Jó reggelt mindenkinek!
Zsuzsi,szerintem az természetes,hogy most anyásabb a Szandi mint valaha,hisz érzi ő is az elválást,hogy valami más -jódolog- kezdődik az életében.
Tej:nekem anno azt mondták,hogy igaz,hogy ott főznek a bölcsiben,de nem használnak tápszert,mert azt csak speci.bölcsiben csinálják,hogy személyre szabottan főznek.Ugyhogy nálunk már mindent tejjel csinálnak és azt is kapnak inni,és csak a gyereken múlik,hogy megissza-e a reggelire kapott tejet vagy sem,ők eléje teszik.Még annyi,hogy nálunk csak 1 éves kortól járhatnak a bölcsibe,tehát gondolom ebből adódik,hogy már tejjel főznek mindent.
Apukádnak szorítok!!!!!!
Iza,örülök,hogy már jobban érzed magad.De azért ejnye-bejnye
,miért nem tetszett irni,hogy valami probléma van?Hisz pont te szoktad javasolni,hogy irjuk ki magunkból,utánna sokkal jobb lesz.
Nekem is elég sokszor vannak hullámvölgyeim -sajnos elég sokszor az időjárás okozza azáltal,hogy nem tudunk kimozdulni-.
Barbi,tudod az az érdekes,hogy én is csak röhögök ezeken a dolgokon.Az Encsinél még halálosan komolyan vettem ezeket a dolgokat,állandóan idegesítettem magam rajta,minden estére sík ideg voltam.Most meg mondhatom azt,hogy boldog vagyok,hogy ennyire leleményes egy fiam van.Iszonyúan ügyes és büszke vagyok rá.Talán ezért is sokkal jobban élvezem már a vele való itthonlétet.
És az a legérdekesebb ,hogy a Geri nagyon ügyesen esik és ritkán sir ez miatt,és ugy alapjában véve ügyes /nem megy neki a falnak,szekrénynek,nem csukja oda a kezét
/,az Encsi meg pont az ellentétele.Én ha csak meglátok egy kiálló gyökeret az úton,már tudom,hogy a lányom elesik benne,a fiam meg kikerüli
.De elég ha csak egy kő van az útban.
Lehet,hogy irtad már,de én nem emlékszem
arra,hogy mit tanulsz?
Párod iszonyúan sokat dolgozik,vigyázz rá,mert ezt hamar megbosszulja magát.
Márti,tényleg jó ez a tűzoltóság
!És azért te nagyon számíthatsz a párod segítségére-néha ugy irigykedem ezért
.
Szopi után csak akkor kell fejni,ha szaporítani szeretnéd a tejedet,vagy ha ugy érzed keveset evett és még maradt benne.Nekem majd az összes ismerősőm évekig szoptatott ugyhogy elméletben én is tudom,hogy mit kéne csinálni,csak ugye nálunk a betegségem /pajzsmirigyalulműködés/ miatt nem termelődött több tej.
A fejés helyett HA SZAPORÍTANI AKAROD én inkább a többszöri mellretételt javaslom /tudom,hogy nagyon nehéz,de próbáljatok meg ki sem bujni az ágyból és jóformán egész nap szopiztatni/.A fejés nem olyan hatékony,mintha ugyanezt a babád csinálná. Állítólag a baba 2x olyan hatékony mint a gép,magyarul dupla mennyiséget tud a baba "magának kifejni" mint a gép.
És az első pár hétben nyugodtan etesd mindkét mellből ,hogy kialakuljon a kereslet-kinálat,vagy ha ez sem elég akkor tedd vissza az első cicire.
És igyál sokat.Nagyon sokat.Szopis tea,homeos bogyó,bujjatok össze egész napra és adjál 2-3 napot a babának.És rengeteg türelmet magadnak,apa most a 2 nagyobbal foglalkozzon
.És nagyon igazad van a mérleggel,nem kell.Elég hetente lemérni.
Regi,örülök hogy a tesód babája is jól van és hogy mehetnek haza.Általában a sokat korházban lévő baba elszokik a ciciről,de ha a hugod kitartó akkor talán sikerül visszaszoktatnia.
Martint is akkor összezárjuk a többi fiúval
!
A nagyfiad meg hát......A lányom még csak 9 éves ,de én már ezeket megtapasztaltam
.
Timi,én már nem nagyon tudom,hogy hol tartotok,de remélem azért valamelyik oviba csak felveszik és megszünik a ti kálváriátok is egy kicsit.Aztán szeptemberben meg már kezdheti az iskolaelőkészítőt.