Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lorca,
Ebbe a szutykus, szmogos időben én amúgy sem nagyon viszem ki Petit, max a kocsiig. Szerintem várj még meggyógyul Szasza, max csinálsz jó kis szellőztetéseket.
Van gyerek bőrgyógyász, a Madarászban van azt láttam kiírva.
Az ülést végül a Brendonban vettük. Közelebb volt és olcsóbb is volt kemény 500 forinttal. :lol:

Lin,
Szepa? Az ismerős. Néha még nálunk is előjön egy-két napra. Ez a kimegyek pisilni apa mellől és ordít a gyerek, na ez is gyakori. Kitartás. :)

Nanica,
Két kajcsi között szopi? Akkor ne is csodálkozz, hogy csak nyammog Linus. Ha kajcsi után szopiztatod akkor nem fogadja el a cicit? Akkor esetleg 3,5-4 óra múlva enne rendesen.

Ditke,
Kölesgolyót másr szinte egyáltalán nem kap. Néha egy keksz a kaja után a kezébe, és a kövi kajáig csak víz vagy tea.

Pann,
Mindig lecsúszik a zokni a Gergő lábáról vagy leveszi? Sokat nem tudok segíteni, mert nekünk nem nagyon van ilyen problémánk. Nekem nagyon bevált a H&M-s zokni , fel lehet térdig húzni, nem szoros de mégis pont rásimul a lábára és nem csúszik le. De végülis most ahogy gondolkodom nekünk mindegyik zokni a lábán marad (JPress,C&A).
Arra már én is rájöttem, hogy nincs összefüggés evés és alvás között. Tegnap pl alig evett vacsira 2-3 kanál pépet, előtte meg valamikor 4-kor evett és lám reggel 6-ig aludt, majd fél óra alatt visszalatatta magát és aludt negyed 9-ig és még akkor sem tűnt éhesnek. :?

Sno,
Gratu a hosszútávgyalogló Sebinek!!! :D

Lora,
Igen, te is mesélj, hogy hol tartotok km-ben?

Sms-eztem a Riával. Tegnap már nem volt lázas a Benike, délután hazaengedték őket, de ma már megint lázas. :( :cry: Sok-sok gyógypuszi Nekik!!!!
Vendég

Sziasztok,
Ded alszik, Nagyi hazament, férj dolgozik, tehát ismét jelentkezem. Csak a napsütés hiányzik, különben minden OK. Zsófi jókedvű, anyukája úgyszintén (ma este bulizni készül régi kollégákkal). :D

Tudományok:
Kezd kicsit mutogatni (bár inkább csak a szememet, meg az orromat nyomkodja). Olyan aranyos a kis nyújtott újjával. :D Többiek mutogatnak már?
Ezen kívül néha sikerül utánozni az első szótagot. Minden „kö”, de már a kutya néha”Ku”, a Böbe „Bö” és a legfontosabb a boci („Bo”). Egyébként már nagyon sok mindent ért (Hol van ez-az, már nagyon sok dologra működik).

Súly:
9,5 hónaposan: 8730 g és 73 cm. Zsófi is csak fél kilót hízott az elmúlt 2 hónapban, de nem izgulok ezen egyáltalán.

Evés:
Tegnap este adtam joghurtos almás zabpelyhet és Zsófi megtáltosodott. Több mint 200g-t megevett :shock: , pedig este csak 100 körül szokott. Általában is visszatért a jó étvágya, de a joghurt nagyon ízlik neki.

Alvás:
Max. 2X, de gyakran 1X napközben 1,5 óra körül (ha fél óra, akkor 2x alszik). Altatás még mindig nehéz, de mostanában valahogy beleszoktam (vagy séta, vagy hagyjuk, vagy 10 perc birkózás :roll: ).

Szepa:
Nagyon szabadon elhagy 8) . Pl. a Ringatón is, odamászik a csaj elé aki tartja, még ha a legtávolabbi ponton ülünk, akkor is (többiek? Én úgy látom, hogy csak a nagyobb gyerekek mászkálnak ennyire). És nem ijed meg. És nem szeret az ölemben, csak rövid ideig, vagy ha baja van. Nemsokára adhatom a kapukulcsot :wink: .

Szopi:
Sno, Panka elég durva szopis sztoritok van. Nekem csak egy picit sebesedett ki a mellbimbóm a legelején, de gyorsan elmúlt. Aztán meg volt a cicin sírás probléma (amit máig nem tudok, hogy mi okozott, de talán leginkább az hogy lassan jött a tej).

Párásító:
Vettünk párásítót, bár végül Tefal-t, mert épp akciós volt. Akit esetleg érdekel a MediaMarkt-ban 10.000 (15 helyett).

Ria,
Jobbulást!!!! Írj mielőbb, hogy mi a helyzet!

Pann,
Szerintem a néha 2 kelés, mindenkinél előfordul. Relatív jól alvó Zsófi is néha 1X, néha 2X néha 0X kel. És az összefüggést mindig keresem, de lelni nem lelem (bár néha azt hiszem igen).
Zsófi nem jár ugyan, de sokat álldogál és ezt egy zokniban a harisnya tetején teszi (milyen szép mondat).

Nanica,
Szerintem, evésnek számít a szopi is. Hisz Linus, nem az a vékonyka, tehát biztos elég neki az anyatej. Próbálj nagyobb szünet után etetni szerintem. Még annyi, hogy Zsófi pl. sajátból sokkal jobban szereti azt amit frissen főzök (pl. a fagyasztott cékla nem nagyon kellett, a frisset, meg csak úgy nyakalja :? ).
A ciciszájbahúzás van nálunk is :roll: (ilyenkor a blúzomat szoktam helyettesítő termékként alkalmazni).

Lorca,
Gyermekbőrgyógyászat van. A Szent Imrés telefonszámlistán.
Nagyon durva ez a röntgenes sztori :evil: . Remélem Szabi gyorsan átvészeli a betegséget.

SNO,
Gratulálok Sebinek az első lépésekhez. :D És álldogált már fogódzkodás nélkül előtte?

KépKép
bozotka

Ria
A gyógypuszik mennek továbbra is! Gyógyuljatok meg mihamarabb! :(

Szepa
Most nálunk is nagyon erős. Most is a konyhában mosogattam és főztem és el nem engedte volna a nadrágom. Bújócskázott a lábam között. Meg egyre többet szeretne ölben lenni. Pont beszéltük Brigiapuval, hogy most lehet igazán elkapatni, ha nem vigyázunk. De ez is annyira változó. Van hogy erős szepa van, van hogy egyáltalán szinte. :roll:

Km (nem tévesztendő össze Kelemackóval :lol: )
Már nem számoljuk. :lol: Egyre stabilabban és egyre többet jár. Hihetetlen mennyire járni akar! Még amikor az apja hazajön, akkor is inkább lassan odatotyog, pedig tudja, hogy négykézláb sokkal gyorsabb. Annyi újdonság jött közbe, hogy egyedül, kapaszkodás nélkül megtanult felállni. Ja és amin ki vagyok akadva, hogy teletalppal leguggol és fel is áll belőle tök simán! :shock: Én meg csak nagy nyögések közepette bírom ezt így megcsinálni. :oops: :lol:

Evés
Most megjárta, mert itt nyafizott, hogy éhes. A kaját (almás, csirkés krumpli) meg nem ette. A felét meghagyta. Most megmakacsoltam magam és nem kap mást. Ha igazán éhes lesz úgyis megeszi.

Pann
Brigi harisnyában tekereg itthon. Én is megkérdeztem a dokinkat a cipőről, de szerinte nem kell max. kintre. Itthonra nem. Egyébként van szobacipője, ma feladtam rá próbaképp, hogy jár-e benne. Utálta, nem járt csak mászott benne. Végül inkább levettem róla. (nem tudta levenni, pedig csak tépőzár van rajta :shock: )

Lorca
Sztem se vidd ki Szabit! Még a felnőtteknek sem jó ilyen szmogban. Főleg ott a Keletinél még nagyobb lehet. :?

Alvás
Most hogy épp nem jön foga megjavult. Max 1x kel, de ma is csak 6-kor. F9-6-ig aludt nyikkanás nélkül. :o Akkor szopiztunk, aztán visszaaludt még 8-ig. Ált. 8 körül szokott felébredni. :D 8)
lora7

Pann!
Nekem most mondta a rehabos dokinő, hpgy ha már inkbb jár mint mászik, akkor kell csak bentre szandi.Bár én nem vagyok meggyőződve, hogy bentre is kéne cipő a babalábra, úgyhogy majd meglátjuk.
Tejed biztos nem volt kevés, hoszen gyarapodott, esetleg éjjel lehetett kevesebb, nem?De lehet nem ez befolyásolja az alvását.

Lin!
Ha ez vígasztal Emili is nagyon hisztis lett, ha vmi nem úgy van ahogy ő akarja, akkor ordít, még könnyeket is csavar ki a szeméből a hitelesség kedvéért. :twisted: De amint megkapja, akkor abbamarad az egész cirkusz.De nem kahat meg mindig mindent, olyankor elterelem a figyelmét, egyelőre műxik.

Ria!
Én is gondoltam Rátok.Gyógyuljatok hamar!!

Bozotka!
Jó bulizást! 8)
Emili is meg ymindenkihez, tornán nálam sem marad,mint ha ott sem lennék.De ha apa is itthn van akkor is énhozzám jön, pedig estére már megunhatna
:twisted: :D

Lora!
Olyat Emili is csinál, nem engedi a gatyámat, jön utánnam, de ezekhez nem társul sírás, így én ezt nem neveztem szepának :roll:
De lehet nálunk ilyan enyhébb formában van jelen :roll:

Voltunk de, a városban, vettem Pampers Lets go pelust, nagyon tetszik, csak lefelejtették róla a zárócimkét, amivel a hsaznlt pelust össze tudnám zárni :? Legközelebb Liberót veszek :twisted:
De nagyon könnyű volt ráadni, jól illeszkedett rá.Csak drága nagyon :(

ÉÉÉÉÉSSS!Úgy néz ki nem maradunk fog nélkül :lol: A bal alsó 1ske talán útban van, mert picit piros felette az íny, és van rajta egy kis lilás bevérzés.Pár nap múlva kiderül. 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Megfőztem holnapra.Csináltam gulyást és 6 tepsi pizzát.

Pann
Te milyen tésztából csinálod a pizzát?
Látszik Gergőn miből lesz a cserebogár.Megy már Gergő?Nem lehetséges,hogy azért kel mivel valami újat akar csinálni.Laura mostanába kezdte el,hogy egyik este addig nyügösködött míg fel nem ült.Na akkor 2 napig kelt kétszer.

MMóni
Milyen szerencséd van.Ha így nézem Daninak kellett volna másodiknak születnie.

LOrca
Létezik gyerekbőrgyógyászat,de szerintem kérj tanácsot ki a jó.Szakmám alapján tudom vannak olyan orvosok akik távolról ránéznek mondanak valamitr és kenöcsöt adnak csak rá.Ha jó ha nem jó.
Nekünk az orvos mondta ködös időbe még egészséges gyereket se vigyek ki a bacik miatt.Tudom ezek az idők olyan lassan mennek a lakásba.Igaz van olyan bölcsöde ahol minusz 5 fokig kinnt altatják. :wink: Szerencsére nálunk csak kivitték őket játszani.

Kditke
Nem is néztem,hogy telihold van.Akkor nálunk is bejátszott. :wink:
Már dolgozol?Apa van otthon Tomival?Hány km-et utazól a munkahelyig,mennyi időt vesz el?

Nanica
Autós szopi nagyon tetszett. :D Látom te is megszenvedtél az elején.Méred hogy kb.mennyiket eszik Lilla?Szerintem neked még van bőven tejed.Lehet azért eszik lassan.Barátnőm 8 hósan kezdte a hozzátápit,és 2 éves koráig szoptatott.

Panka
De jó neked.Nálunk Laura ijen szisztémával sajnos nem alszik tovább.
Nagyon jó helyen fogtok lakni.Meg legalább nem lesz húzatos.Lakókat ismered már?

Blin
Laura ugyanezt csinálja.Sajnos egyre gyakrabban.Van olyan nap mikor boltba vagyok vagy dolgozok és felfutok,meglát elkezd üvölteni.Ha felveszem fogja szorosan a hajamat két kézzel és az arcát az enyémbe dörgöli.Ilyenkor olyan jó érzés.

Bozotka
Nálunk is megy a mutogatás.Ami érdekli rámutat,de rájöttünk meg is szeretné fogni.A pá-pázásnál monta 2-szer pá,és a lámpa nagyon érdekli,azt állandóan mutogatja és mondja,hogy plá.
Akkor nem ijjedős Zsófi. :lol: Bizti hamar befog szokni társaságba.

Sági
De jó hírt hoztál Riáról.És ő még lázas?Nem mondták miért van láza Beninek?Nagyon sok gyógypuszit küldünk mindkettőjüknek!!!

Lora
Gratulálok.Még nem ismerek olyan gyereket aki ilyen hamar elkezdett volna járni és kapaszkodás nélkül.
Nem tudsz videót felrakni Brigiről?Annyira aranyos lehet ahogy megy.Szerintem se adj rá cipőt.Gugolásból áll fel vagy négykézlábból?

Lorca,Sno
Így milyenek a napjaitok?Sokat kell rá nézni,nem akar mindent leszedni?

Múltkor volt róla szó,Hogy szilikonos zoknit vettetek?Vagy valami hasonlót.Mutatnátok róla képet?Nem vagyok tisztába milyen is az.Mi Daninak annak idején és most szerencsére Laurának tudtunk olyan harisnyát venni amin tappancsok/csúszásgátlók /vannak.Ugye nem ez amit ti írtatok?

Látom jóformán mindenkinál megvan a karifa.
Nálunk már alul annyira hullik,hogy félek szemébe megy Laurának.Feljebb igaz szép,de én leszedném,csak a család másik fele ellenkezik.Nekünk is volt olyan fánk ami majdnem húsvétig megvolt, igaz akkor még nem volt meg Dani és Laura.

KépKép
KépKép
dana 1

Dana!
Pizzát küggyed fénypostával, nyitom az abalakot! :lol: Köszi. 8)
Lorcának már ajánlottam bőrgyógyit, ahol dolgoztam. :wink:
Zokni:nézd meg a brendon honlapján, Egyébként olyasmi mint a tappancsos, csak az egész talpa be van vonva szilikonnal,mintha viaszba lépett volna :lol: Így lesz a zokninak egy kis talpa.
Lakók:talán egy katonatiszt asszonnyal, meg egy egyedül álló nő 1 gyerekkel.De nem biztos. :roll:
Karifát már rég kihajítottam(én vártam már, mert hullott, és emili is rájárt volna, így barokád volt a lakás.)

Kép
pankaa

Dana
Brigi négykézlábból áll fel. Guggolásból csak akkor, ha előtte már állt, leguggolt valamiért és felállt.
Videónk van ugyan, de egyrészt nem tudom hogy kell felrakni, másrészt mivel csak a fényképező kamera részével tudok csinálni, nagyon sötét, nem sok minden látszik rajta. Sajnos mostanság nem sütött a nap, hogy rendes fény legyen. De majd igyekszem kitalálni valamit. :wink:

Szilikontalpas zokni: Kép
Ilyesmit eddgi csak a Brendonban és a Kenguru Goldban láttam.
lora7

Sziasztok!

újra itt vagyok:-)
Ezerrel készülünk a nagy utazásra...
Leát próbálom a konzerv(üveges) bébiételekre szoktatni kisebb nagyobb sikerrel, merthát anya főztje mégiscsak überel minden hipi-szupi üveges bébikaját :lol:
Tesóm megnézte a kinti kajcsikat sőt meg is kóstoltam és szerinte a Gerberen kívül mind ehetetlen :shock: :oops: :lol:
átnéztem a kínálatukat és úgy döntöttem ink kiszámolom mennyi kell Leának és bepakolom a bőröndbe :lol:

hétfőn voltunk tanácsaadáson...
10380 g és 74cm :lol:

a dr.nő meg is jegyezte viccesen h "anyád meg azt hitte azaelején h éhen fogsz halni" :twisted: kár h nem jegyeztem meg nekih nem rajtuk (dr.nő és védőnő) múlt h Lea amai napig így szopizik!

a szopis sztorink dióhéjban...volt minden ...a régi későn belövelés, kevés tejcsi, poharazás, 20-as fecsi végén szilikoncső ujjam be a szájába mellette nyomni a lefejt tejcsit, 1 hétig napi 2x szuri a fenékbe a mellgyuszi miatt, 1,5 órás szopik (nanica! :wink: ) de a 2.hónap végére normalizálódott a helyzet a sok-sok kitartásnak és ezerféle praktikának és nem utolsó sorban egy szopis tanácsadónak köszönhetően!!! róki Te végigkísérted... :wink: :lol: talán emlékszel még...ja és a védőnőm azóta hanyagol h megtudta hívtam egy szopistanácsadót , aki házhoz jött... :lol:

ha vkit (esetleg ismerőst,kezdő anyukát) a részletek is érdekelnek priviben megy természetesen a tejfakasztás ezer módját kipróbáltam :lol: SIKERREL! :lol: :lol: :lol:

Lea kitartóan gyakorolja a felállást és Brigihez hasonlóan simán legugol már és fel is áll...a támaszték nélküli állás most van napirenden...pár másodpercnél tartunk :lol:

lora
a cickó duzzanat ált ártalmatlan és ahogy Sági írta a hormonok az okai...

dana
én sem hagyom sírni...Lea ált akkor sír ha gondja van azt pedig ki kell derítenem vagy meg kell nyugtassam :wink: nála a leteszem h lehiggadjon és abbahagyja nem megy bár nálunk az elején volt 1x 7perces sírnihagyás...
nincs szívem azóta megismételni...

ha nem alszik eleget elterelem a figyelmét vagy csak lóg rajtam és kivárjuk míg elég álmos lesz...
még mindig cici vagy dajkálás kell az elalváshoz :oops: :lol:

ria
a gyógypuszik természetesen ezerrel mennek mindkettőtöknek...

szepa
egy enyhébb forma talán mintha felütötte volna afejét de semmi komoly :lol:

sági
megkérdeztem a fluor pótlást nálunk állítólag kevés a víz fluorid tartalma így erősen ajánlott (Dentocar) már 6 hónapos kortól :shock: de akkor miért nem szólt eddig senki :?: :shock: :twisted:
ugyanakkor a barátnőm kislánya 2,5 éves ugyanaz a doktonőnk ugyanaz a város és nekik semmit nem kellett szedni!!!! :shock: :shock: :shock:
így most írtam egy mailt az egyik ÁNTSZ-s ismerősnek h ugyan áriulja már el mennyi a víz F tartalma errefelé ...hátha okosabb leszek :lol:

Elkezdtük a glutén bevezetését...Fosvovit keksz, kenyérhéj formájában :wink: 1-2 fulladásos rohamtól eltekintve egész jól haladunk :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

zokken :lol:
nekünk is ilyen van :lol: én itthon a baboltban vettem drága pízért :twisted: ha a lábán marad beválik :lol: de persze kb 2 percenként húzogatom vissza :wink:

lorca
szerintem felöltöztetve (mármint Szabit :wink: ) szellőztethetsz egy kevés friss levegő nem fog ártani...

a virtuális gyógypuszák term nektek is mennek :wink: :lol:

sági
megmutattam Leának a szerszámpad új használatát :lol: :wink:
őt egyenlőre az apa által előadot "csúsztass, pörgess..." c. dal hozza lázba :wink: :lol:

nagy utazás
ha vkinek van vmi kívánsága amit esetleg csak kint lehet megvenni szóljon ...
ha tudom hazahozom ha nem akkor megveszem és haza postázzuk... :lol: de komolyan!
Május!!!!ne fogd vissza magad :wink:

Örülök h Kelének is bejön a Jana üveg...Lea most már rendesen tud inni belőle nem csak csepegtetek :lol:
persze azért a poharazást is gyakoroljuk szorgalmasan :lol:

etetés
kizárólag Aventes pohárból, vagy a sima üvegtálkájából mert a Mici macis tányérszett vagy az üvegen a baba elvonják a figyelmét márpedig evés közben nincs játék!

nanica
Leának kb 2 hete vot jónéhány napja h alig evett...2-3 perces szopik 40-50g az extra kajcsikból...aztán elmúlt és most újra jó étvággyal eszik :lol:
szerintem ne aggódj!

lin
Gréta az ágy alatt nagyon tuti :lol: én lehet h gonosz anyu lennék és másszon ki ha bement... :lol:

nos az utolsó 2 oldalt olvastam ...próbáltama reagálgatni a teljesség igénye nélkül de most mennem kell!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Szabira lehet, hogy hatott a fenyegetés. Megevett egy egész üveg Hippet és utána még cuppogott. :D Persze egy Hipp még nem csinál nyarat, de rég volt ilyen. Remélem, ez azt is jelenti, hogy a javulás útjára lép. :wink:
Nati sem csorog. Így lőttek az allergia diagnózisnak. :twisted: Annak nem lenne szabad elmúlnia. :lol:

A Kismamában ma olvastam egy cikket a mandulaműtétekről. Úgy megörültem, hogy pont a témámba vágó cikk van! Erre olyan gagyi, minden konkrétumtól mentes pongyolát olvashattam, hogy még most is háborgok. :evil:

Séta:
A környékünk elég gázos (szó szerint és elvont értelemben is :twisted: ). De aki volt temitalin, emlékezhet rá, hogy az ott teljesen más világ. Csak el kell addig jutni. :? Már naaaagyon jól jönne egy kis tavasz a lelkemnek.

Szabi végre mondta az első, teljesen elfogadható szót. :D Pelenkáztam, mondtam, hogy van kaka, mire boldogan utánozta. Hurrá. Remek szókincse lesz. :lol:

Dana,
Mire kell sokat ránézni? Nem értem. :roll:

Én is azt a fajta tappancsot szeretem, amit Lora mutat. A pöttyös sztem nem olyna jó, az gyakran elforog, amikor Nati veszi fel. Bár lehet, hogy ez itt még a többségnek nem szempont. 8)

Szepa:
Pont azon gondolkodtam a napokban, hogy Nati ennyi idősen már bőven nem volt a kezemben. Persze akkor már április volt, tudott állni és lent voltunk a játszin. Szerintem ez meg fog oldódni, de Szabi most leginkább kengurubébi. :twisted: Pláne, hogy állandóan felkapdosom, mert félek, hogy Nati rálép, átesik rajta, megeteti...stb. A legjobb, amikor wc ajtó picit nyitva és fúrja bele a fejét ordítva, ha nem tudja azonnal kirántani a tokjából.

