Új privát üzeneted érkezett!

én már írtam, hogy az egyedüli esély, hogy talin résztvegyek, az január ucsó hete.
szval hétfőn repülök haza, délben érkezem, akkor szerintem pihenni fogok utána. délután meg megyünk a 4Dgenesisbe, szval hétfő az kilőve.
kedd, 29dike (kora)délután jó :) este nemannyira
szerda 3ig jó.
csütörtök délután jó.
pénteken repülök vissza.
Szval :) trófeás tali hajrá, ha most megállapodtok valamibe, a többi programom, amit még nem fixáltam le, azt úgy alakitom :)

most nézegetem a kelengyelistát, mert a 3(szemetes)zsák kölcsön ruhát leszámítva még szinte semmi nincs. és lassan elkezdek majd nézelődni.
Én most kerülök szembe, az általatok már letudott babakocsi problémával. Valahogy nem visz rá a lélek, hogy a több szolgáltató nemtudomhány márkáját végigböngésszem a neten. szerintem most visszaolvasok, hogy a fontosabb szempontok mik voltak, aztán a hétvégén felkarolom az uram és irány a bolt :) majd meglátjuk mi lesz itt :)

ja, Maszat nagyon aktiv :) nagyon élvezem, bár egyre erősebbeket rúg. És mig 3 nappal ezelőttig mindenfelé, mostanában teljesen úgy érzem, hogy függőlegesen van, már konstansul és felül rugkapál erősebben... lányok, lehet hogy máris befordult?? ;)
mindenesetre megerősítést csak 11nap múlva kapok, mert sajna a magyar nődoki, akit itt találtam csak akkora volt szabad. dehát minden rendben ;) mért is járjak mindig orvoshoz... :D

Pepike, remélem megoldodik a szüléses problémád!

Jim, nagyon örülök, hogy jelentkeztél! Ha jössz a talira, hozom majd a pulcsit. :)

a kórházlátogatást lassan nekem is elkéne kezdenem, de nem tudom még hová. itt a biztositásod határozza meg hol szülhetsz. és kivel. alapból nincs orvosválasztás, csak egy bizonyos fajta biztositással, amit velem már nem kötnek, mert nem éri meg nekik... :? ugyanakkor mi is kifizethetjük zsebből az orvost.... :? vagy a legjobb lenne találni egy nővért/szülésznőt aki beszél magyarul, és akkor mindegy hol szülök.
na ezeket is el kell intézni :)

meg lakást keresünk :D megyek is.
pusszantás :)

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kölyök!!!!

Remélem sikerül úgy összehozni a találkát, hogy Te is ott lehetsz, rajtam nem múlik! :)

Nálunk Nóri már fejjel lefelé van, és nekem a kezecskéivel sokkal aktívabb, én mindig a hasam alján érzem dobolni! A dokim szerint már nem sok esélye van, hogy visszafordul, de látott ő már karón varjút........ Szóval bármi lehet, de remélem továbbra is szófogadó kislányka lesz, és marad ebben a helyzetében! :)
Vendég

Sziasztok!

A taliban én is benne lennék, a Trófea szerintem jó lenne és a dúlás ötlet is szuper!!!
Hajrá Pati tessék szervezkedni!( ha tudok valamiben majd szólj szívesen segítek)

pusszz
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Hááát, úgy tűnik, megint lemaradok a taliról, mert január 19-én megyek haza Debrecenbe, és majd csak február 2-án jövök vissza....

Renyo!Sajnos, vagyis nekem szerencsére azóta már változott a helyzet a kórházzal kapcsolatban, nem a Péterfy-ben, hanem a Bajcsy-ban fogok szülni. Dokit váltottam, mert problémáim voltak az előzővel.
Többek között azért is, mert semmit nem tudtam a kórházzal meg a szüléssel kapcsolatban, mert mindig azt mondta, hogy korai erről még beszélni...

Kölyök! Nagy kalappal Nektek a lakáskereséshez, meg az új élethez!

Jim! Tutira a következő UH-on kiderül, hogy felesleges para volt!!!!

Mi is tegnap este voltunk a 30-dik heti UH-on, megint tündér volt a dokim. Mindent elmagyarázott, és az volt a legnagyobb poén, hogy eddig ugyebár már 2-szer voltunk 4D-sen, mindig háromnegyed órát küzdött a szonográfus, hogy megnézze, milyen nemű a babuci, de csak csak 80 %-os biztonsággal tudta megmondani. Na, tegnap éppen hogy rárakta az Uh fejet a hasamra a doki, egyből mondta, hogy egyértelmű, hogy kisány! Megmutattta az általa pörkölt kávészemnek nevezett puncit. Minden mérete rendben van, és már ez is elég lenne ahhoz, hogy ússzak a boldogságban, de aztán közölte velem, hogy végre a méhlepényem is jó helyre vándorolt!Eddig igaz, hogy hátul, de túl mélyen tapadt, és emiatt császározni kellett volna. Szóval ezek a hírek egy kicsit enyhítették a nyomoromat az influenzával kapcsolatban....

Csajok! Ha valakinek van infoja fogdoki, érzéstelenítés meg ilyesmivel kapcsolatban, írjatok légyszi, mert nekem nagyon muszáj elmennem!

Kép
pété

Pété, de sajnálnám, ha nem tudnál jönni. nem tudsz 3 nappal hamarabb feljönni, és akkor jan 31 csüt?
de nagyon örülök, hogy most már ilyen bizonyos, hogy lány!!!!

lenne egy kérdésem:
kaptam egy körlevelet a munkahelyemen, hogy a családtámogatási kifizetőhely megszűnik a munkahelyeknél és helyette a magyar állami kincstár fizeti majd ki. ez a gyedre is vonatkozik, és akkor majd náluk kell igényelni???
ki mit tud erről???

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Pété, lehet érzésteleníteni a szájban nyugodtan, semmi kockázata nincs a babára nézve. Ezt a fogorvosom és a nőgyógyászom is mondta. Úgyhogy hajrá, csak rendben legyenek a fogaid!!!

Kép
kikó70

Pété! Múlt héten voltam fogorvosnál (nem volt muszáj, csak a Kedvest erősítendő, én is beültem a székbe :) ), szerencsére nem volt semmi baj, aztán talált két régi tömést, amit kicserélt, és kaptam érzéstelenítést - azt mondta, hogy nem árt a babának - és én hittem neki ;)
linocs

Jó reggelt!

Kölyök!
Igen ez szerintem a Gyedre is vonatkozik. Mástól is hallottam, hogy a munkahelye megszünt mint kifizetőhely.

Nekem meg lehet, hogy sikerült valami virust összeszedni a háziorvosi rendelőben, amikor a táppénzes papírért. Sokat kellett várni. Még az aszisztens mondta is, hogy nem muszáj nekem menni, mert nagyon sok a beteg. Ki tudna nekem elmenni érte napközben? :? Hátha még egy jóadag c vitaminnal sikerül visszanyomnom mielött kitörne. Kezem lábam fáj és szédelgek csak.

Pedig annyi mindent akartam előre csinálni a hétvégére, hogy többet lehessünk együtt. Tegnap babysitter voltam tesóméknál, szóval már akkor se csináltam itthon semmi érdemlegeset.

A kórházi cuiccot is elkéne kezdeni összerakni, ami hiányzik megvenni.... :?

Most visszabújok egy picit az ágyba, de igyekszem jönni.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Lányok, köszönöm a kedves és megnyugtató hozzászólásokat. Azért megkerestem a védőnőt meg egy volt tanáromat a bioszon, és mindkettő pozitívan állt a "problémához". Most egy kicsit jobb. Én belül érzem, nincs baj és a baba max 2 héttel nagyobb, mint az elején is, az meg amiatt van, hogy előbb fogant, mert Milánnál is így volt. A +4 hét szerintem hülyeség, nem tud mérni a doki. Még december 2-án, 23 hetesen voltam a 4D Genesisben és ott is átlagosan +2 hetet mértek, ami reális. Akkor a súlya úgy 1 kg körül volt, vicces lenne, hogy 5 hét alatt hízott 1 kg-ot. Mondjuk én képes vagyok akár 1 nap alatt is magamra 1-2 kg-ot felpumpálni. :D

pepike, én a helyedben maradnék az eredeti kórháznál, és a szülésznőnél.

Most lehet én vagyok a totál gáz, de annyira nem érdekel már kinél szülök. Legszívesebben szülnék egy vad idegennél, csak ne a dokimnál kéne. Nem csípem a palit és taszít, hogy oda kell adnom neki 80 rugót a semmire. Pláne hogy úgyis császár lesz...ha én sima úton szülnék, csak szülésznőt fogadnék. No meg itt a telki kórházra van sok ember kiakadva, de ott 500 ezer körül van a szülés mindennel együtt, de ott 5 csillagos szállodai körülmények között vagy, a férjeddel, babával...stb. Én meg 70+80=150 ezerért(+ 10 genetikai+ 10 4D) a Jánosba, felváltva a Deák téri magánrendelőbe + genetikai uh-ra rohangáltam, kétszer annyit, mint amikor Milánt SZTK-án szültem. És utálom az egészet! A Magánon is mindig minimum egy órát várni kell, ráadásul a világ végén van, és most mehetek 2 hetente. Bocs, hogy így ki vagyok akadva a témán, de utálom, hogy mennyi tb-ét fizetünk és akkor még perkálunk a dokiknak. Na mindegy, egyszer csak túlleszek rajta.

mpatr: nincs bikinim, ami rámjön. Délig tuti nem szerzek egyet. Mikor mentek legközelebb? hetente jártok?

kolyok, milyen svájci klíma? de jó neked!!!!!! a pulcsi rámjönne még?
:shock: :lol:
Vendég

sziasztok,
Linocs, a jóga nekem is tetszett, tök jól lerelaxált, de majdnem elment a 2 óra, és már jött a következő csoport úgyhogy nem nagyon volt beszélgetés. ja ésvagy 11en voltunk ami sok, úgyhogy ezentúl inkább a hétfői csoportba járok ott kevesebben vannak.

Jim, tuti már nem tudsz máshoz átmenni, ennyire gáz az orvos. tényleg idegesítő lehet, hogy ennek kell kicsengetned 80at ha ráadásul utálod.

hű, ez a családtámogatási kifizetőhely megszűnés aggaszt, utánakérdezek én is munkahelyemen, pedig tuti, hogy nálunk sokkal egyszerűbben el lehet mindent intézni.

én is voltam fogorvosnál és érzéstelenítettek is kétszer is, még a 4 hónap körül, nekem is azt mondták, hogy ok, bajom láthatólag nem lett (csak ,hogy elcseszték a tömést és 3 hét múlva szenvedések után újra kellett tömni)

Pété, hurrá, akkor tuti kicsaj :) legalább nem fogsz majd parázni, ha rózsaszín cuccokba ruháztok majd be (meg ugye a kimonót is kire adnád ha fiú....)

na megyek lassan az úszásra, bár kicsit parázok a fertőzés miatt, nagyon nem lenne frankó most még összeszedni valamit amitől mondjuk megindul a szülés... amúgy biztos jó lesz, talán a hátamnak is jót tesz. még így laptopozás közben is úgy fáj. hiába voltam masszázson, jógán mindig visszajön.
ja csak megnyugtatásul, én ugyan egy tizessel feljebb kezdtem mint Jim és kmanna de én is 63kgról már simán 80kgon járok

tegnap kaptam én is vagy 5 zsáknyi tündéri kislány ruhát 1 éves korig egy barátnőmtől kb alig kell valamit vennem. vissza is kaptam néhány édi dolgot amit még én vettem neki :)
megkaptam a légzésfigyelős bébiőrt, mellszívót, sterilizálót is. azért nagy könnyebbség....
most már tényleg nem kell szinte semmi.. kezdem a mosást, hetek lesz mire mindent átmosok, vasalok....annyi cucc van.

ill. egy kérdés - lázmérő ügyben mit tanácsoltok - fejhőmérő vagy sima, digitális vagy higanyos? láttam olyat is ami cumiba épített..
melyik a legpraktikusabb. azt hallottam, hogy a digitális nem valami megbízható (felnőtthőmérőben tuti, én higanyosat használok)

KépKép
judit18

Sziasztok!

Kölyök,
örülök, hogy szerencsésen kijutottatok Svájcba! :) Mesélj, milyen a város?

Renyo,
üdv köztünk, gyere gyakran! :)

Pumperka,
nagyon jól néz ki a falvédő! :)
Pihizz sokat, remélem elejét tudod venni a betegségnek!!!

Kmanna,
a babaruhavasalással én is így voltam, hogy egyes darabokat nem igazán sikerült szépen kivasalni. Majdnem akkora a vasaló, mint a ruha. :shock: De aztán mire a végére értem, elég jól belerázódtam. :)

Jim,
de örülök, hogy írtál!!! :)

Linocs,
jó nagy pocakod van! :)

Pepi,
hogy sikerült a szigorlat?

Velünk minden oké, nem történt semmi különös. Szépen veszegetem a babának meg nekem a szükséges holmikat.

A talival kapcsolatban: kedvem van hozzá, de kicsit parázok az utazástól. :roll: Apával kéne egyeztetnem, hogy el tudna-e valahogy kísérni.

Melinda

Kép
melinda80

Judit, nekünk van egy homlok+fülhőmérőnk, de egyáltalán nem pontos, akár fél fokot is téved. Amíg pici a baba, addig szerintem a legjobb a hajlékony végű, vízálló digitális hőmérő, amivel popsiban tudsz mérni. Máshol nem tudsz úgysem pontosan mérni, meg az ordítás-fészkelődés miatt 10 másodpercnél hosszabb mérést úgysem tudsz megejteni. A higanyosnál meg vagy 3-5 perc a mérési idő. Nekünk Omron márkájú van, és teljesen pontos, mert magamon leteszteltem (no nem popsiban :wink: ).
Kb. 1 éves kor után persze nem hagyja, úgyhogy akkor jöhet a fülhőmérőzés, bár nekünk azt sem hagyja, csak amikor nem beteg :roll: .

Kép

Kép
mzx

Judit!

