Új privát üzeneted érkezett!

Nellike: E vitamin is jó kiskatonákra, meg a Maca Vibe… :wink: Lombik: szuper, már nem kell sokat aludni addig!!!

Czinke: az E vitamin sosem árthat, de azért 4 napi szedéshez nem fűznék nagy reményeket. Nekem hosszabb (több hónapi) szedés után jött meg a hatása. Meg ami nálam jó volt még, az a rengeteg ásványvíz (kb 3 liter naponta) meg a joghurt, ezek főleg nyálkahártya vastagításra.
Az E vitamint egyébként én úgy ettem, hogy 3 hetet szedtem, 1-et nem, de elvileg folyamatosan is lehet. (Annak ellenére, hogy zsírban oldódó vitamin, túladagolása is max. egy kis hasmenést okozhat.)Ja, és Czinkeb. Szerintem inszemezzetek!!!! :-D

Évi: gyógyszertárban lehet kapni gyógyszeresdobozt, amibe naponként és napszakonként belepakolhatod a gyógyszereidet/vitaminjaidat :-D Nekem is van :-D

Nemone: de jó, Nektek is inszem a héten!!! :-D tényleg izgi a január!!!! Drukkolok!!!

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Nellike, ezt találtam általánosságban a pajzsmirigy-betegségekről, egy kicsit hosszú, de jól leírja a tüneteket.

Pajzsmirigy-betegségek okozta általános tünetek.

Itt elsõsorban a pajzsmirigy-mûködésének zavara okoz változatos típusú és súlyosságú tüneteket. A pajzsmirigy az anyagcsere és a vegetatív idegrendszer szervezõ középpontja, mely a szívmûködésre, a hõháztartásra, az idegrendszeri érzékenységre, az emésztõrendszeri mûködésre, a táplálék-hasznosításra, a menstruációs ciklusra alapvetõ befolyással van. Ennek megfelõen leggyakrabban ezen funkciók illetve szervmûködések zavarában nyilvánul meg a pajzsmirigy-mûködésének zavara.
Szív-érrendszeri tünetek. A gyorsult szívmûködés az egyik legfontosabb tünete a pajzsmirigy-túlmûködésnek. Erre az jellemzõ, hogy nemcsak egy-egy alkalommal gyorsul fel a szívmûködés, hanem nyugalomban is gyorsult a szívmûködés, azaz a pulzusszám az egyénre jellemzõ normálisat meghaladja. Ez kinél-kinél más és más, kamaszkortól kezdve 60 és 80 között szokott lenni. Túlmûködés esetén, ha a beteg nem részesül pulzuscsökkentõ kezelésben általában 100 feletti a pulzusszám. Ugyanakkor az emberek egy részénél, alkattól edzettségtõl függõen elõfordulhat, hogy súlyos pajzsmirigy-túlmûködés is csak minimális mértékben emeli a pulzusszámot. A szívmûködés felgyorsulása mellett ritmuszavarra is hajlamosít a pajzsmirigy-túlmûködés. Idõsebb emberekben egyáltalán nem ritka, hogy a ritmuszavar az egyetlen tünete a túlmûködésnek.
Fontos tünet lehet a vérnyomás emelkedése.
A csökkent pajzsmirigy-túlmûködésre az elõbb felsoroltak ellenkezõje igaz általánosságban. Ugyanakkor ez jóval kevésbé okoz szubjektíve panaszt a betegnek, amiben az is szerepet játszik, hogy az idegrendszer érzékenysége alulmûködés esetén csökkent, túlmûködés esetén fokozott. Másrészt minél súlyosabb az alulmûködés, annál gyakrabban fordulhat elõ ritmuszavar is.
Nehézlégzés. A pajzsmirigy-mûködésnek és ezáltal a szív munkájának bármilyen irányú eltérése csökkenti a szervezet teljesítõképességét. Ennek leggyakoribb jele, hogy az ember fullad, nehézlégzése van. Ez kezdetben csak terhelésre észlelhetõ, olyan terhelésnél, mely korábban nem okozott panaszt az embernek.
Az idegrendszer aktivitásának változása. A keringési rendszer elõbb említett tüneteit is jelentõs részben a szimpatikus idegrendszer mûködésében bekövetkezõ változások idézik elõ. Ennek a rendszernek a fokozott aktivitását idézi elõ a pajzsmirigy-túlmûködés, és ez vezet a kézremegésre, a fokozott ingerlékenységre, alvászavarra. Csökkent pajzsmirigy-mûködés ennek ellenkezõjét okozza: az ember tompábbá, közönyesebbé válik, aluszékony, feledékenyebbé válik, a szexuális aktivitása, érdeklõdése csökken.
Anyagcsere változása. A pajzsmirigy-túlmûködés az alapanyagcserét fokozza, azaz a bevitt kalória jóval nagyobb részét égeti el a szervezet az anyagcsere folyamataiban. Ennek tünetei a megnövekedõ étvágy ellenére fogyatkozó testsúly, a fokozott izzadékonyság, a testhõmérséklet emelkedése, a meleg-tûrõ képesség csökkenése. A csökkent pajzsmirigy-mûködésre ezek ellenkezõje jellemzõ: a gyengébb étvágy ellenére is gyarapodó testsúly, bõrszárazság, a testhõmérséklet csökkenés, a hideg-tûrõ képesség csökkenése.
Menstuáció, fogamzóképesség.. Nõknél a menstráció szabálytalanná válása jelentkezik a pajzsmirigy-mûködés súlyosabb zavaránál. Túlmûködés gyakoribbá, alulmûködés ritkábbá teszi a menstruációt. A fogamzóképességet mindkét irányú hormon-eltérés csökkenti, teherbeesés esetén szintén bármilen irányú hormonális eltérés gyakoibbá teszi a vetélést.
Bõr és hajtünetek. Az elõbb már említett tüneten (túlmûködés fokozott izzadékonysággal, alulmûködés a bõr szárazságával jár) kívül jellemzõ tünet a fokozott hajhullás, a köröm töredezetté válása. A szemöldök oldalsó szélének khullása jellegzetes tünete a csökkent pajzsmirigy-mûködésnek. Az igen gyakori és a betegeknek nem egyszer komoly aggodalmat okozó hajhullás a legtöbb esetben nem visszafordííthatatlan. Keletkezésében azonban nemcsak a mûködési zavar játszik szerepet, de az is, hogy feltehetõen a hajhagymák ellen is termelhet a szervezet ellenanyagot, ami hasonlóan autoimmunnak nevezett, de a pajzsmirigy mûködési zavarától független betegség. A pajzsmirigy autoimmun betegeségeinek, azon belül is a Basedow-kórnak jellegzetes tünete a testen bárhol, foltokban megjelenõ pigment-hiány. Ezek a néhány cm-s, ritkán akár tenyérnyi világos bõrfoltok általában végleg megmaradnak.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Bocsi, az ékezetes betűket valamiért nem jól másolta be :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 