Kép KépKép
lorca

Mazsi!
Olyan jó, mostmár itt vagytok TI!, a nagyérdemű, és ha esetleg gond lenne tesókánál a szopival, akkor tudom hová forduljak tanácsért! :D

Lorca!
Wc-s sztori nálunk is ilyen :lol: Meg minden ajtónál, de azért csak kinyitja a kis csibészke! :D
Jó étvágyat Szabinak!

Kép
pankaa

Dana

Ma volt az utolsó szabad napom hétfőtől kell mennem a dolgozóba, Tomiapu szerencsére már tölti a felmondását úgyhogy ő itthon lesz. Már gyomoridegem van ha a munkára gondolok. Nagyon nincs kedvem, olyan jó volt itthon babázni!!! :cry: :cry:
(hétfő szerdu du 15-19-ig kedd csütörtök 8-13-ig péntek változó, általában a négyből csak két pénteket dolgozunk kettő szabad).

15-20 perc az út kocsival 15-20 perc haza.(Szerintem ha Bp-en laknánk mondjuk a Pesti részen akkor mire a hidakon átérek az maga ennyi idő) Arról nem beszélve, hogy ha mondjuk Újpest vagy Pestlőrinc az kb. 50 km és Pesten belül.
Én a Budai oldalon dolgozom a XII. ker.-ben. Egyébként nagyon szép hely főleg a hegyoldal ami hozzánk tartozik. Tiszta levegő, madárcsicsergés, mintha nem is Budapesten lennél.

Autópályán megyek Bp-ig. Ha úgy mond valamit Budaörs után ami jön város az Biatorbágy, 16 km, nem távolság egyébként is autóval járok dolgozni. Ám kedvem egyáltalán nincs még a munkához !!! :evil: :evil:

Irigylem a lelkesedésed a főzéshez !! Pizza azt nálunk Tomiapu szokta elkészíteni ! Fini-Fini !!! Vendéget vártok 6 tepszi pizzához ??(vagy újra bevonul az orosz hadsereg és ti etetitek őket?) :lol: :lol:
Vagy le is fagyasztasz belőle ? Mi szoktunk ha túl sok tésztát gyúr apuka !(csak a tésztát )

Hanyatt fekvésből ült fel Laura ??? Az igen van ám hasizma a csajszikának !!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mutogatás nálunk csak felfele a lámpa fele megy, ill. lehet, hogy én azt mutogatásnak vélem.( szegény gyerek csak a kezét emeli fel !)

A pá-pá-zást viszont kezdjük tökélyre fejleszteni, de beszélni még nem beszél hozzá, csak int, mint egy pantomimes !!!!! :lol:

Pankaa

Pampers pelenka az a nadrágos ??? Mi tetszik neked abban ha meg nem sértelek ? Én Libero Up&Go -t vettem alig várom, hogy elfoggyon, lehetetlen ráadni a gyerekre, a popsikrém meg a derekán köt ki az egész !!!! :shock: :shock:
Nálunk legalábbis ! Vagy lehet hogy rossz a technikám ! Te hogy adod rá ???? (fekve állva ülve ?)

Lorca

Gratula Szasza első szavához !!!(kis huncut)
Jé van ilyen, hogy a gyerekek meggyógyulnak az orvosi kezelés ellenére !! (Allergia?):lol: :lol:
Én is most gondolkodom a babülés dolgon, ti milyet vesztek ?
Én a Römeren gondolkodom.

Mazsi

Szerintem a dr-nő sem lenne ilyen humoros, ha az ő gyereke evett volna nehezen !!(empátia nesze neked) Lea nagyon ügyi, már nagyon ott van Brigi nyomában szerintem nemsoká ő is elindul ha már ilyen ügyike !

Nálunk az Aventes pohár és a babétkészletek ki lettek nőve mióta 3.5-4 dl főzeléket és gyümit eszik Tomi ! Lassan felnőtt tányérból eheti a felnőtt kaja mennyiségeket ha így halad ! :lol: :o

Alvás:
3 napja minden éjjel felsír negyedóránként ha nem köztünk alszik, nesze neked kiságyba szoktatás, ha sokáig így megy a teliholdtól belőlem lesz farkasasszony !!!!!!! Pedig már egyedült elaludt a saját ágyában !!! Nappal már csak 2x alszik. Ébredés változó reggelente fél héttől 8-ig minden variáció belefér, és kiszámíthatatlan.

Séta:
Nálunk tiszta a levegő, de van mikor nem marad rá enegrgiám csak kirakom a teraszra.

Szepa:

Ha apa mellette van eszébe sem jut, ha én akkor állandóan !! Hogy van ez ?

Kép
kditke

Panka,
Jó az új avatar :) Nem mintha ez alapján már felismernélek az utcán. :lol:

Kditke,
Az allergia diagnózist elutasítottam. Fellázadtam. Ki sem váltottam a gyógyikat, mert szerintem nem az.
Babaülésben nekem is a Römer szimpi. Már vagy egy hónapja a honlapokat és boltokat járom. :wink: De ahogy Szabi hízik, van még időm, mire eléri a 9 kilót. :twisted:
A 4 dl főzi az már felnőtt adag. Legalábbis nekem. :wink: Ha előtte vizet iszik, akkor is ennyit enne?
Telihold 22én lesz, 14.35 perckor. Az még arrébb van. :roll:
A memória még nem tökéletes. Ha ott vagy, lát, de messzebb vagy, mint szeretné, akkor tudja, hogy valami nem jó, megpróbál tenni ellene. Ha viszont nem lát, kicsit lassabban jutnak még el odáig, hogy mit is tegyenek az ügy érdekében. Ezért lehet nyugisabb, ha apával van. Szabi ilyenkor ki szokott menni a konyhába. Pedig azon kívül még lehetek pár helyen, de valahogy ez vésődött bele. (Talán van összefüggés, hogy csupa konyhai dolgokat kaptam karácsonyra. :evil: :lol: )
A koraosztályon a pelenkába rakták a popsikrémet, majd abba a gyereket. Nem a legjobb megoldás, de amíg a bugyipelenka el nem fogy, legalább nem keni fel a hátára. :wink:

Kép KépKép
lorca

Lorca

Én is az orvosi kezelést idézőjelben gondoltam. Tudod van az a vicc, hogy az orvos felírja a gyógyszert, mert élnie kell valamiből, a gyógyszerész kiadja a gyógyszert mert annak is élnie kell valamiből, a beteg meg nem veszi be, mert ő élni szeretne. Kb így is van sajna a mai eü. ellátás alapján. Én is mondtam a férjemnek, ha ne adj isten olyan bajunk lenne amit én itthon nem gyógyitok meg akkor inkább haljunk meg, de kórházba nem vonulunk.

Hány cm Szabi ????? Diétáztatod ezt a kismanót , hogy olyan soká éri el a 9 kg-ot. ???? :lol: :lol:

El felejtettem írni, hogy a főzi után még iszik kb 1,5 dl vizet, a tápszer után (270 G kb.) meg több, 2 dl.-t lehet hogy éhes, bár nagyon izzadékony is, én ezzel magyarázom a bő folyadékbevitelt.
(bár állandóan teper, mint a sajtkukac) :lol:

Babaülés árban miket láttál, mert én min. 56000 Ft -től kezdődnek. (Kika, weblapokon) és melyiket a Duot vagy a Kinget ?

Akkor mitől nyafi vajon az én fiam 3 napja ???(no meg a kutyám)
Se fog, se hasfájás akkor mi ??????? Szinkrontolmácsot szeretnék !!! Meg egy doboz Xanaxot, vagy Frontint( egy marék hangya is megteszi, mire felszedegetem lenyugszom) !!! :roll:

Kép
kditke

Sziasztok!

Panka
Nagyon jó az avatar képed.Elöször azt hittem új csajszi a nevet még nem olvastam el.Végre napfényt látok a sötétségbe.
Küldök,de ha szólasz hogy jössz csinálok többet.

Lora
Köszi a képet.Még nem láttam ilyet :oops: ,de lehet most veszek egyet.Talán a leányzó is rászánja magát és feláll a szülinapjára. :?
Nem semmi Brigi.Nagyon ügyes.

Mazsi
De jó hogy írtál.Mikor mentek?
Sajna szerintem Laurát picit elkényeztettem alvás terén.MÁr nagy kópé.Ma fél 7-kor szopizott visszaludt 8-ig.11-kor leraktam aludni, negyed óra játszás a kiságyban nagy sírás.Mire bemegyünk hanyatt csapkodja felfelé a seggét,hogy ő kijön.Így nem aludt 14.30-ig semmit. :twisted: Este szopi és mindig evvel el is aludt,de 1 hete elkezdte,hogy vége a kajának és ő nem cumizik a cicin,hanem inkább felül mellém és gagyog,játszik.Na ezt nem akarom megengedni,próbálom szopiztatni,de megfeszíti magát mert tudja alvás jön.Bírtam 2 napig és most szopi után fogom berakom a kiságyába,de akkora üvöltést rendez,még levegőt is elfelejt venni.Ha kivesszük,vagyis már a kezem felé nyújtom sírí csend és nagy sóhaj.Nem tudom mi van vele,de ezt így sokáig nem csinálhatja,mert a végén éjfél lesz mire elalszik.Na kipanaszkodtam magam.

Lorca
Bocsi elírtam.LOrát akartam kérdezni,hogy mivel már mennek sokat kell rájuk figyelni?
Gratula Szabinak az evéshez.Nem lehet,hogy ő már elöbb érezte a tüdőgyuszit és nem kívánta a kaját?
Nálatok is már Nati állt 10 hósan?
Az a jó Nati nem allergiás.Különben milyen allergiára gondolt az orvos?

Kditke
Minden együtt érzésem a munka miatt.Én se szívesen hagynám itthon a gyerköcöket.De apénz az úr. :cry:
Remélem nem jönnek az oroszok. :D Nálunk ez természetes.Mindenki máshogy szereti.Meg ugye mivel mi lakunk az Apóssal egy házba én főzők.Igaz sógornőm mellett éhen is halhatna.Férjem 56kg,de általába 2 óra egy nagy tepsi pizza nála.Most is azt eszi. :lol: Ő 7 szelet rántott húst megeszik és nem látszik rajta. :shock: Bezzeg ha én levegőt veszek még az is. :?
Altatás látom neked se az erősséged. :D
Szepa
Ez nálunk is hasonlóan van.

Képzeljétek Laura elkezdett kúszni 2 m-t.Tudom nem nagy szó,de csak a pizzás tányérra hajlandó.Ezentúl én se söprök,mint Sno hanem elhintek pár szem kajamaradékot. :lol: Talán rájövünk így a mászás technikájára.

