Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Köszönöm lányok,sejtettem hogy ez lesz belőle,mert nayon köhögött tegnap,este meg fújni kellett neki meg reggel is.De ez az egész kurva egészségügy kiaksztó.Az ambulancián 3 órát vártunk beteg gyerekek közt a fulladó gyerekkel,aztán ott fogták

Zsu
apa van vele ,ott nem hagynám egyedül semmi pénzért

szóval a drnő elvolt csodálkozva,hogy nem kap megelőző gyógyszereket,meg csak a fejüket ingatták,hogy csütörtökön látta mindkettőt a háziorvos.Merthogy Bibi is beteg,köhécsel,torka piros,kapott ő isantibigyót.
de remélem tudják mit csinálnak,mert most csak akkor kap sprayt ha fullad amúgy gyógyszereket kap,vettek tőle vért.arany kicsikém nagyon jönne haza,beszélek vele sokat telón.

Bibi ma alig aludt,tejem is alig,4 kor ettem először

bocs hogy csak magunkról,visszaolvasok,ha nem ájulok el az idegtől:?
Vendég

Timi, az úgy akkor ok, ha apa vele van. Próbálj viszont magaddal foglalkozni, mert az lesz a következő gond, hogy elapad a tejed, aztán majd azon idegeled magad. És ha esetleg Bibi alszik, pihenj Te is, ez most fontos!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

csak bekukk, Szabinak költözött az utazási iroda, ott segitettem. Jó volt csak kifáradtam.

Szia Kat! Én is a legjobbakat kivánom az új évre, rátok fér.

Jutta! mi nem cumizunk, sajna!

Timi! Nektek meg mielöbbi gyógyulást, jöjjön már az a nyavalyás tavasz!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Timi: sok-sok gyógypuszi Majának!
Azért pihenj ez nem menjen Bibi rovására!
És az a lényeg Apa vele van!

Anyósék most voltak bevásároltak rucikat a lánynak vannak nagyobbak is de 15 darab ruhát hoztak ebben van rugi,body!

Kép
mogyoland

Timi! Vhogy próbálj meg pihenni, ha Maja hazajön, több energiád lesz ápolni. Annyira sajnálom szegényt :cry: a cd-t meg majd, jó? ezzel foglalkozz legutoljára lsz!!!

auchan: bodyt vettünk egy csomót, az utazóágy sztem gáz volt, de én budaörsön voltam. ja, meg vettem nadrág/pulcsi együtteseket 1500 meg 2000 ft-ért. Ilyenekben a tesco is nagyon jó! szóval semmi extra szerintem. és a rugikkal vigyázni, mert ezeknek elég szűk a nyakuk, amit Vilinek vettem be sem patentolom az utolsót, mert visít tőle!

Jah, Marcikát nem lehet átverni szilikon cumival, igaz? neki csak a mama kell :lol: :lol:

KépKép
1macsek

Zsu, bodyk voltak olcsón olyan sima egyszerűek, a rugik nem jöttek be nekem (a nyaka miatt pl) és nem is vettem... asszem azért annyira nem húúú de csuda jó, simán bemész a gödöllői Tescoba és ugyanaz...

Az utazóágy marhára nem az ami a katalógusban van... nem emelhető és nincs hozzá pelusozó, persze picit (mondjuk egy ezres) olcsóbb a másik meg elfogyott... :roll: :?

Ja és az egész Auchan úgy néz ki, mint egy kínai bazár... már rég voltam, de nekem olyan kesze-kusza volt....

Hajni, szívesen adnám, de a postaköltséget nem éri meg... vki aki bp-en honos? Fiús cumi?? íngyér? (mini talival összekötve?)

200 ml-s kísérlet felfüggesztve (3 napig próbálkoztunk)
1.) a hasa nem lett jobb... sőőőőt, ha a mai napot nézem
2.) este 2 órát kellett altatni (közben üvöltött)
3.) reggel korábban kelt
4.) a napirndünk csírái (már ami volt) is megszűntek....
Kell ez nekem???
Ma megkapta a 235 ml-jét estére... panaszkodott 5 percet, hogy ő még enne... majd bealudt....

Jutta

KépKép
jutta

NA jó, ami nekem nagyon bejött az a 2 kisnaci amit már tavaszra vettünk nek, meg egy nagylányos tavaszi kabát! Hogy jót is mondjak! És ilyen mindennapra 2 rugi (merhogy kaki-pisi és tsa) kategória tényleg volt 200-300 pénzért... kicsit jobb kettesével is jó árban.

Jutta

KépKép
jutta

Timi, jobbulást Majcinak, Neked pedig kitartás, és próbálj pihenni most,, mert fontos!
Auchan: én a pamutrugikból vettem azért, a plüssök nagyon nem tetszettek, mind hátulgombolós volt, szűk nyakú és műszálasnak tűntek. Víz itt sem volt (Soroksár), az utazóágy meg állítólag itt is elfogyott.

Mai nap fejleménye: este 130-at szoptattam, az összes többi kaját pedig nem mértem! Persze este adtam azért utána tápit.
Utóbbi 3 nap katasztrófája: az esti szopin/tejcsin nem alszik be. Tegnap f12-kor bírtuk elaltatni, előtte 11-kor, azelőtt 10 után... kíváncsi vagyok nagyon, hogy ma mi lesz. Semmilyen altatási módszer nem jön be, ami eddig, és nem is kezdünk már azonnal próbálkozni, ha nem álmos ne kényszerítsük alapon, de 10 után már azért fogy a türelem, és elkezdjük kényszeraltatni, és elég borzasztó.

Kat, szia.

Macsek, Neked köszi a másik cicin is ugyanabban a pózban tippet, így tudtam átcsempészni az esti szopinál a másikra, szerintem holnap is ezt fogom próbálgatni.

KépKép
kertikiri

Timi, jobbulást Majának, és sok erőt neked!

Kriszta, esti bealtatásnál (amikor nem alszik bele az evésbe) nálunk a cumi jött be. Igaz, volt, hogy így is 1 óra 20 percbe tellett az altatás. Mostanában már sokkal jobban észrebveszem, mikor kezd álmosodni este, ilyenkor megfürdetem, és utána evés, lefekvés. Ha valami miatt elcsúszik a dolog, már túlpörög. Szerencsére apa türelmes.

Tegnap nagyon jó napunk volt, ugye apa Londonban, úgyhogy édes kettesben nyomtuk. Este 21:05-kor aludt el, 22:20-kor felébredt, kicsit bukott, köhögött tőle, de cumival nyomban visszaaludt - és aludt ma reggel 07:20-ig! :D Ekkor evett, majd tovább aludt 11:05-ig! Majd délután még két órát. Az én gyerekem! Aki újszülöttként 11 órát aludt egy nap, a többit meg végigordította... Még a gyerekorvos is azt mondta, hogy nyugodjak bele, ez egy ilyen kis alvásigényű gyerek lesz...

Szopisztrájk, 12345672905. rész: a kisasszony nem hajlandó bimbóvédővel szopni! Csak anélkül, de anélkül meg csak 3-4 perceket egy-egy ciciből. Igaz, volt, hogy így 8 perc alatt 140 grammot zabált be... :shock: Szóval tudna szopni, csak nem akar. :cry:

Megpróbálok feltenni egy közös képet rólunk, december elején készült: Kép Anya nevet, Eszti magyaráz

Kép
waterlilly

Hű, de ügyi voltam! :D

Na, még egyet. A kedvenc képem Eszterről: Kép Eszter 2 hónaposan

Kép
waterlilly

Sziasztok, szép estét!

Köszönjük a jókívánságokat! és a bókokat! :wink:

TIMI!!! Nagyon drukkolunk Maja gyógyulásáért! mennek a gyógypuszik+++++++++++++++++++++++++++++++Bibinek is!

szia Waterlilly! nagyon szép Eszterke, és majdnen egy napon született az én Matyikámmal:-))))))))))))))

Mi általában átaludjuk az éjszakát, (kb. 2 hete) mostmár alszik. Tegnap keltett 2x 5 percre, remélem ma hagyni fog alukálni.

az a csodaszer mire is csoda????? tejcire?

Kép

Kép
katherina

Szia Katherina (Kata?),

Igen, én is kiszúrtam, hogy majdnem egy napon születtek! :) Nagyon szép családod van! Remélem, a 2008-as év sokkal jobb lesz, mint a 2007-es év vége... :lol: Rossz volt olvasni, hogy mennyi baj ért Titeket!

Ahogy szoktam mondani: csak egészség legyen, a többit megvesszük! :roll:

Anett

Kép
waterlilly

Halihó!

Mogyo, lesz mit felvennie a csajszinak :lol:

Auchan, sztem mindig is úgy nézett ki, mint a kinai bazár...én Cora párti vagyok, szerintem jobb minőségű termékek vannak. Body-ért meg nem megyek, mert nekünk van vagy 40 db :D

Jutta, dehát az 5x200 ml-t csak tegnap kezdtétek, nem? Hiszen tegnap hivtad a dokinőt, előtte nem 4x200-at adtál?
Szegény Dorka...a gyerekorvost nem kérdezted a gyógytápszerről?

Kriszti, nem lehet, hogy Nadin túlalussza magát napközben? Az esti lefekvés előtt mikor alszik utoljára és mennyit?

Anita, nagyon helyesek vagytok! Eszter nem Rád hasonlit, ugye? Ez a magyarázás a tipikus 'hööööö'?

Panka ma az utolsó 2 etetésnél bedobta a szopisztrájkot, ha csak a cici közelébe tettem, üvöltött tiszta erejéből. Szerencsére sikerült mindkét alkalommal valahogy rábirni, hogy egyen, de eléggé kikészit ez a dolog. Hogy mi a csuda leli őket ilyenkor??? :shock:

Móni, brékobréko, mi a helyzet?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jaj, Anett, nemtom mért Anitáztalak le, bocsi :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

[quote="dzsuzsa"]J írta:dzsuzsaaj, Anett, nemtom mért Anitáztalak le, bocsi :oops:

Nem baj, értek arra is! :D

Hát Eszti tiszta apja külsőleg. Csak az orra az enyém. A személyisége viszont nagyban hasonlít az enyémre: nyűgös, ha álmos, nyűgös, ha éhes, és ha ez a kettő párosul, akkor elszabadul a pokol... :D
Lehet, hogy jobb lett volna, ha fordítva örököl, a külsejét tőlem, a tulajdonságait az apjától.... (birkatürelem, jó alvóka, kaja nem érdekli, amúgy meg merész, bevállalós, mindentkipróbálós...) Na, mind1. Majd a következőnél... CSAK VICCELTEM!!! :lol:

Kép
waterlilly

Ja, azt olvastam, hogy 4 hónapos kor körül sok baba bedobja a szopisztrájkot, mert ilyenkor a világ sokkal érdekesebb számukra, mint a vegetatív szükségletek kielégítése, úgymond untatja őket az evés. Tippként azt olvastam, hogy tegyünk színes, mintás kendőt a vállunkra, amit nézegethet, énekeljünk neki, kössük le a figyelmét.

Kép
waterlilly

Sziasztok!

kis alvásigényű gyerek? affene. Én minél később teszem le Vilit, annál korábban kel :evil: :evil: azért a fél 7 az 5-höz képest szupi!

Kiri: altatás nélkül mit csinál Nadin? Nálunk szunya ügyben (a hosszát leszámítva) nagy fejlődés van: nézelődés közben elalvás, leteszem ha álmos és alszik, meg ilyenek :lol: persze cumival rá kell segíteni, de azt már látom, hogy ha nem akar, akkor nem alszik... örülök, h bejött a ciciátverős trükk :D

édesköményt kipróbálta már vki rajtam kívül? csak kíváncsi lennék, h nekem attól van-e több, vagy sem.

Zsu: moremilk segített?

No, felkelt az úr! Szép napot!

KépKép
1macsek

Wlili: nagyon cuki Eszterke! Ez a nézés... Irtó édi!!!

Jutta: nem lehet, h az egész alvás ügy a pocijával van összefüggésben? Te nem nézeted meg Zsu dokijával Dorkát? Mert már tényleg ki kéne nőnie szegénykének! Vagy legalább tudnád, h ő ilyen, és nem szenved, vagy ilyesmi...

KépKép
1macsek

Macsek, ügyes Vilkó nagyon, meg Te is, hogy rájöttél a trükkre (mármint hogy el tud aludni egyedül, feltétele hogy legyen álmos :-)
Én is próbálgatni fogom hétfőtől nappal. Este valószínűleg valóban túlpörög, azért nem alszik. Éjjel viszont csak egyszer kel mostanában, és így végülis két részletben alszik 10 órát, ami nekem nagyon szuper, plusz délelőtt 45 perc, ebéd után a teraszon 3 óra körül, szóval ez így akkor 14 óra körül van :shock: Nem valami sok mégsem :cry: ahhoz képest legalábbis, hogy még csak bébike. Tegnap végül f10-kor aludt el, de úgy, hogy betettem a mózesbe a bundazsákba, cumi be, és ringattam,mintha a teraszon lennénk. Mondjuk kicsit izgultam amikor kicsomagoltam, hogy mi lesz ha felébred, de aztán nem.

Anett, ügyes Eszti nagyon! Meg Te is, hogy bírod apa nélkül.

Timi, hogy vagytok?

Hajni Ti hogy aludtatok?

Zsu, hol szerzed be a rugikat? És hat a more milk cucc?
Én most két nap szünetet tartottam a teában és a homeobogyókban, ma kezdem újra, kíváncsi leszek. Ha megyek legközelebb dm-be akkor veszek édeskömény olajat is. Arról azt is hallottam egyébként, hogy szopi közben vízbe pár cseppet és meginni, és enyhíti a pocifájást.

Kérdés: lábujjkörmöt vágott már valaki? Milyen körülmények között lehet ezt megtenni? Ha alszik nem csupasz a lába, ha nem alszik akkor meg... hát nem merem megtenni. ?????

KépKép
kertikiri

Tudom ilyen képet már raktam, de az is úgy tetszik, és itt másik ruginban van :lol:

Kép

KépKép
kertikiri

Kertikiri, ez az altatás teccet! Jó a kép is!

Én most kitaláltam, hogy mi lesz a napirendünk, háááát remélem a kiscsaj is leokézza! Hétfőtől ezerrel szoktatom rá!

Na a nagy haditerv:
8:00 ébredés (ez vicces mi? mi van ha 7-kor kel? csszhetem a napirendem pl...) KAJA (normál adag)
Játék a járókában
10:30 Kaja (kisebb adag), majd szundi bent... utána közös játék
13:00 Kaja (normál adag)
Kint a teraszon alvás 2-3 óra
16:30 Kaja (normál adag)
Játék, és zenehallgatás meg vmi kreatív szükség esetén benti szuszmákolás
19:30 fürdés, kaja (nagy adag) és alvás

Ez szerintem ott fog rögtön borulni, hogy a gyerek 6-kor hasfájással kel... de legyünk optimisták 2 éves korára összejön ez! :lol:

Na ha meglesz az első ilyen napunk akkor pezsgőt bontok! (addig szerintem lesz min. egy szilveszter, tehát lehet előbb is :wink: )

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Panka tegnap este fél 10-től reggel fél 8-ig aludt kelés nélkül, ez nekünk most csúcs! A cicim viszont...inkább nem részletezem.

Macsek, nagy fejlődés ez Vilkónál, irigyellek, bár néha már Panka is elalszik egyedül, de azért ez ritkább, mint a fél órás altatások!
Édesköményt én külön nem próbáltam, de a lactoherb-ben is és a moremilk-ben is van.
Hát, mikor a lactoherb-et ittam több tejem volt, mint most a moremilk-től. Peddig a netes fórumokban mindenki ódákat zengett róla. Még szedem 1-2 napig, aztán visszaállok a lactoherb-re. Legfeljebb megint kidobtam 6ezret az ablakon :evil:

Kriszti, a rugikat én mostmár csak a Kenguruban veszem, elegem van abból, hogy sok máshol vásárolt ruginak vagy a nyaka szorit, vagy béna a méretezése, stb. A kenguruban arra is figyelnek, hogy mindegyik kényelmes legyen a gyereknek, sok helyen meg csak arra, hogy jól nézzen ki. A halálom a hátul gombolós...hát az se a gyereknek, se az anyának nem kényelmes. Lehet, hogy a kenguru drágább, viszont törzsvásárlói kártyával 8% kedvezmény van. És Karácsony előtt nem tudom milyen akció volt, de mindenre 25% engedményt adtak. Vettem egy csomó plüss rugit, mert 68-as nem nagyon van nekünk, 1500 volt az ujjatlan plüss és 2500 a hosszú ujjú.
És jöjjenek csak azok a Nadin képek, olyan cuki :lol:

Képzeljétek, Pankának elkezdett nőni a haja, eddig csak kopaszodott szegény, de most nő neki vissza végre!

Lábán még nem kellett szerencsére körmöt vágni, ill a nagylábujján már vágtam, a többit nem. Viszont a kezén úgy nő neki, hogy hetente 2x kéne, de nagy kinszenvedés. Egyszer már bele is vágtam szegénynek a bőrébe :( Ökölbe szoritja a kezét és rángatja. Ha nem figyel oda, akkor 1-1 ujjáról sutyiban mindig levágom :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta, fő az optimizmus :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

sziasztok!
hát, inkább nem szólok a témákhoz hozzá...
azaz egy kicsit mégis:
Jutta, napirendet nem lehetne Dorkával karöltve? :roll: :roll: :roll: és sztem mindenkinek jót tenne egy adag rugalmasság. mert mi van, ha épp nem álmos? :?

Kriszti, az alvó Nadin ellenőrzéséhez csak annyit, h gondolj bele, h Te visszaaludnál-e ha arra ébrednél, h anyukád éjjel az orrodhoz tapasztott füllel csekkolja, h lélegzel-e, majd kiugrik szó szerint a szobádból. ha elég idős lenne, sztem sz*rrá röhögné magát. így sztem csak felébreszted. én spec tuti nem örülnék ilyesminek...
ja, és ha Nadin nem eszik, én amondó vagyok, h nem éhes. hm? 8)

alváshoz (napközbenihez v éjjelihez): el sem tudom képzelni, h többet aludjak, mint amennire szükségem van (a kevesebbről tudnék mesélni). miért lennének épp a gyerekek mások?
és hogy lehet kényszeraltatni? és Kriszti, ti pl hogy altattok? mi berakjuk a gyerekeket az ágyba (mindig uaz a rituálé), kapnak puszit, aztán elköszönünk. ha Huba mondjuk kínlódik mostanában, akkor az apja kicsit még susmorog vele és 'segít' :wink: cumizni (érted, Regi, ugye?)

napirend: nekünk van/lett, végül a gyerekekkel silabizáltuk ki. de ha Petra éjjel ébred (tegnap anyuéknál ez volt), akkor megetetem. pedig nem szokott éhes lenni. na és? majd összefésüljük vhogy a 2 gyerek napját a napirenddel. ha másképp nem, majd a fürdésre sikerül. de egy-egy kihagyott evés, rövid szieszta, órákig tartó nyűglődés belefér, ah értitek mire gondolok.
na, el, mert dolog van

Timi, lányoknak nagynagy drukkk++++++++++++++++++++++++
aki okosotjásoskodásnak veszi, amit írtam (én annak érzem kicsit), ugorja át, vagy csináljon vele, amit akar.
nekem az elmúlt 2 nap termése nem tetszik... :roll: :?
még jövök (tervezem)
:arrow:

Kép
an°°di

Zsu, a hátulgombolós :evil: sztem a hasonfektetést próbálják propagálni
(nekünk azonban drága a kenguru. ma voltam benn. hát... egy-egy body a két gyereknek és ugrott 5ezer... az nem fér bele. maradok a turinál)

Kép
an°°di

Kép Nem lehet elég korán kezdeni :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:jó kép!

Napirend nállunk nics mert nem mindig egyformán kell igy plédául csak a fürcsi van előbb vagy később mert hát nállunk a fürcsi után van az uccsó kaja!

Lábujj. hát én már többször is vágtam!
Múltkor aludt és kibújtattam a lábát a rugiból!
Múltkor meg ébren volt Apa lekötötte a figyelmét
És gyorsan letudtam!

Kép
mogyoland

Andi, szerintem senki nem úgy gondolta, hogy a legnagyobb játszás és kacagás közepette elviszi aludni a gyerekét, csak mert óra szerint eljött az ideje! De egy napirend mindenképpen kell. Sokunknak nincs olyan mázlija, hogy ad a gyereknek egy puszit, aztán aludj kislányom/kisfiam. Nekem például legtöbbször fél órába tellik, mire Pankát valahogy elaltatom. Ha nem tenném, akkor nyűglődne órákig és teljesen szétcsúszna a nap. Szóval valamiféle következetesség kell. Nekem az bejött, hogy tartom a 3 óránkénti szopit, de nem mondom azt, hogy 8-kor, 11-kor, 2-kor, hanem az ébredés függvényében az első szopihoz igazitom. Szopik után játék, kb másfél órát bir Panka szopival együtt fentlenni, aztán jön fél óra nyűglődés és egy óra alvás. A 11 körüli szopi után is játék, és akkor van nálunk a sétával egybekötött alvás. És az esti fürcsi időpontja se kőbevésett, ahogy adja magát az aznapi program.

És 5000 két body??? Én 1000-1300-ért szoktam venni darabját. Ezek énekelnek, vagy mi? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu!
:D :D :D Nagyon tetszik a kép!!!
Holnapi naptól pedig sokat gondolok rátok, hogy minden ok legyen, neked kitartás míg bent lesztek.

Kat!
Szia! Jó hogy visszataláltál hozzánk. Nem semmi az évvégi sztori.
A két kicsi együtt kocsikáznak? Vagy Gergő már gyalog jár, hisz még Ő is kicsi. Aranyosak vagytok a képeken.

Timi!
Hogy vagy, hogy birod?
Maja? Most már tényleg rájöhetnének mi a Maja baja. Én akkor is szorgalmaznám a teljes allergia vizsgálatot. Ház milyen állapotban van? Bocsi a kérdésért, de nem penészedtek véletlenül? Mert ez is szokott gondot okozni a kicsiknél.

Hajni!
Te, hogy vagy?
Csodálak, nagyon jó birod, mikor a Lillához kelsz, ilyenkor állandóan mész a szobája és a ti szobátok között? Nem bírnám, nekem az is farsztó, hogy a mellettem lévő kiságyből kivegyem éjjel, fájnak olyankor az izmaim.

Anett!
Végre sikerült úgy ahogy visszaolvasnom. Végre téged is megismertelek egy kicsit. :) Nagyon szépek vagytok a képen. Kitartás míg Apa nincs itthon. Meglátod, pár hónap és csodálatos összhangba lesztek a kislányoddal. Ne görcsölj, jó anyuci vagy. Szakkönveket meg kidobni...:)

Jutta!
Nem kell az ennyire szogorú napirend.
Tápszeres Anyucik, Ti adtok inni a kicsiknek? Jutta sokat gondolok rátok, én adnék teát, vagy legalább vizet Dorkának, lehet, sokszor ez is elég lenne neki 2kaja között.

Ciripke!
TE is mindig eszembe vagy mikor a fiúkat öltöztetem. :D Olyankor egyből lehigadok, neked még nehezebb. Én is alig várom, hogy jobb idő legyen, vagy legalább üljön Ákos. Egyszerűen kicsi ez az új kocsi. Egész hétvégén szidtam magam miatta. Mózes kirakva, már csak bekanalizni tudtam a gyereket.

Rita!
Ha nem gond, én kiváncsi lenénk Lara súlyára.

Mi pénteken 4 hó után hazajöttünk Mutiékhoz. Hirtelen jött. Apa beteg lett (már megint. :? ) Így Ő javasolta, hog jöjjünk haza, hogy a fiúk el ne kapják. Anyuék persze nagyon boldogok, el is hoztank minket. Tehát most Hajdú-Bihari levegőt szívunk. :D
Holnap holnapután ingatlanosok lepik el a lakást, hát...nme tudom, hgy jó ötlet eladni a lakást...

Andi!
Milyen lesz az új lakásotok? Láthatunk majd róla képet? Net lesz? Remélem a költözés után, hamar csatlakozol hozzánk. Tényeg felújítás lesz, vagy már folyamatban van? Ja szárítósmosógép: Én még nem kaptam meg, mert a rávalót elköltöttük..:) DFe a márkája talán olyan mint a Zsué, csak ez szárít is.

Itt ma sütött a nap, kint napoztunk a fiúkkal.

Móni!
Nálatok mindenk ok?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja én is a kenguróból veszem a rucik nagy részét, de általában az akciósakat. Van mikor egy bady 5-600ft. De szeretem a többi ruhákat is, amit árulnak, nagyon jó minőségűek.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ahoj. :)

Csak gyorsan, mert fáradt vagyok.
Egész nap főztem, délben ugyeköszöntés (11-en voltunk, másik felvonás jövő vasárnap.), azóta pakolok, mosogtok stb....

Jolka:
igen, ilyenkor mászkálok... :? Hát a hátam nekem is nagyon fáj, de ez van, ezt kell szeretni.
Éjjel 1x kelt enni negyed4kor.. és fél8ig aludt. Marci fél10ig. :lol:
Reméem visszaszokik a min. fél9re. :oops: ( Andi, Te ezt ne olvasd el. :wink: )

Jutta:
hajráá napirend. Nekünk volt, de mióta ilyen kis kajlaegér, azóta borul.... No nem baj, majd lesz új. :wink: Vagy nem. :lol:

Zsu:
nagyon cuki. :)
Csak nehogy kitúrjon. :)

Kertikiri:
Nadin olyan értelmesen tud nézni, nagyon cuki. :)

Lilly:
szépek vagytok. :)

Timi:
hogy van Maja?

Móni:
hahóóóóhahóóóóóóó

Akinek nem írtam bocsi, de jobbra el, kikell pakolnom a mosogatógépet. :?

Kép
Kép
h@jni

Jolka, Ti hova költöztök? Ház vagy lakás?

viz/tea: ezen már én is gondolkodtam, hogy adjak-e. Végülis nálunk még több,mint a fele tej, talán nem kell. Ha csak tápszert eszik, akkor kell adni?

Itt is tök jó idő volt ma, jó kis napsütés, fincsi meleg...az embernek máris jobb a kedve. Persze hétfőtől kórház, hát asszem el is szállt a jókedvem :? Ott mág a levegőre se lehet kimenni :(

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na itt megint. :)

Végeztem, kicsit pihenek. :)

Víz/tea:
elvileg kellene, én nem adtam sem Marcinak, sem Lillának.
Lillának próbáltam: víz, édeskömény, kamilla, csipkbogyótea.
Egyiket sem itta meg, azóta nem is erőltetem.

Zsu:
holnap mentek?

Kép
Kép
h@jni

Zsu! mi sem teázunk (Betti sem teázott ő volt a legtápszeresebb). de mindjárt jönnek a gyümilevek, mi legalábbis kezdjük lassan.

én a leo poldit is nagyon preferálom bodyban meg naciban (mi már szokunk le a rugiról a harisnyamániám miatt inkább gatyózunk)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke, Marcika még nem kap tápszert, nem? Max 1x-2x adtál minimálisat...akkor miért kezded el a gyümilét? Elvileg ha valaki szoptat, akkor nem kell 6 hós korig hozzátáplálni, nem?

Hajni, igen, holnap reggel megyünk :?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

na, megint itt

Zsu, nálunk sem megy ám mindig az elalvás: Hubának ilyenkor este is jót tesz egy plusz fél óra fürdés előtt, de ilyenkor nem tud elaludni magától játék közben, hanem az ölemben szokott (azaz félig, a feneke általában a kanapén... nehezedik, no)
ja, és nálunk a séta közbeni alvás/ébrenlét néha az egy dolog: ettől független a szieszta. dehát az ikrek sokat alszanak.
holnapra megy a drukk++++++

Jolka, lesz net, és a lakást csak minimálisan kell "felújítani": a gyerekszobát akarjuk kifesteni, mert most egy 20 éves fiú lakik benne: gondolhatjátok, milyen oroszlánszag van benne :? máshoz egyelőre nem tervezzük, h nyúlunk. a lakás belső kétszintes (kicsit olyan angolos: fent a hálók lent a nappali élettér: nagy konyha, nappali, zuhany, wc, gyerekszoba- egyelőre az lesz a gyerekszoba, de amúgy vmi játszó-/dolgozószobát/v vendégszobát akarok belőle). képet már levették a netről, pedig megmutattam volna, h milyen volt. na, majd rakok fel én....
és megnézem az akciós kengurukat, hátha akad vmi... jó ötlet..

leopoldi: nekem is bejön, főleg a kantáros nacik olyan vagányak!

gyümilé: ma a tízórai előtt kaptak a gyerekek egy kis almakóstolót tejjel összekeverve: csak egy nagyon picit ízismertetésképp: bejött nekik, Petrának különösen. gondoltam, adok minden nap egy picit, nem tej helyett, hanem szopi után, hadd szokják. és szigorúan csak keveset. nem akarok magam ellen etetni

Kép
an°°di

sziasztok

csak pár sor,nagyon fáradt vagyok :-(

a kórház elképesztő skarlát,fosás amit akartok,Maja nem jöhet ki,nehogy elkapja képzeljétek el az én örökmozgómat egy fél méterszer fél méteres helyen.Minden 10ik ember magyar csak,este is dorbézolnak,égnek a villanyok,ott van egy kis fogyatékos gyerek,egész éjjel sír,a fürdő,wc használhatatlan,szóval nagyon nagyon szenved mindenki.Maja vérképe jó lett,így nem értik miért beteg egyfolytába,holnap gégészet,holnapután pneumatológia.
picúr is köhög.Én két szoptatás között megyek be ha bevisz valki,nincs erőm sírni se.Most mit mondjon arra az emebr,hogy "végeztünk,megyek haza anyához meg a babához"....
Ma is fulladt kcsit,kapott egy extra spryt

napirend semmi ,se neki se Bibusnak,örülök,ha nem ordít amíg haza érek szopiztatni.Maja meg 5kor már felkelt így kifeküdt délután,az apja alig bír vele :_(

Zsu
kitartás nektek,gondolok rátok,remélem ott nincs ennyi fertőző beteg és minél hamarabb kiderül mi a baj

szorítsatok,hogy meggyógyuljon

Jolka
a mi szobánk egyik fala nedvesebb ilyenkor,de van fent két páraelszívónk plusz ,ost ár két légtisztító,van páramérőnk az 45-55 %ot mutat ami elvileg ideális,gondoltam én is erre,de két telet kihúzott már itt Maja és nem volt semmi baja.Meg aludni a másik szobába szok

na megyek,mert leesik a fejem

szorítsatok

KÖSZÖNÖM
Vendég

halló-halló.... még nem olvsatam végig, de csak gyorsan...

Andi! Napirend azért kell, mert nyűglódik Dorka, persze hogy nem szentírás.... DE 2-3 nagyjából "működő" nap - ami neki jó volt, és ahogy nem nyűglődött - alapján próbáltam összerakni! Nem leültem és kitaláltam nekem mi lenne jó! :lol: :lol: :lol: :lol:
És persze ha változik az alvás / evés igény változik ez is, de valahonnan már el kellene indulni!

Tea! Az a baj, hogy cukor nélkül nem issza meg, a cukor meg úgy tudom hajtja... a vizet nem komálja, ahogy a szájában landol fordul el és jelzi, hogy másra gondolt (tápi/régen cici)... de majd még próbálkozom... most a védőnő a csipkebogyó teát ajánlotta kamilla helyett (mert az nem hajt)... ma pont ezen gondolkodtam, hogy mit adjak neki... ha van vmi tipp... 1 hónap múlva pl. almalé gondolom...

Jutta

KépKép
jutta

Még ami lemaradt!

Zsu, gondolok majd rátok!!!

Timi, csak túl lesztek rajta már! Remélem Maja végre rendesen kigyógyul ezekből a nyavajákból!!

Lábköröm vágás: én már vágtam, ébren, könnyebb mint a kezén!

Jutta

KépKép
jutta

Zsu: szorítok nektek holnap!+++++++

Timi: szintén! Nagy-nagy drukk, hogy gyógyuljanak a lányok! Neked pedig azt kívánom, hogy ha tudsz, pihenj!

körömvágás: nálunk is kétszer egy héten, nagyon nő. És én is vágtam már bele, szegény :cry: még vérzett is!

Móni! Szerintem sokan gondolunk rád, csak egy gyors életjel a magányos farkastól? :D

Napirendünk: egy fix pont van, a dél körüli séta. És én sem mindig ugyanakkor éhezem meg:) persze azért vmi állandóság kell, és van is.

KépKép
1macsek

Kriszti: mi hír nálatok? Én azért erőltetném a helyedben azt a fejést. Minimum 10 perc mellenként, vminek ki kell jönnie. És ha közben masszírozod? Csak mert én úgy vettem észre, h ha fejek két nap múlva több tejem van.

Jó éjt, tegnap fél 1-ig videóztam, úgyhogy... :arrow:

KépKép
1macsek

Jutta, akkor oké. csak olvasva kissé spártainak tűnt vhogy 8) :wink:

Regi, mikor normális munkahelyem volt, esküszöm, én megéheztem délben. oké, ha benyomtam egy rántotthúsos szendvicset 11kor, akkor nem, de egyébként korgott a gyomrom és harangoztak. :? lehet, h én vagyok túl konform? :shock:
mit néztetek? (nem mintha mostanában beleférne időben... hehe)

Timi++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
an°°di

Sziasztok!

Timi, hú, nem semmi min mész most keresztül, jobbulást Nektek!!

Waterlilly, Esztike gyönyörű! És Te is csini anyuka vagy!

Dzsuzsa, Panka is nagyon-nagyon édes!! Képeket még-még!

Lábköröm vágás: szopi közben, akkor lehet csak. Kezén heti 2x is kell! Az is szopika közben, apa csinálja. Nekem remeg és izzad a kezem! :roll:

Jutta, szerintem tök jó, hogy szeretnél napirendet. Biztos, hogy valamennyire be fog állni a dolog!

Friss kép Ramiról:
Kép Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Timi drága, megy Nektek is a drukk ezerrel, gondolok Rátok, puszi Majának arra a tündér kis pofijára, Te meg vigyázz magadra, nem purcanj ki teljesen!

Köszi én is a drukkokat, reméljük mostmár pontot tehetünk ennek az ügynek a végére és nekünk is egy nyugisabb periodus következik.

Jelentkezem majd, ha hazajöttünk.
Puszi mindenkinek!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Csajok, egyre kevesebb a tejcsim. Igaz, most apa is beteg influenzás tünetekkel, én se gyógyulok, ideges vagyok ettől, tudom ez is befolyásolja a mennyiséget....de ma este alig tudott Maty jóllakni, csak nemrég aludt el, már 3/411 elmúlt.....kezdek elkeseredni. Homeogyókat bevetettem, szopiteát is iszok, de nem segít:-(((((((((((((( :( Asszem megpróbálok fejni!

Anett, Igen Kata.

Cirpike, köszi, nektek is hasonlóképpen, minden jót az új évre!

Szia Macsek! Írsz nekem a moremilk-ről? Lehet, hogy már kibeszéltétek, de lemaradtam! Bocsi!

Kertikiri! Körömvágással kapcsolatban, nekem az jött be Gerinél, hogy mindig akkor vágtam le, amikor ébren volt. És minden egyes alkalommal elmondtam neki: Anyuci most levágja a körmöcskédet, mert túl hosszú, és nem akarom, hogy megkarmold magad. Valami ilyesmit. Mostmár ott tartunk, hogy ő mondja. Anyucika, ollóval vágd le körmömet. Semmi hiszti meg ilyesmi. Az mindegy, hogy a kezéről, vagy a lábáról van-e szó. Matyinál is így fogom csinálni. Cuki a kép! :wink:

Jutta, klassz, hogy napirendet tervezel, hajrá! 2-3 gyerekesek! Nektek is van? Nekem bevallom nincs. Miután előfordul, hogy egyszerre éhes a 2 gyerek, és nem egyszer volt már, hogy egyszerre kellett etetnem!!! Aztán nem mindig alszanak egyszerre napközben. Főleg Matyi mostanában napközben nagyon rövideket alszik, de többször, Gergő meg egy jó nagyot dél körül kb. 3-ig. Szóval ez nálunk elég nehéz. Egy tuti napirendi pont a fürdetés és a vacsora. Ez van.

Andi szia! Meglestem az albumodat! Nagyon szépek vagytok! Nagyot nőttek az ikrek! :wink:

Jolka, apának jobbulást! Lakáseladás? Részvétem! Nem kis fába vágjátok a fejszét! Ja, és ha kocsikázunk, akkor csak Matyi van kocsiban, Gergő kimotorozza magát. Azt a verziót még nem próbáltam velük, hogy fél órás sétánál messzebb menjek velük, mert Gergő nem bírná.

Zsu, mi sem teázunk!

Timi, szörnyű, amit a kórházról írtál! Őszintén sajnálom, hogy Majcikának ott kell lennie!!!!

Vicuska, neked is üdv! Rami csudaszép kislány! Gratula hozzá!!!

Jó éjt mindenkinek!!

Kép

Kép
katherina

ja???????? jut eszembe! nem küld senki DM bababónuszos ajánlót? nem kell senkinek ajándék?

Kép

Kép
katherina

Kat, mennek a drukkok a szopihoz... úgy látom ez nem kerül el senkit... talán még Jolka nem panaszkodott, de már Andi is (pedig azt hittem ő sem fog,konkrétan ő így is a csoda kategóriája nekem)!

Zsu, tényleg gondolunk rád!

Móni, vmi életjelet lszi!

Timi, szólj hogy mi van veletek!

Szegény Dorkám megint fél 7-kor kelt... ilyenkor azért sajnálom szegényt, mert tényleg nem éhségre kel fel, hanem éles sírás (majdhogynem felüvölt) és hasfájás van... most kaja után gyorsan visszaaludt... hááát már tényleg elmúlhatna...

Jutta

KépKép
jutta

Mi is fél 7-kor keltünk, de úgy is maradtunk. :?

Filmek: duna tv-ről: Élj és boldogulj! Ez nagyon tuti kis film. Etióp zsidókról szól, akiket elvisznek Jeruzsálembe a szudáni menekülttáborból, és egy egyéb etióp fiú is velük megy, aztán az ő életéről szólt a film.

aztán egy fritz lang film: Kétségtelenül indokolt, 56-os, fekete-fehér krimi. Szóval semmi ismertebb.
PErsze ásnam meg irtó álmos voltam reggel... :cry:

Kat: nekem is volt, h kevés volt. Konkrétan cicinként 30 gr. Aztán fejés, két óránként szopi, homeopátia, szoptatós tea, kömény illóolaj, és ezek hatására most jól állok (kopkopkop). JA, meg zabáltam... Zsu vett moremilket.

KépKép
1macsek

Vicuska, Rami GYÖNYÖRŰ!!! Nem bírok betelni vele! Hát, gratulálok!

Most mennem kell vasalni, ha lesz még időm jövök délután is.

Anett[/b]

Kép
waterlilly

Sziasztok!
Szentkirályi vizet is lehet forralás nélkül adni szerintetek?
Zsu, drukk, nem emlékszem sajnos meddig kell maradnotok, vagy amíg ki nem derül valami?
Timi, Nektek is drukk
Lábkörmös válaszokat köszönöm.
Tegnap megpróbáltam tápszer és anyatej pótlás nélkül, de egyértelművé vált, hogy nem megy így, tehát kell, az esti legalábbis biztosan. De muszáj volt kipróbálnom, mert már kezdtem azt érezni, hogy azért adom csak, mert én úgy számoltam ki, hogy kell, aztán nem, dög éhes volt estére, és megint 1,5-2 óránként kelt, szóval ebből egyértelmű, hogy nem elég amit nappal meg este megeszik.
Jutta, mi a "napirendünk"-be iktattunk foglalkozós részt is, az Anya taníts engem! c. könyv alapján, aki nem ismeri még annak nagyon tudom ajánlani, aki ismeri, az írhatna róla, hogy neki mennyire tetszik. És nekünk is nagyjából annyi a menetrend, hogy a reggeli kelés szabja meg a kajaidőpontokat. Reggeli után másfél órával visszaalszik 45percre, ebéd után alvás a teraszon, és most próbálgatom jobb-e az, ha a teraszon nem 4-5 órát van (na nem végig a teraszon ám), hanem csak 3-at, és még a délutáni szopi után is alszik egyet. Fürcsi f8-8 körül.
Vicus, Rami gyönyörű, kis huncut!
Ciripke, leopoldit hol lehet venni?
Én is rájöttem már arra, hogy a gyereknek nem szabad sz@rt venni semmiből. Kengurus ruhákat mi eddig csak kaptunk, én egy overállt vettem csak meg sapkát, de igazából bele sem merek gondolni mennyibe kerülne, ha ott kellene megvenni egy teljes méret garnitúráit. Szerencsére elég sokat örököltünk, de most lesz egy luk a 68 -as méret után, amiből szinte semmi nincs.
Nem tudom még mit akartam :cry:

KépKép
kertikiri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?