Új privát üzeneted érkezett!

KÖszi Lányok!
C-vitamin helyretéve!

Enikő!
Nagyon cuki Zalán a hintában! Néha 20perc szabadidő is jól jön!

Kinga!
Köszi a ruhatippet, mindenképpen megnézem a jövő héten! Bocsi, hogy nem sokat beszéltem, de teljesen lemerült a telcsim...

Bibi!
Mikor találkoztunk a Tescoban Barni beteg volt? Nem látszott rajta!

Kép
kajla

Enikő :)
De tüncsi Zalán!!!! :D :D :D :D

Zita :)
Hmm, pontosan nem tudom, mikor lesz börze, talán március?
Később sztem biztos nem, de tényleg nem tudom.... :oops: Pedig én is menni szeretnék, mert én meg bodykat szeretnék majd ott venni!

Szilcsi :)
Jajj, de tündér!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Megértelek, hogy nehezek az első napok, hetek! Én is izgulok, bár nekem is itt lesz anyukám, meg anyósom is. Sajnos Apánk nálunk is dolgozik továnbb változatlanul!

Az ígért képek :) :

Torta1.:
Kép
Kép

Torta 2.:

Kép

Pocak:
Kép
Kép

Kókuszpólya:
Kép

Kép
Kép
zituska28

Bocsi, kicsit sok lett... :oops: :oops:

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Aztamindenit mekkora pocó!!! :D
Előre látom milyen édes lesz Noémi a pólyában! :D
Mikorra vagy kiírva pontosan?

Szilcsi! Kitartás!! :) Gyönyörűséges a fiad! :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zituska!

Döbbenetesen hatalmas poci!!
Szép a pólya.:)
Börzén kb. Milyen árak szoktak lenni?
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilcsi!
Olyan szép Lalika,de igazán!:)

Enikő!
Zalán kis cukorfalat husigombóc!

Zituska!
Autós tortát honnan rendeltétek?

E.

szilde
Szeged

Zituska: Jesszusom........mekkora lesz Noémi?? Hatalmas hasad van. Nem lehet könnyű. Nekem feleekkora de hatalmas bálnának érzem magam.
(nem panaszkodásból mondom, imádom, csak meg kell gondolni 3x hogy érdemes e lehajolni 1-1 dologért :lol: )

Szilcsi: Júj nagyon cuki a fiad :) Ilyen bodyt én is vettem. Corás? :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

karmen: gyakorló iskola: szerintem semmi hátránya nincs a gyereknek abból, ha egy gyakorló iskolába jár, sőt!!, azt láttam, amikor főiskolásként gyaksuliba jártunk ki, hogy a gyerekek nagyon élvezik a helyzetet, ezenkívül nem is baj ha már a gyerkőc hamar megszokja, hogy többféle módszer van, többféle ember létezik. Amúgy a gyakiskolákban minden kistanító órája igazodik a tanmenetbe, tehát nem idecsap-odacsap módon tanítanak. Az meg hogy nem mindig ugyanaz a személy tanít...hát az meg már fentebb írtam, h miért is nem gáz!!

Kép
gyanixi

Zituska,van ám pocid!!!!!!!! :lol: :lol:

Kajla,igen beteg volt,de ahogy elkezdi kapni az antibogyót máris jobban nézz ki!!!
Igazándíból nem is folyt az orra,nem is köhögöt,csak láza volt neki,meg tűszők voltak a manduláján!! :?

Szilcsi,annyira édes a kisfiad!!!! :D :D

Enikő,petőfi-telepi állt.isk.!
:wink:

Kép
bibi226

Sziasztok.

Kármen, remélem, megoldódott a Teszveszes dolog. Általában úgy szokott lenni, hogyha valaki az árverés vége előtt öt perccel licitál, akkor az árverés meghosszabodik fél órával. De ezt oda is szokták írni.
Hát én nem hiszem, hogy egy manapság színvonalasnak mondott suli színvonalas tanulókat ad ki. Tisztelet persze a kivételnek!
Örülök, hogy megoldódott a gyógytornás dolog.

Hefe, nekünk nem bóraxos kencénk van, hanem emollienses. Valamikor dec. eleje táján váltottam ki, és még benne van a fele. Pedig aztán nem sajnálom!

Norus, a Persil nekem sem vált be...nekem eddig legjobban a Bip mosópor vált be vagy a Dosia.

Klzsuzsi, szép helyen voltatok. Ja, szerintem a rokonságnak lövése sincs Dini vonatmániájáról. ;)
A bankigazolás mindenhol pénzbe kerül (fent is van a neten mindenhol), de hallomásból tudom, hogy máshol a MÁK ad ki egy papírt, amit csak be kell vinni, ott kitöltik, és azért nem kérhetnek pénzt. De azt is hallottam valahol (lehet, hogy itt?), hogy elfogaták azt a papírt, amit a számlanyitáskor adtak.
Dinit Isten éltesse!!!

Zituska, hinnye, szép méretei vannak Noéminek! És a pocakod is hatalmas!

Melinda, ha van nyugdíjpénztárad, akkor kell a belépési papír, ha nem tudod hol van, akkor szólj a pénztáradnak, hogy elhagytad, de kell, és küldenek róla másolatot! Nekem most kellett a munkahely miatt...én hülye az eredetit hagytam ott a MÁK-nál, és másolatom meg nem volt itthon, ezért kellett kérnem.
Alapvetően ezen kívül még fontos, hogyha átulással kéred a pénzt, akkor kell egy igazolás a banktól, hogy te vagy a számlatulajdonos.

Enikő, nagyon jók a képek! Mióta Viola gyógyszert szed, ugye rohamosan fejlődik? Nagyon szépet alkotott!

Zsuzsu, én nem ajánlanám a rázót, mert szárít. Szerintem arra gondolt az ismerősöd, amit a csípésekre is javasolnak.
A 18 hós szuri után semmi baja nem volt Petinek, pedig a kötelezővel együtt kapta a meningo oltást is.

