Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni, de pont ma reggel gondoltam arra, hogy rákérdezek, TI szoktatok -e még fertőtleníteni!?

Erre tessék, ahogy visszaolvasok már meg is válaszoltátok, kérdés nélkül :lol:

Köszön a fogadtatást, nagyon kedvesek vagytok, de ezt eddig is tudtam :lol: :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Niki!
Baromi könnyű! Nekem ez is fontos volt a választásnál, miután a "nagy babakocsink" olyan dög nehéz, hogy sokszor még fordulni is nehéz vele. Főleg, hogy egy kereke sem volt bolygó! :wink:

Majdnem mondtam, hogy ha ide jöttök "hozzánk" a Minimanóba, akkor gyertek el hozzánk, de aztán eszembe jutott, hogy Emma ha már nem is beteg annyira, azért mégsem árt óvatosnak lenni. :( Úgyhogy nem invitállak benneteket! :(

Fertőtlenítés - én soha nem használtam semmilyen "szert", pedig mi az elejétől fogva cumisüvegből eszünk és cumizunk is. Soha nem főztem ki a dolgokat. Csak forraltam vizet a vízforralóba és még úgy forrón ráöntöttem az üvegre stb. :oops: :oops:
A játékokat is csak sima lanygos vízzel mosom le és KÉSZ!!! Nem kell ezt túlparázni szerintem. Ha baci van valahol a házban, akkor már úgyis mindegy! Én a játékokat azért mosom le , mert azokat állandóan ide-oda dobálja. Tiszta por szokott lenni és ha más nem legalább ezért ne úgy vegye a szájába.
Amúgy én is úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy egy kis immunerősítés nem árt, de azért ha tehetek valamit azért hogy ne nyaljon be valamit, akkor miért ne!?! :P

fatima

Én sem fertőtlenítek, kb egy hónapig sterilizáltam hetente amikor Zsófi megszületett... aztán azóta mosogatószer..én úgy tudom két kiló koszt kell megenniük, nem trágyát :lol: de a lényeg uaz

mi még a régi kocsinkat használjuk sportosan is, de általában még ledöntve, mert Zsófi alszik benne

Melcsi, milyen volt az éjszaka?

Bogy, mi a bajod végülis? Tudni?

Nekem is szarakodott a fülhőmérő akkor majd én is kiprószálom a letörlést...
pici76

Én már nem tudom mi bajom vn, multhéten volt a vérpisilős vese fájdalmam, de abból meggyógyultam, most kb olyan tüneteim vannak mint gergőnek voltak a múlthéten...lázon kívül nem nagyon van már, kicsit köhögök...nah meg fájnak az izületeim...szerintem influenza..vagy aids! :D :D

Most olvasok egy riportkönyvet az aidsról...azóta minden tünetet felfedeztem magamon... :D

KépKépKép
bogyra

Bogyra! Gyógyulj!!!! És még viccnek se mondj ilyet, hogy AIDS-es vagy! :evil: Ki nevelné fel Gerit és Leventét, ha te úgy döntenél, hogy AIDS-es leszel!?! :roll:
Amúgy tök igazad van. Ha olvasunk valamit valamilyen betegségről, akkor tuti azt hisszük nekünk is van! :)

fatima

Ohh Fatima!

Ha tudnád hányszor szúrtam meg magam, mindenféle drogos idióta után, meg néha még a bungyimból is vér csöpögött.... tehát alapja éppen lenne, de tudom hogy nem vagyok az...voltam jó párszor szűrésen...de lehet elmegyek megint! :D :D
Ez az egy betegség amitől rettenetesen félek.... nah de szót se róla.

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

El kell mondanom Lanyok, hogy az ejszakai furdozes a baratnokkel SZUPER volt!!! :D Este fel 9-tol ejfelig voltunk, a borunk igaz szetazott, de szaunaztunk is, olyan jokat dumaltunk, rengeteget nevettunk, isteni volt.

Elina baba nem ebredt most sem, szoval orulok, mert igy Apanak is konnyu volt vigyazni ra, es en is nyugodtan jol ereztem magam.

Ma delelott aztan 3 fogasos ebedet foztem, nem mintha maskor nem foznek, de most sutottem is, ami nalam nagy szo.
A menu: gulyasleves, pores-tonhalas makaroni, joghurtos teszta.
Nyamm-nyamm
Megyek is kajalni...

Melcsi, picurnak jobbulast!

KépKép
horilda

Na csajok, két jó hírrel is jöttem.

Emmának végre megjött az étvágya, sikerült egy fél bébikaját beletukmálni, és most du. is evett almát banánnal. Éljen!!!!:)

És íme a babakocsink.
Kép

Kép
niki30

Melcsi, mi volt éjjel?

Jah, ott voltunk Fatima, a Minimanóban vettük ezt végülis.
Majd legközelebb, még Emma tényleg nem 100-as.
Jobb az óvatosság.

Bogy! Aids?! Na persze.
[quote]
írta:
Ha tudnád hányszor szúrtam meg magam, mindenféle drogos idióta után, meg néha még a bungyimból is vér csöpögött

Ezt megmagyaráznád? Én nem értem. :oops:

Ilda, de irigyellek! Egy ilyen fürdőzös, borozgatós, csajos buliba én is benne lennék. De sajnos Emma marhára nem akarja végigaludni az éjszakát. Persze ez nem lenne baj. De legalább ellenne apával és elfogadná a cumisüveget, ha éhes.
Most annyira anyás, h. örökké hozzám akar jönni. A betegsége óta lett bújós.

Kép
niki30

Niki!

Tudod baleseti sebészeten dolgoztam jóóóó sikáig! :) És ott voltak drogos idióták, akik minidg akko rkezdtek el verekedni, amikor a használt tű volt a kezemben... és hát ott van vér is! :)

KépKépKép
bogyra

Niki!

Ez olyasmi babakocsi mint ami nekünk van, neonato ugye? ugyanaz gyártja mint a cam-et, neünk az van... nekem ebben a kocsiban az nem tetszett, hogy nem lehet esernőre csukni, ugye???

gy a csomagtartóba már nem férünk be mellé, ha utazunk...
viszont ennek azért vannak előnye, mert így könnyű egy kézzel tolni, már pedig biztos lez, hogy kocsival indultok és gyalog jön Emma mégis! :) :)

Ötvözhették volna a kettőt, mármint félkézzel tolhatóság és esernyőre csukahtóság :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok Lányok,

Köszönöm, hogy érdeklődtetek irántunk, olyan jól esett.

Hát Áronnak folyamatosan hőemelkedése van azóta. Szinte csak cicizik és alszik :( Aranyos, mert ha fent van fekszik, beszélget és nevet is rám ha meglát, de másfél-két óránál nincs fent többet és alszik tovább.

Kihívtam a doktornőnket reggel, jött is, megvizsgálta, torka, szive,tudeje,fülecskéje rendben, a fogincák viszont törnek előre. Tegnap óta a második fejecskéje is tuszakolódik és a doktornő szerint jön a többi is. Nurofent kap 3x hétfőig és este kupot ha szükséges (most mértem popóban 38 volt, ez még nem vész, de asszem estére mindenképp adok neki egyet.

Lányok, olyan rossz, hogy semmi gyakorlatom nincs abban, hogy milyen ha beteg a babám, igaz inkább ez jó, mint rossz, ez az első eset, hogy beteg.
Nem volt itthon Nurofen és fogzás elősegítő sem :oops: :oops: , normaflor-t írt még.Pont zárás előtt értem a patikába, mázlim volt. Igaz tőlünk 20km-re kellett mennem, mert nincs a városunkban szombaton gyógyszertár :twisted: .

Bocsi, hogy most önzőzöm, de csak éppen beugrottam, készítek egy kis teát a manómnak.

Puszi mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi, jajj de jó, h. már legalább láza nincs.
Így látatlanban és a leírtak alapján azt mondom, valószínű a foga miatt van. A sok alvás jót tesz.
Bágyadtka is?
Nurofent napi 3x lehet simán?
Nálunk is most volt az első betegeskedés.
Látod, Te is azt írod, h. beteg, de közben "csak" a foga jön. Csak ez annyira megvisel egynémely babát. Tisztára, mint egy betegség.
Nálunk mondjuk szerintem a kettő együtt jött, betegség+fogzás.

mindjárt jövök. felsírt.

Kép
niki30

Bogyra, igen ez az, neonato (a camtől).
De jó, Nektek is ilyen van:)

Nekem szimpi volt, le volt árazva, a színe is tetszett, mert uniszex (ugye ha lesz második baba), tök kényelmesnek tűnt, jól ki van párnázva, könnyű összecsukni és könnyű maga a kocsi. Ja és borzasztó jó, h. lábzsák is van hozzá.
Én is ezt hiányoltam (esernyőrecsukhatóság), csak ugye a sportbabakocsiknál van ez,h. e.-re csukható. Párom meggyőzött. Sport babakocsik könnyebbek, ezért ha e-re csukod, tudod egy kézzel vinni (máramikor, máraki), viszont ezt nem tudod azért úgy vinni, hiszen annyira azért nem könnyű, tehát tök mindegy. A kocsiba meg befér. Bár az jogos, h. mellé még a többi gyerekholmi.... :roll:

Ti ezt mióta használjátok Levivel?

Kép
niki30

Ja és még az előnyei, 4 dönthető fokozat, és biztonságos öv (mert a mostaninak csak egy elülső csatja van, ami ugye nem menti meg a gyereket a kiborulástól).

Kép
niki30

Sziasztok!

Helyre igaízítás,úgy védtétek Esztit ,hogy el kell mondjam az előzményeket is.Én neki drukkoltam a megában,egyéniségnek tartottam,és Márk is nagyon kitalált egy stílust neki,ami kimondottan jól állt,végig drukkoltam hogy nehogy kiessen,és mikor kiderült hogy Tomival összejöttek majdnem sírtam,úgy örültem.Mikor kiderült,hogy ők vették meg a szembe házat ,teljesen fel voltam pörögve,már gondolatban a fellépő ruhákat terveztem neki,és mivel mind a ketten kisbabás anyukák lennénk,arra gondoltam,hogy egész sok közös témánk is akadna,mi több a lemezét megjelenés napján már letöltötte apa.Így ennek reményéban vártam,hogy egyszer eljönnek bemutatkozni,hogy ők az új szomszédok,és ha csak befektetésnek is vették ez a lakást,de a pénzt a hangszigetelésen spórolták meg.Szóval ha én valahová odamegyek lakni,akkor elmegyek a közvetlen szomszédokhoz,és bemutatkozok,mégha a megasztár sztárja vagyok akkor is,és elnézést kérek,mert nem szigeteltem a helységet ahol próbálok reggeltől késő estig,nem törődve azzal hogy nálunk esetleg a baba szoba pont feléjük néz.,és este fél 12 kor az üvöltő rock zene nem biztos hogy egy 2 hónapos baba nyugodt pihenését szolgálja.
Én nagyon vártam,hogy ide jöjjenek,de emberileg csalódtam Esztiben,és azt hiszem ezt a sztorit most itt le is zárnám,nem beszéltem volna csalódottságomról,csak Ági kérdezett,és kibukott belőlem az igazság....és ezt most azért írtam le,mert a reakciókból úgy éreztem én vagyon az egyes számú közellenség mert Esztit nem ajnározom.
Változatlanul hallgatom a számait,és ugyan olyan tehetségesnek tartom ,mint anno,csak,mint embert nem tartom sokra,enni.
Én is volt ,hogy egy évig laktam egy lakásban,de neveletlen akkor sem voltam.
De ez csak az én véleményem.
Bogy gyógyulj meg.
Niki tök szép a kocsi.
Sterilizálás:Én forró vízban mosogatóval elmostam mindent,mi is 3 hét után cumisüvegeztünk,de soha nem fertőtlenítettem,csak alaposan elmostam.
A 2 kiló koszról én is hallottam,és igaz,mert ha belegondolok anno mikor a Rákospatak parkban laktunk a játszótéren a homokozóban mi koszt megettem,kutya macska meg ki tudja még ki járt oda,de nekem cukrászatom volt ott,és néha megkostoltam amit sütöttem,pl.almás pite,vagy szőlő formás piskóta,kókuszkocka
:D :D :D :D
megettem én ott a játszón sok mindent,nem akarom arany kalitkában tartani a fiamat....viszont attól már most frászban vagyok ha tavasszal kimegy a kertbe van egy csomó dísz bokor aminek mérgező a bogyója,nehogy megegye.
Pusza megyek fürdeni aztán fekszem,mert megint cudar éjszakánk volt.

KépKép
riella77

Riella, ne vedd magadra, persze hogy másképp látod te aki ott élsz, mint mi innen távolról!

NIki, nagyon szép a kocsi, remélem Emmának is tetszeni fog :)

Melcsi, ha "csak " hőemelkedése van talán nincs nagy gond... kitartást. Hát igen az első betegség a legszarabb, én is tisztára kétségbe voltam esve, pedig semmi komoly nem volt... na de majd ebbe is belejövünk :?

Ilda, naaaagyon irigy vagyok!!!
Én ma Pesten voltam Nyuszival csajos beszélgetős lakásavató partyn, nagyon szupi volt, de egy fürdős party!!! én is akarok :D

Képzeljétek, tegnap felhívtak minket A Mendan hotelből Zalakarosról, (már voltunk ott előnászúton) hogy nem kérünk -e egy vouchert :) Szerencsére nem én vettem fel, mert én mindig lerázom az ilyen hívásokat, de férjem végigbeszélte, és most úgy néz ki, mehetünk 20ezerért ketten 3 éjszakára (Nyuszi ingyen ) persze meghatározott időpontokban (gondolom amikor pang a szálloda) 4 csillagos, és nekünk nagyon tetszett anno ( és egy éjszaka volt 20 ezer) Várjuk a részleteket, remélem összejön februárra vagy márciusra:)
pici76

ja és láttam hogy Június Rozija, ma hét hónapos, ha olvassa (és ha nem akkor is) boldog hófordulót a kisasszonynak!
pici76

Jövök, nemtok aludni....

Niki, igen, a dokinénink szerint lehet. Nekem is mindenki azt mesélte, hogy amikor a fogak jönnek cudar és nagyon megviseli a babákat, de én mindig azt hittem, hogy az enyém kivétel lesz. Nem gondoltam volna, hogy ilyen tüneteket vált ki Áronból. Hát igen, elég bágyadtka, de nem tudom, hogy a nurofen-től, vagy a folyamatos hőemelkedéstől.....ha belegondolok, mint felnőtt is elég a hőemelkedés ahhoz, hogy sz.rul érezzük magunkat. Talán rosszabb, mint a láz.
Klassz a kocsitok :wink:

Mi most autós ülést keresgélünk, mert Áron már 9,5kg és kinőttük a babyhordozót. Viszont a doktornőnk azt mondta várjunk addig amig stabilan ül. Egyébként találtam egyet 8-25kg-ig a brendon-ban (igaz horror áron) amit több fokozatban is dönteni lehet, menetközben is és alvó pozíció is van benne. Asszem a további két ülést tuti nem usszuk meg, mert a 9-36-ig babyüléseket nem nagyon lehet dönteni, azt meg nem szeretném, ha elalszik ülve aludjon az autóban.

Riella, akkor a sztárok sem tökéletesek :? Anyukám szokta mondani, hogy mindenki ugyanolyan büdöset k.kil :lol:

Pici, 20eft semmi. Én is most keresgélek valami kényesztetős,szépítős kétnapost, de nagyon durva árak vannak.

Csajok, lassan megint hófordulósak a babók 8 hónap, hihetetlen nem :P ?

Holnap, azaz ma jön az egyik rég nem látott barátnőm látogatóba, már úgy várom, jó lesz vele dumcsizni.

Jó reggelt mindenkinek!!!!!! :wink:

Kép
melcsi6

Tök jó hír ért a héten......lejárt a 10 éves önkéntes nyugdíjpénztár tagságom és ilyenkor lehet kivét.... :D Kapok egy kis lótyit :D Az ülés és az etetőszék kijön belőle :D Juhéééé

Kép
melcsi6

Lanyok!

Nagy dontes elott allunk Parommal, kapott allasajanlatot a cegen belul, es elorelepes, igy Pestre kellene koltoznunk innen Zegrol, na most azt tudni kell, hogy meg sosem laktunk mas varosban, de meg mas utcaban sem, itt a csaladunk, nekem minden segitsegem par meteren belul van.

Ott senkim nem lenne, viszont paromnak lehet hogy paratlan lehetoseg, legalabbis most ugy nez ki.
Nagyon aranyos ferjem, mert latom hogy nem akar befolyasolni, es ram eroltetni ezt, de nagyon nehez, mert olyan mintha Tolem varna a valaszt.

Mit csinaljunk?Aaaaaaaaaaaaaa
Eloszor csak O menne, mig lakas kereses stb. kb. fel ev, mig o is meglatna erdemes e oda cuccolni, de ahogy ot ismerem, tenyleg magy lehetosegei lennenek, mert a ceg kozpontjaba menne.
De velunk mi lesz? Se barat, se csalad=segitseg! :shock:

Ugy ereztem meg kell Veletek oztanom, mert nagy dilemma ez most nekunk.

KépKép
horilda

Horilda!

Itt leszünk mi! Sokan pestiek! :) Melyik cégnél dolgozik a párod, ha megszabad kérdeznem?

Különben ez a röghöz kötöttség tipikus magyar szokás. Más európai országokban 3-5 évente költöznek gyakran az ország egyik végéből a másikba...csak mi vagyunk ilyen parásak.

Én ha lenne ilyen ajánlat költöznék, akár jó messzire is.... bár nekem is a dillemám az hogy a szüleim itt élnek...

De pl a párom szülei nyíregyházán és hát attól még tartjuk a kapcsolatot, szóval ettől még élhető az élet! :) Ugye kisgyermekkel az is sokat jelent, hogy a családra nem tudod rábízni egy-egy órára... hát mérlegelni kell, hogy milyen gyakran szoktad leadni a gyerkőcöt, mert ha nem túl gyakran, akko rlehet találni megbízható bébiszittert...

KépKépKép
bogyra

meg szabad akarom írni! :)

KépKépKép
bogyra

Jah és az sem hanyagolható szempont, hogy jár intercity zegre! :)

Nyíregyre is mentünk már jópárszor vonattal... és az interszittty az sokat számít! :)

És járhatsz a margitszigetre futni! Az árpádhíd és a margithíd benzingőzébe.

És hol van a cég? Mert lehet jobb volna agglomerációban kecót nézni... pesten szörnyű a levegő és zaj van.

KépKépKép
bogyra

Bogyra, parom pont ezt kerdezte, hogy hat a babanetes banda nagy resze nem e Pesten lakik, szoval jol esett, hogy ezt irtad, es abban teljesen igazad van, hogy parazos a magyar ember.
A vicc, hogy barmikor jott szoba nalunk, hogy kulfold vagy mashol elni, mindig nagy batran mondtuk, hogy siman, erre most meg igy allok hozza.

Ha arra gondolok, hogy most akkor vegulis itt akarok maradni orokke? Akkor persze a valasz nem, es hat ha most nem tudunk lepni, kesobb mivel lesz konnyebb.
Vannak csaladok, akik ennel meg nehezebb lepest tesznek meg, de nekunk ez az elso.

Arra is gondoltam, hogy azert onellatok vagyunk teljesen, ugy ertem, mindig fozok, gondoskodunk magunkrol, nem vagyok rautalva csaladra, vagyis igyekeztem nem kihasznalni, hogy itt laknak kozel.
A magany amivel meg kene kuzdenem egy ideig, kerdes meddig, en nagyon megszoktam, hogy maig rendszeresen jonnek a baratnok hozzank.

Nem vagyok lepasszolos tipus, de azert heti 2x kb. vigyaz Anya vagy valaki a csaladbol ra, meg hat latom sogornomeknel, a keresztlanyunkra mindig tud vigyazni valaki ha beteg, nem kell neki sokszor tappenzre menni, bar addig mar nekunk is kialakulhatnak kapcsolataink...

Kerlek aki itt van, nyugodtan mondjatok a velemenyeteket, nem befolyasol...csak erdekel

KépKép
horilda

Coca-cola-nal dolgozik, Dunaharasztiban van a kp, ott dolgozna...

KépKép
horilda

Ilda!!!!!!!!!!!! A coca-cola itt van melletunk, ahova koltozunk!!! :) MI Alsonemedire fogunk visszakoltozni most!!! 1 kopesre fog dolgozni a parod, mi bicajjal jartunk el arra, pont a Coca-Colaval szemben van egy soderos strand, marha klassz, jetski minden nyavaja!!!!! Majd megyunk beachelni a kolkokkel!!!!!!!!!!! De jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Mi kulfoldon eltunk par evet es koltozunk 100x!! Tenyleg igaz, hogy a magyaraok nem mernek, pedig kint mindneki vandorol!!! :) MOst ez az utolso ahova koltozunk! Visszahuiz a szivem a szulofalumba, a haz is klasszabb lesz, szoval remelem most utoljara koltozunk!!! :)
Mi itt vagyunk neked Ilda es mondom ha esetleg Dunaharasztiba akartok koltozni majd vagy valahova EN marha kozel leszek hozzatok!!!!! :) Teljesen feldobodtam!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Na most megyunk anyumekhoz, meg a keszulo hazat is megnezzuk! ;) Este jovok!

Kép

Kép
lorcika

HORILDA!nEKEM NAGYBÁTTYÁM DOLGOZOTT PONT OTT. :lol: :lol: :lol: biztos emiatt jönnétek csak?én úgy gondolom,ha TE magad nem akarod,nem fogod jól érezni magad.Ha menni akarsz,az más,könnyebben veszel minden akadályt.Mi másfél éve csak kerületet váltottunk,soha nem megyek sehová,mindig itrthon ülök,nem jönnék ez alapján,de ezek ellenére a környezet ahol lakunk tök nyugis,imádok itt lakni,így nem hagynám ki.Kérdés,mi a fontos neked.Szerintem nagyon jó,hogy ha orvos,gyógyszer,bármi kell,éjjel is pikkpakk megveheted,itt valahogy minden rugalmas,még forró kenyér is van a Tescoban. :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Ez tényleg tök érdekes, hogy mi magyarok, arra kuporgatunk folyton, hogy majd álmaink falujában6városában, álmaink házában le tudjuk élni az éeltünket, álmaink bútorai is berendezési tárgyai között....

Pl, nem tudom hallottátok-e, de mikor mo-ra jött az ikea, akkor a szemünkben szar minőségű butorokat árult... ennek egyetlen oka volt cska, hogy 3-5 évente költözés bútorváltás stb... Van egy ismerősöm aki kint él svédeknél és az ikeában dolgozik valami tanácsadóként, nah ő mesélte, hogy idővel rájöttek ide más dolgokat kell forgalmazni...

Az én álmom is az, hogy minél előbb hozzájussak ahhoz a házhoz amiben le szeretném élni az életem, persze igényeink vannak (4-5 szoba, mosókonyha, gradróbszobák, nagy nappali, nagy konyha, erkély stb stb.... jah és persze egy medence is kell! :))... de talán jövőre már sikerül. Épp azon gondolkodtunk mi is a férjemmel, hogy mi van ha ő is kap valami külföldi ajánlatot, már egyszer kapott csak ide bécsbe, szal előfordulhat...akkor mi lenne... nah mindegy. Hajrá ILDA!! :) Gyere bandázódni a babanet nagyvárosába! :)

KépKépKép
bogyra

Én 25 évig Pesten éltem,az utolsó 5 évben 3szor költöztem mindíg jobb és nagyobb lakásba,majd az utolsót elcseréltem egy 350 m2es kertes házra Hernádon,ami közel van Dunaharasztihoz,szóval kirándulás címmel meg is tudlak látogatni csak gyere!!!!!
Egyetlen percig sem bántam meg,mindenem megvan és úgy éerzem jól választottam.
Nehéz döntés volt,mindenki Pesten maradt,de kérem a 21.században élünk net,webkamera ,skype,és nem sorolom.
Tudod Ilda ez egy jó próba,ilyen szituban derül ki ,ki az igaz barát...és ki az aki csak ígéri,hogy utánad megy a világ végére is.
Szerencsére nekem az összes barátom megmaradt,jó ritkábban látjuk egymást,és nem tudok beugrani a Liszt F.térre egy bambira munka után,de igy legalább amikor eljönnek sokkal nagyobb az élmény és értékelünk minden percet amit együtt töltünk.
Én azt mondom mérlegelni aztán merni!
Én nem tudtam hogy lesz-e itt munkám,kell-e falura egy divattervező???
És ha nem tudok dolgozni,anyukámék nyugdíjasok ,az ő pénzükből nem tudtuk volna fenntartani ezt a hatalmas házat,nekem még kecsegtető állásom sem volt,mégis belevágtam minden hidat felégetve a hátam mögött,és bejött.Aki mer az nyer,örök mondás!
Lorci visszajöttök némedibe,ez nagyon tuti,akkor csak 20 percre leszünk egymástól,mikor költöztök???
De jó lenne,ha erre felé jönnétek fórumhölgyek lakni.Mikor ide költöztünk senkit nem ismertem,bemutatkoztam a szomszédoknak,és ennyi,aztán szépen elkezdtek szállingózni a kuncsaftok,és hozták egymást,és hirtelen rengeteg ismerősöm lett,olyanok akik karácsonykor az első smst küldik,pedig nem vagyunk napi kapcsolatban.
Lorci akkor ha visszajöttök eljössz meglátogatni????Én a régi 5-ös úton járok Pestre ott megyek el némedin hetente mikor áruért megyek,de klassz lenne tudnánk talizni.
Tudtad,hogy Dabason most épül a Tesco,Aldi(olyan mint a Lidl) már alig várom,hogy kész legyen....
Én is tisztára felvillanyozódtam.....de vissza Ildához,Bogynak igaza van amilyen dörzsölt népség vagyunk olyan beszari,csak a szánk nagy,tisztelet a kivételnek.....nem irigyellek a helyzetért,de Te egy okos értelmes nő vagy biztos vagyok benne,hogy bárhogy is döntesz az jó lesz.Kiváncsian várom a fejleményeket,ugye megírod.
Persze ez is nagy igazság,hogy bárhová is költöznél mi veled vagyunk,sehol nem hagyunk magadra,nem igaz lányok????
Hiszen ezen a topikon is vagyunk az ország minden szegletéből,mégis valami összeköt miket amit úgy hívnak:BARÁTSÁG!És azt gondolom ez egyáltalán nem hely függő.
Pusz

KépKép
riella77

Uhh Ilda, én tökéletesen megértelek! Szerintem fordított esetben, ha nekem kéne Bp-ról Zegre költöznöm, nem nagyon szeretnék menni. A fővároson belül egyik kerületből a másikba simán átköltöznék, de egy másik városba???? Igaz, hogy a magyarok ilyen nehézkesek, és én is az átlagot erősítem :)
Új barátokat fogtok itt is találni, a családot is látogathatjátok (az IC tényleg nagyon nagy előny!), de ez akkor is nagy lépés.
Ettől függetlenül én is bíztatnálak, legrosszabb esetben ha nagyon nem érzed jól magad, bármikor visszaköltözhettek.

Csilla
Vendég

Na Ilda, jól felpörgetted a topikot :lol:
Én óvatos duhaj vagyok, bár 2004 ben egy ajánlat után egy hónap alatt költöztem ki férjecskémmel Angliába :D igaz csak fél évre, de ha akartunk volna maradhattunk volna még, nekem hiányoztak a barátok meg a megszokott dolgok :cry: mondjuk nem is igazán rendezkedtünk kint be, merthogy tudtuk csak átmeneti... azért jó volt :)
Ha nagy lehetőséget kapott a párod, nehéz lenne gondolom kihagyni... ha mégsem jön be, mondjuk Pesten akkor is könnyebb új melót találni...de ha úgy döntesz mész, készülj fel rá, hogy az eleje biztos hogy k..va szar lesz... egy nagyvárosban idegenek közt, ahol nem lehet csak úgy átugrani ismerősökhöz... otthon fogsz ülni a gyerekkel... idővel biztos persze lesznek ott is ismerősök, csak azt mondom az eleje tutira gáz lesz...
Amikor én Fehérvárra jöttem a párom után nagyon magányos voltam... ő itt nőtt fel, voltak ismerősei, itt a családja, hiába kezdtem el dolgozni lettek új ismerőseim, az első 1-2 évben még majdnem el is költöztem tőle... szal szerintem vérmérséklet kérdése is, de nehéz...
Most viszont már nagyon happy vagyok hogy itt élünk :D szóval ha jó az ajánlat kösd fel a buggyelárist és hajrá!
pici76

hm, többen írjátok h a magyarok nehézkesek. nyilván, csak van ennek másik oldala is sztem: nyugaton a család eléggé szétesőben, így az nem köti őket röghöz, plusz a fizetések és az egész életforma más: magától értetődő a babysitter, mert böli nem nagyon van és a családra ugye nem lehet számítani, mert nincsenek közel s távol. és kevesebbet foglalkoznak a gyerekeikkel! legalábbis mindenkitől ezt hallom, aki itt v ott élt külföldön (Anglia, Svédország pl)

sztem ilda hallgass meg mindenkit és ne hallgass senkire! mert csak ti ketten tudjátok igazán h milyenek az anyagi lehetőségeitek, a karrier vágyaitok, jövőről szőtt terveitek, a kapcsolatotok, a családotok, stb. egyetlen dolgot javasolnék: végy egy papírt, oszd négy rubrikára és ÍRD LE h mi szól a költözés mellett és ellene, mi szól a maradás mellett és ellene! hidd el, nem hülyeség leírni is - sokkal hamarabb letisztul egy csomó minden és te is látni fogod rögtön h melyik "serpenyőbe" kerül több érv.
Vendég

Sziasztok, nah Ilda, feldobtad a topicot a dilemmátokkal!

Én is nagyon nehezen elszakadó típus vagyok. Mi nem lakunk messze a szüleimtől (Tatabánya-Budapest), de mégsem az az átugrom távolság.
Részben jó, részben nem.

Ha a párodnak egy óriási lehetőség, akkor érdemes először feltérképezni itt a lakhatási lehetőségeket és akkor, ahogy írod is, idővel ti is utána jönnétek.
Annyira megértelek, h. dilemmázol. Én sem tudom, h. ebben a helyzetben mit tennék, hiszen ott a család, a barátok.

Ha ez vígasztal, mi topictársak nagy része itt vagyunk és ha már felköltöztök, találkozunk is biztosan! De tudom, h. ez csak keveset nyom a latban.

Dunaharaszti jó hely, mi is gondolkodtunk arrafelé. Ráadásul ott van Lorci! Hibátlan!

Írjátok, h. a magyarok ilyen parázós fajták, de én nem bánom, h. nem vagyok az az egyik városból költözöm a másikba típus. Szerintem az sem egészséges, mintha az ember nem találná a helyét. Talán a magyarok ilyen meggondolom típusok és szeretnek a családjuk közelében élni. Nem gondolom, h. ez parázás.

Szóval Ilda, biztos nehéz. Gondoljátok végig, helyezzétek mérlegre a dolgokat.
De ha amúgy is terveztétek, h. egyszer elszakadtok onnan, akkor végülis ez most egy jó lehetőség.

Kép
niki30

Jajj Csajok koszonjuk a sok hozzaszolast! Tenyleg jol esik, hogy ennyire mellettem alltok.
Hidd el Lorcika es a Tobbiek, hogy nekem ez nyomos erv, hogy menjunk, hogy kozel laksz.

Elmondom, hogy mi az ami miatt nehez!
Paromhoz szerdan eljott a fonoke Harasztibol, hogy elmondja neki, mik a tervei vele: egy magasabb pozicio, itt videken a plafon, aminek nagyon orultunk.
Erre masnap csutortokon kapta ezt a bizonyos allasajanlatot.
A ketto ugyanolyan kaliberu, a kulonbseg, hogy itt nincs tovabb elorelepesi lehetoseg, Harasztiban viszont nincs megallas, ha ott van konnyen megy mar elore.
Kerdes O mennyire akarja ezt a nagyobb felelosseget.
Kell e ez nekunk???

Tudni kell parom nagyon hatarozott ember, de most tanacstalan, szive szerint latom hogy menne...aztan 5 perc mulva nem.
Aaaaaaaaaaaadontsuk mar el, mert ez gaz!

KépKép
horilda

ilda, sztem nem gáz h 4 alatt még nem jutottatok döntésre!! :shock: ez egy hosszútávú, sok mindenre kiható döntés - nem csoda, ha el vagytok bizonytalanodva!! van határidő h mikorra kell válaszolnia férjuradnak?
Vendég

Ilda ha ez pozicioban, penzben jobb akkor szerintem erdemes belevagni! Addig erdemes valtani, amig az ember fiatal es jonnek ilyen lehetosegek!!! Amig a gyerekek picik es nem kotodnek sulihoz, baratokhoz. De ez csak az en maganvelemenyem, persze megertem a dillemmadat! At kell gondolni ezt a dontest! De vegulis ez itt nem a vilagvege, csak a fovaros es kornyeke! :) :) Lehet meg elveznetek is a varost! Azonkivul itt csoportosul nagyresze a mi kis csapatunknak is, szoval nem lennel egyedul! :)

Riella Hernad Ujhartyan iranyaban van? Csak kb-ra sejtem, hogy merrefele van, de tudom nincs messze, mert az altalanosbol mentunk Hernadra kezilabda meccsre!!! :) Csak eppen ki emlekszik mar hogyan ment a busz! :)
Majd talalkozzunk hat!! :) Megneznem az uzletedet is, hatha latok valami erdekeset az uj lakasunkba! ;) Amugy februar kozepen koltozunk, eloszor anyumekhoz, aztan par het mulva az uj hazba! Szoval lesz marcius vege mire lerendezodunk (remelem!!). :)

Meg addig Bogy veled is be kene nyomnunk mar azt a gyrost a Camponaban!!!!!!!!! ;) Gyogyujjjaaaaa meg!!!!!!!!!! :)

Na megyek pakolaszni!

Kép

Kép
lorcika

akarom mondani 4 nap alatt...
Vendég

Sziasztok!

Tényleg Ilda, mennyi időtök van dönteni?

Had panaszkodjak már Nektek egy kicsit. :oops:
Tegnap lejöttünk anyukámékhoz, lenn leszünk pár napot megint.
Hihetetlen, h. hogy bele tudnak szólni a dolgokba.
Tegnap itt volt a szomszédasszony is. Nahát tette a megjegyzéseket, h. én vagyok hisztis nem a gyerek.
Hm. Elvették Emmától a kanalat, merth. nehogy lenyomja a torkán. Na most elmondom, h. én minden reggel odadom neki a kávémból a kanalat, szeret vele játszani, evés közben is kap egyet a kezébe, dehát tudjátok. Mondom neki, h. óvatosan és nem is nyomja le a torkán. Szal én meg mondtam, h. nyugodtan játszhat vele, de csak elvették tőle. Jó. Akkor mire visszamentem megint a konyhába a gyerek kezében babapiskóta, meg már nem tudom hányféle kaját tömtek bele. De hogy esetleg én mit szólok hozzá, vagy h. lehet e.....Mondom, anya hozzátok be a szobába had mászkáljon, mozogjon, mert már ölben volt 1 órája. Na ez sem tetszett nekik. Szomszédasszonynak is próbálom magyarázni, h. én otthon nem tudom egész nap kézben tartani, úgyhogy tegye már le legyen szíves....

Este orrszívás. Apukám kiabál, hagyd már abba, szegény gyerek, így úgy. Erre egyszercsak kikapcsolja a porszívót. Hát mondom eszem megáll. Had tudjam már meddig kell szívni. És inkább egyszer szívom le rendesen, mint fél óra múlva újra szívni neki.

Szóval megőrülök. És még csak hétfő van. Tök jó itt, nem arról van szó, csak ezektől kiborulok. És akkor még majd jön anyukám aggodalma, h. öltöztesd már fel a gyereket, hideg van, megfázik, látod tüsszög is....

Kép
niki30

Június, most nézem;
Rozinak boldog hófordulót!

Kép
niki30

Hahóóó!

Most csak gyorsan neked Niki! (aztán majd jövök később..)

Annyira megértelek baaszus!!! Én is imádom a szüleimet + nagyon jó otthon lenni nálunk néha, de komolyan mondom én is sokkal idegbetegebb szoktam lenni, ha ott vagyok, vagy ha ők vannak itt.
Anyukám tudod védőnő volt, így hát tényleg átlagon felüli érzéke van a gyerekekhez és e mögött tudás is van. DE!!!! Ő is mindig mindenbe beleszól. Ha Tarek nem eszik, akkor is én tehetek róla, ha nem alszik, akkor is. Ha tüsszent, akkor tutira nem öltöztettem fel, ha megébred gyakran éjjel, akkor biztosan melege van vagy fázik. És még sorolhatnám.... :) De a nagyszülők már csak ilyenek. Anyósom továbbra is azt hiszi, hogy Tarek hasfájós és ezért nem eszik rendesen + nem jó a bélflórája stb. Az mindegy, hogy 4 hónapos kora óta nem fáj a pocija... :)

Na szóval elhiszem, hogy ki vagy. Én általában azt az 1 hetet szoktam kipihenni itthon egyedül, amit anyuméknál szoktam lenni. Furcsa módon olyankor egyből megjön Tarek "étvágya" (ha lehet ezt annak nevezni :)) és az alvás is rendeződik.

Szerintem egyszerűen ne foglalkozz velük! A SZOMSZÉDASSZONNYAL MEG PLÁNE!!! Ki a francnak hiszi magát??? Miért nem küldöd el a francba???? Én simán elzavarnám a picsába. Az hogy anyudék beledumálnak a nevelési módszeredbe, az még OK is , de hogy a szomszéd????!!!???

NYUGIIII! Egyik füledeb be - a másikon ki!!! :)

fatima

Niki, igen probalj meg lazulni es nem torodni veluk.Marha nehez, de hat muszaj valahogy atveszelni!!! :)
En mar elore marhara sajnalom magam, hogy anyumeknal leszunk vagy 1 HONAPOT!!!!!!!!!!!!!! Ahhhhh!!! Nagyon durva lesz mar latom,de valahogy tul kell elnem!!!!!! :)

Lanyok eleg gaz, de Ricsi utalja ezeket a korosztalyanak valo kajakat, fozelekek es tarsai. Azt akarja enni, amit mi. Fuszeres csirke husi, husleves!! Tegnap nyomta be a husleveset kanal szamra!!!!! MOst mit cisnaljkj?? Gaz, ha kozos koszton van velunk?? Persze tejtermeket meg nem adok neki, meg probalom nem a legfuszeresebb falatokat neki adni, de egyszeruzen latszik, hogy az izlik neki!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Lorci! :) tegnap én is adtam a kicsinek a tepsis húsból. Mindenki ott ült az asztalnál, nehogy Ő maradjon ki. Meg kapott sárgarépát is a levesből.

Ilda! Nekem Doo ötlete szimpatikus és ezt a módszert használjuk mi is. Az, hogy messze lennétek a családtól, persze nem jó. De már Ti is egy család vagytok. Mennyire hosszútávú ez a lehetőség?
Bár már 7 éve Pesten lakom, de mindig visszavágyom Kaposvárra. Elterveztük, hogy ha öregek leszünk, akkor a telekre fogunk épitkezni és lesz jó nagy kert meg sok szoba, hogy az unokák majd ott tudjanak nyaralni meg aludni.
Ez a röghözkötöttség...nem egyszerű, de ami itt akadály az az, hogy a legtöbb ember nem tudja eladni a lakását időben. Ugye külföldön jobbára bérlik a lakásokat az emberek, de itthon mindenki egy csomót pénzt fektet bele.

Egyébként van egy barátnőm, 3 gyerekkel, és NINCS segitsége. Számomra mindig Ő a példakép, ha Ő is meg tudja csinálni, akkor én is meg tudom csinálni.

Bálintot 2x hagytam magára, mikor nyelvvizsgáztam, de nem tartott 3 óránál tovább.

Minden csak megszokás kérdése, hogy mondjak valami közhelyet is. Ha igényed lenne rá és meglátogatnálak.

NIKI! Légy nagyon magabiztos!!!!! Ne hagyd a szüleid, Emma a TE gyereked és TE tudod, hogy mi a legjobb neki. Mondd meg a szüleidnek, mégha nehéz is.
Klassz a kocsi!

Szép napot mindenkinek!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Tegnap este elolvastam az Aludj jól gyermekem cimű könyvet. Az iró egy idióta. Abbahagytam a módszerét is.

Kiscica ma 8 hónapos. Nagyon büszke vagyok rá!!!!!!! :)

Kép

Kép
precious
Budapest

Boldog hofordulot Balint! :)

Kép

Kép
lorcika

Isten éltesse a hófordulósokat!!!

fatima

Itt vagyok am, csak Anyueknal voltunk.

Ma beszel a kompetens szemellyel, es elmondja mik azok a feltetelek (anyagiakban) amikkel vallalhato, es hat vagy eldol ma, vagy csutortokon, mert Pestre megy suliba, szoval lehet szemelyesen jobb, amugy a mai nap volt a hatarido elvileg.

En mar baratkozok a gondolattal, hogy menjunk, remelem nem bizonytalanitottam el tulsagosan paromat a parazasommal, bar azert igyekeztem nem tulzasba vinni.

Most ugy erzem, mikor valtoztassunk, ha nem most, fiatalon, es amikor lehetoseg van.

Hu de kivancsi vagyok, ma mi lesz a beszelgetesukkor.
Persze nem tudom hivni, mert oktatast tart, szoval ragom a kormom.

Azert este megyek kondizni, levezetem a feszultseget. :D :D

Amint tudok valamit, jelentkezek, es koszi Lanyok a biztatast.
Az tuti, hogy ha megyunk, ratok akazkodok :oops:

KépKép
horilda

Niki, epp ma delelott szivtam le Anyueknal Elina orrat, ha kerleltek, hogy hagyjam mar abba, mert ez nem er ennyit, erre en dehogynem, nem rakodik le neki.
Szoval detto ugyanaz a szitu.

KépKép
horilda

Juj Ilda ez izgalmas!!! :) Tiszta izgalomban vagyok itt en is!! :) :)

Hat Ricsko ma megint bojkottalta a kajat! A fuszeres csirkemell izlett neki, ugyhogy en mar feladom. Eszi azt amit mi. Lehet, hogy megint ilyen bebikaja sztrajkolos korszaka van, es par nap mulva megint enne a fozeleket, de most napok ota kuzdok vele minden kajalaskor. Egy koszton leszunk! :) :)

Pakolok dobozokba. Hogy van az, hogy a cuccanik nem fogynak, a dobozok szama viszont novekszik???? :shock: :oops: :roll:

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?