Na, most megembereltem magam, és végigolvastam az összes hozzászólás január 7-től kezdve.
melinda80: szia druszám! Köszi az üdvözlést!
(én is melinda) babaruha mosószert bárhol lehet kapni? Nagyon csini a pocakod! Nem nagyon szedtél fel, gondolom a terhesség alatt!
Mzx: a babyplanet-ben kaptunk ajándékba 10 csomag (20 db) melltartóbetétet, mert ott vettük az autósülés/hordozót
Pepike: Köszi az üdvözlést! Te szegény, pont most ilyen gondok: orvos, vagy kórház – nem irigyellek! Hűha, te tanulsz?! Nem semmi! Szülés után is fogsz még járni? Nagyon ügyes vagy!
Mpatr: a babó szobájával én is így vagyok... be-benézek, aztán elgondolkodom, milyen lesz majd, ha már Fruzsi is ott lesz... A fogaddal mi újság?
b.márti77: Köszi az üdvözlést! Sajna a sok írás nem nagyon megy, habár már nem dolgozom, de már ma 2 hétre előre be van írva egy csomó dolog a naptáramba... És persze azért be-behívnak dolgozni, mert az a sok tudás, ami belémszorult
most hirtelen kellene – és át kellene adnom, aztán dokik (fogorvos, szemészet, ortopédia, nődoki), fodrász, kozmetikus, barátnők, bevásárlás, babaszoba-berendezés, polgármesteri hivatal (apasági nyilatkozat)..... ja, és néha pihenni is kellene – azt hittem, hogy végigalszom ezt a két hónapot – de ez már látom, nem jön össze
A szüléstől meg nopara
Pété: remélem, már kigyógyultál a megfázásból. Elég sz@r dolog, december végén sikerült elkapnom valamit, volt egy napig 39 fokos lázam, se a körzeti, se az ügyeletes orvos nem akart felírni lázcsillapítót, hiába mondtam, hogy a nődokim mondta, hogy lehet. De szerencsére homeopátiával, meg prizniccel egy nap alatt lement... Gratula a kislánykához! Most már legalább biztosnak tűnik!
Mni: Köszi az üdvözlést! Szülőszobán voltam már egyénileg, mert cukros vérvétel várakozásának egy órájában „felugrottam” a szülészetre, és addig tébláboltam, míg egy szülésznő meg nem kérdezte, mit szeretnék, mondtam itt fogok szülni, erre megkérdezte, hogy szeretnék-e körbenézni, mondtam, hogy persze!!! Úgyhogy kb 1 órán keresztül csak velem foglalkoztak: körbevittek az alapítványi szobáknál, a szülőszobákban. Mondjuk a Kedves végre kinyilatkozta, hogy bejön a szülésre, úgyhogy februárban miatta elmegyünk
kikó70: védőnőnél én november elején voltam utoljára. Most épp egymás kergetésében vagyunk, mikor én hívom, ő nem veszi fel, amikor ő hív, én nem tudom felvenni
Éjszaka nekem nem a forgolódással van a bajom, hanem újból visszajött az éjszakai pisilés (3-4/éjszaka), de amikor tudom, akkor délelőtt bepótolom: végig tudom aludni a délelőttöt
Egész jól hangzanak a János-beli szobák!
kolyok28: mi itt voltunk 4D-n kétszer:
www.4dultrahang.hu, eddig meg vagyunk velük elégedve. Azt jól értettem, hogy két babát vártok?
Kiszazsu: Köszi az üdözlést! Közben megtudtam, hogy a védőnő ajánl orvost. Készülődni mi is csak a 30. hét környékén kezdtünk neki, aztán akkor pikk-pakk mindent gyorsan elintéztünk. Most már csak egy-két dolog hiányzik
Pumperka: úgy tűnik a rohangászással nem csak én fárasztom magam
Nagyon szép a falvédő! Milyen kedves, hogy ilyen ajándékot kapsz!!!
Renyo: na, legalább nem csak én kapcsolódom ilyen „későn” a csapathoz
enikoe182: ugye, mindenki azt gondolja, hogy most aztán jól kipihenjük magunkat – de hát hogy??? Éjszaka nem megy az alvás, aztán a sok készülődnivaló... majd sok-sok év múlva
judit18: ugye, jók a szülőszobák a Kútvölgyiben? Csak kár, hogy csak az egyikben van természetes fény... azt hiszem azt szeretném, ha még lehet majd választani.