KépKép
KépKép
dana 1

Kditke
már akartam délután is írni h Lea kb 8-8,5 kg- kora óta a P4+ (9-20kg) pelust használja...előtte Libero 4 volt de abból kifolytak a dolgok...így most a P4+ a nyerő.

ezek a főzi adagok :shock: még mindig meghökkenek rajta :lol: ez nekem is sok lenne pedig én szeretem őket :wink:
mondjuk nem látszik Tomin h feleslegei lennének :lol: a képek alapján nem keveset tesz érte h ledolgozza...

timo
én épp hétfőn vetettem fel a tanácsadáson (1 órát vártunk :shock: )h miért nincs időpont? azt értem h a rendelésen nem lehet az időpontot tartani na de h a tanácsadáson sem? :shock: :twisted:

tesó
végre nálunk is napirendre került...mármint a téma :oops: :lol:
2010 tavaszi topik megnyitását tervezem/zük :lol:
1 évet most muszály lesz dolgoznom... :cry:

addig pedig drukkolok nektek! :wink: :lol:

glutén
azt már írtam h elkezdtük...a dr.nő annyit mondott h célszerű elkezdeni 9 hónapos kora körül mert ha érzékeny rá akkor jöjjenek ki most a tünetek.Ha később kezded pl 12 hó akkor nagy valószínűséggel látens formában jelentkezhetnek a tünetek ...sok x gyomorfekély formájában... :shock:
csak remélem h nem lesz semmi gond a családban nincs glutén érzékenység...sőt ételallergia sem ...

mmónika
"Öcsi az autópálya" :lol: :lol: :lol:

pankaa
tényleg hasonlítotok sno-val egymásra csak a képet láttam és gondoltam micsoda új kép sno-ról :lol: :oops:

tök jó h sínen van a lakásprojekt :lol:

lorca
most olvasom a rtg-es sztorit :shock: (visszafelé haladok :oops: ) XXI.század vívmányai :shock: :twisted:

ex Milupa-s ismerősöm van ha gondolod... :lol: kérdezz! továbbítom :lol:

Kditke
Lea is bandzsít mk szemével...én úgy tudom 1 éves korukig nem nagyon tudnak vele mit kezdeni ....(tényleg ezt elfelejtettem megkérdezni a dr.nőtől :twisted: )

dana
javult Laura étvágya?
cicisztrájk :cry: esetleg a mensi miatt? bár ha mást sem fogad el akkor sztem nem éhes...

GRATULA A MENŐMANÓKNAK (Timi után szabadon) :lol:

adó
nekem is TB kifizetőhely úh ők csinálják
szval nem sokat segítettem :oops: :wink:

cipő
nekem most az a gondom h a sarka nem megy bele :shock: a méret (talp alapján) még bőven jó :shock: akkor most mi a gáz?
mondjuk egyenlőre csak a kenguruzáshoz kell de lassan venni kell egy normálisat is...

most elteszem magam holnapra
Jó éjt!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

utoljára jövök ma :oops:

dana
Leának nemrég ért véget egy hasonló esti elalvásos 2 hetes időszaka...cici után nem aludt el de ha aletettem ordítás volt így kb 3/4 óra dajkálás és az összes maci egyéb állat leltározása után aludt el...aztán vége lett szerintem nyugi! :lol: dajkáld meg, megnyugszik és aludni fog :lol: vagy nem :oops: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kicsit off leszek!

Ma reggelre meghalt a nagymamám. Váratlanul.
:cry: :cry: :cry:
Vasárnap hazautazunk határozatlan időre.
Minden jót!

nanica

Nanica, nagyon sajnálom...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Megyünk ma Ikeázni az Őrs vezér téribe, nyitásra a lányokkal. Van valaki másnak is kedve? Írjon SMSt és összefutunk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kditke,
Szabi valahol a 70 cm felett van. Nem diétáztatom, megoldja egyedül. :twisted: 9 hónaposan 8290 volt, 10 hónaposan 8190. Így lassan haladunk a 9 kilós autósülés határ átlépése felé. :wink: :lol:
:shock: Rentgeteget tud enni. Egy ennyi idősnek kb 200ml szokott lenni a gyomor űrtartalma. Vannak persze ettől eltérések, Szabinak biztos kisebb, mert nem tud olyan éhes lenni, hogy bmiből megegyen ennyit. Ő vszínűleg ezért is hízik lassabban.
Römer: http://www.roemer.hu/akcio/akciok.php
Itt 54.900től kezdődik.

Na, ennyit a délelőtti villámalvásról...

Kép KépKép
lorca

nanica
sajnálom! :cry: :cry: :cry:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nanica
Nagyon sajnálom... :cry:

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Ditke!
Nem sértesz meg, dehogy! :D Hát nekem azért tetszik, mert könnyebb ráadni :roll: mikor még fekszik, akkor ráhúzom a lábára, majd feláll, kapaszkodik belém mint egy kis csitamajom,én meg nagyon könnyen, mint egy pamutbugyit ráhúzom. :lol: Nem kenődik szét a krém sem(én csak kaki után krémezek), és nem szorítja a pocakját, meg vhogy kényelmesebbnek tűnik nekem legalábbis.Liberósat is ki fogom próbálni, mert a Pampers lefelejtette róla a visszazáró csíkot :twisted:
Pontosan mit is dolgozol?Felnőtt orvos mellett vagy, vagy gyerek doki?Hangyákat küldöm :D

Nanica!
:cry: Részvétem!

Lorca!
Köszi. :D Ez egy régi kép, még Tunéziában készült :wink:
Belepróbáltad már Szabit egy Römerbe?Csak azért metrt Emili 8 kilósan sem fért bele :? Vhogy ez testalkat kérdése is szerintem.
Emili is van hogy 2 üveg kaját eszik meg, és néha még utánna egy Frutapurát is.De még mindig nincs 9 kiló.

Dana!
Miért, eddig olyan sötét voltam? :twisted: :wink: :lol:
Sajna mesze laktok(neked legalábbis szerencsére, így nem eszem el előletek a pizzát :twisted: ).
Laurnak gratula!

Mazsi!
te is látod a hasonlóságot?
:roll: Na majd Sno kommentálja. :wink:

Na ma voltunk megnézni az építtető referenciáit.3 lakásban voltunk, és tudtunk beszélni 4 szemközt a atulajokkal, az építtető kint maradt addig(milyen tapintatos).Jókat mondtak róla, meg voltak elégedve a munkával,ha volt vmi gond, akkor azt szó nélkül, saját kontójára kijavította(parletta volt karcos, kicserélte az egész szobában, falat összekenték a UPC-sek, azt is lefestette).Megvan a szerződéstervezet is, majd hétfőn átnézetjük a saját ügyvédünkkel is.Aztán belecsapunk a lecsóba :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Mazsi
Miért kell neked 1 évet a második baba elött dolgozni?Ha csak több Gyedet akarsz annyi se kell. :wink:
Akkor alvás ügybe én se vagyok egyedül.Tegnap meg ma rájöttünk,de még figyelés alatt van a dolog,hogy nagyon zavarja a sok infó és nem tud aludni./míg szoptatok Dani addig nézhet tv-t és utána mese úgy alszik/Ezért a másik szobába mentünk át enni,ígx 15 perc múlva aludt./de ezt nem kiabálom el/

Lorca
Látom Lora ajánlotta a spár bélyegeket.Ha szükséged van rá szívesen küldök neked is levélbe./van bőven/
Már akartam kérdezni.Natit szeptembertől íratod oviba?Vegyes vagy sima csoportba?

Panka
Nem úgy értettem.Tegnap nálunk olyan köd volt,hogy jóformán az utca túloldalát alig láttuk.Már teljesen kivoltam.Erre te felraktál egy napos képet.OLyan jó volt nézni,kicsit nosztalgiáztam a nyárról.
Ez az építő nagyon szuper lehet.Sajna az ilyenek nagyon ritkák mint a fehér holló.

KépKép
KépKép
dana 1

Nanica,
Nagyon sajnálom. :(
Csak még azt akartam kérdezni (magamból indulok ki :wink: ), hogy nem lehet, hogy az autósülést nem jól tettétek be? Láttam már ilyen forgathatósat, az egyáltalán nem volt függőleges. Máshol van az alja, mint amikor előre néz.

Mazsi,
Így utólag egyértelmű, hogy nem küldöm vissza Szabit, de azért volt egy-két(száz) pillanat, amikor szidtam azt, aki ekkorka különbséggel akart másodikat. :wink: Jó dolog azért élvezni az első gyerkőcöt anélkül, hogy mellette egy nagy pocakot kerülgess. A 2010 az egy szép szám. :lol:
Ez a gyomorfekély dolog kicsit rejtélyes nekem. Hogy egyesek a helioakármilyen bacira kenik vagy épp pszichoszomatikusnak tartják, az még ok. De hogy a glutén. :roll:
Egy gluténérzékenység meg nem olyasmi, amit az ember nem vesz észre, a vékonybél nyálkahártyája genetikailag van taccson. :? Egyébként ki lehet mutatni. Csak épp tudni kell, hogy a géntérképén szerepel-e a DQ2 és/vagy DQ8. (Pont mostanában olvastam róla, a forrás internet)
Babaszemet egy év előtt is tudnak kezelni, de csak extrém esetekben kell, mert a kezelés nagyon is árthat. Letakarással mindenféle idegi pályákat zizzentenének össze. Vizsgálni normál szemész viszont még nem tud csecsemőt, ha csak enyhe a kancsalság. Akkor avatkoznak be, ha mondjuk fixen be van ragadva a szeme és nem mozdul.
Milupás. :D Igen! Mi a különbség a 2-es és 3-as tápi között? Milyen fehérjét távolítanak el a tejből, hogy kevésbé allergizáljon? Vagy eltávolítanak egyáltalán valamit? A dobozon nem egyértelmű nekem az info :roll: Még a dobozon lévő védőnő számát is felhívtam. Galád módon senki nem vette fel a telefont. :twisted: A saját dokimat is kérdeztem, de amit mondott valahogy sántított. A két tápi összetevői szinte totál azonosak.
A cipőnél mond meg Leának, hogy álljon bele a cipőbe, különben nehéz beletuszkolni a lábát. :lol: Elég hosszan nyitott a cipi? Max pár centis zárt rész maradhat a cipő orránál, különben nem az igazi.

Dana,
Elég valószínű, hogy a nemevése kapcsolatban van a betegséggel. Egy nem gyarapodó mini mindig gyanús. :roll: Csak épp nem volt sírós vagy lázas, ezért nem is aggódtam. Igazából még most sem tudok nagyon aggódni, mert egyszerűen nem látszik rajta, hogy olyan beteg lenne. Max egy enyhe nátha tüneteit produkálja.
Nati is állt ennyi idősen. A gond vele az volt, hogy nem érdekelte a támaszkodás. Ő a padló közepén akart megtanulni állni és járni is. Így egy kicsit nehezebb volt. :lol: A felállást úgy próbálta, hogy négykézláb állásból felnyomta a fenekét és így háromszögezve küzdött. De végül sikerült meg/felállnia vhol 10 hó körül.

Kditke,
Lehet, hogy a kutya zavarja. :lol:

Az autósülést megvettük :D Szabi belefér. :D Römer. Hosszú rágódás volt, de nagyon tetszik. Csak még bele kellene híznia. Haza már abban jött. Még úgy is biztonságosabb, mint a régi, hogy a súlyhatár alatt van. :wink: Szegényke teljesen ledöbbent, hogy mi is történik vele. Levert egy nagy bömbit, amikor beleraktuk. De aztán szép álmokat kapott. 8)

Kép KépKép
lorca

Dana,
Bélyeg jöhet. :D
Szeptembertől ovi. :wink: Ha az idei és tavalyi évet nézem, nem sokat lesz ott. :? Addig megpróbálok lefutni azért még egy füles doki és egy allergológus kört is, hogy döntsék el, kinek van igaza. Hogy hova, még nem tudom, nyár óta vadászom az infót a közeli ovikról. Egyikbe se nagyon akarom vinni. :twisted: De azért kinéztem már párat. Azt hiszem, vegyes csopi. A legjobb lenne, ha lenne bölcsi része is, akkor ha van valami és vinni kell Szabit, legalább egy helyre hordanám a két gyereket. Nem említve azt, hogy jó lenne, ha még fel is vennék oda, amit kinézek. :lol:

Kép KépKép
lorca

Csak most tudtam gép elé szabadulni délelőtt babülés túra, (megvan) poszívó vásárlás, délután tesztelés-takarítás, uszoda, este vacsifőzés.

Ma délelőtt hosszas mászkálás után megvettük Tominak az újabb babaülést, mivel a másikból már kilógott a lába !

Pankaa jutott az eszembe mivel ő mondta, hogy olyat kell venni amibe a gyerek kényelmesen érzi magát,(Teljesen igazad van !!!! ) hát ezért amelyiket csak megnéztük mindbe beleültettük.Szegény jól bírta a strapát !!

De végül (Römer mániám után) vettünk neki egy Maxi-cosi priori SPS-t. Nagyon szuper kényelmes, jó a fejvédője, 5 pontos az öve, menet közben 3 állásba dönthető. 3 helyzetbe rakható az övmagasság és övfeszítő van rajta.Hazafele Tomi már le is tesztelte és aludt benne eggyet !

Lorca

A Römer Tominak is kicsi (nem csak Emilinek) és nem éreztem olyan biztonságosnak a fejvédőjét, mint ennek. Ezeknek szélesebb a fejvédőjük is ! Más az egész forma a kiképzése minden. Bár az egyik helyen mondta a csajszi, hogy tavaly a Römer kapta meg a legbiztonságosabb ülés címet, tavaly előtt pedig a Maxi-cosi.

Pankaa

Ismét megnyugodtam, hogy nem csak az én fiamnak van ilyen jó étvágya !!
Az ülés szerintem is alkat függő, a nem soványka babócáknak, hanem egy kicsit vastagabb de nem kövéreknek, nem komfortos szerintem sem !
Valahogy úgy feszengett benne, nem volt annyira kényelmes , mint ez !(Sokáig lesz jó bele elméletileg, úgyhogy kényelmesnek kell lennie) Szép Sötétkék és vajszínű kordbársony az anyaga. Nagyon örülök neki!!!!Ismét az apró örömök !!! Depi ellenszere !!!

Felnőtt háziorvosi rendelőben vagyok körzeti nővér.
Hangyákat megkaptam köszi !

Dana

Köszönettel fogadom az együttérzést a munka miatt !!! :cry: :cry:

Az én férjem súlya is szörnyű-nem sok, nem is kevés pont jó - elmentem kb. 4 éve a kerimamihoz wellnes fittnesre az usziba, de nem szerettem volna egyedül menni a férjem meg szolidalitást mutatva eljött velem, Ő 6 kg-ot fogyott 2 hónap alatt míg jártunk, az én kilóim meg sem mozdultak !!! Pedig ugyanazt ettük csak az Ő anyagcseréje "kicsit " gyorsabb !! Hát hol van itt az igazság kérdem én ??????? :twisted:

Az én férjem is ragadozó húst hússal , már szekál, hogy a gyereknek üres kenyérhéjjat adok szoktatás gyanánt !!!! :twisted:
No milyen anya az olyan aki kenyérhéjjal szoktatja a gyerekét a gluténhez ????? SZÖRNYŰ!!!! :twisted:

Altatásban új módszert választottam: Ma úszás előtt nem tudtam elaltatni nagyon nyűgi volt, felöltöztettem és kiraktam a teraszra és kinnt hagytam, kb. 3 percig magyaráz, kb. 2 percig pityereg és 3 órát alszik. He-He-He !!!!Kifogok a kis pimaszon !!!

Gratula Laurának a mászkáláshoz ! :lol: :lol:

Mazsi

Köszi, most a 4+ lesz a következő a Liberóból amit kipróbálunk. Igen nagyon sokat mozog szoktam mondani, hogy még nézni is fárasztó. Ő pedig fáradhatatlan !! 8) Már előre rettegek, hogy mi lesz ha elindul járni. Ember nem éri utol.Arra gondoltam összekötöm a kutyával, az legalább szót fogad ha hívom !!! He-He !
:lol: :lol:

Egyébként pedig hál istennek apukája gyors anyagcseréjét örökölte !!!Vszínű ezért kicsi a sima Libero 4 is !

Ma vacsira a 4 dl főzelék (krumpli+brokkoli+sajt) után még húzta a kezem a szájához, hogy éhes megevett kb fél szelet kenyeret és 15 db kölesgolyót. Utána kb 1.5 dl tea. (hogy kitől örökölhette ? anyukája ,apukája szeret enni, a családban sincs sovány):o : :o

Nanica

Őszinte részvétünk ! :cry:

Kép
kditke

Sziasztok!

Kikerekedett szemmel olvastam a sok szopis küzdelmet! Le a kalappal mindenki előtt. Erről bezzeg nem írnak a kismamás újságok... pedig szerintem a szopira legalább olyan tudatosan kéne készülni mint a szülésre, de valahogy mindenkiben az a tévhit, hogy majd menni fog magától. De én nagyon úgy látom, hogy inkább az a ritka ahol zökkenőmentesen megy a dolog.

Pankaa:

Egyetértek, nem jól kapta be Emili a melledet, mert jó mellrehelyezés mellett nem szabadott volna ennyire kisebesítenie a bimbódat. Egyébként a babák iszonyat erősen tudnak szívni, mikor Zsuzsa született, próbálkozásképp beraktam a szájába a kisujjam, és meglepődtem milyen erővel szívja. Nekem is sebes volt a mellem, de viszonylag hamar begyógyult, tehát valahogy elsajátítottuk a helyes mellrehelyezést, vagy nőtt annyit a szája hogy elég mélyen be tudja kapni. Legtöbbször az a probléma, hogy a bimbó nem kerül elég mélyen a baba szájába, és szopizás közben a nyelv és a kemény szájpad között nyomorog, horzsolódik a bimbó, hát ezt nem bírja sokáig. Ha visszanyúlsz a nyelveddel a saját szádban, vagy belenyúlsz a baba szájába, érezni fogod, hol válik puhává a szájpadlás - odáig el kell érnie a bimbónak ahhoz, hogy ne sebesedjen szopi közben.

A szopisztrájkhoz, cumizavarhoz nekem is volt szerencsém, pedig Zsuzsa kizárólagosan anyatejet kapott, volt is elég tejem, és mégis kitalálta hogy őneki inkább a cumisüveg... együtt sírtunk. De egy nap küzdelem árán vissza lehetett édesgetni a cicire, de az a nap gyomorgörcs volt, tényleg.

Ovis szoktatás, WC sztrájk: nem vagyok gyerekpszichológus, de azért összeszedem magam. ;) A gyerek így tiltakozik az ovi ellen, tkp sztrájkol. Zsuzsa pl nem evett a bölcsiben hosszú hetekig. Inkább éhezett. De ő még pici volt, egy ovis már minimum 3 éves, és sokkal értelmesebb, vele meg lehetne beszélni. Nem szidni vagy ilyesmit, csak elbeszélgetni magáról az élményről, hagyni hogy elmondja, kiadja magából, így esetleg anyuka is megtudja, mi az ami ennyire felkavarja. És azt is hallottam, mint technikát, hogy az ilyen korú gyerekek nagyon fogékonyak az olyan problémamegoldásra, hogy mesében eljátszani az ő problémáit. Pl Kismackó is most indul macioviba, mert macianyukának vissza kell menni dolgozni, és ő sem eszik bent, amíg össze nem barátkozik egy másik kismackóval, és látja hogy az milyen jóízűen eszi a mézet amit ebédre kaptak, és az új barátja megkínálja, és hát azt elfogadja. Vagy valami hasonló. Csak ehhez tudni kéne, hogy mi az a mozzanat, ami problémát jelent a gyereknek, hogy a mesében felkínált megoldás reális legyen, illetve rávetíthető az ő helyzetére.

Kditke:

Érdekes amit írsz, ilyen túltermelésről még nem is hallottam! :lol: Illetve ilyen étvágyú gyerekről! :) Ezek szerint Tomi időre evett, ugye? És gondolom mikor kezdett apadni a tej, akkor ugyanúgy időre evett, csak már nem volt annyi mint régen? És akkor pótoltad a lefejttel? És ugyanúgy fejtél, semmi változás nem volt? Vagy kevesebbszer?

Mivel így is szopott 6 hónapos koráig, ezért csak érdekesség a dolog DE szerintem ha akkor áttértetek volna az időre etetésről a gyakrabbi, illetve igény szerinti etetésre, fenn lehetett volna tartani a termelést, hacsak nem valami hormonális elváltozás van a háttérben, mint pl terhesség. A tej mennyiségét csak úgy lehet növelni, ha arra törekszel, minél üresebb legyen a mell, tehát vagy gyakori szopi, vagy gyakori fejés. A szopi kb kétszer olyan hatékony, a baba minimum ennyivel többet ki tud szopni mint az átlagos nő fejni. (Persze mindenre van kivétel.)

Ami felmerült bennem: Ugyanannyiszor fejtél? Ugyanannyiszor evett? A menstruációdhoz lehet valami köze? Fogamzásgátlóhoz? Terhességhez? Volt valami más, terhelő tényező ami mondjuk lelkileg vagy fizikailag megterhelt akkortájt?

Dana:

Hogy meddig hagyom Szilvit sírni, az sok mindentől függ. Ha látható oka van a bőgésre, akkor megoldom. Ha lerakom aludni és még nem fáradt és azért üvölt, akkor kihozom és hagyom tovább játszani. Ha játék közben nyűgös, akkor megnézem a pelenkáját, vagy megszoptatom. Ha az ágyban sír miután letettem aludni, hallom a hangján, hogy a, esélytelen hogy aludjon, akkor kihozom, b, fáradt, de valami baja van, akkor általában bemegyek és megszoptatom, megnyugtatom, c, el fog aludni egy pár felháborodott kiáltás után. már fáradt, de valamiért nem tud elaludni, akkor lefekszem vele megszoptatni, és utána visszarakom hogy aludjon. Viszont ha valami más dolgom van (pl Zsuzsa körül), akkor addig hagyom sírni, amíg a dolgom el nem intézem.

Nálunk is valahogy úgy van, hogy Zsuzsa a relatíve nyugodtabb természetű gyerek, és Szilvi a kis végletes, tűzrőlpattant. Akarata van mindkettőnek. :? De Szilvi vagy vigyorog vagy üvölt, Zsuzsa meg ennél kiegyensúlyozottabb. Ő babának pl ritkán nevetett, viszont könnyen vigasztalható volt.

Sno

Sebi elindulásának a története nagyon jó! :) A kis praktikus. :)
a
A te szopis történeted sem piskóta. :shock: Szétnyílt mellből szoptatni. :shock: :shock: :shock:

Gyógyszert azért halogattam, mert nem akartam bevallani, hogy velem és nem a helyzettel van a probléma. Mindig hitegettem magam, hogy csak nehéz, csak ki kell bírni, csak arról van szó, hogy egyik pici másik kicsi. De mikor már ott tartottunk, hogy a nehezén tkp túljutottunk, és én még mindig mindenre bőgőrohamot kaptam, akkor azért leesett a tantusz, hogy ez így nem lesz jó. Egyébként olyan gyógyszert választottam, amit lehet szopi mellett is szedni. Többfajtát is lehet, de ez az ami legkevésbé átmegy a tejbe.

