Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kertikiri, nem az a bajom hogy keveset alszik... csak nem értem... mármint, hogy mitől fáradt, és nyűgös egy csomót.

Leírok 2 tipikus napunkat:
A.) TÖK JÓ NAP (pl. ma):
Gyerek lassan óramű pontossággal 8-kor kel (+/- 5 perc). Reggeli.
Nézelődés. Akár a pihiszékben is elvan...
Fél 10-10 között hirtelen nyűgös lesz, altatás... jó esetben 20 perc alatt elalszik.
Kb 40 percet (ezt is óramű pontosan) alszik a kiságyban, majd felkel, fél 11 körül.
Fél 12-kor már megint istentelenül fáradt (igen 1 óra alatt!!! :shock: :shock: :shock: ), kaja (már pár napja ki se várjuk a 12 órát, ahogy eddig) és babakocsis altatás
12-től 3-ig alszik babakocsiban 2x visszaaltatással (cumi esik ki a szájából és ez a baja... visszateszem és 2-3 perc alatt bealszik).
3-kor felkel, fél 4-4 kaja és 5-kor ismét dög fáradt...
Mégnehezebb bealtatni mint délelőtt... üvölt mint akit ölnek... majd valahogy elalszik, 30-40 percet alszik.
Felkel, jókedvű úgy 1 órát... utána hol röhög, hol sír, hol csak nyitott szemmel kómázik 7-ig, egyre többet sírva - már nem lehet letenni...
7-kor fürdetés - ezt imádja - az öltözésnél már megint üvölt... és addig amíg nem landol a cumisüveg a szájába már végig üvöl.... kaja .... 235 :!: ml benyomása után vagy rögtön bealszik, vagy még elégedetlen a kaja mennyiségével :shock: :shock: de lassan megnyugszik és elalszik...

B.) Nem jó nap:
Az előbbi menetren BÁRMELYIK altatásnál megdől (pl akár már délelőtt 10-kor) és onnantól veszett fejsze nyele az egész... nem bír 1 óránál többet aludni és végig nyűgös... altatom - üvölt, szórakoztatom - üvölt, és már a régi "fegyverem" az autóban altatás sem jön be... :shock: :shock: :shock:
Na ilyenkor úgy várom az esti fürdetést mint a megváltást, de ilyenkor minimum 2 óra este is elaltatni... (2 óra nem szórakoztatás vagy játék, hanem fáradt üvöltés és nyugtatás)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, ez nem fertőző osztály, hanem sima gasztroenterológia. Miért gondoltad,hogy az? Azt nem tudom, hogy magánrendelése van-e, de ambuláns rendelésre már csak márciusra van időpont :shock:
És ne aggódj, eddig csak 1x fordult elő 2 órás altatás :D 99%-ban 45 perceket alszik max.
Azért a 830 kevésnek tűnik...ha 6-tal megszorzom, az csak 4980. Ahogy Hajni is irta, nem próbálod meg többször etetni kevesebbel? Ne ugyanannyiszor kevesebbel.

Gabci, nem te vagy a főnök, nem az van, amit te eltervezel :lol:

Timi, nekem GLS futár hozta. Azt mondta, hogy ma csak itt a környéken 15 ilyet kézbesitett. Ez ilyen népszerű bogyó? Én 2 napja hallottam róla először :?

Örülök Csajok, hogy tetszett mindenkinek a tegnapi monológom. Igy én is kiadtam magamból, Ti meg ismét segitettetek nekem. Köszi érte!

Kriszti, próbáld esetleg kicsit kitolni a kaja időpontját, hogy elfáradjon. Ebben nekem is szerencsém van, hogy bár a napközbeni altatások elég gázosak, este kaja alatt bealszik szerencsére, vagy ha nem, akkor is elalszik magától, ha leteszem. Neked mit csinál Nadin, ha kaja után csak úgy leteszed?
És emeletes házban laktok? Nekem is ez volt a gondom a kaja házhozszállitással, hogy tuti, hogy akkor csöngetett, mikor Panka aludt. Már előre stresszeltem rajta. Aztán mondtam a fickónak, hogy ne csöngessen be, csak akassza a keritésre, majd úgyis észreveszem és kimegyek érte. Nem tudod ezt igy valahogy megoldani?

Ciripke, hát továbbra is minden tiszteletem a Tiéd és más többgyerekes anyukáé. Kitartás...de nem lehet, hogy kicsit sokat vállalsz? 3 gyerek, plusz az üzlet, meg amúgy is rohangálsz ide-oda. Nem tudod az üzletet valaki másra bizni időnként?

Móni, még annyi jutott eszembe, miközben Pankát szoptattam, hogy az elején sokszor ő is háborog, mert még nem jön, csak ha párszor rásziv. Ha esetleg szopi előtt mellszivóval megdolgoznád, hogy mire Janka elkezd szopizni már jöjjön azonnal...nemtom.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

na, nálunk Huba mérgelődve üvöltötte végig az egyik cici után az estét (éhes lehetett? de a másikra csak ránézett és sírt). kapott cumisüveget, nojó: benyomott 30at. kösssz. gondotlam "anyáddal szórakozzál!" azóta, alszik, mint a tej 8) :shock: :? nem értem.
Petra laposra szívta a mellbimbómat, a mellemet, és totál kiütötte magát, miután majdnem egész délután aludt, csak 4kor kelt föl kajálni kicsit, de 7kor is ébresztettük, h masszázs-idő :shock:
ööö
lépek apukázni végre!
Macsek?
mindenkinek jó éjt!
bocs, h nem reagálok, Ciripke, Zsu, Jutta, Ebi, Kriszti kitartás! Timinek more milket, Móninak megoldást, Jolkának csini frizurát, Hajninak egyszerre alvó gyerekeket, ésatöbbiésatöbbi :D
:arrow: csá

Kép
an°°di

Jutta, nálunk detto ez van!!! Mi a franc lehet itt a levegőben? Sőt, felkel alvás után, és ahogy hozom ki, máris dörgöli a szemét, és az 1 órában, amit fent van és próbálok vele játszani, végig ásitozik és nyűglődik. Na ettől készültem ki pont tegnap! Már nincs egy olyan fél óra a napból, hogy egyfolytában jókedvű legyen. Egyébként ezt emlitettem ma a gasztroenterológusnak telefonban, és akkor döntött úgy, hogy feküdjünk be megfigyelésre mindenképp. Szerintem ez összefügghet a rossz emésztéssel és az ebből adódó állandó rossz közérzettel.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Anyáddal szórakozzál :lol: :lol: :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na jóéjt, lefáradtam ma is totál.

Móni, szivből kivánom, hogy Janka megint ügyes kislány legyen és szépen szopizzon. Megérdemelné az anyukája, hiszen annyit tett azért, hogy legyen tejcije...lszi mondd meg neki, hogy ezt üzenem!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, én gasztroenterologus nélkül is a hasára fogom ezt a nyűglődést,mert ha rosszkedvűen (és gondolom kialvatlanul) ébred, akkor mindig van vmi történés alul (puki, kaki)...
És azért írtam a fertőzőt, mert nehogy minket is előbb oda küldjenek kivizsgálásra, mert azt köszi, de nem... De majd mindenképpen írd meg, hogy mi volt a kivizsgáláson!!

Többször etetni kevesebbel meg azért nem megy mert a 170 ml-től úgy kiakadna, hogy mi a tök van, hogy 1 órát üvöltene :lol: :lol:
múltkor ezt próbáltam és nem jöt be!

Andikám, neked is egyszerre alvó gyerekeket!!! És jó Apukázást! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Én is lépek, Apukázni! Bár ahogy elnézem a drágát és magam nagy egyetértésben fogunk egy istenit aludni! :D

Jutta

KépKép
jutta

egy gyors helló Macsek előtt!
lehet, h lelépünk hétvégére vidékre még ma...
most olvasom a hozzátáplálást a picik és kicsik-ben, aszongya h a várható születési időponttól számított 4ik hónapig várjunk a vegyes kajálással. azaz a szilárddal. a püré szilárd? :roll: és szerintetek mi a jobb: a saját fagyasztott tejemmel vagy tápszerrel kiegészíteni? olvastam, h a fagyasztott tej tápértéke alacsonyabb... mondjuk akkor meg fogalmam sincs, hová tennénk ezt a rengeteg fagyott tejet :?
(Huba 3kor kajált egyet :evil: simán, bimbóvédő és mérgelődés nélkül :wink: tuti nagyon éhes volt :D )

Kép
an°°di

Hali Andi!

A fagyasztott tej tápértéke alacsonyabb??? Miért hova lett a kalória? Kifagyott?

Kiscsaj is negyed órával hamarabb kelt, és nem volt kész a tápija, még itthon volt az apja (csoda) így ő szórakoztatta addig! Na a héten kész kell hogy legyen a zárásuk, a jövőhét jobb lesz!
(a hétvége meg majd kiderül, volt itt már szombat - vasárnap berohangálás!, de még mindig neki a legjobb a helyzete az igazgatóságon - ő adós - a szvitelesek fél 7-ig voltak bent, reggel fél 7-ig :shock: :shock: )

Na játszok a lánnyal! Utána meg altatok, remélem menni fog! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt!

Na hogy most a More Milk-nek köszönhető-e, vagy nem, de éjjel úgy bedurrant mindkét cicim, hogy Pankát keltenem kellett 5-kor. Még a jobb cicim is csúcson volt, pedig abban mindig nagyon kevés van. Meglátjuk mit produkálok napközben, egyelőre még nem bizom el magam.
Apa reggel korán ment, negyed 7-kor szólt az ébresztő, persze Panka is kelt órára :evil: Előtte meg ugye 5-kor volt etetés, szóval tekinthetjük úgy, hogy mi ma 5-kor keltünk, mert én utána már nem tudtam visszaaludni. Negyed 7-től meg ugye már Panka nem aludt vissza, csak most 9-kor tudtam letenni.
Igy most borul az egész nap.
Szegény páromat csesztem le a korai kelésére, pedig nem is tehet róla...olyan lelkiismeret furdalásom van. :? Na majd este kiengesztelem valahogy.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Andi, hova mentek?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hőőőőőőőő

Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jaj, anya, ne nevettess már! :lol:

Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, gasztromókus számát küld el lszi!

Jutta

KépKép
jutta

Hali,
45 perces alvás oka: a piciknek kb 45 perces az alvási ciklusuk, és ha ilyenkor nem tudnak visszaaludni, akkor felébrednek és annyi. Ha a kiságyban alszik Nadin, akkor sosem sikerült még nappal visszaaltatnom, mert hason cumit nem tudok bedugni, meg világos is van, és ha kiveszem szopizni mire a kanapéhoz érünk már röhög a függönyön (szép virágmintás, átmeneti megoldásként van az ablakain, de annyira imádja, h lehet otthagyjuk, bár nem megy semmihez a szobájában). Mostanában már a teraszos alvást is úgy kezdi, hogy 45 perc után felsír, de visszaringatom (a mózesben teszem ki, a babakocsi már hetek óta az ajtó előtt dekkol láncon :oops: ), és alszik tovább órákig. Éjszaka is ez van, általában felsír elalvás után háromnegyed óra múlva, de akkor gyorsan be a sötét szobába, kivesz, szopi és alszik is vissza. Szóval tuti, hogy nem pihenik ki magukat 45 perc alatt, de visszaaludni sem tudnak még. Persze nem mindenki :lol:

Sajna Nadin már napok óta nem alszik be az esti tejen. Jobbanmondva a szopin bealszik, de amikor pár perc után elalszik akkor a szájába dugom a cumisüveget, és mire annak a végére ér felébred, aztán rá fél órára rottyant egy nagyot, pedig fürcsi előtt is szokott. Itt tényleg az lehet, amit Jutta is gondol, hogy a nagy mennyiségű meleg folyadék beindítja. Aztán akár egy órát is fent van, de nem nyüglődik, sőt, nagyon jól érzi magát. Aztán mikor látom, hogy már kész van, akkor be a szobájába, próbálom cicire tenni ahogy eddig is, és képzeljétek nem kapja be, csak üvölt, és néz rám könnyes szemekkel. Csabi jött rá jó fél óra után, hogy adjuk neki a cumisüveget. Hát csináltam még 30 tápit, be a szájába, és fél perc alatt bekómált. Szóval csajok, itt a következő tabu, amibe én belefutok, és amivel csak rontani tudtam a helyzetünkön: cumisüveggel a szájában alszik el :oops: :cry: :x Próbáltam a kiságyban hagyást is. De ilyenkor csak háttal tudom letenni, pedig hason alszik amúgy. Húztam rá a takarót, és mondtam neki, hogy "Szép álmokat, őzikéről, nyuszikáról...." és erre nyújtogatja felém a karját, és sír, hogy anya ne hagyj itt... Szóval nem tudtam otthagyni, már csak azért sem, mert nem akarom, hogy egy negyed órás sírás rossz élménye fűződjön a kiságyához, aztán később meg se tudjuk közelíteni esetleg.

Mától úgy csinálom, hogy inkább a fürcsi előtt kajánál adom neki a tápszert, hogy a fürcsi után már csak az elalváshoz szükséges szopi maradjon. Szerintetek?

Csajok, most utoljára szándékozom felhozni ezt a témát ígérem, de Zsu, ha a 830-at kevésnek számolod Dorka esetében - akkor mi a fr@nctól hízik Nadin? Napi 6x szopi, ebből egyet az éjjelit nem mérem, a többi nincs 100, inkább 80-90, egyszer megkapja a hajnali lefejt tejet ami 40-50, meg ami tápit este benyom, akárhogy is számolom ez 500 anyatej + az éjjeli szopi legyen 150 + 150 esti tápi, ez így 800, és Nadin 6,5 kg!!! :roll:

KépKép
kertikiri

egyszer csak elfogy az az ujj!

Kép

fürcsizek
Kép

jóllakottan
Kép

ez csak úgy
Kép

no comment
Kép

Kép

Az új géppel csináltuk!

Kép
mogyoland

Fagyasztott tej tápértéke elvileg azért alacsonyabb, mert ahogy nő a baba, úgy változik az összetétele az anyatejnek is, így amit pl az első hónapokban fejsz, az már nem lenne elegendő kalória egy 4-5 hónapos babának . De szerintem főzelékhez tuti jó, azt van, hogy eleve főzőlével sűrítik, szóval az anyatej annál csak jobb lehet tápértékben, tápival szerintem semmiképpen ne ha eddig nem ittak tápit.

Jutta! Nem lehet, hogy Dorka az anyatejed mennyiségéhez akarja igazítani a tápit, pedig nem kéne, mert a tápi valóban sűrűbb és táplálóbb, mint esetleg a tejed volt? Lehet a tejből azért evett annyit, mert úgy volt neki elég. De a tápiból (legalábbis a Humanaból) a 200 a maximális adag, és azt is az 5-6 hós babáknak javasolják, napi 2x, ha már van hozzátápi. Amíg még csak tápi van, addig 4 hónaposan 4-5-szöri evésnél 170 a javasolt mennyiség. Dokit nem kérdezted erről esetleg? De az is lehet, hogy Dorkának egyszerűen turbó fokozatú emésztése van...

Andi, a püré szilárd, mert szilárd kajából csináltad. Minden szilárd, ami nem anyatej vagy tápi.

Panka nagyon édes!

KépKép
kertikiri

Zsu, Pankuszon megint a csíkos rugi van :lol: :lol:
Mogyó, nagyon édes Ágika! Szerintem nem is tudja becsukni a száját, nem? :lol: Állandóan vigyorog :D

KépKép
kertikiri

Kertikiri, szerintem is ki van tágulva a pocija a sűrűbb tápihoz! De a régi Humana jobb volt... azzal asszem éppen kezdtünk kilábalni a veremből! De most hogyan mondjam meg egy 3 hósnak, hogy ugyan most éhesnek érzed magad, de igazából ez sűrűb cucc és pár nap alatt a pocid is visszaszűkül az eméztésed meg javul és helyreáll a családi béke (he egyáltalán így lesz)...
Ja és mi van ha a te tejed sűrűbb/táplálóbb?? Most komolyan... gondolom nem totál egyforma a nők teje! Ha Nadin jól hízik és jó a pocija, akkor szerintem ne foglalkozz ezzel! Én se tenném és nem mérném patikamérlegen a tápit, ha nem fájna a pocija!

Jutta

KépKép
jutta

Ágika nagyon édes!! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jó(bb) reggelt!

Ezt nem hiszem el, elromlott a gyerekem! :?
10kor kaja, majd alvás. 3kor nyüszi, cumi, cumi, nyüszi... megint..
3.40kor kaja, eddig bírtam ( azééé nem akarok előbb adni, mert eddig 6kor evett és nem szeretném, h visszaszokjon a 3-as kajára. :roll: ). elalszik, juhééééé.....
4.05 cumi, nyüszi, ez ment kb 5ig, 5kor elalszik, 5.20 cumi, nyüszi.. éééésss negyed7kor végleg kelés....
9kor jöttem be dolgozni, akkor aludt el. :evil: :evil: :evil:
Mi lehet vele????? :shock: :shock: :shock:

Zsu:
nagyon édes Panka. Egyenszék. :)

Mogyo:
Ágika haja csúcs. :)

Andi:
jó hétvégét.

Kép
Kép
h@jni

nem Humana, hanem Milumill elírtam!

Jutta

KépKép
jutta

Kaja:
Lilla 2 hósan simán megevett 6x 180-200 ml-t.
3 hósan már csak 5x 150-170 ml-t.
Most meg ma-tegnap 110-120 ml-t, és 5x.
Doki szerint eltellett. :shock: :shock: :shock:
De hízni meg hízik.... nem értem no....
Pl. tegnap 5 óra múlva evett ( aludt kint), csináltam is neki 200 ml-t, h most aztán húúúú, de éhes lesz. Megevett 110 ml-t, abból is bukott egy adagot... :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hajni! Részvétem! A kiscsaj is felnyöszörgött 5-kor, vagy egy félórát vekengett magának, én persze szintén vekengtem magamnak, de visszaaludt (ilyenkor azért nem megyek oda hozzá, mert ha meglát tuti kiköveteli a kaját, ami másnapra ált. extra pocifájással jár, illetve kusza napirenddel)

Gabcii, emléked alapján a Gripe Water hajtotta Ádit? Mert már az az uccsó mentsvár (eddig még nem próbáltuk, mert a gyerekdoki nem rajong érte), de ha az is hajt, akkor mégse!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Csak köszönni jöttem! Meg megköszönni a segítséget!
A sztrájk tart, az én idegrendszerem teljesen kész!
Majd jövök, ha már valamerre elmozdultunk erről a holtpontról!
Szép napot!

Kép
ermoni

Zsu, neked is részvétem! Ti egy szobában alszotok? Mi a hétvégén költöztetjük a csajt, de jelenleg mi a vendégszobát szálltuk meg! így csak a bébiőr szintű nyekergésre kelek fel (amúgy a sóhajtásokra is felkeltem) és ő se ébred a mi mocorgásunkra... na ez a 45 perces alvás 20 percesre sikeredett... :evil: :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam visszajönni, így igyekszem pótolni a lemaradásaimat :D

Ciripke: hát nekünk úgy volt a terpeszpelussal, hogy az UH után elrohantam és vettem két kantáros pelust. Rá is adtam Júliára, és amikor megláttam benne, hát csípőből elbőgtem magam. Mozdulni sem tudott, mintha gúzsba lett volna kötve. Fél napig telefonálgattam, mire egyetlen helyen találtam gumibugyisat, hogy azért mégis tudjon mozogni a gyerekem. Nem értem, hogy ha valakinek van egy pici problémája, azt miért kell úgy gyógytíni, mintha nyomorék lenne (Lásd régen: rossz szem=SZTK keretes szemüveg. HOgy néztek már ki???)

Zsu: hát szóval a hasonfekvés az egy rémálom. Már amikor csak fordítom át, hogy picit hasaljon, már akkor vörösödik a feje és mindent bele üvöltés következik. A lábát felemeli, a kezét hátracsapja és "lebeg", és a kis butus nem jön rá, hogy talán ha kitámasztana, akkor esetleg kényelmesebb lenne neki, és több mindent is látna. Ezt a hasalós témát kezdem már feladni :( :( :(
Jutta, tudom, hogy a hátizma a tét, meg a csípője miatt is kéne hasalni, de a szívem szakad meg érte, amikor olyan panaszosan sír...

Kertikiri: nálunk a Júlia név apának tetszett, ha rajtam múlik, akkor most Rékának hívják a lányomat :D De a Nadin szép név, nekem tetszik. Lehet, hogy a következő lányom neve ez lesz???

Andi, Jutta, Kertikiri és akit még érint, Ti nem éreztek furcsa szagát a fagyasztott anyatejnek? Én a múltkor egyet elővettem, kiolvasztottam és azzal a lendülettel dobtam ki, mert valami nagyon nem tetsztett a szagán. Pedig mindent előírás szerint csinálok, steril fejés, egy napnál tovább nem gyűjtöm fagyasztás előtt, stb.

Zsu, Mogyi nagyon édik a vigyorgós gyerkőcök :D :D :D

A nyűgös babáknál esetleg nem játszhatnak az időjárási frontok? Én megfigyeltem, hogy Júlia akkor a legnyűgösebb, ha szeles az idő, hidegfrontnál pedig minden átmenet nélkül sírógörcsök jönnek rá...

A Jana víz jobb, mint a Szentkirályi?
piglet

Sziasztok!

Jutta: nem hagyott nyugodni ez a hülye tápszer és felhívtam a zöld számukat.Szal , az adagolási útmutató csak irány adó, el lehet térni tőle. " ahogy a baba eddig megszokta, úgy etesse az Anyuka" (mondtam már, hogy a hajam égnek áll, ha le anyukáznak, pedig hát az vagyok). Tehát, mostmár semmit nem értek! A kékben az adagolókanál is kisebb, de jóvan. MÉRT KELLETT VÁLTOZTATNI ?
Ez az elalvás elötti nyüglődés ismerős. Nálunk is ez megy. Sírdogálás, szem dörzsölgetés. Amikor már az ujját szopja, sinen van a téma, akkor rövidesen elalszik.
Dorka is ilyen kis kaja követelős?! Ádim is ezt csinálja! Még böfiztetni sem tudom addig amíg nem lakott jól, mert sikít. Ezt a sírását (ami tényleg sikításhoz hasonlít), semmivel nem lehet össze téveszteni.
Zsu: éljen-éljen tej dömping :D . Pótolsz még tápszerrel?
Kertikiri: sztem jó ötlet,hogy fürcsi elött tápi, fürcsi után cici. Úgyis kér enni pancsizás után, de ha nem farkas éhes, elég neki a cici, nyugtatóbban hat rá és könnyebben elalszik rajta.
Hajni: bízzunk benne,hogy nálatok is átmeneti Lillus éjszakai kelése.
Andi: ahogy Kertikiri írta, szilárd táplálék minden ami nem anyatej, vagy anyatej pótló tápszer. Ha van fagyasztott tejed, azzal engedd fel a főzelékeket , fölösleges a tápszer.
El akarod kezdeni nekik a hozzátápit?
Timi: sejt micsoda??? Hogy derült ez ki?

Kép
Kép
gabcii

Na, ez egy ilyen nap! Azaza éjszaka. Ugye ez volt az első egyedül eltöltött napom a kislányommal. Esztella este viszonylag hamar, 10 perc alatt szépen elaludt, fél 10-kor, majd éjfélkor felébredt, de cumival 5 perc alatt visszaaludt. Na mondom, jól van, megvolt a szokásos egy éjszakai ébredés, most már kibírjuk 7-ig. Hát tévedtem. Eszter hajnali 4-kor felébredt, először csak nyöszörgött, hagytam, hátha arra ébredt fel, hogy előtte tettem-vettem a konyhában (tejfejés, reggeli előkészítése), de a nyöszörgésből sírás lett, majd ordítás... Bementem hozzá, semmi sem használt, sírta a krokodilkönnyeket. Fél 6-kor aztán kivágtattam a konyhába a kajáért, ami ugye csak 7-fél 8 körül lett volna esedékes, 10 perc alatt megivott 120 ml tejet, majd 55 ml tápszert, vetett rám egy hálás pillantást, és bealudt, mint a kisangyal. Azóta is (kvázi 5 órája) alszik... :shock:
Hogy a nyavalya törje ki az összes bébi-napirendről szóló könyvet!!! Nem egyszerűbb 15 perc alatt megetetni, és utána alszik mindenki, mint másfél órán keresztül győzkődni őt (hasztalan), hogy de drágám éjjel már nem eszünk, mert te ügyes nagylány vagy...!!!! :evil:

Piglet,
el is felejtettem írni, hogy milyen szépséges a Júliád.

Timi, milyen homeós cuccot kellene szerezned? A közelünkben van 3 patika is, amelyik homeós cuccokat árul, szívesen megérdeklődöm, hogy van-e, és ha igen, megveszem és elküldöm.

Ciripke, ne is mondd. 3 gyerek? Én már a 2.-ról is lemondtam. Azt várom, hogy Eszter érettségizzen már le végre! :oops: Szegény anyám, nem is értem, hogy boldogult 3 gyerekkel... Ciripke, te hogy gőzöd a munkát három kicsivel? És Hajni, te is dolgozol? Mit? Ki van olyankor a gyerekekkel? Nagymami?

Anyósom már reggelről felcseszte az agyamat, hogy menjünk már le Szombathelyre...! (3 és fél órás út) Mondom, hát ez elég körülményes lenne, a baba rosszul szopizik, fejnem kell a tejet, meg hát 7 óra utazás egy nap alatt elég fárasztó lenne nekünk is, a babának is, borulna a napirend... Akkor aludjunk ott! Hát az meg azért nem jó, mert akkor a két cicánkat ki etetné meg? Vigyük őket is! De ők meg végigvonítanák az utat, utálnak autózni. Erre anyósom: Jaj, Anett nem akarásnak nyögés a vége!!!
Hát b@zd meg!!! (bocsánat, ez kiszaladt!!!) De karácsonykor azért nem látogattak meg minket, mert anyósom olyan fáradt volt...!
:evil: :evil: :evil:

Kép
waterlilly

Még egyszer bocsánat a trágárságért, nagyon felidegeltem magam. Ezerszer kértem a férjemet, hogy mondja meg anyósomnak, hogy amíg a baba anyatejes, másfél óránál hosszabb útra nem vállalkozom a fejés miatt. De a férjem nem mond ellent neki.

Kép
waterlilly

Gabcii, anyukájukkal szórakozzanak, mármint Milupa... most miért kell változtatni???
Na Kőszívű Anyaként 200 ml-ket adok és Sziréna meg úgy gondolja, hoogy jó-jó, de akkor 3 óránként... (igazából 2,5 csak 30 percet nyűglődünk) így 5x fog kajálni asszem... na majd meglássuk...
Gripe Water befigyelt (volt itton), a csuklást tuti elmulasztotta!
Gabcii, az hogyan szokott és milyen gyorsan hatni??

Piglet, már nem adokDorkának anyatejet, mert nem kéri (ellenben pár lefejt adag még bent figyel a mélyhűtőben, hogy azzal mi lesz?), azonban amikor kapott én is furcsáltam a szagát, de Dorka megitta és nem lett tőle baja (mármint nagyobb baja mint amekkora szokott lenni, hiszen hasfájós)

Waterlilly, hát igen... ha hajnalban kel Dorka akkor őt se lehet már meggyőzni, még ha éjfél előtt akkor csak-csak...
Anyósod meg? Miért nem utazik ő???
Nekünk Debrecenbe kellene mennünk (az csak 2 óra), sajna muszáj... mamám elég ramatyul van és az egész család azt sugalja ki nem mondva, hogy húzzunk haza... amíg lehet... 1x már voltunk, jó lenne még1x legalább... :cry: :cry: :cry: :cry:
Jövőhét hétvégén azt hiszem megyünk, másik dédije még nem látta, de az nem is érdekel (szintén én mamám), ő jöhetne ha akarna - keresztapám simán el tudná hozni kocsival, persze abból a rokonságból még senki nem volt kíváncsi annyira a gyerekre, hogy kocsiba vágja magát - még a bp-i unokatesóm sem ... persze azt várja nagyi, hogy mi vigyük... (és igen ő az, aki engem anno el akart vetetni még magzatként és a terhességem óta egyfolytába erre asszociálok róla :twisted: :roll: )

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Vendég elég sokáig volt, így csak olvastam este. Aztán ágyba hullaként, a hétvégén meg Budakeszin :D Tévézés, nagymamizás, szunyálás, kirándulás :D :D

Zsu: öööö,szóval akkor Pankának két rugija van? :lol: :lol: Jobb már a kedved? Remélem! Jaaaj, az a hööööö-s kép. Nálunk is pont ilyen van, annyira cuki!! Ez ugye reklamációs arc?

Piglet: te írtad a bedes fagyi anyatejet? Hát igen, végülis ez testnedv. Konkrétan undi szaga van, én rájöttem, h zsírszagú, mert valszeg a hátsó tejet fejjük ki, aztán talán azért. De ha megeszi, nem gáz. Ha romlott, az rögtön látszik rajta állítólag.

Hajni: Lillus milyen ügyes (ez még a képekre reakció, nem az éjszakára), egyébként meg biztos vagyok benne, hogy visszaáll a régi rend! Egy mintababa nem tud elromlani :lol:

Kriszti: ellenőrizgeted még Nadint?

Gabcii: jaaaj, Ádika tündérbogár, nagyon édes! És szerintem tök érzelmizsarolósan néz :lol: Mintha tudná, h milyen cuki! Ez terepszínű cucc rajta? Mert úgy néz ki mint egy kis desszantos. Akartam már kérdezni, hogy egészségügyisként milyen kórházban lenni? Szopi téma: egy idő után hidd el, nem lesz jelentősége. A nővéremnél is ez volt, meg is viselte, de most van egy 3 éves gyönyörű kisfia, és nem is gondol már arra, h meddig szoptatta.

Andi: én tuti h anyatejet tennék bele!

Mogyó: Ágika hogy megnőtt! De tényleg! A mosolya meg a szokásos :D

Ciripke: pihizzél légyszi', ez kell a gyerekeknek is. Nem csodálom, ha irtó fáradt vagy. És akkor több türelmed is lenne. Bár amikor ott voltunk, azt mondtad mindjárt felrobbansz, de én nem láttam rajtad :oops: Bettike meggyógyult?

KépKép
1macsek

Piglet, engem nem érint a lefagyasztott anyatej, sajnos egy milivel sem bírok többet kipréselni magamból, mint amit Nadin megiszik. Eleinte amikor még nem adtam oda neki napközben pótlásnak, csak "serkentésül" fejtem, akkor képes voltam 10-20 milliket lefagyasztani. Na egyszer próbáltam kiengedve odaadni egyet, de nekem sem tetszett, így a lefolyóban landolt. De Macsek nemrég kérdezte ugyanezt, és akkor nagyjából megegyeztünk abban, hogy a tejzsírtól büdi, de baja nincsen, a gyerekek meg megisszák :lol:

Hajni, vagy a foga, vagy a 110-120 -milliket kevesli mégis? Lehet, hogy egy kajára elég most neki ennyi, de akkor mégis többször szeretné inkább, hm? A fog még persze korainak tűnik, de nekünk is azt mondta dokinéni a 3 hós oltáson, hogy mintha érezne valami kis guzsikát alul.

Anett, ne menjetek olyan messzire, ha nem érzed komfortosnak. Mostanában én sem mennék ekkora útra még, szintén a fejés meg a méregetés miatt, de áprilisig mindenképpen menni kellene valahova, hosszú hétvégézni, mert lejár az üdülési csekkünk. Nincs valakinek valami jó tippje, hogy hova menjünk? Ne a Kolpingot mondjátok, hanem bármi mást.

Timi, mi van Veletek??? Maja torka?

Macsek, merre vagy?

Ciripke, azért gyere néha, bár megértelek, én is sokszor érzem úgy, hogy sok időt vesz el a net. Bár én más fórumot már nem olvasgatok, csak ezt, de így is, ha összeszámolnám napi mennyi idő, hát :oops: Pedig amikor terhes voltam, és többet olvasgattam, akkor mindig csodálkoztam hogy lehet az, hogy kisbabások is ennyit irogatnak, gondoltam magamban ezek se a gyerekkel foglalkoznak.. aztán én is mégis ennyit itt. :oops:

Gabci, akartam kérdezni, hogy Ádi ül már?

KépKép
kertikiri

Kétszer szállt el amit írtam!!!! :evil: :evil:

KépKép
1macsek

Akkor újra, csak rövidebben.

Zsu: tejügynek nagyon örülök! Szétdurranó mellek? Szipiszupi!

Móni: gondolok rád sokat, és inkább sírj, mint h agresszív legyél, velem sajna már előfordult.

Timi: hogy van most Majci? Mit kapa torkára, a sejtekre? :shock: :shock:

Vilkó hírek: 260 gramm hízás!!! Olllyannagyon boldog vagyok :lol: :lol:

KépKép
1macsek

cumitéma: én nuk-ot vettem! Az a legkisebb, és kék pillangó van rajta, meg lovacska:) Az avent olyan nagy, és az átlátszót már én is keresgéltem, és mindig kiejti a kis pofájából, a nukra meg rácsatlakozik, aztán csak akkor köpi ki, ha már nem kell.

netfüggés: hát igen, én is sokat, de 45 percben néha nincs kedvem másba belekezdeni.

KépKép
1macsek

Kép

Jaj ez előbb elmaradt!

Zsu: Panka is tud ám nevetni!

Olyan aranyosak mikor nevetnek Ágikát bár nem nehéz megnevetettni!

Nállatok lehet kapni a Milupát?
Itt nem állitólag készlet hiány!
Mi lesz ha elfogy!

Hát nekem még van van de ha elfogy.... :twisted: :twisted: :twisted:

Ágikának csináltam most 200 és úgy megette mint a huzat!

Hát nállnuk is most állandóan enni akar 2-kor akkor egy kis tea és 4-ig birja!

Kép
mogyoland

Macsek:nem kell már fogni Vilkonak a cumit?
Nállnuk kell Ágikának bár sokszor arra eszmélek ezerrel szopija az újját!

Kép
mogyoland

Akkor folyt. köv, csak lépnem kellett, mert Ádi rájött, hogy sürgős ehetnékje van. (és még dél sem volt, na mind1)
Jutta: A Gripe Water Ádit nem hajtotta. A hatása már evés után jelentkezett, mert akkorákat böfizett,hogy egy sörivóverseny győztesének is becsületére vált volna. Feloldja a fölös levegőt a pocakban a Na bicarbonat tartalma miatt. ( ugye, pont ez miatt nem szereti a dokid?!)
Nálunk jobban bevált, mint az Espumisan. Nekem az a tapasztalatom, hogy az espumisan és infacollal szemben, ez jobban böfiztet és a puki is könnyebben megy. A fentieknél, csak a puki ment, böfi nem.
Jutta, ha bírod idegekkel a nyöszörgést, érdemes lenne tartani a többször kevesebb elvet. Nem tágul úgy ki Dorka pocija és túl sem telítődik. dehát majd Ő eldönti, hogy beáll-e erre, vagy kiköveteli a full extrás adagot.
Én is be fogom vezetni a tízórait, mert ebédre Ádim ló adagot eszik, ráadásul nagyon türelmetlen. Tetszik neki a kanalazás, ízlik is neki a szilárd koszt, csak hát nem bírja kivárni, amíg kapja a következő falatot. Csapkod, ugrál, rúgkapál, nyökög... mit művel, hihetetlen. Kis éhenkórász.
Zsu: Panka irtó cuki! Jól látom, hogy ő is kis kanál fülü? :D
Mogyo: ágikával közös képetek nagyon tetszik! Szépek vagytok rajta!
Kertikiri: ÁÁÁ, egyedül nem tud még felülni Ádi. Ha ölben van húzódzkodik, féligülőből feltornázza magát, ha ki van támasztva párnával, megül. Ennyit tud egyenlőre.
Macsek: Igen, tutira tudja már most a gyerek, mitől döglik a légy :D
Ez egyébként tipikus Ádis nézés, sőt, tud még ígyebbül is. Le is vesz a lábamról!
A kórház meg... nagyon kiábrándító volt. Gyerek koromban voltam, meg szülés után. Nincs jó tapasztalatom!

Dicsekednék. Lehet?
Ádika eddig úgy tudott csak hasra fordulni, hogy a kezére amire ráfordult alul maradt. Ma arra mentem be, hogy mindkét keze maga elött és nézelődik hason, pedig én a hátára tettem le. :D
Úgy örülök! Próbálgatja a hasról hátra fordulást, dehát mindent egyszerre nem lehet...
Na, lépek vasalni :arrow:

Kép
Kép
gabcii

Piglet:üdv itt még nem is köszöntöttelek!
Júlia nagyon szép baba!
Gratula hozzá!

Kép
mogyoland

Gabcii: gratula! Pedig pár hete még hogy utált hason lenni!

Mogyó: már nem kell fogni a cumiját:) legalábbis nem annyit, kiköpi, és félálomban ujjszopás veszi kezdetét. De az alvás cumival indul mindig:)

és csoda történt, 220 grammot szoptattam!!! na, nem akartam hinni a szememnek, lemértem a pelusát, hátha közben pisilt sok-sok grammot, és elmértük, de az is csak 10 gramm volt. :D na, nekem nem is kell több a boldogsághoz :D :D halkanjegyzemmeg: remélem így is marad!

Este jövök! :arrow:

KépKép
1macsek

Kriszti, én általáan úgy csinálom az esti szopit, hogy fürcsi előtt szopi, aztán fürcsi után megkapja a tápit. Mondjuk ha az előző etetés túl közel van a fürcsihez, akkor a szopi is utána van.
És ne stresszelj már a számok miatt, ez csak támpont. Nadinnak eddig is elég volt, ezután is elég lesz. Juttának csak azért irtam, mert Dorka többet evett eddig. Sztem már többször irtam, hogy gyerek súlya osztva 6-tal, annyit kéne elvileg naponta enni. Demondom, ez csak átlag, mint minden más is.

Mogyo, nagyon jók a képek, a fürcsisen olyan gyönyörű Ágika :wink:

Ja, ez a B rugija, mert az A piszkos :lol:

Hajni, biztos front van. Egy szar éjjel után még ne vonj le messzemenő következtetést!

Jutta, még egy szobában alszunk, a lenti vendégszobában, pedig fent már minden kész. Ott áll a két szép, frissen berendezett szoba, vadiúj fürdő és nem költözünk fel. Nemtom miért :lol: Olyan jó Pankával aludni, én szeretek. :oops:
Mama miatt :cry:

Piglet, sorstársak vagyunk hasonfekvésben. Én már nem is abajgatom Pankát. Ha utál, hát utál. Igy is sir eleget, nem fogom még ezzel is szekálni. A háta majd megerősödik mástól :wink:

Anita, egy jó kaja mindig megteszi a hatását! Ha éhes, akkor elég nehéz szegényeknek a napirendről kiselőadást tartani :lol:
Anyós meg jöjjön, ha látni akarja az unokáját! Neki is rég volt már kisbabája, látszik :?

Gabci, persze, adok tápit...nem várok ám csodát ettől a kapszulától, szerintem nem is attól volt ez a hajnali tejcsárda.
Ádika nagyon ügyes! Én meg még frusztráltabb...bár sztem lassan Panka is át fog fordulni, halvány jelét ma már mutatta. Oldalra már szépen fordul, ma elég sokáig forgott hátról oldalt a kiságyba, néha már majdnem túllendült...vagy csak az anyai lelki szemeim látták úgy? :roll: :lol:

Macsek, Vilko lassan gurulni fog, ha ilyen szépen hizik! És igen, ezzel a 45 perccel én is igy vagyok...épp arra elég, hogy a fórumtémákat átnézzem :D

Most ment el a takaritónő, olyan szép rend és tisztaság van! Tudtam ma enni is, de Panka azért ma is elég nyügi :?
Ja, tegnap megint kacagott. Ölben volt, én meg hirtelen berogyasztott térddel 'zsuppoltattam', már ha értitek. Neki olyan volt, mintha picit zuhant volna, persze ölben fogtam. Nagyon tetszett neki :lol:

1 órai szopinál bealudtunk mind a ketten...olyan jó volt! Rég volt már ilyen, de hiányzott már. Aztán kapott egy kis tápit, és visszaaludt :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Macsek, hűűűű, azannya!!! Nekem eddig a max 180 volt, az is hajnalban, kb 8 óra szünet után!

Gabci, most nézem, hogy Ádi lassan 5 hónapos lesz...hogy megy az idő!!!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

szétrobban a fejem. Belázasodtam, amugy semmi bajom. Mi lehet ez??

Zsu:
2 napja csinálja ezt. :twisted: :twisted:

Hasonfekvés:
Lilla sem szeret, de mostanában egyre jobban elvan. Én sem erőltettem. :oops:

Macsek:
gratula. ügyik vagytok. :)

Mogyo:
nagyon jó ez a kép. :)

Gabcii:
Gratula, nagon ügyes Ádi. :)

Jutta:
Neked van még tejed vagy már totál elapadt?

na, hozok egy kv-t. :?

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hajni, hááát lassan alig van tejem!
Hogy bírod a ami napot az éccaka után?

Zsu, köszi a gasztros csaj számát... hívtam, azt mondta, hogy 5x200-ra álljak rá (csajok Ti is ekehettek dokinak! :wink: ) és pár nap múlva hívjam, ha nem javul, mert befektet minket is ha kell...
(Tök rendi, a nagy semmiből felhívom - elmondom, hogy mi van... kérdezget, javasol... ilyen egy igazi doki! :lol: )

Ádám egyre ügyib! Hajrá-hajrá, ő a rangidős! :D

Macsek, nalátod! Vilkó is belehúzott! Nem lesz ott gond!

Mogyó! Szépek vagytok, nálatok is látom csíkos a szerkó! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Én is KV! :P

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
háát, hisztis vagyok. Ugye tegnap is ez volt, meg ma is, meg melóztam, fél3kor értem haza.
Meg este óta 39 fokos a lázam, csak tudnám, h mitől. :?
Most bezzeg 11-től alszik az udvaron. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, már bocsi de nem összekeveri néha a nappalt az éjszakával? Mert azért Dorka is sokat alszik nappal, de ebben azért szerintem Lilla a topikbajnok!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nem hiszem, mert eddig is ennyit aludt nappal, sőt... többet..
Tgnap pl. asszem fél1kor raktam ki és 3kor hoztam be, eddig meg 1-2 között raktam ki aludni és 5-6 között hoztam be. 8)
Most azt próbálom, h hagyom kint 5ig kb, majd behozom és már estig nem engedem aludni. :twisted:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?