Új privát üzeneted érkezett!

Lora,
Tök jó helyre mentek!!! :D Szeretem Dobogókőt! :D
Nagytali szupi lenne, de kb most el kellene kezdeni a szervezést, hogy mondjuk egy hónap múlva összejöjjünk. :)

Nanica,
Peti olyan 10 perc alatt lezavarja az evést. Az a baj, hogy neki unalmas és közben jár keze-lába, figyel, mutogat, brümmög, de ha nem adom neki a kaját akkor fel van háborodva. :? :lol:
Vendég

Egy kis segítség a szerszámpad használatához. :lol:

Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszi a képdicsiket!Anyáéknál voltunk, akkor ksézültek a képek, ők a Körözspart oldalában laknak, a gát tetején szánkóztunk. :D Én útálom a szánkózást, csak Emili miatt ültem fel, hogy fogjam.Amikor egyedül van az csak a kép kedvéért, pár másodpercig.De így esett le, amikor akutya után fordult :(

Rehabon rendben volt minden, dokinéni nagyon megvolt eklégedve vele, de amig nem jár önállóna, addig heti 1x járunk csoportos tornára. :? Hát majd meglátom mikor lesz ez, mert csak de. tudom vinni, nem fogom ez miatt az egész napját felborítani!
És remélem mielőbb járni fog, már csak ezért is! :wink:
Cipőre is rákérdeztem, azt mondta csak akkor adjak rá BENT! is szandit, ha már jár, nem pedig mászik.A sík merev talajon azt mondta nem jó a talpnak, csak természetes talajon. :roll:

Doki:Emili is volt már hogy nevetett mikor a seggébe szúrták a szurit :lol: De egyébként csak nézelődik, meg dumál, akkor kezd sírni, ha vetkőztetetm, de azért itthon is balhézik, mert addig nem tud játszani. :lol:

Evés:Emili ha tényleg éhes pár perc alatt megeszik 1-2 üveggel, vagy egy nagy Aventessel, de a vége felé már ő is mindent csinál a kezével, de azért még tátog.:DMost aza legújabb, hogy nézi az üveg papírját, és persze meg is akarja fogni, nem adom, így jön a veszekdés, meg vmi más játék a kezébe.:?Ennek visznt nem örülök, mert ha evés van akkor nincs játék.

Nanica!
Szerintem nem volt elég éhes Linus, legalábbis Emili csak akkor nyammog.Lehet most étvágytalanabb, vagy csak nem ízlik neki amit adtál ;)

Ria!
:( :( :( Mielőbbi jobbulást kívánok Nektek!!!!!Kitartás, tudom nagyon rossz a kórházasdi, én sem tudnám egy percre sem otthagyni(mennyivel másabb volt amikor én voltam az ápolónő, és mondtam az anyukáknak nyugodtan menjenek haza pihenni, vigyázunk a babára).

Sági, Ágiboldi!
Régebben kérdezte Lin ezt a maradék tejet, és nekem is van még mindig pár csepp :?

Dana!
Sajna nem családi.:(2 szintes 9 lakásos, új70 nm-es.
Nektek is jobbulás!

Lakás:Akit érdekelnek a részletek küldök neki egy linket.

Május!
A lényeg, hogy kimozdultok!!!!!Én is mennék bárhová!
Bár az idei Horváto. szerintem ugrott, ill. becserélt egy lakásra
:wink: De lesz egy halom üdülési csekkünk, még a tavalyiból is van, nem tudtuk elköltzeni :lol: (férjem kapja).Szóval itthon biztos megyünk vhová.

Lorca!
Gyűlik s kisteós tábor! :wink: Akkor mi másodszorra is sokszor :oops: :lol: (vmiért lánypárti vagyok :lol: )

Ditke!
Nagyon ügyes Tomi, ha már így eszi a darabost!Emili csak pár falatot hajlandó így enni, és csak a mi kajáénkból, villával adva :shock:

Lora!
Küldöm priviben a lakásmappát.
Nagytali.ÉNISÉNISÉNIS!!!!!!De a távolság... :cry: :cry: :evil: :evil:

Sági!
Ez a kép... :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Hali!

Ria: Nagyon-nagyon-nagyon sok gyógypuszi Beninek és persze neked is!!!!!!

Tej: Nekem is van még mindig pár csepp, még néha érzem afeszülést is pedig már 4 hónapja nem szopizunk.

Nagyon aranyos Peti ahogy felállt, nálunk Gréta meg ráül a baba mellkasára, mert akkor beszél, kézzel még nem mindig tudja megnyomni.

Lorca: Jobbulást nektek is. Tényleg szörnyű ez a kórházas sztori, nem hiszem el, hogy ott nem tudták volna lefektettni.

Timi: Jó utat!

Tegnap észrevette az ágy alatt a bödönke körjét:

Kép
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sági, irtó jó a kép, nagyon röhögtem rajta! :lol: Látom zenél is! :wink:

Elkiabáltam, van munkám :(

Panka, hol lehet Debrecenben Holle biokölest venni? Egy barátnőm szeretne.

Lin, és innen hogy tudod kihúzni ha kell? :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ria
Annyira sajnálom! Szegény Benike! És szegény Te! :cry: :cry: :cry: Azért próbálj pihizni, mert Beninek sem jó, ha nem gyógyulsz meg.

Nanica
Szerintem sem éhes Linus. Ha éhes Brigi is percek alatt befalja. Ha nem, akkor csak nyámnyog rajta.

Lin
Kis huncut Gréti! :lol: Nálunk az ágynemű tartó miatt nem fér be Brigó. Amúgy szeret bújócskázni/kukucsolni? Brigi mindig elbújik a függöny mögé, és ha kérdezzük, hogy "hol a Brigi" akkor vigyorogva elő bújik. :lol:

Sági
:lol: :lol: Nagyon kis találékony Petike! :lol: Azért vigyázz, mert Brigi egyszer így esett le a porszívóról.

Május
Voltam már télen a balatonon, és gyönyörű! Főleg ha napsütéses az idő. :D

Panka
Brigi is nézi az üveg papirját! Én az utolsó pár falatnál megengedem hogy a szélét megfogja, így tátog még egy párat. Játékot a kezébe nem adok, mert beveszi a szájába és azzal együtt tátog. Dehát a játék és a kanál nem fér be egyszerre a szájába! :lol:
lora7

Mi is megyünk holnap dokihoz. Briginek megduzzadtak a cicijei. Pár hete vettük észre, de most már elég feltűnő. Valakinek valami ötlete? Szerencsére az egészséges rendelésre kaptunk időpontot. Hát kíváncsi vagyok, hogy mit mond a dokinéni. :?
lora7

Ágiboldi
Nem tudom, hogy van-e Debrecenben, de a Kenguru Goldok is forgalmazzák már.
lora7

Lora,
A szoptatott csecsemők melle megduzzadhat legyen az fiú vagy lány. Oka az anyatej magas ösztrogén tartalma. Magától rendeződik 1-2 hét alatt. Ha esetleg óvatosan megnyomod akkor nem jön belőle egy kis anyatej szerű folyadék? Remélem csak erről van szó és nem komolyabb a dolog.
Vendég

Sziasztok!

Sági
Nagyon ügyes Peti. :lol: Legalább játszik vele.

Panka
Engem érdekelne.Te a gyerekosztályon dolgoztál?

Blin
Huncutúl mosolyog Gréti.Látom minden gyerek megtalálja a módját hogy jobb használni a játékokat. :lol:

Ágiboldi
de legalább fél nap pihit kaptál.Akkor azért jössz írogatni?

Lora
Szerintem is amit ír Sági az lehet Briginél.
Én még benn a kórházba illyedtem meg.4 napos volt Laura mikor rendes fehér folyása volt.Pelenkázás közbe akkorát síkítottam,hogy egy csecsemős bejött.Ő mondta akkor hogy Lányoknál ilyen van és a cici is megduzzad az anyai női hormonok miatt.Hát én ilyet nem láttam előtte és utána se,meg nem is hallottam róla.Még másnap is kérdezgettem a csecsmősöket nincs-e baja.

KépKép
KépKép
dana 1

Na ma nem tudok írni "ijjedtem" bocsi

KépKép
KépKép
dana 1

Agiboldi: Megpróbálom óvatosan kihúzni a lábánál fogva, a kezemet meg a fejére teszem és lenyomom, hogy be ne üsse.

Lora: Imád. Egyfolytában valahonan kikandikál, legyen az szék, függöny, ágy és olyanokat rötyög közben, hogy zeng az egész ház. Meg fogócskázunk, sokszor mikor mindketten ott vagyunk, akkor szalad az egyikünk lábához, ölébe és vihog. Egyszer megzabálom, olyan huncut tud lenni.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Hát 3-4 perc, nagyon gyors.
Nem tudom mikor lehetne ennél éhesebb. Ebédre próbáltam neki adni, úgy, hogy előtte reggel 6kor (ill. éjjel 3kor) szopizott, közte semmi!
Nem tudom, mi lehet a Linus kedvence, mert amit eddig adtam neki, azt mind ilyen lassan ette!

Lora, duzzadt cici. Újszülött lány babáknál hallottam csak eddig róla, azt az anyai hormonok okozzák. Nálad hormonváltozás???

nanica

Sziasztok!

Sno,
A sárga papír egy könyv a címe Boribon autózik, de szerintem azt figyeli ami az ágyon zajlik, de hogy az mi lehetett…
Gratula az első lépésekhez. És mit csinált a 3 lépés után? Átlépkedet valamihez, vagy fenékre ült???

Lorca,
Sajnálom Szabit, remélem most már rendbe jön gyorsan. Egész családnak jobbulást!
Szerintem egy betegségből nem lehet úgy kilábalni, hogy szépen eszeget. Ha beteg nem eszik, ha meggyógyul majd eszik. Én emiatt nem szüneteltetném a szopit, főleg ha szereti is.