Depresszió: Szerintem nekem nem az a klasszikus szülés utáni depresszióm volt/van. Én amúgy is hajlamos vagyok a depresszióra, elég régóta küzdök vele, és már elfogadtam, hogy néha-néha újra előtör, akkor kezelni kell és túllépni rajta. Nekem valószínűleg életem végéig lesz szerencsém hozzá. Zsuzsa után (a szokásos szülés utáni hormonhullámvasúttól eltekintve) nem volt depresszióm. Szerintem most se jelentkezett volna ennyire makacsul, ha be tudtam volna vetni hangulatjavító megoldásokat, mint pl elfoglalni magam (akár munkával akár szórakozással) vagy kikapcsolódni, de erre sajnos nem volt lehetőség, nem tudtam kitörni a hétköznapokból, nem tudtam elterelni a figyelmemet arról, hogy nem jó így.

A depresszió tüneteit viszont le tudom neked írni: nyomott hangulat, érdeklődés elvesztése az eddig élvezetesnek tartott dolgok iránt, motiváció hiánya, lelassultság, alvásproblémák (túl sok v túl kevés), evésproblémák (túl sok v túl kevés), ingerültség. Ha a tünetek zavart okoznak a mindennapokban, és a nap nagy részében, a hét legtöbb napján minimum két hétig fennállnak, akkor diagnosztizálható a depresszió.

Pankaa:

Szilvinek a héten tört elő a második, az első kb 2 hónappal ezelőtt. Úgyhogy mi sem kapkodjuk el. Látod egyébként a fehéredést az ínyén, hogy már nyomul a fog?

Dana:

Írd meg (akár priviben) hogy mi a helyzet és megpróbálok véleményt mondani. Gyerekekkel nem foglalkozom, én felnőttekre szakosodtam, de talán tudok ötletet adni, hogy hova lehet/érdemes fordulni.

Sno:

Ha nem baj, megkérdezhetem hogy névszerűen ki ment ki hozzád (szopis tanácsadó)? Sebi szájába beletapizott? Gondolom azt végignézte, hogyan rakod mellre. Áhhh, így utólag már tök nehéz okosat mondani, remélem hogy a következő nem lesz ilyen nehéz.

Egyébként nekem is az az élményem, hogy a szopi a 4-5. hónaptól élvezet. Azelőtt túl sok a stressz, túl nagy a nyugtalanság, mindig van valami aktuális probléma. Szerintem azért javul a szopi élmény ilyen idős korban, mert eddigre a babák is megnőnek, nyugodtabbak, mi is nyugodtabbak vagyunk, belejöttünk, elhisszük hogy nem fog éhenhalni a gyerek, stb. Ez a lelki nyugalom szerintem sokat számít. No meg hogy nem fáj iszonyatosan, hát az is nagy könnyebbség.

Nanica:

Hadd hüledezzen az idősebb generáció! :) Zsuzsával nálunk bevett rutin volt, hogy fürdetés után egyszerűen leültem vele a TV elé, ő egy szopis párnán szopizott, mi meg Daviddel megnéztünk egy filmet! Olyan jó nyugis időszak volt, nagyon sajnáltam hogy Szilvivel nem lehetett megcsinálni.

Lorca:

Zsuzsa 15-16 hónapos volt, Szilvi pedig 8-9 hónapos... tudod, mikor lefejelt az ágyról, akkor röntgenezték először.

Szilvinek is pár pillanatba telt még a kórházban hólyagokat szopizni a mellbimbómra, amik szépen ki is szakadtak, de hálistennek ennyivel megúsztuk.

Na elküldöm aztán olvasok tovább...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)

Megjöttünk! Remélem mindenki jól van. Majd visszaolvasok, csak elég szarul érzem magam! :( Fáj a gyomrom, állandóan hányingerem van. :( Biztos jól telezabáltam magam az otthoni kajával! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Ria!
Remélem már jobban vagytok! Tudom, hogy nehéz, de próbálj meg legalább kicsit pihenni! Beni remélem jó kezekben van a kórházban vagy a legjobb lenne, ha már itthon lennétek!
Mennek a gyógypuszik!

Etetés:
Lillus lerendezi 5 perc alatt. Ha tovább tart, akkor kész tortúra beléerőszakolni a kaját, mert a zoknijától kezdve minden kezébe kerülő eszköz a szájában landol és ki sem akarja onnan venni! :roll: :roll:

A szopis történetek még olvasva is nagyon megviseltek, főleg így, hogy vissza kellett emlékeznem az enyémre. Sovány vigasz, hogy nem csak én szenvedtem meg az első 3-4 hónapot!

Nagoyn jók a képek, annyit változnak a gyerkőcök (főleg azoké, akiket ritkán látni) hogy csak ámulok és bámulok! :) :)

Lillus alvása katasztrofális volt anyáéknál. Minden éjjel kábé 5-6 alkalommal felébredt, de szopizni csak 5 körül kért először. :roll: :roll: Mivel nappal én aludni nem tudok, kábé kevesebbet pihentem, mintha itthon lettünk volna. De azért nagyon jó volt! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pann:

Nekem is elmeséled hogy milyen tüneteid vannak ami miatt tejkőre gyanakszol??

Dana:

Hormonok átmennek az anyatejen!!! Minden további nélkül. Vannak pl olyan babák, akik nem hajlandók szopizni amíg anyjuk menstruál, mert megváltozik a tej íze.

Mmóni:

Igazad van, a tapasztalat nagyon sokat számít. Remélem olvasnak minket várandós kismamák, és levonják a következtetéseket.

Nanica:

Van olyan antibio és lázcsillapító amit lehet szopi mellett szedni!!!

Pankaa:

Nem a folyamatos szoptatással volt a gond, hanem a rossz mellrehelyezéssel, nem volt elég mélyen a mellbimbód. Ilyen esetben 20 perc alatt is vígan sebesre szopizza. A lényeg a jó mellretétel, jó technika, és akkor éjjel-nappal lehet szoptatni.

Pann:

Zsuzsa is, szoptatott babákra jellemző módon, többször ébredt éjjel mikor valamikor 1 éves kora körül áttértünk a tápszerre (mert 4-5 hós terhesen elapadt a tejem. :( ) Azzal sem aludta végig az éjszakát, sőt.

Szilvi abban jár ami éppen a lábán van: semmi, zokni v harisnya. Mást még nem adtam rá, max tapadókorongos zoknit. Járni még nem jár, kint pedig pláne nem, úgyhogy cipővel még ráérünk.

Lin:

Szilvi dettó iszonyű nyűgös és anyás lett, néha azt sem tűri el, hogy leteszem a földre és mellette próbálok mást csinálni (mondjuk olvasni). Pedig régen az nagyon jól bejött, akkor elszöszölt mellettem. Most meg kapaszkodik belém, és még rám is szokott csapni mérgében! :evil: Ilyenkor csak az segít ha nekiülök játszani vele, és tényleg csak rá figyelek. VAGY berakom a kiságyába azzal a felkiáltással hogy biztos álmos! :lol:

Alvás:

Totál ingadozás. Pár napig átállt a napi egyre. Mostanában visszatértünk a napi kettőre, de van hogy három sikerül. Csak egyre gyakrabban van az, ha késő délután is alszik, akkor este nem lehet lenyomni, mert teljesen felpörög, ezért már nem szeretem ilyenkor aludni hagyni. Most igen szerencsétlenül pont úgy oszlanak el az alvások, hogy Szilvi alszik délelőtt, Zsuzsa alszik délben, Szilvi alszik délután... úgyhogy kimozdulni kettejükkel csak úgy lehetséges ha bevállalom hogy egyikükkel kitolok és nyűgös lesz mert nem alussza ki magát rendesen.

Lorca:

Igen, van gyermekbőrgyógyászat. Mi voltunk Szilvivel, de nekem pont ugyanez a problémám, amit ekcémának diagnosztizáltak, az szerintem is gomba volt, mert kör alakú és fehérebb most ott a bőre mint körülötte, pedig már elmúlt. A pirosság.

Mazsi!

Engem érdekelnek a tejfakasztós praktikák!!! Hátha tanulok valami újat! Most is a legtöbb kérdés amit kapok arra irányul, hogy hogy lehet szaporítani a tejet.

És nagyon-nagyon örülök hogy ilyen jól sikerült a szopi, nagyon tiszteletreméltó hogy ilyen kitartó voltál!

Lorca:

Én is azon szomorkodtam, hogy Zsuzsával ilyen idős korában órákat voltunk kint a játszón, imádott a homokozóban pepecselni, én meg jót dumálhattam a többi anyukával. Most bezzeg be vagyunk zárva, szerintem Szilvi "szepája" is leginkább unalom. Próbálok járni vele pl szopis csoportra, zenebölcsibe, de mivel ezek délelőtt vannak, pont akkor alszik. :evil:

Kaja:

Szinte feladtam a próbálkozást az üvegessel/pépessel, mert max egy-két kanál erejéig hajlandó enni belőle. A banánt vidáman harapdálja, evett az apja pattogatott kukoricájából minden gond nélkül, megeszi a sültkrumplit, elnyammogja a rántotthúst, marékkal tömi a szájába a főtt rizst. Úgyhogy goodbye pép hello felnőtt kaja. Tkp mindent kap már, kivéve tejterméket, az amúgy sincs a házban, mivel Zsuzsa miatt tejmentesen főzök. Tegnap este pl beraktam az etetőszékbe, kapott ugyanolyan tányért mint a nővére, rá egy kis adag főtt rizst, egy rántott gombát kis darabokban és még majonézt is mellé. Tömte a szájába. És egyszer sem fulladt! :)

Amit még nem adok neki: kismagvasak (bár lenyalta a lekváros kenyeremről a málnalekvárt), tejtermék, földimogyoró.

Nanica!

Őszinte részvétem. :(

Lorca:

Úgy tudom, nem eltávolítják a fehérjét, hanem darabolják. Az az elképzelés, hogy a kisebb fehérjéket könnyebb emészteni. A hidrolizált tápszert meg egyenesen amino savakra bontanak. Nem is jó az íze...

Egyébként ha pontos választ szeretnél, van egy tippem: PZita. Írj neki privit, bár tudom ő most 3 gyerek mellett éppen vizsgázik, de biztos válaszol... de legalábbis egy linket ad ahol tudsz olvasni róla.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Itt tavasz van!!!!14 fok!!!Voltunk reggel babausziban, Emili a fél medence bizet megitta, és kiabált örömében, meg annyira csapkodott, hogy tiszta víz lett a hajunk :twisted: :lol: Eleinte benyelte a vízet merüléskor, de csak mert nem figyelt:látzom rajtam hogy nagyon szereti a gyerekközösséget, de ilyen betegséges időben nem nagyon akarom vinni játszóházakba, elég lesz a torna.

Dana!
Hát én majd akkor mondom rá hogy fehér holló, ha minden rendben megy, és már átvettük a kulcsokat. :D

Ditke!
Gratula az üléshez. :D Ügyes Tomi, hogy egybúl elaludt benne.
Maxi c. nekek is tetszett, csak az ára nem :twisted:

Rókica!
Köszi a tanácsot, ennek az anyukának eléh sok problémája van, nagyon nem egyszerű a gyerek, a férje otthagyta őket nemrégen, a gyerek előtte is hányt sokat ha beteg volt, vag yesténként.Szerintem eég mély lehet a probléma gyökere, voltak is már régebben gyerekpszichológusnál, de most az anyuka dolgozni fog, meg suliba is jár.Csak gondoltam esetleg tudsz vki gyerekpszichológust, aki tudna mélyebben foglalkozni velük.
Szopi:egyetértek, bár Emilinek nagy volt a szája, nyitotta is rendesen.
Én nem bírtam volna 4-5 hónapig!!!
:shock: Nekem ez a 2 is sok volt, a lelkemnek is.De feldolgoztam magamban, hogy ettől még lehetek jó anya, és szerthtjük egymást Emilivel, nem ezen múlik.Miután ezt nagy nehezen sikerült elfogadnom, utánna jobb lett.
Fehéredést még nem annyira látom, inkább a lilásság kezd nagyobb lenni, meg mintha szét akarna nyílni. :?
Ja, egyébként a szopisztrájk után meg is jött a mensim, lehet ez is bezavart, és utánna már nem is kellett neki, bár a lefejt tejet immel-ámmal megitta.

Timi!
Húha, remélem nem a fosós-hányós vírust kaptad el!!!Jobbulást kívánok!

Pankimankiról tud vki vmit?????

Kép
pankaa

Sziasztok!

Róki! Gondoltam is , h megkérdezlek, mert most már lassan másfél-két hete nem akar elmúlni ez a tejkő(?), és fááááj. :( Amit látok: pici fehér pötty a bimbó tetjén, ahonnan a tej is jön, és n-n fáj. Ez most nem tudom pontosan hányadik, de eddig csak kétszer volt uott, egyébként változik a helye, de mindig csak a jobb oldalon (egyébként a jobb oldali mellem volt mindig is a "rosszabb" tejtermelés/tejleadás szempontjából). Szóval kicsi fehér pötty nagy fájdalommal. Eddigeknél tűvel szépen kinyitogattam, és megpróbáltam kitisztítani a tejcsatorna nyílását (persze fertőtlenítettem mindent!), aztán Gergőt "ráakasztottam" és néhány nap alatt rendbejött. Ja, meg ilyenkor mindig jobban odafigyeltem, h meglegyen a napi 2l folyadék.
Megnéztem, most hogy is áll a mostani probléma: fehér pötty nincs, csak érzem még a fájdalmat, de sztem most már rendbe fog jönni.
N jól illik rá a tejkő leírás, csak egyetlen dolog nem stimmel: követ soha sem láttam. :roll:

Dereng, h talán Panka írta, h náluk nyílt Müller, és milyen jó. Megerősíteném, a Ferihegy 1 melletti bevásárló kp-ban szintén nyílt egy, és sztem is n jó árai vannak. Pl:
190 g-os zöldséges bébiétel: 149.-
250 g-os gyümölcsös bébidesszert: 239.-
saját márkás popsitörlő darab-ára: 4.-
54 db-os saját márkás pelus: 1469.- (már teszteltük is, teljesen ok)
Humana 800g-os 2-es tápi 1500.- körül volt, ez is olcsóbb egy 500-assal, mint pl az Auchanban. :o
Vendég

Kditke,
Az legbiztonságosabb ülések isofixesek, a kocsinkba azt nem lehet belerakni. :wink: Enyhén túlkoros hozzá, így marad a biztonságos rögzíthető. Abból meg a Römer az egyik legjobb, de persze nem akarom kipróbálni. A MaxiCosiról is olvastam sok jót, de nem tudom, melyik modelljéről már.
Vettünk hozzá fejpárnát is (2007-es modell) Majd meglátjuk, hogy válik be. Remélem jó lesz, mert másikat úgysem kap. :lol:

Nálunk a kenyér héjja a legmenőbb kaja. :lol:

Róki,
Ha fejröntgen, akkor azt csinálhatják fekve. Úgy látom viszont, hogy ha tüdő, akkor nem lehet megúszni a zsákos frodót. :?
Szabi szopi csócsálás nyomai is eltűntek, mire kijöttünk a kórházból. Naná, mi egy hétig élveztük a vendéglátást, volt rá ideje. :wink:
A betegségek miatt mi nem nagyon tudjuk kidugni az orrunkat. Vagy két hete a majdnem tünetmentes gyerekekkel ellátogattunk a szomszédba, ahol volt Nati barátnője és egy vendég kislány. Előre szóltam, hogy köhög (ők hívtak) mind a kettő, nem probléma-e. A rákövetkező héten mindkét gyerek és a vendég anyuka is lebetegedett. :oops: Szabinak meg akkor tört elő a mostanra tüdőgyulladáként diagnosztizált sípolása. Nem 100%, hogy mi fertőztük meg őket, mert mi nem voltunk szinte sehol, ők viszont bölcsisek, csak 99. :?
Pattogatott kukorica? :twisted: Ejnye-bejnye. :twisted:

Timocska,
Hányinger. :( Mit is mondtál, mikor kezditek a kistesó projectet? (Bocsi, jobbulást, csak nem hagyhattam ki. :oops: )

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca
Holnap feladom a levelet.Az biztos nagy előny ha egy helyen van bölcsi és óvoda.pesten hogy van.Több a vegyes csoport mint a sima csoportok?

Kditke
El tudom képzelni a férjedet a sok nő között ugrálni a vízbe. :lol: pedig bizti nem csak a tornára figyelt. :wink:
gratulálok az üléshez.
4dlfőzelék :shock:
Hát az én fiamra és lányomra ezt nem tudnám elmondani.Pedig Laura többet eszik,mint Dani.

Rókica
Akkor megnyugodtam,nem csak nálunk cserélődött fel a testvéri akaratosság.
Privit majd küldök,de lehet csak este.Előre is köszönöm.

Eddig jutottam sajna Laura felébredt.

KépKép
KépKép
dana 1

Itt vagyok újra.Alig akar valamit enni.Remélem késöbb kéri.

Rókica
Nekem olyan furcsa a szopi mennyiségem.Mikor még mértem észrevettem,hogy mensi elött kevesebb és nyüglödött a cicin Laura ,majd mikor megjött dölt belölem a tej,és utána meg átlagos mennyiségű lett.Ilyen lehetséges?

Timi
Pedig az lett volna jó ha picit pihizel.Lillus azért nappal jól elvolt?És a többi kelésnél elég volt a cumi?
Jobbulást kivánok./mikor olvastam én is elöször babaprojektre gondoltam,mint Lorca :D /

Panka
Sajna nálunk meg a fordítotja.Esik a zeső igaz hideg nincs,de a napot fél órára láttam. :cry:

Tényleg merre van Pankimanki?
Riáékról tudtok valamit?

KépKép
KépKép
dana 1

Hahó, igen. Riáék otthon vannak, de Beni még lázas és nem akar enni, Ria viszont jobban van.

Na minden mást elfelejtettem amit írni akartam :) ja, Mazsi, nem lesztek túlsúlyosok ha minden babakaját bepakolsz? És be lehet egyáltalán vinni az USA-ba ennyi kaját? Én tuti nem pakolnék, egészen biztos vagyok benne, h találtok olyat ami megfelel egy ekkora gyereknek :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Egyetértek Ágival, ha valamiben, akkor kajában n otthon vannak az amerikaiak. Vmi bizti lesz, mi majd ízlik Leának! :wink:

Ma du: Gegő hangosan röhög, ha kimondjuk neki, h "puputeve". :lol: :lol:

Lorca! Én meg tudom adni a magánbőrgyógyink számát! 4-5 pénz/alkalom. :twisted:

Szopi: érdekes, amit írtál Róki a 4-5 hónapig aggódós szopiztatásról. Vhogy nálunk szerencsére ez kimaradt. Engem csak a kórházban stresszeltek vele (x mennyiséget meg kell ennie, y idő alatt, közben 2 mérés brrrr! :evil: ), amikor már itthon voltunk, onnantól már n nyugis volt az egész. :D
Vendég

Sziasztok!

Kicsit jobban vagyunk! Csütörtök délután hazaengedtek minket a kórházból, mert már nem voltunk lázasok. Péntek hajnaltól ismét lázas Benike. :( Ma még csak hőemelkedése van kopp-kopp! A baj, hogy nem akar enni és inni se. Egy kis tápszert tudok belediktálni. A nagyobb baj, hogy az antibiotikumot nem tudom be adni neki mert ha erőszakkal kinyitom a száját és befecskendezem akkor kihánnya, egyébként pedig összeszorítja a száját és halál komoly arccal nemet int a fejével. De nagyon jó baba egyáltalán nem sír, csak fekszik állandóan, főleg rajtam. A Bethesda egy rémálom volt, egy tüdőgyuszis és egy középfülgyuszis babával voltunk egy szobába. Egy csomó babának nem volt ott az anyukája. Még volt egy 1 hónapos is akinek nem volt ott. :cry:
Május! Viszont mozgásügyileg abszululte elégedettek lehetünk! Volt egy 16 hónapos baba aki csak a hátán feküdt nem forgott és egy 3 és fél éves aki már feláll mint Mi és még nem tud ülni! :shock: Ők is a Petőbe járnak!

Közbe elmentem mert felébredt a kis drága és hát persze hogy 38,2 van! :evil:

Most ezt elküldöm jövök ha tudok! Puszi mindenkinek!

Mindenkinek köszönjük a gyógypuszikat és a kedves SMSeket! :D

KépKép
csongria

Nanica
Nagyon-nagyon sajnálom! Őszinte részvétem. :(

Tegnap voltunk Dobogókőn kirándulni. Olyan szép idő volt! Megnéztük a panziót is, ahová megyünk. Nekem szimpi volt. Nem a legpuccosabb, kicsit olyan családias. A konyhájuk jó lehet, mert tele volt az étterem, és nem szállóvendégekkel. Március elején megyünk. Már alig várom! :lol:

Róki
Tényleg szörnyű még olvasni is ezt a sok szopis történetet. Nálunk szerencsére semmi ilyen sztori nem volt. Olyan mintaszerűen szopizott, ill. szopizik még mindig, hogy oröm nézni. :wink:
Ja egy fontos tanácsom van minden kismamának, hogy a mérleget minél kevesebbszer használni. Én olyan függő voltam, hogy végül a védőnőm elvette tőlünk (tőle béreltük). Onnantól kezdve végre a Brigócát figyeltem és nem a számokat.

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy miért lehetett nálam, hogy váltakozott kb. hetente, kéthetente a tejmennyiség. Nem is mensiztem. Most sem, ill. csak egyszer volt. Volt olyan, hogy Brigi 150-200g körül tudott szopizni és még fejni is tudtam, volt olyan, hogy örültem a 80g-nak és fejni sem tudtam. Ez a változatosság máig meg van, csak már ugye másképp is meg tudom oldani.
Akkor kezdett tartósan csökkenni a tejcsim, mikor Brigi átaludta folyamatosan az éjszakát. Emiatt én is rengeteg tejszaporítási módot kipróbáltam, még Mazsi adott tanácsokat. De végül Lorca tanácsa mentette meg szopit, mégpedig azzal, hogy éjjel keltsem szopizni. Persze ezt nem biztos, hogy minden anyuka bevállalja. A védőnőm is azt mondta, hogy inkább ne tegyem, bár ő is azt mondta, hogy ez segíthet. De vannak babák, akiket ez megzavar. Szerencsémre Brigi egy nagyon alkalmazkodó, nyugodt természetű, így nálunk ez nem okozott gondot. Viszont anyu ezzel magyarázza, hogy Brigi máig nem alussza át az éjszakát, max. 1x-1x véletlenül. De sztem enélkül is ébredne.

Timi
Nekem is a babaprojekt jutott eszembe. :lol: Persze tudom sajnos, hogy mostanság van ilyesmi vírus, vagy baci. Én már túl vagyok rajta. Neked is jobbulást kívánunk!

