Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Timi, Bibusnak lassan be lehet fonni a haját :lol: Ollllan édi!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

zsu: 7 v 8-kor egy órára.

KépKép
1macsek

Hű Macsek, az kemény lehet. És öttől Te mit csinálsz? Játszol Vilkóval??? Legalább napközben tudsz vele aludni valamennyit?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Na megvolt a babanézés: jó volt!
Most is úgy tűnik a gyerek elaludt cumival, de nappal nem hajlandó még rá... na majd próbálkozok!!

Ja és jég meg társai: no nekünk konkrétan a kerti kapu motroja fagyott le valahogy és csesződött el... hát nem lehetett kinyitni, de már egy szerelő megszerelte...

Zsu, Panka nagyon édi! És Ti fürdés után játzotok??? Háááát... fürcsi okés, azt élvezi... de már az öltöztetés közben nyüszi... utána meg standard üvöltés míg bemegyünk a szobába! :roll: :roll: Kaja közben megnyugszik, utána néha még sír (pl, böfi előtt) és ha szerencsém van hamar lenyugszik! Ma az volt!

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, Panka már húzódzkodik?
(ja Dorka Kari óta nem fordult meg, visszalustult... :lol: tehát 4x bemutatta, hogy ilyet is tud és kész! majd később ...)

Jutta

KépKép
jutta

Zsu:
nagyon édes Panka. :)
Nekem most Lilla eszi a kezét, ki butus, öklendezik tőle. Amugy is bukik, ettől meg... :roll:

Timi:
:( remélem kimegy. Mot csak nem várja el, h elvidd Bibit is a betegek közé. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Ja és így tartom a buksim és még nem is sírok (ritka egy pillanat hasonfekve :lol: ) :

Kép

Jutta

KépKép
jutta

Tök vicces... nem csak ez a rugija van ám a csajnak!
De úgy látom mindig ebben van lefényképezve!! :lol: :lol:

(Barátnőm is 1 hó különbséggel 2x fotózta, nővéremék meg karácsonykor és mindannyiszor ebben volt!, mind1 lassan úgyis kinövi!)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
persze, persze.... ezt máá lenem mosod magadról. :lol: :lol: :wink:
Amugy cukipofa. Lilla i kb ennyire, de hamar megunja.
Viszont ha megfogom kezét, húzza magát ülésbe... No, majd belejön ebbe is.
De ugye ő nagyon kis dagika, szval sztem nem olyan egyszerű neki. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Lilla mennyit nyom most? Már rég írtad!

Jutta

KépKép
jutta

Na ha már sehol-senki... én is el! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Zsu. ez úgy történt ,hogy automatikus adtan meg kérte is 3 óránként a kajcsit!
És rááltam erre egyszer csak azt veszem figyelembe ,hogy mindig 160-ból meghagy 40 -t.
Hát ez pazarlás és kiprobáltam mikor kér következőleg enni és 4 óra múlva szólt ,hogy éhes ez már a 3 nap!

Nállnuk is így felhúzza magát a lány csak ő már egyből állna és ritkán csinálom vele!

Holnap oltás nállunk de jó lesz elmenni ilyen időbe azt hiszem kilőve a kenguru marad a babakocsi ha esek akkor egyedül esek!

Benéztem már a szobába hát apával alszik a lány!
Csoda egy pofa remélem így is marad!

Olvasom róllatok ezeket a dolgokat és már nem biztos akarok még egyet az nem biztos ,hogy ilyen jó kisbaba lesz!És akkor én is belépnék a depisek sorába!

Ciripke: hát mi pénteken jöttünk haza úgye beteg volt a lány és a párom testvérei már jönni akartak ez azt jelentette volna ,hogy 10 ember én mondtam ,hogy nem kell még jöjjenek !
Erre: anyósom : hogy már olyan kiváncsaik rá
Én:engem nem érdekel beteg is volt a lány meg hagy ismerjük már meg egymást egy kicsit !

De következő héten már voltak gondolhatod mennyire örültem az én családom meg várta a 6 hete pedig 3 bátyám van!
Na mindegy!

Gondolhatjátok annak is örültem ,hogy anyósék minden nap voltak kb . három hétig már nagyon untam őket meg idegesítettek is.
Egyszer anyós beteg lett és nem jöttek 2 hétig mily felüdülés volt nekem!