Ria,
Ez nehéz helyzet, kitartást. Azt lehet tudni, hogy tulajdonképpen mi a baja?

Dana,
Bálint itthon van velem, de szívem szerint bölcsis lenne, csak nem veszik fel a tesó miatt. Kicsit félek is az ovitól majd szeptemberben, mert egyből 25 gyerek közé fog bekerülni, a bölcsi az jó átmenet lett volna.

Pankaa,
Jók a képek! Debrecen melyik részén vesztek lakást? Ha valamelyik baba bekerül az ilyen fejlesztősdibe, nem szívesen engedik el a járás előtt, még ha már nem is indokolt a fejlesztés. Viszont a csoportos foglalkozás szerintem jó program lesz nektek.

Sági,
Bálint volt biztonsági játékos nálunk és ez nagyon kényelmes. Ő is alig esett. 5 hónapon keresztül mindig fogódzkodott. Nekünk akkor nem kellett járássegítő, mivel nyári baba volt és minden nap elmentünk a Gellért hegyre, ott a parkban tologatta a babakocsit. Én meg napozgattam. Aztán 1 éves szülinapja előtt két héttel elengedett mindent és stabilan járt, akármennyi lépést. Nem esett el és többet már nem kapaszkodott.

Mondjuk a kép láttán nem a biztonsági játékos jut eszembe.

Nanica,
Az evés hosszúsága mama-baba türelem függő. Én nem etettem volna annyi ideig, max. 20 perc után besokalltam volna. Ha éhes Botond, akkor a kajálás 5 perc, max. 10 ha nem szereti a kaját. Ha kevésbé éhes akkor 15 percig szórakozunk aztán ahol tartunk befejezzük.

Jó éjt!
Mónika

mmónika

Nekem sincs rá mindig türelmem,de akkor én is épp ebédeltem közben, mind a kettem ilyen lassan ettünk :P
(én miatta).

Azért kérdeztem az időtartamot, mert egy kolléganőm 1,5 óráig eteti a gyereket és én már azt hittem valamit rosszul csinálok. Őazt meséli, hogy a fia pár kanál után eltelik nem kér enni, de 10 perc múlva újra tátja a száját... és ezt 5-6 szor megismétlik...

nanica

Mónika,
Ha legalább szopizni szeretne, meg lennék elégedve. :lol: Akkor eszembe se jutna, hogy kipróbáljam ezt a verziót. Nati ennyi idősen kb 2 óránként tombolt, hogy cici kell és éjszaka rendes volt, csak 3 óránként. Persze lehet mondani, hogy ne hasonlítgassam őket össze, de szerintem ez lehetetlen. Szabi egy boldog, kiegyensúlyozott baba, akinek nem tartozik hozzá az élvezeti köréhez az evés. Az viszont tényleg irreális elvárás, hogy betegen egyen. :wink: De nem látszik olyan betegnek!!!! Csak csorog az orra.

:?: Volt valakinek enyhe tüdőgyulladása? Létezik, hogy egy csecsemő (négykéz)lábon vigye végig?? Nem látszik rajta más, mint egy enyhe nátha. Ágiboldi, te egy hétig voltál vele kórházban, ugye?

Mónika,
Megpróbáltad beadni bölcsibe? Én is tartok a hirtelen tömegtől, de nem bántam meg, hogy nem is próbálkoztam. Amúgy sem tudnám vinni október óta. :lol:

Nanica,
Szegény gyerek. Szerintem csak ásít. :twisted:
Reggel 6 és dél között semmit nem kapott és mégis ilyen lelkesen eszik? Hm, át kell gondolnom, hogy Szabi tényleg rosszul eszik-e. :lol:

Panka,
A bébiproject nálam nem új ötlet. Elég régi (jelenleg alvó) tagja vagyok már a 2009re babát szeretnék topicnak. :D

Lora,
Jobb ötletem nincs, mint Ságinak. Natinak születése után volt duzzadt egy darabig.

Ágiboldi,
Az interneten is lehet rendelni Hollét, ha nem lenne máshol.
Túl sovány, hízlald, majd szép dundi, ne adj neki enni, fogyókúráztasd. Most meg vagy lepődve? :lol: :lol:
Tényleg, kaja után bukik még Boldi?

Sági,
Peti megint nagyon kreatív az eszközhasználatban. :lol:

Csongria,
Kórház. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Jobbulást mihamarabb, és szabaduljatok, amint lehet! :cry: :cry: :cry:

Dana,
Még csak most tanulja a mászást, nem? Még tökéletesíti a technikáját. Szabi is össze-vissza pakolta a számfeletti végtagjait, most meg már gyors járás sebességével teper a szőnyegen utánam.

Kép KépKép
lorca

Lorca, érdekes, hogy most kérdezed, mert pont ma döbbentem rá, hogy jééé, már nem bukik! Soha. (ill egyszer a múlt héten, talán sokat evett) :D
Igen, én voltam kórházban tüdőgyuszival, de akkor már 8 éves voltam. Mikor nagyon pici koromban tüdőgyulladásom volt, akkor semmi gond nem volt, azt otthon szépen átvászeltem, ez lesz nálatok is!

Kép
Kép
agiboldi

Már megint le vagyok maradva, de most legalább elküldöm amit eddig írtam:

Május:

Hát így nagy általánosságokban azt mondanám mindkettejüknek, hogy pihenjenek amennyit tudnak, hadd szaladjon a lakás, aludjanak ők is napközben a babával együtt. Az ikresnek még melegen javasolnám, ha megoldható, hogy legyen ott mindig egy másik felnőtt aki tud segíteni.

Sztem nyugodtan hozd rájuk a frászt. Az első hat hét túlélőtábor, pláne ikrekkel. Jobb, ha reálisan fel vannak rá készülve. Legyen valaki más aki intézi a háztartást, főzi a kaját, stb, hogy ők csak babázni tudjanak.

Készüljenek fel a szopira, olvassanak sok LLL honlapot és Kismamát! :D

Konkrét kérdésekre is szívesen válaszolok. ;)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, azt meg javaslom mindkettőnek hogy találjon baba-mama klubot, szopis csoportot, és még terhesen menjen el, mert nagyon-nagyon sok hasznos infót lehet itt összeszedni, arról nem is beszélve, hogy sorstársakat talál, és van hova fordulnia mikor már megszületett a baba.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lin!
Nagyon édes Gréta! :D Emili is pont így mászik az ágy alatt, csak nem sikerült még lefotózni;)
Ami engem is zavar, hogy pl. a sütifaló nem azt mondja a hengerre, hogy henger, hanem hogy kör :? Persze egyszerűbb szó, de akkor is, ha már tanulójáték... :wink:
Emilinek már megtanítottam, hogy rá kell csapni a kutya hasára, akkor zenél :lol: Azóta mindent csapkod, hátha... :lol:

Ágiboldi!
Fogalmam sincs, én nem vettem még Holle-t, csak sima kölest amit megfőzök a kajával együtt. :roll:

Mónika!
A lakás a Fészek lakóparkban van, a Kishegyesi útról nyílik, ez a Tesco utcája, de túl a sínen,ha ez így mond vmit. :roll: Ha érdekel elküldöm neked is priviben a doksit.

Dana!
Nem, itt rendelőben asszisztensként, de pesten dolgoztam gyerekosztályon is a MÁV-ban.

Lora!
Köszi. :D
Én is engedem a vége felé hogy fogdossa az üveget, de ő bele is akar nyúlni! :x Néha adok csak játékot, azt csak nézegeti, de közben tátog! :lol: Viszont nemrég olvastam vhol, hogy nem szabad játékkal elterelni a figyelmét, vagy tvzéssel evés közben,mert megzavarja a babát, és nem érzékeli rendesen a telítettséget, így túleheti magát, és rossz asszociáció alakul ki az evéshez(pl. csak tv mellett tud enni, vagy csak játék közben :? ).Bár minket a túlevés nem sokszor fenyeget, de azért az 1 üveg ebédre minimum lenne.Egyébként is ha tényleg jóllakott, akkor nem nyithja ki a száját akármilyen játékot is adnék neki. :wink:
De most iygekszem tényleg csak etetni mindenféle trükközés nélkül.
Cici:Emilinek is hatalmas cickói voltak születése után
:lol: Aztán elmúlt.Tutira csak ez van most Briginek is, nyugi!Esetleg nem mensizel mostanság??

Nanica!
Emili ezt csinálta mikor pár hónapos volt, 40 ml tejcsi, fél óra szünet, megint 30-40 ml, megint fél óra.Nagyon kiakasztó volt, hogy nem eszik egyszerre ha éhes.Mondták, hogy éheztessem ki, dehát ha csak 40et evett, akkor hogy várjak 3 órát????Addig üvöltene egyfolytában.Aztán mikor elkezdtem a hozzátápit megjavult azt ette rendesen.Talán nálatok arról van szó, hgy Briginek így kényelmes, nincs oka rá, hogy igyekezzen.Esetleg próbáld meg, hogy amikor már csak nyammog, akkor elteszed a szeme elől a kaját, és csak akkor kap megint, ha sír érte.Talán így megtanulja, hogy egyszerrre egyen, és ne órákig nyammogjon.De ehez is sok türelem kell.De védődnő talán tud okosabbat.De az is lehet, hogy csak ritkábban éhes, és kevés kaja igényű. :roll:

Lorca!
Hát felnőttnál már hallottam 2 lábon kihordott tüdőgyusziról. :roll:
Hány gyerekt szeretnétek?Mi min. 2, max. 3. :D

Emili kezd ráállni a nappali 1 alvásra :cry: Cserébe reggel fél8ig alszik :D

Kép
pankaa

Lorca:

Igazolásom még nincs, kéne találni két kezest... Diószegi Eszter ismer engem elég jól, az ő szopis csoportjába szoktam járni. De ő sajnos nem tud tanoncot maga mellé venni, erre úgy tűnik most csak Rózsa Ibolyának van kapacitása, és ő meg Esztergomban van. :? Egyelőre csak írom hogy kivel mennyi időt töltöttem... meg arra gondoltam, visszakeresgélek a fórumon, mert tkp már 3 éve osztom a szopis tanácsokat különböző fórumokon. Lehet ha ezeket összeszámolom, meg is lenne a 2500 óra? :lol:

Mi a Madarászban voltunk röntgenen mindkét gyerekkel.

Kditke:

Érdekes a történeted, nem mindennapi szopis probléma hogy napi 2 liter többlet 1-2 hét alatt eltűnjön annyira hogy már nem elég a babának! Ha nem zavar, akkor megpróbálhatnánk kideríteni, hogy vajon mitől is történt... engem nagyon érdekelne!

Az alkalmankénti 350 ml-s adag az emberes!!! :shock: Milyen idős korában szopizott ennyit Tomi?

Sajnos a kórházak stábja (szülésznők, orvosok) de még a védőnők sem rendelkeznek naprakész információval a szoptatásról. Konkrétan tudom, hogy az orvosoknak (gyerekorvosoknak!!!) fél oldalnyi a szopiról szóló anyag az egyetemen, és az is min 20 éves. Védőnőknél se sokkal jobb a helyzet. Sajnos ez van, gyakran régi tévhiteket adnak tovább.

Kórházba sajnos már nem mehet szopis tanácsadó (meg senki más sem) fertőzésveszély miatt... Valami új rendelet. Mert régen lehetett kórházba menni gyakorlatra, és milyen hasznos lenne! Hiszen a szopis tanácsadók, pláne aki még csak gyakorol, ingyen menne segíteni az anyukáknak, mikor a nővéreknek sokszor nincs idejük arra, hogy ezzel foglalkozzanak. Viszont most bogarat ültettél a fülembe, van egy védőnő ismerősöm, meg egy másik aki védőnőnek tanul, megkérdem tőlük, hátha van arra lehetőség hogy ha nem is házhoz járni velük, de mondjuk kirakni a rendelőbe az elérhetőséget vagy valami hasonlót. Csak szerintem ez valahol az ő munkájuk lenne, és nem biztos hogy jó néven veszik.

Amúgy meg másik szopis tanácsadó mellé lehet szegődni tanoncnak, csak hát erre sincs a legtöbbnek kapacitása.

Dana:

De igen, pszichológus vagyok. Miért kérded? :) Ezenkívül működtem mint angoltanár is 3-4 évig miután hazaköltöztem Amerikából 2001-ben. Fordítani is szoktam. Szoftvercégnél is dolgoztam mint minőségellenőr. Meg biológiai kutatólaborban mint asszisztens. Szóval az önéletrajzom hemzseg az egymástól tök független pályáktól. :green:

Bababarát cím:

Bár röpköd ez a kifejezés mindenféle intézménnyel kapcsolatban, hivatalosan a "bababarát" minősítés a szoptatásról szól, és semmi másról. A gyerek kiskönyvében (vagy talán a terhességi kiskönyvben?) le van írva az a 10 pont aminek eleget kell tenni a bababarát cím elnyeréséhez. Ezek mind szopis szempontok.

Ria!

Jaj, nagyon sajnálom! Kitartást!!!! És harcolj csak az érdekeidért, jogod van a gyerek mellett maradni! És még az is lehet, helyet is kötelesek biztosítani neked.

Sági:

Azta, Peti jó húsban van!!! :lol:

Nanica:

Barátnő meg a másfél órás etetés. :shock: Még ha az elvi indokoktól el is tekintünk (márpedig nekem nincs túl sok az etetéssel kapcsolatban), akkor se ülnék ott a gyerekkel másfél óráig, hogy eszik-e vagy sem. Ha éhes, eszik, ha nem, menjen tovább. Szilvi nem is tűrné ezt.

Viszont az szent igaz, hogy van olyan gyerek aki szeret "legelni" és így eszik a legtöbbet. Mármint kiraksz neki kaját olyan formátumban amit meg tud enni, és ő rájár amikor csak akar. Csak azt hiszem a legtöbb anyuka sikítófrászt kapja ettől a rendszertől. Szerintem nagyon kényelmes! Csak utána a takarítás nem. :?

Pankaa:

Egy pár hónaposnál ez teljesen normálisnak minősül. Lehet nem éhes volt hanem szomjas??? Vagy csak ennyi tejet talált a melledben és szaporítani akarta? Szerinted miért csinálta?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Kár hogy nem ismertelek szülés után már!
Szóval Emili nagyon mohó volt, már szülés után rögtön, mind2 mellem véresre rágta!Utólag már okosabb vagyok, tudom hogy hiába jöttek segíteni mellre tenni, nem volt jól rácuppanva, pedig ki sem látszott a mellbimbómból, de akkor is.Azzal nem számolt senki, hogy ilyen mütyűr ciciből(inkább csak kezdeményből :lol: ), nem lehet az általuk elképzelt pozícióban rendesen szoptatni, főleg egy mohó babát!Nekem csak a fekve szopi jött be, hogy a baba felé könyökölök, és a szájába lóg a cici, így jól be tudja kapni, és csak szívni kell, nem kell a fejét is tratani, szuerintem ez is bosszantotta, Emili a kényelmek embere!De addigra már nagyon sebes voltam, ordítottam én is, meg Emili is. :cry: Minden szopi gyomorgörcs volt, és bőgés.Aztán mondta védőnő, hogy csak fejjek amig meg nem gyógyul.Mire meggyógyultam már 2 hónapos volt de egyszer csak beütött a szopisztrájk, amit nem is csodálok.Nagyon kivoltam, hogy miattam van az egész, azóta is bánom, hogy hallgattam bárkire is!Minden úgy lett volna jó, ahogy én éreztem!Azóta is azt tanácsolom mindenkinek hogy hallgasson magára!!!Aza anyai szívre. :wink: Persze a tejcsi sem volt elég(legalábbis ezzel magyaráztuk a sok sírást), ött a tápi, amit csak üvegből lehetett adni, mert annyira rángatta a fejét és sírt, hogy mind a nyakába borult, nem tudtam a szájáig sem emelni a poharat, útközben kilötbyőlte az egészet.Na ezt a nehezen lejeft tejjel nem kátszottam el, annál drágább kincs volt. :wink: De a cumin csak 1 luk volt, így nehezen jött belőle, a mellemből meg patakokban folyt a tej, ha scak rágondoltam Emilire, vagy gyereket láttam, stb.Szóval szívni sem kellett,csak nyelni.Utánna megntam az egészet fejést is, nagyon ki voltam. :( Úgyhogy az evés jól el lett rontva.Szerintem ezért nem evett rendesen sem később.Bár inni nagyon szeretett, most is, rengeteget iszik, lehet akkor is szomjas volt, dehát egy pár hetes baba igyon tejet, vagy tápot ha szomjas, az is folyadék. :wink: (ezt mondta a doki is, de megjegyzem ha szomjas vagyok én sem iszok levest, vagy fél liter bort, csak mert az is folyadék :lol: )
De második gyereknél már okosabb leszek remlem!
Bocsi, hogy hoszú lett, de talán segíti a munkádat. :roll:
Apropó, gyerekpszichológia ügyben esetleg tudnál segíteni?Egy máik topikan van egy anyuka akinek az oviba szoktatással vannak probllémái, a gyerek nem hajlandó wcre menni egész nap, nem is szeik, ha sír akkor pedig hány. :(

Kép
pankaa

Dana

Én felnőtt szakrendelésen vagyok körzeti nővér, így gyerek fronton csak laikus .

Ágiboldi

Szerintem minden Corában lehet Bio kölest venni, én legalábbis ott vettem a bio részlegen. Szerintem Debrecenben is van.

Rókica

1 hónaposan evett Tomi 120 g-ot (ritkán 170 g-ot) a másfél hónaposanl 200 g-ot két hónaposan 220-250 g-okat három hónapos kora körül 260-280 g-ot nény hónaposan szopizott 350 g-ot nem mindig de a 270 g mindig megvolt. (csak azért tudom ilyen pontosan, mert írtam) Erölködés nélkül evett ennyit, mivel ha már eljött a szopi ideje csak úgy spriccelt a tejcsi, mikor megmostam a cicimet már akkor a fürdőszobában azt vettem észre, hogy szemben a nagytükör tiszta tej, ha lefeküdtem a Tomi mellé szoptatni szegénykének mire a szájába került a cici szeme szája tele volt tejcsivel, volt olyan többször hogy az orrán folyt visszafele, nem győzte nyelni. Aztán 5,5 hónaptól elkezdett apadni.
Így szopizott 6 hónapos koráig utána a pótlás a lefagyasztott.

Mit szeretnél még tudni ha tudok segítek ? :shock:

Pankaa

Tominak is van olyan macija aminek ha megnyomjuk a hasát zenél, ő is gyorsan megtanulta, hogy kell nyomogatni, ha mégsem sikerül akkor rálép és így zenél ! :o

Sági

Látom nálatok is többfunkciósak a játékok !! :lol:

Nanica

Próbáltad már a sütőtökös alma banánt nálunk gyümi közül ez a sláger, kb. 2 perces evéssel ? (édes mint a méz az én fiam nagyon édesszájú valószínű ezért szereti nagyon)
Kép Nehezített gyakorlat az ajtónál, új járássegítő, de ezt nem tolja, hanem viszi

Kép
kditke

Sziasztok!

Ma megvolt az igazi nagy hisztink.Laura délelött nem akar aludni fél órás sírás után se,mire kivettem hogy úgyis nemsokára itt a kaja idő.Még szopi alatt elaludt és már 45 perce az ágyba.Csak tudnám leszoktatni a cicialvásról.

Ti mit csináltok,ha igazán sír és tudjátok,hogy nem éhes?Meddig hagyjátok sírni hagyni?Nem csak ha aludni kéne,hanem ha játék idő is van.Nagyon érdekelne.

Mmóni
Látom nálatok is különbözőek a gyerekek.Melyikkel könnyebb?
Nálunk Dani egy nagyon nyugodt baba volt és most is.Természete az túl jó is,még az oviba is mondják hogy lehet ilyen,jó lenne nekik,ha a 29 gyerek hasonló lenne.Laura a fordítottja az igazi tűzről pattant.Még nem mászik,de néha az idegeim határán játszik.Pedig aranyos csak erős az akarata.
Én a bölcsit nem bántam meg ahogy te is írod a sok gyerek miatt.Meg nagyon sok jót tanítottak meg nekik amit itthon vagy nem lett volna az embernek ideje vagy türelme rá.
Azért az rossz dolog,hogy sokan úgy gondolják ha a picivel itthon vagyunk a nayg is maradjon.Lehet sokkal rosszabbat csinálunk vele.Én az óvival vagyok így most. :evil:

Nanica
Én Danival ugyan ilyen lassan ettünk.Szerintem a természetük miatt ilyenek.De azért figyelj,mert a végére nálunk Dani nagyon válogatós lett.És most már tapalasztból mondom ha etetsz másfél óráig lehet,hogy nem fog köv.etetésig megéhezni.

Lorca
Köszi akkor nem parázzam annyira túl a dolgot.Nekem ez az egy ami nagyon idegesít,hogy megvárja míg az orra elé tesszük. :twisted:

Mindjárt jövök,de felébredt

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Panka,
Jesszus, nem egyszerű szoptatáson mentél te sem keresztül! :shock:

Nanica,
Nálunk is volt egy rövid periódus amikor nem akart nagyon enni csak nyammogot. Eleinte zavart a dolog és mindent bevetettem, hogy egyen, aztán már annyira kezdett felmenni bennem a pumpa, hogy gondoltam "jó akkor majd jelentkezel ha éhes vagy". Természetesen jött és evett is. :lol: Volt, hogy 5 óra "éhezés" után 3 kanál kaja után nem kért többet. Na az tényleg nagyon aggasztó, hogy jaj szegény éhen fog halni, de aztán rájött, hogy enni jó. Peti most 4 óránként eszik, de két kaja között nem kap nasit (köles, keksz, gyümi...), mert akkor csak nyammog megint.

Ditke,
A kis kosárvivő legényke nagyon édi! :D
Mennyi tejed volt!? :shock: :)

Lorca,
Te is tudod, hogy a gyerekek szervezete csodára képes. Szasza most csodát művel és meg se kottyan neki egy kis tüdőgyuszi. Szerencsére!!! Jobban vagytok? Anyós remélem nem beteg!!!

Május,
Micsoda éttermekbe jársz!!! Egy össznépi kajálásban is benne lennék. :D

Lora,
Mizú Brigi cickójával?
Vendég

Kétnapi terméssel jövök:
A mai hír, hogy reggelire kefír volt barackkal, és imádta – falat, cuppantás, és egy elragadtatott „háááá”, stb.

Tegnapelőtt (8-án) bevásárlás után a konyhában osztozkodtunk a szajrén, és Sebi kapott egy sajtos kifli csücsköt, mivel már nem maradt szabad keze kapaszkodni, mászni meg pláne nem lehet kajával, ezért megfordult, és kitotyogott a konyhából. A dermedt csendben csak az állaink koppanása hallatszott a padlón…

Sikerült felfedeznem, hogy melyik fogát növeszti – alsó ketteseket.

Timó,
Kikerestem, nov. 16-án írtam. Sebi nem csak ücsörög az asztal alatt, de majszolgat is, ezért én a lepotyogó kajára, mint hosszú távú befektetésre tekintek, hogy „de jó, lesz 2 perc nyugtom, amikor majd megtalálja”.

Móni néni,
átlépkedett a pelenkázóhoz.

Lorca,
Sebi napközben már nagyon régóta nem lát kiságyat, esti szopi-alvás után beleteszem (becsületből), a köv szopiig, de ha nem lenne, akkor ezt a deréktornát is megspórolnám (mostanában meg is spórolom).
Rajta vagyok a test elnevezésének pontosításán!

Panka,
Hajrá új lakás! Tedd fel a linket a közösbe!
Hú, tényleg szuperek a képek.

Róki,
miért halogattad a gyógyszer szedést? Befolyásolja a szopit?
Egy talin, azok akik átestek szülés utáni depresszión elmondják, hogy hogy is zajlik ez pontosan? Nagyon érdekelne a saját tapasztalatotok.

Ditke,
tegnap én is kipróbáltam az egybe tésztát (csavart), azt hittem szeretni fogja, mert mindent jobban szeret egybe, de ezt szét kellett nyomkodnom villával, úgy viszont oké volt.
Apró öröm: én most attól voltam feldobódva állatira, hogy karácsonyra megkaptam egy csomó wmf-es evőeszközt, és már majdnem megvan minden, ami az intersparból beszerezhető (az edényeknél azóta is bánom, hogy nem szerváltam többet).

Május,
siófoki telelés...anyáéknak is vannak olyan képeik, ahol a jeges szélben, két overálos gyerkőccel etetik a Balcsiba fagyott hattyúkat...csodálatos lesz, majd meglátod!

Ria,
Millió gyógypuszi! Ez hihetetlen, hogy szegény Beninek min kell keresztül mennie, és most meg ráadásul egyszerre vagytok betegek...

Orsi
Kép Kép
sno

Dana!
Emili nem sír, csak ha baja van, de akkor vagy éhes8z ritkán, mert etetem mielőt sírna érte), vagy álmos és ezért nyűgös.Akkor meg megy aludni(mostanában ez sincs, mert de. nem alszik, ebéd után pedig megy az ágyba, és szó nélkül elalszik).Ha mégis sír akkor nyűgös, és rossz napja van.Vagy pl. kocsiban, amikor nem tudodm teljesíteni az óhaját(evés, alvás hason, kivétel az ülésből).
De van hogy néha felsír alváskor, akkor várok egy icsit, ha folytatja rendes sírással, akkor bemegyek hozzá, ha elhallgat akkor viszaaludt. :wink:

Sno!
Linket nem tudom hogy kell közösbe feltenni. :oops: Csak fotót tudnék feltölteni, arra már rájöttem. :lol:
Gratula Sebinek a járáshoz!!!!Ilyeneke ezek a kölkök, egyszercsak elindulnak, másznak, stb.Majd egyszercsak visszaszól, hogy "Anya, ne mááá'!Ezt akarod velem megetetni???" :lol:

Emilinek még mindig nincs foga :?
Másvki hasonló fogszámmal? :lol:

Megyek hajat mosni, aztán séta ha felébredt.

Kép
pankaa

Na itt vagyok.

Rókica
Nagyon jól leírtad az orvosok és a védőnők helyzetét.Sajnos nincs elegendő ismeretük /ha olvassák is napra készen a szopis anyagokat/.

Azért kérdem,mert ahogy írtad gondolni lehetett és nekem meg pszihológus tanácsára lenne szükségem.Felnött és gyerek szempontjából is.Te esetleg ilyennel nem foglalkozol?Elöbb feltérképezni akarom a dolgokat és utána menni orvoshoz.

Lorca
Szerintem ekkora gyereket még nem tudsz az ágyba rakni szigorú fekvés céljából.Gondolom elég az egyenlő hőmérséklet a lakásba és úgy is meg gyógyul.Akkor Szabi nem veszi fel olyan vészesen.

Panka
Ahogy olvaslak,mintha magam látnám Dani idejéba.Csak az a gond hogy mellém meg senki se állt kivéve Anyu aki nem volt velem és hetente találkoztunk.Anyósom és a sógornőm addig idegelt míg teljesen elapadt a tejem.Mikor Laurával Hazajöttem megint kezdte a Sógornőm,hogy bizti nem lesz elég a tej,de azért is megmutattam.Igaz két és fél hónapig nem jöhetett hozzánk. :lol:
Most meg a lányos anyukákkal jön.Azt hiszem megint ki lesz tiltva. :wink: Nekem Laura pici korába sokat segített az internet és Sági ,de akkor annyira kész voltam már,hogy idegenekhez fordultam csak hogy tejem legyen.

Kditke
Aranyos Tomi.Látom lesz segítséged. :D
Bocs akkor félre olvastam.Szerintem ott még nehezebb dolgozni.

KépKép
KépKép
dana 1

Itt most egy szopis esszé következik, nyugodtan át lehet ugrani.

Panka,
Hasonló nekem is a szopis történetem:
Már a kórházban megjelent a lila csík a bimbón az erős szívástól, mutogattam is mindenkinek, de mondták, hogy ez normális majd elmúlik. Aztán az első hetekben végig fájt a szopi, de majd megedződik a cici-re vártunk. A harmadik héten már jöttek olyan éjszakai szopik, hogy szabályosan rettegtem (éjszaka sokkal érzékenyebb voltam a fájdalomra). Jött az első mellgyulladás, és a tanács, hogy sokszor arra a cicire tenni a babát, hogy kiszívja, ez az intenzitás megadta a kegyelemdöfést a bimbónak. Amikor először ösztönből megrándult a kezem, hogy önvédelemből ütök, akkor kezdtünk el felkutatni egy szopistanácsadót. Aki ki is jött házhoz, megnézte, hogy csináljuk, és mondta, hogy minden előírásszerű, és ennek ellenére szilvamag alakúra szívja a ded a bimbót. Előfordulhat, hogy kicsi a szája, és pár hét múlva magától elmúlik a probléma.

Tehát végül a problémánkkal foglalkozott a védőnő, a kórházi védőnő, a gyerekorvos és egy szopistanácsadó.
Amit megállapítottak, hogy nincs lenőve a nyelve, jó a mellrehelyezés, van tej, van szopi kedv.
Amit tanácsoltak, hogy a cumit azonnal elfelejteni, váltogatni a pozíciókat, napoztatni, anyatejet rászárítani
Ami végül történt, amikor szétnyílt a mellbimbóm (4.hét), akkor onnan csak fejtem, és bögréből adtuk, bactroban kenőccsel kentem, hogy kizárjuk a fertőzést, utána Garmastannal, másfél hét után újra elkezdtem belőle szoptatni (olyan ideges voltam, hogy hasmenésem volt előtte). Mindig csak addig hagytam, amíg nem fájt nagyon.
Azóta túl vagyok több mellgyulladáson, tejcsatorna elzáródáson, tejkövesedésen (ez csak feltételezés), és kb. a 4-5. hónaptól boldogan szoptatok.

Nekem sokat segített volna, ha tudom, hogy a szoptatás járhat nagyobb fájdalommal, mint a szülés, ennek ellenére jó lett volna, ha nem kezelnek úgy, mint egy hisztis p-t, csak mert Iksz Ipszilon levált mellbimbóval is szoptatott. Mindenesetre csak úgy, mint Timónál nálunk is hajszálon múlt, hogy nem hagytuk abba (kizárólag azért mert a tejtermelést nem lehet abbahagyni egyik napról a másikra).
Érdekes volt, hogy közben kiderült, hogy a környezetemben szinte mindenki hasonló problémákkal küszködött, a témában való elmerülés során rájöttünk, hogy kinél miért marad abba idejekorán a szopi… szóval hasznos is volt.

Anya, aki végigküzdötte velünk a 4. hetet, azóta is mindig büszkén nézi az unokáját, ahogy szopizik, és a múltkor mondta, hogy legalább a következő gyereknél már nem érhet meglepetés. Pedig dehogynem…pl. ha egy olyan gyerkőcöm lesz, aki nem fanatikus szopis, és nincs konfort szopi, nem lehet vele altatni nyugtatni, stb., mint Lorcánál is és Rókinál is.

Orsi
Kép Kép
sno

Roki: Legelés , :lol: azthiszem ez nagyon ráillik az én nyulamra! A szopinál is így csinált annak idején: a szopis könyvben „cluster-feeding” kifejezést használták rá. Sok kisebb szopi egymás után, közben el-el alvás. Ezért tartott egy-egy szopi 1, 1.5 órát nála. (Anyós meg anyukám persze folyton hüledezett!)

Ditke, multkor azt attam neki és nagyon ízlet Linusnak is. Utána kérdeztem kinek mi a kedvence, hátha jön még egy két ilyen jó ötlet.

nanica

snorsi
szééép történet, kár, h akkor még nem írtál, így nem élő egyenesben "élvezhettük" végig

nanica
kelének a legjobban az őszibarackos pulykahús csúszik. meg a gesztenyés-almás pulyka. ja és a zöldséges rizs marhahússal (mind kecskeméti)

szállás
befürödtünk :lol: siófokkal, mégsincsenek nyitva akkor, amikor mennénk. :cry: tud vlki (lorán kívül, mert lehet, h az ő dobogókői szállásukat választjuk végül) olyan helyet, ami olcsó és nincs messze bp-től :?: :?:

majus3

Panka,
Gyerekkérdésben a családi egyetértés eddig csak addig jutott, hogy gyerekszámilag ne menjünk kettő alá. A többin dolgozok.

Rókica,
Mennyi idősen voltatok röntgenen? (gyerekere gondolok, nem rád :twisted: ) Most, hogy írtad, nekiálltam kérdezgetni, de csak annyit tudtam meg, hogy van fekvő a Heim Pálban, de csecsemőket nem erre teszik, mert az egyéb belső szervek bezavarnának. De ahogy írod "mindkét" gyerekkel, akkor a csecsemő csak fekve ugrik. :?
Sima látogató nem lehet letiltva a kórházban, úgy kimehet egy szopis tanácsadó, nem? A többi amúgy is a két nő között zajlik. :roll:
A bababarát cím jelentését ismerem :wink: . Azért tettem részben zárójelbe. Bocsi, csak szójáték volt, jelzőként nem pedig hivatalos minősítésként használtam.

Kórház:
Azt tudom, hogy szoptató anyukának kell biztosítani baba-mama elhelyezést. Valaki tud arról konkrét infót, hogy mi a helyzet egy nem szopizós csecsemőnél? Nonszensz, hogy más jogai legyenek.

Panka, szopisztori :lol:
Nem ciciméret függő a szétrágás. :lol: Én átlagos méretekkel rendelkezem, ok, szülés után már extra volt. Ismerem a rémült érzést, hogy ismét szopizni akar, a szakaszt, ami amolyan "a vér még meg sem alvadt rendesen, nemhogy a fájdalom elmúlt volna". Natival 6 hétig nem múlt el a sebesedés, hisztériáztam. A szipi úgy kezdődött, hogy nagy levegő, mert tudtam, hogy az éles fájdalom max egy percig tart, utána enyhül, csak addig kell kihúznom. Túléltük, mert annyi energia sem volt bennem a max 1-2 órás egyben alvásoktól, hogy nyaffintsak annyit, hogy táááápszeeer. Elméletben azóta végigrágtam már magam a magyar és angol nyelvű szakirodalom nem csak laikusoknak szánt részein is, Kismama, Mother&Baby, Babamagazin, Pregnancy stb magazinok mellett. Szülés előtt 2 hónappal hagytam abba a szoptatást, 19 hónap. Tudok ülve, állva, fekve (hanyatt vagy hason), járás, alvás, evés, belvárosban kanyargó autóban utazás közben szoptatni. 24 órában 20 szopi elment hónapokig Natival. Közben rájöttem, hogy miket rontottam el, hogy simán meg lehetett volna oldani a problámát, ha a védőnőm nem azt mondja, hogy háát, igen, kellemetlen (kellemetlen?!!?!!), de el fog múlni, ne aggódjak.
De Szabi akkor is kirágott az elején, még a kórházban!!!

Kditke,
Nagyon ügyes. :lol: Minek is az a járássegítő. :lol:

Dana,
Nem hagyom sírni azzal, hogy majd abbahagyja. Szerintem okkal sírnak és meg kell találni. Azt azért nem állítom, hogy én mindig ki tudom találni. 8) Amikor már tudásom és energiám végén vagyok, akkor szoktam kicsit sírni hagyni, de nem mint jó megoldást választom, hanem mint önvédelmet. :wink: Mondjuk max egy perc.
Ettől a 29 gyerek dologtól megint kirázott a hideg. :?
Szabit nem próbálom fektetni. De azt elvárnám, hogy mint nagybeteg, legyen kedve kicsit többet szunyókálni. mondjuk érje el a 13-14 órát, ami azért nem nagy igény egy ennyi idős gyereknél. :twisted:
Szeritnem jó dolog, ha valaki felméri, hogy segítség kell és tud is kérni. :wink:

Sági,
Azt hiszem javulunk. Imáim része, hogy és anyósnak adj jó egészséget jó sokáig! :lol:
Szabival nem bírom kivárni a 4 órát, pedig lehet, hogy azt kéne. :roll: Neked lehet igazad és Szabi is emiatt nyammog. Ha a szopi napközben elhagyása nem működik (nem úgy néz ki :lol: 3 napból 1 volt, hogy nem szopizott napközben) akkor ez lesz a következő.

Orsi,
Járássegítő: kiflicsücsök. Szerintem csak a sajt miatt sikerült! :lol: Gratulálok! Meg persze Szabi is, aki üzeni, hogy ő kizárólag anya ölében ülve kéri a kiflit. :twisted:
A szülés utáni depi az nagyon jól ment nekem anno 2005. :wink: Azt hiszem, szerencsére azért enyhébb verziót fogtam ki. Ami engem magamhoz térített, hogy szétestem, lebetegedtem. Az ügyeletes trombózis, mellhártyagyulladás vagy valami hasonló diagnózisa úgy fejbevágott, hogy talpraálltam. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Hali

Sági
Peti egy alkalommal mennyit eszik?
Nálunk csak 3 órát bír ki kaja nélkül.Esetleg ha délután alszik akkor többet.

Panka
Köszi.este megnézem.

Sno
Jó takarító eszközöd van.Energiatakarékos. :lol:
Ha kell még matrica az evőeszközökhöz szívesen küldök postán.Már egy csajnak összegyüjtöttem egy készletet.
Jó kis szopi történetek van nektek is.Annyira ritka hogy valakinél nincs semmi gond.
Mennyi részbe adtad a barackot és a kefirt?

Lorca
29 az tényleg sok,de sajna törvény van rá 25-nél kisebb csoportot nem indíthatnak. :cry:
Nem nekem kell pszihológus,hanem a környezetembe,és tanácsot kérnék.Szerintem elértettél.

Meg van valakinél a karácsonyfa?Én most gondolkodok rajta,hogy leszedem,mivel Laura áhítattal szedegeti a tűskéket.Csak az a gond Zsolti annyira sajnálja és szerinte nem is hullik nagyon. :evil:

KépKép
KépKép
dana 1

Gratula Sebinek!!! Irtó jól csinálta a kisétálást :lol:

Hát rémísztő szopis történetek! Én az egész bimbómizériát kivédtem egy bimbóvédővel, ami fantasztikus-fantasztikus találmány, szuperjól működött, majd zökkenőmentesen elhagytuk. Kövi gyereknél csak ajánlani tudom, bár mumusnak van kikiáltva, szoptatási tanácsadók rémálma...

Kép
Kép
agiboldi

Megjöttünk a dokitól. Megnézte, azt mondta, hogy figyeljük és a köv. havi tanácsadásnál megnézi, ha még van mit. :? Kérdeztem, hogy mitől lehet, "hát hormon". Kérdeztem, hogy vajon az enyém vagy az övé, "hát nehéz lenne megmondani". Szóval nem tudok többet, mint eddig. Asszem addig magamat kivizsgáltatom, mert szülés előtt ugye a hormonháztartásom elég ramaty állapotban volt. Azt reméltem, hogy a terhesség és szülés rendbehoz, de lehet, hogy mégsem. Hát majd meglátjuk.
Viszont most Brigi sem hízott túl sokat. 8330g. Ez csak 110g plusz. Igaz, hogy most csak 3 hét alatt, mert jövőhéten mentünk volna normálisan.

A dokinéni közölte, hogy nem kéne már éjszaka szopiznia. Mondtam neki, hogy próbálja ezt Briginek is megmagyarázni. Meg azt is mondtam neki, hogy ha ez nem lenne, akkor már rég nem szoptatnék.

Hát vannak itt szopis történetek. :? A sebesedéseket szerencsére megúsztam. Nálam csak a tejmennyiségi aggódások voltak, ami sztem a szülés utáni depi része volt. Az érdekes az, hogy én is kb. a 4-5. hónaptól szoptatok nagyobb problémázások nélkül. (Sno írta még a 4-5. hónapot)

Panka
Bár későn kezdtük, de már 4 fogunk is van! :D

Lorca
Wmf-ről jut eszembe, h neked ígértem a sparos matricáimat. Itthon gyűlik, de lassan lejárnak. Valamikor összefuthatnánk és odaadnám. Meg lógok is neked! Nincs vmikor gyerekmentes időd? Én is áthívnám anyut és mehetnénk plázázni. :wink:
lora7

Sno,
Nem semmin kellett neked is keresztűl menni a szopi miatt. Gratula a kitartásodhoz!

Dana,
Mostanában nem nagyon van sírás. Ha van annak tényleg oka van, úgyhogy mostanában nálunk sincs nagy sírás-rívás. Peti egy alkalommal 2-300 g-ot eszik. Nem mondtam igazat a 4 óránkénti evéssel, mert az utolsó kettő evés között van, hogy csak 2 óra telik el. Mi már leszedtük a karifát. :( Én is nagyon sajnáltam, mert annyira szép volt.

Május,
Ezt nagyon tudom nektek ajánlani. Mi majdnem idementünk nyáron csak nem volt hely. Van egy babás család ismerősünk akik évente többször is járnak oda, mert annyira jó.
http://www.amv.hu/index.php?mmenu=1&smenu=1

Lora,
Remélem a te hormoháztartásod is rendben van. Azt nem hinném, hogy a Brigo hormonjaival lenne gond. Szeretem amikor az orvosok háttal kezdik a mondatot. Nyugodtan mondhatnák azt is, hogy nem tudja pontosan.
Vendég

Megjöttünka sétából, szuper tavaszi volt az idő!!!!!Olyan jól esett a lelkemnek! :D

Köszönöm a levélcímet!El is küldtem a lakást, aki kíváncsi akkor a közösbe megtalálja. :wink:

Orsi!
Hát igen.Én is csaptam, de csak a falat, vagy az ágyat, és a lábammal meg rúgtam közben.Nekem is szét volt nyílva, kettévált. :shock: Így persze folyamatosan ömlött belőle a tej(ekkora lukon a mellkasomba is bele lehetett volna látni :lol: ), éjjel 5-6 melltartó betétet dobtam ki tele tejjel :cry: Azért is bőgtem.Jött a mellkagyló, de azzal aludni is rossz, bár csak szinte a hátamon tudtam aludni.
Már én is majdnem eljutottam odáig, hogy hívok vkit, de én én is vártam, hogy majd ha meggyógyull, akkor minden rendbe jön.Nem jött.Addigra már nem akart szopizni.Persze ilyen rossz élmények után. :cry:
Én is azt hittem a szülésnél rosszabb nem lehet semmi.Hát dehogynem!!!A szülés a szopihoz képest egy barátságos szúnyogcsípés volt!!!Szopi meg a poklok pokla!Pedig hogy vártam hogy milyen lesz, meg milyen jó is lesz az!Francokat.Engem is piszkáltak, hogy finnyás vagyok, majd meggyógyul!Egyedül a családom, férjem és a védőnő állt mellettem.Cumit azért adtam neki, mert ha nem aludt, akkor sírt, mindegy mit csináltunk vele.De a cumi bevált, bár most is csak alváshoz kapja meg,ill. utcán a babakocsiba ha kéri.
Szóval másodszorra már remélhetőleg okosabb leszk.
De én is nagyon sok hasonló történetet hallottam, kevés az akinek simán megy a szopi, mint ahogy az meg van írva, hintaszékben, nyugalomban.Pedig van hintaszékünk is. :wink:
Azért ez mindig is egy fájó pont marad azt hiszem a lelkem mélyén.De aztán többen vígasztaltak, hogy nem ezen múlik a jó anya-gyerek kapcsolat.Hát remélem is!

Május!
Kolping hotel Alsópáhok. 8) Nem olcsó, de nincs olyan messze, mi tavaly nyáron voltunk, és elégedettek voltunk, gyerekbarát. 8)

Lorca!
Én nem nevetek rajta, számomra nem vicces,hanem szomorú. :cry:
És nekem nem múlt közben a fájdalom, hanem csak erősődött!És ha csak egy másodpercre is abbahagyta, akkr utánna kezdődött előlről a fájdalom menete.Talán egy kicsit zsibbadt a fájdalomtól, de ezt már reálisan nem tudtam megítélni,magamon kívül voltam a fájdalomtól. :cry:
Tudtommal ha fizetsz akkor kaphastz kórházban ágyat vagy vmit.Ha nem, akkor mehetsz haza.de biztos van azóta változás, remélem nem kell megismerned!

Ágiboldi!
Volt bimbóvédő is, de semmit nem ért. :( Ugyanúgy fájt.Talán egy árnyalattal kevésbé, de ilyen nagy fájdalomnál ez kevés a boldogsághoz.

Nekem nem volt depim szülés után, de a szopi az megviselt.Én 4-5 hónapig ezt nem bírnám!!!2 hónapos volt amikor egyáltalán nem kapott anyatejet, mert nem is fjtem,.Gondolom a sk idegtől is elapadt, meg Emili sem szopizott, a fejés meg kevés volt ingernek.

Kép
pankaa

Dana,
Nálunk még áll a fa. Nati is odavan, tegnap megpróbáltam egy boát leszedni, próbaképp. Mintha az anyja halálozott volna el kezeim között, annyira kétségbe volt esve. :? Még nem hullik annyira. :lol:

Ágiboldi,
Nekem a bimbóvédő sem jött be. :lol: De tényleg jó találmány. :wink:

Lora,
:? Ezzel nem lettél okosabb. De az mindig feldob egy picit, ha a doki nem foglalkozik a dolgokkal. (Nem mintha nem néznének el dolgokat. :? )
Azóta gondolkodtam, és mintha Natinak is szokott volna olyan lenni, hogy a bimbóudvar kiemelkedik. Fürdés után, arra gondoltam, hogy a melegtől. Neki le szokott menni nem sokkal utána.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ria! :shock: :shock: :shock: Gyors gyógyulást kívánunk mindkettőtöknek!!!:cry: :cry: :cry:

Szopi: :shock: :shock: :shock: Na ezen is ki vagyok akadva, h mennyi mindent kellett kiállnotok, én meg a hülye kövek(???) miatt mennyire sajnáltam magam (most is van egy, biztos búcsúzóul :x ), pedig az ehhez képest semmi (főleg a leválós, kinyílós részek viselnek meg, még így láttatlanban is)!!!
Orsi veled azért szívesen összevetném a tüneteket, h tudjam tényleg tejkő-e amit én annak gondolok. :roll:

Lorca! Jobbulást az egész femilinek, és főként Szaszának!
Mennyire jó, h végül mégsem vittem el Gergőt a fülészetre. Pat-pat, megveregetem a vállam.:wink:

Sebinek nagy gratula az önálló közlekedés legújabb formájához! :D :D :D

Nálunk: Gergő végighisztizte a tegnapot, és a végére azt hittem megőrülök, mert sehogy sem tudtam elaltatni, pedig látszott rajta, h a fáradtságtól ilyen (egész nap össz-vissz fél órát aludt, azt is az autósülésben :shock: ). Ma már n aggódtam, mikor eljött az alvásidő és újra belekerültünk az üvöltős szituba, de most vmiért legalább a karomban, ringatva :oops: :x hajlandó volt elaludni. :?

Éjjeli alvásról is muszáj ejtenem néhány szót, ui. mióta tápizunk (van-e összefügés v véletlen egybeesés, nem tudom, de) azóta Gergő 6 körül ébred először, és csak 8 körül kelünk végleg!:D :D :D Szóval úgy tűnik, h kezd normalizálódni a helyzet. Kopp-kopp. :D :D

Ma voltunk a Pólus Kölyök Parkjában, egy éves korig ingyenes (szóval már nem sokáig:wink:), és bár nagy tali rendezésére alkalmatlan, azért akinek van kedve csatlakozni, mi jövő hét csütörtökön megint megyünk. :roll:

Étterem: nem puccos, de nekünk bejött a Pocaktanya (nem tudom, aktuális-e még): http://pocaktanya.uw.hu/
Vendég

Sziasztok!

Panka
Néztem a tervet.Nagyon szép lesz a ház.Megkérdezhetem,hogy hányadikon vettetek?Látom a műszaki leírás is van,Nekem az egyik ismerösöm is most vett,nagyon sok relamálás történt átadáskor,mivel ők megszerezték a részletes műszaki tervet is hátulról és az építő nagyot nézett mikor mondta hogy pl:villanytartozékokat/lámpastb.../is szereljék be.Mivel a szomszédnak nem volt ilyen terve plusz 20000 szereltek be nekik 5 lámpát.Nálatok ilyen kérdések nem merültek fel?

Lorca
Szerintem nincs semmi gond.Szopival szerintem a hormonok nem mennek át,és Briginek sincs semmi baja.Nem hiszem el,hogy ez nagy baj lenne.Most jut eszembe nekem ovis koromba volt a hónaaljba egy csomó.De nem mindig és mikor kérdeztük az orvost mindig azt mondta elmullik és nem kell vele foglalkozni.

Mennyi idegeskedni való van míg felnőnek.Lányoknál vigyázni kell fel ne fázzanak,mikor lekerül a pelus és valahová leülnek,fiúknál meg a kuki ügyük.

Lorca
Aranyos Nati,Dani is minden este megkérdi úgye nem viszi vissza a karifát a jézuska?Nem tudom hogy fogom még felvilágosítani,de már közeleg az idő.
Nati meggyógyult?

KépKép
KépKép
dana 1

:?: Szeritntetek egy tüdőgyulladással diagnosztizált picúrt mikor lehet kivinni sétálni? Lehet egyáltalán? Még nem voltunk, hétfő óta, de látom Szabi fülén, kezd penészedni.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca,
Nálunk is dettó, Bálint 2-3 óránként szopizott ebben a korban éjjel-nappal, Botondot nem nagyon érdekli a szopi a lényeg, hogy legyen tele a pocakja valahogyan. Nem tudom, hogy ez második gyerek szindróma, vagy szimplán különbözik a két gyerkőc.

Felesleges lett volna a próbálkozás, mert itt a kerben min. 1 éves várólista van a bölcsibe és sokaknak a munkába állást kellett halasztani, mert egyedüli gyerekként se vették fel.

Panka,
Jó a beosztása a lakásnak és jó hogy van játszótér is az udvaron. Az ára sem húzós a bp viszonyokhoz képest, a debrecenit nem ismerem. Ez még nem annyira beépített terület ugye?

Dana,
Szerencsére nálunk pont fordítva, különben már rég megőrültem volna. Az első 4 hónapban alig volt észrevehető, hogy itt van, leszámítva az éjszakai keléseket. Azóta is jól elvan, ha vannak körülötte. Bálinttal állandóan foglalkozni kellett. Öcsinek elég, ha vannak körülötte, persze kisebb szepa nála is van, ilyenkor szereti, ha én is vele vagyok. Bálint beceneve Bömbike volt, állandóan sírt és még most is többet sír, mint Botond, érzékeny típus. Botond meg folyton nevet, mosolyog. Bálinttal most is többet kell foglalkozni, főleg, hogy itthon van. De van egy olyan előérzetem, hogy ez később változni fog, Botond megy a feje után, Bálint azért nagyjából betartja a szabályokat.

Sno,
Ha azt írod, hogy átlépkedett a pelenkázóhoz és bepelenkázta magát, már meg sem lepődök. Nem semmi kiskölyök.

Szopi,
Nem semmi történetek. Nekem jól bírja a mellem a hosszú szopizást, jó az alakja is (szopi szempontból), a gyerekek jól cuppantak rá, semmi szétrágás, mégis megszenvedtem Botinál. Csak azért szopik még Öcsi, mert Bálint 14 hónapig szopott, tehát tudtam, hogy nem bennem van a hiba. Ráment 3-4 hónap míg rájöttem a nekünk jó technikára. Nekem soha nem csöpögött a mellem, sokáig azt hittem azért mert kevés a tejem, de ha kő keményre duzzadt is, akkor se folyt ki. Viszont szerintem több idő kell, hogy beinduljon a tejleadás mint átlagosan. Na ezt Botond nem nagyon bírta kivárni, szippantott kettőt nem jön semmi tejcsi, vagy nem elég, ciciről leugrás, ordítás. De én addig erőltettem akár 5-6-szor visszatéve, míg végül elkezdett szopizni, aztán 1 perc és újabb leugrás ordítás. Ekkor át kellett váltani a másik cicire, mert az elsőből már a javát kiszívta és elkezdet lassabban jönni a tej. Aztán a második cicivel végzett vissza az elsőre, mert már lenyugodott annyira, hogy a hátsó tejet is kiszippantsa. Ha első gyerek lett volna pár leugrálok, ordítok jelenet után elkönyvelem, hogy kevés a tej és pótolok. Szerintem ezért jó ha jó sok tapasztalati órát kérnek mielőtt szopis tanácsadóvá válik valaki, mert annyira más és más a megoldás a szopis problémákra.

Jó éjt!
M.

mmónika

Sági

Igen nagyon ügyike, de a lépegetéssel még nem haladunk, most rászokott a támaszkodásra kapaszkodás nélkül, nem tudom mit tud még kitalálni csak, hogy járni ne kelljen.

Igen a felnőtt háziorvosi rendelés kész elmebaj, a rengeteg jelentés az OEP felé, meg a különböző rendeletek a gyógyszerfelírással. A sok adminisztráció. No meg a vizitdíjasdi. (baromság)

Nagyon gondolkodom rajta, hogy keresnék itt helyben Biatorbágyon egy gyerekorvost ott azért mégis nyugisabb, bár nem volna szivem gyerekeket szurkálni (bár nálunk a dr.-nő olt.) A felnőtt az mégiscsak más.

A kölest, kekszet akkor a főétkezés után adod neki közvetlen, de akkor már nincs tele a hasa ?

Sno

Úgy látom te is kivetted a részed a szenvedések a szoptatás résznél rendesen !!!

Rájöttem a tésztánál az a lényeg, hogy ne legyen száraz, a bolonyai legyen jó paradicsomos, a krumplis tészta legyen a krumpli híg (kevés főzőlé bele) akkor az ráragad a tészta és könnyebben nyamnyogja el, könnyebben lecsúszik, kis falatokban.

A kajával való csalogatást én is kipróbáltam, de ekkor letottyan és ezerrel elkezd mászni az ennivaló felé.

Gratula Sebinek !!! (irigy-irigy) :lol:

Nanica

Bocsi már nekem is romlik a memoriám! A bolonyait próbáltátok már ?(tészta, paradicsompüré, husi, sajt) Sno-nak leírtakban lazára, ne legyen fujtós! Nálunk még a paradicsompüre+krumpli+ sajt is nagyon menő, egyáltalán amibe paradicsom van azt nagyon szereti. (Paradicsompüré kecskeméti) De szerintem neki még nyugodtan leturmixolhatod botmixerrel a tésztát.(durum) Bár nem tudom te már adsz tésztát Linusnak vagy sajtot ? Lehet hogy akkor ez még korai nektek ???? :shock:

Ágiboldi

Bimbóvédős történet: Nem tudtam, hogy a bimbóvédőt nem a mell méretéhez, hanem a gyerek szájához veszik, így az ujszülött fiamnak megvetettem a lehető legnagyobbat ami létezik, aztán csodálkoztunk, hogy a gyerek nem tudja bekapni.(mivel a cicim igencsak nagy)

De utána a normál méretű sem vált be nálunk sem ha sebes volt a cicim, nekem csak egy kicsit volt jobb de Tomi nem akarta a szilikont a szájába venni. :x

Dana

Nálunk is áll még a fa, kinnt a teraszon ugyan de minden este bekapcsoljuk. ( de nem a gyerkőc, inkább az én kedvemért, olyan hangulatos) :lol: :lol:

Karácsonyi sütemény nincs, de szaloncukor még van !!!!!!
Milyen isteni a Milka kids !!!! Ez a kedvencem és a Milka joghurtos !!! Még a sütőt se kell bekapcsolni miatta !! (lustaság fél egészség ) :lol: :lol:

Pankaa

Én is kiváncsi lakás.... milyen közösben ????????
Bocsi leírnád hol van ????

Nálunk is van cumi, nálunk is lefekvésnél, ill. nyűgi esetén lefekvés előtt !!(nem biztos, hogy jó de a hisztinél bizti jobb)

Lora

Örülünk, hogy Brigi cicijével minden rendben !
Hogy áll az ifjú járó-kelő nem írsz a napi távról semmit, számoljátok a km-ket ??????????????????????????? :lol: :lol:

Rájöttem 2 napos hiszti okára : TELIHOLD !!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Megfenyegettem a gyereket, hogy ha nem hagy fel éjszakai üzérkedéseivel kiadom a szintén üvöltő ( de ő legalább az udvaron teszi, állítólag ugatja a holdat) kedvenc kutyámnak további nevelés céljára. :evil: :evil: Kép Huncutkodás Kép Bolonyai villával történő majszolása

Kép
kditke

http://www.travelport.hu/szallas/EHotel.vd?ml=31&mi=1&sub=1&xcnl25511&prf=24

Május, mi itt voltunk a nyáron, nagyon barátságos hely. Amikor ott voltunk, akkor pont volt egy 1 év körüli kislány az anyukájával meg 1 nagymamával és nagyon jól elvoltak. Tényleg nyugott hely!

A másik, amit ajánlani tudok, az Csopak. Mi szülőkkel voltunk hosszú hétévégén még tizenévesen decemberben, a szállodára nevére már nem emlékszem . Nagyon jó volt. Közelben van látnivaló (kőtenger) volt kis forralt borozás, káposztás pogácsa hmmmm…

Szopisztori: Nem is meséltem, hogy a két ünnep közötti hazamenetelkor felavattuk az új babaülést.
Anyuék vették nekünk a megkérdezésünk nélkül :evil: . 0-18 kilos kategóriájú, valami francia gyártmány. 10 kg-ig menetiránynak hátal beköthető, dönthető.
Bekötöttük, döntöttük. Gyerek jól érzi magát benne, csak azzal nem számoltunk, hogy az autó ülése hátrafelé lejt, így a döntött ülésben még pont függőlegesen tud ülni a gyerek! :evil: :x
Korábban úgy időzítettük az utazást, hogy pont alvás időre essen, mert a hordozóban simán elaludt az úton. Függőlegesen ülve azonban nem tudott, s ennek liluló fejjel adott hangot! :cry:

Miután már semmi nem volt jó (és cumit ugye nem használok) maradt a cici. Menet közben 30 percen keresztül cumizott, majd leragadt a szeme. Én egyik kezemmel az ő fejét tartottam, hogy le ne essen, közben az anyósülsében kapaszkodva félig guggolva szopiztattam, hogy ne sírjon, pechemre pont arrol az oldalról fértem hozzá, ahol a kisebb cicim van, így minden kanyarnál, bukkanónál kiesett, kicsúszott a szájából és sírva kereste újra. :cry: :?
Mire mélyen elaludt volna, kihányta az egészet, és a hányásos ruhában vigyorogta végig a maradék 10 perces utat …

Sági, ezt a 4 órás menetrendet én is kipróbálom. Linus sem kap menet közben semmit, „csak szopit” folyadékként, de hát az néha több mint csak folyadék, és már lőttek is az elméletnek… Egyébként estefelé nálunk is láncetetés van, 2-2,5 óra telik el az uszi és a vacsi között. Utánna 11ig még van hogy fel is ébred szopizni.

