Új privát üzeneted érkezett!

Kikó,
nekem is ilyenek az éjszakáim. Egyik oldalamról a másikra forgolódom és közbe mindig megébredek. Na igen, a felkelés is kész mutatvány. :)

Melinda

Kép
melinda80

sziasztok!

egy gyors bekukk :)
nincs időm reagálni sajnos mindenkinek, mert kicsit sokminden van most még, csak annyit, hogy
megérkeztünk Zürichbe, és jól vagyunk :) mind a 3an :)
gömbölyödöm, majd kaptok pocakfotót is, ha a gép is engedi, mert most nem megy a feltöltés.

Január végén, várhatóan 28-31ig otthon leszek. hülye táppénzes papir miatt. de lehetne akkor a találkozó :) mondjuk nekem elég sok programom lesz akkor, vérvétel, ultrahang, nődokinéni,háziorvos,munkahelybekukk, de hátha el tudok menni :)
ha csak egy órácskárais :)

kérdés: nem tudom ki hol volt 4Dultrahangon, én most lehet hogy elszánom magam rá, 4Dgenesis a jobb, vagy a praxis? ki mit mond?

nálunk csak a babaruhák vannak még meg amúgy, abból 3 szemeteszsáknyi (bocsánat, de télleg abban kaptuk :lol: ), de azt csak februárban lesz elérhető. akkor majd mosok vasalok :D és valszeg a bababútor babakocsi meg ilyenek is akkor lesznek, mert addigra lesz várhatóan végleges albérletünk. most ideiglenes apartmantban lakunk... ;)
szval Pété, ne aggódj, nem vagy nagyon lemaradva. jó, a babaruhákkal én jobban állok, de az csak átmeneti.

Tand, nagyonnagyon örülök, hogy írtál! Sokat gondoltam Rád az ünnepek alatt is!!!! Sok erőt +++ !!!!

na "röviden" ennyi, megyek is, én soxor olvasgatlak Titeket, csak írni már nincs erőm/időm!!!

Kép

Kép
kolyok28

Ja, és az én betöltött 28hetem már mutatja, hogy mindenki betöltötte, mert a sereghajtók is csak 2 nappal vannak lemaradva tőlem, ha jól rémlik ;)

Kép

Kép
kolyok28

Nekem eddig még jól ment a forgolódás... sőt, lekopogom, de mostanában nem ébredek fel az éjszaka közepén. Viszont elalvás előtt úgy 21-23 óra között olyan ramazurit csap a kiscsaj... össze-vissza bökdös, forog és kidugja valamelyik testrészét. Ezt főleg Feri szokta élvezni és jókat röhög rajta. Ha esetleg 2 percre abbahagyná egyből elkezd hozzá dumálni, hogy hahó, hol vagy? :wink: Remélem, ez a sok mocorgás nem azt jelenti, hogy megszületése után este 11-ig nem lesz nyugtunk, hanem szórakoztatni kell majd a kisasszonyt. Amúgy napközben nyugodt baba, olyankor nem nagyon érzem.
Kikó, ki a védőnőd? Feri már többször kérdezte, de mindig elfelejtem megkérdezni. :oops:

KépKép
KépKép
mni

Mni, írtam privit!
Vendég

Pintér Zsókának hívják. Rendes nőci, remélem jó is lesz, ha babával kapcsolatban teszek fel neki kérdéseket...

Kép
kikó70

Szia Mindenkinek!

Mzx, hogyan nem vagy még felkészülve? A szülésre lelkileg? Vagy a pakolással? Vagy arra, hogy két gyereked lesz? Hát arra még én sem igazán! :oops: :D
A múltkor nem azt írtad, hogy Erik átköltözött az új ágyba? Vagy most visszatért a rácsosba?

Tand, jó Téged itt látni! Jó, hogy vannak barátaid, akikre mindig számíthatsz!

Bosek, jó ez a kórházi csomag lista. :D Már el is felejtettem, hogy ennyi minden kell. :oops:

Szia Linocs, üdv közöttünk! Én a gyermekorvossal nem vettem fel szülés előtt a kapcsolatot, mikor megszületik a baba, úgyis ki kell jönnie házhoz, mi akkor ismerkedtünk meg.

Már mindenki ezerrel vásárol, pakol, én meg még sehol sem járok. :( :( :( Eddig még nem paráztam, de ma reggel keményedésre ébredtem, ez ráébresztett, hogy jó lenne, ha nekiállnék készülődni. Két hónap ide vagy oda, jobb, ha időben kész van minden.

Mpatr, fogorvos ügyben hasonló helyzetben vagyok veled, nekem is van egy letört alig-fogam. Én azért nem tudok dokihoz menni, mert még mindig köhögök kicsit.

Pété, Pumperka, Kikó, Kölyök, jó, hogy ti is itt vagytok!
Vendég

Sziasztok!

Egész délelött rohangáltam, de most itt vagyok!

Pété!

Jobbulást!
Decemberben én is minden köhögéssel megszenvedtem, pár nap múlva remélem csillapodik a köhögésed. Hársfatea, méz....

Kölyök!
Örülök, hogy sikeresen megérkeztetek. Izgi lehet most az életetek.

Niki! szuperek a jeges képeid! Védőnőhöz én is készülödöm. Dec 3-án voltam utoljára. Jövőhéten rászánom magam.

A forgolódás nekem se megy már olyan könnyen. A felkelés se könnyű, bár ma reggel elaludtunk és pillanatok alatt ki tudtam pattani az ágyból.

Aki Faktum bútort rendelt attól kérdezem: Mennyi idő múlva lesz meg a bútor kb...?
Van egy gyerekszekrénysorunk, ami kb 25 éves, még az enyém volt. A nagyoknak az volt amíg meg nem kapták az új bútorukat tavaly előtt. Most az van bent a babaszobában, de jobban átvizsgálva úgy döntöttünk már elég gáz, így szeretnénk valami újat. Egy ruhásszekrényt, meg egy nyitott polcosat. Ágyunk van, azt nem cseréljük le.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok,

eddig csak olvasgattalak Benneteket, de csak most vettem a bátorságot, hogy írjak is. Nagyon jó kis csapat vagytok, eddig is sok jó ötlettel, tanáccsal szolgáltatok már nekem is :-)

31 hetes vagyok, márciusra várjuk első babánkat :-)

Niki táblázatának köszönhetően láttam, hogy pété is márc. 16-ra van kiírva a Péterfybe, mint én (ja, és mindketten 31 évesek vagyunk - kicsi a világ :-))) Valószínűleg én is ott fogok szülni, de ez csak a hétvégén derül ki. Eddig a Nyírőbe jártam terhesgondozásra, de az fizetős lett, ezért váltanánk.

Szóval kedves Pété: megköszönnék minden tapasztalatot, tanácsot ha megosztanál velem (melyik orvoshos jársz, van-e már szülésznőd, van-e szülésfelkészítő tanfolyam, mire érdemes figyleni, esetleg árak stb.). Ha nem akarod terhelni az uncsi részletekkel a többieket priviben is megbeszélhetjük. Előre is köszi és jobbulást!

A többieknek minden jót :-)

üdv, Reni
renyo

Készítettem egy ILYEN VOLT képet:

Kép

Hát még nem állunk a helyzet magaslatán! :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pati!

Lehet, hogy neked van igazad! Csak a készről szépről szabad fényképet készíteni.

Hogy ez a 20 éves szekrény ki által lesz lecipelve az emeletről nem tudom. :?

Ezt a falvédőt pedig egy volt tanítványom nagymamája készítette amikor a fiamat vártam: Kép
Ezt a mozesos kiságyat is még a fiam kapta, ma vettem anyagot új huzarhoz.
Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

hello, csak gyorsan beugrom, mert már indulok is a szülőszobalátogatásra ....kíváncsi vagyok

Linocs, igen én is a relaxjogába megyek a délutáni csoportba (4től)

Pumperka, nekünk a faktum 4 hét alatt jött meg

Pété, remek ízlésed van :) tuti a kimonó. azért lassan vegyetek még valami kisebb és kényelmesebbet is... :)

szia Kölyök, és milyen Zürich, írj majd még, hogy milyen a kórház, nőgyógyász, kíváncsi vagyok!

Pati, akkor pénteken 12kor az Aqua hotelben?
előre szólok, hogy a kétrészes régi fürdőruhámba próbálom belepréselni magam, semmi röhögés, gondolom itt-ott kifolyok belőle, de nem akartam beruházni egy kismamásra...

én ma édes babaszoba tapétákat találtam, de az is 4 hét mire megjön, nem tudom még február közepén akarok-e felfordulást a babaszobában.... de olyan gyönyörűek. persze dilemma, hogy ha nagyon lányosra veszem akkor mi van ha legközelebb fiúnk lesz és variálhatom át pár év múlva (asszem elköltözni addig fogunk tudni valami nagyobba....)

ja és forgolódás - én kb negyed óráig bírom ki egy oldalon. hajnali 4ig még hagyján, de utána félálomban forgolódás ide-oda, aztán van, hogy feladom 7körül és felkelek inkább....

KépKép
judit18

Üdv az újaknak!!!
Tessék sokat írni, ide az a belépő :wink: :lol: :lol: és nem ér eltűnni, mert ilyen tagok már így is túlzott létszámban vannak a topikban :roll:
Ja és szeretettel várunk az uccsó pocakos talinkon- MIKOR IS??? HOL???

Csajok, a bolondnak van szerencséje! Annak idején a börzén láttam egy tűzoltós macis falvédőt, amibe beleszerettem, de nem vettem meg, én hülye. Azóta kerestem, de égen-földön mindenhol elfogyott az az anyag. Tetejébe akkora falvédőt 15 ezertől kezdődően varrnak, amit én szeretnék...Erre eszembe jutott, hogy annak idején elkértem a Börzén a csajtól az elérhetőségét. És képzeljétek, van anyaga, és kb. fele annyiért varrja meg, mint máshol csinálják. Úgy örülök!!! Ha valamelyikőtök akar falvédőt, rácsvédőt, ágyneműt stb. csináltatni, szívesen megadom az elérhetőségét, ha beválik.

A másik, hogy a gyerekágy összerakásakor derült ki, hogy nem szabvány méret a kombiágyunk, amibe megvettem a kókuszmatracot, úgyhogy el kell vigyük a gyártóhoz levágatni, kb. 2-3 cm-t minden oldalából. Felhívtam őket, tök rendesek voltak, csütörtökön úgy levágják, hogy meg tudjuk várni, nem kell emiatt kétszer bemennem Budapestre.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Judit18!

És ti hol rendeltétek meg a Faktumot?

Tapétákat csodálatosakat lehet kapni a a tapétacenternél. Sokhoz kiegészítő textilek is vannak. (függönyanyag stb...). Nekem szerencsére egy olyan tetszett meg ami volt a készletükön. Inkább már kisfiús nem annyira babás amit választottam. Az édibédi macikák cicukák hamar dedós egy vagány kissrácnak. A lányomnak is már kezd dedó lenni a macikás bordür.

www.gyerektapeta.hu

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Üdv az Újjaknak!

Mpatr: Én is ugyanígy vagyok a fogas témában csak nekem vasárnap úgy kilazult, hogy már csak az imádság tartja! Én is vacillálok a fogdokin, de FÉLEK!Nekem eddig sem fájt a gyökérkezelés miatt, de a nyelvemmel mindig piszkálom! Én abba is benne lennék, hogy majd csak szülés után mennék el dokihoz, mert nem tudom, hogy az érzéstelenítóvel hogy állnak!

Majd képet rakok fel a babaholmikról!
Holnap megyek a Dm-be,mert 30%-os akció van úgyhogy meg tudom venni a pelust, a popsitörlőt gátkrémet stb...
Holnap délután megyek szülés felkészítőre majd utána írok, hogy milyen volt!
Nekem is kész gyötrelem az éjszaka: éjfél mire elalszom, 4:45-kor pisi, 6-ig pislogás mocorgás miatt!! De mindenki azt mondja, hogy most aludjam ki magam, KÖSZI de HOGY??? :shock: :shock: :shock:

Na üdv mindenkinek: Enikő

Kép
enikoe182

Pumperka, mi az RS bútornál rendeltük meg történetesen a Budakalásziban, de szerintem van mindegyikben. volt már egy árkatalógusom meg egy telefonszámom és végül telefonon rendeltem meg, nem kértek semmilyen előleget sem. tök fura is volt, mintha pizzát rendelnék, nagyon rugalmasak

tiszta telepátia, pont most nyálaztam át a gyerektapeta.hu-t el is megyek a boltjukba valamikor, tényleg voltak jók

a dmben akció lesz? ma voltam és tisztára le volt fosztva, akartam babylove dolgokat venni, alig volt valami

a szülőszoba bemutatás érdekes volt, szerintem jól néznek ki a Kútvölgyiben, elég színvonalasnak tűnt. kádas ugyan nincs, de labda, szülőszék meg ilyenek vannak. mondjuk elég kicsik, remélem nem jön rám a klausztrofóbia ha már 10 órája ott vajúdok...
a babafürdető szobában meg volt vagy 30 fok, mi meg ott pulóverben, van aki kabátban, Niki majdnem hőgutát kapott....

KépKép
judit18

Tényleg nagyon szépek a szülőszobák a Kútvölgyiben. Először volt egy "előkészítő" szoba, ahol a beöntést és a borotválást végzik, ha akarjuk... persze hozzátették, hogy nem kötelező. Majd következett egy CTG-s vizsgáló szoba, majd jött a 3 szülőszoba. Mindegyik szép tiszta, szépen kitapétázva, de tényleg elég szűkösek. Ablak azt hiszem csak az egyikben volt... de légkondi van mindegyikben. Utána megnéztük hova viszik a babákat fürdetni... na ott volt nagyon meleg, tényleg majdnem rosszul lettem. :( Mi már kinéztük a Napsugár szobát... szép sárga, világos és ablakos. Amúgy nekem mindig levegő hiányom van, szóval az ablak nem árt. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól fél 5 re mentem és most értem haza akkora csúszás volt.
De a lényegen nem változtat, minden rendben van Alizkával.
1551g a kicsike fejlődik szépen hál égnek, már nincs lemaradva.
Viszont a dokim egy kicsit elszomorított mert átment az Istvánból a Nyírőbe és ha ott dolgozik akkor nem tud átjönni az Istvánba csak akkor ha éppen nem dolgozik, vagy válszthatom a Nyírőt de ott a szülés 180.000.-+a doki+a szülésznő (mert magán korház lett)
Most mit csináljak???????????????????????????
Vagy választom a bizonytalant és akkor vagy ott lesz a dokim vagy nem, ha tud persze biztosított arról hogy jön de ha a munkahelyén van ami a Nyírő(ez heti 4 nap)akkor nem tud jönni :cry:
Vagy nem abban a korházban szülök ahol szerettem volna és ráadásul jó kis áron, viszont az én dokim biztos ott lesz :evil: :!: :?:
És még egy szomorú dolog nem tudok holnap menni a szülésfelkészítőre mert apa délutános lesz, ma mondták neki, de légy szíves írjátok fel hogy mikor milyen előadás lesz, állítólag ki van ott írva és kérdezzétek meg mikor van szülőszoba látogatás.
köszi puszi
Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Üdv az újaknak, a régieknek, az ismét jelentkezőknek és a titokban minket olvasóknak is! :D

Mi is ma voltunk 4D-n és dokinál is. Tök jó volt! Természetesen ŐURASÁGA KVASZ BOTOND ismét nem volt hajlandó megmutatni a képes felét, pedig a Csillával 3x is nekifutottunk, ezért most nem is tudok képet feltenni. :oops: :?
Méhlepény ügyileg korai volt az öröm, hiszen most megint részben fedi a méhszájat. Elkeseredésemben két órán keresztül bőgtem. (Rohadék hormonok.) :roll: :oops: :evil:

Mindegy, azért a szülésfelkészítőre elmegyek, mert ugyebár a remény hal meg utoljára. Pepike, sajnálom, hogy holnap nem jössz. :(

Patti, mondta a Csilla is, hogy mész pénteken. Tudnánk ott találkozni? Vinném Neked a fénymásolatokat. :wink:

Pumperka, mi az Elefániban rendeltük a Faktumot. Nekünk is 4 héten belül megjött, és még 10% kedvezményt is adtak.

Pusszantás a csapatnak!

Évi

KépKép
kvaszeva

Éva: persze, én 10:30-ra megyek, de kb. 10-re oda tudok menni, illetve 11:30 körül legkésőbb el kell indulnom az úszásra (Judit18, 12-ko a vízben, ha addig nem egyeztetnénk már, akkor is találkozunk! KI jön még????????????) Éva, megnézhetnénk egymás lepénybe bújt dedét, ha belefér az időbe :wink: . Meg utána eljöhetnél megnézni, vagy legalább meghallgatni az úszást (Te igazoltan röhöghetsz a partról is, de tényleg nagyon jókat mond az edző csajszi!!)

MA egyeztettem a szülésznővel, jövő szerdán találkozunk vele, mármint a kis szülés-csapatunk (apuci, abarátnőm, meg én), egyeztetni a részleteket (kinek mi a dolga, stb- nekem lesz a legkönnyebb, csak szülnöm kell :lol: :lol: :lol: :lol: ). Ha valami használható elhangzik, majd írom.

Pepike,
nem is tudom, mit tennék a helyedben! Annak nézz utána, hogy ha nincs a saját dokid, akkor a többi doki nem gáz-e. A 180 ezer azért elég durva, bááár, aki ilyen sok pénzt összepókerezett, annak nyilván meg se kottyan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: Ha viszont csak a saját dokiddal érzed biztonságban magad (főleg, hogy Pepikénél zűröd volt), akkor be kell áldozni ezt az összeget, gondolkodás nélkül. Hűűű, mekkora a kiscsajszi már!!! Te, most meg már nem nagy a korához képest?

Enikő: az érzéstelenítő nem gáz a babának, sőt ennyi idősen még a fogröntgen sem. Inkább az gáz, ha befertőződik a fog, mert az koraszülést okozhat. Viszont ma nekem azt mondta a doki, hogy ha nem is a szülés után, de jobb az utolsó 4-5 hétben megcsináltatni, mint most. Passz, hogy miért.

NA MI VAN A TALIRA SENKI SEM REZONÁL???? MINDENKI BOLTOKAT FOSZTOGAT FÉSZEKRAKÓ ÖSZTÖN ÜRÜGYÉN??????? Na mindegy, akkor egyedül talizok majd, magammal. Mondjuk benyomok egy 20 fős csoportos adagot a Trófeában alapáron. Fel sem fog senkinek tűnni, mert befelé is nagy volt a hasam. Kivéve, ha ki kell rám hívják a mentőket. De akkor Ti lesztek az oka :twisted: :lol:

Feri, szívem egyetlen topikos kispapája!!! (asszem kikapok a Nikitől...). Remélem, még ma, de legkésőbb a héten még nekidurálom magam és leírom apucinak, hogyan tud a szülésnél segíteni. (Már egyszer átbeszéltük, de azt kérte, hogy írjam le, hogy még egyszer majd magában átvehesse a leckét :roll: .. erre most ilyenekről emilezgetek vele :oops: :lol: ) Ha gondolod, elküldöm Neked is, hátha valamit tudsz belőle hasznosítani, persze, csak ha érdekel.
Ja, és a Felicitas-os könyben van egy nagyon jó fejezet, ahol leírják a szülés szakaszait, azzal együtt, hogy lelkiekben mi történik, és hogyan reagál a szülő kismama meg hogyan lehet neki segíteni (pl. nem veszed magadra, ha éppen elküld az édes jó anyukádba........).

Kép
Kép

mpatr

Linocs,
nekem a legjobb barátnőm gyerekorvosnál asszisztens, ő mondta, hogy érdemes szülés előtt pár héttel bemenni a rendelésre, egyrészt megismerkedni, másrészt már akkor is tud adni pár receptet, amit előre ki tudsz váltani a gyógyszertárban..legalábbis minálunk ez vidéken, Kecsón így működik :)

Pepi,
ez a kórházas dolog nagyon durva!!!! 180ezret kérnek egy szülésért!!!! :evil: :evil: Jézusom! Szerintem maradj a régi helyen, ha szerencséd van, ott lesz a doki, ha nem, akkor is el fognak látni, hidd el!! Esetleg még nem késő - válassz vki mást, nincs olyan, aki szimpi lenne?
Nekem van orvosom, kórház, minden, tuti fixnek tűnik, mégis, ha épp szabin van (márc.11-től), akkor nem ő lesz bent. Sőt, unokatesóm úgy szült, hogy egyszerre voltak ketten ugyanannál a dokinál, tíz perces különbséggel, és a doki majdnem lemaradt róla, mert ő volt a "második"..szóval nem lehet kiszámítani!!

Köszi mindenkinek az infót ruhamosás-ügyben, két adagot már ki is mostam..Még soha nem vasaltam ilyen pici ruhákat, létezik, hogy szépen ki lehet őket vasalni, vagy csak én vagyok ultra-benga???

Voltunk tegnap uh-n, a lepény továbbra is öregszik, már el van egy kicsit meszesedve (mért is gondoltam, hogy félúton meggondolja magát és kifiatalodik???), de a doki azt mondta, minden oks, mert a babó fejlődik rendesen. Akkor lenne ok pánikra, ha nem nőne ütemesen, de korát meghazudtolva ismét 3 héttel nagyobbak a paraméterek, kb 35 hetesnek felel meg. BPD 8,5, becsült súly 2400gramm. Mondta az orvosom, h valszeg "csak" 2100gr körül lehet. Megnyugodtam!!! :D :D Bye-Bye 50es csodaplüss rugdalozók!! :D

Szép napot, és ha tudtok, szundítsatok napközben, nekem ez vált be - az éjszakákat már én is csok forgolódásra, szuszogásra meg gyomorégetésre használom!

KépKép
kmanna

Sziasztok, itt az elveszett depis hülyelány :shock: :D I'll back :twisted:
Hogy vagytok? Írjatok magatokról egy kicsit, visszaolvasni tuti nem tudok.
Patrícia, jártok acqua-fitnessre? Én úgy mentem volna, de tegnap voltam dokinál, és szembesültem vele (van jó nagy tükör is), jobb ha az utcára se megyek ki, nem ám bikinire vetkőzni... Ugyebár 52 kg voltam, kérem a tippeket, mennyi lehetek most! Leírni is szörnyű 70,4kg. Még decemberben voltam jó sokat anyumnál Komlón, varrt nekem egy nacit és már akkor is gáz voltam, a combom körmérete 58 cm volt, annyi volt még nyáron a DEREKAM! Szóval kész vagyok. Oda a hiúságom.
8)
Amúgy felhúzott az orvos, tegnap voltam- 2 hetente látni akar. Ugye 28 hetes vagyok, de 32 hetesnek felel meg a babuci. Leírom, miket mért, írt.
uh lelet: utolsó menses alapján számított terhességi idő: grav.s:28. Egy magzat látható fejvégű fekvésben: BPD:83 mm, TAD:83 mm, Femurhossz:59 mm. Jó magzati szívműködés figyelhető meg. Lepény a fundusban található. Átlagos magzatvíz: 32 hétnek megfelelő méretek (+4 hét), becsült súly: 2000 g.

Egy vigasztaló dolog, hogy a 70-ből 2 kg, tuti nem az én hájam :D

Na most nálunk a baba, már 7 hetesen is nagyobb, volt, aztán általában 2-3 héttel. De dokibácsi szerint szó sem lehet róla, hogy egy hónappal előbb fogant, szerinte inkább cukros lehetek, annak ellenére, hogy tökéletes lett a terhelésem. Így 2 hetente járhatok ultrahangra. De nagyon remélem, még egyszer nem itatják meg velem azt a szart. Tegnap vettem gyorstesztet, a ma reggeli vizelet pH, glükóz tökéletes, a fehérje kevésbé, 30 mg/dl. Szóval az én diagnózisom szerint inkább toxos vagyok (ami miatt is lehetek ekkora bálna, viszont a vérnyomásom normális....), a labornál a kreatininem, húgysavam is kevesebb volt a normálnál, de senki nem foglalkozott vele. Ti mit gondoltok erről? Mindenesetre felhívom ma a védőnőt és az egyik régi tanáromat, mert nem akarok itt fölöslegesen parázni.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam szülésfelkészítőn a Jánosba. A szülésznő, aki tartotta, szuper volt. Ezen az első előadáson a vajúdás és szülésről volt szó. Először is tévén keresztül képek és videó által bemutatta a szülőszobákat. Ha jól emlékszem 6 db van, mind vadiúj, a régieket már nem használják egyáltalán. A hat közül háromban kád, zuhanyzó, wc is van, a másik háromhoz egy közös wc és zuhanyzó tartozik. Tágas, minden igényt kielégítőek a szobák, labdával, tv-vel is felszerelve (talán nem mindegyikben van tv :roll: ). A babákat, ha minden ok, nem viszik el, ott abban a szobában fürdetik, mérik, öltöztetik Őket. Szóval nagyon tetszett, már csak a szülésnek kell zökkenőmentesnek lenni.
A végén levetített egy filmet két szülésről, szerintem nagyon kemény volt. Körbenéztem néhányszor, hát nem minden kismama és kispapa nézte, tényleg elég megrázó volt. Jobb is, hogy nem látjuk mi történik, elég azt érezni, szerintem.

Ildi

Kép
kikó70

Szia Jim!

Hurrá! Újra köztünk!
Egész jókedvűnek tünsz, még az orvos paráztatása ellenére is. Nincs szerintem semmi gond. A cukrosságot valami már kimutatta volna. Már az elején is nagyobb volt a babód, ha már akkor is cukros lettél volna és nem diétázol (gondolom nem :lol: :lol: :lol: ), akkor már biztos fokozódott volna és azt már az éhgyomri is kimutatná. A fehérje se jó, de se nem vizesedsz, se nem magas a vérnyomásod akkor ez se lehet gond. A legtöbb vékony csajszi általában többet hízik, márpedig te igencsak az voltál.

Sajnos rajtam ez a 6,5 kg plussz se megengedett, bár még nem cseszegetett senki. :twisted: :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszönöm a Faktumos válaszokat! :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

JIM!!
Nekem a 29+5 lelet: BPD: 81.7, szívműködés rendben, koponyavégű fekvés, AC: 246, placenta hátsófali, FL: 59.4. Egy árva szóval nem mondta a doki, hogy nagyobb lenne a koránál, úgyhogy ne aggódj, az a +4 hét csak max +2 lesz... :D :D :D (igaz, nekem nem becsült súlyt) Ja és egészen eddig az összes uh-n 2 héttel kissebbnek mondták, úgyhogy most asszem behozta a lemaradást! :D Szerintem ne aggódj, lehet hogy ha elmennél máshova, tök mást mérnének.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pumperka, jó Neked, engem bezzeg cseszegetnek a +8 kilómmal, annak ellenére, hogy csak a hasam meg a fejem meg a cicim lett nagyobb, a seggem nem. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Ja azt elfelejtettem, hogy nekem a háziorvos dokinénim gyerekorvos is, úgyhogy tök király!!!!!! :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jim, Tand, de jó, hogy jelentkeztetek!
Tand, sokszor gondoltam rátok az ünnepek alatt!

Jim, szerintem azért érdemes lenne elmenni valami hozzáértő szakorvoshoz, hogy megnyugtasson. Egyébként biztos nem ennyivel nagyobb a baba, már írtam, hogy nekem a szülés előtt egy héttel kb. fél kilóval nagyobbnak mondták, mint ahogy a 38. héten megszületett 2970 grammal :), pedig még nagyon hosszú sem volt (53 centi), csak a fejmérete, meg még valami mérete volt az átlagosnál nagyobb.

Kiszaszu, igazából sehogy nem vagyok felkészülve, most kezdtem el kimosogatni a cuccokat, de még hátravan jónéhány apróság beszerzése, plusz még a ruháink egy részét vissza sem kaptam. Ki tudja, hogy azok milyen állapotban leledzenek :roll: :D . Leginkább persze arra értettem, hogy lelkileg nem vagyok felkészülve a család bővülésére, és hogy az állandó figyelmet igénylő Erik mellett még egy tehetetlen újszülöttet is el kell látni, főleg, ha olyan nyűgös típus lesz, mint Erik volt a kezdetekben. Asszem világgá is megyek, ha megint napi 3-5 órát alhatok csak hetekig, azt is 3 részletben.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!!!

Végre elszaggattam az ünnepek alatti konyhához rögzült láncokat, és bejelentkezhetek!

Tegnap Mészis látogatás volt, így totálisan friss infókat tudok nektek hozni!!! Úriasszonyként kocsival hoztak vittek, ami nagyon jól esett, eddig és ezentúl is tömegközlekedni fogok.

Nóri 28 hetesnek felel meg, de ez természetes, mert egy 7-9 nappal később foggant a középidőnél, amit jól nevelt kislányként tart is a fejlődésében! Már fejjel lefelé áll, helye nem nagyon van visszafordulni, bár tudom, a kislurkók bármit képesek megoldani, azért reménykedem, marad ebben a helyzetben!

BDP 72,6 mm
TDO 67,7 mm
FLO 52,6 mm

Mészi szerint minden okés, annak ellenére, hogy rengeteget fáj, húz, szaggat, görcsikél a hasam. A méhszáj 3000, és feszes, semmi jele annak, hogy gond lenne, szerinte ki is húzzuk a végégig, csak pihenjek sokat! Igyekszem, de elég nehéz, a nagyfiam jelenleg készül a középiskolás felvételijére, és matekozunk ezerrel..... Ja, és muszájos is kihúzni, mert addig még férjhez is megyek majd február végén!!!! :):):):):):)

Az utak valami fertelmesek! Alig várom a jövőhetet, addigra talán kicsit szebb idő lesz végre!

Kútvölgyis lányok!
Mikor van hivatalos szülőszoba látogatás a kórházban????????? Számosszor voltam már mostanában, de bejutni még nem tudtam sosem!
Vendég

Sziaszto!

Hurrá! De jó, hogy itt vagytok, Pumperka, Jim, Tand!

Igaz én sem írtam pár napig, de minden este elolvastalak benneteket.
Múlt héten voltam dokinál, nekem is nagyobb a baba 2-3 héttel, úgy hogy Jim szerintem sincs mit izgulnod!

Pepike!
Szerintem is sok 180+az orvos és a szülésznő. Én is az Istvánba szülök, és nekem a terheség elején ajánlottak egy dokit. nagyon rendes, tapasztalt doki, ha gondolod megadom az elérhetőségét. Semmi sem késő!
Viszont közel 300000 Ft-ot kifizetni egy orvosért, egy kicsit sok! én is azért jöttem el a Schöpf Mereiből!

Valószínű a héten vagy a jövőhéten kezdjük a lakásfelújítást. Úgy várom, végre rend lesz a lakásban!

Kölyök!
Én a 4dgenesist ajánlom a Csillát. Pati és Kvassz Éva is oda jár! A praxist nem ismerem!

Üdv. az ujjaknak, írjatok sokat magatokról!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok!
Mi is nemrég jöttünk haza az orvostól, már lassan kivülről tudja az autó az utat a Kútvölgyibe. :lol: Minden rendben, méhszáj zárt, UH most nem volt, mert azt még pénteken csinálta meg egy másik orvos, aki akkor nem sok mindent mondott nekünk, de most a leletek alapján állítólag minden rendben, korának megfelelő. :) Súlyt nem tudunk... pedig én olyan kíváncsi vagyok! :(
Mona, tegnap volt szülőszoba látogatás... kicsit feljebb írtunk is róla. :( Legközelebb 17-én lesz szoptatás és az újszülött ellátása előadás. Anno viszont nekem azt mondta egy kedves szülésznő, hogy hétvégén szívesen megmutatják a szülőszobát, ha arra járunk, de a közelgő CTG vizsgálatok is közvetlenül mellette zajlanak, szóval szerintem még akkor is meg lehet tekinteni. Amúgy a következő hivatalos szülőszoba látogatás február 5.-én lesz 17.30-kor.

KépKép
KépKép
mni

Niki!
Nagyon köszönöm! Megpróbálom rádumálni a páromat is. Csütörtökön meg van az együt szülünk előadás ugye? Az is 17.30-kor kezdődik??? Az tuti, hogy csak az egyikre fog tuni eljönni, tehát választania kell........

1-jén voltunk bent a kórházban, és a szülésznő megismerte végre Tomot is, de elfelejtettünk bemenni a szülőszobába........ Tudom, tiszta dinnye vagyok!

Hogy álltok az együtt szüléssel? Nálunk még mindig megy a varia! :shock:
Vendég

Sajnos, az együtt szülés előadás múlt héten volt... :( Legközelebb majd februárban lesz. :( Mi sem tudjuk még, hogy mi lesz a szülésnél... Feri erőt gyűjt, mert a vér láttán rosszul lesz... én nem erőltetem, de azért jó lenne, ha a közelben lenne.

KépKép
KépKép
mni

Niki, Mona, szerintem ne izguljanak a férjek-urak, nem kell, hogy vért lássanak. Pont erről is volt szó tegnap a szülésfelkészítőn. A szülésznő, ki is emelte, hogy ettől félnek leginkább az apukák, de az Ő helyük a kismama fejénél van, sehol máshol. Nekik ott van feladatuk, nem a lepedős széttett lábak között. A következő alkalommal, kérte a szülésznő, hogy az apukák ill. kísérők feltétlenül menjenek, mert azon az előadáson mondja el a feladatukat. Endre jön, kíváncsi vagyok, miket fognak mondani :roll: .

Ildi

Kép
kikó70

Niki, igen, én a februárira gondoltam, remélem valamelyikre el tud majd jönni.

Kikó! Nálunk nem a vér miatti félelem van. Ha napközben indul meg a szülés, akkor Tom nem fog tudni elszabadulni a melóhelyéről, senki nincs aki leváltsa, aztán még az elszámolását is el kell vinni, stb...... És akkor vajon ki fog engem kórházba szállítani és melyikbe, ha esetleg mentőt kell hívni? Arról nem beszélve, hogy ki lesz mellettem???? Persze, ezért is ragaszkodom a szülésznő válsztáshoz annyira, ami nagyon jól sikerült!

Egyelőre egy olyan szűrőt futtatok magamban, hogy majd kialakul, és bizti, hogy éjjel indul be a szülés, és akkor ott tud lenni az apuka is velünk. Akarna ő, csak a sors ne szóljon közbe.

Engem tovább idegesít az is, hogy a Kútvölgyiben és máshol is kötelező a túlhordás esetén a napi nst. Hogy fogom megoldani innen vidékről??????? Nem tudom és nem is akarom, hogy teljesen őszinte legyek, hiszen eleve egy héttel csúszunk a kiíráshoz képest is, és ez csak őket nyugtatja meg, engem nagyon nem! El tudjátok képzelni, hogy 40 héten túl naponta 4 órát utazni kelljen???

Szóval most rossz passzban vagyok ezek miatt a gondolatok miatt....... Asszem be is fejezem, és holnap majd visszanézek.

Bocsánatot kérek.................... :oops:
Vendég

Monácska!

Én is aggódom a túlhordástól. Én mind a kettőt túlhordtam, és utáltam nagyon az nst-t a magzatvízvizsgálatot a bejárkálást.... :(
Viszont most még a koraszüléstől való aggodalom is bejátszik. Valami fertőzés, vagy mint Patinál olvastam egy gyökérkezelt fog ami góc a szervezetben stb....
Plusz én se tudom még, hogy hogy lesz a bemenetel. Éjszaka meg a gyerekeket nem olyan egyszerű elhelyezni. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mona, a mentő dolgában legalább szeretnélek megnyugtatni. Bocsi, hogy megint a témánál vagyok, de nagyon friss az élmény. A szülésznő azt mondta, hogy abba a kórházba visz a mentő, amit bediktálsz nekik, csak azt nem szabad mondani, hogy mindjárt szülök, mert akkor még a végén leraknak az ügyeletes kórházba :lol: . Na szóval, félre a viccel, hívod a mentőt, hogy szülni fogsz, és a .... kórházba vigyen, már vár a szülésznőd és orvosod.
Apa dolgozós ügyben nagyon sajnálom, hogy a párod nem tud "ugrani", ettől a ténytől én is rosszul érezném magam. De talán ha megbeszéled Nórával, hogy este, éjszaka, hajnalban érkezzen, akkor kikerülhető lesz az apa nélküli szülés :lol: .

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!
Sajna ma elmaradt a felkészítő influenza miatt! majd jövőhéten kell érdeklődni!
Reggel néztem az RTL-en a csak csajokat és a mama pakkról volt szó, tegnap meg a babamasszírozás volt a téma! Remélem visszajönnek a kismamás témák!
Ma egész nap keményedett a pocakom, de pihentem, gyógyszert ettem és szerintem a keményedést a hasmenésnek tudhatom be! Remélem nam kaptam el valamilyen fertőzést!
Pati: Tegnap nekem is letört a fogam úgyhogy már csak a gyökere van meg! De egy kicsit beparáztam a koraszülés lehetőségéről így ha erőt veszek magamon elmegyek!
Bevásároltam a DM-be mindenből kaptam 30%-os kedvezményt, mert most nyitott meg másodjára engedélybotrány miatt! 1400Ft ot spóroltam meg így!
Na jók legyetek! Pá mindenkinek!

Kép
enikoe182

ISTVÁNOSOK!

Megjöttem a szülésfelkészítőről. Mai téma a Gyengéd születés volt. Ott volt Norco is, Ő ment szülőszoba látogatásra, remélem elmeséli, hogy milyen volt!
A jövő héttől kezdődik újra a 6 hetes felkészítő, tehát azok, akik ma nem tudtak jönni semmiről sem maradtak le. A foglalkozások minden szerdán szerdán 15.00-kor kezdődnek az étteremben. Érdemes korán menni, mert elég sokan vannak. A következő 6 hét programja:
Jan. 16. Jelentkezés, A kórház és szemléletünk bemutatása, A terhesség alatti változások, Méhen belüli élet
Jan. 23. A szülés történései
Jan. 30. Relaxatio
Febr. 6. Fájdalomcsillapítás
Febr. 13. Gyengéd születés
Febr. 20. Babaápolás, szoptatás

Minden előadás 6-8 párnak lehetősége van szülőszoba látogatásra.

Remélem, jövő héten többen tudtok jönni!

Patti, akkor pénteken én is oda megyek, és jól megnézem Nortonod. (Már amit hajlandó megmutatni.) :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy csatlakozom Budakeszire is. Legalább addig sem sajnálom magam itthon. :oops: :roll: :D

Jim, de jó, hogy Te is előkerültél! Remélem, jól alakulnak a dolgaitok! :shock:

Évi

KépKép
kvaszeva

De béna vagyok! :lol:

Szóval, minden előadás UTÁN van lehetőség szülőszoba látogatásra. :oops: :oops: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Még mindig hatása alatt vagyok a korház választásos dolgomnak ne haragudjatok ha erről írok megint.
Fogalmam nincs mit fogok csinálni mint ahogy Pati írta a Pepinél voltak gondok és ha már összepókereztem (idézet Pati írásából) ki tudnám fizetni a Nyírőt de én NEM ott akarok szülni, hanem az Istvánba, viszont ott lehet hogy nem tud velem lenni a dokim de a szülésznő biztos ott lesz.
Szóval ennyi, azaz még mindig semmi csak a nagy tanácstalanság.
Dokit nem szeretnék váltani mert nagyon elégedett vagyok vele, figyel rám mindig megnyugtat ha kérdésem van kedvesen válaszol még a 10.-re is. És nagyon jó szakember!
Köszi az eddigi tanácsokat, ugyan úgy egyet értek Patival mint Kmannával és Beuskával is, csak jó lenne tudni melyik a helyes út. :cry:

Akik voltak az Istvánba ma szülésfelkészítőn várom a tapasztalatokat!!!

puszi
pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Köszi Évi hogy leírtad, nekem meg azt mondták ma a babaápolásról lesz szó, hát úgy tűnik nem az volt.
Mik voltak a személyes tapasztalataid a korházzal kapcsolatban?????

pepike

Kép

Kép
pepike

Hali csajókák!

ÉS KÜLÖN: HALI JIMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaj, most nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Először is, Jimmnek: péntek 12:00-kor a budakeszi Aqua PAnzió (Fő utca 8. ??) vizében talizunk. KIFOGÁS NINCS!!! Max annyit, hogy az én combom a terhesség előtt is végtelenül gusztustalan volt, neked meg most lett az. Az enyém azóta még romlott is, bibibííííí. :? És 80 kg körül járok, úgyhogy fogd be te kis girnyó!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval kell a mozgás a hájunknak az ödémánkanak és a lelkünknek. Meg a dumcsi. :wink:
Tehát Judit18 és Jimm, péntek 12 a vízben (tehát előbb gyertek átöltözni). Esztereu??????? Jajdejó, alaul a vízkiszorításunk, pedig az Ügynöknő igazoltan nem tud jönni..... Kvaszéva, ezért csak kérdezz rá a dokinál, végülis ha a méhszájad zárt, akkor mi a különbség abban, hogy hol a lepény???? Nem irrigátorban úszunk :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most jutott eszembe, ha akarjátok, a talit szervezhetnénk (má megin kezdem, basszus, mit veszek megint a nyakamba???) a Trófeába, és összedobnánk a dúla úszásoktatónak a kajcsit és meghívnánk. Ugyanis ő tart máshol felkészítő beszélgetéseket. Lehetne egy ilyen kerekasztal beszélgetés, faggatnánk a szülésről, közben menne a kajcsi. Mit szóltok? Megkérdezzem????? És akkor: MIKOR TALIZZUNK????????

Tegnap este :roll: megírtam apucinak a "Hogyan tudsz segíteni a szülésnél" című, szívhez szóló, pontokba szedett műremekemet, majd hajnali 3-ig csiszolgattam, mégiscsak pasinak lesz. :roll: :lol: Szerinem egész összeszedett kis iromány lett, büszke is vagyok rá. Aztán jövő szerdán tali a szülésznővel, papás felkészítés egy alkalommal az úszáson és felkészülten mehetünk a vágóhídra, megfizetni Éva anyánk mindedn bűnéért. :lol: (Bááár... csak zárójelben, szerintem én ezúttal is összegörnyedve fogok ordítani, elküldök mindenkit az édesjóanyjába, majd kipottyintom a kölköt. De legalább apuci már felkészülten nem fog tudni a dologban semmit csinálni... az is valami :roll: :lol: )

Kép
Kép

mpatr

Szegény Pepike,

nagyon sajnállak az orvos miatt. Nagyon idegesítő! :x
(viszont az öröm, hogy a szülésznőd már megvan és az bizos.)
Egyébként hogy hívják őt, mert már én is szeretném, ill. megnyugtató lenne, ha ismerném már az enyémet. A dokinő ajánlott már egyet nekem, de még nem vettem fel a kapcsolatot vele.
Remélem nem lesz késő.

kár, hogy nem jöttél a felkészítőre én is vártalak.

amúgy sztem a kórházi előadás jó volt, bár a Leboyer féle módszerről sokat lehet olvasni, hallani.
Ami érdekesebb, hogy itt az Istvánban úgy tűnik ez a szemlélet nem szokatlan és van lehetőség e szerint szülni. :lol:
(bár persze kérdés, hogy ha zsufi van, hogyan működik a rendszer)

Éva,
sajna a szülőszoba most is fullon volt, úh. nem sikerült a folyosónál tovább menni! :(

norco

Sziasztok!

Újra itt. Bocsánat, de nagyon nem volt időm visszaolvasni, állandóan csak rohanok, annyi az elintéznivaló - ráadásul fogorvoshoz járunk kettecskén: a kedves és én is, úgyhogy abból, hogy egész nap csak alszom :) csak a vágy maradt meg.

Köszönöm mindenkinek a szívélyes üdözlést!

Nagyon jó dolog viszont volt ma: voltam kismama-jógán. Nagyon jó volt! judit18 neked, hogy tetszett? Az még egy plusz ráadás, hogy a jógát vezető lánnyal, aki dúla is, kb. 1 órát elbeszélgettünk a szülésről stb. Nagggyon jó volt!

Egy kérdés, hátha van valami ötletetek: egyik pillanatról a másikra el kezdett égni a gyomrom, és nagyon-nagyon fáj a derekamnál a gerincem - van valami ötletetek, hogy lehetne enyhíteni ezeken. A gyomorégésre rennie-t próbáltam, de nem használ :(

Mindenkinek jó babavárást!

Rakok fel 28. heti pocakfotót.

Kép
linocs

Sziasztok!
Megkérdezhetném Tőletek, (akár priviben), hogy mennyi összeget beszéltek le előre egy szülésznővel?

Sajnos nálunk is gond lesz, ha éjjel indul a dolog, mert az én férjem állandó éjszakás (H-P), úgyhogy fogalmam nincs, hogy mi lesz a két gyerekkel, ha éjjel menni kell. Munka otthagyás szóba sem jöhet. Anyósomnak idő még átér. Az egyetlen szerencsém, hogy egy trolimegállóra lakom a kórházhoz, tehát gyalog is igen közel.
Ráadásul eddig mindkettő terhesség szülésindítással végződött, úgyhogy a mikor kell indulni is kérdés.
Még nem fordult be a gyerkőcöm menetirányba. Tegnapi UH szerint 31,5 hetes, 1520gr.
Ja, és ajándék volt nálunk is, és már mostanra is le van adva a rendelés. Mi nem együtt mentünk haza, mert a csajszi akkor Anyuméknál volt vidéken és ők is aznap reggel jöttek vissza, így akkor kapta meg, amikor hazaértünk a picivel. Szerintem most is a pici fogja hazahozni magával.
Mindenkinek jó felkészülést a szülésre, látom van program bőven.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Jim,
ne izgulj se a méretek, se a súlyod miatt. Már írtam párszor, szerintem az uh csak viszonyított adatokat tud adni, lehet, h nem is akkora a baba!! Nálunk elvileg Pankabébi 2400gr az uh szerint, na de 32.hetesen!!! Szóval a doki hasraütésszerűen lecsökkentette ezt 2100-ra, hogy megnyugodjak - így is lett :D . A súlyod pedig: tudom, nem vigasztal, de ugyanabban a cipőben járunk, az én hajdani (májusi 53kg-om) is már a múlt homályába veszett, most nem tudom, mennyi lehet, mert karácsony előtt mért utoljára a védőnő, akkor 67kg volt. Szóval valószínűleg vannak olyan vékony alkatúak, akikre így felszalad minden!!! Hidd el, ugyanúgy visszamegy minden, ez alkat kérdése, nem fogsz örökre 70kg-s maradni!!!! No para!

Mona,
én sajna épp ezért nem szülök egy másik kórházban, mert szétagyaltam magam, hogy mi lesz, ha a szülés körül ennyit kell majd utazni, így választottam a legközelebbit. Tudom, hogy kicsit drasztikus, de nem lehetne, hogy befekszel a kiírt időpont körül, és akkor nem kell utazgatnod, plusz a szülés megindulásakor tuti a tett helyszínén leszel?

Pepi,
ne legyen rossz kedved a doki miatt!! Azért még van egy kis idő addig, majdcsak megérik a megoldás benned, hidd el meg lesz a jó döntés, ja és ha a lényeg, hogy van szülésznőd (ugye?), úgyis ő lesz ott végig és csinálja a dolgok nagyját..biztos jó kezekben leszel!!

Apás szülés: én nagyon megdöbbentem, mikor a hétfői szülésfelkészítőn tele volt a terem apukákkal. Nem is gondoltam, hogy ennyien szeretnének bemenni!!! Én nagyon-nagyon szeretném, ha Rics ott lenne, persze a fejem környékén valahol!! Lelkileg nélküle nem tudom, hogy bírnám, ő minden támaszom!! Szerencsére ő is be akar jönni, már csak azért izgulok, hogy ne legyen akkor munkája!!

Na ennyi észosztás után megyek varrni, babónak készül egy zsiráfos babakocsi pléd, ha kész lesz lefotózom!!
pusz,
Manna

KépKép
kmanna

Sziasztok!!!!

Ez a 30. hetem!!!!!

Én is úgy gondolom hogy a szülésznő jelenléte a fontos mert ő rá számíthatok szülés közbe, az orvosom meg remélem el tud jönni, de ha nem akkor gondolom az ügyeletes orvos sem hagyja bennem a babkót amikor jön kifelé :!: :?:

Norco, jövő héten megyek a szülésfelkészítőre én is!!!

most megyek tanulni mert szigorlatom lesz holnap és hát még a tételeim sincsenek kidoolgozva teljesen
:oops:

pusssz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!
Én a szülésznőmben bíznék, de megértem, hogy nagyon variálsz gondolatban! Semmilyen tanácsot nem tudpk adni neked, magam is csak örlődöm........

Kmanna!
Gondolkodtam rajta már, de anno a fiam születése előtt is befektettek, és nem hagytak nyugton. a 39. héten indítás lett belőle, és ebből pedig egy iszonyatos, borzalmas emlékű szülés. Nem tudom még mi lesz! :) Majd kialakul, ma bevettem a leszarom tablettát!

Patti! A Trófea teljesen jó lenne a tali helyszínének, és nyugodtan hívd csak a dúlát, szerintem az a párszáz forint plusz mindenkinek egy csomó jó tanácsért cserébe, nem fog gondot okozni! A mikort totálisan passzolom, de a január vége lenne az ideális, talán a 31-ét én személyszerint kilőném, mert akkor lesz a válóoperem. Végre!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?