Mostmár csak kétszer jönnek!Hála!

Kép
mogyoland

timi. ne add fel egyszer csak megszakad ez a betegség sorozat!
Sok gyógypuszi netek!
Remélem holnap megjön a lemez!Majd irok!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Talis lányok!
Olyan jó volt így együtt látni titeket és a babákat! Az anyukák szépek, a babák irtó édik! Nadin és Petra milyen kis flörtösek :wink: Na ugye,hogy borult anyukák elképzelése a nászról.
Nagyon jó lenne,ha nyáron, vagy akár elöbb összejönne a nagy tali.
Szívesen elmennénk mi is!
Anett! Üdv itt a topicban!
Szeretnénk minnél elöbb képet látni rólatok.
Timi: sztem Majának nem tüszős mandulagyulladása van. Az magas lázzal jár. Azért a doki jöjjön csak ki. Nem hiszem,hogy jó ötlet lenne ebben a hülye időben elindulni két gyerekkel.
Bibus meg ismét arany bogár lesz. Vannak jobb és rosszabb periódusaik a babáknak.Ádi is ilyen. Hol nyűgi pár napot, utánna tündérke.
Móni: ismételten minden elismerésem a tiéd a kitartásodért!
Irtó jól csinálod ezt a szoptatás témát.
Zsu: Panka már így húzódzkodik? Édes pofa a könyvel a fején :D
Jutta: Végre kép Dorkáról. Ügyesen kinyomja magát már.
Ez az egyen könyv bejött a babáknak látom :)
Ajjajj, elég ijesztőek ezek a depis sztroik! Azt hittem, ahogy én viselkedtem Ádi születése után (és már kicsit elötte is) az volt súlyos, de úgy látszik, az semmi volt. A kórházban készen voltam, örökké sírtam, ingerült voltam. A páromon és a barátnőmön kívül mindenki idegesített. Itthon már egészen jó volt. Bár a semmitől is robbanni tudtam és elég gyakran gondolatban szétrúgtam a bútorokat. De hol van az már...
Dicsekednék: 4. este,hogy egyedül alszik el Ádi! Szóval, van remény. És minden egyedül elalvós babának gratulálok! Ügyesek!

Kép
Kép
gabcii

Na,akkor rakok!

Ez most finom, vagy mii?
Kép

Jutta!

Ne szégyenld! Nekünk is csak ez az egy bodynk van! :D

Kép
Kép
gabcii

jó estét!
olvasok, és nem nagyon vagyok, mert holnaptól megint beindul a tanítás és készülök az órámra. a gyerekek fél 10 óta csöndben. és majdnem rászoktattuk Hubát az esti cumisüvegezésre cici után. na, de akinek nem kell a ciciből a tej, az sajnos nem kap üvegből sem. ha fél 5ig alszik fél 10től, akkor éhes nem lehet. tudom, h tejjel nem lehet túletetni, de sztem egy idő után már csak tessék-lássék cicizne este, és kibekkelné az üveget, nem? én a helyében ezt tenném 8)
na, még jövök talán

Kép
an°°di

hé, talis csajok (Kriszti, Ciripke, Macsek), ti is csináltatok képeket! tessék feldobni őket ide!!!!!!!! ne már csak én... :evil:

Kép
an°°di

Egyelőre a pihiszék funkcionál etetőszék gyanánt. Jó szolgálatot tesz, amíg nem veszünk neki normálisat.
És többedik gyerekes Anyukák!
Van még vki, akinek a gyereke nem ette meg a sárgarépa pürét???
Azt hallottam, ezt szeretik a babák. Hát Ádim, konkrétan borzongott tőle. Jól kinevettem, mert olyan édi fejet vágott. Szemét vagyok tudom! Nekem bejön ez a hozzátápi, remélem neki is :D

Kép
Kép
gabcii

Jutta: 6700 g kb.

Kép
Kép
h@jni

Na persze, ha én most lelépek, akkor beindul az élet... :P

Kép
Kép
gabcii

Hajni!

Ne frusztráljál lécci! Ádim még mindig nincs 7 kiló!
Komolyan, pezsgőt bontok, ha végre eléri!

