehet egyből a wcülőke??????
Csak mert én nagyon nem szeretnék bilit súrolni
:? :oops: Ha már úgyis ráül vmire, akkor inkább a wcre, nem???

Na azt hiszem Emili letudja a mai du. alvást is. :? Én meg megyek gyorsan bédelni, aztán séta!Csak kár hogy nincs ma is 14 fok, csak 5 :(

Kép
pankaa

Pankaa!
Kocogtatni képtelenség, megnézni is csak úgy tudtam, hogy kezét lábát lefotam! :oops: :oops:
Köszi a köszit! :)

Úgy látszik Lillus mára tökéletesítette a tapsolási tudományát. Mert eddig mindig az egyik kezével ütögette a másik kézfejét, de mára szabályosan tapsol és hangot is ad a kis csattogó tenyere! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Én is csak egyetérteni tudok előttem szólókkal. Szopi közben a mensi teljesen szabad életet él. Meg különben is, akármi van, úgyis marad minden, nem? :lol: Magamra emlékezve, én már másnap kezdtem Szabival produkálni a terhesség jeleit, amikor hivatalosan még semmi nem történhetett. :twisted:
A járás jó dolog, de amíg nincs elég jó idő, hogy kimenjenek, úgysem tudják nagyon kihasználni. :wink: Igy van idejük bőven rendezgetni a tappancsokat. Szabi sem ebben a hónapban fog nekiindulni. 8)

Éjszakák:
Azt hiszem, ha nincs is átaludt éjszakánk, de extra jól állunk. Ha még Boldi is felriad, akkor mit várhat egy egyszerű halandó? :lol: Szabi legalább szép udvariasan és halkan jelzi, hogy kicsit foglalkozni kéne vele. Szerencsémre ezt lehet alvás közben is csinálni. :lol:

Ma újabb dolgot tanultam. A Madarász a Heim Pál része. Ez gondolom mindenkinek egyértelmű, csak nekem kellett 15x végigolvasgatni a telefonkönyvet. :oops: Látszik, hogy első 30 évemben nem sok közöm volt dokikhoz. :?

Lin,
A képeidet elnézve látom csak, hogy mennyire hasonlít rád pici Pötyi. :) A hajad is jó lett. Apuci mit szólt a változáshoz?
..egy hete kezdtük és már elég labilis.. :lol: előtte volt stabil? :lol:

Sági,
Önálló fogmosás? Hány foggal büszkélkedik most menőmanó? Nem korai még a bilizés? Ok, van aki szerint már le is vagytok maradva. :twisted:

Panka,
Mi bilivel kezdtük, mert az elején volt egy csomó vaklárma. Odarohant, ráült, szólt, hogy pisiltem, aztán semmi. Mondjuk túlzás nélkül napi 25x. Ha mindez wc, akkor szól, levetkőztetem, felteszem, várok mellette, leveszem, nem tudom eldönteni, hogy volt-e két csepp vagy sem, felöltöztetem. Így meg annyi volt, hogy Natikám, húzd fel a nadrágod. Spóroltunk kb 5km wc papírt, 200 hektoliter vizet és pár száz gyerekemelgetést. Akármilyen ügyes, egy kétéves még nem tud biztonsággal felhuppanni egy wc-re, pláne úgy, hogy a bokájánál fityeg a gatya. De már én is nagyon vártam, hogy megszabaduljak a bilitől :twisted: A wc szűkítő megválasztására nagyon oda kell figyelni, a biliből viszont szerintem jó a leggagyibb, akár használtan is. Csak ne legyen több, mert akkor esetleg nagy lelkesen mindegyikbe pisil, mint ahogy Nati szokta. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Megint gyorsan betoppanok, a teljesség igénye nélkül előállok néhány gondolattal, aztán csak olvasgatok napokig.

Szoptatás:
A császárrá lett szülés miatti csakazértis hozzáállásomnak (is)köszönhetően hihetetlen türelemem és bizalmam volt mindkettőnkhöz, így a kezdés nagyon jól sikerült, se seb, se fájdalom. Ebben szerintem szerepe volt a Lansinoh nevezetű lenyalható bimbóvédőek is.
Később persze jöttek nehézségek. Pl beteg voltam egy hétig, semmit nem bírtam enni, fölkelni is alig volt erőm, így Baba mellettem heverészett evett mikor kért, és túlélte a tejem, pedig 4 kg-t fogytam, ezzel alámentem a terhesség előtti nem túlsúlyos kezdőállapotnak is. Egy-egy kiborulásom volt persze, hogy jaj, mi van, ha elmegy a tej, de ezt helyreraktam a "mi lenne, legfeljebb tápszert kap" válasszal. Meg a nagy meleg idején is volt néhány, csak fetrengünk együtt és túlélésre játszunk típúsú nap, az is sokat segített.
Amire még emlékszem, hogy rezgett a léc, az akkor volt, mikor elkezdett eszementen vergődni a cicimen, erre én meg bepánikoltam, hogy nem elég a tej, vagy nem indul be, vagy nem jó az íze vagy mittomén. Ez ment pár napig, aztán lenyugtattam magam, igyekeztem szoptatás közben is nyugodtnak maradni így végül Ő is elcsendesedett.
És azért meg kell említeni, hogy szülés szempontjából rossz választás volt a kórházam (I-es klinika) de csecsemős nővérek között voltak akik sokat segítettek. Persze nem kérés nélkül. De nálunk az egész szoba ilyen volt, nyúztuk a nővérkéket, hogy segítsenek, hogy nézzék meg, és nem érdekelt, ha "kérették magukat". A kórházban egymástól és a nővérektől is sokat lehetett tanulni, de mondom, nekem nagyon benne volt az, hogy nem csak vigyorogtam magam elé, hogy milyen szépen megszültem a babát (nem rosszindulattal értem, ha simán szülök, rajtam is eluralkodik a boldog nyugalom), hanem ahogy lehetett, rohantam (márahogy műtét után 12 órával ez lehetséges volt) a fiamért, akit ki sem adtam a kezemből többet. És onnantól csináltam én a dolgomat. Még a fürdetésre is elkísértem, így láttam, hogy a kívülről lelketlennek tűnő, rutinos csap alatt öblítés közben a magabiztos kezek között hogy megnyugodtak a csöppségek. Szóval hogy nem cukorból vannak. Ettől is jóval magabiztosabb lettem. Persze Ábris a maga 4 kilójával nem volt oly aprócska.

Mit adjuk a lábra?
A Pikler intézetben ajánlották a bokavédőt, mint lábvérkeringés serkentőt / fenntartót. Mi kipróbáltuk, olyan helyiségben, ahol én zokniban üldögéltem, Ábris mezténláb, bokavédőben rohangált (még csak négykézláb) és tényleg bejött, nem lett beteg, nem volt hideg a tappancs, így viszont ügyesen tudott lábujjakkal is kapaszkodni a mászókákon. Itthonra is kirpróbálnám, csak nincs saját bokavédő, állítólag HundM-ben is lehet venni, vagy persze kötni is. Tovább gondolva, hatásos lehet a ruhadarab téli séta idején, hogy ne kelljen 3 vastag zoknit adni a 2 harisnyára. Sajna az én egykori aerobikos bokavédőimet kiszanáltam már, így nem tudok magamon elő-kísérletezni (mármint mielőtt megveszem a baba bokavédőt).

Betegeknek jobbulást, erősödést én meg pelenkázok, etetek egyet.

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Timi: De sajnáltam, de már kellett egy kis frissülés és változás.

Lorca: Apának eleve nem tetszik a rövid haj. Azt mondta nem áll jól. Nem izgat, úgy is megnő.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lorca, jót röhögtem amit az éjszakáról írtál, igen, Boldi kétségtelenül felriad :lol: én kicsit neheztelek rá ezért amúgy..

Összefutottunk séta közben Májusékkal akik tornára igyekeztek :D

Boldinak jön az ötödik foga (bal alsó kettes) :)

Lin, azért ezt nem nevezném rövid hajnak! Rövid haj az enyém mikor pár centisre van vágva és égnek kócolva a teteje..

Sági, látom hasznos volt a hétvége!

A biliről eszembe jutott, h nem válaszoltak a nagyobb fiús anyukák!! A pisilést bilibe egyből állva tanulják? vagy előbb ülve?

Kép
Kép
agiboldi

Timo,
Tényleg Lillus! Egy kicsit késve de annál nagyobb szeretettel kívánunk neked boldog hófordulót!!! :D
Még nem sikerült a bilibe semmi belevalót produkálni. Csak autót, labdát, egérkét.... :lol:

Móni,
Természetesen Botinak is sok puszi!!! :D

Lorca,
Peti 4 teljes foggal és egy csücsökkel büszkélkedhet. A fogmosás az nagyon megy. Az elején azért én megmosom neki rendesen és utána ő még tökéletesíti a dolgot.
Bili: szerintem is korai. A nagyszülők megnyugtatása képpen vettük. Annyiból áll a bilizés, hogy reggel és este amikor amúgy is csupriskodik ráültetem addig a bilire amíg kedve van hozzá. Semmi extra, hogy jaj most kakál és gyorsan letépem róla a ruhát. Ha kakil vagy belepisil az még úgysem tudatos, de nem baj, legyen, boldogak a nagyszülők. :lol:

Megjártuk a Westendet. Van tea! Akciós egy csomó babakaja a DM-ben!!!
Vendég

Timi!
Gratula atapsihoz, Emili is csak a kézfejét ütögeti, vagy 2 játékot egymáshoz. :D Nekünk sikerült a kanálmódzser, kinyitotta a száját, mert azt hitte kap is bele vmit. :oops: :lol:

Lorca!
Nemrég vonták össze a 2 kórházat, pont mikor eljöttem onnan. :wink:
Wc-s tippeket köszi.Persze még nem aktuális a kérdés, és bilitréningezni sem akarok, de a bilisúrolás helyett bármi... :? :lol:
Na majd ha itt tartunk szólok mi hogy sikerült. :lol:

Sági!
Én is voltam DM-ben, vettem is kajákat az akciósból. :wink:

Emilinek reggel még csak a foga csücske láétszódott, most meg már az egész éle. :shock: Ilyen gyorsan nő??????Mekkora lesz reggelre? :lol: Nem is bírok majd aludni, kifúrja az oldalam a kíváncsiság :lol: :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Elöször is:
Timi
Megkésve,de boldog hófordulót!!!! :oops: :oops: :oops:

Ria
Beninek is boldog hófordulót és további jobbulást.
A gyógyszerbeadásos mizériátokon mi is átmentünk a Danival.Orvos már a végén el se hitte,hogy semmitse vesz be.Nagyon eggyütt tudok érezni veletek.
Nagyon fel tudok háborodni az olyan szülökön akinek a gyereke a kórház fekszik ő meg szép nyugodtan alszik otthon.Jó van kivétel akinek még van 1 gyereke otthon vagy nem engedik a nővérek az ott alvást.

Pann
Puputeve :lol: :lol:

Lora
Ma is sóhajtozik?Valakitől látta?Ilyenkor még olyían aranyosak míg nem játszák meg magukat.
Cipő ügybe bocsi hogy beleszólok,de Dani idején mi kaptunk egy siestás kezdő cipőt aminek a talpa nem kemény hanem két részén alul anyag/pici szivacs/ van belerakva és nagyon szerettük,mivel olyan,mintha földön járna.Na ezt jól leírtam.Nálunk minden méret általába fél évig volt jó.De van olyan 4 éves barátja Daninak aki még csak a 22-es cipőnél jár,de van lány aki meg már 29-est hord.

Mmóni
Boldog hófordulót Botodnak.MI van veletek?Ritkán írsz.

Lorca
Bocsi csak holnap adom fel a levelet,de akkor már mindenképpen.
Én örülnék,hogy a vegyes csopik a kevesebbek.Sajna itt nagy divat.Szerintem ez gyerekfüggő és részbe szülő is.Én örülök a sima csopinak,mivel belegondolva az iskolába se 7-10 évesig tanulnak egy osztályba és ahogy látom az óvónők így többet is foglalkoznak velük.

Timi
De jó lett volna...,szerintem nem gond,ha mensi nem pontos ilyenkor.De szerintem Rokica meg tudja mondani ilyenkor mi van.
Nálunk is az éjjel Laura felsírt és nem volt elég Apa,hanem cici is kellett,de utána nem aludt el hanem fájdalmasan sírt 1 órát :shock: Cici nem kellett neki,csak az ölembe aludt de ott is sokára nyugodott meg.Nincs valami a levegőbe?Legalább picit megnyugodnék,ha tudom valamire fogni.
Nálatok Bali éjjel felkel Lillához?
Gratula a tapsikoláshoz.

Ágiboldi
Ilyen ügyi már Boldi.Alig írsz róla valamit.tegyél fel képeket is.Albumokba is alig van.
Akkor gondolok majd rátok éjjel,ha Laura is sír.
Ha jól tudom a mászás azért jó mert nem lesz dixlexiás a gyerek.Nekünk is azt mondták minnél tovább másszon,mivel ott gondolkodniuk kell,de menéskor már mást csinálnak.

Blin
Nem vagyok híve a rövid hajnak,de szerintem jobban áll,mint a hosszú.Nálunk se tetszik Apának a rövid haj.
Nagyon ügyes Gréta.

Sági
Nagyon jók a képek.Fogmosásnál igazi nagyfiúsan mossa már.Bili :lol: :lol: :lol:

Panka
Gratula a fogacskához.

Bilizés:/Ágiboldi most válaszolok,bizti nem olvastam figyelmesen/
Dani 1 hét alatt szokott le a pelenkáról./éjjel-nappal/Nekem szerencsém volt mivel áprilisi és 2 évesen nyáron levettem róla Balatonon.Mikor elöször pisilt bele a fürdőbugyiba és a lába között fojt,azt a nézését soha nem fogom elfelejteni. :lol: /Én elötte még tavasszal próbáltam a szobába rakni a játékaihoz és ott pisiljen,de az nem jött be és nem próbálkoztam./Leges-leg egyszerűbb bilit hasznátuk,mivel szerintem a zenélős....bili csak játszásra való.
Nálunk a kaki nehezebben ment mivel pelusba is csak elbújva,de jó szóval azt is elértem.
Szerintem nincs értelme szoktatni a fiúkat állva pisilni,majd elnézi mástól és ha utcán kell nekik ott úgyis úgy könnyebb.Dani sokszor nézte Apa hogy csinálja és a bölcsibe.
WC szűkítőt nem használunk,mivel nagyon zavarta és volt sokszor olyan én felejtettem el. :oops:

Mai napunk csak futkosásból állt.Danit vittem allergológushoz,tornára.Laura meg csak utazgatott.
Jelentem leszedtük ma a fát.Laura faszedés közbe a legnagyobb tüskekupacba érezte jól magát.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!
Botond nevében is köszi a köszöntéseket!

