Halihó mindenkinek!
Tegnap írtam kb. 2 A4-es oldalnyi hozzászólást, és akkor husss.......
gondolhatjátok, hogy rámjött tőle az idegbaj
Aztán később meg már nem volt időm írni. Így csak dióhéjban szólok hozzá mindenhez.
Nálunk kitört az influenza. Az öcsém kezdte, ő átadta anyukámnak, anyukám a lányomnak, aztán már a sógornőm is dögledezik, aki 10-ére van kiírva. Szóval én még úgy ahogy tartom magam, bízom benne, hogy nem kapom el.
Vikike lázas tegnap óta, köhög, náthás, fáj a pocija. Én köhögök, de csak esténként, meg náthás vagyok. A láztól nagyon félek, mert ha én belázasodok, akkor az üti a 40 fokot is... Szóval most nem hiányozna.
Melltartó:
Nekem is Mamabel van, nagyon jó, bár nem boltban vettem, kéz alatt jutottam hozzá...
Én legutóbb 4990,-ért láttam Triumph üzletben. Elég húzós.
Pláne, hogy én pl. Vikivel is hamar megutáltam a szoptatós melltartót és áttértem a merevítő nélküli, de jól tartó pamut melltartóra, és csak akkor hordtam szopist, amikor mentünk valahova. Otthon tök mindegy volt, ha akartam levettem az egész ruhám és úgy szoptattam. De azért vendégségben mégsem akar az ember csontra levetkőzni....
Mellfertőtlenítő kendő:
nagyon jó dolog, Vikivel végig azt használtam, egyszerűbb, mint a fürdőbe rohangászni cicit mosni
. Azt hiszem gyógyszertárban lehet hozzájutni. Ilyen drogériákban csak ezek a hagyományos utazós kendők vannak, amiben tuti van valami illat anyag v. színezék.
Lituka!
Szépen alakul a pocid, nem olyan kicsi az, csak a sajátját az ember mindig másként értékeli
Pandi!
Nagyon drukkolok Neked/Nektek, azért jól bírja Dorka odabent! Mondjuk az nem olyan rossz, hogy nyitva van egy ujjnyira a méhszáj, legalább könnyen fogsz tágulni, remélhetőleg!
Nálam Vikivel ezzel volt a gond. Olyan nehezen tágultam, pedig orbitális fájásaim voltak, és mégsem akaródzott.
Vigyázz most már nagyon magadra, bármikor jöhet ez a kis huncut bébi!
Jósló fájás:
nekem Vikivel a vége felé sokszor volt, nálam ez úgy zajlott, hogy totál bekeményedett a hasam, többször egy nap, nem fájt, de elég kellemetlen volt. Van különbség a jósló és a rendes fájás között, elhihetitek...
És az is igaz, hogy van fájási görbe az NST-n, de az illető nem érez semmit. Utána majd fog, de az elején lehet, hogy még csak mérhető, nem érezhető a fájás.
Meg olyan is van, hogy fájást érez, de nem mutat semmit az NST. Egy ismerősöm is így volt, bement, hogy neki fájásai vannak, 10 nappal a kiírt időpont előtt, azt mondta a doki, hogy semmit nem mutat a gép, de ő ragaszkodott hozzá, hogy neki akkor is fáj
, és lám 2 óra múlva meglett a baba.....
Teljesen egyéni szerintem, hogy ki mit és hogyan érez. Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma szülés sem.
Homeopátia:
nekünk is homeopata gyerekorvosunk van, semmi mást nem engedek felírni Vikinek, mint homeós bogyót, az első 3 évben más orvosunk volt, de általában, amiket felírt nem váltottam ki. EGyszer kapott életében Viki antibiotikumot, attól is csupa kiütés lett. Úgyhogy ő csak homeós bogyókon, meg spagírikus szereken nőtt fel. Hamarabb gyógyul, és kevesebbszer betegszik le, mint a társai. Soha nem volt még kórházban, nem volt kruppos, tüdőgyulladásos, lázgörcsös, stb.
A mandulái extra méretűek, de nem engedem kiszedni, mert mindent felfognak. (nekem anno kiszedték, állandóan hörghurutom volt, asztmás voltam és allergiás...) Soha nem megy le a betegség a légutaira, csak nagyon minimálisan. És 3 nap alatt meg szokott gyógyulni. Szóval most sem aggódom, hogy nagyon belekeveredne az influenzába. Inkább magamat meg a bébit féltem.
Meri!
Nagyon szép a szőnyeg, de sajna mi sem tudnánk hová tenni...
Na azt hiszem kb. ennyit írtam tegnap, gondolom azért felét biztos kihagytam, de mindegy. Ha majd eszembe jut, úgyis megírom.
Nagy drukk a januári kismamiknak! Kerüljétek a beteges helyeket, állítólag mindenhol tombol az influenza...
Mondjuk egyik nap fél órát ültettek a rendelőben a táppénzes papír miatt....
Szeretem ezt a jó magyar hozzáállást..
SZép napot!
Kata