Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Az előbb írtam jó pár sort, de valamiért kidobott ez a sz...gép. :evil:
Röviden újra leírom a lényeget:

Köszönöm a karácsonyi ünneplős rucis képek dicséretét. Sajnos nem készült sok kép mert az elemek lemerültek, ugyanis a karácsony előtti hajtásban már nem volt eszünkben megnézni, hogy mi van a fényképezőgéppel. Így nem nagyon volt miből válogatni, ezek voltak majdnem a legjobb képek.

Hexina! Te sem panaszkodhatsz, :-) hiszen Hanna Sárán nagyon jól fest a kis farmerruha. Jobbulást nektek.

Szamikám! Örülök, hogy jelentkeztél, és jó hírrel. Akkor Szofi baba egyre ügyesebb, biztosan jó látni ahogy egyre önálóbb lesz.

Szandra! Mi újság nálatok? Még nincs arra felé vírus az oviban? Itt már van, és hányással + hasmenéssel együtt jár.

Finike! Veletek mi újság? Hogy van a füled? És Vicus? Nem hozott jobbulást a hétvége?

Mindenhol ilyen rossz idő volt hétvégén? Ki sem lehetett mozdulni, úgy le volt fagyva az eső ami szombat estétől esett.

Sidney, Fricky? Nálatok is minden rendben? Reméljük a betegség messze elkerüli a gyerekeket.
Pociló? Már régen jelentkeztél. Mi van a fiúkkal?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen

Sziaztok!

Írjatok már pár szót a a korházról, a 3. babánkat tervezzük, és a dokim ott van most. Császáros szülés lesz.

Köszi
Dorka

Kép
Kép
dorka2

Sziasztok!

Mazsuzs!
Nagyon édes Nándi baba abban a karácsonyi ruciban. :D
Amúgy köszi az érdeklődést! :)
A fülem már jól van ma kellett utoljára visszamennem a fülészetre. Vicuskám is jobban van már hál'istennek, de gyorsan le is kopogom! Már amikor szívjuk az orrát nem jön annyi, és már nem is köhög olyan sokat. Néha még húz, de már a színe is jobb. :D Holnap kell visszamennünk a gyerekorvoshoz, remélem ő is így látja majd a dolgokat. Szilárd kaját nem nagyon akar enni csak tápszert és gyümölcsöt. Most jön felül a szemfoga és borzasztóan szenved vele. :cry: De legalább már kap levegőt. Olyan ügyesen megeszi az antibiotikumát, nagyon büszke vagyok rá. Elég sokat kell egyszerre bevennie reggel és este 4ml. :roll: Szépen nyeli mint kacsa a nokedlit, ma nem is akarta kiengedni a szájából azt az adagolót. Nagyon édes volt. :D

Hexina,
Gyönyörű a kislányotok! Nagyon cuki az a kis farmerruha! :D

Lányok! Nagy a csönd a fórumon? MIZU VELETEK?

Jó éjszakát, most már én is megyek az álmok világába! :D
Kép

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Johanna is megkezdte ma az ovit. Bulcsút próbálom rászoktatni a nélkülem elalvásra. Nem túl nagy sikerrel. Ma itt aludt el a gép mellett a szőnyegen. Remélem előbb utóbb megszokja, hogy nem vagyunk összenőve.

Dorka! üdv közöttünk. grat a lányokhoz, nagyon szépek.
Kórházról én csak jókat tudok mondani Neked. Van egyágyas kórterem és 2 ágyas és 4 ágyas. Mindegyikben benn van a wc fürdő. Kórtermek tágasak. Látogató nem mehet be, csak az egyágyasban, de ott sem átjáróház szerűen. Látogatási idő van és akkor mutatják meg a babákat, üvegen keresztül. Éjszakára "begyűjtik" a lurkókat. EGyágyasban kint maradhat, ha kéred.
Ha van időd visszaolvasni akkor még jó sok mindent megtudhatsz a szülészetről.

Karácsonyi képek nagyon jók lettek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Szia Dorka,

Én mindkét lurkót császárral szültem a kórházban. A körülmények miatt engem mindkétszer elaltattak, de alapból spinális érzéstelenítésben műtenek. A szülés utáni első éjszakát az császáros őrzőben kell tölteni, ez egy 5 ágyas szoba a nővérpulttal szemben. Ide egyszerre egy látogató bejöhet hozzád, zöld hacukába beöltözve. Itt még nincs nálad a manó, de kihozzák megmutatni, és ott is hagyják egy kicsit. Reggel fel kell kelni, irány a zuhany. A katétert is ekkor veszik ki. Utána kerülsz át a gyerekágyas szobába. Ha van szabad egyágyas, akkor kérheted, hogy oda kerülj. Az egyágyas hivatalosan nem kerül pénzbe. Kapsz a végén egy csekket, és végén annyit fizetsz be az alapítványnak, amennyit gondolsz. (általában kb. 10 000 Ft/4 éjszaka). Én pénteken mehettem haza a hétfő reggeli szülés után. A varratot még hazamenetel előtt kiveszik.

Ha van még kérdésed, kérdezz csak nyugodtan.

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Helló Csajok!

Bevallom, mi teljesen elfelejtettünk fotózni karikor. A fenyőfa úgysem látszódna, mert kicsi és a szekrény tetejére tettük.
Azért az ajándékoknak nagyon örültek, és miután különböző ajándékokat kaptak, naná, hogy az jobban tetszett nekik amit a másik kapott! Így Zéti babázott Zsófi pedig autózott. :wink: :D

Mazsuzs!
Annyira klassz kispasi Nándi az ünneplős rucijában! :D

Hexina!
Hanna Sára édes a kis farmer ruciban! :D

Mesi!
Lassan egyre közeledik a szülés ideje! A babaszoba készen áll a picike fogadására? Ruhácskák már a szekrényben sorakoznak?
Van már hírvivőd itt a fórumon? Ha még nincs akkor én szívesen vállalom és elküldöm priviben a számomat.

Finike!
Örülök, hogy Vicus és Te is jobban vagytok! Szegénykék annyira tudnak szenvedni amikor betegek, s az embernek megszakad a szíve!

Sid!
Bulcsú még veled alszik el? Hogyan próbálod leszoktatni erről? Egy szobában vannak Johannával, vagy külön? Nekem mikor betegek voltak nem aludtak el maguktól és Ádám altatta el őket úgy, hogy betettük őket a kiságyba, ő pedig melléjük feküdt a földre, és úgy csinált mint aki alszik(néha tényleg elaludt :wink: ), így ők is elnyugodtak és elaludtak.
Most már nincs semmi gond velük, ha letesszük őket az ágyba egy kicsit még eljátszanak, de max. fél óra múlva elalszanak.

