Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Egyre nehezebb Nadint etetni :cry:
Ha éhes, akkor eszik egy keveset, épphogy kerül valami a gyomrába, és már kezd játszani, vigyorog rám, meg a falra, meg a függönyre..... ha fél óra múlva újra próbálkozom akkor már el sem fogadja, újabb fél óra múlva pedig egyszerűen belealszik. :cry: Mi a fenét csináljak? Ma reggel végig üvöltött, de a cicit köpte ki, kínomban elkezdtem tápszert csinálni, a gyerek meg hallja hogy rázom az üveget, és bályosan mosolyog rám a székéből, na mondom egy fárszt fogok én tápit csinálni amikor tele a cici (eddig csak este kapott tápit), és esküszöm Móni Te jártál az eszemben, hogy csakazértis, és egy óra szenvedés után végül valamennyit sikerült belediktálni, de végül ebbe is belealudt, de azért sem adok neki üveget napközben, akkor marad éhen. Pedig éhes lehetett, mert fél 6-kor evett hajnalban (Macsek, elkaptuk a koránkelést, mert nem is aludt utána vissza :cry: ), a kínlódást a cicivel meg 9-kor kezdtük....

Lily, már akartam kérdezni, hogy Te szopi helyett vagy után fejsz? Hajnalban nyilván helyett, de este meg reggel? És mennyiket tudsz akkor lefejni, és mivel? És mennyiket eszik Eszti, és abból mennyi a tápi? Na más kérdésem nincs :wink:

Zsu, Panka ügyes és szép! Reméljük kiderül a véres kaki oka, és semmi komoly!

Jutta, ügyes Dorka az alvással, meg Te is. Azért próbálgassátok még a kiságyasat. Mi nem tudom mikor jutunk el odáig. Szerintem nincs erőm próbálkozni, pedig pár napot rá kellene azért szánni. Az éjszakai szopiról nem akarom leszoktatni addig amíg ilyen sz@rul eszik nappal, mert azzal is csak a tápi mennyiséget növelném gondolom.

Lányok, én eddig mikróban melegítettem a vizet :oops: Ez gáz? Van cumisüveg melegítőnk, de valahogy az sosem találta el a hőfokot, mert nem volt tele az üveg. De most azt találtam ki, hogy teli üveg vizet fogok a cumisüvegmelegítőben, és aztán a szükséges mennyiséget áttöltöm abba amiben keverek. De így is annyit sterilizálok, hogy már abból is elegem van. Ti mennyi cumisüveggel meg etetőcumival húzzátok ki két sterilizálás között??

Mogyó, és így mennyit eszik Ágika, hogy csak 4 óránként? Ugyanazt a 160-at, vagy többet?

Mi még mindig 100 körül eszünk 6-7x, pótlással együtt (!), inkább alatta. Holnap mérek, de szerintem meghaladta a 6,5 kg-ot, szóval marhára fogalmam sincs mitől hízik, de legalább nyugodt vagyok, hogy nem kell emelnem a pótlások számát, elég az egy esti tápi, meg előtte a délutáni lefejt tejes.

KépKép
kertikiri

Ezt még, és el romeltakarítani!

Móni: Nálatok is? Sajnálom hidd el! Most mondhatnám,hogy ne tűnj el, de uccse hallgatnál rám (kemény fejű nőci vagy te :wink: )
És átmeneti ez a nyüglődés, fordul a kocka hamarosan. Minden baba bepróbálkozik ezzel ahogy látom!
Kitartsát ehhez az időszakhoz!
Jutta: úgy tűnik hasonló napjaik vannak a gyerekeinknek! :D
Azért írtam fentebb,hogy van remény... Hisz tudjátok, hogy Ádi is kis bőgő masina, ölben baba volt. Most meg tündér bogár, időnként nyűgibb napokkal megspékelve.
Ciripke: megnyugtató,hogy nem a gyereknek van rossz ízlése, egyszerűen sz@rt nem eszik!

Na akkor ennyi, gyors ütemben nekiállok! :arrow:

Kép
Kép
gabcii

Lily látom közben írtál, de így sem értem, egyszerre szopizik 250-et, vagy a három szopi ennyi? És 4-szer tudsz még 100-at fejni, vagy a 4 fejés az összesen 150, így jön ki a 400 anyatej? Bocs, hogy értetlenkedem, de ezt fontos lenne tudnom :lol:

Cirip, én nem vagyok tejcsárda, sajnos :cry: Mondtam a lányoknak, hogy az én cicim nem is nőtt, hanem én nőttem hozzá. Andin elcsodálkoztam mondjuk, mert az utolsó pocakos képes cicijéhez viszonyítva tényleg hihetetlen, hogy ennyit tud nőni egy(két) mell :)

KépKép
kertikiri

Csajok nekem se nőtt a mellem na! És amikor volt benne tejcsi (majdnem) elég, akkor is egy picit volt teltebb... de ennyi...
mostanra meg lassan visszakapom eredeti melleimet, nem mitha vágytam volna rájuk! (tényleg picik) DE most örülni tudok még nekik is!

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok!
lassan csinálok egy "csöcsi" nicket :wink: :lol: ez van. nekem bejönne a régi, kis (?) 75B méretem, de ha ez van. lényeg, h nőnek az ikrek.
fejni kaja után szoktam, de nem nagyon jön már le.
bimbóvédő: Anett, mi 4 hónapja azzal nyomjuk. épp le akarok róla szokni (megint), de lusta vagyok erőltetni a kölyköket.
na, Huba nyűglődik: álmos, de el nem aludna

Móni, amorf ördögök... baszki, most egész nap ez a fog a fejemben járni :evil: :twisted: :D

Kép
an°°di

Nadin akkora levegőtől hízik? :lol: :wink:
Az a lényeg, hogy jól van... de az esti szopikat nyugodtan húzd ki... meglátod, egyszerűen kevesebbszer fog többet kérni!

(Dorka egyszeri adagja még mindig a 235 ml... és mostmár 10 perc alatt lezúzza a 2-es cumiból... :shock: :shock: :shock: nem szarozik! utána 10-15 perc böfi meg bújás van stabilan!! :lol: :lol: meg 50% valséggel még peluscsere is... így az etetés projekt mégiscsak laza 40 perc, de olyan édi ahogy nagyokat nyel és szívja a cumit! :lol: :lol: :lol: )

Ja 45 percet aludt... most a pihiszékben dumál a macinak és boxolja!

mondtam már, hogy ha jó kedve van, akkor azt mondja gu-gu, ha fáradt /nyűgös, akkor beö, és a macit meg bu-bu-nak hívja? Néha meg aztmondja, hogy apuuuu és van amikor meg beszélget vigyorogva - ölben ez a heö, ilyenkor kicsit se szentimentálisan azt szoktam neki mondani, hogy én is szeretem őt!

Meg kell zabálni!

Jutta

KépKép
jutta

Andi, nemán... 2 4 hó gyerek mellett már nincs fölös tejed? Azta!!

Jutta

KépKép
jutta

Kriszta,

Így néz ki az etetési menetrend (mármint az Esztié):

- reggeli(fél 8 körül): kb. 110-130 ml lefejt tej + 30 ml tápi
- utána én tejet fejek (kb. 120 ml)
- ebéd(12 körül): szopi: 40 perc, kb. 100-120 ml + 50 ml lefejt tej+ tápi, ha kell
- 2 körül lefejem a tejet (kb. 60 ml)
- uzsonna (4 körül): szopi 30-40 perc, kb. 80 ml + 50 ml lefejt tej + 30-50 ml tápi
- kora esti vacsi(7 körül): szopi 30-40 perc, kb. 70 ml + 50 ml lefejt tej + tápi 30-50 ml
- lefekvés előtt(9 körül): kb. 110-130 ml lefejt tej + kb. 30 ml tápi
- utána lefejem a tejet (kb. 80 ml)
-éjjel 3 körül lefejem a tejet (kb. 150 ml)

Így jön ki a napi 5x-i evés, háromszori szoptatással, és a 4x-i fejés. Kézzel fejek, az hatékonyabb és csendesebb, mint a mellszívó. Eleinte nagyon hosszadalmas volt, lassan ment, most 20 perc alatt megvagyok vele, közben tV-t nézek. (Pedig mellszívóm is van, méregdrága cucc, Medela márkájú, nem kell valakinek féláron???) A köztes időben meg mosogatok, sterilizálok, tápszert keverek, tejet melegítek... :D

Jutta, Eszter is gügyög rendesen. Kedvence a heö (=heló), de van jeje (=gyere) és torokból induló berregő hangok.

Ja, a cicim nekem is kicsi volt, szülés óta viszont úgy nézek ki, mint akinek nagyon jól sikerült a mellplasztikája! :D Egy okkal több, hogy erőltessem a szopit! Mert hát tényleg csak erőltetés. De félek, hogy ha csak fejek, attól elapad, állítólag a szopi másfélszer hatékonyabb. No meg így naponta hétszer edzésben van a cici.

Andi, bimbóvédővel mennyit szopiznak a gyerekek? Mert nálam állítólag ez rontotta el Eszti szopitechnikáját. Próbáltam őt leszoktatni róla, de a cicit csak akkor hajlandó szívni, ha kőkemény, folyik belőle a tej, és akkor is csak 3-4 percig, utána követeli a szent bimbóvédőt... :?

Kép
waterlilly

Sziasztok!

nem sikerült még visszaolvasni...
jött egy monológ, de kukába került....sok mindennel nem értek egyet, de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja...
Nem akarok felesleges feszültséget...

itthon millió munka, majd egyszer jövök...:)

Addig is kisbetegeknek jobbulást, anyukáknak kitartást mindenhez!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

hi

megjártuk a dokit,nemhogy nem jön ki még le is ráz,na sír Bibu nagyon gyors leszek

tüszös mandula gyuszi,de nem érti miért nincs láza,meg nem is volt karácsonykor se,lekéne oltatni a torkát,de hát akkor bekéne vinni az antszhez,de mondtam hogy nem tudok bemenni,akkor azt mondta hagyjuk,ha mégegyszer kijön ez a szarság akkor majd leoltjuk.Kapott jó erős antibiotikumot :shock: csütörtökön kontroll

Bibus ma jó kislány :_)és éjjel aludt este 8tól negyed 3ig-szopika és fél 7ig aztán negyed 9ig.ma nagyon kis cukipofa.

Hát tegnaptól "teáztatom" értsd úgy hogy rájöttem nálunk mi a baj,az én cicim nem tellik fel eléggé két óránként,van benne,de ha 2 óra elteltével etetni akarom nagyon nehezen indul meg és igazából nem is éhes ezért csak sír.szóval most kivárom a 3 órát nagyjából addig nem tezsem cickóra,hanem inkább kap pár korty teát.édesköményt,tegnap bejött ma is elkészítettem,majd meglátjuk

Jolka

írd már le,kíváncsi vagyok a véleményedre :lol:

Gabci
nagyon édes Ádi, nálunk a sütőtökpürére mondták,hogy az nagyon bejön a babáknak,Maja köpte ezerrel kifelé

Rita
Maja is 13 kiló :-)

kis fitness lady

Andi
Maja is 4 hósig bimbóvédőzött aztán egyik alkalommal bepróbáltam és utána soha nem kellett

Lily
azt nyugodtan felejtsd el,hogy a bimbóvédő miatt rossz a "technika " és kevés a tej ami nem is biztos ,hogy kevés.
Maja az első pillanattól fogva 4 hóig bimbóvédőzött aztán elhagyta,nem lett tőle több tej,volt játszócumija,cumisüvegje és mégis rááált a sima cicira.
Bibus meg alig fogadja el a cumit,tápit kiköpi,nincs bimbóvédő és pont elég a tej.Soha nem fejtem és már nem is fogok.

na nem marad a két csecsemőm megyek :arrow:
Vendég

Zsu
nagyon cuki Panka,Bibu állandóan ülne,még fekvő helyzetből is huzkodja fel magát a kis büdös

nekünk is van ilyen könyvünk ill hasonló,jézuska hozta

Jutta
Dorka szépen támaszt :-)

Mogyó
odaért???már odakéne

nem adom fel,reménykedem

Gabci
nekünk is philips van,bár most nem használom semmire

Ciripke
én a fullextrás hiperszékkel már megszívtam egyszer

Móni
ejh ez a Janka,nem tudom mért dilulnak be néha ezek a babák

én ilyen etetőszéket vettem,új 11 rugó,nálunk még kettő játszik,Majának fa kettészedhetős van,utálom,van anyuéknál is egy azt elhozzuk a fát meg elvisszük Bibunak meg ez lesz

Fisher price
dönthetõ etetõszék
Jellemzõi:

* 23kg-ig használható
* párnázott ülés betét
* betétrész könnyen lemosható
* 5 pontos biztonsági öv
* 2 magasságban állítható õv
* az ülés a szék alsó-felsõ részéhez maximálisan, biztonságosan rögzíthetõ
* levehetõ háttámla---ülésmagasítóként tudjuk használni
* 3 fokozatban dönthetõ háttámla
* ehhez mozgatható karfa
* a hatalmas tálca könnyen levehetõ, mosható
* 3 fokozatban állítható ülésmagasság
* közkedvelt baby gear termék

Kép Kép

védőnő:én eddig azt hittem hogy az enyéma tökély,most már nem vagyok benne biztos,de én szeretem

dokink:kikérdeztem mindenről a bromchovawról az oltásokról,mondom neki még akartam valamit kérdezni csak nem jut eszembe,erre azt mondja majd megkérdezi csütörtökön,rendi nem?

Egyébként,hogy jót is mondjak Maja nagyon nagyon szereti Bibit :-)
Vendég

Lily,

Miért lefejt tejet adsz és közben meg fejsz??? Vagy ennyire lusti? Azért én próbálkoznék a helyedben azzal, hogy nem fejem le a köztes időkben, akkor több van amikor szopizik és jobban jön...
vagy nem? Tesóm állítólag anno 1 hós koráig nem cicizett, de utána igen, mert megerősödött (nagyon be volt sárgulva, evett - aludt és enni is kelteni kellett - de ez nála már tényleg kóros volt...)
De még véletlenül se akarok szopis tanácsot adni én aki totál kudarcot vallott... csak nagyon soknak tűnik amit szenvedsz és meglehetősen melósnak!

Jolka, gondolom nekem is jönne a lecsesszintés... valószínűleg igazad is lenne... de én úgy tűnik nem vagyok elég erős vagy kitartó... hamar feladtam... tudom... éppen csak pár nap (másfél hét szopisztrájk elég volt, hogy beadjam a kulcsot...)

Jutta

KépKép
jutta

Hú Anett, ez tényleg elég munkásnak hangzik, és közben mit csinál Eszti? Nekem az is probléma, hogy a szopi utáni fejést kibekkeljük valahogy nyüglődés nélkül. Eszti nagyon jó kislány akkor! Nadin meg tényleg a levegőtől hízik, mert nem tudom mi mástól, ha Eszti is ennyit eszik. De én az éjjeli szopit biztosan nem akarom még elhagyni, szerintem az tartja egyáltalán még életben a tejemet. Akkor nem kell vele hadakozni, szopizik szépen, és sokat.

Jolka, azért van ez a fórum, hogy mindenki nyugodtan írja le ide a monológját (ezt is teszi mindenki szerintem egyébként), még ha nem is egyeznek mindig a vélemények.

KépKép
kertikiri

Ja, elmondom mit "főztem" végül tegnap, hátha más is kerül hasonló helyzetbe: tasakos levesbe sok-sok makaróni tészta és zöldborsó. Ezeket találtam a kamrában :?
Én annyira nem vagyok egy konyhatündér amúgy, hogy még tejbegrízt sem tudok :cry: Vagy híg lesz, vagy kőbéla. Elmondaná valaki az arányokat, érthetően (számomra is)?

KépKép
kertikiri

Sziasztok.

Timi:
jobbulást Majának.

Móni:
sajnálom. :( Nem jött meg esetleg? Vagy nem tom, mi baja lehet Jankának.

Jolka:
írd csak le. :) Amugy én sejtem ám, h mivel nem értesz egyet. 8)

Lilly:
Marcinál én is fejtem, cak én 3 óránként 1.5 órákat. :roll:

Gabcii:
szép húsban van Ádi, no para.
Sztem Lilla is lassul majd, legalábbis remélem. :wink: :wink:

Rita, Timi:
Nekem Marci 11.5 kg. :oops:
Pedig tápis, úgy látszik nem fújta fel eléggé. :lol: :lol: :lol:

Jutta:
a heö náluk is játszik. :wink:

Na, elpakolok. Ma jön a doki, oltások.... :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni

hú,hát tényleg nem fújta fel eléggé a táp :-) Marcit :-) és olyan szép :-.)
és hány cm?Maja 95

köszi :-)
Vendég

Móni, én bizom a kitartásodban, ha eddig is működött, ezután is fog meglásd! Ne add fel, gyömöszöld csak a cicit Janka szájába :lol:

Lányok, szemüveget föl és még 1x nézzétek meg a tegnap feltett 2 képet...már azon eleve 2 különböző rugiban van Panka. Ja, hogy mindkettő csikos? :lol: :lol: :lol:

Jutta, steril vizre rá van irva, hogy 24 óra után azt is forralni kell. Te nem szoktad? :roll:

Kriszti, ha Nadin éhes lesz, majd eszik! Csak nem fog éhen halni!
A vizet én is mikroban melegitem, nincs azzal semmi gond, csak a bekevert tápszert és a tejet nem szabad. Én 5 cumisüveget használok, nap végén sterilizálok mindig.

Panka a dumát már nagyon cifrázza. Már van hijjjnye is a szótárában :D

Jolka, ird le lszi a monológot, engem is érdekel...te mindig olyan jókat irsz, komolyan!

Timi, szegény Majci :( Jobbulást a kis drágának!+++++

Védőnő nálunk ok. Még mindig jön, jövő héten is. És érdeklődik is, hiv telefonon, én is hivhatom a mobilját, bármi van. Ad is jó tanácsokat.

Panka több, mint 2 órája alszik a teraszon :roll: Én asszem felkeltem, Hajni, te nem aggódsz, mikor Lilla órákig alszik kint? Én igen :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi: én sem értem Majci miért nem lázas ha a mandulája tüszős.
Ne is legyen, de nem épp típusos. jobbulást neki, gyógypuszi.
A dokitok de jó fej hallod. Mi az,hogy rendelés után nem megy ki? Én még nem is hallottam ilyenről. :evil: Nem akarok okoskodni, de a rendelési idő után, ami össz vissz 4 óra, kötelessége lenne házhoz menni!
És az ANTSZ-be, mért is neked kéne továbbíttani a torok leoltást???
Kertikiri: jajj, ne hari,de ez a kaja nem hangzik vmi jól :?
A tejbegrízbe mennyi dara kell? Hát úgy érzéssel :lol: A tejben ha felkevered még nem megdagadt állapotában, ne legyen se túl kevés, se túl sok. Gondolom sokat segítettem.
Anett: elég időigényes ez a sok fejés hallod.
Jolka: lécci írd le a véleményed. Nem hinném, hogy sértődés lesz!

A mai ebéd Ádinak alma-banán bébikaja volt. Eddig ez ízlett a legjobban. Kabaréba illő volt amit művelt. Szét röhöhtem magam.
Még tele volt a szája, de máris követelte a következő kanállal. Ha nem tudtam olyan gyorsan adni, mint szerette volna, csapkodta a térdét, meg mindkét kezével a pihiszék oldalát. Próbáltam fegyelmezni, dehát ugye röhögve nem volt épp sikeres. Na, majd megemberelem magam legközelebbre. :D
Jutta: cuki lehet Dorka, ahogy beszélget. Milyen hasonlóan gagyarásznak ezek a babák. Nálunk a veő a panaszkodás.

Kép
Kép
gabcii

Anett, miért fejsz 2 szopi között? Miért nem hagyod, hogy Eszti kiszopizza a következő etetésnél??? :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tejbegrizt előttem ne emlegessen senki!!! :evil: Már elvonási tüneteim vannak :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu: a 2. képen betakarózott Panka a könyvével, nem is láccik a ruhája, de elhiszem,no! :D
Jana babavizet használok én is és nem forralom.
Ez a hijjnye aranyos! :D
Most Ádi is kint van a "fagyasztóban" (erkélyen) és ha alszik addig, kb fél 5 ig tervezem kint hagyni. Persze ránézegetek ezalatt. Ne aggódj, ha jól beöltözteted nem fázik meg.

Kép
Kép
gabcii

Nem talált Jutta!
:wink: :lol:
Nem vagyok a minden áron cicizés pártja. Nekem csak az számít, hogy a baba elégedet legyen, vidám, és egészséges. Tömni semmi áron...Csak annyit amennyi neki kell. Most, hogy anyatejet kap, vagy tápszert teljesen mindegy, csak ne éhezen.
Engem a számok zavarnak, eddig hősiesen végig olvastam, de sokszor már összezavarodtam, mert napról napra változik, már nem tudom hol járunk. Nekem nem mondanak semmit, fogalmam sincs mi mennyit eszünk, úgy látszik eleget. :) TEhát továbbra is kitartóan olvasok, de a témához nem tudok szólni...

Timi jó az etetőszék, de nektek nincs? Ugyan én míg nem eszik magától (manó 1 éves kora óta) addig az ölembe etetem. Egyik kéz lefog a másik a karom alá, és mehet a kaja, persze, nem úgy mint a libáknál. :) Csak nálunk sokszor volt balesett, hagytam én ismerkedni Manót a kajával, de a konyha szekrény is sokat találkozott vele. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szopival bajlódó lányok (beleértve engem is :D )! Pont ma reggel mondtam apának, hogy lassan közeledünk a 4 hós kor felé, és eddig nagyrészt anyatejet kapott a csajszi, vagyis sztem a kritikus időszakot letudtuk. Most már mit aggódunk, akkor sincs gáz, ha mostantól már csak tápszert kap, 4 hós kortól már úgyis el lehet kezdeni a hozzátápit zöldség/gyümölccsel. És akkor talán lelkileg is helyreáll mindenhol a béke. No és jöhet a következő para - kinél mi :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Gabci, nem forralod? Dehát rá van irva...valamiért csak ráirják. Többiek, Ti se forraltok?
És Te is kint hagyod ilyen sokáig Ádit? Nem tudom, nekem Panka napközben soha nem aludt még ennyit, max 3/4 órákat szokott. Végül még nem hoztam be :oops: De 5 percenként kinézek :lol: Nade ha éjjel nem alszik, holnap nem fogom hagyni ennyit aludni :?

Jolka, előbb-utóbb szerintem mindenki eljut oda, hogy már nem méreget, igazad van. Én már 3 hete nem mértem Panka pucér súlyát, előtte meg 3 naponta :oops: Mint irtam, már a szopikat se mérem, max nap végén, mert akkor már kevesebb van. Bekeverek jó sok tápit szopi után, legfeljebb megy a lefolyóba...ööö...olyan még nem volt :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu elcsípted a lényeget, remélem hamarosan újabb para jön. :)
De jó lesz az is. :) 1 év múlva, már csak mosolyogni fogunk rajta.

Gabcii!
Már írni akartam , hogy a mózest mi is kinőttük, de még mindig belekanalozom Ákost, de meddig nem tudom, így könnyebb levinni a 3.-ról.
Kaja: Próbáltad már sütőzacsiba csinálni? Bedopsz pár zöldséget, (később mehetnek majd a husik is)majd berakni a sütőbe, mikor jól megpuhult, összetörni. Benne marad a vitamin. Okosok szerint a turmix nem jó, mert sok buborék kerül a kajába, és fáj a pici pocakja tőle, de ez inkább baba függő.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi: 88-9 cm.
De ez már jó.
2 évesen 84 cm és 10.1 kg volt. Szval most elégedett vagyok a hízással. Doki szerint évi 1 kg kell ilyenkor. :)
Nkünk most fél év alatt 1.5 . :wink: Bár még így is jóval kissebb, mint az átlag. De ez van. Ugye jóból nem adnak sokat. :wink:

Gabccii:
rajtam meg ámulok :shock: :shock:

Zsu:
én sem forralom. A jana babavizen az van, h nem kell. Te babát veszel vagy sima 1.5 l-t?

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
én nem. Ma is 11 óta kint van. :oops:
Olyan meleg mikor behozom, szval ő nagyon szeret kint, így minek maceráljam. Amugy 1-2 között rakom ki, de ma mivel jön a doki kiraktam előbb. Sztem jót tesz nekik a levegő, doki szerint -5 fokig ok, addig bármennyit lehet kint, afölött max 1 órát.
Lillán body, naci, pulcsi, cipő, overál, téizsák, nagy pléd 4.be hajtva, lábzsák. És ugye mózeses a kocsi. + ha hideg van, akkor rakok a kocsira egy tetra lepedőt és pici nyílást hagyok csak.

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
közben rájöttem, h miért forralod. Nekünk 24 óra alatt elfogy 1 üveg, szval én ezért nem forralom. Ill. lehet, h nem 204, hanem mondjuk 26 óra alatt. :)

Kép
Kép
h@jni

204=24

Kép
Kép
h@jni

bizony,bizony,túl sok a szám :-)
dehát ezért van a fórum,csak szerintem felesleges ennyire a számok büvöletében élni.Ezért írtam,hogy én mértem 40,60 at meg 120 at,de a rosseb méregeti állandóan,ha úgy látom éhes akkor bekeverem a tápot,edddig az összes ment a lefolyóba.

én is úgy vagyok,hogy 4 hó és valszeg mellétáplálunk,én jóformán üvegessel fogok,nem kutyulok

a tápszert nem fogadja el a ciciből viszont még kéne neki

Jolka
az etetőszéket azért vettem meg,mert nem tudom másba rakni Bibust a konyhába.Nálunk a szobától két folyosó,ebédlő és úgy jön a konyha,lerakni nem tudom a földre mert márvány van lent,plusz kutya,macska szóval nálunk ezért fog befigyelni a komp,ami újabb ütközőpont :-)
eddig babakocsiba volt,de már nem marad el benne,állandóan húzkodja fel magát és üvölt,arra gondoltam,hogy ebbe majd elmarad amíg eszünk,konyhába leszünk,nem is a kajához kell legjobban :-)

Kriszti
kajáknál csak Gabcit tudom megerősíteni :-)

és akkor mit esztek?hozatjátok a kaját?

Gabci
édes lehet a kajálás :-)

azt mondta vigyem le,most akkor mit csináljak? :?
egyszer már volt ilyen leoltáson a torka,akkor is nekünk kellett bevinni
Vendég

Hajni, jaja,nekem 3 napig tart az 1 literes, Jana babát veszek egyébként. Félek, hogy ha nem forralom, akkor elszaporodik benne valami baci.
Öltözet kb nálunk is ennyi: body, rugi, overall, pléd alá-fölé 4-be hajtva + lábzsák. És ma nálunk 3 fok van.
Most néztem ki megint, édesdeden szunyál.
Valaki egyszer már irta, de nem emlékszem, mennyit kell aludnia és hányszor egy 4 hós babának? 2x másfél órát? Mert Panka akkor most azt egyben lealussza. De akkor Lilla is jóval többet alszik napközben, nem?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni
Maja most hízott az elmúlt 2 hónapba fél kilót,plusz 4-5 centit nőt,én is örülök neki :-)

nyomja a szalonnát ezerrel

Lilla mit csinál amikor ébren van,el van?szok egáltalán sírni?

Bínek csak a kezembe jó most megint és bűvöl a szemével,hihetetlen,hogy tud nézni 8) bele a lelkembe :-)
Vendég

Tápszer: Már nem fújnak fel. Régen lehet, hogy ez volt a funkciója. de ma már egyre jobbak vannak, tele mindenféle jóval, ami az anyatejcsiben nincs is. LÁsd nekünk még a K vitamint is külön kellene adni...
A mi időnkben volt a pl. az oriza, na, az konkrétan fújta a gyereket. Már messzirők ki lehetett szúrni ki a tápszeres baba. Nagyobb volt a fejük, de ez ovis korukra megváltozott, addigra kiegyenlítódött az arány. Nagyon sokan ténylegesen tápnak vitték haza, csak nem a gyereknek.

Andi!
Szívesen a babakocsi tanácsot, csak én nem fogadtam meg. Na jó, de... A régi bazi nagy kocsinkat eladtam , amit azóta is sajnálok. De a flancból, divatból, és, hogy könnyebb legyen két gyerekkel, kaptam egy másikat. Ez sem rossz, de nem az én hatalmas fiamnak, főleg télen. A kereke kisebbek, és bojgós elől (de fixálható), még nem szidtam ,mert itt még mindig pár centis hó van, szerencsére az utvonalunkat takarítják. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz tavasszal, de Manó motorja nem is fér be alulra, na majd, ha ül Ákos. :cry: :cry: Én hülye minek adtam el.
:lol:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi, sztem ha hivod, kötelező lenne neki kimenni, max fizetni kell neki. Szal paraszt!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Bibi tegnap óta 3* egy órát nyom kb
Vendég

Jolka, neked mennyit alszik Ákos napközben úgy összességében? És éjjel?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
:-)

Jolka
igen ,a kismacskáink is mindig orizát ettek :-)

jajj lányok megríkattam a lányom,rázom Bibi sejhaját hátha elalszik,modnom neki mi van te kis szaros nem aszol?de nem durván ám,vigyorogva erre sírva fakadt :-( szegény
Vendég

Jolka, szerintem is Te csinálod jól, hogy nem méregetsz, mert a méregetés csak paráztat, DE Neked rengeteg tejed van, legalábbis az maradt meg bennem, hogy míg Ákos egyikből szopizik, a másik alá tartod a cumisüveget - szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy így nem csodálom, hogy nem méred, mert annyit eszik amennyit akar. Nekem viszont sajnos tudnom kell, hogy mennyit sikerült.

Hajni, mi a különbség a télizsák és az overál között??

KépKép
kertikiri

Zsu:
fogalmam sincs, h mennyit kellene aludnia.
Ő alszik este 10től reggel 10ig kb. Ez ugye 12 óra kapásból.
Majd 11-fél12-12ig . És 1-2től 5-6ig, szval itt 4-5 órát egyben. Majd még egy fél órát bólogat estefele is.
A kocsiban nekem is van alatta is takaró, pléd meg a mózes matraca.

Timi:
hát reggel felkel, akkor vigyorog, kicsit játszunk vele, majd kaja. Utána leteszem a járókába ( igen, oda. vettem. Elvek megint dőltek. :wink: ) ott elvan, majd ha megunta akkor elalszik... utána nézeget, kaja és megy ki aludni...
Foglalkozni vele leginkább este kell, de akkor is jól elvan pl. a kanapén mellettem, vagy a pihiszékben.
Sírni?? háttttt izééé nem nagyon. Sztem napi 20 percet max, azt is 10 részletben. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Hajni!
Mi másfél 2 éves korunk óta nem híztunk, csak nőttünk. Gebe is Manó. :( nem tetszik mostanában. Husit sem eszi, répát sem...na elég sok mindent.

Zsu!
MÉg sokat kell aludnia a babának. Déli 3-4 óra az ideális.
na és a +-ok még délelőtt és délután, de nekem ezeket mindig babakocsiban laudták a fiúk.

Nagyon sokan nem is forralják a vízet a tápszerhez. Csak szobahőmérségleten elkészítik az ásványvízzel, és kapja a gyerkőc. Ugyan ez furcsa nekem, hisz, akkor nem kap sose " főtt ételet", csak "hideget". :) Értitek ugye? Mivel a mamák is isznak, a maradékot megihatják ők is, így nem kell mindig forralni, hanem új üveget nyitni, vagy van a fél literes kiszerelés is, és akkor már tényleg nem lenne pocsékolás. Nem?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka:
tudom, h nem fújnak fel. :lol:
Ezt arra írtam, kicsit viccesen, mert pár napja aszem Kertikiri írta, h nem ad tápit a gyereknek, mert csak felfújja. :wink:
Amugy én is orizát ettem. Hát brutálisan néztem ki picinek, mint egy szumós. :lol: :lol: :lol: De akkor ez volt.. Nekem pl. meggyőződésem, h ennek köszönhetem a tejallergiám. :?

Kertikiri:
az overál az ilyen kezeslábas. A télizsák, meg egy zsák ami jó meleg. megpróbálok keresni Neked.

Kép
Kép
h@jni

Na jó, most tartunk 3 óra szunyánál...hát kiváncsi vagyok, meddig húzza még. Végül mintagyerekem lesz?
Mondtam, hogy este fél 10-től reggel 7-ig aludt? :lol: A cicim majdnem szétdurrant már :oops: Utána Panka meg majdnem megfulladt, úgy dőlt a tej :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Az overálnak van külön lába, a zsáknak nincs, alul egybe van.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Persze Jolka, de én legalábbis spéci babavizet veszek, az nincs kisebb, mint literes kiszerelésben. A Humana meg csak másfelesben, és hát nem olcsó, hogy én is azt igyam. Vagy fukar vagyok? Jó, fukar vagyok :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Helló-Halló!
Mér' baj az, h parázunk? Főként első babások? Sztem tök természetes!
És ha valakinek ez a hobbija, h számolgat? Én pl. méregetek! Ez van! :lol: Kinek mi a dilije!
És akkor is beletömöm a cicit a szájába! Szal tömöm! Ha teccik, ha nem! :wink: :lol: Mit csináljak, éhes, csak sztrájkol! :?
Hajni! Nekem is ez jutott eszembe! :? De hát már 4. napja harcolunk! És még nem jött meg? Akkor? (Pedig úgy legalább tudnám mi a helyzet!)
Az én gyerekem nem mondja, h gyere, meg anya, csak babásan gőgicsél! :lol: (Bár eddig sem voltunk semmiben az elsők! :oops: )
Na, meghallgattuk a Molylepke minibárt, kíváncsi vagyok lesz-e hatással a köv. szopira! :lol:
És főztem! Mit főztem, főztünk! Jankával, több fogásos, kicsit macerás kaját! És hagyott! (Közben zenét hallgattunk és "beszélgettünk". A férjem meg csak lesett! :wink: ) Süti, mi? (Na azt nem, csak palacsinta lesz, de csak este!)
Regi! Hát pont most gondolkodom rajta, h váltanom kéne! Mármint szakmát, mer' ugyan csillog-villog, de öncélú és önromboló! Na, majd meglátjuk!

Kép
ermoni

Zsu! Van kisebben is! Mármint víz! Jana, baba! 2 vagy 2,5 fél decis! Szopós szája van! (Nekünk ez az uti vízünk! Mer' nekünk nincs semmi uti melegítőnk, meg ilyenek, és ezt forróvíz alá lehet tenni bárhol!)

Kép
ermoni

Zsu!
Örülj, hogy minél többet alszik Panka. Mi még ma is emlegetjük Manó 5 órás alvásait. pl. Anyosómék jöttek látogatni, és nem győzték kivárni, hogy Manó felkeljen. Haza is mentek. :D
Éjszakai alvás, dettó mint Manónál, tehát lehet, hogy én vagyok a ludas. :) 10-11 körül alszanak el a fiúk. Ákos 2x kel. Majd 7-kor kapja a reggelit, majd játék, nézelődés, 9-kor szunya kb. egy óra, attól függ, ha babakocsiban van, akár 3 órát is. Majd ebéd után együtt alszanak a fiúk 3 órákat, Manó néha tovább. Majd 5-6 óra körül Ákos megint alszik egy kicsit. Fürdés, vacsi után is van egy kis szunya, de 9 kor fel kel.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Zsu
igen a jana van kisebbe

Móni
mit főztél?ill főztetek?
Vendég

izéé, én erre mondom, h télizsák:
Kép
de látom, h ez hivatalosan lábzsák. :oops:
Szval akkor Lillán nem is overál van, hanem olyan, mint az overál csak zsák forma. :) Meg ebbe van belerakva. Ill, nem ebbe, de ilyenbe.

Kép
Kép
h@jni

Jolka
jó kis alvókái vannak a fiaidnak :-) irigylem nagyon

nálunk 8 körül kelés,pakolás,öltözés addig elvannak az ágyon,aztán reggeli addig Bibu a kocsiba ill újabban kézbe,aztán jön a játszószőnyeg,pihiszék,hinta,ha sír akkor álmos akkor csicsika.de nagyon rövidre zárja újabban.És ez végülis így egész nap.Ő délután nyügibb,este tök jókat lehet vele játszani.Fürcsi,oégatás öltözés közbe aztán csicsika.Kaja:all in. amikor éhes,de próbálom most a 3 órát tartani,hogy jöjjön is neki valami
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?