Új privát üzeneted érkezett!

Voltunk tanácsadáson. Időpontra mentünk, mégis közel 1 órát kellett várni! :evil: :evil: :evil: Az egyik hőbörgő anyuka megkérdezte a védőnőt, mi a fenének adnak időpontot, ha nem tartják be. Védőnő azt mondta, mert a törvény előírja! :twisted: :twisted: :twisted:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Felháborítónak tartom, hogy ha időpontot adnak akkor várni kell egy tanácsadáson! :evil: Ők basszák el az időt, egy kis kávécska, sütike, most egy kis szünetecske....
Mi volt amúgy? Mérték Lillust? Mekkora?
Vendég

Sziasztok!

emili alszik, gyorsan megebédelek, aztán próbálok visszaolvasni, van jó nagy lemaradásom. :(

Dana!
Gondolom azóta már regenerálódtál!Szerecsére nekünk mostanság jók az éjszakáink, 1-2 kelés, alvás reggel fél8ig :D Nektek is ilyet kívánok! :wink:
Laurának jobbulást, Emili már kifelé lábal.
Anyáéknál voltunk vidéken, ők más városban laknak, és a vacsi alatt ő volt a babysitter.De csak 1x sírt Emili.
:wink:

Lin!
Jobbulást!
Emilnek is vannak nemevős napjai, csak nyammog.Remélem hamar visszaáll az étvágya.Én úgy szoktam néha cselezn, hogy ha nagyon nem akar enni(általában olyankor álmos)akkor tápit adok neki mert azt cumisüvegből nagyobb türelemmel eszi meg.Vagy ha ebédre nagyon keveset evett, akkor utánna nem vizet adok neki inni, hanem gyümilevet, abban is van csekélyke kalória;)

Ditke!
Csak azért nem balhéztam az étteremben, mert a barátainkkal voltunk, ők pedig jól ismerik a személyzetet.Meg ez egy kisváros, mindenki ismer mindenkit, tudod...De Pesten simán leugattam volna őket.Pedig régebben nem voltam iylen vérmes, csak magamban puffogtam, vagy a féjemnek.De amióta meszületett Emili kijütt belőlem az anyatigris. :twisted: :lol:
Tudtommal minden kisbaba egy kicsit kancsít, később rendeződik, ez.

Tápi:szerintem az a különbésg a 2 és 3-as között, hogy a 3as kicsit energiadúsabb, próbálják ezzel leutánozni az anyatejváltozásást.Bár megnéztem az enegriatartalmát, de nagy különbséget én sem látam. :roll:

Pann!
Milyen cumit vettél??Én a tápit kezdettekor a kislukún adtam az Aventessel, de abból nehezebben jött mint a ciciből a tej :?
Aztán mivel Emili nem evett, vettem a 3 állású cumit, de csak mert abból minden jobban jön, nem atápi állaga miatt. :roll:
Na akkor nyisd a topikot 2009-es babák, és máris megyek!:D

Timi!
Húha, ez igen!Mikorra tervezitek a kistesót?Mi ősszel.(előbb lakásmizéria)
Akkor Pannal már 3an vagyunk akik idén kistesóznak??(ezt jól megaszondtam :lol: )

Ágiboldi!
Nme Deb.-ben van az étterem.
Én általában elsőre azt mondom ami a tűrgy:pl. labda, utűnna ha eszembe jut akkor mondon hogy kék labda, vagy tüskás labda(minta kutyáknak is van:D)Zárakat nem vettem még, de most rájött a hűtőajtó nyitogathatnék, na az már komoly, még bele is akar mászni.De azt én is sokat nyitogatom, nem lenne idegzetem állandóan a zárral babrálni.

Mónika!
Hú, elég húzask az éjszakáitok!Remélem mielőbb rendeződik!Én is kipurcannék a 2-3-nál több keléstől.Még jó hogy a férjem későn fexik, így neki jut 1 felkelés, nekem is 1 vagy 2.
Emili is meg akar fulladni a reszelt almától, és mindentől amiben egy picike drabka is van, de a kifli az csúszik. :roll:
mennyi kép, nagyon édesek a gyerkőcök!

Lorca!
Jók a képek, külünösen Nati a wc-n térkép tanulmányozssal. :lol:
Nem hangzik jól ez a bronho izé.:(Nktek is jobbulást kívánok!

Baba neme:én lányt, férjem is inkább, de azért mégis fiút. :lol: Annyi lány ruhánk van, hogy kér lenne értük, meg én vhol úgy érzem hogy a2. is lány lesz.Már kicsi koromban is tudtam, hogy nekem lányom lesz... :roll:

Bella!
Emili ismétli a szótagokat, mama, baba, dádá, tata,dejdej,káj-káj,mem, nem, ana-ana.
Bercinek boldog 9.-et!

Sno!
Ha már a hasonmásoknál tartunk, van rólad egy-két kép, amin azt hittem magamat látom hitelen. :oops: :lol: (remélem nem sértelek meg, hogy magahoz hason lítalak :roll: , de a hajunk, és oldalt a pőrofilunk elég hasonló.Csak nincs olyan beállítás rla, main megtudnám mutatni.)

Lora!
Kistsóra lenne idő, Emili 11-éjfélig alszik, utánna szokott ébredni, csak enerdzsi nincs mindig. :oops: De akkor hogyan lenne egy kicsi babához?Szóval ezérz az őszi kezdés.

Május!
Én 7 hó után adtam gluténes kaját.

Nappali alvás:eddig megvolt a 3 alkalom, de tegnap sem, és ma sem aludt csak 1x!Mi lesz így velem??? :(

Ria!
Jobbulást nektek is!
Ezt az alvós táblit hol tudom megnézni?

Mi holnap megyünka rehabra, remélem meg elsz elégedve a dr.nő Emilivel! :wink:

Egyébként Emili kezd nagyo n ravaszdi lenni!Lehúzza a zoniját, mikor mondom neki, hogy nem szabad, de csak húzza.Mikor lent van mondom neki húzzd vissza a tappancsodra, erre csapkodja a zonikval a talpát. :lol:
Meg zsivábyúl rámnéz, és elkezd rohanni, hogy kergessem. :lol:

Na csak sikerült visszaolvasni, de a vasalás progi mára ugrott.Megyek teregetni.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Fú Panka,
Most jut eszembe, hogy kimosott a mosi. Nekem is teregetni kell. Nincs kedvem.

Étterem
A Lázárét megtaláltam és még a sima ubisali is 850Ft, ráadásul nagyon messze is van. Szóval egyéb ötlet?
lora7

Sziasztok!

Iszonyat le vagyok maradva. :( Riának köszönöm az utánamérdeklődést, nagyon aranyos volt és nagyon jólesett... Amúgy meg borzasztóan szégyellem magam hogy megint így lemaradtam az ünnepek alatt, megpróbálok bekapcsolódni.

Velünk minden rendben! A Karácsony jól telt, csendesen, családiasan. Zsuzsa újra bölcsiben van, én meg itthon Szilvivel.

Szilvinek előtört a második (!!!) foga. Így 10 hónaposan. Újabban elutasítja a pépes kaját, nem kell neki. Pedig dugig van vele a spájz és eddig ha nem is hatalmas mennyiségeket, de olyan napi 1-1,5 üveggel megevett. Most már csak az "igazi" kaja kell neki, amit kézbe foghat és a szájába tömhet, de hát el tudjátok képzelni, milyen hatékonyan rág az 1 db fogával. Úgyhogy rutinszerűen fulladozik, de már megszoktuk. Ezenkívül így nem eszik nagy mennyiséget, mert mivel az egy fogával lereszeli, max egy-két falat ami lecsúszik a torkán, úgyhogy visszatértünk a majdnem kizárólagos szopihoz.

Állandóan beszél, halandzsázik, a kedvence a "he-he-he-HE!" meg a "bvvvvvvvvvvvvv". Ezeket mondja állandóan. Szépen áll, és óvatosan lépked a bútorok mentén. Iszonyat hirtelen mozdulatai vannak, mint a kis kobra veti magát, úgyhogy állandó sérülései vannak. Szinte egyik napról a másikra áttért a napi egyszeri alvásra (azelőtt háromszor aludt), aztán most megint többször alszik. Furcsa.

Belépett ő is a pakolós korszakba, állandóan ki-be rakosgatja a játékokat dobozokba. Már érti ha mondom neki, hogy valamit ide vagy oda rakjon, és meg is teszi.

Zsuzsával egyre jobban megvannak együtt. Szilvi persze mindenhova megy utána, és venné ki a kezéből amivel Zsuzsa játszik, Zsuzsa meg elszántan védi. Aztán meg fordítva. Úgyhogy új rendszert vezettem be: ha elkezdenek valamin veszekedni és kivenni egymás kezéből, azt a játékot elveszem, nincs apelláta. Így egész szépen eljátszanak együtt.

Múlt héten berontottunk az amerikai nagykövetségre elintézni a lányok útlevelét meg a social security számát (olyan mint a TAJ), mivel egy pillanatig úgy nézett ki, hogy megyek Szilvivel Amerikába egy hétre. De jó lett volna! De nem jött össze sajnos. Mindegy, így elintéztük végre az amerikai papírjaikat. Viszont 50e volt a két lánynak az útlevélkérelem. :shock:

Zsuzsa újra jár bölcsibe. Decemberben volt egy kis betegeskedés, nem komoly, csak húzódott mint a takony. A nagy bölcsihír pedig hogy tegnap már a főzeléket is megette bent. Igaz, félreértettek, és tejeset adtak neki, de nem lett belőle semmi baj hálistennek. Igazából még nem jöttem rá a nyitjára, hogy mikor reagál a tejtermékre és mikor nem. Pár hete pl próbaképpen adtam neki egy (igazi) vajas kenyeret (nem margarinosat amilyet szokott kapni) és rá pár órára hányt. A tejcsokit viszont két télapónyit megevett baj nélkül, pedig abban is van. Most meg a tejföllel habart (azt hiszem) borsófőzeléket ette a bölcsiben és nem volt baja. Vagy a mennyiség, vagy a különböző tejfehérje (talán a vajban más van mint a tejfölben???) vagy az hogy nyers-e vagy főtt... nem tudom.

Más.

Idén le szeretném tenni az IBCLC szopis tanácsadó vizsgát, ehhez majd 2500 óra tanácsadást kell majd igazolnom. Ezért aztán ha valakinek tudok segíteni szopis kérdésekben, keressetek/ajánljatok bátran! Emailben, priviben, telefonon vagyok elérhető, de akár személyesen is ha erről van szó.

Most megpróbálok visszaolvasni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sági!
Igen, mérték: 8007 gramm és 67 cm! Kis dugó! :lol: :lol: :lol:

Pankaa!
Alvós tábla a közös email címünkön van.
Lillus is ugyanilyen huncut! Mostanában az van, hogy a nagyágyon hancúrozva állandóan hanyattvágja magát és várja, hogy vki megdögönyözze. Közben meg jókat rötyög! :D :D :D
Nem tudom mikor kezdünk neki a tesónak, nincs előre megbeszélve.

Timi
Kép Kép
timocska

2-es és 3-as tápi között úgy tudom az a különbség hogy a 3-asban már egyáltalán nem bontják le a tejfehérjéket, illetve alakítják át hogy jobban hasonlítson az anyatej zsír-fehérje-szénhidrát arányára, hanem az szimplán magas hőfokon kezelt tehéntej amit dúsítanak egy csomó vitaminnal. Ezért szokták ezt babatejnek hívni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ria: igazad van, rosszul emlékeztem!!!! Két alvás van 1 éves korban, csak az rémlett, hogy az utolsó sorban van 1 alvás és az már a 3 éves gyerekre vonatkozik!

Róki, jó, hogy írtál! Miből áll a leigazolás? A bbanetes hszek nem számítanak annak? :)

nanica

a reggeli hszből kimaradt a KÉP
beteem a bömbis mappába egy hisztiset

nanica

Lora,
A gyereknek vásárolt cuccok 70%-ra a gyereknek semmi szüksége, pont most számoltam végig, hogy feleslegesen vettük meg a kiságyat (szülői nyomásra), a cumik, cumisüvegek is porosodnak, van aki a babakocsit nem használta soha, stb. De nekem a lelkemnek fontos lenne, hogy tudom, hogy tuti nem fázik, és kisebb macera a ki-becsomagolás. Természetesen a márkát már kizárólag csak magamnak veszem, mert annak tényleg semmi jelentősége, de az ERGO-t sem bántuk meg, pedig annál is van olcsóbb hordozási mód. Meg aztán lehet, hogy semmi nem lesz belőle, de tervezgetni jó.
Adóbevallás, bárki csak ne én.

Pann,
Uezen agyalok, hogy Sebi akármilyen fáradtnak mutatkozik, dél előtt nem hajlandó aludni, pedig félóránként bepróbálkozom, de ezzel meg elmegy a délelőtt. Mikortól elég az ebéd utáni alvás?
De ez a mai nap mindennek a teteje, most (14:00-kor) aludt el először, és ha most egy óránál kevesebbet alszik, akkor sikítok.
Az apróbetűsért kitagadlak…ez nem igazság…csak apa meg ne tudja, hogy ilyen is van!

Kisütött a nap, tök feldobódtam, most engem sem kéne sokat agitálni, hogy nekilássunk kövibabának.

Május,
Gluténnel (10 hótól ajánlott) nem voltam fegyelmezett és 8 hónaposan bevezettem, ráadásul egy teljeskiőrlésű (12 hótól ajánlott) tönkölybúza kenyércsücsökkel.

Ágiboldi,
Ha már ilyen mélységekben foglalkozol a gyermek informálásával, akkor a háromszöget kizárnám, mert az egy síkidom.

Móni,
Jók a képek! Mi volt a sárga papírra írva, amin Boti ennyire megütközött?

Dana,
Nálunk működött ez a sokszor-lány, ritkán-fiú elmélet. Többiek?
Jobbulást Laurának!

Ria,
Jobbulást nektek!
Előbb küldeném a szomszédot a gyógyszertárba, mint ráhagyjam a gyereket.

Lorca,
Ezek nem túl rózsás hírek!
Mik voltak az érvek a nappali szopi elhagyás mellett? Hogy nem gyarapszik? De attól még lehet szopival nyugtatni pl., nem?
Erre a kis súlybeli különbségre még a nyáron jöttem rá, amikor egy két éves kislány megnézte a fél éves fiamat a babakocsiban, és szemre is láttam, hogy max. 2-3 kg-val lehet több, csak sokkal arányosabb, és már fut meg beszél (míg Sebi abban a bizonyos poszméh tartásban terpeszkedett a babakocsiba, és max a szemét forgatta).

Panka,
Tényleg én is azóta lettem emberjogi harcos, mióta Sebi megvan. Karácsony előtt pl. írtam a Family Frostnak.
A dejdej, az nálunk is nagy sláger, már az egész család kántálja.
Ó, kimondottan megtisztelő, az összehasonlítás. Ha már a gyereknek van hasonmása a topikban, akkor nekem is jár.

Róki,
Már nagyon hiányoztál!
Szilvi, mint kobra!
Az a lány, aki egyszer bekukkantott ide hozzánk (tudod, aki már újszülött korától háton hordta a babáját kendőben), szintén akart jelentkezni erre az IBCLC tanácsadóira, és úgye kell ez az x óra tanácsadás, amit igazolni kell, stb. szóval a végkicsengés az volt, hogy csak védőnő csinálhatja meg a tanfolyamot. http://www.zimonyi.hu/?p=452 (itt a link, remélem oda mutat)

Orsi
Kép Kép
sno

Lorca

Értem mire gondolsz, az asztmatikus bronchitis szerintem mikor allergénnek is nevezhető oka van a hörgőgyulladásnak, nem pedig bakterialis eredetű..( Azt modta a tüdőgyógyász.) Én így tudom legalábbis. Nálunk Tomi pont ezért nem kapott sima tápszert mivel nekem 6 éves koromig volt ez, mire kinőttem.Mivel a hajlam örökölhető a védőnő szerint a korán adott tejfehérje is kiválthatja ezt, ezért kap HA tápszert.

Timi

Jóból kicsit adnak !!!(Lillus méretei)

Kép
kditke

Róki!
De jó hogy jöttél!
Sajnálom a fogackát! :(
Eilinek is most van az 1x alvós kotrszaka, én is remélem hogy visszaáll legalább 2re!
Útlevél: :shock: jó sok!Rablás nappal!
Tej:szerintem számít, hogy fel van-e dolgozva a tej, és hogy milyen formában( a vaj más mint a tejföl megfőzve főziben.De csak szerintem.)
Szopis vizygához gratula!Kár hogy annak idején még nem "ismertelek". :(

Lora!
Én pizzériát tudok jót, a Don Roberto, a Honvéd kórház mellett az Árpád hídnál.
Mi szerettük még a Szerájt(török kaják, de nagyon finik) is a Jászai Mari térnél.

Sno!
Nálunk is sokszor lány 8)

Family Fosnak(bocs, mi így hívjuk :lol: ) miért írtál?Csak nem hangosan zenéltek? :lol:

Timi!
Hogy kell megnézni a táblát?Én csak a fotó albumokat látom :roll: Mi az hogy közös emailcímen van? :oops:

Nanica!
Képet megnézte, ranyos.

Kéne nekem is feltenni a képeket a gépre, de nem tudom mikor jutok oda. :roll:

Kép
pankaa

Nanica

Igazából nem tudom, úgyhogy egyenlőre csak jegyzetelek, hogy kivel mennyi időt töltöttem telefonon, email írással, stb. Igazából az is kell, hogy kettő másik IBCLC-s kezeskedjen érted. És az óraszámból is le lehet faragni, ha mondjuk gyakornokként odaállsz egy másik mellé, és igazolja neked az órákat. Azért a 2500 óra nagyon sok.

Orsi:

Igen, tudom hogy nagyon macerás összehozni, de remélem majd sikerül. Köszi a linket! Tényleg érdekeseket ír ez a lány.

De a szopis tanfolyamokat bárki elvégezheti, és nem is a tanfolyam a baj, a tanfolyam nem előfeltétele a vizsgának. Az igazolt 2500 óra igen (ez változó, aki orvosi/egészségügyi dolgozó, annak kevesebb kell, akinek nincs felsőfokú végzettsége, annak több, tehát nem egy szabály érvényes mindenkire).

Pankaa:

Igen, én is erre gondoltam, hogy más fehérje van a különféle tejtermékekben. Azt tudom, hogy a tejben magában több mint 40 féle fehérje van, és hogy mikor a tejet feldolgozzák, más-más fehérjék kerülnek többségbe pl a savóban mint a tej másik részében. És hogy előfordulhat, hogy valaki egyikre érzékeny, másikra nem. De az is lehet, hogy a főzés volt a lényeg. Vagy a mennyiség. Mert azért egy vajaskenyéren több a tejfehérje mint egy adag főzelékben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!
Jó, hogy újra itt vagy! :)
Szilvi is biztos sokat változott azóta, hogy láttuk!
Így 10 hónap elteltével is ugyanaz a véleményed a kis korkülönbségről? :wink: Aranyosak lehetnek hogy már együtt játszanak a lányok.

Timi
Kép Kép
timocska

Róki: Szia!! Örülök, hogy újra itt.

Második: Jó lenne, nagyon szerettem terhesnek lenni és jó lenne még egy csöppség. De hát most még nem, majd ha apát rábeszéltem és elköltöztünk anyuéktól.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

A legfontosabb lemaradt az előző hsz-ről: tegnap megtette az első lépést Papóéknál, és utána meg itthon a kiságyban is lépett 2-3-at. Nemsokára elérjük a validálási határt (6 lépés, ugye?)!

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi!
Nagy-nagy gratula a kis menőmanónak! :) :)
Már nem emlékszem, mikor írtad, hogy Sebi úgy átmászik vmi alatt, h nem veri be a buksiját. Lillus most érkezett ehhez a lépcsőfokhoz. Kedvence, hogy bemászik az asztal alá és ott kuksol. :D

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Rókica!
Örülök, hogy tudtál jelentkezni!!! :D Tegyél fel légyszi képeket a csajokról!!!!

Orsi,
Gratula Sebinek! Naggggyoooon ügyike! :D

Lorca,
Hol vagy??? Mi volt? Minden ok????

Ria,
Nálatok volt a doki? Mit mondott? hogy van most Beni?
Vendég

Sziasztok!

Ágiboldi,
Hát a hízása valóban ugrásszerű volt, bár pont ma voltunk mérésen ahol „csak” 9,9 kilót mutatott a mérleg. A fogyókúra, vagy több mozgás meghozta eredményét, bár az itthoni mérleg 10,2-t mutat, így nincs mit aggódnom, hogy hirtelen elfogy. A mozgásfejlődése azonban nem ugrásszerű csak régen írtam már róla. Már jó egy hónapja sokat volt négykézláb, csak nem indult el. És most is mászik párat, aztán visszatér a kúszáshoz. A felállás is elég fokozatosan ment, először csak derékban hajolva kinyújtotta a lábát aztán fokozatosan egyre egyenesebb a dereka. Bálint valóban ugrásszerűen fejlődött, nem volt előjele a következő fázisnak. Egyszer csak 7 hónaposan felállt a kiságyban és rá két héttel már körbe lépegetett és ugyanekkor elkezdett mászni is és többet nem kúszott.
Most azonban meg van bocsátva a sűrű kelés Öcsinek ugyanis jön a felső két foga egyszerre, így könnyebb ha van oka is rá.

Bálintot kb. egy éven át próbáltam a formakirakó (hagyományos gömb) bedobálására rávenni, nem sok sikerrel. Én háromszög, virág, házikót mondtam neki, aztán ha máshova akarta bedugni akkor mondtam a színt. A formákat egész jól felismeri, de a kikeresés nem nagyon megy csak találomra, a színhez-színt se igazán fogta fel. Nem kötik le ezek a készségfejlesztő dolgok sajnos.

Timó,
Az együtt játszástól még messze vannak, de egymás közelében szeretnek lenni. Öcsi megy (kúszik) Bálint után és persze a nála lévő játékkal akar játszani. Ezt néha Bálint egész jól tolerálja, de van amikor azt mondja, hogy vigyem el onnan Öcsit. Aztán ha Botond éppen jól elvan magával, akkor Bálint direkt oda viszi a játékot Öcsi közelébe és ott játszana, ha persze Öcsi engedné. Próbálja bevonni a játékba Botondot pl. Öcsi az autópálya és rajta megy az autó. Ezt persze Botond nem annyira díjazza. Egyébként is tűz és víz a két gyerek. Reggel összeteszem őket a nagy ágyba. Bálint szeret lassan felkelni pihizni még az ágyban. Mikor még egyedül volt sokszor 20 percet is feküdtünk együtt az ágyba összebújva. Botondot is ölelgetné, fogja a kezét, hogy aludjanak együtt még, de Öcsi az én típusom, ha kipattan a szeme akkor egyből már mozogna és semmi kedve henyélni. Bálint kedveskedő, bújós fajta, Botond inkább megy a maga útján, ha nagy ritkán ölben van, akkor is elkezd matatni valamit amit talál a közelben. Később szerintem sokat fognak tanulni egymástól.

Nanica,
Tejtermékeken és gluténos dolgokon kívül mindent kap. Krumpli, rizs, köles a köret alap ehhez valami zöldség vagy gyümölcs, plusz husi.

Dana,
Majdnem minden felkelésnél van szopi, csak ritkán elég a cumi a szájba. Csak tudnám miért lett cumikás, ha ettől sem alszik vissza. Bár a szopi mennyiségileg nem lehet sok, meg a végén már csak cumizik a cicin. Bálintot meglepő módon nem zavarja, kivéve a reggel fél 7 – fél 8 körüli időszakot, akkor van egy éber peródusa.

Bella,
Botond kész dumagép, szabályosan belekiabál a mi beszélgetéseinkbe. Reggeli csevelyeit annyira nem díjazom, de nagyon aranyos. Szótagok közül amit felismerek az a bá-bá, hej te-te-te, de-de-de.
Milyen típusú kirándulásra gondolsz?

Tesó neme,
Elsőre fiút szerettem volna, másodikra mindegy volt, ha lenne harmadik, akkor kipróbálnám a lányos verziót is.

Babaprojekt,
Hajrá-hajrá! Botond az olasz körút során fogant! Szóval tavaszi-nyári kalandra fel!

Bálint ma kereste a vonatát és elkezdte kipakolni a vonatos dobozból a szerelvényeket. Én szóltam neki, hogy Bálint gyere (pelenkázásra értettem mivel be volt kakilva). Ő meg azt hitte a kipakolás miatt szólok neki, erre azt mondja: visszapakolom nyugi. Persze a hangsúlyt is kellene hallani hozzá. Apával szétröhögtük magunkat. Hol tanulja ezeket? Lehet túlzásba viszem manapság a rendet kell tenni dolgot, de mostanában van kedve elpakolni, így kihasználom.
Ma megtanítottuk Bálintnak, hogy apa Béla bácsi, anya Mónika néni. Elég vicces.

Képek megfejtése:
Első két sor itthoni karácsony, első kép fadíszítés (Bálint először 5 szaloncukor megevésével kezdte, aztán kerültek a fára), a többi az ajándékozás pillanatai, a végén hárman a karácsonyfa előtt, ami a járókára volt feltéve (legalább volt valami funkciója). A harmadik képsor a Böszi karácsony, első a nagynénémék, a másik kettő az otthoni ajándékozás. A többi kép a szilveszter, az elsőn a ház ahol voltunk, a harmadik képen meg szilveszter este a hóesésben a gyerekeket kivittük csillagszórózni, legalább vagy 50 biztos volt. Persze így is sajnálták, hogy vége. Botondról kiderült, hogy piromániás. A csillagszórók láttán szabályosan repkedett az ölemben, meg sikongatott.

Lora,
A szánkó nem a mienk, nekünk az itt sokat emlegetett bébiszánkónk van, amivel a héten apa szánkózott a 2,5 éves Bálinttal normafán, tehát még egy ideig biztos jó lesz sokaknak. Mi tavalyi tél novemberén vettük és persze csak Ausztriába tudtuk kipróbálni mert nem volt hó. Akkor tele voltak vele a multik 2000 alatti áron vettük. Na ezt persze otthon hagytuk, az a háziak bobja volt. Egyébként Bálint fél a dombon lejönni vele, azt szereti ha húzzák, nem egy szánkó betyár.

Piros pulcsis én vagyok, le van vágva a hajam. Apa képi közül még ez volt a legtűrhetőbb rólam amin hárman vagyunk (alulról fényképezés a halálom), persze a gyerekekről van jobb is, de ez nem számít.

Pann,
Észre se vettem, hogy van felírat a pulcsin, de tényleg az. Ennyit rólam. Hiába sokan a C&A és H&M akciós divatot követik. Szegény Öcsi ruhadarabokat kapott főleg karácsonyra köztük ezt is. Játék teljesen felesleges neki. Rokonoktól kapott nem gagyi tényleg jó kis játékokkal csak akkor játszik, ha Bálint is.

BULI,
Én nem konkrétan erre a péntekre gondoltam, csak úgy általában. Végül is 3-4-en jelentkeztetek. Pedig már gyakoroltam ma a forralt bor készítést. Brü-hü-hü. Tűzzük ki a jövő hét pénteket, hátha még jelentkeznek többen. Addigra meggyógyul minden baba-mama. Rendben?

Nappali alvás,
Stabilan kétszer délelőtt egy pici, délután egy hosszabb, de volt már, hogy kihagyta a délelőttit. Bálint 1 éves kor előtt kezdte az 1 alvást, de volt egy nagyon jó korszak, amikor hónapokig egyben 3 órát aludt délben. És még most is alszik két órát délben, bár most Ő is fogzik, így inkább csak másfelet.

Lorca,
Jobbulást nektek! Tavaly Bálint szinte egyfolytában beteg volt és most nagyon csodálkozom, hogy a két gyerek már hónapok óta nem beteg és szept, okt.-ben is csak egyszer voltak kicsit náthásak. Aug.-ban mi is voltunk a füll-orr-gégészeten az orrmandula miatt pont a tavalyi sok betegség miatt, de csak akkor javasolták volna a kivételt, ha huzamosabban baj van vele és rámegy egyéb helyre (arcüreg, fül). Szerencsére most nincs gond. Nekem kivették mindkét mandulámat és nem bánom. Bár túlkoros voltam már iskolás és nagyon megszenvedtem, még el is szöktem a műtőből, akkor nem altattak. Ha kivételre szánjátok magatokat jobb iskolás kor előtt, a kisebbek akikkel egy kórteremben voltam, nem szenvedtek utána sem úgy, mint én. Ez nagyon élénk emlékem.

Tényleg a szopit miért hagyod el, legalább ivásra jó lenne, ne adj neki vizet, vagy teát. Mellette ehet tápit is. Adj hizlalóbb kaját, hús-krumplival, csak kevés zöldség, gyümölcs. Én úgy látom, ti a pároddal soványabb típusúak vagytok, Szabi valószínűleg ezt örökölte.

Róki,
Üdv újra.
Én még nem látom érettnek a két fiút a játékelvevős módszerre, de jegyeztem.

Üdv:
M.

mmónika

Sziasztok!
Na tegnap este elhatároztam nem ilyenkor írok,de sajna géppel valami van,és Laura ma 1 órát aludt csak délelött.Köszönöm a tanácsokat.

Timi
Nálunk is időpont van.Sajnos annyi betege van hogy két rendelőbe és még a közlekedőbe is vizsgál betegeket.Roham tempó van nála.Ez se jó mert ha nincs ideje nem lehet kérdezni nála.Igaz minket nagyon megjegyzett.Danit nagyon csipi,Laurával meg az elején a gondok miatt odafigyel.
Jó utat Anyukádékhoz.Legalább most tehermentesítve leszel picit.

Kditke
Jó sok tejcsid volt.És miért apadt el hirtelen?

Lorca
És mikorra tervezitek?Daninak is volt asztmatikus hörgögyulladása,de hála semmi maradandó dolog nincs.Laura múltkor meg kruppos légcsőgyulladásos volt.Szerintem az rosszabb
Mi volt a röngenen.Jobbulást kívánok.Nálunk Apa megy éjjel mindig,mert ha én mennék akkor már csak cicivel aludna.
Tényleg miért nem szopiztathatsz nappal?

Ria
Hogy van Beni?Orvos mit mondott?

LOra
Eldöntöttétek melyik étterembe mentek?Azért nagyon drága a Lázár féle.

Panka
Én is Dani után rágodtam mi lesz a ruhákkal,de vannak olyanok amiket ráadok.
Aranyos lehet Emili a zokni huzogatással.

Rókica
De jó hogy jelentkeztél.Kár hogy nem elöbb raktad le.Én nagyon sokat telefonáltam,még nyugdíjas szoptatási tanácsadót is felkutattam.De lehet még kérdezek tőled,és ajánlak másnak is.

Sno
Nagy biznisz az újdonsult szülöknek mindent eladni.Dani idejébe én is megvettem sok haszontalan dolgot.Lauránal már csak pelenkát :lol:
Gratula a menéshez.

Mmoni
Bálint még otthon van veled vag ybölcsis?

Laura ma alváson kívül a kajája is pocsék.Nem tudom írtam-e de mindig 2 cicit eszik,de ma elég volt neki fél is :shock: Kaját is úgy eszi ha adjuk jó,ha nem akkor se reklamál.Kipróbáltam ma 4,5 órán keresztül nem kapott semmit és mikor szopiztattam volna akkor is csak immel-ámmal.Azon gondolkodttunk lehet az izeket nem érzi.Holnap reggel mi is orvossal kezdünk.
Jó éjszakát!

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Orsi!
Gratula!!!Nagyon ügyes Sebi!Emili mostanság egyre többet próbálkozik kapaszkodás nélkül megállni.Ha ez menne, akkor jöhet a járás. :wink:

Timi!
Emili asztal alatt székek közt már régóta átbújik, de az ágy alatt csak mostanában, mert ott le kell előbb húznia a fejét, hogy beférjen. :lol: De azóta minden apró lukon be akar bújni, hajta le a fejét, azt hiszi ennyi elég is. :lol:

Dana!
Ízeket biztos érzi, de változik az étvágyuk is, mint az alvásuk is.Emili is vmikor nagyon keveset eszik napokig, utánna meg zabál.Vmikor alszik sokat nappal, utánna meg nem.Ez van. :?

Én talán csak egy felesleges dolgot vettem, amit nem használtunk ki, az a fejtámasz, amit hordozóba lehet tenni.Azért vettem, mert ügye a fejével voltak gondok, gondoltam majd ez megtartja, de utálta.Ha a következő babűánál sem használjuk, akkor eladom. :wink: Meg minden olyan ruhát, amit már nem akarok többet használni, mennek fel a Vaterára majd. :wink:

Ma megyünk délre a rehabra, remélem utoljára. :roll:

Lakás alakul, úgy néz ki megvesszük, ma még egy tárgyalás a hitelessel, meg a bankkal, aztán belevágunk. 8)
De ne tudjátok meg mennyi macera van egy új lakás vásárlásnál!! :shock: De utánna jön a kellemes része, a lakberendezés!! :D

Kép
pankaa

A tegnapi napunk elég izgalmasan alakult. :?
A jó hír, hogy Szabi most már hosszú másodpercekig tud támasz nélkül állni.
A rossz, hogy tüdőgyulladása van. A kórházi procedúrát aki teheti, hagyja ki. Gondolom, ezzel nem mondtam újat, de ha valakinek röntgen kell és csak egyedül tudná vinni a gyerkőcöt, feltétlenül szedjen fel pár önkéntest az utcáról, mert ez nem többemberes feladat.
Az első próbálkozásra simán megpróbáltam lefogni, kb 2 mp után kiderült, reménytelen. A folyosóról szereztem egy pasit, akivel ketten küzdöttünk, hogy tartsuk. Állnia kéne az ernyő előtt, magasban tartott kezekkel. Hááát... nem ment.
Másodszorra a felakasztásos verzió jött. Egy láb felől lyukas szatyorba kellett belerakni, aminek a fülét felakasztották egy infúzió tartó állványhoz hasonló dologra, majd a kezeit gézzel a feje fölé kikötözték. Mindeközben nekem a fejét és a lábát kellett volna tartani. Majd pici gondolkodás után már csak a lábát, hátha sikerül. Hááát.. A felvétellel már többen is foglalkoztak, hogy meg lehet-e állapítani belőle valamit.
Harmadszorra már fel sem öltöztettem, mivel zengett a kórház abban a pillanatban, ahogy a full bőrkontaktus megszűnt, inkább csak vártam, hogy jó lesz-e másodjára, hogy legalább ne kelljen még egyszer végigmenni a ruhába gyömöszölés. A jó hír, hogy max hármat csinálnak, úgyhogy sikerülnie kell. Gyömöszölés, akasztás, kötözés, már két asszisztenssel, kik mint nyúl rohantak ki, amit sikerült Szabit kb rögzíteni. Hogy milyen lett az eredmény, azt nem láttam, de elég sokáig gondolkodtak rajta, miután kész lett.
A szerencse, hogy nagyon kis enyhe, kicsi területen, de mégiscsak egy csecsemőről van szó, úgyhogy azért veszélyes. Jövő héten doki, addig szedjük az eddigi gyógyikat, mert amit erre írnának, az már a hörghurutra is kell.
Szabi tüdőgyuszi, Natinál fül-orr gégészek vitáznak a diagnózison, Robinál vszínűleg tér vissza a mandulagyulladás, szabira meg nem mehet, mert főnőke öngyilkossággal fenyegette meg. Én köhögök, gyógyit meg a szopi miatt nemigazán szedhetek. Ha anyós is megbetegszik, akkor törlöm regisztrációm és felmondok.

Mindemellett se láz, se nyűgösség és még az éjszakáink is jók. (Ha ne kéne felkelnem, mert megfulladok a köhögéstől) :twisted:

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt,

Róki, na végre, mostmár ne hagyd abba :)

Rögtön van is kérdésem, bár más is válaszolhat aki már abbahagyta.. sőt, légyszi!
Már csak reggel-este van szopi, és inkább csak bohóckodunk, tej alig. Kb abba is hagyhatnám, mert Boldi maga hagy ott fél perc alatt, láthatóan nem kell már neki. Viszont mikor a minap reggel kihagytam, akkor azért estére feszesebb lett a mellem (na persze nem úgy mint régen, de azért érezhető volt, h még van benne) Na most, ha mondjuk abbahagyom ma este, akkor mi lesz az ilyen mellfeszülős témával? Néha még vegyem rá, h szívjon egyet kettőt a héten? De nem nagyon akar... Vagy semmi, ez a feszülés már nem gáz, majd elmúlik és felszívódik a tej? Ez hogy volt nálatok?

Lorca, mi volt a Heim Pálban?
Ria, hogy van Beni?

Kép
Kép
agiboldi

Lorca, közben látom a választ, hát ez durva :? Mindenesetre nem komoly, ez a lényeg. Nekem eddig 3 tüdőgyulladásom volt, és a picikori volt a legenyhébb, antibiotikum tuti h gyorsan kiirtja.
Kitartás!

Kép
Kép
agiboldi

Képek:http://www.picturetrail.com/flicks/3457719/preview

Ágiboldi!
Nekem vhogy fokozatosan elapadt a tejcsi, nem foglalkoztam apró feszüléssel, de egyébként is mindig szivárgott, szerintem próbáld ki, hogy milyen ha nem csinálsz vele semmit.Szerintem ha ilyen kevés van akkor az fel fog szívódni.Vagy csak másnap szoptatod 1x, aztán 3 nap múlva ha még mindig feszül.De szerintem 1-2 nap alatt abbamarad.

Lorca!
Álláshoz gratula, tüdőgyiszuból mielőbbi jobbulást!
Kórházi procedúrát is sajnálom, ismerős.
Nektek is mielőbbi gyógyulást kívánok!Még jó hogy éjjel a gyerkőcök alszanak!

Kép
pankaa

http://www.picturetrail.com/flicks/3457719/preview
Úgy látom nem jól linkeltem be.

Kép
pankaa

Lorca,
Sajnálom a tortúrát. Nem egyszerűbb lett volna lőni fekve egy mellkast? :evil: Akkor két ember is simán le tudja fogni.( Mi fekve csináltuk a csecsemőknek.) Egy a lényeg, hogy nem túl vészes és Szaszát nem viseli meg! A családnak jobbulást, az anyósnak meg jó egészséget!!!! :D

Ági,
Sajna nem tudok érdemben segítséget nyújtani. Tegnap eszembe jutottál amikor a barátnőm mesélte, hogy októberben hagyta abba a szoptatást és még mindig van egy-két csepp teje. :?

Panka,
Rehabon biztos rendben lesz minden, annyira kis ügyes Emili! :D
Vendég

Sziasztok!

Lorca
Ez nagyon rosszul hangzik.Kikötözni a gyerek kezétstb... :shock:
Jobbulást nektek.Biztos én is üvöltenék,ha ez történne velünk.

Panka
Gratula a lakáshoz.Mekkorát vesztek és családiház?

Mi is voltunk orvosnál.Már megint vírusos hörgőgyulladása van.De remélem kilábalunk belőle.
Olyan köd van.Hangulatom egyenlő a nullával.Pedig takarítani kéne.NIncs valakinek kedve eljönni és megcsinálni? :wink:

KépKép
KépKép
dana 1

Dana,
Vagy másfél hónapja stagnál a súlya. Jelen tipp, hogy várja a szopit, azért nem akar enni. Van ilyen, elhiszem, de nem tartom valószínűnek, hogy ez Szabi lenne. De szó ne érje a ház elejét, megpróbálom. Igaz, ma szopival altattam délelőtt, de most kicsit vígasztalni is akarom. :wink:
Az ízeket érzi, jobban is, mint egy felnőtt.

Formabedobó:
Natit sem érdekelte soha. Utólag jöttem rá, hogy uncsi volt. Most van egy bonyolult, azt már szereti.

Móni,
A piros pulcsisal én is gondban voltam, de ha te is állítod, hogy rajta vagy, akkor elfogadom. :)
A krumplit utálja, a zöldségeket ímmel-ámmal fogyasztja. Max a gyümit eszi meg, a sütőtököt és a répát lelekesedéssel. Husi az megy, de azt se lehet túlzásba vinni. Semmi elv, csak nem kéri. :? Ma vajas kenyér volt a reggeli, elv szintén borul. :lol:
Azért én messze vagyok a sovány típustól :lol: Robi tényleg nem egy dagadék, a fogyi első motivációja volt, hogy nem akartam egy súlyban lenni vele, hiszen ő a magasabb és még pasiból is van. :twisted: Igazából nem a súlya aggaszt, hanem a betegség, amiből úgy tudna kilábalni gyorsan, hogy szépen eszeget legalább. :? Ha teljesen egészséges lenne, tőlem aztán élhetne őszibarackon a suliig.

Orsi,
Semmi tudományos alapom nincs a 6 lépésre. :lol: De már nagyon jó, hogy közeledtek! Gratuláció!!!
Úgy emlékeztem, hogy Sebi kiságyban alszik. Mégsem? A miénknek azért van funkciója, abban tartom az ágyneműt, amikor vendégek jönnek. :oops: A két gyerek összesen azért használta egy évet.

Kép KépKép
lorca

Panka,
Nagyon szupik a képek!!! :D Klassz helyen szánkóztatok! :D

Dana,
Én mániákus rendrakó és takarító vagyok. Menjek?! :lol:
Vendég

Panka
nagyon jók a képek.Nem féltetek hogy hátra esik a szánkón?

Ágiboldi
Danival 3 hós korába hagytam abba a szopit és soha nem duzzadt be,de még 10 hós korába is ha megnyomtam jött pici tejci.Igazából nem tudok mást mondani,de Rókica bizti tud valami frappánsat.

Sági
Peti hogy van?Alig írsz valamit rólatok.

KépKép
KépKép
dana 1

Sági
szívesen látlak.Gyertek de Petit ne hagyd otthon.

KépKép
KépKép
dana 1

Megyünk Petivel az Arénába, pontosabban H&M-be. Remélem lesz még valami a nagy akcióból! Akinek van kedve csatlakozhat hozzánk. :D
Vendég

Dana,
Köszi jól vagyunk! Peti még egy kicsit hurutos. Tegnap itt volt a dokinéni, azt mondta semmi komoly, ajánlott valami homeos bogyót.
Különben meg nagyon jó fiú. Rosszat nem tudok most róla írni. :wink: 2x 1-1,5 órát alszik napközben, éjjel 10-11 órát egyszeri ébredéssel amikor nem is ébred fel csak a cumi után nyöszörög. 200-300 grammokat eszik egyszerre, jókedvű, sokat játszik. Viszont annyira biztonsági játékos, hogy egyszer megállt egyedül kb 5 másodpercre és azt mondta köszi szépen ez nekem nem tetszik, inkább kapaszkodom tovább az ágyba. :D Ami igaz, hogy még egyetlen egyszer sem esett el. :D
Vendég

Timocska:

Így 10 hónap távlatából az a véleményem, hogy örülök hogy túléltem! :lol: Most már tényleg nagyságrendekkel jobb. Annak is köszönhetően, hogy én újra gyógyszert szedek, és ez rendbevágta az idegrendszeremet, nem sírok állandóan, nem vesztem el a türelmemet, és ha igen, akkor az is kultúrált formában történik, nem totál kiborulás formájában. Lehet előbb meg kellett volna lépni ezt.

Most már olyannyira felbátorodtam, hogy elkezdtem én is sóvárogni egy harmadik baba után. Szeretném még egyszer átélni a terhesség, szülés, kisbabázás élményét. Utoljára. De most már okosabban tervezek, úgy gondoltam, megvárom míg Szilvi elmúlik 2 éves, hogy legalább saját lábán járjon mire megszületik a kistesó, mert ha még egyik se tud járni, az olyan mintha ikrek lennének. Egy másfél évessel nem lehet érvelni, ő még baba, csak totyogó méretben. Ellenben Zsuzsával 2 évesen 4 hónaposan már egy csomó mindent meg lehet beszélni, elfogadja ha várni kell, tud utasításokat követni, stb. Ha Szilvi 3 felé közelít mire jön a kistesó, akkor szerintem sokkal egyszerűbb lesz az élet.

Szóval én most ezt a 3, de minimum 2 és fél év korkülönbséget lőttem be.

Aztán majd beszámolok. ;)

Képet majd keresek... mostanában nagyon keveset fényképeztem. :(

Szilvi paraméterei:

8200 gramm az itthoni szobamérleg szerint, és 71 cm. Jó hosszú. :)

Zsuzsa pedig 12 800 (12 kg 80) és 86 centi körül van. Hat hónapos stagnálás után, amikor is megragadt 12 kilónál és egy dekát nem hízott, most egy hónap alatt majdnem egy egész kilót magára szedett. Kis éhenkórász. :D

Szopis tanácsadás:

Még nem raktam le a vizsgát, csak fogom! :) Egyelőre gyűjtöm a szükséges órákat.

Lorca:

Hú, nagyon sajnálom ami történt veletek. Bevallom kidülledt a szemem a röntgenes sztorit olvasva. Mindkét lánynak volt már mellkasi röntgene, Zsuzsának konkrétan tüdőgyulladás miatt, de FEKTETTÉK. Mi ez az akasztásos pancserkodás?!?!

Jobbulást mindannyiótoknak!!!

Ági:

Ha el akarod választani, és félsz a mellgyuszitól (bár ha már ennyire kevés a tejed, akkor nem valószínű), akkor érdemes nagyon óvatosan és fokozatosan csinálni. Mivel Boldi már csak kétszer szopik egy nap, próbáld meg hogy egy hétig csak egyszer szoptatod, és aztán hagyod el a másik szopit is, illetve kétnaponta ha feszül, akkor szoptatod. A tej az felszívódik, de arra számíts, hogy átlag 40 napig még fog jönni valami a melledből, ha kevés is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

lorca
ez igazán rosszul hangzik, mármint a maceráltatás, de szeri, h nincs nagy baj. viszont asszem magamba kell szállnom, én n lazán vettem ezt a betegségdolgot (is :oops: ). vlh úgy, h ha nincs 3napon túli láza, akkor majd helyrejön egy kis cebion, orrszívó...

lora
nem tudom, elkéstem-e már az infóval,de én most karikor két céges partin voltam, mindkettő tökjó volt. az egyik az üzbég étterem (Bukhara Bár Üzbég Étterem, 1029, Ördögárok u. 174. 274-6142) - honlapot nem találtam. sztm n finik a kaják, az ízvilág nem idegen a mienktől, mégis teljesen más az egész.
a másik ajánlatom pedig a www.fondue.hu . én még eddig nem ettem fondüt, de n bejött. és degeszre eheted magad, pedig úgy tűnik, h csak falatozol. ez is minőségi cucc, élő zongoraszóval, nekem n tetszett. (bár a honlapon vlmiért csak a csokifondük vannak fenn, én sajt- és húsfondüt ettem, nyami)

sági
hajrá vásárlás! nekem az árkádba kéne majd elzarándokolnom becserélni kele zara karácsonyi ajándékruháit, mert keresztanyu vlmiért kisebbeket vett, abból viszont jó sokat..

timo
mizu az olasszal és a fogyókúrával????

évforduló
nekünk most lesz az ötéves, ez alkalomból siófokon (nemröhög, én is látom, hány fok van) akciósnyaralunk jan. közepén két éjszakát. nem sok illúzióm van, 6ezer/fő/éjszaka félpanzióval :lol:

ágiboldi
sztm ne vacakolj, hagyd abba (különben is a gyermekmunkát a tv bünteti :lol: ), max ha n feszül, egy kicsit fejjél rajta, csak épph.

róki
jó, h újra itt vagy! nekem két barátnőm is szül tavasszal. az egyik ikreket. van vlmi amit te fontosnak tartasz és már esetleg most előre elmondhatok nekik? én ugye n sokat szenvedtem az elején, úgyh nem n akarok saját élményanyagból csak úgy dumálni, mert rájukhozom a frászt :lol: )

pankaa
az a táj vlmi gyönyörűűűűű

pann
ilyen aktivitással nem hiszem, h sokat kell várnotok a tesóra :wink:

majus3

ha vlki kedvet kapott az üzbég kajához, mégiscsak van honlap
www.bukharabar.hu

majus3

Hahó!

Csak bekukkantok, mert nemsokára indulunk haza anyáékoz és csak vasárnap jövünk. Anyós elvitte Lillust sétálni, nekem meg pakolnom kellene! :D

Lorca!
Én már egyszer ugyanenzt az akasztásos procedúrát végigcsináltam Egerben a tesóm gyerekével. Mind a hárman bőgtünk!!! De ez cirka 10 éve volt. Nem gondoltam, hogy még most is ugyanez a módszer van! :evil: :evil: :evil:

Pankaa!
Tényleg klassz helyen voltatok, irigykedem minden szánkózóra! :)

Május!
Diéta és olasz is megy! :lol: :lol: :lol: :lol: Bár, most az ünnepek alatt bűnöztünk! :oops: :oops: :oops:

Tényleg megyek pakolni, mert mindjárt itthon vannak!

Pussz mindenkinek!

Timi
Kép Kép
timocska

Orsi,
Kérhetném a három téglalap és két háromszög határolta test pontos megnevezését? Galád módon én is félreinformáltam Natit, szeretném kijavítani a megfelelő terminussal. :lol:

Sokszor lány, ritkán fiú. Hm. Bejött. :D

Azt hiszem, a tápszerdolog kezd érdekelni. Ha van valakinek egy tápszergyáros ismerőse legyen kedves kisegíteni egy technológiai leírással. :wink:

Sági,
Ha majd lementek a vírusaink, bacijaink stb, sok szeretettel várlak, hogy kiélhesd a rendrakó és takarító vágyaidat. Itt napokig lehet élvezkedni. :lol: :oops:

Róki,
Az a 2500 óra nagyon húzósan hangzik. Mennyiről van már igazolásod? Vagy inkább van már?

Panka,
A kistesóprojectet én is szeretném idén beindítani. Az egyik főlelkes vagyok. :) Csak most ez a betegségözön vett egy kicsit ki a lelkesedésemből. :?

Lora,
Az éttermes kérdés már egy kicsit arrébb van, de csak most jutottam el odáig. Étteremválasztásban gyenge vagyok, így a legközelebbibe megyünk, de szerencsére bejött. Persze még a nevét sem tudom. :lol: A lakásunktól a Rákóczin a Blaha felé pár perc. Fix ár van, étlap nincs, amit választasz azt a tányérodra és kész. Pincér csak az italt (árban benne a legtöbb) és a tésztát hozza. A húst is választod, ott sütik frissen előtted. A nyáron voltunk utoljára, remélem, azóta nem zárták be. :lol: Veszélye, hogy mire végigeszed az étlapot, pont eljutsz a sütikig és vagy otthagyod vérző szívvel vagy még raksz egy kicsit a füled mögé, mert hát hely az máshol nincs.

Róki,
Melyik kórházban voltatok? Én bőszen szídtam azt az idiótát, anyjukat és az összes női felmenőt, aki nem fektet egy ilyen picit. De ha máshol fektetik, akkor még nagyobb b.mok. ááááááááá Pedig ez a Heim Pál, ami hivatalosan gyerek(barát?!!?) kórház. ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Május,
Még tüdőgyulladás után is azt mondom, hogy nem kell túlságosan aggódni. Orvos hallgassa meg, aztán ha tiszta, mehet a Cebion, de rohanni nem kell. Szerintem Szabi nem az általános. Szegénykém csak rosszul járt. :? Ráadásul szinte biztos, hogy akkor fertőződtünk meg mindannyian, amikor pont Natit próbáltam gyógyíttatni a fülészeten. Ti meg ilyen tuti bacigyűlytő helyen nem voltatok.
Reménykedjünk, hogy legalább a tó be lesz fagyva. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sno

Gratula Sebinek a 3 lépéshez ! Nagyon ügyi a kis járó-kelő !! :lol:

Remélem Tomi is hamarosan elindul, mi még csak ritkán 1-1-t lépünk utána meglepődik és letottyan.

Dana

Igen rengeteg tejcsi volt és ami érdekes, hogy nem jött ki érte az anyatejgyűjtő, (pedig ingyen odaadtam volna) mert nem vagyunk Bp-i lakososok, bezzeg Pesten 1 dl-ért házhoz megy , de 16 km lusták voltak kijönni napi 2 literért,(közben arról panaszkodnak, hogy nincs anyatej) így betettem a fagyasztóba aminek később nagyon jó hasznát vettük mikor elkezdett apadni a tejem jó volt pótlásnak és kényelmes volt sokáig.

Szinte egy két hét alatt elapadt, (semmire nem tudom fogni, talán a fáradtság a rengeteg fejésbe, hiszen nem állt másból a napom, mint szoptatás, fejés, szoptatás, fejés)) nap, mint nap egyre kevesebb volt, kicsi mellfeszülés volt és elfogyott. Először még naponta 3 x volt pár napig aztán már csak 2-re volt elég a végén naponta majd kétnaponta és elfogyott. Én észrevettem Tomin, hogy neki mikor kevés (gyűrte, tépte, marta a cicim) ,ő ugyanis egyszerre 350 g-ot szopott, mivel volt miből bőségesen, mikor csappant a mennyiség ő azonnal reklamált.

Lorca

Ez a RTG -n még olvasva is borzasztó, nem hogy átélni !!!! :shock:
Szörnyű!!!!! Bár az a lényeg, hogy nincs olyan nagy fokú ! Jobbulást nektek mielőbb !!!!

Sági

Jobbulást Petinek is !!! Én nem nagyon hiszek ezekbe a homeos dolgokba, nektek bevált ?
Járás dolgában nem bízza a véletlenre egyszer csak úgy elindul, hogy utol sem tudod érni.
Én kezdem visszasírni azokat az időket mikor még csak az ágyban feküdt, rend, tisztaság, rumli nélkül.

Pankaa

Nagyon jók a képek szép nagyon a táj és édes rajta Emili, olyan nagy babóca !!!

Rókica

Én szoptatási tanácsadóról egyedül a suttógóban olvastam, de még a kórházban is alig volt aki tanácsot adott (Schöpf-Mérey), ott az volt a lényeg, hogy a rengeteg tejet (alkalmanként 350-400 g) amim volt otthagyjam a gyűjtőben, de a gyűjtőről is a szobatársam szülésznője szólt, mivel az enyém arra nem vette a fáradtságot. (Pedig neki is megköszöntem a segítségét) De nagyon jó dolog lehet ha valaki a szülés után felkészíti az újdonsült anyukát, főleg először szülőt, hogy mire és hogy számítson !!! Kórházban vagy védőnő mellett lakásra kijárva fogsz dolgozni ?Mert még itthon a védőnő se tudja sokszor , hogy mit javasoljon néha.

Tegnap kiváncsiságból kipróbáltam a villával való evést Tominál , de úgy, hogy a tésztát sem turmixoltam le, ha darabos, hát legyen darabos. Kétszer annyi idő alatt, de olyan szépen ette, mint egy kisfecske úgy nyitotta a száját. Nagyon édes volt.

Kép
kditke

Lorca
Köszi, ismerem a helyet. A nevét én sem tudom, de olyan mint a Mongol étterem, meg itt Zuglóban a Trófea asszem.
Elég sz@rul hangzik ez a röntgen dolog. Épp akartam kérdezni, hogy mit csinálnak egy újszülöttel? Aztán látom Ságitól, hogy azért létezik más verzió is. Na de hogy pont a Heim Pálban ne legyen! :shock: :evil: Gyógyuljatok mihamarabb meg!

Május
Mi végül lekéstük a januári időpontot a hónak köszönhetően. Így márciusban megyünk Brigi szülinapja környékén. De viszünk pesztrát! Csak még nem tudjuk, hogy kit. Valszeg vmelyik nagyit. :D ( http://www.platanpanzio.hu/ ide megyünk majd remélhetőleg.)

Panka
Nagyon jók a képek! Szép helyen szánkóztatok! Tényleg most már lassan kérünk konkrétumokat a lakást illetően! :D

Orsi
Nagy gratula Sebinek a járáshoz! Én az első lépéseket is annak hívtam már. Ahogy olvasom, lassacskán lehet futó versenyt rendezni! :lol: :lol:

Ha túljutott mindenki a nyavajákon rendezhetnénk egy babás talit. Esetleg az elmaradt nagytalit. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit művelnének együtt a kismanók! Elvégre mindenki olyan sokat fejlődött! :D :lol:
lora7

kiskörkérdés:
mennyi idő alatt eszik meg egy éhes, nyugodt átlagos baba kb egy aventespohárnyi kaját?

(ma 3/4 óra alatt ment le egy negyednyi :( )

nanica

Nanica,
A lassabbaknak szerintem olyan 1,5 év. :lol: Legalábbis jelen állásunkra azt tippelem. Egy kajálást olyan 15 percben maximalizálok, de még annyi is ritkán van. Ha éhes, akkor azt az első 3 percben lezavarja, a többi az én lelkiismeretem megnyugtatására van.

Lora,
A taliban benne vagyok. :D Csak egyszer jussunk ki a bacihadjáratból. :twisted:

Kditke,
Érdemes lett volna már pocakosan csatlakoznod. :wink: Rókitól már akkor sok jó infó jött. Így utólag kutyagumi okosnak lenni, de szeritnem nem lett volna túl nehéz megtartani a tejedet. Ha mégis rászánnád egyszer magad egy kistesóra, akkor lehetséges lesz beszerezni az infókat előre. Többen is voltak, akik kihívtak segítségnek tanácsadót, szakambulacia sem volt fórumtagoktól mentes.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Sági
jó orvosotok van aki nem egyből antibiotikumot ír fel.
Tudtál valamit venni?

Róki
Ahogy olvaslak csak nem pszihológus vagy?Vagy csak rosszul olvastalak?

Timi
Jó utat és pihenést.

Kditke
Nem te vagy aki gyerekorvos mellett dolgozik?/emlékezetem nagyon rövid :oops: /Ott nem adtak tanácsot?Vagy nagyobb gyerekenél vagy aszisztens?
Nagyon ügyes Tomi,de azért picit összetörted?

Nanica
Lehet nem is éhes.Én is így vagyok már két napja,ha adom tátja a száját,ha meg nem adom úgyis jó neki.Most úgy döntöttünk addig adjuk a kaját míg figyel,ha elkezd játszani nem kap.

Május
Laura elkezdett 2-3 előre menetbe kúszni.Igaz csak akkor csinálja ha valami nagyon érdekli.Ez meg ritka.De nagyon furcsán.Az egyik oldalán. Írtad hogy ez nem jó.Ilyenkor mit kell csinálni?
De jó nektek kimozdultok.Kele megy veletek.Balaton ilyenkor is szép.

Hát a délelöttünk az nagyon nyügösre sikeredett.Remélem alvás után jobb kedve lesz.

KépKép
KépKép
dana 1

Lorca, Boldit szerencsére fekve röntgenezték a heimpálban, bár valóban nem a tüdejét, hanem a gyomrát az alváslabor miatt.. de semmiképp nem nevezném bababarátnak az intézményt, mitöbb felháborít, h egyáltalán felmerül ez a titulus.

Ria, és ti?? Volt a doki?

Kditke, nahát, te is a Schöfiben szültél??? És ráadásul úgy látom, h Tomi három nappal fiatalabb, tehát még bent voltunk mikor te szültél! :D Én sem voltam odáig a szolgáltatásokért, bár mikor éjszaka sírva jártam a folyósót és mindenkinek könyörögtem, takarítónőt is beleértve, h csináljanak valamit a mellemmel mert nem tudom megmasszírozni és nagyon fáj, akkor a csecsemősök rendesek voltak, ha nem volt dolguk megcsinálták.
Viszont az anyatejgyűjtős joviálisképű tehenésznő rémálmaimban jön vissza. Pl. közölte, h megérdemlem, h így fáj a mellem a tejtől, ez azért van mert túl sokat tornáztam a terhesség előtt, és a mellizmok nyomják a tejmirigyeket!

Nanica, 3 perc.

Timi, jó utat!

Május, na ez az! Csak fejni ne kelljen, bármi mást megteszek..

Ja, voltunk tanácsadáson, Boldi 10,4 kg, és ezúttal azt mondták, h adjak neki annyit enni amennyit kér (a múltkor azt mondta ugyanő, h ne..)

Egyébként Boldi hihetelen showműsort csapott a dokinál, fetrengve röhögött hangosan, ha ránézett a dokinő röhögött, nem engedte meghallgatni a tüdejét mert csikizte a sztetoszkóp és el akarta venni stb. Végül a doki, a védőnő és én is röhögtünk olyan féktelen jó kedve volt.

Akkor még nem tudom hoppuramisten ma abbahagyni a szopit.. brühühü, pedig tombol a migrénem és kezemben a gyógyszer de amíg szopi addig nem lehet :(
Viszont eddig munka nincs ma :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Csak gyorsan írok hazaugrottam aludni!

Beni kórházba van a Betesdába. Nem akart lemenni a láza és kiszáradt mert nem fogadott el semmit. Egy széken ülve ott maradhattam vele, de életem legborzalamasabb éjszakája volt! :cry: 5 percenként síkítva sírt a többi baba köhögésére riadva. Kapott infúziót amit 5. szörre bírtak beszúrni! :cry: Haza jöttem mert 39 volt az én lázam is. Nem örülnek hogy ott vagyok, de én meg nem hagyom ott! :( Beniapu most nappalra felváltott mindjárt megyek vissza. Majd jelentkezem.

Puszi Mindenkinek!

KépKép
csongria

Ria
HÚ alig tudom megszólalni.Vigyázzatok magatokra és GYÓGYULJATOK MEG MINNÉL ELÖBB!!! :!: :!: :!:

Ágiboldi
tehenésznő :lol: :lol: :lol: És ő mondja hogy sokat tornázol.MIért nem keres másik szakmát?

Aranyos lehetett Boldi.Ilyen gyerekről nem is hallottam aki nevet a rendelőbe.
Laura az csak a váróba mivel meleg színekkel van kifestve és nagyon barátságos,de ha bemegyünk a dokihoz és leültetem az asztalra már üvölt.

KépKép
KépKép
dana 1

Tudom=tudok látszik még gondolkodom :oops: :oops:

KépKép
KépKép
dana 1

Ria, jajj, szegények :( Eszembe juttatja a Heimpálban a széken töltött éjszakát, iszonyat fárasztó, sokkal nehezebben bírtam mint bármely más korábban át nem aludt éjszakámat. És ráadásul nekem még jó is volt hozzád képest, mert nem volt beteg, csak a hüje alváslabor.. Nagyon nagy gyógypuszi mindkettőtöknek!

Kép
Kép
agiboldi

Ria,
Millió gyógypuszi Benikének és Neked is!!!!!!!!

Dana,
Igen vettem bodykat, hosszú ujjú pólókat, nacit.
Én nagyon antibigyó ellenes vagyok. Csak a legvégső esetben. Amúgy meg eddig a kis náthákra tökéletes volt a homeo.

Ági,
Boldi nem semmi! Petinek is csak a váróban van jó kedve. Bent már előveszi a szigorúan kérdő nézését, hogy ez már megint mit akar tőlem. Tegnap is ahogy megjött a doktornő olyan csúnyán nézte, amikor meg ment el akkor vigyorgott és integetett neki.
Ez a mellizom dolog ez még igazis lehet, de akkor is...hülye tehén.
És most mi történt amitől ehet annyit a Boldi amennyit akar? :? Orvosok.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?