Alakul már nálunk is a napirend, nem is a gyerekekkel van gond, hanem a saját napirendemmel...
6.50-kor kelek, van 25 percem, hogy főzzek teát, gyerekeknek keresek ruhát, wc-re megyek, felöltözök, kipakolom a reggelinek valót (margarinos kenyér felvágottal, szalámival, vagy májas, vagy esetleg nutella, ma kolbászzsíros kenyeret ettünk, nagyritkán bundáskenyér, tejbegríz is besikerül, de még nem álltam rá a koránkelésre)
7.15-kor csemeték is kelnek, de sokszor csak 7.50-re tudom őket felöltöztetni, ezután gyors kaja, cipő, kabát, sapi, kesztyű, sál, telefon, szatyor, pénztárca, kulcs, és spuri
8.00-kor indulás az oviba, ha bicajjal tudunk menni, 10-15 perc alatt ottvagyunk, ha olyan takony az idő, mint most, és még le is fagynak a járdék, 50 perc kellett a pingvin-sétához. Mesi persze babakocsiban.
Aztán még bolt, posta, mikor mi. Jobb esetben 9-re, ma csak 10-re értünk haza.
És most jön, amit be szeretnék tartani, de nem megy, mert reggel a madár se jár erre:
10-ig netezek, addig Meske mászkál
10.00 tízórai (joghurt, banán, alma, mandarin vagy ha reggelire keveset evett, akkor ugyanaz), amíg kajál, berakok egy mosást, megetetem a macskát, elmosogatok, kiveszem a főznivalót a fagyasztóból
10.30-tól kb. 11.30-ig játszunk, rajzolunk, zenét hallgatunk, könyvet nézünk (ezt Mesi miatt muszáj is!)
11.30-kor kiságyba be (ezt meg azért muszáj, hogy aludjon eleget, mire menni kell az oviba)
alvásidő 2-3 óra Meskének, addig kell megfőznöm, ruhákat hajtogatnom, takarítanom, mosogatnom, mikor mi van, de ilyenkor lopok időt a netezésre, este videóra vett sorozatok nézésére, újságolvasásra is
14.30-kor de legkésőbb 15.00-kor ébred Mesi, ebédelünk
15.15-kor öltözés, irány az ovi.
16.00 körül hazaérünk, de ebben az időben lesz az fél 5 is
ha Lackó éhes, akkor esznek a gyerekek, ha nem, akkor játszunk, beszélgetünk
17.30-kor jön apa, akkor mindenképpen eszünk, bár ha ettek a gyerekek, akkor Lackó nem biztos, Mesi még tuti csipeget
18.30-kor fürdés. Bár Lackó szereti ezt későbbre tolni, én nem. Együtt pancsiznak egy fél órát, addig elmosogatok, nézem a híreket, kikészítem a ruhájukat.
19.00 öltözés, játék, akármi
20.00 pótvacsi (egy kis szendvics, krémtúró, kakaó, gyümölcs vagy joghurt még tuti kell nekik...
Aztán ha apát is meg a gyerekeket is rá tudom venni,
21.00 és 23.00 között el is alszik a család... A gyerekek elalvását kéne előrehozni legalább 8-9 óra közé, de ha egyszer látják a fényt, nem hajlandóak fekve maradni...