Új privát üzeneted érkezett!

Niki!

Gondoltam, hogy te nem bánnád, ha maradnék. :) Imádlak! De nem akarok ide pofátlankodni (igaz már megtettem!) :). Szóval csak akkor maradok, ha a többiek is szívesen látnak. És ezzel nem kéretni akarom magam, csak illemtudó vagyok! :wink:

fatima

Szia Fatima,
:) üdv. a csapatban.

Lorci,
jaj ja, az ilyen aktív árusítótól a jó ég mentsen mindenkit. :roll:
Én senkire nem tukmálok semmit. Én használom, mert k...a jó, látom magamon+családomon, nekem ennyit megér, ha valakit meg érdekel, kérdez. Ennyi.

Csilla,
van áfonyás-almás verzió, van narancsos meg natúr. Én a natúrt nyomom, bevallom eleinte úgy, hogy be kellett fogjam az orromat úgy ittam meg :x :lol: , de mostmár szívesen iszom, egészen másként érezni az ízeket is például.
Vendég

Amúgy örülök, hogy jobb volt a múlt éjszakátok! Remélem mostmár kifelé jöttök ebből a fránya betegségből!!!
Jól olvastam, hogy azt mondta a dokitok, hogy Emmának már kint van egy foga??? És te ezt nem vetted észre??? Vagy én értettem vmit félre???? Esetleg lemaradtam??? :roll:

Nálunk Tareknak alul mindkét foga jön. Iszonyat be van már duzzadva és tök fehér az ínye. Látszik, hogy ott bújkál alatta a kis fogacska, de olyan nehezen jön elő! :evil: Pedig már nagyon várjuk! :)

Ja! Azt akartam tőletek kérdezni, hogy szerintetek elérkezett-e már az ideje annak, hogy ne 4 óránként etessem Tareket, hanem napi 5X (vagyis 6X, mert mi éjjel is eszünk még).
Én erre gondoltam: reggel 6-7 körül reggeli - tápi, 10-kor gyümi (úgy hogy utána nem adok tápit 1 - 1.5 óra múlva :arrow: tehát nem 2 étkezés között), 12:30-kor ebéd - főzelék és utána még annyi tápi amennyit kér, 16:00-kor megint gyümi, este 7:30-kor vacsi - tápi és végül éjjel megint tápi.

Ezt azért akarom bevezetni, mert úgy vettem észre, hogy azért nem eszik rendesen főzeléket (50ml - 110 ml, attól függ, hogy sűrű-e vagy sem. Ha sűrű, akkor kevesebbet eszik belőle)), mert előtte 10 körül gyümölcsözik, 11:30-kor tápizik, aztán naná, hogy még nem olyan éhes 15:00-kor.

Szerintetek?

fatima

Fatima örülünk, ha jössz és írsz! Mi mindenkinek örülünk, sajnos a "régi újak" ritkán írnak :( golfmono, mona, angyalkrisz. Ti is írjatok sűrűbben! Kérünk képet Tarekről!! És mesélj magatokról!

Mi 7 előtt keltünk ma :? :roll: Zita azóta már alszik, én meg kómázok.

Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok előfordul még, hogy bekancsít a gyerkő? Ha közelre néz vagy amúgy is? Ha közelre néz Zita elég gyakran bekancsít. Mondjuk ez még talán oké is, próbáltam én is ha olyan közelre nézek, akkor párom szerint én is kancsítok, meg Ő is, úgyhogy talán ez normális. ( :?: ) de néha ettől függetlenül is van olyan érzésem, mintha pici szemtengelyferdülése lenne. Hasonló tapasztalat? Talán még kinőhető :roll: lehet normális is 1 éves korig?? :roll:
Majd megyünk szemészetre a Madarászban-akit érint-ingyenes, beutaló nélkül van csecsemő szemészeti szűrés. Némelyik háziorvos rutinszerűen küldi az összes gyermeket. Némelyik nem, mint pl a mienk sem. Egy barátnőm vitte a gyerkőit, őket küldte a dokijuk. Elég gáz nem, hogy ha van ilyenre lehetőség miért nem tájékoztat legalább a háziorvos, hogy lehet menni, aki akar. Mert mi szeretnénk, bár talán ezt az influenzás időszakot kivárjuk, míg lecseng. Végülis nem sürgős!
Szerintetek meddig tart ez az influenza-járvány, ami nem is járvány MÉG! Valaki beoltatta magát esetleg a bébit?

Kép
ági_bp

Ági, Dóri!
Köszönöm az üdvözlést!!! Akkor jövök!!! :)

Ági!
Én még nem tapasztaltam Tareknél semmilyen szemproblémát! Amikor még pár hetes volt, akkor valóban ha túl közel vettem magamhoz és egymásra néztünk, akkor egy kicsit kancsított, de ez azóta teljesen megszűnt!
Ha szerinted tényleg a normálisnál többet kancsít Zita, akkor megnyugtatásul vidd el szemészhez. Bár én is valami olyat hallottam, hogy talán 1 éves korig nem gáz, ha kicsi kancsák! :)

fatima

Ja! Oltás: mi nem oltattuk be magunkat! Állítólag nem olyan jó az azért. Mi úgy próbálunk meg "védekezni", hogy nem megyünk zárt helyre és most a látogatókat is "kerüljük". :oops: :)

Ami viszont már kiborít az ez a vacak idő!!! :evil: Már úúúúgy várom a jó időt, amikor nem kell 600 ruhadarabot ráadni a gyerkőcökre és nem max 40 percet lehet sétizni. Olyan jó lesz tavasszal meg nyáron!!! Jajjjjj! Csak tartanánk már ott!!! :)

fatima

Doo, én szívás előtt szoktam Neki befújni Sterimart. Még fordítva nem is próbáltam.

Fatima, szerintem erre nincs recept. Ha úgy érzed Tareknek jobb, ha az "új" rendszer szerint eteted és kibírja, nem éhes a 2 etetés között, akkor csinálhatod nyugodtan. De ha úgy érzed éheske közte, akkor nekem az a véleményem, nem érdemes erőltetni.
Nálunk most az az új, hogy mióta ilyen jól eszik, egyszer adok neki (volt hogy ha nagyon keveset evett próbáltam kétszerre adni, hogy fogyjon má' valami mennyiség). És 2 napja délután, mikor nyűgös, megkínálom almával, és szívesen elfogadja. Úgyhogy most van ebéd, próbálom 12-és 1 között adni, aztán du 5-6 körül volt ez az almázás. De hogy ez marad-e rendszeresen az majd kiderül :wink:
és most némi rendszeresség van az alvásokban is. Ha nem is az időtartamában, az változó, de általában 7-8 között ébred és este negyed-fél 9-re elalszik. és napközben 2X alszik, délelőtt egyet és du egyet. Örülnék ha maradna ez a rendszer, nekem bejön :wink: és nálunk ez nem volt eddig jellemző. Kiszámíthatatlan volt mikor alszik.

Kép
ági_bp

Fatima, Neked tarek az első gyermeked?

Kép
ági_bp

Én is a szívás előtt vagy inkább helyett szoktam használni a Sterimar-t. Általában utána már nincs is szükség a szívásra, mert kitüsszenti a cuccot az orrából, ha nem is rögtön, de kicsit később szinte mindig kijön. Így aztán én csak nagyon ritkán veszem elő a porszívót, mert Blanka retteg tőle. Brrrr!!!!

Nálunk tegnap óta durván megy a "sehol sem jó nekem, csak az anyukám ölében". A járókában kb. 2 perc most a csúcsidőnk. Remélem, ez csak a fogzás miatt van. :roll:

Tegnap vacsira a szokásos 180 ml tejcsiből is csak 120 csúszott le, de az éjszakát azért szerencsére átaludta.
mary74

Ja, az orrszíváshoz még hozzátartozik, hogy azért Blanka még szerencsére nem volt igazán megfázva.
Előbb-utóbb biztos eljön ennek is az ideje, és akkor biztos nem ússzuk meg porszívózás nélkül.
Úgyhogy a Sterimar nálunk inkább csak a beszáradt cucc fellazítására szolgál, bár amióta vettünk hideg párásítót, ritkábban van rá szükség.
mary74

Ági! Akkor ti most hányszor is esztek és mikor mit???? :P :wink: :P

Alapvetően attól nem félek, hogy éhes lenne Tarek, ha mondjuk délelőtt nem kapna csak gyümit, mert sajnos ő elég rossz evő. :( Vagyis nincs ideje enni! Egy örökmozgó kis ördög, aki unja az evést. Ezért gondoltam arra, hogy talán ha éhesebb, akkor azalatt az X perc alatt, amit ő étkezésre szán :), többet enne és nem csak nyamnyogna! :) Na de majd meglátjuk. Ma ki fogom próbálni. Igazából az lett volna a kérdésem, hogy vajon elég tápértékű-e az ilyesfajta étkezés egy közel 7 hónapos babának? Mert így csak fixen reggel, este és éjjel enne tápit + a főzelék után, ha még kér.

Ja! És arról tudtok vmit, hogy egy X mennyiségű főzelék (házilag gyártott) mennyi anyatejnek vagy tápinak felel meg??? Körülbelül??

A mi rendszerünk Hál'Istennek az elejétől fogva viszonylag jól működik. Amióta tél van és baromi korán sötétedik, azóta Tarek 19:00-kor fürdik, 19:30-kor vacsizik és legkésőbb 21-kor már alszik is. De ez ritka! Általában ő már 20:00-20:30-kor alszik. Éjjel 1:00 és 2:00 között eszünk. Napközben pedig alszik egyet délelőtt és egyet délután. Mostanában úgy néz ki, hogy mindkét alkalommal 1.5 órát. De az se baj, ha kevesebbet. :)

fatima

Mi nem oltattunk influenza ellen.
Félek is tőle, hogy elkapja. Jövő héten mennünk kéne védőbe, még lehet meggondolom, hogy vigyem -e. Majd meglátjuk, hogy alakul ez a járvány, amit még nem neveznek annak.
mary74

Igen, első gyerek Ági!

Sterimart mi úgy használtuk, hogy befújtuk az orrába, majd pár perc múlva kiszívtuk. Amikor jobban volt mit kiszívni és be is volt dugulva az orra, akkor Nasivint csöppentettünk az orrába miután kiszívtuk. De azt Hál'Istennek csak pár napig kellett.

fatima

Fatima, üdv itt nálunk! Gyere soxor!

Ági, hát megalapoztad a jókedvem a mai napra a céklás képpel :)
Anyós szerint Zsófi is kancsalít néha, de én még nem láttam :shock: azt mondta nem gáz egy éves korig... úgyhogy én nem foglalkoztam vele.

Fatima, én kb akkor hagytam el a 4 óránkénti evést, amikor elkezdtünk főzit enni. Zsófi csak tejcit kap délelőtt, és 10kor már csak iszik szerintem, mert 2-3 perc alatt elintézi, így fél 1- 1 körül amikor felkel, jól bír enni a főziből.
Délutánonként megkínálom 3 körül cicivel újra mielőtt megy aludni, de nem mindig fogadja el... kicsit el is szomorít, mert érzem hogy így fogy a tejcim :cry: 5-6 körül kap gyümit, abból viszont bezabál.

Sterimart én is szívás előtt 1-2 perccel fújtam. Amióta nem náthás, reggel ha találok neki beszáradt szütyit az orrába és kipiszkálom, akkor utána szoktam neki egy picit befújni.

Jaaaaj ezt a xar időt én is uttttálom... meg az öltözködést, meg hogy tiszta jég a kert...

Niki, szárazan köhög Emma reggelente? Nem lehet hogy kiszárad a nyálkahártyája? Gondolom orrcsepezed is, nem?
pici76

Fatima, mi ennyit eszünk szilárdat, amit írtam, ebédre "főzi" és most két napja du gyümölcs. Kb 50-70 grammot eszik.
Emellett szopizik, igény szerint, úgyhogy abban nincs rendszer. Éjjel-nappal :) éjjel is többször, talán 4-5 alkalom (változó), nem tudom pontosan. Persze nem minden alkalommal eszik nagy mennyiséget, sokszor csak cicizik egy rövidet és kész. Innivalónak is ez szolgál, még nem kap plusz folyadékot.

Kép
ági_bp

Jaj, Pici ez olyan ambivalens, nem? Hogy szeretné az ember, hogy egyen a gyerkője a kajából, amit csinálsz Neki, de ugye ha nem eszik akkor az a baj, ha meg eszik, akkor kevesebbet kér cicit, s ezt kicsit nehéz elfogadni. Én is érzem, hogy kevesebbet kér így cicit, s pont tegnap filóztam, hogy most meg ez a bajom :roll: :oops: bár a mennyiségében nem érzek változást, (bár nekem egyébként sem szokott feszülni, annyi idő nem szokott eltelni :)), de a cicizés gyakoriságban igen.

Kép
ági_bp

Fatima azt hiszem csapattag lettél!!! :lol: :lol: Üdv!!!

Ági, Pici! Én akármennyire is szeretek szoptatni, most már próbálom arra ösztökélni Emmát, h. szokja szépen a rendes ételt és abból próbáljon meg minél többet enni. De ez most elég nehezen megy, mert mióta "beteg" vagy mi van, azóta csak a cicit fogadja el. Ma sikerült 4 kanállal ennie az üvegesből. Pedig azt gondoltam, nah jól kiéheztettem (nem ám, csak nem volt hajlandó délelőtt enni), de semmi, nem kell neki. De most még cici sem.
Szal imádom, h. cicizik, de örülnék, ha azért már mást is elfogadna újra.

Kép
niki30

Mi reggel fél 8 körül tejcsit eszünk, fél 11-11 körül tízóraira gyümölcsöt, 1 óra-fél 2 körül ebédre főzeléket eszünk, uzsonna fél 5-5 körül tejcsi vagy mostanában már egyre inkább tejpép, aztán este 8 körül vacsorára tejcsi.
Sajnos mostanában már fagyasztóból is kell kivennem tejet, hogy elég legyen.

Alvás napirendünk mostanában nem igazán van. Kiszámíthatatlan. Van amikor minden kajálás között alszik Blanka félórát-háromnegyed órát, de van olyan nap is, amikor reggeli és tízórai között alszik egy bő órát, tízórai és ebéd között semmi, aztán ebéd után egy hosszú 2-2,5 órás alvás (esetleg egyszeri megébredéssel), és aztán estig már semmi.
Én nem bánnám, ha ez az utóbbi kétalvásos állandósulna, mert a sok kisebb alvás közben nem sokat haladok a házimunkával vagy egyéb dolgokkal.
mary74

Ma úgy tűnik a több rövid alvás van napirenden. :(
mary74

Mary, hát én is értékelném, ha Emma tudna egyhuzamban 2,5 órát aludni.
Az elmúlt betegeskedő napokban képzeljétek napi 4 órát is aludt (két részletben). Annyira jó volt. Úgyhogy tuti beteg volt, még ha a doki tegnap azt mondta, h. tiszta a tüdeje. (már tiszta, de hétvégén nem volt az). Szal, az alvás fél gyógyulás, nem igaz?!

Kép
niki30

Fatima, kérdezhetek tőled valamit?
A júniusi topikban olvastam (őket is szoktam olvasni néha, mert oda írogat egy volt középiskolai osztálytársam, ő ajánlotta nekem a babanetet, akkor kezdtem el olvasni párhuzamosan a májusiakat és a júniusiakat is), szóval olvastam, hogy Te is lefejt tejjel etettél és már átálltál tápszerre.
Erről szeretnék érdeklődni, mert nekem már egyre kevesebb a tejem, és lassan nálunk is aktuális lesz a téma. Próbáltam már kóstoltatni Blankával tápszert kíváncsiságból, de nem volt hajlandó meginni sem a Humana HA 1-et, sem a Beba hypoallergén tápszert. Csak úgy fogadta el, ha kevertem hozzá egy kis tejpépet.
(Mondjuk, tényleg rossz az ízük az anyatejhez képest....)
Neked milyen tapasztalataid voltak, hogy tudtad elfogadtatni Tarekkel a tápszert, és milyet esztek?
mary74

A másik problémám, hogy Blanka nem akar inni a tejen kívül mást a cumisüvegből. Valahogy azt gondolja, hogy abból csak tejcsi jöjjön, más ne. Tízórai és ebéd után próbálok neki adni vizet vagy teát szomjúság ellen, de csak kanálból fogadja el.
Hogyan szoktassam rá mondjuk a csőrös pohárra? Abból sem hajlandó inni.
Mondjuk, rendes poharat még nem próbáltam, lehet hogy azt kellene?
Tud valaki ebben segíteni esetleg?
mary74

Mary, próbáld meg tényleg pohárból, vagy próbálkozz csőrős pohárral! Ha nem fogadja el, próbáld többször!
Először Emmának sem kellett a csőrős, most meg már csak abból hajlandó inni.
Érdekes, minden babának vannak megszokott, berögzött kis dolgai.
Emma pl. a csőrősből csak vizet hajlandó inni, semmi mást.
Cumisüveg nálunk már felejtő, nem kell neki.

Kép
niki30

ági, ez nem ér!! :lol: :lol: én is raktam fel ilyen brutál céklás pofát múltkor. :shock: enyém mondjuk nem "véletlenül" nézett le, hanem eleinte simán rábukott a kanálra és BESZÍVTA az orrába is a kajcsit - sütőtököt, körtét, amit éppen kapott.
ja és enyémet jövő kedden visszük szemdokihoz - bandzsít picit. sztem nem annyira vészes, de mondta doki h nézessük meg. ráadásul igaz h nekem is volt pici koromban szemügém pont erre a szemtengely dologra. csak nemtom elképzelni h egy ilyen picurellit hogy lehet a fején lévő vmihez hozzászoktatni :roll: de mondjuk, lehet h nem is kell semmi - majd meglátjuk. amikor időpontot kértem, azt kérdi a felvételis h születésétől ilyen? mondom most erre mit mondjak - hát igen. de én úgy tudom h egy darabig fiziológiás a dolog - remélem, nem jönnek már megint ezzel a szöveggel h háááát, anyuka, lehetett volna korábban is jönni!!! :evil: :evil:

mary, sztem próbáld ki a rendes poharat - ha kanálból ügyesen iszik, akkor pohárból is menni fog sztem. legalábbis nálunk így volt. én nem adtam neki se cumisüveget, se csőröset. nem mondom h nem megy mellé semmi, de nagyon ügyesen szuszog a pohárból, ééédes!!! még gyps írta régebben h úgyis az a cél tudjanak pohárból inni, kkor minek még bevezetni hatszáz más eszközt? de mondjuk, aki nem szoptat, annak sztem a csőrös tényleg praktikus. mindig akarom mondani, de csak lemarad: sztem NAGYON ÜGYES vagy h ennyire sokáig fent tudtad tartani a tejtermelést csak fejéssel. azért ehhez kőkemény elszánás is kellett az - gondolom - adottságokon felül.

orsszívást-cseppentést én száraz cuccra soha nem használtam, csak ha folyós náthája volt, úgyh azért nem láttam értelmét szívás előtt beadni, mert úgyis híg volt a cucc, anélkül is. lehet, nem is kellett volna ez a spray egyáltalán. de közben meg kicsit mintha a hátrébb lévő dzsuveszeket is fellazította volna. viszont látom h többségében száraz taknyira :oops: :lol: alkalmaztátok az említetteket.

niki, köhögés sztem felnőtteknél is nehezen múlik :evil: de én úgy tapasztalom h az inkább a gyógyulás jele, ha felszakad. szal sztem is már inkább kifele tartotok a dologból. kitartás!!

szia fatima!! nagyon helyes az avatarotok! :D
Vendég

érdekes különben h a májusi topic ennyire "menő" :lol: :lol: áprilisi pl egyáltalán nincs is :shock: pedig biztos mások is születtek áprilisban, nem csak mi. és h vajon június is miért pang? :shock: szal niki, jó kis topicot nyitottál! :wink:
Vendég

Ugye, ugye, milyen jó, h. beindítottam a topicot?!
Na ezzel a lendülettel most jól vissza is olvasok és nosztalgiázom egy kicsit.

Kép
niki30

jajj csajok, olyan jó kedvem van, halálra röhögtük magunkat kaja közben :D Zsófi ledobta a cucisüveg tetejét, és ahogy lehajoltam érte az etetőszék mellett, és aztán feltűnt mellette a fejem röhögött ezerrel, de ilyen mély gurgulázó nevetéssel :D egyébként cska ilyen hahákat szokott nyomni... gondolhatjátok még vagy tízszer visszahajoltam, és hát a végén már majd befostunk a röhögéstől, mintha sokkot kaptunk volna :D na csak ennyi :)

és Marynek akartam írni, hogy ne legyen olyan egyszerű.... amikor Nikiék a csőrösre szoktak, mi is próbáltuk, de nekünk aztán mégis a cumisüveg jött be... csőrösből nem tud azóta sem inni :shock: viszont vizet iszik cucisüvegből
pici76

Niki es aki hasznal, csoros pohar nalatok merev feju vagy a hajlekony,?
Mert nekem nem akarja elfogadni a kemeny fejut, mintha fajdalmat okozna a foginyenek, anniyra sir, igy meg cumisuvegezunk, de lehet veszek hozza hajlekonyat, mert lehet kulon.

Fatima udv nalunk!!!
:D :D :D

KépKép
horilda

Ilda, mi kemény fejűt használunk. Én nem is tudtam, h. van puha.
Próba szerencse. Emma meg kimondottan szereti rágni, mert jót tesz az ínyének gondolom.

Kép
niki30

Pici, az ilyen móka kacagás annyira jó!
De jó lehetett nektek!

Kép
niki30

Meg egy kerdes: Avent-s a mienk, es ha nagyon megdontom, akkor csopog egy lukon a fejen, mert gondolom azon szellozik, na de hat a babak meg fogjak donteni, ha mar egyedul hasznaljak majd...hogy van ez?

KépKép
horilda

Sziasztok,

Udv Fatima!!! Jo, hogy jottel! :) Baromira emlekeztetsz tesom egy baratnojere ezen a kepen, de te nem lehetsz o, mert o Vanessa es Svedorszagban el!!!! :D Muhahha!!! :)

Hajnalban kemenykedtunk es szegeny kis dragamat hagytuk sirni!!! :( AZ ominozus 35 perces siras ota tok jo ejszakaink votlak, viz es visszaalvas, de tegnap nem ment. 1 oran keresztul sirt es ellenalltam, nem vettem ki, csak simiztem (bar majd belepusztultam, ahogy ott allt a kisagyban es sirt :( :( ), aztan visszaaludt magatol! Jaj remelem ma nem lesz ilyen, mert nem birom lelikleg!!!! :( De tenyleg jo lenne ha nem kene ringatni ahhoz hogy visszaaludjon. Bar most napokig aludt jol! Szerintetek gonosz anya voltam, hogy nem vettem ki??? :shock: :( De bizti nem votl semmi baja, csak nem tudott magatol elaludni!! Ki tudja mi a helyes ilyenkor?! Na mindegy! Meglatjuk ma mi lesz ejjel!!!!!!

Mi is vettun csorospoharat, de nem nagyon ertekeli meg Ricsike. Majd probalkozunk!
Cuki a ceklas kep! :) Nalunk nem jott be a cekla...bar az en foztom most egyaltalan nem :(, igy az uvegeshez keverem, hogy fogyjon! :) Hatha a kovetkezo fozet jobb lesz! :D

Voltunk ma Ringaton! Ricsit leginkabb a klassz jatszoszonyeg erdekelte! :D

Na rendet rakok amig alszik a kis sajtkukac! :)

Kép

Kép
lorcika

Mi van Lorci, ma tréfa-répát reggelizél???? :lol: :lol: :lol:
Nagyon ügyes vagy, hogy nem tudtad magad tartani, és nem vetted ki Ricskót. Tényleg annyira sajnálnivalók ilyenkor, de ugyanígy fogod sajnálni, amkor 16 évesen azt mondja: apa add ide a kocsidat, anya adj pénzt! És Te kemény szülő nemet mondasz, és akkor szegény nagyon szomorú lesz :)

De jó, hogy felhoztátok ezt a fogy-a-tej témát! Én is éppen azon gondolkodom, hogy ha kevés az anyatej, de tehéntejet még nem lehet adni, akkor mi van? Én nem hiszem, hogy ráállnék a tápra, hiszen az egy mesterséges dolog, akkor inkább igyon vizet.

Sajnos nálunk is az van ám, hogy Milu egyre kevésbé hajlandó cicizni :( Érdekes pedig, mert a tej az kell, de csak cumisüvegből :shock: Reggelire maradt meg egyedül a szppi, talán azért, mert félálomban van, és nincs energiája tiltakozni :wink: Amúgy meg minden kaja után hörpöl egy kis cumisüvegtejet.
Napközben vizet iszik csőrös pohárból. Kemény a szopójája, de valami vékony gumiszerűvel be van vonva, és Milu is szívesen rágicsálja.

Épp etetőszéket vadászom, lehet el is megyek venni egyet.
Céklás képünk nekünk is van: Kép
Ági, szerintem Zita és Milu nagyon hasonlítanak egynmásra! Ugyanaz a haj, ugyanaz a szem, a pofijuk is kerek. :wink:
És mindkettő gyönyörű :wink: :lol:

Csilla
Vendég

Doo, mit iszik Viktória pohárból?

Cscsi, van benne valami amit írsz a két gyerkőről! Meg már amúgy is lestoppoltad Zitát Milunak, ha jól emlékszem! 8)

Mi az az avatar?? :oops: :oops:

Nagy hír: kibújt a második fogacska, alul a jobb oldalon. :D és pont egy hónapja, dec 10-én bújt ki az első, úgy tűnik havonta egy fogat növeszt Zita.

Kép
ági_bp

Ági az avatar kép az, ami Neked nincs:)
Na szal, az ami Fatima neve alatt van, úgy ahogy nekem is, Lorcinak is, Dórinak is és még nem tudom kinek.
Nem akarsz Te is csinálni?

Kép
niki30

...hogy TUDTAD tartani magad! Lorci, bocs... mire gondoltam közben????

Ági, azt hittem Zita Ricskót támadná le. De természetesen él még a stoppolás :) Képzeld el milyen gyerekeik lennének :lol: kis klónmanók :lol: :lol:
Vendég

ági, vizet adok kaja közben-után.
sztem is hasonlít Milu és Zita! :shock: :lol:
Vendég

Írtam és elfelejtettem elküldeni :roll: és kiléptem.

Azért remélem Zita nem lesz olyan, mint én, mert nekem nagyon sokan mondták már, hogy jaj, úgy hasonlítsz valakire, a szomszédra, unokatesómra stb, ismerek egy lányt, láttam a Tv-ban valakit és úgy hasonlítottatok azt hittem te vagy, meg ilyenek :shock:

Cscsi nem Zita akarja Ricsit (bár erről nem nyilatkozott) csak valaki írta, hogy mi lenne, ha a 2 rámászóst összeengednénk? :lol:
Nekem is eszembe jutottak az unokák :D mi meg összevesznénk, hogy kire hasonlítanak? :lol:
A furanevű Rómeó ha jól emlékszem :roll:
Akkor Te is Cscsi, jó sokat fejhetsz, ha Milu nem akar szopizni, de cumisüvegből jöhet :? mivel fejsz?

Kép
ági_bp

Aventessel nyomom (ill. szívom :)) 3x naponta :( kicsit unom már...
A furanevű valamilyen Rómeó, van elötte egy furább :)

Basszus apa már 2 órája alszik (ledőlök pár percre :evil: ) Vagy nincs itthon, vagy ha igen, akkor alszik. Nem mondom...
Vendég

Üdv Fatima!
A céklás babák gyönyörűek,az enyém is így szokott kinézni cékla nélkül,mert azt nem eszi meg.
Én már le se írom az éjszakáinkat mert elkeserítő,ma voltunk dokinál,meg védőnéninél 9kiló70deka és 75 cm,alul két fog és felül is egyszerre érkezik a következő kettő,de nem középen hanem eggyel arrébb.A vizsgálatot végig üvöltötte a drágám,ennyire még életében nem ordított,nem tudom mi volt vele,de szerintem még a szomszéd faluban is hallották... :oops: :oops: :oops:
Nagyon anyás kezd lenni,annyira szorítja a nyakam,hogy én fordászra nem költök,mert a nyakamba lelógó hajakat kitépi a bébim,kopasz nyakú tyúk leszek egy idő után.
Szóval Ági a falunapkor nálunk nagy népünnepély van,gész napos programok,főző versenyek,veteránautós találkozó,pörgőkék ,hintákstb.és a színpadon délelőtt gyerek műsor ,délután humoristák,este egy menő zenekar koncerje(most Bikini volt)és fél órás tűzijáték.
Na a szervezőség meghívta a Talmácsi motoros iskoláját ,nagyon helyesek voltak,kint volt a Dakar Team,ugyanis a Palik is itt vett egy raktárat és itt készítik fel az autókat a Dakarra,ők is kint voltak a kamionokkal,és a szervezőség azt gondolta ,meghívják Esztiéket is fellépni.
Tomi azt mondta oké,örömmel,majd a menedzser közölte,hogy Hernádon dupla a gázsi,mire a szerv.azt mondta,köszi akkor nem kell,hiszen itt ingyen is eljöhetnének,ha már itt laknak....majd akkor elhívják a Varga Ferit,erre Tomi azt mondta,jönnek az eredeti összegért.
Na adtak egy olyan hányás koncertet,hogy csuda,majd mikor lejöttek a színpadról nyilatkoztak a helyi tvnek,és az Eszter valami olyan bunkó módon beszélt arról,hogy itt van házuk,de számukra ez csak egy átjáróház.....
Arról meg aztán mesélhetnék,hogy hogy jött ki az utcára sokszor,sapka napszemüveg,és körültekintés,hogy látja e valaki???Köszönés nuku,Eszti királynő leereszkedett a pórnép közé,.....a gyereke meg ott ordított az emeleten miközben anyu meg apu a pinyóban gyakorolt,állítólag tiszta kék zöld volt a baba mert egy párszor leesett a földre a hanyag gondozás végett....én nem egyszer hallottam főleg nyáron mikor minden ablak nyitva volt,hogy torkaszakadtából ordít a baba órákon át...
ennyit erről
Tápszer kérdés,Martin már jó két hete nem issza mega tápszer cumisüvegből,úgy csempészem bele a kajájába,hogy ne vegy észre mert magába nem issza meg.
Üvegből csak a vízet hajlandó meginni,de abból fél liter is elmegy egy nap.
Köszönöm az elismerő szavakat tényleg jól esett,és persze örülök hogy tetszik amit csinálok.
Elrakom magam holnapra,ki tudja mi vár rám éjszaka.
puszi

KépKép
riella77

Zituska azt hiszem megszenvedi ezt a fogat. Bár már áttörte neki az ínyét, de mégis, szegényem a lefektetés után fél órával olyan keservesen elkezdett sírni :cry: se cici, semmi nem kellett, csak öleltem és sétáltam Vele, aztán végre elfogadta a cicit. De úgy potyogtak a könnyei, ritkán sír így. S 3/4 8 óta már 3X volt fenn, akkor cicin visszaaludt, és egyszer csak úgy felsírt, mire bementem pont oldalra fordult (ez olyan felnőttes :) ) és visszaaludt magától. Remélem éjjel tud aludni majd.

Most tornáztam Béres A. 6 hónapos a baba-ra, hát ahogy Doo egyszer írtad tök gáz a hasizom benne, tulképpen ami van az csak alsó has, de el lehet csalni, ill. akár félre is lehet értelmezni, mert ugyanezt a gyakorlatot pl C.Crawford fenékre csinálja, csak ott ugye csípőből kell emelni, itt meg hasból, de elmagyarázni nem magyarázza el rendesen ez az Alexandra! :roll: Mondjuk a többi rész jó kemény, asszem holnap nem fogok tudni mozogni :oops: és csak 31 perc! Én végelgyengültem ezidáig! Most bele kell húznom. Régen annyit tornáztam otthon...amikor 15-17 kg-mal kevesebb voltam, s dagadtnak éreztem magam, na akkor nyomtam otthon C. C.-ra. De szép idők is voltak Istenem!! :roll: :D

Kép
ági_bp

Cscsi, a Rómeótól furább? :shock: :shock:

Kép
ági_bp

ági, én ezt az alsó hasas gyaksit soha nem értettem. aerobicon meg simán nem csináltam, mert ott támaszték nélkül kellett és nem akartam a gerincemet döngetni a padlón. úgyh v pihiztem :oops: 8) v kértem más gyakorlatot. és alexandra sztem semmit nem magyaráz el normálisan ezen a kazin. nem tudom h más torna kazi milyen, de ez sztem ilyen szempontból gyenge. mostanában már nem tornázom, csak a hasizmaimat erősítgetem. a 6 hónapos nem nagyon jött be nekem, a 3 hós meg már túl gyenge volt.

riella, azért az üvöltésnek más okai is lehetnek, mint a nem foglalkozás és gondatlanság. ld ti a dokinál ma, ld én és gyermekem napjában többször, stb. és tőlem is megkérdik a szomszédok időnként h miért sír ENNYIRE?! bizti azt hiszik h verem v hagyom bőgni, de nem, csak öltöztetem, pelenkázom, elesik (ha mellette állok akkor is) és zeng tőle a ház. most pl játszottunk és belekapaszkodott a térdembe, húzta fel magát, de vhogy megcsúszott és az állát bevágta a térdembe :shock: :cry: utána meg húzkálta a járóka gumiját (nem tudom, mi célt szolgálna rajta...) és elszakadt, őt meg megcsíphette a gumi és lett :cry: ettől még lehet h szabó eszterék nem foglalkoznak a gyerekükkel, csak azt mondom h ebből még nem bizti.
Vendég

Akkor ma megpróbálkozom a pohárból itatással, köszi a biztatásokat.

Doo, köszi a dicséretet, én azért nem érzem magam nagyon rendesnek, már képtelen vagyok rávenni magyam többszöri fejésre, hogy esetleg több tejem legyen. Pedig eredetileg 1 éves koráig terveztem folytatni a fejést, de már nagyon belefásultam. De úgy tűnik Blankának már nem is kell annyira a tejem. Tegnap este és ma reggel is ismét csak 150 és 120 ml-ket evett az eddigi 180-190 ml-k helyett. Amikor először evett kevesebbet, gondoltam a foga miatt, de azért ennyire...., nem tudom. Remélem, nincs semmi baja. Vagy lehet, hogy csak érzi, hogy kevés már a tej és takarékoskodni akar? Vagy már egyszerűen nem kell neki annyira? Mert a kanalazós cuccokból benyomta tegnap is a megszokott adagját.

Diéta: az első ciklust sikerült plusz 1 kg-val zárnom. :twisted: Nem tudom, hogy csináltam. :roll: Azért még nem adom fel, de plusz 5 kg-nál azért már lehet meggondolom majd. :D
mary74

Ja, és azt hiszem Edvin Rómeó az a fura név, nem?
mary74

Azaz! Edvin Rómeó :shock: szegény gyerek :wink:
Vendég

Szabó Eszterék a védekezéssel sem foglalkoztam, sem a kis Rómeó idején sem most... nah mindegy...ő dolguk. Én csípem őket, jó a zenéjük, szerintem az eszternek eleve van egy olyan fura stílusa, már a megaszar idején is... nem biztos, hogy felsőbbrendűségi érzésből fakad, egyszerűen csak vontatottan beszél...ebből jön az az érzése az ebernek hogy hülyének nézi...:D És végülis abban is van valami, hogy nekik hernád csak átjáróház, hisz csak és kizárólag a munkájuk miatt költöztek oda... én is átjáróban élek most, jobb mint az előző de nem végleges, valszeg ebből fakad hogy én sem tudommagam itthon érzeni...

Tegnap szuper jól bírtuk a gyümölcsnapot. De azért ma betápolok csirkehusit....

Nem akarlak traktálni titeket ezzel, de tök megváltozott a székletem, mármin aranyér huss... Lorci neked nem???

Levente beállt az éjjel üvöltők sorába....katasztrófa!!!! nem sír csak hangosan gőg és nyíg. Fogat növeszt a negyediket.

Mi ide-oda fertőzzük egymást... tegnap bementem a gyereknek patikába kamomilláért, tök beteg lettem. Gondoltam, hogy ez lesz, ezer ember tolongott a k. patikában és tüsszögtek ide oda... ki si küldtem a többieket. De mára kapar a torkom és 38,7 a lázam, fája hátam a könyököm stb stb influ.

Lorci! Végül nemkerestél a MÁK-kal kapcsolatban, megoldódott?

Én is költözni akarok!!!!! De mi május előtt tuti nem csinálunk semmit.

KépKépKép
bogyra

Na újra itt! :)

Először is köszi mindenkinek a kedves fogadtatást! Tök jól esik! :)

Ági! Na mostmár értem, hogy mi van nálatok! Csak először nem tudtam, hogy a cicizés nálatok igényszerint megy! :)

Pici, Ági, Mary, Niki!
Ez tök normális, hogy szoptatni akartok még. Bárcsak én is megtehetném!:( Na mindegy! Egy viszont tuti: a gyerkőcök tudják mire van szükségük! Lehet, hogy azért nem ciciznek annyit, mert az új (szilárd) ételek jobban táplálják már őket! Vagy esetleg a tejci íze már nem olyan, mint volt. Pl hallottam olyat, hogy vannak babák, akik az anyuci mensije után már elutasítják a tejcit, mert megváltozik az íze. Hogy ez tényleg így van-e vagy sem, azt nem tudom, de lehet, hogy van igazság benne. Szerintem örüljetek, hogy idáig anyatejjel tápláltátok a babáitokat és ha már nem olyan "örömmel" ciciznek, akkor mit lehet tenni!?! Már NAGYOK! :lol:

Mary! Úgy vettem észre,hogy mi nagyon durván sorstársak vagyunk! :) Én sem tudtam szoptatni, így hát fejtem és azt adtam Tareknek. Nem tudom neked mennyi tejed volt az elején, de én szó szerint egy tejcsárda voltam. Etettem a saját gyerekemet, egy kislányt a házból, adtam le az anyatejgyűjtő állomásnak, fagyasztottam le (más nem is volt a fagyónkban :)) és még öntöttem is ki a csapba! És ez halálosan komoly! Nem túlzok!!!! Ilyet ember még nem látott! Napi 7X kellett fejnem! Mindkét ciciből kb 250-300 ml tejci jött le. :) Ha nem fejtem 4 óránként, akkor széthasadt a mellem. Úgy nézett ki, mint egy félre sikeredett mellplasztika. :) A hab a tortán az, hogy kb hetente becsomósodott a mellem. Pénzért hívtam csecsemősnővért, hogy kimasszírozza és kifejje, ha én már tehetetlen voltam! :( Na szóval nagyon durva volt! Így hát totál kikészültem fizikailag és lelkileg is. Ahogy nőtt Tarek és egyre jobban igényelte, hogy többet legyek vele, úgy vált egyre lehetetlenebbé a fejés. Végül nagyon nehezen, de hoztam egy döntést és elapasztottam a tejemet. Na ez sem ment simán. Gyógyszerrel is 2X visszajött a tejem. Na de végül ÉN GYŐZTEM!!! :lol: :lol: :lol:

Elküldöm...

fatima

Na szóval így kb 4 hónaposan kezdtünk el tápizni. Eleinte csak napi 1X, majd 2X stb. Először Nutrilon Pepti-t evett, de 5 nap múlva olyan sztrájkba lépett, hogy még az anyatejet sem fogadta el. Ekkor vittem el gasztroshoz. Ő a BEBA HA start Aktív-ot ajánlotta. Azt is szép fokozatosan vezettem be: napi 1X, majd 2X stb. Azóta azt esszük. Az máig nem derült ki, hogy azért rossz evő-e, mert nem igazán ízlik neki, de nincs más választása és megeszi, vagy alapból ilyen. Az tény, hogy amíg csak anyatejes volt, addig nem volt gond az evéssel. Max annyi, hogy iszonyat hasfájós volt! :(
Egyszer mi is kipróbáltuk a HUMANA-t. Úgy köpte ki a cumit, mint a sicc. Így hát maradtunk a BEBA-nál. Most a HA Akív II. eszi.

Drukkolok, hogy Blanka mielőbb megszokja valamelyik tápit, ha esetleg mégis szükségetek lenne pótlásra. És ha valaki, akkor én totál megértelek, hogy már nem bírod a fejést! Te még nálam is nagyobb hős vagy! Gratula!!! Le a kalappal előtted! De tényleg! :)

fatima

Lorcika! Hát én tutira nem Svédországban élek! :) :) :)

Doo! Köszi az avatarunk dícséretét! :)

Csőröspohár!
Nekünk is van ám, de Tarek még nem jött rá, hogy hogy kell használni! :( Még bénázik vele. Nem tudja, hogy azt is szívni kéne, mint a cumisüveget. De csak rájön egyszer. Nem??? :)

Na lépek.... mindjárt ébred manócska!

Ja! Előtte teszek fel 1-2 képet!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

fatima

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?