 
 

Köszi, hasznos volt :) Jó kis hipohonder vagyok, mert a túlműködést és az alulműködést jelző tünetek közül is találtam magamnak valót :)

Köszi mindenkinek a sok tanácsot! Felvértezem magam a márciusi lombikra! :twisted:

nellike
 
 


Nellike!

Ez szuper! Nagyon fogok drukkolni!
Nekem akkor derült ki, hogy alulműködik a p.mirigyem, mikor sehogy se akart összejönni a baba. Vettek vért, és így derült ki.

Nemone!

2004 óta tudom, akkor derült ki ez a bibi. Akkor még a Szent Imrébe jártam, mert nem messze dolgoztam, de most, hogy itthon vagyok, inkább a Jahn Ferenc kórházba járok, mert az van közel.

Szezso!

Jó hogy mondod ezt a gyógyszertartót, pont ma vett előttem valaki a gyógyszertárban :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Akkor szerintem nekem nincs bajom a pajzsmiriggyel, mert csak észrevették volna, amikor a hormonvizsgálatok miatt vért vettek. Igaz, már egy éve volt. :?

nellike
 
 


Szezso: eddig spontánkodtunk puregonnal. de a doki most ,,rábeszélt ,, az inszemre. de még a párommal is meg kell beszélni. és hát + 25e. :roll: tudom, h nem szabadna pénzről beszélni, de hát nincs túl sok. bár ha most tuti meglenne inszemmel... :roll: alszom rá egyet, bár én legszívesebben bevállalnám! de kell még a párom is hozzá ügye! 8)

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Czinke! Mi kerül + 25 ezerbe, ha a Puregont már beadtad? :shock:

nellike
 
 


az inszem + 25e! ez magándoki ! istenhegyi géndiagnosztikába járok . de dokim mondta, nem akar megnyugtatni, de vhol 40 e alatt nem csinálják! :shock:
ezért is jár az agyam! most +25e és +5% ( 25 % spontánkodás + 5% inszem= 30%) esély és akkor nagyobb bizonyossággal jön a baba. v inszem nélkül spontánkodás (25%) és lehet, h nem.... :cry: és akkor köv hótól újra puregon (lehet, h megint dupla adag = 20e újból) és akkor már tuti inszem. :roll:
ráadásul a páromnak mondtam,ha most nem jön össze , akkor 2 hónap pihi , mind fizikailag - lelkileg - anyagilag. :cry: lehet, h ezt elhamarkodottan mondtam neki, és most köti az ebet a karóhoz. de a mostani inszemet még nem beszéltük meg! majd este!
szóval ezért nagyon elgondolkodtam!!! meg hát 2 sikertelen hónapunk volt spontánkodva , igaz a múlt hóban nem is lettek petikéim. :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


elfelejtettem írni, h akkor még örülhetek, h a 300ne-s puregon csak 10e, nem 24e, mert a jogcímkódot úgy x-elik. és a dokim tök rendes, h odafigyelt arra is , h 1hóban csak 1 adagot támogat a tb, és úgy írta fel a dupla adagot, h 12 hóban 1et és 01 hóban 1et!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Halihó! :lol:

Nellike!
hajrá lombik febr-márc-ban! :D örülök,hogy jobban vagy 8)

Czinkeb!
hát igen,elég borsosak az árak,és a siker kérdéses :(

azt nem értem.hogy te 10ezerért kapod a puregont?nekem 24950 volt! :shock: :roll:

ebben a hónapban nem lesz inszem :( :( :(
méhnyh 5,5 mm(pénteken 6 volt)
jobbo. 1 db 15,5 mm-es tüsző
balo.nincs!!! :shock: :(
Vendég
 


Vicuska: :cry: pedig olyan szép eredményeid voltak 5. napon!
én ezt soha nem fogom megérteni, h hogy ,,működünk,,!! :roll:
egyébként hova tűnik az a tüsző amelyik nőtt? megrepedhet? és lehet benne pete?

a purengonnál BNO kód: n9790 és Eü tér köt -t x-nek be nem az ált-t!!és így ,,csak,, 10e, nem 24e!
egyébként pont legutóbb x-te félre az új aszisztens és csak a patikában vettem észre. mehettem vissza a déliből az istenhegyire (+ 25 perc volt), h kérjek egy újat! :x

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Sziasztok jányok!

Megtértem elefántcsonttornyomból nagyon nagyon jó volt pihenni egy kicsit és lekattani bébitémáról na amennyire lehet ugye :wink:

A harmadik inszem ki is marad hálistennek egyből lombikozni megyünk március elején, nagyon örülök neki és nagyon nagyon várom :lol:

Igy inszem híjján ezen topiktagságom szinte okafogyottá válna, de nem usszátok meg, olvasok és nagyon szorítok mindenkinek és néha biza írok is :wink:
Vendég
 


Hivatalosan is indul az inszemem!

stimu:
3-8 napig napi 2-szer closty
6-9 napai napi 37 egységnyi GonalF300
(Ez ugye nem sok?)

Hétfőn ismét vérvétel, uh!

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike: gonalf ua, mint a puregon?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Jókat tudsz kérdezni! :lol: :lol: :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


most nem értem? :oops:
szóval ugyanazt szolgálja mint a puregon? peteérést csinál? mert tényleg nem tudom. clostyval kombinálva meg tényleg nem értem. :oops: ne nevess ki :oops: :oops: :cry:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


én sem tudom, azért írtam, nehogy félre értsd!

Kép
bettike
Eger
 
 


Most utána néztem a neten! :lol:
Hasonló mint a puregon, ugyan arra használják
clostyval többes peteérés elősegítésére

Kép
bettike
Eger
 
 


AHA! :wink:
csak hirtelen butusnak éreztem magam. :oops:
mondták már egy másik topikon, h a puregon az nem igazán jó és h vannak jobbak. de mivel itt mindenki v clostyzik v puregonozik , ezért meg sem fordult a fejemben más cuccos után érdeklődni és mást kérni a dokitól!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Czinkeb!
mik jobbak a puregonnál????
nekem már volt closty,Merional,Fostimol..utóbbi 2 szuri.


Bettike!
drukkolok neked! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Vicuska, miért nem lesz inszem????? :shock: Szerintem a méhnyálkahártyát rosszul mérte, mitől csökkent volna??? Ha Clostiznál még megérteném.... Az a tüsző jó, simán ki lehet hozni belőle egy inszemet....Na. :D

Bettike: hajrá!!!!Hétfőn mit vérvételeznek? :roll:

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Minden kedves fórumozó számára kívánok egy nagyon boldog új évet, amely valóra vált sok-sok álmot, beteljesít minden vágyat! Jó egészséget és boldogságot a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt!

2008.-ban is bővül a www.pszichologia.multiply.com oldal.
Pszichológiai tanácsadásért továbbra is a pszichotanacs@freemail.hu címen várom leveleiket. Bővebb információ: www.pszichologia.mlap.hu oldalon.

Barátsággal, Nisreen
nisreen
 
 


Vicuska, közben leesett, hogy miért nem lesz inszem :oops:
azért még mész UH-ra? Lehet, hogy csak nem tudta látótérbe hozni normálisan a bal petefészket...

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Szezso! :D
ja....a jobboldalam nem átjárható,ott hiába érik petike :roll:
asszem most győzködöm magamat,hogy pénteken csak el kéne mennem egy kukucsra a saját magam megnyugtatása miatt :shock:
Vendég
 


mi lenne ha holnaptól ennék clostyt????
Vendég
 


Szezso!!!!!!!!!!!
kezem-lábam keresztben holnap érted!!!!! :P :P :P
Vendég
 


Na jó estét!

Czinke! Neked azért kerül ennyibe a gyógyszered, mert a dokid lombikos térítést ikszel, azaz a 70 százalékot. (érezd magad szerencsésnek, mert elvileg az inszeminációnál nem jár csak 25 százalékos tb gyógyszertámogatás.) :wink: Mostantól nekem is ennyibe fog kerülni a Puregon :?

Legyekmami! De jó hogy itt vagy! Én is márciusban lombikozom és mivel még nem rúgtak ki ebből a topicból, ezért én is ide írogatok. :oops: Hajrá első lombik!

Vicuska! Azt én se értem, hogy mitől lenne kisebb a méhnyálkahártya. :? Az elvileg a mensivel vékonyodik ill. válik le. De itten most nem erről van szó, szóval nem értem. Tudom, mit érzel. Nekem a bal oldali van elzáródva és mindig attól rettegtem, hogy a gyógyszer nehogy abban érleljen tüszőt. De végül mind a négyszer szerencsém volt. (mármint ilyen tekintetben) :?

nellike
 
 


Hajrá Szezsó!

Holnapra küldöm:

Kép

nellike
 
 


Szezso!

Kép


Nellike!

én sem értem....
Vendég
 


Sziasztok!

Évi,
új év, új hónap ... és ez lesz a miénk! :lol:

KépKép
dreika
 
 


Szezso!
Nagy nagy drukk Neked mára!

Vicuska!
Nem lehet, hogy csak elmérték?
20150601134430
 
 


Szezsó hipermegadrukk!
Vendég
 


Jó reggelt!

Köszönöm Mindenkinek a drukkot!!!! :lol:

Vicuska: mindenképp menj el egy UH-ra pénteken!!! :) én valahogy nagyon azt érzem, hogy van azon a bal oldalon valami... (szerintem a Clostival már ne kavarj be...)

Viki: Ti mikor mentek legközelebb UH-ra?

Boni: és TI?

Nellike: már hogyan rúgnánk ki innen??? :lol: Tessék csak maradni! :D

Lmami: drukk a lombikhoz!!!

Csá

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Szezsó Én CSütörtökön megyek a saját nődokimhoz a Kaális doktorbácsimtól kapott kilépőpapírommal.. utána meg a védőnénihez....
Vendég
 


Szezsó!
Mi ma magyünk a sajűt dokimhoz. Már működik a para gépezetem, hisz 4 hete láttam utoljára a picinkémet.

Aztán pénteken genetikai Uh is lesz.
20150601134430
 
 


Sziasztok,

Vica: nem tudom, h mi a jobb a puregonnál. nekem is csak ált-ban mondták a pcos topikon, h a puregon nem is olyan jó , vannak jobbak. de nem fejtette ki a lány, én meg nem nagyon firtattam a dolgot, mert itt aki szúr, az puregont szúr.

sajna nekem is volt már olyan (pont a múlt hóban), h 9. nap 5,3 volt a nyh , a 13. on 4,1 volt és a 29. nap jött meg rendesen a menszim. :roll: bár nekem a 10. nap volt hsg-m és elég sokat vérezgettem :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Szezso: ügyesek legyetek!!! :wink:

Boniko: gondolom, csak most kezdesz igazán fellélegezni és megnyugodni. továbbiakban szép kismamaságot nektek! :D

Desviki: no para!! relax! minden rendben lesz! :wink:

ja, és még vmi! megbeszéltük a párommal az inszemet és megcsináljuk. szerdán megyek uh-ra és valószínű csüt inszem. remélem jó leszek addigra már, mert pénteken a párom nem tudna jönni , mert elutazik 1 napra. szóval ,,teljes értékű,, csapatjátékos vagyok most itt! :wink: és nagyon izgulok. :roll:
:oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Desviki!
drukk UH-hoz!
gyere utána! :lol:

Boniko!
neked is drukk majd csüt-re! :P

Czinkeb!
akkor hajrá inszem csüt-ön! 8)

Szezso!
+++++++++++++++++ :D

nagyon beindultunk,mindjárt tele leszünk újabb kismamikkal :wink:

Képzeljétek,elvileg 6 nap alatt el kellett volna fogynia a 300-as puregonnak napi 50-el.doki mondta lehet lesz még benne egy adag-50.erre ma még volt benne 100.na be is adtam mind magamnak.vmit rosszul adtam eddig?lehet az a baj?bár nem hiszem,hogy ezen múlna :roll:
Vendég
 


Czinkeb, amikor nekünk volt inszem, abszolute totál időhöz voltunk kötve, ugyanis insózem napján párom máár utazott ki külföldre!így még rá sem tudtunk dpolgozni!

így tuti az inszem sikere a mi babócánk!

reggel bement párom én mentem 12 re 15 kor meg párom már el is utazott :wink:
Vendég
 


Vicuska: nem csinálsz semmit rosszul!!
nekem is mindig marad 50 ne a tollban! mivel most dupla adagot szúrtam így nyertem 100ne-t!

Boniko: sajna a párom hajnalban indul és csak késő este jön, németo-ba repül 1 napra! :cry: remélem csüt-re rakják az inszemet!
egyébként mi van ha ő csüt megy be fickókat leadni és az inszem pénteken van? olyan lehet legrosszabb esetben? v akkor már fagyasztani kell őket és az bonyolultabb ? szerintetek? most ezen jár az agyam egyfolytába. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Czinkeb!
nem tom :roll: nem tudod megkérdezni őket telefonon? :D
Vendég
 


inkább csüt-re gyúrom a kicsikéimet!!! majd szerdán kiderül!
köszi4

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Czinkeb HAjrá csütörtök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Boniko!
nagyon jó a tickered! :lol: :lol: :lol:
klassz az uh-os fotó!
nagyobba nem teszed be? 8)
Vendég
 


Sziasztok!
Csak gyorsan, mert melóból vagyok!

Szezso! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

És ezt a hormont nézi hétfőn majd:

Estradiol (E2): Az ösztradiol a nôi nemi hormonok (un. tüszôhormonok) egyik aktív fajtája. Termelôdése az agyfüggelék serkentô hormonjainak hatására következik be és ciklikus. Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cystára, vagy kimerülô petefészekre utalnak. Indokolt a stimuláció is alatt vizsgálni. Értéke attól függ, hány tüszô van, illetve azok mekkorák. Ez betegenként változó. A legtöbb orvos bármilyen E2 növekedést jó jelnek tart, mások szerint a 4. napon 100 pg/ml feletti érték, vagy a 3. napi érték kétszerese lenne ideális. A hCG injekció beadásának napján érett (18 mm) tüszônkként >200 pg/ml. Túlsúlyos nôkben néha kisebb értékek mérhetôek.

Normálértékek:
a ciklus elsô felében 27-166 (egyes forrasok szerint 75) pg/ml (vagy ng/l)
az ovuláció idején 155-440 pg/ml
a ciklus második felében 54-198 pg/ml
menopauzában 0-43 pg/ml
a peteérésre adott gyógyszerelés 4.- 5. napján >100 pg/ml vagy 2x a 3. napi
a hCG beadás napján >200 pg/ml

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Ma voltam UH-n, 10 mm a nyálkahártyám, és szép nagy a tüszőm (most nem mondta a méretet), tehát csütörtökön inszem. :D

Vicuska!

Nem csinálsz semmit rosszul, mert a 300-as puregon 400-ra van töltve, ezt a dokim mondta.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület
 
 


Vicus 39.oldal:lol:

NEmone :lol:

BEttike hajrá!
Vendég
 


Nemone: váááááááooooo!!!! hajrá csüt!! ügyesek legyetek!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.
 
 


Nemone!
ügyi vagy!!!!! :lol: :lol: :lol:
hajrá 8)

Boniko!
bocsi,megnéztem :oops: :P
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: