Sziasztok!
Néhány témához hozzászólok én is akkor már-
Timi- Berci is gyakran ébred, pláne hajnalfelé.
Csak egy megoldás van, korán fekszem, mivel az első adag alvása még zavartalan, akkor tudok pihenni. Illetve mellettem van, így nem fárasztó annyira megszoptatni. Ő amúgy nem is cumizik, így esély sincs a cumis altatásra.
Majd lehet előbb utóbb próbálkozom praktikákkal, de míg nem pihenem ki magam, addig ahhoz sincs erőm, hogy kísérletezgessek éjjel.
Nem mondtam újdonságot, tudom...
Múltkori témáitokhoz-
Szopizás-
Szerintetek, fel lehet erre készülni? Szerintem -nem. Én azt tapasztalom, hogy mindenről homlokegyenest ellentétes tapasztalatok vannak. Lásd bimbóvédő. De akár a fejés, én egyszer sem fejtem, pedig megvettem a fejőszerszámokat, másokat pedig megment, és így tovább. Ha meg egy várandós kismamának felvázolod, hogy milyen gondok lehetnek, rögtön "a rémísztgető" lesz belőled.
De akár a korai pótlást is vehetjük, mindenhol tiltják, én is így gondoltam, nem is adtam semmit Lucának a kórházban, erre felment a láza és nem engedtek haza bennünket 4 nap után, mert kezdett kiszáradni, na, akkor már nem bántam a pótlást. És semmi gondot nem okozott ez a továbbiakban a szopiban. Nekem ez furcsa volt, persze a sokk mellett, mert erről nem hallottam korábban, mindenhol az van, hogy az első napokban a kolosztrumon is elél a csecsemő. Kivéve az enyéimet, kiéhezve születtek, azóta is zabagépek.
Róki-szopis adalék, ha ilyennel találkozol tanácsadó korodban: nekem fertőzésem volt, a gyerek szájpenésze bejutott a tejcsatornákba, mire kiderült, hogy az. Iszonyat fájdalmas volt, kívül-belül szilánkos érzés.
Nem vették fel a szopis tanácsadók a telefont, igaz, péntek este volt, se a szopis ambulancia. Így hát a Rózsa Ibolya egyik cikkéből okosodtam, vagyis, hogy kezelni kell és tovább szenvedni, majd egy-két hét alatt elmúlik. És kb. másfél hétig tartott, tényleg.
Nem tudom találkoztál-e már ilyennel? Barátnők szülnek 3-an is, majd szólok nekik, hogy hozzád fordulhatnak. E-mailen?
Lorca- ovis vegyes csoport-tudom, van, aki szereti, de ismerősöknél(3 is) nem jött be. Nekem sem tetszik, minden éveben variálás, elmegy a csapat egy része, ez olyan labilissá teszi az egészet. Már a kezdetektől benne van, hogy ez csak átmeneti állapot. amúgy meg van egy stabil közösség, kb. egykorúak. Nekem az szimpibb. szerencsére választhattam. Én nem tenném egy csoportba a testvéreket, egy ovi az jó, de egy csoport? Meg otthon is együtt, az már nem sok kicsit egymásból?
Dana- A múltkor nem válaszoltam. Képzeld integetett este Berci, mikor ide beírtam, hogy nem integet. Magam is elképedtem.
Május- Program- Árkádban nagyon szereti a szökőkutakat nézni az alsó szinten. Ilyesmire gondoltál? Vagy Városligetben kacsák.
Ditke-Van olyan, hogy Gekkó Képességfejlesztő Játszóház, ott állítólag felmérik a gyereket, ha aggódsz, hogy nem jól fejlődik. De mégsem orvosi szemmel. Bár én a képekből azt látom, hogy Tomi ügyes kópé.
Mónika-Kirándulásnál olyasmire gondoltam, ahová mondjuk Ti mennétek tavasszal. Hasonló cipőben járunk.
Valahol bp. környékén, de nem Királyrét, abból kiábrándultam, olyan tömegek vannak mostanság.
Ria-Remélem, már nem lázas Beni!!!!!!
Folytatom. Majd.