Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Na itt megint:

Beu,
bölcsi ügyben
: Újpalotán lakunk,két bölcsibe adtam be jelentkezést még a nyáron,mert azt mondják,kevés a férőhely és kb egy évvel előbb jó bejelentkezni. Az egyik,egy elég nagy bölcsi a posta mögött (nem tudom a címet,de valami központi épület) egész szimpatikus,nincs annyira lepukkanva az épület,van ott egy óvoda is mellette...azt hiszem az már Rákospalota,de nem biztos...

a másik,szinte a házunk mellett van,Kavicsos köz a cím,de nagyon lerobbant az egész,pavilonokból áll,még talán a nyolcvanas években épülhetett,de azóta nem sokat fordítottak rá...nyáron láttam,hogy szerteszét hagyták a játékokat az udvaron,meg az egyik gondozónénit láttam,aki nem volt nagyon szimpi...(tudom,hogy inkább az ott folyó munka lenne a lényeg,de abba nem látok bele és így nem lehet megítélni sajnos...)

Az egyik mellett az szól,hogy közel van nagyon,így nem kellene fél 6 kor kirángatni az ágyból a gyerkőcöt (a munkahelyemen fél 8 a kezdés kb 40perc alatt érek oda,szóval elég korán kell menni,bár remélem,hogy tudok valami órarendi könnyítést kérni...) a másik kb 15 perc séta hajnalban gyerekkel,hát nem tudom...kocsival is hercehurca az egész,de talán tisztább és jobb érzés volt bemenni. Annyit mondtak,hogy májusban kiírják ki nyert felvételt.

Egy barátnőm mesélte,(ő budán lakik) hogy amióta bölcsis a kislánya tök piros a feneke,nyilván nem tudnak odafigyelni folyton,hogy ki mikor kakil be stb,fogyott is a kislány,hiszen nem etetgetik ötfélével,ha nem eszik nem eszik aztán annyi.
Félek azért picit,Réka szeptemberben lesz 22 hós,még olyan kicsi...persze ha arra gondolok,hogy anyukáink idejében 6 hósan nyomultunk a bölcsibe,talán nem annyira gáz. Mindenesetre jó lenne,ha addig megtanulna magától enni...kb a feléig jut aztán dobálás szenvedés...

Wc szűkítés: Most olvastam a Suttogó mindent megoldban, hogy ő is így javasolja...tök jó,most döngetem a mellem,hogy dekirály énisénis...persze a bilit is lehet a klotyóba tenni,szóval mindegy,de még nem kezdek neki csak szép lassan (suttogó néni már 9hósan mondja...hát nemtom. :roll: )

hiszti:
Asszem kijelenthetem,hogy hisztikorszak kezdődött,vísít ha nem úgy van ahogy Őrékasága eltervezte,nem lehet felvenni ilyenkor mert "cseppfolyóssá" válik,szóval elhagyja magát és csúszik ki a kezemből és még egy trükk hasravetődik és csapkodja magát. Ma hányásig fokozta a hisztit,addig sikerült hergelnie magát...volt is langyosvizes arcmosás. ( kiskoromban szerintem én is belenéztem párszor a lavórba ilyen hisztiműsor okán...)
Rájöttem,hogy ha letojom-már bocs a kifejezésért- talán hamarabb abbamarad,néha viszont mintha megháromszorozná az erejét csíprúgharap,vergődik,egyszer el fogom ejteni,a tisztábatétel egy rémálom...aligátorteknős-mondta rá apa. :lol: Szerintetek ez csak egy dackorszak előtti hisztihullám,vagy ez már az lenne?

Timi,
Szegény Dóri,jobbulást,szerintem R is beteg lesz,bár nyomom bele a cebiont meg az oscillococcinuumot,de most szörcsög,szívom az ormányt, remélem megússzuk a dokit. (a szülinapja után volt beteg,azóta nem,bár nem nagyon vittem közösségbe...persze az sem jó,tudom,már csodálkoztam is,4 hós kora óta majd minden hónapban volt valami orrfolyás,eddig ez volt a leghosszabb...csak nem durvul el ez a nátha. (Anyumék ovijában skarlát és bárányhimlő van,így most nem is jön anyukám egy jó hónapig,szerintem lőttek a vizsgázásomnak...na ennyi.)

sziasztok,megyek alvás, no vacsi pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos

na most olvastam az előző oldalt,helló Melódia jó hogy írtál megint...biztos jó lesz egy kis kikapcs...Pisti tényleg jó sok foggal bír,Réka-aligátorteknőc-koboldhercegnőnek most jött ki a 10 és 11 is készül...tényleg olyanok mint a cápa...hány tejfog van? Ugye kevesebb mint a maradandó?
Ja,ti ha fogat mostok akkor tesztek rá valami fogkrémet a fogkefére? Lehet ez már volt téma..de akkor nem figyeltem.

Tényleg eldugulok
pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Szia Santos!

A bölcsivel kapcsolatban azt szeretném neked mondani, hogy fel kell készülnöd arra hogy a kislányod sokat lessz beteg. A nagyfiamat én is betettem bölcsibe de csak honapokig birta. Mindig beteg volt, a gondozok részéről is lehetetlen dolog minden gyerek orrát törölgetni és igy egymást tapogatják. Folyamatosan mindig más nyavaját hozott haza. Nagymamák nélkül nem is tudtam máshogy megoldani csak ugy ha visszamentem gyesre.
Mi minden este fogatmosunk, pindurka Gabi fogkrémmel.
Szia Kép
Vendég

hali,
Melódia,
Nem lehet, hogy a munkádra reagál Pistike így - vagyis alvásinehézségekkel? Nem okoskodni akarok, de amikor én próbálkoztam bébisintérrel és nem volt neki szimpi, akkor voltak ilyen gondjaink. Nem lehet, hogy hiányzol neki?
Tényleg most bölcsiben van vagy anyós és párod van vele?

Santos,
Nagyon köszi az infókat. Megértem az aggódásodat. Most én sem tudom elképzelni, hogy reggel keltsem a lányomat. Kell az a kényelmes ki ébredés, szöszmötölés együtt. Nem tudom, mi lenne, ha rohanni kellene, nagyon sajnálnám..
Én azt gondolom, hogy a dadus személye a legfontosabb. Lehet bármilyen jó a nevelési program, ha a közvetítő, segítő nem tudja azt jól közvetíteni a kicsik felé. Egy jó dadustól meg kaphat szeretetet, odafigyelést, és akkor már csak gyerektársaság kell hozzá, hogy nagyjából mindent megkapjon ami kell ebben a korban. Persze divatos most mindenféle foglalkozást beiktatni (bevallom mi is csinálunk ilyeneket...) , hasznosak is lehetnek, de csak ha megfelelő ember csinálja a kicsikkel.
Anyukád ovijába fogod utána iratni?

True,
Azért mi sem vagyunk olyan régóta város.....fél éve:-)

Beusa
Kép
beusa

15 hós oltásról kinek van tapasztalata????
Mire lehet számítani? Ma kaptuk és eléggé aggasztókat mondtak róla...
Köszönöm, B

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Azért bekukkantok!

Szóval Dóri a 16 hónap alat nem köhögött, és most elég fura ez neki. Úgy látom, h tök fura arcot vág amikor köhög. Sőt! Nem tud rendesen köhögni. Olyan édes!

Santos!

Nálunk a fogmosásnál nyomok egy ici-pici fogkrémet Dóri keféjére. Bölcsi dologtól én is tartok egy picit, de még nem is tudom, h visszavesznek-e, és addig nem is foglalkozom a dologgal. Én beirattam Dórit a bölcsibe még tavaly nyáron.
Hiszti : Ne is mondjad! Ismerős a téma! Én leszoktam spriccelni! Nálam a pelenka csere a nagyon durva, és amikor öltöztetem. Meg persze amikor valamit kitalál, és nem úgy van. Gyakorlatilag akkor amikor a művésznő úgy gondolja! Mostanában egyre sűrűbben.

Bizti írtad valahol, csak lemaradtam. Mit tanulsz most?

Wc dolog
: Ma anyuéknál ráültettem a bilire, és olyan édes volt, mert utána azt kérte, h fogjam meg a kezét, és ráült. Persze ruhában mindezt. Aztán egésznap kérdeztem, h van-e kaka, de nagyon nem csinált semmit. Majd hozta a bilit Nekem, de akkor megszagiztam, és nem volt kakás. Pár perc múlva apukám mondta, h Dóri bekakilt. Ha ez tudatos nála, akkor Nekem vége van!!!!!Még a végén nyárra már szobatiszta lenne. Kiugrom így is a bőrőmből, h milyen okos!Na de én ezt abszolút nem erőltetem! Minden nap megkérdezem tőle, h kaka van-e, hol van a kaka stb.....?

Melódia!

Eddig nem emlékszem, h lett volna ilyen jellegű gondod, h babakocsiban altattad. Mert azt tudod, h én abban szoktam még a mai napig huzogatni? Este persze már nem, mert legtöbbször a tápszer alatt elalszik. A d.u alvásnál van ez. Mióta van ez az altatás?

Beusa!

Miket hallottál az oltásról? Mi már megkaptuk, és szerintem azóta van ez a hiszti nála. Lehet, h semmi köze nincs ehhez, de eddig betudtam pelenkázni minden zokszó nélkül.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Santos!

Nem így akartam a formátumot :lol: :lol: :lol: :lol: !

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok, csak röviden, mert mostanában igen sűrűn ittfelejtem magam...

Mi is ma megyünka 15 hósra, totál kivagyok tőle, teljesen elfelejtettem... Olyan béna vagyok, legutóbb mikor voltunk tanácsadáson, utána egy ismeretlen csaj felhívott, hogy megtalálta a kiskönyvünket a dokinál a földön, és beadja az oviba, majd menjek el érte. A barátnőmnek mondtam, hogy hozza már el, neki idejár a gyereke, de ő meg utána már nem vitte a gyereket, mert messze van az ovi és nincs kocsija, és teljesen elfelejtkeztem róla, hogy ott a kiskönyv :oops: :oops: Ma meg keresem mint az állat, fél óráig, mire beugorott :o Ez azért már durva... na megyek mert az én kis papagájom: anúúú, anúúú... nem tudom, honnan szedi, a nagyon anyának hívnak... Tegnap utánunk mondta: bácsi, néni, disznó :) ez utóbbit Marcika tanította vele :lol: :lol: Na pusz, majd még jövök, ha tudok! Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Na, megtejciztünk, most nézi az Eperkét :)

Szóval hiszti kapcsán: hát szerintem elég korai még.... Én nem emlékszem, hogy ilyen pici korban hisztiztek volna a gyerekek... Ez szerintem két dolgot jelenthet: 1. gyorsan lecseng nálatok a dackorszak. 2: BAROMI SOKÁIG FOG TARTANI... Szóval, azért felkészülhettek a csajokkal, mert tapasztalatom szerint azért a ledurvább periódus 2-től 3 éves korig tuti eltart... Ha nálatok most kezdődik, az kemény lesz... Fogalmam sincs, mit lehet csinálni ilyenkor... Levi ezekhez a fejlett csajszikhoz képest egy baba még... Ül a cumijával, és a kistetével piszézi az orrát :lol: :lol: Olyan édes, na és hát ő egy nyugalom szobra, tényleg nem lehet rá panaszom, nagyon jó kisfiú! (max azzal megy az idegeimre, hogy mindenhova felmászik, most azt vette a fejébe, hogy az ágy tetején tanul menni - van esze, mivel ott nem üti meg magát... de állandóan leesik :cry: )

WC-zés téma: szerintem csak az kezdjen hozzá, aki idegileg fel van vértezve a kudarc ellen :lol:

Beusa: nálatok ki vigyáz a gyerekre, amikor elfoglaltságod van? Megnyitottad a családi napközit? Hol van? Írj már róla! Minna is ott van? Te is ott dolgozol? Vagy még nem dolgozol, csak megnyitottad?

Ne is mondjátok, bölcsi gondolatára a hideg ráz, de muszáj lesz... Na ez az igazi nagy szar, ilyenkor fog nehezen beszokni a gyerek, amikor anyuka is irtózik a dologtól.... Nagyon, nagyon fáj, hogy nem tehetjük meg, hogy 3 éves koráig itthon legyek, de sajnos ez van. Összébb már nem tudjuk magunkat húzni.

Ja, én azt mondtam Zsuzsnak, hogy szerintem Dunaújváros lenne az ideális tali helyszín, mert nagyjából mindenkinek messze van:) De sokunknak nem olyan messze, mint Pest, és legalább a pestiek se ülhetnek nyugodtan a valagukon, hanem ők is utaznak. Ez így igazságos. :lol: Viszont Zsuzs tudna helyszínt intézni, stb.

Tényleg, még nem volt topictali???

Na megyek, játszunk egy kicsit. Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Na ideértem,vasárnap ejtöztünk ugyebár Kehidán:isteni volt,Laura lába kék zöld,annyit rohagált és esett a kis vízben(Timi tudi).Mikor hazaértünk megint pihizni kellett ,mert a termálvíz teljesen leszívott mindannyiunkat.Tegnap leszedtem a karifát meg az összes dekorácíót,szinte a szabad óráimat mind ezzel töltöttem.Este névnapoztunk,(férjem)sütiztünk meg pizzáztunk :lol: Természetesen a Helyszínelőknek már nem tudtam segíteni....
Ma játszóbölcsi délelőtt,majd a barátnőm kirepítése Sármellékre,aki most megy vissza Londonba.Laura kapott tőle egy cuki fejpántot,olyan mint egy fülhallgató,szőrős meg pihi puhi. :wink:

Timi,Dórinak jobbulást,nem lehet hogy Kittitől kapta el?Kivi leszek hogy visszavesznek e melózni,és ha igen hogy lehet majd összehozni a napirendet hogy minden passzoljon és a gyerek se felejtődjön ott a bölcsibe :lol:
Van új állása Miklósnak?

Melódi,kellemes pihizést kívánok nektek,nincs is jobb ilyenkor a tél derekán a jó meleg termálvizben ejtőzni :wink:
Nekem is az ugrott be először amit Beusa írt,hogy Pistike lázad ellened hogy csak két naponta vagy vele.Nem lehet?

Tru,Laurát én majd szerdán viszem oltásra.Hova kapják ezt a szurit?
Képzeld az én férjem egész februárban Győrben fog dolgozni,ami nálunk is azt jelenti hogy hétfőn megy,pénteken jön.Szinte minden évben van egy ilyen nagy meló.Én nem vagyok annyira fosós csak 50x nézem meg hogy mindent bezártam e :roll: majd 1x-1x elhívom anyukámat.Imádom mikor eljön,mindig annyit tudunk dumcsizni.(szinte mindennap beszélünk messengeren,meg talizunk hétvégén,de mégis mikor ide jön az olyan más... :lol: )
Na,elindult már Levi?Laura tegnap,meg ma reggel is nagyon ette az újját,meg a rágófogkeféjét,dölt a nyála,de amúgy nem láttam fogat :cry:

Judit,Laura is szeret mindenféle takaróval,konyharuhával,nadrággal játszani.A legújjab hogy mindent,de mindent a világon megpuszil:tv,hálózsák,játék,könyv,zokni,hálózsák,.....

Beuka,akkor neked nullás a méreted,Amerikában ez a trendi.Botinak az éjszakái?

Tegnap séta közben történt: egy roma anyuka a járda közepén ittatta meg csemetéjét egy pohár yoghurttal.Hmm,gondoltam,de jó ő is kap fini tápláló fehérjét.Mikor egy vonalba értünk,épp akkora fejezték be,anyuka tartotta a yoghurtos poharat,gyerek kortyolt,majd mikor elfogyott,odaba##ta a hóra a flakont,s mentek tovább.Húú de pipa lette,legszívesebben felszedettem volna vele,én mint lelkes környezetbarát és szelekítív szemétgyűjtő.De nyuszi voltam,nem mertem beszólni,előttük ment a család többi tagja.Futó babakocsival hülyén néztem volna ki....
Hasonló szitu volt már,előttem lévő tini roma csajok a szemetet az egyik ház falán lefutó csatorna mellé tömködték....
Szóval,kicsi korban kell,kellen megtanítani minden illendőt a gyerekekenek,akkor talán a mi országunk is tenne egy lépést a környezetért,az unióért.....

Nektek nem kell félni néha a zebrán,sitve átkelni,nehogy fékeznie kelljen az autónak??

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok lányok!

Köszönöm hogy felhoztátok az oltás témát, teljesen elfelejtettem. Fel is hivtam a tanácsadot és 11-kor be is adják neki.

Jo hogy vagytok nekem!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert ezer dolgom van:

15 hós oltás: nekünk utána egy héttel volt két nyűgös napunk és néhány piros pöttyünk. Talán hőemelkedés is volt, azt csak a tenyeremmel "mértem", tehát nem biztos...

Hiszti: A "nem veszek róla tudomást" módszer szerintem nem jó. Egyrészt azért, mert nem lehet mindenhol kivitelezni (bevásárlóközpont, nagyobb társaság, tömegközlekedési eszköz stb.), másrészt meg gondoljatok bele a következő szituba: Anya és Apa összevesznek. Anya mondja a magáét, Apa meg úgy dönt, hogy azzal oldja meg a konfliktust, hogy elvonul, és tudomást sem vesz róla. Szerintetek Anya hogy érzi magát? Előbb-utóbb biztosan abbahagyja a mondókáját, de hogy a lelkének ez nem tesz jót, az tuti...
Szerintem a hisztit minden esetben kezelni kell. Először is tudatosítani kell a gyerekben, hogy amit tesz, az nem jó. Ez lehet szóval és tettel is, kinek-kinek meggyőződése szerint :P Szerintem a hisztizéstől nem csak a szülő, hanem a gyerek is szenved. Biztos vagyok benne, hogy nem élvezi, és neki is jót teszünk vele, ha rövidre zárjuk a dolgot.

Riz!
Hajrá babaprojekt!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jubi köszi a biztatast, meg az emilt! Végére még nem jutottam sajna-az elobb is leorditotta valaki a fejem, mert almos volt :o -de befejezem még ma!

Képzeljétek, akit érdekel persze: tegnapi gyumolcsnapon jo kislany voltam... ma reggeli mérlegelésem máááár -3 kg-ot mutatott. Hááát igen, látszik, hogy van miből fogyni :) (T'om True, hogy nem izgi, de én olyan izgatott vagyok :p 8) :lol: )

Edi: tejet napok ota akartam irni. Nekunk anno azt mondta a vedono, hogy higitas nelkul a 2,5-es boltit. Se forralni, se semmi nem kell. És priman muxik a dolog :) Elso nap két korty utan elkuldott a sunyiba. Masnap két korty utan ujra, majd 10 mp mulva jol meghuzta. Harmadik nap már vigan lefetyelte. Most meg nap 2x 250 ml (vagy tobb-csurig cumibol) siman bemegy :D
De én cukrot nem tennek hozza :o A sok cukor nagyon megterheli még őket, szerintem True vedonoje egy sintér :p bocs True, de tudod, öszinten leirom inkabb :) Egyszer probaltam kakaot is, de az inkább tejpépben fogy el néha ;)

most rohanok, mert ég a kaja

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Nos tegnap irtam egy szép kis olvasmányt és Marvin egy esc-gombbal törölt mindent.. :twisted:

Van pár percem,hétvégén költözünk és már a hajam hullik mert nem kapok fránya szekrénysort ami tetszene.Persze amikor nem akar az ember venni akkor van dögivel,de most az istenért sem tudom kiválaszatni melyik legyen.Ülögarniturát végre választottam de azt is csak ugy hogy egyemegafenejoez.Kezd elegem lenni.Dobozolok pakolok és még a negyede sincs meg.Lányok van valakinek tapasztalata a kihuzos diványokkal kapcsolatban ?Alvás és kényelmi szempontból?Mert nem szeretnék ráfaragni.
A tali jol hangzik Ujváros támogatom én is. :lol: Lévén én is tözsgyökeres vagyok.
Fogyi.Én 52 kilo vagyok és 162 centi.nekem le kell mennie még 3 kilonak.viszont a régi ruháim már rámjönnek,igaz egy kis uszogumi fel-fel bukkan a derekamon.

Bili témához:Én nem vettem bilit nem is veszek.Mercinek sem volt csak fellépös vécé ülökéje.feleslegesnek tartom mivel a bilröl ugyanugy le kell szoktatni majd mint a pelusról.Ismerösöm lánya még 4 évesen is bilizett.Hát nem tudom.De gyereke válogatja.

Timi:
Dórinak jobbulást.Szép kislányod van nagyon.Tiszta apukája.Nagyon szép ajándékot kapott Apa.Merci egy polot addot apának amin ketten vannak Marvinnal.a nyakláncot a szülinapjára kapta észre sem veszi hogy van.Merci is azt kapott az elsö szülijére és azota a nyakában van.nagyon szereti és le nem venné..nekem is egy szép emlék maradt.Mivel a játokok amiket akkor kapott a fene tudja hol vannak.Ez meg egy örök emlék maradt..

Judit:
Mi holnap megyünk szurira,vagyis kettöt kap..Robi hogy viselte?
Szép kis szöke herceged van.

Melodia:
Huu de irigyellek a wellness miatt.Mi is készültünk de a költözés betett..Hajduszoboszló nagyon jo hely.mi nyáron voltunk.Mondjuk én csapatostól mennék hiszen nem vigyázna senki az aprolékokra.

Santos:
Én nem rakok még fogkrémet a kefére.Amugy is csak lenyalogatná.Egyszer raktam rá, simán bekapta a krémet és egy nyeléssel már a pociban is volt :shock: .. Elöször azt kell megtanulnia hogy mit kell a fogkefével kezdeni.Marvin még csak szopogatja meg a kádat sikálja vele.

Beuka:
Nagyon jo olvasni a soraid.hatalmasat nött a kisfiad.tetszett neki a szánko?nagyon találkony apa.Ügyesen megoldottátok.

Nos ennyire futotta ma.Megyünk megint megnézni a fránya szekrényt,ugyanis most telefonált a butorbolt hogy 9 hét a szállitás.Na ez a 21.-ik század.Még csak eztán vágnák ki a fákat ??na mindegy.

Nos ennyi telt ma tölem..de probálok olvasni .Bocs hogy nem irtam mindenkinek..Sziasztok..

Kép
Vendég

Hali

Az előbb írtam egy csomót, erre szétkapcsolt a net .... :evil: :evil:

TÁMOGATOM a dunaújvárosi ötletet!! (ha ha lehet ilyet kérni ápr. 1 után, mert ha minden jól megy ,akkor államvizsgázom).

most csak ennyi, de ha sikerül még időt nyernem leyírom még egyszer amit az előbb elvesztettem.

Kép
Kép
beuka

Sziasztok lányok!

Tulvagyunk a szurin! Picit pityerget de hamar abbahagyta. Azt mondta a dr.nénink hogy egy hét mulva lesznek tünetek ettől az oltástol. /ahogy Juborka emlitette/

Tina!
Vicces a kisfiad, gondolom a nővére szemüvege. Az én lányom 10éves és sokat segit nekem. A te lányod is anyáskodik?

3honap mulva megint hozzátok az oltás témát nehogy elfelejtsem!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok. Hú de sokat írtatok, mi is mindjárt megyünk a dokihoz, de még van egy pici időnk.

Riz: szerintem a védőnő is tudja, hogy nem jó a sok cukor a szervezetnek, de abban is biztos vagyok, hogy régen sem véletlen cukrozták a tejet a gyerekeknek. Nem is azt mondta, hogy 2 kanállal tegyek bele, hanem egy picikét, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy mondjuk fél kávéskanállal 2,5 dl tejbe. Szerintem ennél több cukrot is megesznek a joghurtban, túrórudiban stb. hiszen azok agyon vannak cukrozva. Veronika nem eszik ilyesmiket? Én ezzel is úgy vagyok, hogy nem viszek túlzásba semmit, tehát a cukornélküliséget sem :lol: A fogyókúrával semmi bajom, ha nem nekem kell csinálni :lol: :lol: Viccet félretéve, én tisztelem, ha valaki meg tudja tartani az elhatározását, olyan fegyelmezett. Én is sokat koplalok, de azért, mert alapvetően nem nagyon érdekel az evés, de ha KELLENE, akkor biztos nem tudnék. Tehát mondjuk nem eszek egészen 11-ig semmit (csak a habos capuccinomat sok tejjel), de mondjuk 11-kor amikor már nagyon éhes vagyok, akkor eszek.

Hiszti témában: abban biztos, hogy van valami, hogy a gyereknek sem jó. Amikor Hannának néha volt extra hiszti rohama, egy időben azt csináltam, hogy jó szorosan magamhoz öleltem, vagy felvettem, stb. és ez használt, de sajnos már csak akkor, akkor hülyére bőgte magát.... Azért Jubi kíváncsi lennék, nálad a gyakorlatban ez hogy működik.

Linda roma téma: hát igen, én nagyon haragszom rájuk... Persze apa mindig azt mondja, hogy honnan tudnák, hogy kell minden reggel dolgozni menni, amikor egyáltalán nem ezt látják otthon, és így nőnek fel, (persze ebben is van valami) de szerintem a többségük nem is akarja a jót! Engem az tud felbosszantani a robbanásig, hogy a gyerek kint szaladgál az út mellett, ha meg véletlen elütöd, téged lincselnek meg!!! És a tv-ben a legtöbb olyan tragédia, ahol nem figyelnek a gyerekre, mind romák!!! És még ők vannak felháborodva!! Na ennyit erről, nem akarom ragozni.

Na még beszédfejlődésről akarom kérdezni, hogy hogy állnak nálatok a babócák? Levin most azt veszem észre, hogy a legtöbb szót utánunk tudja mondani, nagyon sokat ismétel, persze magától még nem mond mindent, de ez már nagyon nagy dolog szerintem. Ma is mondta, hogy paci, és amikor nem figyeltem: nyiha-haha. Most meg ül, zenét hallgat, és hallom, hogy tapsol, mindjárt szétpuszilom. Na megyünk dokinénihez, szoríccsatok, aztán meg Hannáért Bonyhádra! Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Roma téma (True után szabadon): Egyszer csináltak egy felmérést, hogy mi hat a gyerekekre leginkább. Hát nem az iskola, nem a barátok és nem a tv, hanem a családi környezet. Ezért az iskolákban hiába is próbálják őket integrálni, amíg otthon azt látják, amit látnak, addig nem lesz változás. Ezért szerintem nem a gyerekeken kell kezdeni, hanem a szüleiken...

Hiszti: Gyakorlatban? Egy éves kora körül próbálta a pelenkázáskor kitörő hisztinél a fenekét a földre csapkodni és ordítani. Ekkor néhányszor kapott egyet a pucér combjára. Csak néhányszor kelle, és megértette, hogy ezt nem szabad. Mostanában is van, hogy ha nem engedek meg neki valamit, akkor kezdené a hisztit, de akkor határozottan rászólok, hogy nem szabad. Ilyenkor legtöbbször abbahagyja, ha nem, akkor jön a combra csapi. Elég részletes és gyakorlatias leírás volt? :wink: :P :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Háj

Na voltunk tanácsadáson,de minek,úgy utálom,ezren vannak,csomót kell várni még akkor is,ha csak tápirecept kell...Budapest ...még mindig semmi hír a tejallergia leletről,már hússzor felhívtam a gasztro.-t és csak zene szól a fülembe,hát nem tudom meddig várjak,dec 4.én vettek tőle vért...ááá nem ragozom. Láttam hogy adja be a dokinő a tizenöthós szurit,ez most nem rázta meg azt a kislányt aki kapta,de azért parázok,hogy mi lesz egy hó múltán...na majd mondjátok mit kell tenni.

Egyébként a meningitec vakcina is itt rohad a hűtőben,még nem adta be a doki,mondván,hogy várjuk meg az immunológus véleményét,na és pont az a doki blöffölt hogy az előző eredmény alapján semmi gáz ne izguljak...( ugyebár nincs előző eredmény :shock: ) így hát még oltás sincs...nem értem én ezeket,de ez tuti egy más kaszt, már a dokiké...

Hiszti ügy:
Amit írtam,az a vége, van felvevős-megölelős,kitalálom mit akarós,puszilós-szeretős...többé kevésbé úgy érzem kezelhető egyelőre-de mi lesz itt később nemtom -...a nemfoglalkozásost akkor vetem be,amikor tudom,hogy valami kis vacak dolog miatt őrjöng,pl nem szakad le a baba feje pedig már csapkodjuk 5 perce ez kiborító lehet, ettől fetrengésbe kezd,na ilyenkor megsimi,de ha tovább őrjöng látványosan kivonulok a szobájából. Na akkor azonnali csend és utánamjövés következik.

Mondjuk ez is gyerek-szülő vérmérséklet függvénye,de sokkal nyugisabban veszem a hiszti és dührohamait mint a kajadobálást,szóval nem kapok dührohamot ha épp hiszti van,legalább én... :lol:

Tali: én mindenképp tavaszi - nyári talit gondoltam, addig még ki is tudjuk találni hogy legyen és ki mikor hogy ér rá...szívesen kerítek helyet,de ha más ötlet van,akkor az is oké,szóval még van idő tervezgetni.

Másság téma:
Szerintem,hogy szép szóval éljek Újpalota multikulturális...szemben velünk kínai suli,mellette arab általános sutyó,a házunkban romák is laknak (megjegyzem tök normális család,gyönyörű kislányokkal,szépen járatják őket...persze nem ez a megszokott,de van ilyen is.)

Mostanában láttam egy anyukát,aki zoknikkal szokott házalni,meg a bolt előtt árulja...a kisfia kb 9-10 hónapos lehet,ott ül a babakocsiban,míg anyu zoknizik...a múltkor elérakott kb 20 dkg disznósajtot papírral együtt,az ölébe tette,mellé egy zsemlét és rászólt: Faljad fiam! A gyerek ette...én meg itt vergődök a darabossal nesze neked.
Majd Réká is káp disznósájtot ázt eheti.( na bocs de le kellett írjam,remélem senkit nem sértek vele... így néztem :shock: ) (Biztos nézték,hogy allergiás -e a kiscsávó... :lol: kicsapja valami kaja aztakkorjóvan.(a papírral nem tudom mi történt, tuti ott a helyszínen eldobódott...de Újpalota egyébként is egy szemétdomb szerintem,nagyon koszos...fel se tűnik senkinek sajnos.)

Tina!
Jó a kölök szemüvege :lol: meg a sapi is, nekem olyan Robin Hood-os hihi

True!
Beszéd szinte nulla,elmutogat mindent,illetve odaráncigál és rámutat arra amit akar,ha kakált akkor elém áll és a pelenkát fogdossa,vagy püföli a wc ajtót,ha szomjas mutogat a cumisüvegre stb...

4 felismerhető szó van pa=apa,
itá=gitár (ettől az uram elérzékenyült természetesen) gyügyü=gyűrű
és tyitya=cica
kombinációk: pa itá= apa gitározik
pa gyügyü = apa gyűrűje
pa tyitya= Mondd meg apunak azonnal jöjjön és a cicás mesekönyvből a képeket nézzük meg ketten. :lol:

Na pá megyek mert kávé kell még egy ma...

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Még valami: cukor...csak az agyoncukrozott vackokat issza meg,ha sok a citrom a teában akkor nyomkodja a lábamhoz a cumisüvegét látványosan fintorogva...mindjárt mutatom:

Zsuzs

Kép

Kép
santos

így: Kép

Zsuzs

Kép

Kép
santos

SziaSZTOK!

Dórinak folyik az orra, és csúnyán köhög. Ma 5kor keztük a napot, és 10kor tudtam csak elaltatni. Aludt 1 órát. Hol nyűgős, hol jókedvű. Ez a legrosszabb :cry:

Linda!

Jó volt egy kis Kehida mi? Nem taliztak mostanában, h Kitt beteg. Én is kivi leszek, h mi lesz amikor bölcsibe fog járni. Várom, hmit mondanak a munkahelyen. Ha nem vesznek vissza, akkor jön a bébi amitől FÉLEK! De ezt már írtam Truenak! Cicukám Jan 2.-án kezdte az új munkahelyén, de elég szokatlan 7 év után váltani. Mondtam neki, h majd kialakul, és nem lesz probléma. Majd úgy 3 hónap múlva már bizti tud mondani pozitív ill negatív kritikát. Bocsi, h nem volt jó az MSNEZÉS!De írtam ide neked :lol:

Tina!

Köszi, de a te kis krapekodtól mindig elájulok :lol: Hova költöztök?

True!

Nálunk csak ilyenek vannak: apa, anya, mama, papa, kaka, és lassan érti amikor azt mondom neki, h a babát hozza ide az asztalról, vagy ilyen apró kérdések................Amúgy inkább az jellemző ami Santoséknél is van, h elmutizik mindent.

Azt vettem észre, h írok, vagy kérdeztek valamit, és nem reagáltok rá :cry:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Utsó mára:

Timi,
bocsi,most reagál: Elte intézményi kommunikátor szak,kétéves felsőfokú szakképzés (azért jelentkeztem,mert ingyé' van a gyed-gyes alatt és két év csak...viszont ki tudta,hogy nem fogok tudni járni mert senkisem ér rá,hogy vigyázzon a kölökre????? na mindegy.

Riz,
Gratu,hogy megy a dájet,én ma muszájból benyomtam egy sportcsokit remegő kézzel húzva le a papírt,mint egy drogos... :lol:

Beu,
Nem menne anyumék ovijába,egyelőre míg Bp.n lakunk,de ha hazaköltözünk Dunaújv.-ba,én elvből nem adnám oda,mert elfogult nagymami állandóan rajta lógna,egyébként anyu sem támogatná ezt,mondta is amikor felmerült a dolog...( uh remélem érthető voltam) a váltótársa kisfia oda járt,másik csoportba ugyan,de a csaj folyton ott lógott és később,mikor nagycsoportos lett a gyerkőc akkor meg ő rohangált az udvaron stb oda hozzá...nem jó szerintem. Én sem tanítanám a családtagjaimat szívesen,mert nem lehet nem elfogultnak lenni.

Na már tényleg egy csomót írkáltam ma...legyek elég...pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok csajok!

A dunaújvárosi talit én istámogatom,én is odavalósi vagyok ugyibár!

Beusa,Linda!

Hát,lehet,hogy igazatok van az alvással kapcsoltaban,habár,én október óta dolgozom,és karácsony óta csinálja a cirkuszt,de csak este!Igaz napközben 6 hónapos kora óta babakocsiban alatatom!Most is éppen fél lábbal tologatom! :?
Tegnap pl.sírt a kocsiban,beraktam az ágyba,simán elaludt! :roll:

beusa!
Nagyszülők,és apa vigyáz rá felválltva,így nincs kiszakítva a környezetéből,és egy darabig nem is szeretném,habár be van íratva!

Az oltás nekünk is esedékes,de mi még várjuk a szalmonella eredményt,mert csak neg. eredménnyel oltják be,és azunk még sajna nem volt,habár mát rágóta tünetmenetes,csak lassan ürül!

Na,mentem pancsizni,elaludt a lurkó!

Pápá!melódia

Kép
Kép
melódia78

Szép jó estét!

Tina NAgyon jó a kép Marvinról!!! Haláli! Elhiszem, hogy kivagy a költözés miatt! Kitartás!
Igen, élvezte a Fiam aszánkót, különösen, ha futottunk, vagy ha a kutya húzta.

Timi Szegény Dóri! Milőbbi jobbulást Neki! Nagyon nehéz ilyenkor Velük :(

Melódia nem semmi, hogy már ennyi foga van Pistikének!

Linda képzeld február közepén megyünk Kehidára (ha minden jól megy) talán még össze is hozhatnánk valamit...
Nem akarok trendi lenni! :lol: törpe vagyok, és tiniarcú :(
Az éjszakáink???? Nost most ugye meg volt fázva bedugult az orra, gyakrabban ébredt, így gyakran meg is szoptattam. tegnap éjjel a 4 kelésből már csak 1× szopizott. Ha teljesen jól lesz, egyáltalán nem adok neki cicit, aztán próbálkozunk majd azzal is hogy apa menjen be (elkezdtük de fel kellett függeszteni).
azért van annak is előnye, hoyg faluban lakik az ember. Mi tök nyugodtan sétálhatunk itt az út közepén is. Alig alig jön erre autó. Ma is tök jókat séltáltunk Botond végre a saját két lábán :lol: nagyon élvezte. Különösen a csatornákból folyó víz tetszett neki!
Elhiszem, hogy szétcsúsztál a roma nőn!

Wc téma én nem veszek bilit, majd szűkítőt, de még nem akarom. Még kicsi hozzá szerintem. Először értse meg, hogy mi a pisi / kaki, aztán majd talán... Nyáron kisgatyában, vagy mesztelenül az udvaron, próbálkozunk.

ma pl fürdés után lehetett még meztelenkedni egy kicsit egyszer csak elvonult a Fiem egy sarokba és elkezdet pisilni. Persze meg akarta fogni a pisi sugarat, de nem sikerült :lol:
na jó ezt csak úgy leírtam.

beszéd még csak pár dolog mama, papa, apa ami legtöbbször pa, vagy papa, meg sokminden baba, meg próbál már mondogatni dolgokat, de még nem úgy jön ki a száján.
anyát még soha nem mondott. (:()
mutaogatásban Ő is király!

na most már lépek, ja ha eltűnnék, az azért van, mert belevetem magam a szakdogába (tegnap hidegzuhanyként tudtam meg, hogy 1 hónap múlva le kell adni :( :()

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka

vááááá, elszállt....
akkor most csak a talimeghívást ismétlem, a többit holnap. Szóval gyertek hozzánk, van kert és kerti gyerek mókák tavaszra.
Halihó B

Beusa
Kép
beusa

Beusának:

Kép

Lassan 1 éve.. :o
Vendég

Sziaasztok!

Melódia!

Régen soha nem tárgyaltuk ki, h a gyerekeket babakocsiban tologatjuk. Vagy írtad ez nekem? Úgyhogy én megértelek.

Beuka!

Elég nehéz valóban most Dórival

:cry: :cry: Van marketinges beadandó dogád? Termékpolitika? Vállalkozás p.ü helyzetének elemzése? Mikor mész legközelebb suliba? Most már csak akkor amikor a záróvizsgád lesz? Jó lenne talizni. :lol:

Santos!

Köszi :wink:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

sziasztok,
rettenetes ez a net, megint ledobott a fél szöveg után...

Tina. Köszi a fotót, nagyon helyesek.

True,
A fotó a talin (második?) készült tavaly nyáron. Az első talin mi még nem voltunk. MÉg nem indult el a családi napközi, helyen küzdök, amúgy minden ugrásra kész.
Rengeteg játék, kisbútorok, teljes felszerelés.
Amúgy szerintem anyukaként érdemes ilyesmin elgondolkodni annak, akinek munkára van szüksége, de még nem akar visszamenni dolgozni. GYES mellett működőképes, és az ember a gyerekével lehet. Pestieknek, közelieknek szívesen segítek is indításban, ha valakit érdekel.
Infókat lehet szerezni az alapjairól: www.csana-info.hu

Santos,
ez a fotó tündéri:-) nagyon hasonlít az én csöppségemre.

Timi,
ugyanazt tanulod, mint Beuka?

Tegnap szemészeten voltunk, pupillatágítással., Rémes, hogy nem űznek valami ennél normálisabb módot....

SZiasztok, B

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Beusa pont most gondolkodtam el ezen a lehetőségen, ill. csak játszom a gondolattal... Egyszer felhívhatnálak, :?: hogy dumáljunk erről, mert tényleg érdekel, hogy mivel jár egy ilyen indítása... Ráadásul van csecsemőgondozó barátnőm, szintén gyesen, és olyan barátnőm is, aki a pedagógia, gyógyped. stb. szintén már a 3. diplomáját szerzi, ő mondjuk tantónéni. És tudom, hogy Bonyhádon is éveket kell várni a bölcsire mellesleg. Amit nem tudok, hogy működik-e ilyen, de ezt könnyű kideríteni. :?: Állami támogatást igénybe lehet venni az elindításához, vagy önkormányzat segít? Egyéni vállalkozó formában működik vagy hogy?

Érdekes, amit írtok, mert Levi egyáltalán nem mutogat, max a fejét rázza vagy bólogat. Lehet, hogy ezért tanul meg korán beszélni, mert nem tudja elmutogatni, és hát ugye odamenni se :roll:

Ne hari, ha valakinek nem válaszolok, néha csak nagyon gyorsan és felületesen olvasok, viszotn van olyan, hogy éjjel eszembe jut :lol: :lol: és akkor másnap válaszolok ám!

mennem kell

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hali!

True!

Nekem nem válaszoltál a múltkori gyerektémára, amiről bőven írtam neked :cry: :cry: :cry: !

Beusa!

Egy fősulira járunk, és én Gazdasági Mérnök szakra, és azon belül kereskedelmi a szakirányra járok. Beusa most fog államvizsgázni, és Én meg még nem tudom....remélem jövőre :lol: Neki más a szakiránya. Nem is tudom pontosan mi. Azt hiszem pénzügy.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Beusa Nagyon jó lenne elmenni hozzátok, de sajna Nekem Ti messze vagytok :(
Nagyon irigyellek emiatt a napközi miatt!
Nekünk is kell járni szemészetre, mert azt mondták kancsal Botond. Voltunk novemberben, előtte nekünk itthon este és reggel kellett csöppenteni, majd megnézte a doktornő, nálatok is ilyen volt? Mit mondtak?
Nálunk 2 lehetőség volt (mert mégis láttak valami minimális kancsalságot) vagy szemüveg, vagy visszahordom 3 havonta. Persze, hogy ezt választottam, még mindig ez a jobbik rossz megoldás :?

Timi én mg. szakos vagyok, marketingből felmentésem volt, úgyhogy nem voltak ilyen beadabdóim.
Lehet, hogy ugrik a mostani államvizsga, a konzulensem nem volt velem valami kedves :( Jó lenne, ha már csak az államvizsga miatt kellene mennem, de még nem tudom...
hogy van Dóri?

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka

Jó reggelt!

Beuka!

Dórikám 5:30 kor kelt :cry: :cry: Azóta kirakózunk :shock: , de a lényeg, h nem nyűgös, és nem sír. Talán mintha egy picit jobban lenne, de majd akkor merek ilyet írni amikor visszatér a régi kerékvágásba. Tegnap volt dokinéni, és egy csomó mindent kell szedni, mert nagyon csúnyán köhög, és folyik az orra. Ki a konzulens tanárod? Én is hívtam a konzulens tanárt, és lazán közölte, h most küldjem át neki a vázlatot, és amikor márcsak 3 vizsgám lesz hátra, akkor jelentkezzem. Tehát ez azt jelenti, h baromira nem ér rá

:shock: Aztán meg lehet kapkodni.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Timi!
Én vagyok a "nagynemválaszoló" :oops: Igazából én csak akkor írok, ha konkrétan hozzá tudok szólni, meg időm sem sok van és sokszor emiatt átsiklok dolgok felett. Bocsánat!
Dóri korai kelése: Nálunk Beni ilyen kis pacsirta, hatkor már talpon van, de legalább minket hagy aludni...

Beusa, True!
Én nem mernék belevágni egy családi napközibe. Túl sok hisztis, erőszakos gyereket látok nap mint nap az oviban, iskolában...nem lenne türelmem hozzá, hogy a mások elkényeztetett gyerekeivel bajlódjak :oops:

Az erőszakos gyerekekről jut eszembe: Tegnap előtt este Beni úgy jött haza a suliból, hogy másnap reggel egy kicsit fél elmenni, mert az egyik osztálytársa (10 kilóval több nála) folytogatta :shock: , és megígérte neki, hogy másnap "halálra veri". Beszéltem a tanítónénivel, azt mondta, hogy tényleg így volt, neki kellett közbelépnie a folytogatáskor. Reggel a Párom bement Benivel, és beszélt a kissráccal, aki utána bocsánatot kért, de mivel már nem ez volt az első folytogatós esete kapott egy osztályfónökit is. A tanítónénik szerint rossz a családi háttere...
Tavaly egy másik osztálytársa leköpte Benit :shock: Akkor is a Párom ment be beszélni vele, nála is használt. Szóval nálunk ez a módszer bevált. Jó ha tudják, hogy aki Benivel kezd, az olyan mintha az Apukáját bántaná...Így már nem olyan nagyfiúk. Persze a kisebb ügyekben meg kell tudnia magát védeni, de ezek azért már durvák voltak...

Tegnap este Dani belázasodott, fájt a feje, éjszaka is vizesruházni kellett, most vannak az orvosnál, remélem nem influenza :roll:

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Én is a beteg Lauráról írok pár szót. :(
Éjszaka gyakran felsírt,megmértem reggel a lázát,hónaljban,38.1.Adjak neki kúpot?Már tegnap lehetett látni hogy nem minden okés,pirosas volt a szeme,meg karikás,és nagyon bújos,ami általában nem jelemmző.Tegnap megkapta a 15 hós oltást,ott hallottam hogy virusos höröghurut van mostanában.Kicsit köhög is,olyan mintha ilyen slejmmel küszködne,a dokinéni tegnap azt mondta nem piri a torka,most akkor mi van??Vigyem el orvoshoz?Még nem adtam neki semmi gyógyót,nincs is mit,most letettem aludni.(orrcseppet kapott)Szóval ha 38 a láza mi legyen ?Egy kis borogatás?Nem szívesen dugdosom a kúpot,utálja...... :cry:

Ma szerintem kihagyjuk a sétát,majd itt lógók egész nap :lol:

Jubi,durva ez a folytogatás :shock:

Timi,remélem ti már hamar meggyógyultok.Laura aki egy percig nem bír megülni a popóján,ma reggel egy fél órán keresztül a kanappén mellettem ült,könyveket nézegettünk,állatokról meséltem,közben folyt az orra,kiszippantottam párszor...olyan kis "bambi" volt :wink: Szerintem egész nap ez lesz.Nemsokára megy a privi :wink:

Edi,én is csodálkoztam mikor írtad hogy Katának nagy még a 80-as méret :roll: Laura 80cm,9920gramm és 80-86os cuccokat hord.

Beusa,elég izgalmas ez a családi napközi,de nem lenne nekem való,de szívesen elvinném hozzád Laurát :wink:

Beuka,hú de jó lenne megint talizni.Majd még beszélünk róla.Szívesen átmegyünk Kehidára :wink: suli: :?

Tali:nálunk is lehetne :wink: nagy a kéró, a szép füves rész meg a Kastélyban megtalálható ,5 percre tőlünk :lol:
Készítettem egy útvonaltervet,Dunaújváros 173 km-re van tőlünk,2 óra 43 perc az út...hmmm még gondolkodom......nagyon szívesen taliznék mindenkivel :wink:

Santos,cuki a bébi ahogy nyomul a lábadnak :mrgreen:

Tina,Marvin is aranyos,nekem olyan kis cserkészes :wink:

18.-án megyek színházba,anyukámmal(férjem állandóan bealszik a kultúrán :roll: :oops: :shock: meg amúgy is valakinek vigyázni kell Laurára)Hotel Menthol -t nézzük,Timi írta hogy látta,már nagyon várom.

Várom a lázal kapcsolataos válaszokat!Köszi!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Timi, Linda!
Nem nagy a 80-as méret Katának. Kata 77 cm és 80-86os méretet hord. Vam 92-es cucc is, de van 74-es H&M plüss nacink.

A H&M méretre gondoltam, amit vettem ruha 80-as és összemérve egy vadiúj Next 86-os ruhával egyforma. És ugye a Nextekről is azt kell tudni, hogy írtó nagy méretek, ez a 86-os egy 92-esnek felel meg.

H&M body 86-os is borzalmasan nagy, holott alapból más bodíból 86-t hord Kata. Kimosom lehet kicsit összemegy.
Szóval a H&M méretekre értettem, hogy azok nagyok :wink:

Szeretnék jönni bőven, nem tudom mikor fogok tudni, de a TALI nak nagyon örülnék, bármikor is lenne, szinte bárhol. De nem élem bele magam, mert amikor volt tavaly beteg lett Kata :(

Edit

Kép
Kép
edi78

Linda!
Én a helyedben adnék neki egy adag nurofent vagy panadolt ,az nem olyan erös mint a kúp viszont ilyen alacsony láznál tökéletes.

Szióó.Timi
Vendég

Köszi Tina,egyik sincs itthon,most alszik,lázasan mégsem mehetek el vele,esetleg kocsival.Hmm?

Edi,értem már akkor.Bizony ,néha egy egy ruci úgy el van méretezve.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok, megint csak pár szó erejéig.

Linda: kis láznál én is mindig Rubophen szirupot vagy Nurophent adok, ezt mindig tartok itthon, mert fogzásra is jó. Én helyetekben vennék Oscillococcinumot (biztos rosszul írtam) nagyon jókat olvastam és hallottam róla! Jubi próbáljátok ki, mert ha magas láza van, szerintem biztos influenza! Ez homeopátiás, én is vettem, megelőzésre is jó, ha pedig az első tüneteknél elkezded adni, akkor állítólag a legjobb a tüneti kezelésben. Most a náthás időszakban ezzel fogunk élni, plusz cebion csepp, plusz Actival, de ha lemegy ez az időszak venni fogok azt a flavinlekvárt. A barátnőm azt adja a kislányának, nagyon jó, mert 100%-ban felszívódik, természetes, és rákellenes anyagok vannak benne, szóval a szervezet öngyógyító képességére hat, a kislánya együtt kezdte az ovit Hannával és még nem volt beteg. :shock: Egy próbát megér. Mondjuk most nem panaszkodom, mert Hanna is már Karácsony óta bírja, de kopp kopp. Szerintem LInda kocsival nyugodtan elmehettek a gyógyitárba.

Levike 10,8 kg, és 85 cm, teljesen kiakadtam, hogy ilyen sokat nőtt, 1 kilót 3 hónap alatt. Hanna 1 év alatt hízik egy kilót. :?

Most mennem kell, megyünk majd a busszal, és még be akarom festeni a hajam, pusz, majd jövök, bocs Timi, de erről már beszéltünk, azért nem írtam rá, csak nem tudom mikor :o

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

köszi Tru,ha felébred megyünk is,beszerzem ezeket a cuccokat,hülye voltam mert már rég kellet volna ilyet tartanom itthon,na mindegy. :roll: :oops: végül is kocsival hamar megfordulunk,annyira nem vészes,enni evett,csak nagyon kis ragaszkodó :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!
Nos szurit nem kaptuk.Dokinénik egy agyament barom.Ahogy bementünk a rendelöbe ö se szó se beszéd felszivta a vakcinát miközben engem kérdez nem beteg-e a gyerek.
Mondtam neki multhéten taknyos volt de nem vészes ,azért nézze meg.Levetköztettem erre ö , meglátott 2 pöttyöt a mellkasán ami szerinte bárányhimlö szerintem meg a karfiol csapta ki ,amit elötte való este evett.Végül oda jutottunk hogy egyik szurit sem kapta meg a fiam,igy a drága vakcina kukában landolt.Épp tegnapra egy gyerek sem várt erre a vároban.
Persze a bárányhimlönk estére el is mulott :wink: .a szurit meg a dokinéni megveszi.Kutya kötelessége lett volna elötte megvizsgálni mielöt felszivogatja a vakcinát. Utánna meg már ugy belém beszélte hogyha akarta volna sem engedtem volna beaadatni.

Egyébként érdekes az auchan -ban amit veszek karfiol állandóan kicsapja a gyereket,a bébiételben levö nem. Igaz 1-2 pötty lesz csak rajta de akkor sem értem.

Linda:
Én is cebiont adok Marvinnak.Plusz mind a 2 kap naponta vitacolan szirupot.Szerintem is kimehetsz kocsival .Egyébként lehet a foga jön.
Nem mondod hogy a kastélytól 5 percre laktok?Ezt kár volt..Amikor nyáron ott voltunk arra sétáltunk órákat.Sajnálom nagyon hogy nem találkoztunk.

Anita:
Hogy vagytok?Dobhatnál képeket a fiukról.

Gesztenye:
Barni is mekkorát nött.Szépek vagytok mint mindig.Gyere gyakrabban(na én beszélek :lol: )

Jubi:
Nagyon durva amit irtál a suliról.Lányom osztályában is van egy csajszi,és n
em tudom elképzelni hogy engedhetik el a szülei tühegyes sarku cipöben és koromfekete kifestett szemmel suliba.Festett fekete haja van,és ilyen extrém frizura társul hozzá.Szóval szörnyü.Persze ö a laza csaj az osztályban.és egy fejjel magasabb is a többi gyereknél.Nem értem az ilyen szülöket.És attol kapok idegbajt hogy most a lányom is kezdi majmolni..Elsö lépésként most karácsony elöt levágatta a haját.de már érdeklödött hogy melirt rakathat-e bele :shock:

Timi:
Jobbulást Dórinak.Marvin is 6-kor kelt.Neki épp mesekönyvet nézegetni támadt ihlete.Persze háromnegyed 7-kor vissza aludt amikor én már amugy is keltem volna. :( A fényképen a napszemcsi meg a sapi Merci régi mekis játékai közül való.Még jo hogy elraktam öket.Van vagy 200 nagyon jol elvan a fiam velük.

Santos:
Nagyon édes a csajszid.

Melodia:
Pistike tiszta apa.16 fog?Dunaujvárosi lányok ti tudtátok hogy megszünt a TB a Dózsa 2-ben?Hát én nem.Tegnap lementem és majdnem felrobbantam. :twisted:

Beuka:
A kancsalságot még kinöheti Boti.Minket ortopédiára küldtek mert a dokinénink ugy látta ludtalpas. :shock: Szerintem meg nem.

Mennem kell.megyünk szönyeget nézni.Igaz apa még nem tudja. :D
Bocsi a hibákért,Marvin itt nyüzsög a billentyü a mindene.

Szép napot mindnekinek
Vendég

Képzeljétek azt mondta a verebekre hogy HÁPI. Megzabálom. Sőt. Tegnap délután párszor felállt egyedül és nekiindult, de pár lépés után leült. De ezt nagyon ritkán csinálja. Beusa, nem is írtad, Minna megy már? Már csak mi vagyunk ketten, akik még ilyen kis gyávák:) Milyen fejelsztő gyakszikat mondtak erre? Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hell Csajok!

Húú de sokat írtatok!

Köszi a dícséretet a koboldhercegnőre...mindenki azt mondja milyen aranyos bájos kislány de miért van letépődve anyuka bal keze és lóg ki a nyaki ütőere? :D

Képzeljétek,R is hízott most 11.1 de köszönhetően az új védőnéninek zsugorodott 3 cm-t 82re...én még ráfeszítem a 86os boddykat,de most vettünk cheerokee-t azok kb86- 92.esek,vettünk 3 csomaggal,remélem kitart nyárig,a pulcsik alá jó lesz.

Linda!
Én nurophent tartok itthon,szirup( bár kiöklendi folyton) és kúp,meg dokinénis lázkúp is van...felváltva is lehet őket 3-4 óránként...én 38 felett mindig adtam valamit...de inkább kúpozok,az bennt marad (R se szereti én sem) Van aki szerint 38.5 felett érdemes adni,hagyjuk dolgozni a szervezetet...hát nemtom...én adnék. tali hsz lentebb...

Oscillococcinuum nagyon állat,Réka nem volt beteg november 10 óta,csak el ne kiabáljam,hetente kap 5 golyót feloldva 20ml teában+cebion csepp minden nap 10...ha folyik az orrmány,akkor egyből nyomok 5 golyó oscillo.-t most folyt az orra,piros volt a szeme egyből adtam neki 3szor 5 gyolyót egy nap és ma már csak egyszer szívtam az orrát. (egyébként másnapra kicsit felerősíti a tüneteket úgy tudom és hogy lehet adni antibió mellett is,de kérdezze meg orvosát gyógyszerészét....)

Jubi!
Nagyon durva a suli ügy...hogy már ennyi idős korban ez így megnyilvánul...igazából csak így lehet ez intézni,ahogy ti tettétek,de akkor is rossz érzés lehet ha fél az ember gyereke suliba menni...nem is tudom én hogy reagálnék...

Tina!
Nem is tudtam,hogy megszűnt a tb a Dózsában,mondjuk én nyáron intéztem tb ügyet a Teve utcában Pesten,itt van az országos központ...viszonylag gyorsak voltak. a dokitok tényleg idiot lehet. Nálunk is egy happy meal-es bábu a kedven,Betti Spagetti (őt szokta hurolni meg etetni stb...)

True!
Annyira édes az a videó amit küldtél,hogy az uram is vagy kétszer megnézte,Réka meg hümmögött nagyokat és mutogatott a képernyőre
:lol:
fel fogom én is venni,képzeld (képzeljétek) ma megetette a babáját,bökdöste a baba fejét egy kanállal és nyámmogott hozzá. Minden nap van új dolog...

Beusa!
Jó ötlet az is,ha nálatok lenne a tali,de Lindánál is jó,valamint én is szívesen szervezek...bárhol bármikor,de tényleg jó lenne élőben talizni,apropó képet! képet! képet!

bocsi mennem kell apának milánói sertésbordát ígértem és még sehogy nem állok csak a víz forr heheh na puszi ha tudok jövök...

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Tru,szerintem ne "fejlezd",menni fog egyedül is :wink: Ari lehettett a hápi.
Képzeld ,átjött amit küldtél de mikor meg akartam nézni lefagyott,azóta nem tudom bezárni, meg semmi.Lehet túl sok volt az anyag,inkább imélbe kellene küldeni.Hmm?
Minden délben mentek Hannáért Bonyhárdra?Milyen messze van?Mennyi idő alatt fordultok meg,

Tina,Merci oszt.társa bizti "emós",tudi az a tokió hoteles stilús :lol:
Igen,ha mosogatok látom a kastélyt az ablakból :wink:
Vakcina: :roll: :shock: :shock: :shock:

Szóval a lényeg:elvittem Laurát orvoshoz:torokgyulladása van,kicsit hörög,taknyos meg 38.5 a láza.Kapott nurofent a lázra,prospant a köhögésre(borostyánlevél kivonatos :shock: :lol: )
és cefzil antibiotikumot,majd 4 ezret fizettem :? az antit még nem adtam oda,össze kell kevernem vizzel,meg csak akkor lehet ha lement a láza.Antibigyó nélkül meg sem gyógyul???
Olyan kis "bambika" volt,csak a karomba akart lenni,evett ebédet,de gyakran köhög és akkor mindig sír,úgy sajnálom. :cry: Egykor letettem aludni,azonnal lecsukódtak a szemei....kis Édivirágom.

Ma eljön meló után anyukám,azt mondta már csak februárra van jegy a színházban.Sebaj,akkor megyünk majd,de megyünk.
Január 18.-án megyek először szőrözni,átrakadtam.
Holnap mákos rácsost fogok sütni,ki vagyok éhezve egy kis mákosra.Nem sokára itt a fánk időszak is ,emlékeztek?Tina?? :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Santos,eltüntél a messengeremből :o

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Most csak Tinanak!

Kihuzhatos kanapé-ágy :D nos nekunk ilyen van. És igen körultekintoen vettuk, merthogy
sogornomekhez ha felmegyunk Pestre, akkor a nappalijukban egy ilyen kihuzhatoson alszunk, Na, de az olyan borzalmas. Valahogy lejjebb van a fejunk, mint a testunk, mert ott van a "tores", és nem lehet egy jot aludni, se parnaval kompenzalni.
Igy mikor tavaly a mienket vettuk (helyhiany miatt, inkabb ezt, mint egy bumszli agyat) akkor figyeltunk arra, hogy milyen belul. Bunko boltosnak nem tetszett, hogy kihuzigaltattam kettot, tobbet nem mertem (?)(mintha nem mi perkalnank szazezernel tobbet egy ilyen garnituraert.Most akar boltot vagy nem? :o) Tehat megneztuk melyik tetszik kivulrol, leszukitettük a kört,majd kihuzattattuk, és (én pocakkal) rá is fekudtunk, muszaj kiprobalni! A mien magasitott, tehat ka kihuzod, akkor agymagas lesz, nem megy le a foldszintre :) ez is fontos szempont (foleg egy pocakosnak :) )Asszem ennyi. Remelem segitettem. Jahh, és rugosat kerestunk! :D

Éjszakank sz..r volt, én speciel fél4 és fél7 között semmit de semmit nem aludtam. Gyerek is csak pár perceket. Háát, van + két fogunk azaz 8
fent a négy metszo után egy-egy fogszunet, és két rágo jön-jön. Vagyis tegnap vettem eszre, egeszen veletlenul kalamoltam a szajaban, hogy kint van a hegyuk, és még most jönnek inkább ki

cici nem hiányzik szerencsere

majd ha ujra ember leszek, irok... most aludneeeek. bocsesz

Betegeknek gyogyulast!!!!!

zi

KépKép
rizibizi

Linda!
Én már 37,8-nál is adok lázcsillapítót, általában Panadol szirupot. Jobbulást Laurának!!

Egyébként kiderült, hogy Daninak tüszős mandula gyulladása van, legalább nem influenza. Szegénykém elég bágyadt, étvágya sincs...

Ti hogy álltok ezzel a latyakos idővel? Mi babakocsit már nem használunk, én mindenhova kocsival közlekedek a távolságok miatt, a parkolótól a célig pedig gyalog közlekedik Jazi. Kivéve ha lépcső van, vagy egyéb útakadály. Na ilyenkor az én ruhám is tiszta latyak :x Szerencsésebb lett volna, ha ez az időszak tavaszra esik, na de ez van...

Kép
Kép
Kép
juborka

Riz,Linda
Msn ügyben nem tudom mi van,de lécci ha gondoljátok (TERMÉSZETESEN A TÖBBIEK IS) vegyetek feeeel megint: hevesizsuzsi@hotmail.com

Linda!
a Cefzil baromi keserű!Ha nem eszi valami édessel próbáld utána itatni,ha elfogadja mázlid van! (azt hiszema Cefzil az, amit nem bírtam beadni R-nak a másik verzió amit kaptunk a Cedax...de azért nyald meg! Komolyan sztem R azért köpködte ki)

Jubi!
Botrány ez a latyak,ma mi is voltunk babakocsi nélkül vásárolni,felvettem a lépcsőknél (fehér kabátban ment okos anyuka) eredmény: a boltos biztos azt gondolta,hogy itt van a szutykos csaj meg az ordítós gyereke (ugyanis muszáj volt elmarni a polcról egy csomag pudingot és alig lehetett lefejteni róla a pici ujjakat...)

na megyek kv...

Zsuzs

Kép

Kép
santos

sziasztok,
Tina, nekünk is van kihúzhatós kanapénk, szupi jó. Andante lemoshatós szövet, olyan mintha bőr lenne, de sokkal olcsóbb és mosószeres vizzel minden (értsd: bor, bukás, szóval minden) lejön róla.

Timi,
bocsi, néha én sem bírom félálomban követni, hogy kinek mit is akartam írni.

True, priviben küldöm a számom, hívj nyugodtan, szívesen megosztom amit tudok. A honlapon azt is meg tudod nézni, hogy van-e arra felétek. Szerintem tényleg jobb biztos helyen tudni az ember gyerekét.
Segítség: a családomra mindig számíthatok.

Jubi,
durva, sajnos gyakran hallok ilyeneket, de már játszótérről is. Viszont kicsi korban még mindig több esély van ellensúlyozni a rossz családi hátteret is.

Linda,
igazán nem szólhatsz semmit, sztem Te találkoztál a legtöbbünkkel, hisz mind arra nyaralunk :lol:

Beuka,
pupillatágítót ott adták be, aztán fél óra múlva behívtak újra.

Megyünk havazni :wink:
B

Beusa
Kép
beusa

Rizi :
Köszi az infot.Már megrendeltük az ülögarniturát és pont azoknak az elvárásoknak is meg is felel amiket leirtál.Párom is ráfeküdt :lol:

Judit:
Merci nagyon odavolt egy kistesoért alig várta megszülessen,de mostanában egyre gyakrabban veszem észre hogy undokoskodik vele.Imádja nagyon csak szerintem nála most a korral jár :? Sokat változott az utobbi 1 évben.Hááát segiteni? Na azt nem.Eljátszik vele de azért egyedül nem merném hagyni vele.Mulkor az alsó polcon felejtette a könyvét,Marvin meg jokedvüen lapozgatta.Merci majdnem harakirit követett el.
Hogy viselte Robika az oltást?

Linda:
Tokió hotel az az.Bár Merci nem szereti.
Jó kis fánk ne is mond.szerintem megint ellkápráztatom magam vele.Jobbulást Laurának.

Jubi:
Kisfiadnak is jobbulást.Babakocsit mi sem használunk.Az autó csomagtartóban pihen.Max az osünbe vagy tescoba ha megyünk kapom ki.Jagyon szépek a gyermekeid.Jazit gondolom kényezteti a két fiú.

Marvin épp most szedte elö Merci matricás albumát,és azon kacag hangossan hogy a papir darabkák az ujjára ráragadnak.hangossan kacag.Mondjuk Merci lehet nem fog.. :?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?