Kép
Kép
gabcii

Macsek, miért kerül sokba az a film? (a tesóm is nagyon dicsérte) és sztem hajnalban hagyd ott vmi játékkal. én is ezt csináltam, mikor Petravigyorgott, mint a vadalam.
hátha... :?

Kép
an°°di

Andi! Azt tudom, hogy az első naakkormostnemaltatlaktovább élményem nekem is akkor volt, amikr Dorka este 10-kor giga-mega sírás után bőszn cumizott és észrevettem, hogy a cumi mögött mosolyog... namondom HÉÉÉÉÉ azanyádúristenit! du. 5 óta nyüszizel, most meg játszanál??? Leraktam ééééss elaludt... vagy ha nem hát reggel 7-ig csendben elvolt a kiságyában! (eme utóbbit Dorkát ismerve nem hiszem :lol: )

Ja és még nem is mondtam a legújabb alvási szokását kis családunknak... na az úgy volt, hogy mindannyian egy szobában a mi hálónkban aludtunk, Apa náthás és köhög néha éjszaka ezért leköltözött, hogy fel ne keltsen minket... így maradtunk ketten a lánnyal... majd én rájöttem, hogy már hetek óta azért rimánkodom, hogy a vendégszobába Apával költözzünk át, mert én a gyerek összes rezzenésére felkelek, hát rájöttem, hogy akkor ha már úgyis külön alszunk, akkor én átköltözöm... így most 3-an 3 szobában nyomjuk, még jó hogy nagy a ház! :lol: :lol: :lol:

Na leszedtem a fát és némileg rendet raktam lent, hamár jönnek a festők holnap, most megyek fejek merazolyanjó! (főleg, hogy a gyerek lefejve se szereti... meg minden...), meg sterilizálok, meg miegymás....
(ki is mondta, hogy egyszerű a tápit? hát reggel síró gyerekkel a karodon tápit keverni nem olyan eccerű... és ha nincs steril víz véletlenül akkor még forralgatni és lehűteni, azám a dráma a köbön! - de ilyen amatőr többé nem leszek... van itthon vésztartalék sterilvíz - ha nincs idő forralni, és ha fogyunk kifelé belőle úgy sipircelek a DM-be, hogy csak na!)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, fürdés után nálunk az öltöztetés mindig orditásba fajul :? De előtte még játszunk egyet a pelenkázón, annyira szeret pucéran lenni. Ne gondolj valami nagy játékra, csak mondókákat mondok neki, meg ilyesmi.
Még nem húzza fel magát magától, csak ha fogom a kezét. Én a feje miatt csinálom, már nagyon szépen tartja magát. Néha úgy befeszit, hogy állásba húzodzkodna ülés helyett :)
De szépen tartja Dorka a fejét! Hogy Panka mikor fog ilyet csinálni? :roll:
Nem hisszük el, hogy van más ruhája is a csajnak, mint ahogy Gabcinak se hittük el, hogy van olyan ruhája Ádinak, amit nem nőtt ki :lol:

Mogyo, nagyon vigyázz magatokra holnap, és tényleg el ne indulj kenguruban!!! szigorúan babakocsi, abba legalább te is tudsz kapaszkodni :wink:
Én úgy hallottam, hogy a második babák még jobbak, mint az elsők, szóval nincs miért aggódnod!

Gabci, gratula Ádinak az egyedül alváshoz!
Ádi tündér pofa...mintha nem tetszene neki a mai menü :D
Sárgarépa püré??? grrr...hát attól én nem csak grimaszt vágnék :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Timi: Jobbulást a kis betegnek! És neked sok kitartást!! Lala nemsokára 5 hónapos, és bátran jelentem, hogy már kijöttünk a gödörből. :)

Jutta: hurráá trotty-trotty! :lol: :lol:

A depik borzasztóak. :shock: :cry: De örülök, hogy mindenki kilábalt belőle. :) Aki meg nem annak egy kis szösszenet Vivitől:

Az ágyon hagytam a köhögés elleni gyógyszer dobozát. Apa ráült véletlenül, mire Vivi felkiált:"Jajj apa! Ráfeküdtél az aszpirintuszomra!!" :lol: :lol: :lol:

Gyönyörűek a babák, és a talis képek szuperek. :D

Nem akarok senkit fölöslegesen fruszrálni Lala súlyával. De bíztatok minden "kis" súlyú babás anyukát, hogy a nagylányom 2,5 hós koráig szopizott, tápszert kiköpte- mindegyiket-, és 9 hós korára duplázta meg a születési súlyát. Mára majd 3 évesen 13 kg. Az unokaöcsém 11 hós és 12 kg.. Erről ennyit. :D

Jóéjt mindenkinek. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Steril vizról jut eszembe. Mi eddig Humana-t használtunk, most Jana-t vettünk. Reggel forraltam egy nagyobb adagot, és estére valami leülepedett az aljára,olyan szemcsés akármi. Nem tapasztaltatok ilyet? Valami kiválhat belőle? Lehet,hogy visszatérünk a Humana-ra, csak még van 1 karton Jana.

Panka azt szokta altatásnál előadni, hogy ha nagyon sir, akkor ugye ölbe veszem, néha fekvő poziba. Akkor már nem sir annyira, csak nyüszög. Nemsokára becsukja a szemét, és elhallgat. De néha résnyire kikukucskál, és ha nézem, akkor bedob egy-két nyüszit még, hogy le ne rakjam. Most mondja azt valaki, hogy egy ekkora gyereknek nincs esze :D
Egyébként Panka ma is 2x elaludt magától. Na nem úgy, hogy otthagytam, hanem addig ott voltam vele, amig el nem aludt, simogattam, beszéltem hozzá, stb.
Este meg megint beájult a tápi evés végére.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Én is el, jó éjt! :arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Andi, mit tanítasz? És ki vigyáz az ikrekre, amíg dolgozol?

Én a héten kaptam egy kis fordítási melót (angol tolmács-fordító-nyelvtanár-nyelvvizsgáztató vagyok "civilben"

:D ), apa megkapta babócát egy estére, és hát olyan felüdülés volt felnőtt életet élni és dolgozni!!! Úgyhogy azóta nem sajnálom a férjem, hogy szegény, egész nap dolgozik.

Jutta, Dorka nagyon hasonlít Eszterre a képen! Csak enyim gyerek még kopasz. Kopterfield Dávidnak szoktam hívni. És ő is utál hason lenni.

Timi, remélem kimegy a gyerekorvos.

Ezek után le sem merem írni, hogy Eszti ma délelőtt 3 órát, délután pedig két és fél órát aludt a kiságyában egyhuzamban, ébredés nélkül. Az altatás abból áll, hogy kap cumit, és mondom, hogy szép álmokat, szeretlek. És már csak négyóránként eszik, csak a két utolsó etetés között van kevesebb idő, ez a "megtömés", hogy kibírja az éjszakát evés nélkül. Bele sem merek gondolni, mennyi bömböléstől menekültünk volna meg, ha már az első hónapban jól tudom lakatni!!! :?

Egyébként gyereknevelésileg a "Suttogó mindent megold" könyvet vesszük alapul. Persze van, ami nem működik belőle, pl. a susog-ütöget módszer. Szerencsétlen Esztert annyit kínoztam vele, hogy ha már azt meghallja, hogy ssss.... már görbül le a szája... :?
Viszont az etetésben, a napirendben sokat segített.

Védőnő és a depi. Hát én jól kipanaszkodtam magam ez enyémnek, hogy milyen rémesen érzem magam, a gyerek csak sír, én is sírok, szoptatni szeretnék, de nem megy jól, mit csináljak???. Erre ő: hát, ha nem megy a szoptatás, akkor írok fel tápszert. Maga meg menjen el pszichológushoz, az majd ad antidepresszánst, amellett úgyse szoptathat...

Na, azóta nem állok szóba vele. És szoptatok.

Kép
waterlilly

Zsu? Te a steril vizet is forralod??? Nem viszed túlzásba?

