Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nem tudom jó-e így a táblázat...
Az a baj, hogy az extra igényeket nem tudom beírni... :(
Kép

KépKép
KépKép
mni

Mni, tök jó a táblázat! :D

Engem is írj be légyszíves mindenhova pipával. Köszönöm.

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat a vizsgákhoz! Tényleg ember feletti küzdelem ez. Főleg úgy hogy naponta min. 2 vizsgát ütemeztem, mert nincs felügyeletem Leventére és nehéz megoldani (Szegedre járok). Már csak egy van :D :D :D

De azt képzeljétek el, hogy olyan is van aki császármetszés után az 5. nap (aznap jöhetett ki a kórházból, amúgy szegedi) jött vizsgázni. :shock:
Meg olyan is aki 2 héttel szülés után részt vett a mozgásprogramok órán és végigcsinálta a gyakorlatokat (aerobic-hoz hasonlót). Ezzel nem értettem egyet, sem én sem a többiek és legalább a tanárnak lehetett volna annyi esze hogy ne engedje. De engedte és adott neki egy 5-öst. Nem tudom, hogy oldom majd meg a vizsgákat 3 hónapos baba mellett. :( :( Nem lehetett halasztani, állítólag elveszíteném az állami támogatást (140 ezer FT félévente).
Már látom előre (veszekedések, kiborulások, sírások stb.) de nem hagyhatom félbe, már nagyon sok munkám van benne. Legfeljebb jóval alább adom (eddig csak az 5-össel voltam elégedett).
Sokan mondják hogy a család a legfontosabb, de hosszú távon ez a család érdeke.

Jobbulást a betegeknek!

A vesetágulatról tud valaki valamit? Van más babájának is?

Sajnos nem jutottam el 4D-re, mit gondoltok menjek még?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mni, köszi a táblázatot, remélem a pangás a hétvégének szól.
Képeket még nem raktam fel, ez a melegfront totál hazavág, egész nap épp csak lézengtem...
Mit szólnátok egy csütörtöki naphoz január végén? (hétfő-szerda a dúlának nem jó, a péntek kiesik az árak miatt, esetleg még hétfőt lehetne.)
Vélemény?

AKIT A HOMEOPÁTIA ÉRDEKEL (Kvaszéva!!!), AZ ITT UTDJA A PROFI PROTOKOLLT MEGNÉZNI, ez annak a szülész-homeopata orvosnak a honlapja, aki OKTATJA a szülészet-nőgyógyászati homeopátiát.

Kvaszéva, ,mindjárt küldöm priviben a párodnak a szülés körüli segítség szempontjait. Ez az én szubjektív leírásom, nézd át, egészítsd ki magadra!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Lemaradt a link:
http://www.bioszerviz.hu/homeopatias-protokoll.html

Kvaszéva, kérek szépen visszajelzést, szerinted mennyire használható, amit küldtem.

Kép
Kép

mpatr

Hűűű Patti! Ez nem semmi!!!
Köszönjük szépen!
Elolvastuk apával és mindketten abszolút értelmezhetőnek találtuk. Tényleg tömény, és helyenként kioktató, de egyetértek Veled abban, hogy egy pasival néha valóban csak így lehet megértetni dolgokat. Most majd együtt átírjuk magunkra, és kinyomtatom, hogy Mátyás bármikor elővehesse, átnézhesse. Megígérte, hogy gyakran megteszi, és megpróbál segíteni.

Sok puszi Neked ezért a melóért!

Évi

KépKép
kvaszeva

Pati, nekem is küld át lécci az apáknak szóló infokat :)
ja és ami kimaradt a táblázat rám vonatkozó oszlopából: engem nem zavarnak a kispapák, sőt :)

és a csütörtök nekem kiválló!!!

Judit, az egyik barátnőm csinál levelezős sulit és egyik hallgatótársa szült közben. aztán azt csinálták, hogy amig az anyuka vizsgázik a többiek vigyáztak a gyerköcre. Persze nem a legjobb, de megoldás. csak mondjuk jófej hallgatótársak kellenek hozzá. no meg türelmes, jóalvó baba. :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök!
Köszi a tippet de általában (vagyis eddig mindig) írásbeli vizsgák voltak. Tehát mindenki aki ott van egyszerre vizsgázik.
És vonattal járok Szegedre. 3 hónapos csecsemővel kivitelezhetetlen (rengeteg holmit kellene vinni, szoptatás stb. babakocsi). Meg a legfőbb gond az lesz, hogy nem lesz idő a tanulásra (pihenésre pláne nem).
Itthon hagyni meg szintén nehéz lesz, mert van hogy 9 órát vesz igénybe a 2 vizsga meg az út.
Csak annak lehetséges az a megoldás amit javasoltál, aki ott lakik helyben. Mellesleg Levente is itt van (2 éves). Bocs de lehetetlen így utazni ...........
Nem támadni akartalak (még véletlenül sem) de gondolj bele!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, teljesen igazad van, nem akartam okosabb lenni Nálad ;)
Talán addigra kitalálsz valami tuti megoldást, drukkolok!!!

Kép

Kép
kolyok28

Na, most megembereltem magam, és végigolvastam az összes hozzászólás január 7-től kezdve. :)
melinda80: szia druszám! Köszi az üdvözlést! :) (én is melinda) babaruha mosószert bárhol lehet kapni? Nagyon csini a pocakod! Nem nagyon szedtél fel, gondolom a terhesség alatt!
Mzx: a babyplanet-ben kaptunk ajándékba 10 csomag (20 db) melltartóbetétet, mert ott vettük az autósülés/hordozót
Pepike: Köszi az üdvözlést! Te szegény, pont most ilyen gondok: orvos, vagy kórház – nem irigyellek! Hűha, te tanulsz?! Nem semmi! Szülés után is fogsz még járni? Nagyon ügyes vagy!
Mpatr: a babó szobájával én is így vagyok... be-benézek, aztán elgondolkodom, milyen lesz majd, ha már Fruzsi is ott lesz... A fogaddal mi újság?
b.márti77: Köszi az üdvözlést! Sajna a sok írás nem nagyon megy, habár már nem dolgozom, de már ma 2 hétre előre be van írva egy csomó dolog a naptáramba... És persze azért be-behívnak dolgozni, mert az a sok tudás, ami belémszorult ;) most hirtelen kellene – és át kellene adnom, aztán dokik (fogorvos, szemészet, ortopédia, nődoki), fodrász, kozmetikus, barátnők, bevásárlás, babaszoba-berendezés, polgármesteri hivatal (apasági nyilatkozat)..... ja, és néha pihenni is kellene – azt hittem, hogy végigalszom ezt a két hónapot – de ez már látom, nem jön össze
A szüléstől meg nopara :)
Pété: remélem, már kigyógyultál a megfázásból. Elég sz@r dolog, december végén sikerült elkapnom valamit, volt egy napig 39 fokos lázam, se a körzeti, se az ügyeletes orvos nem akart felírni lázcsillapítót, hiába mondtam, hogy a nődokim mondta, hogy lehet. De szerencsére homeopátiával, meg prizniccel egy nap alatt lement... Gratula a kislánykához! Most már legalább biztosnak tűnik!
Mni: Köszi az üdvözlést! Szülőszobán voltam már egyénileg, mert cukros vérvétel várakozásának egy órájában „felugrottam” a szülészetre, és addig tébláboltam, míg egy szülésznő meg nem kérdezte, mit szeretnék, mondtam itt fogok szülni, erre megkérdezte, hogy szeretnék-e körbenézni, mondtam, hogy persze!!! Úgyhogy kb 1 órán keresztül csak velem foglalkoztak: körbevittek az alapítványi szobáknál, a szülőszobákban. Mondjuk a Kedves végre kinyilatkozta, hogy bejön a szülésre, úgyhogy februárban miatta elmegyünk :)
kikó70: védőnőnél én november elején voltam utoljára. Most épp egymás kergetésében vagyunk, mikor én hívom, ő nem veszi fel, amikor ő hív, én nem tudom felvenni :) Éjszaka nekem nem a forgolódással van a bajom, hanem újból visszajött az éjszakai pisilés (3-4/éjszaka), de amikor tudom, akkor délelőtt bepótolom: végig tudom aludni a délelőttöt ;)
Egész jól hangzanak a János-beli szobák!
kolyok28: mi itt voltunk 4D-n kétszer: www.4dultrahang.hu, eddig meg vagyunk velük elégedve. Azt jól értettem, hogy két babát vártok?
Kiszazsu: Köszi az üdözlést! Közben megtudtam, hogy a védőnő ajánl orvost. Készülődni mi is csak a 30. hét környékén kezdtünk neki, aztán akkor pikk-pakk mindent gyorsan elintéztünk. Most már csak egy-két dolog hiányzik :)
Pumperka: úgy tűnik a rohangászással nem csak én fárasztom magam :) Nagyon szép a falvédő! Milyen kedves, hogy ilyen ajándékot kapsz!!!
Renyo: na, legalább nem csak én kapcsolódom ilyen „későn” a csapathoz :)
enikoe182: ugye, mindenki azt gondolja, hogy most aztán jól kipihenjük magunkat – de hát hogy??? Éjszaka nem megy az alvás, aztán a sok készülődnivaló... majd sok-sok év múlva ;)
judit18: ugye, jók a szülőszobák a Kútvölgyiben? Csak kár, hogy csak az egyikben van természetes fény... azt hiszem azt szeretném, ha még lehet majd választani.
Mni: nekem is a Napsugár tetszett!!! Na majd megpróbálunk nem egy napon szülni ;)
Kvaszeva: a mi kiscsajunk először nem volt hajlandó az arcából megmutatni mindent – takarta, ahogy lehetett. A második alkalommal pedig nagyon vicces volt, mert a lába a feje tetején volt :)
Kmanna: köszi, azóta a megkérdeztem egy védőnőtől, aki azt mondta, hogy a védőnőm fog ajánlani orvost, és hoz össze minket. Mondjuk a recepteket jó lenne előre megíratni, hogy mire hazajövünk meglegyenek. A gyermekruha vasalás még előttem áll, de nem tudom elképzelni, hogy lehet őket jól vasalni, annyira pindurkák... A méhlepény ellenére az a lényeg, hogy a babó jól van!!! Szép lett a takaró! A zsiráf pedig a nyakát eldugta ;)
Jimmorrison: mi lenne, ha elmennél máshová is ultrahangra, hátha csak a dokid nem jól méri a babát... Sikerült azóta beszélned a védőnővel, régi tanároddal? Mit mondtak? Nem lehet, hogy előbb fogant a babó? És amúgy is, aki vékony volt a terhessége előtt (mégpedig te elég vékony lehettél a kilóid alapján), az sokkal többet hízik, mint aki túlsúllyal indul neki!!! Én már csak tudom +30 kilóval indultam, és most tartok a terhességem alatt +2 kg-nál. Édesanyám hasonló súllyal indult neki, mint te az én várásomnak, és 27 kilót szedett fel, amit a szülés utáni félévben maradéktalanul le is adott ;)
Monácska: Üdv itt is ;) Gratula Nóri eredményeihez! Mészi nekem is azt mondta, mikor mondtam neki fáj, húz, szaggat, hogy ez természetes – hááááát elhittem... Gratula a férjhezmenéshez!!!! Február első hetét a Kútvölgyiben fogom tölteni: minden hónap első szerdáján 17:30-kor van a terhességről - azt hiszem ezzel egy kicsit elkéstünk :), aztán minden hónap első csütörtökén 17:30-kor van a szülés, együttszülésről (erre érdemes a párt is vinni), minden hónap első keddjén pedig a szülőszoba látogatás (erre is érdemes vinni a párt, ha benn lesz a szülésnél). Szóval én február első hetét ott fogom tölteni :), ugyanis hétfőn kell mennem az első ctg stb. vizsgálatokra, aztán -habár már voltam a szülőszobát megnézni - kedden szülőszoba – megyünk a Kedvessel, szerdán a terhességes előadásra elmegyek, mert lesz intimtornáról, és babamasszázsról is szó, és a csütörtöki szülés, együttszülés pedig szerintem a legizgalmasabb – és ide is elkísér a Kedves. Ő most mondta ki, hogy bejön – eddig nem volt hajlandó konkrét választ adni (nagyon rosszullevős fajta) – naggggggyon örülök – de nem akartam erőszakosan rábeszélni, fő, hogy ő döntött így!!!! Sajnálom, hogy a párod a munka miatt nem biztos, hogy ott tud lenni... Beszéld meg Nórival, hogy mikor lenne jó, ha jönne :) A végére nem tudsz beköltözni Pestre? Azért a végén naponta oda-vissza ingázni nem biztos, hogy jó lenne! Vagy nem lehet nálatok valamilyen rendelőben megoldani a vizsgálatokat?
beuska75: hűha, most kezditek a lakásfelújítást! De utána nagyon jó! Mi nyáron újítottuk fel az egész lakást – pedig akkor még nem tudtuk, hogy Fruzsi jön hozzánk :)

mpatr: A műremek ("Hogyan tudsz segíteni a szülésnél") engem is érdekelne, ha szabad...

Judit18: nekem is nagyon tetszett, én maradok a szerda délelőtti turnusban, ott csak négyen voltunk, és nagyon jó volt, mert utána vagy 1 órát beszélgettem Ritával kettesben – volt egy csomó dolog, amit meg tudtam beszélni vele. Lázmérőből nekünk a hajlékony végű digitálist javasolták max. 2000 ft a brendonban
gy.anita: gyomorégés... brrrrrr – úúúútálom – nekem a Kaukázusi kefír jött be igazán, meg tej – minden, ami kalcium, valami oknál fogva a Rennie nekem nem hat :(
b.márti77: nagyon csini kismami vagy!!! És hogy csücsörít a babátok :)
eszter.eu: hajas baba? De jó!!!! A cukorszintrő Monácska lehet, hogy tudna valamit mondani.
Bosek: Éljenek a sütik!!!! :) Ne idegesítsd magad!!!! A védőnők pedig csak azért vannak, hogy bosszantsanak minket a súlyunkkal ;)
Lusie: de szép pocid van!!!
Juditkecskemet: azta! Te is tanulsz??? Ügyes vagy!
gy.anita: Helyes pocak! És milyen csini a karácsonyi ruhád!!!

Húúúúúú, most kifogytam az engergiából! Jó hosszú lettem...

Kép 2008.01.03. Találkozó: Időpont és hely ok, vendég ok, költségátvállalás ok, egyedül jönnék.

És végül a legújabb pocakosképem:
linocs

Bocsánat, a végén rossz helyre szúrtam be a pocakosképet... Tényleg elfogyott az energiám...

Találkozó: Időpont és hely ok, vendég ok, költségátvállalás ok, egyedül jönnék.
linocs

Jó reggelt!

A köhögés elég hamar kivetett az ágyból, de úgy tűnik a láz nem tér vissza. Kopp-kopp.

Judit,Pepike!
Gratula a meglévő vizsgákhoz! Én most ezt biztos nem bírnám.

Linocs!
Nagyon szuperül összeszedtél mindenkit. Hogyan sikerült mútkor csillapítani a magas lázad?

Valahogy el kéne indulnom a homeopátia felé, ezt érzem már egy ideje. Aki alkalmazza közületek, hogy indult el? Talált egy orvost? Hogyan?

Mpatr! A szülés közben alakalmazható homeopátia is már a terhesség eleje óta érdekel. Olvastam ezt-azt, de a kivitelezésről halvány lilám sincsen. EGy olyan szülésznő kell???? A szerek, hogy kerülnek oda. Mind a tizenegynéhányfélét, amit erere-arra javasolnak nem viheti magával az ember. Ez ott dől el, hogy mire van szükség..... Kicsit írj majd ebbéli elképzeléseidről.

Kolyok!
Örülök, hogy jól érzed magad. Az ilyen gyökeres változásokat se mindenki bírja a terhesség vége felé. Kívánom, hogy megtaláljátok az ideális lakást, és el tudjátok kezdeni a berendezkedést. A kórházi pakk a legfontosabb. A fiamnál a babakocsiját akkor vettük meg, amikor kb két hetes volt. Persze kinézve ki volt.