Ma sikerült Linusnak új megvilágításba helyeznie az igény szerinti szopit: itt és most és azonnal: megmarkolta a bőrt a cicimen és a szájába húzta! Időm sem volt figyelni a helyes mellretételt!

Dana, még nálunk is áll a karácsonyfa. Eddig mindig leszedtük szigorúan 6.án, de most hogy ilyen havas még kint minden, nincs szívem leszedni. :oops: Az otthon töltött hét miatt alig élveztük ki a látványát ( anyuéknál mű fenyő volt, anyóséknál gyökérlabdás, de mire hazamentünk 28-án, mér kiültették mert jöttek belőle a hangyák!) Linus is rázza az egyik ágat és utána tapiskol a levelekben.

Már nagyon sok vagyok, de én is leírom, ha már előjött újra a szopinehézséges téma.
Nekem az első 8 hét volt a rémálom. Linus is mohó és igen éhes gyerek volt. A kórházban szerintem kapott pótlást, ha mégsem, az csak azért lehetett mert volt, hogy 6 órát aludt egyben nyikkanás nélkül és nem ébresztették fel. ( Nem volt sárga). Tejem a csaszi után csak a 3.-4. napra indult be, de addig is lelekesen szopiztunk. Annyira, hogy amikor hazajöhettünk a 6. napon már mindkét bimbó sebes volt, középen, horzsolás szerűen.
Akkor még nem is fájt nagyon. Az egyik már pár nap alatt gyógyulásnak indult, a másik meg csak romlott, majd kirepedt oldalt lent és fent is és a sebek kezdtek egymáshoz közelíteni. A fertőzés miatt a 2. héten mellgyulladás. Láz, ügyelet a hosszúhétvégén, mert egy szem lázcsillapító nem volt itthon.

Szoptatás alatt nem szedhető antibiotikum és lázcsillapító, amiket beszedtem, és a gyulladás nem múlt el, mindez persze utólag derült ki! Újabb, már szopibarát gyógyszer, gyulladás elmúlt, csomó megmaradt. Majd ez után 6 hét lábremegéses, sírós szoptatás, maszírozás fejés és sok sok szopi a fájó ciciből. a 8. hétre helyrejött, de a hegek még mindig látszanak. ( A bimbó igy 2-3 miliméterrel nagyobb lett!) Minek ide plasztikai sebész :D
Azóta is gyengébben termel és a másik a kedvenc. (utazáskor persze pont ebből tudtam csak szoptatni) :?

Lorca:
Séta: nekem a dokinőm csak láz esetén tiltotta a sétát. Ha nem lázas szerintem a friss levegő nem árthat. pl kezdetnhek 10-20 perc, mint az elején…
[/url]

nanica

Sziasztok!

Emili este 9től reggel fél7ig aludt egyhuzamban!!! :mrgreen: De azt figyeltem meg, hogy minél korábban fektetem, annál később kel reggel. :roll: És ha később fektetem meg korábban.Ki érti ezt? :roll:

Pann!
Ezek szerint lehet higy kevés volt már neki a tej, azért kelt éjjel, meg a tápi azért kicsit sűrűbb, és lehet hogy laktatóbb is,de ezzel nem azt mondom, hogy jobb mint az anyatej.

Dana!
Mivel még nincs meg a konkrét gépészeti rajz(mivel mindenki mást akar, véglegeset csak a tulajjal csinálnak)ezért most még azt módosítunk amit akarunk(pl. konnektorok helye, száma, bojler típusa, stb.), ingyen!Utólag biztos kéne fizetni érte, ezeket már megérdeklődtük. :wink:

Móni!
Laskás a 2. emeleten van, a 7.-es lakás.Igen jó árban van, pesten 300 alatt nem is láttunk, itt is olcsó, a belvárosban itt is 300 körül van.De ez sincs annyira kint, jó a közlekedés is.
Igen ez egy új lakópark, a mi lakásunk a középső tömbbben lesz, a 3. még sehol sincs, mögötte van 2 hasonló tömb, de a mi lakásunk ablakai az utca felé néznek, ami nem forgalmas, egyelőre földút, de csak aprókaviccsal lesz feltöltve, nem aszfaltozzák>nem lesz nagy forgalom se, csak akik ott laknak.Meg előtte sorháza, ill. családi házak vannak, >van panoráma is. :D

Nanica!
Nekem is azzal jöttek a kórházban, hogy anyuka scak szoptasson, szoptasson!Mondom ok, de nem számít, hogy tiszta seb??Nem majd meggyógyul! :twisted: Nem kellett volna rájuk hallgatnom, hogy folyamatosan szopjon, csak 2 óránként max. 20-20 percre kellett volna mellre tenni.De majd legközelebb... :wink:

Mennénk sétálni, de lehet hogy esni készül. :x

Kép
pankaa

Sziasztok!

Elkiabáltam, h Gergő milyen jól alszik. Ma éjjel megint kel fél 1 és 4 körül. Sztem nincs összefüggés a tej/tápi-alvás között. Elsőre én is azt gondoltam, h te jó ég, ez a gyerek hónapokig azért ébredt, mert éhes volt?!? :shock: Aztán Ádám rámutatott, h mindig n jó ütemben gyarapodott, nem valószínű, h éhezett. Régiek bizti emlékeznek, h Gergő születésekor volt utoljára cingár. :lol: Jut eszembe, kérdés volt, h mennyivel született: 2720g és 57 cm.

Járó babák miben járnak??? Zokniban? Nekem ez még mindig gond, pedig sztem már nincs olyan termék, amit ne próbáltunk volna. :(

Szabi levegőztetés: én bizti nem vinném ki egy darabig, de fogalmam sincs, milyen a tüdőgyulladás.... :roll: Esetleg röviden, ahogy Nanica is írta, és csak akkor, ha min. nulla fok van.

Ditke! Ezt azért nem nevezném majszolásnak! :lol: :wink:

Karácsonyfa: mi szerdán leszedtük, de szörnyen hullott! :(
Vendég

Lorca,
anyának most volt tüdőgyulladása, és egyáltalán nem volt szabad kimennie, sőt még a szellőztetésnél is el kellett hagynia a szobát.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Gratulálok Sebinek, nagyon ügyes volt, a hsz-t pedig felolvastam itthon és mindenki jót derült rajt. Hát igen a kényszer nagy úr.

Mi egyre hisztisebbek vagyunk, ha valamit nem kap meg ordít, üvölt. Ill. nagyon anyás lett. Tegnap este apával az egyban vannak én kimennék erre el kezd ordítani, csak nálam nyugodott meg. Utna csak a pelenkázóig mentem, hogy letegyem a cumit ordít, kapálózik, hogy jönni akar hozzám, csak velem maradt meg és velem aludt el.

Alvás: Gréta kétszer alszik napközben, esetleg háromszor. Éjszaka meg még mindig ébred egyszer utána reggel olyan f7-7 körül.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Szellőztetés:
Meggyőztetek, Szabi marad itthon továbbra is szobapenésznek. Legalábbis hétfőig tuti, még gondolkodok, hogy akkor hívjam-e a dokit, vagy menjek. Lehet, hogy inkább még akkor is marad, egy újabb kör fertőzés bizti nem tenne jót a lelkivilágomnak. 8)

:?:
Van olyan, hogy gyerekbőrgyógyászat? A folt, amit Natinál ekcémaként diagnosztizált, szerintem nem úgy viselkedik, mint egy ekcéma. Ahol volt a folt és kentem 2-3x, ott tiszta, körülötte viszont visszajött valamilyen kis pirosság, olyan, mint az eredeti folt volt ifjúkorában. Nekem inkább valami gombás fertőzésnek tűnik. Nem lenne meglepő, 2x is volt ab az elmúlt pár hónapban.

Panka,
Jól hangzik a lakás. Ilyenkor mindig erősödik bennem a költözhetnék. :lol:

Nanica,
Ilyen megragadó ötletei Szabinak is vannak. Csak épp néha nem várja meg, hogy kicsomagoljam a kaját. Máskor meg rossz helyen kapaszkodi, a kezével együtt már nem tudja betömni a szájába. :twisted:
A szoptatás az autóban nagyon jó. :wink: Csináltam már Agárd-Keleti távolságban, két gyerekülés között nyomorogva hátul. Igaz, legalább nem hányt, ezt az élményt még nem élhettem át. :D

Monika,
Több ismerős is van szopifüggő első és nyammogó második gyerekkel. Lehet, hogy ez tendencia? De legalább Botond benyomja a krumpli-brokkoli főzit is. :lol: Én sokat gondolkodtam azon, hogy lehet-e a nem túl zökkenőmentes kezdés az oka ennek, de hát másoknál nem volt szeparálás, csak Pann-nál. De Gergő nem épp a nem-szeretem-a-szopit kategória. :lol:

Sági,
Ti a gyerekülést abban a boltban vettétek, aminek a honlapját anno felraktad? Választék volt? Vagy rendelted?

Mazsi??

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?