Új privát üzeneted érkezett!

Hja tegnap adtam Zalánnak barackot fagyasztóba volt szeletbe, kiengedett összetörtem villával csepegtettem bele 10 csepp Cebiont (ez a mániám :lol: ,mert nem barnul be a gyümölcs és még C vitaminnal is tuningolok 8) )
Ízlett neki mert nem vágott pofákat, de gyakorlatilag tömni kell, mert ahogy be úgy kiköpi, de lassan 1 kajcsit le kelenne váltanunk "rendesre" jó lenne, ha jobban elfogadná a gyümikéket.... A csajokkal könnyebb dolgom volt... :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikő, pl. Dávidnak is kettővel több a füle, mint a foga. :wink:

Te mutattad egyszer azt a linket, ahol be kell írni a gyerek súlyadatait, és kirajzolja, hova esik az átlaggörbéhez képest? Át tudnád még egyszer küldeni? Köszi

Kép
nenoke
 
 


Napirend. Vázlatos már nálunk is van (Ádám csinálta), fektetés pedig hónapok óta ugyanakkor. Álmos is olyankor, hiszen 6 után nem engedem aludni ;). De van, hogy felébred, miután bekajált.
Ja, és a lefektetés ceremóniája kb 3 hetes kora óta megvan. Azóta kicsit változott, most éppen nincs masszázs, mert őkelme kifordul belőle, de simi, fürcsi, öltözés, lámpaoltás, cici mindig ugyanúgy.
Nem hiszem, hogy a napirend lenne a ludas.

Többen írjátok, hogy „lerakom és elalszik”. Szép, szép, de aki nem alszik el így, azzal mit csinálnátok? Hagynátok órákig sírni, míg egyszer végre a kimerültségtől elalszik??????????

Tücsi! Milyen henger, hol árulnak olyat, mi a neve? És azzal nem esik orra? Mert ma már 2 fejre esés is volt, pedig 8kor kelt, és már megint alszik…
Nenoke! És ez nem borulékony? Hány kiló? Ádámka bármit képes magára borítani… Pontosan mekkora felfújva?

Szoptatás: nappal 1 mellből, esti fektetésnél 2ből, de nem látok különbséget 1 vagy 2 között (mármint ébredések számában).
Fog: nulla, és jelei sincsenek. Így lesznek elsőkből, utolsók ;)
Vendég
 

 
 

Nenőke: http://www.babaszoba.hu/services/percentil

Akkor megnyugodtam, hogy nem csk Zalányomnak kell majd protkó :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bori: hmmm nem bírok hozzászólni, enyim gyerekek mind ilyenek voltak: letettem, oszt 99,99%-ban mehettem a sunyiba. Csajom a kocsiban alszik, remélem álmában nem bír ideolvasni, s most estétől rámcáfoljon.

Titta szerencse megvan mindkét fülünk, így aztán lehet belőlük kettővel több mint fogaink száma. Szóltam is neki, hogy igyekezzen, mert 14 napja van, hogy fogzásban megelőzze Edinát. Utána mán csak egyenlít, vagy lemarad (Adriámnak sajna fejből nem tudom, s a babanapló elzsákolva az összes könyvvel együtt míg meglesz ebben a házban is a nappali bútra).

Kép
kissmanó
 
 


Enikő: nem majd, egyenlőre most kéne.
Majdra reméljük még várnak vagy 70 évet.

Kép
kissmanó
 
 


mindig elfelejtem: tecc ahogy írod, hogy ZaLÁNYod.

Kép
kissmanó
 
 


Bori: most rohanok, így csak a román honlap ugrik be (mert hónapok óta a magyar chicco nem müx) ahol meg bírod képileg nézni azt a felfújhatós hengert. de szerintem azzal símán orra lehet bukizni.

http://www.chicco.ro/index.php?obj=fron ... dus_id=266

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a dicséreteket és a jókívánságokat.
Szuper éjszakánk volt csak 3-szor kelt Manóka :lol: Egyébként most nappal sem bírni vele, nincs el a játékaival csak nyöszörög (először) aztán ha nem veszem fel ordít. Csak ölbe és ölbe akar lenni. Szerintetek lehet hasmenése a fogzástól? És homeos bogyókat lehet magunktól adni vagy azt is inkább doki mondja hogy melyiket? (Az egyik falubeli kisfiúnak (aki egyidős a mi babáinkkal) 4 foga jön egyszerre és a gyerekorvos folyamatosan adható homeos kúpot adott neki, amitól sokkal jobban viseli a fájdalmat.)

Nenoke: nagyon szuper az a játszó valami. megpróbálom hátha Miskolcon is lehet kapni, mert náluka földön lévő szőnyeg-pléd kombináción játszik el Sára (ha elvan), a kiságy továbbra is csak Dísz :roll:

Kép
szücsi
 
 


Klári! A babáim nagyon hamar hozzászoktak a karban, ölben ringatáshoz. Olyannyira, hogy így tudtak csak később elaludni. Nehezen ment -főleg Ádinál - az egyedül elalvás megtanulása. Petinél 2 hét elég volt, de Ádinál.....még összehányta magát is és mindent maga körül a hisztijével (korábban már írtam). Ő más, mint Peti mind a mai napig, nála ez is másként működött. Nem egy könnyű időszak volt az életünkben, mindig tartottunk az estéktől éppen az elalvásos cirkusz miatt. Egy 10 kg körüli súlyú gyereket ringatni 30-40 percen keresztül minden este és ha felébred éjjel is, csak napok kérdése és a legbéketűrőbb birkatürelmű anya is kibukik tőle. De persze ez csak a mi rossz tapasztalatunk, ez nálunk sajnos így alakult.

Enikő! Szegény Zalánka és Te! Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakátok volt. :( De talán már hamarosan áttöri az ínyét a fogacska Zalánunknak és utána már lesz jobb éjszakátok is.

Kormi! Grétánk hogy van? Orrocska szelel vagy szipákolni kell? Nagylányodnak milyen volt az első nap a suliban? És te hogy zökkentél vissza a mindennapokba? (Vagy talán még korai ilyet kérdezni?)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Manó! Köszi! Igen, ez most nem jó, mert most a rátámaszkodás az ász. Jobb híján megint a lavor van, csak most felfordítva.
Vendég
 


Bori: Hát én nemtom ilyen gondom sose volt :roll: . Letettem pici simisimi és már szunyáltak is. Nekem is van olyan érzésem, mint amit tegnap Kormi nagyon frappánsan megfogalmazott, hogy rendesen érzem, hogy "kéri", hogy tegyem le aludni, mert álmos!
A napirend nálunk nem csak este, hanem EGÉSZ NAP ugyanaz ( a nagyok miatt persze) :wink: Tehát ugyanabban az időben kelünk reggel, ugyanakkor eszik (kb)....stb Lehet itt a kulcs nem is annyira az esti ceremóniában.... de persze ez csak egy tipp részemről... :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Szücsi: fogzástól hasmars vagy gyakori lágyabb széklet simánszki lehet!!!!

Tücsi: Köszi viszont kívánok én is Neked és minden topiklakónak hasonló jókat :wink:


Bori: Nekünk is van ilyen hengerünk a Corába vettem 1300 ft volt. Csörög szines, még Violának vettem (18 kilós és gyepálja immár 2 éve, de még mindig bírja a cucc :D 8) ) Nemskára töki megörökli :lol: Dobjak képet róla?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Bori: Sára sem alszik el egyedül és magától.

Nappal a babakocsiban kell kint (ez fontos, mert a házban hiába minden erőfeszítés nem alszik el. Így akár milyen hideg van őt ki kell vinni) toligálni, hogy egy kicsit ringatózzón és ott is kell hagyni, mert ha hozzáérek máris felébred. Csak fedett helyre tolom: jó időben a garázsba, ha nagyon hideg van akkor a "lomosba" (itt van fűtés, de le van véve, hogy csak 10-15 fok legyen, mert úgye be van öltöztetve a kinti hőmérséklethez.)

Este fürdés után (ennek az időpontja mindig az éhséghez igazodik, de ált.7-8 körül) fel a hálóba, szopi és ha szerencsém van akkor el is alszik (ez a ritkább) 1/2 9-1/2 10 körül. Ha nincs szerencsém akkor még magyaráz, játszik, forgolódik néha cickózik és amikor már aludni akar akkor cickózva elalszik. Persze mi együtt alszunk a franciaágyon és úgy megyünk már aludni, ha ő elaludt akkor már én is tudjak aludni, mert előfordul (sajnos nem ritkán) hogy még 11-kor magyaráz :roll:

Nálunk ez a menet, én már hozzászoktam, remélem ettől már csak jobb lesz :wink:

Kép
szücsi
 
 


Enikő, köszi a súlygörbét!

Bori, nem tudom, hogy borulékony-e, Dávid még nem mászik, nem kapaszkodik fel rá. De nem hiszem, mert ha az egyik hengerre rátámaszkodna, a többi henger szerintem egyensúlyban tartaná. Egy henger magassága (átmérője) 23 centi, a hossza 54 centi, az egész hatszög átmérője pedig 130 centi. És nem tudom, az ilyenek még lázba hozzák-e Ádit, de mindegyik hengeren más szórakoztató cucc van, az egyiken a répa levele zörög, a másikon egy falevél csörög, egy tromibta csipog stb.

Tücsi, már értem. De akkor Borihoz csatlakozva megkérdezem, ha nem alszik el magától, hogyan csinálnátok? Lehet, hogy a könnyebbik utat választottuk, hogy inkább 10 perc ringatás, és később fogjuk megszívni. A Suttogóban olyan szépen le van írva, hogy minden szokást három nap alat tmeg lehet változtatni, hát nekem még sosem sikerült. valahogy mindig Dávid dönt arról, hogy mikortól hajnaldó valamit másképp csinálni.

Kép
nenoke
 
 


Hali!

Vagyok-vagyok!!!! Köszi a féléves nevében :D ! holnap -ha minden igaz- jönnek Moncsssék, Dani holnap lesz féléves, lesz nagy eszem-iszom dínom-dánom (legalábbis mi Moncsssal tankolunk :D )

munka téma vitt el egy kicsit az eldugulásba :( . Maj írok erről egy monológot később, most vidámat!

Bors is jár úszni, a második foglalkozást teljes egészében bírta (elsőt 35 percig szerette). Amit Piskóta ajánlott "babauszi.hu"-t oda járunk. Kispiskóta, nem jöttök?
Éjszakáink :roll: ami tegnap volt téma, hát... Bors tuti éhes 2,5-3 óránként, csutakra kiissza a cicit. A napközbeni étkezés még mindig gyér, rájöttem, hogy minden más fontosabb neki, mint akinek ezer a dolga nézelődik, mocorog, nem eszik. kanállal tudom egy kicsit "megtömni". De ennek holnap vége: megkezdem a hozzátáplálást!!! Banánnal :roll: ...vagy nem, még ma kérdezem a dokinőt, amit Egcsi írt, hogy lehet akkor a zöldség nem nyerő kétségbe vitt. (dokinőhöz babauszi igazolásért megyünk, lekopogom, még mindig nem volt beteg, náthás)

Tücsi: én azért vagyok mostmár 1 cici evésen, mertha átrakom tuti befejezi azt a pár kortyot is napközben. Éjjel 2 cici.

Cenikő: Borsnak is 2vel több a füle:lol: ( ...és egyel több a kukija :lol: stb)

Nenoke: tetszik a hempergő!

Lidikóka:9999-g-ra kerekítettetek? Gratulálok! :lol:

Még egy szépet mesélnék: vasárnap olyan jó volt :D: este néztünk Apuval egy Norah Jones koncert dvd-t. Kismaszat felébredt, odatettük magunk közé. Teljesen csöndben volt közöttünk, nézte velünk a filmet, közben el-el nézelődött máshova, fogta a kezünk szépen csöndben. Olyan megható volt, olyan igazi család. Ez nagyon szép szülinapi ajándék volt, merthogy aznap immáron egyel többször töltöttem be a 22-őt.

pussz
ckat
 
 


Halihó!

Borsnak gratula a 6. hónaphoz! Indulhat a kóstolgatás! Nagyon kiváncsi vagyok, mit szól majd hozzá! :)

Elalvás nálunk sokáig magától ment, de volt, hogy 10-20-szor be kellett menni hozzá, mert csak szövegelt, meg pörgött, mint Nenőke Dávidja. Aztán nem akart így elaludni, akkor kézben ringatás volt, s most általában szopi közben elalszik. A napirendet közösen alakítottuk, születésétől fogva 9kor elaludt magától, csak most volt 1 hónap, amikor 10ig kitoltva, mert a sok mozgásban elfáradt, és aludt egyet este 7kor is. Most már csak 3 órát alszik nappal (3 részletben), és a 8 órás fürdést néha előrébb hozzuk, hogy 6 után ne aludjon. Így 9kor alvás. Szóval Nenőke és Bori kérdésére, ha nem tud magától aludni, akkor én besegítek, vagy nagy ágy és melléfekvés, vagy kézben ringatós. Egyenlőre nem aggódok, mert annyit változnak, biztos, hogy az alvási szokások is alakulnak még.

