Új privát üzeneted érkezett!

Képilyenek vagyunk most
Kép és ilyenek voltunk régen :)

Kép

Kép
jucu
 
 


Viki
Hát igen, mi is ilyet kakilunk :lol: Nagy nyögés, fejvörösödés, és már nem folyik, hanem massza...és sokkal büdibb is :lol: :lol:

Jucu
Látványos különbség :lol: :lol: :lol:

mikegirl
 
 


Sziasztok!

MEgint jó rég voltam,de mindig van valami :) .NAgyon szép minden babóca,és milyen ügyes mindenki :D !!

Zsófim is a héten kapta meg a 4hós oltást.Az ünnepek miatt jól elcsúszott.KEdden van tanácsadás,és mindig arra esett valami.7,15kg,és 66 cm.Egy hangja nem volt az oltáson,és hál'Isten most sem lázasodott be. :D
Ma adtam neki megint almát,hát nem volt sikere ismételten,de nyamnyogott belőle.Szeretném ha már tápszeren kívül enne mást is.Előbb-utóbb majd csak ízlik végre neki valami.Én teáztatni szoktam,egy üveggel(200ml)meg is iszik naponta.Gyümilét még nem próbáltam.
Picilány ráállt arra a napokban,hogy nem kell altatnom :D .Berakom a kiságyba,elénekelget magába,,és 5perc után alszik is.Erre úgy jöttem rá,hogy egyik este csak nyűglődött.Altatni akartam csak feszengett,mire én meguntam,beraktam a helyére,és már aludt is :D .Olyan büszke vagyok rá.Gábor 10 hónaposan tanult meg magától elaludni.Ja,és az éjszakáink is szuperek mostanság.21-22 óra között elalszik,és 5-6 között ébred enni,utána meg 8-ig még alvás :D .
Nekem meg kardiológiára kell mennem :( .Kedden egésznap össze-vissza kalimpált a szívem,éjszaka sem bírtam aludni,rettenetesen megijedtem.Másnap elmentem dokihoz,csinált ekg-t,azon volt egy kis eltérés,de nem vészes.Febr.14.-re kaptam időpontot.Csinálnak uh.-ot,és terheléses ekg-t.Kaptam gyógyszert is,attól már jó minden,vérnyomásom is helyen van.REmélem a kórházban is jó lesz minden.Úgyhogy jól kezdődik ez az év.
De nem csak nálunk,mert tesómék meg válnak :? .Csúnya válás lesz szerintem,de az meg az ő dolguk.
Bocs,hogy ilyen hosszú voltam,és ráadásul még panaszkodtam is :roll:

Kép
Kép
huni
 
 

 
 

horvviki!

nekünk is ilyen a kaki a leirtak alapján :D

huni!

hát nem semmi! tesódék hogy-hogy csúnyán válnak el, ha meg szabad kérdezni!? fiatalok lehetnek... hát elég szomorú...

egyébként nekem meg úgy néz ki vesekövem van.... még decemberben nagyon fájt, de csak most a hétre kaptam időpontot uh-ra és ott látták meg, azt mondták h kehelykő, az ilyen tompa fájással jár :? :( remélem kíméletesen távozik majd belőlem...
van valakinek info-ja róla? Kép
nora80
 
 


Köszönöm a válaszokat, most már akkor nyugodt vagyok. Csak eddig nekünk tényleg mindig folyós volt, most először volt ilyen, és nem tudtam mire vélni.

horvviki
 
 


hú de jó Jucu ez a fürdőkarika!

Kép
sziszike77
 
 


Nora,hát tényleg szomorú.30-31 évesek,van két leányzó.TEsóm anyósáék miatt lesz csúnya válás,ugyanis drága sógornőm,még 10 évnyi házasság után is anyuciéktól függ úgy,hogy külön laknak.Ezt unta meg tesóm,meg az állandó beleszólásokat a dolgaikba,meg még biztos van 1-2 dolog amit mi nem tudunk.Persze biztos tesómban is van hhiba,nem mondom,hogy hibátlan,de sógornőm elvághatta volna már a köldökzsinórt :? .Ez van,de inkább válljanak el,mint éljenek életük végéig rossz házasságban...

Kép
Kép
huni
 
 


Hűű, tényleg nagyon jó ez a fürdőkarika, de megnéztem az árát a brendonban, háát, mintha aranyból lenne :?