Mni: nekem is a Napsugár tetszett!!! Na majd megpróbálunk nem egy napon szülni
Kvaszeva: a mi kiscsajunk először nem volt hajlandó az arcából megmutatni mindent – takarta, ahogy lehetett. A második alkalommal pedig nagyon vicces volt, mert a lába a feje tetején volt
Kmanna: köszi, azóta a megkérdeztem egy védőnőtől, aki azt mondta, hogy a védőnőm fog ajánlani orvost, és hoz össze minket. Mondjuk a recepteket jó lenne előre megíratni, hogy mire hazajövünk meglegyenek. A gyermekruha vasalás még előttem áll, de nem tudom elképzelni, hogy lehet őket jól vasalni, annyira pindurkák... A méhlepény ellenére az a lényeg, hogy a babó jól van!!! Szép lett a takaró! A zsiráf pedig a nyakát eldugta
Jimmorrison: mi lenne, ha elmennél máshová is ultrahangra, hátha csak a dokid nem jól méri a babát... Sikerült azóta beszélned a védőnővel, régi tanároddal? Mit mondtak? Nem lehet, hogy előbb fogant a babó? És amúgy is, aki vékony volt a terhessége előtt (mégpedig te elég vékony lehettél a kilóid alapján), az sokkal többet hízik, mint aki túlsúllyal indul neki!!! Én már csak tudom +30 kilóval indultam, és most tartok a terhességem alatt +2 kg-nál. Édesanyám hasonló súllyal indult neki, mint te az én várásomnak, és 27 kilót szedett fel, amit a szülés utáni félévben maradéktalanul le is adott
Monácska: Üdv itt is
Gratula Nóri eredményeihez! Mészi nekem is azt mondta, mikor mondtam neki fáj, húz, szaggat, hogy ez természetes – hááááát elhittem... Gratula a férjhezmenéshez!!!! Február első hetét a Kútvölgyiben fogom tölteni: minden hónap első szerdáján 17:30-kor van a terhességről - azt hiszem ezzel egy kicsit elkéstünk
, aztán minden hónap első csütörtökén 17:30-kor van a szülés, együttszülésről (erre érdemes a párt is vinni), minden hónap első keddjén pedig a szülőszoba látogatás (erre is érdemes vinni a párt, ha benn lesz a szülésnél). Szóval én február első hetét ott fogom tölteni
, ugyanis hétfőn kell mennem az első ctg stb. vizsgálatokra, aztán -habár már voltam a szülőszobát megnézni - kedden szülőszoba – megyünk a Kedvessel, szerdán a terhességes előadásra elmegyek, mert lesz intimtornáról, és babamasszázsról is szó, és a csütörtöki szülés, együttszülés pedig szerintem a legizgalmasabb – és ide is elkísér a Kedves. Ő most mondta ki, hogy bejön – eddig nem volt hajlandó konkrét választ adni (nagyon rosszullevős fajta) – naggggggyon örülök – de nem akartam erőszakosan rábeszélni, fő, hogy ő döntött így!!!! Sajnálom, hogy a párod a munka miatt nem biztos, hogy ott tud lenni... Beszéld meg Nórival, hogy mikor lenne jó, ha jönne
A végére nem tudsz beköltözni Pestre? Azért a végén naponta oda-vissza ingázni nem biztos, hogy jó lenne! Vagy nem lehet nálatok valamilyen rendelőben megoldani a vizsgálatokat?
beuska75: hűha, most kezditek a lakásfelújítást! De utána nagyon jó! Mi nyáron újítottuk fel az egész lakást – pedig akkor még nem tudtuk, hogy Fruzsi jön hozzánk
mpatr: A műremek ("Hogyan tudsz segíteni a szülésnél") engem is érdekelne, ha szabad...
Judit18: nekem is nagyon tetszett, én maradok a szerda délelőtti turnusban, ott csak négyen voltunk, és nagyon jó volt, mert utána vagy 1 órát beszélgettem Ritával kettesben – volt egy csomó dolog, amit meg tudtam beszélni vele. Lázmérőből nekünk a hajlékony végű digitálist javasolták max. 2000 ft a brendonban
gy.anita: gyomorégés... brrrrrr – úúúútálom – nekem a Kaukázusi kefír jött be igazán, meg tej – minden, ami kalcium, valami oknál fogva a Rennie nekem nem hat
b.márti77: nagyon csini kismami vagy!!! És hogy csücsörít a babátok
eszter.eu: hajas baba? De jó!!!! A cukorszintrő Monácska lehet, hogy tudna valamit mondani.
Bosek: Éljenek a sütik!!!!
Ne idegesítsd magad!!!! A védőnők pedig csak azért vannak, hogy bosszantsanak minket a súlyunkkal
Lusie: de szép pocid van!!!
Juditkecskemet: azta! Te is tanulsz??? Ügyes vagy!
gy.anita: Helyes pocak! És milyen csini a karácsonyi ruhád!!!
Húúúúúú, most kifogytam az engergiából! Jó hosszú lettem...
2008.01.03.
Találkozó: Időpont és hely ok, vendég ok, költségátvállalás ok, egyedül jönnék.
És végül a legújabb pocakosképem: