Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jubi!

Az ember esze megáll, h mik vannak :evil: Az biztos, h kiteker annak a nyakát aki az én Dórimat egyszer is sérelmezni fogja. Kiakasztó amit írtál! Egyébként én arra a válaszra vártam volna (Tuetól is), h a 2. gyerek születése, félelme van bennem.

Linda!

Dórikámat az anti.b kifektette rendesen. Reggel ugyibár kelt 5:30kor, és visszaaludt 8kor, és aludt 10ig. Most 12:45 kor tettem le aludni, és az azt jelenti, h 2 órája alszik. Még nagyon csúnyán köhög, és folyik az orra(nem részletezem miket szippantok ki belőle). Azt mondta a dokinéni, h ma nyugodtan levihetem ha nem lesz láza. A hideg öli a bacikat. A láz is állítólag. Azt mondta amikor a gyerekek lázasak az "jó" mert a csúnya bacikat megöli.

Tina!

Szerinted kifizeti a dokinő? Bár kutya kötelessége lenne, ha már ilye hülye barom volt. Hova költöztök?

True!

A h.sz a gyerekvállalásra értettem. A 2. gyerek+félelem, stb.....

Minden babának gyógyulást kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[KÉP]

Timi ( a béka a kedvenc állatom :wink: )

Kép

Kép
hogyor timea

Na sziasztok bár a szemem ragad lefele....

Timi: ezt a 2 gyerek témát már kiveséztük egyszer, azért nem reagáltam rá. Különben se hiszed el, hogy ahány gyerek annyiszoros szeretetroham :lol: De azért mindet másképp szereted, az igényeiknek megfelelően. Ahogy növekszik egy gyerek, csökken a testkontaktus, hiszen már most sincsenek annyit a kezünkben, mint pár hónapja. Nyilván ha kicsi születik, akkor ő lesz mindig velünk, mint egy kis majmocska. Nekem aránylag szerencsém van, még Marci is sűrűn az ölünkbe ül, és nem gáz neki, ha megyünk az utcán.
Nálunk is most az oviban van olyan gáz, hogy a kisbarátnője, aki egy határozott kis egyéniség, állítólag lökdösi a Hannát, ő meg olyan mimóza, hogy rögtön bömböl. Tök szar érzés, de beszéltem tegnap az anyjával (amúgy a barátnőm) és tiszta ideg lett, hogy majd elkapja a Dórit stb. de az óvónővel is dumáltunk, úgyhogy odafigyelnek állítólag.
Amúgy mostanában megint sírdogál, hogy haza akar jönni, de szerencsére nem reggel, mert azt nehezen viselném.

Tina: milyen édes lehetett Marvin, ahogy kacagott... Tényleg, neked nem vigyáz a lányod rá? Marcira azért rá lehet bízni, na persze nem úgy hogy elmegyek, de amíg mosogatok stb. Na persze azért akkor is rá kell nézni, mert Levi azért még felmászik a galériaágyra....

Beusa: kösz a telószámot, majd egyszer összeszedem magam, és rádcsörgök, persze pont az az időpont, ami a legzsúfoltabb nálunk, de majd igyekszem... Az a mostható szövet az ugyanaz mint a textilbőr? Nálunk is időszerű lenne ülőgarnitúrát venni, így gyűjtöm az infokat. Amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy hosszútávon nemigen bírják a napi 2x huzigálást, persze lehet, hogy mostmár jobb minőségűeket csinálnak, mint a mienk, az nagyon régi.

Érdekes, nálunk nincs latyak... Még mindig fehér hó van és egy-két helyen jégpálya. Mgé szerencse, ugyanis mi babakocsi nélkül ugyebár nem indulhatnánk el.

LInda: nem mindennap megyek Hannáért, a férjem hétfőn és pénteken korábban végez, a maradék 3 napon sem megyek mindig, olyankor apa hozza el 4-kor, bár az kicsit későn van. De én csak busszal tudok menni, és csak 1-kor megy busz, ezért arra a napra nemigen tudok tervezni, mivel délben szigorúan ebédelnünk kell Levivel, gyors öltözés, és rohanás a buszra. A busz kb. fél 2-re ér oda, de kocsival csak 10-15 perc az út, 11 km. Úgyhogy ilyenkor Levivel babakocsival elintézem a Rossman, posta, bank, vásárlás stb. Vagy Bonyhádon beülünk az autóba és Penny v. ilyesmi nagybevásárlás. Utána összeszedem a kölköket, addigra apa is végez és együtt haza, de ilyenkor már fél 5 van. Sajnálom, hogy lefagyott a video, pedig Zsuzsnak szoktam küldeni, és mindig szépen átmegy. Levi van rajta, ahogy dumál, és elfogult anyaként mondhatom hogy tündéri :lol: :lol: :lol: Na de mentem mert mostmár bizti nagyon untok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

True,
Azt akartam írni, hogy addig hívj, ha lehet, mert utána altatás. A mobilt sokszor lehalkítom napközben is, ha alszik. Nálunk sincs latyak, szerintem azért mert nincs olyan nagy városi kosz sem, és az utakon leszáradt, elfolyt, másutt meg szép fehér. Hajrá vidék:-)
jócccakát mindenkinek

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítő infókat láz ügyben!Hála Istennek Laura jobban van,nincs már láza,de köhög meg folyik az orra.A gyógyókat szépen bevette.Most alszik,azért még nem az igazi,fáradékony,a szemein látszik hogy beteg.Ma nekem is el kell intéznem a bevásárlás egy részét meg a postára menést,tegnap jött meg a gyed.Szerintem kocsival elszaladunk,meg a Dm-be pelust,tápszert venni.Törlőt a Schlekkerben veszem,1x már írtam.329 ft,80 db és jó minőségű.
Kész a mákos sütim,most a pogik sülnek :lol:

Tru,majd még 1x küld át a videót,ha itt leszek meg te is :wink:
Azért a férjed sokat segítmügyesen megoldjátok a szállítmányozást :lol:

Timi,jobbulást Dórinak.Mióta tart neki?Laura tegnap 3x aludt napközben :shock: a legutolsó:5-6ig,aztán este fél 9-kor szintén :lol: délután sokkal jobb kedve volt , mint délelőtt.
Na,én "megálmodtam" a következő gyerekfogantatást :lol: Ősz körül már lehetne próbálkozni,így meglenne a 3 év korkülönbség.Sokat filóztam mi legyen,visszamenni melózni,várni :roll: de szerintem jobb ha "egy kalap alatt" megvan,Laura majd mehet oviba,a picivel is foglalkozhatom eleget,korban sem mindegy hogy mikor jön a következő,nem akarok vén anyuka lenni :cry: :lol: A gyes meg lesz valahogy,tényleg azt akkor mi után kapom?A mostani gyed után? :roll:
Tényleg,Timi,neked már megjött?Bocsi,de nem emlékszem hogy írtd volna :oops:

Santos,az a cefiz vagy mi a szössz,tényleg nagyon keserű:blaaa.Mindig meg szoktam kostolni én is ,hogy mit adok a gyereknek.Laura egész jól megette.
Felvettelek a dumcsizónába :mrgreen: de mostt nem vagy ott..... :cry:

Mi lehet Hettivel??

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Linda!
Örülök, hogy jobban van Laura! A gyes az kemény 25 ezer ft...

Timi!
Amíg csak Beni volt, el sem tudtam képzelni, hogy képes lennék egy másik gyereket ennyire szeretni. Ez a probléma abban a percben megszűnik, amikor meglátod a második gyerekedet...a harmadiknál meg már nem is agyalsz ilyesmin :wink: Én sem hittem volna, hogy tényleg lehet őket ugyanakkora szeretettel szeretni..

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Linda a gyes az sajnos a gyerek 2 éves korától jár, tehát a gyed-et csak addig kapod :cry: Viszont: 2 éves korától 8 órában elhelyezkedhetsz bárhol dolgozni, ugyanúgy jár a gyes meló mellett is. Fontos info: nem muszáj a régi munkahelyeden, bárhol dolgozhatsz, és amíg 3 éves nem lesz a gyerek, nem is rúghatnak ki!!! Sajnos, mi jobban nem tudjuk meghúzni a nadrágszíjat, nagyon sok fizetnivalónk van, ha pedig ezek nem lesznek, akkor meg lesz új, mert építkezni akarunk, bár ez ebben az évben lehetetlen. Többek között azért, mert változott az adózás is, ha 5 éven belül eladod a házad, akkor i s le kell utána adóznod, ha veszel helyette másikat, és nekünk csak nov-ben lesz 5 éve, hogy megvettük ezt. A férjem és a szállítmányozás? Hát igazából inkább én segítek neki, ő intézi ezt.

Jubi: én amikor Hanna megszületett, nem azonnal éreztem akkora szeretetet. Szerintem a szeretet fokozatosan jön, minél régebben ismered, annál jobban imádod. De egy idő után kiegyenlítődik, és tényleg így van komolyan, hogy nézek egyikről a másikra és mindet agyon tudnám gyömöszölni :lol: :lol:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Jubi, True!

Pont ezekre a nyugtató szavakra vágytam.Köszönöm :lol: :lol: !

Linda!

Tegnap Dóri 2*szer aludt. 8-10ig, és 12:45-15:30ig. Ma meg kelt 5:30 kor, és visszaaltattam 6kor. Keltünk 9kor :lol: Most olyan 13körül leteszem aludni. Remélem megint szép nagyot fog aludni. Talán mintha jobban lenne, de azért nem 100%-os gyógyulás. Éppen itt vannak a Bettiék, és olyan édesen játszanak a gyerekek, h szinte van időnk egy picit szusszani.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

True!
Én Benivel voltam így. Beletelt néhány napba a születése után, mire kialakultak bennem az anyai érzések. Danit és Jazit a születésükkor már úgy köszöntöttem, mint régi ismerőst :D

Tegnap olvastam egy cikket egy igazán nagy családról. 17 gyerkőc van, az anyuka összesen 10 és fél évig volt terhes. Egy hatalmas házban élnek, ahol a nappali/étkező/konyha 185 nm, külön mosószobájuk van négy mosó-szárító géppel stb. Gondoltam megmutatom őket:
Kép
Nálunk valószínűleg 17-szeresen érzi az anyuka azt a szeretetet, amit mi egyszeresen, kétszeresen, háromszorosan...

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok, egy gyors kis okossag
ma voltunk babazni, baratnomnel, meg még jott két szamomra uj anyuka, két kislannyal :) tehat negyen voltak a kiscsajszik. Ahol a legidosebb mar 21 HONAPOS volt, uhummm, ezt kihangsulyozta az anyukaja!Sot, direkt kerdezgette a tagyak, dolgok nevet, hogy mondja a gyerkoc, aki nem mindig akarta --ugye, be kell azert melegedni egy uj tarsasagba... meg amugyis, nem akarta éppen... Sőt, anyuka még angolul is elszamolt többször3-4-ig, hogy ugye kislanyom?mondd csak te is....
Hááát ez nekem kicsit eroltetett volt (én szeretem hagyni a gyereket, szeretem nezni mit csinal magatol, szeretem ha a sajat utemeben halad, persze tanitgatni is kell...de ugye mindennek megvan a maga ideje..helye...)Szoval ez kicsit zavaro volt nekem, hogy anyuka mindig karattyolt, meg kulobenis mit kell ott logni a gyereken?
Ezen most utoloag höbörgök talan, ott akkor csak kicsit furi volt...de nem gondoltam igy at...

DE! Kicsi kipakolt egy kis konnyu fonott kosarat(jatekokat), majd valahogy beverte a kiskosarral az állát. Aztan nagy siras... cici mondas...anyuka meg kipakolta ciciket, ott a szoba kozepen, azt ment a megnyugtatas. Most tessek ram kigyot-bekat nyugodtan! De nekem ez olyan termeszetellenes már ebben a korban, meg megnyugtatni nem inkább megkellene tanitani a gyereket sajat magat? Értitek? hogy a nagybetus eletben majd nem lesz anya, meg cici, és szerintem már inkább más modon kellene levezetni ezt a fusztraciot, nemde?

Veronika is elvagodott ra 5 percre. És? Sir? nahat, persze, hogy sir... és, majd mindjart abbahagyja... abba is hagyta :) szerintem épp elég az elterelés ilyenkor, vagy nem? vagy naiv vagyok, és csak nekem van ebben jo dolgom? hogy veronika figyelmet eltudom terelni (persze en sem mindig rogton)

Hát igy voltunk ma

Amugy tok klassz volt. Meg imadom ilyenkor, hogy gyonyorkodhetek a lanyomban. Szeretem, hogy uj helyeken nem totojazik :) megy, jatszik, nem fél, elvesz..megnéz...még inkább rossz is kicsit. Suttogo neni azt mondanan (ha még élne :( )talpraesett. Na fényezésnek vége !!!

Timi: Akartam énis erről irni, de elfelejtettem. én tudom, hogy fogom tudni szeretni a kovetkezo babat, ha lesz. Én csak Veronikat sajnalom elore, hogy akkor mar nem lesz tobbet ekkora figyelemben resze...meg az ujszulott sem kap majd annyit, amennyit ő kicsinek... érted? :)

Mostanaban csomo dolgot elfelejtek itt babaneten

na megyek, mert ezermillio dolgo var ;)

sziasztok

zsuzs-santos:msn-en még eddig egyszer sem lattalak, egyik cimeddel sem a harombol :( te valamit nagyon elállitottal? marmint kapcsolat elrejtese vagy ilyesmi? vagy mivan? :D

KépKép
rizibizi

Jubi: ezt a képet én is láttam, de bevallom, nekem 3 a max! A szeretetet ugyan meg lehet sokszorozni, de az időt nem sajnos! Én most is állandóan időhiányban szenvedek, sokszor elfelejtem a gyümölcsnapot az oviban vagy a focicuccot összerakni, és mindig mindenhonnan elkésünk, mert egy elindulás során mindig van valami nem várt tényező... Ezt nekem nagyon nehéz volt megszokni, és azt is , hogy nagytakarítás után negyedórával képes olyan kupi és kosz lenni, mintha nem csináltam volna semmit! Egyszerűen a gyerkőcök felverik a port, hozzák viszik vagy nem tudom, és bármerre megyek mindenhol játékokba ütközöm. Persze ilyenkor hétköznap délelőtt kicsit jobb a helyzet, de csak addig tart, míg hazajönnek a többiek, na és már Levinek is kezd az a tulajdonsága kialakulni, hogy 5 perc alatt képes káoszt csinálni...

Hú még azt el akartam nektek mesélni, hogy milyen pipa vagyok az ovis farsang miatt!!! Hanna kapott húsvétkor egy nyuszi jelmezt, irtó aranyos, és már fel volt készülve, hogy nyuszi lesz, erre bejelentették, hogy ebben az oviban minden farsangon van egy kihirdetett témakör, és arról szól a farsang. Meg van szabva, hogy ki minek öltözhet! A kiscsoportosok CSAK mikulások és manók lehetnek! :evil: és nem az oviban van ám, hanem a művházban, mert mindenkinek jön minden pereputtya, nagyi tánti mindenki. Már előre utálom, de állítólag ez hagyomány és kész...

Ezt pedig a férjemtől kaptam egyik nap (igaz, előtte volt egy kis ráhatás :lol: :lol: ) de akkor is örültem neki... Na megyünk hamizni, mert arra vártunk, hogy kihűljön a kaja!

Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Jubi: ezt a képet én is láttam, de bevallom, nekem 3 a max! A szeretetet ugyan meg lehet sokszorozni, de az időt nem sajnos! Én most is állandóan időhiányban szenvedek, sokszor elfelejtem a gyümölcsnapot az oviban vagy a focicuccot összerakni, és mindig mindenhonnan elkésünk, mert egy elindulás során mindig van valami nem várt tényező... Ezt nekem nagyon nehéz volt megszokni, és azt is , hogy nagytakarítás után negyedórával képes olyan kupi és kosz lenni, mintha nem csináltam volna semmit! Egyszerűen a gyerkőcök felverik a port, hozzák viszik vagy nem tudom, és bármerre megyek mindenhol játékokba ütközöm. Persze ilyenkor hétköznap délelőtt kicsit jobb a helyzet, de csak addig tart, míg hazajönnek a többiek, na és már Levinek is kezd az a tulajdonsága kialakulni, hogy 5 perc alatt képes káoszt csinálni...

Hú még azt el akartam nektek mesélni, hogy milyen pipa vagyok az ovis farsang miatt!!! Hanna kapott húsvétkor egy nyuszi jelmezt, irtó aranyos, és már fel volt készülve, hogy nyuszi lesz, erre bejelentették, hogy ebben az oviban minden farsangon van egy kihirdetett témakör, és arról szól a farsang. Meg van szabva, hogy ki minek öltözhet! A kiscsoportosok CSAK mikulások és manók lehetnek! :evil: és nem az oviban van ám, hanem a művházban, mert mindenkinek jön minden pereputtya, nagyi tánti mindenki. Már előre utálom, de állítólag ez hagyomány és kész...

Ezt pedig a férjemtől kaptam egyik nap (igaz, előtte volt egy kis ráhatás :lol: :lol: ) de akkor is örültem neki... Na megyünk hamizni, mert arra vártunk, hogy kihűljön a kaja!

Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hell csajok

Gyorsra jövök,mert 2kor jön tanítvány (nem szoktam ilyet mondani,de reménytelen eset...soha semmit nem tanul meg...ráadásul nem is fizet,na mindegy.)

Riz,
Nem értem ezt az msn-t,emailt is kaptam hogy zi beszélne velem fel is vagy véve,meg Linda is dumazónás (idéztem) őt már láttam fennt,csak pont mentünk sétálni.
Hát amit írtál azt én is így érzem,nem kell produkáltatni azt a kölköt,majd produkálja magát egyedül...ha akarja...én nagyon bunkó tudok lenni biztos beszóltam volna anyukának ilyen esetben,bár ő érzi, ő tudja...minden esetre én máshogy gondolom az ilyet.
Cici téma....uh hát ez engem is zavart volna (persze nem abból fakadóan,hogy én R-t csak 3 hóig tudtam szoptatni,mert egy gyogyit kaptam fogbajra,ami mellett két hét alatt elapadt...)szóval hogy nyugszik majd meg az a gyerkőc,ha nem lesz anyucici...vagy hogy? Kaptam egy kettest a suliban anya...amúgy van tejed? vááááááááááááááááá nem ragozom....mindenki maga tudja megintcsak.

Suttogó néni második könyvéből a teszt azt mondja, Rékabébikoboldaligátorhercegnő is Talpraesett
kategóriába sorolható,néz, levesz, megráz,elesik,bőg,feláll,kicsit odajön bújni,de nem matricaként...ebben is hasonlatosak picit a leírásod alapján talán
(én állítólag kicsiny gyermekkoromat matricaként éltem anyukám lábán.... :D )

Angol tanítás....hát ennek amit ez az anyuka csinál nincs értelme nagyon szerintem, és jelzem újra SZERINTEM, hacsak nem kétnyelvű a család.
Nincs értelme idegen nyelvet bevezetni,mert annyit nem tudod vele gyakorolni,hogy szimultán tanulja meg a magyarral...ez csak akkor lehetne,ha tényleg mindent az adott nyelven (is) megnevezne anyuka párhuzamosan a magyarral,mert így pici fejben óriáskáosz lesz,lehet hogy tudni fog két dalt angolul azt annyi,de ennek meg mi értelme megint...villogni biztos...
akkor már,ha idegen nyelvet akar mindenképpen,akkor angol ovi...ott a kis társak is angolul nyomják és a cselekvésen keresztül látja a célszemélybaba hogy mi mit jelent...de így,meg ezek az ovisangol (ovónéni alapfokú angollal énekel :roll: ...jó ötlet,de nem maradandó,vagy ha igen csak dalok és versek szintjén...az meg nem nyelvtanulás.)
CSAJOK,ENNEK KAPCSÁN,MI A VÉLEMÉNY A NYELVTANULÁSRÓL EKKORA GYEREKNÉL?
(zsuzsika ellenzi,de ez egy dolog....pedig beszélhetnék vele itt egész nap...de más valahogy más az egész....)

Jubi!
ÚÚÚ de durva ez a kéép én még nem láttam már jó értelemben mondom,anyuka jól bírta dolgokat,van akkor pár iker is a "kiccaládban" Én egy magyar családról láttam filmet,kilencen vannak tesók a picike a filmben 4 hós volt,a legnagyobb 23 gyerekorvosnak készült...ott sok volt a lány,így tök jól tudtak a nagyok segíteni anyukájunak.

Majdmég jövök ma,itt a csaj...

puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Helló everybody :lol:

Szo'angol:néha mi is mondunk pár szót Laurának angolul,de én sem látom sok értelmét,ő meg úgyis "arabul"halandzsázik, akkor inkább már szívesebben íratnám majd két-tannyelvű(nem tudom hogy kell írni :oops: ) suliba.Mindenképpen meg kell tanulni angolul,de most még annyi más fontosabb dolog van a nyelvtanulásnál,többek között az hogy szófogadó legyen,nekem ez nagyon fontos!Villogni ráér később is(forrás:santos :mrgreen: )

Riz,én is kiakadtam :shock: nálunk sincs azzonali ölbefelkapás,csak ha tényleg valami baj történik,persze mindig megsimogatom,megpuszilom,ha legörbül a szája :wink:
Komoly dolgokra próbálja tanítani a gyerekét a csajszi,de önállóságra nem nagyon,pedig kell hogy egyedül is tudjon játszani a gyerek.

Tru,Jubi,köszi, a gyes tudom mennyi lesz.Hülyén írtam,visszaolvastam.Arra gondoltam ha már meglesz a második gyermekem Laura 3 éves kora előtt, akkor mennyi lesz?Edi írt nekem már ezzel kapcsoltban.
Jubi hasonló érzéseim voltak mikor Laurát előszőr megpillantottam az inkubátorba,(nem is lehettet mellettem csak a 3 nap után,2 óránként jártam át hozzá szoptatni,éjjel nem kellett menni, a második éjszaka már nagyon hiányzott.... :).Úgy gondolom hogy a következő gyermekemet is ugyanúgy imádni fogom mint Laurát :wink: Na de azért 17-et nem szeretnék......
Tru,szép a kankalinod,imádom,kis tavasz a házban :wink: Én is állandóan pakolok,pedig még csak egy gyermek van a házban....
Gyömöszölés:ezt olyan arin írtad :lol:
Farsang :shock:

Ma vettem egy lottót,nem szoktam de annyi az a sok pénz...ha megnyerném nektek is adnék belőle,a fölét meg el adományoznám mindenféle jótékony célra,elsősorban koraszülött osztályra :lol: 2 milliárd 200 milló...nincs is ennyi pénz :o

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Jajj akartam egy képet is,most itt van.Egyedűl "búgatja"
Figyuzzátok a zokniját is :lol:

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!
Hát ja Német/angol.Miután Merci apukájával ismét meg akartuk probálni közös életünket hátha.akkor volt Merci 2és fél éves.Egy kukkot nem beszélt németül.
Miután az apja és az egész családja német ebböl kifolyolag ök csak németül is szóltak hozzá(másképp nem si tudtak volna).Közel 4 hónap alatt amiben semmi de semmi külön tanulás nem volt ,(csak játék az uncsitesokkal,)odáig jutottunk,hogy a lányom megéretett szinte mident ami a hétköznapokban elhangzik általában.Válaszolni a korából adodóan igen szükszavuan de keveset tudott.Azt is tudta apának németül anyának magyarul.
Érdekes módon viszont még azt is tudta hogy ott kint a kutyust németül az itthoni kutyust magyarul kell hivni.Imádtam amikor a kis apró lánykám kiabálta az udvaron apja kutyájának: Jessy komm.

Nagyon fogékonyak ebben a korban,viszont annak nem sok értelmét látom hogy anya aki magyar 2 nyelven beszéljen.Max akkor lenne értelme ahogy Santos is irta hogy a család 2 nyelvü.Mert másképp csak összekeveredik a gyerek.

Na megyek dobozolni.

Timi:
Xiii.-ban maradunk pár utcával odébb megyünk csak.

Sziasztok.
Vendég

Linda:
Huu mekkorát nött Laura.Én is hajtok ilyen forgó bigyot de nem lelem sehol.Zokni laza. Marvin nem türi a zoknit 2 perc és volt nincs.Csak hari.

True:
Szép a virágod.nekem ezek csak addig maradnak ilyenek amig el nem virágzik és utánna meg is pusztulnak. :twisted:
Vendég

Helló

Na még egyet mára

Timi!
Elgondolkodtam,nekem inkább nem a szeretetmegosztás - duplázódás stb...lenne a baj,attól félnék picit,hogy Réka féltékeny lesz és azt hogy kezeljem (nem tudom amúgy hogy az lenne -e a királylány trónfosztás után....biztos :D ) szóval engem inkább ezek a technikai dolgok tartanak picit vissza,meg amit írtam pár oldallal előbb,(cukorbaj,mellgyuszi....stb ezektől rettegek) Persze ha lenne második bébi akkor biztosan nem ezeken agyalnék...nemtudomnemtudomnem

Tina!
Kitartás a dobozoláshoz...olyankor jó,ha az új kéróban már nem kell újítgatni,meg átvariálni hanem csak kipakol az ember...én néha úgy érzem,egy pénznyelőt vettünk, ebben a kis lakásban mindig van valami csinálnivaló,még nincs kész a fürdőszoba,linós,lemezkádas...utálom :evil:

Linda!
Zokni :lol: keresek én is egy zoknist a nyári sorozatból...az is mókás...
Kép

Betegségek javulnak? Réka pöttyös lett,nem adtam neki újat enni,bár magától kirámolta a hűtőből a paprikás szalámit és felfalt belőle valamennyit,amíg én teregettem...csak a poci meg a hát pöttyös,lehet a Johnson's fürdető...bár nem tudom...na megvárom a hétfőt.
Pusz mennem kell

Zsuzs

Kép

Kép
santos

HALIHÓ!

Santos!

Éppen ez az én bajom is, h nemtudomnemtudomnemtudom..........!!!Biztosan ez is megoldódik majd, és éppen ma filóztam azon, h biztosan könnyebb lesz amikor már Dóri beszélni fog. Majd meglátjuk!

Riz!

Nagyon is reális látod a dolgokat. Én is elég kritikus vagyok az ilyenre. Azt még nem írtam, h volt egy olyan esetém amikor a játszóbölcsiben voltunk, h alig mertem Bettusra nézni, mert nagyon nevetnem kellett az anyukán. Történt ugyanis az, h Dóri elkezdte volna simogatni a kisfiát, az Ő maga kis finom mozdulataival, és a kisfiú elkezdett hüppögni hozzá. Anyuka: NEM SZERETI A FIAM HA PISZKÁLJÁK. Könyörgöm egy 14 hónapos kisbabának hiába mondom, h Dóri nem szabad hozzáérni a kisfiúhoz. Persze nem nyúlt hozzá, de egész idő alatt ott voltam Dóri nyomában, h véletlenűl se érjen a kisfiúhoz. Azóta nem láttam őket. Bizti miattunk :wink: Babaprojekthez meg hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!

True!

Szép a virágod! Én imádom amikor ilyen szépek! Farsang

:cry:

Tina!

XIII-ban merre?

Santos, Linda!

Zoknik nagyooonnnn komolyak :lol: Dórikámra harit adok mindig, de az is tud furán állni :wink:

Linda!

Lottó :lol: Ez a búgocsiga nagyon jopófa dolog. Tök jó hangja van. Már akartam én is venni Dórinak, mert múltkor voltunk egy kislánynál, és ott felfigyelt a hangjára, és nagyon mondta neki. Tetszett neki. Jó, h ezt így kiveséztem, mert akkor névnapjára kap is egyett :wink:

Ma mondtam neki,h bárány. Dóri: bá. Ez már nekem elég, h elolvadjak :oops:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Linda! akartam kérdezni, hogy ezzel a primulával mit kell csinálni, ki kell ültetni???? Tavaly is kiültettem egyet, kiváncsi leszek, kihajt-e... Kivéve, ha a hagymát be kell vinni télre, mert én nem vittem... :oops:

Lottó: a férjemmindig vesz, sose nyerünk... Ha ilyen nagy nyereményt nyernénk, tuti én is jótékonykodnék...

Timi, Zsuzs: az jó, ha ennyire paráztok a ketteskétől, akkor mikor odaérkeztek a nehézségekhez, csak annyit fogtok mondani: csak ennyi???? :lol: :lol: én legalábbis így voltam, beszéltük apával, hogy rosszabbra számítottunk, mármint hármaskánál:)

Linda: ha megszületik a ketteske, akkor onnantól ismét gyed-et kapsz, az aktuális fizudnak megfelelőt. Viszont egy fontos dolog: nem szabad elmenni táppénzre, akkor inkább a gyessel kell kihúzni, mert ha táppénre mész, akkor bérezett napjaid lesznek, és a táppénzből fogják megállapítani a gyedet. Ha kihúzod GYES-en, akkor viszont mint mondtam az aktuális fizudból. Mondjuk akinek olyan sok a fizetése, hogy mindenképp a maximált gyed-et kapja, annak érdemes táppénzre menni, mert akkor viszont jobban jár.

Nyelvtanulás szerintem hülyeség, manapság a suliban már alap, hogy 1-2 nyelvet megtanulnak. (és nem oroszt...) Marci is tanult az oviban már angolt, de szerintem ha nem tanult volna, akkor is ugyanott lenne. Hanna meg németes oviba jár, de csak annyi, hogy pár dolgot megtanulnak, alapokat. MOndjuk ari volt pénteken, jöttünk el, és lazán odaszólt az óvónéninek auffiderzén. Csak lestem :lol:

Riz: egy gyereknek CSAK jót tesz, ha nem körülötte forog a világ! Előbb utóbb erre ugyanis rá fog jönni, és szerintem jobb előbb mint utóbb... Úgyhogy ez miatt ne sajnáld Veronikát, sokan túléltük már, hogy tesónk született 8)

Nekem is ez a véleményem az együttalvós-otthonszülős-állandóantestenhordozós-5évig szoptatásos-éssemmitnemtiltós szülőkről, hogy náluk vajon hogy van az oviba szoktatás stb... Hogy érti meg a gyerek, hogy az oviban - vagy urambocsá a bölcsiben - nincs ott anyacickója, és nem mindig azt csinálunk, amit akarunk??

Beusa: még egy előnye a falunak: a gyerekorvosnál még sose vártam 10 percnél többet.... :oops:

Na ez most elég szedett-vedettre sikeredett, de már kezd lefele ragadni a szemem... Remélem, holnap alvás, Levi mostanában ha nincs mozgás, simán elalszik fél 9-ig... Jó lenne.. pussz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

MEGINT ÉN!

:lol:

True!

Ezt már én is szerettem volna kérdezni, mint Linda. Ezt a gyedes dolgot. Tehát nekem 2008 szeptemberben lejár a gyedem, és kapni fogom a gyest. 2009-ben szeretném megszülni a 2. bébit, amint Dóri 3 éves lesz. Akkor én újból a gyedet mi alapján kapom? A 2005-ös fizum 70%-ból? Nem úgy van hogyha visszamennék dolgozni, akkor jobb lehetne a gyed? Mondjuk én most a max gyedet kapom. Vagy esetleg a mostani gyedemtől kevesebbet? Remélem nem voltam kusza.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Tru a kankalinnak NINCS hagymája :o :wink: :lol: ha elvirágzott és kitavaszodott,vagyis ha már nem fagyos a föld akkor ültesd egy árnyákos helyre,fa vagy tuja alá,ott nem fog kiszáradni. :wink: Ha elvirágzott és még fagy , akkor pedig tedd valami hűvös helyre,de öntözzd azt' majd ültesd ki,nyáron fog még 1x virágozni.
Köszi az infót,én is még arra lennék kivi amit Timi is kérdezett,most a max gyedet kapom.Szóval akkor majd miből vonják a köv. gyedet?(ezek után elmehetsz egy szaktanácsadónak :lol: )(bocsi ha fárasztunk ezzel)Akartam én is ezekről informálódni de olyan kuszán van itt a neten,meg sem találtam igazán hogy mi van a második gyerek után.....köszi neked még 1x :wink:

Timi,remélem Dóri már jobban van.Laura is javulgat de a köhögés még nem múlott el.Ma reggel kicsit véres cuccot szivattam ki az orrából :roll:
bölcsi :roll:
Szóval:meg jött már?
Holnap diéta?

Santos,zokni :lol:

rohanok.....

Linda

Kép

Kép
czmelinda

JÓ REGGELT LÁNYOK!

Linda!

Amikor Dóri 1 éves lett akkor jött meg először. Azóta minden hónapban rendszeresen. Úgy jön meg, mint régen. Hála :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok! Ha gyesbe vagy gyedbe szülsz bele, akkor a jelenlegi fizudból számítják az új gyed-edet. Ez mondjuk olyan helyen jelent valamit, ahol a törvény szerint emelni KELL a fizudat, tehát én mint közalkalmazott, nekem emelkedett a Hanna alatti gyedem alatt az alapfizum. Tehát NEM a 2005-ös fizudból, hanem amennyi most lenne, ha melóznál. Viszont ha mondjuk terhes vagy már, és mintha visszamennél melózni, elmész táppénzre, akkor már a táppénzből fogják kiszámolni, ami ugye eleve a fizu 75 %-a, és annak a 75 százalékát fogják adni. Ha annyira magas a fizud, hogy még a táppénzből is max gyedet kapnál, akkor megéri elmenni, ha nem, akkor jobb, ha kihúzod a gyessel, persze csak ha nem születik meg 2 éves korig a baba. Én is utánanéztem, amikor terveztük a Levit! Remélem, azóta nem változott meg, egyébként a Családinet-en van egy szakbarbár, akinek lehet kérdéseket feltenni, de annyira sok a kérdés, hogy már hajnalban betelik, de a válaszokból is sokat lehet tanulni. Pusz, megyünk ma Pécsre kicsit csavarogni!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!
Timi!
Jól írta True a fizetésed az alapja a köv. gyed-nek, de MAX. a minimálbér kétszerese lesz az új TGYÁS és GYED alapja. Így hiába kerestél pl. 300e bruttót akkor is maximalizálva van. Ha kevesebb volt a fizud, mint a minimálbér 2x-e akkor a fizetésed alapján fogják számolni. Ez akkor érvényes, ha gyes vagy gyed-be szülsz bele, mert nincs meg a 180 bérezett napod.
A lényeg : ha min.bér kétszereséből számolnak, akkor Max gyed-et kapnál a Tgyás lejárta után. Ez így van most. A Tgyás sem olyan kevés azt is min.bér 2x-ből számolják, az most kb. 92e ft. (ha idén születik a gyerek) Jővőre ha emelkedik a min.bér természetesen a juttatások is emelkednek valamennyire.
Remélem érthető voltam :)
E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Mi van lányok? Merre vagytok? Pocsék esténk volt tegnap. Képzeljétek Dórit lefektettem 8kor, és felsírt 10 kor. Gondoltam nem megyek, mert nem indokolt az esete. De csak sírt, sírt.............1 órán keresztűl sírt fájdalmasan, és egyszerűen tehetetlenek voltunk. Gondoltam biztosan valamilye nagyon fájhat. Torok, fül kizárva. Csak a has, és a fog maradt. Végül mondtam apának, h hívja fel az ügyeletet, és kérdezze meg, h ilyenkor adhatok-e neki Panadolt. Mert ugyibár szed most 3 különböző szert a betegségére, és nem akartam ezt magamtól kitalálni, h adhatok-e Neki. Azt mondta az ügyeletes doki, h telefonon keresztül nem mondhat semmit, h milyen fájdalomcsillapítot lehetne neki adni. Meg kellene vizsgálni! És most figyeljetek: min 5 óra volt éjjel a várakozási idő. Szerencsére nem kellett mennünk éjjel sehova. Dóri pont éjfélkor, mint akinek elvágták, már nem volt semmi baja. Apján "gyite pacizott"!!!!!!! Megmondom őszintén iszonyatosan megijedtünk. Nem volt ilyenre példa, h ilyet csinált volna. Még bébi korában sem. De aludt reggel 8:30ig.

Edit, True!

Köszi a gyed-gyes hozzászolást. Picit okosabb lettem :lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hello

senki nem írt tegnap dél ota? mi van veletek?
fogyis anyuka (én) szulinapi tortajabol nem evett, mert ződség napja vóót. :shock: (szerdan lesz, csak Veronika nevnapja meg ma van, igy a csalad minket osszevont :D)
Én meg apanak segitek szakdogat irni, vagyis tegnap azt csinaltuk, ésés kedden kotik, ha minden jol megy :D ezert nem vagyokvoltamleszek, bocsi :oops: Jo hír: kaptam uzit Santostol msn, tehat vegre mukszik :D
Éjszakaink olyanok mint egy kotott pulcsi, egy sima egy forditott. = Péntek éjjel 3,5 orat aludtam :( mert ment hajnalban tobb mint 2 ora ribillio. Megjegyzem !!!! a szomszedunkban is, mert ott is ugyanigy nem aludt a jó egy évvel idosebb kislany....anyuka tökre kiborult :( Tegnap este meg csak egy cumibetételes felébresztés volt. :roll: :shock: :roll: No, nem panaszkodom :)

Annyi minden kimarad az utobbi idoben, h csak ilyen rovideket irok. Mert nem nezem át jol, és elfelejtem.... mint Trunak akartam irni ANNO, h én is szoktam ilyen cukros bizbazzt adni leanykamnak, mint danonio vagy bonyogi... de jobban szeretem az altalad javasolt (7gabonas) tejpépet, és azt gyumolcsfélével felturbozom, vagy anno turohoz tettem mixelt almat...gyumolcsot, semmi cukrot nem kivant, olyan jo edes volt....
De probalom azert mertekkel adni a cukrosat, persze adom, csak kiskorban konnyen leterhelodik a szervezetuk tole-allitolag, és cukorbaj gyühet meg mifene :? Igy a tejet már nem turboznam, édes az amugy is ;)
Meg még azt akjartam irni, ANNO edikislány-Kata méreteivel kapcsolatban, hogy mi biza legutobb is csak 73 cm voltunk :)

Meg bizti lenne itt sok más okossag, de mennem kell gyermekert nagyihoz...aztan vacsora furdetes alvas :)

pusza nektek:zi

KépKép
rizibizi

Riz!

Nálatok most a fogzási gondok vannak? Hány foga Veronikának? Természetesen Boldog Névnapot Neki!

Muszáj, ezt a képet feltennem. A kis ördög aki szétszedi a lakást. De legalább órákra lefoglalja magát. Szekrényből ki-be, stb.......

[KÉP] A szétpakolt nappali :lol:

[KÉP] Az ördögöm :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Veronikának szeretettel: Dóri&Timi

[KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Veronikának NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!
Riz: elámulok ekkora elszántságon! Méghogy nem ettél a szülnapi tortából??? Ez nekem nagyon extrémnek tűnik!:wink: De nagyon ügyes vagy! mi a franc az a bonyogi????

Hol vagytok? mindenki eltűnt???

KÉpzeljétek, Levinek már nagyon régen 6 foga van, és a drnő megnézte, és nem is készülődik egyáltalán, hogy nőne neki.... Én nem tudom, mikor fog kijönni az összes foga...

Timi, Dóri már megint hatalmasat nőtt! Olyan huncutul néz! :)

Köszi LInda a kankalin infot, azt hittem, az évelő, és minden évben kihajt, de még nem turkáltam a földjében, hogy van-e hagymája... Ill. földestől elültettem :lol: :lol:

A múltkor eszembe jutott, mikor tanácsadásra mentünk, hogy 1 éve hogy zajlott ez a tanácsadás.. Minimum másfél óra volt a készülődés, lemértem többször is! Először is Hannát úgy kellett lefektetni, hogy legkésőbb 1-re felkeljen... Aztán gyors ebédeltetés, Levi szopi, tisztábatétel, öltöztetés, Hanna kimosdatás, öltöztetés, addig Levi üvöltött, tehát még 1 szopi, kabátolás, babakocsiba bepakolás, kitolás autóhoz, autóba bepakolás, kapu kinyitás, kutya kiszökik bezárás... autóval kiállás, kapu becsukás gyors kislisszelés kapun, hogy ne megint kutyakiszökés... Nagyon durva volt így visszagondolva, de túléltük! Most azt várom már nagyon, hogy ne kelljen ilyen sok ruhát felvenni, mert az oviból elhozás is beletelik legalább fél órába! Levit le kell vetkőztetnem, amíg Hannát öltöztetem, mert ott nagyon meleg van, szerencsére Levi elvan bent a csoportban, amíg Hannával elkészülünk. Remélem, februártól már nem kell overáll, elég lesz a dzseki... Naq sziasztok, írjatok ti is valamit! Pá

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Itt vagyok,tegnap Györökön voltunk Laurával anyukáméknál,csak este jöttünk meg.Nagyon klassz volt,sétáltunk a Balcsi parton,Artúr is velünk jött a Bob-tail kutyusunk,ettünk ittunk(én csak diétásat),játszottunk,dédiztünk(81 éves a nagymamám,és tök tiszta,csak gyakran fáradt)délután míg Laura aludt, az oda specializálódott utazóágyban ,nosztalgiáztunk,sütöttünk,rendet raktunk a fiókokban ,egy csomó mindent elhoztam...meg ilyenek. :lol: Kellemes nap volt.
Szombaton már délután elkezdett fájni a fejem,estére annyira felélesedett a fájdalom,hogy semmi fényt, hangot nem tűrtem meg,minden zavart,csak vizszintesen ,mozdulatlanul,beborogatva volt jó,aludni egy cseppet sem tudtam,éjjel fél kettőkor hánytam...rémes volt,reggel bevettem még egy gyógyót,11 re össze tudtam szedni magam,végre,akkor mentünk Györökre,ott a friss levegőtől még jobban lettem :lol:
Tagnap este jó aludtam.Sajna néha beüt egy -egy ilyen migrénes fejfájás,de nem gyakori....
Laurát ma viszem visza a dokihoz,jobban van,csak köhög,még kapj a gyógyókat.Aprópó a nurofent akkor nem csak lázra lehet adni,ha jól olvastam,ugye?
Bocsi senkit nem kartam untatni a hétvégémmel,de lesz mit olvasnotok,ha már ilyen keveset írtunk. :lol:
Írok két receptet a másikba,sütiset természetesen:tessék megnézni!

Tru,azt a barbárszakit vagy szakbarbárt én is megtaláltam,csak nem tudtam regisztrálni,állandóan ledobott onnét ez a szar.De msot már "tudok" mindent,köszi :wink:
A kankalin,évelő.,csak jól néz ki virágosan ott bent ilyenkor :wink:

Riz,nem semmi az irományod :lol:

Timi,nálunk is hasonló káosz van a nappaliban,a fő játszótéren!Megy már azzal a kisautóval?Vagy csak ücsörög rajta?
Aranyos a köntösben :wink:

linda

Kép

Kép
czmelinda

Artúr kutyusom:

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Veronikának utolag is Kép

Multkor téma volt a játék: ma a fiam játékbol evett a dublosvödörből, amikor megkérdeztem tőle hogy mit csinálsz, akkor felém nyujtott egy kockát és azt mondta : hammm. Szerintem ez szerepjáték, a tieitek is csinálnak ijesmit?
Nekünk már nagyon megy a bébitaxizás, még forditva is.
Kép Kép Kép Aki tud az tud!

Sziasztok és mindenkinek ilyen napsütéses napot kivánok mint nálunk van!
Vendég

Sziasztok, Linda a kutyus szenzációs! Milyen a természete?? Bár nekünk mostanában nem lesz kutyánk, elajándékoztuk a miénket, mert nem volt időnk vele foglalkozni, de hátha egyszer... Mondjuk olvastam, hogy a bobtail-lel nagyon sokat kell foglalkozni, mosdatni meg kaka pisi lemosás :( ú ez nem nekem való, bár gondolom, ha le van nyírva a szőre, akkor nem annyira...

Judit ügyi nagyon Robika annak idején Marcinak pont ilyen bébitaxija volt, de kinyírt... Ami most van Levinek, arról nem ér le a lába...

Linda: most akkor kihajt a tavaly kiültetett primulám, vagy nem?? Nem vagyok egy nagy kertész :oops: de majd te kiművelsz! :)

Többiek, ti meg írjatok már, múlt héten úgy felpezsdült minden, hogy alig győztem írni, most meg nagy pangás.... Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

sziasztok,
Boldog szülinapot a nagy hősnek. Minden elismerésem, én tortakihagyásra biztos nem vetemednék:-)

Linda, Artúr nagyon édes, lányoddal hogy viselik egymást? Apa nálunk is akar ebet, én egy kicsit még várnék (úgy 10-20-évet) :lol:
Amúgy szeretem őket, csak féltem a kertet, a virágaimat és persze gyerekeimet. Nekem is iszonyat fejfájásom van napok óta, talán a meleg front...Migrénnek nem nevezném, de nagyon rossz. :(

True,
ez a téli öltözködés még 1 gyerekkel is kész macera. Most azt csinálom, hogy ha kész van kieresztem a bejárat elé, ott kibirja mig felkapom a kabátomat. Persze nem tudom mi lesz, ha már gyorsabb és mondjuk a rózsáimat nézi ki...
Ma olyan jó tavasz illat volt.

Képzeljétek, már utcahosszakat sétálunk. Persze jellemzően a kisasszonynak szimpatikus irányokban :lol: BAbakocsi kezd uncsi lenni a hölgynek..
jóccakát, B

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Jöttem előre bocsánatot kérni, de mostanában nem nagyon fogok jönni, minden szabadidőmet a szakdogaírásba fektetem.

a beteg Babáknak mielőbbi jobbulást!!!!

Linda febr. 12-én megyünk Kehidára 13-án és 14-én teljes napot leszünk ott, az tök jó lenne, ha át tudnátok jönni. Jó lenne találkozni! Még majd értekezünk sms.ben.

üdv mindenkinek! Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!

Kitartást a szakdolgozat írásához!!

Beusa!
Mi sem használunk babakocsit. Igen, ez most az a korszak, amikor meg kell tanulnia, hogy fogni kell anya kezét, és általában van egy cél, ami felé haladni kell.
Most bajban vagyunk, mert Jazi kinőtte a kiscsizmáját, szóval most vennem kellene neki egy újat...de meddig fogja hordani??? Jön már a tavasz - most is hétágra süt a Nap -, vagy visszajön a tél? Lehet, hogy két miatt adok ki több ezer forintot, hiszen jövőre már úgyis kicsi lesz rá....Jajj, dilemma...Van egy magasszárú cipője, amit esetleg hordhatna, nem tudom. Ráadásul Dani szólt, hogy nyomja a téli cipő a lábát, kellene egy másik. Most megveszem - ki tudja meddig van rá szükség -, jövőre kinövi...

Linda!
Artúr tünemény! Annyira vágyok egy kutyára!!! Az a gond, hogy kicsi a kertünk, és igaza van a Páromnak abban, hogy telekakilná, bántaná a virágaimat stb. arra meg nincs hely, hogy neki elkerítsünk egy külön részt. De én annyira szeretnék egyet, mint egy gyerek :oops: Ráadásul Jazi is odavan a vóvókért.
A kertről jut eszembe: nagyon szeretnék levendulát ültetni, hogy kezdjek hozzá? Tudnál nekem segíteni?

True!
Én nem gyakran írok, de mindig olvasom a topikot, aminek szerintem te vagy az egyik lelke :)

Kép
Kép
Kép
juborka

Teszek fel képeket:
csocsómeccs:
Kép

Kép

toronyépítés:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Helló Mindenki!

SZAKDOGAÍRÓKNAK HAJRÁ! ÜGYESEK LEGYETEK!

Ma elvittem Pöttyös Pannit a doktornénihez,a poci és a hát tiszta kiütés,anyuméknál az oviban meg skarlát...megnézte a doki,de szerinte semmi gáz,talán a fél szál füstölt kolbi meg a mandarin okozza,plusz a kicsit piros torok..de azért megnyugodtam,kaptunk fenistil cseppet.

Pangás van tényleg,KETTŐ VÁLASZT KAPTAM A NYELVTANULÓS KÉRDÉSRE (gondolom véleményetek azért van)...kár.... :cry:

Linda!
A fejfájás nagyon durva lehet...nekem szülés után volt volt brutális migrénes,mivel félre ment az epidurális cucc két hét vergődés,fel sem tudtam állni,koffeintablettákat adtak,de elolvastam,hogy azzal meg szoptatni nem lehet így nem szedtem be...nem irígyellek.
Nurofent lehet fájdalomra fogzáskor és nálunk a torokbalhét is néha azzal kezeli a doki,van gyulladáscsökkentő hatása,most is adhatok neki reggel és este azt mondja...hát kúp van itthon,azt fog kapni...(bár nem szeretem beadni)Mondjuk gondolom senki sem...

Egyből a Jamie és a csodalámpa jutott eszembe a kutyusról...nekem uszkárom volt 6 éves koromtól vele nőttem fel,23 voltam amikor elment...szerintem mindent tudott rólam. Most egy foxi lakik anyuéknál,imádom,de sokkal izgágább mint az uszi volt...Réka is szereti,folyton kurjongat neki,szerintem nekünk itt a panelben nem lesz,bár apa nyúz egy francia bulldogért,vagy egy mopszért,de akkor még itt a gyerkőc,meg a kutya..ááá csak kertes házba..de ott meg növények,na még pár év gondolkodás
kép: Kép ő Pedró

apropó rohamos beszédfejlődés van...tegnapelőtt azt mondta TETTY MA hát én nem is figyeltem,aztán hangosan TETTY TETTY TETTY fogalmam sincs mondtam neki,majd utoljára rámripakodott hogy TEEEEEETTY MAAA! és nekem adta,mit nekem adta hozzám vágta a maciját, szóval buta anyuka rájött a gyerek nyelvén a tessék itt a maci jelentésre végül...

Beusa
Gratu járásügylethez ...azért macerás,de tök jó sétálni,Réka valahogy jobban alszik ha kimegyünk,pedig itt aztán van minden csak jó levegő nincs...

Tegnap nem mellékesen hiszti day volt, Réka a fejemre öntött egy jó adag gyümölcspépet amikoron az ebédje maradványait szedtem össze a széke alól és ezt rendkívül viccesnek találván még ki is röhögött...megszidtam persze,de megsértődött és mivel nem folytathatta ezt a kellemetes tevékenységet hányásig hergelte magát....langyosvíz következett, arcmosás,megnyugvás, majd alvás... :? egyszer csak kinövi...

Judit!
Réka egy kanállal böködte a babáját (a kedvencet) és csámcsogott közben...szerintem ez még nem szerepjáték,de már közelít,úgy tudom az jóval később jön...bár ki tudja?

megyek kv
sziasztok (bocs,ha unalmas voltam) TESSÉK NEKEM is VÁLASZOLNI

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Santos!

Nyelvtanulás: mi csak magyarul beszélünk Jazihoz, de azt négyen és állandóan :D A legújabb a góóóól (közben rúgja a focilabdát), ótó (ez a kocsi), brüm-brüm (autókázás a padlón) csupa lányos játék :D Ja igen, mostanában azt is mondja, hogy " ada". Ez azt is jelenti, hogy add ide, és azt is, hogy tessék, szituációtól függ. Dani most kezdte az angolt az oviban (középsős), heti egyszer fél óra, játékos, éneklős, alapismeretes. Szereti. Beniék viszont csak most harmadikban kezdték. Ezt kicsit sajnálom, de ebben az iskolában ennyi a lehetőség.

A nővérem babát vár, és náluk valószínűleg kétnyelvű lesz a gyerkőc, mert a férje amerikai, kint élnek Austinban. Amikor novemberben nálunk voltak érdekes volt megfigyelni, hogy Marshall és Dani milyen jól elbeszélgettek egymással. Dani mondta magyarul, Marshall angolul, és többé-kevésbé megértették egymást, csak néha kellett kisegíteni őket. Még társasjátékoztak is :D

Láttam egy riportot egy házaspárról, az apuka német, az anyuka görög, és itt élnek Magyarországon. Mindketten beszélnek magyarul, az anyuka németül is, de az apuka görögül nem. Na most a gyerek csak görögül beszélt ovis koráig, az oviban kezdte tanulni a magyart. Vagyis három évig nem tudott beszélgetni az apukájával :shock: Hát ezen azért ledöbbentem...

Ismeritek a Helen Doron módszert? Azt állítólag már néhány hónapos korban lehet kezdeni...

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Én is bocsánatot kérek hogy nem jöttem karácsony óta.
AKkor először is BUÉK! Így 2 héttel később. :oops:

Majdnem minden nap járok vezetni, mert jövő csütörtökön vizsgázok, remélem sikerülni fog.
Aztán a mult héten beteg volt Arti is meg a férjem is. Elkapták azt a hányós hasmenős virust. Szegénykém nem is evett rendesen, a hasmenés elleni gyogyszert meg nem vette be, mert rossz ize van. De szombat ota már rendben van hál istennek. A sogorék meg anyosék mind átestek az infulenzán, mi nem kaptuk el. Ugyhogy egyfolytában mosás, szőnyegpucolás ment. De túléltük.

Veronikának utólag Boldog névnapot!

Timi
Mikor jössz Gyöngyösre? Nekem is van egy kisördögöm, tegnap 1m vastag morzsát csinált a nappaliban a pogiból. :lol:

Melinda
Nekem is van egy Artúrom :lol: Nem is tudtam hogy a kutyusod Arti.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

True!

Ezek is egy picit sokkolnak, h lesz 2 gyerekkel egy téli kiruccanás? De tudom,h mindent meg lehet oldani! Csak éppen a nő idegei lesznek ki egy picit :lol: :lol: Hiába mondja apa, h legyen már az a 2. bébi, én csak arra gondolok, h milyen sokat vagyok most is Dórival egyedül. Nyilván valakinek dolgozni is kell, és nem tehetek szemrehányást apának, h egyedül vagyok. Így is 17:30 körül itthon van.

Linda!

Elkészült a 2. heti menüsor :lol: Rálltál már a mérlegre? Kivi vagyok, h 2 hét alatt mennyi ment le? Akkor jó kis napotok volt. Tegnap levittem az utcára, és ment vele. De inkább kismotort szeretnék neki venni. De aranyos a nyuszis is. Bár állítólag azt nem ajánlják. Tudod melyik az a nyuszis? Ez a kutya annyira gyönyörű, h azt hittem hirtelen, h egy nagy játékkutyus

:wink:

Beuka!

Megy a drukk ezerrel :wink:

Jubi!

Jazi így elvan a ceruzákkal, és firkálgat? Ma éppen egy színes ceruza hegyét törte ki. Még neki nem való, csak amikor mellette ülök. A copfot, h viseli? Nem szedi ki a hajából? Nagyon fegyelmezetten ül ott. Mint a nagyok :wink:

Santos!

Koboldod megint alakít????????????? Hihetetlenek. Nyelvtanulás nálunk nem lesz, majd ráér amikor megy közösségbe. Vannak olyan ovik ahol bizony tanulnak angolul. Ha nem akkor meg iskolában tanulnak. Keresztgyerekeimet sem tanította a nővérem(nyelvtanár), és most kiváló eredményt érnek el a német nyelvből mind a ketten.

Dórikám szókincsei: kutya=va,va
bárány=bá
tehén= bú
anya, apa, mama,papa,baba, kaka

Alakul ez :lol:

Beusa!

Járáshoz nagy-nagy gratula! Ez olyan nagy dolog :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hettie!

Vasárnap megyek, meg most elég sűrűn. Hetenként. Valamikor esetleg talán össze is hozhatnánk.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hettie!

Vasárnap megyek, meg most elég sűrűn. Hetenként. Valamikor esetleg talán össze is hozhatnánk.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

sziasztok!

jöttem egy gyorsra...közben Pistike a kezemben ugrál,érdekes hsz lesz :shock:
voltun hétvégén hajduszoboszlón...állati jó volt...2 napig csak pancsoltunk,ettünk,szaunáztunk,aludtunk,és szexeltünk :oops: :lol:
mindenkinek ajánlom...
aztán jött a feketeleves :twisted: anyós :twisted: nem részletezem a lényeg az,ő nem azért nyugdíjas,hogy a mi kölkeinkre vigyázon! :!: :evil: öngól :x nincs aki Pistire vigyázzon!Mert ezek után anyós tájékára se megyünk,már a párom is besokalt!Volt erősebb beszólás is,de nem részletezem...
jelenleg ott tartunk,hogy ebben a hónapban apa megoldja bent a melóhelyen,én meg beszélek a főnökömmel...állandó éjszaka :x anyós elbaltázta a jó melóhelyemet!!

bocsi,hogy panaszkodtam,és nem írtam nektek!
mentem...pusz Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok

csak egy félkezes gyorsra :)

Melodia: nagyon sajnalom az anyos dolgot, de gonosz, h mas szoval ne illessem... :evil:
gondolom a jo kis hetvegenek igy elég keseru utoize lett :(
Igy nem irigylunk!!!!!!!!!! Hogy fogsz tudni aludni allando ejszakanal? Hagynak majd a "kölkök"?

Mindenki:
Nagyon-nagyon szepen koszonom mind a névnapi, mind a szülinapi köszöntéseiteket!!!! Aranyosak vagytok!!!!
Fogyit tartom még, (Timi: bocsi, hogy nem irtam privit :oops: )ma gyumolcsnapom volt, mikor is a kiscsaj folyamatosan kunyizta el tolem a banánjaimat :D Szerintem ma kettő és negyed banánt bevágott :D Megszállta a banánság, vagy csak engem akart megkimelni a folos kiloktol?

Mi is utcahosszokat megyunk a sajat labunkon (ezek a fejedelmi többesek :roll: ) Föleg, hogy most se sár, se jég, se hó (csak imitt-amott). Látványosan élvezi, kezem ritkán akarja fogni -->ELSŐ KÉRDÉS: kézenfogva kellene setallni, h a kesobbiekre ezt szokja meg, vagy most hagyjam, hadd élvezze a szabadsagot, a kétlabúságot? És majd raerek kézenfogosdizni? Én szivem szerint most engednem, csak a kérdés Jubi irasan ugrott be...

MÁSODIK KÉRDÉS: hogy kell megtanitani, hogy jöjjön oda hozzam? Bocsi, de mint a kutyaknal, jutalmazassal?
MERT regen odajott, de ujabban beszelhetek mint a hulye néha, és az utcan ugye ez ciki, ha megy a sjata feje utan :D

Volt még harmadik is, de most elszallt a "hazi-windowsom", és elfelejtettem :P

Nekunk karacsonyra lett kismotor, imadta, egyből megtanult vele kanyarodni, hatrafelé tolatni, stb csak ugy kuksiztam a műveleteket :D a küszöb sem volt akadaly :) De egy hete tabu tema, -talan megijedt rajta egy esésnél :?: -egy darabig a hintat is hanyagolni kellett itthon-anno

Mi is karattyolunk ezerrel: a vau-vau a kezdetek szava volt, meg a pá-pá. Papa. Most már megy az aaa-pa is, mama néha. Van kopp-kopp, hozza tartozo kopogassal :D van kuk =ez a kukucs :D Hamm-evés közben. Holloritkasaggal áááányu, kétszer volt már ka is a kakira :D kisebb hápogás és nyihaházás féleségek is az állatok láttán.
Babákat, plussoket mi is kinaljuk vizzel, cumival, ezzel azzal. Regen tobb puszi jart nekik, ma mar kevesebb :D

Gyerek fénylő gloriajat leakasztom, megyek tova (hajtogatni).Bocs ha sok voltam, és hogy szinte csak magunkrol. De kikivankozott., Ez van. Bocsesz :oops:

UI.: biztos a ti telepátiátok, de karacsonyi kaktuszom bimbozik!!!!!!! -vagy csak nektek koszonhetoen kapott vizet :roll:

KépKép
rizibizi

sziasztok,
Ja igen, a virágok szeretik ha locsolják őket:-) én a fényt is általában:-) most, hogy otthon vagyok alapban az enyémek is megkapják ezt és burjánzanak. Soha nem hittem volna korábban, hogy milyen ügyes kertész vagyok.

Levendula (bocsi, de estére már olyan hulla vagyok, hogy ritkán birom megjegyezni, ki kérdezett valamit (bocsi Santos, Timi) és kinek mit akartam irni :wink:
Szóval levendula: én Bricostore-ban vettem kis példányokat nyár elején és most szép nagy bokorszerüek lettek. Semmi titkos recept.

Santos,
igen, tudtam, hogy korábban valamit Neked akartam irni. Nyelv: én végigtanulmányoztam sztem az összes elérhető szagirodalmat és közvéleménykutattam. Igy most abban hiszek, hogy ha van egy x nyelvü személy akitől mindig x nyelvet hallja a kicsi. Vagy, ha naponta kb. fél - 1 órát találkozik játékosan egy nyelvvel.
Jubi, elvileg ez utóbbit csinálja a Helen Doron, de abban azért nem hiszek igazán, mert egy csomó olyan dalocskát tanulnak, aminek a szókincsére semmi szükség. Legalábbis amikor komoly tudós vagy üzletasszony lesz, akkor ritkán lesz rá szüksége...És valahogy az sem hat meg, ha a gyerekem angolul brekeg vagy vau-vauzik.
Állitólag csak max 200-500 szóig lehet eljutni a korai években, de a hangképzésben és idegen nyelvhez való nyitottságban sokat segit.
Arra még én is emlékszem kora gyerekkoromból pl, hogy a Balcsin remekül lehetett magyarul játszani az NDKs gyerkőcökkel, akik évente 1 hónapot töltöttek itt.

Beusa
Kép
beusa

gyorsan elküldtem, mert nem saját gépen vagyok, igy még nehezebb, ha elszáll...

Jubi,
Mi bakancsban járjuk az utcákat, nem hiszem, hogy fázna. A csizma meddig ért fel? Látom, Jazi ügyesen épit. Lányom is egymásra rakja már a kockákat, mióta az elmúlt hetekben az összes fejlesztőpedagógus, gyógyszagi ezt kérte tőle felmérés cimén. :shock: :lol: Felszólitásra soha nem csinálta, csak pár perccel később, mikor ügyeletes szagi félrenézett. Egyszer még meg is gyanúsitottak, hogy én raktam össze :lol:

Melódia,
Hétvége hurráááá. Kell a szülőknek is a magánélet, végülis a szülő is ember. Anyós :evil: Hát legalább nem ül a nyakatokon....bár persze,ha szükség lenne most rá...Hogy müködne az éjszakás müszak? Mindig öszinte döbbenettel és elismeréssel gondoltam azokra az anyákra, akik éjjel dolgoznak, hogy nappal a gyerekeikkel lehessenek. De HOGY KIVITELEZHETŐ EZ? Jó, most én is ezt csinálom, de csak annyiban, hogy ülök a gép előtt sokszor hajnalig, de ez mégiscsak otthon van.
Alszanak éjjel az idősek és Te is tudsz aludni??? Bölcsibe hogyhogy beirattad, ha nem akarod vinni Pistikét? Nagyon szurkolok Nektek..

Pöttyök,
van egy fajta virus, amitől akkor lesz pöttyös a kicsi, ha már gyógyul. És a 15 hós oltástól is lehet pötty 7-10.napon. Nekünk most ilyenünk van... Pötty még valakinél?

Beuka, hajrá szakdoga.

Akartam már irni, hogy néha kölcsöngépen vagyok és itt nincs minden hosszú ékezet, sorry.

Nyelvhez még: pár hónap múlva majd többet tudok mondani saját élményből is, mert az inditandó CSANÁban lesz naponta angol.

Fogyisok? Hypoxi-trénert próbálta vki? Én most ezzel kisérletezek, nem tudom, van-e értelme. ..

sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa

Beusa!
A csizma kb. a lábszára feléig ér fel, de már nem akarom többet rászuszakolni a lábára. Úgy döntöttem, hogy nem tehetnek róla, hogy nő a lábuk :wink: , ma délután irány cipőt venni mindkettőnek. (A Jazi csizmája 20-as, és az a vicces, hogy van neki egy 21-es is, ami viszont annyira nagy rá, hogy leesik a lábáról :shock: . Szerintem rossz a lábfejkialakítása, túl bő...pedig Siesta..na mindegy).
Igen, Jazi nagyon szeret építkezni, ez nekem furcsa, mert a fiúk ilyen idősen inkább lerombolni szerették az ilyen tornyokat. Ő meg szépen, lassan illesztgeti egymásra a kockákat, utána pedig megtapsolja magát :D
Hypoxi trénert ha jól emlékszem a sógórnőm próbálta a harmadik gyerek után, neki sokat segített. Én igazából abban hiszek, hogy fogyni csak attól lehet, amit nem eszek meg, és amiért tornával megszenvedek...nem vagyok ám mazochista :D
A levendulát én kérdeztem, köszi a választ! Akkor majd nyár elején próbálkozok...nagyon szeretem a levendulát. Nem az illatát, hanem a látványát, a hangulatát...olyan provance-i...

Riz!
Szerintem jobb, ha alapból azt tanulja meg a gyerek, hogy az utcán fogja a kezedet. Képzeld csak el, te tolod a tesót babakocsiban, ő meg elrohangál :roll: A "gyere ide" gyakorlásához szerintem jobb terep a lakás, mint az utca.

Tegnap kaptam egy üzenetet egy általános iskolai osztálytársamtól, hogy osztálytalálkozót szervez, a huszadikat!. Írtam neki, hogy valószínűleg elszámolta, én nem vagyok olyan öreg :wink: Mindenesetre biztosan érdekes lesz, ugyanis húsz év óta ez lesz az első találkozásunk...

Kép
Kép
Kép
juborka

Nyelvtanulásról jutott még eszembe: A nagyfiammal hamarosan kezdünk olaszul tanulni. Örökölte tőlem az olasz nyelv iránti szerelmet...Olyan az agya, mint a szivacs, ezért úgy érzem, hogy elvesztegetjük az időt a heti egy(!) angol órával. Ráadásul ő már most többet tud angolból (tőlünk, tv-ből, innen-onnan), mint ahol év végén járni fognak a tankönyv szerint. Annak örülök, hogy az órákon nem unatkozik, mert a tanárnő nagyon érti a dolgát...
Az osztály másik fele németes, tegnap elkérte az egyik németkönyvet és megtanult belőle egy német versikét...Az egyik barátnőm némettanár, tehát elméletileg hozzá is járhatna, mert sokszor úgy tűnik nekem, hogy kevés neki az a tudásmennyiség, amit az iskolában tanul, mindig többet szeretne. Viszont leterhelni sem akarom, mert most kezdjük az úszást is...

Mennem kell, Gizus felébredt...

Kép
Kép
Kép
juborka

Hello,
szulinapi ajandekom a minusz 5 kg!!!!!!!!!!!!! Persze szigoruan gyumolcsnap utan mérve :D:D
rizibizi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?