Kép
mona76
 
 


Csajok újonnan tényleg horror ,de én teszveszen vettem.2300Ft volt/postával/így már nem olyan vészes.Nézzétek meg ,lejárt aukciósoknál is írhattok amit nem vettek meg ,megegyeztek és kész.Néztem van egy pár hirdetve még.
De itt is van:
http://www.arzuhanas.com/Bababolt-Kat826/lipski_baba_fuerdetund_23337_3b_uel_e9s_tapad_f3_korong-Art1696.html

no pusszantás, végre csend van én is elrakom magam holnapra.
Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Csajok, vett valaki fürdőkádba tehető csúszásgátlót? Ha igen, hol és mennyiért? Lassan be kell szereznünk egyet. Most egy textilpelust szoktunk tenni a kád aljára, de ez csak átmeneti megoldás. Megyünk mi is alukálni, jó éjt!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Nekem is van egy eladó Kid márkájú, 2 hónapot használt hibátlan fürdőkarikám. Ára 2000 Ft+postaköltség. Ha valakit érdekel, írjon pü-t.

Kép

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Milyen csend van így vasárnap :D .Én is csak azért ülök itt,mert Zsófi alszik,apa meg Gábor pedig garázst takarít :D .

Ági milyenre gondolsz?Mert mi a nagykádba olyan tapadókorongos gumit szoktunk Gábor alá rakni.Olyan pl.van anyósomék vasboltjába.Asszem olyan 2e.ft körül van.

További szép hétvégét!Végre olyan szépen süt a nap :D :D .

Kép
Kép
huni
 
 


Megkérdeztem apát mennyibe kerül.Csak hogy ne rontsam a bolt hírnevét javítok :lol: :lol: .1100ft :D

Kép
Kép
huni
 
 


Szisztok!

Köszi a tanácsokat mégegyszer! Szorgalmasan fejtem, meg is lett az eredménye! Jobban visszajött a tejcsi, mint előtte volt, mivel mindig üresre fejtem! De egészen ma délutánig nem akart egy falatot se enni, úgyhogy tápi volt, a lefejtet meg megkapta a kutya... :? tudom, elég bizar, de nem volt szívem a csapba önteni!
Nagy boldogan lefetyelte, remélem nem lesz tőle hasmanése.... :oops:

Kaki: Ha sütőtököt eszünk, olyan büdi lesz a kaki, hogy csak úgy öklendezek, pedig a kutyu után is én szedem a szratyit... és akkor darabosabb is!
Ma rátaláltam egy igazán fincsi cuccra: a HIPP-től, az áfonyás almára. Alig győztem lapátolni, annyira ízlett neki :D Eddig szinte semmi nem jött be Szaffi babának és csak pár lanállal falatozott.

Nora, hogyan fogják eltávolítani?? Lézerrel? Nagy a kő??

Kép
h.bogesz
 
 


Kép Vérebbel

Kép Don Szaffi

Kép
h.bogesz
 
 


Kép tesómmal

Kép
h.bogesz
 
 


Bogesz, nagyon édes szaffi, még apának is megmutattam :D
a kutyusos, és a napszemcsis haláli :lol:

Kép
mona76
 
 


Bogesz mi is kipróbáltuk az áfonyás hipp-et, imádja de utána olyat rottyant a kiscsaj, hogy élmény tisztába rakni.

HANGA MA 5 Hónapos! És olyan mintha ma kicserélték volna. Azon mosolygunk apával, hogy minden nap olyan mintha egy új szoftvert töltene fel. Ma például elkezde a lábait az arcába húzni, áttért mostmár magabiztosan a 4 órás, sőt van amikor kitolodik 5 órás evésre, és az alvás meg annyira simán ment, hogy megciciztettem és betettem őt az ágyába, elköszöntünk tőle és bezártam az ajtót. Bemegyek hozzá a fürdés után és képzeljétek úgy húzta a lóbőrt, hogy még horkolt is! EZ van :D Felnőtt a kishölgy :D:D:D:D

Szaffi nagyon édes, szerintem tiszta te vagy! Nekünk is van/volt ilyen rugink, sajna már ezt is kinőttük :D
Most a 74 méreteket nyúzzuk, hát csajok nem tudom meddig lesz jó, mert úgy látom hogy már itt is van ami kicsi. Viszont ami egy picit jó hir hogy a súlya úgy néz ki hogy megállt, 9 napja 8900 és 8990 gramm között hintázunk. Nem hiába, sportolunk :D úszunk igy hát felesleg sincs, csak puszipárna.