Pati!
Felkeltetted a kiváncsiságom az irományoddal! Ha lehetne én is kérnék belőle.....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nálunk a névválasztás még mindig folyamatban. :!:

A Tatarek Botond és a Tatarek Zsombor viaskodik nagyon, de még más nevek is bejátszanak. Barnabás, Zalán, András. Ahányan vagyunk annyiféle nevet szeretnénk. Botrány..... Majd ránézek és amilyen a fizimiskája. Csak nehogy olyan bélás legyen... :D :D :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ami nekem segített, amikor lázas voltam: Oscillococcinum, hársfatea, mentatea, kamillatea, méz, priznic, propolisz+C vitamin tabletta, torokra: Tantum Verde, és lándzsás útifű, elalvás előtt az orrom alá kínai olaj, hogy kapjak levegőt. A lázam egy nap alatt elmúlt szerencsére - hogy melyik szer hatására nem tudom, de az volt a lényeg, hogy elmúlt.

Homeós cuccok: ezt egy másik fórumon írta be egy leányzó, idemásolom:
Normál szülés-csomag: (10 db 4g-os monokészítmény)
Praktikus papír tárolódobozban

1 db Gelsemium 15 CH :szülés előtti félelmek, szorongás esetén. 1x5 golyócskát elszopogatni naponta.

2 db Arnica montana 9 CH : Felkészíti az ereket és az izmokat a szülésre, szülés után gyorsítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító hatású.
A szülés előtti utolsó hónapban: naponta 1x5 golyócskát elszopogatni. Szülés utáni pár napban naponta 1-2x5 golyócskát elszopogatni.

2 db Caulophyllum talicthroides 15 CH: Előkészíti a méhet a szülésre, a
vajúdás alatt pedig könnyíti a tágulást. A szülés kiírt időpontja előtti egy-két hétben naponta 1x5 golyócskát elszopogatni, majd a vajúdás alatt negyedóránként Cimicifuga racemosa 9 CH-val felváltva 5-5 golyócsa.

2 db Cimicifuga racemosa 9 CH: rendszerezi a fájásokat, és csökkenti a
fájdalmakat. Vajúdás alatt Caulophyllum 15 CH-val negyedóránként felváltva.

1 db Delphynium staphysagria 9 CH : segíti a gátseb gyorsabb gyógyulását.
Naponta 3x5 golyócskát elszopogatni.

1 db China rubra 9 CH: a folyadék és vérveszteség helyreállítására,
fáradtság leküzdésére. Szülés után napi 2x5 golyócskát elszopogatni egy-két hétig.

1 db Ricinus communis 5 CH : szülés után a tejelválasztás serkentésére.
Kezdetben minden szoptatás előtt 5 golyócskát elszopogatni, majd a
tejelválasztás beindulásával az adagolást ritkítani napi 2x5 golyócskáig.

A www.simonmed.hu oldalon találtok még további homeos szereket.
linocs

Ma reggel a Spektrumon volt egy érdekes film a kávéról. Azt mondták, hogy a terhes kismamáknál a koffein a 3. hónap után az eredeti 5-6 óra helyett kb. 3-szor annyi idő alatt bomlik le a szervezetben. A méhlepényen keresztül átjut a magzatba is, akiben pedig 100 óra alatt bomlik le kb.. Szóval addig eléggé megterheli szegény babát... Eddig sem kávéztam, kóláztam sokszor, de most aztán el is ment tőle a kedvem. :roll:

Kép

Kép
mzx

hahó csajok!!!!!

Én is megkerültem!!!!

Szipi-szupi volt, hogy irtatok a repüléshez szükséges igazolásrról!!! legalább 3-szor kérték! Tutira frászt kaptam volna, ha emiatt nem engedtek volna fel a gépre!!!!

Tali ok. Egyedül mennék-apa szórakoztatná közben Fannit!
Várom már, hogy személyesen is talákozhassak veletek.

Valaki elküldené még egszer, hogy milyen papírok kellenek a keresztlevélhez? (ha jól emlékszem a Kútvölgyiben részletezik ezt a felkészítőn)

Hormonok: inkább le se írom, hogy milyen hülye gondolatatim voltak Fanni születése után. Kimászva utólag láttam meg, hogy ezek a hormonok voltak. Szóval, fel a fejjel!

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!!!

Engem nagyon érdekel ez a homeós dolog és utána is néztem a neten, de mivel nekem nem lesz fogadott szülésznőm, aki adja ezeket bent, azt kerestem, hogy otthon mit lehet szedni a szülés előtt a vajúdás megkönnyítése érdekében. Ezt szedtem össze:

Caulophyllum 5CH (vagy D6) és Cimicifuga 5CH (vagy D6) a 34-36. héttől kezdve naponta 1x5 golyócska mindkettőből, egyiket reggel, másikat este: a méhnyak izomzatának lazítására,a vajúdás megkönnyítésére

Arnica 9CH hetente 1x5: vérzésmegelőző hatású
szülés után Arnica 15 CH naponta 2 x 5 golyó :vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású

Szoptatáskor tejserkentésre: Urtica 5CH és/vagy Ricinus 5CH 2-3x5 naponta.
(www.homeopatia.info.hu)

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok Kismamik!

Linocs!
Húúúúúúúúú! Azt a mindenit nem semmi, hogy milyen részletesen válaszoltál mindenkinek!
Te nagyon ügyi vagy!
És mekkora a pocid????? :lol: :lol: :lol:
Mzx!
Ezt nem gondoltam volna!
Nekem minden reggel muszáj egy kicsikét innom, mert 70/65 a vérnyomim!
És nagyon szokott fájni a bubum! De ezek után meggondolandó!
Valami Homeós bogyót nem tudtok errre a panaszra???
Pumperka!
A Botond, és Zsombor nekem is nagyon tetszik!!!!!!!!!!!!!
És akkor majd szülés után mondod meg, hogy hogyan fogják hívni?? :lol:
Pati!
Légyszi nekem is elküldenéd azt a cuccot! Érdekelne engem is!
Képek mikor lesznek?

Na puszi nektek! Megyek lövök valamit ebédre!
És a végén ez fog velem történni:
Kép
Vendég

Találtam még cikket, hogy mit kell vinni a kórházba, meg mit kell venni a gyógyszertárba:
http://www.eletescsalad.hu/modules.php? ... le&sid=103

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok Lányok!

Niki, a Soroksári út 160-ban van a Brendonnak outlet áruháza. Mi ott vettük az ágyat, hordozót, kókuszmatracot, vettünk rucikat, fejvédőt a kiságyba, bébiőrt stb. Elég jó árban megúsztuk a dolgokat.

Homeós bogyókkal kapcsolatban: hívott a keresztlányom múlt héten, hogy van egy kis füzete a homeós szerekről, amit a helybéli védőnőtől kapott, akihez gyakorlatra jár, ugyanis Ő is védőnő lesz, most harmadéves a főiskolán. 27-én találkozom Vele, és majd lefénymásolom annyi példányban, ahányan talizunk.

Tali: Niki, a pipa mehet mindenhová, bár a férjem, csak esetleg a végefelé tud odaérni.

Linocs, hihetetlen vagy, mindenkire reagáltál :lol: .

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!

Pár nap szünettel, de itt vagyok én is. Lehet, hogy nálam is a melegfront játszik közre, nagyon fáradékony meg álmos vagyok mostanában. Ma is reggeli után visszadőltem aludni és kb. másfél óra múlva keltem fel... :roll:

Eszter.eu, Évi,
nagyon aranyosak a babák! :)

Bosek,
múltkor nálam is bealakított az új védőnő. Januártól van egy új, fiatal. A korábbi a súlymérésnél le szokott vonni kb. 1,5 kilót a ruha miatt. Az új csaj meg simán beírta a ruhás súlyomat, megbontva a kiskönyvemben az eddigi rendszert. Úgyhogy úgy néz ki, hogy egy hónap alatt 3,5 kilót híztam, a valós 2 kg helyett. Pedig mondtam neki, hogy otthon mennyit mértem és az előző védőnő azt szokta beírni, de nem hatotta meg...
Köszi a homeós infókat!

Pepi, Juditkecskeméti,
hatalmas gratula a vizsgákhoz! Le a kalappal előttetek! :)

Lusie,
nagyon jók a fotók, mekkora pocid van! :) Édi a baba is! :)

Anita,
örülök, hogy Te is tettél fel fényképeket! :)

Jim,
milyen jól áll Neked a rövidebb haj! :)
Én is szoktam mostanában rosszat álmodni. Amire emlékszem, az volt, hogy mikor megszületett a baba, nem is lány lett, hanem fiú. Holott előtte már minden UH-n azt mutogatták, hogy nunija van. Minden cuccunk kislányos volt, jól meglepődtem és annyira rosszul éltem meg, hogy nem kislány lett, mint aminek hittem. Lehet, hogy ez a kétely bennem lehet. :roll:

Linocs (Meli :))
igazából nem kifejezetten babamosószert használok, hanem olyat, ami érzékeny bőrűeknek és babáknak van kifejlesztve. Konkrétan a Dreft baby&sensitive-et használom.
Köszi a pocidícséretet. :) A pocakfotóimon annyira nem látszik az a plusz 12 kg amit felszedtem, mert csak a felső testem látszik rajta.
:wink:
Hatalmas pocid van! :)
Köszi a homeós infókat!

Melinda

Kép
melinda80

Tali: ha megyek, mindenképpen Apával. A hozzászólásokból úgy látom, hogy a csütörtök lesz a megfelelő nap. Megkérdezem, hogy az jó lenne-e neki. Mindenesetre kedvem az van menni, csak egyedül már nem szívesen utaznék ennyit.

Melinda

Kép
melinda80

Linocs, a szülőszobák nagyon jól néznek ki tényleg a Kútvölgyiben, állítólag az egy ablakost sem engedik kinyitni vajúdás közben, de talán legalább fény bejön..

fanetta - a keresztlevél alatt a születési anyakönyvi kivonatot érted? szerdán utánakérdezek a Kútvölgyiben, hogy mit kérnek hozzá, mert a XII. ker önkormányzatnál azt mondták, hogy nem kérnek 30 napnál nem régebbi házasságlevelet, de az a tuti, amit a kórházban mondanak

most jöttem amúgy a védőnőtől, na ennyi volt úgy nézki az úszás, ugyanis közölte, hogy a dec vizeletvizsgálatom papírján baktériumokat írnak és nem is érti, hogy a nőgyógyászom miért nem küldött el tenyésztésre, azonnal kérjem, de lehetőleg addig se menjek medencébe. tényleg fura. már az is fura volt anno, hogy amikor vesemedencegyulladásom volt akkor sem csináltak ilyen tenyésztést, pedig ez alap állítólag.
marad a jóga úgy néz ki egyelőre. az viszont lesz ma már alig várom, olyan jólesett múltkor is

KépKép
judit18

Fanetta,
nálunk a Jánosban azt mondta a szülésznő, hogy be kell menni ahhoz az önkormányzathoz, ahol az esküvőtök hivatalos része volt, és onnan a házassági anyakönyvi kivonatból kell kérni egy hiteles másolatot. Ha nem erre gondoltál, akkor bocsi.

Kép
kikó70

Szsztok lányok!

Egy friss pocifotó..............
Alakul, alakul, bár bundátmat felvéve, még mindig simán átnéznek rajtam.......... :)

Kép

Kép
Vendég

Január 31-e kivételével minden nap megfelel!
Szeretnék ott lenni!
Párom nem jön!
Vendégeket nem bánom, költségekbe beszállok!
:):):):):):):):):):)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Eltűntem kis időre, mert vírusos lett a gépem, újra kell telepíteni. Most van egy kis időm netcaféban. Sajnos visszaolvasni nem tudok, csak azt látom, hogy már folyik a tali szervezés. Szeretnék én is résztvenni, de az előttem szóló Monácskával ellentétben nekem pont a jan. 31. lenne jó. Nem állunk valami fényesen anyagilag, és csak aznap reggel áll pénz a házhoz. :oops: :oops: :oops:
Számomra fontos tényező még, hogy Pepike tud-e fuvart vállalni, mert máskülönben nekem messze van. Apát semmiképpen nem vinném, a költségmegosztás a vendégekre nézve OK, volt még valami kérdés? Nemtom... már nem emlékszem... :oops:

Fogalmam sincs, mikor lesz netem, úgyhogy légyszi, ha megvan a konkrétum és még nem jelentem meg itt, valaki küldjön sms-t, hogy mi a végleges döntés. 0630-427-9841 Köszi!

Mindenkinek sok puszi! Keményedésmentes szép napokat!
Remélem mielőbb újra tudok jönni!
Vendég

Sziasztok!

Délutánra olyannyira visszajött az erőm, hogy még egy adag (sötétek) babaruhát is kimostam, és most száradnak. :D

A talira szeretnék én is menni és persze egyetértek a vendégekkel, kölcségmegosztással stb.... Egyetlen gondom, hogy azokban a napokban megy az Apa Amszterdamba. 4-5 napra megy. Mivel másnap suli, szeretném, ha mindenféleképpen itthon aludnának. De hátha meg tudok valakit kérni, hogy jöjjön ide vigyázni rájuk.

Málnalevélteát elkezdett már valaki iszogatni?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ezt találtam a málnalevél-teáról, és egy másik teáról. Szóval 34-36. héttől javasolt inni. Csatolok egy anyagot a gátvédelemről (talán sikerül)

Tea
A 34-36. héttől érdemes napi 1/2-1 liter málnalevél teát inni.
Tipp:
„6 dl forró vízhez 2 teáskanál málnalevél tea és 3 teáskanál bodzatea, és legalább 10 percig állni hagyjuk.”
„Málnalevélből én 2x egy teáskanálnyi füvet fogyasztok, mikor mennyi vízbe. Reggel általában egy, este meg kettő bögrényiben.”

Várandós anyák teája:
Összetétele: 5 rész málnalevél (Rubus idaeus), 2 rész borsmenta (Mentha piperita), 3 rész csalán (Urtica), 1-1 rész csipkebogyó (Rosa canina), ánizskapor ill. édeskömény (Foeniculum vulgare ill. Foeniculum dulce), citromfu (Melissa officinalis) és mezei zsurló (Equisetum).
Alkalmazása: A várandósság el 1200324449.0247.doc ső harmadában napi 1 csésze, a második harmadban 2 csésze, a harmadik harmadban 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. Vetélésre hajlamosak az első harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevőre náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel. A málnalevél "az" igazi ősi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elősegítéséhez, a csalán a szervezet vasháztartását hivatott karban tartani, a csipkebogyó C-vitaminban gazdag, a zsurló karbantartja a vízháztartást és csökkenti az ödémát (bokadagadás), a többi összetevő pedig kellemes ízével, "kisimító" hatásával a reggeli hányingert enyhítheti ill. általános jó közérzetet biztosít.
linocs

A fájl-feltöltésen még dolgoznom kell ;)
Az ügyes olvasó megtalálja a szövegben elrejtve. ;)De mellékelem még egyszer
linocs

linocs

Helló Csajok!
Úgy tűnik, megint lemaradok a taliról.. :cry: :cry: Pedig annyira szívesen elmennék.... :cry:
Sajnos nem tudok hamarabb hazajönni, csak 2-án, mert hétvégén tud értem jönni kocsival a párom, vonatozni 3,5 órát meg már nem nagyon szeretnék.... Sajnálom... :cry:
Csináljatok sok képet, és majd kérek szépen egy legalább 1 oldalas házi dolgozatot az ott elhangzottakról, élményekről, tapasztalatokról!

Kép
pété

Pumperka,
én már beszereztem a málnalevél teát (pontosabban anyukám vadászta az egyik gyógyszertárban), de még nem kezdtem el. Röhögtem, mikor elolvastam, mindenféle van rajta, hörghurutra, torokfájás, stb. a terheseket senki nem említi!!! Mikortól kell/lehet egyébként inni????

KépKép
kmanna

Húú Linocs, köszi a részletes infót a teáról, pont egyszerre írtunk!! :D

KépKép
kmanna

Linocs!

Köszönyjük a részletes infót.

Az előző terhességemnél a 32 héten kezdtem asszem a málnalevélteát, hogy segített-e????

