Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok,

csak bekukkantok egy percre, míg apa leszaladt a tescoba. Nem túl jó nálunk a helyzet, színte negyed óránként keményedik a pocakom, még akkor is, ha csak fekszem és nyugalomban vagyok. Tegnap voltunk a dokinál, Biussal hál istennek minden rendben van, sokat is mozog, és elég erőseket, meg huncutkodik apával, csak én bírom nagyon nehezen. Ma reggel kiborult a bili, és sírtam egy nagyot apának, hogy miért van ez a sok keményedés napi 3*2 magne és 4*2 salbutamol mellett is. A méhszájam hál istennek zárt, de nagyon félek, nehogy baj legyen. Bius még faros...

Márti: sajnálom, hogy fáj a szeméremcsontod, remélem ha sokat pihensz, akkor elmúlik, de tudod, legkésőbb márciusban biztos, kitartás!!!!!

Nagyon szépek a pocakképek, és olyan jó, hogy a tietek nem csíkos, nekem van egy nagy csík a köldökömig, onnan egy nagy karika a köldököm körül, ami pigmentáció miatt tiszta barna, majd folytatódik lefelé a csík

Nagyon szépek a babókaszobák is csajok, a virágos lámpa nagyon jó ötlet, ellopjuk, ha nem gond.

Melinda: gratulálok az uh-hoz, és, hogy jól van a picike.

puszi mindenkinek, és vigyázzatok magatokra.

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok!

Ez a testvérféltékenység dolog engem is érdekelne a tapasztaltaktól!

Patti, Alexa akkor kapja majd meg a testvérétől az ajándékot, ha hazahozzuk a kórházból. Egy biciklit fog kapni, tavaszra pont jó lesz majd. :lol:
Még azt hallottam, hogy úgy jó, ha vele együtt hozzuk haza a kistesót, és nem csak úgy hazaállítunk vele. Többet nem tudok hozzászólni a dologhoz. :oops:

Tényleg szalad az idő! A kérdésem: lesz még egy pocakos tali valamikor, vagy majd már csak babás?
Vendég

Judit,

megkérdezhetem hol és mennyiért vettétek azt a virágos lámpát?

köszi

KépKép
bnesz.eva

Köszönjük Mindenkinek a dícséretet, különösen Pattinak. A férjem szerint még el is vörösödtem, ahogy olvastam. :oops: :oops: :D

Patti, hogy van a gazdagságod?

Judit, a karifánk igazi. A férjem egyik ügyfelétől kaptuk. Megvolt már Mikuláskor, de kibírtam, hogy "csak" 18-án díszítettem fel.

Ezt a kisebb gyermek ajándékot hoz a kórházból a nagyobbnak én már több ismerőstől hallottam, és szinte mindenhol bevált.

Mzx, sikerült szülésznő-javaslatot kérni a dokitól? A mostani Kismamában van egy nő, aki a nyilatkozatatai és a cikk alapján nagyon szimpatikus. Lehet, hogy az egyik szülésfelkészítő után megkeresem.

Évi, nagyon vigyázz magatokra, és pihenj sokat!

Pocakos taliban én is benne vagyok ám! :wink:

Képzeljétek! Tegnap hazajött a húgom Angliából, és kitalálta, hogy amíg itthon lesz (9 napig), addig szeretné látni a keresztfiát, ezért megint megyünk a 4D Genezisbe. Kedden délelőtt 10-re kaptunk időpontot. Tisztára törzsvendégek leszünk már, de nem baj, mert legalább újra láthatjuk a törpét. :wink: :lol:

Nagyon szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

Évi

KépKép
kvaszeva

Ja, és 29. hét!!! :lol: :lol: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Halihó!
Itt vagyok ám én is, de már ezer éve nem írtam semmit. :) Olyan sokan nem jelentkeznek mostanában... mindenkit lefoglalnak még az ünnepek? :shock:
Ami velünk történt: a héten 3x is voltunk a Kútvölgyiben. Először egy nagyon kedves védőnő tartott előadást, inkább beszélgetést, mert Ferivel együtt voltunk csak 3-an. Sokat mesélt a lehetőségekről és, hogy mi minden várható a szülésnél és közvetlenül utána.
Másnap este egy szülésznő tartott előadást, erre már Judit18 is jött férjével együtt. :D Itt szó volt arról, hogy mi mindent kell bevinni a kórházba (házassági anyakönyvi kivonat, leletek, vérvétel, vércsoport, GBS szűrés eredménye, EKG papír), majd a szülést mesélte el részletesen. Pl., hogy mikor kell elindulni a kórházba, mit fogunk érezni, milyenek lesznek az első fájások, hogy vesszük észre a magzatvíz elfolyását. Ezeket persze sokan tudjátok már, de nekünk első gyerekeseknek ez mind ismeretlen és új. :oops:
Majd elmesélte, hogy a Kútvölgyiben milyen lehetőségek közül választhatunk, lehet zuhanyozni, de kádjuk nincs, van labdájuk, amin lehet ücsöröni, masszírozó olajokat is tudnak adni, amivel az apuka tud kényeztetni minket, sőt homeopátiás bogyókat is adnak. Azt is elmondta, hogy semmi sem kötelező, Ők semmit sem erőltetnek ránk. (Volt már olyan anyuka aki négykézláb akart szülni, de ha épp fejenállva akarna valaki, azt sem akadályozzák meg.) Ők nem erőltetik a gátmetszést, csak akkor vágnak, ha szükség van rá. Szó volt a lehetséges érzéstelenítésekről is, tudtátok, hogy az epidurális érzéstelenítés saját zsebből megy? Ennek a tavalyi tarifája 25e Ft, amit előre meg kell beszélni egy aneszteziológussal. A császármetszés meg gerinc érzésteleítéssel zajlik.
Pénteken reggel ismét a kórházban kezdtünk, UH-ra kellett mennünk. Sajnos, a mi dokink nem volt ott, mert előző nap éjszakás volt, :( így egy idegen doki végezte el a kötelező UH-ot... a baba súlyát nem tudtuk meg... a combcsontja 59,3 mm, BPD 79,6 mm és még mindig ücsörög a kiscsaj. Mi ugyan nem láttuk, de a doki szerint nagyon helyes. :D
Röviden ennyi minden történt velünk a héten. :D