Nem nagyon akar viszont már megmaradni háton, hason meg még nem, de nagyon fel akar ülni és képzeljétek amit kaptunk angliából pihenőszék (rezgős, zenélős) úgy látom pont most jó neki, raktam is fel az iwiw-re képeket, annyira élvezi a kis drágám a székben való ülést.

Na megyek aludni, pusz mindenkinek

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!
Mona!
Aranyos vagy, hogy hiányolsz a fórumról! Tényleg régen jelentkeztem, de azért olvasó üzemmódban jelen vagyok.

Az első hármasban töltött nagyon boldog ünnepek után sajnos nagyon szomorú dolog történt nálunk: jan. 3-án teljesen váratlanul meghalt apukám. Lelkileg teljesen padlón voltam és Mirával sem tudtam úgy viselkedni, mint korábban. Szegény meg is érezte egy hétig alig akart enni és nem értette miért maradnak el a közös kacagós dögönyözések, játékok és az énekelgetések.

A temetés után megpróbáltam összeszedni magam annyira, hogy babóka ne sokat érezzen a szomorúságomból és hogy a tejcsi termelődés is visszatérjen a régi kerékvágásba.

Mi még túlnyomórészt tejcsit eszünk és ha szükséges pótlásként tápit. Mindenképp ki szeretném húzni a hozzátáplálás kezdetét a fél éves szülinapig, mivel Mirának van a kezén ekcéma.
Tágra ynílt szemekkel olvasom, hogy egyes babókák már 7,8 ill majdnem kilenc kilósak , mi még csak 5750g-osak vagyunk.

Jó hogy írtátok, hogy a babáknak még mindig kell útlevél, mert ezt nem gondoltuk volna és Ausztriába szeretnénk menni nyaralni.
De egyébként nem értem miért van rá szükség...? Itt Magyarországon mivel igazolom, ha megállít a rendőr, hogy ki ez a babóka a kocsinkban?
Mennyi idő alatt készül el az útlevél?

Kép
mirosz
 
 


Jó reggelt!!! :D

Pöttyi ma éjjel aludt először a szobájában. Tegnap átköltöztettük. kb 1/4 9-kor feküdt le, 3/4 8-kor kelt, közben 2x szopizott. Még nagyon szokatlan volt nekem, hogy ha felnézek, nincs ott, nem látom.......
Hétvégén kapott Halász Judit cd-t, most is az szól :) Szerintem bejön neki. És a bébizongora is érdekli. Elég muzikális a kis Törperősünk :lol:

Válás :? De én sem vagyok a maradjunk együtt a gyerek kedvéért történetnek.....

Bogesz
:lol: :lol: :lol:

Sziszike
Ha már hanga ilyen nagy kislány, akkor már igazán semmi akadálya a tesónak :lol: Még nem jön? Mennyit javasolt várni szülés után?
Szakdoga?! - hogy egy kicsit gonosz is legyek :oops:

mikegirl
 
 


Hello!

Mona: Nagyon ügyes Dani!:) Nemsoká már Te is szaladgálhatsz utána!

Csajok 2 napja szinte folyamatosan sír az alattunk lakó kisfiú! szerencse, hogy Sebit nem zavarja, de én mindig felébredek rá éjjel.:( Most született kistesója, nincs itthon az anyukája!

Tilduskám ma lett 6 éves! :)

mamiblue
 
 


Mirosz, nagyon sajnálom!!

Mikegirl, ügyes Ati! Ezek szerint totál biztonságban érzi magát a kiságyban.

Judit, boldog szülinapot Tildusnak!! Biztos ünneplés lesz nálatok.. Barátnőit el szokta hívni ilyenkor?

Huni, valami olyasmire gondoltam. Hol van a bolt? Esetleg megnéznénk.

Úgy látom, egyre több bébi elalszik egyedül. Eszti is el tud már, illetve egyszer mindig be kell menni hozzá megnyugtatni, miután letettük, de fel se veszem, csak behajolok a kiságyba. És ma éjjel a kishölgy megörvendeztetett azzal, hogy reggel 6:50-ig egyszer sem sírt fel!! De majd megzabáltam, mert azért én 6 körül benéztem, hogy mi van, és keresztbe hason feküdt az ágyban és nyögdécselt alvás közben. Majdnem megzabáltam :)

Na, megyek teregetni. Sziasztok!

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Mamiblue
Boldog szülinapot Tildusnak!!!! :D
Köszi a hotel tippet. Az oldalon a táblázatban azok szobaárak, úgyhogy be is neveztünk egy júliusi hétre. Bár Ati még kicsi az "ovi"hoz, de remélem jókat pancsolunk majd. Ha máshol nem, akkor a fedett medencében :)

Ági
Ati is keresztben feküdt :lol:
És olvastam, hogy ha játékot tesz be az ember, akkor elvan ébredés után is. Úgyhogy néhány kedvencet betelepítettem. És nem is sírva ébred, hanem gagyarászva. Csak úgy hiányzott már, hogy az első pisszenés után rohantam be hozzá :lol:

mikegirl
 
 


Sziasztok!

H.bogesz: milyen ügyes Szaffi baba! Hogy ül már! Fanni is gyakorolgatja, de nem merem nagyon hagyni, mert még elég görnyedten ül, nem húzza ki magát. Támaszkodik a kezére, de a háta nem egyenes...

Sziszike: áfonyás Hipp-től rottyant a kiscsaj? Na akkor ezt kipróbálom Fanninál, hátha jobban kakil tőle... :shock:

Kiságyban való keresztben fekvés: Fannit is állandóan úgy találom, sőt nagyon sokszor a lábait kidugja a rácsok között. Rám meg a szívbajt hozza.

Mirosz nagyon sajnálom!

Csajok! A zöldségek közül melyik az amelyik megfogja a baba hasát, és melyik amitől jobban van kaki? Még nem ettünk zöldséget, de lassan ki akarom próbálni. Csak hát nálunk nem mindegy ám mit eszünk....

horvviki
 
 


Sziasztok!

Mirosz,részvétem :cry:

Ági,ha mentek Káta felé,bal kéz felől a Szalóki ker.Általában az én drágam van a boltba,anyósom már ritkábban :lol: .

Zsófi is szokott keresztül-kasul lenni a kiságyba.Már előre rettegek mikor fog jelezn ia légzésfigyelő,hogy lemászott róla.Gábor is párszor beijesztett ezzel.Az én szívemnek meg most nem hiányzik :lol: .

Viki,a répa,sütőtök az megfogka a pocakot.A többit most nem tudom.Ezt is csak onnan,hogy mikor Gábor szalmonellás volt,ezt ajánlota a doktornő.

Kép
Kép
huni
 
 


Huni, nyitva tartás ? :lol:

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


...ja, még 1 kérdés. Picurok mennyi idő alatt vergődnek ki egy náthából? MÁr hatodik napja szívom Eszter orrát, de még mindig van benne anyag rendesen.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Ágnesgoboly: nálunk 2 hét volt. Doki néni is azt mondta, hogy a kicsiknek tovább tart, mert nem tudják rendesen kifújni az orrukat.

horvviki
 
 


Sziasztok!

Jó régen voltam, de most már újra itt vagyok, rossz volt a gépünk. Remélem nem hiányoltatok. Amúgy jól vagyunk. Visszaolvasok és egyszer csak jövök, de lehet hogy ma már nem fér bele az időmbe!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Ági sajna nálunk is nagyon sokáig tartott :( .Már azt hittem sosem gyógyul ki belőle.
Az üzlet pedig 7:30-16-ig van nyitva.Óra állítás után pedig 7-17-ig :D

Kép
Kép
huni
 
 


mirosz!
sok erőt kívánok a továbblépéshez!

az útlevél hamar megvan 4-5 nap, elvileg és két évig érvényes, a szül.i anyakönyvi kivonat kell hozzá....

ma volt a védőnő, semmi különöset nem mondott, csak h próbáljak csak anytejet adni, semmi pótlást :? pedig néha érzem mintha kevés lenne... tudna még enni a drága :roll: Kép
nora80
 
 


Mirosz
Én is akartam írni már, hogy nagyon-nagyon sajnálom......
Erőt, és kitartást.

Ági
Eszternek jobbulást a náthából.

Márkanyuka
Gratula a kerek öt hónaphoz!

Felhívtam a védőnőt, és kértem, látogasson meg, lenne pár kérdésem.

mikegirl
 
 


mirosz, nagyon sajnálom, részvétem.
Útlevél témához még annyit, hogy mindenkinek ott kell lennie, babónak, anyának, apának.
12óta kint alszik Danus, olyan jó lett az alvókája :D
Megyek a varrónőhöz, mert minden sötétítő rövidebb lett mint a nylon függöny, és kilóg alóla :x . Most szedem le mindet, és akárhogyan is, de oldja meg nekem :x .

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Mirosz, részvétem, légy erős!
Bálint és Szaffi nagyon édesek. Véreb milyen fajta kutya? Nagyon jópofa, macis, úgy tűnik, hogy nem is annyira véreb... Nekünk is van egy nagy kutyánk.
Itthon szerintem a lakcímkártyával igazolhatjuk a babát.
Képzeljétek, megjelent az első fogacska, illetve annak egy kis része egyelőre. Esténként keservesen sír Hanna, többször kell elaltassam, 11-12-ig fent vagyunk...
Lányok, meddig tart kábé amíg teljesen áttöri magát egy fog?
Reménykedem, hogy napok kérdése...
Mikegirl, én úgy tudom, minimum fél évet javasolt várni a következő tesóig. Az meg mindjárt itt van... :wink:

Kép
tipetupa
 
 


Útlevél: itthon valóban a lakcímkártyával igazolod, de külfüldön mindenképp kell az útlevél. Tényleg ne felejtsetek el mind a ketten, vagyis hárman menni, mert mindkét szülő aláírása kell, a picúrról meg egy sandítós fotó készül! 8)

Mirosz, tényleg megrendítő,őszinte részvétem! Nem is tudom hogyan tudtál újra visszazökkenni?! Gondolom a baba óriási erőt ad!

Eszterkének jobbulást! Nálunk is 2 hétig tartott! Használtok bébi Nasivin orrcseppet? Nálunk Az sokat javított a helyzeten!

Boldog Hófordulót Hangának és Márkanyukának! Nemsokárra mi is követünk...

Egyetértek az áfonyás HIPP hatásában! Ma reggelre jött ki, de majdnem beájultam mikor megláttam :roll: Mintha iszappakolásban hempergették volna meg csóri gyereket! De olyan édesen nyögött mikor kijött, még rotyogott is... pfúúú

A képen látható kutyus BOBTAIL fajtájú! Iwiw-en még van róla kép. Egyébként angliában terápiás kutyának használják óvodákban, mivel nagyon szereti a gyerekeket és végtelenül nyugodt!

óóóó, a legjobbat nem is mondtam! Tegnap 22:00-22:30 között elaludt a kis drága és 5:45-kor ébredt! WOW, annyira jó volt!!!! Remélem nem csak mutiba csinálta és talán még húzhatjuk tovább!

Kellemes estét Lányok!

Kép
h.bogesz
 
 


Tipetupa
Akkor ha Sziszike még mindig lendületben van, hamarosan nekidurálhatják magukat a kistesónak. :wink:
Én csaszis voltam, nekem egy évet kell várnom, de az itteni olvasataim alapján lesz abból a második szülésből 2010 is :)
A fogacskához gratula, nekünk sehol semmi......

Bogesz
Sok ilyen éjszakát!!!! :)

mikegirl
 
 


Második babó???? Anyám borogass.... Ne vegye senki se sértésnek, de nekem még a gondolat hallatára is előjönnek a fájások! Csodálatos volt a terhesség, a szülést leszámítva, de tuti, hogy pár évet még várok mielőtt újra nekidurálom magam!
Azért örülök, hogy vannak elszánt anyukák! SZóval HAJRÁÁÁ!

Köszi Mekegirl, remélem kívánságunk meghallgatásra talál ! :D

Kép
h.bogesz
 
 


Sziasztok!

Hát igen, valahogy Bogesszel értek egyet. Jó lesz nekem a 2010 vagy 2011... :lol:
Mona! Nálunk is ez van, a fordulás óta meg sem áll, csak ezt csinálja! :D
Jucu! Tök jó az a fürdetőkarika, nekem is bejön. Kell, kell! :D

Oltások...Mi még a négy hónaposat se kaptuk meg, pedig ma vagyunk 5 hósak. Dehát az antibiotikum miatt még jó pár hétig nem lehet! De a védőnő megnyugtatott, hogy nem baj.
Huni! Gratula a magától alváshoz! Nálunk csak cumival megy!
Válás: hát néha tényleg az a jobb. Amikor kicsi voltam, én imádkoztam, hogy váljanak már el. :(

Áfonyás alma? Az nem 6 hónapos kortól? Vagy én valami másra gondolok? :roll: Mindenesetre jól hangzik. Na majd mi is megkóstoljuk.

Az előbb nem akart elaludni, adtam neki egy kis őszi-almát, mintha csak ezt akarta volna! Utána szépen elaludt. Őrület! Kis zsiványtöltelék! Bemegyek, és minden baja elszáll! :lol:

Sziszike! Szép súlyban vagytok! :lol:

Mirosz! Borzasztóan sajnálom, sok erőt kívánok!

Jó, hogy írtatok az útlevélről, mi Prágába készülünk februárban. Csak az úttól félek kicsit...

Teszek fel képet. Mostanában mindig azt játsszuk, hogy odafekszem mellé, ő meg simogatja, tapogatja az arcomat. Közben vigyorgunk, nevetgélünk. Olyan jó!!! :lol

Ma extra nyűgös volt. Lehet hogy fog? Apánk meg nincs, kosarazik. Úgyhogy megyek is!

Kép szia Anya

dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Úgy tűnik, az én kis lusti lányom is kezd rájönni a forgás ízére...

Tesó-téma
Még így több, mint 2 év korkülönbséggel is ütős a dolog, hát még 1 évnél! Nem is csodálom, hogy Mandala mostanában nemigen tud írni. Azért remélem jól vannak.
De pont ma döbbentem rá, hogy a gyerkőcöknek nagyon jó, ha van tesó és nem túl nagy korkülönbséggel. Enyémek is annyira szeretik egymást! Igaz, Benivel vigyázni kell, mert ráüt, rálépne, ráülne a picire, sokszor kap is érte, mégis sokat foglalkozik vele, akkor is gondol rá, ha nincs vele és látszik, hogy érdekli, szereti csak néha nem túl finoman. Enikő pedig teljesen odáig van a bátyjáért. Nekünk 1-2 perc dögönyözés és csiklandozás kell, hogy némi kacagást kivarázsoljunk belőle, a bátyusra mindig vigyorog és ha Benus magyaráz neki, gyakran kacarászik neki. Édesek együtt, na.

Márkanyuka!
Azt hiszem, többen is hiányoltak már, a lényeg az, hogy újra itt vagy. :)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Jó reggelt!

Képzeljétek Fanni gyakorolja a felülést. Az utóbbi napokban többször előfordult, hogy négykézlábra állásból valahogy "leült" (oldalra kirakja a popsiját). De eddig mindig pár másodperc után elborult. Tegnap este odanéztem, és már félig ült, csak sajna lemaradtam arról, hogy sikerült ezt összehoznia. A játszószönyegéről már megszoktam, hogy egy perc alatt megszökik :D Sikerült lefényképeznem is, mert most olyan sokáig ült, hogy nekem kellett elfektetnem, nehogy sok legyen a gerincének.
Kép

Aztán sikerült a lábát is kihúznia... :)
Kép

Tesó: hát én márc. 1-ével megyek vissza dolgozni 2-3 évre, aztán jöhet. Egyelőre h.bogesszel értek egyet :D

Ha jól emlékszem kispupu írta, hogy januártól dolgozik... Kis pupu? Hogy bírjátok?

horvviki
 
 


Jó reggelt!!!

Hát ez az éjszaka már nem volt annyira jó. Egy csomószor át kellett menni Atihoz, néhányszor szopizott, és fél 6-kor kelt. Persze 1/4 9 óta újra alszik :)

Már megint sz.r az idő, viszont mennünk kell a körzeti dokihoz. Megvan az időpont a gyógytornászhoz, kell a beutaló. De szerintem már sokat javult a nyakicája. Meg be kellene ugrani a boltba is, meg a gyógyszertárba. Csak azért utálom most ezeket, mert könnyen bemelegszik - hiába csomagolom szét valamilyen szinten, aztán meg kint megfázik.

felkelt, megyek...
Szép napot!

mikegirl
 
 


Tesó téma
Azt elfelejtettem írni, hogy nekem is az jött le, hogy minél kisebb a korkülönbség, annál nehezebb velük. Persze a gyerekeknek jobb, de időnként olvasom, hogy a többgyerkőcös anyukák időnként min mennek keresztül azért, hogy a család minden tagjának a lehető legjobb legyen..... Nekik gratula már sokadszor, én pedig még várok :lol:

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan.....tegnap óta megy a munka.
Anyu vigyázot volna rá, de beteg lett, így Máté jött velünk!!!Jaj így nagyon jó volt, 2-ig bent voltunk. Nagyon jól bírta, nevetet, dumált egy hangja sem volt. A fönőköm utasítása, hogy vinnem kell sokat magammal.
Ma már itthonról dolgozom....ez jó! Jövő héten kezdődik a munka igazán, akkor már be is kell járnom többet. Majd meglátjuk, hogy megy....
Hangyuszkám nagyon ari, dumál, forog, szopja az ujját, szóval zabálni való kis pasi,,,,,,,
Most ,megyek majd még jövök.....

Ja kistesó: Egy darabig tuti nem, én most kiélvezem Mátét:) Van mit bőven.....
Nektek gyümiből mennyit esznek egyszere a babók?
És ti még teljesen fektetitek a babakocsit???
N apuszi tényleg :lol:

Kép
kis pupu
 
 


Nem is tudom hol kezdjem!

Mirosz: őszinte részvétem! Sok erőt és kitartást kívánok! Én még a mai napig sem hiszem el, hogy nincs többé apósom, amikor az Ádámra ránézek, mindig eszembe jut, őt látom benne!

Minden baba nagyon szép és nagyon ügyes, Fannihoz szólni sem tudok, eszméletlen a kiscsaj! Lassan már menni fog!

Nora: nekem is volt vesekövem, rengeteget szenvedtem mire kiderült, hogy mitől fáj állandóan a derekam oldalt (most már tudom, hogy a vesém). Aztán amikor már véreset pisiltem, elmentem orvoshoz, ő elküldött urológiára és az UH-on derült ki. Szét kellett robbantani. De ez sem ment egyszerűen, mert előtte érfestéses röntgen volt, de mivel akkortájt rendszertelen volt a mensim és nem jött meg időben, nem csinálták meg. Pedig én tudtam, hogy nem vagyok terhes, de ők nem mertek kockáztatni. Szóval amikor végre megvolt a röntgen az is kiderült, hogy nekem az egyik oldalon két vesém van egymás felett és mind a kettő működik. Szegény nagybátyámnak viszont már kétszer volt vesetranszplantációja. A lényeg, hogy megvolt a robbantás, iszonyatosan fájt, de azért kibírtam, kb. az utolsó 10 percre kértem fájdalomcsillapítást vénásan. Az egészben az volt az érdekes, hogy munkából mentem el, én kis naív gondoltam majd ha végzek visszamegyek. De a robbantás után meg kellett inni kb. 2 liter teát és addig nem lehetett elmenni, amíg tiszta nem lett a vizelet. Itthon aztán a kő 3-4 darabban távozott. A kórházi papíron (zárójelentésen) pedig úgy tüntettek fel, mint akit felvettek az osztályra. Azóta is néha-néha szokott fájni a vesém, most már meg tudom különböztetni minden más fájdalomtól.

Bocsi a sok dumáért, a következő hsz-ban folytatom más témával, mert ez már nagyon sok lett!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Hello!

Viki: Úgy látom Fanni a topik legügyibb babája! :)

Teso : Nekem a 2 év korkülönbség nagyon jó! Szuperül el tudnak játszani egymással, főleg, hogy mind a 2 lány. Csak az első pár hónap volt nekem nehéz, de utána szépen belerázodtunk. Attól is függ, hogy milyen a nagytesó természete, mert aki nagyon anyás, annak nem esik túl jól a kistesó, és nehezebb vele zöldágra vergődni. Az első 2 évben egyébként 3-asban voltunk itthon, mert Mati csak 4 évesen kezdte az ovit. Volt, hogy fél napot is a játszótéren voltunk...régi szép idők:)

Na szaladok...költözés van :? Holnap már ott alszunk! :D

mamiblue
 
 


Bogesz: ne add fel a tejcsiért vívott harcot, nekem is sikerült, most már estére ki tudok fejni 140-150 ml-t, amit még megiszik szopi után, mert estére lecsökken a mennyiség, és már türelme sincs a drágámnak!

Mamiblue: így utólag is boldog szülinapot Tildusnak!

Akkor rólunk is pár szót. Adatokat nem tudok, majd holnap megyünk tanácsadásra.

Ádám is kb. 2 hete hasrafordul, de úgy mint a villám. Nagyon kell rá figyelni, főleg a pelenkázón. Kész művészet tisztába tenni és öltöztetni. Egy foga már kijött, most jön a második, ez tegnap nagyon megviselte, muszáj volt neki adnom Nurofent, utána gyorsan el is aludt és 2,5 órát húzta a lóbőrt. Amúgy napi háromszor kenem Dentinox géllel.