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

köszönyjük =köszönjük

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Képzeljétek, délután Feri elrabolt kicsit kirándulni... naphiányunk volt... szóval a Normafától elsétáltunk az Erzsébet-kilátóhoz. Nem nagy túra, de úgy kifáradtam! Mi lesz a szülésnél? :oops:
Íme egy hülyegyerek sapkás kép rólam, a pocakom nem nagyon látszik, de még mindig jó rám a "régi" kabátom. :lol:
Kép

KépKép
KépKép
mni

Juditkecskemet, gratulálok a vizsgához! Nem semmi amit leírtál, hogy volt aki császár után ment vizsgázni. Képzeld, Nálunk a Kútvölgyiben azt mondták, hogy az alapítványi szobát azoknak ajánlják, akik dolgozni akarnak és beviszik a laptopot. Hát szerintem baromi durva, hogy valaki szülés előtt, alatt, után dolgozik!
Linocs, örülök, hogy ilyen sokat írtál és egyből ilyen aktív fórumozó lettél. Nagyon hasznos olvasnivalókat kaptunk, köszi!
Bosek, köszi a kelengyelistát, most már jó lenne szépen összefésűlnöm az eddig meglévő listákat és beszerezni a még hiányzókat. :)
Monácska, nagyon szomorú lennék, ha nem jönnél a talira... :cry: :cry: 31.-én este sem érsz rá? Úgy néz ki, hogy az lenne jó a többségnek.
Pété, :cry: :cry: szóhoz sem jutok!
A málnalevél teát majd én is ki fogom próbálni, azt nagyon ajánlgatta a védőnő, a homeos bogyókat viszont nem tudom... Feri nagyon ellenzi a homeopatiát.

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok, látom beindult mindenkinél a szülés-előkészítés, fészekrakás, és tali-láz. Helyes-helyes :wink:

Linocs, nem gyenge, hogy mindenkinek írtál. Őrületes vagy!! CSak így tovább, ezt napi bontásban is kérjük :lol: :lol: :lol: ja és minden nap!!! :wink:

Annyian kértétek ezt az apucis szöveget, hogy elfelejtettem, kinek kell. Légyszi, akinek igen, az küldjön privit. Helyenként tényleg nagyon kioktató meg szájbarágós, de ez az én páromnak íródott és ő Naggggggggyon PASI!!!!!!! :lol: Szóval annyira azért nem egy nagy mű..... :oops: :oops:

Nem emlékszem, írtam-e már az apaságiról, ha igen, bocsi de fontos lehet, akik nincsenek összeházasodva!!!:
Az új, teljesen értelmetlen jogszabály szerint az Önkormányzathoz a Kiskönyvön kívül vinni kell egy igazolást a nőturkásztól, ami tartalmazza a fogamzás vélt és a szülés várható idejét is!!!!!! Enélkül szóba sem állnak az emberrel. Ami azért is BAROMSÁG, mert egyrészt orvosi szerepe nincs, hiszen a Kiskönyv maga is okirat, a védőnő és a nőturka tölti ki és vezeti, abban pedig a szülés várható ideje szerepel. Namármost a fogamzás ehhez képest egy gyors számolás, mert azért olyan nagy meglepetést nem hiszem, hogy okozhatna, a 40 hét az 40 hét. A másik, ha ezt jogi alapon gondolták, akkor meg azt nem értem, hogy tegyük fel, hogy a fogamzás időpontjában az apuka külföldön volt- de könyörgöm, mi a szent szar köze van ehhez bárkinek, ha ő maga nyilatkozatban ELISMERI az apaságot??????? Szóval nem értem, ebből kinek mi haszna van. Még plusz vizitdíj sincs nekik belőle, csak plusz adminisztráció. :roll:

Pumperka kérdésére:
érdemes tájékozódni, hogy az adott kórház mennyire nyitott, képzett és felszerelt a homeopátiás szerek tekintetében. Több helyen egyes szülésznők foglalkoznak vele. Én magam viszem az alap szereket és a papírt hogy mikor mit adjanak, pedig a Szent Imre felkészült, de a szülésznőm nem annyira.
Ha körülnéztek a neten, többféle protokollal is találkozhattok. Azért tettem fel a linket, mert többen is talán tudjátok, hogy magam is homeopata szakorvos vagyok a saját szakmámban (egy szolíd, 3 éves, nemzetközi vizsgát adó képzési idő után, amin át kellett rágni magamat...), és akinek a linkjét feltettem, ő a legprofibb pillanatnyilag Magyarországon a homeopátia és szülészet-nőgyógyászat karöltésének területén, tehát ő oktat másokat. Ennek ellenére más protokollok is jók lehetnek, ezeket általában külföldi weboldalakról fordítják és teszik fel. Egy a lényeg, válassz ki egyet és azt kövesd, mert különben bedilizel a sokféle leírás és potencia (higítás) erdejében....

Tali: akkor szíveskedjünk lefixálni a napot!!!!!!

Niki, ezt a Feri-gyereket lassan ellopom... :wink: kirándulás :roll: :roll: :lol: :lol:

Pumperka: lehet 32 hetestől inni a málnalevél teát???? :shock: :shock:

Kép
Kép

mpatr

Már alakul a táblázat, de sokan nem adtak még egyértelmű választ... Akinél esetleg valamit elírtam vagy ha valakit kihagytam szóljon. :)

Kép

KépKép
KépKép
mni

KÉREK SZÉPEN VISSZAJELZÉST MINDENKITŐL(!!!!!!):
28 hétfő vagy 31 csütörtök?

A lehetséges idpontok (turnusok):
12.00-14.15
14.30-17.00
18.00-24.00

A Trófea mindkét napon tud pillanatnyilag fogadni, de úgy gondolom, a HÉTEN egy előzetes létszám alapján fixálnunk kellene és a jövő hét elején előlegezni, aztán majd variáljuk, ahogy tudjuk menet közben az már megy. De a meghívott vendégeink miatt is fontos lenne a pontos időpont!!!

ZSu, a költségedet meg tudjuk előlegezni, legfeljebb átutalod amikor pénzt kapsz, ez eddig sem volt gond és ezután sem lehet probléma ebben a csapatban (ugye, mzx? :wink: )!!!

Kép
Kép

mpatr

Nekem a dátum mindegy, én ráérek. Időpontban meg jobb lenne, a hosszabb, hogy ne kelljen villámgyorsan távoznunk.

KépKép
KépKép
mni

mpatr: hááááát, azt nem ígérem, hogy nap mint nap tudok jönni, és írni, de olvasni megpróbálom mindig. Köszi az infót az apaságiról!!!! Február elején készülünk menni, akkor beszerzem a dokimtól az igazolást is.
Óóóóó, nem tudtam, hogy te komolyan foglalkozol homeopátiával, olyannyira, hogy orvos is vagy... Akkor te nem igazán vagy bajban, ha valami betegséged, bajod van a terhességed alatt...

Írtam privit!

Amúgy nekem mindkét nap jó, hétfőn bármelyik időpont, csütörtökön a 6 órától kezdődő.
linocs

Mpatr!

Amikor a 20 hetes genetikai uh-n voltam bent Kistarcsán (vagy inkább kint), akkor a Sárközi Anikó szülésznő mondta, hogy 30. héttől lehet inni a málnalevélteát. Először napi egy csészével, azután fokozatosan növelve az utolsó hetekben napi 6 csészével. Remekül előkészíti a méhet a szülésre. Hatékonyabb fájások, kevésbé fájdalmasan. Persze nem lehet tudni utólag, hogy milyen lenne nélküle. :D

A talira nekem úgy néz ki csak a 31-e lenne jó. Ha akkor lesz, akkor szervezésben ismét segítek. (mézeskalácsot nem vállalok).

Ha 31-e, akkor nekem bármelyik turnus jó. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Niki!

Ugyanezt a kis kirándulást tettük meg a kislányommal, amikor apáék nem voltak itthon. Igaz, hogy az még jó pár héttel ezelőtt volt, de a kilátóba felmászni már akkor se volt könnyű.... :D Utána még lesétáltunk a kisvasuthoz is és azzal is utaztunk egy kicsit. Nekem is jól esett akkor

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="linocs"]
írta:
linocsÓóóóó, nem tudtam, hogy te komolyan foglalkozol homeopátiával, olyannyira, hogy orvos is vagy... Akkor te nem igazán vagy bajban, ha valami betegséged, bajod van a terhességed alatt...

Hát, igen, állatorvos vagyok, így remekül tudnám magam kezelni :wink: , de tudod, ez pontosan így van, hogy mindig a cipésznek lyukas a cipője. Olyan ez, mint amikor a barátnőmnek pasis zűrje van, rögtön profi szaktanácsadó leszek, de ha nekem van ugyanaz a problémám, máris azt sem tudom, merre van előre :roll: :roll:

NORTON Kép

további képek a fotóalbumoknál, mindjárt felteszem a linket is

Kép
Kép

mpatr

Kép
Kép

mpatr

Jimm, holnap?
Judit18 holnap?
Többiek? KVASZÉVA?????

12 óra Budakeszi, bálnatalálkozó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok Kismamák. :)

Elnézést a zavarásért, de van 2 eladó légzésfigyelőm.

egyik:

Kép
Angelcare ** AC100 ** Légzésfigyelő
Légzésfigyelő ** Angelcare AC100** Matrac alatti szenzor-pad elhelyezés ** Teljes matracfelületen történő érzékelés ** Bármilyen szabvány kiságymatraccal használható (12 cm. vastagságig), kókuszmatraccal is.

5 nemzetközi díjas, 2 érzékelőlapos légzésfigyelő készülék. 2 drb. 1,5 V AA alkáli elemmel működik.
Ajánlott: 0-12 hónapos kor között minden babának.
Nekünk nagyon bevált, nem volt téves riasztás, csak a tudat, h. nyugodtan alhatunk.

Ára: 15000 Ft.

Másik:
Angelcare AC201R
Kép

Angelcare ** AC201R ** Légzésfigyelő és bébiőr
Légzésfigyelő és bébiőr egyben ** Hordozható ** 150 méter hatótávolságú ** Hangtovábbító szülői egységgel (Bébiőr).
2 lapos érzékelő, hang és fényjelzés.Hordozható szülői egység.Kókuszmatraccal is működik,nincs téves riasztás. Elemmel és adapterrel is működik.
Ára: 19000 Ft.

Ha valakit érdekel írjon pü.t. :)

További szép babavárást Nektek!

üdv: Hajni

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok csajok, megjöttem a bevásárlásból... :D
Sikerült megvennem a homeós bogyókat is :D :D :D
Az ósanba (Dunakeszi) tök nagy leárazás van a babacuccokra, szerintem érdemes benézni, akinek még kell valami. Kókuszmatrac 6e valamennyi, van járóka is 13e (de nem olyan fa), meg tök jó hordozó 9e-ért. Ruhák is nagyon jók vannak, plüss rugik 800-1000 kürül. Nekem végülis már nem kell semmi, de nem bírtam ki, hogy ne vegyek valamit, volt olyan keresztben átpatentolós hosszúujjú kombidresssz, amire mindig vadászok 250 ft/db, na azért vettem négyet :D meg pelust is.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?