Új privát üzeneted érkezett!

Helló!

Csak egy gyors bejelentkezés. Ma éjfélkor jöttünk meg. MInden szuper volt, majd írok.

Rit!
Tényleg nem volt semmi külnös a határon.Kép Így megyünk jövőre is, csak úgyKép

Csics!
Ez ám a jó hírKép Gratula! És már túl is vagy a félidőn? NEm szép dolog titkolózniKép
sasha

Kép
sasha

Hannának megint lett egy foga (6.)

Kataa
Hanna is mostanában megint csikorgat. megőrülök tőle olan szörnyű hangokat ad ki, és amilyen fejet vág hozzá!!
Egy hónapja is csinálta, aztán pár nap után abbahagyta, most megint csinálja. Őrjítő!
Ő is mindent és mindenkit harapdál. Kúszik-mászik adamegy apjához, beleharap a lábujjába, ha felveszem elkezdi a vállamat harapdálni. Hát igen, ez tetszik neki.

Beszti
Nagyon édes Nátán. Hogy bírod a sapkát a fején tartani, Manci rögtön letépi, ha kötő van rajta akkor még folytogatja is magát vele, pedig olyan aranyos benne (2 mp-ig)

Üdv
dec8
dec8

Kataa
Dodesz is harap!!! - bár szerencsére nem csikorgat. KépKép
Talizhatnánk még egyet mielőtt elköltöztök, nem???

Képzeljétek a múlt héten a szomszédék virágait locsoltuk, mert elutaztak nyaralni. Szokás szerint a párom ment át, míg Dodot altattam. Az egyik nap viszont nagyon el voltam maradva, így csak a másnapi főzelékét főztem meg, nem volt időm turmixolni - amikor elaludt átszaladtam hozzájuk, hogy ne itthon zörögjek vele (itthon nem tudom megoldani, csk 1 szobás, kicsi lakásunk van, minden mindenhol hallatszik) - hát persze, hogy felébredt a drágám, és nem hallottam meg. Így már az előszobában ordított, mire hazajöttem Kép Ettől kezdve sehova nem tudtam elmenni nélküle, még wc-re semKépKép egész máig!!! KépKép_ma megtört a varázs, vígan átkolbászolt a szomszédba, én utána mentem, de őt csak az ottani cicák és képek érdekelték, így visszajöttem, vártunk mi lesz. És semmi!! Sőt vígan elvolt, a végén úgy hozták haza, hogy nem volt egy mukkja sem!! Tök jó, úgy örülök neki Kép

sasha
örülök, hogy jól sikerült minden Kép

Kataa
ja, azt elfelejtettem: Dodi 4x eszik egy nap, ebből egy már az esti kajcsi. Reggel ébredéskor kajál, de ilyenkor csak keveset, kb. 120ml-t. Utána főzelékezik dél felé, v. 11kor, később meg gyümi van úgy 4-5 felé. A negyedik a fürdés utáni hami. Én nem értem, hogy mások hogy adnak napi 2x főzeléket, mert akkor nálunk valószínűleg nem lenne vagy gyümi vagy tejcsi. De ez már így van egy ideje, éjjel azért még kel 1x-2x, mikor, hogy, de összesen max 50-60ml-t kajál 1 éjszaka alatt. Pedig én is bélpoklosnak ismerem a drágámat, mindent felfal, amit kap Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Kataa!

De jó! nekem jó a jövő hét elvileg, majd mond meg mekyik nap. Legalábbis remélem nem betegszünk le, mert Emma továbbra is hasmenés, ma voltunk védőnőnél (75 cm, 9510 gr szerinte, én itthon csak 9150-et mérte,Kép) és hát jön a foga, elvileg ez is okozhatja, de lehet más is, így szerinte ha nem múlik pár napon belül ki kell vizsgáltatani. Tuti jön a foga, nagyon nyűglődik, pedig a metsző fogak meg se kottyantak neki, de ez most rágó vagy szemfog és fáj neki, így el is inézném a hamenést ennyivel, d emint írtam én se vagyok túl jól, úgyhogy ...
Mikor költöztök amúgy?

Zsani!

A fentebb leírtakból következően sajnos holnap nem merek strandra menni. Remélem vaklárma az egész, de nem kockáztatom meg hogy mások is elkapják.

Sasha!

De jó, hogy jó volt.Kép És Gabi hogy vislete az utat? emma már a 180 km-nél is nyűglődik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kataa

Milyen autod lesz? Es hogy hogy ennyit kellett ra varni? AHogy kifizetik a vevoink a lakas arat teljesen rohanok autot venni...Kép Mar alig varom.Kép

Rit

Nem semmi a hinaros kep!Kép

Beszti

En is meglestem a fotoalbumotokat es csatlakozom Rit hozzaszolasahoz, nagyon jol nezel ki a kepen!Kép Natanrol a vigyorgos kep nagyon edes!KépMeg a hintas is...Kép

Dec8

Gratula az ujabb foghoz!Kép

Viki

A parom novere is szept8-ra van kiirva.KépEs neki is fia lesz.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok Lányok,

De jó olvasni Titeket. Ugyanakkor tudom, hogy holnap hulla leszek. Mióta beindult Lili, nincs egy szabad percem sem. Mindig futkosok utána. Vagy olyan helyre megy, ahova nem szabad mennie, vagy feláll, és olyankor mögé kell állni, mert különben amikor megunja, akkor egyszerűen elengedi azt, amibe kapaszkodik (van is egy-két lila folt a buksiján, mert nem vagyok elég gyors)

Mennyi pocakbabaKép Gratulálok Mindenkinek ! Csicsről tudok már egy ideje, de nem akartam elárulni...

Képzeljétek, kaptam új autót Apától Kép Csudiszép Kép Csak a gyereküléssel vannak gondok. Eléggé nehéz bekötni. Mintha rövidebb lenne a biztonsági öv. De Apa már beígért Lilinek egy új ülést. Tudtok valami jót javasolni. Lili már majdnem 8,5 kiló, úgyhogy bébihordozót már nem szeretnék. Viszont az előre néző gyerekülést még kicsit korainak tartom. Van átmenet, vagy azt nem érdemes venni?

Rit,
Gratula Dodesznak az első önálló lépésekhez Kép Már a múltkor is csodálltam, milyen ügyesen áll egyedül.

Zsani, Manó, Beszti, és a többi Dagályozó,
Ha legközelebb mentek, lehet, hogy mi is csatlakoznánk. Szokott ott lenni parkolóhely? (illetve egy egész kifutópályára van szükségem a parkoláshoz)...vagy hol érdemes parkolni?

Uszi - Mi már ott tartunk az úszással, hogy Lili a medence széléről zutty bele a vízbe, ha hívom, aztán én meg kihalászom. Persze az oktató fogja amíg ül. (bár teljesen stabilan ül a csajszi, csakhát mindig el akar csavarogniKép)

Rit,
Itt vagyok. KépKépzeld bedöglött a mélem. Nem fogadja el a jelszavamat. Pedig látom, hogy vannak új leveleim. A Tiedet sikerült még elolvasnom, de válaszolni még nem tudtam, úgyhogy most egy ideig megin a gombolyu-s a jó. Aztán majd lesz új, ha lesz hozzá energiám. De majd értekezzünk telefonon.(holnap rádcsörgök)
Hajrá kocsi Kép
Moszatos kép Kép

Lilinek is kezd kibújni a 3. foga

Húúúú...Viki,
Mindjárt szülsz Kép

pusz,

gömb
gombolyu

Rit,
Most nézem, az indexes címeme sem jó. Ill. nem tudom, mi van, de teljesen más oldal jelenik meg, mint eddig, és nincs indexes domain Kép Úgyhogy most abszolut méltelen vagyok Kép
gombolyu

Zsani!

Akkor várlak!KépKép

Rit, Nyuszi!

Köszi!KépKép Nyuszi jól fogalmazott: "a képen".KépKép Ezek szerint ez egy jól sikerült képKépKép, ami ápol és eltakar.

Rit!

Nem vagyok a "hú de kövér vagyok, pedig már alig látszom" tipus.Kép Objektiv mérce szerint (BMI (testömegindex)) még mindig az enyhén elhizott kategóriába tartozom, kb. 2,5 kg-val kellene kevesebbnek lennem, hogy a normális tartományba kerüljek, de igazán összesen kb. 6-8 kg kellene, hogy tényleg jó is legyen, se nem vékonyan, de nem is kicsit ducin. És ez már 7 kg-os fogyás után, ami ugye azért sokat számit.
De azért örülök, hogy volt értelme az egésznek!KépKépKép

Dec8!

Addig van sapi rajta, amig hagyja. Van, amikor nem zavarja, de azért nála is résen kell lenni, mert van, hogy teljesen váratlanul elkezdi leszedni magáról és ledobálni. Ez már a 3. sapink a nyáron...KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Képzeld egyenlőre még nem találtam másik gyermekmegőrzős konditermet, úgyhogy a végén még lehet, hogy talizunk ott egyszer KépKép De oda viszont csak kocsival vagyok hajlandó elmenni, mert hiába nincs nagyon messzi innen, egyszerűen kb 1 óra az út. Szoktam arra járni, mikor megyek a Matyiba, de oda csak Dodesz nélkül, mikor apa vigyáz rá Kép
Amit én néztem testtömegindexet, a szerint még jó vagyok, de akkora de akkora úszógumim van, hogy az döbbenet, úgyhogy nyugi, nem vagy egyedül Kép Ráadásul a kedvesem állandóan jól megfogja és mutogatja, hogy milyen ronda KépKép szerinte így ösztökél, szerintem csak jobban elkeserít

Gömb
de jó, hogy vagy mégiscsak!! Már hiányoltalak! ha mailtelenül, hát mailtelenül, sebaj.
Ne aggódj annyit LIli miatt, szerintem egy gyerek sem alapvetően öngyilkos alkat, úgyhogy nem kell annyira vigyázni rá, attól esetleg csak hisztisebb lesz, az meg neked sem jó. Hidd el, megtanulja, mit ne csináljon, látod Dodo is ép és egészséges, edig potyog ezerrel KépKépKép
Milyen autót kaptál??

nyusz
még mindíg nem költöztök?? ne már a szülinapomon hurcolkodjatok, akkor pihizni kell és lazítaniKépKépKép!!

Mi már tutti a csütörtöki napot Dagályozzuk, úgyhogy mára jó strandolást nektek. Ma nem érnék rá egész nap, oda pedig úgy szeretek mennni. Dodesz pedig már nagyon készül, ma reggel is ébredés után spurizott a szekrényhez, kinyitotta és kihalászta a karúszóit, aztán hozta, hogy mehetünk KépKépKép olyan édes, mondtam neki, hogy még 1 nap KépKép Amúgy ez az újítása: nem rámol ki teljesen HURRRRÁÁÁÁÁ!!! , csak kiveszi ami épp kell neki, többnyire a karúszóit, és elhozzaKépKép Imád úszni, olyan jóKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Tévedtem: most mégis kirámolt, megyek pakolni KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Hali!

Jó korán keltem, megfőztem Daninak az ebédjét, piacon is voltam, megreggeliztünk együtt, játszottunk kicsit és jöttem be dolgozni.

Tegnap délután vendégségben voltunk a párom és az én közvetett volt főnökünknél. Dani nagyon élvezte a dolgot, kutyázhatott, tengerimalacozott és nyuszit is simogatott.
A szobában az egyik kanapén volt egy magyar népviseletbe öltöztetett baba, hát annak kokettált egész végig Kép Először felmászott mellé a kanapéra, aztán le utána egy kicsit közelebb ült le mellé, aztán megint lemászott és végül már a baba mellett ült Kép Tisztára mint a Gálvölgyi showkban a pados jelenetek Kép Néha Hofi Gézának hívom Danit, mert olyan humoreszk dolgokat csinál.
A nyuszinak is annyira örült, majd kiugrott örömében Kép Olyan lazán közlekedett az idegen környezetben, felállt és kisétált besétált a teraszról a házba, utána meg otthon totyorgott nagyon sokat. Ahhoz képest, hogy pénteken kezdte el a járást, nagyon belehúzott.

Autósülés
Nekünk Römer Lord van, ez 9-18 kg-ig jó, 3 pozícióba dönthető, Dani 9 kg-s korától használja, teljesen jó, kényelmes, a Balcsira a 2,5 órás utat végialussza benne, ill. mindig bebóbiskol, amikor kocsival megyünk. Nekünk menetirány szerint (ezt már nem is lehet máshogy) van bekötve az anyósülés mögé, nagyon stabil, egyáltalán nem mozog, annyira jól rögzíthető. Piros lámpánál ha állok kocsival, akkor hátra tudok rá nézni, de szerencsére nem balhézik, van neki pár odakötött játéka és jól elvan, vagy egyszerűen csak nézelődik. De olyat is hallottam, hogy a visszapillantó tükörre tesznek még egy kis tükröt és akkor menet közben is szemmel tartható a lurkó.

Rit
Igen a Városlizsében cangázunk.

Hétvégén megyünk több, mint egy hétre anyukámékhoz Jb-be, már nagyon várjuk. Felfújjuk a medencénket, beizzítjuk a homokozót, de szerintem a strandra is kinézünk, nehogy már ne lássa a jb-i nagyközönség milyen ügyes a fiam a vízben! Kép Viszünk bringát is, csak legyen jó idő.

na pusz, most már megyek dolgozni is

gumicukor

ui
tudtok ajánlani jó mondókás dalos könyveket?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Tegnap nem is irtam hogy vasarnap kinott valami dudor a bokamon,a haziorvos szerint inhuvelygylladas,gondolom Alex cipelesetol ;))pihenest javasol : ))
ma elmentem rontgenre,ott minden Ok volt de a rheumatologiara mar nem jutottam el,mert a doktorno haza akart menni fel ora mulva.A recepcios csaj ezt ugy kozlte mintha mindenki idiota lenne.Mondtam hogy a beutalomra ra van irva, hogy surgos ,plusz otthon van a kisbabam (persze mar nem kicsi,csak gondoltam hatha meghatja : )) es nem tudok akar mikor jonni.Erre az mondja,Az egy dolog es ha surgos akkor oldjam meg.Hat tok pipa lettem.Ezek azt hiszik meg a 80-as evekben vannak.Na mindegy ma delutan visszamegyek .
Apa volt addig itthon Alexxal (az osszes baratrnom aki szoba johetett volna vigyazas ugyben,vagy beteg vagya gyermeke beteg : ((es elismerte , hogy nehez barmit is csinalni tole,pedig csak borotvalkozni akart. : )))
En meg mar megfoztem,rendet raktam ugyhogy csak szokas kerdese : ))

Dec8
Szerintem Alex azert csikorgat mert most lett neki igazan nagy a 4 foga es mivel jon az 5.ujra elkezdte.Persze naponta 3* csinalja de akkor hosszu percekig.Nem igaz hogy nem faj neki ugy ropogtat: ))

Rit
Persze,jovo heten megbeszelhetjuk.Bar mar csak 2 het es koltozuk.Ebbol 19-20 an anyueknal leszuunk,mert megyunk az Istvan a Kiraly esztergomi bemutatojara.Ugy varom ,imadom ezt a musucalt,ennel jobban amr csak a Miss Saigont szeretem.Tenyleg nincs meg neked CD-n??nekem megvolt kazin de eltunt : ((
Nekem akkor kezdett 2* fozizni amikor 6* kert enni es mar nem tudtam mit adjak neki,akkor mondtad Te hogy miert nem adodk nkei 2* fozeleket: )))Azt hittem Ti is igy csinaljatok???
Egyszerre mennyit eszik meg Dodi?/Alex ugy 200-250 grammot.
Szoval az uj rend az hogy reggel 7 korul tapi 250 ml,10 korul gyumi,200 ml ha uveges,250 ha en csinalom.Ebed 1 korul ,rizs vagy gabonapep 4 korul es 8-kor megint 250 tap.

Mano
A csutortok vagy pentek lenne jo nekem.Emma szepen gyarapodott.Biztos csak a fogatol van hasmenese,ne izgulj.
Aug 31-en koltozunk: ((((
Tiszta kaosz lesz,plus meg egy Finn baratnom/kolleganom is jon 26-an mert itt lesz egy lovas turan a Pusztaban es latni akarja Alexet.Ugyhogy majd dobozok kozott kavezgatunk : ))

Nyuszika
Opel Corsa, A Suzukim kek volt ugyhogy kellett a szinvaltoztatas: ))Minden fiu baratom rohog amikor kerdezik hanyas motor ,en meg mondom hogy passz de bordo es ez a lenyeg : ))
12 hetet kellett varni ra,mert EasyTronic,ami az jelenti hogy lehet autoama es sima valtos is.Mo-n kb 8-at adnak el ebbol egy evben ezert kellett a gyarbol kozvetlenul rendelni a kereskedonek mert nem volt egy sem raktaron sehol.

Gomb
Es Te milyen autot kaptal.Van olyan baba ules is mait forditva is lehet berakni amig nem lesz 1 eves agy 10 kg a gyerkoc.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

Jövő hét csütörtök vagy pénzek nekünk is jó. A férkem úgyis Hungaroringezik akkor, tehát abszolút ráérünk délután.Kép Hát én is reménykedem hogy csak a foga, de igazán kinőhetne már! A metszőfogakkal mi nem szenvedtünk, ezért furcsa most. meg olyan hisztis is a lelkem. De éjjel jól alszik szerencsére.

Manó

KépKép
manó

gumicukor
nekem a Füzesi féle Zsipp-zsupp Gyermekdalok c. könyv van meg, Dodesz imádja, jó kis rajzok vannak benne, meg dalok kottákkal Kép amúgy mondókákat többnyire a netről nézünk, ő speciel jobban rajong ezekért a kihajtogatható kemény konyvekért. A kedvence most a Mirci cica a városban - ő választotta a boltban!!!MInden nap előveszi, hogy nézegessük, hogyan közlekedik a cica. Amúgy ez jó versbe van szedve KépKépKép
jó nagyizást!!

Kataa
ha szóltál volna, ide is áthozhattad volna!!
ok, beszéljünk meg akkor egy napot!! A miss Saigon nincs meg sajna - de láttam kint Londonban, tényleg nagyon jó. Mi az Örömkoncertre megyünk 19én. Az István is kircsi, mindketten imádjuk, csak mostanában mindíg farmerban és tornacipőben vannak a melléktáncosok, ettől meg farla mászok!!

manó
Dodesznak is hígabb most a széklete, de továbbra is jól kiszámítható: reggel és este vanKépKép és szemmel láthatóan csodásan érzi magát a bőrében, úgyhogy én nem aggódom túl a dolgot és holnapra beígértem neki a strandot!!KépKép

Képzeljétek végre eljutottam kozmetikushoz!!! Úgyhogy szép feka a szempillám és vékony a szemöldököm végre!! Dodesz meg szerencsére jót durmolt közben - én sem tudtam kire hagyni, így bejelentés nélkül toppanam be, miután elaltattam a kocsiban KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok
Panda
Párizsba már babásan mentem Kép

Anenoma
a petike biztonsági ülése hátul van eböl felkelni se tud már ugy oda van csatolva Kép igy kénytelen nyugton maradni igaz én is ott vagyok melete Kép ha elkezdene nyügösködni akor adok neki valami játékot vagy megitatom ,etetem bár inkább ö alszik az ut nagy részén csak a végefelé kell föl .

Kataa
üdv a harapos gyerekek táborában Kép petike 6 fogal harap és ha nem hagyom magam akor vagy sir vagy kinevet ha rászolok hogy ez fáj nekem .nem a szülés elött mert ugye 11 hét mulva gondolom elkezdik a ctg majd akor petikénél nekem a 34 hétöl ctgztek .

Sasha
igen már tul is vagyok a félidön Kép

Kataa,Anenoma
ugy lehet 2x adni 1 nap fözit egy gyereknek hogy délben és vacsorára is amelett hogy tápot is kap legaláb is én igy csinálom 6ora felé eszik fözit közben forralunk neki vizet a tápijához hogy mire megeszi a fözijét +megfürdik+a vitaminjait is megkapja adigra pont kihül a forralt viz én megcsinálom a tápiját ö megeszi és jolakotan elalszik általában Kép és ez igy egy vacsora neki fözi+tápi .

Pusz csics és petike
csics

Hali

VÉGRE van egy kis szusszanásnyi időm, bejött a véghez vmi ronda vírus, és ahhoz kellett gyártanom villámgyorsan lekérdezéseket, adatbáziskotorászás miegymás, hogy melyik gép gyenge biztonságilag. Hát rendesen jojózik a szemem.

Látom vannak, akik még mindig méricskélitek a kajaadagot. Én már régóta nem, fogalmam sincs mennyit eszik meg Dani egy nap, de azt tudom, hogy nem keveset. Annyit eszik, amennyi jólesik neki, általában elég jó étvággyal Kép Ő is délben kap és este főzeléket, vagy estére tejbegrízt (zabtejből), köztes kajálás pedig gyümölcs vagy gyümölcsös túró (én csinálom) vagy gyümölcsjoghurt kifli stb. Éjjel viszont már egyáltalán nem kel fel 11 hónapos kora óta, pont azóta, maióta elválasztotta magát. Addig viszont 2-3x is éjjel szopizott.

Harapás
Ha Dani megharap, rálegyintek a szájára és mondom, hogy nem szabad. Persze nem erősen legyintek, csak hogy tudja merről hány méter. Sajnos nagyon hamar kékülök, ha belémereszti a fogát néha néha, amikor nem figyelek.

Csics
Dehát miért nem merted elmondani itt nekünk már előbb! Hiszen ez anyira jó hír! Nem volt rossz nem megosztani velünk hogy érzed magad és egyáltalán miyen ismét babásnak lenni?

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit

Hetfon koltozunk, ma kezdjuk a pakolast, ha meghozzak a dobozokat.Kép
A jovo heten nem is tudom hogy fogok irni, mikor es hogyan lesz netunk...de lesz..Kép

Kataa

Nekem valszeg Peugeot 206 lesz, 5 ajtos. Azert en nem szeretnek 12 hetet varni, persze nem is kerek bele ilyen kulonleges dolgot. De az enyem is bordo lesz.Kép Vagy kek. Kép

Beszti

Azert irtam hogy a kepen, mert eloben mar nagyon regen lattalak ugye, es ahhoz kepest latvanyos a valtozas!Kép

Gomb

Jo regen irtal! Gratulalok az uj autohoz!Kép

Gumicukor

Emilia is 4szer eszik egy nap es nagyjabol ezeket... plusz a szopizasok persze ...plusz imadja a Pilota piskota tallert.Kép
Nagyon ugyes Dani hogy igy beindult.Kép
Nekem is van uj telcsim, de en a Siemenst csereltem le Nokiara!
Jo pihenest a jovo hetre!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

JA azt elfeljtettem ujsagolni,hogy miutan en csomoszor mutattam Alexnak hogyan kell tapsolni,tegnap magatol elkezdte az apjanak minden keres nelkul : ))A kis onallo.

Mano
Alexnak 2 olyan foga van ami annyira latszik mar de meg nem torte at a bort,nem tudom mire var meg : ))
Beiktatunk egy fagyizast is,ok? : ))

Rit
Azok a kemeny konyvek Alex gyengei is,meg jo hogy a mi gyerekkorunkbol maradt egy csomo majdnem teljesen uj allapotban,azokat nyuvi ;)
A terbeli konyveket egyenlore csak szaggatja,azok inkabb anya kedvencei,imadom ahogy ki be lehet rajta mozgatni a figurakat.
Na a multkor en is igy voltam hogy a meres utan megkerdeztem a fodraszt hogy elvallal-e azonnal,persze Alex fent volt de mivel mar rovid a hajam,kibirta azt a 15 percet a kocsiban rohogcselve nekem a tukorben.
Ne is mondd,remelem nem farmerben lesznek,mert az tenyleg illuzio rombolo.

Csics
Pont igy csinaltam en is,hogy 6 korul fozi,es 8 kor tap.
Tegyel fel majd pocis kepet magadrol,jo? : ))

Gumicukor
En sem mericskelem csak hat az uvegre ra van irva,onnan tudom.De amiket en fozok neki (es ez van gyakrabban ) azokat meg altalban azert mericskelem mert mar tudom hogy mennyit eszik es apukam bio kertjebol valo dolgokat ha mar megfozom neki nem akarom a maradekot kidobni.Igy kiporciozom elore.Soha nem jelez, hogy keves vagy sok neki.O addig enne mig adman neki,de aztan jol megterhelne a gyomrat,plusz nagyon dundi-bundi lenne : ))))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit,
Jó neked a kozmetikussal, remélem, pénteken én is el tudok menni, ha apa egyedül lefekteti Solymit...

Kaja: én sem mérem, csak úgy szemre. Iszonyú mennyiségeket meg bír enni a gyerek. Reggel 1/2 6-kor elkezd szirénázni, akkor egy kis tejpépes gyümi, aztán 10 körül még egy gyümi, aztán 1 körül húsos főzelék, aztán 4-5 körül gyümi, aztán este sima főzelék...

Kataa,
Nagyon ügyes Alex a tapsolással! Én is most próbálom tanítani Solymit. Pacsit adni már tud, de csak ha van kedve...
Én sem nagyon láttam olyat, hogy sok lett volna neki a kaja, csak én nem adtam már többet, nehogy szétpukkanjon Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Tényleg kár volt parázni, nagyon jól érezte magát Betti. Rögtön úgy járt-kelt a házban, mintha ott született volna. Nagyon sokat tanult, egykezes fogással imád sétálni, egyedül két-három lépést, utána négykézláb. Általában de. 10-du.2-ig voltunk a Balcsinál. Elég nehéz volt féken tartani a helyünkön, állandóan kokettálni akart, pedig előtte nagyon félős volt. Jópárszor bevittem a vízbe, azt a visongatást.. Szerencsére nem kapott el semmi fertőzést. Strand után aludt egy nagyot, aztán fürdés volt a ház előtt a szabadban, este meg séta, fagyizás. Végig nagyon jó idő volt szerencsére.
Sajnos a Balcsi tényleg pocsolya, de egyébként elégedettek voltunk az árakkal, kiszolgálással.
Betti általában azt ette amit mi, illetve csipegetett belőle. Esténként próbáltam némi főzeléket beleimádkozni, kevés sikerrel.
Itthon az volt az első produkciója, hogy felmászott a kanapéra (eddig nem tudott) és most folyamatosan ezt csinálja. Lemászni elég bénán tud, úgyhogy most ettől parázok, mert ha a szélén esik le, ott kő van.

Csics, utólag is boldog szülinapot Petikének, nemkülönben nagy gratula a pocaklakóhozKépKépKép

Ilke, örülök, hogy túl vagy a költözésen, a munkálatokhoz kitartást és sok erőt kívánok.

Megyek mert lejárt a mosógép.

Conti Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Rit
Hanna is 4x eszik egy nap. Ő nagyon korán bevágja a szunyát. Reggel kap tejcsit, de gyümit, aztán ebédre főzit, aztán megint tejcsit.

Gömb
Mi most vettünk egy brevi ülést 0-18 kg. (23 e), mindkét iránybe beköthető és dönthető is. Egyébként szerintem bekötheted szembe is (ennek az van a használati utasításában, hogy 4 kg felett lehet). Hanna imád végre szembe lenni, nézelődik meg minden Kép

Kataa
Hanna csak az evéshez csikorgat (kanalazáshoz), az nekünk meg csak napi 2-3. De az borzasztó, nekem egy kínszenvedés az etetés.

dec8
dec8

Hazaértünk a strandolásbólKép Nagyon jó voltKép Élveztük mi is (Beszti meg én), meg a gyerköcök is (Beni, Nátán, Juli).
Én jól elfáradtam, Juli is. Már be is ájult az ágybaKépKép

Juli ma reggel mászott fel elöször a kanapéra,engem használt létrának. Ö szerencsére le tud jönni, mert az apája már régóta tanitgatja erre. De azért mostmár kicsit félek egyedül hagyni a szobában.
Délelött meghozták az új konyhám elsö két alkatrészét, és olyan, de olyan szépek, hogy csak naKép

zsani
zsani

Zsani!

Mi is hazaértünk. Nátán már az autóban elaludt, de aztán itthon végül még vacsizott és fürdött, most megint alszik.
Nagyon jó volt!Kép (Csak leégtemKép, de ezt csak itthon vettem észre...)

Lányok!

Kár, hogy nem volt kedve még többeknek kijönni, mert a gyerköcök tényleg nagyon élvezték.Kép Én egy kicsit tartottam töle, hogy milyen lesz (két gyerek, meg Nátán fürcsije), de nagyon jó volt!KépKépKép

Dec8!

Elhoztuk az ágyat Zsanitól, ugyhogy valamikor a férjem átviszi hozzátokKép, de lehet, hog csak a hétvégén.

Nyuszi!

Ja, körülbelül akkor találkoztunk, amikor kezdtem a fogyit.

Gömb!

Szerintem nyugodtam vegyetek elöre nézö ülést, mi Benivel 8 hónapos korától olyat használtunk. Olyat vegyél ami dönthetö. Nekünk Nátánnak Concord Fixmax van (ez is jó, azért is nem vettem másikat, mert Beninél nagyon bevállt), de annál már lehet jobbat is kapni, Concord Trimaxot. Elivleg 9 kg-tól ajánlják, de szerintem egy 8,5 kg-os gyerekenk már nem érdemes 0-18 kg-sat venni. Nátán most nem tudom, mennyi, de 1 évesen volt 8240 g, és teljesen jó neki a 9-36 kg-os ülés (igaz, ö vékonyabb, de valószinü magasabb).

Rit!

OK!KépKép
Én a föoldalon (Babanet) néztem meg, hogy milyen fitnessztermek vannak (szerintük), ahol tényleg vigyáznak rájuk (vagy legalább valamiféle gyerekörzö/játszó van):

<font color="0000ff">Budapest

A & Tsa Aerofit Fitness 488-7220
Cím: Pálya u. 9
16-20:30-ig bármilyen korú gyermekre ingyenesen vigyáznak

A1 Fitness Center 346-3030
Cím: Árpád Fejedelem útja 29
naponta 7-19 óráig ingyenesen vigyáz egy-egy szakképzett óvónéni a gyermekedre, bármilyen korú csemetét fogadnak, sőt, még pelenkát is biztosítanak, ha szükség lenne rá.

Tornád-ó Fitness Stúdió 269-2945
Cím: Bajcsy-Zsilinszky út 56
péntekenként 9-10-ig bármilyen korú gyerekkel lehet menni

Millenium Fitness 321-5915
Cím: Rottenbiller u. 48
játszószoba van, de pici babára nem tudnak vigyázni

Tornászda Szépségszalon 309-7790
Cím: Rétköz u. 1
játszószoba van, de nincs szakképzett felügyelet

Pólus Fitness SE 414-0580
Cím: Szentmihályi út 131
a Pólus Centerben lévő játszóházban ingyenesen vigyáznak a tornázó mamák gyerekeire, ez a szolgáltatás benne van a bérlet árában</font>

Ez ugye eléggé behatárolja, hogy hova is mehetünk. A Pólus Center nekem még sokkal messzebb van.
Ja, az A1-ben ténylegesen 8-20-ig van gyerekfelügyelet. És eddig nekem nagyon bejött, tényleg kedvesek, Nátán most már jól birjaKépKép (mondjuk ma kissé figyelmetlenek voltak a gyerekfelügyelök, mert a 1,5 óra alatt, amig bent voltam a teremben, nem adtak inni nekiKép, pedig mindig teszek neki direkt, de ez csak egyedi (egyébként az etetésen/itatáson kivül még át is pelusozzákKép, ha kell)).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsani

Gratula az uj konyhahoz! Kép Nekem is lesz, de majd csak szeptember kozepen...

Beszti

En mennek veletek strandolni, de epp mara vartam a vorosok tamadasat es ugy is lett,de egyebkent is hat most kicsit fontosabb a pakolas ugye...Kép...de nem baj, lesz szep nagy kertunk es majd ott pancsolunk a gumimedenceben.Kép

ui csereltem kepet a profilomban Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Rit,
Nem tudtalak hívni. A délelőtt gyorsan elszaladt, du meg vásárolni voltunk a Minimanóban + a Mega toysban. Kapott Lili hintát, meg olyan poliszivacs-izé kirakósat (betűset + majd akarok venni hozzá még számosat is), meg kengurút (a régit kinőtte), meg még apróságokat. Ja meg akartam venni napernyőt a babakocsira, de ami volt, az kezelhetetlennek tűnt. Meg lehet hajlítani, de én nem bírtam. A fiúk simán megcsinálták, dehát ugyebár én sétálok általában Lilivel. Nem tud valaki valami jó kis napernyőt, ami könnyen hajlítható?
...szóval este fél 8-ra értünk haza, kajcsi, fürdi, utána meg már nem mertelek hívni.
Igazából a csütörtöki Dagály miatt kerestelek volna, de időközben rájöttem, hogy holnap úszunk. De azért majd rádcsörgök Kép

Gumicukor, Dec8,
Én is Römer autósülést néztem ma ki Lilinek, de Lili még nincs 9 kiló. Szerintetek beletehetem azért? Vagy még várjak vele? (8,3 kiló a kiscsaj)
Ja és a mindig alszik az hordozóban. Félek, hogy nagyon leőre billen a feje a rendes ülésben. Van erre vmi megoldás?

Kataa,
Jobbulást. Csak kinőtt az a pukli a bokádon és nem is fáj?
Mazda2-es...és hogy a lényegnél maradjunk, ezüstmetál kis kék beütéssel Kép

Kataa, Zita,
Mi is csatlakozunk a tapsikolók táborához. Nálunk a barátaink között megy a vita, hogy ki is tanította meg tapsolni Lilit Kép

Mennyi idős kortól tudnak lemászni az ágyról a babók? Próbálom tanítani Lilinek, hogy a popsiját tolja lefelé, de mindig fejjel próbálkozik.

Beszti,
Azt hiszem, megadtad azt a pici lökést, amire szükségem volt autósülés-ügyben. Veszünk simát 9 kilótól Kép

Nyuszi,
Milyen nagylány már Emília Kép

pusz,

gömb
gombolyu

Sziasztok,
Hurrá, ma a helyére került a mosogató a konyhábanKép! A szekrény is készül lassan, csak elég kevés ideje van a férjemnek, mert hát annyi minden mással is haladni kell. Jövő hét vége felé elkezdődnek a baráti háznézegető látogatások, így addigra valamelyest rendbe kell hozni a házatKép.
Már én sem mérem Lili kajcsijait, azt tudom, hogy melyik tányérkájába kb. mennyi fér, így nagyjából tudom, hogy mennyit eszik, de komolyabban már nem nézem.

Kryss,
Köszike, lassan viszont előjönnek a negatívumok is: minden napos locsolás, mert különben annyi a zöldségeknek, gyomlálás...Kép

Csics,
Nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz!
Már nekem is reklamál a párom mindig, hogy mikor kezdjük a tesó projektet. Valszeg hamarosanKép.

Rit,
Te jó ég, a CD-kKép! Ne harizz, teljesen kiment a fejemből a költözés miatt, holnap hívlak, mert lehet, hogy el tudnám vinni.

Panda,
A XVIII. kerületbe költöztünkKép.

Manó,
Valamikor régebben azt hiszem te írtad, hogy tudnál hozni-hozatni rizspépeket Lilinek. Akkor nem tudtam válaszolni a kérdésedre, de érdekelnének ezek a termékek. Tudnál róla írni mailben, hogy milyenek is ezek? Nagyon köszi!

Nyuszi,
A hétfői költözéshez kitartás, most már én is tudom, hogy milyen is valójábanKép.
Édes Emi a képen, már egész nagy a haja.

Conti,
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Mit szólnál ha jövő héten összefutnánk? A környéket is fel kellene derítenem, de azt se tudom merre induljakKép. Az a baj, hogy eddig csak a házzal foglalkoztam, max a szemben lévő kicsi boltba ugrottam át.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Jo reggelt,

Tegnap sikerult bejutni a Rheumatologiara ahol megerositettek a haziorvos gyanujat, hogy inhuvely gyulladasom van : (
Kaptam gyogyit,kenocsot,meg hogy semmi maszkalas es otthon is csak pihenjek : )))
Ennek oromere mikor hazajottem meg felmostam+ kimostam,ma meg mar vasaltam,foztem,ja es meg pakolnom kell a Balcsira ugyhogy ebbol allt a pihenes : )))
Amugy szerencsere nem faj csak idegesit hogy van ott valami.

Pocok
Olvastam,meg jo hogy nem lett bajotok.A kocsinak lett???
Edi Mankahogy igy megjegyezte a levest : )0

Parazita
Hat igen Alexis csak pasiknak ad pacsit,biztos tudja hogy ugy kell : )))

Conti
Latod ,nem kell izgulni,nagy alkalmazkodok a kicsik.
En is aggodtam mikor eloszor mentunk valahova aludni is,de most mar minden ok.

Dec8
Hogyhogy Hanna Koran alszik?napkozben nem szeret aludni?en baarhogy is s
Dec8
Hogyhogy Hanna Koran alszik?napkozben nem szeret aludni?en baarhogy is setnem csak 8-kor tudom agyba tenni.&#8217;

Nyuszika
Jo pakolast: )Latommegegyezik az izlesunk a szin ugyben: )Az enyem si 5 ajtos lesz ,mert a babat kicsedni a 3 ajtosbol eleg kenyelmetlen lenne.

Gomb
Az tenyleg szep kocsi,es nem felted az utcan tarolni??vay garazsotok van?

Pusz es mindenkinek jo hetveget elore is.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok kedves anyukák!
Segítsetek nekem! Fodor Bernadettet keresem (Fodbetti), ugyanis ő lakik hozzánk a legközelebb, és a babáink között is csak egy hét van. Úgy látom, elég régen járt erre. Tudtok róla valamit? Előre is köszi, szép napot mindenkinek!
Gabi

"Betti! Hol vagy?"

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Gömbölyű

Ami nekünk van autósülés, dönthető, ha éppen alszik, de akkor sem csuklik előre a feje, ha éppen nincs döntve. Nagyon jó a biztonsági öve, nem szorítja le a gyereket, párnázott is, de úgy látom kényelmesen ücsörög benne. Az üléshez lehet kapni fejtartó párnát, ez 2 oldalon hurkás, azt lehet alvás közben a fejéhez becsúsztatni és akkor jobbról balról támaszt, nem engedi az elernyedt buksit dülöngélni.
Ezt nem az üléshez adják, külön kell megvenni.
Mi olyat nem vettünk, mert bazi drágának találtuk kb. 6000-7000 ft volt, helyette anyósom varrt egy uolyat, jól kitömtük szivaccsal, hogy kemény legyen + nedvszívóbb anyagból van, mint az eredeti plüss anyag. Nagyon jól bevált.
Dani sem volt 9 kg-s még, csak majdnem, amikor vettük. ezek a határok egyébként is nagyjából begatárolt számok. ruhával együtt pedig már ti is biztosan vagytok 9 kg-k.

Azt hiszem mellőzzük a tejpépet, mert mindig nagy fisi-fosi a vége, reggel is úgy mentem melóba, hogy előtte még fürdetnem kellett, mert nyakig szaladt minden a reggeli után. Adtam már neki sima tejet is, attól semmi, a tejpéptől, ami elvileg módosított tejfehérjét tartalmaz májkrémezünk... És legtöbbször 10 percen belül jön is a rotty.

Ilke
Miért nem adsz Lilinek rendes riszből készült, tejberizst (risztejből vagy zabtejből)? Dai nagyon szereti és tisztára olyan, mint a rendes tejből készült. Bioriszből is készítheted, vagy akár barnarizsből.

Lili hol tart a fogmosásban? Dani is imádja, néha az enyémet is megmossa, persze az enyémmel Kép

Nyuszi
Én még nem merek Daninak csokis dolgokat adni, pedig már kóstolta. A túrórudit is úgy adom, hogy leeszem róla a csokit, ő csak a túrót eszi meg. Csak szegénykém tűkön ül, hogy mikor szedem már le a csokit Kép

Conti
Üdv itthon! És gratula az új produkcióhoz!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gömb!

Az alvásra én azt a megoldást ajánlanám, hogy vegyetek nyakpárnát neki. Többfélét is lehet kapni, egyszerübbet és ilyet is:
Kép Kép
Nálunk Nátánnak és Beninek is van (Beninek hasonló, minta képen, csak autós, Nátánnak egy egyszerübb, ami kisebb/babásabb). Elsösorban Nátnnak kell (Beni nem szokott aludni ált. az autóban), de igy nem döl el a fejecskéje.

Nyuszi!

Azért a gumimedencés pancsiKépKép nem ugyanaz. Szerintem mi még megyünk valamikor strandra...
Persze a költözés fontosabb!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csics,
nagy-nagy gratulaKépKép

Gabi,
Betti altalaban ebben a topicban bukkan fel legeloszor, azt olvassa rendszeresen, oda irj:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/283/8948.html?1059381931

Beszti,
es ezt a fejtamlat mikor varazsolod Natan ala? Ebren nem zavarja? Nem izzad bele nagyon? Mert az otlet nagyon jo, kene nekem is valami hasonlo, mert Rekanak is felrebillen a feje, ha elalszik.

-Afonya
afonya

Sziasztok

Segítsetek légyszi: eddig olyan szépen evett a gyerek mindent, most két hete pedig semmit nem hajlandó elfogadni, kizárólag anyatejet. Se gyümi, se tejtermék, se zöldség, se főzi, se tejpép. Már annyi kaját kidobtam, hogy csuda, és nem is hajlandó megkóstolni, csak tépi a ruhámat és cicizne állandóan. Mit csináljak vele? Visszafejlődtünk kaja ügyileg 5 hónapot.........KépKépKépKépKép

Szilcsike és Szilvike (9 hónap)
szilcsike

Ilke

Hat igen melos dolog a kert ugye? Epp tegnap beszeltuk anyuval, hogy hianyozni fognak a bevasarlo kozpontok Godon, de lesz eleg munka a kertben, maximum telen nem talan.Kép

Gumicukor

Emi imadja a piskotatallert, de a csoki miatt en is csak max 2-t adok neki egy nap. Eddig meg nem fogta meg a hasat jobban, mint mondjuk a sargarepa. Csak annyi hatranya van, hogy annyira szereti, hogy megjegyezte hol van a polcon es mikor evesre kerul a sor es beultetem az etetoszekebe mindig nyujtozkodik a polc fele hogy adjak neki kekszet.Kép
Turot meg tejtermekeket meg nem kap mert ugye a dokineni szerint az is lehet az ekcemaja hattereben. De lassan azokat is bevezetem majd, mert a borgyogyaszaton viszont azt mondtak, hogy nem valoszinu hogy tejerzekeny, csak "sima" ekcemaja van es majd kinovi. Meg kenegessem.

Kataa

Nekem a gyurus ujjam tenyer hajlataban volt ilyen pukli, nem nagyon fajt, csak idegesito volt. Kicsit vezetesnel zavart. Mikor elmentem borgyogyaszhoz azt mondta, hogy vizholyag, csak belul van az inakon es majd elmulik.Kép Nem szoktak kivagni vagy ilyesmi. Tenyleg elmult igaz eleg lassan, nehany het alatt. Igaz en nem kaptam ra semmi kencet.

na megyek pakolni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Áfonya!

De jó itt látni!KépKép
Egyébként is-is. Ha ébren van, de tudom, hogy aludni fog, akkor oda szoktuk neki rakni, ha zavarja ugyis leveszi. Ha meg alszik, akkor is mögé lehet még rakni, mert ha egyszer elalszik, akkor ennyi miatt nem ébred fel (csak egy kicsit kell a fejecskéjét elörehajtani), mert ezeknél a párnáknál nem olyan, de amit neki vettünk annál olyan, hogy két oldalt ducibb, hátul meg keskenyebb a nyakpárna. Ezek a párnák szerintem egyébként inkább már nagyobbaknak valók, azért is nem teljesen ilyet vettünk Nátánnak.

Szilcsike!

Elöször is: nyugi! Van ilyen, de újra el fogja fogadni. Lehet, hogy valami kizökkentette, nyugtalanabb és azért akar csak szopizni (pl. foga, valami változás (utazás, költözés), de Nátán akkor, amikor beteg volt, akkor akart egész nap szopizni).
Próbálj nagyon megnyugodniKépKép, hidd el vissza fog állni arra, hogy rendesen egyen. Kezd el újra úgy, mintha kisebb volna. Kicsi adagok (hogy ne kelljen kidobni), nem eröltetve (ha kell, kell, ha nem, nem), esetleg darabosat (nem tudom, azt evett-e már, nem lehet, hogy csak a pépeset unta meg?). Egyetek vele együtt, és próbáld a tietekböl olyannal kinálni, amit ehet. Ugye kap folyadékot is eszi közben? (Ugyan Nátán is szopizik még, de a hami közben egy kicsi viz kell neki, iszik és utána folytatja az evés.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Afonya! Köszi a tippet!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Gömb: Julinak olyan csacsis van, mint amit Beszti lerakott képet, de nem ajánlom, mert szörös, és nagyon melege van töleKép Nem is használjuk, pedig mejdnem 4E Ft volt. Én 1-1 összetekert pelust szoktam a fejéhez tenni kétoldalra.

Beszti: akkor Nátán is kifáradtKép Beni nem?

Nyuszi, ilke: KitartásKép Amúgy nekem szerencsém van, mert amig kész nem lesz a lakás, addig lakhatunk még itt. Minden elismerésem nektek, hogy már benn laktok a "felfordulásban".

Szilcsike: csatlakozom BesztihezKép Szerintem se aggódj. Csak arra figyelj, hogy eleget igyon (kb. 1 liter 1 nap, pisis pelusokból láthatod).
És az LLL amúgy is 1 éves korig nagyrészt anyatejes táplálást javasolKép

Ja, még annyit, hogy Beszti nagyfia szuper szófogadó ámKép Mindig visszajött lejelentkezni, és csak oda ment, ahová az anyja engedte.

zsani, aki gyüjtögette tegnap a gyereknevelési tapasztalatokat
zsani

Sziasztok

Levinek tegnap végre kibújt a 4. foga. 3 hétig kínlódtunk vele, minden éjjel ment a műsor, nappal pedig emiatt tiszta nyűg volt. Kép Kép

Szilcsike
Ne aggódj, ha csak tejcsi kell neki, akkor adj neki azt. Levi is csinált ilyet, sőt most is 1 évesen, volt olyan 3 hetünk, hogy csak a tápit fogadta el, semmi mást. Lehet a melegtől, lehet a fogától, vagy egyszerűen csak ilyenje van. Bízz benne, tudja mi a jó neki! Én is idegeskedtem ezen eleget, de nem halt éhen a gyerek, sőt még fogyni sem fogyott. Most megint eszeget szépen!

Nyuszi
Kitartás a költözéshez!

Ilke
Tök jó lehet az új házban!

Csics
Gratula a pocaklakóhoz!

Beszti
Hol vettél olyan "babásabb" fejtámaszt Nátánnak? Én mindenhol csak a nagyobbaknak valót láttam, ami hátul is ugyan olyan vastag mint oldalt és az szerintem is elég kényelmetlen nekik még. Én is gondoltam hogy varrok olyan aminek hátul csak az anyaga van, oldalt pedig kitömöm szivaccsal.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Olyan dög meleg van és semmi kedvem semmihezKép Elmosogattam, a lasagne már a sütőben, már csak meg kell várni míg megsül. Pakolni meg mosni kéne még, meg teregetni...

Hogy szép volt-e Erdély fogalmam sincs, mert a határtól kb 8 km-re voltunk. Legalábbis a 2 hónapja nyílt határátkelőtől számítva. Odafelé persze egy másikon mentünk, úgy kb 30 km-ert kerültünk. A lovaskocsi forgalom elég nagy. Kb ugyanannyit láttam mint dáchiát. SokatKép. Átkeltünk a határon és az út egyből megváltozott. Max 60-al lehetett rajta menni, de még az is sok volt, tekintve, hogy néha elfogyott az aszfalt. Mintha valaki felkalapálta volna. Néhol csak óriás gödrök voltak, néhol meg pár méteres útszakasz hiányzott. A faluban a házak nagyon szépek voltak. A mintázatuk tetszett nagyon, egészen más a stílusuk mint itthon. Mi egy kisvárosba mentünk Nagykárolyba. A központ gyönyörű volt. Nagy Károly kastélya, hatalmas park közepén. Az a főút is szépen meg volt csinálva, apróbb parkokkal, szobrokkal. Pl Mária Valéria szoborát is láttam. Mindenki magyarul beszélt, csak a románok nem, de ők még szerencsére kisebbség Erdélyben. A rokonok kedvesek voltak, az esküvő szép volt. Az étterem is jól nézett ki, bár a díszítés elég silány volt, de nem is ez volt a lényeg. Jó kis magyar mulatós zenék voltak és csak egyetlen egy román szám, de annak a dallama tényleg nagyon tetszett. A menüt úgy álította össze az örmöanya, hogy a vendégek egyfolytában egyenekKép (lőttek a fogyókúrámnakKép) Mire a templomból az étterembe értünk már tálalva volt az előétel. Gusztusosan elrendezett tányérokon volt töltött hús, fasirt. paradicsomban padlizsánkrém, paprikában közözött. Utána leves, majd töltött káposzta. Meg kell mondjam, hogy én, aki utálja a káposztás dolgokat kétszer is szedtem belőle olyan fincsi volt. És tejszínnel tálalták nem tejfölell. Hát ezentúl itthon is így fogom tenni, mert nagyon fini volt. A menyasszonyi torta meg valami felséges. Alja teteje vékony piskóta lap, közepén valami joghurtos-gyümölcsös krém, a tetején, oldalán tejszínhab. A fagyasztóban tartották ezért az egésznek parfé jellege lett és iszonyúan jól esett a meleg éjszakán. Aztán hozták még a sütiket, meg a kajákat sorjában. Gyermekem apjával együtt a kocsiban aludt kb fél 11-től. Én fél 3-kor már nagyon kókadt voltam és 3-kor villámként hasított belém, hogy jézusom! én előző éjjel csak 2 órát aludtam és hiába van esküvő a gyerek reggel mindenféleképpen kelni fog, úgyhogy ébrestettem Csabit és hazavitettem magamat gyerekestül. Hozzá kell tennem, hogy a gyerek aznap reggel fél 6-kor szopizott utoljára és én már éjfélkor csillagokat láttam úgy fájt a cicim. Szúrkált, feszült, minden bajom volt, ráadásul megjött előtte lévő nap, így a pocim is görcsölt. Ezlrt bedobtam egy likőrt és attól jobb lett. Na hazaértünk, gyerek fel sem ébredt, sőt még hiába szoptattam is. Annyit szopizott csak, hogy a csillagok megszüntek, de azért még feszült. Az ágyunk borzasztóan kényelmetlen volt, de az alvást így is csak 8-ig élvezhettem. Onnantól a kis csibész a fejemen ugrált, egészen 9-ig, akkor tértem magamhoz.Kép

Na folyt köv, mert gyermekem felébredt
saasha

Kép
sasha

sasha
hát ez részleteiben is kimerítő olvasmány volt Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Sasha, tök jó olvasni, amiket írsz, mintha én is ott lettem volna, mellesleg én is fogyózom, töltöttkáposztaKép

Ilke, nekem bármikor jó, vagyis ilyen a napunk: kelés 1/2 6-1/2 7 között, fent van Betti 8-ig, ilyenkor megyünk a közértbe ha kell. 10-11-ig alszik, akkor ebéd, játék. Kánikulában még a kertbe sem megyünk, mert nem bírom a hőséget. 2-4 ig alszik, utána ha nincs extra meleg akkor séta. Most néztem az előbb, 38 fok van az ajtó előtt árnyékban..
Hát a locsolás nagyon fontos, mert különben úgy kiég a fű mint nálunkKép Jövőre tervezi a férjem, hogy a szomszéddal közösen fúrnak kutat, és csináltatnak automata öntözőrendszert.

Lányok az én Bettim, olyan erőszakos lett, hogy csuda. Rögtön hisztizik ha nem kapja meg a telefonom, tv-távirányítót, kávéspoharat, stb. Megpróbálom mindig kicselezni játékkal, de nem kell neki.

Nem tudom érdekel-e valakit, de aug. 19-ig akció van a kengurus ruhákra, én szombaton megyek beszerezni az őszi kollekciót, kell egy pár 80-as cucc.

Kitartás ebbe a hőségbe, állítólag este esőt kapunk. Kertesek, nem kell locsolniKép

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

csics
Nem is rossz ötlet este is főzit adni, hátha jobban jól lakik tőle és nem kel majd éjjel - kipróbálom!!

Kataa
Igen akkor még 2x adtam, de most mióta ilyen nagy melegek vannak egyszerűen nem eszik annyit, így ha 2x adtam főzit, este már a tápi jött és a gyümi kimaradt. Azt meg nem akartam
Én azt is átrakom bébiételes üvegbe amit én csinálok, tudom, hogy egy üveg egy adag Kép

nyusz
jó pakolászást - akkor a szülinapomat már az új helyen élitek meg Kép - azért nem irígykedek a pakolászás miatt - találtatok végül jó költöztető céget??

Kataa
Én most gyártok is olyan könyveket. Kölcsönkértem párat, ami szimpi volt, beszkennelem őket, aztán ki kell majd nyomtatni, ráragasztani kartonra, lefóliázni és kész Kép Szerintem jól fognak sikerülni, így nem kell megvenni őket + régen szerintem volt pár olyan édes könyv, amiket ma már nem lehet kapni, + a maiak minősége sehol sincs a régiekhez képest KépKép

Kataa
Ügyi Alex!! Mi most jutottunk el oda, hogy elég, ha mondom neki, hogy tapsoljon és csinálja. Idáig csak akkor ha mi is tapsoltunk és utánozott v. teljesen spontán módon magától.

Conti
Na ugye, akár máris mehettek megint nyaralni, gondolom most már nem paráznál Kép Tök jó, hogy jól sikerült!!

Beszti, Zsani
Mi meg most jöttünk haza ugyanonnan Kép Nagyon jó volt, és az idő is tökéletes (Manó, látod, mondtam, hogy Szilárd bácsi rendszeresen mellébeszél Kép )
Képzeljétek bevittem Dodit a hullámba is, teljesen egyedül elkarúszózgat ott is, olyan kis ügyi volt!! Nagyon büszke vagyok ám rá!!

Beszti
Köszi a címeket, tényleg az néz ki a legjobbnak. Mondjuk nekünk nagy kár, hogy nincs egy ilyen a belvrosban is, így majd csak szeptembertől megyünk Kép

gömb
jó lehet az a kocsi, milyen jó neked, hogy apa csak úgy fogja magát és megajándékoz eggyel!! KépKép majd legközelebbb összejöhetünk strand ügyben - meg amúgy is, ha ilyen jó idő lesz továbbra is, úgysem fogunk itthon ülni Kép

Ilke
pont én is most gondoltam rá, hogy visszakerülhetnének már Kép azért pakolj ki nyugodtan, gondolom elég sok egyéb gondod is lehet most

gumicukor
és mi a neve ennek az ülésnek?????

Rit és Dodo

rit

anemona7

Gumicukor!Kép

Hát pedig így is kihagytam egy-két dolgotKép

Conti!
Örülök, hogy tetszett, jön a folytatás, mert alszik a kölkeKép
Gábor is iszonyúan hisztis. Ez pl most történt alig 1 órája. Vettem egy fél literes innivalót és ittam belőle. Gyermekem a kocsiból nyöszörög és noszogató hangokat hallat, hogy adjam már oda. Nyujtja a kezét az egész nyakát-fejét és majd kiesik a kocsijából... Közben meg az a hisztis-követelőzös-noszogatós kiabálása... Aztán persze mikor ittam odaadtam neki, de lehet nem kellett volna. Egyébként ez itthon is így van mindennel, de az élet sajnos olyan, hogy nem kaphat meg mindent, ez így van itthon is. Egyébként a mobilomat már tönkre tette. Annyit nyalogatta a telcsimet a töltő részénél, hogy berozsdásodott és nem lehet tölteni. Lehet kidobni. Szóval ezzel vigyázni kell. A matáv telefont meg odaadtam neki, illetve megszerezte és az erkélyen lévő kismedencéjébe beledobta. Nem lett volna baj, ha nincs benne víz...
Újabb hobbija, hogy fogja a játékokat, vagy bármit amit talál és belemártja a medencéjébe és utána leszopogatja róla a vizet... Hihetetlen.

Erdélyi túra folyt köv.
Na szóval. Felébredtem, gyerekkel kivonultam, ahol senkit sem zavarunk, mert persze mindenki húzta vagy délig-2-ig a lóbőrt... kévé sehol, csak hülye nescafé. Még rendben is lett volna, de tej egy szál se, csak completta por. Brrr.
A helyzet amit láttam katasztrofális. Kb 20 évvel le vannak maradva tőlünk, pedig ez azért nagy szó. Minden olyan mint nálunk a 80-as években. Játszótér nincs, a tömb közepén egy 2-es hinta, két libikóka egy homokozó amit benőtt a gyom. Aztán ennyi. Melegvíz csak azokban a lakásokban van ahol kicsit jobban keresnek (sokkal jobban) az emberek, mert pl vállalkozók. Itt a cirkó szolgáltatja a meleg vizet is. Mi szerencsére egy ilyen családnél laktunk, bár rokoni szálak nem fűtek hozzájuk, csak az örömanya család barátai. A rokonéknál pl egyáltalán nem volt melegvíz, mivel cirkó sem. Régi szőnyegek, régi mintjú falak, a parketta az ebédlőben 3 fajtából tevődik össze, pórszívót nem láttam, csak azt a régi tologatós szöszfelszedőt. Viszont a közértekben elég sokminden van, csak meg kell fizetni. Jó, persze nekem olcsó volt, de nekik méregdrága. De volt olyan is, hogy ugyanannyiba került mint itthon. Pl a telefonok. A vőlegény húga alsó tagozatos tanárnő és keres 2, 700.000 lejt. Az újabb telcsik (nokia 3510i) meg kerül 4,5 millióba... kicsit drága. (a 2,7 millió lej az kb 20 ezer forint) Egy normálisabb farmer 1 millió, egy táska 250 ezer.
Amit megfigyeltem az még az, hogy a románok és a magyarok kölcsönösen gyűlölik egymást. Tisztelet a kivételnek, mert nem sok van.
A lakás rezsije amiben laknak a rokonok 7 millió. 3 fizetés teszi ki ezt az összeget, tekintve, hogy a szülők rokkant nyugdíjasok. Azt hiszem, ha valakinek nincs vállalkozása, vagy nem lop az nem tud megélni. A rokonék az elsőt válaszották, hiszen a férj nyugdíjas pap, így a törvénytelen dolgok eleve kizártak.
A hazjövetelt nagyon vártam már, mert a Gabi már nagyon utálta, hogy semmit sem szabad és sehova sem mehet és ráadásul dög meleg volt a lakásban és a pelust se vehettem le róla, mert mindig menésben voltunk. 2 nap alatt olyan csúnya lett a kukija és környékeKép Fájt is neki, mert amikor kenegettem mindig odakapkodott a kis kezévelKép Azóta se nagyon akar neki múlni. Már olyan gombás jellegű az egész. Most felváltva szellőzik, kiütés elleni krém és Canesternnel kezelem, meg a fürdővizbe kamillát teszek. Nagyon lassan javul neki.

na puszi
mindenkinek hüvösebb napokat,
ssasha

Kép
sasha

sasha
Igen, ez sajna így van. Mármit anyagilag iszonyú szarul állnak, az kétségtelen. Nekem volt szerencsém bejárni Erdélyt (a belsejétKép) stoppal nem is olyan rég! Az emberek iszonyú kedvesek, udvariasak, nem úgy, mint itthon. Azt a semmit, amilyük van természetesnek vették, hogy megosszák velünk, pedig akkor láttuk őket először és utoljára. Értsd ezt akár kajára, de volt, hogy nem hagyták, hogy sátort verjünk, éjszakára is beinvitáltak, mert eleredt az eső - ami ott elég gyakori! Reggel a néni saját maga szedte gyógynövényekből főzött teával itatott és saját készítésű sajttal kínált. Mesélték, ha valakinek megdöglik a lova, az egész falu vesz a húsból, így segítve a szerencsétlenül járt gazdát Kép Szóval iszonyú szegénység és iszonyú jó szív lakozik ott. Pl. rendszeresen, mikor megköszöntünk valamit, ezt a választ kaptuk: "Nem tesz semmit, tiszta szívből tettem!" - na hát ilyen szív nincs itthon szerintem. A magyar ünnepeket meg jobban ünneplik, mint mi! Perzse tényleg utálják a románok és a magyarok egymást mármint a helyieket, de hozzátenném, hogy egy hetes túránkon utoljára és ottlétünk alatt először egy román vett fel. Elvitt egészen az állomásig Gyergyószentmiklóson. Búcsúzóul pénzt erőszakolt a kezünkbe, mondván, hogy igyunk egy kávét az egészségére!! KépKép hatalmas és felejthetetlen élményeim vannak onnan, vágyom is vissza és most készülünk is családostul Kép

Rit

rit

anemona7

sasha: hát ez nem semmiKépKép Jó lehetett, már a mulatság része. Amúgy meg tényleg szörnyü, hogy mennyire el vannak maradvaKép

Rit: én is gondoltam reggel, hogy Szilibá szokás szerint félrebeszéltKép De aztán mostanra megjött az esöKép

Konditerem: már napok óta akarom irni, csak mindig elfelejtem, hogy Zudlóban is van egy olyan hely, ahol vigyáznak a babákra... Valahol az Adria sétány környékén van. Ha valakit érdekel, megnézhetem kedden, mikor megyek dolgozni, mert ki van rakva egy szórólap.

Hiszti: nálunk most éppen szünet van, már egy menetet túléltünk hiszti ügyben. Szegény rájött, hogy nálam nem használ a hiszti. Egyszerüen nem foglalkozom vele v. hagyom hogy eldobja magát. Pár alkalom után felfogta, hogy elég gáz hanyattvetni magát, mert az fáj (jójó, azért kicsit szoktam tompitani, hogy ne essen akkorát, de nem tutujgatom), úgyhogy most éppen elég ha csak komolyan ránézek mikor kezdi a cirkuszt. Olyankor vigyorog egyet (amolyan "háteztismegpróbáltam fejjel), aztán odébballag.

Ma tiszta csavargás volt az egész napunkKép Viszont megint megállapitottam, hogy hátrányos helyzetü babakocsis anyuka vagyok. Be akartam menni a Fözelékfalóba, hogy egyek valamit, meg le tudjak ülni Julit is megetetni, erre látom, hogy lépcsö van, és nem is tudok felmenni, mert nem tudok babakocsival sorban állniKép Úgyhogy végül kifözdés kinait ettem (egész jó volt), Juli meg bevágta a mángoldfözijét.
Aztán meg hazasétáltunk az Operától az Árpád-hidig. Azt hittem a végére, hogy leszakad a lábamKépKép

zsani
zsani

Ilke!

Hát ha rar gondolsz hogy mondtam hogy van 1 doboz HA rízspépem,a kkor az már sajnos nincs megKép, odaadtam már másnak, de amúgy is augusztus tizen valahanydikán lejártKép

Gumicukor!

Már rég akarom kérdezni, hogy hol lehet kapni ezta rízs vagy zabtejet? Én sehol sem látok, pedig kipróbálnám.

Sasha, Rit!

Nem semmi kalndok. Én még sose voltam arra.

manó

KépKép
manó

Kataa,
Gyors jobbulást a kezednek, de azért ugye pihentetni is fogod?Kép

Gumicukor,
Reggelire szokott Lili barnarizslisztből gyümis pépet kapni. Szereti is nagyonKép.
A fogmosás egész jól működik, szerencsére a nemrég kibújt rágófogait is engedni mindig megsuvickolni. Múltkor voltunk egy anyatejes rendezvényen és ott azt mondták, hogy már lehetne babafogkrémet használni nála. Lehet, hogy lassan ki fogom próbálni.

Nyuszika,
Hát igen, olyan jó lenne ha lenne időm a kertre is, de örülök ha locsolni ki tudok ugrani esténként. Azért lehet, hogy nektek jobb lesz, mert nem kell fákat kivágni, stb. eleve úgy alakíthatod ki ahogy szeretnéd. Nálunk elég rendesen tele van zsúfolva a kert, és az a baj, hogy vannak szép növények, fák de tök rossz helyen. A bejárati ajtónál pl. van egy gyönyörű piros virágú fa, de ki fogom vágni, mert egész nap a darazsak szállják. Tényleg nem tudod, hogy rózsabokrot, hogyan és mikor lehet átültetni másik helyre? Nem tudom, hogy ősszel vagy tavasszal nyúljak hozzá.
A bevásárló központok most már hozzánk sincsenek olyan közel. Kezdek rászokni a listaírásra, mert ha 1-2 hetente elmegyünk akkor nem szerencsés ha kimarad valamiKép.
De jó neked, hogy lesz autód, sajnos nekem egyenlőre le kellett mondanom rólaKép.
Te a tejtermékeket mivel pótolod Eminél?
Tényleg nektek a ház mennyire van már kész?

Zsani,
De jó neked! Elvileg nekünk is lett volna 2-3 hetünk a költözés előtt ha nővéremék nem kavarnak be, úgy azért már egész más lett volna.

Forti,
Gratula Levinek a 4. fogacskához! Épp tegnap jutottatok eszembe, hogy mi lehet veletekKép.

Conti,
Akkor egy délutáni időpontot esetleg megcélozhatnánk majd jövő héten.
Jó ötlet ez az öntözőrendszer, nekünk mondták az előző tulajok, hogy volt itt fúrt kút, de nem használták, így betemették, hajráKép.
Este én is locsolgattam, erre elkezdett dörögni az ég, szépen abba is hagytam, gondolván, ma erről levan a gond, de egy szem eső sem esett.

Rit,
Ma nagyon béna voltam, mert szinte mindent itthon felejtettem (pénztárca, Lili iratai...) és hát a CD-ket is. Lehet, hogy már csak jövő héten tudok megint a belváros felé menni, bocsi a késésért, ahogy tudom viszem és csörgök előtte.

Sasha,
Ma Lili is megkaparintotta a vonalas telefont, és a memo gombbal szépen felhívta apát aki ott ült melletteKép.
Jobbulást Gabi popsijának. Tetszett az esküvős élménybeszámolóKép.

Manó,
Hű, akkor lehet, hogy más írtaKép? Majd holnap rákeresek. A DM-ben lehet kapni rizstejet, sőt ott a legolcsóbb.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

ilke: ha hozzányúlsz a rózsához, akkor ósszel csináld, de szerintem nem fogja kibirni az átültetést. A rózsák elég kényesek. De ha a mostani helyén útban van, akkor érdemes kipróbálniKép

Juli tegnap a távirányitóval telefonált. Tök aranyos volt, abba nyekergett beleKép)

Forti: gratula a foghozKép Hát kijött végreKép

zsani
zsani

zsani
nálunk nem esett, ép csak vizes a járdaKép
zugló nekem nem jó konditermileg, nagyon rossz oda a közlekedés:csak busz v troli Kép
Én is hátrányos helyzetű vagyok: a dm-be nem tudok bemenni. 3 magas lépcsőfok + egy ajtó, amit ki kéne nyitni. Ráadásul mindez elég keskeny, szóval nem működik a dolog. Nem tudom, mi lesz itt eu csatlakozáskor, van itt gey pár metró, közintézmény, bolt, ami abszolút megközelíthetetlen mozgássérültek számára, pedig, ez feltétele a belépésnek!!

Ilke, ok, next week, várom majd Kép

Hiszti nálunk is néha előfordul. Mi meg ilyenkor el szoktunk kezdeni ugyanúgy hisztizni, erre leáll, és bámul ezerrel, hogy most meg akkor mi a csuda van!!KépKépKép

Olyan jó lett a levegő, azt hiszem bevállalunk egy jó kis parkot, dodesz szunyálhat én meg szaglászhatom a friss illatot! Úgyis el kell mennem a westendbe is, pókunk ismét éhezik Kép

Ja, akit érdekel: Az Árkádban most lehet őserdőt nézni, mi megyünk 7végén!!

rit és Dodi

rit

anemona7

ja, akartem még kérdezni:
Nem tudja valaki, hol lehet olyan félsátrat, árnyékolót kapni, aminek az egyik oldala hiányzik??? sürgősen be kellene szereznem egyet és nem tudom, merre induljak!!

Rit

rit

anemona7

Hali!

Azt álmodtam, hogy a terhességi teszt pozitív...
Pedig mostanában nem is járt a fejemben a baba. Az Erdélyi kiruccanás és meg is volt. Tiszta hülyeség.KépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?