A talit én is támogatom!!! Azt hiszem azt beszéltük, hogy január vége felé legyen egy utolsó pocakos tali. :D

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok,

mindenkinek BUÉK, ui. elég régen nem írtam nektek.
Pár napja jöttünk vissza Pestre, vidéken a szüleimmel karácsonyoztunk meg szilvesztereztünk...
sajna volt egy-két vita, ami eléggé megviselt, el is szaladtam tegnap este egy 4d-re, hogy megnézzem, minden ok-e a kisfiunkkal, de szerencsére nagyon szépen cseperedik. :lol:
rettentően élénk kissrác, annyit rugdos és ennek én annyira örülök!!!!! :lol: :lol:

amúgy sokszor nehezen viselem magam, mert hirtelen olyan nagyot nőtt a hasam!

Judit18,
nagyon szép Eszterbaba szobája. Nálunk ezek az elemek még csak gondolatban vannak meg, mivel addig még egy csomó intéznivalónk van..... :cry: :cry:

Pepike, Kvaszeva, Beus,
én is szívesen mennék a szülésfelkészítőre az Istvánba szerdán (már régóta tervezem).
Nem tudja valaki, mi lesz a téma?

Patti,
hogyhogy már most jó kenni kell a gátat?! :roll:

norco

Sziasztok!

Tegnap voltunk a Tescoban, vettem pelust a babának, meg magamnak is :D , de marhára tanácstalan voltam, hogy milyen kéne, mert még sose használtam olyat. Úgyhogy éjszakait vettem, mert azon volt a legtöbb csepp :? , szerintetek az jó???? Már csak segges bugyikra kell beruházni, mert elég vicces a betét a tangában, ugyebár. :oops: Eldobható bugyinak van értelme?? Már láttam olyat élőben, de nekem nem tűnt valami strapabírónak. Ja és hol lehet olyat venni, csak gyógyszertárban?

Böbi

Kép

Kép
bosek

sziasztok!

Én is már régen írtam, de ha van időm olvassgatlak titeket, bár az eseményeket nem nagyon tudom követni! Remélem mindenki jól van és szépen pocakosodik!
Velünk is viszonylag minden ok, kivétel persze a vérnyomásom! A doki tegnap be akart fektetni az osztályra, de mondtam neki, hogy csak végszükség esetén feküdnék be, ugyhogy leküldött a belgyogyra beutalóval! ott persze még magasabb volt a vérnyomásom mint reggel (160/90 :!: ), az EKG-m viszont jó volt. A doki tovább emelte a gyogyiadagomat (4*1 tabi a 250mg-osból) és azt mondta, hogy napi 2000 mg-ig elmehetünk az adagolásban! Ugyhogy ki tudja mikor dönt ugy a dokim, hogy be kellene feküdnöm egy kis megfigyelésre!
Meg hát ugye ilyen vérnyomással több mint valószínű, hogy nem engednek rendesen szülni, sőt az sem bizti, hogy a 40. hétig huzzuk, főleg ha még vizesedek is! (mert a védőnőm szerint már egy kicsit igen, bár én még nem nagyon látom magamon!)
De azért van egy kis jó dolog is, amit a jövő hét tartogat számomra! Megyünk a férjemmel uh-ra, és már ő is nagyon várja, hogy lássa a babát, mert az elözőre nem tudott velem jönni!
Röviden és tömören ennyi rólunk!

Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett!!!

Puszi mindenkinek
Vendég

Hali!

Mni!

Lehet, hogy furán hangzott a négykézláb szülés ,de az egyik legjobb póz amiben a gravitáció nagyon tud segíteni és meggyorsulhat tőle a szülés.Az az igazság ,hogy a fekve szülésnél talán csak a fejen állva szülés a nehezebb....mégis a dokik a fekve pózt preferálják ,kizárólag azért mert nekik ez így kényelmes.Sztem mindeki rájön ha hagyják, hogy mi kényelmes neki és miben érzi magát jól,és attól ne hagyjátok magatokat eltántorítani!Ez csak egy tanács :wink:

Pati!

Ez a kistesó ajándékot hoz a nagytesónak nagyon bevált módszer,nekem sok barátnőmnél bevélt,úgyhogy alkalmazzátok :wink: Hogy mikor?Nálunk úgy történt hogy együtt jöttek be apával értünk a kórházba(sztem is nagyon fontos, hogy ne otthon kelljen neki várni ,hanem ő is bemehessen anyáért és a kistesóért!!) és mielőtt indultunk haza akkor adtuk oda neki.
Az az igazság hogy nálunk a nagy(Márk)extrán nem féltékeny,soha nem is volt,soha semmilyen formában nem viselte meg őt a kistesó érkezése pedig mi is mindenre fel voltunk készülve az ismerősök "riogatásai"alapján...Lehet hogy csak tényleg jól oda tudtunk figyelni??Nem tudom... :? Nagyon összetett dolog...mert a nagyfiam is(amúgy a kicsi is)nagyon kötődik anyuhoz is és nekik nem jelent soha lelki törést vagy bármi rosszat ha anyunál kell lenni(sőt)és talán ez is segített a Márknak anno......nem tudom.De egyébként nagyon figyeltünk hogy legyenek programok amit csak ketten töltünk el a Márkkal(2 szopi között)vagy csak ketten apával,vagy hárman apa-anya és ő.Sztem ez is bevált módszer!!Ez akár lehet csak egy fél óra fagyizás,de csak vele!!És nem kell ilyenkor lelkiismeretfurdalást érezni a pici maitt,mert nyilván jó kezekbe hagyjuk és szopira ott vagyunk....nyilvánvaló több időt kell fordítani a nagyra,főleg ha érzékenyebb típus,a kicsivel ilyenkor úgyis csak az etetést,pelenkázást töltjük.És ha otthon van a nagy,ne azt lássa csak hogy a pici körül forog a világ...akkor kicsit ő körülötte forogjon...ja és bevonni amihez van kedve,persze ez alap.Nálunk a középső lesz asszem húzós,ő sokkal "antiszociálisabb" :wink: akaratosabb,talán ő lesz akire a legtöbb időt kell majd most fordítanunk....De itt is számítok anyura mert tudom, hogy annyira szereti, hogy sokszor ő akar majd ott lenni,hogy ott megint csak ő legyen a "sztár" :wink:

Hát nem tudom hogy nem voltam- e egy kicsit zavaros..bocs :oops: :oops:
Nekünk ezek a tapasztalatok :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bosek!

