Kakukkfű,
Emmának gratulálok a felálláshoz!megoldódott már a visszaereszkedés?
Leszter,
Remélem Petra már megnyugodott és hozzászokott az új helyhez!nyaralásért meg az úszásért nagyon irigyellek,nekünk ez idén sajna nem fog összejönni.további jó nyaralást!
Maci_2,
Pöttyeltűntetés
. Artúrnak a nyaka pállik,vöröscsíkos,hiába mosdatjuk mindennap és napközben is szoktam törölgetni. Erre is jó lehet a bóraxos víz?ezt gyógyszertárban vettétek?már jobban aludtál?
Kamélia,
Ádinak gratula!altatási ceremónia
Timici,
Teljesen igazad van RR-el kapcsolatban, a 3kg nagyon kevés!és mi lett volna,ha pl elesik a biciklivel és ráesik a hasára?szerintem ez nagy felelőtlenség.Remélem azok a kismamik akik nézték,nem fogják ezt követendő példának gondolni.
Kösz a kilóimmal kapcsolatos megjegyzést,jól esett. Én egy kicsit irigyeltem azokat akik terhesség alatt csak 10-12kilót híztak és nem tudom hogy csinálták,nekem sajna nem sikerült. De azért úgy voltam vele,-bár a védőnő állandóan szörnyülködött,hogy túl sokat híztam-hogy inkább hízzak 20at de egészséges legyen a baba (bár tudom,hogy ez nem csak a táplálkozáson múlik) és ne vonjak meg tőle semmit. Bár az is igaz,hogy az a 20 kiló igen sok és fennálhat ennyi plussz kilónál a toxémia veszélye,de nekem szerencsére mindvégig alacsony volt a vérnyomásom,nem nagyon vizesedtem,cukorszint is ok volt stb szóval nem volt ilyen problémám. Az egyik barátnőmet viszont a magas vércukor szintje miatt szigorú szénhidrátdiétára fogták,úgy sajnáltam! Az a 7kiló viszont még megvan,(a hasamon, hátsómon,derekamon) a talin csak azért nem látszott túlságosan mert bő fekete gatyában voltam. Őrült fogyókúrába szoptatás alatt biztos nem kezdek,majdcsak lemegy idővel,tornázni én is gondoltam,meg úszni,de mindezidáig csak gondoltam és nem csináltam
Igazából azért lenne jó kicsit csökkenteni a méretemet mert megpróbáltam felvenni a régi gatyáimat és elszörnyedtem,mert esélyem sincs arra,hogy begomboljam őket,sőt van amelyik fel se jön. Szóval ősszel vehetek egy új ruhatárat
Artúr is eszik éjjel,legalább 2szer és ő is a nagyágyon alszik,de elfér,mert 2 széles heverő van egymás mellé tolva,de én se tudom,hogy hova teszem majd a kistesót? A kiságyban ő csak úgy van el nappal,ha elalszik a nagyágyon evés után és akkor ha már jó mélyen alszik beteszem a kiságyba. Nekem is a kiságyba kéne már szoktatnom,úgyhogy ha nektek sikerül,akkor szívesen olvasnám a tapasztalatot!
Hozzátáplálás ügyben igen leleményes vagy!szerintem a dokinéni mérlege biztos téved,nem is csoda,gondolom futószalagszerüen méricskélik rajta a dedeket!és gondolom nem vadiúj a mérleg!
Réka,
Munka miatt irigyellek!bár gondolom nem lehet könnyű, de én úgy érzem,hogy munka nélkül egyre csak butulok. Erre főleg akkor döbbenek rá,mikor nézem a Milliomost és nem igazán tudom a válszt minden kérdésre!
A szájhúzást sajnálom,de biztos hogy hiányzik az izom és nem lehet rajta pl gyógytornával segíteni?csak azért,mert Artúrnál is látványos javulást értek el gyógytornával,előtte egyáltalán nem tartotta a fejét és most meg már nagyon szépen tartja!
Nyaralás ügyben az jutott eszembe,hogy a babanet főoldalon páp hónapja láttam egy linket,ahol több bababarát szálláshely volt feltűntetve,hátha akad megfelelő. Bár azt is írtad,hogy most már külföldben is gondolkodtok.
Momo,
Hát nem lehet könnyű többgyerekes anyukának lenni!pedig a képeket nézegetve két kis angyalt látok,mosolygósak,nehéz elképzelni,hogy sírni is tudnak! Szurkolok,hogy valahogy kipihenhesd magad!
Franyó,
Köszi,hogy beírtál a táblába ill a mosolygós fej leírását is. Anka nagyon ügyes,biztosan hamar feláll majd! Apának további jobbulást! Sétával kapcsolatban van előrehaladás?
Kaska
Hát tényleg nehéz napok vannak mögöttetek!Apabetegséget nagyon sajnálom!A dokinőnk mondta,hogy a babák az anyai ill az apai vírusokkal/bacikkal szemben elég ellenállóak,ha eddig nem kapta el Vilcsi,szerintem most már biztos nem fogja!Persze jobb az elővigyázatosság!Péter jobban van már?Sajnálom,hogy ki vagy merülve és azok az érzések amiket leírtál tök természetesek,én is így voltam/vagyok vele,hogy egyik pillanatban tök ideges vagyok,néha elsírom magam,máskor meg olyan boldog vagyok. De azt vettem észre,hogy az idő múlásával valahogy jobban belejövök,már fürdettem is egyedül,pedig nem hittem volna,hogy képes vagyok rá,mégis sikerült. A gyarapodás miatt ne izgulj,ahogy írtad ez csak természetes ingadozás,Artúr is volt,hogy egyik héten 40 dkgot hízott aztán csak 15öt.A tejtermelésnek meg biztos nem tesz jót az idegeskedés. Szerintem ha a megérzéseidre hallgatsz akkor ezen a téren is minden rendben lesz. Vilcsi nagyon aranyos lehet, ahogy csörgőzik és ügyes,hogy önállóan nézelődik! A kendővel kapcsolatban van előrehaladás?
Remélem most már kevésbé stresszes napok következnek!
Mókuska
A mintakismamikkal én sem szimpatizálok,Timicinek írtam fentebb,hogy szerintem RR milyen felelőtlen ezzel a sportolással!Fitt én se vagyok,plussz kilóim is vannak,de majdcsak eltűnnek!Szurkolok,hogy hamar kibújjon a fog (ha ez a baj) és ne okozzon túl sok fájdalmat!Hűsítő rágóka segíthet esetleg?
Urszila
Unitárius vallás (ill az evangélikus) is nagyon szimpi,tényleg emberközelibbnek tűnik,mint a katolikus.(én rk vagyok,de nem gyakorlom a vallást,15 évesen kereszteltek és tapasztalatom szerint a rk nem igazán emberközeli).
Remélem hogy a tejfronton javulás van?
Korábban írtad,hogy sok ásvvizet iszol. Megkérdezhetem,hogy milyet?azért,mert én alacsony Na tartalmúra vadászom,eddig a KunAquat meg az Óbudai gyémántot ittam,de kíváncsi lennék,te melyik márkát tartod jónak?
P Ildi
Örülök,hogy nektek ilyen hamar bekötötték az axelerós netet,nálunk még mindig semmi.
Remélem hamarosan találtok megfelelő keresztanyut Ancsinak!teljes a család ez tökjó lehet! A barátom is szabin lesz a jövő héten,már alig várom!
Zulu
Gratula a jó vizsgálati eredményhez!gondolom nagy kő esett le a szívedről!
Virga
Helen Harper jól megtréfált engem! Mentségemre,hogy eddig nem sokszor voltam az Auchanban,utoljára nagypocisan,úgyhogy ezért nem vagyok márkaszakértő!egyébként mi kipróbáltuk a Helen Harpert,egész jó és az ára is tűrhető!
RR és a tatárbeafsteak!hát ez nagyon durva!ezek szerint ő a nagy edzésben nem olvasta a várandós mamák kiskönyvét pedig abban benne van hogy a nyers hús/tojás kerülendők!
Hogy állsz a tornával?olyan jó neked,hogy jársz mozogni!én túl lusta vagyok,bár néha szoktam hasizmozni!
Kangi
Paradicsomos kápi tényleg gázszaporító!
Látom a Canesten kérdés megoldva,de azért kikerestem a teratológiai tanácsadás számát:06 80 200339 bár remélem nem lesz rá szükséged!
A ridegtartás bevált?És milyen volt a TESCOs kikapcsolódás?reméelm a csuklódnak nem esett baja!
Sofka
Hát te mindig olyan vicceseket írsz!nem gondolkodtál azon,hogy esetleg írónő légy? Bár ennyi gyerek mellett gondolom semmi szabadidőd nincs!
A Margitszigetes talit én is felvetettem hétfői hozzászólásomban,de én úgy gondoltam,hogy mindenkit meg kéne hívni,mit gondolsz? Időpontilag nekünk bármi jó,én alkalmazkodom a többiekhez.
Beu
Lőrinc képek szokás szerint nagyon édesek!jó nyaralást Pápán!
Psandi
Hangosan nevető Dani édes lehet! Megírnád hogy hová mentek babaúszásra? Köszi!Mert szept-től mi is szeretnénk menni.
Zsuzsóc
Liza nagyon édi a képeken!
Ellimami
Szurkoltam ám nektek, csak már nem volt alkalmam írni tegnap!ugye jó lett az eredmény?
Éjszakázás ügyben nem tudok tanácsot adni,mert Artúr is többször eszik éjjel. Viszont én reggel 7-10 közt szoktam bepótolni az éjjeli alváslemaradást,mert ilyenkor Artúr is alszik.
Manó2
Babakocsi ügyben még nincs saját tapasztalat, de korábban írták a lányok,hogy félig ülő helyzetbe lehet tenni a kocsit,bár azt nem tudom,hogy ezt már ülő babával kapcsolatban írták?
Babajaga
Én is úgy tudom,hogy 180napig. New York után milyen újra itthon? Te nem ismersz engem,mert még csak júli vége óta írok,de előtte rendszeresen olvastam a Friss Kismamákat és ott téged is!
Norka
Remélem elkerül a depi!szerintem mindenkinek vannak jobb és rosszabb napjai!sikerült a krumplitörés?
Évi
Petra nagyon szépen fejlődik!Hová mentetek autóskirándulni?
Pocóka,Anita
Sajnos nincs ötletem,mert nálunk ilyen nem fordult elő,de remélem megoldódik a dolog!
Magdi
Az édeskömény tea nálunk is segített és most már nem kell az sem,mert Artúr lassan 3 hónapos és úgy látszik,kinőtte a hasfájást!(csak nehogy elkiabáljam a dolgot)
Manó
Drukk,hogy a kutyával minden rendben legyen!
Gömb
Új autó!de jó neked!majd biztos belejössz a vezetésébe!
Tapsikoló Lili édes lehet!
Gombóc
Sikerült kipihenned magad a Balcsin?mennyi ideig voltatok?
Mi jól vagyunk,ma megint voltunk nyaktornán,Artúr nyaka szépen javul,remélem a szept eleji kontrollon minden rendben talál majd a dokinő. Jövő héten megyünk 3 hós oltásra. Most lehet,hogy nagy hülyeséget kérdek,de ugye csak 1szer szúrják meg?úgy értem,hogy a Diperte oltóanyag az 3 az 1ben?A másik meg hogy a ti babáitok hány hónapos korban ültek fel?azért kérdem,mert már kezdi kinövi a kiskádat és a nagykádban meg nem merem fürdetni,mert elég alacsonyan van,félek,hogy kicsúszik a kezemből.Ti 3 hósan nagykádban fürösztöttétek a gyerkőcöket?
Végül azt szeretném kérdezni,hogy ha lenne egy Margotszigetes tali akkor eljönnétek? És mikor lenne jó nektek?
Ildi