Dorka!
Szépek a lánykáid, gratulálok! Én is császárral szültem, és szerintem az előttem szólók nagyjából el is mondták, amit a császáros szülésről tudni kell. Még annyit tennék hozzá, hogy az egyágyasba csak az Apuka mehet be, de ő szinte bármikor.

Szami!
Gratulálok Szofinak, nagyon-nagyon ügyesedik a pici lány! Csak így tovább!! :D

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Csajok!
Nálunk sajna Rékát ledöntötte az influenza :cry:
És ő nem olyan ügyes, mint Vicus - kis rafkós. Bárhogyan is adom a gyógyszert, mindig sikerül kiköpnie...
Egyébként minden rendben, bár én is elkaptam. gondolkodtam is, hogy ha én szedem be az antibiotikumot, akkor az úgy is átmegy a tejbe :lol:
De már nem szopizik olyan sokat, mint régen, meg meg is jött. Napra pontosan a 7ik hónapfordulóra.
Paraméterek: 7190 gr - szinte semmit nem hízott 1 hónap alatt :shock: , viszont 71 cm!
Bence nagy zsivány, néha komolyan mondom úgy ki tud készíteni, hogy legszívesebben leordítanám a haját a fejéről 8)
A Kari nálunk is jól telt, és ne aggódj Adra, még nálunk is Réka játékai sokkal izgalmasabbak, mint amiket ő kapott.... Pedig itt legalább van még "fejlettségi" különbség is...

Szami!
Nagyon ügyi Szofika!

Mazsuzs, Hexina!
Ti sem lógtok ki a sorból a gyerekeket illetően - nagyon szépek!

Dorka!
Néhány oldallal odébb, meg a másik topikon rengeteget tudsz visszaolvasni a kh-ról! Vagy ha van konkrét kérdés, tedd fel azokat, úgy egyszerűbb mindenkinek.

Most megyek dógozni: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
maci1981

Eszti,

Szonját tegnap mértem le: 72,5 cm :D

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Eszti!
Sok-sok gyógypuszi Réka-babának! Folyékony gyógyszert kellene bevennie? Ha igen, akkor próbáld meg egy kis ásványvízzel, vagy teával felhigítani, de ne sokkal és itasd meg vele. Bár jobb lenne, ha így simán bevenné, de ha nem megy akkor nem. Kanállal próbáltad? Gondolom igen. Ha végképp nem megy akkor irass másikat aminek jobb az íze és ugyan olyan hatékony. Mit kellene bevennie a hercegnőnek? Ennek az antibiotikumnak epres az illata és nagyon izlik a kislánynak. :shock: :lol:
Kívánom, hogy minél előbb meggyógyuljon!!!
Kép

Adra,
Jót röhögtem amikor azt írtad, hogy Zéti babázott Zsófi pedig autózott. Nagyon vicces lehetett. :lol: :D Milyen érdekes...

Sid,
Úgy látom Bulcsú nagyon anyás. Nem lesz könnyű leszoktatni, hogy egyedül aludjon. Sok kitartást hozzá!

Judit,
Danca jár oviba? Tetszik még mindig neki? Szonja miket csinál?

Csajok!
Most dobott be a védőnő egy papírt, hogy el kell vinnem Vicust egy kötelező oltásra (15 hónaposra: morbilli a neve a betegségnek ami ellen be kell oltatni). Én úgy tudtam, hogy a 15 hónapost eltörölték. Nem igazán értem. :shock: Ti tudtok erről valamit?

Most mennem kell.
Pá-pá

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Dorka, én is császárral szültem, de nem altattak, csak ahogy Judit mondta spinális érzéstelenítés volt. Csüt. reggel született a Manó és vasárnap otthon voltunk. Varratot kedden délelőtt szedtek. Egyágyasba kértem magam, van előnye és hátránya is (mivel nekem Hanna baba az első gyermekem és a csecsemősök nem mindig olyanok amilyenek lenniük kellene, jól jöhet a segítség, bár nálad ez már nem lehet gond. :D ).
Mesi, ez már a célegyenes! :D :D Értesíts bennünket folyamatosan!
Eszti, jobbulást neked és Rékának millió gyógypuszi!

Segítsetek kérlek, hogy mivel kúráljam magam! Tisztára ledöntött a nátha, és nem akarok olyasmit beszedni, amit eddig, hiszen szoptatok. A teán, mézen, C vitaminon és citromon tűl vagyok, de valahogy sehogy nem akar jobb lenni. :(
nagyon köszönöm!

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Finike:megnéztem a kiskönyvet és benne van a 15 hós oltás.

Hexina: valami homeós bogyó kéne szerintem de nem értek hozzá.esetleg oscillo-t.nem tom milyen nekem is ajánlották.

Mi most az evéssel küzdünk.Étvágy az van csak kaja közben sír. Elengedi a cicit sír visszaveszi párat szív és megint sír. Aztán kb.
5-10perc után eszik rendesen.Nem tudom mi lehet, már gondoltam, hogy a foga vagy, hogy nem kell már neki a tej mást szeretne. Nem eszem semmi olyat szerintem ami megváltoztatná a tej ízét. Csütörtökön megyünk oltásra és akkor megbeszélem a dokival. Már lassan 2 hete csinálja. A súlya gyarapszik.

Anikó

KépKép
anikoh

Csak gyorsan mert az előbb véletlen kitöröltem mindent :roll: :evil: .

Aniko!
Lehet, hogy tényleg a foga és fáj ha hozzáér az ínyéhez valami, de az jutott az eszembe, hogy még amiatt sírhat, hogy nem jön annyira erősen a ciciből és ez zavarja de aztán győz az éhség, kitartás!!!!!!

Hexina!
Az osscillo az tényleg jó és homeós, így szopi alatt is szedheted. Még azzal is fokozhatod a gyógyulást, hogy tablettás c vitamin helyett veszel a patikában aszkorbinsavat ami szintén c vitamin csak por alakban és az sokkal töményebb. Én teába azt teszem citrom helyett (1,2 liter teába szoktam tenni fél púpos kiskanállal), én már apát is rávettem és issza, sőt a csajoknak is adom. Az is jó ebben, hogy nem lehet túladagolni mert annyit nem lehet inni belőle.

Finike!
15 hónapos oltás az van, most néztem utána mert a dokinő kb 1 hónapja csinált egy listát, hogy melyik csajszit mikor kell bökni és azon is rajta van a 15 hós oltás. Sajnos!! :cry:

Fricky!
Nem semmi paraméterek!!