Bea, jót mosolyogtam a beszédes sztorin. :)

Bibi, nem egészen értem a dolgot...mire fizettek ti 13 rugót??? Nekünk is van a számláinkhoz netes hozzáférés, mindössze havi párszáz forintért...de ez a MÁK fele nem igazolja, hogy a tied a számla.

Zitaa, annak idején a legolcsóbban az Dugonics és Lengyel u. sarkán levő kárpitos boltban volt a legolcsóbb a szivacs.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

klzsuzsi: igen, én csodálkoztam, nekem nagyon nem hiányzott a pocak! Akárhányszor nagypocakost látok, ez jut eszembe, na meg ennyi idő elteltével egyszerűen el se tudom képzelni, hogy lehetett nekem is ekkora! :shock: Még jó, hogy van fotó róla! :lol:
Most úgy vagyunk vele, hogy nem lesz 3., valahol szeretném, de inkább választanék egy szülést, mint 9 hónap terhességet, Dórival nehezebben viseltem sokkal, mint először.
OTP: na ezt se értem, hogy miért van annyi embernek ott számlája! Pont ezek miatt, amit te is tapasztaltál.

easabo: köszi, betettem a kedvencek közé!

exdeus: na még az hiányozna, hogy meghosszabbodjon az aukció, ha valaki a végén licitál! Akkor hiába lesném az utolsó percet! :wink: Az eladó csinálhat hosszabbítást, ez fizetős szolgáltatás egyébként.

Teszek fel képeket az alultápláltról, meg a nővéréről. :D

Kép Kép Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Bibi!Nekünk is van netbank hozzáférésünk, de nem fizetünk érte, én nem értem ezt a 13ezret,azt szerintem nem azért fizetitek,nem ???Jó bulizást estére,mi lakodalomba megyünk,anyu jön Málnázni!

Zituska!Hűűű,mekkora pocak,szerintem nem várja meg a csaj a 40. hetet.Nagyon klassz volt Boti tortája, hol csinálták???

Szilcsi!Édike Lali baba,és mekkora!Sajnálom a tápszert,de azon is fel fog nőni,szóval ne bánkódj ez miatt.És lehet pár nap múlva lesz is elég tejed,változó,nekem most jó sok van, kop-kop-kop!!!!!

Enikő!Nagyon klassz ez a hinta,nekünk kagylófotel van az Ikeából,csak nincs felrakva,mert nem vettünk hozzá olyan vmit,amit fel kell fúrni a mennyezetbe :oops: szóval azt majd legközelebb!!!

Tegnap este fürdés előtt huncutkodott a kisasszony:

Kép

Kép
20140113113746

Nina! Nekem ugy rémlik láttam a multkor a Gulliverben is. Még Metróban, Corában szoktam látni.

Gyerekek nagyon édesek! És Málnusnak mennyi haja van!!!

Niki! Én csak a magam példáját irtam, eleinte nagyon jó voltam irodalomból, aztán szinte évente volt uj tanárom (néha még évközben is változott, mind az ált-ban mind gimiben) onnantól örültem ha 3-ast kiharcoltam. Ez volt a legrosszabb jegyem, egyszerüen nem tudtam verset elemezni, szép fogalmazásokat irni stb. Én biztosra veszem hogy a sok tanár miatt.

Tesom a Ságváriba adja Csillát, elitiskola az is biztos. Én oda sem iratnám. Dehát mindenkinek más jön be.

Nekem tényleg minden folt kijön, pedig Orsi aztán ugy le tudja magát koszolni. (az oviban ö az udvaron a legelevenebb:))) Meg aztán ott a sok zsir, kaja, festék stb. De szerintem függhet attól is hogy milyen a mosógép, anyuéknak a régi nem mosott ugy mint amit aztán vettek (olyan lett mint a mienk ha már az igy bevált)
Édemes probálgatni kinek mi jön be.

Zituska! Hü pocak!! :o Kiváncsi vagyok mekkora lesz Noémi! A torta meg irtó király!!! (hol rendelted és mennyiért?) Nekem is kell hamarosan Orsinak valamilyet venni

Exi! Teszvesz-en nyertem, az utolsó fél percben licitáltam. Nem hosszabbított. De tegnap amit eladtam tankönyvet ott az egyik fél perccel elötte licitált a másik a vége elött 5 másodperccel rátett, szoval a fél perccel szerencsém volt, de féltem mert nem mindig megy a neten de a mienk lett a ruha!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bocsi.1300ft akart lenni!! :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket. :D Dagad a mellem a büszkeségtől! Annyira imádom!!! Olyan jó éjszakánk volt, hogy ha mindig így aludna, az jó lenne! 11 felé elaludt, fél 3-ig, akkor cici+pótlás, peluscsere, kicsit fájt a hasa, de háromnegyed 5-kor visszaaludt és 8-kor kelt. Tök jót aludtam! 8)

Zituska, szép méretei vannak a lányodnak, és mekkora pocak! :shock: :lol: Nehéz, gondolom? Én is akartam már kérdezni, hogy pontosan mikorra vagy kiírva? Drukk!!!

Nálunk a párom vaterázik, én még nem ástam bele magam... De szerintem el fog jönni az ideje, főleg, ha játék kell majd meg ruci.

Anett, mekkora haja van a lánykádnak! Kis huncut mosolygós! Édes! :lol:

Norus,hát nekem sem hiányzik a pocak, állandóan mindig minden kiesett a kezemből, persze hajolgatni nem volt szabad, így hát maradt az anyázás... :oops: 8) Viszont már most úgy gondolom, hogy lesz ketteske, 4-5 év múlva szeretném a tesót. A szülőágyon még lehurrogtam a páromat meg a dokit, mikor a tesóról kérdeztek, most már én is bevállalnám megint. Micsoda kis sonkácskák!!!

Enikő, a varrattal kapcsolatos tanácsot köszi, ha nem mondod, hogy kiesik a csomó, most pánikolnék!!! Tegnap annyira fájt-szúrt, hogy megkukkoltam tükörrel, hát a csomó már vigyorog kifele és baromira szúr meg fáj. :? :roll:

Jégvirág, igen, Corás a body! :lol: Még a Plázában a C&A-ban vettem jó rugikat meg kisharisnyát. A tescos cherokee nekem nem jött be, se felnőttbe, se gyerekruciba, szerintem irtó kaka minőség.

Kép
szilcsi

Sziasztok! :)

Köszi a pocidicst! :D Tényleg irtó nehéz már, és ma különösen fájdogálok, de inkább úgy, mintha Noémi nyomná magát lefelé, a csontom akar szétszakadni! :roll:

A torta a Kati cukrászdából volt, szép volt, finom is, de aranyáron.
9000 Ft volt! :shock: :shock:

Ja, január 29-re vagyok kiírva, de csodálkoznék, ha kihúznánk egyben addig! :wink:

Pussssz....

Kép
Kép
zituska28

Karmen!

A Gulliver az ami a Tisza-parton van?Az nagykereskedés ugye?
Én is csak úgy besétálhatok?Vagy kell hozzá vmi igazolvány,v papir?

Nálunk a mosógép szuper... :shock:
Akkor volt sikerélményem a foltkiszedésban először,amikor-egy ötlettől vezéreltetve- a Lidl-s mosószappant kombináltam a szintén Lidl-s foltkiszedő porral.(először a vizes anyagot bedörzsölöm szappannal,rászórok utánna a porból,kicsit áll,aztán jön a mosógép)Na az a legtöbb foltot kiszedi.Ha már az sem,akkor passz.
Még Hanna régi tipegőjéből is szedett ki régi foltot..

Ügyes vagy,hogy így belejöttél a Tesz-Veszbe.
Megtaníthatnál engem is..:):)
Még nem mertem próbálkozni.Valahogy a licitálás nem az én világom annyira.Vagy csak még nem próbáltam..Jobban szeretem a fix áras dolgokat.
Egyenlőre.:):)

Tényleg közeleg Orsi szülinapja!:)
Milyen tortát szeretne?Ti visztek be tortát,v. vmit a bölcsibe?
Lesz esetleg otthon Zsúr a kis barátokkal?

Edit

szilde
Szeged

Norus!

Csak a vak nem látja,hogy a picurkád majd kicsattan az egészségtől.Hova kéne még hízlalni? :shock:

E.

szilde
Szeged

Zituska!

9000?Az nagyon sok..Igaz téyleg szuper lett a torta.

Lányok!
Vki mintha emlitette volna régen,honnan lehet diétás tortákat rendelni.Tojásmentes kellene.
Köszi.

És persze minden gyerkőc csodaszép!!!:):)

Edit

szilde
Szeged

Edit! Igen, a Gulliver ott van, kell váltani ott kártyát. Vállalkozók biztosan kaphatnak, de régen elfogadták azt is akinek volt Metro kártyája és azt vitte. De Szegeden az oviknak is szokott lenni, söt nekik aranykártyájuk van, ki szokták adni szülöknek (akkor meghatalmazás is kell hozzá) és ugy még sokkal olcsóbban lehet vásárolni, ez biztos mert mi is igy voltunk pár hete.
Tortát oviba nem veszek, annyit nem költünk erre. Lesz itthon 20 szeletes, valszeg barna mézes mert azt kéri egyfolytában, ide Mórára szállit a csongrádi egyik cuki. 2700ft kb. a 20 szeletes, de pontos árat nem tudtak mondani a boltban (itt a Coop-nál lehet rendelni) de a Dobos v. Feketeerdö annyiért volt amikor kérdeztem. Sajna ök fotót nem tudnak rátenni, de Orsi azt mondta akkor nem baj, ö akkor is olyat szeretne. Igy valszeg most semmi különös nem lesz.
Igy oviba (mert már az, rosszul emlékszel :lol: ) v. házit sütök v. bolti teasütik lesznek, meg sósak, üditök.
Hannának v. Neked kell diétás?
Licittel most elöször volt az hogy más is licitált arra amit megvettem, máskor csak én voltam, de még sokat nem vásároltam, ez is igaz. (kb. 10 alkalom)

Zituska! Kati cuki tényleg finom,mi is vettünk már ott, de formatortát még nem, drága volt akkor is. MI képet kértünk rá, Noddy volt tavalyelőtt.

Nórus! Egyetértek Szildével!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hannának kellene.Most tojásmentes diétán van.

Bocsi.:Akkor keverlek vkivel.Vki at írta,marad még a gyerkőc bölcsibe... :oops: :oops:

Ha túl drága lesz diétás tortát csináltatni,(mert az oviba saját készítésűt nem engednek vinni.Köjál+Únió..:(),akkor majd tojásmentes teasütit veszek valószínűleg+üdítő...

Orsi mi szeretne lenni farsangon?Tavaly mi volt?Csináljátok a jelmezt,kölcsönzitek,v. veszitek?

Edit

szilde
Szeged

Karmen: gratula a rucihoz! 8)

Szilcsi: nem tudom, miért kell az ember lányát már a szülőágyon ezzel zaklatni :evil: , de szerintem ez jellemző…
:wink:
Cherokee: én gyengébb és nagyon jó minőséget is kifogtam már belőle, de az ár-érték arány az akciósoknál elég jó szerintem. Van egy amerikai ch. body-nk, na az sokkal jobb minőség.

szilde, a mosószappan tényleg nagyon jó! Én Vanish-t használtam, aztán kipróbáltam a Caola-t (99 Ft a dm-ben, tehát negyedannyiba kerül), és jobb! Én most a foltkezelés+ kevesebb mosópor felé hajlok, mert ha a foltokat nem dörgölöm, akkor úgyse jönnek ki, hiába a sok mosópor.

Valaki múltkor kérdezte a fagyasztott őszibarackot, a Metro-ban most akciós (23-ig), igaz, gasztro kiszerelés, 5 kilót meg kell venni…

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Exi,melyik csomagba vagytok az otp-nél???
Olyan kellene,ami olcsóbb,de 2 kártya jár hozzá ajándékba!!!
Ezt jó hogy írtad,hogy csak az OTP-ad ki igazolást csak az jó!!!
Mi az OTP direktnél vagyunk!!

Kép
bibi226

Szilde! 4 éves lesz, nem is maradhatott volna már bölcsibe. Nálunk lehet házi sütit vinni, de Szegeden sehol, valóban a Köjál-ra hivatkoznak. Mondjuk ebben az a furcsa hogy bölcsibe meg lehet házi sütit, én legalábbis mindig azt vittem.
Sajnálom hogy Hanna allergiás, efelett eddig valahogy elsiklottam, nem emlékeztem rá. (én is viszem majd a gyerekeket az ekcéma miatt nemsokára)
Farsang. Tavaly királylány volt, de csak korona, meg jogar kisruhával, ami van nekünk. Nem igazi kiránylányos. Oviban itt meg nincs farsang nekik, nem tudom nagyobb csoportnak lesz-e én meglepödtem amikor rákérdeztem és mondták nem lesz. Pedig szerintem nagyon élveznék, bölcsiben is már ugy várták a gyerekek!
Hanna mi lesz? Én amugy nem kölcsönöznék, tesomék probálták nem olcsobb, söt drágább mintha vettek volna Corában, Metroban stb. (Gulliverben még olcsobb)

Bibi! nekem is OTP Direkt van. A házibank miatt, amit szinte naponta használok, én bankba be sem járok évekig

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!
Újszegeden, a Fő fasoriban tanítottam.

Nagyon szép Málna a nagy hajával és Lali baba is, Zalánról meg nem is beszélve. :)

Noémi is biztos szép baba lesz, jó nagy pociban fér csak el. :)

A terhesség szép dolog, de egyetértek a többiekkel, hogy főleg a végefelé a pocak cipelést és mindenféle kellemetlenségeit nem szeretném már. pedig még kacérkodom egy harmadik baba gondolatával. Olyan jó volt pénteken újra pici babát (Zalánt) fogni, már teljesen elszoktam tőle.

Niki!
Hogy vagytok? Mikor talizunk?

Mackó!
Örülök, hogy megismertelek, Norbi igazi energiabomba. :) A pelus bevált, ha elfogyott viszek még. :wink:

Kép

Kép
easabo
Szeged

Karmen!

Nem tudod,a Maros utcai papir nagykerbe is kell igazolvány?
Tudom a Nagyában is van üzletük.Oda bárki mehet...:)
Még mindig nem találtam olyan gyerekeknek való figurás rajzsablont.Hátha ott lenne.

E.

szilde
Szeged

Hanna bohóc lesz.Már régen kigondolta.Paróka már van.Ruha kellene még.Végső esetben varratok..

E.

szilde
Szeged

Szilde! Gondolom a Printkerre gondolsz. Bárki vásárolhat ott, csak egyeseknek van kedvezmény, tölem nem kértek kártyát, azt sem tudom van-e annak aki megadta az adatait, szoval van aki még kap kedvezményt, de kisker is vásárolhat ott.

Szilcsi! A falon a gyerekszobában azok matricák? Vagy hogyan ragasztottátok fel a kisautókat? Tapéta ragasztó esetleg?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hali.

Norus, a Teszveszen lehet, hogy így van, de én jobban szeretem a Vaterát. Szerintem olcsóbb is, de kinek mi. :) És mintha régebben láttam volna hasonló vonatkozást...persze lehet, hogy tévedek. ;)
Hát vak legyek, de nekem Dóra nem egy alultáplált babának tűnik...

Bibi, nekünk is van OTP direktünk, de nálunk úgy van, hogy a férjemnek van külön számlája, meg van egy közös, és egy direkt csomag van hozzá. De majd a különről lemondunk idővel... ;) Egyébként akkor sem értem, hogy miből jön ki az 1300 Ft. :o

Hát én azon kevesek táborát gyarapítom, aki szívesen lenne terhes, legalábbis az egyetlen élményem alapján. Nem hiába...én még május 20-án is vígan mászkáltam a várostól messze, pedig 17.-re voltam kiírva. Szóval gondolhatjátok, semmi problémám nem volt a 9 hónap és 1 hét alatt.

Ági és
KépKép
exdeus

Hátha valakit érdekel
Magdi engedélyével teszem fel ide is a beszámolóját
[size=18]2007 nov. 8. óta beengedik a szegedi klinikára a dúlákat

[size=12]size]Kedves dúlatársaim és egyéb elkötelezett barátnéim!
Nagy örömhírrel szolgálhatok mindenkinek: beengedik a dúlákat a szegedi klinikán! Ma 11-re kaptam időpontot Pál prof. (a klinika igazgatója) titkárnőjétél néhány nappal ezelőtt, akinek annyit mondtam, hogy hivatalos ügyben és a Module egyesület képviseletében keresném fel. Ma reggel visszahívtak, hogy pontosan milyen tevékenységgel is foglalkozik ez az egyesület... Kicsit tartottam attól a délelőtt folyamán, hogy valamilyen ürüggyel lemondják a találkozót, de nem így történt. Pál prof. elfoglaltságai miatt ugyan Daru József, a szülőszoba vezetője fogadott, de mondhatom, nagyon pozitív fogadtatás volt! Igaz, hogy az elején beszélt valami olyanról, hogy mivel ez oktatási intézmény, eleve sokan vannak a szülőszobán (egyetemi hallgatók is, de ha a kismama kéri, az ő szülésén nem vesznek részt). Kedvesen végighallgatott, mondta, hogy a neten már olvasott a dúlákról, sőt már volt is olyan szülése, ahol az apuka mellett egy önjelölt dúla is jelen volt. Nekik az a legfontosabb, hogy az édesanyák jól érezzék magukat. Hát ez szépen hangzik. Felírta a 3 szegedi dúla nevét, telefonszámát, hogy adott esetben ők is informálhassák a kismamákat(!), megengedte, hogy modulés szórólapokat rakjak ki és azt mondta, hogy holnap délután erről is fog referálni a kollégáinak. Hát, az első nagy lépés megvan... Innentől kezdve minden szituáció- és személyfüggő, reméljük, az ügyeletes orvosok és a szülésznők is jól fogadnak majd bennünket. Mindenesetre én nagyon megnyugodtam, hogy nem kell titkolni és sumákolni a tevékenységünket. Mindenkinek hasonlóan jó tapasztalatokat kívánok, én nagyon optimista vagyok! Ha szaporodnak az ilyen intézmények az országban, és erre lehet hivatkozni, néhány év múlva az lesz a furcsa, ha valahol nem fogadják a dúlákat.
Szeretettel üdvözlök mindenkit,
Puroszné Nagy Magdi
Szegedről

gjudit
gaborjudit

Sziasztok!

Mi az esküvőnkre vásároltunk a Gulliverben pár csomag lufit, ha jól emlékszem, 3 csomag 100 darabosat és ennyi, semmi mást nem vettünk, és nem kellett semmilyen kártya sem hozzá!

Karmen, ezek öntapadós matricák, a Praktikerben vette párom, jó drága volt, valami 4000 forint körül. :roll: Csak simán felnyomta a falra, de hogy hogy fogjuk leszedni onnan??? :roll: Szerintem majd a festékkel együtt... Volt olyan változat is, amelyikhez volt ilyen öntapadós hátuljú felragasztóka, a bébimércénk ilyen, de nem ért semmit az öntapadója, leesett a falról. Végül párom odafúrta. :D

Exi, jó neked, hogy ennyire élvezted a terhességet! Bár ha gondtalan lett volna, biztos én is jobban viseltem volna, de a sok patológián meg itthon töltött idő, a sok nyugtató meg az állandó rettegés... Amikor meg már felkelhettem, minden nehézkes volt. Félidősen szép volt a nyaralás, utána kezdődtek a gondok csak.

Easabo, ez a Ringató mit takar pontosan? Valamilyen közös foglalkozás a gyerekekkel? Tudnál nekem akár priviben írni róla kicsit? Mekkora gyerkőccel lehet menni? Hova? Mennyibe kerül?

Jelmez téma: a nagyállomásnál lévő jelmezkölcsönzőben nem néztetek még szét? Én kölcsönöztem már onnan, igaz, halloween bulira felnőttruhát, de a komplett jelmez volt ha jól emlékszem 2000 forint.

Kép
szilcsi

easabo: privát üzenet ment

gjudit
gaborjudit

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! :D Vagy csak én voltam nagyon régen???

Képek szuperek!!! Boti és pocaklakó gyönyörű, Lali szintén, Málnusnak nagyon vagány a frizkója! :lol: Dóri pedig pont tökéletes húsban van szerintem! És tiszta olyan az arcocskája, mint Marcsié a hatalmas, kerek szemeivel! Nem? :D

Iskola ügyben úgy vettem észre, mindenki a saját tapasztalatai alapján döntene egyik vagy másik suli mellett! Szerintem nem elhanyagolható a gyerek képessége, kedve sem! :)

Jelmez: A Rossman-ban holnaptól tündér/királylány (vagy valami ilyesmi :lol: ) jelmezeket lehet kapni 1700-ért, meg vannak valami kiegészítők is, korona, varázspálca, meg ilyenek :D ! (Katalógusban láttam csak!) Na nemsoká már bennünket is érint a dolog! :lol: :lol: :lol:

Vaterások/TeszVeszesek: Hogy zajlik ez a licitálósdi? Úgy értem licitálsz, utána megkapod az eladó elérhetőségeit és megbeszélitek a részleteket? Vagy nem kell hívogatnod, csak utalsz és vársz az árura? És ha pl. veszel egy body-t 300Ft-ért, akkor annak mennyi a postaköltsége? Levélként adják fel vagy csomagban? Mert a csomag 1500 körül van (legalábbis úgy olvastam a posta honlapján) és úgy már nem hiszem, hogy megérné :D . Vagy egy eladótól éppen ezért több cuccot szoktatok rendelni? :o

Zsuzsu: Rendbe jött Ábel popsija? Ha orvos látja, az a biztos! :wink:

A minap hívtak a munkahelyemről, hogy vissza akarok-e menni dolgozni szeptembertől (tanár vagyok), mert ha igen, áprilistól ki kell, hogy írják a szabimat! :shock: :shock: :shock: Nem nagyon számítottam még a kérdésre, így hebegtem csak, hogy nem tudom... Szóval 1 éves a gyerekem, és máris azzal zaklatnak, hogy mi lesz! Doró novemberi, kérdeztem, hogy nem lehet a GYED-del megvárni a 2 éves kort és utána kivenni a szabit? Azt válaszolta a hölgy, hogy tanáréknál nem szokás félévkor, vagy év közben visszamenni dolgozni, így vagy nem használom ki azt, ami nekem jár, vagy hónapokig a GYES-ből élünk! Hurrá!!! Márciusig kell döntenem! Szuper! :roll: :roll: :roll:
Ezt leszámítva jól telt a hétvége, élveztük a mai "tavaszi" időt! :D

KépKépKépKép
hefe

Sziazstok!

Hefe: Mi vaterázunk,ha van kérdésed szívesen válaszolok!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

hefe: az hogy mit szokás és mit lehet törvényesen az két különböző dolog!
Akkor menj vissza, amikor neked jó,vissza kell vegyenek, amikor te akarod, amikor lejár a gyed időd és vissza akarsz menni.

Emese:
köszi, jól vagyunk. Ha ilyen szép marad az idő, akkor tényleg talizhatnánk, bár én a héten most tanulok, mert vizsgám lesz pénteken!!

Kép
gyanixi

üdv mindenkinek!
Emese:örülök hogy tetszenek a pelusok,és hogy jok is:-)én is örülök hogy megismertelek:-)
valoszinü pénteken mennénk Ringatora,én meg egy barátnőm is+még 2db rossz csont gyerek:-)),be kell jelentkezni nálad?
Hefe:a postai küldemény sulyra megy,tehát nem kell 1500ft-ot fizetned hanem a bodyt ha ajálva kéred akkor ajálott levélnek az összegét kell megfizetned,lemérik mekkora a sulya és annak alapján.De a posta honlapján irja a súlytáblázatott-és a hozzá tartozo árakat is.
Ha valakit érdekel vannak továbra is német és francia pelusaim minden méretben(moltex,berbero,berni,mammia,tescos)és jo árban:-)
uszopelusom meg babylove:-)
Nem tudom valaki tudna segiteni mi lehet az oka hogy mostmár egy pár napja a fiam este fürdés után elalszik,alszik 1-orát,és utánna felkell és 4h-hoszáig nem alszik vissza?egyszerüen nem tudom mi lehet az oka,válaszotokat előre köszönöm.
Jo éjt:-)

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!

Kriszta:
Idő közben kipróbáltam és választ kaptam a kérdéseimre! :oops: :lol: De ha bármi zavaros lenne még, szólok! Köszi! :D

Niki: Még át kell gondolnom, hogy legyen, hiszen még úgylehet évekig fogok ott dolgozni ezért nem érdemes haraggal újrakezdeni, no meg a gyerekeknek sem mindegy, hogy érettségi előtt 2 hónappal kapnak új tanárt :roll: ... Viszont nyilván fontosabb a saját gyerekem, mint a másik száz!!! :D :lol: :D

Szép délutánt!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Mackó!
Nem kötelező bejelentkezni, de én mindig szivesen veszem, ha szólnak nekem, hogy tudjam kb. hányan leszünk. Örülök, hogy eljöttök. :)

Hefe!
Igazad van és Nikinek is. Nem könnyű a pedagógus élet, mert ha hívnak menni kell, mert elképzelhető, hogy legközelebb már nem fognak hívni. De mérlegelni kell azt is, hogy mit veszít vagy nyer az ember azzal, ha visszamegy. Még márciusig van időd ezen agyalni. Akkor , ha jól számolom, szeptemberben kb. 2 éves lesz Doro ugye? Ha ki akarod használni a GYES-t is és otthon maradni, akkor nincs miről gondolkodni, de ha csak GYED alatt akarsz otthon lenni vele, akkor meg érdemes visszamenni.

Jelmez
Jelmezt tudtok kölcsönözni a Játékdzsungelben, azt hiszem, az volt a Nagyállomásnál. Ahogy néztem, jó sok jelmezük van, érdemes körülnézni.

Szilcsi!
A Ringatóról röviden: kifejezetten a három év alatti babáknak és szüleiknek szóló program. Ez egy országos program, több több mint 50 helyen érhető el. Kisgyermekkori zenei nevelés Kodály módzsere szerint, ahol énekeket, mondókákat, ölbeli játékokat tanulunk, felidézzük régről. Fő hangsúly a közös éneklésen, játékon van. Bővebb információ: a www.falovacska.atw.hu-n

Niki!
Miből vizsgázol? Ügyes légy?

Kép

Kép
easabo
Szeged

Esabo!Hefe!

Biztosan tudjátok,hogy Gyes mellett lehet 8 órában dolgozni..

E.

szilde
Szeged

Sziasztok!
Köszönjük a megnyugtató jelzőket Dórival kapcsolatban! :wink:

Exdeus: számomra a TV sokkal átláthatóbb, mint a Vatera. Bár most a sícipőm a Vaterán ment el jó áron. :wink: Az első terhességet sokkal könnyebben viseltem, dolgoztam majdnem végig, a házimunkákat is sokkal jobban bírtam. Dóri sokkal fárasztóbb gyerek volt odabent, és egyelőre idekint is. :roll:

hefe: ha vége azaukciónak, és te nyertél, e-mail-ben egyeztetsz az eladóval. Általában előre kell utalni. Ha nem veszel egyszerre sokmindent, akkor belefér levélbe is, egy body postaköltsége ajánlottan 310 vagy 345 ft, ha megkockáztatod a síma levelet, akkor 190-nel olcsóbb. Én mindig végignézem az eladó összes aukcióját, ha már fizetem a postát. Sőt, inkább olyat keresek, ahol többet tudok venni egyszerre. Meg általában sokáig lehet gyűjtögetni, akár hetekig is.

Mackó: ezek a pelusok hol vehetők át helyileg?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ja, két kérdés:

Szeretnék valami rajzolós-gyurmázós egybeépített asztalka-szék kombinációt Marcsinak. Tipp?

Mikortól tettétek bele a gyerkőcöket a babakocsiba úgy, hogy nem volt teljesen ledöntve a támlája? Csak ha már tudott ülni? Marcsinál elég későn vetettük ezt be, mert ő mindig elaludt a kocsiban, 9 hónapos biztos volt már, de Dóri nézelődősebb. Végülis azokat a kocsikat, amiket nem is lehet fekvősbe dönteni, 6 hónapos kortól ajánlják...

hefe: szerintem is hasonlítanak a csajok. :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Ki vagyok teljesen, itt bőgtem egy csomót, mint valami nagy gyerek, Dinit elkezdtem elválasztani. :cry: :cry: :cry:
Nem mintha nem lenne elég nagy hozzá 2 évesen, :roll: , de ő legkisebb jelét sem adta, hogy abbahagyná a szopizást, én meg húzódoztam, mert nem akartam erőszakkal elválasztani. Viszont egy ideje olyan problémáim vannak, amik egyértelműen a kimerültségre utalnak, elviselhetetlen kétoldali fejgörcs, izomgörcsök (pl. attól, hogy lehajolok, begörcsöl a teljes hasfalam, :shock: , alvás közben begörcsöl a lábam), mert Dini éjjel sem nagyon alszik, akkor is szopik, és nappal is elég sokszor kéri a cicit. Apával megbeszéltük, hogy ez így nem mehet tovább, a végén még összesek valahol, így 4-5 napja mondogatjuk Dininek, hogy nem lesz mindig cici, mert ő már olyan nagyfiú, hogy nem kell szopiznia, és megromlik tejcsi, keserű lesz.
Minden szopinál megkérdeztük tőle, hogy jó-e még, ő meg mondta, hogy még finom. :) Ma bekentem a mellem grapefruitolajjal (kicsit nyomtam ki a héjából), mert az keserű. Simán citrommal szokták bekenni, de azt Déni imádja. :)
Szegénykém bújt volna hozzám szopizni, bekapta a cicit, legörbült a kis szája, és mondta, hogy keserű. Már fordult is a másikhoz, és mondta, hogy ez jó cici, nem bibis, ez jó lesz. Bekapta, az is keserű volt. Nagy bánatos bociszemekkel nézett rám, nem sírt, csak kérdezgette, hogy mi van a cicivel, nem akarta elengedni, bújt hozzá. Aztán lemászott az ölemből, elment játszani, én meg elmentem sírni a páromhoz a hálószobába, hogy micsoda kegyetlenség, becsapjuk szegénykét... :cry: :cry:
Végül abszolút nem sírt, de nem volt hajlandó enni, inni is alig, időnként visszamászott az ölembe, és mondogatta, hogy "most megpróbálom cicit", és mindig nagyon szomorú lett. Nem is tudott elaludni, csak most 3/4 5-kor, úgy, hogy fogta a cicit, hozzábújt, és közben nagyokat nyelt. Annyira sajnáltam, ott nyeltem a könnyeimet! :cry: :cry: Kíváncsi vagyok, mi lesz este.

Bocs, hogy litániát írtam, de el vagyok kenődve.

Egyébként nagyon szépen köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntést, kedvesek vagytok, :):):) képeket a jövő héten teszek fel, mert eddig csak mi köszöntöttük fel, a babazsúr most szombaton lesz a Százszorszépben.

Azért is bocs, hogy most nem is olvastam el semmit, csak jól kipanaszkodtam magam. :oops:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok. bocsi hogy mostanában ritkán irok, de nagyon el vagyok havazva.
Cseppek
a lamináltpadlóval kapcsolatban. Valóban van padlófűtésre való. A férjem a diegoban dolgozik, menjetek be hozzá, ő mindent elmondd Nektek. Neve: Katona Kálmán, mondjátok, Szandra küldött. Nekünk mindenhol laminált van. A véleményem: ha nagy a gyerek ok, amig kicsi, még négykézláb mászik, akkor hideg. De ha van padlófűtés, akkor szerintem ok. Kényelmes takarítani és nem marad folt.

A sulival kapcsiban, én vagy a Gedóiba rajz szakra, vagy a zrínyibe adom a lányom.
most mennem kell.
Sziasztok

Kép
Kép
szandra29

Zsuzsi!Jaj szegény Dénes,de magadra is gondolnod kell,szerintem pár nap és nem hiányolja a cicit, én sem bírnám 2 éves korán túl az tuti,1 évig szeretném mindenképp, de utána ne mragaszkodom hozzá,ha ő sem!

Csajok!Vki adott Cebion cseppeket a babájának???Nekem most mondta a védőnő, hogy lehetne, kamillateába kis cukorral,namost nem arról írnak mindenütt, hogy cukormentes mindent adjunk a gyereknek a fogak épsége miatt????Légyszi vki írja meg hogy hogy is van ez!Amúgy Hipp teákat mikortól lehet adni?Vagy vmi gyülölcslét inni???
20140113113746

üdv
norus88:én a Felhő u 8-ban lakom,és ide kell eljönni ha szeretnél pelust(ez a Kálvária sugárutnál van,vagyis a Kálvária gyogyszertár van a sarkon és abba az utcába befordul és ez lesz a Felhő utca),megtudod őket nézni mert több fajta van minden méretből.
petroanett:én a fiamnak baba teát már 1-hetes korában is adtam,ő nagyon hasfájos volt és mecsek baba tea segitet neki.
Gyümölcslét és Hipp teákat ha jol emlékszem 4-honapos korátol ajálattos adni.
én mindent cukor nélkül adok még most is a fiamnak:-)

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Sziasztok!

Zsuzsi: Oó, hát majdnem elsírtam magam a fentieken :( Nagyon megértelek.
De tudod, azt mondják a szoptatás is addig jó amíg mindenkinek jó, babának is anyukának is.
Hányszor szopizik még Dénes 1 nap? Esetleg próbáljátok meg hogy apa altatja most 1 hétig. Délután nem tudod máshogy elaltatni? Vagy nagyszülő, rokon, ismerős?
Kitartás!

Norus: Nem tűnik éhező gyereknek Dóri, kifejezetten jó húsban van :lol:
A babavárással kapcsolatban én is azt érzem mint te. Az első könnyebb volt. Most nagyobb a hasam, meg itt az első gyümölcse, akivel foglalkozni kell, emelgetni, akármi. És a fiam is elevenebbnek tűnik mint Gréti volt. :o De igyekszem élvezni, többet nem leszek pocakos. Ma vettem ki 6 könyvet a könyvtárból, szerdától nem dolgozok, úgyhogy kezdek rákészülni a 2 gyerekes létre :) Mondjuk igyekszem pihenni amennyit tudok :)

Képzeljétek, vettünk végre ágyat a gyerekszobába :)
Gréti imádja. Megmutatom:

Kép

Kép

Ennek apropójából mi meg elkezdtük az egyedül elalvást. Eddig az esetek 95%-ban úgy aludt el hogy valamelyikünk mellé feküdt, meséltünk, énekeltünk, aztán csendben maradtunk és rendszerint aki altatta az is bealudt Grétivel együtt. (aztán ha felébredtünk átjöttünk a mi szobánkba, Gréti aludt reggelig egyedül, ha felébredt reggel, átjött hozzánk) De már rég óta mondogattuk, hogy ha lesz új ágya, akkor ott egyedül lehet csak aludni, anya/apa nem fér mellé. Úgyhogy most az van hogy lefekszik, mese vagy éneklés, kicsit beszélgetünk, aztán jó éjt puszi, stb. és megbeszéljük hogy én most kimegyek és a nagyszobában leszek. Eddig (2 napja) működik. Csak egyszer-egyszer hívott be az első búcsú után, de hamar leszereltem. Ma délután be se hívott. 5 perc múlva aludt. (sírás meg ilyesmi nincs, nagylány már, érti) Úgyhogy egyenlőre úgy tűnik mi viseljük apával rosszabbul a nem altatást, nekem kifejezetten hiányzik hogy hozzábújjak a lányomhoz :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anett: Én a téli időszakban adom Grétinek a Cebion-cseppeket, mikor kisebb volt akkor is kapta ha kellett, mi kezdetektől úgy adtuk hogy a nyelvére cseppentettünk belőle. Imádja. Ugyaníg kapja a D-vitamint is, és újszülött korától. Az első pár napban anyatejjel kapta aztán olyan macera volt lefejegetni a tejet hogy elhagytuk az anyatejet és simán a szájába csöppentettünk. Meg van őrülve a cseppekért, esténként követeli. (lehet zsarolni, hogy ha nem öltözöl fel nem kapsz cseppeket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Úgyhogy én arra szavazok hogy natúr add be neki :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Zsuzsi, szegénykém! Majdnem én is elsírtam magam, pedig - és most lehet megkövezni - nem szeretem a szoptatást. Illetve a kapcsolatot a babával nagyon, imádom, ahogy ott szuszog rajtam, beszélek hozzá, énekelek neki, ő is imádja, csak nagyon fájnak a melleim, és ami a legnagyobb bajunk: annyira lusta a kicsi fiam, hogy pár korty után bealszik a cicin, alszik 20-30 percet, aztán ordít, hogy éhes, de ha visszateszem cicire, megint bealszik. Hiába ébresztgetjük, csinálhatunk vele bármit, nem szopizik. Úgyhogy fejhetek állandóan, az meg hosszú, fáj a hátam tőle és megszakad a szívem, hogy itt a sok tejem és cumisüvegből eszik. :cry: :cry: :cry:
Nincs valami tippetek extralusta babához???
SZóval megértelek, hogy nehéz, mert olyan kötődés alakult ki már köztetek, amit nehezen ad fel az ember. :( Kitartást hozzá!!!

Easabo, köszönöm az információkat, ma egész nap nem volt netünk, de majd holnap megnézem a honlapot a Ringatóról.

Szombaton hazamegy anyu, kicsit félek tőle! Egyedül maradunk a manókával. :shock:

Jégvirág, nagyon jó ez az ágy! Látom, már előre terveztetek, hogy kétszemélyes! :D

Kép
szilcsi

Szilcsi: Persze, most vegyünk egy egyszemélyest hogy aztán 2 év múlva vegyünk még egyet amit nem tudunk hová rakni a csöpp lakásban vagy akkor adjuk el az egyszemélyest és vegyünk emeletest...így egyszerűbb volt :)
Úgy gondolom ebből az ágyból fognak férjhez menni/megnősülni a gyerkőcök. Szétszedhető az ágy 2 egyszemélyessé, ha lesz külön szobájuk egyszer :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
1000 éve nem írtam,bocsi ha valakit kihagyok. Alig győztem olvasni :oops:

Zituska!
Gratulálok hogy babókád befrdult menetirányba!!!!! Kitartást,nemsokára kibújik. Nekem is hatalmas pocakom volt,mondták is hogy biztosan NAGY baba lesz Kitti. Hát nem lett hatalmas baba,csak elől tapadt ki és előre nőtt a pocakom :wink:

Klasszak a képek a gyerkőcökről!! Bocsi hogy nem nevezek meg mindenkit!!

Kissé megkésve de Dininek NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Zsuzsi!
Én csak 3 hónapig tudtam szoptatni,de én is nagyon beleérzek a helyzetedbe. Kitartást a leszoktatáshoz!!! Szerintem ha jól kipihened magad,kicsit helyre rázódik a szervezedet,már jönni is fog a 2. baba :wink:

Bea!
NAgyon klassz Gréti ágya!! Okosan előre gondolkoztatok!! Gratula Grétinek az egyedül elalváshoz!!

Anett!
Ha Málna issza a vizet,ami ugye csak nyáron kell neki ha tudsz szopiztatni, akkor szerintem ne adj neki mást. A víz tökéletes lesz neki és nem szokik rá a többi löttyre.
Kitti a mai napig csak vizet iszik,naponta vagy fél litert és nem is kívánja azt amit mi iszunk.

Szilcsi!
Én is féltem attól a naptól amikor párom 3 hét után visszament dolgozni,de minden OK volt. Szépen símán fog menni minden. Ne izgulj!!

Szopizató anyukák:
barátnőm megkért hogy kérjek tőletek tanácsot. 13 hós a kislánya és ő is szopizik. Az a probléma hogy éjszaka is kb 3 óránként kel még szopizni. Azt szeretné megtudni hogyan lehetne az éjszakai cicizéseket megszűntetni. Már totál kivan,mert a kislánya nappal is alig alszik és még éjszaka is kelni kell hozzá. NAgyon fáradt. Viszont teljesen nem akarja még elválasztani. Ötletek?
Mindent szívesen továbbítok!! KÖSZI!!

Dobok 1 ma reggeli képet utána eldugultam :wink:
Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?