Nem akarlak elkeseríteni de az az éjszakai betét az első napokban nem bizti hogy elég lesz...Én is ilyennel érkeztem anno 6 éve és viccesen kinevettek a szülésznők :wink: Gondolom ebben többen is megerősítetek?!
Tena betét kell sajna.

Nekem van olyan hálós necc bugyim és nagyon jó mert mosható és tartja a betétet és nem irritálja a bőrt,nem nyom..stb...Én azt anno a gyógyszertárba vettem ,de sztem azóta már máshol is lehet kapni(gyógyászati segédeszköz bolt,vagy ilyesmi..)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Helló!

Norco!

Szuper hogy te is jössz!!
Szerintem jó lesz ha a főbejárat előtt(az utcán ) talizunk fél 3 kor ha nektek is jó!!! :?:
Azt sajna nem tudom mi lesz a téma, de majd ott megtudjuk állítólag ki van írva, és majd utána elválik mire érdemes még elmenni.

Bosek!

Nekem is a tenna vált be, azt gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni, bár mi kaptunk szülés után egy csomaggal és amikor az elfogyott akkor küldtem anyumat venni.
Bár a mostani egészségügyi helyzetben erre ne számítsunk.

pusszz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Bosek, nálam is csak a 6. naptól volt elég az éjszakai betét, előtte a Tena második legkisebb méretéből használtam el vagy két zacskót. A gyógyszertári hálós bugyi a legjobb, mert sűrűn kell mosni, és az pillanatok alatt megszárad. Három volt, minden nap legalább kettő kellett belőle.

Kvaszeva, sajna jövő héttől 3 hét szabin van a dokim, és azt mondta, hogy az ő általa ajánlott szülésznő is épp szabin lesz most, így csak 3 hét múlva beszéljük meg a dolgot. Siklós dr. asszisztense Csűrös Erzsike, ő szokott lenni leginkább az újságban. Talán ő a szülésznők vezetője is az osztályon. Róla van szó? Ha jól emlékszem, akkor a doki valamilyen Beával szeret dolgozni.

Most olvasgattam bele az istvános topikba, sokan ki voltak akadva a csecsemősökre :( . 3 éve még nagyon jó gárda volt.

Kép

Kép
mzx

Be kell mennünk a kórházba... görcsölgetek folyamatosan... :cry: :evil:
Vendég

Dany, ajajj! :( Írj, amint tudsz, mert itt izgulunk érted! :oops: Remélem ez még nem a szülés!

Kép

Kép
mzx

Eszter,
igen a gyerekhordozóban hozod haza a kórházból, vagy kemény talpú mózesben, a lényeg, hogy olyan cuccban, amit a kocsiba biztonságosan be lehet kötni. Vagy szimplán a hónod alá kapod, ha nem laktok messze, és uzsgyi!!! :D

Pati,
bár nekünk első baba lesz, tesóméknál már 3 született..az ajándékkal kapcsolatban: én szülés után a legelső alkalommal, ahogy találkoztok, adnám oda, mert szegény nagyon össze lesz még zavarodva: hogy most mi a fene zajlik, anya kórházban vmi másik lényke miatt, aki ráadásul veszélyes az ő "uralmára", hidd el biztos már akkor is érzi. Szóval a meglepi legalább kicsit tereli a gondolatokat, míg nem vagy vele megint otthon, és nem tudod ismét az imádatodról-gondoskodásodról biztosítani.

Dany,
remélem jobban vagy már!!!!

Tegnap voltam a DM-ben nagybevásárláson, megvettem a pelust, popsitörlőt, meg minden egyebet, ami itthon és a kórházban kellhet. Jó, hogy írtátok a TENA-t, azt még nekem is be kell szereznem!!
Gátkrém (már nem emékszem ki kérdezte): a 34.héttől ajánlott masszírozni, heti 3-4 alkalommal, vettem én is tegnap, de még várok a használattal..Apa nagyon megörült, mikor elmagyaráztam mit és hogy, mert én már nemigen érem el ezen testtájaimat, szóval neki kéne segítenie..aztán meg csak hümmögött és röhögött, mikor felvilágosítottam, hogy ez nem ajzószer, vagy szexuális segédeszköz!!! :shock: :shock: már alig várja!! :D :D

szép napot Mamócák!!

KépKép
kmanna

Sziasztok Csajok!

BUÉK Mindenkinek! :)

Kicsit átolvasgattam, termeltetek rendesen :) De sajnos nem bírok reagálni. Most nem! :oops:

[quote="bnesz.eva"]
írta:
bnesz.evaNem túl jó nálunk a helyzet, színte negyed óránként keményedik a pocakom, még akkor is, ha csak fekszem és nyugalomban vagyok. Tegnap voltunk a dokinál, Biussal hál istennek minden rendben van, sokat is mozog, és elég erőseket, meg huncutkodik apával, csak én bírom nagyon nehezen. Ma reggel kiborult a bili, és sírtam egy nagyot apának, hogy miért van ez a sok keményedés napi 3*2 magne és 4*2 salbutamol mellett is. A méhszájam hál istennek zárt, de nagyon félek, nehogy baj legyen. Bius még faros...

Az a Magne mit jelent? Magne B6? Vagy Magnézium citrát???
Ha esetleg nem Magnezium citrát, akkor sűrgősen szerezd be! :) 500 mg MG van egy tablettában. Abból is mehet 3x2 tbl. Elég jól fogja a keményedéseket!

Sajnos én is frontérzékeny vagyok. :( Tegnap meleg front volt, ma kettős front van. A gyerek nem hagy aludni. Szegény vergődik.
Én is bőgtem már eleget. Annyira féltem.

Az viszont nagyon jó, hogy a méhszáj zárt! :D Ez a legfontosabb!!!

Nekem még azt mondták a múltkor az ügyeleten, hogy meleg vizes borogatást tegyek a pocakomra. Meg a dokim szerint, ha minden kötél szakad és már a plafonon vagyok az idegességtől (ami elég gyakori, ha keményedek, mert féltem a babát), akkor toljam meg egy féldeci töménnyel. :shock: Már többször bevált! :lol: Alkesz mami! :lol: :lol: :lol:

Mommy!
Neked is nagyon drukkolok. És mindenkinek aki keményedik! Nagyon rossz, de ki kell bírni a 37-ik hétig. Nálam ez a lélektani határ. :wink:

Judit!
A babaszobád meseszerű. Az a Mókus nagyon jó! :lol: Tetszik.

Most ennyi vagyok. :)

Kellemes vasárnapot kívánok. :) És az a bánatom, hogy el fog olvadni a hó! :(
Vendég

Norco, Csujzi, Aranykavics, jó titeket is itt látni!

Csujzi, jobbulást Neked vérnyomás-ügyileg!

Csatlakozom az előttem szólókhoz: én is a Tena betétre és a hálós bugyira szavazok! Nekem is az vált be szülés után.

Panny, köszi a tapasztalatokat testvérek ügyében. :lol: Nálunk csak annyi a gond, hogy nem lesz kire hagyni a kicsit, hogy hármasban legyünk a naggyal. De majd felváltva csinálunk vele programokat. :lol:

Dany, remélem, azóta már minden OK Veletek! Írj, amint tudsz, hogy mi újság!

Velem csak annyi, hogy 30 hetesek vagyunk!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szép Napot Mindenkinek!

Most sajnos csak egy gyors bekukkra telik tőlem!
Nem volt jó a gép, valami hülye vírus majdnem tönkretette az egészet!
Kistesós ajándékon már én is gondolkoztam szerintem nagyon jó ötlet! Annak idején tesómék is így csinálták!
Mommy!
Remélem már jobban vagytok! Ha tudsz, írj, mi van veletek! :cry:
Meli!
Ez igen ti aztán jól belehúztatok a vásárlásba!
Ügyik vagytok nagyon! Jövőhéten én is rászánom magam! :shock:

Na sajna ennyire telett most tőlem, mert itt kalapálják a fejemet a gyerekek!

Sziasztok! Márti
Vendég

Sziasztok!

Gratu az uh-osoknak!

Köszönjük a betétes, bugyis tippeket! én csak egy vékonykát vettem!

Megvettem tegnap a kisruhákat, amibe még mindig gyönyörködöm! Nagyon tetszett Attilának és a szülőknek is! Ma mindent sikerült kimosni! holnap kivasalom és elteszegetem! Kedden megyünk ágyat, kocsit és kiegészítőket venni! Így csak nyugodtabban megyek be a kórházba, ha menni kell! Már csak a csomagokat kell összekészíteni: egyet nekem, egyet meg a picinek!
Kérdés: A kórházba vonulós csomagba mit érdemes bekészíteni????

Na jók legyetek! Kezeket a paplan fölé.....Jó és nyugodt éjszakát mindenkinek!!!!

Kép
enikoe182

Sziasztok!

Itt vagyok én is. :) Minden oké velünk, a legújabb dolog, amit Dóri csinál, hogy néha kitolja valamilyét, talán a popóját vagy a térdét. Ilyenkor egy jókora bucka lesz a hasamon, olyan jó látvány! :)

Eszter.eu,
jó a karis kép, szép kerek pocid van! :) Nőtt az ünnepek alatt!

Bnesz Évi,
sajnálom, hogy ennyire keményedik a pocakod, remélem enyhülni fog!
Nekem is van a pocakomon egy csík a köldök alatt és fölött, úgy hallottam, hogy az majd el fog halványodni.

Niki,
az nagyon jó, hogy abban a kórházban, ahol szülni fogsz, adnak masszázs olajat meg még homeós bogyót is. Ilyet nálunk a tanfolyamon nem mondtak, de majd annál a szülésznőnél rákérdezek, akit választok. Mindenesetre lehet, hogy be fogok vinni ilyen olajat.
Azt se hallottam, hogy az epidurális érzéstelenítés költségét mindenki maga állja. :( Erre is rákérdezek. Köszi az infókat!
Képzeld, kb. egyforma méretű az én babám is, mint a Tiéd: BPD 80 mm, FL 58 mm. :D

Csujzi,
remélem az emelt gyógyszer hatására lemegy a vérnyomásod!
Írj majd UH után!

Dany,
szorítok, hogy minden rendben legyen veletek! Amint tudsz, írj!!!

Márti,
ha én egyszer bepánikolok, hogy nem leszünk kész a vásárlással a baba érkezéséig, akkor Apával indulni kell, nincs mese! :) Meg most itthon volt téli szüneten (tanár) és így jobban volt időnk a vásárlásra. Azért még van néhány dolog, amit meg kell vennem. De nem baj, mert így majdnem minden napra jut valami, amit megvehetek! :)

Melinda

Kép
melinda80

Remélem Pumperkával minden ok!
Pété is teljesen eltűnt!

Jó lenne még egy talit összehozni, illetve én mindig benne vagyok egy árkádos falatozásban!!! :D Valaki nem csatlakozik? :wink:

Melinda, mi is megvettük a ruhácskákat! Olyan jó nézegetni, de lassan ideje kimosni.

Már két hónapom sincs hátra, illetve igazából 3-4 hét múlva már meg is születhet a Picúr. Kezdek bepánikolni, nem vagyok még rá felkészülve. Bár nem tudom, hogy valaha fel lennék-e rá készülve :). Csak abban reménykedem, hogy nem lesz olyan nyafis, mint Erik volt (össz 8-10 óra alvás, evés, ringatás egész nap, mert ha nem, akkor órákon keresztül ordított :roll: ), hanem eszik-alszik típus lesz :D .
Kiságyunk még nincs, már nem igazán reménykedem, hogy Erik hajlandó lesz kiköltözni a rácsos ágyból, így be kell szerezni egyet. A hétvégén bepakolok a táskába én is, nehogy akkor kelljen kapkodni, amikor már indulni kell.

Kép

Kép
mzx

Szép napot Mindenkinek! :) Hosszú idő után végre kisütött a nap! :) Egyből jobb az emeber kedve! Ki is mentem picit levegőzni és jeges képeket készíteni... :) Ez olyan jól feltölti az embert! :)
Kép
Kép
Kép

Néztem az iwiw-en Pumperkát, Pétét, Tandot, Monát és oda bizony mindenki bejelentkezett a napokban, csak ide nem... vajon miért??? :(

KépKép
KépKép
mni

Nemsokára indulok a védőnőhöz, most néztem a kiskönyvem, október közepén voltam utoljára... azt hiszem nagyon ki fogok kapni tőle. :( :cry:

KépKép
KépKép
mni

És egy idei első aktuális táblázat! :)
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mni

Mzx,
nekem is már minden gondolatom a pici, meg hogy időben elkészülök-e mindennel, mire megérkezik. Nemrég kimostam Dóri ruhácskáit, ma nekiálltam kivasalni őket. Most épp szünetet tartok.

Niki,
szépek ezek a fagyos képek! Ügyi vagy! :) Én is úgy örülök, hogy kisütött a nap! :D
Remélem megérti a védőnőd, hogy csak decembertől nem dolgozol és előtte nem volt időd elmenni hozzá, szorítok, hogy ne szidjon le!!!

Melinda

Kép
melinda80

Köszi Niki a táblit!
Hú, jó sokan vagyunk! Akik már régen írtak, tessék jelentkezni, mert aggódunk, mi van veletek!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Először is köszönöm az aggodalmakat. Decemberben géphiba, betegség, sürgés forgás miatt voltam eltűnve. Hát igen az elmúlt egyhétben már minden lehetőségem megvolt, hogy írjak csak hosszú idő után valahogy nem ment...

Decemberben sikerült nekem is a rohangászásban, sütés-főzés vendégvárás után, közben görcsölgetnem. Sokat voltam rosszkedvű emiatt (is). De szerencsére a méhszáj zárva maradt. Olyan pezsgőtablettát kell innom, amiben 250mg magnézium van. Ha egy nem volt elég, akkor bizony kellett a második estefelé. Emiatt néha be is pánikoltam, de most lekopogjam napok óta semmi, csak az édes mocorgás :D Így már a kedvem is sokkal jobb.

Múlthét csütörtökön, ahogy mentek a gyerekek suliba vissza is olvastam egy csomó írásotokat, így nagyjából képben vagyok kivel mi van. Most, hogy sikerült a lemaradásomat pótolni, ígérem írok is.
Láttam a képeken, alakulnak a babaszobák. Én is elkezdtem a múlt héten behozogatni a garázsból a cuccokat és elkezdtem leltározni. Vettünk tapétát is a babaszobába. Szerintem csinálok egy képet nektek, hogy majd ha kész lesz akkor felrakhassam majd: Ilyen volt, ilyen lett. :lol:

Mégegyszer köszönöm, hogy többször is hiányoltatok! :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szia Pumperkaaaaaaaaaaaaaa!!!!! És Minden Kismami!

De jó hogy most már rendben vagytok! Már aggódtam, hogy mi van veletek! :lol:

Niki!
Ügyi vagy! Szépek a képek!
És köszönjük az aktuális táblázatot!
Védőnőnél volt valami balhé? :lol:
Vendég

Szerencsére nem kaptam ki a védőnőnél, sőt azt mondta, nem is volt decemberben. :) Általában azért erőltetik a védőnőt, hogy elmondja a dolgokat, de mivel jártam az előadásokra, így neki nem is kell külön okítania, így nem volt probléma, hogy ennyi ideig nem voltam. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! (remélem az enyém is jobb lesz).

Nem tűntem el teljesen, de ezek az ünnepek egy kicsit megviseltek.

Egyébként egészségileg minden okés. Gréta baba jól érzi magát a pocakomban. Vele szerencsére minden rendben.
Lelkileg még mindig nem vagyok toppon, nagyon sokszor eltörik a mécses.

Képzeljétek karácsonykor aludtam először otthon a lakásban. Igaz nem egyedül voltam, mert az anyósomék itt voltak, és itt is aludtak. Egy kicsit érdekes volt. Sokminden lejátszódott bennem. Nagyon tartottam tőle, hogy abban az ágyban kell aludnom, ahol utoljára még ketten aludtunk. De ezen is túl vagyok.

Sőt szombaton megyek először az anyósomékhoz zalába a Bazsim balesete óta. Először fogok találkozni a Bazsi otthoni barátaival is. Már egy kicsit jó lesz kimozdulni Fehérvárról. Bár minden nap jövök-megyek. Ingázok anyuék, a lakás, meg a temető között. Sőt szerencsére nagyon sok igazi barátom, van akik most velem vannak és foglalkoztatnak, hogy ne csak magamban rágódjak.

Bocsi, de még nem olvastalak titeket vissza így nem is tudok mindenkinek reagálni, de ígérem pótolom!

Puszi mindenkinek!

Kép
tand

Na megjöttem a dokitól meg a bevásárlásból. Hát a dokinénim megint szabin van, de bementem, mert már rég voltam. Minden ok.

Gyógyászati segédeszköz boltban vettem eldobhatós Tena bugyit meg betétet, jó drága volt: a bugyi 520 (2db-os) a betét extra 1000 (20 db-os). Betétből csak egy csomaggal vettem, remélem elég lesz, de bugyiból megkockáztattam a két csomagot, mert amilyen béna vagyok betét ügyben, biztosan állandóan mosnom kell majd :oops:. Aztán a kínaiban találtam király nagymamás bugyikát, abból remélem öt elég lesz. Végül a DM-be is betértem és találtam papírülőkét a WC-re, meg nedves WC-papírt, meg popsitörlőt, pelenázóalátétet, babaolajat stb...Ja és itt vannak olyan király kis kiszerelésű cuccok: tusfürdő, fogkrém, dezodor, ilyenek, úgyhogy a piperetáskám fogja a legkisebb helyet foglalni a pakkban :D

Találtam egy jó részletes listát, hogy mi kell a kórházba:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=9 Enikő kérdezte asszem. :D

Tegnap én is kivasaltam mindent, ez ebéd utántól este nyolcig tartott sajnos :( , de mostmár minden a helyén van (az ágyneműt kivéve, mert azt még meg kell varrni), majd csinálok képet.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pumperka,
de örülök, hogy írtál és hogy most már minden rendben veletek! :)

Niki,
na, jól van, rendes védőnőd van! Milyen jó, hogy nem dolgozott decemberben. :)

Tand,
biztos jót fog tenni, hogy kimozdulsz! Örülök, hogy ilyen jó barátaid vannak!

Melinda

Kép
melinda80

Bosek,
nagyon jó részletes ez a kórházi csomagos lista! Van olyan közte, amire nem is gondoltam és hiányozna, ha nem lenne ott. Köszi a linket!

Melinda

Kép
melinda80

Melinda, a hozzászólásokat is olvasd el!!! Ott is vannak fontos dolgok!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Oké, elmentem könyvjelzőnek és majd jól áttanulmányozom! :)

Melinda

Kép
melinda80

Niki,
nagyon jók a képek!!! És köszi a táblit, szerintem tuti így kilók nélkül :wink: !!!

Én is annyira örültem, hogy végre ma előbújt a napocska!!!!

Voltam ma reggel vérvételen (32hetes, nálunk ilyenkor kell menni a 3.harmadban), plusz délután szülésfelkészítőn. Iszonyat sokan voltunk, alig fértünk be az aulába! Igazából nem annyira tetszett, nem sok új infóhoz jutottam..a szülőszoba vezetője tartotta..és kicsit furcsálltam, amikor egy perc alatt eljutott a gátmetszés témájában odáig, hogy ha ellenkezik az ember, akkor gondolja meg, jobb-e, ha reped minden felé, és egész életre tönkremegy a szexuális élete és ezért a férje el fog tőle válni.. Azé nemár így!!!!! Picit kiakadtam..ezek után asszem nem sok gátvédelemre lehet számítani.. Holnap megyek a dokimhoz, megkérdezem őt is, plusz, hogy van-e saját szülésznője, hátha jobb lesz a hozzáállás...

Holnaptól mosnám a babarucikat, kérdésem: hány fokon lehet őket mosni?? Van akitől azt hallottam, hogy mindenképp 60fokon kell, de mi van a színes, plüssös rugikkal, azoknak nem hiszem, hogy jót tesz a nagyon forró víz..

pusz mindenkinek, olvasóknak, sunnyogóknak, és sűrűn íróknak egyaránt :D !

KépKép
kmanna

Én 40 fokon mostam, babacucchoz való folyékony mosószerrel (ezt kaptam a cégtől karira :D), meg nagyon kevés sensitive öblítővel. Viszont a tetra pelenkáknál meg ne várd, míg megszárad, mert iszonyat úgy vasalni. Most már így utólag én is rájöttem... :oops:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Holnap leszek 32 hetes kismami az első kislánykánkkal. Idáig csak olvasgattalak benneteket.

Láttam van egy-két kismami, aki a Kútvölgyiben fog szülni, én is ott fogok. Aki ott fog, nem tudja, mikor és milyen szüléselőkészítő-tanfolyamok vannak? (tudom-tudom kicsit késésben vagyok - de hátha még be tudom pótolni)

A babó cuccaival mi már nagyjából készen vagyunk, kivéve a babónak szükséges tisztálkodási cuccokat. Ezeket ti hol szerzitek be? Illetve mit érdemes a dokival feliratni, és mit érdemes megvenni boltban? A másik kérdésem, hogy a gyerekdokival mikor érdemes felvenni a kapcsolatot?

Mindenkinek jó babavárást!
linocs

hello csajok,
de jó, hogy igy (majdnem) mindenki előkerült!!
Tand, jó hogy írsz megint, gyere többet. biztos nehéz lehetett ünnepekkor... de most már nemsokára itt lesz Gréta baba és biztos sok boldogságot hoz majd

jobbulást bnesz.evának, csujzinak és danynek, remélem minden rendben lesz

nekem csak a vizesedés durvul tegnap félórás melóval, krémmel tudtam már csak a jeggyűrűmet levenni, mert féltem, hogy ha gáz van szüléskor akkor levágják ha már nem jön le...
reggelente már úgy néznek ki az ujjaim mint a virslik...

Linocs, szia, én is a Kútvölgyiben szülök, elméletileg minden hónapban az előadások
első szerda - váradósság
első csütörtök - szülés, együttszülés (ezek már lementek múlt héten)
első kedd - szülőszoba látogatás (de ez most holnap lesz)
harmadik csütörtök (januárban 17-e) gyerekágy, szoptatás...
én holnap megyek a szülőszobára

örülök, hogy tetszett a gyerekszoba. a virágos lámpa egyébként Ikea akit érdekel. amúgy még kellene valami dekoráció, mert nincs benne más babás, talán valami tapéta, nem tudom hol lehet szépet kapni....

kicsit már én is beparáztam, hogy tényleg ilyenkor már akár be is indulhat a szülés és nagy shoppingba csaptam, lett pelenkázótáska, lepedők, ágyrácsvédő, takaró (úgy döntöttem egyelőre ágyneműt egyben nem veszek), gátmetszés esetén ülőpárna (Brendonban most kuponnal 1500fttal olcsóbb..), körömolló, orrszívó, cumisüveg, cumi, hőmérő, tetrapelenkák, hálózsák...
mivel kaptam Triumph utalványt karácsonyra akartam szoptatósmelltartót is venni, de még elhajtottak, hogy azt majd csak az utolsó hetekben, mert addig is nőhet a mellem... jogos, bár eddig nekem szerintem semmit nem nőtt...
és persze ezerrel olvasom a szakirodalmat, most épp a suttogót, meg megkaptam Spockot is, meg vagy még 2 könyvetg, bár ki van zárva, hogy ezeket végig bírom olvasni szülésig úgy hogy még valamire majd emlékezzek is utána.

ma beiratkoztam kismama jógára, szerdán megyek először, egy jógaoktató és egyben dúla tartja, állítólag egyben szülésfelkészítő is, jógaóra után még van valami beszélgetés, kíváncsi vagyok....

ja és tegnap áthívott a szomszéd lány aki 29én szült, 8 napos a baba, teljesen elolvadtam, annyira picurka és tündér, hogy hihetetlen. ijesztő, hogy meri egyáltalán megfogni az ember...

KépKép
judit18

judit18: csak nem ide mész? www.relaxyoga.hu/eler.html :), én is most megyek szerdán először :) Reggel, vagy délután mész, ha oda te is?
linocs

Sziasztok!

Én is 40 fokon mostam a babaruhákat, folyékony babamosószerrel.
Még tegnap délután is válogattam a kapott ruhákból, azokat kimostam, reggel már vasaltam is. :) Most már az van hátra, hogy megnézzem, milyen méretűből van kevés, amiből venni kell.
Délután ismét körútra megyek, vásárolni. :)

Linocs,
üdv köztünk! :)

Tegnap esti pocakfotó:
Kép

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

A bevásárló listához akartam írni, hogy akinek erős tejcsorgása van (ez ki fog derülni az első héten), annak mindenképpen érdemes beruházni olyan melltartóbetétbe, ami nem csúszkál, és nem ázik át. Nekem sok-sok próbálgatás után egyedül a Chicco jött be, tök vékony, és egész jól felveszi a mell alakját, ezért nem feltűnő, hogy egy hatalmas szivacs van még a melleden :roll:, nem ázik át, mert valami zselévé alakítja a tejet, odaragad a melltartóhoz, ezért nem csúszkál. Az olcsóbbaknak általában nem vízhatlan a külső borításuk, így nekem kb. fél óra alatt átnedvesedett a pólóm kívülről (tök ciki :oops:), az Aventes még egész jó, de nekem amellett is kijött a nedvesség, mert nem ilyen zselés, és el is csúszott.
Sajna a Chicco elég drága (60 db. kb. 2500 Ft), de nekem akkora öröm volt, amikor rátaláltam, hogy már nem ezen kellett görcsölni :roll: ! Az első hetekben napi két pár kellett, aztán már csak egy pár, amikor nem volt olyan erős a tejleadó-reflex.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Örülük hogy előkerültek az eltüntek, és Üdv neked is Linocs!!

Én ma megyek dokihoz, kíváncsi vagyok Alizka mennyit nőtt.

ISTVÁNOSOK!

A szülésfelkészítőt megkérdeztem holnap a babaápolás és gondozásról lesz szó.
Akik írták hogy jönnek talizzunk fél 3 kor a főbejárat előtt. JÓ??????

pussz Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

De jóóó, hogy előkerültek a csavargók!!! Még pété nincsen , hova tűnt??? Ügynöknő is megcsináltathatná már a netet :roll:
Tand, Pumperka, Kavics, huh, végre!!!!!!!!!!!! :lol:

Képzeljétek, az a gát-erecske meggondolta magát. Még nem tökéletes, de 90%. Majd szülés után jöhet ki megint vagy inkább soha :o)) :roll:

A hétvégén a barátaink segítségével (szolgálati közlemény: NIKI ÉS SIR LÁSZLÓ KÖSZI!!!!!!!!) elkezdtük a gyerekszobát, kiságy, függöny, szekrény (ruhákkal bevasalva :oops: ) kész, ma vagy holnap csináljuk meg a maradékot (polc, díszítések nagy része). A kórházi tatyó is gyakorlatilag kész van. Én így vagyok nyugodt. Ha kész a szoba, teszek fel képet. Addig nem akarok félkészt mutogatni. Vicces, hogy állandóan arra megyek, hogy megnézzem a szobát, még akkor is, ha eleinte másfelé indulok el... :lol: de apát is rendszeresen rajtakapom ezen.... :wink:

Képzeljétek, volt egy elhanyagolt fogam, aminek csak a külső pereme volt meg, régen gyökérkezelték, meg csapos volt, de az kitört, szóval a közepén egy nagy kráter. :oops: A hétvégén letört a maradék része is, majdnem teljesen. Hívtam ma a dokit (nem ismerem, úgy ajánlották, hogy szakmailag és emberileg is jó, tetejébe szájsebész is), azt mondta, hogy február elején :shock: :shock: :shock: tud fogadni, addig ne aggódjak emiatt, ha nem fáj (persze, hogy nem fáj, gyökérkezelték+elhalt.... :? ) ráér addig, mert a gyökércsatornák le vannak tömve. Hát nem tudom, várjak-e adig. Bízom is benne, mégiscsak jobban ért hozzá, de aggódom a baba miatt, hátha nincs igaza........ tele van a net a fog-koraszülés cikkekkel... :? Szerintetek mi a mókust csináljak?????????

NAgyon szépen köszönöm a testvér-tippeket és úgy látom, kezdenek az egyéb bevált tippek is felszínre kerülni :wink: nagyon jó, olyan sokat tudunk tanulni egymés tapasztalataiból!!

ÚSZÁS:
ETTŐL A HÉTTŐL KEDDEN ÉS PÉNTEKEN BUDAKESZIN (
kisírtuk, hogy 2x legyen) 12-13 óráig. Ha minden igaz, lesz egy papás foglalkozás is, és egy dúla tartja az úszást, gyakorlatilag olyan, mintha szülésfelkészítőre járnék, csak a vízben...
Judit18, Esztereu, ki jön még???????

Pénteken megyek Barna Csillához a 4dgenesisbe, igazából csak 2d-re, csak szeretném látni, minden rendben van-e (lepény, víz, méretek, keringés). És az ő szemében bízom!!!!!! Valszeg a gyerek képéből moly se fog látszani, elöl fekvő (mellső) lepény, 32 hét, dehát a remény hal meg utoljára.... :lol:

Nincs valami ötletetek, hol lehetne a 2 méteres szivacs mellé falvédőt csináltatni? A hideg falhoz kerül, úgyhogy muszáj lesz. A neten találtam cégeket, akik ilyennel foglalkoznak, kb. 15 ezer ft lenne, ami tetszik is és méretben jó oda, annyit meg nem szívesen adok ki rá.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Pati!
Sajnálom a fogadat :( Még ha nem is fáj, fondolom elég gáz lehet!
Én is pénteken fogok menni Uh-ra! Úgy várom!
Sajnos falvédőhöz nincs tippem! Anyukám biztos szívesen megcsinálná, de ő kicsit messze van! :?
Szuper, hogy a gát-erecske megondolta magát! :lol:

Tand!
Jó hogy írtál! Vigyázz magatokra, és kitartás!

linocs!
Üdv a csapatban!
Írj jó sokat, és dobjál fel képeket! :lol:

Pepike!
Dokinál mi a helyzet???

Meli!
Olyan édi kismami vagy! nem is híztál sokat!
Csini vagy!!!!!!

Bosek!
Jó a link! Köszi

Beuska!
Te merre csavizol? Régen voltál már! :(

Na szóval én is pénteken megyek a dokihoz! Olyan jó!
Alig várom az Uh-ot!
Jaj csajszik belegondoltatok abba, hogy a szülés itt van a kertek alatt?????????
No para Mi???????
Vendég

Helló Csajszik!

Itt vagyok, megvagyok, olvasgatom az írásaitokat is.
Először is mindenkinek B.Ú.É.K!!!!!

Rólunk egy kicsit:
Sajnos tegnapelőtt éjszakai kórházlátogatáson voltunk, mert állatira fájt a hasam, meg a derekam, de szerencsére a Babuci is jól van, meg a méhszáj is zárt. Aztán hajnalra világossá vált számomra, hogy jól benyakaltam egy kis influenzát, ugyanis annyira fájt a tüdőm, hogy már bőgtem. A hasam meg a sok köhögéstől vagy a felfázástól fájt. Szóval tuti jó, hogy egy hete nem dolgozom, végre lenne időm vásárolgatni, egy picit a babával meg a lakással foglalkozni, ehelyett nyomom az ágyat, nyakalom a teát,meg a vitamint, És minden köhögés előtt felkészülök, hogy ez most fájni fog, ugyanis izomlázam lett tőle. Tehát, túl sok vidám dologról nem tudok Nektek írni... :cry:
Egyelőre még mindig csak 2 kg plussznál járok, emiatt aggódom egy kicsit, de a doki minden vizsgálatnál megnyugtat, hogy amíg a baba rendben van, addig ne foglalkozzak vele...

Tand! Örülök, hogy tudtál írni, kitartás és nagyon jó dolog, hogy vannak melletted barátok, ez gondolom, nagyon sokat számít!

Megnéztem a képeiteket a gyönyörű babaszobákról, meg a rucikról és most még jobban sóvárgok, hogy már annyira mennék én is beszerezni őket!

Judit! Szerintem tök poén , hogy eddig egy kis zoknin kívül egyetlen ruhadarabot vettem a kiscsajnak, az pedig egy rózsaszín-ezüst kimonó cipőcskével!!!! Bizony-bizony! H&M, ugye? Még a két ünnep között vettem, de úgy, hogy már majdnem kijöttünk a boltból a hugommal, és látta rajtam, hogy nem bírok ellenállni, holott megfogadtam, hogy januárig semmit, és engedélyezte, hogy ezt az egyet, most az egyszer.. :D
De jövőhéten beindulok!!!!

Mindenkinek jó egészséget, erőt, békességet :D :D :D
Vagy bort, búzát, békességet? :shock:
puszi Nektek!

Kép
pété

Sziasztok!
Úgy örülök, hogy ilyen sokan előkerültetek! Pété, Neked jobbulást! Tand, örülök, hogy Te is jelentkeztél és grat. a 30. héthez! :)
Üdv. köztünk Linocs, Judit jól írta, ma este 17.30-kor lesz szülőszoba látogatás, gyűlekező az V. emeleten. Ha van kedved gyere! :) És ha tudsz, írjál gyakrabban!
Melinda, nagyon szép nagy már a pocid! :)
Mpatr, én már nagyon kíváncsi vagyok a szobára! Mi még mindig nem néztünk kiságyat... talán majd hétvégén... :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Hétvégén jól bevásároltunk, a nagyobb dolgok már megvannak. Babakocsi, hordozó, kiságy, kókuszmatrac, pelenkázó, aztán egy-két apróbb dolog. Most hétvégén még megvesszük a maradékot, ami elég sok. Igyekeztem összeírni Zalánnak is és nekem is.

Azt hittem, csak én vagyok ilyen védőnőkihagyós, ugye-ugye Niki :lol: , de hála, engem sem szidott le, holott októberben voltam utoljára.

Nálatok hogy megy a forgolódás éjszaka? Én minden egyes oldalra forduláskor felébredek, mert nagyon húzódik a hasam, néha fáj is. Ha felkelek, akkor már semmi probléma, bár a felülés is elég nehéz.

Ma megyek a Jánosba szülésfelkészítőre, már alig várom!
És egyre közeledik a 25-e, amikor végre "leteszem a lantot" :lol: :lol: :lol: .

Ildi

Kép
kikó70

Mzx,
köszi a melltartó betéttel kapcsolatos tudnivalókat!

Pepi,
írjál mindenképpen, hogy mi volt a dokinál! :)

Pati,
Ti aztán jól belehúztatok a készülődéssel, ügyik vagytok, hogy már majdnem minden kész! :)

Márti,
köszi a dícséretet, azért ezen a képen nem látszik az a + 11 kg. :oops:
Hajaj, nekem folyton ez jár a fejemben, hogy hip-hop elmegy az idő és itt a március... :roll:

Pété,
jobbulást Neked!!!

Niki,
köszi a pocidícséretet! :)
De izgi, majd írjál, hogy tetszett a szülőszoba! Nekem nagyon jót tett, hogy anno voltam ilyen látogatáson, már nem annyira parázom, hogy mi vár majd rám. Mindent részletesen elmondtak és hagytak minket kérdezni is.

Melinda

Kép
melinda80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?