Most megyek, de remélem kicsit több időm lesz írogatni

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! :D :D Megyünk ma a patikába, és kérek homeós bogyót. Sajnos elég hamar megnáthásodom, így jó lesz később is! :(
Anikoh jó, hogy leírtad a problémád, ilyen nálunk is előfordul és nem tudtam mire vélni. Nálunk időpnként kiegészül annyival, hogy a teljes ökle a szájában van. És nem éhes, mert ezt képes rögtön cicizés után is csinálni! Most már legalább van sejtésem, miért.
Köszi mindenkinek még1x!

Üdvözlet:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Hexina: igen ez már a célegyenes! Bár remélem,még kitart a kisasszony néhány hétig,hogy minden rendben legyen!

Adra: Igen,sorakoznak a kicsi rucik :) és lassan minden a helyére kerül. Nincs hírvivöm,köszönöm,hogy felajánlottad, elfogadom. Tegnap voltunk szétnézni a szülészeten. Nem is olyan rossz így elsőre :) de majd kiderül..

Lányok lenne egy kérdésem: szerintetek mi a jobb? Egyből külön szobában altatni a babát,vagy egy darabig maradjon a szülőkkel egy szobában? Van másik szoba,csak nem tudom,hogy bírnám,hogy külön van :S

Ti hogy csináltátok,és miért??

Előre is köszi!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok Csajok!

Köszönjük a gyógyi energiákat, sokkal jobban vagyunk!
Kanalas az orvosság Finike, de már mindent a kanalat, a fecskendőt, mindent kipróbáltam, de nagyon rafkós a kiscsaj. Ma pl. úgy próbáltam, hogy kaja után adtam neki inni cumisüvegből, és mellette bedugtam a fecskendőt a szája sarkánál. Hát még így is képes volt kiköpni a gyógyszert. És csak azt 8)

Mesi!
Nálunk élből mindkét gyermek a saját helyén - szobájában aludt az első pillanattól fogva. Mondjuk az is igaz, hogy mindkettőhöz volt/van bébiőr meg légzésfigyelő, így én is nyugodtan aludtam/alszom a saját kis ágyikómban. Viszont mindkét szobában volt az éjszakai szopihoz egy kényelmes ülőalkalmatosság berakva, így éjszaka ha mégis megriadt, ott tudtam őket nyugtatni.

Hexina!
Igen, az oscilloc-t próbáld ki! Nekem használt.
És Réka is csinálja dettó u.azt, amit Hanna. Szív-szív kb. 2-3 percig, aztán kifordítja a fejét sírva, utána visszafordul, megint szív párat. De én már nem kísérletezem, 7 hónapos múlt (Bencét 3 hós koráig tudtam csak szoptatni), már kiváltottam az ebédet, uzsit - mostmár a tízórait is. Reggel simán megy a szopi, este meg ha nagyon nyüzge, megkínálom tápival. Ha nem éhes, úgysem kell neki.
Igaz, nekünk minden összejött: neki kijött a foga, beteg is lett, nekem megjött, szóval minden :wink:
No mindegy, tanácsot nem tudok adni, csak leírtam, hogy ne aggódj, nem vagy egyedül :lol: :wink:

Most menek: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Jó, hogy kicsit felpezsdült a topik a hétvége után.

Finike, Adra, Fricky köszi a dicséreteket.

Finike! Örülök hogy már jobban vagytok. Én még nem néztem utána a 15 hónapos oltásnak de az unokatesóm kisfia már a 18 hónapos oltást kapja. Ezek szerint az is van. Hát igen, szerencsére régen volt kezemben Nándi kiskönyve.

Adra! Én is szívesen megnéztem volna a játékcserét a gyerkőcök között. Biztosan arik voltak.

Fricky! Jobbulást Rékának. Szerintem nagyon szuper, hogy ennyi ideig tudtad szoptatn "teljes gőzzel", hiszen a magazinokból ránk ömlő "fél évig mindenféleképpen" megvolt neked. Én egy picit irigyellek is ezért, de ezt a témát már kitárgyaltuk itt párszor csak úgy vettem ki a soraidból - lehet hogy tévesen - hogy picit szomorú vagy amiatt, hogy lassan véget ér. Ha nem így van, akkor bocsi hogy belekontárkodtam.

Judit! Nem semmi a kiscsaj paraméterei!

Hexina! Neked is jobbulást kívánok. Hidd el teljesen mindegy, hogy egy ágyasba kérted magad vagy több ágyasba. Legalább a párod bemehetett amikor akart. Én több ágyasba voltam - direkt azért hogy a szobatársaktól is elleshessem a szopizás fortélyait -de igazán csak egy anyuka volt segítőkész ő pedig azt mondta hogy jól csinálom. Ezek után Nándi mindig éhesen üvöltött. Bár lehet hogy te esetleg segítőkészebb szobatársakat fogtál volna ki.

Mesi! Nándi a mi szobánkban volt az elején egészen fél évig. Én az első hetekben olyan fáradt voltam, hogy mikor a légzésfigyelő beriasztott (ki tudja tévesen-e vagy sem) akkor a párom előbb felébredt mert én annyira fáradt voltam, hogy csak később tértem észhez hiába sipákolt a szerkentyű.
De utána mi is kitettük a szobából mert a ház adottságai miatt ott volt a tévé is, és nem akartuk hogy az is zavarja az alvásnál.

Egyébként az lenne a kérdésem, hogy a légzésfigyelőt meddig kellene használni? Meddig ajánlják a használatát? Mert Nándi már 10 és fél hónapos de többször behúzta az ágyba a zsinórját - érdekes módon rájött hogyan kell
:? - és három hét múlva születik az unokatesója. Nekik odaígértük a készüléket. Gondolom már szét lehet szerelni, nem? Bár a kolleganőm azt mondta, hogy az ikerlányainak 14 hónapos koráig javasolta a doki, igaz ők koraszülöttek voltak lehet ezért.

Mi a véleményetek?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

mazsuzs:Úgy tudom, hogy 1 éves koráig kell használni. 6 hónapos kora után csökken valamennyit az esélye, hogy baj legyen de jobb a biztonság. Az 1 évet a légzésfigyelő tanfolyamon mondták.

Nikivel én 3 hónapos koráig voltam egy szobába.Már visszaköltöztem a saját ágyikomba de persze figyel a légzésfigyelő és a bébiőr is.Egyébként mind a ketten jobban tudunk szerintem aludni.

KépKép
anikoh

Mesi!

Andris ágya az első 8 hétben a mi szobánkban volt, már hamarabb is visszavittük volna, de csak akkor járt erre segítség, akivel az uram visszarendezte a szobákat. Egyébként éjjel is mentünk az ő szobájába, mert a pelenkázó ott volt, szoptatni pedig a nappaliban szoptattam. Szóval, belaktuk az egész lakást.

Mostanában beszélgettünk róla a férjemmel, hogy hová tegyük a születendő kicsi ágyát, de én amellett vagyok, hogy menjen rögtön a gyerekszobába. A két hálószoba egymás mellett van, simán meghallani mindent. Nekünk nem volt sem légzésfigyelőnk, sem bébiőrünk.

A lakásbeosztásotok alapján tudod szerintem eldönteni, hogy hogy lenne jó. Ha a gyerekszoba a lakás túlsó felén van, akkor lehet, hogy jobb eleinte az összebútorozás.

BneMóniról mit tudunk????? Ha jól emlékszem, tőle hamarosan várhatjuk az örömhírt!!!

Pénteken voltunk ultrahangon, azóta le vagyok hangolva: ez a gyermek is farosan fekszik bennem. De mondjuk nagyon rendes volt Hartman doktor, nem is értette, hogy miért keseredtem annyira neki, hiszen még tök sok ideje van megfordulni. Csak valahogy nehezen tudom kitörölni, hogy két évvel ezelőtt már végigcsináltam ezt a talán-hátha megfordul figurát és akkor nem jött be. Azt mondta a doki, hogy ha így marad, akkor a 38. héten megműt. Az pont húsvét. Mondjuk rá két hétre már amúgy is jönne, szóval ilyen szempontból is felesleges a para. Amúgy jelen állás szerint kb. annyira tudnám megtippelni, hogy hogy feküdhet bennem a gyerek, mint a lottó számokat. Fél naponta máshol jelentkezik. A férjem szerint ez nagyon jó jel, mert akkor mozog.

Azóta Hexina sokszor jutott az eszembe és próbálok tanulni tőle, hogy ő milyen nagy lelki nyugalommal vette tudomásul a történteket.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat :) látom,a többség kisebb eltéréssel,de külön altatja.

Nekünk is szomszédos a két szoba,és itt is jól hallani mindent. és a tv a hálószobában van,mert nincs máshol hely...szóval kézenfekvő lenne a külön szoba :)

Sajnos légzésfigyelőnk még nincs,de mindenképp szeretnénk. Próbálunk vadászni egyet,jó áron. Ha nem sikerül,újat veszünk. Babakocsit már sikerült jó áron szerezni :)

Nutella: ne aggódj,még van ideje megfordulni,biztos minden rendben lesz! csak ne izgulj feleslegesen!

További szép napot mindenkinek!

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Nutella,

Ne izgulj, még bőven van ideje megfordulni. Szonja is állandóan forgolódott. Ő a végére befordult, mégis császár lett a vége. Én próbáltam magam felkészíteni, hgoy esetleg megint császár lesz, de így is megviselt. Lehet, hogy azért, mert csak a vajúdás közben derült ki, hogy megint császár lesz. Még így is sokkal könnyebben viseltem, mint az első esetben.

Mesi,

Nálunk is külön aludtak a első éjszakától kezdve. Danca rögtön a saját szobájában, Szonja az első 6 hetet a mózeskosárban a nappaliban. Közös a gyerekek szobája, és akartam egy ksi időt Dancának, hogy megbarátkozzon az új helyzettel.

Fricky, Finike,

Remélem, már jobban vannak a csajszik!!!!

Szonjuska hétvégén megtette első önálló lépéseit :lol: Egyelőre még a mászást preferálja, de azért folyamatosan próbálkozik. És két új foga is lett valamikor mostanában. Csak ma vettem észre, hogy van két új foga felül. Integet, mondja közben, hogy pá-pá, megmutatja az 'okos fejét', ha valamit nem akar, ingatja a fejét. Egyre több haja van, és egyre édesebb. Továbbra is mosolygombóc.
Danca meg olyanokat mond, hogy meg kell érte zabálni. Nemrég közölte az angyalkára, hogy 'emberpillangó'.
Felteszek egy-két új képet.

Nagyon édesek a pici csajszik:-)

Megyek, mert leesek a székről a fáradtságtól...

Jó éjszakát!

Puszik:

judit
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
karpijudit

Judit!
Gratulálok Szonjusnak a menéshez, meg kell mondjam kezet foghatnak a drágák mert Edóka szépségem hétfő óta már megy önállóan igaz 10-12 lépés a max és aztán egy jó darabig semmi, de nagyon tetszik neki ha megdicsérjük érte, igazi kiscsajszis lesz már most próbálgatja a cipőket (de csak a csinit) állandóan fésülködik és csattokat tesz a hajába :lol: .

Nagyon édesek a manók a képeken, Danca sokat nőtt és tényleg feltünően :wink: sok haja van Szonjának :) .

Puszi

szandrakiss

Sziasztok!

Nutella, neked szeretném leírni, hogyan sikerült elfogadni azt, hogy császárral szülök.
Az elején nagyon idegesített és elkeserített. Azt gondoltam nem lesz az igazi és én sem vagyok az, hogy nem tudom megszülni "rendesen". Folyton azon görcsöltem, hogy megfordul-e. Aztán elgondolkodtam, hogy semmi nem történik ok nélkül, és valamiért nekem - nekünk ez adatott, hogy Hannának így kell megszületnie. Ő talán tudta, miért. :D
Próbáltam ennek fényében magam felkészíteni és "megbeszélni" Hannussal a történéseket, hogy majd milyen lesz először találkozni. Így könnyebb volt elfogadni és értelmet találni, meg persze a bennem egyre növekvő feszültséget csillapítani. Nekünk ez volt az első próbatétel!
Jó volt, hogy végig tudatomnál voltam, jó volt, hogy láttam és hallottam, ha meg nem is ölelhettem, de azért megpusziltam, megszagláztam őt. Így is lehet szép emlék a születés, nekem az volt! (Sok múlik az orvoson is!)
Próbálj nem idegeskedni azon, hogy majd akkor mi lesz, és megfordul-e vagy sem. Én így készültem fel, hogy ez az egész egy próbatétel, melyet mindkettőnknek ki kell állni, és amelynek jutalma egy kicsi lény, egy ember!
Remélem segít valamit, hogy leírtam ezt neked! Ne idegeskedj, ideje tényleg van még forogni, és ha mégsem, akkor is anya vagy (leszel) a szó legnemesebb értelmében!

Judit, gartula Szonjának a menéshez, nagyon ügyi kiscsaj! :D :D

A többiektől bocsi, akiknek most nem írtam! A dícséreteket nagyon köszönjük! :oops: :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Helló Csajok!