A napi evések száma változó, attól függ, hogy reggel mikor ébred, de általában 5x szokott enni. Délután 5 óra körül szoktam neki adni (pár napja) Milupa HA tejpépet, nem sok sikerrel, utána még szopizik. Este pedig (mint már írtam) megkapja a napközben lefejt tejet. Napközben szopizások között kap teát. Remélem így még kihúzzuk 6 hónapos koráig, akkor szeretném a gyümölcsöt elkezdeni, de majd meglátjuk, ha muszáj lesz, akkor természetesen előbb fog kapni.

Nálunk szinte mindig egyedül alszik el Ádám, este is betesszük a kiságyba és oldalra fordul, magyaráz és elalszik. A cumit most már egyedül is beteszi a szájába.

Egy ideje visszatért a hajnali (4-5 óra között) szopizás. Mostanában éjjel többször is felébred, de elég neki a cumit visszaadni és már alszik is tovább. Szerintem a foga piszkálja szegénykémet és attól alszik nyugtalanabbul.

Mindent összevetve nagyon imádom!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Korkülönbség: én nem bánom, hogy a két fiú között ekkora (majdnem 8 év) korkülönbség van. Márk kicsinek nagyon nyűgös volt, nem volt el egyedül pár percre sem, engem nagyon kikészített. Ádám teljesen más természet, de neki is vannak rossz napjai. De a Márk nagyon szereti az Ádámot, és Ádám is őt. Most már rá tudom bízni, hogy vigyázzon rá, foglalkozzon vele, amíg nekem dolgom van, pl. teregetés stb. Fel is szokta venni, de csak pár percig bírja, aztán visszateszi a pihiszékbe.

Mindent összevetve: a kis korkülönbség azért jó, mert szinte együtt nőnek fel, van játszópajtás, a nagyobb pedig azért, mert akkor aktívan tud a tesó segíteni a kicsi gondozásában.

Tegnap épp mentünk a Márkért a suliba. Fel szoktam telefonálni a napközis tanítónéninek, hogy küldje le a Márkot, de (mivel a SIM kártyát át kellett rakni a régi telcsibe, mert amit használtam szervízben van) muszáj volt felmennünk érte gyalog a 2. emeletre. Hát amikor meglátott minket láttam rajta, hogy "dagad a melle", nagyon örült és büszke volt a kistesóra.

Úgyhogy előbb-utóbb ajándékozzátok meg gyermekeiteket kistestvérrel. Én egyke vagyok, nekem ilyenben nem volt részem! Megéri!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok.

Most jöttünk tanácsadásról. 7940 g és 68 cm. :D 2 szurit kapott a combjába és nem sírt. :D Ügyes lány. :)
Nagyon ügyesek a babók. Lala is szépen felül kisszékben, de eldől ha rendesen leültetem valahová, vagy annyira előredől. Úgy meg nem merem hagyni. Egyre jobban szeret hason lenni. Annyit tud küzdeni, hogy elérje az előtte lévő tárgyakat, de hátrafelé csúszik szegény. :D:D

mirosz: részvétem és kitartás.

mandaláról tud valaki valamit???

Úgy látom már készülnek itt néhányan a tesóra. :D:D Hajráá. :D Én is gondolkodom a 3.-on, csak az a baj, hogy apa meg már nem gondolkodik egy babán sem. :( Aztán meg majd meglátjuk mit hoz az élet. Talán egy két év múlva felhozom neki a babatémát. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Csajszik, Ti mivel szeditek ki a gyümi- és egyéb kajafoltokat a színes babaruhákból? A Vanisch folttisztító szappan az jó, én azt használom. Ti?
A ti gyerkőceitek is kapálóznak evés közbe? Atinak jár a lába, a kezével csapkod, az öklét a szájába nyomja.... Csak én csinálok bénán valamit? :oops:
Tegnap meg 2x letüsszentett teli szájjal :lol: :lol: :lol:

mikegirl
 
 


Mikegirl: szintén folttisztitó szappant használok rá, de van DM-es is, és én azt veszem. (Olcsóbb, mint a Vanisch)

Fanni is állandóan kapálózik, sőt imádja az arcomat csapkodni :D Szerintem most ebben az izgő-mozgó korban vannak.

horvviki
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?