Új privát üzeneted érkezett!

Röné- a babák tudják ám mikor épp nem a legjobb: NA AKKOR AZTÁN JÖNNEK!!! :D Remélem így lesz... :D
Vendég

Lei: GRATULÁLOK! Kitártást és egészséges babavárást kívánok :) !

Röné: Engem keresel? Itt élek és Bp-i vagyok.

Lányok ma délben hívom az orvsom a szövettan miatt. Nagyon idegesek vagyunk. Lehet még korai és nem lesz meg, de 2 hete volt a műtét, bízunk benne.

K,
mkiki

Jo Reggelt Mindenkinek!

Zsibi - eloszor is Isten Eltesse a nagylanyodat! Majd ird meg mit alkottal tortaugyben.

Rone - orulok, hogy jol sikerult a munkavaltas es jobban erzed magad. Ez azert eleg fontos.
hajnski

Ja es meg akartam irni, hogy igaz munkaugyben en szerencses vagyok, de azert gyereket szulni itt sem olyan konnyu munka szempontjabol.
Alapbol asszem hat honapig maradhatsz otthon (ez regen csak harom volt :shock: ) amig megtartjak az allasodat. Ha tovabb akarsz akkor nem kotelesek. Ja es persze penzt azt meg nagyon keveset - ez nem fugg attol , hogy egyebkent mennyi a fizud - mindenkinek ugyanannyi. Az ceg ahol en vagyok ebbol a szempontbol jo. Az elso 6 hetig teljes fizut adnak, a masodik hat heten 50%-ot es utana csak az alapot 6 honapig. Viszont az allasodat tartjak egy evig, de fizut egy vasat sem kapsz. Szoval nalunk ezen is megy a dilemma - 6 honap utan a ferjem azt mondja, jobban megerne ha o maradna itt hon es nem en (az o fizuja sokkal kevesebb mint az enyem). Nekem ez annyira nem tetszik, de majd meglatjuk hogy lesz. Van meg idonk eldonteni....
hajnski

Sziasztok!

Panny!
Köszi az infót.Hát nekem is digitális hőmérőm van,de lehet beszerzek egy hagyományosat is...Remélem h sikerül vmit megtudnom belőle!

Röné!

Ez jó hír!Minden féle szempontból :lol: Remélem jön a baba,a munka miatt meg ne is aggódj,nem éri meg!

Zsibima!

Boldog születésnapot a lányodnak!!!Mi meg ma vagyunk 5 hós házasok :lol: Ünnepi ebéd lesz nálunk is!

Többiek!
Lehet ám hozni a pozitív teszteket!!!Részemről nagyon örülök neki :lol:

annus11

Lányok köszönöm a lányom nevében is! :D

Annnus-nektek is gratula! :wink:

Hajni-nagyon szégyellem: most vettem egy tortalapot... :cry: :cry: :oops: Olyan béna vagyok...
Munkáról: hát akkor ti sem vagytok olyan könnyű helyzetben. Meg fogod látni, hogy fél évesen ott mered-e hagyni a papára a kicsit :lol: én nem mertem volna, de minden pasi más! És minden nő is más, van aki 3 évig v. még tovább is otthon marad a gyerekkel van, aki pár hónap után visszamegy dolgozni, én nem ítélem el egyiket sem, mert nem látok bele senki életébe...a lényeg, hogy anyuka jól érezze magát, akkor a kicsi is kiegyensúlyozott lesz!

Kiki-nagyon csodálkoznék ha bármit is mondanának szövettan ügyben. Írd meg azért, hátha most kellemesen csalódunk...
Vendég

Hat ez az, hogy en sem ezt tartom idealisnak. Egy 6 honapos baba meg olyan kicsike... Annyibol viszont szerencsem van, hogy a munkam nem koz az irodahoz es az ido tobbsegeben itthonrol dolgozom (mint most :lol: ) szoval nem hagynam az apukat itthon egyedul kuzdeni :wink: . De ahogy irtam - erre van meg boven idonk eldonteni hiszen meg babas sem vagyok...
hajnski

Tortalap - nem baj az, csak csinalj hozza valami fincsi kremet! :P
hajnski

Hajni-csinálok... :D
Az idő mindent megold, ha odakerülsz tudni fogod mit kell választanod!
Vendég

sziasztok!

hát én is felszedtem pár kilót az előző terhesség és a vetélés idején. szóval egy 3-4 plusz kilo van rajtam. A arcbőrőm is teljesen kipattogzott a múltkorinál, és csak most kezd normalizálódni. Most viszont egyfolytában éhes vagyok, szerintem a Gravida mellékhatása is egyébként az állandó éhségérzet. Párom rámszólt tegnap este, hogy túl sokat eszem, meg hogy kezdjem el mérni a súlyomat, mert nagyon el fogok így hízni.
De én meg úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy jól érezzem magam, illetve az állandó hányingert (ami a gyomorsavtól is van) a sok kicsi evéssel lehet leküzdeni.
Na mindegy, azért megpróbálom kordában tartani a súlyomat, de iagzából nem akrok állandóan azon parázni, hogy jaj, mennyi lehetek....
lei

A korizás jó volt, direkt óvatosan koriztam, nem száguldoztam :) de azért jó érzés volt "repülni" kicsit, meg jó zenéket is adtak, úgyhogy sokszor mosolyogtam. bort végülis nem is ittam, inkább gyömbéres ücsit, meg hot-dogot nyomtam :)
lei

szerintem nem kiki, hanem hajnski lakóhelyére lett volna kíváncsi röné amúgy. Vagy nem?
lei

Lei - en valahol azt olvastam, hogy a terhes mamak teste tudja, hogy mire es mikor van szuksege ezert erzed ugy neha, hogy megkivansz valamit. Es a hanyinger elleni sok kicsi evesrol en in hallottam mar. Ha tenyleg csak kicsiket eszel, de sokszor attol nem fogsz elhizni, viszont a kozerzeteden sokat segithet.
hajnski

Ja a kilókkal én is küzdök...szóval most azért kezdtem bele a 90 naposba.Eddig nem érdekelt,de muszály visszafogynom!

Különben később leszek bajban.A terhesség alatt tuti nem fogom figyelni h épp mennyi jött rám.

Már le is ment 1-2 kiló!!Kezdésnke nem rossz. :wink:

annus11

Ja es ha rone tenyleg emgem kerdezett akkor Anglia, Londontol egy kicsit nyugatra immaron 8 eve...
hajnski

Lei-örülök, hogy jó volt a korizás...nekem nehogy fogyókúrába kezdj!!! :lol: Egyél meg mindent amit megkívánsz, csak módjával...

Annus- a 90 napos nagyon jó én tavaly 9 kilót fogytam vele...de most nincs erőm újra elkezdeni!
Vendég

Zsu!

Velünk minden OK,Olivér szépen fejlődik :wink:

Közben kiderült azt hiszem a 20-22.hét körüli tenyésztésből hogy volt egy kis Coli bacim meg Candida gombám is :? Szal az is lehet hogy attól voltak a 17.héttől a keményedéseim...Szedtem rá Semmicilynt ,meg kúpot és krémet a gombára(mondjuk az nem nagyon akar elmúlni :( )A lényeg hogy egyre kevesebb keményedésem volt,de azért a Magne B6-ot is szedtem rendületlenül.Most meg már hogy holnap 30.hetes vagyok,megint egy kicsit több keményedésem van(napi3-4)de ez már élatlában csak megerőltetés után...Azért a dokim rendeszeresen ellenőrzi a méhszájat és tenyésztést is vesz rendszeresen.

Már nagyon várom hogy a végére érjek,mert nagyon szép és áldott terhesnek lenni,de már nagyon nehezen bírom magam....meg úgy várom már hogy megpillantsam már a picit!!

Feltétlen írj ha teszteltél!!!+++++++++++++++++++++++

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

igen, zsu, várjuk a tesztet!!
Nekem is az első kettő iszonyat halvány volt, csak én láttam bele a két csíkot. Utána két héttel meg már olyan erős volt, és rögtön becsíkozódott. :lol:
lei

Sziasztok!

Zsibima!

A lányodnak boldog szülinapt! Kép
Vendég

Alziza- köszönöm a lányom nevében is!!! :D :D :D

Látom nálatok is mindjárt esedékes a szülinap!!! :D

(de kész vagyok, hogy a vonalzón már 15 évet ír, ki : öregít ez a csajszi) :D
Vendég

Igen Alex nemsokára 12 éves!
Apám!És most született! :shock:
Vendég

Ja! A torta!Én soha nem vállalom be!
Mindíg rendelem!
Nem is lenne rá időm,meg így tuti jól néz ki és finom is! :)
Vendég

Sziasztok

lei azt akartam kérdezni tőled hogy neked mikor volt a műtét? és utána már nem is volt menszeszed? Azért kérdezem mert azt írtad hogy nem tudod hány hetes lehetsz. Akkor te a műtét után rögtön terhes lettél? Vagy rosszul értelmezem? Bocsi hogy ennyit kérdezek,meg értetlenkedek.

Csak ugye nekem dec 20-án volt a műtét, és kb most lehet vagy volt tegnap a pe, együtt is voltunk, szóval akár lehet belőle valami.
Legalábbis uh szerint kedden 10 mm volt a tüsző, tegnap lement a hőm, ma feljebb ment, és lehet hogy már meg is repedt, nem tudom.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Alziza- nőnek mind a bolondgomba!!! :D
Nekem is ez az első tortám, de tudja a lányom, hogy tőlem ez nagy áldozat!!! :D Így talán jobban értékeli. Meg hát olyan csodákat rendeltem neki az évek folyamán, barbi babástól kezdve mindenféle állatig, most már ezeket kinőtte, most max. a pasija arcképét látná szívesen a tortán...simát meg szerintem én is tudok csinálni. Majd holnap elmesélem,hogy megmaradtunk-e a tortától! :lol:
Vendég

gabi: nekem 2007. szeptember 25-én volt a műtétem. Utána november 9.én jött meg az első menstruációma, ami enyhébb volt, mint a régebbiek. ezután már voltunk együtt párommal, mert a doki azt mondta, hogy az első mensi után nyugodtan próbálkozhatunk újra. Aztán november 25-én barnáztam 3-4 napig. Akkor a doki azt mondta, hogy lehet, hogy ez a második mensi, csak éppen félidőben jelentkezik. Azóta viszont semmi nem volt. A peteérések viszont mindig időben megvoltak.

Az UH alapján pedig a novemebr 9-i mensitől számolva jön ki a 8. hét.
lei

zsibi: biztos finom lesz az a torta!!! Én bízom benned! :)
lei

lei köszi, csak azért aggódom hogy nehogy baj legyen ha esetleg most összejön, de gondolom ezek után tök mindegy mikor fog összejönni éppúgy aggódni fogok hogy minden rendben legyen

Kép

gabi1

Gabi-szerintem úgy is csak akkor jön össze a baba, ha megfelelő neki a "terep". Egyébként sokaktól hallottam, hogy műtét után könnyebben is teherbe esnek. Szóval ne aggódj, van aki még az első menzeszt se várta meg a műtét után és rögtön terhes lett, és semmi probléma!

Lei-kismamáknak faxolok egy szeletet! :lol:
Vendég

zsibima köszike. Mi sem hajtottunk rá a babára már most, csak épp nem védekeztünk, és úgy voltam vele hogy ha a szervezetem helyre állt akkor összejön, ha meg nincs felkészülve akkor nem. Amúgy nekem fél éve nem volt spontán peteérésem csak clostyval vagy még azzal sem, és ez most csoda hogy magától így van. És még fogytam is 3 kilót, amit eddig nem tudtam leadni semmiféle tornával, diétával. Tehát tuti hogy volt valami galiba a hormonjaimmal.

Kép

gabi1

Lányok, sajna nincs még eredmény (szövettan). De ha utána számolok, még a 2 hét sem telt el, mert a műtét szilveszter előtt volt. Nektek is 2-3 hetet mondtak az eredményre?
Köszönöm
K,
mkiki

Sziasztok Lányok!
Nem bírtam már tovább,ma hazajöttem délben és addig-addig gondolkodtam,míg megcsináltam a tesztet!!!
POZITÍV !!!! :wink:
Csináltam róla képet is,de olyan béna vagyok,nem tudtam lekicsinyíteni,pedig föl akartam tenni, Nektek megmutizni!!!
Köszi a szurkolást Mindenkinek!
Pusz.Zsu :D
susisusi

Lei, éni s Gravidát szedtem, szedek és én nem híztam egy grammot sem, inkább fogytam. A terhesség alatt is. Bár ha abból indulok ki, hogy elvesztettük a babűt, akkor ez az állapot nem mondható normálisnak, bár hallottam ilyet is. Szóval csak edd,a mi jól esik, jön még rád többi s a 9 hónap alatt:) Aztán meg majd lemegy. A pasi meg élvezze, hogy gömbölyödsz, mert ez miatta van :lol:

Merszi, ha erre jársz: Ma felhívtam a kórházat, hogy megvan e a szövettan, és azt mondták, bármikor mehetek érte. Lehet, hogy a tied is megvan már.
Persze ez a bármikor nekem a soha, kb ahogy most melóval állok, de anya bemegy érte hétfőn, csak a zárójelentést kell odaadnom neki. Már ideges vagyok, pedig telefonba is azt mondták, hogy bármikor mehetek érte, mert nincs benne semmi SOS-es.
Páromat megkérdeztem, hogy nem gond-e, ha január végén bejelentem az orvoshoz egy kivizsgálásra - vérvétel, sperma stb. és bár tudom, hogy gyűlöli az orvosokat és emiatt lelkiismeret furdalásom is van, hogy egrecíroztatom, mert biztosan kényelmetlen kivizsgálásoknak néz elébe - azt mondta hogy persze. Ilyenkor olyan büszke vagyok rá, hogy így támogat! :D

A vérzésem is lassan alábbhagy, talán a négy nap nem lesz egy hét most sem, szóval izgatottan várom, hogy a ciklusom hogyan fog alakulni. Hallottam, hogy mindenkinek máshogy. Van akinek visszaállt, van akinek hosszabb lett. Rövidebbről nem hallottam.

Figyu csajok, azokat a bogyókat, amiket szedtek - szedtetek terhesség alatt - progeszteronszintre, meg folsav, Magne B6, ezeket a dokitok írta fel? vagy csak mert tudjátok, hogy ártani nem árt, csak használhat. A folsavat egyébként lehet gyógyszertárban vény nélkül is kapni? Jó tudom, hogy senki nem gyógyszerész, de hátha tudjátok...

Kicsit sok voltam, de még egy kérdés: Zsu van már valami?
wruska

Na tessék, addig addig írtam a levelet,amig zsu bebasádotott.

Nagyon örülök!!!!

Kiki, nekem december 7-én volt a műtétem, és most lett eredmény, egyébként 3 hetet mondtak, de karácsonykor nem akartam felhívni őket...
wruska

wruska.. és kiderült belőle vmi? mert itt a lányok azt mondják nagy csodára ne várjak a vizsgálatot illetően...
mkiki

Jól esik,hogy örülsz Wruska!
A hétvégére elutazok vidékre a nagymamámhoz,majd vasárnap este jövök csak haza. Addig is jó hétvégét mindenkinek és "jó időtöltést"(akinek lehet,rosszalkodjon!)...nekem már az lesz. :D
Pápá.Zs.
susisusi

Zsu: GRATULÁLOK!!!!!! Annyira örülök, hogy sikerült neked is!!! WOW!! Alig térek magamhoz! :lol: :lol: :lol:

wruska: folsavat nekem doki mondta, hogy szedjek már a fogamzás előtt, én az előző terhességem előtt már fél évvel szedtem, és azóta is szedem egyfolytában. Megelőzheti a nyitott gerincet, meg egyéb rendellenességet.
Magne B6-ot is, meg folsavat is recept nélkül veszem patikában, mindkettő kb. 900-1000 ft körül van. DE Elevitet, vagy Gravidát is szedhetsz már előre, abban is van folsav és akkor külön nem kell szedni. Én Elevit mellé doki tanácsára iodot szedtem, mert abban az nincsen.
lei

Nagyon álmos vagyok, úgyhogy megyek haza! Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok :lol:
Hétfőn találkozunk.
lei

Zsu!!Nagy gratula!!!

Kiki!

Nekem se lett meg a szövettan olyan gyorsan...vagy 2-3 héttel tovább tartott mint amit mondtak.Megmondom őszintén én is azt hittem h majd lesz vmi kézzel fogható eredmény.De nem.
Csak annyi volt rajta h méhen belüli terhesség volt,de hát ezt tudtam eddig is...Nekem azt mondta a doki h még egy 18.hetes magzatnál se derül ki sokszor semmi.Szóval télleg ne számolj ezzel!Ez kb egy kötelező dolog,ami k..ra felsleges :? Ez van.

annus11

Mkiki!

Sajnálom ami Veled történt! Sajnos Én is átéltem hasonló helyzetet . 25 hétre kellett a terhességemet befejezni, indokkal.
Vendég

Zsu - nagyon nagy gratula nektek is a babahoz!!!

Nagyon ugy nez ki, hogy bejon Zsibima joslata es babaeso lesz 2008-ban! :lol: :lol: :lol:
hajnski

Sziasztok!

Látom szép lassan jönnek az új bébik!!!!Nagyon jó.

Én azért megvároma márciust aztán mindent bele.Addigra már jó lesz a vérnyomásom is./remélem!/

Zsibimalányodnak is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Az én fiamnak is ma van a szülinapja most mentek el a vendégek.
Kapott egy pár puzzl-t most azzal játszik.

Zsu:neked is gratula a babához.Most már rendben kell hogy legyen minden!!! :lol: Neked is szívből kívánom.

Mkiki:Nekem a műtét után 1 hétre már volt eredmény,de nem mutatott ki semmit.Nekem a doktornő azt mondta a vérnyomásom miatt nem fejlődött a baba.Azért halt el.Addig nem is lehet probálkozni míg be nem áll!!Már elkezdtük a kezelést.Nálad mi volt a baj??

Wruska:nekem 25. napra jött meg a műtét után,és egy hétig tartott./bár nekem az előtt is így volt/Véreztem mint egy ló.És még tampont sem tehettem be.Ráadásul a belgyógyászaton feküdtem.
Egész éjjel azon paráztam nehogy összepiszkoljam a lepedőt. :oops:

Olyan jó lenne ha az idén mindannyiunknak sikerülne egy egészséges babát összehozni és megszülni!!!Megérdemelnénk!!!!

KépKép
henka76

Zsu!

Annyira örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vigyázz magatokra és tessék boldognak lenni,biztos hogy most minden rendben lesz!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kiki
Egyenlőre nem tudom, hogy mit mutat a szövettan, mert nem tudtam bemenni érte. Anya bement, de a zárójelentés nélkül nem adták ki neki, elfaxolni meg nem lehetett :evil: , úgyhogy azt mondta, hogy hétfőn bemegy értem, mert én egész héten ingázok Győr-Veszprém, Zalaegerszeg, Szombathely, Tatabánya között. Szóval zsúfolt lesz, a jövő hét, de lényeg a lényeg, hogy hétfőn anya elmegy érte és akkor megtudom. De már nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit tudtak kimutatni, vagy nem kimutatni.

Lei: én Gravidát szedek. Azt szedtem azóta hogy megtudtam terhes vagyok és bár a műtét után egy hétig nem szedtem - elvesztettem a hitem - most megint szedem minden nap. Csak azon gondolkoztam, hogy extra folsavat szedjek e mellé..de akkor nem kell.

Henka: én is a márciust várom, de nagyon, hogy újra megpróbáljuk.

Zsibima: hogy sikerült a szülinap, majd beszámolsz róla?Végül mit vettél a leányzónak?
wruska

tyűha

gratulálok az új kismamiknak! :D én jövőhéten nem leszek, mert elkísérem az uram olaszba! és remélem hogy összehozzuk a kis trónörököst! :D
Vendég

Zsu!

Én is nagyon gratulálok neked:)

Kép

gabi1

Zsu!!!!!!!!!!!!!! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!! ugye hogy rendesen pozitív lett végre!!!!!!!

Na lányok össze kell kapnunk magunkat!!! Lei-Zsu után jöhetnek a többiek is!!! :D :D :D

Henka-köszönöm, a kisfiadnak is boldog szülinapot kívánok!!! És ha rendbe a vérnyomi, jöhet a kistesó!!! :D

Baba- neked is küldtem az újévi kismalacot cumival a kezében, mint itt mindenkinek, úgyhogy vagy olaszban, v. itthon de összejön hamarosan a baba!!! :D

Wruska-én régen csak folsavat szedtem, akkoriban nemigen volt más...most Elevitet, de nem mindennap. Soha nem veszek be amúgy semmilyen vitamint, mert nagyon ellene vagyok, de a terhesség, az más!!! Meg persze előtte. Bajod nem lesz tőle szedd nyugodtan!

Kiki-tudod nekem meg se csinálták a szövettant, most már nagyon kiváncsi vagyok a tiédre...
Vendég

Zsu!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Gratula az új kismamiknak! Úgy örülök, h teljesen felizgat (jó értelemben :P ) a hír!

wruska!
Sajnos az én szövettanim a mai napig nincs kész! Nov 13-óta nem volt rá idejük!? A nővér már kívülről tudja a nevem ha rákérdezek. Azt mondta mivel 12 hetesnél idősebb a baba tovább tart. Szerintem ez blabla. Szerinte menjek el a "proszektúrára" (na ide aztán nem megyek!!!!), vagy sürgettesem meg a dokimmal. Nem szégyenlik magukat??!!

Vitamin téma:
Én a műtét után 3 havi vaskúrát kaptam (mivel rengeteg vért veszítettem), és szedem az Elevitet mellé. Mától elmarad a vas (mert elfogyott), és helyébe lép a folsav. Így készülök babásodni. A vitaminok óta nem megy vissza a terhesség előtti szintre a súlyom ( nem vagyok kövér se), de kit érdekel, a lényeg h könnyen jöjjön a baba.

A mensim és a Pe-m a műtét óta halál pontos! Nagyon idézőjelbe mondom, h talán jót tett a méhem letisztogatása belülről. De amiért történt annak nem örülök.

Gratula a szülinapos gyerkőcöknek! A kis bakok! "Sajna" 1 hét múlva én is megöregszem! :roll:
merszi

Gratula az újabb pocisodónak!!! :lol:

Lei! sokszor keveset, nekem még joghurtot ajánlott a védőnő hányinger ellen.... mondjuk, azt egyébként is eszem minden nap az elejétől fogva....

A Gravidát szedhetitek a terhesség és fogamzás előtt is, benne is van a betegtájékoztatóban is! :wink: Nem ártotok vele, csak arra figyeljetek, hogy kaja után vegyétek be, ellenkező esetben kellemes hányingert, rosszabb esetben rókát hoz... :roll:

Apától gömbölyödünk, igen, ez nálunk is elhangzott... :lol: itt volt Zoli anyukája meg az élettársa.. beszélgettünk.. mondja a párja, hogy őneki a pálinkától meg a sörtől van ekkora hasa, én meg rávágtam, hogy nekem meg Zolitól... :lol: hát igen, én tényleg kigömbölyödtem mostanra... +16 kiló :roll: :oops: :lol:

De nem számit, az számit, hogy minden rendben van! :wink: Ti is csak ezzel foglalkozzatok! Nem attól lesz egészséges babótok, ha diétáztok és veszett tornázásba kezdtek... :wink: ha anya kiegyensúlyozott, a baba is az lesz!!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

A terhes vitaminokat és a folsavat nyugodtan szedhetitek!
Én már 1 éve szedtem mindkettőt mikor terhes lettem Zalánnal! :lol:
Azért mert ugye minden hónapban úgy készültem,hogy összejön!
Amikor terhes lettem nekem még plusz vasat kellett szednem mert én nem eszek húst!

Baba!
Szorítok! Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?