Sztem se előnyös pici babának a higanyos,mert nem nagyon szeretik a lázmérést és a higyanyos sajna hosszabb ideig tart.
Nekünk a kezdetektől digitális van és bevált.

Jim!

Teljesen igazad van,és is sokat bosszankodok ezen hogy mennyi lóvét befizet az ember a TB-nek és a szüléshez meg lassan egy személyi kölcsönt kell felvenni... :?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk már megint!
Most estem haza a dokitól, és szerencsére nagyábból minden Ok!
A lepény I. fokban érett, kicsit többet kellenne piheni azt mondták!
Képzeljétek kicsi baba fogta a fülecskéjét, olyan édeske volt!
Ja és nem a szemérem csont az ami ott lent fáj, hanem a méhtartó
szalagok összenőttek, és minnél nagyobb a teher annél nagyobb a fájdalom!
De ez van, nincs mit tenni!

Jim!
De jó, hoogy itt vagy újra! :lol:
Ez tutti, hogy neked ismét császár lesz? Mit mondtak miért?
Azért, mert Milán is császárral jött világra?
Még nekem most is azt mondta a doki, hogy lehet simán szülni!

Pumperka!
Minél előbb gyógyulj meg!!!!!!!!!

Meli!
Te aztán nagyon beindultál a vásárolgatással! :lol:

Mni! Régen voltál, merre vagy (vagytok)???????

Pati!
Voltál dokinál, és Uh-on???????
Mi a helyzet?
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Márti és milyen fekvésű a baba?

Én majd csak jan.23.-án megyek uh.-ra, de már várjuk nagyon. Van bennem egy kis para, hogy ugyan hogy fekhet.
Próbálok rájönni, hogy mikor miét érzem, mikor nagyobbakat mozog, meg kidug hol ezt hol azt.

Titeket nem kínoz a gyomorégés? Engem már teljesen tönkretesz.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Sziasztok Kismamik!

Márti és milyen fekvésű a baba?

Én majd csak jan.23.-án megyek uh.-ra, de már várjuk nagyon. Van bennem egy kis para, hogy ugyan hogy fekhet.
Próbálok rájönni, hogy mikor miét érzem, mikor nagyobbakat mozog, meg kidug hol ezt hol azt.

Titeket nem kínoz a gyomorégés? Engem már teljesen tönkretesz.

Kép

Anita
gy.anita

Márti,
örülök, hogy minden rendben volt az UH-n! :)
Nekem is ráírták az UH-s papíromra, hogy lepény II. st. De nem tudom, mire utal ez. Nem mondott semmi különöset a doki, csak hogy nincs semmi rendellenesség, aztán már miután eljöttem, akkor néztem meg a papírt. Majd legközelebb rákérdezek, hogy mi lehet ez a szám.
Akkor lehet, hogy nekem se a szeméremcsont fáj. :roll:

Anita,
én néha érzem a gyomorégést, és akkor elég, ha egy Rennie-t bekapok.

Melinda

Kép
melinda80

Anita!

Szerencsére megfordult, és fejvégű!
Van gyomorégés rendesen olyankor 1 tbl Rennie, és probléma megoldva! :lol:

Itt az én Édes kicsi babám:

Kép

És egy aktuális pocak fotó :

Kép
Vendég

Márti,
nagyon édi a baba, hogy csücsörít a kis szájával! :lol:
Csini kismami vagy, szép a poci! :)

Melinda

Kép
melinda80

Hahó Lányok!

Most rohanok, mint mindig, de egy gyorsjelentés rólunk:

A tegnapi ultrahangvizsgálatunk során a doki első mondata ez volt: „Milyen szép nagy feje van!” Igen, pici buksija valamennyi méretében kb. 31 hetes magzatok fejméreteivel vetekszik (BPD 8,32, HC 28,04). A tegnap mért adatok átlaga alapján amúgy csak egy héttel nagyobb átlagos kortársainál. Súlya – becslések szerint – 1300g. Tegnap a március végi születési súlyát kb. 3600-3800 grammra tették. Na ezért akkora a pocakom!

Tegnap azt is megtudtuk, hogy hajas baba lesz! Jó képeket nem engedett csinálni magáról, inkább aludt egy jót a vizsgálat alatt, de azért csatolok egy bébi-profilt.

Kép

A vércukrommal szerencsére minden rendben, de meg tudja nekem azt valaki magyarázni, hogy hogy lehet a vércukorszintem éhgyomorra 4,8, a cukros lötyi után két órával 3,8? A cukorbevitel két óra alatt leejti a vér cukorszintjét???

A bébifekvéssel kapcsolatban:
Balázs is fejvégű fekvésben van, de megkérdeztem a dokit és még átfordulhat simán farvégűbe, ami viszont nem jelent automatikusan császárt!!!

Az amnion szalag: Még megvan. Felszívódni már nem fog, talán elszakad. A Praxisban azt mondta Győrfy M., hogy ez már komoly bajt nem okoz, csak ha szülés során 'nem jön le spontán a gyerek' (ez nem tudom, mit jelent), nem szabad eröltetni a szülést, mert lehet, hogy beleakadt, hanem inkább csaszi, nehogy baja essen a bébinek.

Mommy?

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

Most keltem fel, sikerült 3 órát aludnom.Ilyet utoljára jan 1-én csináltam, hogy nappal alszom.

A lázméréshez én most érdemben tudok hozzászolni. kb két éve van egy digitális lázmérönk. Mindig nagyon alacsonyat mért. Normál állapotban kb 35 fokot. Mondtam, hogy egy kisbaba mellé mégiscsak kellene egy pontos. A férjem a karácsonyi bevásárlások alatt az Elektrowordben vett egy új vízálló digitálist. Most azzal mértem az előbb és az is csak 35,8-at mért, úgy, hogy nem véletlenül dugtam a hónom alá. (fáj a fejem, piros az arcom....stb) Szóval ez is egy kalap szar. :evil: :evil: :evil: A márkája Medisana. Ilyet bizti ne vegyetek. Van egy homlok lázcsikunk ami csak féfokos pontossággal méri a hőt, na most azt is letesztelem.

Ez megh 37,5-öt mutat. Hát elég nagy különbség.

A lepényöregedés ilyenkor már teljesen normális. Csak III. fokozatú ne legyen még.

Márti!
Nekem is kb egy hete nagyon fáj alul. Nem annyira a gáttájék, hanem a medencém egész alsó fertája, úgy hogy mindakét combomba is kisugárzik. Eddig is ligtosan megvolt ez, de mostmár, ha a kuplungot lenyomom, akkor is belefájdul néha.

Valakinek nyílt már meg valamennyire a méhszája????
Lassan ez is aktuális lesz, hogy kezd nyiladozni.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, nekem még 3000-es. :D

Ma voltam a védőnőnél, de nem sok értelme volt, csak beírogatta a kiskönyvembe a laboreredményeket, meg ilyesmiket. Megmérte a vérnyomásom: 130/85 ettől elkezdet hüledezni, hogy jajaj nem dagadok?? Mondom: nem és ez nem is sok, nekem amúgy is ennyi szokott lenni meg 140 is, csak amióta terhes vagyok, azóta 120. Akkor is menjek vissza jövö héten, meg pisit is vigyek megint, mert van benne egy kis fehérje :evil:

Na aztán a mérlegről ne is beszéljünk, tisztára kiakasztanak vele, senki nem szól be, csak ő meg a háziorvos dokinéni. Nem értem miért, az ismerőseim közül mindenki több, mint 20 kilókat hízott, aztán amikor hazajöttek a kórházból már alig volt rajtuk valami. Nekem is csak a hasam nagy, de az iszonyatosan. :D Mert a kiskönyvembe az elő súly beírás az a normál súlyom mínusz 5, a hányinger miatt ennyi lement, hiába magyarázom én, hogy nem annyi az amennyi, de a doktornéni szerint akkor is onnantól kell számolni, úgyhogy eleve 5 kilóval rosszabb a helyzetem. :cry: Szerinte +17, szerintem +12, azért nem mindegy nem? :evil:
Bosszúból azért is sütit vettem magamnak és kettőt mindjárt be is vertem (ebéd helyett) :twisted: :twisted:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!

Szerintem se idegesítsd magad. Hatalmas a hasad, az utolsó képen is jól látszik. Nekem mindenki azt mondja,hogy milyen kicsi, pedig azért én olyan átlagosnak látom. A vérnyomásom nekem is mindig ilyen 135/80 körüli, de mivel mindig ennyi senki nem szól semmit.
Ja és az elején való fogyást én se számolom. Akkor nekem is +2 kiló lenne még. A fehérje a vizeletben tényleg nem túl jó, de ha a vérnyomid nem emelkedik meg akkor talán nemlesz toxémia. Nemrég találtam egy oldalt a toxémiáról, jó dolgokat írt a megelőzésről, majd igyekszem újra megkeresni.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bosek, no para, a vérnyomásod szerintem jó.

Esztereu: a cukorterhelés az úgy néz ki, hogy éhgyomri általában 3,5 mondjuk, megiszod a glükózt és akkor a szervezet szépen el kezd inzulint termelni, hogy lebontsa. Először a vércukorszint nő, pl első félórában 5, aztán 6-ra, majd ahogy termelődik az inzulin, úgy csökken....kb 2 óra múlva éri el az eredeti szintet, ha normálisan működik a szervezet, akkor lehet alacsonyabb a kiindulási állapotnál, vagy egy picit magasabb. Asszem úgy van, hogy 3,5-6,5 körül OK. Ezért vagyok kiakadva, hogy itt paráztatnak a cukorbajjal, pedig nekem 4,6 :evil: És azért mert nagy a BPD, nem lesz ám nagyfejű, Milánnak 38 hetesen 102 volt és tök normális feje van. Én is mit paráztam, hogy nagyfejű lesz....a mostani babónak is elég nagy amúgy, 83 a 28. héten...majd meglátjuk.

Pété: jössz a csokival, már én az elején mondtam, hogy kiscsaj van a pocidban!!!!!!

Márti, milyen kis szép vagy még, én meg mint a hányinger :shock:

lázmérő: a homlok semmit nem ér, a higanyost képtelenség kivárni, így marad a digitális. Nekünk van kettő, mindkettővel meg szoktam mérni és átlagolom. Milán meg tiszta perverz, mai napig popóban mérem neki, hónaljban nem hagyja. :shock: :D

Pumperka: én is szoktam néha tentizni délután, pláne, úgy fáradok, pedig nem sok mindent csinálok. Méhszáj nincs nyitva, de ha úgy lesz, mint Milusnál, akkor még a szülőszobán is zárva lesz...2 ujjnyira voltam nyitva, mielőtt hasfelmetszettek fél nap vajúdás után.

császár: az lesz mindenképp, mert akármennyire is elbálnásodtam, a szülőcsatornám keskeny maradt. No meg a lepényem most is rossz helyen van, az első szülésnél még hozzájött a fájásgyengeség. Én amitól rettegek, az a spinál. ÁÁÁÁÁÁÁ, de fájt a fejem utána. Mit nem adnék, ha szülhetnék simán!
Vendég

Sziasztok!

Sikerült a vizsgám, már csak 1 szigorlatom van hátra, ebben a hónapban és jövő hónapban a gyakorlat ami érdekes lesz 8 hónapos terhesen.

Pumperka!

Múltkor én is elkaptam valami kis aranyos vírust a dokinál várakozás közben, azóta odatelefonálok hogy megyek a papírért és ha odaértem kiadják az ajtón. Szerintem a jövőben te is így csináld, és kúráld ki magad!!

Jimm!

Mi 10napja voltunk a 4d genesisben ott 1040g volt most a dokinál meg 1540g Szerinted hízott 10 nap alatt fél kilót??
Én annyira nem bízom ezekben a mérésekben biztos sokat számít hogy fekszik a baba éppen mennyire pontosan tudják mérni!
NE IZGULJ!!!!

Judit18!

Nállam nem jött be a digitális és a cumisat meg mindig kiköpte, ami nállunk nagyon bevállt az a homloklázmérő, mert 5 mp alatt látod ha lázas, az 0,5 tizedenként mér és ha a gyerek beteg elég nyűgös és nincs kedve 2-3-perceket várni . Ha szükséges a pontosság
én akkor megmértem még sima higanyossal !!

Majd még benézek puussszz

pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most, de Mindenkinek BÚÉK!
Jó rég jártam már itt, az ünnepek beleszóltak az internetezésbe.

Sajnos nálam is sok a keményedés, meg újabban a rémálmok, hogy indul a szülés. Ez teljesen új nekem, eddig semmi para nem volt bennem. Mondjuk most nagy esélye lett a császárnak, mert nagy a baba, négy héttel nagyobb mint a kora (ami tuti) 29. héten több mint 2 kg volt. Úgy tűnik 5-ig nem áll meg.
Egyébként jól vagyunk. Petike nagyon aktív, és hála Istennek még én is.
Én annak idején kaptam mammut-betétet a kórházban, de jó, hogy írtátok ezt a Tennát, mert valóban szükség van rá, sőt a hálós bugyiról még nem is hallottam, nagyon jó ötlet.

Felteszek pár aktuális képet.
Igyekszem többször bekukkantani ezután. Februártól elvileg nem dolgozom, talán akkor több időm lesz. Kép Kép Kép
Sziasztok

Livi
Kép
Kép
lusie

Jim!

A fiamat epidurálban szültem. Tényleg sokat csökkentett a fájdalmakon. De valahogy mégse jött be. A tehetetlenség, utánna fejfájás nem volt durva ,de nem éreztem jól magam. Meg nagyon idegenkedtem tőle, végig feküdni kellett stb. Így másodszorra nem kértem Egy olyan kórházban ahol 85%-ban alkalmazzák normál szülésnél. Szülésznő nem is értette . Azt mondta nem tűnik úgy, hogy rövid szülés lesz, nem gondolom meg. De utólag tudom jól döntöttem. A 7 és fél órás szülés szerintem, ha nem is gyors, de normális. És át tudtam élni rendesen. (Azért minden hónapban nem kellene.)
SAjnálom, hogy a császár megy csak nállatok. Valaki direkt szeretné, ha inkább programozott császára lenne, én inkább attól félek nagyon.
Azért megvárja az orvosod, hogy beinduljon magától, vagy kitűz egy időpontot?
Milánnal mit fogsz tudni csinálni, ha váratlanul indul be. Elég messze van neked mindenki, ha jól tudom?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hédi, írta privit!

Kép
kikó70

Lusie!

Nagyon csinik vagytok. Szép arányos a pocakod, és a kicsik is édik.
:D :D :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hahó Lyányok!

Lusie!
Szép nagy pocid van! Pont a héten mondta a dokim, hogy az 5kilós gyerek is kibújhat és a 2,5kilós is beakadhat, úgyhogy még van esély a természetes szülésre!

Jim!
Köszi a megnyugtatást a fejjel kapcsolatban. Bízom benne, hogy hozzánő a teste :)
A cukorterhelésnél pont azt nem értem, hogy lehet utána ennyire sokkal kevesebb, mint előtte. Dehát mindegy igazából.

Mommy nem írt azóta, hogy bementek a kórházba görcsök miatt?

Jól látom, hogy még nem dőlt el a tali időpontja? Nekem bmi jó lesz, csak jó előre tudjam. Dúla rulez! :) Pati! Jó ötlet!

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

Lázmérő! nekünk is volt már többféle, de a gyerekek mindig tönkretették, így legutóbb kb. 2 éve a rossmann-ba vettem a rossmanos digitális lázmérőt. Még az ára is baráti 700-800Ft körül van. Ha csak fel nem ment az ára. Szerintem pontosan mér, de én mindig úgy mértem a digitálissal, hogy ha csipogott, utána kikapcsoltam és ismét be, majd mégegyszer mértem, Így már közel a mért eredménytől indul másodszor és rövid időn belül ismét csipog.

Tegnap én is voltam a védőnőnél, én eddig kb. 9 kg-ot híztam. A vérnyomásom még mindig nagyon alacsony és egy kicsit vérszegény vagyok, egyébként semmi bajunk. Az influenza még nem ért utól bennünket. Remélem nem is fog. Én sem merek elmenni a körzeti orvoshoz-e miatt. Nálam is a telefonálás marad, és beugrok a papírért. Ennyi beteg ember között nem fogok fél napot ott ülni.

Lusia, Márti!
Nagyon szépek vagyttok!

Eszter, Márti!
Cuki a babóca!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!

Élek még én is (mi is) de a vizsgák kikészítettek, testileg, lelkileg, agyilag mindenhogy. Már csak 1 van hátra jövő héten.

Pepike! A pedagógia 5-ös lett. Köszi!

Olvasgatok néha, de semmi erőm nincs írni. A hasam alja is nagyon szokott fájni, meg a csípőm is. Annyira, hogy éjszaka alig bírok megfordulni.

Ma voltam UH-n a baba 2105 gramm. 3 héttel nagyobb mint az átlag. Nem baj, Levi is nagy volt. Van egy kis vesetágulata remélem nem lesz belőle gond. Most 4 hét múlva újra kell menni UH-ra és szülés után is rá kell kérdezni, hogy mi van, bár állítólag a 4. napon megvizsgálják a babákat.

Nekünk szuperül bevált a digitális hőmérő. 10 másodperc és ott van az eredmény. Nekünk pontosan mér, gyógyszertárban kell venni. Az sem árt ha rugalmas, hajlékony - tehát gumiból van. Mi elégedettek vagyunk vele.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditkecskemet!

Gratulálok a vizsgádhoz, bár csak az én szigorlatom is sikerülne, jövő hét csütörtökön lesz nekem is az az utolsó vizsgám, a gyakorlaton kívűl.

Jó nagy a babád, de hát te ehhez hozzá vagy szokva, rögtön 68-as mérettel kezdhetsz :wink: A lényeg hogy egészséges legyen !!

Úszósok mi újság veletek????
Kiázott a kezetek?????

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!
Ahogy ígértem, rakok fel pár képet. Kép
Ez az aktuális kép,
Kép Kép
Utólagos karácsonyi képek.

Kép

Anita
gy.anita

Kölyök! De jó, hogy vagy! Mesélj, milyen Svájc?! :D

Pepike, Judit! Gratulálok a sikeres vizsgákhoz!

Linocs, Márti, Lusie és Anita! Nagyon szépek azok a pocakok! :D

TALI!!!
Ma bementem a Trófeába infót gyűjteni. Az ebédes turnus még mindig két csoportra van osztva 12.00-14.15 és 14.30-17.00. Ez szerintem kevés lenne, főleg úgy, ha beszélgetni akarunk egymással, illetve a dúlával. Tessék ötleteket írni, hogy kinek milyen időpont lenne jó!

Ma találkoztunk Pattival a 4D Genezisben, és megnéztük egymás kisfiát. Végre a miénkből is látszott valami, megpróbálok képeket feltenni.

Ilyen mosolygósan, a szája előtt egy halom köldökzsinórral. :D
Kép

És tudjuk ráncolni a homlokunkat is. :roll:
Kép

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Mindenki, aki feltett képeket: gyönyörűek vagytok!!!!!!

Sajnos nekem az előző 2 napom extra durva volt, hogy is fogalmazzak, asszem megborultam lelkileg... Többször volt dührohamom, részletek nélkül, iszonyat brutál volt :( :( :( NAgyon aggódom, most ugyan jól vagyok, de egész nap eléggé depressziós hangulatom is volt. Para, mert a barátnőm néhány éve 5 hónapot a terhességből zárt (!) osztályon töltött, terhességi pszichózis miatt. Remélem, nekem ez nem az. Valami nem stimmel, ezt érzem. Most igyekszem sürgősen megoldást találni, pl. homeopátiás fronton. Doki, gyógyszerek szóba sem jönnek, nem vagyok rá hajlandó. Viszont meg kell oldjam. Gáz, mert ahogy még most emelkedik a hormonszintem, az ront. Meg utána nem hiányozna a gyermekágyi depi sem!!!!
Szurkoljatok nekem.

Más:
ÚSZÁS: keddenként és csütörtökönként délben lesz, a main Judit18 is volt! Jimm, keddre alakíts fürdőgúnyát! A Decathlonban lehet kapni bálnakompatibilis darabokat is.
Judit: hogy tetszett???
Amúgy az mindent megért, amilyen arcokat vágott Judit a "békás" gyakorlat közben. Esküszöm bántam, hogy nincs nálam fénykpező :lol:

UH: Itt meg Kvaszévával taliztunk, hiába no, minden út Rómába vezet :wink: Jól megnéztük egymás bújkáló kisfiát, Botond egyszerűen gyönyörű!!!! Annyira szép, formás gyerek!!!
Nortonról is készült kép, holnap felteszem csak mára k.o. vagyok már.
A 4dgenesis megint szuperszónikus volt!!!! LAssan úgy megyek, mintha hazajárnék.... Csilla, tudom, hogy elcsépelten hangzik lassan, de [b]KÖSZÖNÖM!!!!!! Az itt szerzett élmények életre szólóak, megismételhetetlenek!!![/b] megj: esküszöm, nem kapok tőlük százalékot :lol: , de hihetetlen, ahogy az ember ide belép, annyira jó lesz minden!!!!
Norton kb. 1910 g, olyan, mint Gordon, csak az apja orr-ívével. És rendületlenül bújkál. :roll: És sáskalába van, mint az apjának. Jaaaa, és van pihe haja :D :D :D :D
ami látszott az uh-on. A lényeg pedig, a lepény nem meszesedett be jobban, most 1-2-es, ami normális, a víz is közepes és a gyerek fejlődési üteme okés. Azért ez feldobott!!!!!!!

TALI:
A fentiek tükrében szeretném magam valami pozitív dologgal elfoglalni, így, ha bíztok bennem, ismét elkezdeném a tali szervezést. :roll:
Ami eddig összeállt:
UCCSÓ POCAKOS TALI JANUÁR UTOLSÓ NAPJAIBAN, HÉTKÖZNAPI NAPON, AZ ÚJBUDAI TRÓFEÁBAN (ha nincs ellenvélemény)
Ami kérdéses, a dátum és az időpont. Kavaszéva (Isten tartsa meg a jó szokását nekije) bement ma, sajnos a déli turnus maradt szétbontva, tehát 2 óra hosszat lehetnénk, ami kevés (lásd továbbiakban leírtak miatt). Így sajnos, kizárásos alapon a 17 órakor induló turnus lenne, ez sokáig tart, ami a gyerkőcösöknek nem éppen előny, tehát meg kellene oldaniuk. Éva légyszi dobd fel a pontos időpontokat és összegeket is meg hogy miket beszéltél velük.

A tervek:
Kvaszévával és Judit18-cal egyetértésben arra gondoltunk, hogy:

1. a mostani tali a kajcsizás mellett egyfajta kerekasztal beszélgetés jellegű volna. Szíves utólagos engedelmetekkel előzetesen "meghívtam" már 2 "vendéget", egy dúlát és egy szülésznőt (az Aquanatál edzőnk és a 4dgenesisben dolgozó Barna Csilla) akik mindketten örömmel jönnének. Úgy gondoltam, hogy el lehetne osztani az ő beugró pénzüket, vagy úgy, hogy egyenletesen mindenki, vagy akik hajlandóak beszállni a költségekbe, azok között. Tehát ez is nyitott kérdés. Judit18 még szervez egy vendéget, aki szintén dúla, csak jógás. HA bármelyikőtöknek van még ötlete "vendégre", jelezzétek!!!!
Kajálás közben lehetne őket kérdezgetni, sőt, akár ők készülnének, egy kis gyorstalpalóval. Azért gondoltuk, mert már úgyis mindenkit csak a szülés érdekel.

2. A mostani tali "apucis" volna, már aki jön. Apucinak lehetősége van a beszélgetést hallgatni (Csilla külön jelezte, hogy nagyon hasznos dolgokat tudna apuciknak mondani!!) vagy ahogy az én párom reagálta: "Ha nem érdekel, legfeljebb addig iszom".

A SZOKÁSOS MÓDON KEZDJÜK A SZAVAZÁSSAL:
1. január vége, Trófea jó-e
2. 17 órás időpont megoldható-e (jónak nem jó, de meg tudjátok-e oldani)
3. jó ötletnek tartod-e, hogy hívjunk vendégeket beszélgetni, tanulni tőlük
4. beszállnál-e az osztott költségekbe (vendégek beugrója) CSAJSZIK, AKI NEM, AZ AZT ÍRJA BE, NEM GÁZ CSAK LÁSSUK ÁT
5. apás talit jó ötletnek tartod-e
6. párod ELMÉLETILEG eljönne-e (Ferinek kötelező!!!!!! :wink: )
7. egyéb ötletek, más vélemény (NE EGY ELEGÁNS "-" JELLEL KEZELJÉTEK EZT A PONTOT!!!), beszállsz-e szervezni

VALAMELYIK ÜGYES TÁBLÁZATOZÓS KISMAMI LEGYEN SZÍVES ÖSSZESÍTENI!!!

mpatr: Trófea, jan. vége, hétköznap 17 óra, vendégek jöjjenek, költségosztás okés, párom jönne inni :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Szóval, az előbb ott hagytam abba, hogy a Trófeában van még a vacsora csoport 17.15-től, de ez meg a kisgyerekesek miatt nem annyira jó. Tehát, ha bárkinek bármi egyéb ötlete van, akkor tessen megosztani.

A 4D csak azért volt megint, mert a Pattival amúgy is taliztam volna, és a Csilla felajánlotta, ha már úgyis ott vagyunk, és ráér, akkor ránézhetnénk, hátha látszik valami a gyermekből. Milyen igaza lett!! Köszönjük. :wink: :D

Patti Nortonja, nekem nagyon hasonlít Gordonra. Végül is csak annyi közük van egymáshoz, hogy az édesanyjuk és édesapjuk közös. :lol: :lol: :lol: Azt hiszem, lesz elég baja a csajokkal a szülőknek. :roll: :wink: Tényleg nagyon helyes és szép kispasi!

A mi Botink is tök cuki. Itthon megállapítottuk, hogy legalább az orra rám hasonlít. Mindene nagyon arányos, a karja pedig tiszta izom. És van haja is! Annyira édesek a kis pihék a tarkójánál!

Na, jólvan befejezem az ömlengést a gyermekről, és inkább elteszem magam holnapra.

Jó éjt!

Évi

KépKép
kvaszeva

Bocs Patti, hogy gyakorlatilag majdnem ugyanazt leírtam ,mint amit Te előttem. Nem olvastam, csak miután leírtam a sajátom. :oops: :oops: :oops:

Évi

KépKép
kvaszeva

Jó reggelt. Én olyan rosszat álmodtam, hogy most is idegbeteg vagyok tőle, sírtam is. Először azt, hogy kinyírtam egy fiatal srácot (álmomban még anyámnál laktam a 4.emeleten, egy trabant lógott az ablakban és kicsit leengedtem a redőnyt, a trabi meg ráesett az ott sétáló pasira és szétzúzta). Aztán meg azt, hogy nővéremnek vmi ukrán pasija volt, hazajött vele sugárfertőzötten, én meg dührohamot kaptam, hogy beteg lettem tőle. Következő álomképben egy torz gyereket szültem meg, aki sírt és anyám először ki akarta tekerni a nyakát majd vízben megfojtotta. NORMÁLIS VAGYOK ÉN, HOGY ILYENEKET ÁLMODOM?????!!!!!! nem térek magamhoz, mit jelenthetnek ezek?

patr: keddig veszek fürdőrucit. de ugye nem mély a víz, csak azért mert nem tudok úszni :shock: Taliban benne vagyok, feltéve ha Milán épp a köcsög apjánál lesz és akkor legalább Robi is el tudna jönni. Mondjuk ő utálja a Trófeát már, mert a főnöke mindig oda tervezi a talikat....szerintem inkább a főnökét és csapatát nem csípi....

evi: nagyon édes a babuci, amikor ráncolja a homlokát, tiszta cuki. Végre mi is kitaláltuk a nevet, Martin lesz.

pepike és juditkecskemét: sok sikert a vizsgákhoz, ügyesek vagytok. Tudom, milyen szar, nem is tudom Milán mellett hogy bírtam két egyetemre járni, mindig idegbeteg voltam. A közgázra együtt jártam a férjemmel, de ő link módon nem végezte el velem, aztán most járhat Pécsre vizsgázni. Már csak 1 szigorlata van meg szakdogaírás, de szerintem az utóbbi az én feladatom lesz :? Már az agyamra megy, mindig nyafog.

pumperka: én a spináltól rettegek, nekem akkor olyan fejfájásom volt, hogy nem láttam napokig, azt hittem megvakulok. Nálunk vidéken -Komlón szültem- sima szülésnél nem lehetett kérni. Az a baj ezzel a császárral, hogy akkor is tudták, az lesz, mégis a végsőkig hagytak szenvedni és amikor már bennem volt 6 kg oxitocin meg jöttek félpercenként a fájások, na akkor toltak műtőbe. Én azon is szoktam filózni, milyen érdekes a természet, hogy a mi családunk fényre szaporodik (mármint mama, anyum, tesóm rögtön első, max. második próbálkozásra teherbeesett), én mégig selejt vagyok valahol, hogy nem lenne császár, nem tudnám megszülni a babucikat. Na mindegy.
Vendég

Rakok fel én is képeket.

Kép Milán

Kép Robi és Milán....Szenteste össze kellett rakni:D

Kép Végre eszik egyedül így lassan 4 évesen

Kép próbáltam pózolni, nem ment:D
Vendég

Sziasztok!!

Pati!

A pszichológusok azt mondják akkor van pszichés baj(mármint nagy baj) ha nem ismered fel!!
Te érzed hogy gond van ez valószínűleg fáradság, túlterheltségtől lehet, nagyon fontos lenne hogy pihenj!!!!!!!!!
Nálam szülés után volt ilyen(amitől sajnos el is ment a tejem)
és kiderült hogy a testi, fizikai fáradság lépett át pszichés zavarrá mert ERŐN felül akarsz teljesíteni, mint én is annó.
Remélem hamar rendbe jössz!!!!!!!!!!!!!!

TALI:
Pepike:
Tali ok, az 5 órát megoldom, vendég szupi ötlet, költségmegosztás természetes, apa marad Pepivel!
Amiben tudok segítek csak szóljatok!!!!!!!!!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Jó reggelt, mi ez a nagy pangás? Mindenki végigaludta a mai napot? :lol:
Szuperek a mostanában feltöltött képek, mindenki nagyon csinos és szép kismama, szépek a karácsonyfák és nagyon helyesek a gyerekek. AZ UH képek is baromi jók, de áruljátok el, hogy a babahajat hol lehet látni???

Mi most értünk vissza a kiságynéző körútról... hát nem tudom, ha így haladunk nem lesz a Lillának kiságya. :( Fontos, hogy fenyő kiságy legyen, mert a szobában már natúr fenyő szekrénysor van. Anno a Brendonban kinéztem egyet, most nem volt már az a fajta, a Mattiban volt hasonló, de ott 70x140-es volt és én 60x120-as ágyra gondoltam. Pelenkázó szekrényből sem láttam szépet, ami viszont szép volt az természetesen tök más anyagból készült. :( Az összes mai szerzemény egy Avent újszülött cumisüveg szett, mely tartalmaz 4 cumisüveget, egy cumit és 6 kispoharat, amibe az anyatejet lehet gyűjteni és egy szép pokróc, ami akár össze is cipzározható lábzsákká. :)

A tali részemről oké, én ráérek, jöhetnek apukák és dúlák egyaránt és a költségekbe is szívesen beszállok. :) Táblázat is készül... :)

Pepike, lehet majd szopis párnát rendelni? Vevő lennék egyre! :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok! :)

Olyan gyönyörű képeket tettetek el. :D Szép pocakok, babucik, lakások. :)
És hát mindenki nagyon készülődik. :D

Élek, élek! Élünk, Élünk! :lol:

Voltam 30 heti UHn, de a kis(?)pöcsén és a 6 cm nagy talpán kivül nem sokat mutatott magából. (értem ez alatt az arcocskáját)
Menetirányban van Kép (fejfekvésű), gerincem felé fordult és kezeivel lábaival teljesen eltakarta az arcát. Aludt. Semmilyen trükkel nem lehetett moccanásra késztetni! :shock: Ennyire jó alvó, vagy ennyire duzzmanty? :lol:
De szerencsére minden rendben van és 1,5 kg. :D

Mni!
Teljesen megértelek! Az ember lányának megvannak az elképzelései és esetleg nem azt találja. :? :(
Szerintem a 140x70-es kiságy nagyon jó! Mi inkább ezt a mértet választottuk. Gondolj arra, ha át is lehet alakítani ífjúsági ággyá, akkor az a 20 cm sokat számít. :D

Judit, Pepike!
Gratula a vizsgákhoz! Nagyon ügyes csajok vagytok! :D

Jóccakát Mindenkinek!

cuppp

30+4
Vendég

Jó éjszakát!

Mni: mi is natúr fenyő kiságyat vettünk, holnap lefotózom neked. 14 ezer volt, és a budaörsi Auchanban vettük, 60*120-as. A törökbálinti Corában meg volt belevaló kókuszmatrac, 7-8 ezerért. A Milán is belefér, természetesen abba akart aludni...nekünk nagyobb sajna nem is fért volna a babaszobába, mert beraktunk egy ágyat is, amin én fogok tentizni, amíg éjjel is szopizik. Az Avent szupi választás :wink:
Biztos azért volt ma pangás, mert elrémisztettem mindenkit a hülye álmommal. (utólag rájöttem miért lehetett, nem kéne minden este megnéznem 3-4 Doctor House részt......de már a negyedik évadnál vagyok, úgyhogy nincs sok vissza)

kavics: tiszta pasi, a pöcs a lényeg 8) tényleg jó nagy lába lesz :wink:
Vendég

Sziasztok!

Két napi láz után ma reggel láz nélkül ébredtem. A tegnapi nap volt brutál. Ügyeletről persze nem jöttek ki, telefonon keresztül "láttak el".
Remélem minden rendben lesz. Később jelentkezem.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki a legnagyobb rendben van, És hogy te is jobban vagy egy fokkal Pumperka!

A talival nekem csak annyi gondom van, hogy sajnos nekem a du.-án 5 óra az nagyon késő! Mire hazakeverednék ide Miskolcra az nagyon nagyon késő lenne! De megpróbálom apával megbeszélni, hogy maradjunk is ott, majd másnap hazajövünk!
Tehát miattam nem kell változtatni az időponton!

További Kellemes Vasárnapot Minden Kismaminak!
Vendég

Sziasztok!

kepzeljetek! a kisvarosban, ahova koltozunk majd remelem, ott van egy korhaz ahol a heten lesz pont a havonta egyszer levo nyilt nap a szuleszeten, szval csutortokon odamegyunk.
Van itt is ilyen szulesfelkeszito tanfolyam, csak az egyikrol mar lemaradtunk, mert elindult, az intenziv meg nemetul van, ami a paromnak nem jo...
amugy a varos, kornyek nagyon tetszik!!! Az emberek kedvesnek tunnek. minden szuper.
Megismerkedtem mar kinti magyar anyukakkal, sot a lanyzo (najo, fiatalasszony :D ) akivel leveleztem korabban, kiderult, O is babat var, juliusra :D szval nagy az oromom :D
most lakast keresunk, tegnap is ott voltunk.... csak itt az a nehezseg, hogy evente ketszer, aprilis elejen es szeptember elejen van valtas a kiado lakasoknal. akkor nagy a valasztek. azon kivul csak azok vannak, akik hamarabb ki akarnak koltozni es maguk helyett keresnek szallot. Van igy is nehany jelolt, csak kevesbe jok. De a jovo heten meg nezunk.
A babakelengyeket jovo heten kezdjuk beszerezni, butorok, kocsi, mindenfele kutyuk. a lista mar keszen all :D
csak tegnap ugye lakast kerestunk, meg azt mondta a csaj, aki segit nekunk itt boldogulni, hogy szombaton teli vannak az uzletek, menjunk inkabb hetkozben. ja es vasarnap szinte minden zarva van. a kivetel a fopalyaudva alatt levo boltok. szval ilyenkor az emberek ra vannak utalva, hogy tenyleg csaladi programot csinaljanak. :)

na, a lenyeg:
tali: nekem jo a delutan 5tol altalaban, csak hetfon 5re megyek a 4dgenesisbe :lol: es a kedd sem jo. szerda, csutortok jonak tunik. Jo otlet a dula es a szuleszno es hajlando vagyok beszallni a koltsegekbe. Kispapat nem hozok, mert ot Zurichben hagyom :(

Pumperka, jobbulast!!!!

Jim, igazad van, nem tudom, hogy jo lenne-e a pulcsi, de megnezzuk.

Mindenki, aki rakott fel kepeket: (bocsi a szemelytelensegert... ) Szval naggyon szepek vagytok es a porontyok is :lol:!!!

betoltottuk a 29 hetet :lol: annyira jo, ugyanakkor en is neha megijedek, hogy nagyon kozeleg a marcius... meg a vege is... :lol:

vidam hetveget mindenkinek, most megyek :) de olvaslak Titeket rendszeresen :)

Kép

Kép
kolyok28

hello csajok,
tényleg szépek vagytok meg az UH képek is - úgy sajnálom, hogy nekünk már nem lesz több, de álítólag így a 32-ik után nem sok mindent látni! Pati, te is raksz majd föl? jól leplezed a depis hangulatod, nem is láttam rajtad úszáskor...

Pepi, Judit, gratlulálok a vizsgákhoz. nagyon felnézek rátok, én képtelen lennék tanulni - örülök ha a bevásárlólistát meg tudom jegyezni....

Pumperka, jobbulást! gondolom nem is szedhetsz semmi, így kicsit nehezebb felépülni

Jim, a férjem azonnal rákattant, hogy milyen király autópályája van Milánnak. néha kicsit aggódom, hogy lányunk lesz és nem fogja tudni kiélni magát. a múltkor azt ecsetelte, hogy majd Eszterke nézi a meccseket vele - ? na persze előfordulhat

egyébként én is szoktam ilyen vadakat álmodni, én is a tv nézésre vetítettem vissza- mi a 24-re vagyunk rákattanva, teljesen addiktív, dvd nézzük és van, hogy 3-4 részt egyszerre annyira izgi. mondjuk amikor pl. kínoznak benne az elég durva, nem nézek oda

ja és a Martin nagyon szép név!

az úszás tök jó volt, csak a relax feladatoknál kicsit fáztam, mert "csak" 31 fokos a víz, nem is gondoltam, hogy az ilyen kevés tud lenni. hát igen, volt néhány feladat ami meghaladta az agykapacitásomat :) mióta nem dolgozom úgy látszik a maradék is kezd felszívódni ... (ez volt pl. a békás)
kicsit hasonló egyébként mint a jóga, csak vízben. átmozgat meg relaxál

köszi a lázmérős tippeket. a többség javaslata szerint akkor marad a digitális, rugalmas, aztán meglátjuk nálunk hogy jön be. a cumisnál azóta olvastam, hogy 3 perc mire eredményt ad. az enyhén szólva sok asszem

Tali ügyben:
holnap megyek jógára megkérdezem a dúla lányt, hogy benne lenne-e aztán majd nyilván időponttól is függ, hogy el tud-e jönni, mert elég sok órát tart. pl. hétfőn és szerdán 4től tuti nem ér rá, mert akkor vannak a kismama jóga órák
amúgy időpont nekem bármikor, bárhol jó
férjem időpont függvényében tud csatlakozni, szerintem eljönne (Ferivel már ismerik is egymást...) - de kérdés, hogy épp hogy dolgozik. ha dolgozik épp aznap akkor ő tuti csak este ér 7 után, szóval necces
ha kell segítség szervezésben, szóljatok, ráérek...
a költségekbe persze beszállnék

KépKép
judit18

Sziasztok Mamik!

tali: uúgy, mint az előzőekben, azaz találjátok ki az időpontot, és akkor tudom mondani, hogy okés-e, nem szeretnék variálni. Egyedül már nem szívesen vezetnék Kecskemétről, szóval meglátjuk Ricsmond apuka tud-e jönni. Trófea szuper, oktatók nanááá!!

Varrtam a héten Pöttöm Pankának takarót, teszek fel képet:
Kép
A jobb oldali a kiságyba paplan, csak össze van hatjva, nagyon édi pici kacsák vannak rajta, nem annyira kivehető így..(merthogy kaptunk mindenféle ágyba/ra valót, csak paplant nem, és így nem akartam venni egy egész szettet tizenezrekért, szóval maradt a varrás). A másik pedig babakocsiba való vastag polártakaró, ZSIRÁFFAL, senkit ne tévesszen meg a rövid nyak :D :D

Most indulok vasalni, mert ha így halogatom, semmi nem lesz a helyén március elejére!!!!!

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Pár napig nem jöttem, úgyhogy mire végigolvastam a beszá,molókat, addigra elfelejtettem, hogy kinek mire akarok reagálni :(.

Végre mindent beszereztem, kezdem összepakolni a csomagot.. Még a felénél tartok, de már tele van egy sporttáska. :roll: Ez a Tena betét, a puha Wc papír, no mega köntös annyi helyet foglal, hogy már szinte más be sem fér.

Tali:

Időpont és hely ok, vendég ok, költségátvállalás ok, férj marad az elsőszülöttel itthon.

Kiszazsu, azt elfelejtettem írni, hogy Erik összesen egyszer volt hajlandó az új ágyban aludni, így nem oldódott meg a kiságy-probléma. Viszont tegnap este, és ma délután is ott aludt, úgyhogy gyorsan ki is hoztuk a rácsosat a szobájából, hátha állandósul ez a "szokás". :)

Jim, a doki barátnőm azt mondta, hogy rengeteget kell inni ilyen érzéstelenítés után, hogy ne fájjon a feje az embernek, csak ezt sokszor nem hangsúlyozzák eléggé.

Kép

Kép
mzx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?