Mesi!
Küldtem privit! Még a külön v. együtt témához visszatérve én is csak azt tudom mondani, hogy nekünk nem volt választásunk és az én manóim eleve külön szobában vannak. Miután a két szoba egymás mellett van és légzésfigyelőt is használtunk semmilyen gond nem volt, ha felébredtek, én is mindig felébredtem rá. Nálunk van bent egy kanapé a szobájukban én azon ettettem őket.
Őszintén szólva szerintem, bármelyik megoldást választod, az a lényeg, hogy úgy alakítsd ki, hogy Neked/Nektek jó legyen.

Nutella!
Ne izgulj, még vagy egy csomó idő arra, hogy a kis pocaklakód megforduljon. Csak halkan jegyzem meg, hogy nekem nagyon választásom sem volt, mert két törpi volt a hasamban, s ebből az "A" babó faros volt, így elég hamar eldőlt hogy csaszi lesz.

Judit!
Gratulálok Szonjának az első lépésekhez! :D Nagyon ügyes kislány! És a haja, az valami hihetetlen sok! :) A talin mikor megsimogattam a kis fejecskéjét, teljes elájultam mikor éreztem mennyi hajacskája van! Nagyon édi Dancával, ahogy közösen tologatják az autót!
El tudom képzelni, milyen édes lehetett Danca, mikor az "emberpillangót" mondta! :D

Szandra!
Edónak és nagy gratula az első lépésekhez! :D Ezek a kis bestikék igazi kiscsajok, el tudom képzelni, ahogy Edóka pipiskedik a cipőkben és a csattokat próbálja a hajába tenni! :D

Eszti!
Remélem Réka már jobban van! Őszintén szólva nem lehet könnyű neked most, hogy a kiscsajszi ilyen nehezen veszi be az orvosságot. Azért sikerül néha beadni neki? Vagy teljesen reménytelen?

Sid!
Hogy haladsz Bulcsú "egyedül" altatásával?

Dalma, Bettem, Poci és a többiek! Kivel mi van? Jelentkezzetek!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Mazsuzs!

A légzésfigyelő használatát én is úgy tudom, hogy 1 éves korig ajánlják. Mi éppen a napokban szedtük szét. Csak azért most, mert éppen kari előtt lettek a manók náthásak és úgy gondoltam, hogy amíg betegek - el van dugulva az orruk - addig nem árt, ha még használjuk. De így utólag azt mondom, hogy már akkor sem kellett volna.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Köszike az infókat az oltásról. Elnéztem a kiskönyvét Vicusnak! :shock: :oops: Ja és még soha nem kaptunk értesítést arról hogy kötelezően oltassam be a gyermekemet. Fura volt. De már meg is beszéltem a doktornénivel 24-én ha Vicus jobban lesz akkor meg is kapja.
Hát valamit javult a köhögése, a szprét már nem kell használnuk, marad az antibiotikum és az orrcsepp.

Eszti,
Szerintem irass másik gyógyszert, aminek jobb az íze. :oops:

Szandra, Judit!
Gratulálok a kislányoknak az elindulásukhoz! Nagyon ügyik. Próbáljátok lefotózni őket amint egyedül mennek. Biztos édesek lehetnek ahogy tipegnek. :lol:

Mesi,
Nálunk a gyerekszoba elég messze volt így az első hat hónapot velünk töltötte, végül azért is lett átrakva a szobájába, mert nem bírt aludni apa horkolásától. :shock: :oops: :wink: De ha nektek közel van a szoba akkor szerintem legyen az ő kis szobájába, betesztek egy heverőt, ahol kényelmesen tudsz szoptatni, vagy akár aludni.

A szoptatós anyukáknak kitartás a szopihoz! Milyen érdekes, hogy mindannyiotoknak egyszerre ugyanaz a baja a babájánál. :shock: :shock: Nagy érdekes.

Képzeljétek Vicusra rájött egy új "dili". Rájött, hogy a kezünknél fogva tud minket vezetni. Így ha valamit akar megfogja a kezünket (egy ujjunkat) és elvezet oda ahova szeretne. Leültet valahova, és ha nem tetszik neki, ahol ülsz átültet eggyel arrébb. Jó mi?? Hát úgy érzem magam mint valami rongy baba. :shock: :wink:

Most mennem kell, felébredt a hercegnőm... :D

Kép
Kép
finike

sziasztok!

Judit, Szandra: Gratula a lányoknak!! Nagyon ügyesek :)
Nagyon jók a képek Judit!

Finike: van bennt egy ágy úgyhogy a szoptató-alvó hely kipipálva :) és mellette még simán elfér a babaágy is,pedig nem túl nagy szoba :)

Szép estét mindenkinek!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Adra! sajna sehogy, visszatértünk az eredeti módszerhez: földön ülve rejtvényt fejtek vagy olvasok és megvárom míg Bulcsú elalszik az ágyában. Egyszerűen nem maradt a szobában amikor kijöttem hiába kísértem vissza 100x sírt kijött és végül az emeleten a nappali szőnyegén aludt el 2x is. Ha bevittem kért, hogy üljek le a földre és ne menjek ki. :? szóval ennyit a határozottságomról. Megmondom őszintén nekem is kényelmesebb így és egyébként máskor úgysincs időm rejtvényt fejteni :wink:

Mesi! sztem is úgy alakítsátok ki ahogy Nektek kényelmes. Majd úgyis meglátod, hogy az éjszakai etetések, hogy alakulnak. Nálunk mindkét gyerek velünk volt 7-8 hónapos koráig egy szobában. Pedig nincs nagy távolság a szobák között, nekem mégis így sokkal kényelmesebb volt, ha éjszaka mocorgott csak ránéztem és láttam hogy ébren van vagy csak forgolódik.
Bulcsúnak volt légzésfigyelője is /kaptun kölcsön/, megnyugtató szerkenytyű!!! bébiőrt még mindig használunk, de inkább csak nyáron amikor még esetleg kiülünk a teraszra vagy átmegyünk az ikerszomszédhoz a teraszra :lol:

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Már a lányom is, mi lesz késöbb :D

Kép

KépKép
anikoh

Sziasztok Lányok!

Ahogy így visszaolvasgattam, látom, tombol a nátha, meg mindenféle vírus. Úgyhogy minden kis betegnek és a nagyoknak is mielőbbi gyógyulást kívánok.
Szerencsére eddig még én is megúsztam, de az én módszerem már évek óta a C-vitamin. Ilyenkor télen mindig veszem az 500 mg-os C-vitamint, és akkor is szedem, ha egészséges vagyok. Ez nálam nagyon bevált. Évek óta nem voltam beteg, de ha egy kicsit be is náthásodtam (tavaly volt ilyen utoljára), kb. 2-3 nap alatt át is ment rajtam. Úgyhogy mindenkinek ezt szoktam ajánlani. Felnőtteknek tudom, hogy nagyon jó, mondjuk piciknek gondolom ilyen nagy dózisban még nem szabad adni, de lehet, hogy náluk meg tényleg jó az aszkorbinsav, pici adagokban. De ezt úgyis a gyerekorvos tudja.

Nutella,
Én is egy kicsit letörtem. Ugyanis tegnap voltam Hartmann dokinál, és az én kislányom is egyelőre faros fekvésű. :( Mondjuk, tényleg megfordulhat még az utolsó pillanatban is, de eddig úgy voltam a szüléssel, hogy 100%-ig biztos voltam benne, hogy természetesen fog lezajlani az egész, és most először tudatosult bennem a császár lehetősége. Ez bennem is épp ilyen érzéseket vált ki, mint amiket te is leírtál. Idegesítene, és elkeserítene, ha tényleg császárral kéne szülnöm, úgyhogy most vagy 2 hónapig azon görcsölhetek, hogy megforduljon.

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ha egy kicsit vizesedek (még csak tegnap este tapasztaltam ilyet először), attól lehet baja a picinek? Mitől van, és ilyenkor ez már normálisnak számít? Lehet, hogy attól van, hogy sokat híztam? Ez még nem a terhességi toxémia előjele? :shock: :shock:
Azért majd mondom az orvosnak.

Üdv mindenkinek,
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Csatlakoztunk a betegek társaságához. Vírusos hányás van az oviban és a Tami is elkapta. Tegnap délután már rosszul volt, estére már a hasa is ment ma mondjuk nem hányt de még megy a hasa. Kiváncsi vagyok meddig tart, remélem nem kapja el az influenzát a legyengült szervezete miatt :cry: .

Csajok! Ti oltattok influenza ellen? Judit: anyukád mit mond erről?

Szandra

szandrakiss

Szandra,

A gyerekeket nem oltotta be, csak minket. Őszintén, eszembe sem jutott, hogy rákérdezzek. Gondolom, van valami alsó korhatár. Majd megkérdezem.

Gyógyuljon meg mindenki gyorsan-gyorsan!!!!!

Evisan,

Ne izgulj, még bőven van ideje megfordulni. Sőt, még visszafordulni is :?
Tudom, hogy már ezen a fórumon is sokszor leírtam, de most leírom neked is: ne zárd ki teljesen a császár lehetőségét. Ne ess abba a hibába, mint és az első szülésnél! Persze, hogy jobban szertnéd természetes úton, de bármi közbejöhet. Bármikor. Danca nem is volt faros, és csak közvetlenül a kitolási szakasz előtt derült ki, hogy muszáj műteni. Utána viszont könnyebb lelkileg, ha benne tartod a pakliban.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Szandra! jobbulást Taminak!!!

Evisan! ó még megfordulhat simán!!! ne aggódj ezen.
tök furi az én környezetemben meg vannak akik arra gyúrnak, hogy császárral szüljenek. :o

jó éjt Edina

Szandra! nem adattam be az influenza elleni oltást a gyerekeknek és magamnak sem. Nálunk a gyerekorvos a közösségbejáró gyerekeknek ajánlja a plusz oltásokat.

jó éjt mégegyszer

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Köszönöm a légzésfigyelős véleményeket.

Evisan, Nutella, van még ideje a babáitoknak megfordulni.

Evisan, én is vizesedtem valószínűleg a hízás miatt (én össz. 19-kg-ot szedtem fel) és az utolsó három hónapban már eléggé vizes volt főleg a lábam de nem volt terhességi toxémiám. Annak a vizesedésen kívül más tünetei is vannak, de biztosan utána olvastál már valamelyik könyvben.

Anikoh! Én nem is értem, honnan az érzékük a kicsi gyerekeknek, hogy a billentyűvel mi a dolguk.. :) :)

Sidney! Akkor te most tartasz az egyedül alvásra szoktatásnál..Nálunk nem tudom mi a baj, hiszen mindig betartjuk a rituálét és simán is ment mindig az éjszakai alvás. De már lassan egy hete mikor letesszü a gyereket este 8-kor akkor 11-ig nem alszik el, csak "mormog" kinlódik az ágyában. Egyedül arra tudok csak gondolni, hogy az utóbbi időben sokat mentem el napközben mert karácsonykor bekerült a nagymamák a kórházba és az első héten naponta látogattuk. Még mindig bent van, és mennem is kell mert van hogy nekem kell vezetni mert nincs más aki autóval tudna jönni. Ilyenkor hazafelé aztán el is tévedünk mert annyira nem ismerem az utat :? :? és volt hogy 6 órán át nem voltam Nándival egy látogatás miatt. Lényeg a lényeg, egy hete nem alszik el lefektetés után pedig régen nem volt ilyen gond, hanem három órán át is fent "mormog" az ágyában.
Erre van tippetek, véleményetek?

Judit! Jók a képek. Nem semmi, hogy Szonjus már a járással próbálkozik.

Szandra! Jobbulást a gyerekeknek. Akkor mégiscsak elért arrafelé a járvány amiről írtam.

Pociló! Régen jelentkeztél! Mi van veletek?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

A pelenkázással kapcsolatban szeretnék kérdezni.

Hány pelenkát használtok el egy nap alatt a gyerkőcökhöz?
És egyáltalán melyiket érdemes? Merthogy arra gondoltam, hogy lehet, hogy a hagyományos régi pelenkát kéne majd használni a gyermekemnél spórolás szempontjából.

Azt számolgattam, valaki azt mondta, hogy napi 10-12 pelus elfogy, egy csomag pelus ... mennyi is? Már vettem 3 csomag újszülött méretűt, de már elfelejtettem, hogy mennyibe is került.
Na mindegy, szóval azt számoltam, hogy havi 15-20 ezer forint biztos elmegy rá.

Köszi.

Üdv, Évi

Kép
evisan

Evisan!
Dehogy fogy el 10-12 pelenka egy nap alatt!!!!! Ezt ki mondta neked?
Nálunk úgy, hogy Réka gyakorlatilag napi 2szer tuti, hogy kakál, így fogy kb. 4-5 db/nap.
Aztán meg megnéznélek, ahogy, mint anyáink állsz a nagy vájlinggal a tűzhelynél, és főzöd meg hipózod a szaros pelenkákat.... :wink:
Az meg, hogy melyik fajta fog beválni, majd meglátod, azt hiszem az a legjobb, hogy ha vmelyiket megvetted, és nem vált be, addig próbálkozol, míg meg nem találod a jó pelust. Nálunk spec. Bencénél csak a Libero volt a jó, a Pampersből mindig kicsurgott vmi, Rékánál meg nem vált be a Libero sem, így ő most a Babylove-t (DM márkája) használja.
Víz: nem gáz, ha így a 30ik héten vizesedsz, val.szeg a hízástól (én meg 18 kg-t híztam mindkétszer), meg a szervezeted már készül, és tartja vissza a vizet ezerrel. Ez a szopi alatt pikk-pakk lemegy majd. A lényeg, hogy ne párosuljon magas vérnyomással, mert az jele lehet a terhességi toxémiának.

Szandra!
Gyógypuszik Taminak!

Sid!
Előbb utóbb majd csak eljön az ideje, hogy egyedül aludjon Bulcsú is. Addig meg ... majd olyan okos leszel a sok keresztrejtvénytől, hogy csak na :lol:

Evisan, Nutella!
Azt hallottam :wink: , hogy ha négykézlábra állva kicsit ringatóztok (finoman hintázva), akkor az segítheti a baba befordulását. Persze ez csak "hallottam" kategória, én nem próbáltam, de egy próbát megér....

Anikoh!
Édi a pici Niki! És igen, ne tudd meg mi lesz kb. 1 év múlva! MAjd jól elhajt a géptől, mert ő akar éppen az interneten játszani.... Nnnna, ez tapasztalat :lol:

Judit, Szandra!
Gratu a csajoknak a menéshez!
Már mi is próbálkozunk ezerrel, az állás már profin megy, sőt a minap még a lábát is megemelte egyszer, mint aki lépni akar 8)

Mazsuzs!
És ahogy elmormog, akkor oda kell menjetek, vagy szépen mormog, aztán egyszer csak elalszik egyedül?

Köszönjük a gyógy sugikat, Réka már sokkal jobban van, már csak múló emlék az antibiotikum.
Viszont fogyott szegénykém :( Még a végén teljesen elfogy itt nekem....

Most lépek, mindenkinek jó hétvégét: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Először is minden beteg babának és maminak jobbulást kívánok!

Évi!

Hogy melyik pelenkát érdemes? Sok mindentől függ. Én amikor Szofi született vettem egy Pamperst és egy Liberot. Elöször a Pampers jött be, mert ua. a méret a Liberoból nagy volt. Később ( és azóta is) a Libero, mert Szofi elég hurkás és a kis sonkáira az a legjobb. A Huggiest nem tudtam használni mert az inkább karcsúbb babákra jó! Pontosan már nem tudom mennyit használtam egy nap,de biztos, hogy sokat mert én gyakran tettem és a mai napig is teszem tisztába. Hál istennek soha nem is volt gond a kis bőrével.
Én nem vagyok a textil pelus híve ( ha erre gondoltál). A sok mosás miatt nem bíztos, hogy jobban jársz anyagilag, de ez csak az én véleményem.

Mazsuzs!

Én el vittem Szofit alváslaborba (igaz ezzel kapcsolatosan már régebben írtál). Nekem nagyon nagy csalodás volt. Ahoz képest amiket olvastam róluk, hogy mindenki nyugodtan forduljon hozzájuk, ha a gyereknek alvás problémájuk van segítenek, tanácsot adnak, hát semmi. Ha gondolod a párom jövő héten itthon lesz majd akkor bővebben leírom vagy ha privibe elküldőd a számod szívesen fel hívlak és elmesélem, csak most nincs időm bővebben kifejteni.

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Jobbulást minden kis betegnek!!

Adra!

Köszönjük szépen,mégegyszer! Kipróbáltuk,működik :) a párom egy jó fél órát szórakozott vele,annyira érdekesnek találta,hogy mennyire érzékeny szerkezet,nagyon tetszik neki :D

Anikoh!
tényleg nagyon édes Niki baba :)

Szép estét mindenkinek!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Helló!

Szami! Elküldöm majd privibe a számomat. Ha jó Neked akkor hívj fel, de akár le is írhatod az alváslaboros történetet. Igen, nekem már régóta mondja egy gyerekes ismerősöm hogy menjek el ide. Az ő gyerekei ugyanis angyalok ha alvásról van szó. Én sem akarom felesleges helyekre cipelni a babát, de akkor ezek szerint nem is olyan szuper hely. Pedig éppen most jelent meg egy cikk róluk az egyik újságban ahol méltatják hogy milyen sok dologban segít az alváslabor és persze mennyire segítőkészek. Fele sem igaz?

Eszti! A mormogás cumival a szájában olyan mintha már dúdolás lenne csak dallam nélkül :roll: :roll: Jobban nem tudom leírni. Nem kell bemenni hozzá emiatt mert nem sír csak mikor már másfél órán át hallgatom akkor bemegyek mert nem birom tovább hallgatni. Kicsit kivesszük az ágyból se utána visszarakjuk és minde folytatódik tovább míg végül el nem alszik.

Evisan! Bevallom míg bele nem jöttem a pelenkázásba addig jó pár pelus elfogyott naponta - és hogy az első csomag popsitörlő kendő meddig tartott azt inkább be sem vallom olyan ciki :oops:
Most már én is írhatom hogy max 6 pelus/nap de ez a maximum inkább kevesebb! Eleinte mi is Pampers-t, később Liberót használtunk de aztán egy jó ideig a DM márkáját amiről írtak előttem. A 9-20 kg kapható Pampers pelusból nálunk is minden kifolyt, nem bír el a pelus két akciót egyszerre. :-)
Most jelenleg a Rossman saját pelusát használjuk és nagyon meg vagyok vele elégedve. Gumirozott a dereka és nagyon jó nagyobb hasú babáknak. A DM Babylove pelusa is jó de annak nem gumirozott a dereka a Nándi súlyú babákra kapható csomagokban és emiatt döntöttem a másik termék mellett.
Egyébként árban szinte ugyanott vannak a két drogéria saját pelenkáinak az árai is mint a márkás és reklámozott pelenkák árai. Nem nagyon lehet spórolni szerintem. Mert ha az egyik mondjuk 1950.-Ft / 38 db pelus akkor a másik cég pelusa 2100.-Ft /40 db. Ez csak egy példa volt, de szerintem se állj a tűzhely mellett pelust mosva, inkább babázz. Azt jobban fogod élvezni. :wink: :D

Kép
mazsuzs

Csak gyorsan ismét!

Edó egész éjjel hányt, semmit nem aludtunk. Taminak csak a hasa megy így vele már könnyebb egy kicsit . Napközben is kb 5ször dobta ki a tacskót az Edó, nagyon el van fáradva. Azért valami marad benne de nem sok.

És én is kezdek émejegni így nem is szaporítom a szót. Átadom magam a klotyónak .

Szandra

szandrakiss

Szandra!

Gyors javulást Nektek! Ugyanaz a diagnózis a soraiból kiolvasva mint a keresztlányomnál. Neki bő 5 nap volt míg jobban lett de ez biztosan sok mindentől függ.

Gyógyuljatok meg!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szandra,

Gyógyuljatok meg gyorsan!

Evisan,

Az egészen pici babáknál tényleg több pelus fogy, de biztosan nem 12/nap. Nekem mindkét gyerek 3,5-4 óránként evett eleinte, én minden etetés előtt tisztába tettem őket. Főleg persze Dancát. Szonjánál már nem voltam ilyen kényes, csak akkor, ha nagyon pisis volt, vagy ha bekakilt. Én is végigpróbáltam minden márkát, nekünk a Huggies vált be mindkét gyerkőcnél, pedig nekik is vannak/voltak hurkáik rendesen. Az biztos, hogy teljesen gyerekfüggő.

Szonjus már egész komoly távokat megtesz sétálva, már nagyon élvezi!

Jó éjszakát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Evisan!
Szerintem a pelenka tényleg gyerekfüggő. Zsófinak teljesen mindegy, hogy melyiket használom, mert mind jó neki. Zétinél pedig csak a Liberó vált be, mert minden másikből kifolyt a pisi. Így mi a Liberót használjuk.
Eleinte én is nagyon sok pelenkát használtam (kb. gyerekenként 8-10 db-ot :oops: ), aztán rájöttem, hogy nem kell állandóan cserélni a pelust. Már régóta én is úgy cserélem ahogy Judit is írta, ha már nagyon pisis, ill. ha kakás, így kb. naponta 4-6 db fogy gyerekenként.

Anikoh!
Nem lehet elég korán kezdeni, és látom Niki sem marad le a többiek mögött! :wink: :D

Szandra!
Sok-sok gyógypuszi a csajsziknak!

Mesi!
Biztos voltam benne, hogy működik, mert mi is csak kb. 2 hete nem használjuk! Amikor megvettük az én férjem is órákig azt próbálgatta mennyire érzékeny.

Mazsuzs!
Nem tudom, hogy Nándi mennyit alszik napközben, de nálunk is volt olyan probléma, hogy este Zsófi nem aludt el. Kb. ugyanúgy fent volt mint Nándi, és ő is a lefektetés után több mint egy órával aludt csak el, és közben nyüstörgött. Nálunk azt vált be, hogy napközben csak kétszer altatom őket (délelőtt és ebéd után), és így este Zsófi is hamar elalszik (max. fél órán belül). Esetleg próbáld meg, hogy kevesebbet altatod Nándit napközben.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Hűűű, de sok vélemény a pelusokról. Köszi szépen!!! Egyébként én sem gondolom komolyan a textilpelenkával való bajlódást, mert annál lustább leszek, de azért egyszer-egyszer lehet, h kipróbálom már csak kíváncsiságból is.

Fricky,
Köszi a megnyugatást. Bár egyik nap felment a vérnyomim 170/80-ra, de akkor a család többi tagjának is többet mért, úgyhogy lehet, hogy a mérővel volt a baj. Egyébként szerencsére még jó szokott lenni a vérnyomásom.
Ezt a négykézlábhintázást kipróbálom, ha nagyon nem akar befordulni, dehát tényleg rengeteg idő van még addig.

Mielőbbi gyógyulást kívánok a beteg babáknak és mamáknak. Szörnyű ez az influenzás, megfázásos időszak.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Helló Lányok!

Mindenki kihasználja/ kihasználta a szép időt ( +7 fok)?

Adra? Neked mennyit alszik napközben Zsófi ? Reggel mikor ébrednek hogy kétszer le tudod tenni még aludni egy nap? Egyébként ma kipróbálom amit tanácsoltál. Csak nehogy nagyon "túlpörögjön" Nándi a fáradságtól bár még nem dörzsöli a szemét bár egy kicsit nyügyi és a macira fekszik. Ez beszédesebb minden szónál. Igaz mindjárt fél hét lesz.

Evisan! Eszembe jutott még a mosható nadrágpelenka. Igaz elég drága olyan 60 ezer forint körül kell fizetni érte, de egy baráti házaspár már lassan két éve használja a megvételtől és alig kellett kiegészítőket venniük hozzá a baba növekedése miatt. Igazán többet én sem tudok róla mert nem néztem utána de még ezt is megnézheted ha érdekel. Hosszú távon behozza az árát.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok lányok!

Jól esik, hogy hiányoltok, ámbár hálátlan dög vagyok!
Misi babám jól van, hál Istennek, szegény férjem esett ágynak baloldali tüdőgyuszit kapott :shock: , ezt a hülye influenzát nem feküdte ki. Látom ti is és a babócák is betegek, mindenkinek jobbulást kívánok!
Alig győzlek olvasni titeket!
Valaki mondja meg nekem, hogyan csináljátok!!! Anyukák, le a kalappal!!!! :lol: Amíg kismami voltam, állandóan a neten lógtam! Most már alig jutok gép közelbe, már hiányzik a netes családom!
Igazi varázslók vagytok, hogy a gyerkőcök mellett betudjátok osztani az időtöket! :lol: Tudom, majd a rutin, de piszok nehéz így segítség nélkül!

Misi babám szépen gyarapszik, bár inkább hosszában nyúlik. Nagyon édes, már figyel, ha hozzá beszélünk, egyre jobban lát, mosolyog, gagyarászik, és állandóan jár keze-lába. Imád pancsizni, csak az öltöztetést nem szereti! Akkor a legédesebb, amikor sír, könyörög, hogy vegyyük ki a kiságyból, és úgy beleéli magát, hogy remeg az alsó szája széle! Ilyenkor megzabálom! Majd ha tudok, rakok fel képet is róla!

Puszi, sziasztok! Majd jövök, ha tudok..

Kép
bettem3

ta-ta-ta-taaaaaaaaaaam!

Van netünk!

Most csak röviden

Megvagyunk, épp kilábalóban az influenzából.
Blanka áll, Réka mászik, Ági pedig egy kis energiabomba.

És a lényeg, holnap már 1 évesek lesznek, el sem hiszem...

Amint tudok visszaolvasok.

És most három kép róluk:
Kép Kép Kép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Dóri!
Nagyon jó, hogy már van netetek annyira hiányoztatok!! A képek szenzációsak, szuperül fejlődnek a csajok.

Judit!
Mosolyogtam mikor olvastam, hogy Szonjus egyre nagyobb távokat tesz meg :) , mert azért jöttem, hogy dicsekedjek: Edóka drágám olyan 10-12 lépést megy inkább az ajtóknál és a szőnyegnél torpan meg a járása és akkor jön a négykézláb mászás.

Nálunk hányásmentes volt az éjszaka véger!! Csak nagyon megy mindenki hasa, de remélem innen már csak felfelé!!!!

Na megyek is vissza szunyálni!

Szandra

szandrakiss

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?