Jutta

KépKép
jutta

Szasztok skacok!
Andi! Hol a gyűrű?
Hajni! Lilla és Janka fej-fej mellett haladnak. (Pedig Janka többel született, de mondjuk amíg nem volt hozzátápi jól elhúztatok! Volt olyan, h majdnem egy kilóval volt több Lillus! :lol: Most meg egyszerre nyomják! :wink: )
Jutta! Szal sok szobátok, de csak egy rugitok van! :lol:
Macsek! Mozi! Hát, nem tudom mikor tudok legközelebb! :shock: Még jó, h filmes vagyok! :lol: (És könyvben is teccett olvasni? Mer' úgy sem rossz! :wink: )
Kriszti! Hát Ti semmit nem hagytatok el? :lol:
Ciripke! Nem kínáltad a csajokat kávéval! Borzalmas egy házigazda lehettél! :lol:
Timi! Szegénykém! Hát én remélem, h semmi komoly!
Gabci! Már pont hiányoltalak!
Zsu! Seggre ült a kutya? :lol:
Moncsi! Nekünk is volt valamikor trabink! Én bírtam! De tény, h nem lehet gyerekülést belerakni!
Mogyo! Szal anyós! Nem egyszerű! (Nekem nincs!)
Jó volt a vendégség! (Az utak nem csúsztak, csak a járdák! :? ) Mindenki imádta Jankát, ő meg fogadta az alatvalókat és az elismeréseket! (A barátnőm hapsija konkrétan házassági ajánlatot tett neki! :lol: ) Remélem a felnőtteket sem fertőztük meg! :oops:
Na, mi ma így!
Holnap! :wink:

Kép
ermoni

Jutta, mi is hárman három szobában! :D

Tökre tetszett a "megyek fejni merazolyanjó" mondatod! Nálam is ez a lefekvés előtti, az éjjel 3 órási és a felkelés utáni első program. És ha már éjjel úgyis fel kell kelnem, egyúttal a tápit is bekeverem a kisfőnöknek (de este lecsekkolom, hogy legyen forralt víz..), termótáskába be, és reggelig tartja a hőmésékletet a tápi is és a tej is. Ma vettem cumisüveg melegítőt, hogy ha a tejet a hűtőből szedem ki, akkor se kelljen negyedórát várnom, amíg forró vízben megmelegszik.

Lányok, megkérdezhetem, hogy ki milyen okból nem szoptat? Eleve nem volt tej rendesen, vagy elapadt, vagy a baba mondta azt, hogy köszi anyu, nem kérem?

Kép
waterlilly

Nálam a gyerek mondta, hogy ez már uncsi (cici), és úgy tűnik jobb a pocija azóta (na azért ezt kopp-kopp-kopp)... és én Mónival ellentétben (pedig ő csinálja jól) nem erőltettem 2 okból... egyrészt én a legmélyebb depimbe a cici elutasításkor estem - pedig már kezdtem éppen a gödörből kifele mászni - és minden egyes "bírkózás", sírás újból visszalökött - szilveszterkor amilyen műsort levágtam a páromnak, amikor a gyerek előbb nem cicizett, majd tápi után hosszasan nem aludt be :shock: :shock: :shock: ; másrészt jobb így a pocija úgy tűnik... hát még 1x-1x bepróbálkozom, de csak ha nagyon toppon van az idegrendszerem... erős kudarc amúgy általában... közben meg apad a tejem (mert a fejés tényleg nem ugyanaz, mint a szopi... ha mond az nektek vmit, hogy naponta csak 2x fejek már és lassan 1x is elég lesz...)

NA közben befejeztem a fejést is... :arrow:

(Ja én este forralok vizet és berakom a hűtőbe, de nem bekeverve csak a cumisüvegbe kimérve az adaghoz való mennyiséget, így már 1 perc alatt kész! És istenkirály tefalos autós cumismelegítőnk van,szombaton is azt vetettük be! :lol: :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

gyűrűről kép majd :lol:
most el
korán kelünk, holnap meló (angol óra, Anett ;) ) és még apukázni is akarok
jóccakát!
:arrow:

Kép
an°°di

Nem akarok depi királynő lenni, ezeket csak éjszaka gondoltam, és Vili az első két hétben mintszerűen viselkdett, tehát nem miatta volt sztem, hanem hormonok miatt. na mindegy
Móni! mijaz h filmes vagy? Már írtad, és megöl a kíváncsiság! És kiket ismersz, vagy melyik filmes réteg? Nyilván van több is. Pl Fliegauf Benedeket ismered?
Nem olvastam, talán egyszer majd, és nem moziban láttuk... :oops: :oops:

KépKép
1macsek

na nem jönnek ma mégse a festők, mert nem tudnak kocsival elindulni...

Még jó, hogy fél 7-kor keltem, hogy pakolásszak.... :twisted:

Tényleg tapétacsíkot hol lehet szépet venni gyerekszobához?

Jutta

KépKép
jutta

Anett!
Mit csináltál egy hat órát síró csecsmővel? Járkálás v mi? Nem semmi hallod! Segítség nem volt? Képek?

A védőnők... Vkinek van normális? Mondjuk én a rendelőben több kedves és segítőkész védőnővel is összefutottam, csak a sajátommal nem volt szerencsém. Vagyis az is jófej volt, csak nem mondott semmi újat...

én az anyatejet mikróban mlegítettem... :oops: :oops:

Milyen termotáskád van?

Andi: akartam kérdezni, h te mikor fejsz? szoptatás után?

Zsu: Panka nagyon édi! Olyan cuki kis kerekpofi! Ezeket a bébitokákat is úúúgy imádom! De úgy látom neki is csak ez az egy rugija van :wink: :lol: :lol:

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Macsek: de jó megfigyelő vagy! Tüzetesebben megszemléltem Pankát és igen, valóban neki sincs másik rucija! Zsu, ejjnye... no azért nem kell ám szégyenkezni, vagyunk még így páran :lol:
Vilkó ha felébred 5-kor, követeli a kaját, vagy csak játszani szeretne?
Nálunk az volt a szitu, mikor hazahoztuk Ádit, hogy éjszaka nyöszörgött, én meg pattantam fel hozzá. Kaja, pelus csere...
Ez így ment kb 1 hónapig. Ugye akkor még napközben nem aludt.
Míg egyszer annyira fáradt voltam,hogy jól bealudtam és nem hallottam meg a nyöszit. Át is aludta az éjszakát! Aztán figyeltem, hogy nyöszi után sírás következik-e. Hát, jó nagy balek voltam, mert ezek szerint én ébresztettem örökké Ádit, a nyöszik nem az éjszakai felkelni vágyást jelentették! :? Mondhatom,hogy szerencsém van, mert ő szinte kezdettől nem kelt volna éjjel!
Most is épp a kisangyal korszakban vagyunk. Eljátszik egyedül, hagyja, hogy dögönyözzem, az ebéd utáni kötelező szellőztetéssel egybekötött alvást is tűri (tegnap nem ordított, mikor kivittem az erkélyre és szépen elaludt!!! :D ). És a reggeli első kaja utáni kötelező szieszta ellen sincs kifogása! Azt hiszem, egy szavam sem lehet. Nálunk ez a 2 kötött program van. Délután szabad foglalkozás. Kaja ügyileg is kezdünk beállni. 8-12-16- 20órára.
Anett: enyim gyerek kb 3,5 hós koráig szopott, mert erőltettem. Sosem volt oda a ciciért. 3 hetes koráig nem is kellett neki. Nálunk is ő mondta,hogy akkor ezt most be lehet fejezni kérem!
Eszti lefejt tejet kap + tápi? Ő sem akar szopizni, vagy miért nem szoptatsz?(vagy írtad már és nem figyeltem? Akkor elnézést)
Jutta: sebaj, legalább hamar összadobtad a lakást! Látnád, nálam mi van pillanatnyilag :oops:
A tejcivel kapcsolatban: ahogy látom, döntöttél... Ha te kiegyensúlyozottabb leszel tőle, én amondó vagyok ne erőltesd!
Most már elárulom,hogy amikor mindig elutasított Ádi és a lefolyónak fejtem, sokszor gondoltam arra,hogy bár apadna el végre. Aztán fejtem tovább, hogy hátha mégis. Mikor sokadszor intett be a gyerek, akkor viszont kő keményen tartottam magam hozzá,hogy elég volt. Csak annyit fejtem amennyit muszáj volt. Mostmár nincs tejem,és sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Mondtam már,hogy nem én vagyok a követendő példa, de mérlegelni kell! nekünk így volt jobb!
Timi: mi lett végülis a dokival?
A nem kötelező védőoltásokról meg a mi gyerekorvosunk is ugyanígy nyilatkozott! A Rotarixet pontosan ezért nem adattam be!
A bárányhimlő ellenit fogom 15 hósan és a prevenart.
Védőnő: enyém normális! Ha vmi gondom van, felhívhatom a mobilján. Nem jön hetente, de nem is igényelném.
ételmelegítő: nekünk is van. Philips... nem mondom meg mennyiért.
Ugye a tapasztalatlan, első gyerekes szülő átverhető :oops:
Jutta: tapétacsíkot bármelyik festékboltban találsz.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii... igen én is mérlegeltem.... és a depim tuti nem kellene a képbe csak azért hogy lebírkózzak 100 ml anyatejet egy nap a gyerekbe... főleg ha üvölt hozzá és rosszabb a pocija... :oops: :oops: :cry: :cry:
Utána meg lesz egy sárkány anyja... hááát az egyikünknek sem jó...

Jutta

KépKép
jutta

Dorka is pont így eszik! (8-12-4-8)
Mikor van a kötelező sziesztaés a levegőztetés? És este mikor fekszik Ádi??

Jutta

KépKép
jutta

Gabcii!
Betti is utálta a sárgarépa pürét. :? a szakkönyvek szerint a gyerekek szeretik a természetes izeket, de a gyerekek még nem tudnak olvasni! :lol: öszintén szólva só nálkül bűnrosszak is a zöldségek. csináltam neki biorépából is levet gyümicentrifugával, azt is én ittam meg, az pedig finom.
fél éves korig nem is érdemes megvenni az etetöszéket csak aki full extrás dönthetö hiper szupert vesz

olvasok tovább... :arrow:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

ez az antidepresszáns sztory nagggggggyyyyyyyyyon durva! hülye pics@

olvasok tovább... :arrow:

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

A szopisztrájk eldurvult! Kivagyok! Alig aludtam, nem is jövök! Csak panaszkodni jönnék! A gyerekem felkelt éjjel (!) amire másfél hónapja nem volt példa és üvöltött, cici nem kellett (nem ismeri elég jól még az Amorf Ördögöket, többször kell hallgatnunk!). Aztán nagy nehezen betömöm a száját, utána aludni nem akart! Hogy mi baja lehet? Nem tudom, de h nyűgös, az tény!
Védőnő? Az meg mi? Én lassan 3 hónapja nem láttam!
Macsek! Hát, voltam én már sok minden: hamvas lánykoromban dolgoztam filmekben (szakmai tanácsadó, dramaturg-féle), tanítottam filmesztétikát, filmtörit, előadásokat, filmvitákat, közöznségtalálkozókat csináltam. Vezettem mozit Bp-en, járok filmfesztekre hivatalból ... ilyesmik! És pont ismerem (amúgy még sokakat! :oops: ). Bár ez túlzás, h ismerem, de futottunk már egymásba rendezvény, filmfeszt kapcsán! Mert?
Ja, és újabb angol tanar! :wink: Nagyon menő! :lol:

Kép
ermoni

Macsek,

Mit csináltam a hat órán keresztül bömbölő babával? Mindent. De főleg megőrültem. Felvettem, letettem, szoptattam, ringattam, cumit próbáltam adni neki, simogattam, csitítgattam, de semmi nem használt. Apával felváltva tartottuk a frontot és baromira kétségbe voltunk esve.

A termó táskám Aventes, DM-ben vettem, 4 órán át tartja a meleget/hideget.

Gabci,

Igen, vegyes tápláláson vagyunk. Nincs elég tejem. Azaz lett volna, de bimbóvédővel szoptattam, így a baba nem tudott hatékonyan szopni, 50-60 grammokat szopott csak, amikor már 90-100-akat kellett volna. Plusz napközben sosem tudtam pihenni mellette, így estére már alig volt mit szopiznia. Most ott tartunk, hogy naponta 3x szoptatok, kb. 250 ml-t szopizik össze, négyszer fejem a tejet, így összejön kb. 400 ml, ezt megkapja cumisüvegből,és emellé még kap tápszert, igénye szerint. Jó lenne fél éves korág így kihúzni, bár az idegállapotom elég labilis, és nagyon megterhel az is, hogy éjszaka is fejnem kell. mit nem adnék azért ha hetente egyszer átaludhatnám az éjszakát! :( Ráadásul a kiscsaj sincs oda a szopiért, mindennap legalább egyszer megcsinálja azt, hogy 5-10 perc szopi után nekiáll bömbölni, feszíti magát, tol el magától, látványosan utálja a cicit, a jó ég tudja miért!!! A negatív rekordunk 35 ml 60 perc alatt! Ha meg jó kedvében találom, 120 millilitert szopizik fél óra alatt, van, hogy el is alszik a végére...

Kép
waterlilly

Jutta!

A reggeli első kaja után, a kiságyban játszik,majd alszik egyet.
12 körül eszik, kis játék és ki az erkélyre a következő kajáig.
Este 20 óra körül fürdés, evés. Ha nem álmos szórakoztatjuk még.
21 óra körül alszik el kb. Ez csak pár napja van így,de meg tudnám szokni. Remélem nem tér vissza az éjféli elalvásra,mert akkor fenekstől felforgatja a napirendünket.

Délelötti kötelező szieszta (játék közbeni bealvással)
Kép

Kép
Kép
gabcii

Asszem 5 perc alatt elaltattam!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Na azért nyugtával a napot... tehát ha több mint fél órát alszik, csak akkor lőjünk fel rakétákat!!

(Érzi ő, hogy lasssan 3 hós és most kell jönnie a csodának!)

Móni, marhára nem értem, hogy a kölkök miért nem szeretik a cicit... az őskorban ilyenkor mi volt? Mert tápszer az tuti nem!
(és nem figyelitek, hogy 3 hósan nyomják +/- pár hét ezt a sztrájkot általában? vajon anyáink nem ezért kezdtek pont 3 hósan mellétáplálni?)
Dorkát főleg azért nem értem, mert addig cici volt a nagy barátunk! Imádot szopizni, csak néha amikor a pocija fájt nyűglődött - de akkor is szívta ezerrel...

Jutta

KépKép
jutta

mennyi angolos, mindjárt depis leszek, legalábbis kisebbrendüségi komplexusom lesz itt a béna középfokúmmal

cicisztájk? nálunk inkább függöség, pedig nem sok van benne. (csoda, hogy nem lettem depis a tali után!, ennyi tejcsárda!)

adtok még valai okot depire?

nagykapu: 2 vödör forró viz után nagy nehezen nyitható

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Móni! Ejha! De tényleg! A nővérem is efféle, de kint Berlinben. Na csak mert ismerem a feleségét, és gondoltam közös ismerős. Akkor már tudom hogy filmkérdéssel hova fordulok majd.

Ja, és csak egy Hrabalt olvastam, és azt is nagyon rég...

szopisztrájk és a többi: nem az oltás óta van? jöhetnél, de tom, h Te itt nem panaszkodsz, na mindegy. Kitartás! Valszeg átmeneti, hm?

KépKép
1macsek

jaaa, tudom... játék közben elalszik... ammeg mi a fene? (remélem 4 hósan mi is nyomunk majd ilyeneket!)

Dorka akkor ugyanazt a napirendet nyomja mint Ádi? Csak sponán bealvás helyett altatással? (Mert tegnap 1-től 4-ig aludt...)
De neki még a 4-től fél 8-ig, 8-ig sok, és fáradt... de akkor már képtelensé elaltatni... remélem akkor pár hét múlva már okés lesz neki a dolog...

Egyenhálózsák! :lol: :lol: :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Ja nem a hozzátápit akartam reklámozni, csak eszembe jutott,hogy mostanra fajul a dolog jópár embernél el cicifronton... lehet hogy anyáink nem szenvedtek tovább, hanem nyomták az almát krumplival...

Jutta

KépKép
jutta

Gabci: ez elég jól hangzik:)

Nálunk kaja is meg felkelés is van ötkor! Hatalmas mosollyal vár, pár pillanat múlva nyüszít a kajáért. De ma pl 6-kor kelt, szerencsére... Aztán 8-tól 9-ig aludt. Ma fél órával később fektetjük, kipróbáljuk mi lesz..

KépKép
1macsek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?