Bori! Jelentem az alápárnázós megoldástól úgy néz ki, hogy a mászás felé orientálódunk! Jó volt a tipp! Feltolja a hátsóját, megpróbálja a pocakját is, hogy négykézláb legyen, és előre tolja magát. Mondjuk 3 ilyen után kiterül és liheg.. :lol:

Felfúhatós hengeren én is gondolkoztam, de végül a szivacspuzzle maradt, mert a nem gátolja a szabad mozgásban.

Kép

Kép
monccs
 
 


Klári! Én berakom Gábort a kiságyába az esti szopi után még akkor is, ha nem alszik bele a szopiba. Nem mindig alszik el rögtön és ilyenkor egy kislámpát égve hagyok neki nézelődni. Ha elégedetlenkedik a sorsával mi is bemegyünk, felveszem, cicivel kínálom. Ilyenkor már rendszerint el is alszik, így beteszem az ágyába. Én inkább magamra csatlakoztatom az ágyban és nem ringatom. Nem szeretném, ha az elalvást a ringatáshoz társítaná.
Amit a Suttogó ír (vagy mások tanácsolnak) nem 100%, hogy mindenkinél beválik. Én csak a két nagyfiamból tudok kiindulni. Testvérek és nagyon különböznek, pedig egy fészekalja. :D

Bori! Sztem Enikővel ugyanarról a hengerről "beszélünk". A Corában én is megnézem legközelebb. Egyébként nekem úgy rémlik, hogy a Brendonban is van ilyen henger. A Kláriéknál látott hempergőt csak most látom először én is, de nagyon tetszik nekem is.:wink: És mennyi az annyi?

Szücsi! Sára gondoskodik magának a napi egyszeri friss levegő szippantásáról. Kicsit macerás ilyenkor az öltöztetés miatt, de legalább két dolog is megy egyszerre, egy kalap alatt megoldva az alvás és a levegőzés. :D Tudsz ilyenkor mást is csinálni mellette?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Elalvás: akiknél a baba cicin alszik el + esetleg ringatva, mint nálunk is ott kemény az egyedül elalvás. Nálunk kétszer sikerült.

Amit Tücsi ír, igen, a legtürelmesebb anya is brutál ki borul.

Ez sajnos nem egyszerű történet. :cry: :roll: :?

Most pl. betettem a kiságyába, hátha, kicsi nyüszizik..ilyenkor már rég aludni szokott és álmos is. Hagyom picit, ha nem megy, jön a cici vagy a Kispál.
torolve_20131003125716
 
 


Na szióka mindenkinek

Borsnak gratula a félévéhez! Igen Ckat hol vagy?

[b]Enikő: [/b]igen tudod én már az elejétől fogva napirendezek, ami kicsit felborult mostanság, mivel később kelünk, meg 4 óránként eszünk, de újra kialakulóban van, bár az esti lefekvés ceremónia az változatlan. Nincs ringatás, mondjuk van cici és mostanában így alszunk el így gondolom rászokott erre, ezért lehet, hogy nem akar elaludni.

Tücsi mi egy ciciből eszünk még, és gondolom nincs türelme a gyereknek kiszívni mindent, van úgy hogy visszateszem a kaja után még ugyanarra és így ürül a csecs! :wink:

Manókám teljesen egyetértek homeopátiás értekezéseddel! Maga a tökéletesség!

Ági szuper ez a hízás! Ügyesek vagytok! Régen dobtál képet fiacskádról!

Enikő: jelenleg még nekünk is több a fülünk! :wink:

Bori: nekünk van ilyen felfújható hengerünk , majd mindjárt teszek be neked linket róla. Bár mi még nem használjuk, csak birkózunk vele. Bár nekem is nagyon bejön Nenoke játszóbirodalma.


Ckat heppibörzdéjtuju!


Elalvás: nálunk is így volt, letettem , puszika aztán felborult minden! Remélem visszaáll, mert így nem nagyon tudunk Apával este romantikázni... = nagy zabálás, tv nézés! :wink:

Viszont! Nincs zöld fosi tegnap óta! Halleluja!

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Ckat: Isten éltessen sokáig :lol: Nálunk is szoktak lenni ilyen "szerelmes percek" én annak hívom, amikor a francia ágy 2 szélén mi vagyunk apával, a porontyok meg libasorba közöttünk :lol: És úgy bámuljuk a tévét csendben halkan, egymát átölelve, az olyan jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :D :D :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Gurgi rulez!

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Ckat!!
Boldog Szülinapot Neked + Borsnak is Boldog Fél Évet!!! :lol:
Norah Jones (apum egyik kedvence)
torolve_20131003125716
 
 


Kinder!!
Kép
torolve_20131003125716
 
 


Ckat! Isten éltessen sokáig!!! Így utólag is... :lol:

Andrea! Akkor már kezdődhet a hozzátáplálás? Jó, hogy kigyógyultatok végre a kórságból. :D
És még mindig csak egy cici? Húúúúúú anyukám...... nem semmi becsek azok a csecsek!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Egcsi: na elkaptam egy hasonló mosolyt!

Kép Kép
ckat
 
 


Szép napot!

Minden bébi cukimuki!

Eddig jó napunk volt, fél 9-kor keltünk, kaja 9-kor, aztán játék sírás nélkül és most alszik! Szupi! Remélem, később sem lesz gond.

Egy kérdés: Ugye ha dec.7-én állítottak ki egy receptet, azt nem csak jan.7-ig lehet kiváltani??? Jajj, ma vettem észre, hogy a rotarecepten dec.7 van. Remélem, nem baj...

Kép
zsuzsi**
 
 


Anyám, így ülnek ezek a gyerekek?! :shock:

Beni még semmit nem csinál, azaz halvány reményünk van, már néha felemeli a popóját, ha hason van, meg jobbra- balra el tud fordulni. S néha oldalra kitolja a fenekét.
Ennyi. Még hasra sem fordul.

Igaz, nem is tudná gyakorolni, utál hanyatt lenni, meg neurológusnéni is mondta, tarsuk hason, így hason él.Na onnan néha átpördül hanyattba, aztán meglepődik.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Kép

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Hali!

Köszi a köszöntéseket :oops:

Kinderandi: azért nincs zöld fos nálatok, mert hozzánk jött :? . Jó büdi. Egyetértek Szarvasbori Főnije szerintem is anyujára hasonlít. Nagybecsű csecsek:lol:

Zsuzsi: úgy tudom 3 hónapig érvényes a recept az új rendszer szerint

Altatás nem gond nálunk se, 7-7.30 fele szopi, akkor "kisalvás", kb.9kor felébred, ha elég gyorsan berakom a cicit szopik és azonnal visszaalszik, ha nem vagyok elég fürge, akkor kb. fél órát bohóckodunk hármasban, elfárad, cici, alvás. Cserébe 11től ugyebár indul a már említett kajaroham.
ckat
 
 


Na, fiam tuti olvas babanetet!:wink:
Az előbb hasra forult, aztán meg vissza, de nem átbillenősen, hanem feneket fel az égbe, kiül féloldalasan és úgy hanyatt! S elkezdett kutyázni is, mindjárt négykézlábazik.

Csak egy sárga játékbusz kellett hozzá, amit nagyon meg akart magának kaparintani.:D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Na, fiam tuti olvas babanetet!:wink:
Az előbb hasra forult, aztán meg vissza, de nem átbillenősen, hanem feneket fel az égbe, kiül féloldalasan és úgy hanyatt! S elkezdett kutyázni is, mindjárt négykézlábazik.

Csak egy sárga játékbusz kellett hozzá, amit nagyon meg akart magának kaparintani.:D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


MIért lett kettő? :roll:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok

Abszolút igazatok van, a sarkamra kell állnom és megmondanom nekik.

Tücsi, én 1 mellből szoptatok, na persze amikor kevés akkor a 2 is max. 1,5 órára elég, de szerencsére ismét túl vagyunk egy holtponton.

Elalvás: Majális általában vacsi közben alszik el. EZ baj lehet később?????

Fogak: Vettem ma babylove-os 3féle „fogkefét” azt írja hogy az a rücskös gumi 7hós kortól. Na de ha már előbb van foga? Használhatom neki? Mintha Enikő egyik képén is láttam volna!?

Bébikaják: Ti milyet vesztek? Ma elmentem direkt ezért Vp.be, hogy vegyek barackot, hát kriminális mik vannak! Egyfolytában azt nyomatják, hogy cukrot ne, de szinte mind cukros, aztán nézem: natúr sütőtökpüré, oké gondoltam csak tök, aha összetevőiben még 3-4 féle vmi.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-
 
 


Emi! Igen, bár meggyőzni nem igen lehet. Az én anyósom is ilyen. Sőt, még talán rosszabb. De lehet, hogy egy helyre jártak anyósképzőbe. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Emi: olvastalak, részvétem. Szerintem jól döntöttél, hogy a sarkadra állsz. Ha magadba tartod a dühöd az olyan, mintha a vízbe szorítanál egy labdát. Jobb egyből kiadni. Szorítok Neked!!!

Tücsi. anyósképző :lol: :lol: :lol:
ckat
 
 


Üdv!

Manó: köszi a homeós infókat.

Méhviaszos felületkezelésről kinek van vélemánye?

Ádámnak sincs még foga.

Ckat
boldog szüli- és félszülinapot!

Talán kezd megnyugodni Ádám a karácsonyi hercehurca után. Most éppen alszik, cicin aludt el, a nagyágyon van. Nem teszem vissza a kiságyba, tuti felébredne.

Nekünk a napirend: 7-fél 8 körül keltem, eszik, visszaalszik, 10 körül megint keltem. Napközben 3-3,5 óránként kap cicit. Fürdés fél 8 körül, utána cici, utána még fent van, aztán 10 körül utsó evés. Ilyenkor már két ciciből kap. Van, h beájul a cicin, van hogy nem. Egyből beteszem a kiságyba, max. fél óra alatt elalszik. Lehet, h egyből, lehet, h forgolódik össze-vissza, lehet, h sír. Olyankor bemegyünk akár többször is, simogatjuk, pár kedves szó, de csak nagggggyon ritkán vesszük ki. Ringatás nincs. Éjszakát végigalussza. (kopp-kopp)


 
 


Emi!!
Ha Maja máshogy is el tud aludni nemcsak cicivel akkor sztem egyáltalán nem gáz ha vacsi közben bealszik.
Nálunk Samu 1.5 héttel ezelőttig csak cicin aludt el de aztán jött a Kispál és a Borz! :lol: ringatva is el tud..én bízom abban, hogy változik az alvási szokása (hisz változott is) és egyre könnyebben fog tudni elaludni..bár a ciciz gyerkőcöknél ez sokkal nehezebben megy (forrás: barinők) :lol:
torolve_20131003125716
 
 


Ckat: zöld fosi büdi mint atom! Nekünk azt mondták valami vírus ment a pocóra ha huzamosabb ideig zöld fosi van. Majd tájékoztass nekünk 2 hét volt, míg elmúlt. Baszki, szegények, elég rémszítő nem? Hogy ül Bors! Ez igen!

Emi: én Hipp bébikaját vettem, abban csak alma és társai vannak!

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Sziasztok!

Akkor mi tökre meg vagyunk "keveredve", mert napközben csak cicivel tud elaludni, este viszont fürcsi után berakom a kiságyába, egy kis simi, még hallom 10 percet matatni azt szunya van. Nem értem, ha este ilyen szépen elalszik akkor napközben, miért nem? :roll:

Marci attól függetlenül, hogy jóllakik kel minimum kétszer éjszaka. Már mindent kipróbáltunk. Ja és külön szobája van, csend, és mégis.

Ckat, de szeretnénk menni úszni. Boldog Szülinapot! Borsnak meg fél Szülinapot!

Mozgás: Marci semmit nem csinál mostanság az oldalraforduláson kívül. Ja, de sikítozik. :lol: De azt egyfolytában, meg ül/ne.

Ná, nekem nincs infóm a méhviaszról, de nem hinném, hogy árt.
Nekünk sincs még fogunk és remélem nem is lesz még pár hónapig.

kispiskóta
 
 


Ckat :)
Bors barátunknak boldog féléves szülinapot!
Anyukájának boldog szülcsinapot!
Mikor járt a fiam nálatok? :lol:

Tücsi :)
Én még mindig egy mellből szoptatok.
Kicsiny szitám jól aludt, igaz 4-kor felébredt a mozgolódásra-apósék elmentek, királyság! :D - de fél óra múlva aludt tovább. Bezzeg a nagyfiam fent van, így én sem feküdhettem vissza. :roll:

Enikő :)
Nekünk sem jött elő még egy fogacska sem. :wink:
Éjszaka :? Jobbakat! :)

Bori :)
Én ölben altatom Bencét, de ha leteszem, akkor úgy is elalszik, persze, ha elég álmos. :wink:
Olyan hengert én a barátnőm lányának vettem 3 éve, szerintem játékboltban tudbak róla. Már Bencének is van, de még dobozban. :)

Szücsi :)
Hasmenés fogzástól simán lehet. :?

Uxi :)
Kép :D
A motivácó sokat számít! :lol:

Lynia :)
Nyugodtan használhatod a fogkefét fogak nélkül is, masszírozza a az ínyét.:)
Ha jól rémlik, a barinőm megkérdezte a Hippeseket, az ő kajájukban szőlőcukor van, nem az összetett amit mi eszünk. Én otthon A Hipp-et és a Kecskemétit adtam.

A fiam hajnali fél 7-kor fagyit akar! Nincs itthon. Akkor tejszínhabot...az meg pláne nincs. Ha lenne sem adnék... Most hiszti van műsoron...hosszú napunk lesz ma.... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Méhviasz.... passz. Azt ugyi nem megkajálni kéne, tehát akkor baj nem származhat. Monnyuk ha a kiskrapek majd szépen megrágicsálja a kiságyat (vagy mi a szöszre kerül) ahogy feláll, akkor nem tudom.

Ckat: még sok 22-t.

Gréti hasrafordul, azon kívül csak soking ő is.

Amúgy nappal egyáltalán nem lehet letenni aludni. Ha nem a kocsiban, bébkocsiban alszik el (ez utóbbi ritka mint a fehér holló, bár tegnap kezdtük a tesó után közlekedést újból, amit holnaptól szüneteltetünk, mert apa lenyúlja az ótómat, övének alvázat cserélnek), akkor max a pihiszékben, etetőszékben lopva hunyál 5-10 percet. Cserébe persze reggel már inkább délelőtt van mire felkel (10-11 óra). Alvás pedig valamikor 9:30 és 10 között este. Miután a nagyok már vízszintben vannak.

Ma elkészültek a jányom meghívói, arra róttuk Grétivel a várost, meg aludt kerek három órát. Ilyen asszem nem volt szept. 17 óta.

Másik dolog: Edinámat hatalmas tragédia érte: megmondtam neki, hogy ma jön (már volt) az állatorvos, s elaltatja Fürge kutyánkat. Már nagyon öreg, daganatos volt (meg asszem kezdődött a végelgyengülés is), nem akartuk, hogy szenvedjen. Már kajálni sem bújt elő a házából. Hú, kutyamenyország, lélek, temetés, gyertyagyújtás és társai témák folytak egy jó órán keresztül. Aztán megnéztük a Charlie, avagy minden kutya a menybe megy című rajzfilmet, az aztán lenyugtatta (na nem a rajzfilm, hanem, hogy Grétivel közösen, hármasban néztük). Aztán már ő adta elő az oviban Adriának (nem mentem be, Gréti ismét kicsit hunyt az autóban, meg próbára tettem a gyerekem, hogy képes-e veszekedés nélkül kihozni a húgát.... sikerült).
Apánk kiküldetésben van, uhhó mék a jánnyal tanulni (na, ezt kevésbé szeretem a napi rendszerből :oops: )

Kép
kissmanó
 
 


most jutottam odáig, hogy csatlakozzam enikő über szar éjszakájához, csak én megfejelném azzal, hogy immáron ez a 4.volt egyhuzamban nálam.. annyira szarul voltam reggel a fáradtságtól, hogy nem bírtam felkellni és a csajokat oviba vinni... :oops: :lol:
szóval szegény kis húsgolyóm úgy vakarná a fejét -két kézzel- egész éjjel, mint a mosakodós macska.. :? plusz a talpacskáin van most kb 5-5 db petty, amit szintén próbál vakargatni összedörzsöléssel.. :(
nos, mivel én vettem át a vakaró posztot, így ő aludt valamennyit, én viszont semmit.. :?
manó: viszketésre apis-t kaptam, a dokinő 15c-t mondott, de a gyogyitárban csak 9c-s volt. akkor ezt duplán kellene adnom? mert amíg 1 golyót adtam(nappal), semmi gáz nem volt. viszont éjszakára gondoltam 2-t adok, na utána kezdett az őrült vakarózásba.. :roll: és mivel nem akartam éjjel a bogyók szopogatását figyelni lámpa mellett, így fenistil cseppet kapott, amitől fél óra múlva ugyan elaludt, de így is -mint írtam- nekem kellett simizni, hogy folyamatosan aludni tudjon..
hogy a fenébe adagoljam akkor ezt a bogyót???

megpróbálok -elveimmel ellentétben- képet feltenni a kis pöttyöslabdámról.. :wink:

jaaaa.... gurulós henger! nekünk volt(kaptuk) vmelyik tescos vagy milyen változata.. hát semmire sem tudta egyik gyerekem se használni..megfogni nem volt értelme, mert túl nagy. ha megpróbált rámászni vagy belekapaszkodni, a jobbik eset volt, ha csak kicsúszott alóla, a rosszabb mikor fejjel átfordult.. :evil: lehet, hogy csak mi bénáztunk, de sztem egy nagy sz@r..

még az alvással kapcs.ban annyit: ilka is mellettem alszik, mint brigiéknél :wink: ...így éjjel is szoptatok kb 3-4óránként. viszont lehet abban is vmi, hogy jobban alszanak, ha nem egy szobában vannak a szülővel (nem csak hogy nem egy ágyban) ugyanis akkor tettem a lányokat külön szobába, mikor panka is már 1éves elmúlt és nem szopizott. lássatok csodát, az első napokban 1x max. 2x ébredtek inni, utána már simán végig aludták az éjszakát mind2en! úgy, hogy előtte málna is min. 2-3x ébredt fel és mindig volt vmi nyűgje. ja... és még vmi érdekes: ha vmelyik felébredt és balhézott a másik sosem ébredt fel rá.. még olyankor sem, mikor villany kapcsolás is volt..

KépKépKép
mütyürke
 
 


manó, de jó, hogy írtad, mi is megnézzük a filmet, hátha az segít mörmók elvesztését jobban feldolgozni, mert mindennapos kérdés azóta is... (igaz, hogy csak múlt pénteken vesztettük el.. :roll: )
nektek sem lehet könnyű :( :(

KépKépKép
mütyürke
 
 


Mütyürke én úgy adagolom a homeósokat, hogy injekciós fecskendőbe pici babavíz bele a golyó(k) elolvad és belenyomom a gyerek szájába, ha többet kell adnom neki akkor be vannak tárazva az injekciós fecskendők az ágya mellett! :wink:
Jobbúlást nektek és jobb éjszakát!

Andrea
Kép
kindernay
 
 


Na, felébredt, aztán kaja (sütőtök-krumpli-alma trió). Aztán játék, megint sírás nélkül. Ki érti ezt. Most megint alszik... :roll: :roll:

Kép
zsuzsi**
 
 


Tünde: el kell keserítselek: ha 15-ös helyett adtál 9-est (s nem fordítva), akkor nem hiszem, hogy az erősítette fel a tünetet. Ugyanis elviekben a 15-öst ritkábban lehet szedni mint a 9-est. Ilyen elven akkor asszem, hogy nem a bogyó a hunyó.
Apis akkor ajánlanak, ha a bőr viszket, de ugyanakkor melegtől, meleg szobában fokozódnak, hűvös helyen enyhülnek.
Ellenben a leggyakoribb szer barihimlő esetén a Rhus Toxicodendron. Ehhez írt tünetek: gyermek bőre hevesen viszket, a viszketés főleg éjjel (na látod, itt a másik, amire az előbb csak gondoltam s nem írtam, szal bogyó nélkül is símán lehet rosszabb éccaka), valamint vakarástól fokozódik, a gyermek nagyon nyugtalan.
Antimonium Crudom ajánlott akkor, ha a gyermeknél fehér lepedékkel bevont nyelv a legjellemzőbb tünet, valamint az, hogy ingerlékeny, nyűgös természetű. A szer másik javaslata az, amikor a gyermek bőrén viszkető kiütések és hólyagok vannak. A viszketés különösen kínzó mosakodás után, este és ágymelegben. A gyermek bizsergető meleget érezhet, ez mozgástól és melegtől fokozódik.
Felülfertőzött valamint hegesen gyógyult kiütésekre van szer.

Kép
kissmanó
 
 


Na, ma aztán tuti vegyeset kajáltunk: sütőtök, alma, répa és cékla.
Úgy tátogott neki mint ki már az éhenhalás küszöbén van

Kép
kissmanó
 
 


sztem a méhviasz a lehető legjobb kezelése a fának, az legalább természetes! ...amúgy meg a méz allergenizálásával kapcsolatban vannak kételyeim.. (mármint, hogy mi volt előbb: az allergia avagy a méz? :wink: )

ckat isten éltessen! csak 1plusszos vagy a 22-höz? vagy mindig csak 1? :wink: :lol:

KépKépKép
mütyürke
 
 


Jelentem, fog csak készülőben lehet, mindig mindent szájba vesz a Drága gyermek...
Boldog születésnapot Ckat, és persze Borsnak is féléveset!
Nekem is nagyon tetszett az a felfújható csoda, nálunk most a fittlabda a sláger, arra ráfektetem és sikongat... ide-oda mozgatom, nagyon tetszik neki...
Hol van Dikó és Kata? Tudtok valamit róluk?
Elkezdtünk almát enni, háromszor próbáltuk eddig, szinte az egészet kiköpi... ez azt jelenti, hogy nem ízlik neki vagy nem akarja, nem tudom váltsak-e másra vagy küzdjünk az almával még néhányszor?

Kép
lidikoka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?