Ágiboldi,
Ha már megszólítattam válaszolok. Fogalmam sincs. Egyelőre Sági Petije előrébb halad a szobatisztaság felé mint Bálint. Legalább üldögél a bilin, Bálint még ezt sem teszi. Egyáltalán nem érdekli a dolog, csak elméleti szinten hajtogatja, hogy holnap bilibe pisil. Terveim szerint Botond 1 évesen átalussza az éjszakát és akkor friss idegrendszerrel belevágunk a szobatisztasági projektbe. Fogok venni olyan WC szűkítőt amire fel lehet mászni, hátha legalább ez ösztönözni fogja. Ezen kívül ha jó idő lesz kap kisgatyát és ha bepisil akkor úgy marad. A játszón majd fogunk kiválasztani fát amit terveim szerint meglocsol időnként. Szeptemberre szobatisztának kell lennie ha oviba adom. Szerintem bilibe csak ülve lehet pisilni, WC-be praktikusabb állva ha van fellépő, ha nincs akkor ott is ülve. Utcán állva. Majd beszámolok nyáron, hogy ehhez képest hogy alakulnak a dolgok.

Pankaa,
Jó nektek, ha ilyen gyorsan nő a foga. Botondnak egy hétig tartott, míg a kis csücsök megjelent a két felső fogánál. Most meg úgy döntött, hogy leáll a növesztéssel és nem repedt tovább az ínye már vagy két napja. Szerintem a pocakját félti, ugyanis míg növesztette a fogát alig evett és most meg nem győzöm etetni állandóan éhes. Jobban örültem volna, ha letudjuk a növesztést és nem kell pár nap múlva újra kezdeni.

Jó éjt!
M

mmónika

Volt valakinél hőemelkedés a fogjövéskor? Arra emlékszem, h takony, híg kaki stb volt, de hőemelkedés? Most este Boldinak 37.9 volt (levont érték), még sose volt neki hőemelkedése se :shock: És ma pont jön egy foga. Tudom, h 38-ig nem kell csillapítani, de estére nem akartam úgy hagyni, kapott Nurofent.. amúgy semmi más tünet, se takony, semmi, remélem csak a fog. Ha holnap lázas irány a doki..

Köszi a válaszokat, tehát ülve pisi bilibe :D

Lillus, valóban elsikkadt a köszöntésed, utólag is boldogat! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi
Laurának volt hőemelkedése fognövéskor,de mellé még hörgőgyulladást is kapott.Orvos szerint az immunrendszer gyengébb ilyenkor.Ne izgulj,most lehet a nurofentől egy jó nagyot alszik.Laura ezt csinálta.

KépKép
KépKép
dana 1

Megvolt az első munkanap nem is volt vészes, időm nem volt, hogy hiányozzon a gyerekem, de még rágondolni is alig tudtam behavazva a rengeteg munkába.

A főnököm felvett egy 50 év körüli "diplomás" nővért mellém, merthogy nekem kicsi gyerekem van és úgyis sokat lesz beteg.
A csaj sík hülye ma például egy emlőrákos nőnek akart a laborból prostata szűrő vizsgálatot kérni. Mire én totál kiakadtam, még az a jó, hogy a diplomások a legokosabbak, a másik betegnek a hormonstimuláló gyógyszerét eröltette, hogy miért nem kéri már olyan régen íratta, két éve, hát miért nem szedi ?( a csajszi közölte, hohy mert már nem jár petesejtbeültetésre két éve), korrekt a nő nem??????????????????? :shock: :shock:

De azt mondta inkább keres állást magának,de felejtsem el ezt a munkát ilyen felállásban, mást ígért a főnököm, mást írt a munkaköri leírásomba !!! :o :o :o

Apuka nagyon ügyesen levezényelte a napot !!! Imádom !!! :lol:

Lorca

De igen a Leyden azt jelenti hogy egy véralvadási faktor hiányzik, így fokozódik a thrombosis veszélye 20 %-al, az MTHFR is véralvadási probléma így már összesen 40 %-al hajlamosít thrombosisra. Ezért minden féle hormon pótlás és változásnál fennáll a thrombosis mint rizikó.

Sági

Látom más szülő is állandó készültségben van fényképező géppel a kezében a jó pillanatok elkapása végett ! Ezeket nem lehet kihagyni.
Nagyon arik a képek, milyen ügyes Peti ! nagyon vagányan ül a bilin is , mint a nagyok !!! :lol: :lol:

Ria

Jobbulást mielőbb nektek !

Timi

A 8 napban még benne vagyunk:
LILLUSNAK BOLDOG HÓFORDULÓT !!!!!! :lol: :lol: 8) 8)
Gratula a tapshoz a kis "művésznőnek " !!! :lol:

Pankaa

Gratula a sütifaló rendeltetésszerű használatához, nagyon ügyik vagytok !!!! Illetve Emili !!! És gratula a HATALMAS kis fogához ! :lol:

Nem hiányzik neki az úszás ha nem mentek minden hétvégén ? Tomival csak 2x hiányoztunk, (elutaztunk) de alig bírtam vele !!!

Dana

Akkor nagyon ügyes voltál Danival az egy hetes pelenka leszoktatásról !! És persze ő is, mert ketten kellettetek hozzá természetesen !!! :lol:

Ezt az utolsó mondatokat kicsit nem értettem,nézte, hogy Apa hogy pisil a bölcsiben ?????? No jó érettem !!! He-He-He !!!

A mi karifánk jelentem még mindig megvan és nagyon szép, lehet le sem szedem, majdcsak jövő szilveszter után !!! No nem !!!

Ágiboldi

Gratula a leendő 5. foghoz ! Nekünk hat van és remélem egyenlőre nem lesz több, én momentán beérném ennyivel, de tudom én kisigényű vagyok, neki meg még kellene örlő és szemfog is ! A kis maximalista !
Kép Pá édes Kép Zenére így mulatunk !!! Kép Az új ülésünk

Kép
kditke

Sziasztok,

Teljesen össze-vissza vagyok. Most látom, hogy az előző oldal eleje teljesen kimaradt, pedig kár lett volna elszalasztanom Nanicáék autósülésben szopiját.

Dana,
Meg sem köszöntem az Interspáros felajánlást, köszönöm, de ne vacakolj a postával, biztos van helyben is ismerős, aki vágyik rá!

Volt kérdés, hogy Sebi mennyit jár: hát igazából még mindig a konyhai távozása a rekord, viszont ő is leguggol-feláll, és már kapaszkodás nélkül is fel tud állni.

Ditke,
Csak úgy találomra kevertem a kefirt a barackkal, de natúr is megeszi.
Kajával nem csalogatunk, hanem lefoglaljuk a kapaszkodó kezét.
Hú, most nagyon megnyugtattatok, mert akkor valószínűleg S-nek sem lenne jó a Römmer, már fontolgattam, hogy eladom a miénket és veszek egyet.
Na, mi hír a dolgozók világában?

Nanica,
Őszinte részvétem!
A mi autósülésünk is olyan (0!-18-ig), hogy menetiránnyal háttal nem lehet hanyatt dönteni, míg menetirányban, igen. Tehát, egy három éves gyereket el lehet fektetni, míg az újszülött, csak üldögéljen nyugodtan…és felébredt bennem a gyanú, hogy egy alkatrészt nem adtak oda, nem is merek rágondolni, hogy nem jól van beszerelve.

Panka,
A szopis sztorihoz még annyit fűznék hozzá, hogy nem azért írtam, hogy bemutassam, hogy lám-lám uazokkal a problémákkal mi még most is szopizunk, hanem, hogy már én is feladtam, de Sebi szerencsére kitartott, ha jött volna egy szopisztrájk, akkor ott mi is befejeztük volna tutira.
Engem is meglepett az új avatar, tényleg hasonlítunk!!!

Ágiboldi,
A bimbóvédő nálunk sem nyert, nem is sikerült rájönnöm, hogy kell azt jól használni.

Pann,
Zokniban+a fényképen bemutatott vastag zokniban „jár” Sebi.
Majd jövök a tejkővel…

Róki,
Makai Kinga volt kint nálam, és valóban azzal kezdte, hogy a kisujjával megnézte Sebi szopitechnikáját (nyelv vályú formában, hátra hullámzó mozgás, tehát rendben volt).
A helyes mellretételről nekem mindig az jut az eszembe, hogy hányszor gondoltam arra, hogy miért nincs egy kis plexi ablak a baba fején, hogy lássam a bimbó elhelyezkedését, mert kívülről előírásszerűnek tűnt. Óvatosan majd a tanácsadásnál, mert nekem még most is ökölbe rándul a kezem, ha meghallom a helyes mellretétel szót…
A kezdeti időszakban ügyesen kell összehangolni az igényszerinti szopit és a sebes mellbimbót, szerintem olyankor lehetünk engedékenyebbek az utóbbi javára, az a pocifájásnak sem szokott ártani.
Köszi a depi leírást! Jobb ezt tisztán látni, mert tényleg mindenki úgy kezdi a beszámolót, hogy ha előbb tudtam volna, hogy ezt kezelni kell, stb.

Na most itt felfüggesztem, és megyek lefeküdni.

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi,
A fogzás nem jár lázzal. Ahogy Május írta (ha jól emlékszem, és nagyon meggyőzően érvelt), nem a fogzás jár lázzal, hanem a láz foggal. Ahány hőmérőm volt, annyi féle értéket mért, így a 37.9 lehet akár láz is. Hogy a kutyulmányt értelmezzem, szerintem nem biztos, hogy a fog. Ha mostanában kezdett felsírogatni éjjel, akkor lehet, hogy van valami a levegőben, aminek nem kéne. :roll:

Mónika,
Boldog Botondnapot! Jó az időjáráshoz igazított vonalzó. :D Lassan kezd érni bennem, hogy nekem is kéne egy új. :lol:
Jó tervek. :lol:

Gyógyszerbeadás:
Natinak Sinupretet kell szedni, hát pocsék íze van! Szegényke iszik egy kortyot, majd mondja, hogy nem finom. Pedig még meg is cukroztam a tejet. Blee. Hogy feldobjam, én is ittam, erre szólt, hogy anya, te is mond, hogy nem finom! És emellett nagyon együttérző tekintettel méregetett. :wink:

Dana,
Én tanítottam olyan iskolában, ahol volt összevont csoport alsótagozatosoknak. 8)
Nemigazán van óvónő ismerősöm, így nem tudok egyenesben kérdezni, de van azért előnye is a vegyes csopinak. Mondjuk, hogy majdan együtt járhat Szabival. :wink: A többet foglalkoznak velük melyik korosztályra vonatkozott? Vegyesben sok jó/rossz dolgot felszedhet a nagyoktól, még gondolkodom egy fél évet, hogy melyik nyom többet a latban. :lol:
A járásnál is gondolkodnak, az követeli meg a legmagasabb rendű agyi funkciót. Az agypályák beidegződési helye különbözik a kúszás-mászás-járásnál.
Mióta tudja egyedül használni a wc-t Dani? Natit még nem merem szűkítő nélkül hagyni, hogy ráüljön. :roll:

Panka,
Nálunk sem volt bilitréning. Csak kiderült, hogy már szobatiszta. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Most csak gyorsan egy panaszáradatot zúdítok rátok: teljesen ki vagyok borulva! Nem tudom hogy lehet bírni az állandó éjszakázást, de már lassan egy hónapja ott tartunk, hogy 6-8 (néha több) alkalommal kel fel Lilla. Másfél óránál többet nem alszom egyhuzamba. Ma éjjelre odáig fajult a dolog, hogy bőgve szoptattam hajnali 3-kor! És már tisztára görcsbe rándul a gyomrom, ha az éjszakára gondolok! Nappal ingerült, feszült vagyok. És Bali nem kel éjszaka a gyerekhez, mert nem ébred fel, vagy ha igen, Lillus vele nem alszik vissza! Mi a fenéért csinálja ezt velem? Eddig olyan jól aludt éjszaka, újszülött korában is csak 2-szer ébredt! :twisted: :twisted:
Most megyek, ledöntök egy jó erős kávét, hátha attól jobb színben látom a világot! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timi
Nagyon sajnállak az éjszaka miatt.Tényleg tanácsot nehéz adni.Sehogy se tudsz belenézni a szájába?Hátha.... :roll:

Kditke
Jó kis munkatárs.Főnököd hogy mondja meg neki beteg elött,ha véletlenül rosszat mond?
Mikor írtam a hsz-t már fáradt voltam. :?

Lorca
Vegyes korú gyerekeket tanítottál? :shock: Hohyan tudtam megoldani?
Dani 2 éves korától bölcsibe járt és ez nagy segítség volt.Tetszett neki a pici wc és egy idő után rájött neki nem a bibibe kell pisilni.Nálunk mindig az volt a gond a szűkítővel,hogy becsípte az újját.Kb.2,5 éves volt.Ha nem tudta megoldani állva pisilt.Hozzáteszem ő nagyon félénk volt és mikor már értette ez t nem mutogatjuk akkor már be se engedett.

Ágiboldi
Milyen éjszakátok volt?Boldi hogy van?

Éjjel nálunk is kelt Laura.Ahogy nézem szemfogra tippelek felül. :?

Szerintem a bilire szoktatás az gyerekfüggő.Attól függ mikor érik meg rá.Igaz mikor mi kicsik voltunk ritka volt,ha még 2 évesen pelusunk volt./vagyis én állítolag 1 évesen/Daninak van olyan barátja aki ovi elött 2 héttel szokott róla le és van akinek sajna éjjelre még van pelusa.Ez majdnem olyan téma amin nagyon össze lehet ugrani forumon belül.Ahogy most látom Laura mindenben tisztára más.Kiváncsi vagyok ő hogy veszi ezt a témát.Vannak dolgok amit itt hallok elöször mivel Dani ilyeneket soha se csinált.

KépKép
KépKép
dana 1

timo
de sajnálom! pedig már pont akartam kérdezni, h alakul az alvásotok, mert pár napja kele is elkezdte a 6-9x kelést. én bízom benne, h a foga, viszont akkor nem tart egy hónapig. rem, h lillus megembereli magát most már! nem fog vigasztalni, de nálunk is csak én vagyok jó az éjjeli kelésnél! esetleg próbálj meg éjszaka adni neki nurofent/panadolt és kicsit hagyni sírni :oops: :oops:
a gyomorgörcsöt is jól ismerem.. (esetleg igyál citromfű teát, téged is nyugtat, és állítólag átmegy a tejbe is - mondjuk nálunk nem, de placebónak jó volt)

ágiboldi
úgy van, ah lorca írta :lol:
bár sztm igenis lehet a foga, főleg h tegnap volt alkalmam megtekinteni azt a bizonyos csücsköt :lol:

ditke
jó az új ülés!
én a babaszobán vettem egyet használtan (brevi, 7ezer). n örülök neki, és ami még szuperebb, h elhozták hozzánk. nem tudom egyébként hogy vonszoltuk volna el bkv-val, sokkal nehezebb mint gondoltam :lol:

dana
mondjuk azt, h laura nincs lemaradva a mozgásban, csak lassabban fejlődik az átlagnál. nos, ha ezt te el tudod fogadni, nincs benned rossz érzés, kétség, akkor minden okés, mert igen n nagy határok vannak megadva orvosilag, pl ülni elég 18 hónaposan is! viszont, ha ott motoszkál benned a kisördög, akkor igenis vidd el kivizsgáltatni, mert az állandó izgulás tönkreteheti a mindennapokat. a vizsgálat mint már írtam, igazából egy jó móka, 2 órán keresztül játszik, szvl nem gyerekkínzás

sági
annyira ügyes peti! n jók a képek!

maszi
mi az a bokavédő? fotót tudsz feltenni?

dm
bezzeg a mienkben nem akciós :( ráadásul mint igazi gyedes anya, voltam rossmannban a hipp-csomagért, schleckerben popsitörlőért+fruttapuráért, drogerieben kecskeméti gyümikért (mi-hol olcsóbb), erre a dmben a bizt.őr a pénztárnál átkutatta a bkocsit és egyeztette a blokkokkal, h nem loptam-e vlmit :oops: még jó, h elraktam a nyugtákat 8)

majus3

Jó reggelt!

Ágiboldi!
Hát fogzás tmában még csak kezdők vagyunk, de Emilinél nem volt semmi.

Ditke!
Munkatárs majd csak belejön a melóba, vagy megszoksz, vagy megszöksz...
Szerintem Emili még kicsi ahoz, hogy hiányozzon neki az uszi, nem tudja még, hogy lehetne másképp is,mint ahogy van :wink:
Meg azért mi ritkán járunk, ez is kevés a hiányoláshoz, föl sem fogja hogy mikor minek kéne következnie heti viszonylatban.Csak a napi rutint tudják még ilyenkor. :wink:
Tomi nagyon aranyos, tetszik az ülés is!

Lorca!
Nati és a gyógyszer :D Milyen képet vágtál hozzá végül? :lol:
Mikor derült ki, hogy szobatiszta?

Timi!
:( Nagyon sajnálom a rossz éjszakákat!Állítólag 9 hónaposan van egy fordulópont, az addig jól alvó babák elromlanak, a rosszul alvók meg jobban alszanak.Ezt a védőnő is mondta, meg máshol is olvastam.Nálunk is bejött, csak a fordítottja szerencsére!!Nappal nem tudzs aludni amikor ő is alszik?Hogy alszik vissza?Szopival csak?Viz nem lenne elég?Minden nap egyre kevesebb víz.Vagy csak cumi?És ha felsír, akkor azonnal menni kell hozzá, nem alszik vissza pár perc múlva?Nappal hány órát alszik?Sötétség mekkora a szobában?Próbáltad már, hogy azt a felsőt amiben nappal voltál odateríted az ágya mellé egy székre?(csakhogy ne érje el, és húzza a fejére :wink: )Emilinek kicsi korában ez bejött.Megkapta a legbüdibb felsőmet, még egy kis tejcsit is csepegtettem rá, és azzal jól elvolt ,órkig aludt, vagy megnyugodott , ha én nem voltam a közelben, csak a pólóm. :lol:

Ma megyünk dokihoz, mázsálásra. 8)

Kép
pankaa

Na, itt vagyok, ded alszik.

Május!
Köszi, estére adok neki Nurofent, mert sem a Chamomilla, sem a Viburcol, sem a telezabáltatás nem segít! :twisted: :twisted:
Minden elismerésem a tiéd, hogy ennyi helyre elmászkász, én képtelen lennék. Biztonsági őr: :twisted: :twisted: :twisted:

Dana!
Már próbáltam belenézni a szájába, de rutinosan rászorítja a nyelvét az ínyére felül! :roll: :roll:

Kditke!
Tök jó, hogy jól telt az első munkanap! Tomi hogy fogadott munka után? Mert én egyszer lógtam el Lillustól egy egész napra és este úgy nézett rám, mint egy földönkívülire! :shock:

Ágiboldi!
Nálunk már minden volt fognövéskor. :roll: Csak fog nincs! :lol: :lol: :lol: Na jó, ez ennyire nem vicces, kicsinál a lányom! :( :(
Remélem Boldinak azóta kinőtt a foga! :)

Mmónika!
Jók az új képek a gyerkőcökről! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Május!
Biztonsági őr: :evil: Én nem is szoktam elrakni a blokkokat. :? Csak szólok mikor mbemegyek, hogy mi van nálam.Jó sok helyre elmásztál, de én is így szoktam :lol: Smucig vagyok, ha ugyanazt az árút máshol olcsóbban is meg lehet kapni. :D Csak ne kelljen túl skat menni érte. :wink:

Kép
pankaa

Pankaa!
Visszaaltatni kábé hajnal 3-ig lehet cumival. Utána viszont már csak szopival. :roll: Éjjeli fény van a szobájában, eddig nem zavarta, hogy esetleg világos van. A felsőt még nem próbáltam, a francba, pont most dobtam be a mosógépbe, amit eddig hordtam! :oops: :lol: :lol:
Ja, a legrosszabb, hogy már azt is álmodtam az éjjel, hogy nem alszik a gyerek és 15 percenként kell hozzá bemenni. És basszus tényleg! :(
Boldog hófordulót Emilinek!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Boldog hófordulót Emilinek!

Timi: Nagyon sajnálom az éjszakát, nálunk is ez van. Bár remélem nem kiabálom el (kop-kop-kop), de a mai jó volt. Egyszer sem kellt, de viszont reggel hatkor már kukkorékolt. Nem néztem még ma, de lehet hogy ki jött volna a fog már teljesen?

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Május
Köszi a tanácsot.Sajnos a Dani idejéből visszamaradt rossz emlékek/sírás/,miatt húzozkodok,meg itt nehezebb a bekerülés.De azért elviszem.Nekem nem felel meg a 18 hósan csak ülés.Kele sír a tornán?
Biztonságiőr :twisted:

Panka
Emilinek boldog hófordulót!
Én is hallottam a 9 hós "vízválasztást".Daninál be is jött.Ahogy nézem Laura is abba esett bele,mivel délelött aludni csak kinlódva alszik el,inkább nyügösködik helyette. :?

Timi
Hallottam valami babonát az álmokkal kapcsolatba.Ha álmodsz valamit és emlékszel rá reggel,nem akarod,hogy megtörténjen el kell mondani. :wink: Azt nem tudom bejön-e de már annyi mindent hiszünk,hát akkor eggyel több már nem is gond. :wink:
Nappal alszik rendesen Lillus?Vagy többet is?

Na míg az elöbb írtam Laura a kandallónál valamit lenyelt.Remélem nem lesz baja tőle.Pillanatokra se hagyhatom egyedül.
Tegnap megkostóltattam a Hippes finomfőzeléket vele.Igaz krumplit adtam neki hozzá.Úgy ette,mint a kacsa a nokedlit :)
Ti adtatok már nekik?Elöször féltem tőle,mivel karfiol is van benne.

KépKép
KépKép
dana 1

köszi csajok az elismerést, de ez a három bolt kb 500 méteren belül van nálunk, úgyh nem nagy teljesítmény :wink: arról nem is beszélve, h már fogalmam sincs, merre mászkáljak kelével, ezalatt a 9 hónap alatt alaposan feltérképeztük a környéket...

tényleg! tippeket várok, h ti mit csináltok házon kívül? nyilván itt most a bpiek tudnak nekem segíteni elsősorban, de mindenki írjon, h mik a programok? én asszem kifogytam :( pedig nagy szükségünk van a kimozdulásra,főleg nyüszis napokon, vlh a bkocsiban jól elvan :twisted:

dana
a dévényesen sír, de én abszolút úgy gondolom,h csak azért, mert olyanokat csinálnak vele, amit még nem tud, tehát nem fájdalmában. és én mindenképp látom a hasznát, szvl azt gondolom, h csak ezért nem hagynám abba

kele evett már finomfőzit, semmi baja nem volt tőle. mondjuk nem a kedvenc kajája, úgyh csak örülj, h laurának ízlett :wink:

majus3

Hahó!

Hát nemtom. Nemtom mi baja, este 37.9, reggel 37. 6. Éjszakára adtam Nurofent, de nappal nem, merthogy 38-ig nem kell ugyebár. Felhívtam a védőnőt (miután a betegrendelésen egyáltalán nem vették fel a telefont :twisted: ), és ő is a fogára gyanakodott (én értem amúgy, hogy ez fordítva működik, de mégis egy ilyen mélyen gyökerező népi hiedelemben szívesen hisz az ember.. márminthigy attól lehet láz h jön a foga). Azt mondta, h ma még ne menjünk dokihoz, ha holnapra se múlik el akkor holnap menjünk, addig csillapítsam.. kérdeztem, h a 37.5-öt is? Azt mondta igen, de én mégse teszem.. majd éjszakára.
Foga valóban jön (bár az első 4-gyel nem volt ilyen), és néha tüsszent és néha köhög, de nem jellemző..
Tanácstalan vagyok, de nem nagyon aggódom.

Viszont az éjszaka az a Timó által ismertetett módon zajlott.. kb félóránként keltünk, ágyból ki, simogatás, cumi, vissza. Aludtam x db 30 perces szakaszt, most szédülök az álmosságtól és dolgozok :(

De legalább nálunk lehet tudni, h a hőemelkedéstől, Timi, nálatok kilátástalanab, de legalább tudni, hogy nincs hőemelkedése :wink: Mindketten örülhetünk valaminek :)

Timi, mivel tömöd meg alvás előtt? Nem lehet, h mégiscsak kéne valami tejszerű? Amúgy meg esetleg ki kéne bírni ordítva egy szakaszt szopi nélkül, hátha aztán nem kelne, nekünk anno bejött (Pann tanácsára, akinél nem jött be..)

Május, én egyszerűen csak kényszersétának nevezem, semmi ötletem :lol: hehe esetleg összefutni velünk, az javít rajta!

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi!
Nektek legalább tuti, hogy a foga! Ezt a hőt én sem csillapítanám. 1-2 hete nekünk is volt ilyen, hogy pár napig hőemelkedése volt. Akkor azt hittem, a foga, de nem, viszont elmúlt magától. :roll:
Tegnap főzit kapott olyan fél 6 körül, mert elfogyott a Sinlac. Lefekvés előtt még szopizik.
Ma vettem tejpépet, estére azt kap. :x

Május!
Házon kívül: bevásárlás, posta, uszi meg ilyenek. A többi kényszerséta (Á.b. után szabadon) :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Nagyon sajnálom az éjszakáidat. :( Emlékszem rá, Natival volt olyan, hogy dög fáradtan nem aludtam késő éjjel, mert rosszabb volt az ébresztés, mint az ébren vergődés. :( Remélem, hamarosan javulni fog a helyzet.

Dana,
Az iskolában volt olyan csoport, én nem tanítottam vegyes korcsoportot. Nekem a normál osztály jutott, de még azzal is szenvedtem. :lol: Nem illünk össze én és az általános iskola. :wink: Ahhoz több kell, mint ami bennem van.
Az állva pisilés azt hiszem, Natinak nem fog menni. :lol: Az ujjbecsípésre és hasonlókra értettem, hogy nagyon oda kell figyelni, milyen a szűkítő. Natinak egyszer a popsiját csípte meg, pedig még segítettem is. :oops:
2,5 évesen nem félt, hogy beleesik a wc-be? Szerintem Nati ezt nem szeretné, akkor nem tudna olvasni közben. :lol: Ha máshol megy wc-re nem kér szűkítőt, kapaszkodik, de akkor ott kell lennem. Az meg túl sok macera. 8)

Panka,
Boldog hófordulót! :D
A gyógyszernél nem kellett színészkedni, csak utat engedtem az érzéseimnek. Pocsék! :lol:
Nati május 24én született. Június elején vmikor, amikor jó idő lett, levettem a pelust és nadrágot kapott. Nemsokára bepisilt és ledöbbent. Kb még 2-3x megismételte, volt egy kaka is. Ennyi. Voltak persze pár hetente balesetek, amikor kicsit beteg volt vagy nem értünk oda időben. Egy jó hónap múlva lekerült róla éjjelre is a pelus. Éjjel tán 3x volt baleset, de Robi meg is tanulta, hogy este a gyerek nem kaphat teát. :twisted: 3kor egy visító gyerek mellett neki kellett ágyneműt, pizsit cserélni, mert Nati az ő éjszakai feladata. :lol: Tegyük hozzá, hogy ehhez a művelethez minden elérhető szakirodalmat végignyaltam (ültem a könyvesboltban jó sokat) és minden elérhető anyukát megkérdeztem, aki hajlandó volt válaszolni a hogy ment nálatok a bilizés kérdésre. :lol:

9 hós vízválaszó:
Nálunk ez ismeretlen. :wink:

Május,
Ilyen nyomi napokon mi plázacicába megyünk át. Robi többet járt plázában, amikor tanítottam, mint Nati előtti életében összesen. Hamarosan jön a játszótéridő, akkor már nem lesz gond. :wink: Szeretik nézni a villamosokat, fel se kell szálni, már az is élvezet. :lol:

Kép KépKép
lorca

Kedves Lanyok!

Latom, a problemaink nagyon hasonlok! Mostanaban mi is azert szenvedunk, mert ejszaka alig alszunk, ugy mint ahogy Timieknel is megy :cry: Es persze en sem tudom, mi lehet a megoldas.
Fogacskanak jele sincs, estenkent mar nem tudok tobb kajat beletukmalni Aronba... erthetetlen. Es persze mi is nagyon koran kelunk (5-6 ora korul ) :cry: Azert is irtam, hogy lassatok, masoknal is hasonlo a helyzet.
Ugyhogy, ha nem haragszotok, csatlakoznek hozzatok!

Udv:

KépKépKépKép
thelga

Kaja: Talán most már ez is rendeződik nálunk, pár napja rendesen megeszik mindent.

Séta: Nálunk is csak kínlódás, ráadásul mi külvárosban lakunk, homokos utcákkal (most saras, tócsás) és nem sok lehetőségünk van. Legfeljebb a városban lenne, de kicsit messze van, tömegközlekedés szar, kocsi nem mindig van itthon.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Helga!
Üdv közöttünk! :)

Nem tudom emlékeztek-e Deako-ra (gondolom igen)! Egy másik fórumon olvastam, hogy van egy 15 hetes pocaklakója a 11 hónapos Csenge mellett! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Emilinek boldog hófordulót!!!

Helga és Áron, sziasztok! :)

Timi, pont ezért kérdeztem, mert a fél 6-os uzsi után Boldi is este még "szopizik" (ill már este néhány napja nem, csak reggel), de a lényeg, h utána bedönt kb 180 ml tápot, ergo ha nics este kb 200 ml tejed akkor lehet, h az hiányzik (de lehet, h nem :D rémlik, h a múltkor mégse volt összefüggés pl. Pannéknál se, és nálunk se mindig)

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Tejcsi van (igaz biztos nem 2 dl), de kábé 5-6 korty után Lillus továbbáll és felhagy a szopival. Nem kell neki. Mielőtt nem volt ez a fogmizéria (gondolom én, hogy az) előtte simán kibírta 5-6 ig szopi nélkül. :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Megjöttünk dokibától.Eredmény:8400 g, és 76 cm(de behúzta a nyakát, így szerintem több 1-2 cm-el :wink: )

Május!
Én sem bírom a szobafogságot, de nekem vhogy mindig van vmi elintézni való, ami után futkoshatok. 8) Egyéb esetben mi is a környékbeli utcákon sétálunk, vagy ki a nagyerdőre a tó körül.De már váro én is a játszóterezést. :wink:

Ágiboldi!
Én sem csillapítanám csak 38 fölött.Lehet egy kis enyhe vírus, ami nem dönti le látványosan a lábáról, de a szervezete küzd ellene, ezért a hőem. :roll:

Köszönjük a köszöntéseket! :D
Tényleg, milyen fajta szülinapi tortával készültök???(már aki készül ilyesmivel :wink: )

Helga!
Üdv itt!
Jó korai manócskád van!Én sem bírnám ha ilyen korán kelne Emili :?
(szerencsére nem is teszi kop-kop-kop)

Lorca!
Akkor nálatok úgy lűtom nem volt gond a szobatisztaság.Én vmiért most nagyon az ülőke flé húzok,ha már ráül vmire agyerek, akkor nem mind1 neki, hogy mire? :lol: Úgysem tudja, hogy van bili is :wink:
Na de még nem aktuális a téma, úgyhogy el is napolom.

Dana!
Igen evett, megette mint bármi mást.De adtam már neki karalábé főzit is, azt nagyon imádja!Másnap durrog sokat, de nem látom rajta hgy ez megviselné :wink:

Na gyorsan lépek vasalni :x

Kép
pankaa

Sziasztok!

Néhány témához hozzászólok én is akkor már-

Timi- Berci is gyakran ébred, pláne hajnalfelé.
Csak egy megoldás van, korán fekszem, mivel az első adag alvása még zavartalan, akkor tudok pihenni. Illetve mellettem van, így nem fárasztó annyira megszoptatni. Ő amúgy nem is cumizik, így esély sincs a cumis altatásra.
Majd lehet előbb utóbb próbálkozom praktikákkal, de míg nem pihenem ki magam, addig ahhoz sincs erőm, hogy kísérletezgessek éjjel. :( Nem mondtam újdonságot, tudom...

Múltkori témáitokhoz-
Szopizás-
Szerintetek, fel lehet erre készülni? Szerintem -nem. Én azt tapasztalom, hogy mindenről homlokegyenest ellentétes tapasztalatok vannak. Lásd bimbóvédő. De akár a fejés, én egyszer sem fejtem, pedig megvettem a fejőszerszámokat, másokat pedig megment, és így tovább. Ha meg egy várandós kismamának felvázolod, hogy milyen gondok lehetnek, rögtön "a rémísztgető" lesz belőled. :D
De akár a korai pótlást is vehetjük, mindenhol tiltják, én is így gondoltam, nem is adtam semmit Lucának a kórházban, erre felment a láza és nem engedtek haza bennünket 4 nap után, mert kezdett kiszáradni, na, akkor már nem bántam a pótlást. És semmi gondot nem okozott ez a továbbiakban a szopiban. Nekem ez furcsa volt, persze a sokk mellett, mert erről nem hallottam korábban, mindenhol az van, hogy az első napokban a kolosztrumon is elél a csecsemő. Kivéve az enyéimet, kiéhezve születtek, azóta is zabagépek. :D

Róki-szopis adalék, ha ilyennel találkozol tanácsadó korodban: nekem fertőzésem volt, a gyerek szájpenésze bejutott a tejcsatornákba, mire kiderült, hogy az. Iszonyat fájdalmas volt, kívül-belül szilánkos érzés. :(
Nem vették fel a szopis tanácsadók a telefont, igaz, péntek este volt, se a szopis ambulancia. Így hát a Rózsa Ibolya egyik cikkéből okosodtam, vagyis, hogy kezelni kell és tovább szenvedni, majd egy-két hét alatt elmúlik. És kb. másfél hétig tartott, tényleg.
Nem tudom találkoztál-e már ilyennel? Barátnők szülnek 3-an is, majd szólok nekik, hogy hozzád fordulhatnak. E-mailen?

Lorca- ovis vegyes csoport-tudom, van, aki szereti, de ismerősöknél(3 is) nem jött be. Nekem sem tetszik, minden éveben variálás, elmegy a csapat egy része, ez olyan labilissá teszi az egészet. Már a kezdetektől benne van, hogy ez csak átmeneti állapot. amúgy meg van egy stabil közösség, kb. egykorúak. Nekem az szimpibb. szerencsére választhattam. Én nem tenném egy csoportba a testvéreket, egy ovi az jó, de egy csoport? Meg otthon is együtt, az már nem sok kicsit egymásból?

Dana- A múltkor nem válaszoltam. Képzeld integetett este Berci, mikor ide beírtam, hogy nem integet. Magam is elképedtem. :shock:

Május- Program- Árkádban nagyon szereti a szökőkutakat nézni az alsó szinten. Ilyesmire gondoltál? Vagy Városligetben kacsák. :?:

Ditke-Van olyan, hogy Gekkó Képességfejlesztő Játszóház, ott állítólag felmérik a gyereket, ha aggódsz, hogy nem jól fejlődik. De mégsem orvosi szemmel. Bár én a képekből azt látom, hogy Tomi ügyes kópé.

Mónika-Kirándulásnál olyasmire gondoltam, ahová mondjuk Ti mennétek tavasszal. Hasonló cipőben járunk. :wink: Valahol bp. környékén, de nem Királyrét, abból kiábrándultam, olyan tömegek vannak mostanság.

Ria-Remélem, már nem lázas Beni!!!!!!

Folytatom. Majd.

Bella

Kép

Kép
bella2

Kivasaltam, előkészítettem Emili uzsiját:őszibari befőtt, alma, cserkó befőtt, Hipp 2x sült, aminek van egy hatalmas hibája:Naggggyyyyon fííííínom!!!! :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Május
Biztos,hogy használ Dani nagyon sokat fejlödött tőle nap mint nap.
Séta:ilyenkor olyan nehéz ez a dolog.Tényleg én is néha csak a vakvilágba szoktam járkálni vele.Igaz Laura ott is megunja.Nincs a közelbe Barátnő akinek hasnló korú gyereke van?Úgy sokkal jobb és a napi gondokat meg is beszéli az ember.Dani idejébe a barátnőmmel járkáltunk minden nap 1 órát.Ez annyira jól sikerült,hogy most oviba is nagyon jó barátok.Laurával nehezebb egyeztetni valakivel,mivel már második babánál másfele is kell igazodni.

Ágiboldi
sajnállak az éjszaka miatt.És így tudsz koncentrálni a munkádra?Nappal Boldi nem nyügösebb iyenkor?Én se csillapítanám a lázát.

Lorca
Feladtam a levelet. Mit akarsz venni?
Én ugyanezzel aszisztémával váltam meg a pelustól.Ha levettem,többet nem adtam vissza.Lehet ez segít? :?
Szabinak már jobb az étvágya?

Helga
Üdv.itt.Gyere csak.Első baba Áron?

Timi
11 hós baba mellett 15 hetes?Gratula.
Most hogy írod a ciciről ugrálást,eszembe jutott a barátnőm.Neki is ez a problémája volt,de a babája már 4 hósan kezdte ezt.Volt olyan hónapjuk,hogy éjjel össze 1 órát aludt.Ha jól emlékszem ő úgy oldotta meg,hogy 18 körül adott főzit neki és majd fürcsi után szopiztatta.De neki se ment egyik napról a másikra.MOst nem akarok okoskodni,de ahogy leírod Lillus a mozgásba is nagy ugrásokba halad.Nem véletlenül ez a gond?Vagyis éjjel a kis agya a sok új dolgot nehezen tudja feldolgozni?Barátnőmnél is 6 hósan kúszott és 7 hósan már mászott,felállni 9 hósan és menni 10 hósan tudott.

Panka
Jó hosszú Emili.Orvosnál nem sír?

Bella
Ezt olyan jó hallani.Akkor nyitni kéne egy oldalt ahova leírjuk mit nem csinálnak és talán másnap megy a dolog./akkor leírom Laura nem mászik.Remélem holnap már csinálja :wink: /
Ovis témába hasonlóan gondolkodunk.Csak ennyire alaposan én nem írtam le.Gekkóba ti jártatok?Itt is van de az ára elrémisztett.Pedig Daninál iskola elött meg szeretném mutatni valakinek.

Volt itt téma nem is régen a tápszerek és hányast vegyünk.Barátnőmnek 14 hós a babája és elfordult a cicitől.Helyette kellett neki valami más,hát megkérdezte az orvosunkat./hozzá teszem az orvos nagyon jó szakmailag /4 diplomája van a gyerek-csecsemő kezelésekből//Ő azt mondta a babatejek csak "parasztvakítások"nyugodtam kezdje el a feles tejet.Nekem meg azt mondták a védőnővel egyetembe 1 éves kor alatt tejtermék nincs,Tejet pedig 2 éves korig ne adjak.
Na most hogy döntsek,ha oda kerülök?Részben az orvosnak is igaza van mivel a babatejek is tej alapuból készülnek,de azért egyforma válasz kellene minden szülőnek.

KépKép
KépKép
dana 1

Panka
Milyen a hipp kétszersült?Én babakekszet szoktam adni neki,igaz nem itthon vesszük mivel 3-szor annyiba kerül mint Ausztriába.
Befötteket hány hós korától adsz?Bolti?

Ria
Hogy vagytok?Beni iszik már?

Pann,Sági,Sno,Nanica.... merre vagytok?

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Nem alvás: :twisted: :twisted: :twisted: nálunk bejött a 9 hó körüli váltás, bár inkább 10-nek mondanám. Most már csak a fél 1-es érthetetlen ébredést kell kigyomlálni, és akkor mondhatom majd, hogy végigalussza az éjszakát. :D
Próbáltad később letenni? Mi mostanában 9 előtt nem kezdjük el fürdetést. :roll: Vagy ha semmi nem jön be, akkor vhol aludjatok együtt. Tudom, h ellene vagy, de így megvan a veszélye, hogy kikészülsz a mászkálástól. :roll:

DM: nálunk sincs akció. :cry:

Helga! Üdv itt! :)

Szobatisztaság: nem korai még kicsit ez a téma??? :o Egyelőre minden szempontból alkalmatlanok rá.... :roll:

Deakonak nagy gratula, kívánunk neki sok erőt és türelmet! :wink:

Progi: Ringató, nagyszülők, baba-mama alkalmak, Kölyökpark <-- ide van kedve vkinek csatlakozni csütörtökön? :?:

Beni, Szabi, hogy vagytok???

Gergőt ma ön és közveszélyesnek nyilvánítottam. De. kiguberálta a fürdőszobai szemetesből Ádám kidobott "eldobható borotvafej"-ét, és mire észrevettem, elvágta az ujját. :( Jól összevérezett mindent, és alig hagyta, h beragasszam, majd a Ringatón le is rágta magáról a tapaszt. :? Hazaérve kinyitotta a popsikrémes dobozt, és kezelte vele a bútorokat :x , aztán amikor bementem (felfigyelve a két perce tartó gyanús csöndre), akkor már a kóstolásnál tartott. :( Mosogatás közben kirángatta a beáztatott ruháit a vödörből és teljesen eláztatta az egész ruházatát, majd jött panaszkodni, h vizes. :lol: Most alszik, nem tudom, mit talál még ki mára, de szerencsére ma csak fél 7-ig vagyok vele, aztán már Ádám kezeli (én lelépek próbára :D :D).
Vendég

Hű, Gergőnek is boldog fordulót! :D Ez mozgalmas nap nálatok :D valamiért Boldi is imádja a vizes ruhákat (pl. lerángatni a szárítóró..)

Dana, nehezen tudok koncentrálni, szörnyen álmos vagyok :(

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Majd visszaolvasok este, csak míg alszanak a fiúk írok.

BULI,
Akkor szeretettel várnálak benneteket most pénteken 4-5 órától egy forralt boros (részemről) mamatalin a Blaha Lujza tér környékén. Jelezzetek mikortól jönnétek (ha túl korán kezdlek várni titeket, félő elfogy a forraltbor). Küldöm priviben az elérhetőséget bővebben annak aki jön.

Ezt biztos ami biztos elküldöm.
M.

mmónika

Pann!
Anyukáméknál együtt aludtunk, de az még rosszabb volt, mintha mászkálni kellene! :roll:
Boldog hófordulót! :)
Üzenem Gergőnek, vigyázzon magára! :)
Ja, én mennék szívesen Kölyökparkozni, de csütin nem érek rá.

Dana!
Lillus valszeg 1 éves kora után fog kapni tejet, mert nálunk senki nem allergiás és azért nem szeretném mindentől annyira óvni!

Timi
Kép Kép
timocska

Dana! Köszi a hiányolást, pont itt vagyok. :wink: Gergő kereszt-tesója 1 éves és 2 hónapos, és pont most kezdték el a rendes tejet, "nehogy már még egy évig venni kelljen a tápszert" alapon, és egyelőre semmi reakció. Kopp-kopp. Sztem ez is szülői habitus kérdése....:roll:
Az én dokim pl. a glutént a tojásfehérjét és a tejtermékeket IS csak 1 éves kor után engedné, és sztem ez azért túlzás. :shock:
Vendég

Móni!
Én mennék!!! :lol: :lol: :lol: Ugye gyerek nélkül? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?