Lorca, Kditke
Ülésekről kérünk fotót! :wink:

Kditke
Tomit a kutyához kötni nem rossz ötlet! :lol: :lol: :lol: Lehet beszerzek egy kutyát. Mennyi idő alatt lehet megtanítani, hogy hallgasson rám? :lol: :lol: :lol:

Éjszakáink mostanában egész jók. Brigi 0-1x kel. Valamelyik nap pl. este 9- reggel 8-ig aludt. :D Napközbeni alvások viszont nagyon változóak. Ma pl. max egy fél órát aludt, azt is csak a kocsiban. Nyűgös is, de már nem rakom le, csak este.
Evésileg is változó. Pénteken alig akart enni, viszont tegnap meg ma annyit evett, mint néha egy hét alatt. :shock: Meg észrevettem, hogy ha alszik, akkor kevesebb kaja kell neki, mint amikor egész nap csak mozog. :roll:

Brigi ma egész nap hangosan sóhajtozik! Hangosan mondja, hogy "jaj jaj jaj jaj". :lol: :lol: Apjával itt röhögünk, hogy micsoda hatalmas problémái lehetnek ennek a gyereknek! :lol:
lora7

Rókica

Igen Tomi időre evett, és tényleg mikor egyre többet kezdett el enni látványosan (250 g) én egyre kevesebbet fejtem,( mivel már borzasztóan belefáradtam a napi 2 literbe amit így is géppel fejtem, de a kezem így is leszáradt, a hátam meg beszakadt gondolhatod) nem feszítette a mellem annyira, mivel sokat szopott ki belőle, és a hűtőben is igen sok tejcsi volt,(mélyhűtőláda negyede tejjel volt tele) továbbá a svájci tejeszacskót gyártó cég belőlünk élt a napi 10 zacskóval amibe már így is 190 g-okat préseltünk a 150 g helyett.

Egyébként pedig a hormonális változásban is lehetett valami, mivel PCO syndromám van amivel ugye eggyütt jár a hormon ingadozás.Egyébként pedig a nőgyógyász előre megmondta, hogy nem szeretné ha 6 hónap után is szoptatnék, mivel van mellette egy MTHFR syndroma + Leyden kór ami ugye 40 %-al fokozza a thrombosis hajlamot és így nőgyógyász és a haematologus rettegett, hogy valami bajom lesz, mivel anticoaguláns csak 2 hónapig volt a szülés után.(Fragmin sc.)

Bocsi de ezeket le kellett írnom a háttér megértéséhez.

Timi

Jobbulást, vagy ez már nem az újabb gólya jele ?????? :roll: :roll:

Pankaa

Köszi a gratulát az üléshez, nagyon szép igen olyan legalább, mint az ára !!!!! : :o :o :o

Igazad van lakás ügyben a fehér hollóval-"Nyugtával" dicsérd a napot-mondta az APEH ellenőr ! He-He-He !!! :lol: :lol:

Ti hogy jártok usziba hetente hányszor, vagy milyen rendszerességgel ? Örülök, hogy nem mkit rémítettek el a vízalatti felvételeken levő valamik, amiket senki nem mondott el, hogy mi !!
Lehet valami "titkos" viziszörny járja Bp-et !!! :shock: :shock:

Mi is megyünk rendületlen hetente egyszer (ha kerimami szól akkor kétszer) Tomi is nagyon élvezi !!

Igen nálunk is két napja gyönyörű az idő, Tomi minden alvását kinnt töltötte. Nagyon jó volt, mert nem kellett eröltetni az alvást, kiraktam és otthagytam, egy szót sem szólt, elnyomta a friss levegő teljesen. :lol: :lol: :lol:

Pann

Jobbulást a cicidnek mielőbb !!!! :cry: :cry:

Lorca

Jobbulást Szabinak !! Gyógypuszik küld légipostán !!
Gratula a babaüléshez ! Igen én sem szeretném ha tesztelni kellene bármelyiket is !!!
Melyik az isofixes babaülés és miért nem szerelhető be az autótokba ?????

Dana

Nem beképzeltségből mondom de az én férjem tényleg nem nézi a nőket (próbálná csak meg letörném a derkát ) hál istennek, legalábbis ha én ott vagyok akkor nem !
De a nők el voltak tőle ájulva, hogy milyen rendes férj, hogy mit meg nem tesz a feleségéért !!! (még szép hát csak az én uram )

Egyébként pedig a sütés-főzés tudományától is elovadtak !
NO TOVÁBB NEM SZTÁROLOM !!!

Azt mondta a 4 dl főzelékre a védőnő (megjegyzem anorexias alkat) hogy az ő fia 5 dl-t is megevett, és mégsem lett se kövér se semmi baja úgyhogy ne diétáztassam !!(hát remélem igaza lesz )
Kép Apuka és az oroszlán

Kép
kditke

Hát csajok bevallom férfiasan, ööö akarom mondani nőiesen, hogy nekem is megfordult, hogy túl édes volt a kibékülés! :oops: :oops: De csináltam tesztet és negatív lett! :)

Ria!
Kitartás!

Kditke!
Jó evőkéje van a fiadnak! :D :D (ennyit még én sem bírok megenni) :)
Nekünk is van ugyanilyen szövet építőkockánk, Lillus nagyon szereti!

Lora!
Hogy megy a "járás"? Milyen a cipő? Odabenn is használjátok?

Roki!
Majd dobj egy-két képet a lányokról, olyan jó nézegetni őket! :)
A szopis tanácsok nekem is nagyon jól jöttek annak idején, úgy örültem, hogy fel tudtam hívni vkit! Biztos jó tanácsadó lesz belőled (tök megnyugtató hangod van) :oops: :D

Pankaa!
Lakás! Szuper!!! :)
Itt is szuper idő van! Nemrég jöttem haza és még mindig 5 fok van odakinn! :)
Úgy látszik, Emili is vérbeli hal! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Még csak most vettünk egy utcai cipit. Még nem is használtuk. Egy benti cipőről írtam, de azt kaptuk és szörnyű. Azt csak próbaképp adtam rá, hogy egyáltalán mit szól hozzá. De nem tetszett neki. Bár lehet azért nem, mert 19-es és sztem kicsi rá, bár rá bírtam húzni a lábára. Amit most vettünk az szintén Auchanos. (Pannék vettek még ott) 1500Ft volt, 21-es és egész jónak tűnik. Arra jó, hogy ha jobb idő van, az utcán lerakhassam, ha olyana van. Persze nem úgy hogy sétáljon mellettem. Egy picit nagy, de tényleg talán jó lesz még tavasszal, és majd utána kap egy rendes cipőt is, ha már rendesen járni fog.
Járás az megy. Brigi nem egy biztonsági játékos. Ő próbálkozik még akkor is, ha elesik. Bár sosem esik nagyot, mert inkább leguggol és úgy ül le. Szóval azért figyel magára. Néha egy kicsit meginog, de akkor megáll és rendezi az egyensúlyát, aztán tovább megy. Olyan édes ahogy totyog! Mint egy pingvin, dülöngél egy kicsit. :D
lora7

Nanica,
Őszinte részvétem!

Ria,
Remélem hamar meggyógyul Beni. Nincs valami étel amit nagyon szeret, vagy bébiital (mégha cukros is) amit meginna?

mmónika

Lora,
A kis pingvines hasonlóság eszembe juttatta Natit, amikor járni tanult. Öt lépés, totty. Tizenöt lépés, totty. Három lépés, totty... És ez így ment jó sokáig. :lol: Boldog békeidők.
Bevallom, azért irigyellek egy kicsit. :D
:lol: Brigi és az élet nagy problémái. :lol:

Kditke,
Az isofix az, amiért még plusz 20e-t elkérnek. :lol: A kasznihoz rögzíti az ülést, így amikor ütközik az autó, még az öv minimális holtjátéka sincs, így jobban véd. Vagy 10 éve kezdték, naná, hogy Volvoban. A miénk nem Volvo és nem is tíz éves. :wink: ű
Leyden-mutáció? Az az, amikor nem szedhetsz fogamzásgátlót a véralvadási probléma miatt? Egy kicsit tudatlan vagyok e téren. :oops:

Timocska,
A negatív teszt akkor ér valamit, ha a "kibékülés" óta eltelt vagy két hét. :lol: Egy ilyen vírus azért tényleg tarol mostanában, és az idei influenzavírus is elég erősre sikerült állítólag. :?

Dana,
Ahogy nézem az ovikat, a vegyes csopi a ritkább. Persze azt nem tudom, melyik a jobb pedagógiailag, az nem az én területem. :wink: De megpróbálok fejlődni a témában, aztán meg meglátjuk.

Kép KépKép
lorca

Ria,
Ilyen esetben minden praktika megengedett. Csak igyon valamit. :( Cukor, gyümilé... Ha a fecskendőből apránként adagolod az antibiotikumot, akkor is kihányja? monjuk olyan ml/perc?

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :evil:

Azt hittem Lillának az alvással az a baja, hogy nem a saját ágyában alszik, ezért ébredt otthon ilyen sokat. De nem, mert itthon is negyed 3-tól fél óránként felsírt! :twisted: :twisted: :twisted:

Lora!
Nagyon aranyos lehet Brigi, ahogy totyog! Ő már a leülésnél is olyan megfontolt volt, biztos nem lesz sok kék-zöld foltotok! :) :)
Lillusnak esze ágában sincs lépkedni, ha fogom esetleg a kezét. A bútor mellett kapaszkodva inkább. De amint elenged vmi biztos pontot, azonnal ül le. :) Mikor lesz ebből valami? :roll:

Lorca!
Sztem már eltel a két hét! De már amúgyis 2 hete meg kellett volna, hogy jöjjön! :wink: Vajon meddig várjak és mikor menjek dokihoz? Vagy szopi mellett bármi belefér? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Timi, nekem azt mondta a doki, hogy amíg egy picit is szoptatok a világon bármi előfordulhat a mensivel! (nekem spéci 2 hetente megjött 3x, aztán másfél hónapig semmi, aztán olyan hasgörcs kíséretében jött, hogy azt hittem megint megyünk szülni :shock: , és kb másfél hete tart :shock: )

Boldi is szigorúan kapaszkodva lépeget, és ha elengedi akkor leereszkedik és négykézláb megy tovább. De Lillusnak amúgy sem volt még elég hosszú a négykézláb lakást körberohanós időszaka, nem? Azt mondják minél tovább négykézlábazik annál jobb az agyának.. (aki jár, annak megvolt úgy rémlik Brigi, Sebi)

Ja, és mostanában Boldi is felsír, horrorfimbe illő hangot hallat, aztán vagy visszaalszik egyedül, vagy kell neki egy kis tea/cumi/simi..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Nanica: Nagyon sajnálom!

Ria: Próbálj tényleg mindent bevetni, hogy Beni egyen. Sok-sok puszi.

A hétvégén egy kicsit elvesztem tanultam, vizsgáztam, fodrásznál voltam.

Gréta nem aludt valami jól egyik nap semm, de végre eljutottunk odáig két hét után, hogy az egyik fog áttörte az ínyünket. Még a másik is előtörne, talán nyugisabbak lennénk.

Köszönöm a biztatást a szepával kapcsolatban.

Gyorsan felteszem a képet magamról, utána megyek mert nagyon bűzlik itt valaki mellettem.

Előtte:
Kép

Kép

Utána:
Kép

Kép

Azt hiszem nem ártana egy kis szolizás.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin