Lina!
És ismerős nem csinált semmit?
Ciki nem ciki, mindenki számolhat jó esetben 70-80 évvel, ebből kb. 30 év reprodukciós idővel, nincs idő azon morfondírozni, hogy mi ciki és mi nem.
Mi is be vagyunk táblázva hitellel.
Zsuzsu!
Gyakorlatilag mindent eszik, tejet nem issza meg. Reggelire szárazat kap, mindig kap sajtot és felvágottat a többi változó margarin, vaj, körözött. Ebédre rendelünk, sajnos mostanában nincs energiám főzni, tényleg mindent megeszik, leveseket nagyon nem adtam, de hétvégénként anyunál pl. a brokkolikrém levest is betolta.
Estére vagy száraz, vagy valami könnyed, mint tészta, tojás, virsli. Du meg kap joghurtot vagy kefirt, meg gyümölcsöt vagy zöldséget. Ebédre is sok zöldet eszik, tényleg válogatás nélkül mindent, szerencsések vagyunk. A mandarin most nála is nagy kedvenc.
Játékok: karácsomyra kapott bébikonyhát, azt általában kiegészíti az igazi konyhai cuccokkal, és lelkesen főz. Cipel, pakol egész nap. Néha könyvezünk, de az nem menő. Táncolgat, és van, amikor számomra molyolásnak tűnő dolgot művel, valamit bont, babrál. Labdázik, énekelek neki, és mindig segít, értsd mindig a fenekemben van. Tartja a lapátot, hordja a szennyest a gépbe hoz, visz, tesz-vesz. Általában igényli a társaságom, de ahogy nől egyre többet eljátszik magában. Mostanában olvas. Fennhangon. Vagy énekel. De pl. anyunál anyu befogta, és együtt főztek. Ő vette elő a tepsit a sütőből, utána megbeszélték, hogy ME lesz, a sütőpapírt is ő téphette, kibélelte a tepsit, és beledobálta a sütőtököket, majd ellenőrizte, ahogy sül, ahogy mondani szokták a gazda szeme hízlalta a jószágot.
De pl. végignézi minden nap, ahogy zuhanyozok, simogatja a térdem, most már a hasam is, este ő is zuhanyozza magát, szárrítja a haját, fésüli magát, meg persze engem is. Szóval ilyen általában csacska játékokkal vagyunk. Nekem fel sem tűnnek ezek, de pl. akkor láttam milyen ügyes, mikor vendégségben (még novemberben) mindenkinek leszállította a papucsát, és feladta a lábunkra, elvett egy törlőruhát, mielőtt ettünk, hogy az neki bizony kell a nyakába, és utána emlékezett és visszarakta (darabosat ettünk, és nem lett koszos). Ha pedig dícsérem, akkor szárnyakat kap. Most már a DM-ben is ő tolja a kicsi kocsit, amíg fizetek beparkol, a zöldségesnél engedem, hogy ő szedjen, és ha hozunk valamit, akkor általában ő is kap valami kicsit cipelni, és azt nagy nyögések közepette hozza. Ha mondom köszönjön köszön, a templomban a perselyest üldözi és bedobja ő a pénzt. Most éppen a palacktaposás a nagy szám, egyik nap össztaposgattam a palackokat, azóta ő is megtapossa. A szemétbe mindig kidobja a cuccost, az pl. jó program, hogy ezt dobd ki, azt dobd ki.
Szobatisztaság: még mindig nem egyidőben tojik, már legalább nem fosis, sokáig nagyon híg volt a széklete. Nos most már szól, hogy kaka, de van, mikor elfelejti. Nem akarom frusztrálni, majd megérik erre is. Gondolom nyáron egyszerűbb lesz a nagy melegben, bár ahogy jön majd tesó, úgy lehet visszaszokik átmenetileg. Ez még a jövő zenéje, ebből nem csinálok ügyet. Egébként sokan mondják, hogy szobatiszta a gyerek, csak éppen órákig kukorékol a budin.
Aha vak tyúk is talál szeget alapon. A szobatisztaságra egyszer csak egy hét leforgása alatt megérnek, és általában nem kell őket sürgetni. Ebben hiszek, a programozásban nem.
Na megyek, mert vége a szunyának.